Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg"

Transkript

1 Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Med etableringen af det nye Borgercenter i Vordingborg åbner der sig en mulighed for en ny og bedre organisering af borgerhenvendelser i kommunen. På sigt vil der blive etableret et stærkt samlet center for borgerhenvendelser, hvor både Borgerservice, Jobcentrets modtagelse, Ydelseskontoret, Opkrævning, og flere andre borgerrettede funktioner bliver samlet. Generelt vil det betyde, at borgerne kun skal henvende sig et sted i kommunen, for at få betjening. Samtidig foreslår Borger og Arbejdsmarked, og Kultur og fritid, at der etableres et samarbejde mellem borgerservice og bibliotekerne, således at langt hovedparten af de henvendelser, der i dag betjenes fra borgerservice i Præstø og Stege fortsat vil kunne ekspederes i de to byer, ved at indrette Borgerservice Kvik betjeninger i Bibliotekerne i Stege og Præstø. For Borgerne vil der være 3 store fordele ved denne løsning. 1. Der bliver et stort samlet center for borgerbetjening i Vordingborg, samtidig med at der fortsat vil være ekspeditioner af de langt fleste henvendelser på bibliotekerne i Stege og Præstø. 2. Der vil blive udvidet åbningstid i alle tre byer, idet borgerservicehenvendelser også vil blive ekspederet om onsdagen, da biblioteker og borgercentret er åbent alle hverdage. 3. Løsningen betyder, at der kan spares kr. om året når løsningen er fuldt indfaset i Der er en ulempe for borgerne i Stege og Præstø 1. Pas og kørekort kan kun udstedes og fornys i Vordingborg, så borgere fra Præstø og Stege skal tage til Vordingborg for at få udstedt eller fornyet pas og kørekort. Dette forslag indgår som, en del af budgetaftalen 2016, hvor det blev besluttet, at der skulle udarbejdes en ny kanalstrategi som en del af Effektiv Kommune Forslaget om en styrket borgerservice bidrager til effektiviseringen ved: Nyt samlet Borgercenter på Valdemars torv, hvor det også er muligt at flytte hele eller dele af borgerbetjeningen på Marienbergvej og evt. fra Langebæk til det nye Borgercenter. Øget anvendelse af bibliotekerne til håndtering af borgerhenvendelser Indsats for forøget selvbetjening og digitalisering Borger og Arbejdsmarked, og Kultur & Fritid har sammen arbejdet på, hvordan der kunne skabes en øget synergieffekt i borgerbetjeningen, en højere grad af selvbetjening og en bedre udnyttelse af de eksisterende åbningstider og faciliteter.

2 Særligt etableringen af det nye borgercenter åbner en lang række muligheder. Men mange af mulighederne vil allerede kunne anvendes fra maj 2017, ved i højere grad at sammentænke biblioteker og borgerservice. En tidlig indfasning af et nyt borgerservice/ biblioteks samarbejde vil også have den fordel, at denne del af det samlede projekt dermed er på plads, når der skal ske en yderligere sammenlægning med jobcenter og ydelseskontorer m.m. i det nye borgercenter. Forslaget løser de problemer vi allerede nu står med i forhold til at have resurser til at øge incitamenter og hjælp til selvbetjening, og til at have bedre mulighed for planlægning af ferie og fravær for medarbejderne. Borgerservice har i en lang årrække været påvirket af effektiviseringer som følge af øget digitalisering og øget selvbetjening. Det samme har været tilfældet på bibliotekerne. Konkret har dette betydet meget store reduktioner i bemandingen i Borgerservice. Som borger kan man i dag møde op i alle 3 borgerservicecentre. Der er forskellig åbningstid og bemanding, men der tilbydes samme service alle 3 steder. I takt med at der er blevet færre medarbejdere i frontbetjeningen, bliver Borgerservice oftere udfordret på at kunne fastholde denne gode service alle 3 steder, samt bemande alle 3 steder fornuftigt. En konsekvens af dette har været lukkedage onsdag. Hvid der skulle forsættes en drift med tre borgerservicecentre vil det være nødvendigt med flere lukkedage. I omkringliggende kommuner med nogenlunde samme demografi som i Vordingborg Kommune, har man også fundet løsninger som indebærer samarbejde mellem Borgerservice og Bibliotek. Afdelingerne for Kultur & Fritid samt Borger & Arbejdsmarked har derfor sammen udarbejdet dette forslag. Ny borgerbetjening Forslaget går overordnet ud på, at Borgerservice myndighedsopgaver samles ét sted (i Vordingborg), mens der oprettes Borgerservice Kvik-funktion i samarbejde med bibliotekerne i Stege og Præstø. Konkret betyder dette, at: Der flyttes medarbejdere og myndighedsopgaver, sagsbehandling og afgørelser fra Borgerservice i Stege og Præstø til Borgerservice Vordingborg Der flyttes samtidig medarbejdere til biblioteket, og oprettes to borgerservice kvik betjeninger på bibliotekerne i Stege og Præstø. Dette vil kunne etableres allerede fra maj måned 2017, og dermed bidrage til Effektiv kommune 2017 Indtil det nye borgercenter er etableret i 2018 skal de fysiske rammer i Vordingborg justeres, så der er plads til en øget borgerbetjening i det eksisterende rådhus. Pas/kørekort maskiner og betjening flyttes fra henholdsvis Stege og Præstø, så der bliver øget kapacitet i Vordingborg. Opgaver som samles i Borgerservice Vordingborg: Pas, kørekort. Sagsbehandling og afgørelser vedrørende f.eks. helbredstillæg, beboerindskudslån, kautionslån, personlige tillæg, administrationsager for pensionister, sygesikring, kommunale begravelser, og folkeregistersager som kræver sagsbehandling & parthøring, og det administrative arbejde vedrørende vielser.

3 Flere af opgaverne er i dag allerede samlet i Backoffice funktioner i Vordingborg og Stege uden at borgerne i dag oplever, at de kun kan få løst deres henvendelser særlige steder. Åbningstid i Borgerservice Vordingborg foreslås samtidig ændret, så der fremover vil være åbent 5 dage om ugen, hvilke giver følgende åbningstid for den personlige betjening: Mandag onsdag kl Torsdag kl Fredag fra kl Borgerbetjening generelt / både i Vordingborg og i bibliotekerne Stege & Præstø Borgerbetjening generelt foregår i borgerservice i Vordingborg, og i bibliotekerne i Stege og Præstø. (Dette betyder, at Borgerservicebetjening i Stege flyttes til Biblioteket i Stege). I bibliotekerne foreslås, at vi fremover kalder betjeningen for Borgerservice Kvik så det signalerer, at der er enkelte ydelser man ikke kan få leveret her (primært pas og Kørekort), men at man stort set kan blive betjent på alle andre områder. Borgerservice opgaver alle tre steder Råd, vejledning om alle generelle forhold, som der i dag vejledes om. Udstede Nem-Id Indberette fritagelse for digital post Brevstemmer i forbindelse med valg Modtagelse af, og videreforsendelse af diverse materialer til Borger & Arbejdsmarked og andre kommunale afdelinger. Søge om og aflevere ansøgninger til diverse ydelser. Aflevere normale flyttemeddelelser Få hjælp til selvbetjening m.m. Og en lang række af de opgaver der i dag udføres i borgerservice I bibliotekerne vil Biblioteksassistenterne både varetage biblioteks- og borgerservice opgaver. Der gives råd og vejledning med udgangspunkt i it- og guidnings værktøjet selvbetjening.nu, Borger App, borger.dk, virk.dk og vordingborg.dk og der skal fortsat være medbetjening- og borger-pc ere. I langt de fleste tilfælde vil borgerne derfor ikke opleve en ændret service i forhold til i dag Samlet var der i 2016 ca henvendelser i borgerservice. Heraf var ca. 60% henvendelser i Vordingborg. For mere end af disse henvendelser vil den ændrede borgerbetjening ikke opleves som en ændret service. Af de henvendelser vedrører ca henvendelser, hvor borgerne fra Stege og Præstø i fremtiden vil skulle tage til Vordingborg for at blive betjent. Dette vil i stort set alle tilfælde dreje sig om udstedelser eller fornyelser af pas og kørekort. Særligt Vedrørende Pas og Kørekort Pas skal fornyes hvert 10 år (for børn, dog hvert 5 år).

4 Kørekort udstedes ved nyerhvervelse eller generhvervelse. Herudover, skal borgere over 70 år have forlænges hvert 2. eller 5. år, og borgere over 80 år skal have fornyet kørekort hvert år. Det må som udgangspunkt formodes, at langt de fleste borgere, der skal have fornyet korekort, har bil og derfor vil være i stand til at køre til Vordingborg. Køreprøvebooking har siden kun været placeret i Vordingborg, så der er ikke nogen ændringer. Totalt antal henvendelser vedr. pas og kørekort i 2016 var Henvendelser til Vordingborg i 2016 på pas og kørekort var % Henvendelser til Præstø i 2016 på pas og kørekort var % Henvendelser til Stege i 2016 på pas og kørekort var % Konkret betyder det derfor, at op mod borgerbetjeninger, der i dag sker i Præstø og Stege vil blive flyttet til Vordingborg. Disse opgaver kan også løses i borgerservicebetjeninger i andre kommuner, hvis man arbejder udenfor kommunen, og man derfor kan henvende sig i en borgerservicebetjening i nærheden af ens arbejdsplads. I Vordingborg har vi også i dag forholdsvis mange betjeninger af borgere fra andre kommuner. Personalemæssige konsekvenser Samlet set betyder forslaget, at der kan reduceres med to stillinger, fordi der opnås betydelige effektiviseringer vi at samle borgerbetjeningen på færre enheder. Det forventes at reduktionen kan ske ved naturlig afgang. Derudover skal der overflyttes to medarbejdere fra Borgerservice til Bibliotekerne, for at understøtte, at bibliotekerne vil få betydeligt flere henvendelser end i dag. Der skal ske en kompetenceudvikling af det samlede bibliotekspersonale, særligt af biblioteksassistenterne, som skal forestå den konkrete forøgede borgerbetjening. Det findes i dag meget veludviklede systemer til at understøtte den vejledning medarbejderne skal give til borgerne. Betjeningen vil derfor hele tiden kunne understøttes systemmæssigt, og dermed lægges der også op til, at betjeningen alle tre steder i højere grad bliver en medbetjening, hvor borger4en selv kan følge med i den it understøttede vejledning, og at der dermed også sker en gradvis forøgelse af borgerne muligheder for helt at overgå til selvbetjening, hvor dette er muligt. Egentlige Biblioteksopgaver for biblioteksassistenterne Publikumsbetjening, fx o Hjælp til fremfinding af bøger og andre materialer o Hjælp med at bruge udlåns-/afleveringsautomater, pc er, kopimaskine m.v. o Hjælp til at bruge bibliotekssystem/hjemmeside o Billetsalg o Hjælp i forbindelse med arrangementer (også om aftenen) Forefaldende arbejde, fx o Håndtering af materialer til og fra andre biblioteker o Håndtering af nye tidsskrifter o Fremfinding af reserverede materialer

5 o På plads sætning og oprydning Deltagelse i projekt- og udviklingsarbejde Åbningstid i Borgerservice Kvik (Bibliotek og Borgerservice) foreslås samtidig ændret, så der fremover er åbent for den personlig betjening på følgende tidspunkter: Betjente Åbningstider i Stege og Præstø Stege foreslås ændret til at der er åbent: Mandag fredag fra kl Præstø foreslås ændret til at der er åbent: Mandag fredag fra kl Forslaget indebærer, at der vil blive lukket for personlig betjening i Stege om lørdagen, samt at der vil være personlig betjening i Præstø om fredagen fra kl , hvor betjeningen i dag er fra kl Bibliotekernes åbningstider er fastlagt ud fra de tidspunkter, hvor der er flest besøgende og flest udlån. Det vil fortsat være muligt at anvende bibliotekerne via selvbetjening i weekender og om aftenen. CHOP

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune N O T A T Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune Afdeling Service og Digitalisering Dato 3. maj 2018 Sagsnummer 18-014680 Sammenfatning 1. Ringkøbing-Skjern Kommune har to fuldt udbyggede borgerservicecentre

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Tilpasning af kommunens borgerbetjening Som del af budgetlægningen for 2012-2015 besluttede Økonomiudvalget den 8. februar 2011 at igangsætte analyser af en række emner, der samlet skal pege på mulige

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-17:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Borgerservice på Hundested Rådhus - baggrundsnotat

