Udbud af ortopædkirurgiske knæ-implantater. Sagsnr. 11/ Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbud af ortopædkirurgiske knæ-implantater. Sagsnr. 11/ Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater"

Transkript

1 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 1 Udbud af ortopædkirurgiske knæ-implantater Sagsnr. 11/27104 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater Nr. Spørgsmål Svar Udbudsprocessen - svar på spørgsmål Hvor hurtigt kommer der svar på spørgsmål? Udbudsprocessen forlængelse af tilbudsfristen Kunne man forestille sig at tilbudsfristen kan udsættes ved væsentlige ændringer i udbudsmaterialet? Afgivelse af tilbud og sprogkrav - punkt 1.11 i udbudsbetingelserne Tilbuddet skal affattes på dansk, mens dokumentation i henhold til Tilbudsbilag 9 samt tekniske specifikationer må være på engelsk. Må certifikater være på engelsk? Udbudsbetingelserne og Tilbudsbilag 10, Evidens og Styrke af publikationer Hvilken evidens og styrke har registerdata fra ex det svenske hofteregister? Ordregiver vil sikre, at indkomne spørgsmål til udbudsmaterialet bliver besvaret snarest muligt under hensyntagen til den påkrævede interne svarproces. Svar på indkomne spørgsmål til udbuddet vil løbende blive offentliggjort på ordregivers hjemmeside. Ja, ved væsentlige ændringer i udbudsmaterialet kan det være nødvendigt at forlænge tilbudsfristen. Ja Registerdata vil alt andet lige blive vurderet til II-III i evidens. Ordregiver vil fastlægge evidens og styrke af eventuelle registerdata under tilbudsevalueringen. Det er ikke et krav, at tilbudsgiver skal angive evidens og styrke for publikationerne i Tilbudsbilag 10. Hvis tilbudsgiver ikke kan eller ikke ønsker at angive evidens og styrke af registerdata i Tilbuds-Bilag 10, kan tilbudsgiver i stedet anføre registerdata. 5 Pkt Alternative produkter i udbudsbetingelserne Kan alternative produkter angives ved at tilføje en kopi af relevante faneblade i Tilbudsbilag 8 og 10? Ja, i Tilbuds-Bilag 8 og 10, som er i excel-format, kan alternative produkter tilføjes via en kopi af relevante faneblade kaldet alternative f.eks. Koncept B1 alternativ.

2 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 2 6 Det er ikke muligt at kopiere dele af Tilbuds-Bilag 7 det er alt eller intet, hvilket ikke er optimalt hvis vi f. eks. kun ønsker at tilbyde et alternativt produkt under ét af koncepterne. Kan der gøres noget ved dette? Kontrakt - negativ kontraktinteresse Hvad er negativ kontraktinteresse? Kontrakt - prøveperiode I har i kontrakten mulighed for at takke nej til et produkt indenfor 6 måneder hvilke argumentationer skal der ligge til grund for dette? Kontrakt - 6 Samarbejde Er det muligt at få specificeret hvilke form for samarbejder der forventes? Hvem er arrangør af disse møder? Er der udgifter for leverandøren ud over de udgifter der måtte være ved dennes deltagelse? Kontrakt - 12 Prisregulering Regulering af priserne på grundlag af prisudviklingen vil ske med reguleringsandel på 65 %. Hvorfor denne sats når alle andre regioner siger 80%? Såfremt Leverandøren eller Køberen ønsker prisregulering skal dette dokumenteres Dokumentationen skal være af en sådan karakter, at Leverandøren eller Køberen kan kontrollere ændringens berettigelse. Hvilken dokumentation forventes? Prøv at give et eksempel? Nej. Men i PDF-formatet (eller tilsvarende låst format) kan tilbudsgiver dog nøjes med at pdf-udskrive siderne for de koncepter, hvorpå der bydes, herunder eventuelle alternative produkter. Herved forstås en sådan erstatningsopgørelsesmetode, hvor den, der kræver erstatning, skal stilles som om aftalen ikke var indgået. De tab, der kan erstattes er de udgifter som aftalen har påført kontraktparten, men ikke fortjenesten ved kontrakten. Det lægges til grund, at spørgsmålet angår kontraktens 24.6 ( 17.6 i kontrakt om drift af referencecentre) om prøveperiode. Der skal være tale om, at samarbejdet ikke er forløbet tilfredsstillende eller lignende. Det er en mulighed, som kun undtagelsesvist vil benytte sig af, og det vil være i situationer, som der vil blive set med stor alvor på. Det drejer sig om samarbejde i forlængelse af kontrakten, hvor Køberen og Leverandøren i fællesskab søger at optimere samhandlen f.eks. via udvikling af instrumentarieog logistikservicen. Det vil typisk være Køberen, men Leverandøren kan også tage initiativ til samarbejdsmøder. Leverandøren pålægges ikke udgifter udover sin deltagelse i samarbejdsmøderne, som gerne på sigt skulle resultere i gevinster såvel for Leverandøren som Køberen. Ordregiver giver kun mulighed for at prisregulere leverandørernes kostpriser. Ordregiver har sat leverandørernes dækningsbidrag til 35 %. Dokumentation kan omfatte udviklingen i de officielle markedspriser på råvarer og andre ressourcer, der indgår i produktet/ydelsen.

