Referat af bestyrelsesmøde den 8. december 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmøde den 8. december 2011"

Transkript

1 Referat af bestyrelsesmøde den 8. december 2011 Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TKS, PBB, EF, NSK, PB, ES og BKG Fraværende: TEF Referent: SUH Dagsordenspunkt 1: Godkendelse af dagsorden Godkendt Dagsordenspunkt 2: Godkendelse af referat fra mødet den 29. november 2011 Godkendt

2 Dagsordenspunkt 3: Kvartalsregnskab for 3. kvartal samt forventet resultat for 2011 med afsæt i skolens nye økonomistyringssystem. v/ ES og NSK Sagsfremstilling: Kvartalsregnskab Kvartalsregnskabet for 3. kvartal gennemgås og kommenteres. Gennemgangen tager afsæt i skolens nye økonomistyringssystem, som præsenteres samtidig. Forventet resultat for 2011 Det reviderede budget for 2011 fremlægges med kommentarer, og der gives et bud på skolens forventede resultat for Investeringsoversigt for 2011 Oversigten over investeringer i 2011 fremlægges. Bilag Kvartalsregnskabet for 3. Kvartal 2011 Revideret budget for 2011 Investeringsoversigt for 2011 Bestyrelsen drøfter og tager orienteringen til efterretning. Kvartalsregnskabet for 3. kvartal blev uddelt på mødet. Fremover fremsendes dette inden mødet. ES gennemgik kvartalsregnskabet. Gennemgangen skete i skolens nye økonomistyringssystem. Bestyrelsen roste systemet, som gav et godt overblik og fokus. Det er muligt at søge helt ned på den enkelte bogføring og på den måde skabe et - for økonomiafdelingen - større overblik. Det blev dog besluttet, at 2. kolonne - budget+ prognose fremover udelades, da denne ikke giver mening.

3 Det reviderede budget for 2011 blev uddelt og gennemgået. Det viser et overskud på 3.3 mio. kr. Budgettet, der blev godkendt af bestyrelsen i december 2010, viste et underskud på knap 1 mio. kr. Årsagen til, at dette resultatet er blevet så markant større, er blandt andet at skolen har overtaget bygningerne og dermed modtager bygningstaxameter i stedet for vedligeholdelsestaxameter. ES delte oversigten ud over regnskab og budget sammenligning på THL fra 2007 frem til budget Det reviderede budget for 2011 samt budget 2012 er medtaget. Det viser en stor udvikling og stigning i omsætningen, samt resultatet. KVN: Fordeling af udgifter på HF, AVU mv. er det mere tilfældigt eller skarpt? Det er skarpt opdelt. ES gav en forklaring. Visse udgifter er fordelt efter en ÅE fordelingsnøgle, andet som et anlæg, og andre omkostninger er det muligt at bestemme helt ned på den enkelte afdeling.

4 Dagsordenspunkt 4: Evaluering af skolens morgenmadsprojekt v/nsk Sagsfremstilling: THL indførte efter en beslutning i bestyrelsen gratis morgenmad til alle skolens kursister i tidsrummet Der er omkring kursister/elever, der benytter sig af tilbuddet hver dag. Der er efterhånden indført gratis morgenmad på andre mange skoler, hvilket naturligt nok ikke i sig selv ikke er et argument for at fortsætte ordningen. Enkelte af disse steder har valgt en mindre egenbetaling på omkring 5 kr. pr. person. Der er i skrivende stund ikke taget stilling til, hvordan vi evaluerer projektet, men vi har en status på, hvordan frafaldet er i et skoleår uden ordningen og det skoleår, hvor ordningen blev indført. Det er ikke muligt at sige, om det har en effekt på frafald, fravær eller lignende, men vi har følgende oversigt over frafaldet på hf 2 s første år, hvor frafaldet er størst: 2009/2010: påbegyndte 162 i februar 2010 var der 149 en frafaldprocent på 8,02 % 2010/2011: påbegyndte 202 i februar 2011 var der 186 en frafaldsprocent på 7,9 % Ledelsen indstiller, at ordningen fortsætter i 2012 for at have 2 skoleår at sammenligne. Projektet er indregnet med kr. i budget Bestyrelsen drøfter projektet og beslutter, om projektet skal fortsætte og i hvilken form. NSK orienterede omkring projektet. Det er svært at konkludere noget på frafaldet. På et temamøde i SU og AMO blev der drøftet sundhed. NSK anbefaler, at bestyrelsen siger ja til, at projektet fortsætter. TKS siger, at det er rigtigt godt, at man får snakket før undervisning, og det er godt for koncentrationen. TKS synes ikke, det skal koste noget. Det er naturligt, at der spørges ind til ordningen i Elevtrivselsundersøgelsen, der skal foretage i PB: det vil være oplagt at tage kursistrådet med på råd og drøfte det med dem. PE: Karaktererne, er de blevet bedre? Der er mange forskellige måder at måle på. EF: der bør evalueres på det, som det også var besluttet i sin tid. Bestyrelsen tilsluttede sig, at ordningen fortsætter i 2012, men med en evaluering.

