Patnerskab skal sikre udvikling af en tidssvarende erhvervspolitik.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Patnerskab skal sikre udvikling af en tidssvarende erhvervspolitik."

Transkript

1

2 Patnerskab skal sikre udvikling af en tidssvarende erhvervspolitik. Erhvervspolitikken i Frederikssund Kommune er udviklet i et tæt samarbejde mellem erhvervslivet, kommunen. FETC er i den sammenhæng den organisation, som forestår en lang række af de initiativer, som iværksættes og udføres i fællesskab. Den gode dialog mellem parterne skal sikres ved følgende tiltag: Årligt erhvervstopmøde. På det mellemlange sigt er det således en målsætning, at FETC afholder et årligt erhvervstopmøde. Det overordnede formål er en gang årligt at sætte erhvervslivet øverst på dagsordenen. Arrangementet bør indeholde indlæg fra dagsordenssættende danske eller udenlandske kapaciteter, samt være et arrangement, der kan samle hele erhvervslivet i Frederikssund. En sådan årlig tilbagevendende begivenhed kan også være et oplagt forum, hvor kommunen kan få lejlighed til at revidere sin erhvervspolitik f.eks. i form af brugerundersøgelser og lignende. Opstart: Ultimo i samarbejde med erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Fire kvartalsvise buisness brunches. Frederikssund Kommune og FETC vil afholde kvartalsvise business brunches med det formål at sikre en løbende dialog og erfaringsudveksling mellem erhvervslivet. Alle erhvervsdrivende er velkomne til disse møder, hvor ledende embedsmænd og politikere fra Frederikssund Kommune også inviteres. Hensigten er, at der ved hver brunch er et oplæg om et aktuelt lokalt emne. Udover en løbende dialog skal disse møder også bidrage til at være et forum for lokal netværksdannelse. Arrangementerne tjener i øvrigt også det formål at sikre, at Frederikssund Kommunes erhvervspolitik udvikles i løbende dialog med virksomhederne. Opstart: april Ansvarlig FETC Kompetent, effektiv og smidig sagsbehandling. FETC har primo 2008 gennemført en undersøgelse af brugernes oplevelse af den kommunale sagsbehandling, når det gælder byggetilladelse, miljøgodkendelser, zonetilladelser mv. Undersøgelsen er gennemført efter aftale med kommunen og er tænkt som et læringsredskab, der kan give det tekniske område i Frederikssund Kommune en række konkrete input, der peger fremad. Undersøgelsen er gennemført som en rundspørge blandt FETC s medlemmer om deres indtryk af kommunens behandling af byggesager mv. ca. 70 virksomheder deltog. Det kan ud fra undersøgelsen konkluderes, at samarbejdet mellem virksomheder og kommunen i det store hele fungere godt, men at der er behov for at kommunen forbedrer deres information vedrørende regler, lovgivning og krav til ansøgningsmateriale. Undersøgelsen giver derfor anledning til at iværksætte følgende tiltag:

3 Tilbud om afklaringsmøder ved større byggesager. For at forbedre kommunikationen mellem ansøger og kommune vil ansøger i forbindelse med større byggesager blive tilbudt et afklaringsmøde med repræsentanter fra erhverv og teknik. Formålet er at gennemdrøfte projektet så ansøger har et klart bilede af, hvilke tilladelser der er nødvendige for at projektet kan gennemføres samt hvilke oplysninger kommunen har brug for før ansøgningen kan behandles. Opstart: Er igangsat. Ansvarlig: Erhverv og teknik Screening af alle byggeansøgninger. Erhverv og teknik indfører en første screening af alle byggesager for at sikre at de nødvendige oplysninger er indsendt. På den måde skulle ventetiden blive minimeret, hvis kommunen er nødt til at indhente supplerende oplysninger fra ansøger. Ansøger vil modtage en kvittering med oplysninger om evt. mangler i ansøgningen og har så mulighed for at indsende supplerende materiale i den periode hvor sagen ligger og venter på den egentlige sagsbehandling. Opstart: Er igangsat. Ansvarlig: Erhverv og teknik. Kommunen skal være en kompetent partner for virksomhederne. Frederikssund Kommune ønsker at fremstå som en kompetent og effektiv samarbejdspartner for erhvervslivet. Et skridt på vejen er oplysning til erhvervslivet om de organisatoriske og lovgivningsmæssige rammer som kommunen agere i, samt oplysning om hvad erhvervslivet forventes at bidrage med til opgaveløsningen. Åbent hus arrangement i Slangerup administrationscenter. Erhvervslivet vil blive inviteret til arrangement hvor formålet er at oplyse om organiseringen af fagområdet erhverv og teknik og præsentere nøglemedarbejdere indenfor fagområdet. Der vil også være oplæg om sagsgange og relevant lovgivning indenfor de enkelte sektioners sagsområder. Opstart: 3 kvartal Ansvarlig: Erhverv og teknik. Løbende udbygning af kommunens hjemmeside. Erhverv og teknik vil løbende forbedre og udbygge de vejledninger, der ligger på kommunens hjemmeside. Under hver vejledning ligger også en checkliste til, hvilke oplysninger, der er behov for f.eks. ved en bygeansøgning. Vejledninger og tjeklister vil også kunne hentes via link fra FETC s hjemmeside. Opstart: Er igangsat Ansvarlig: Erhverv og teknik.