3 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 3 Kontrakt - 15 Sikkerhedsstillelse Sikkerhedsstillelsen skal.. og garantien skal være affattet således, at, på anfordring og uden rettergang kan forlange garantisum udbetalt. Kan der gives eksempel på hvad der kan udløse at ordregiver forlanger garantisummen udbetalt? Det har ikke hidtil været kutyme at en sådan bliver udstedt. Vil det ikke være relevant, at vi laver en gensidig garanti? Hvis vi ikke er interesserede i at stille denne sikkerhed, er det så ensbetydende med, at vi er udelukket som leverandør? Kontraktens krav om sikkerhedsstillelsen er begrundet i s interesse i at sikre sig i tilfælde af Leverandørens misligholdelse af kontrakten, i praksis tænker man måske oftest på konkurstilfælde og tilsvarende situationer, men sikkerhedsstillelsen gælder principielt for alle former for væsentlig misligholdelse af kontrakten Nej, Ordregiver har ved tidligere udbud, herunder udbud af implantater stillet krav om en ensidig sikkerhedsstillelse fra leverandøren. Ja, for der kan i henhold til udbudsbetingelserne ikke tages forbehold for kontraktens bestemmelser, jf. afsnit på side 11 i udbudsmaterialet. Generelt vedr. Tilbuds-Bilagene: Må man vende tilbudsbilagene til landscape således at teksten bliver større og dermed lettere læselig? Ja, det må man gerne Tilbudsbilag 1 pkt. 1.2.: Bemærk at ordregiver efter modtagelse af tilbud sender meddelelser til tilbudsgiver pr. , og ordregiver vil her benytte den her opgivne e- mailadresse. Er dette meddelelser i forbindelse med selve udbudet, eller i forbindelse med varebestillinger og lignende varerelaterede meddelelser? Tilbudsbilag 6 og Udbuds-Bilag 3: Fælles rammer for lager.. Den ansvarlige for konsignationslageret på ordregivers sygehuse vil i samarbejde med tilbudsgiver sikre at lagertrækket sker efter FIFO. Det er meddelelser i forbindelse med udbudet. Vedr. konsignationslagre under Fælles rammer for lager og logistik i Tilbuds-Bilag 6 og under Udbuds-Bilag 3 i udbudsmaterialet fremgår det, at Konsignationslagrene er ejet af Leverandøren, men Køberens sygehuse er ansvarlige for svind, tyveri og brand, såfremt den modtagelsesansvarlige på Køberens sygehuse har kvitteret for og accepteret modtagelsen af produktet. Den ansvarlige for konsignationslageret på Køberens sygehus vil i samarbejde med Leverandøren sikre at lageraftrækket sker efter FIFO. Leverandøren og den ansvarlige for konsignationslageret på Køberens sygehus vil i fællesskab gennemføre halvårlige eller årlig status på konsignationslag-