5 Dagsordenspunkt 5: Budget 2012 fremlæggelse samt godkendelse v/es og NSK Sagsfremstilling: Budgetlægningsprocessen Budgetlægningsprocessen og udgangspunktet for budgettet 2012 er en meget grundig proces, som følger skolens økonomicyklus. Processen er påbegyndt ultimo september måned. Ledelsen for de to afdelinger har med afdelingerne gennemgået og drøftet forudsætningerne for 2012, herunder tilbudsplanen, forventninger til aktivitet mv. Budgetforudsætninger Der er taget afsæt i den tilbudsplan, som er vedtaget af SU og bestyrelsen i november måned De takster, der er indlagt i budgettet, er de takster, der er udmeldt for finansloven 2012 (FL 2012) på budgetlægningstidspunktet. Der kan ske justeringer, når vi ser udmøntningen i den endeligt vedtagne finanslov og konsekvenserne af diverse tiltag i den forbindelse. Her tænkes på konsekvensen af max. 28 i klasserne, deltagerbetaling, takstændringer, mv. Taksterne fremgår af bilag 1 i udkastet til budget 2012, hvor der er uddrag fra FL2012 takstkataloget for undervisningsområderne. Bilag Udkast til budget 2012 med tilhørende gennemgang og notat om budgetforudsætninger Bestyrelsen drøfter udkast til budget og godkender endeligt skolens budget for 2012.

6 NSK orienterede omkring budget PB orienterede omkring tilbudsplanen på HF, som havde været drøftet på HF møde den 2. december. Idræt C tilbud til enkeltfagskursister. Psykologi B som en mulighed. Retorik kan give praktisk problem, idet vi mangler en lærer i faget. Matematik B flextilbud. Forslag til mediefag og innovation, men vi afventer god forberedelse, samt nye bygninger. Tue finder mediefag meget spændende. Fysisk B bliver udbudt. Erhvervsøkonomi C og geografi B vil også kunne komme med i planen, men det kan dog blive svært at skaffe en underviser til geografi B. Hvis der udbydes mange valgfag, kan der give større spredning og mindre holdstørrelse, samt usikkerhed om oprettelse. Der var en drøftelse om de 28 i klasserne. I alt kan det betyde 14 årselever færre. De 28 i 7 klasser er udregnet efter, at der er taget højde for frafald. Vi vil kunne optage 14 mere fordelt i de 7 klasser, som vi hidtil har gjort. Den umiddelbare økonomiske konsekvens af de manglende 14 elever er 2,3 mio. kr. over 2 år regnet med det taxamater, der er nu. Kompensationen på de 28 i klasserne er på 400 kr. i undervisningstaxameter pr. ÅE, og det betyder naturligvis en ekstra omsætning. Dette er ikke indregnet i det fremsendte budget, da skolen ikke kendte taksten på udsendelsestidspunktet. PBB spørger til, om der er noget nyt, hvis vi ikke overholder loftet med 28 elever. Det er der ikke endnu, svarer NSK. EF opfodrer til, at der skal være en 8. klasser til næste år, så der bliver plads til alle. KNV spørger til, hvad det koster at oprette den ekstra klasse. NSK vil sikre at en sådan beregning ligger som udgangspunkt for drøftelsen inden næste møde. PB: Det bliver en udfordring i at finde nye lærere til dem især til de naturvidenskabelige fag, som i forvejen er svære at få dækket. Det har igennem flere år betydet overtid for de undervisere, der er på fagene. PBB spørger til plads på Toldbogade. NSK: det vil der være, men det kræver en anden organisering og placering, da det ikke giver mening at flytte enkelte HF 2 klasser. PLO siger, at der også er mulighed for at lave en særlig opsamlingsklasse med et andet pædagogisk afsæt, et andet pædagogisk arbejde. KVN spøger til retskrav på optagelse? Der optages fra gaden til efterårsferien. EF foreslår, at det tages op igen til marts møde. KVN foreslår, at der sættes penge af til det. KVN synes, at der er nogle poster, som ser meget høje ud, bl.a. markedsføringsbudget er meget højt. NSK: Dette er højnet med ca i forhold til budgettet for Dette skyldes omkostninger til gennemførelse af en markedsanalyse både internt og eksternt for at finde frem til, hvor vores elever/kursister har hørt om os. På den måde får vi et klart billede af, om vi anvender vores markedsføringsbudget rigtigt. Desuden er der opstart af Facebook reklame, samt produktion af en ny biografreklame. PL: markedsføring er nødvendigt også set i lyste af de andre uddannelsestilbud i Silkeborg.