4 Fokus på erhvervsjord. Frederikssund Kommune ønsker fortsat at kunne tilbyde attraktive erhvervsarealer til virksomheder, der ønsker at slå sig ned i kommunen samt lokale virksomheder, der ønsker at udvide. Erhvervsområder i kommuneplanlægningen. Udlæg af nye erhvervsområde samt tidsplan for ibrugtagning af de enkelte områder skal sikre, at der er ledig erhvervsjord i hele planperioden. Opstart: er i gang. Kommuneplan for Frederikssund Kommune forventes vedtaget i Ansvarlig: By og Land Løbende kontakt mellem lokale ejendomsmæglere, kommunen og FETC. For at få en løbende status på omsætningen af den privatejede erhvervsjord samt for at følge op på de aktuelle behov hos virksomhederne etableres en kontakt til de lokale ejendomsmæglere. Opstart: 2009 Ansvarlig: By og land Fokus på iværksætteri. Der er mange, der har valgt at etablere en ny virksomhed i Frederikssund de seneste år. Så mange at vækstraten i antallet af nyetableringer i Frederikssund Kommune er blandt de højeste i Danmark. Samtidig adskiller erhvervsstrukturen i kommunen sig fra den generelle danske erhvervsstruktur, idet der er mange enkeltmandsvirksomheder. Disse fakta peger på, at det er oplagt at have fokus på de nystartede og de mindste virksomheders vækstbetingelser. Samtidig består potentialet på erhvervsområdet bl.a. i at få de mange enkeltmandsvirksomheder samt de nystartede virksomheder til at vokse. Vækst i virksomheder er derfor et af de gennemgående temaer, FETC planlægger at arbejde med. Spørgeskemaundersøgelse om de mindre virksomheders behov. FETC planlægger en spørgeskemaundersøgelse med det formål at kortlægge de mindre virksomheders behov og ambitioner. Det er hensigten, at denne kortlægning skal danne grundlag for en række initiativer målrettet denne virksomhedstype på det mellemlange sigt. F.eks. skræddersyede netværk og arrangementer, eller et lokalt kontorfællesskab for små nystartede virksomheder. Opstart: Ultimo 2008 Formidling af økonomiske ressourcer og rådgivning til iværksættere. For nystartede virksomheder er kapital til vækst en af de væsentligste udfordringer. Udfordringen består ikke i at komme i gang, men den virkelige udfordring består i at komme i gang med at vokse.

