Egedal Kommune. Pixiudgave af Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Egedal Kommune. Pixiudgave af Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter"

Transkript

1 Egedal Kommune Pixiudgave af Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter

2 FOKUSOMRÅDER Første byggeri i nyt byområde Helhedsplan for området Mødet mellem by og landskab Området Kommunen har udarbejdet en strukturplan for byudviklingsområdet, hvor hovedideen er en sammenfletning mellem byen og landskabet. De landskabelige kvaliteter styrkes og bebyggelsen inddeles i en række nye bydele med forskellige karakterer og bebyggelsesstrukturer Citat fra Plan og Agenda 21 Egedal Kommune er en kommune i Nordsjælland, der er opstået efter Kommunalreformen i 2007 og er sammenlagt af de 3 tidligere kommuner: Ledøje-Smørum-, Stenløse- og Ølstykke Kommune. Egedal Kommune har indbyggere. Det nye Rådhus og Sundhedscenter placeres geografisk mellem Ølstykke og Stenløse på et nyt område tæt på Egedal S-tog station. Egedal Rådhus og Sundhedscenter bliver et af de første byggerier i det planlagte nye byområde og vil derfor være spydspids og medvirke til at danne forbillede for de kommende byggerier indenfor byområdet. I lokalplanen beskrives kommunens intentioner for den nye bydel, der tager sit formmæssige udgangspunkt i en klassisk karréstruktur, med gader, pladser og indre gårdrum. Det nye rådhus og sundhedscenter skal således indlejre sig i og tage afsæt i denne type bystruktur, gerne på en nytænkende og visionær måde. Det kommende byggeri er lokaliseret indenfor område A ( se lokalplan ), som udgør 1.etape af byudviklingsplanen. Matriklen er omkranset af et højerebeliggende jernbaneterræn mod vest, gaderum mod nord og øst, og en åben landskabskile mod syd. Det er op til de bydende at skabe en helhedsplan indenfor matriklen, hvor de forskellige aktører rådhus, sundhedshus og fremtidigt plejecenter- finder deres optimale placering. Dels set i forhold til stedet, byrum, gader og landskab, men også set i forhold til de forskellige funktioner.

3 Det nye Rådhus/Sundhedscenter skal være et kulturelt og værdimæssigt ikon set fra omgivelsernes side Citat fra deltager på Workshop for Direktion og Centerchefer FOKUSOMRÅDER Et vartegn for Egedal Kommune Ét hus Uadadvendte fællesfaciliteter Nye synergier og samarbejdsformer Et fleksibelt og fremtidsparat hus Sammenhængende borgerservice Nye interaktionsmønstre mellem centrene Overordnede visioner Det nye Rådhus/Sundhedscenter skal være et vartegn for Egedal Kommune. Et hus der signalerer æstetik, imødekommenhed, åbenhed og bæredygtighed og hvor helhed, ansvarlighed, respekt, engagement, resultatorientering og handlekraft er fundamentet. Ved en fysisk sammenlægning af 3 eksisterende rådhuse og ved at bygge Rådhus og Sundhedscenter i ét bringes organisationen tættere sammen og muliggør nye og mere effektive samarbejdsflader mellem Centrene- og mellem Rådhuset og Sundhedscenterets faciliteter. Dermed også en mere sammenhængende service overfor borgeren / brugeren. Samtidig åbner et fælles sted op for muligheden for at dele faciliteter mellem medarbejderne i husets to dele; de to dele; medarbejderne i Sundhedscenteret kan benytte mødefaciliteter og kantinen til udadvendte aktiviteter med borgere. Det nye Rådhus/Sundhedscenter skal være byens hus. Et hus, der kan besøges og benyttes. Huset skal være åbent og imødekommende og signalere administration såvel som borgerens og byens hus. Det skal være et fleksibelt hus, hvor det er muligt at forandre organisationen uden at huset skal forandres bygningsfysisk. Huset skal befordre tværfagligheden med attraktive uformelle/formelle mødesteder og gennem kortere afstande mellem centrene.