7 KVN: spørger til, om den formodede 1,7 % lønregulering på hele området er lagt ind. ES: THL plejer at modtage aktuelle oplæg fra Silkeborg Data. De har valgt ikke at indregne denne i deres beregninger. Vi har valgt at følge deres anvisning og har derfor ikke indregnet dette. KVN: Pulje afsat til ny løn - er de anvendt, eller er det et budget? NSK: det er afsat en pulje i budgettet men puljen er ikke forhandlet på plads og dermed udmøntet. Vi har ønsket at vise og anerkende, at vi ved, hvor stor der er blevet ydet fra personalets side og har derfor ønsket at afsætte denne pulje i en tid, hvor vi har god økonomi. KVN synes, at det er bekymrende, at regulering ikke er lagt ind i budgettet, men ny løn er. EF synes, det er vigtigt, at der er lagt noget ind til ny løn, som en gulerod. PL spørger til de 2 %. NSK: i 2010 var procentsatsen på 0,5 % og i 2011 på 0,8%. KVN: det er meget uheldigt, at det vi er herre over, ikke er lagt ind, men at en pulje til ny løn som vi selv er herre over - er lagt ind. PL mener, at der kun skal sættes 1% af. CRH: det bør/ skal honoreres, når medarbejderne er med til at løfte en stor opgave. Der var en drøftelse omkring det. Den overenskomstmæssige lønstigning skal lægges ind. Og der lægges 1 % ind i stedet for 2%. KVN spørger til, hvorfor AVU skal præstere så meget mere forholdsmæssigt end HF. NSK: der er ikke på skolen forskel på det, man bidrager med i forhold til størrelsen på afdelingerne, men det er naturligvis en drøftelse vi kan have- i øjeblikket tænker vi som et samlet hele og vi bidrager med det, vi alle kan. CRH: hvad er en LED-skærm kr.? Det er en reklamesøjle, der er digital og skal placeres på muren som et banner. PLO spørger til, om det er lovligt, og skal nogen spørges? NSK: det vil vi undersøge og sikre, at det lovligt kan opsættes. NSK knyttede kommentarer til rektors budget. Der er afsat 2,5 mio. kr. til understøttelse af destination 2016, som skal udmøntes i handlingsplaner.

8 Dagsordenspunkt 6: Meddelelser fra formanden v/plo Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. PLO fortæller, at der kommer et nyt regelsæt for resultatløn.

9 Dagsordenspunkt 7: Destination 2016, visionen og de 6 fokusområder - endelig beslutning samt vedtagelse af tidsplan v/nsk Sagsfremstilling: Destination 2016 Ledelsen fremlægger på baggrund af temadagen i Gjern og bestyrelsens temadag den 29. november den endelige destination 2016 med fokusområdeformuleringer samt tilhørende beskrivelse af kommende indsatser. Organisationsstruktur NSK giver en orientering om de organisatoriske udfordringer. THL har gennemgået en markant udvikling igennem de seneste 3 år. Vi har haft en stor stigning i antal årselever og en stor stigning i medarbejderstaben. Vi er i dag 99 medarbejdere på THL. Det skaber behov for en anden organisationstænkning og struktur, en tydelig organisationsplan, der understøtter destination NSK fremlægger oplæg til nye organisationsstruktur og ledelsesfilosofi. Tidsplan for destination 2016 Tidsplanen for arbejdet og implementeringen fremlægges. Bilag Bilag fremsendes inden mødet. Bestyrelsen vedtager destination 2016 og tager den øvrige orientering til efterretning.