5 Der findes i dag en række muligheder for at finde kapital til opstart af nye innovative virksomheder. FETC skal have kontakt med disse kapitalkilder, således at FETC kan være bindeleddet mellem dem og lokale vækstiværksættere. Hertil kommer, at FETC skal undersøge muligheden for at rejse lokal kompetent kapital til udvikling af forretningsideer. Målsætningen er, at Frederikssund skal blive til et sted, hvor der kan rejses kapital til en god forretningsidé på en eftermiddag. Konkret vil FETC forsøge at inddrage kapitalstærke frederikssundvirksomheder, institutioner og enkeltpersoner samt undersøge muligheden for etableringen af en form for Venture Frederikssund. Yderligere skal Venture Frederikssund ses som et led i en større indsats, hvor FETC vil sætte fokus på iværksætteri og vækst i etablerede virksomheder. Udover venture kapital arbejder FETC på idéstadiet med etableringen af en rugekasse målrettet mindre virksomheder, der kan have glæde af fagligsparring, fælles kontorfaciliteter, videndeling og inspiration samt tilknytning til et netværk af erfarne mentorer. Hensigten er at finde en form, hvor nogle af kompetencerne i det etablerede erhvervsliv bidrager med erfaring og indsigt til at hjælpe iværksætterne godt i gang. Alt i alt en samlet pakke, der kan understøtte den meget positive udvikling i iværksætteriet i Frederikssund Kommune. Opstart: Er igangsat. FETC formidler i dag kontakt mellem iværksættere og lokale erfarne virksomhedsledere. Den fysiske infrastruktur skal være tidssvarende. Dialog med beslutningstagere på trafikområdet. En tidssvarende infrastruktur er afgørende for at potentialet på erhvervsområdet i Frederikssund kan realiseres. FETC har iværksat en lobbyindsats, der har til formål at gøre de trafikale udfordringer i Frederikssund nærværende for beslutningstagere og meningsdannere. Indsatsen har bl.a. inkluderet bilaterale møder mellem erhvervsledere og partiernes trafikordfører samt et foretræde for Folketingets trafikudvalg. Desuden er der igangsat en dialog med de store erhvervsorganisationer. Derudover skal den interne kollektive trafik tilpasses brugerne behov. Fortsat dialog med trafikudvalget og trafikordførere fra de politiske partier, lokalvalgte folketingsmedlemmer og andre nøglepersoner for at sikre, at Frederikssunds synspunkter og ønsker bliver hørt og indgår i det samlede beslutningsgrundlag. Opstart: Fortsat proces. i samarbejde med lokale erhvervsledere. Frederikssund på landkortet. Profilering af Frederikssund Arbejdet med en mere offensiv profilering af Frederikssund er i et tidligt stadie, idet det prioriteres at få en række grundlæggende forhold på plads. I stedet for en stor og meget

6 kostbar markedsføringsstrategi satses der på en løbende formidling at positive historier fra alle dele af kommunen dels via de lokale og regionale medier dels via kommunens og FETC s hjemmesider. Der sigtes mod at afholde et fælles møde for erhvervsliv, lokale medier og kommunen for at styrke samarbejdet og kommunikationen af de gode historier i de lokale medier. Opstart: Er igangsat Ansvarlig: Kommune, FETC og erhvervsliv i fællesskab. Busrundtur for alle nytilflyttere. Kommunens borgere er ofte områdets bedste ambassadører. Derfor planlægges det at tilbyde en årlig bustur til alle nytilflyttere. Busturen vil være en guidet tur i kommunen med fremvisning af tilbud og attraktioner. Opstart: 2009 Ansvarlig: Frederikssund Kommune Turismen under lup. Turisme udgør en væsentlig del af erhvervslivet i Frederikssund og bidrager med vækst, arbejdspladser og udvikling i kommunen. Dog er Frederikssund som turistdestination ikke karakteriseret ved en stærk og slagkraftig profil. Der mangler en samlende identitet, der kan positionere Frederikssund i relation til de mange øvrige turistprofiler i Danmark særligt i relation til Nordsjælland og Region Hovedstaden. Frederikssund har en lang række attraktioner, naturoplevelser, spise- og overnatningssteder, der godt kunne profileres bedre, end tilfældet er i dag. Hertil kommer, at der i Hornsherred er en spirende wellnesklynge, der satser på det gode liv. Dette omfatter f.eks. økologisk produktion, is som i gamle dage, Danmarks bedste rosévin, golfspil og havkajaksejlads. Det samlende element i Frederikssund er ubetinget mulighederne i, på og ved fjorden. Og det er netop Fjordlandet, der giver området en mulighed for en mere unik profil. FETC er påbegyndt en række indledende tiltag for at skabe et væsentligt bedre fundament for en fremadrettet turismestrategi. Dette vil blive en flerårig indsats, og det vil kræve, at der tænkes nyt, og at der skabes et tættere samarbejde mellem de forskellige aktører indenfor fokusområdet. Turistguide for Frederikssund. Turistkontoret arbejder på, at den årlige turistguide fremstår tidssvarende og med et professionelt layout. Opstart: 2008 Elektronisk turistinformation som supplement til turistkontoret. Der arbejdes på at etablere elektronisk turistinformation med mulighed for at søge f.eks. ledige overnatningsmuligheder. I første omgang søges der finansiering til en terminal ved turistkontoret i Havnegade. Hvis tiltaget bliver populært kan det udbygges med terminaler ved f.eks. informationstavlerne ved rastepladser samt f.eks. ved Rejsestalden i Jægerspris.