4 Visionspunkter 1 Et inviterende hus Rådhuset skal være byens hus et sted, hvor man mødes i øjenhøjde og hvor borgeren inddrages og bruger Rådhuset /Sundhedscenteret såvel som kommunens kompetencer, viden, omsorg og energi. Det betyder, at vi etablerer et hus, hvor borgeren er velkommen og møder medarbejderne i uformelle områder såvel som lukkede samtalerum. 2 Helhedstænkning Helhedstænkningen skal afløse silotænkningen og danne grobund for stedets organisering, samspillet med naboer og nærområde såvel som det arbejde, der udføres i det. Det betyder, at vi etablerer et hus,hvor centre og afdelinger placeres ud fra tanken om, at faglighed og sparring er det vigtigste parameter for at fremme samarbejde og tværfaglighed. 3 Tværfaglighed og fleksibilitet Èt rådhus/sundhedscenter med en mangfoldig blanding af kulturer skal være grundlaget for lettere adgang til viden og kompetencer samt nye snitflader mellem centre og medarbejdere. Det betyder, at vi sidder i åbne, fleksible arbejdsområder med få kontorer, og hvor der er adgang til hinanden og til en række faciliteter der giver mulighed for at mødes både i uformelle områder og i studie, møde- og projektrum. 4 Fællesskabet i fokus Vi skal have et Rådhus/Sundhedscenter, som fokuserer både på deltagelse i fællesskabet og på individet. Der skal fokuseres på processen og den enkeltes arbejde hvad er vores fælles mål og hvad vil vi opnå sammen? Det betyder, at der i arbejdsområderne etableres steder, hvor de enkelte Centre/afdelinger såvel som medarbejdere kan vise hvem de er og hvad deres arbejde handler om. 5 Menneskeligt overskud Rådhuset skal danne ramme om et sted der befordrer muligheden for at være innovativ, effektiv og engageret. De fysiske rammer skal signalere, at huset er en arbejdsplads for yderst kompetente medarbejdere. Det betyder at arbejdspladsen skal indrettes så den passer til det arbejde, der udføres at der etableres projektrum, hvor det tværfaglige projektarbejde udføres og stillerum, hvor det koncentrationstungearbejde udføres.

5 Nyt rådhus ny tid moderne fremtid Citat fra deltager på Workshop for Direktion og Centerchefer Arkitektur og indretning Det er ønsket at møde borgerne i øjenhøjde, at rådhuset fremstår som en imødekommende og moderne servicevirksomhed, hvor man trygt kan henvende sig. Det er ønskeligt, at rådhuset fremtræder med en høj grad af transparens, åbenhed og visuel kontakt mellem centre og medarbejdergrupper. Hovedindgangen skal placeres ved Center for Borgerservice og det er væsentligt at den fremtræder tydeligt udefra. Ligeledes er det væsentligt at indgangen til Sundhedscenteret fremtræder tydeligt udefra for de visiterede brugere. I forbindelse med hovedindgangen placeres borgerområdet/frontoffice. Her henvender man sig som borger eller besøgende hvad enten man skal i Sundhedscenteret, har et ærinde i forbindelse med administrationen i Rådhuset eller man skal til et arrangement i kantinen/byrådssalen eller mødecenteret. Rummet skal være et rart, imødekommende rum med højt til loftet og med plads til, at borgeren kan blive betjent i andre miljøer end ved en skranke samt i samtalerum. Rummet skal være et rum, der indbyder til ophold også selvom man ikke har et direkte ærinde på Rådhuset. Offentlige faciliteter skal kunne anvendes af borgerne uden for kommunens egentlige åbningstid, og det skal således være muligt at aflåse rådhuset i forskellige sektioner. FOKUSOMRÅDER Rådhus og sundheds center i ét hus Offentlig adgang til faciliter uden for åbningstiden To indgange for hhv. brugere og borgere Mulighed for at aflåse huset i sektioner Frontoffice, som fordelingszone og borger nes aktive rum

6 BORGERNES RÅDHUS 3 Et hus, der kan tilbyde Egedal Kommune mere end selve rådhusfunktionen og som summer af liv både dag, aften og weekend. Rådhusfunktionens fællesfaciliteter som kantine, rådhussal og mødelokaler skal være tilgængelige for både interne og eksterne og skal kunne benyttes til flere forskellige formål, og der skal skabes rum for større offentlige events. Designprincipper I starten af november 2011 blev der afholdt en fokusgruppeworkshop, der havde til formål at arbejde med visionerne for projektet gennem forskellige gruppeøvelser. Materialet fra workshoppen er blevet gennemgået og analyseret med henblik på at skulle fungere som designprincipper for selve planlægningen og udformningen af det nye rådhus. De væsentligste temaer fra workshoppen kan sammenfattes i følgende 3 fokusområder: 1. Borgernes rådhus 2. De ansattes arbejdsplads 3. Mødet med borgeren 3 3 DE ANSATTES ARBEJDSPLADS Rådhusets forskellige centre og medarbejdere har meget forskellige typer opgaver og arbejdsprocesser, og dermed også forskellige behov for de fysiske rammer. Der lægges dermed stor vægt på, at rådhuset planlægges og indrettes med differentierede arbejdsmiljøer, der understøtter de forskelligartede arbejdsprocesser indenfor- og mellem centrene - det er således væsentligt, at arbejdsmiljøerne kan rumme disse forskelligheder. MØDET MED BORGEREN Kommunens direkte kontakt med borgeren er af meget forskellig karakter. Mange møder med borgeren handler om vejledning eller rådgivning inden for et særligt emne, og disse møder kan med fordel tænkes at foregå i åbne områder og andre møder kræver diskretion og fortrolighed. De fysiske rammer skal planlægges så disse forskelligartede situationer understøttes af rummene.