4 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 4 rene Er det ikke ordregiver der er ansvarlig for at FIFO princippet overholdes? I henhold til det første punkt ovenfor vil ordregivers sygehuse ikke være ansvarlig for, at produkterne i konsignationslagrene anvendes inden deres udløbsdato. Den ansvarlige for konsignationslageret på ordregivers sygehus vil dog i samarbejde med leverandøren tilstræbe at sikre at lageraftrækket sker efter FIFO, blandt andet via de halvårlige eller årlige status på konsignationslagrene, som gennemføres i fællesskab. Tilbudsbilag 6 og Udbuds-Bilag 3: Fælles rammer for lager og logistik i Tilbuds-Bilag 6 og i Udbuds-Bilag 3 Vedr. udlånsinstrumentarier: De er nødt til, at gå igennem firmaerne, for at vi kunne dokumentere hvor LOTnumret er afsat. De mobile traditionelle konsignationslagre som følger korttidslejede instrumentarier (jf. Fælles rammer for lager og logistik i Tilbuds-Bilag 6 og i Udbuds-Bilag 3) svarer til den nuværende praksis med udlånsinstrumentarier. Den nuværende praksis, hvor instrumentarium og lager skal forbi leverandøren kan fortsætte som hidtil. Mobile regionale konsignationslagre som følger basis instrumentarier er ny praksis, som ordregiver ønsker at have mulighed for at indføre i aftaleperioden i samarbejde med leverandøren. At sikre dokumentationen for hvor et LOT-nummer er afsat - uden at instrumentarium og lager nødvendigvis skal forbi leverandøren - vil være en del af samarbejdsrammerne for de mobile regionale konsignationslagre. Det vil desuden falde inden for de overordnede retningslinjer for mobile regionale konsignationslagre, jf. Fælles rammer for lager og logistik Tilbudsbilag 6 og Udbudsbilag 3 Service i forhold til instrumentarier Det er et mindstekrav, at leverandøren i fornødent omfang skal levere betjenings-, brugs- og rengøringsvejledninger med foto på dansk i forhold til kirurgen, sygeplejersken og sterilcentralen for instrumentarierne. Hvem vil vurdere dette krav? Mindstekravet vil blive vurderet i forhold til de eksisterende procedurer på afdelingerne i ordregivers sygehuse. Tilbudsbilag 6 og Udbudsbilag 3 Efteruddannelse Det er et mindstekrav, at leverandøren til dækning for købers sygehuses omkostninger til efteruddannelse af personale, løbende skal indsætte 3 procent af omsætningen på uddannelseskonti hos købers sygehuse; én konto pr. afdeling. Hvordan sikrer ordregiver, at disse midler forbruges jf. gældende lovgivning og etiske retningslinjer? Det vil blive ført regnskab over anvendelsen af de indbetalte midler i de enkelte afdelinger på ordregivers sygehuse.

5 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 5 Tilbuds-Bilag 6 / Udbuds-Bilag 3 og Tilbuds-Bilag 7 / Udbuds-Bilag 5, Koncept B9 - Referencecentret: Mindstekrav #7 Det fremgår af Udbuds-Bilag 3, de generelle tværgående krav, pkt. 28, at det er et mindstekrav, at leverandørens levering af produkter inkl. service mv. som minimum skal være i overensstemmelse med Eucomed Guidelines on Interactions with Healthcare Professionals eller tilsvarende. Samtidigt stilles i Udbuds-bilag 5 krav om at leverandøren skal sponsorere Vejle Sygehus med et samlet årligt minimumsbeløb og at leverandøren skal sikre, at Vejle Sygehus hvert kvartal får tilført en fjerdedel af dette beløb. Sidstnævnte krav er i sin nuværende form uforeneligt med EUCOMED's retningslinjer pkt. 9, hvoraf det bl.a. fremgår, at hvert enkelt forskningsbevilling skal ske efter en skriftlig ansøgning fra ansøger/modtager, med angivelse af art og formål med forskningsaktiviteten. Hvis dette krav opretholdes, vil ingen leverandør dermed kunne overholde EUCOMED's retningslinjer og dermed vil samtlige tilbud, der lever op til det specifikke krav være ukonditionsmæssige, da man så som leverandør ikke kan leve op til det tværgående krav i bilag 3, pkt. 28. Medicoindustrien skal på denne baggrund spørge ordregiver, om man vil bringe kravet i overensstemmelse med EUCOMED og Medicoindustriens retningslinjer således at tilbudsgiverne kan afgive konditionsmæssige tilbud? Ordregiver er ikke enig i, at der er modstrid på det pågældende punkt, da der ved Koncept A1 (referencecentret) udbydes en kontrakt af en særlig karakter, nemlig en forpligtigende og længerevarende F&U-kontrakt. Derfor fastholdes mindstekravet til Finansiering af anvendelse af og deltagelse fra Vejle Sygehus i leverandørernes forskningsog udviklingsarbejde i Tilbuds-Bilag 7 og Udbuds-Bilag 5 i udbudsmaterialet. Under hensyn til at undgå enhver mulig tvivl om modstrid skal ordregiver herved dog præcisere, at på de punkter hvor mindstekravene til Koncept A4 (referencecentret) måtte være uforenelige med EUCOMED's retningslinjer, bortfalder tilbudsgivers forpligtigelse til at levere i overensstemmelse med Eucomed Guidelines i forhold tilbudsgivers tilbud på Koncept A4. Med andre ord skal forpligtelsen til at levere i overensstemmelse med Eucomed Guidelines forstås med de undtagelser, som af hensynet til forholdets natur vil være nødvendige i forhold til at gennemføre kontrakten om referencecentret. Tilbudsbilag 8 Koncept A1-A3 For hvert koncept - hvorpå der bydes - skal der afgives et ordinært bud (hvor forbruget på Vejle Sygehus er inkluderet) og et sideordnet bud (hvor forbruget på Vejle Sygehus er ikke Såfremt ordregiver vælger at antage det sideordnede bud på samarbejde om drift af referencecentret (koncept A4), gælder de angivne priser under sideordnet bud for det regionale forbrug eksklusiv forbruget på Vejle Sygehus. Hvis ordregiver vælger ikke at antage det sideordnede