7 Opstart: Medio 2009 Fokus på bygge og håndværksbranchen. I Frederikssund Kommune findes der en stor klynge af håndværksvirksomheder. Denne virksomhedstype har nogle udfordringer, der er unikke. F.eks. håndtering af en stor mængde byggesager samt meget stor grad af konjunkturfølsomhed. Arrangementer målrettet bygge- og håndværksbranchen. FETC vil i samarbejde med Frederikssund Kommune tilrettelægge en række arrangementer, der skal give håndværksvirksomhederne indsigt i myndighedskrav til ansøgninger, dispensationsansøgninger og godkendelser både i relation til planlov, byggesager og miljø. Andre emner kunne være digitalisering af byggeprocessen samt problemer med rekruttering af personale Ydermere vil FETC arbejde på at få Væksthus Hovedstaden til at udarbejde et forløb målrettet vækst i håndværksvirksomheder, evt. i samarbejde med Copenhagen Innovation Center, som er et center under væksthuset, der bl.a. skal udvikle nye metoder til samarbejde mellem offentlige og private aktører. Opstart: 2009 Et erhvervsområde med at særligt brand. Frederikssund Kommune er i en unik position sammenlignet med andre kommuner i hovedstadsområdet, fordi kommunen råder over 40 ha. erhvervsjord ved Store Rørbæk, som skal lokalplanlægges. Muligheden består i at sikre, at området lokalplanlægges på en sådan måde, at erhvervsjorden tilfører kommunen mest mulig dynamik og værditilvækst, f.eks. gennem en klyngestrategi. Eller med andre ord: Der skal tages aktivt stilling til, hvilken type erhverv kommunen ønsker i det nye erhvervsområde, og der skal lokalplanlægges herefter. En lokalplanlægning der skal understøtte, at et erhvervsområde med et særligt brand kan udvikles. En mulighed er at undersøge muligheden for at lave en klyngestrategi på det miljø- og energiteknologiske område. Danmark har en international profil i forhold til miljø- og energiteknologi. Den profil ønsker regeringen såvel som det danske erhvervsliv at konsolidere og udbygge de kommende år. Frederikssundområdet har potentiale til at blive frontløber en egentligt environmental valley inden for miljø og energiteknologi. Med environmental valley menes et område, hvor iværksættere og ekspansive virksomheder på det miljø- og energiteknologiske om-

8 råde ser, det som helt naturligt at slå sig ned. Dette vil bidrage til vækst og dynamik i Frederikssund samt skabe en række videnstunge arbejdspladser i kommunen. Fundamentet for etableringen af en environmental valley består bl.a. i Haldor Topsøes og Topsils tilstedeværelse i Frederikssund. Begge virksomheder producerer og afsætter produkter med et energi- og miljøteknologisk tilsnit. Samtidig er begge virksomheder karakteriseret ved et væsentligt globalt engagement, såvel som omfattende forskning og udvikling. Desuden findes der en række mindre virksomheder i Frederikssund, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med miljø- og energiteknologi. Samtidig er der en række oplagte fordele grundet Frederikssunds placering i hovedstadsregionen. Placeringen sikrer nærhed til internationale forskningsmiljøer, konferencer mv., herunder ikke mindst klimatopmødet i København 2009, som bl.a. kan være inspirationskilde til det videre arbejde med lokalplanen. Arbejdsgruppe vedr. nyt erhvervsområde. For at afdække mulighederne og potentialet ved en samlet profilering af det nye erhvervsområde ved Store Rørbæk sammensættes en arbejdsgruppe med repræsentation fra Erhvervsliv, Kommune og FETC. Arbejdsgruppens rapport skal danne grundlag for den politiske prioritering og efterfølgende lokalplanlægning af området. Opstart: Hurtigst muligt. Ansvarlig: Frederikssund Kommune Erhvervspolitik skal spille sammen med andre politikker. For at sikre løbende opfølgning og samspil med øvrige politikområder skal der en gang årligt laves status og opfølgning på erhvervsstrategien og den erhvervspolitiske handlingsplan. Opfølgningen skal ske ved, at der til Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget udarbejdes en årlig redegørelse med en status og et oplæg til opdatering eller justering af handleplanen. Redegørelsen og udvalgets behandling af redegørelsen skal ligge i slutningen af året, så den samtidig kan danne grundlag for drøftelsen med FETC om den løbende udvikling og justering af foreningens resultatkontrakt med kommunen. For at sikre sammenhæng og dialog i forhold til andre politikområder skal den årlige redegørelse, med Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalgets kommentarer sendes til de øvrige fagudvalg og samt byrådet.

Partnerskabsaftale / resultatkontrakt mellem FETC og Frederikssund kommune for 2009.

Partnerskabsaftale / resultatkontrakt mellem FETC og Frederikssund kommune for 2009. Frederikssund den??. februar 2009 Partnerskabsaftale / resultatkontrakt mellem FETC og Frederikssund kommune for 2009. 1 Baggrund og målsætning Denne aftale udgør grundlaget for samarbejdet mellem FETC

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Vision Lyngby-Taarbæk Kommune har et stærkt erhvervsliv. Iværksættere og smv er går hånd i hånd med et af Danmarks mest innovative videns miljøer - og et af de aller bedste handelsmiljøer.

Læs mere

Erhvervspolitik for Frederikssund Kommune

Erhvervspolitik for Frederikssund Kommune Erhvervspolitik for Frederikssund Kommune Fire kommuner er blevet til en, og det er en oplagt mulighed for at tænkte nyt og til at organisere arbejdet på nye måder og finde nye samarbejdsformer. Dette

Læs mere

Viden, vækst og vilje Iværksætteri

Viden, vækst og vilje Iværksætteri Viden, vækst og vilje Iværksætteri ErhvervslederForum Handlingsplan i Aalborg Samarbejdet 2011-2014 ERHVERVSLIVETS VÆKSTLAG Med udgangspunkt i erhvervsstrategien Viden, vækst og vilje er der udarbejdet

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 7. april kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere:

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 7. april kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag 7. april kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: Kim Rockhill, Ole Søbæk, Hans Henning Bjørnsen, Mogens Andersen,

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Erhvervskontaktens årsrapport 2015

Erhvervskontaktens årsrapport 2015 Erhvervskontaktens årsrapport 2015 Indhold 1. Erhvervskontakten... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Organisering... 3 2. Aktiviteter... 4 2.1 Henvendelser fra virksomheder... 4 2.2 Virksomhedsbesøg... 5 2.3 Detailhandel...

Læs mere

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan Et stærkt og grønt erhvervsliv Erhvervspolitisk Handlingsplan 2011-2012 Indholdsfortegnelse Forord Handlingsplanen skal revideres i 2012. Handlingsplanen midtvejsevalueres ved årsskiftet 2011/2012. Indsatsområder

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan Et stærkt og grønt erhvervsliv Erhvervspolitisk Handlingsplan 2011-2012 Indholdsfortegnelse Forord Handlingsplanen skal revideres i 2012. Handlingsplanen midtvejsevalueres ved årsskiftet 2011/2012. Indsatsområder

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Forslag til Erhvervspolitik for Skanderborg Kommune

Forslag til Erhvervspolitik for Skanderborg Kommune Forslag til Erhvervspolitik for Skanderborg Kommune 2016-2018 1 Vision I Skanderborg Kommune kendes vi på, at det er attraktivt og nemt at drive virksomhed. Gang på gang får vi flotte placeringer, når