7 Frontoffice Frontoffice inddeles i følgende områder: Borgertorv Kantine Byrådssal/møderum Mødecenter Frontoffice er borgernes møde med rådhuset. Det er her rådhuset kobles til byen og borgerne får førstehåndsindtrykket af, hvilket hus de træder ind i. Et indbydende og komfortabelt miljø i frontoffice er afgørende for borgerens oplevelse, og kan gennem iscenesættelsen af stemning og indeklima være både direkte og indirekte med til at signalere rådhusets identitet over for borgerne- og profilere rådhuset udadtil. Med ønsket om, at det nye rådhus skal være et levende og dynamisk hus for borgerne, der danner rum for mange forskellige aktiviteter, er det således væsentligt, at frontoffice er fleksibelt over for skiftende anvendelsesmønstre. Frontoffice består bl.a af et åbent borgertorv. Her findes forskellige åbne miljøer til samtale med borgeren samt samtalerum, hvor borgeren kan trækkes med ind. Området vil primært blive benyttet af medarbejdere fra de Centre, som har direkte borgerkontakt. Fra Borgertorvet er der mulighed for at gå til kantinen. Kantinen kan benyttes af både medarbejdere og besøgende på Rådhuset/Sundhedscenteret.

8 Den største udfordring er at tage hensyn til alle de forskellige typer arbejdsgange. Vi skal tænke fleksible indretninger, der kan møde nuværende og kommende behov Citat fra deltager på fokusgruppeworkshop Backoffice inddeles i følgende områder: Borgmesterkontor og arbejdsområder Uformelle mødeområder Stillerum Interne møderum (møde- og projektrum) Backoffice Backoffice-områderne udmærker sig ved de meget forskelligartede arbejdsprocesser, der foregår. Det er således essentielt for et optimalt arbejdsmiljø og medarbejdernes trivsel, at indeklima og stemning respekterer og underordner sig diversiteten i medarbejdernes adfærd. Ved samarbejde i større eller mindre grupper er det ligeledes et vigtigt parameter, at indeklimaet er optimalt for derved at fordre et optimalt udbytte af arbejdet, samt opretholde et højt koncentrationsniveau og engagement blandt de ansatte. Afhængig af opgavens karakter og individets foretrukne arbejdsform, kan det være relevant at kunne afskærme for dynamiske påvirkninger i omgivelserne. Fleksibel afskærmning til at regulere dagslys samt reducere blænding er desuden en nødvendighed i området. De uformelle mødeområder skal kunne befordre både individuelt arbejde såvel som teamarbejde og uformel sparring. De skal have en uhøjtidelig og rar atmosfære og dermed et indeklima, der virker befordrende på individuelt arbejde såvel som teamarbejde.

9 Arbejdsprocesser og tilstedeværelse I forbindelsen med behovsafdækningen og udarbejdelsen af byggeprogrammet er der foretaget analyser af medarbejdernes nuværende arbejdsprocesser. I relation til projektets vision er resultaterne interessante i forhold til ønsket om højere grad af videndeling og tværfagligt samarbejde fremover. I samme periode udførte centrene en fysisk optælling over 3 dage med henblik på at kigge på tilstedeværelsen. Resultatet giver et indblik i den aktuelle anvendelse af de eksisterende Rådhuse. Fig.: Eksempel på arbejdstypeskema brugt på fokusgruppeworkshop. Diagrammet viser et gennemsnit af alle 28 besvarelser omsat til en øvelse som viser en fiktiv afdeling for 15 medarbejere. NB: Det er væsentligt at holde sig for øje at medarbejder deltagelsen i analysen var forholdsvis begrænset. Optællingen viser, at medarbejderne på de 3 rådhuse i gennemsnit er væk fra deres arbejdsplads 35 % af tiden. Det må desuden forventes at tallene er lavere i et Rådhus med differentierede arbejdsmiljøer da en del af de optalte medarbejdere vil befinde sig i uformelle miljøer, som ikke er eksisterende på de nuværende rådhuse i dag. Sammenlignes de to øvelser er den samlede konklusion, at en stor del af arbejdet kan udføres væk fra arbejdsbordet (35-53 %) og dette understreger vigtigheden af øvrige faciliteter i arbejdsområderne, som befordrer videndeling og samarbejde samt, at de øvrige faciliteter i huset er indrettet så de tillige understøtter arbejdsprocesserne og behov for møde- og projektrum. Fig.: Omregnet fysisk optælling fra de 3 eksisterende rådhuse.

10 Sundhedscenter Fra Borgertorvet i Rådhuset kan man bevæge sig ind i venteområdet i Sundhedscenteret. Sundhedscenteret består af både arbejdsområder, træningsfaciliteter og samtale/undersøgelsesrum. Venteområdet har egen brugerindgang og her henvender man sig til Sygeplejeklinikken for brugerinformation. Med mange udkørende medarbejdere og medarbejdere, der udfører andre funktioner, fx træning, på andre steder i huset, er multifunktionelle rum og stor fleksibilitet i både arbejdsområderne og samtale/undersøgelsesrum væsentlige for indretningen af Sundhedscenteret. Vigtige forudsætninger for Sundhedscenteret: Sygeplejeklinikken fungerer som reception for brugerne Arbejdsområder er multifunktionelle Backoffice i Plejecenteret og de Midlertidige Boliger deler fælles- funktioner Sundhedspersonale placeres i overgang mellem Rådhus og Sundhedscenteret

Egedal Kommune. Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter

Egedal Kommune. Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter Egedal Kommune Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter 09.03. 2012 Behovsanalysen og byggeprogrammet del I er udført af Signal Arkitekter Opgavestiller: Egedal Kommune. Totalrådgiver: Moe & Brødsgaard:

Læs mere

evaluering af ny indretning/

evaluering af ny indretning/ Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 evaluering af ny indretning/ ARBEJDSPROCESSER & ADFÆRD faaborg midtfyn kommune, BROBY - 16.09.2013

Læs mere

FORSLAG TIL INDRETNING AF FREMTIDENS BORGERSERVICE

FORSLAG TIL INDRETNING AF FREMTIDENS BORGERSERVICE Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Rådhusgate 9 0151 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no FORSLAG TIL INDRETNING AF BALLERUP

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

FAQ Fælledprojektet. Den samskabende Kultur

FAQ Fælledprojektet. Den samskabende Kultur FAQ Fælledprojektet Den samskabende Kultur Hvorfor skal vi have en ny fælles kultur? Hvad menes der med en samskabende kultur? Hvorfor skal vi have en samskabende kultur? Hvordan kommer jeg til at mærke

Læs mere

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision I Egedal skal kommunens ejendomme danne en fleksibel, multifunktionel og bæredygtig ramme omkring kerneopgaver som læring, omsorg, pleje, sundhed, fritidsaktiviteter,

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Det nye rådhus/sundhedscenter

Det nye rådhus/sundhedscenter Det nye rådhus/sundhedscenter Forhistorien Politiske forudsætninger: Kommunens driftsbudget må ikke påvirkes negativt Neutral påvirkning af likviditeten i finansieringsperioden Udgift og finansiering i

Læs mere

Enestuer er vigtige for relationen mellem patient og pårørende. Enestuer forebygger at patienten bliver stresset og bange

Enestuer er vigtige for relationen mellem patient og pårørende. Enestuer forebygger at patienten bliver stresset og bange PRIVATLIV RELATIONER Enestuer er vigtige for relationen mellem patient og pårørende. Enestuer forebygger at patienten bliver stresset og bange Patienter, pårørende og personale i de palliative enheder

Læs mere

Egedal Kommune. Nyt Rådhus og Sundhedscenter. Økonomisk oversigt.

Egedal Kommune. Nyt Rådhus og Sundhedscenter. Økonomisk oversigt. Rådhus. Model A. 470 arbejdspladser og nødvendige mødefaciliteter. Totalentrepriseomkostning. Byggeri. 13.554 m2 a 15.000 203.308.500 Totalentrepriseomkostning. Kælder 619 m2 a 7.000 4.331.600 Inventar,

Læs mere

Hvidovre Bymidte. Risbjerggaardgrunden. Oplæg til byggeprogram. Bymidteudvalgsmøde d. 10. maj 2017

Hvidovre Bymidte. Risbjerggaardgrunden. Oplæg til byggeprogram. Bymidteudvalgsmøde d. 10. maj 2017 Risbjerggaardgrunden Oplæg til byggeprogram 1 AFSÆT Helhedsplanen for samt høringssvar fra høringsproces i december 2016 Kommunalbestyrelsens beslutning den 24. juni 2015: At der arbejdes videre med et

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Energirådgivning EnergiMidt

Energirådgivning EnergiMidt Energirådgivning EnergiMidt Silkeborg d. 15 nov. 2012 V. Ulf Rytter Jensen Ingeniør, Fagansvarlig Disposition (40 min.) Fra energiforlig i Folketinget til energibesparelser ved slutbrugeren Netselskabernes

Læs mere

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Vi vil være danmarksmestre i at skabe sammenhæng i patientforløbene Visionerne frem mod 2020 Sammenhæng og udvikling er rammen. De syv visioner understøtter

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

ANalyse og testfit. Furesø rådhus. En samlet administration d Århusgade 88, København K DK - Denmark

ANalyse og testfit. Furesø rådhus. En samlet administration d Århusgade 88, København K DK - Denmark Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Vibesgate 17 N-0356 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no ANalyse og testfit Furesø rådhus

Læs mere

Arbejdsrummet omkring laboratoriet

Arbejdsrummet omkring laboratoriet Arbejdsrummet omkring laboratoriet SIGNAL rådgiver om proces & rumdesign. Vi er i markedet for visioner om fremtidens arbejds og læringsmiljøer. Vi kobler mennesker og kultur med en organisations vision

Læs mere

PERSONALEFACILITETER DET ALSIDIGE ARBEJDSMILJØ

PERSONALEFACILITETER DET ALSIDIGE ARBEJDSMILJØ PERSONALEFACILITETER DET ALSIDIGE ARBEJDSMILJØ November 203 Undervisning Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Undervisning Undervisning Undervisning Undervisning Individuel fordybelse Fordybelse

Læs mere

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv DGI Facilitetsudvikling. BF 2017 Der er ingen grund til at bygge noget, hvis der ikke er nogen der vil, kan eller har mulighed for at

Læs mere

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser Udlejningsprospekt CPH Business Park Stamholmen 143-161 2650 Hvidovre Book en fremvisning hos Sadolin & Albæk 70 11 66 55 Og kom i selskab med bl.a. IF, Santander Bank og Hilti Københavns billigste arbejdspladser

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser Udlejningsprospekt CPH Business Park Stamholmen 143-161 2650 Hvidovre Book en fremvisning hos Sadolin & Albæk 70 11 66 55 Og kom i selskab med bl.a. IF, Santander Bank og Hilti Københavns billigste arbejdspladser

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune HVIDOVREVEJEN Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune 1 LEDELSES- OG MEDARBEJDERGRUNDLAG for Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune er en veldrevet organi sation, der bygger på en anerkendende

Læs mere

ARBEJDSVISION for byggeriet af DNU

ARBEJDSVISION for byggeriet af DNU ARBEJDSVISION for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri integreret forskning, uddannelse og klinik attraktivt arbejdsmiljø innovative processer

Læs mere

Analyseoplæg. Analyse af Nye veje i det lokale sundhedsvæsen Frederiksberg

Analyseoplæg. Analyse af Nye veje i det lokale sundhedsvæsen Frederiksberg Analyseoplæg Analyse af Nye veje i det lokale sundhedsvæsen Frederiksberg 1 Baggrund og ambition Frederiksberg Kommune har gennem årene opbygget et lokalt sundhedsvæsen der er kendetegnet ved høj faglighed,

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Samskabelse på Fælleden. - Grundfortællingen om vores arbejdsplads på Skanderborg Fælled

Samskabelse på Fælleden. - Grundfortællingen om vores arbejdsplads på Skanderborg Fælled Samskabelse på Fælleden - Grundfortællingen om vores arbejdsplads på Skanderborg Fælled Introduktion Dette er et forslag til grundfortælling for vores arbejdsplads i det nye administrationscenter på Fælleden

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab Stillings- og personprofil IT-chef Hovedstadens Beredskab Februar 2018 Opdragsgiver Hovedstadens Beredskab Adresse Bag Rådhuset 3 1550 København V www.hbr.dk Stilling IT-chef Refererer til Direktøren Ansættelsesforhold

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

CENTERARBEJDSGRUPPEMØDE07 FEBRUAR 2018

CENTERARBEJDSGRUPPEMØDE07 FEBRUAR 2018 CENTERARBEJDSGRUPPEMØDE07 FEBRUAR 2018 AGENDA BILLEDER FRA BYGGEPLADSEN TIDSREJSE FORUDSÆTNINGER MEDARBEJDERE / DELEARBEJDSPLADSER CENTERPLACERING CHEFGRUPPE MTM PLANLAYOUT BILLEDER FRA AFDELINGERNE DEADLINE

Læs mere

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Det vil jeg fortælle.. Byudviklingsstrategi i Roskilde Proces Værktøj Roskilde har en klar vision! Roskilde

Læs mere

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Case study Philips Workplace Innovation Beliggenhed Philips Lighting København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Forbedret belysning er et af de mest effektive midler til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Læs mere

Præsentation / Definition. Definition:en Arbejdsplads: Det geografiske sted Bygningen Arbejdsrummet Arbejdsbordet (-pladsen) Fælles-områderne.

Præsentation / Definition. Definition:en Arbejdsplads: Det geografiske sted Bygningen Arbejdsrummet Arbejdsbordet (-pladsen) Fælles-områderne. Udgangspunkt Kontorarbejdspladser Trivselsbegrebet Arbejdspladsen definition Need to have vs. Nice to have Spørgsmål og drøftelse Opgave: Trivsels-projekt Præsentation / Definition Anja Deltagerne Deltagernes

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 for Sociale Forhold og Beskæftigelse Den overordnede målsætning er fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser med afsæt i tankesættene for social kapital og arbejdsmiljøledelse

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring.

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring. P Proceslinien Start Ledere Medarbejdere Rummelighed Fleksibilitet Læring Udvikling Sundhed Trivsel Bedste arbejdsplads Gælder fra 16. januar 2008 Den nye personalepolitik 2008 Håndbog for rejsende mod

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Kravspecifikation. Bilag 2 Udkast til kravspecifikation

Kravspecifikation. Bilag 2 Udkast til kravspecifikation Bilag 2 Udkast til kravspecifikation 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Opgavens rammer... 3 3 Krav til opgaven... 4 3.1 Generelle krav... 4 3.2 Indretning... 5 3.3 Indkøb af inventar/udstyr...

Læs mere

MED LOV SKAL LAND BYGGES!

MED LOV SKAL LAND BYGGES! MED LOV SKAL LAND BYGGES! MØDET MED 2 ADVOKATFIRMAER I ÅRHUS RECEPTION ADVOKATFIRMA I ÅRHUS VENTEVÆRELSE ADVOKATFIRMA I ÅRHUS FORDELINGSGANG ADVOKATFIRMA I ÅRHUS BIBLIOTEK ADVOKATFIRMA I ÅRHUS ADVOKATKONTOR

Læs mere

Kommunikations- Politik i Egedal Kommune Revideret 2015

Kommunikations- Politik i Egedal Kommune Revideret 2015 Kommunikations- Politik i Egedal Kommune Revideret 2015 2 Indholdsfortegnelse 1. DEN KOMMUNIKERENDE ORGANISATION 3 2. VERDEN OMKRING OS 4 3. SYV FOKUSOMRÅDER FOR GOD KOMMUNIKATION FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE

Læs mere

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent!

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Hjernecenter Syd En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Vi sagde farvel til det private, den dag vi valgte at gå på arbejde Hjernecenter Syd

Læs mere

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen Notat Indledning På baggrund af beslutningen på fællesmødet mellem Planudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 5.oktober 2015 har administrationen undersøgt en række muligheder for placering af 80

Læs mere

Derfor taler vi om robusthed

Derfor taler vi om robusthed Side 1 I dette hæfte fortæller vi, hvad vi i Gentofte kommune mener med robusthed. Både når det gælder kommunen som organisation, og når det gælder arbejdspladsen og den enkelte medarbejder. Hæftet udtrykker

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

4.675 m² visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej

4.675 m² visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej 4.675 m² visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk I det attraktive erhvervsområde Lautrupparken i Ballerup, ligger den præsentable

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Standard arbejdspladskoncept

Standard arbejdspladskoncept Standard arbejdspladskoncept 23-08-2017 1 BYGST arbejdspladskoncept BYGSTs Arbejdspladspladskoncept er blevet til på baggrund af vores erfaringer med at indrette åbne arbejdsmiljøer siden 2000. Konceptet

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 2 FORORD Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende holdninger og visioner på personaleområdet. Personalepolitikken er således det fælles grundlag

Læs mere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere Slagelse Kommune Job- og personprofil for Centerchef for Innovation og Karriere Februar 2016 1. Baggrund I juni 2015 godkendte Økonomiudvalget direktionens oplæg om en ændret administrativ organisering.

Læs mere

LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP RÅDHUS - Udarbejdet af GEjd

LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP RÅDHUS - Udarbejdet af GEjd LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED - Udarbejdet af GEjd LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP. FEBRUAR RÅDHUS 0 INDHOLD Centrenes eksisterende placering... Centrenes fremtidige placering... Center for Familie

Læs mere

Science Center Skejby, Olof Palmes Allé 47 8200 Århus N

Science Center Skejby, Olof Palmes Allé 47 8200 Århus N - til leje... Kontor 713 m² Science Center Skejby, Olof Palmes Allé 47 8200 Århus N Attraktive lokaler i totalrenoveret ejendom Meget velbeliggende erhvervsområde i vækst tæt ved Skejby Sygehus Flotte,

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK 2017-2020 ESBJERG KOMMUNE 2 PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 3 FORORD VISION FOR ESBJERG KOMMUNE DANMARKS BEDSTE ARBEJDSPLADS Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Islands Brygge København S

Islands Brygge København S Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt Islands Brygge 43 2300 København S Suveræn beliggenhed med udsigt til vandet Regulære arealer Fælles

Læs mere

= ejendom med mange. anvendelsesmuligheder. Office Garden Gydevang Allerød

= ejendom med mange. anvendelsesmuligheder. Office Garden Gydevang Allerød = ejendom med mange anvendelsesmuligheder Office Garden 3450 Allerød 1 I attraktivt erhvervsområde i Allerød Ejendommen Office Garden er beliggende i det veludbyggede erhvervsområde Borupgård, der ligger

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Udgangspunktet var 3 temaer og intet andet Den sammenhængende

Læs mere

Bilag X. Den decentrale organisering

Bilag X. Den decentrale organisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Strukturudvalget 02-11-2012 Sagsnr. 2012-162993 Bilag X. Den decentrale organisering Indholdet i nærværende notat svarer til indholdet

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Uddrag af Funktionsbeskrivelse for OPP Vejle. 1. Baggrund. 1.1 Planlægning af fremtidens psykiatri

Uddrag af Funktionsbeskrivelse for OPP Vejle. 1. Baggrund. 1.1 Planlægning af fremtidens psykiatri Område: Det psykiatriske område Udarbejdet af: Gert Frost Afdeling: Anlægssekretariatet E mail: Gert.Frost@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 11/32550 Telefon: 76631074 Dato: 4. januar 2013 Uddrag af Funktionsbeskrivelse

Læs mere

RØRBÆK OG MØLLER ARKITEKTER APS

RØRBÆK OG MØLLER ARKITEKTER APS Proces Bygning i 3 etager Bygning i 3 etager Bygning i 4 etager Undervisning Torv Trapper, elevator etc. Diagram: Balance mellem byggeprogram, antal etager og byggegrundens geometri Nord Situationsplan

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

MIDTFYNS FRITIDSCENTER

MIDTFYNS FRITIDSCENTER forebyggelse og genoptræningscenter Den nye grønne kile. 16. JANUAR 2015 forebyggelse og genoptræningscenter VISION Med det nye Center for Forebyggelse og Genoptræning orienterer Midtfyns Fritidscenter

Læs mere

Stillings- og personprofil. Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter

Stillings- og personprofil. Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter Stillings- og personprofil Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter Høje-Taastrup Kommune Oktober 2015 Opdragsgiver Høje-Taastrup Kommune Adresse Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup 43

Læs mere

CAMPUSSTRATEGI. BRUGERINVOLVERING Oplæg for det lokale l brugerråd på CRÅ

CAMPUSSTRATEGI. BRUGERINVOLVERING Oplæg for det lokale l brugerråd på CRÅ CAMPUSSTRATEGI OG BRUGERINVOLVERING Oplæg for det lokale l brugerråd på CRÅ Projektleder for implementeringen af campusstrategien Koncernbygninger Side 1 Hvorfor Campusstrategi? Side 2 Hvorfor Campusstrategi?

Læs mere

EN SKOLE DU IKKE VIL GÅ HJEM FRA OPLÆG PÅ DANSKE ERHVERVSSKOLERS ÅRSMØDE D. 30.4.2014 V. CHEFANALYTIKER MORTEN FISKER

EN SKOLE DU IKKE VIL GÅ HJEM FRA OPLÆG PÅ DANSKE ERHVERVSSKOLERS ÅRSMØDE D. 30.4.2014 V. CHEFANALYTIKER MORTEN FISKER EN SKOLE DU IKKE VIL GÅ HJEM FRA OPLÆG PÅ DANSKE ERHVERVSSKOLERS ÅRSMØDE D. 30.4.2014 V. CHEFANALYTIKER MORTEN FISKER DANSKE ERHVERVSSKOLERS ÅRSMØDE D. 30.4.2014 Hvem er SIGNAL? Og hvordan arbejder vi?

Læs mere

Egedal Kommune, Center for Borgerservice. Dronning Dagmars Vej Ølstykke Tlf

Egedal Kommune, Center for Borgerservice. Dronning Dagmars Vej Ølstykke Tlf 2 Opdragsgiver: Adresse: Egedal Kommune, Center for Borgerservice Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Tlf. 7259 6000 www.egedalkommune.dk Stilling: Refererer til: Ansættelsesforhold:

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

Psykiatriens Hus i Silkeborg Analyse af placeringsmulighed

Psykiatriens Hus i Silkeborg Analyse af placeringsmulighed Psykiatriens Hus i Silkeborg Analyse af placeringsmulighed REGIONSHOSPITALET - falkevej 30.04.2009 Psykiatriens Hus REGIONSHOSPITALET Indledning I forlængelse af tidligere analyser af placeringsmuligheder

Læs mere

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013 VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid Oplæg om værdier November 2013 EN GOD FÆLLES KULTUR BASERET PÅ STÆRKE VÆRDIER STYRKER ENGAGEMENTET OG LYSTEN TIL AT GÅ I SKOLE.

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej Borupvang 5C, 2750 Ballerup Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Området og ejendommen I det attraktive

Læs mere

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN 14. Maj. 2013 1 Plan 1:500 SNIT SCENARIE 1-1:250 50 P 50 P 52 P 50 P 50 P 50 P 49 P 47 P 52 P 50 P Hoveddisponering

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

TREKRONER STATIONSBYGNING

TREKRONER STATIONSBYGNING BOLIGER OG BUTIKKER VED TREKRONER STATION 28. FEBRUAR 2018 TREKRONER STATIONSBYGNING Boliger og butikker ved Trekroner station // TREKRONER STATIONSBYGNING STEMNINGSBILLEDER FRA STEDET Boliger og butikker

Læs mere

HELHED OG INDIVID STRATEGI MED VISION, VÆRDIER OG FOKUSOMRÅDER FOR BISPEBJERG OG FREDERIKSBERG HOSPITALER 2012-2015

HELHED OG INDIVID STRATEGI MED VISION, VÆRDIER OG FOKUSOMRÅDER FOR BISPEBJERG OG FREDERIKSBERG HOSPITALER 2012-2015 Strategi 2012-2015 Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital HELHED OG INDIVID STRATEGI MED VISION, VÆRDIER OG FOKUSOMRÅDER FOR BISPEBJERG OG FREDERIKSBERG HOSPITALER 2012-2015 Region Hovedstaden 2 FORORD

Læs mere

1. FYSISKE RAMMER OG BYGNINGER

1. FYSISKE RAMMER OG BYGNINGER Notat Afdeling/enhed Bygningsområdet Oprettelsesdato 08-aug-2012 Udarbejdet af CHJA Journalnummer Dokumentnavn Fysiske rammer og Bygninger Dokumentnummer #1 1. FYSISKE RAMMER OG BYGNINGER 1.1 Programbeskrivelse

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

FÆLLEDEN-EVALUERING // SKANDERBORG KOMMUNE. Århusgade 88, København K DK - Denmark. Phone:

FÆLLEDEN-EVALUERING // SKANDERBORG KOMMUNE. Århusgade 88, København K DK - Denmark. Phone: Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Rådhusgate 9 0151 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no FÆLLEDEN- 01.06.17 // INTRODUKTION

Læs mere

LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri

LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri Intelligente funktioner på tværs Når en erhvervsbygning skal renoveres eller bygges, er der gennem de seneste år kommet nye punkter på ønskesedlen.

Læs mere

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Idé-DB DSR IDÉKATALOG til studiemiljøet på Danmarks Biblioteksskole De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Indledning Idé-DB er et forum under DSR, De Studerendes Råd, hvor de studerende

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

København den 15.marts 2011

København den 15.marts 2011 GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Byplanafdelingen Rosenkæret 39 2860 Søborg Att. Christian Eifer København den 15.marts 2011 Vedrørende: Dispensationsansøgning i forbindelse med nyt kontorbyggeri

Læs mere

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Agerbæk Bibliotek_Indretning KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Kontaktoplysninger Anne Reinholdt Arkitekt cand. arch. & Designer Saltgade

Læs mere