Uddannelsesrådet. referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesrådet. referat"

Transkript

1 Uddannelsesrådet referat 3. april 2013

2 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 3. april 2013 kl Sted: Deltagere: Sekretær: Økonomiområdets mødelokale Annette Schmidt (konstitueret studiechef), Claus Michelsen (prodekan NAT), Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK), Jan Guldager Jørgensen (prodekan SAM), Lars Grassmé Binderup (prodekan HUM), Merete Munk (uddannelseschef SUND), Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand) Morten Vestergaard-Lund (Studieservice) Referat 1. Opfølgning fra sidste møde Referat fra seneste møde i Uddannelsesrådet Referatet blev godkendt. Implementering af beslutninger inkl. status Opgørelse af studieaktivitet på de videregående uddannelser: JGJ orienterede kort om det senest afholdte møde i den ministerielt nedsatte arbejdsgruppe d. 22. marts. 10. april afholdes møde med medarbejdere fra universiteterne med kendskab til definitioner og indberetninger af tal med henblik på udarbejdelse af detaljerede definitioner i opgørelsesskemaet. Fra SDU deltager analysechef Jacob Jensen. Det internationale område overdragelse fra Det internationale udvalg (IU) (Lisbeth Pinholt) Henning Andersen er i kontakt med Lisbeth Pinholt med hensyn til overvejelserne om at afholde et årligt møde eller arrangement med fakulteternes medarbejdere inden for det internationale område for at fastholde den underliggende erfaringsudveksling. Samarbejde med erhvervsakademier: Direktionen har besluttet at indgå samarbejdsaftale med Erhvervsakademi Lillebælt, og lignende aftaler vil blive forsøgt indgået med andre relevante erhvervsakademier, hvilket vil sige Erhvervsakademi Sydvest, Erhvervsakademi Kolding og Erhvervsakademi Sjælland. Ønsket om direkte adgang fra erhvervsakademier og professionshøjskoler til professions- og kandidatuddannelser skal håndteres mht. supplering og merit. Emnet tages op på Uddannelsesrådets seminar i maj. Kontraktfornyelse for e-læringsplatform Claus Michelsen taler med Birgitta Wallstedt herom og sikrer, at fakulteterne modtager en forespørgsel.

3 2. Opfølgning på direktionsmøder Direktionen drøftede på sit møde 8. marts 2013 Uddannelsesministeriets høring om studienævnenes afgørelseskompetence. Høringen tager afsæt i, at Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har iværksat et tematisk tilsyn af studienævnenes afgørelsesvirksomhed. Baggrunden for tilsynet er, at styrelsens behandling af retlige klager fra de studerende over afslag på dispensationer og meritansøgninger har givet anledning til nogle overvejelser om, hvorvidt afgrænsningen i universitetslovens 18, stk. 4, nr. 4 er tilstrækkelig præcist beskrevet, og om studienævnene kunne bruge deres indflydelse og indsigt i uddannelsesfaglige forhold på en mere hensigtsmæssig måde. BGS orienterede kort om drøftelsen i direktionen og adresserede herunder den juridiske åbning, der er kommet de senere år ift. delegering af kompetence, og som kan medføre behov for principiel stillingtagen til, hvorvidt bestemte typer sager reelt behøver behandling i studienævnene holdt op imod, at studienævnene er et af de få steder, hvor de studerende faktisk er repræsenteret og har reel indflydelse. 3. Overdragelse fra nedlagte råd og udvalg Uddannelsesrådet har i forbindelse med sin etablering 1. januar 2013 overtaget ansvaret for en række områder, der tidligere var dækket af nu nedlagte råd og udvalg. For at sikre viden og kontinuitet samt ikke mindst fokus på endnu igangværende opgaver inviterer Uddannelsesrådet nøglerepræsentanter for disse områder/ nedlagte råd ind for at give en status på det hidtidige arbejde og fremtidige fokusområder samt ikke mindst et forslag til, hvordan det kan sikres, at Uddannelsesrådet tilføres den nødvendige viden om det pågældende område. Samarbejde med det omgivende samfund i forhold til uddannelser/ innovation i uddannelser: SDU Erhverv var ikke i stand til at være til stede, men har givet tilsagn om deltagelse på det kommende møde 1. maj. Lone F. Toftild, sekretariatsleder hos IDEA, redegjorde med afsæt i rundsendt præsentation for status på og overlevering af igangværende aktiviteter, bud på relevante fremtidige udfordringer, indspark til organisering af det fremtidige samarbejde og IDEAs forventninger til Uddannelsesrådet. Det blev understreget, at IDEA ikke er en del af SDU Erhverv, og at Uddannelsesrådet er den koordinerende enhed. Forhold vedrørende IDEAs budget hører under Uddannelsesrådet, og det er formandens opgave at bringe disse sager videre. IDEA udarbejder en årlig skriftlig redegørelse til Uddannelsesrådet, der både redegør for det forgangne år og kigger frem mod det kommende. Herudover skal redegørelsen indeholde budget. Uddannelsesrådet behandler to gange årligt IDEAs planer, redegørelse og budget. Næste gang efter sommerferien efter nærmere aftale mellem MOVL og Lone F. Toftild. Uddannelsesrådet ønsker at følge udviklingen i etableringen af inkubatormiljøet.

4 4. Akkreditering Engelsksprogede uddannelser, sprogskift (ANS/NIHA) Nogle af SDU s engelsksprogede kandidatuddannelser stemmer ikke overens mht. godkendelse, adgangskrav og information herom på webben. Dette forhold er ikke hensigtsmæssigt af to årsager. Den ene er, at det ikke hænger sammen legalitetsmæssigt. Den anden er, at vi får et systemmæssigt problem ift. STADS- DANS, idet vi her aktivt skal gå ind og dispensere fra adgangskrav, hvilket vi ikke har hjemmel til, med mindre adgangskravet kan opfyldes af noget tilsvarende. SAK bad derfor fakulteterne om at kortlægge, hvilke engelsksprogede uddannelser der ikke er godkendt til engelsk udbud, herunder at tage stilling til, hvorvidt hver enkelt af disse uddannelser: Fremadrettet kun skal udbydes på det sprog, de er godkendt til, i.e. dansk Formelt skal skifte undervisningssprog fra dansk til engelsk Formelt skal have et paralleludbud på hhv. dansk og engelsk I forbindelse med kortlægningen af fakulteternes engelsksprogede uddannelser, fremkom der mange ønsker om dobbeltudbud af uddannelser, dvs. i realiteten en del nye uddannelser. Som følge heraf besluttede SAK, at det er nødvendigt at sikre en principiel drøftelse af udbuddet i Uddannelsesrådet, inden de mange nye udbud rent administrativt oprettes. Drøftelse: I visse tilfælde kan der skiftes undervisningssprog, hvis der ikke ændres i kompetenceprofilen. Dette er allerede sket i flere tilfælde dokumenteret via offentligt tilgængelige afgørelser fra Akkrediteringsrådet, og denne åbning har universiteterne i en del tilfælde benyttet til at dublere uddannelser. En af konsekvenserne er, at vi i dag er i stand til at optage studerende, hvor vi de facto dispenserer fra specifikke optagelseskrav, fx dansk A, hvis uddannelsessproget er engelsk. Ministeret har igangsat udvikling af et nyt uddannelsesregister i DK for bachelor-, kandidat- og masteruddannelser. Uddannelsesregisteret er ensbetydende med et mere systematisk fokus på uddannelserne, og universiteternes løbende opdatering af uddannelsesoplysningerne i registeret vil være en del af arbejdet ift. institutionsakkreditering. Denne skærpede opmærksomhed får betydning internt, herunder at det bliver vanskeligere blandt andet at dispensere. Sagen skal forelægges direktionen mht. principiel stillingtagen Studieservice udarbejder til formålet et notat, der kan belyse sagen nærmere, herunder klarlægge hvilke uddannelser på fakulteterne det drejer sig om. Institutionsakkreditering I forbindelse med overdragelsen af kvalitetsområdet til Uddannelsesrådet på mødet d. 6. marts 2013 blev rådet præsenteret for to ideoplæg vedrørende revision af politik for uddannelseskvalitet og forberedelse på institutionsakkreditering. Rådet besluttede, at de to opslag skal koordineres og bad Studieservice udarbejde Uddannelsesrådets indstilling til direktionsmødet d. 18. april (indstillingsfrist 10. april) med fokus på tidsplan, ambitionsniveau, organisering (projekt) og økonomi.

5 Drøftelse: Oplæggene blev modtaget positivt af rådet, dog med den ene justering til budgettet, at der ikke vil blive afsat centrale midler af til frikøb af decentralt placerede medarbejdere, men at fakulteterne forventes at stille disse ressourcer til rådighed. Formuleringen herunder anvendelsen af begrebet frikøb ændres i oplægget. Behandles i direktionen 18. april (frist 10. april). Studieservice udarbejder indstilling og sender denne til formanden for Uddannelsesrådet 5. Stipendier til studerende på selvarrangerede udlandsophold I forbindelse med overdragelsen fra Det internationale udvalg på Uddannelsesrådets møde d. 13. februar drøftede rådet også udfordringen med den økonomiske balance i studenterudvekslingen, der var et tema i forbindelse med Styrelsen for Universiteter og Internationaliserings (UI) tilsynsbesøg på SDU d. 23. november I denne forbindelse bad Uddannelsesrådet Stefan Knudsen fra Det internationale kontor udarbejde et notat om internationaliseringspuljen til behandling i rådet. Drøftelse: Stefan Knudsen redegjorde indledningsvis kort for sagen og baggrunden for internationaliseringspuljens opståen. Puljens størrelse er lige nu en udløber af en årlig forhandling mellem Studieservice og direktøren, og puljen administreres på grundlag af et lighedsprincip. Puljen udnyttes fuldt ud. Uddannelsesrådet drøftede forskellige modeller for tildeling af støtte herunder betydningen af strategiske partnerskaber. For at sikre at flest muligt tager på ophold via udvekslingsaftaler, kan SDU vælge at operere med en række færdige pakker på baggrund af faste aftaler som på det naturvidenskabelige område eller med en række individuelle aftaler som på eksempelvis det humanistiske område. Begge indgår i balanceregnskabet. Det blev nævnt, at Århus Universitet tildeler støtte til selvarrangerede studieophold på top-100 universiteter, hvilket kunne indgå i overvejelser om en model for SDU. Som hovedregel gives der ikke støtte til selvarrangerede studieophold fra internationaliseringspuljen. Der kan dog dispenseres herfra under særlige omstændigheder. Ansøgninger sendes i disse tilfælde gennem det enkelte fakultets administration, der vurderer og sender videre til Studieservice. Studieservice arbejder videre med en model for implementering af beslutningen. Modellen forelægges Uddannelsesrådet se note tilføjet efter mødet neden for: Note: På mødet i arbejdsgruppen vedr. balanceproblematikken i ministeriet drøftes der i øjeblikket forskellige muligheder i forhold til selvarrangerede ophold. Uddannelsesrådets beslutning vedr. puljens anvendelse bør drøftes på et møde i Rådet, når ministeriets rapport forelægger forventeligt inden sommerferien Endelig implementering og udmelding til de studerende bør afvente dette.

6 6. Online-kurser - MOOC Som besluttet på Uddannelsesrådets møde d. 6. marts 2013 giver SDU Universitetspædagogik en orientering om MOOC(Massive Open Online Courses) med fokus på Hvordan kan denne type kurser udbydes, og Hvordan kan vi eventuelt på fagligt pædagogisk forsvarlig vis integrere andres kurser i vores uddannelser? Inger-Marie F. Christensen og Birgitta Wallstedt præsenterede en grundig vidensopsamling om MOOC. Præsentationen er rundsendt. Der var enighed om, at MOOC er et vigtigt område at fastholde fokus på, at SDU på den ene eller andet måde kommer til at skulle bruge/forholde sig til feltet. Det er dog væsentligt finde den rigtige måde at bruge det, og de rigtige ressourcer skal med ind over, ikke mindst de videnskabelige. Bjarne videreformidler den indhentede viden til direktionen. Herunder overvejes, om emnet skal op på direktionens kommende strategiseminar. Af markedsføringsmæssige årsager bør det dog overvejes at byde ind med enkelte kurser, da det kan give en betydelighed synlighed ift. internationale studerende 7. Uddannelsesrådets seminar maj Datoerne for Uddannelsesrådets forårsseminar 2013 er lagt fast til maj. Følgende skal der tages højde for i planlægningen: Der er behov for et stramt program med primært fokus på fagligt indhold, gerne med indlæg fra kredsen og udefra. Programforslag behandles på Uddannelsesrådets møde 1. maj. Forslag til indhold: o Erhvervsakademier/professionshøjskoler og adgang til professionsbachelor- og kandidatuddannelser. Eventuelt via ekstern oplægsholder. o MOOC kvalificering af formandens mulige præsentation af Uddannelsesrådets syn på perspektiverne for SDU på direktionens seminar d. 14. juni o Struktur i uddannelsessystemet o Kvalitetssikring i praktikophold o Gennemgang af delpolitikkerne hvor er vi mht. formålet heraf? B-punkter 1. Indstillinger til direktionen fra De studerende i centrum Styregruppen for De studerende i centrum behandlede på sit møde d. 2. april fire sager, der kan munde ud i ønsker om, at de videresendes til behandling og beslutning i direktionen. Forslag til metode for udarbejdelse af kodekser: Indsendes ikke til direktionen

7 Incitamenter til fremme af undervisningsudvikling og anerkendelse af god undervisning: Afventer arbejdsgruppens viderebehandling af høringssvar Mødesteder og rum: Forslag til overordnede krav, som alle campusser skal leve op til, fremsendes til direktionsbehandling. SDU Talent kommissorium: Fremsendes til direktionsbehandling 2. SAK-organisering SAK fortsætter som gruppe med henblik på at bevare den gode dialog mellem central og decentral administration. Der er behov for input fra fakulteterne i fællesområdet. SAK er opmærksom på vigtigheden af at tænke campusbyerne mere ind i gruppens arbejde, og at invitere relevante personer ind ift. forskellige temaer. Fremadrettet deles SAK-møderne op i hhv. tema-møder vedr. studieadministration, og møder, der følger op på Uddannelsesrådets virkefelter/områder. Der afholdes 1 møde i kvartalet som opfølgning på Uddannelsesrådets arbejde samt 4 temamøder årligt vedr. administration, som fastlægges efter vigtige aktiviteter i årshjul for administrationsområdet. SAK består af følgende medlemmer: Medlemmer fra Fællesområdet Konstitueret studiechef Annette Schmidt, Studieservice Kontorchef Thorbjørn Hertz Jensen, Studieservice Analysechef Jacob Jensen, Studieservice Afdelingsleder Anne Daugbjerg Mortensen, Eksamenskontor, Studieservice Kvalitetskoordinator Nisrin Adel Hamad, Studieservice E-læringskoordinator Christopher Kjær, SDU Universitetspædagogik Efteruddannelseskonsulent Lise Bille Byriel, Studieservice Medlemmer fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afdelingsleder Alice Borbély Fuldmægtig Helle Damgaard Boeriths Medlemmer fra Det Humanistiske Fakultet Chefkonsulent Lisbeth Broegaard Petersen Specialkonsulent Lotte Bloch Specialkonsulent Lone Granhøj Medlemmer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Souschef Susanne Nicolaisen Fuldmægtig Per Æbelø Medlemmer fra Det Naturvidenskabelige Fakultet

8 Afdelingsleder Niels Kring Fuldmægtig Lena Schødts Rasmussen Medlemmer fra Det Tekniske Fakultet Afdelingskoordinator Claus Holmegaard Bonnesen Specialkonsulent Trine Nøhr Demkjær Uddannelsesrådet tog orienteringen til efterretning. 8. Eventuelt ANS: Der har været afholdt første møde i ministeriets gruppe om balanceproblematikken med et par indledende, klare udmeldinger: Dels er fokus ikke længere på antal hoveder, men økonomisk balance, dels ses balanceproblematikken ikke som en særlig problemstilling på TEK/NAT, dels vil der fremadrettet kun være få muligheder for, at freemovers kan indgå i balancen.

Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 12. maj 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 12. maj 2014 Uddannelsesrådet Referat 12. maj 2014 Uddannelsesrådet Tid: Mandag d. 12. maj 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 13. august 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 13. august 2014 Uddannelsesrådet Referat 13. august 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 13. august 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 12. marts 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 12. marts 2014 Uddannelsesrådet Referat 12. marts 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 12. marts 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 7. november 2013

Uddannelsesrådet. Referat. 7. november 2013 Uddannelsesrådet Referat 7. november 2013 Uddannelsesrådet Tid: Torsdag d. 7. november 2013 kl. 12.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Claus Michelsen

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 10. september 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 10. september 2014 Uddannelsesrådet Referat 10. september 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 10. september 2014 kl. 12.30-17.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning

Læs mere

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 20. september Uddannelsesrådet. Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 20. september Uddannelsesrådet. Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl Uddannelsesrådet Dagsorden d. 20. september 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl. 12.00-16.00. Sted: Forskerparken 10, 5230 Odense M, mødelokale 6 Deltagere:

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 09.02. 2016

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 09.02. 2016 Uddannelsesrådet Referat af møde den 09.02. 2016 15.02. 2016 1 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 09.02. 2016 kl. 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 11. februar 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 11. februar 2014 Uddannelsesrådet Referat 11. februar 2014 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 11. februar 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 17. februar 2015

Uddannelsesrådet. Referat. 17. februar 2015 Uddannelsesrådet Referat 17. februar 2015 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 12.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Institut for Statskundskab mødelokale M Morten Hansen (studiechef),

Læs mere

Stillings- og personprofil. Studiechef Syddansk Universitet (SDU)

Stillings- og personprofil. Studiechef Syddansk Universitet (SDU) Stillings- og personprofil Studiechef Syddansk Universitet (SDU) Marts 2016 Opdragsgiver SDU Adresse SDU Campusvej 55 5230 Odense M Telefon: 65 50 10 00 www.sdu.dk Stilling Studiechef Refererer til Universitetsdirektøren

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde. den

Uddannelsesrådet. Referat af møde. den Uddannelsesrådet Referat af møde den 23.02. 2016 24.02. 2016 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 23.02. 2016 kl. 14.00-17.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095 Dato: 18. januar 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl. 9.15 i lokale 095 I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 22. februar 2017

Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 22. februar 2017 Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 22. februar 2017 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 22. februar 2017 kl. 12.00-16.00. Sted: Bestyrelseslokalet i Odense Adelige Jomfrukloster Deltagere: Bjarne Graabech

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. marts 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. marts 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 21. marts 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Tirsdag den 21. marts 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Mødelokalet Romeo på HUM (lokale Ø18-307-2) Lars

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 22. august 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 22. august 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 22. august 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 22. august 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: O TEK Tesla Ø28-508a-3 Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Procedure for udvikling af nye uddannelser

Procedure for udvikling af nye uddannelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for udvikling af nye uddannelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. juni 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. juni 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 20. juni 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 20. juni 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 15. januar 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Alexander Stapelfeldt (næstformand),

Læs mere

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 10-2010 Dato: 08. december 2010 Sted: Kolding, lokale K 2.51. Starttidspunkt: 10.00 Sluttidspunkt: 12.00 Udsendt af: Karin Esmann

Læs mere

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation

Vejledning til prækvalifikation Vejledning til prækvalifikation Introduktion til prækvalifikation Alle nye videregående uddannelser under Kulturministeriet skal fremover gennemgå prækvalifikation, før de kan oprettes, jf. lov om akkreditering

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. december 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. december 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden 20. december 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Onsdag den 20. december 2017 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Nyt lokale O 99 Deltagere: Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Hvornår skal der søges om prækvalifikation Uddannelsesinstitutionerne skal ansøge om prækvalifikation i fire tilfælde:

Hvornår skal der søges om prækvalifikation Uddannelsesinstitutionerne skal ansøge om prækvalifikation i fire tilfælde: Notat Indhold Introduktion til prækvalifikation... 1 Hvornår skal der søges om prækvalifikation... 1 Hvad menes med uddannelse og uddannelsesudbud?... 2 Hvornår er en uddannelse ny?... 3 Genansøgning...