Læs mere

Hvordan skaber vi grøn erhvervsudvikling i Furesø? Byrådets svar: Vi skaber et stærkt og grønt erhvervsliv

Hvordan skaber vi grøn erhvervsudvikling i Furesø? Byrådets svar: Vi skaber et stærkt og grønt erhvervsliv Hvordan skaber vi grøn erhvervsudvikling i Furesø? Byrådets svar: Vi skaber et stærkt og grønt erhvervsliv - Furesøs kommende erhvervspolitik Preben Sandberg Pettersson Formand for Miljø, Teknik- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Center for Udvikling: 5798007698386

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Frederiksberg Kommunes erhvervsstrategi

Frederiksberg Kommunes erhvervsstrategi Frederiksberg Kommunes erhvervsstrategi 2018-21 Frederiksberg Erhvervskonference torsdag den 12. oktober 2017 Vicedirektør Thomas Wohlert Agenda Hvor langt er vi med erhvervsstrategien? Afsæt Proces Hvad

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Bilag 3A: Oplæg til organisering og involvering UDKAST 31. januar 2019

Bilag 3A: Oplæg til organisering og involvering UDKAST 31. januar 2019 Organisering Fundamentet for BRN s samarbejdsmodel er en netværksorganisation, der består af en fast kerne af aktører samt en ad-hoc baseret organisering og involvering fra sag til sag, hvor vi sammensætter

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Tidsplan 2007-2009 for Ballerup Kommunes erhvervspolitik

Tidsplan 2007-2009 for Ballerup Kommunes erhvervspolitik Tidsplan 2007-2009 for Ballerup Kommunes erhvervspolitik Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets medlemmer: (A) Henrik Bolberg Formand (A) Ley Plum Næstformand (A) Dorris

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold.

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold. BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD Baggrund og proces Mål for borgerprocessen Borgerinddragelsen Form og indhold BAGGRUND OG PROCES BAGGRUND Byrådet beslutter 29. marts 2017 at anmode administrationen

Læs mere

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Kommunerne er hver dag i berøring med virksomheder i hele Danmark og hjælper virksomhederne med at finde arbejdskraft, sørger for at infrastrukturen

Læs mere

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven.

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. PARTNERSKABSAFTALE Mellem Faxe Kommune Adr Adr Og Business Faxe Industrivej 2 4683 Rønnede Om Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. 1 PRÆAMBEL 3 1 FORMÅL 3

Læs mere

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Bedre brug af danske sundhedsdata er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010

Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010 Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010 IDEKATALOG FRA ERHVERVSKONFERENCE DEN 27. MAJ I FURESØ MARINA 1. Bedre muligheder for væksterhverv Oprette en accountmanager / erhvervsmentor som indgang

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Erhvervspolitik Vedtaget af Byrådet, den 16. december 2015

Erhvervspolitik Vedtaget af Byrådet, den 16. december 2015 Erhvervspolitik 2016-2019 Vedtaget af Byrådet, den 16. december 2015 Indledning Med Erhvervspolitikken 2016-2019 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for,

Læs mere

Samarbejdsaftale 2014 Aftale om udførelse af Vejen Kommunes indsats vedrørende erhvervsfremme og turisme. Vejen Kommune Rådhuspassagen 3 6600 Vejen

Samarbejdsaftale 2014 Aftale om udførelse af Vejen Kommunes indsats vedrørende erhvervsfremme og turisme. Vejen Kommune Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Samarbejdsaftale 2014 Aftale om udførelse af Vejen Kommunes indsats vedrørende erhvervsfremme og turisme Vejen Kommune Rådhuspassagen 3 6600 Vejen og UdviklingVejen Sdr. Tingvej 10 6630 Rødding indgår

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

ERHVERVSPOLITISK HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

ERHVERVSPOLITISK HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE ERHVERVSPOLITISK 2019 HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE HANDLEPLAN MED ERHVERVSPOLTISKE INITIATIVER FOR 2019-2023 politik & borger INDLEDNING Den erhvervspolitiske handleplan

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Center for Udvikling: 5798007698386

Læs mere

Erhvervspolitisk dagsorden

Erhvervspolitisk dagsorden Erhvervspolitisk dagsorden Ny rolle i lokal Erhvervsservice Regionale Erhvervshuse Varetager specialiseret vejledning til ALLE typer iværksættere og virksomheder. Undgå overlap. Sikre tæt samarbejde med

Læs mere

Styrings- og politikkoncept for Ringsted Kommune

Styrings- og politikkoncept for Ringsted Kommune Styrings- og politikkoncept for Ringsted Kommune Ringsted Kommunes styrings- og politikkoncept skal grundlæggende bruges til at sikre, at der er en rød tråd fra kommunens vision til den service, som borgere,

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD ØRESUNDSBROEN HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN Hvidovre Erhvervspolitik 2011-2014 1 Pejlemærker for en proaktiv erhvervspolitik i Hvidovre Kommune Vi tager aktivt

Læs mere

DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE. Opgavens indhold og formål:

DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE. Opgavens indhold og formål: DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE Opgavens indhold og formål: Opsøgende kontakt til lokale erhvervsdrivende med henblik på at øge kendskabet til kommunens mange tilbud, herunder understøtte kommunens strategi

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette nes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft samt at understøtte og

Læs mere

Afslutning på SPI projektet

Afslutning på SPI projektet Afslutning på SPI projektet Om projektet Projektet Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme (SPI) blev sat i gang i 2011 og har løbet frem til sommeren 2014. Det samlede budget har udgjort 17,6 mio. kr.

Læs mere

Vækstpolitik 2013-2017

Vækstpolitik 2013-2017 Vækstpolitik 2013-2017 Strategiske samarbejder For at opnå tilstrækkelig kompetence og styrke til i 2017 at være en af Danmarks 10 bedste erhvervskommuner, vil kommunen indgå i en række strategiske samarbejder/partnerskaber.

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Det lokale erhvervsklima - hvilken rolle spiller teknik og miljø? v/vicedirektør Maj Green, Gladsaxe Kommune KL, Politisk Forum 2014

Det lokale erhvervsklima - hvilken rolle spiller teknik og miljø? v/vicedirektør Maj Green, Gladsaxe Kommune KL, Politisk Forum 2014 Det lokale erhvervsklima - hvilken rolle spiller teknik og miljø? v/vicedirektør Maj Green, Gladsaxe Kommune KL, Politisk Forum 2014 Hvad kan jeg fortælle om? Arbejdsgruppen om kommunale rammer for vækst

Læs mere

Mål og Midler Uddannelse, iværksætteri og internationalisering

Mål og Midler Uddannelse, iværksætteri og internationalisering Fokusområder i 2014 Udvalget er med konstitueringsaftalen for perioden 2014-2017 et nyt udvalg, og indsatsen i en større del af 2014 bærer præg af, at udvalget tilegner sig det nødvendige vidensfundament

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Direktionssekretariatet: 5798007698386

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv Erhverv 1 Udgangspunkt for handlingsplanen Byrådet har i 2018 vedtaget Vision 2030 for Rebild Kommune. Visionen fremhæver følgende mål for den lokale erhvervsudvikling frem mod 2030. Vi har fortsat Nordjyllands

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro'

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro' Punkt 3. Godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - 'Aalborg bygger bro' 2018-085541 Magistraten indstiller, at byrådet godkender Erhvervsstrategi 2019-2022. Lasse P. N. Olsen kan ikke anbefale indstillingen

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017

ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017 ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017 Pixi www.albertslund.dk/erhvervsstrategi FORORD Albertslund er en del af verden. Det betyder, at vi som by og erhvervsliv er i skarp konkurrence med vores naboer i Europa, men

Læs mere

Indsats for vækst. Middelfart Byråd 2015

Indsats for vækst. Middelfart Byråd 2015 Indsats for vækst Middelfart Byråd 2015 2 Middelfart Kommune vil væksten Indsats for vækst skaber sammenhæng og fælles forståelse for de tiltag, der findes på en række områder, som er med til at udmønte

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

VORES MISSION VORES VISION. Slagelse Erhvervscenter A/S er tæt på virksomhederne.

VORES MISSION VORES VISION. Slagelse Erhvervscenter A/S er tæt på virksomhederne. STRATEGI 2019-2020 Indholdsfortegnelse Vision og mission. side 3 Strategi, hovedlinjer..... side 4 Nyt erhvervsfremmesystem, ny strategi. side 5 Forretningsudvikling, indsatsområder.....side 6, 7 Figur

Læs mere

Konklusioner fra nævningegrupperne - De vigtigste udfordringer for Greve Kommune

Konklusioner fra nævningegrupperne - De vigtigste udfordringer for Greve Kommune Greve Kommune Visionsseminar om erhvervsudvikling den 3. juni 2008 Konklusioner fra nævningegrupperne - De vigtigste udfordringer for Greve Kommune Nævningegruppe 1 De vigtigste udfordringer i Greve Kommune

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi April 2013 Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner. Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Afrapportering Frederikssund Erhverv (FE) 2009

Afrapportering Frederikssund Erhverv (FE) 2009 Frederikssund april 2010 Afrapportering Frederikssund Erhverv (FE) 2009 Baggrund Frederikssund Erhverv rapporterer årligt til Frederikssund Kommunes relevante politiske udvalg som et led i den partnerskabsaftale,

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING

BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING Helhedsorienteret erhvervsservice 1 Indhold Kære virksomhed 3 De fem servicemål: 1. Udvidet åbningstid og svar inden for 24 timer 4 2. Tovholder inden for fem hverdage 5

Læs mere

Udkast til erhvervspolitik pr. 1. februar Vision

Udkast til erhvervspolitik pr. 1. februar Vision Udkast til erhvervspolitik pr. 1. februar 2016 Vision Skanderborg Kommune ligger i hjertet af østjyske vækstcentrum og er én af Danmarks mest attraktive erhvervskommuner. Vi har unikke rammevilkår for

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Erhvervspolitik

Erhvervspolitik Erhvervspolitik 2016-2019 Indledning Med Erhvervspolitikken 2016-2019 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for, at etablere og drive virksomhed i Egedal Kommune.

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation Fokusområder i 2016 Udvalget er med konstitueringsaftalen for perioden 2014-2017 et nyt udvalg, og indsatsen i en større del af 2014 bærer præg af, at udvalget tilegner sig det nødvendige vidensfundament

Læs mere

Målsætning Indsats Evaluering Status Stevns Kommune vil hvert år forbedre eller som minimum fastholde sine rammevilkår

Målsætning Indsats Evaluering Status Stevns Kommune vil hvert år forbedre eller som minimum fastholde sine rammevilkår BILAG 3. EVALUERINGEN AF ERHVERVSPOLITIKKENS MÅLSÆTNINGER Målsætning Indsats Evaluering Status Stevns Kommune vil hvert år forbedre eller som minimum fastholde sine rammevilkår At der i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats -, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...- 2 - INTRODUKTION...- 3 - PROCESPLANENS OPBYGNING...- 3 - TIDSPLAN

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

PROJEKT LYSLYD. Spørgeskema. Projekt LysLyd støttes af: Et projekt ledet af Københavns Internationale Teater

PROJEKT LYSLYD. Spørgeskema. Projekt LysLyd støttes af: Et projekt ledet af Københavns Internationale Teater PROJEKT LYSLYD Spørgeskema Projekt LysLyd støttes af: Et projekt ledet af Københavns Internationale Teater Der gennemføres en kortlægning af omfanget af virksomheder, arbejdspladser, omsætning samt forskning

Læs mere

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 2014-2017 Møde nr. 12-08-2015 Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation Fokusområder i 2014 Udvalget er med konstitueringsaftalen for perioden 2014-2017 et nyt udvalg, og indsatsen i en større del af 2014 bærer præg af, at udvalget tilegner sig det nødvendige vidensfundament

Læs mere

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice. Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice. Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed s Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed Indholdsfortegnelse 1. Sammenhængende erhvervsservice i... 3 2. Turisme en del af erhvervsservice... 5 3. Forvaltningen Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed... 6 4. s...

Læs mere

Transport for Greater Copenhagen

Transport for Greater Copenhagen Center for Regional Udvikling Transport for Greater Copenhagen - giver en øget værdi for borgerne Trafikdagene i Aalborg 2016 Direktør Claus Bjørn Billehøj Transport for Greater Copenhagen Claus Bjørn

Læs mere