Borgerservice på Hundested Rådhus - baggrundsnotat Borgerservice Notat Til: Direktør Svend-Erik Nielsen Sagsnr.: 2010/02280 Dato: 17-02-2010 Sag: Borgerservice på Hundested Rådhus - baggrundsnotat Sagsbehandler: 1. Resumé og anbefalinger Notatet beskriver

Læs mere

Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice

Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Med budgettet for 2014 er det besluttet at sammenlægge bibliotek og borgerservice i Ringsted Kommune. Sammenlægningen er planlagt til

Læs mere

Notat vedr. Indførelse af tidsbestilling i Borgerservice

Notat vedr. Indførelse af tidsbestilling i Borgerservice Notat vedr. Indførelse af tidsbestilling i Borgerservice 1 Status Ved den nye organisering af borgerservice pr. 1. januar 2015 var forventningen dels forbedringer i servicen ved at udnytte de gode åbningstider

Læs mere

Kanalstrategi

Kanalstrategi Kanalstrategi 2016-2018 Hjørring Kommune 1 Kanalstrategi 2016-2018 Formål Kanalstrategien skal hjælpe os til at udnytte vores ressourcer bedre og bevare borgernes oplevelse af kvalitet, når de bliver betjent

Læs mere

Solrød Kommunes Digitale Rådhus

Solrød Kommunes Digitale Rådhus SOLRØD KOMMUNE Solrød Kommunes Digitale Rådhus Service- og kanalstrategi for Solrød Kommune November 2010 Formål og afgrænsning Solrød Kommunes service- og kanalstrategi skal sikre en tilgængelig og kvalificeret

Læs mere

Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den kl. 12:30

Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den kl. 12:30 Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den 13.09.2016 kl. 12:30 Punkt nr: 1 Fremtidig borgerservicebetjening i Gladsaxe Kommune Beslutning Morten Just og Mark Korshøj Jensen orienterede om

Læs mere

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Baggrundsnotat Bibliotekernes rolle i lokalsamfundet Team Butik har samlet argumenter og holdninger til oplægget omkring opgavefordelingen

Læs mere

Det samlede antal personlige henvendelser på bibliotekerne og i Borgerservice i Vejen by er således faldet med ca. 3.000 fra 2012 til 2013.

Det samlede antal personlige henvendelser på bibliotekerne og i Borgerservice i Vejen by er således faldet med ca. 3.000 fra 2012 til 2013. Dato: 19-05-2014 Kontaktperson: Jane Ussing E-mail: ju@vejenkom.dk Borgerservice 2013 I Borgerservice i Vejen by er der i 2013 trukket 35.269 numre. Antallet af ekspeditioner har været noget højere, idet

Læs mere

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i f.t. i Hvidovre Kommunes første Kvalitetskontrakt gældende

Læs mere

fremtidige borgerbetjening

fremtidige borgerbetjening Dragør kommune Dragør kommunes fremtidige borgerbetjening Udviklingen af Borgerservice efter overgangen til udbetaling Danmark 1.3.2013 Borger og Social 28-09-2012 Indhold INDLEDNING...3 DEL1. NUVÆRENDE

Læs mere

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune Version 21.2.2012 Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune 2012 2015 Hvorfor skal vi have en strategi for henvendelser? Næstved Kommune har i de seneste år haft fokus på, hvordan den administrative borgerbetjening

Læs mere

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet FEBRUAR, MARTS, APRIL, MAJ 2014 Gratis kurser Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde med Københavns

Læs mere

Ændringsforslag. Generelle oplysninger:

Ændringsforslag. Generelle oplysninger: Generelle oplysninger: Forslag nr./tekst: ADM-S-01 Eventuel flytning af Borgerservice fra Bredgade til biblioteket Politikområde: Administrationspolitik Vedtaget: Økonomiudvalget den 18. august 2014, sag

Læs mere

fremtidig Borgerservice. Vi har bedt arbejdsgrupperne om at opdele disse arbejdsopgaver i 3 niveauer:

fremtidig Borgerservice. Vi har bedt arbejdsgrupperne om at opdele disse arbejdsopgaver i 3 niveauer: Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

gladsaxe.dk Borgerservice i ord og tal 2011

gladsaxe.dk Borgerservice i ord og tal 2011 gladsaxe.dk Borgerservice i ord og tal 2011 Forord Borgerservice i ord og tal er en kort beskrivelse og en statistisk opgørelse over de opgaver, som Borgerservice og Ydelsesenheden blandt andet beskæftiger

Læs mere

Beskrivelse af mulige ændringer i serviceniveauet ved eventuelle besparelser.

Beskrivelse af mulige ændringer i serviceniveauet ved eventuelle besparelser. Beskrivelse af mulige ændringer i serviceniveauet ved eventuelle besparelser. Direktionen har bedt Borgerservice om en vurdering af, hvad det vil betyde for betjeningen af borgerne, hvis Borgerservice

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

KOU åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT

KOU åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT Kommunaludvalget 2011-12 KOU Alm.del Bilag 61 Offentligt KOU åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT Offentlig digitalisering: Udfordringer og faldgruber Offentlig digitalisering - erfaringer

Læs mere

Fremtidens betjening i borgernes hus

Fremtidens betjening i borgernes hus Fremtidens betjening i borgernes hus Indledning - hvad står vi på? Både bibliotek og borgerservice er i disse år stærkt presset af udviklingen i samfundet. Biblioteket, som er en århundredgammel institution,

Læs mere

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 UDKAST Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening Status Den centrale indgang Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunernes fusion januar 2007. I Randers

Læs mere

Budget 2012 Erhvervsudvalget

Budget 2012 Erhvervsudvalget 2012 Generelt Udvalgets ansvarsområde s ansvarsområde omfatter Erhverv og Turisme, herunder salg af erhvervsarealer, Borgerservice samt IT og Telefoni Politikområde Erhverv og Turisme Politikområde Borgerservice

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

BORGERNÆR DIGITAL SERVICE

BORGERNÆR DIGITAL SERVICE DIREKTIONSKONFERENCE, 8. DECEMBER 2015 SESSION BORGERNÆR DIGITAL SERVICE BORGERNÆR DIGITAL SERVICE Oplæg ved: Rikke Würtz, Vicekommunaldirektør, Morsø Kommune Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør,

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 REGLER FOR BRUG AF STEVNS BIBLIOTEKERNE - REV. OKTOBER 2016 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle,

Læs mere

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark Kommunaludvalget 2011-12 KOU Alm.del Bilag 61 Offentligt Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark KOU høring om offentlig digitalisering og kommunal IT 29. februar 2012 ATP Koncerndirektør for Kunder

Læs mere

Den fysiske placering i Børn og Skole sikrer os en større sammenhæng i hverdagen.

Den fysiske placering i Børn og Skole sikrer os en større sammenhæng i hverdagen. Notat Vedrørende: Opsamling på personale med MED status i Borgerservice d. 22. oktober 2015 Sagsnavn: Evaluering af Borgerservice 2015 Sagsnummer: 23.00.00-A00-1-15 Skrevet af: Lone Beltoft Clausen E-mail:

Læs mere

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne:

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne: STYRK BORGERNE - gennem mere målrettet betjening, digitalisering og inddragelse i fremtidens biblioteker og borgerserviceindgange. (sagsnummer: 2014-0116363) Plan for implementering af længere åbningstider,

Læs mere

RESUME OVER TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE I PERIODEN 16.juni 11. juli og 4. - 29. august 2008

RESUME OVER TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE I PERIODEN 16.juni 11. juli og 4. - 29. august 2008 RESUME OVER TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE I PERIODEN 16.juni 11. juli og 4. - 29. august 2008 Bemærkninger til spørgeskemaundersøgelsen. Vi havde gerne set at endnu flere havde sagt ja til

Læs mere

Orientering om Borgerservice et center for borgerrådgivning Dette notat redegør først kort om Borgerservice i tal og fakta. Derefter følger et afsnit om Borgerservice ændrede opgaveportefølje og hvordan

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et tilbud om hjælp til at bruge de digitale løsninger. I denne sæson tilbyder vi udover

Læs mere

Oplæg til decentral Borgerservice

Oplæg til decentral Borgerservice Oplæg til decentral Borgerservice Af budgetforliget for 2018 fremgår det, at Forligspartierne er enige om, at der etableres decentrale borgerserviceenheder i Hurup og Hanstholm. Ligeledes ønskes undersøgt

Læs mere

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Baggrund Store grupper af borgere ønsker i stadig større grad at anvende digitale medier som indgang til det offentlige. Mens de yngre generationer ligefrem

Læs mere

Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service

Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service Family life // Thorkild A. Christensen 1 Ny strategi for, hvordan vi skaber længere åbningstider, bedre og mere målrettet betjening,

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

- det er så myndigt af følges ad

- det er så myndigt af følges ad Borgerservicesamarbejdet - det er så myndigt af følges ad Mandag d. 7. april Skanderborg Mikkel Hartvig Haaning - Områdeleder - Lokalbiblioteker Historik - når vi flytter sammen 2006 > Borgerservice og

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Borgerservice på biblioteker og Fælleden

Tilfredshedsundersøgelse af Borgerservice på biblioteker og Fælleden Tilfredshedsundersøgelse af Borgerservice på biblioteker og Fælleden Undersøgelsens formål At afdække brugernes overordnende tilfredshed med den fysiske og digitale borgerservice i Skanderborg Kommune

Læs mere

Gratis kurser. digital københavner. Lær at bruge selvbetjening på internettet

Gratis kurser. digital københavner. Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet AUGUST, SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER OG DECEMBER 2014 Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde

Læs mere

Undersøgelser af Borgerservice

Undersøgelser af Borgerservice Undersøgelser af Borgerservice 5-6 Køge Kommune Benchmarkingrapport Køge Kommune Undersøgelser af Borgerservice 5-6 Undersøgelser af Borgerservice Rapporten resumerer de seneste tre stikprøveundersøgelser

Læs mere

Sådan gør de bedste kommuner August 2013

Sådan gør de bedste kommuner August 2013 Sådan gør de bedste kommuner August 2013 54 kommuner gennemførte i april og maj måned 2013 tælleuger, hvor henvendelserne til kommunerne registreres. Tælleugerne gennemføres som led i projektet KOMHEN

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0 RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT... - 2015-2017 - VERSION 1.0 GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen...... 3 Vision og indsatser... 4 Visionen for hjemmesiden...

Læs mere

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Marts 2016 Indledning Dette notat er udarbejdet i forbindelse med gennemførelse af nogle organisatoriske og arbejdsmæssige ændringer i Borgerservice

Læs mere

Sammenlægning af Furesø Bibliotekerne og Borgerservice

Sammenlægning af Furesø Bibliotekerne og Borgerservice Sammenlægning af Furesø Bibliotekerne og Borgerservice Indledning og Baggrund Nærværende notat er udarbejdet på baggrund af oplæg fra Projektgruppen for øget samarbejde mellem Borgerservice og bibliotekerne.

Læs mere

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Indgår som et særligt indsatsområder i Tønder Kommunes Strategiplan 2013-2016 1 Indhold Borgerservicestrategien 2013-2016... 3 Vision... 4 Formål...

Læs mere

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 1 SKOLER OG UDDANNELSE Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud om

Læs mere

Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014. Forår 2014. Rapport

Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014. Forår 2014. Rapport Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014 Forår 2014 Rapport Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014 Forår 2014 I undersøgelsen har borgerne fået en række udvalgte

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

STRATEGIENS SAMMENHÆNG

STRATEGIENS SAMMENHÆNG Godkendt af kommunalbestyrelsen den. 18.april 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 Modernisering og effektivisering af den kommunale service 3 2. STRATEGIENS SAMMENHÆNG 4 3. STRATEGISKE INDSATSER

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere

Indstilling. Strategi for Borgerservice samt udmøntning af reserver til videreudvikling af Borgerservice. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Strategi for Borgerservice samt udmøntning af reserver til videreudvikling af Borgerservice. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 3. maj 2007 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Strategi 2007-2009 for Borgerservice samt udmøntning

Læs mere

Skitseplan til etablering af Vestegnens fælleskommunale hotline

Skitseplan til etablering af Vestegnens fælleskommunale hotline 1. Baggrund Med udgangspunkt i et initiativ fra Kommunaldirektørerne på Vestegnen har en tværkommunal arbejdsgruppe i 2012/2013 bl.a. undersøgt, hvilke muligheder der er for at etablere en borgerrettet

Læs mere

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice & Ydelse

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice & Ydelse Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice & Ydelse April 2018 Borgerguide i Borgerservice & Ydelse I Rådhusets åbningstid arbejder de to borgerguide med modtagelse og vejledning af borgere,

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

Dialog- og aftalestyring

Dialog- og aftalestyring Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Bibliotekerne Aftale 2012/13 Aftale for 2012/13 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKRIVELSE AF MARIAGERFJORD BIBLIOTEKERNE... 3 MÅLSÆTNINGER OG INDSATSOMRÅDER...

Læs mere

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser Vi følger dig digitalt på vej Bliv it-klar på dine betingelser Har du brug for at blive fulgt digitalt på vej? - så start her! I denne folder er der hjælp at hente til dig, der gerne vil i gang med at

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 470 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Den gode kanalstrategi

Den gode kanalstrategi Den gode kanalstrategi altid på vej. v/birgitte Hjelm Paulsen e2015-projektleder Odense Kommune 1 Tidligere var alle kanaler åbne det er (muligvis) god service men er det effektivt? Digital informationssøgning

Læs mere

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget 1000 kr. DRIFT Pol. Nr. Kultur og Fritid - Bidrag til finansieringskatalog 2019 2020 2021 2022 Org. budget 2019 og overslagsår 4.02.001 Biblioteket -840-840 -840-840 1 Reduceret åbningstid hovedbiblioteket

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Sagsnummer: 480-2011-10070 Dokumentnummer: 480-2011-163055 Afdeling: Borgmesterkontoret Udarbejdet af: Gunner Andersen 1 Indhold 2 Indledning

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger. Kulturudvalget

Notat. Aarhus Kommune. Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger. Kulturudvalget Notat Emne: Til: Kopi til: Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger Kulturudvalget Styregruppen for Borgerservice Den 24. oktober 2011 Aarhus Kommune Kultur og

Læs mere

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Konkret i Gribskov

Læs mere

Budget 2014 Erhvervsudvalget

Budget 2014 Erhvervsudvalget 2014 Generelt Udvalgets ansvarsområde s ansvarsområde omfatter Erhverv og Turisme, herunder salg af erhvervsarealer, Borgerservice og IT og Telefoni. Den væsentligste del er Erhverv og Turisme er overdraget

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre

Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre Ældrerådet, den 25. marts 2015 Thomas Jakobsen // Direktør, Kultur- og Fritidsforvaltningen Borgerservice tilbud til ældre 16-04-2015 DUKA projekt for

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af opgaven vedr. udstedelse af pas og kørekort fra staten samt status på større projekter. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Overtagelse af opgaven vedr. udstedelse af pas og kørekort fra staten samt status på større projekter. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 19/10 2006 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Overtagelse af opgaven vedr. udstedelse af pas og kørekort

Læs mere

Kommentarer til Kanalstrategi som skal ende ud i HØRINGSSVAR

Kommentarer til Kanalstrategi som skal ende ud i HØRINGSSVAR Kommentarer til Kanalstrategi som skal ende ud i HØRINGSSVAR Høringssvaret tager udgangspunkt i drøftelse på Handicaprådsmøde hvor vi havde mange spørgsmål og drøftelser til Kanalstrategien. Det overordnede

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016

Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016 Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016 Borgerservicecentret Kontorchef Team Center Kontrol, regres, pladsanvisning og fripladser Opkrævning Digitaliseringsstrategien 2011-2015 slut med papirblanketter

Læs mere

Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 Den centrale indgang til Randers Kommune Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunalreformen. I Randers Kommune

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Kommunalbestyrelsen har tidligere vedtaget en handlingsplan med fem overordnede indsatsområder:

Kommunalbestyrelsen har tidligere vedtaget en handlingsplan med fem overordnede indsatsområder: Notat Dato: 02.02.2015 Journalnr.: 14/18269 Ny struktur på arbejdsmarkedsområdet Arbejdsmarkedsområdet, med ca. 150 kompetente og engagerede medarbejdere, har i en periode været udfordret i løsningen af

Læs mere

Her er DIN Borgerrådgiver

Her er DIN Borgerrådgiver Her er DIN Borgerrådgiver 3. udgave, 2013 Borgerrådgiveren kan: hjælpe dig med at forstå din sag vejlede dig om klagemuligheder behandle din klage over sagsbehandlingen, ansattes optræden og udførelsen

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere

Digitale services til københavnerne

Digitale services til københavnerne Digitale services til københavnerne Sidsel Kjær Scheibel, Udviklingschef Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune Den 20. september 2018 VIDSTE I, AT DANMARK BLEV KÅRET SOM VI HAR MEGET AT LEVE

Læs mere

Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område

Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område 2011-2013 Glostrup Kommune 13. april 2011 Nærværende strategi er udarbejdet i samarbejde mellem KMD og Glostrup Kommune. Samarbejdet har dels bestået

Læs mere

Borgerbetjenings- og kanalstrategi

Borgerbetjenings- og kanalstrategi Borgerbetjenings- og kanalstrategi Stevns Kommune 2012-2015 Indledning Borgerbetjenings- og kanalstrategi 2012-15 sætter retning for borgerbetjeningen og de kommunikationskanaler Stevns Kommunes kunder

Læs mere

Servicemål for. borgerkontakt

Servicemål for. borgerkontakt Servicemål for borgerkontakt 2 Servicemål for borgerkontakt Det kan du forvente, når du henvender dig til Høje-Taastrup Kommune. Høje-Taastrup Kommune er en moderne servicevirksomhed. Det betyder, at vi

Læs mere

Spareforslag 2016-2019. 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019

Spareforslag 2016-2019. 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019 Spareforslag 2016-2019 MSB - x 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå Forslag Eff 2016 2017 2018 2019 STU Lyngå -1.000-2.000-2.000-2.000 Nettoændring i -1.000-2.000-2.000-2.000 driftsudgifter

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommunes principper og initiativer for digitalisering af henvendelser

Dagsordenpunkt. Odense Kommunes principper og initiativer for digitalisering af henvendelser Dagsordenpunkt Odense Kommunes principper og initiativer for digitalisering af henvendelser 2013-2015 Åbent - 2013/084911 SAGSRESUMÉ Selvom Odense Kommune har halveret forsendelsesomkostningerne fra 2011

Læs mere

PRÆSENTATION. Ydelsescentret

PRÆSENTATION. Ydelsescentret PRÆSENTATION Ydelsescentret Beliggenhed og henvendelse Ydelsescentret er centralt placeret i Kennedyarkaden i Aalborgs midtby tæt på busterminal og togstation Ydelsescentret har kontorer i Kennedyarkaden

Læs mere

ANALYSE AF YDELSER I BORGERSERVICE SKANDERBORG KOMMUNE

ANALYSE AF YDELSER I BORGERSERVICE SKANDERBORG KOMMUNE STRATEGISK CENTER STABEN FOR KULTUR, BORGERE OG PLANLÆGNING ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK SKANDERBORG KOMMUNE ANALYSE AF YDELSER I BORGERSERVICE STRATEGISK CENTER, JUNI 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Kanalstrategi 2.0 Kanalstrategien skal sikre at kommunen anvender de billigste og

Læs mere

Hjælp til borgere med særlige behov i forbindelse med obligatorisk digital selvbetjening

Hjælp til borgere med særlige behov i forbindelse med obligatorisk digital selvbetjening Hjælp til borgere med særlige behov i forbindelse med obligatorisk digital selvbetjening NB: Informationer vedrørende Digital Post findes i et særskilt faktaark på For myndigheder på www.borger.dk/kampagne

Læs mere

Borgerservice på biblioteket. I januar mødes Tina og Monica for første gang ved kaffemaskinen

Borgerservice på biblioteket. I januar mødes Tina og Monica for første gang ved kaffemaskinen Borgerservice på biblioteket. I januar mødes Tina og Monica for første gang ved kaffemaskinen side 4 Kronprinsessen kommer! side 10 Innovation Borgernes klager kan gøre det hele meget bedre side 18 Personaleblad

Læs mere

Job- og personprofil til stillingen som leder af Borgerservice i Favrskov Kommune

Job- og personprofil til stillingen som leder af Borgerservice i Favrskov Kommune Job- og personprofil til stillingen som leder af Borgerservice i Favrskov Kommune Job- og personprofil leder af Borgerservice i Favrskov Kommune februar 2016 1. Baggrund Stillingen som leder af Borgerservice

Læs mere

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice)

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskravet på 0,5 % via reduktion i lønfremskrivningen i 2015 og frem fordeles i Borgerservice

Læs mere