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Inge Langhave, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai Nyenstad Petersen, Josefine Munk Damgaard,

Læs mere

Afdelingsleder for Optagelsen, Studieservice Syddansk Universitet (SDU)

Afdelingsleder for Optagelsen, Studieservice Syddansk Universitet (SDU) 1 Stillings- og personprofil Afdelingsleder for Optagelsen, Studieservice Syddansk Universitet (SDU) Marts 2016 Oversigt SDU søger en leder til Optagelsen. Optagelsen er en afdeling i Studieservice, som

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2019

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2019 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2019 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/70345 LIO Tid: Tirsdag den 27. februar 2019 kl. 8.00 til 12.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSSTUDIER Mødenr.: 07-2013 Dato: 26. juni 2013 Sted: Kolding, lokale S. 35 Starttidspunkt: 14.00 Sluttidspunkt: 14.50

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne. Februar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne. Februar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne Februar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

REFERAT. J.nr kb. Møde i Universitetsrådet. Dato og tidspunkt: Tirsdag den 25. februar 2014 kl Campus Odense, lokale O77

REFERAT. J.nr kb. Møde i Universitetsrådet. Dato og tidspunkt: Tirsdag den 25. februar 2014 kl Campus Odense, lokale O77 J.nr. 043-31 kb REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 25. februar 2014 kl. 14.00 16.00 Sted: Deltagere: Observatører: Afbud fra: Referent: Campus Odense, lokale O77 Studerende

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 11. juni 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 11. juni 2014 Uddannelsesrådet Referat 11. juni 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 11. juni 2014 kl. 12.00-16.00 Sted: Mødelokale O 77 Deltagere: Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK),

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 07-2012 Dato: 28. august 2012 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Starttidspunkt:

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat d. 8. november 2016

Uddannelsesrådet Referat d. 8. november 2016 Uddannelsesrådet Referat d. 8. november 2016 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 8. november 2016 kl. 8.00-10.00. Sted: Rektors mødelokale Deltagere: Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand), Henning

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 25. oktober Onsdag d. 25. oktober 2017 kl

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 25. oktober Onsdag d. 25. oktober 2017 kl Uddannelsesrådet Dagsorden d. 25. oktober 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Sted: Onsdag d. 25. oktober 2017 kl. 12.00-16.00. Rektors nye mødelokale Deltagere: Bjarne Graabech Sørensen (prorektor),

Læs mere

REFERAT. Onsdag den 1. juni 2016 kl

REFERAT. Onsdag den 1. juni 2016 kl 9. juni 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Onsdag den 1. juni 2016 kl. 14.00-17.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Notat om SDU s uddannelsesberetning

Notat om SDU s uddannelsesberetning SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13. juni 2018 Godkendt af: Direktionen Gældende for: SDU

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M 7. april 2016 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 4. april 2016, kl. 15 Sted: Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 02-2011 Dato: 25. januar 2011 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Mødet påbegyndt

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj NOTAT KKR HOVEDSTADEN Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, mødested følger senere. Deltagere: Byrådsmedlem

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 09-2012 Dato: 31. oktober 2012 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Starttidspunkt:

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Referat for møde i Studienævnet for Uddannelserne ved Det Tekniske Fakultet

Referat for møde i Studienævnet for Uddannelserne ved Det Tekniske Fakultet Referat for møde i Studienævnet for Uddannelserne ved Det Tekniske Fakultet Tirsdag d. 20. september 2011 kl. 12:30-16:00 i Mødelokale 2, Niels Bohrs Allé 1, Odense ***** Deltagere: John Erik Hansen (JH),

Læs mere

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser Syddansk Universitet Udviklingsprocessen 2004: Ledelsen besluttede at gennemføre en ekstern audit af uddannelsesområdet på SDU med EVA som operatør 2005: Den

Læs mere

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Aalborg Universitet ønsker, at en bred vifte af kvalificerede nøgletal indgår som en del af beslutningsgrundlaget

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. november 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. november 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 21. november 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 21. november 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Rektors mødelokale Lars Grassmé Binderup

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat 24. oktober 2018

Uddannelsesrådet Referat 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Referat 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi, Uddannelsesudvalget UVT alm. del - Bilag 118,UDU alm. del - Bilag 263 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi, Uddannelsesudvalget UVT alm. del - Bilag 118,UDU alm. del - Bilag 263 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi, Uddannelsesudvalget UVT alm. del - Bilag 118,UDU alm. del - Bilag 263 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Hvornår skal der søges om prækvalifikation Uddannelsesinstitutionerne skal ansøge om prækvalifikation i fire tilfælde:

Hvornår skal der søges om prækvalifikation Uddannelsesinstitutionerne skal ansøge om prækvalifikation i fire tilfælde: Notat UDKAST Indhold Introduktion til prækvalifikation... 1 Hvornår skal der søges om prækvalifikation... 1 Hvad menes med uddannelse og uddannelsesudbud?... 2 Hvornår er en uddannelse ny?... 2 Genansøgning...

Læs mere

Opsummering af indsatser Uddannelse

Opsummering af indsatser Uddannelse 6.1 Der opstilles relevante indikatorer for robusthedsprincipper til evaluering af uddannelsesporteføljen. Der opstilles et vurderingsgrundlag bestående af principper og dertilhørende indikatorer. Der

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes:

I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes: I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes: Kapitel 1 Område 1. Formålet med denne bekendtgørelse

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aalborg Universitet aau@aau.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets ansøgning om godkendelse af ny

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 22. november 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden 22. november 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden 22. november 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Onsdag den 22. november 2017 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat

Uddannelsesrådet Referat Uddannelsesrådet Referat Mødet den 18.08. 2015 Udsendt 24.08. 2015 1 19TU1.U19T 19TUVelkommen, 19TU2.U19T 19TUOrientering 19TU3.U19T 19TUFastsættelse 19TU4.U19T 19TUFælles 19TU5.U19T 19TUGodkendelse 19TU6.U19T

Læs mere

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Kort sagt 28. maj 2013

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Kort sagt 28. maj 2013 Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet Kort sagt 28. maj 2013 Syddansk Universitet Facts Oprettet i 1966 Indtægter: 2.800 mill. kr. 5 fakulteter: Det Tekniske Fakultet Det Naturvidenskabelige Fakultet

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. marts 2019

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. marts 2019 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. marts 2019 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/70345 LIO Tid: Onsdag den 27. marts 2019 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Rektors mødelokale Lars Grassmé Binderup (prodekan

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat 30. august 2016

Uddannelsesrådet. Referat 30. august 2016 Uddannelsesrådet Referat 30. august 2016 1 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 30. august 2016 kl. 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand), Henning Andersen

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

Cand.tech i Maritim Teknologi

Cand.tech i Maritim Teknologi Cand.tech i Maritim Teknologi Indlæg om SDUs nye kandidatuddannelse Udvikling samt indhold Overvejelser, der er blevet gjort i forbindelse med at rette en kandidatuddannelse mod de maritime professionsbachelorer,

Læs mere

Hanne Vibeke Sørensen Specialkonsulent i VIA UC Cand.scient soc. & socialrådgiver

Hanne Vibeke Sørensen Specialkonsulent i VIA UC Cand.scient soc. & socialrådgiver Hanne Vibeke Sørensen Specialkonsulent i VIA UC Cand.scient soc. & socialrådgiver Formand for kontaktudvalget for diplomuddannelser Formand for fællesudvalget for de pædagogiske diplomuddannelser Akkrediteringsansøgninger,

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation af nye uddannelser og nye uddannelsesudbud af videregående uddannelser

Vejledning til prækvalifikation af nye uddannelser og nye uddannelsesudbud af videregående uddannelser Vejledning Vejledning til prækvalifikation af nye uddannelser og nye uddannelsesudbud af videregående uddannelser Indhold Introduktion til prækvalifikation... 1 Hvornår skal der søges om prækvalifikation...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 26. februar 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 26. februar 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 28. februar 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 26. februar 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Jan Møller Jensen, Alexander Stapelfeldt, Christina

Læs mere

17. februar 2010 BT/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-10,

17. februar 2010 BT/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-10, Godkendt på bestyrelsens møde 2-10, 26.04.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 17. februar 2010 BT/lt J.nr. 2010-012/01-0031

Læs mere

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Torsdag den 15. december, kl. 15.30-17.00 i Winsløwparken 19, 3. sal, mødelokale 402 Til stede: Helle Ploug Hansen (HPH), Christine

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser

Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser 1. udgave, december 2009 ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen 1. udgave, december 2009 Bemærk: Rammevejledningen

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aalborg Universitet aau@aau.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets ansøgning om godkendelse af ny

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat 21. marts 2018

Uddannelsesrådet Referat 21. marts 2018 Uddannelsesrådet Referat 21. marts 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Tirsdag den 21. marts 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Mødelokalet Romeo på HUM (lokale Ø18-307-2) Lars

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere