Optimering af de kommunale indtægter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Optimering af de kommunale indtægter"

Transkript

1 Optimering af de kommunale indtægter

2 2 Regres på sygedagpengeområdet side 4 Regres som arbejdsgiver side 4 Statsrefusion på sociale ydelser side 4 Refusion og tilskud på integrationsområdet side 5 Mellemkommunale refusion side 5 Refusion for særligt dyre enkeltsager side 6 Alternativ momsscreening side 8 Udligning og generelle tilskud side 9 Økonomisk friplads side 10 Kvalitetssikring af sociale sager side 10 Skattegennemgang af kommunens fonde og legater side 11 Momsscreening var meget lærerigt dels var der penge til kommunekassen, men vi blev også dygtigere og mere regelrette. Et fantastisk samarbejde som førte til, at vi nu i endnu større grad har styr på vores konteringer. Susanne Rehn, Center for Økonomi og Analyse, Næstved Kommune.

3 3 Analyser med sikker økonomisk gevinst Besparelser og serviceforringelser er ikke de eneste muligheder, når der er afvigelse mellem forbrug og budget, eller når budgettet er i ubalance. Vi tilbyder en række analyser og produkter, som giver mulighed for yderligere indtægter eller besparelser, uden at det påvirker serviceniveauet. Refusions- og tilskudsanalyser, effektiv håndtering af regres og gennemgang af kommunernes mellemkommunale refusioner er i langt de fleste tilfælde lig med skjulte og ikke ubetydelige indtægter til din kommune. Vores metodiske tilgange sikrer, at kommunen får hjemtaget de berettigede indtægter bagudrettet og samtidig får input til at optimere og korrigere arbejdsgange, så opgaverne kan løftes mere hensigtsmæssigt fremadrettet. Vi lægger vægt på, at vores løsning af opgaverne, ud over de økonomiske gevinster, også skaber læring til kommunen. Derfor afholder vi ofte gratis temadage i forlængelse af analyserne eller udarbejder fremadrettede anbefalinger til fx effektivisering af arbejdsgange og optimering af sagsbehandlingen. I de tilfælde det er muligt, tilbyder vi at afregne opgaven efter no-cure-no-pay princippet. Det betyder, at analysen er gratis for kommunen, hvis vi ikke dokumenterer realiserbare indtægter eller besparelser. Over 80 % af landets kommuner har gjort brug af BDO s kompetencer indenfor ydelser til indtægtsoptimering Vores ydelser omfatter bl.a.: Regres på sygedagpengeområdet Regres som arbejdsgiver Statsrefusion på sociale ydelser Refusion og tilskud på integrationsområdet Mellemkommunale refusioner Refusion for særligt dyre enkeltsager (SDE) Alternativ momsscreening Udligning og generelle tilskud Økonomisk friplads Kvalitetssikring af sociale sager Skattegennemgang af kommunens legater og fonde. 3

4 4 Regres på sygedagpengeområdet En ansvarspådragende handling kan betyde indtægter i form af regres for sygedagpenge. Vi understøtter styringen af jeres regressager med vejledningsmateriale og standardværktøjer. Vi hjælper jer bl.a. med: En gratis forundersøgelse af behovet i din kommune At varetage hele regresopgaven i samarbejde med vores advokat At assistere med at søge og dokumentere sager At afholde kurser, der giver indblik i, hvordan I kan finde sagerne, indhente de nødvendige oplysninger samt holde fokus på faldgruber. Regres som arbejdsgiver Vidste du, at arbejdsgiver ifølge Erstatningsansvarsloven har ret til arbejdsgiverregres, hvis den sygemeldte er kommet til BDO har hjulpet os med at få styr på regressagerne, der kræver en dyb og detaljeret viden om området. I en travl hverdag er det svært at finde ressourcer til at oparbejde og vedligeholde en specialviden om dette område, men det har BDO, og den viden anvendes på en optimal måde. BDO har indhentet millionbeløb til kommunekassen. Morten Mygind, Afdelingsleder, Borgerservice Norddjurs Kommune. skade i trafikken, er blevet bidt af en hund eller har været ude for et andet uheld, som en anden kan gøres ansvarlig for? Vores jurister tilbyder rådgivning og bistand til at opkræve arbejdsgiverregres ifølge Erstatningsansvarsloven 17, stk. 2. Vi bistår også med at etablere de korrekte procedurer for, hvad der skal ske, når en medarbejder er ude for et uheld. Der kan fx være mulighed for at få en vikar uden beregning. Statsrefusion på sociale ydelser Vores gennemgang af kommunens refusionshjemtagelse sikrer, at hjemtagelsen er korrekt. Med vores veldokumenterede hjælpeværktøjer kan vi bistå kommunerne med at hjemtage de berettigede refusionsindtægter. Samtidig bidrager vi med anbefalinger og forslag til effektivisering af arbejdsgange fremadrettet. Statsrefusion på sociale ydelser (også kendt som det store statsrefusionsskema) er sammensat af udgifter og overførsler efter mange forskellige love. Refusionsopgørelsen omfatter 8 forskellige hovedområder: Aktiv- og Servicelov Pensioner Børnetilskud Dagpenge Delpension Forsikrede ledige Integration Boligstøtte. På de mere end 200 forskellige grupperinger kan udgifter i nogle tilfælde afstemmes direkte til bogføring, mens der i andre tilfælde skal fradrages ikke refusionsberettigede udgifter. I nogle tilfælde skal øvrige udgifter mv. opgøres og tilføjes. Anmodning om refusion på sociale ydelser er derfor en kompleks opgave, og mange kommuner har mulighed for at hjemtage yderligere indtægter. Via vores statistiske model kan vi analysere kommunens udgifter og refusioner for tidligere regnskabsår. Analyserne viser, at det er forskelligt fra kommune til kommune, hvor det er muligt at hjemtage yderligere indtægter.

5 5 Refusion og tilskud på integrationsområdet Få sikkerhed for at kommunen hjemtager alle berettigede refusioner og tilskud. Lovgrundlaget for kommunernes opgaver på integrationsområdet er stort og omfatter både Udlændingeloven, Integrationsloven, Lov om danskuddannelse, Lov om repatriering, Serviceloven, regnskabsbekendtgørelse samt en række uddybende bekendtgørelser og vejledninger. Korrekt hjemtagelse af statsrefusion og tilskud er derfor en kompleks og tidskrævende opgave, som blandt andet forudsætter, at der sker korrekt registrering og kontering i kommunens systemer. BDO s gennemgang omfatter bl.a. grundtilskud, tilskud til uledsagede flygtningebørn, resultattilskud for beskæftigelse, uddannelse, danskprøve og repatriering samt statsrefusion for en række drifts- og ydelsesudgifter på social- og beskæftigelsesområdet. Herunder også udgifter til handicappede flygtninge og uledsagede flygtningebørn, hvor mange kommuner oplever praktiske problemstillinger med fortolkning af gældende lovgivning. BDO anvender en model, som giver mulighed for en samlet analyse af kommunernes hjemtagelse af statsrefusion og tilskud på integrationsområdet. Modellen giver mulighed for at bistå kommunerne med at hjemtage korrekt refusion og identificere eventuelle berigtigelser vedrørende tidligere regnskabsår. Ud over en økonomisk gevinst i form af merindtægter til kommunen bidrager en gennemgang af integrationsområdet med anbefalinger og forslag til effektivisering af arbejdsgange fremadrettet. Mellemkommunale refusioner BDO har i flere år arbejdet succesfuldt med optimering af mellemkommunale refusioner og har via vores erfaringer og kompetencer på området oparbejdet metoder, der sikrer, at kommunerne får hjemtaget de berettigede indtægter bagudrettet samt får optimeret og korrigeret deres arbejdsgange, så kommunerne fremadrettet kan løfte opgaven effektivt og hensigtsmæssigt.

6 6 Vi havde en virkelig god dialog med BDO, som vi oplevede som en professionel og kompetent samarbejdspartner, der kender reglerne. Det materiale vi modtog, var velstruktureret og overskueligt, og derfor var det en let sag for os at udsende opkrævninger efterfølgende. Lisbeth Damborg, souschef, økonomi, Allerød Kommune. Mellemkommunale refusioner udgør ofte en forholdsvis stor nettosum af kommunernes sociale budgetter og regnskaber. Der er derfor et stort potentiale i at sikre sig, at området administreres hensigtsmæssigt, og at alle relevante ydelser opkræves korrekt. Området er forbundet med stor kompleksitet både lovgivnings- og styringsmæssigt, da mange fagområder er involveret i opgaven. Vi lægger derfor vægt på at se på opgaven som en helhed, der går på tværs af forvaltningsområderne og håndtere eventuelle snitfladeproblematikker. Ved gennemgang af kommunens ind- og udgående betalinger og de dertil knyttede procedurer, undersøger vi bl.a.: Om kommunens opkrævninger er fuldstændige. Opkræver kommunen for alle ydelsestyper og alle relevante borgere? Indregnes alle udgifts- og omkostningselementer korrekt? Om kommunen betaler mere, end den er forpligtet til. Er betalingstilsagnet fx givet på korrekt grundlag? Har sagen udviklet sig på en måde, der påvirker betalingsforpligtelsen? Om kommunens befolkningstal til brug for udligningsordningen er korrekt. Er der tilstrækkeligt fokus på registrering af betalingskommune i forhold til folkeregistret? Desuden identificerer vi eventuelle mangelfulde eller manglende opkrævninger inden for alle de områder, der er omfattet af mellemkommunale betalinger samt fejlregistreringer af kommunale forhold i Folkeregistreret. Refusion for særligt dyre enkeltsager (SDE) Opgørelse af statsrefusion i særligt dyre enkeltsager er en både kompleks og ressourcekrævende opgave. Krav om tidskrævende periodiseringsregler, korrekt og fyldestgørende udgiftsgrundlag samt nye regler om forskellige refusionsgrænser gør arbejdsopgaven kompliceret. Der kan være stor gevinst ved hjemtagelse af refusion i blot én dyr enkeltsag. Derfor er det vigtigt at identificere samtlige dyre enkeltsager og medregne alle relevante udgifter på de omfattede personer. Vi bistår med: Gennemgang af kommunens refusionshjemtagelse med henblik på berigtigelse af refusion En ressourcebesparende beregningsmodel Effektivisering af arbejdsgangene forbundet med hjemtagelse af refusionen.

7 7 Berigtigelse af refusion for særligt dyre enkeltsager Erfaringsmæssigt kan flere kommuner opnå øgede refusionsindtægter ved at foretage en ny opgørelse af særligt dyre enkeltsager. Vores opgørelse af særligt dyre enkeltsager sikrer, at alle udgifter medregnes i refusionsgrundlaget og at udgifterne periodiseres i overensstemmelse med gældende regler. SDE-beregningsmodel og SDE-selekteringsmodel Vores SDE-beregningsmodel giver sammen med vores SDEselekteringsmodel kommunen det optimale grundlag for at forenkle administrationen og hjemtage korrekt refusion. Beregningsmodellen og selekteringsmodellen giver tilsammen mulighed for at etablere en samlet proces, der sikrer korrekt refusionshjemtagelse og effektive arbejdsgange. Kommunen opnår: Forenklet administration Korrekt og fuldstændigt grundlag for refusionshjemtagelse Et overskueligt dokumentationsgrundlag Optimering af forretningsgange på området. SDE-beregningsmodellen er en avanceret regnemaskine, som samler og opgør de månedlige udgifter på CPR-niveau og sammenholder udgifterne med de differentierede refusionsgrænser. Refusionen beregnes automatisk på baggrund af indlæst data og opgøres på både funktionsniveau, CPRniveau og i forhold til omkostningssted. Derudover bistår SDE-modellen kommunerne i budgetteringen af refusionsindtægten for kommende år. SDE-selekteringsmodellen er et supplement til beregningsmodellen og benyttes til at udvælge data. Modellen sikrer, at alle relevante områder og udgifter udvælges og gennemgås for at sikre en retmæssig refusion til kommunen. Vores SDE-selekteringsmodel giver mulighed for at reducere kommunernes ressourceforbrug, da alle relevante udgifter udvælges og prioriteres med henblik på at sikre den retmæssige refusion til kommunen. SDE-selekteringsmodellen skaber en fast systematik i udvælgelsen af, hvilke data kommunen skal koncentrere sig om, når det samlede udgiftsbillede af borgerne skal sammenstykkes. Efter en vurdering og selektion af opmærksomhedsudgifter samkøres data fra udgiftskilderne i en fælles selekteringsfil. Når selekteringen af borgere er sket, er kommunen klar til at foretage en manuel periodisering af udgifterne. SDE-selekteringsmodellen sørger for, at udgiftsbilledet på den enkelte borger er let tilgængeligt via en outputskabelon, som kommunen kan periodisere direkte i. Outputskabelonen i SDE-selekteringsmodellen er designet, så udgifterne enkeltvis kan overføres til SDE-beregningsmodellen. Derfra kan kommunen beregne refusionen og sikre dokumentation til revisionen. Gennemgangen er meget systematisk og bliver forklaret på en måde, så vi alle forstår det. Vi gør brug af BDO s SDE-model år efter år. Modellen har betydet millionindtægter til kommunen. Den giver os sikkerhed for, at vi får det hele med, og samtidig er den nem at bruge. Torsten Hjort Hansen, teamleder, Koncernøkonomi & Analyse, Lejre Kommune.

8 8 Alternative momsscreeninger har medført positive reguleringer i form af mere end 150 mio. kr. i ekstra momsrefusion. BDO har gennemført alternative moms screeninger i 2 regioner og over 50 kommuner. Alternativ momsscreening Vores alternative momsscreening omfatter en gennemgang af konti og områder, hvor vi vurderer, om eventuelle fejl kan have en væsentlig økonomisk betydning. Til analysen anvender vi vores dataanalyseværktøj, eller vi søger direkte i kommunens økonomisystem. Vi tager udgangspunkt i vores erfaringer og analyser af regnskabstallene. Der er ikke tale om en maskinel undersøgelse af fejlkonteringer. Den alternative momsscreening er relevant for alle kommuner og regioner, uanset hvilke moms- og afgiftsanalyser, der tidligere er foretaget.

9 9 Udligning og generelle tilskud Vi gennemgår og vurderer de forhold i udligningsordningen, der har risiko for fejlbehæftede data og opgørelser. Gennemgangen og vurderingen kan ud over at sikre korrekt datagrundlag og medvirke til en øget bevidsthed i kommunen om den anvendte registreringspraksis. Fordelingen af tilskud og udligning er baseret på en lang række kriterier. I de tilfælde, hvor fordelingen er baseret på direkte registreringer fra kommunerne, er det væsentligt, at registreringerne er korrekte, samt at der er procedurer, som sikrer opfølgning og validering af data. Udligningsordningen er kompleks og eventuelle fejl i de data, der ligger til grund for udligningen vil betyde, at der også vil være fejl i selve udligningen. Vores gennemgang og vurdering tilrettelægges i 4 faser: Kortlægningsfase: Indsamling af relevant materiale, herunder folkeregisterlister samt evt. interviews med relevante nøglepersoner inden for folkeregistret og ejendomsadministrationen/bbr området. Vurderingsfase: Risikoafdækning. Gennemgang af data: Hvis det konstateres, at der er risici for fejlregistrering, gennemgås data med henblik på at kortlægge konkrete fejl i systemregistreringerne. Rapportering: Processen afsluttes med rapportering af kortlægningen, de konkrete rettelser samt et sæt fremadrettede anbefalinger.

10 10 Økonomisk friplads Vi gennemgår kommunens praksis på området og gennemgår desuden tidligere bevillinger, idet loven giver mulighed for at berigtige tildelinger 5 år tilbage. Det grundlæggende princip for friplads er, at kommunen kan give økonomisk fripladstilskud til forældre, der kan dokumentere, at deres aktuelle indkomst ligger under de indtægtsgrænser, som ressortministeriet hvert år fastsætter. Det er kommunens eget ansvar at tjekke, om de oplysninger, der ligger til grund for tildelingen af økonomisk friplads, er korrekte. Denne kontrol kan være kompliceret og kræver, at der kan afsættes de nødvendige administrative ressourcer til en gennemgang af de tildelte ydelser. Der bør udøves både forebyggende kontrol, løbende kontrol og en endelig kontrol af de afgivne tildelinger. Kvalitetssikring af sociale sager Vores løbende kvalitetskontrol for udvalgte sagsområder giver kommunen sikkerhed for en ensartet kvalitet af sagsbehandlingen og mulighed for at agere proaktivt i forhold til eventuelle udsving. Vores tilbud omfatter: Kontroller ifølge BDO s standardiserede skabeloner En månedlig rapport med kvalitetskontrol og konklusion En årlig statistik over resultatet af gennemgangen.

11 11 Skattegennemgang af kommunens fonde og legater Vores gennemgang minimerer risikoen for en eventuel efterbeskatning på grund af manglende udlodning og sikrer kommunen mod fejl og mangler som følge af ændrede skatteregler på fondsområdet. Vi tilbyder: En overordnet gennemgang og vurdering af fondens skattemæssige forhold En gennemgang af opgørelsen af den skattepligtige indkomst med henblik på at opgøre, hvorvidt der er fejl eller andre uoverensstemmelser med gældende praksis En generel gennemgang af, om fonden udnytter fradragsmulighederne En undersøgelse af fradragsmulighederne og en opgørelse af, om mulighederne udnyttes optimalt i henhold til Fondsbeskatningsloven. Gennemgangen sikrer, at: Kommunen undgår, at skattemyndighederne får grundlag til at foretage ændringer af den selvangivne indkomst Kommunen udnytter fradragsmulighederne optimalt og får en optimal skattemæssig planlægning i fondene.

12 Kontakt BDO PERNILLE NIELHERDT KJERULFF, Director Mobil: POUL MOVILD, Senior Manager Mobil: NIELS JØRGEN BUHL, Senior Manager Mobil: BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab og BDO Kommunernes Revision, Godkendt revisionsaktieselskab, begge danskejede revisions- og rådgivningsvirksomheder, er medlemmer af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og dele af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer. BDO er varemærke for både BDO netværket og for alle BDO medlemsfirmaerne. BDO i Danmark beskæftiger godt medarbejdere, mens det verdensomspændende BDO netværk har godt medarbejdere i 151 lande

Notat om berigtigelse af statsrefusion og tilskud på Sociale ydelser

Notat om berigtigelse af statsrefusion og tilskud på Sociale ydelser INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Notat om berigtigelse af statsrefusion og tilskud på Sociale ydelser 2011-2013 August 2015 WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING 1 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...

Læs mere

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestved@pwc.dk Telefon +45 5575 8686 Telefax +45 5575 8787 Hvidovre Kommune Bilag 3 til revisionsberetning:

Læs mere

Bilag 11. Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område. Brug i Magistratens budgetforslag. Den 20. august 2013.

Bilag 11. Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område. Brug i Magistratens budgetforslag. Den 20. august 2013. Bilag 11 Til: Brug i Magistratens budgetforslag Den 20. august 2013 Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Baggrund Før sommerferien

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2017

Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Børne-

Læs mere

Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2017

Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Børne-

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

FORVALTNINGSREVISION PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE FOR VOKSNE HEDENSTED KOMMUNE

FORVALTNINGSREVISION PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE FOR VOKSNE HEDENSTED KOMMUNE FORVALTNINGSREVISION PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE FOR VOKSNE HEDENSTED KOMMUNE Hedensted Kommune 2 HEDENSTED KOMMUNE OM FORVALTNINGSREVISION Formål BDO har foretaget en forvaltningsrevision af det

Læs mere

RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF FREDENSBORG KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION. November 2009

RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF FREDENSBORG KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION. November 2009 RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF FREDENSBORG KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION November 2009 RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF FRE- DENSBORG KOMMUNES ADMINISTRATION

Læs mere

KMD OPUS Insight Indtægtsoptimering Får I de indtægter, I har ret til?

KMD OPUS Insight Indtægtsoptimering Får I de indtægter, I har ret til? Får I de indtægter, I har ret til? Opus Insight KMD Opus Insight Indtægtsoptimering Sæt indtægtsoptimeringen i system En digital håndsrækning til en tung opgave Helt i tråd med intentionerne i Moderniserings-

Læs mere

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Syddjurs Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 28. august

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion Tlf: 98 16 03 44 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Sofiendalsvej 11, Box 7030 DK-9200 Aalborg SV REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 4 (side 22-25 ) Delberetning for regnskabsår 2011 BDO Kommunernes

Læs mere

Konsulentydelser fra BDO

Konsulentydelser fra BDO Konsulentydelser fra BDO 3 Konsulentydelser fra BDO Viden og kompetencer til jeres organisation BDO s konsulentydelser har afsæt i vores erfaring og omfattende indblik i hele det grønlandske samfund.

Læs mere

Dronninglund Kommune

Dronninglund Kommune PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Dronninglund Kommune Revisionsberetning, Kontanthjælps-

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014 19. februar 2016 J.nr. 2015-0064-12404 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 27.

Læs mere

Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Rådhuset 4700 Næstved

Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Rådhuset 4700 Næstved Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Rådhuset 4700 Næstved Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Næstved Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 29. august

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Bilag 2. Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet for 2012

Bilag 2. Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet for 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 2 Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

REVISIONSRAPPORT Socialforvaltningen Administration af betalingskommuneoplysninger

REVISIONSRAPPORT Socialforvaltningen Administration af betalingskommuneoplysninger Intern Revision 22. september 2015 REVISIONSRAPPORT 2015 Socialforvaltningen Administration af betalingskommuneoplysninger i Folkeregisteret MODTAGER Anette Laigaard Anders Kirchhoff INTERN REVISION Jesper

Læs mere

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2011 på områder med statsrefusion for Halsnæs Kommune

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2011 på områder med statsrefusion for Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Byrådet Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 E-mail ams@ams.dk www.ams.dk CVR 55568510 EAN 5798000392014 Decisionsskrivelse

Læs mere

Forretningsgang omkring interne kontroller og ledelsestilsyn i forbindelse med hjemtagelse af statsrefusion.

Forretningsgang omkring interne kontroller og ledelsestilsyn i forbindelse med hjemtagelse af statsrefusion. Forretningsgang omkring interne kontroller og ledelsestilsyn i forbindelse med hjemtagelse af statsrefusion. Økonomistaben SBSYS j.nr. 00.01.00-Ø36-1-11 Udarbejdet af Per Sørensen 20. december 2010 Indledning

Læs mere

Det er en balancegang at have en effektiv it-drift og samtidig skulle sikre en høj it-sikkerhed og overholde lovgivningen. Men den hjælper vi vores

Det er en balancegang at have en effektiv it-drift og samtidig skulle sikre en høj it-sikkerhed og overholde lovgivningen. Men den hjælper vi vores It Revision & Rådgivning Det er en balancegang at have en effektiv it-drift og samtidig skulle sikre en høj it-sikkerhed og overholde lovgivningen. Men den hjælper vi vores kunder med. 2 Revision og rådgivning

Læs mere

Rapport om Rigsrevisionens gennemgang af Randers Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. Juli 2009

Rapport om Rigsrevisionens gennemgang af Randers Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. Juli 2009 Rapport om Rigsrevisionens gennemgang af Randers Kommunes administration af ordninger med statsrefusion Juli 2009 RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF RAN- DERS KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Syddjurs Kommune

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Syddjurs Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Syddjurs Kommune Bilag 1 til revisionsberetning nr. 21 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 RESUME... 3 2 FORMÅL... 4 3 METODE OG DATAGRUNDLAG...

Læs mere

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser 2. Revisionsbemærkninger til årsregnskabet 2.1 Generelle bemærkninger Revisionen har ikke givet anledning til generelle

Læs mere

Københavns Kommune. 3. juni 2016

Københavns Kommune. 3. juni 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Københavns Kommune Revisionsberetning

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2014

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

RAPPORT. Til ledelsen i Odense Kommune vedrørende den juridisk-kritiske revision af Den centrale refusionsordning 2017.

RAPPORT. Til ledelsen i Odense Kommune vedrørende den juridisk-kritiske revision af Den centrale refusionsordning 2017. RAPPORT Til ledelsen i Odense Kommune vedrørende den juridisk-kritiske revision af Den centrale refusionsordning 2017 19. december 2017 Formål og indhold 1. Rapporten handler om vores juridisk-kritiske

Læs mere

STATUSRAPPORTERING FOR DIREKTIONENS STARTEGISKE FOKUSOMRÅDE 8 ØKONOMI OG STYRINGSKONCEPT

STATUSRAPPORTERING FOR DIREKTIONENS STARTEGISKE FOKUSOMRÅDE 8 ØKONOMI OG STYRINGSKONCEPT STATUSRAPPORTERING FOR DIREKTIONENS STARTEGISKE FOKUSOMRÅDE 8 ØKONOMI OG STYRINGSKONCEPT Dato 04.12.2009 I forbindelse med fokusområdet blev der i juni måned udarbejdet kommissorium for arbejdet (bilag

Læs mere

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009.

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009. Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/02218 Dato: 16-02-2010 Sag: Administrationens redegørelse vedr. revisionsberetning nr. 8 af 19. februar 2010 Sagsbehandler: Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015 Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter og hjælp til flytning Maj 2015 RAPPORT OM REVISIONEN VED NÆSTVED KOMMUNE 1 Næstved kommunes administration af ordninger

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008 Fabrikvej 11 8800 Viborg VIBORG KOMMUNE Beretning nr. 7 (side 110-116) Delberetning for regnskabsåret 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten 60% af

Læs mere

Dronninglund Kommune

Dronninglund Kommune PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Dronninglund Kommune Revisionsberetning, Det Sociale

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

Holstebro Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud.

Holstebro Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Holstebro Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM HOLSTEBRO KOMMUNE 1 Holstebro Kommunes administration af ordninger

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion August 2013 FAXE KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION 2012 1 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion 2012

Læs mere

Gennemgang af kriterier bag den kommunale udligningsordning

Gennemgang af kriterier bag den kommunale udligningsordning INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX Afsluttende notat til Syddjurs Gennemgang af kriterier bag den kommunale udligningsordning November 2015 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 RESULTAT...

Læs mere

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2010 på områder med statsrefusion for Silkeborg Kommune

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2010 på områder med statsrefusion for Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Byrådet Søvej 1 8600 Silkeborg Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 E-mail ams@ams.dk www.ams.dk CVR 55568510 EAN 5798000392014 Decisionsskrivelse vedrørende

Læs mere

Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget:

Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget: Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget: Revision af årsregnskabet har givet anledning til bemærkninger: 2.2.1 Overførsel af tilskudsmidler mellem årene Vi har konstateret,

Læs mere

Redegørelse til Udlændinge- og Integrationsministeriet for 2017

Redegørelse til Udlændinge- og Integrationsministeriet for 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR3 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 3 Redegørelse til Udlændinge

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Skabt til værdiskabelse i en kommunal kontekst. Skabt til automatisering af gentagelsespræget arbejde

Skabt til værdiskabelse i en kommunal kontekst. Skabt til automatisering af gentagelsespræget arbejde Municipal Skabt til værdiskabelse i en kommunal kontekst Automatic Skabt til automatisering af gentagelsespræget arbejde Robot Skabt som softwarerobot til at arbejde på brugerflader Caseworker Skabt til

Læs mere

Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring

Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Rebild Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 26. september

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Beregning af solcelleanlæg

Beregning af solcelleanlæg Forside Beregning af solcelleanlæg Navn: Email: hans@mail.dk Bemærkninger: Renesola 6 KW - 89.995 kr. Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning.

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 9 (side 183-192) Den løbende revision for regnskabsåret 2010 Delberetning

Læs mere

Beregning af solcelleanlæg

Beregning af solcelleanlæg Forside Beregning af solcelleanlæg Navn: Email: hans@mail.dk Bemærkninger: Isofoton 6 KW - 14.995 kr. Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning.

Læs mere

ENERGIAFGIFTER RANDERS KOMMUNE AUGUST 2016

ENERGIAFGIFTER RANDERS KOMMUNE AUGUST 2016 ENERGIAFGIFTER RANDERS KOMMUNE AUGUST 2016 INDHOLD 1.0 Indledning 2 2.0 Baggrund 2 3.0 Tilrettelæggelse af opgaven 3 4.0 Pris og aftaleindgåelse 4 INDLEDNING Nærværende tilbud omfatter hjemtagelse af energiafgifter.

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

Kapitel 2 Værdiansættelser. 2. Udbetaling Danmark værdiansætter tilgodehavender hos borgere til kostpris med fradrag af realiseret tab.

Kapitel 2 Værdiansættelser. 2. Udbetaling Danmark værdiansætter tilgodehavender hos borgere til kostpris med fradrag af realiseret tab. Bekendtgørelse om regnskaber m.v. for Udbetaling Danmark I medfør af 21, stk. 9, i lov nr. 324 af 11. april 2012 om Udbetaling Danmark fastsættes: Kapitel 1 Grundlæggende krav til årsrapporten 1. Udbetaling

Læs mere

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Tønder Kommune

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Tønder Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Tønder Kommune 11. december 2014 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 RESUME... 3 2 FORMÅL... 3 3 METODE OG DATAGRUNDLAG... 4 4 ANALYSE...

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet for 2014

Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 2 Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Revision i årets løb for 2016 på områderne omfattet af statsrefusion

Revision i årets løb for 2016 på områderne omfattet af statsrefusion Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Socialforvaltningen Att.:

Læs mere

Faxe Kommune 2015. Ledelsesnotat for Jobcenteret og Ydelsescenteret

Faxe Kommune 2015. Ledelsesnotat for Jobcenteret og Ydelsescenteret Faxe Kommune 2015 Ledelsesnotat for Jobcenteret og Ydelsescenteret PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Revision af områder med refusion eller tilskud fra

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning for 2012

Læs mere

Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger

Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger Januar 2015 WWW.BDO.DK Indhold 1 2 2.1 2.2 DIREKTE OMKOSTNINGER... 3 INDIREKTE OMKOSTNINGER... 4 Analysedel 1...4

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 4 (side 65-77) Delberetning vedrørende regnskabsår 2011,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed,

Læs mere

Feriepengeforpligtelsen

Feriepengeforpligtelsen Feriepengeforpligtelsen Erhvervsdrivende fonde er underlagt deres helt eget regelsæt lov om erhvervsdrivende fonde, som senest er blevet væsentligt justeret med virkning fra 1. januar 2015. Som følge af

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Glostrup Kommune 2013

Glostrup Kommune 2013 Glostrup Kommune 2013 Ledelsesnotat for det specialiserede voksenområde Center for Social Service mfl. PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret tner selskab, CVR-nr. 33 31 Revision af områder med refusion

Læs mere

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende renter, dataanalyser, rammebeløb, energiafgifter og forskerskat - Tillægsbevilling 2017

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende renter, dataanalyser, rammebeløb, energiafgifter og forskerskat - Tillægsbevilling 2017 Punkt 26. Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende renter, dataanalyser, rammebeløb, energiafgifter og forskerskat - Tillægsbevilling 2017 2017-059617 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013 Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REBILD KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-20) udført til og med 2. maj 2013 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Bygherrerådgivning Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Procesbeskrivelse: Procesbeskrivelsen giver et overblik over arbejds

Læs mere

Kære Sidse. Jeg sender hermed følgebrev og endelig rapport om vores juridisk-kritiske revision af Den centrale refusionsordning i Aalborg Kommune.

Kære Sidse. Jeg sender hermed følgebrev og endelig rapport om vores juridisk-kritiske revision af Den centrale refusionsordning i Aalborg Kommune. From: rr@rigsrevisionen.dk Sent: 3. januar 2018 16:09 To: Sidse Kristensen Cc: AALBORG_EKSTERN Subject: Rapport om juridisk-kritisk revision af Den centrale refusionsordning i Aalborg Kommune Attachments:

Læs mere

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.... 4 BESKATNING AF SOLCELLEANLÆG... 5 - STANDARDMETODEN.... 5 - REGNSKABSMETODEN... 6 SPØRGSMÅL OG SVAR... 7 - REGISTRERINGER...

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende skatter, dataanalyser og rammebeløb - Tillægsbevilling 2016

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende skatter, dataanalyser og rammebeløb - Tillægsbevilling 2016 Punkt 8. Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende skatter, dataanalyser og rammebeløb - Tillægsbevilling 2016 2016-065083 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til Borgmesterens Forvaltning

Læs mere

Aalborg Kommune. Beskæftigelsesudvalget Familie- og Socialudvalget. Orientering om revisionsberetningen vedrørende årsregnskabet for 2017

Aalborg Kommune. Beskæftigelsesudvalget Familie- og Socialudvalget. Orientering om revisionsberetningen vedrørende årsregnskabet for 2017 www.pwc.dk Aalborg Kommune Beskæftigelsesudvalget Familie- og Socialudvalget Orientering om revisionsberetningen vedrørende årsregnskabet for 2017 22. juni 2018 Revision. Skat. Rådgivning. Præsentation

Læs mere

Glostrup Kommune 2016

Glostrup Kommune 2016 Glostrup Kommune 2016 Ledelsesnotat Visitationen Center for Sundhed og Velfærd PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Revision af områder

Læs mere

Glostrup Kommune 2016

Glostrup Kommune 2016 Glostrup Kommune 2016 Ledelsesnotat Træning og Hjælpemidler PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Revision af områder med refusion

Læs mere

Ballerup Kommune 2017

Ballerup Kommune 2017 Ballerup Kommune 2017 Ledelsesnotat De specialiserede voksenområder C-SS PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Revision af områder

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra formanden 118 056. Orientering fra forvaltningschefen 119 057. Tids- og handleplan

Læs mere

FORENINGEN TÅRS HALLEN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 4-7 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2015

FORENINGEN TÅRS HALLEN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 4-7 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2015 Tlf: 96 23 54 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab hjoerring@bdo.dk Nørrebro 15, Box 140 www.bdo.dk DK-9800 Hjørring CVR-nr. 20 22 26 70 FORENINGEN TÅRS HALLEN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE

Læs mere

NOTAT. Bemærkninger til revision 2017 på Social-, sundheds- og fritidsudvalgets område

NOTAT. Bemærkninger til revision 2017 på Social-, sundheds- og fritidsudvalgets område SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Bemærkninger til revision 2017 på Social-, sundheds- og fritidsudvalgets område Byråd Dato: 1. august 2018 Sagsbeh.: Maibritt Kuszon Sagsnr.: Hermed

Læs mere

SEL 41 og 42 Merudgifter til børn og tabt arbejdsfortjeneste Det specialiserede børn- og ungeområde

SEL 41 og 42 Merudgifter til børn og tabt arbejdsfortjeneste Det specialiserede børn- og ungeområde Langeland Kommune Fredensvej 1 Rådhuset 5900 Rudkøbing Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Langeland Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 16. september

Læs mere

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Randers Kommune

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Randers Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Randers Kommune 29. april 2015 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 RESUME... 3 2 FORMÅL... 3 3 METODE OG DATAGRUNDLAG... 4 4 ANALYSE...

Læs mere

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 Indholdsfortegnelse Side 1 INDLEDNING... 11 2 REGNSKABSFØRING OG INTERNE KONTROLLER... 12 2.1 Regulativ for økonomistyring...

Læs mere

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Statusrapport for perioden Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Statusrapport for perioden 01.01. 2009 31.12.2009 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling Udarbejdet af Tina Eva Krag J. nr. 15.00.00G01 1 Indledning

Læs mere

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Osvald Helmuths Vej 4 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet Faglig

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175.

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175. RØDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 127 Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2006 175.000 Side 1 Til Rødovre Kommunalbestyrelse Som et led i den løbende revision

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 13 (side 291-302) Delberetning for regnskabsår 2012 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Hedensted Kommune

Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Hedensted Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forvaltningsrevision på beskæftigelsesområdet Hedensted Kommune Udkast 3. December 2014 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 RESUME... 3 2 FORMÅL... 4 3 METODE OG DATAGRUNDLAG...

Læs mere

RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF KØBENHAVNS KOMMUNES ADMINISTRATION AF DEN CENTRALE REFUSIONSORDNING. December 2009

RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF KØBENHAVNS KOMMUNES ADMINISTRATION AF DEN CENTRALE REFUSIONSORDNING. December 2009 RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF KØBENHAVNS KOMMUNES ADMINISTRATION AF DEN CENTRALE REFUSIONSORDNING December 2009 RAPPORT OM RIGSREVISIONENS GENNEMGANG AF KØBEN- HAVNS KOMMUNES ADMINISTRATION

Læs mere

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn Notat 28. marts 2017 Ledelsestilsynskoncept for Beskæftigelse og Sundhed Koncept for ledelsestilsyn 1. Ledelsestilsyn I henhold til regnskabsbekendtgørelsen (BEK nr. 1509 af 13.12.2013) skal kommunen sikre

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

Redegørelse til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter for 2012

Redegørelse til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter for 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 3 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskaber m.v. for Udbetaling Danmark

Bekendtgørelse om regnskaber m.v. for Udbetaling Danmark BEK nr 139 af 01/02/2017 Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 17/00479 Senere ændringer

Læs mere

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces.

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Revisionsberetning for regnskab 2013 Københavns Kommune har modtaget revisionsberetningerne for regnskab 2013 fra Deloitte

Læs mere

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Opslagsværk til beskæftigelsesudvalget Styregruppen for Jobforum Indholdsfortegnelse Autoriserede kontoplan...2 Beskæftigelsestilskud...2 Budgetgaranti...2 Driftslofter

Læs mere

Holbæk Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. April 2012

Holbæk Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. April 2012 Holbæk Kommunes administration af ordninger med statsrefusion April 2012 1 Holbæk Kommunes administration af ordninger med statsrefusion C6 I. Indledning og samlet vurdering J.nr.: 2011-6448-17 1. Rigsrevisionen

Læs mere

- XV - Bilag 17. Opfølgning på business case - korrekte CPR-registrering på det sociale område

- XV - Bilag 17. Opfølgning på business case - korrekte CPR-registrering på det sociale område Regnskab 2012 - XV - Generelle Bemærkninger Bilag 17 Opfølgning på business case - korrekte CPR-registrering på det sociale område Regnskab 2014 Opfølgning på business case Korrekt CPR-registrering på

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere