HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE (SEPTEMBER 2016)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE (SEPTEMBER 2016)"

Transkript

1 HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE (SEPTEMBER 2016)

2 LOUIS PETERSENS BØRNEGÅRD GODTHÅBSVEJ 81 - TILBYGNING Visualisering af tilbygningen set fra legepladsen. Med henblik på at sikre en optimeret udnyttelse af kapaciteten i kommunens eksisterende dagtilbud udbygges Louis Petersens Børnegård med 26 vuggestuepladser. Derudover skabes der i forbindelse ed byggeriet et optimeret grundlag for forbedre driften af bygningerne. Endelig skabes bedre sammenhænge i den samlede bygning og på legepladsen. Børnegården er opført i 1953 af røde tegl og består af 2 længer. Børnehaveafsnittet mod Godthåbsvej gennemgik en renovering i 2012 i forbindelse med sammenlægningen af vuggestuen og børnehaven og afviklingen af fritidshjemmet. Med det nærværende projekt er det hensigten at totalrenovere stueetagen i den eksisterende vuggestuefløj og bygge en ekstra etage på. I den nye bygning etableres 3 vuggestuegrupper på begge etager. Der etableres produktionskøkken og en uopvarmet, ventileret liggehal i 2 etager, så der vil være niveaufri adgang til liggehallen fra begge vuggestuens etager. Derudover fjernes en ældre pavillonbygning som står midt på legepladsen, så der kan skabes en mere sammenhængende legeplads. Børnehusets vuggestuebørn, som i dag udgør 46 børn er fortsat genhuset i lokaler på Bernhard Bangs Allé. Byggeriet kører planmæssigt, men der er en tidsplansforskydelse i forhold til den oprindelige tidsplan, hvor byggeriet var planlagt til ibrugtagning ultimo august. Det skyldes bl.a. at der i den indledende fase blev erfaret et behov for dybere fundering end man først havde antaget. Derudover blev opstarten af projektet rykket en smule i den indledende fase. Huset forventes klar til ibrugtagning den 10. oktober Herefter vil der dog udestå belægningsarbejder på de dele af legepladsen, som har været berørt af byggeriet.

3 BØRNEHUSET FREDERIKSVEJ- FREDERIKSVEJ 51- ETABLERING AF NY DAGINSTITUTION I forbindelse med budget 2012 blev der vedtaget en ny dagtilbudsstruktur med henblik på at sammenlægge små og ikke bæredygtige institutioner. Det blev besluttet, at de fire eksisterende daginstitutioner Smørblomsten, Vuggestuen Acaciavej, Kærnehuset og Børnehuset Betty skulle samles i en ny større bygning på Frederiksvej. Den nye daginstitution på Frederiksvej kan rumme op til 172 børn, fordelt på 11 børnegrupper. Børneudvalget besluttede den 9. marts 2015 at kalde den nye institution for Børnehuset Frederiksvej. Anlægsprojektet har i processen været udfordret af budgetoverskridelser og forsinkelser undervejs. BBE har igangsat en syns- og skønssag med henblik på at afklare ansvaret i forhold til fejlprojektering og mangelfuldt udbudsmateriale. Husen advokater kører sagen for Frederiksberg Kommune. Herudover pågår fortsat dialog med underentreprenører i forhold til mangeludbedring af enkelte arbejder. Der foretages 1. årsgennemgang af bygningen medio september.

4 ETABLERING AF TRÅDLØST NETVÆRK PÅ KOMMUNENS INSTITUTIONER PÅ DAGTILBUD. Grundet indførelsen af et børneintranet og gennem en øget brug af digitale medier og redskaber i det pædagogiske arbejde, prioriterer Dagtilbudsafdelingen i disse år at fordre og understøtte digitaliseringen på dagtilbudsområdet. En nødvendig forudsætning for at kunne understøtte dagtilbuddenes brug af IT i det pædagogiske arbejde er, at teknologien og hardware er i orden. Der er derfor afsat anlægsmidler til etablering af trådløst netværk på kommunale og selvejende institutioner på dagtilbudsområdet. Et trådløst netværk handler ikke kun om at sikre, at der er internet til de enheder, som er koblet på netværket. For at daginstitutionernes brug af digitale teknologier og medier i det pædagogiske arbejde skal give mening, vil der i stigende grad være behov for, at de enkelte enheder på det lokale netværk kan kommunikere med hinanden, også på tværs af teknologier og platforme. Dagtilbudsafdelingen og IT-afdelingen har i foråret 2016 afsluttet et udbud om elektrikerydelse ved etablering af trådløst netværk på de 21 kommunale institutioner. Arbejdet med trækning af kabler på de kommunale institutioner samt IT-afdelingens efterfølgende montering af access-points er aktuelt i gang, og de sidste arbejder forventes afsluttet i løbet af efteråret Herefter vil alle de kommunale institutioner have et fuldt ud etableret trådløst netværk. Dagtilbudsafdelingen samarbejder aktuelt med IT-afdelingen om projektering af trådløst netværk på de selvejende institutioner som måtte ønske dette. Etableringen forventes færdig ultimo 2016 eller primo 2017.

5 CARLSVOGNEN RAHBEKS ALLÉ 19 - NYBYGGERI Carlsvognen i dag, set fra havesiden Carlsvognen er i dag en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel villa og dels i en pavillon, som ved etablering af institutionen blev opsat på grunden. Bygningerne er opført i 1858/1993 og har et samlet bygningsareal på 417 m2, hvoraf villabygningen udgør 294 m2. I 2008 blev pavillonen renoveret for skimmelsvamp og fremstår nedslidt. Pavillonen er heller ikke bygget sammen med Carlsvognen, hvilket har givet kommunen et AT påbud, som vedrører transport af mad til pavillonen. Påbuddet er dog midlertidigt imødegået, men kræver en permanent løsning. Den oprindelige plan for udbygningen var, at den nye tilbygning blev sammenbygget med den eksisterende villa. Ombygningen omfatter etablering af 9 nye grupperum, elevator, fællesrum, liggehal samt en tag-legeplads. Herudover etableres nyt produktionskøkken, personalefaciliteter samt fælles aktivitetsrum. Huset vil samlet, efter en ombygning, kunne rumme 9 børnegrupper, svarende til 148 børn. Udover at forøge kapaciteten, understøtter opførelsen af en ny institution med 148 institutionspladser intentionen om opførelse af en stor tidssvarende og bæredygtig institution. I forbindelse med vedtagelse af lokalplan 192, der blev politisk forelagt d , blev det besluttet at de bebyggelsesregulerende bestemmelser for daginstitutionsbyggeriet udgår med henblik på undersøgelse af et tilpasset projekt, der om muligt sikrer bevaring af udhuset ud for nr. 19. Således vil en genoptagelse af sagen medføre fornyet projektering. Nybyggeriet var planlagt til igangsættelse ultimo 2016 og med ibrugtagning af institutionen primo 2018, men blev i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2016 udskudt 2 år, bl.a. på grund af at efterspørgslen efter pladser er mindre drastisk stigende end de tidligere prognoser forventede. Hovedprojekteringen af nybygningen er foreløbig sat i bero og projektet er indtil videre udskudt 2 år. Aktuelt er igangsat proces med henblik på at etablere midlertidige løsninger på institutionen. Se beskrivelse af det midlertidige projekt i næste afsnit.

6 CARLSVOGNEN MIDLERTIDIGT PROJEKT / NY PAVILLON Ny pavillon og liggehal under opførelse Der etableres en ny pavillon med 2 grupperum til vuggestuebørn som erstatning for eksisterende pavillon. I den eksisterende pavillon er der problemer med indeklimaet og særligt om vinteren opleves store trækgener på gulvet. Der etableres lift i eksisterende villa til transport af mad. Derudover er der fra institutionens side et ønske om renovering af karnappen og andre mindre bygningsmæssige tiltag, som søges imødekommet i det omfang midlerne i projektet rækker til det. Den nye pavillon til vuggestuegrupper er etableret hen over sommeren Reetablering af liggehallen pågår og forventes helt færdig ultimo september Den nye lift til transport af mad etableres ultimo september Udover ovenstående kan der indenfor rammen af anlægssummen foretages mindre bygningsmæssige tiltag. Herunder bl.a. malerreparationer, samt en ny trappeløsning fra bygningen og ud mod legepladsen. Planlægningen af arbejdet foregår planmæssigt og i dialog med ledelsen i institutionen.

7 CARLSVOGNEN ANLÆG AF P-PLADSER Køb af 6 stk. P-pladser i parkeringskælder, i beboelsesejendom Rahbeks Alle 15 der er under opførelse af Carlsbergbyen. I forbindelse med projektet for en nybygning til Carlsvognen, skulle der etableres 8 P-pladser. Heraf var der kun mulighed for at etablere 2 stk. på egen grund for at få så optimale udearealer som muligt for børnene og derfor skulle de resterende 6 p-pladser findes andet sted. I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen 192 for Rahbeks Alle 13-19) er det aftalt at Frederiksberg Kommune kan disponere over/købe 6 P-pladser i den nye P-kælder som ligger under boligbebyggelsen, som opføres af Carlsberg-byen. P-kælderen forventes klar til brug i Carlsberg-byen har fremsendt en købsaftale, som danner grundlag for videre dialog og forhandling med Carlsberg, bl.a. med udgangspunkt i at anlægsprojektet er udskudt 2 år.

8 MAGNOLIAHUSET UDBYGNING AF SPECIALINSTITUTIONEN Den nye tilbygning Specialinstitutionen Magnoliahuset er beliggende på Borgmester Fischers Vej 9. Daginstitutionen huser i dag 24 børn med primært psykiske handicap. Specialinstitutionen udvides med henblik på at skabe 10 pladser til børn med primært fysisk handicap. Den nye tilbygning forventes at udgøre ca. 240 m 2 og vil blive Frederiksberg Kommunes ejendom. De fysiske rammer vil blandt andet indeholde: 2 grupperum, et sanserum, rum til ergoterapi / fysioterapi og talepædagogik. En personalestue, 2 badeværelser. Hertil kommer garderober, gangarealer og depoter til materiel, lifte og andet udstyr. Projektet blev opstartet planmæssigt i april 2016 efter endt licitation. Det var Schou gruppen der, i samarbejde med Optimus landskabsarkitekter, vandt udbuddet. Aktuelt er de udvendige arbejder på huset færdige, herunder råhuset, beklædninger, tag, vinduer mv. Bygningen forventes ifølge planen færdig til ibrugtagning primo 2017, hvilket er uændret i forhold til den oprindelige tidsplan. Der afholdes rejsegilde i Magnoliahuset den 8. september.

9 PULJEN TIL LEGEPLADSER Puljemidlerne er tiltænkt legepladsforbedringer, herunder indkøb af nye legeredskaber eller reparationer legeplads, som institutionerne ikke er i stand til at afholde af eget budget. Den nuværende prioritering af puljemidler baserer sig på, at der i 2012 blev foretaget en sikkerhedsgennemgang af alle kommunale og selvejende daginstitutioners legepladser og der er de seneste år gennemført et større antal udbedringsarbejder, som har været prioriteret med de mest akutte projekter først. Dagtilbudsafdelingen har i samarbejde med BBE foretaget en prioritering af de sidste arbejder (fra budget 2015) og BBE arbejder på at løse de problemstillinger inden udgangen af Der er afsat en pulje på til legepladsforbedringer i 2018 og Det er forvaltningens forventning at alle legepladserne igen i 2018 skal have udført en sikkerhedsgennemgang og de fejl og mangler som udgør en sikkerhedsrisiko udbedres.

10 ELVERHØJ MINDRE UDVIDELSE AF INSTITUTIONEN Den selvejende institution Elverhøj er beliggende i stueetagen i bebyggelsen "Danmarksgården". Med inddragelsen af et rum placeret umiddelbart op ad Elverhøj, der i dag benyttes af boligselskabets varmemestre, etableres et fleksibelt grupperum på ca. 37 m2 - til enten vuggestue og/eller børnehavebørn til mindst 15 børn. Projektet realiseres ikke jf. behandlingspunkt på Magistratens møde den 6/

11 SOLMARKEN TILBYGNING TIL EKSISTERENDE DAGINSTITUTION Visualisering af den nye tilbygning i Solmarken Der opføres en tilbygning med 2 grupperum og et produktionskøkken i forlængelse af Solmarkens hovedbygning. Dertil bygges en liggehal samt en forbindelsesgang til en eksisterende fritliggende bygning med grupperum. Der foretages mindre ombygninger i hovedbygningen som følge af tilbygningen og funktionsændringer i huset. Ombygningen vil samtidig skabe en god børnesammensætning i huset og et bedre flow og lettere arbejdsgange i bygningen. Huset, vil, efter ombygningen kunne rumme op til 6 børnegrupper, svarende til minimum 36 vuggestue og 66 børnehavebørn. Projektering skulle påbegyndes februar/marts 2016 umiddelbart efter at licitationen var afholdt. Men på grund af et længerevarende forhandlingsforløb med FFB omkring leje-/matrikelforhold, blev der først underskrevet en endelig kontrakt i maj Herefter er projekteringen forløbet planmæssigt og byggeriet forventes at starte medio september 2016, hvor institutionen genhuses. Det forventes at den nye tilbygning kan ibrugtages medio Tidsplanen er forsinket pga. forhandling med FFB/KAB.

12 DET GULE HUS- AMICISVEJ 9 -RENOVERING AF EJENDOM TIL PERMANENT DAGINSTITUTION Det gule hus, set fra Legepladsen Forvaltningen har iværksat projektet for at bruge bygningen til permanent daginstitution for 3 børnegrupper og for samtidig at kunne afhænde det lejemål, hvor institutionen Det gule Hus, tidligere befandt sig. Ejendommen renoveres ved at facader pudses op udvendigt, en overdækning flyttes fra legepladsarealet og legepladsen forsynes med plankeværk mod Amicisvej, samt indhegning til dagrenovation. Indvendig males bygningen overalt, der udskiftes inventar på puslerum, lederkontoret flyttes ned til stueetagen, der etableres CTS på varmeforsyningen. Projektet er afsluttet i forhold til de indvendige arbejder. Der pågår dog fortsat dialog med brandmyndighederne vedrørende opførelse af ny liggehal, idet den tiltænkte løsning ikke kunne realiseres. Således arbejdes der nu med en ny løsning der afventer godkendelse fra brandmyndighederne.

HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE

HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE LOUIS PETERSENS BØRNEGÅRD GODTHÅBSVEJ 81 - TILBYGNING Visualisering af tilbygningen set fra legepladsen. Med henblik på at sikre

Læs mere

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel

Læs mere

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d NOTAT Redegørelse/status for byggesager på dagtilbudsområdet 2013-2014 12. november 2013 Dok.nr.: 2013/0022727-1 Dagtilbudsafdeling Gravhunden, Magnoliavej 58 1.00 Hvad omfattede renoveringen/byggeprojektet?

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse

Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse Sagsnr. 2008-39921 Bilag 2 Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse Indre By Den Grønne Ko og Kastanjen, Gammeltoftsgade 13 Udgift kr. 3.635.000 Sammenbygning af de 3 institutionsbygninger.

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken November 2006 Indholdsfortegnelse 1 Projekt 1.1 Indledning 2 1.2 Bygningsbeskrivelse eksisterende forhold 2 1.3 Bygherrens generelle syn

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 27-02-2017 Økonomiudvalget - 27-02-2017 27.02.2017 kl. 16:00 Mødecenter C - Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Adresse Borgmester Fischers Vej 12

Adresse Borgmester Fischers Vej 12 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Solmarken Adresse Borgmester Fischers Vej 12 Leder Karin Meyer Status (kommunal, selvejende, privat) Selvejende Normerede pladser 0-3 år 20 indmeldte

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Randers Kommune. R. Hougårds Vej Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. R. Hougårds Vej Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne R. Hougårds Vej Børnehave November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers

Læs mere

Dagtilbudskapacitet Hornsherred

Dagtilbudskapacitet Hornsherred NOTAT Dagtilbudskapacitet Hornsherred Syd ombygning af Skibby Rådhus 19. jan 2012 Områdelederen for Horns Herred Syd har i samarbejde med Afdelingen for Dagtilbud pr. 1. januar 2012 opgjort den forventede

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Imødekommelse af forældrenes 1. prioritetsønske på 1-2 års området

Imødekommelse af forældrenes 1. prioritetsønske på 1-2 års området NOTAT Uddannelse og Arbejdsmarked Økonomi Sagsbehandlere: Ib Holst-Langberg Sagsnr.: 00.30.00-Ø00-14-15 Dato: 12. maj 2015 Imødekommelse af forældrenes 1. prioritetsønske på 1-2 års området Indhold Indledning...2

Læs mere

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Pinjevej 2, 6000 Kolding Pinjevejens Børnehus er beliggende i den nordvestlige del af Kolding by. Bygningsmæssigt

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

P R O G R A M O P L Æ G

P R O G R A M O P L Æ G BUU 22.02.2011, Punkt 31 bilag 1 P R O G R A M O P L Æ G OMBYGNING AF SÆBJØRNSVEJ OG MIDGÅRD FEBRUAR 2011 Programoplæg Ombygning side 2 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Projektorganisation Side 3

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET

1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET 1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET MODERNISERINGSPLAN FOR DAGINSTITUTIONER OG SKOLER 017 Rebild Kommune Afsnit 3 Moderniseringsplan for daginstitutioner og skoler 017 1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET Hermesvej 47-930 Støvring

Læs mere

Herning Kommune Børne og familieudvalget Børnehuset Molevitten Maj 2019

Herning Kommune Børne og familieudvalget Børnehuset Molevitten Maj 2019 Herning Kommune Børne og familieudvalget Børnehuset Molevitten Maj 2019 Ansøgning om oprettelse af flere vuggestuepladser i Molevitten Vi udnytter forandringer til at skabe fornyelse og udvikling! I Herning

Læs mere

Allerød Kommune. Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet. Sekretariat

Allerød Kommune. Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet. Sekretariat Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet Notat Som følge af den i sagsfremstillingen beskrevne situation skal kapaciteten udvides yderligere i de kommende måneder for at pasningsgarantien

Læs mere

1. Udskift lofter på 1 sal der ombygges til ny BH klasse inkl. nyt belysning kr. 2. Etablering af et ca. 20 m² udendørs overdækket areal til

1. Udskift lofter på 1 sal der ombygges til ny BH klasse inkl. nyt belysning kr. 2. Etablering af et ca. 20 m² udendørs overdækket areal til Aak Bygninger 14. februar 2019 Hou Skole: byggeteknisk / økonomisk vurdering af etableringen af vuggestue på Hou skole. Borgmesterens Forvaltning Danmarksgade 19, 1. sal 9000 Aalborg Init.: JEBI Forslag

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Randers Kommune

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Randers Kommune Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail: bitten.laursen@randers.dk

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Salg af Møllehuset Billede/kort

Salg af Møllehuset Billede/kort 005005 Salg af Møllehuset Børnehaven Møllehuset, beliggende Møllevænget 5, 2970 Hørsholm, skal nedrives og grunden skal sælges til en af de almennyttige foreninger, der i forvejen har afdelinger i kommunen.

Læs mere

Opmærksomhedspunkter: Der er sendt en skrivelse til naboernes e-boks om projektet. Denne er afsendt inden nedrivningen startede.

Opmærksomhedspunkter: Der er sendt en skrivelse til naboernes e-boks om projektet. Denne er afsendt inden nedrivningen startede. 005005 Salg af Møllehuset Børnehaven Møllehuset, beliggende Møllevænget 5, 2970 Hørsholm, skal nedrives og grunden skal sælges til en af de almennyttige foreninger, der i forvejen har afdelinger i kommunen.

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE 6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE Bredevej 44, 6000 Kolding Børnehaven er beliggende i den vestlige del af Kolding, og er normeret til 50 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 54. Sammenfattende vurdering

Læs mere

% Bevilling Ibrugtagning jf. tidsplan % Igangsat ved bevilling

% Bevilling Ibrugtagning jf. tidsplan % Igangsat ved bevilling Dato:7, juni 2013 Sagsbeh: mecl Journal 2013/0009277 Anlægsprojekt 2010 Børnehuset Mariagården Dronningensvej 30-32 modernisering af tagetage, herunder indretning af grupperum 2011 Ingeborggården, Troels-

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE 27. KONGEÅENS BØRNEHAVE Østergade 80, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Vamdrup by i forbindelse med Kongeåskolen. Institutionen er normeret til og rummer 60 heldags børnehavepladser, 13 heldags

Læs mere

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Agtrupvej 47, 6000 Kolding Vuggestuen er beliggende i Kolding by,

Læs mere

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005 KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE Skitseforslag september 2005 Indhold: Kombibibliotek - situationsplan s. 3 Kombibibliotek - parterreplan og stueplan s. 4 Perspektiv sammenbygning

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Status på pasningsgarantien november KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen

Status på pasningsgarantien november KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Status på pasningsgarantien november 2013 Status på pasning inden for 4 kilometer Pasning inden for 4 kilometer overholdes i Københavns Kommune, men er udfordret af de seneste måneders forsinkelser i byggeprojekter,

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område

Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 00.30.00-Ø00-3-16 Dato:19.4.2016 Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område 2017-22 Indhold Principper for prioritering

Læs mere

Sammenfattende vurdering

Sammenfattende vurdering Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 37. PETERSBJERGGÅRD Petersbjerggård 30, 6000 Kolding Peterbjerggård er beliggende i den nordlige del af Kolding. Institutionen

Læs mere

11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET

11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET Nr. Bjertvej 77, 6000 Kolding Daginstitutionen Kernehuset er beliggende i den nordlige del af

Læs mere

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr.

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr. NOTAT RÅDHUSET Dagtilbudskapacitet og behov i distrikt Nord/Midt Dette notat vedrører sammenhængen mellem kapacitet til børnepasning og det forventede behov i distrikt Nord/Midt i de kommende år. Det forventede

Læs mere

Områdefornyelse Søndermarkskvarteret - forlængelse og bevilling

Områdefornyelse Søndermarkskvarteret - forlængelse og bevilling Side 1 af 5 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Budgetter Byplanlægning Få indflydelse Politikker og planer Råd og nævn Udvalg Valg Åbenhed Om dagsordener

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet Præsentation Scenarier på dagtilbudsområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på dagtilbudsområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en

Læs mere

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING 5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 8 bygninger fra perioden 1958 til 1998, hvoraf 3 er sammenbyggede. Øvrige er fritstående, og er bl.a. en ombygget villa,

Læs mere

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 59. ØDIS BØRNEHAVE Ødis Byvej 3, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Opfølgning på forbrug og tidsplan for anlægsprojekter 3. kvartal 2007

Opfølgning på forbrug og tidsplan for anlægsprojekter 3. kvartal 2007 Opfølgning på forbrug og tidsplan for anlægsprojekter 3. kvartal BUU BILAG B Børne- og Undervisningsudvalgets anlægsprojekter Projekter i Rådighedsbeløb 30.09. af mer- 301001-13-07 Caretaker, Skolernes

Læs mere

Bilag 1. Styr på eksekveringen Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. og 2. anlægsoversigt 2012

Bilag 1. Styr på eksekveringen Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. og 2. anlægsoversigt 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Bilag 1. Styr på eksekveringen Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. og 2. anlægsoversigt 2012 Kultur- og Fritidsforvaltningen

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

Status på implementering af Boligplan

Status på implementering af Boligplan Område: Socialområdet Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: 11/27697 Dato: 24. august 2015 Udarbejdet af: Erik Røndbjerg E mail: Erik.Rondbjerg@rsyd.dk Telefon: 76631059 Notat Status på implementering

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen

Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen dvalg: ndervisnings- og Børneudvalget Politikområde: Skoler og pædagogiske fritidstilbud Projektnavn / 2017 2018 2019 2020 Renovering af ventilationsanlæg

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 16.01.2013, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 7. Organisering af fritidsinstitutionspladser ved Øster Farimagsgades Skole (2012-189010) 1 BØRNE-

Læs mere

Randers Kommune. Bredstrupsgades Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. Bredstrupsgades Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne Bredstrupsgades Børnehave November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers

Læs mere

Hospitalsgrunden, Usserød Kongevej 102 Billede/kort

Hospitalsgrunden, Usserød Kongevej 102 Billede/kort 005006 Hospitalsgrunden, Usserød Kongevej 102 Nedrivning af det gamle Hørsholm Hospital og udvikling af grunden til boligformål Alle bygningerne er nedrevet og arealet er p.t. udlagt til rekreativt område

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Bilag 2: Vurdering af forventede, nødvendige anlægsinvesteringer

Jammerbugt Kommune. Bilag 2: Vurdering af forventede, nødvendige anlægsinvesteringer Jammerbugt Kommune Bilag 2: Vurdering af forventede, nødvendige anlægsinvesteringer Skole- og dagtilbud 18-08-2016 Jammerbugt Kommune 11.08.2016 Vurdering af forventede, nødvendige anlægsinvesteringer

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

Strukturudvikling på dagtilbudsområdet

Strukturudvikling på dagtilbudsområdet Allerød d. 30. juni 2015 Strukturudvikling på dagtilbudsområdet POLITISK BESLUTTEDE KAPACITETSPRINCIPPER 4 DEN FUSIONEREDE PROCES (FYSISK UDVIKLINGSPLAN, STRUKTURANALYSE OG BESPARELSER) 7 FORSLAG TIL OPDATERET

Læs mere

Anlægsbevilling til dagtilbud og beboerhus i Sølystgade 30 samt etablering af ITinfrastruktur

Anlægsbevilling til dagtilbud og beboerhus i Sølystgade 30 samt etablering af ITinfrastruktur Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MBU og MKB Dato 1. september 2014 Anlægsbevilling til dagtilbud og beboerhus i Sølystgade 30 samt etablering af ITinfrastruktur Med denne indstilling foreslås

Læs mere

Demografiudvikling for det samlede dagtilbudsområde 2018 til 2025

Demografiudvikling for det samlede dagtilbudsområde 2018 til 2025 Dato 08-02-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-1-18 Demografiudvikling for det samlede dagtilbudsområde 2018 til 2025 I dette bilag præsenteres demografiudviklingen for de 0 6 årige fra 2018 og frem til 2025.

Læs mere

Anlægsstatus juni/juli 2012 afrapportering

Anlægsstatus juni/juli 2012 afrapportering sstatus juni/juli 2012 afrapportering Rapporten er et udtræk af vedlagte projektoverblik. Projektoverblikket opdateres hver måned og er et dynamisk dokument, der viser et øjebliksbillede af status på igangsatte

Læs mere

Ringparkens Helhedsplan

Ringparkens Helhedsplan Ringparkens Helhedsplan Siden 2011 er der blevet arbejdet på en helhedsplan i Ringparken. En helhedsplan tager normalt mange år at få gennemført og ændrer sig normalt gennem tiden. Da I sidst så projektet

Læs mere

Arkitekt Hassager ApS Tlf Bakkelyvej 2, 8680 Ry

Arkitekt Hassager ApS Tlf Bakkelyvej 2, 8680 Ry Arkitekt Hassager ApS Tlf. 86 89 20 55 Bakkelyvej 2, 8680 Ry Mail:kontoret@arkhassager.dk Skanderborg Kommune Skanderborg Fælled 1 8660 Skanderborg Ry, den 24. januar 2019 Sag 1822 Att.: Bjarne Rasmussen

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Bünyamin Simsek, Nils Petersen BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Udarbejdelse af Skole- og Dagtilbudspolitik, samt udviklingsplan for de fysiske rammer

NOTAT. Allerød Kommune. Udarbejdelse af Skole- og Dagtilbudspolitik, samt udviklingsplan for de fysiske rammer NOTAT Udarbejdelse af Skole- og Dagtilbudspolitik, samt udviklingsplan for de fysiske rammer Byrådet godkendte på møde den 21. juni 2012 forslag om revision af den samlede børne- og ungepolitik, herunder

Læs mere

Beslutning for punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel. Indstillingerne godkendes.

Beslutning for punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel. Indstillingerne godkendes. Beslutning for punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel Indstillingerne godkendes. 22 Punkt 9: Ombygning og salg af stueplan i Madsens Hotel Hovedbestyrelsesmøde 19. februar 2018 Ombygning

Læs mere

Udviklingsplan For børn i dagtilbud. Frederiksberg Kommune. Børne- og Ungeområdet April 2014

Udviklingsplan For børn i dagtilbud. Frederiksberg Kommune. Børne- og Ungeområdet April 2014 Udviklingsplan 2015-2018 For børn i dagtilbud Frederiksberg Kommune 1 Børne- og Ungeområdet April 2014 Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Rådhuset 2000 Frederiksberg dagtilbudsafdelingen@frederiksberg.dk

Læs mere

Miljø og Teknik. Status Bygge- og anlægsprojekter April 2012-september 2012

Miljø og Teknik. Status Bygge- og anlægsprojekter April 2012-september 2012 Status Bygge- og anlægsprojekter April 2012-September 2012 Miljø og Teknik Status Bygge- og anlægsprojekter April 2012-september 2012 Side 1 af 7 Anlægsopgaver Status til UMT over samtlige Anlægsprojekter

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 303266 Brevid. 2775965 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 17. april 2018 På baggrund af den seneste

Læs mere

12. BØRNEHAVEN MARIEKJÆR AFD. BRÆNDKJÆRGÅRD

12. BØRNEHAVEN MARIEKJÆR AFD. BRÆNDKJÆRGÅRD Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 12. BØRNEHAVEN MARIEKJÆR AFD. BRÆNDKJÆRGÅRD Frederik 7. vej 33, 6000 Kolding Institutionen er fysisk opdelt i to afdelinger, afd.

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: LES/RIP Sagsnr.: 11/14293

NOTAT. Sagsbeh.: LES/RIP Sagsnr.: 11/14293 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ EJENDOMSCENTER NOTAT Emne: Helhedsplan for dagpasning - budget 2012-15 Til: Byrådet Dato: 22. august 2011 Sagsbeh.: LES/RIP Sagsnr.: 11/14293 1. Opsummering og anbefaling

Læs mere

Hospitalsgrunden, Usserød Kongevej 102 Billede/kort

Hospitalsgrunden, Usserød Kongevej 102 Billede/kort 005006 Hospitalsgrunden, Usserød Kongevej 102 Nedrivning af det gamle Hørsholm Hospital og udvikling af grunden til boligformål Alle bygningerne er nedrevet og den sidste oprydning pågår. Afleveringsforretning

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling: Ny Munkegade 13C til Falstersgade 17. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 12. januar 2012.

Indstilling. Anlægsbevilling: Ny Munkegade 13C til Falstersgade 17. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 12. januar 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 12. januar 2012 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Lejemålet for Vuggestuen Ny Munkegade 13C er af udlejer blevet opsagt med

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen Sagsfremstilling Bygningen er en del af et større bygningskompleks, der er opdelt i ejerlejligheder. Den seneste anvendelse har været uddannelsesinstitution

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 AAB: FØLFODVEJ (AFD. 111) S. 3-4 3B: STUBMØLLEVEJ (AFD. 6066) S. 5-6 VIBO: HJØRNEVÆNGET (AFD. 111) S. 7-8 RØGERITOFTEN

Læs mere

Socialministeriet Bolig/ J.nr. B-5216-10 IWH 20. oktober 2004. Det drejer sig om følgende byggerier: Ørestad Nord, Amager, Københavns Kommune

Socialministeriet Bolig/ J.nr. B-5216-10 IWH 20. oktober 2004. Det drejer sig om følgende byggerier: Ørestad Nord, Amager, Københavns Kommune Socialministeriet Bolig/ J.nr. B-5216-10 IWH 20. oktober 2004 Bilag 2 Oversigt over byggerier, der opføres i henhold til lov om støttede private ungdomsboliger Det drejer sig om følgende byggerier: Ørestad

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni Børneudvalget (inkl.

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrunden for notatet markant stigning i antallet af børn og unge i Solrød Kommune

NOTAT. 1. Baggrunden for notatet markant stigning i antallet af børn og unge i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Til: Dagtilbud kapacitetsudfordringer på dagtilbud som konsekvens af vækst i antallet af 0-5. Skitsering af handlemuligheder på kort og lang sigt. Byrådet Dato: 31.

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT 1. august 2019 Status på pasningsgarantien 1. august 2019 Baggrund Sagsnr. 2017-0070626 Dokumentnr. 2017-0070626-107

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering på 4. anlægsopfølgning 2013

Bilag 1 - Styr på eksekvering på 4. anlægsopfølgning 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Servicecenter Økonomi NOTAT Bilag 1 - Styr på eksekvering på 4. anlægsopfølgning 2013 De forsinkede sager er inddelt i 5 kategorier med årsagsforklaringer,

Læs mere

DIGITALE DATA SOM GRUNDLAG

DIGITALE DATA SOM GRUNDLAG Center for Økonomi og Ejendomme DIGITALE DATA SOM GRUNDLAG BIM Universe 2019 22 og 23. maj 2019 Thomas Winther Afdelingsleder Thomas Winther Afdelingsleder for Ejendomme Udbud og indkøb Forsikring og risikostyring

Læs mere

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Indkaldelser: kl. 15.00 Anette Holm, Børne- og Familiecentret punkt 30 kl. 15.15 Britta

Læs mere

Bilag 2: Beskrivelse af scenarier Bilag til Børne- og uddannelsesudvalgets møde den 19/

Bilag 2: Beskrivelse af scenarier Bilag til Børne- og uddannelsesudvalgets møde den 19/ Bilag 2: Beskrivelse af scenarier Bilag til Børne- og uddannelsesudvalgets møde den 19/3 2014. De tre scenarier tager afsæt i de idéer, der fremkom på workshoppen den 10. marts, hvor lokale interessenter

Læs mere

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling 22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling Engstien 5, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

Børn & Kultur Dagtilbud. Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden)

Børn & Kultur Dagtilbud. Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden) Børn & Kultur Dagtilbud Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden) Indhold Forord 3 Økonomisk ramme 3 Organisation 3 De fysiske rammer for den omhandlede målgruppe

Læs mere