6 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 6 inkluderet). Hvorfor skal der afgives priser for et sideordnet bud, hvis man ikke byder på referencecentret? Tilbudsbilag 7 og Udbudsbilag 4 - Samarbejde Hvad menes med forudbetaling af lagerværdien af leverandørens konsignationslagre? Tilbudsbilag 7 og Udbudsbilag 4 - Standarder Er det ikke nok at opfylde EUstandarderne? Tilbudsbilag 7 og Udbudsbilag 4 - Konceptdata Hvilket format skal konceptdataene afleveres i? Skal tilbudsgiver i tilbudsbilag 8 angive sine tilbudspriser (officielle sortimentspriser efter rabat)? Tilbudsbilag 7 og Udbudsbilag 4 - Dokumentation vedr. sterilisation Hvilken dokumentation kræves i forhold til lovkrav om sterilisation? bud på samarbejde om drift af referencecentret (koncept A4), gælder de angivne priser under ordinært bud for det regionale forbrug inklusiv forbruget på Vejle Sygehus. Hvis ordregivers finansieringsomkostninger er lavere end leverandørens finansieringsomkostninger, vil ordregivers forudbetaling af værdien af leverandørens konsignationslagre kunne reducere de totale samhandelsomkostninger I Danmark skal produkter opfylde gældende standarder og normer for markedsføring, salg og brug i Danmark, herunder eventuelle EU-standarder. Som dokumentation i Tilbuds-Bilag 9 skal tilbudsgiver vedlægge en oversigt over de officielle konceptsortimentspriser inkl. tilbudsgiverens varebetegnelse og varenumre i den elektroniske version. Ja, tilbudsgiver skal i tilbudsbilag 8 angive sine tilbudspriser under de enkelte positioner f.eks. A1-1. Som det fremgår af Tilbuds-Bilag 7 og Udbuds-Bilag 4 under de enkelte koncepter skal tilbudsgiver dokumentere, at instrumentarierne til de tilbudte implantater overholder minimumskravene i forhold til SAL 10-6 (EN 556-1:2001: Sterilisation af medicinsk udstyr. Del 1: Krav til medicinsk udstyr for at blive mærket "Sterilt") Minimumskravene står i: Dansk Standard : Krav til procedurer i almen praksis; Dansk Standard : Krav til indkøb og vedligeholdelse af teknisk og medicinsk udstyr; Kvalitetshåndbog for sterilcentraler, Den centrale afdeling for sygehushygiejne, Statens Serum Institut. De nye krav i henhold til Dansk Standard : "Styring af infektionshygiejne i sundhedssektoren - Krav til genbehandling af steriliserbart medicinsk udstyr" vil også skulle efterleves, når de træder i kraft. Tilbudsbilag 8 Tilbudspriser på produktdelen For at sikre en 100 procent klar identifikation af de konceptkomponenter, som de angive tilbudspriser på produktdelen i Tilbuds-Bilag 8 gælder for - anbefales det - at alle varebeskrivelser og varenumre under det enkelte positionsnummer angives i Tilbuds- Bilag 8. Der skal sikres en 100 procent klar identifikation af de konceptkomponenter/varenumre, som de at angive tilbudspriser gælder for. Dette skal som udgangspunkt ske ved at hvert varenummer angives i tilbudsbilag 8. Hvis tilbudsgiver ikke angiver alle varebeskrivelser og varenumrene som den enkelte tilbudspris gælder for i Tilbuds-Bilag 8, men f.eks. kun angiver de første cifre i varenumrene (plus til og fra), løber tilbudsgiveren selv risikoen for, at der ikke er en 100 procent klar identifikation af de konceptkomponenter/varenumre, som de angive tilbudspriser gælder for.

7 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 7 Vil det være OK at opgive ex. de første cifre i varenr + til og fra så man ud fra et nr. kan se, at vi ex. her taler om låseskruer fra 14 til 100 mm? Tilbudsbilag 8 Tilbudspriser på produktdelen Ordregiver bedes oplyse, hvad der menes med komponent-tilbudspriser gældende, hvis der opnås mellem 60 % % af ordregivers faktiske forbrug og om der ikke ønskes en pris gældende for opnåelse af 100 % af det faktiske forbrug.. Såfremt der ikke er en 100 procent klar identifikation af hvilke varenumre, som den angive tilbudspris gælder for, vil den angive tilbudspris gælde for alle varianter også specialkomponenter, der falder under titlen på denne konceptkomponent Det skal angives 2 komponent-tilbudspriser: 1. Tilbudspris pr. styk (DKK) 2. Tilbudspris pr. styk, hvis F&U-friholdelse reducerer forbruget til 60 procent eller mindre af ordregivers faktiske forbrug af koncept-komponenten (DKK) Ordregiver vil friholde 20 procent af sit forbrug til forskning og udvikling, hvilket betyder, at der kun udbydes 80 procent af det faktiske forbrug. Den første tilbudspris skal gælde hvis der opnås mellem 60 og 100 procent af ordregivers faktiske forbrug. Gennemsnittet af 60 og 100 procent er 80 procent. Den første tilbudspris vil således gælde, hvis der opnås 100 procent af ordregivers faktiske forbrug. Tilbudsbilag 8 Angivelse af varenumre Vil der ikke være en klar identifikation af de varenumre - som de angivne tilbudspriser under en delkomponent i Tilbudsbilag 8 gælder for såfremt tilbudsgiver henviser til den medsendte officielle sortimentsprisliste under dokumentation, hvor postionsnumret fra tilbudsbilag 8 (f.eks. b1-1) er anført ud for de relevante varenumre under det tilbudte koncept? Jo, hvis der er sikret en 100 procent klar identifikation af de varenumre i den medsendte officielle sortimentsprisliste, som de angive tilbudspriser gælder for. Såfremt der ikke er en 100 procent klar identifikation af hvilke varenumre, som den angive tilbudspris gælder for, vil den angive tilbudspris gælde for alle varianter også specialkomponenter, der falder under titlen på denne konceptkomponent. Tilbudsbilag 8 Må man indsætte et nyt worksheet i Tilbudsbilag 8, hvori man angiver varenumre og varetekst på de tilbudte implantater og således angiver en henvisning til specifikke linjenumre med relevans for det aktuelle koncept? Nej, ordregiver ønsker ikke et worksheet med varenumre og varetekst for det enkelte koncept indsat i Tilbudsbilag 8.

8 Spørgsmål og svar til tidligere udbud af implantater 8 Tilbudsbilag 9 - Dokumentation Som dokumentation for et komplet instrumentarium skal tilbudsgiver vedlægge en beskrivelse af det tilbudte instrumentarium inkl. oversigtsfotos af instrumenterne. Da visse kunder kan ønske forskellig udformning af bakker må dette så betragtes som et eksempel? Det er korrekt, at der kan være forskellige ønsker til udformning af instrumentbakkerne. Men der må ikke være tvivl om indholdet af det tilbudte instrumentarium. Tilbudsgiver skal vedlægge en beskrivelse af det tilbudte instrumentarium inkl. oversigtsfotos af instrumenterne. Som dokumentation for håndtering af implantater og instrumentarium skal tilbudsgiver vedlægge en betjeningsvejledning/brugsanvisning for det tilbudte koncept Skal dette være både den originale på engelsk og supplerende version på DK?? Som dokumentation for sortiment til konceptet skal tilbudsgiver vedlægge sin officielle sortimentsprisliste inkl. tilbudsgivers varebetegnelse og varenumre for det tilbudte koncept. Er det nok at vedlægge en brochure? Der er tilstrækkeligt at fremsende den officielle betjeningsvejledning/brugsanvisning, som skal være på dansk og/eller engelsk. Nej, tilbudsgiver skal vedlægge sin officielle sortimentsprisliste inkl. tilbudsgivers varebetegnelse og varenumre for det tilbudte koncept

Spørgsmål & Svar opdateret 4. feb Udbud af Osteosyntese materialer. Sagsnr. 10/16511

Spørgsmål & Svar opdateret 4. feb Udbud af Osteosyntese materialer. Sagsnr. 10/16511 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar opdateret 4. feb. 2011 Udbud af Osteosyntese materialer Svar på spørgsmål modtaget på informationsmøde d. 6. januar 2011 Nr. Spørgsmål Svar Kravspecifikation, afgrænsning

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ortopædkirurgiske hofte-implantater. Sagsnr. 11/12810

Spørgsmål & Svar. Udbud af ortopædkirurgiske hofte-implantater. Sagsnr. 11/12810 Udbud af ortopædkirurgiske hofte-implantater Sagsnr. 11/12810 Svar på spørgsmål modtaget inden og på informationsmødet d. 25. august 2011 1 Udbudsmaterialet side 18, Skema sidste pkt. B1 til B8: Ved tildeling

Læs mere

spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese

spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese Spørgsmål 1 Skal der afgives ens priser for skinner, skruer, søm m.m. jvf. Punkt 1.21.1. Svar 1 Spørgsmål 2

Læs mere

25. august Informationsmøde: Udbud af ortopædkirurgiske hofteimplantater. Sagsnr. 11/12810

25. august Informationsmøde: Udbud af ortopædkirurgiske hofteimplantater. Sagsnr. 11/12810 Informationsmøde: Udbud af ortopædkirurgiske hofteimplantater til Region Syddanmark Sagsnr. 11/12810 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Den udbudte

Læs mere

6. januar Informationsmøde: Udbud af osteosyntese materialer til Region Syddanmark. Sagsnr. 10/16511

6. januar Informationsmøde: Udbud af osteosyntese materialer til Region Syddanmark. Sagsnr. 10/16511 6. januar 2011 Informationsmøde: Udbud af osteosyntese materialer til Region Syddanmark Sagsnr. 10/16511 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Den

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk Velkommen Informationsmøde for udbud af brystimplantater www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse, Region Midtjylland Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe

Læs mere

Afsnit i høringsmateriale Høringssvar Justering af udbudsmateriale

Afsnit i høringsmateriale Høringssvar Justering af udbudsmateriale 1.2 Produktgrupper - hoftekoncepter 1.2 Produktgrupper - hoftekoncepter 1.2 Produktgrupper - knoglecement 1.3 Koncepter 1.4 Optioner 1.5 Leveranceomfang og - periode 1.5 Leveranceomfang og - periode Venligst

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009 Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.9.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 15. oktober 2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra

Læs mere

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect.

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect. Sagsnr. 1-234-101-30-12 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Personlige Hygiejneartikler og geler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-16 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret

Læs mere

UDBUDSMATERIALE. Ortopædkirurgiske knæ-implantater. til. Region Syddanmark

UDBUDSMATERIALE. Ortopædkirurgiske knæ-implantater. til. Region Syddanmark UDBUDSMATERIALE Offentligt udbud nr. 2011/S 207-337186 Ortopædkirurgiske knæ-implantater til Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Udbyder... 3 1.3

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S 74-122207 pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Udbudsbilag 4, delaftale 1, Low flux: Ønskes en eller to

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Ja den tilladte bredde for type 18 øges til 1040 mm. Det korrekte sagsnummer er 1-23-4-101-25-13 15.10.2014 22.10.14

Ja den tilladte bredde for type 18 øges til 1040 mm. Det korrekte sagsnummer er 1-23-4-101-25-13 15.10.2014 22.10.14 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vil Region overveje, at øge den tilladte bredte

Læs mere

Der vil blive indgået rammeaftale med én leverandør, hvor den ordinære kontraktperiode vil løbe i 2 år.

Der vil blive indgået rammeaftale med én leverandør, hvor den ordinære kontraktperiode vil løbe i 2 år. Sagsnr. 1-23-4-78-10-10/ EU udbud 2012/S 210-345661 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Klinisk ernæring, Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier 1 Der står

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 13.05.2013 1 Spørgsmål & Svar Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S 075-125509 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er

Læs mere

27. april Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter. Sagsnr. 15/6117. Form

27. april Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter. Sagsnr. 15/6117. Form 27. april 2015 Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter 1 Sagsnr. 15/6117 Velkomst og praktiske detaljer Først laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet Dernæst udleveres

Læs mere

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer Sagsnr. 1-23-4-72-14-12/ EU udbud 2013/S 178-306796 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af fleksible video- og fiberendoskoper med trolleyudstyr Spørgsmål og svar til UDBUDSBETINGELSERNE Nr.

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 11/17222 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Besvarelse af spørgsmål til udbudsbekendtgørelse 2013/S 220-383535 Energistyrelsen har modtaget en række spørgsmål til udbud af markedsføringsindsats

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter

Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: Center for Ressourcer/jetc Sagsnr.: 14-0642-000021 Dato: 29. april 2015 Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter Spørgsmål

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af Cochlea implantater med tilbehør 2013/S

Spørgsmål og svar. Udbud af Cochlea implantater med tilbehør 2013/S Spørgsmål og svar 2013/S 069-114550 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Spørgsmål 1: Vi vil gerne spørge om vi ikke kan garantere overfor udbyder at følgende er i orden:

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af kanylebokse 13.03.2014 www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Karin Leth Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE 1 af 7 SPØRGSMÅL & SVAR RM s tjekliste for tilbudsgiver omfatter hverken Udkast til Kontrakt eller Udkast til kontrakt & kontraktbilag 5, 6 og 7. For god ordens 1 Kontraktbilag 5, 6 skyld bedes RM bekræfte,

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Torsdag d. 3. juli 2014 Informationsmøde: Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Sagsnr. 13/39222 Agenda Velkomst og praktiske detaljer

Læs mere

Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer

Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:276304-2015:text:da:html Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 04.03.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S 033-055930 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet.

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 11.12.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S234-424770 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland 26-05-2015 Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende

Læs mere

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene Sagsnr. 1-23-4-101-34-15 Spørgsmål og svar Udbud af høje skabe på hjul til nicher på AUH 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Et spørgsmål fra vores

Læs mere

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:81641-2015:text:da:html Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt

Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt KONSIGNATIONSKONTRAKT mellem Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) og Region Midtjylland Afdeling eller tilsvarende CVR-nr.

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.09.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 29.09.2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra Udbudspræsentationen

Læs mere

Udbudsbetingelser. til brug for tilbudsindhentning vedrørende levering af vandmålere m.m. til Aalborg Vand A/S

Udbudsbetingelser. til brug for tilbudsindhentning vedrørende levering af vandmålere m.m. til Aalborg Vand A/S REVIDERET VERSION A AF 21.02.2018 (ÆNDRINGER ER MARKERET MED GRØN) Udbudsbetingelser til brug for tilbudsindhentning vedrørende levering af vandmålere m.m. til Aalborg Vand A/S Ordregiver: På vegne af

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelsen for den konkrete anskaffelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelsen for den konkrete anskaffelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelsen for den konkrete anskaffelse J.nr.: 2015-41-134-00031 Version: 19-6-2015/ssn 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Indledning/generelle forhold...

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering. 2 2. Retsgrundlag 2 3. Tilbudsfasen. 2 4. Tilbudsafgivelse.. 2 5. Egnethed 4 6. Tildeling. 5 2 1. Orientering Med disse bestemmelser udbydes kørebaneafmærkning i Svendborg

Læs mere

DK-Esbjerg: Ortopædisk fodtøj 2010/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Esbjerg: Ortopædisk fodtøj 2010/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:363446-2010:text:da:html DK-Esbjerg: Ortopædisk fodtøj 2010/S 238-363446 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Varer DEL I: ORDREGIVENDE

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af DNA-oprensningsudstyr. Indkøb & Medicoteknik. Til Klinisk Genetisk Afdeling, AUH.

Velkommen. Udbudspræsentation af DNA-oprensningsudstyr. Indkøb & Medicoteknik. Til Klinisk Genetisk Afdeling, AUH. Velkommen Udbudspræsentation af DNA-oprensningsudstyr Til Klinisk Genetisk Afdeling, AUH www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver.

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver. Sagsnr. 1-3-4-101-10-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Op-beklædning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vedr. teknisk kapacitet:

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland Sagsnr. 1-23-4-101-2013 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

28. maj Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense. Universitetshospital, Svendborg Sygehus og. Sygehusenheden Ringe. Sagsnr.

28. maj Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense. Universitetshospital, Svendborg Sygehus og. Sygehusenheden Ringe. Sagsnr. 28. maj 2013 Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og Sygehusenheden Ringe Sagsnr. 13/5010 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite Devoteam Consulting A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Copenhagen, Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk Udbudsbetingelser for Etablering, udvikling

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler?

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler? Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbetingelserne pkt. 3.1,

Læs mere

Offentlige indkøb Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud

Offentlige indkøb Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud Offentlige indkøb Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud Statens & Kommunernes Indkøbs Service A/S udbud af Rammeaftale 17.17 Vikarydelser om levering af vikarydelser inden for sundhed & omsorgsområdet

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik

Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik Når Fjernvarme Fyn indkøber halm til sine danske anlæg følges nedennævnte principper. 1. Udbudsrunder Udbudsrunder er det bærende princip i Fjernvarme Fyn s halmindkøb.

Læs mere

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er:

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er: Notat J.nr. 14-4989032 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af konsulentbistand til beregningsmotor, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S 231-407652 opdateret 7. januar 2015 ICE, Jura og stab MTG Nr.

Læs mere

DK-Århus: Medicinsk udstyr 2010/S 184-281081 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Århus: Medicinsk udstyr 2010/S 184-281081 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/7 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281081-2010:text:da:html DK-Århus: Medicinsk udstyr 2010/S 184-281081 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Varer DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED

Læs mere

Spørgsmål skal sendes pr. til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011.

Spørgsmål skal sendes pr.  til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011. Spørgsmål & svar Vikarbureauydelser (sags nr. 2011102110) Spørgsmål & svar udgives i anonymiseret form, på baggrund af spørgsmål fra tilbudsgiverne. Spørgsmål og svar skal i forhold til udbudsmaterialet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026539 (Erik P. Bentzen, Lene Ravnholt) 18. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026539 (Erik P. Bentzen, Lene Ravnholt) 18. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026539 (Erik P. Bentzen, Lene Ravnholt) 18. december 2012 K E N D E L S E Stryker Danmark, filial af Stryker AB (advokat Niels Tiedemann, København) mod Region Syddanmark

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE

PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE Udbud af Digital thoraxudstyr med 2 detektorer inkl. raster til konventionel radiografi PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE Begrænset udbud Udbud af Digital thoraxudstyr med 2 detektorer inkl. raster til konventionel

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Kontraktbilag 8 KONSIGNATIONSKONTRAKT. mellem. Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren )

Kontraktbilag 8 KONSIGNATIONSKONTRAKT. mellem. Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) KONSIGNATIONSKONTRAKT mellem Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) og [Region Midtjylland] [Region Nordjylland] [Region Sjælland] [Region Syddanmark] [Hospital/Afdeling]

Læs mere

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling. DK-Fredericia: Værktøj 2011/S 208-339199

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling. DK-Fredericia: Værktøj 2011/S 208-339199 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:339199-2011:text:da:html DK-Fredericia: Værktøj 2011/S 208-339199 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed Varer Del

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S 1 Spørgsmål & Svar Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i 2011/S 50-082163 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-24-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Centrifuger og tilbehør 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Der er i alt 15

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.:

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1 af 6 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier. Indkøb & Medicoteknik

Velkommen. Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier. Indkøb & Medicoteknik Velkommen Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbudets gennemførelse

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 17. juli 2017 12 Vi vil herved meddele vores interesse om deltagelse i ovennævnte udbud. Man skal ikke meddele sin interesse for udbuddet,

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 29. juni 2017 5 mit spørgsmål er vedrørende firmaets omsætning. Da vi er et nyopstartet bureau, har vi ikke mulighed på nuværende tidspunkt

Læs mere

Modtaget Besvaret Nr. Spørgsmål Svar Hvad er omsætningen på de 7 delaftaler? Den årlige omsætning på alle 7 delaftaler er ca.

Modtaget Besvaret Nr. Spørgsmål Svar Hvad er omsætningen på de 7 delaftaler? Den årlige omsætning på alle 7 delaftaler er ca. Sagsnr. 1-23-4-101-17-12 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler Modtaget Besvaret Nr. Spørgsmål Svar 07.06.13 07.06.13 1 Hvad er omsætningen på de 7 delaftaler? Den

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen

Spørgsmål/svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen /svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen : I skriver i Udbudsproceduren at tilbudsgiver skal opfylde egnethedskrav. Skal svar til egnethedskrav indsendes før tilbud, således at vi ved

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 35 pr. 10. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S UDSTYR, BLODPOSER OG ØVRIGE UTENSILIER

Spørgsmål / Svar 1 35 pr. 10. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S UDSTYR, BLODPOSER OG ØVRIGE UTENSILIER Spørgsmål / Svar 1 35 pr. 10. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S 120-181541 UDSTYR, BLODPOSER OG ØVRIGE UTENSILIER Spørgsmål 1: Punkt 1.17.3, Udbudsbetingelser: Skal der afgives tilbud på samtlige produkter

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 VS. 2 Nielsen & Thomsen Advokatpartnerselskab Østbanegade 55 2100 København

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem Sagsnr. 1-23-4-101-1-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Der vil blive indgået rammeaftale med én leverandør, hvor den ordinære kontraktperiode vil løbe i 2 år.

Der vil blive indgået rammeaftale med én leverandør, hvor den ordinære kontraktperiode vil løbe i 2 år. Sagsnr. 1-23-4-78-10-10/ EU udbud 2012/S 210-345661 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Klinisk ernæring, Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier SPØRGSMÅL

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013 Sterregaard ApS for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets 3. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle vilkår for udbuddet... 3 1.1. Indledning... 3 1.2. Baggrund for udbudet... 3 1.3.

Læs mere

spørgsmål / svar 1 68 pr. 21. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese

spørgsmål / svar 1 68 pr. 21. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese spørgsmål / svar 1 68 pr. 21. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese 1 Skal der afgives ens priser for skinner, skruer, søm m.m. jvf. Punkt 1.21.1. Svar 1 2 Ja, i tilbudslisten

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TRYKNING AF NYHEDSBREV

UDBUDSBETINGELSER TRYKNING AF NYHEDSBREV KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 07.02.2013 Sagsnr. 2011-21692 Dokumentnr. 2013-119937 UDBUDSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Ordregivende myndighed 3 3. Udbudsmaterialet

Læs mere