10 NSK gennemgik fokusområderne, efter de er blevet rettet til efter sidste møde. Bestyrelsen tiltrådte disse og destination NSK gennemgik udkast til ny organisationsstruktur, og PB orienterede omkring HF og de ledelsesudfordringer og opgaver, der var øget som konsekvens af den markante forøgelse af medarbejderstaben. THL søger efter en pædagogisk leder med tiltrædelse 1. marts Der pågår i øjeblikket et arbejde med beskrivelse af de opgaver, der skal placeres på den pædagogiske leder. Eksempelvis kan eksamen overdrages til vedkommende. Der har også været en drøftelse med TR på GL-området. Stillingen vil blive opslået både internt og eksternt. Der skal også tænkes i og uddannes mindst en i studievejledningen, så der forlæns kan tages højde for et generationsskifte. Der er 2 assistenter tilknyttet afdelingerne, og de indgår tillige i ledelsessekretariatet. Den ene er nu ansat under PB, og varetager opgaver for ham og for resten af ledelsen. Den anden stilling er vakant, men forventes besat i løbet af første kvartal Bestyrelsen inviteres til skolens nytårskur 20. januar, hvor destination 2016, budget 2012 og ny organisationsstruktur bl.a. præsenteres, foruden der er et oplæg fra en ekstern oplægsholder. Tidspunktet sendes ud i det nye år. PLO synes, det er vigtigt, at der gøres opmærksom på, hvad er nyt og anderledes i destination 2016, så man bliver det meget bevist. PLO synes, det har været en meget flot proces.

11 Dagsordenspunkt 8: Status på byggeprocessen, herunder fremlæggelse af den i styregruppen vedtagne helhedsplan v/nsk Sagsfremstilling: Helhedsplanen Helhedsplanen for byggeriet er udarbejdet, drøftet og vedtaget i projektgruppen. Helhedsplanen er efterfølgende vedtaget i styregruppen. Helhedsplanen viser afsætninger af byggeafsnit på grunden og de overordnede tanker om indretning. Der er tale om principper, som i første omgang er bestemt til at kunne sikre grundlaget for at kunne anmode kommunen om at iværksætte lokalplansudarbejdelse. Denne ansøgning er sendt til kommunen, og vi afventer fortsat svar på tidsrammen for dette arbejde. Status på byggeprocessen Der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal drøfte de pædagogiske principper, hensigtsmæssige forberedelsessteder til underviserne mv. Denne gruppes arbejde igangsættes i december, og gruppen skal sammen med projektgruppen på studiebesøg. Tidsplanen NSK gennemgår tidsplanen Bilag Helhedsplanen sendt til kommunen Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

12 NSK gav en status på byggeprocessen. Projektgruppen har indstillet til styregruppen, at denne godkender det forslag til helhedsplan, som er vedhæftet indkaldelsen til mødet i dag. Styregruppen har godkendt forslaget. Helhedsplanen er meget detaljeret, og det er alene af den årsag, at dette er nødvendigt for at kommunen kan have afmærkede byggeafsnit, som danner grundlag for kommunens udarbejdelse af en lokalplan. Den plan som bliver en del af det byggeprogram, som de konkurrerende teams skal byde ud fra, bliver langt mindre detaljeret, da det er vigtig at få så mange idéer som muligt frem under denne proces. Derfor skal vi ikke nu fortabe os i streger og evt. rumplaceringer. De er alene medtaget for at sikre lokalplansudarbejdelsen. Vi har endnu ikke hørt om tidsplanen for dette arbejde, og da hele processen afhænger af svar vedrørende tidsplanen for lokalplanens udarbejdelse, afventer vi dette før den videre proces sættes i gang. Den 12/12 har NSK fået at vide, at vi ikke får en tidsplan for arbejdet før efter nytår, da den person der skal stå for THL s plan er på barsel. Vi er fortsat i dialog med lederen af afdelingen om dette. Der er nedsat en mindre arbejdsgruppe, der skal arbejde med de pædagogiske vinkler og deres betydning for de kommende bygninger, arbejdspladser til medarbejderne, mv. Denne gruppe påbegynder ligeledes deres arbejdes efter jul. EF spørger til parkeringspladser i gården? NSK: der skal anvises parkeringspladser. EF spørger til samarbejde med Th. Langs børneskole. NSK: der har været drøftelser med dem og RUM, men vi finder det vigtigt, at vi drøfter vores proces alene, og når der bliver tale om indretning af gårdrummet, så sætter vi os sammen igen. Desuden er de ikke så langt i deres proces. KVN: Gymnastiksalen, bliver den fjernet? NSK: Ja, det er oplægget. Der har været drøftelser med idrætsunderviserne, som har som udgangspunkt ønsket bedre halfaciliteter end den nuværende sal. De har som et muligt alternativ til en ny sal/multihal - ønsket et fitnessområde samt dansesal/spejlsal til brug for opvarmning, afspænding, mv. Der sidder en repræsentant i arbejdsgruppen for idrætslærerne. Næste fredag kommer Nana og fremlægger tankerne bag helhedsplanen og den videre proces for hele personalet.

13 Dagsordenspunkt 9: Tiltrædelse af skolens nyreviderede personalepolitikker Sagsfremstilling: Bestyrelsen vedtog de nye personalepolitikker i foråret 2011, men ønskede, at de blev gennemset og suppleret med nye politikker. SU har nedsat en undergruppe, der har revideret skolen personalepolitikker og omskrevet disse. NSK fremlægger disse og orienterer om form og oprettelse af en database, så personalepolitikker og andre vigtige informationer styres elektronisk. Bilag Udkast til personalepolitikker Bestyrelsen drøfter og vedtager de reviderede personalepolitikker. KVN synes, at det er meget voldsomt med alle de mængder af bilag. PLO forstiller sig, at PLO, CRH og NSK sætter sig ned og tager en snak vedr. det fremadrettede arbejde i bestyrelsen og materialer, mv.

14 Dagsorden til bestyrelsesmøde den 8. december 2011 Dagsordenspunkt 10: Orientering fra skolen v/nsk Sagsfremstilling: a. Fastholdelsesstrategi for 2012 b. Status vedr. AT-påbud c. Opsamling på første halvår af skoleåret 2011/2012 d. Projekter på THL e. Campus Bindslev plads (kulturtorv) Bilag Udkast til fastholdelsesstrategien Nanna Skulvad orienterer mundtligt om punkterne Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. NSK orienterede omkring Campus Bindslev plads. Kommissoriet for arbejdet blev delt ud. NSK forventer sig meget af arbejdet og finder det rigtig godt, at vi er sammen om det det binder os sammen på en helt anden måde. I styregruppen sidder Hanne Bæk som formand og alle de omkringliggende institutioners bestyrelsesformænd. Der er samtidig sat midler af på kommunens budget. De andre punkter flyttes til næste møde.

15 Dagsordenspunkt 11: Eventuelt Intet til dette punkt

Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011

Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011 Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CRH, PL, KVN, BB, TKS, PBB, TEF, EF, NSK, ES og BKG Fraværende: HF, PB Referent: SUH 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 6. oktober 2011 TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Referat af bestyrelsesmødet den 6. oktober 2011 TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TKS, PBB, TEF, EF, NSK, PB, ES og BKG Referent: SUH 1. Dagsordenspunkt: Godkendelse af dagsordenen Konklusion: Dagsorden blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 30/3-11

Bestyrelsesmøde d. 30/3-11 Bestyrelsesmøde d. 30/3-11 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: Peter Lykke-Olesen (PLO), Chris Rævsgaard Hansen (CRH), Knud Vestergaard Nielsen (KVN), Britta Bang (BB), Thomas Mortensen(TM), Erik Fyhn (EF), Preben

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2013

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2013 Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2013 TH. LANGS HF & VUC Tilstedeværende: PLO, KVN, PE, BB, KRH, TEF, NSK, PB, ES og Torben Eskildsen og Lars N. Kristensen fra Nykredit og Klaus Grønbæk Jacobsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2012

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2012 Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2012 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TKS, TEF, EF, NSK, PB, ES, BKG og Klaus fra BDO Fraværende: PBB Referent: SUH 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet torsdag den 6. juni 2019

Referat af bestyrelsesmødet torsdag den 6. juni 2019 Referat af bestyrelsesmødet torsdag den 6. juni 2019 Tilstede: PLO, KVN, KM, PEC, JMN, MN, SF, NSK, RCM, ES, SUH Fraværende: AK og JYO Referent: SUH Tidspunkt: Torsdag den 6. juni 2019 Kl. 16.00-18.00

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011 Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde, tirsdag den 22.marts 2011 kl. 1800. Mødet afholdes på restaurant Bolettes Gæstebud, Gl. Strandvej 7, 3050 Humlebæk (samme sted som

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Resultatmål 2011-12Tårnby Gymnasium & HF. I. Gennemgående obligatoriske indsatsområder:

Resultatmål 2011-12Tårnby Gymnasium & HF. I. Gennemgående obligatoriske indsatsområder: Resultatmål 2011-12Tårnby Gymnasium & HF I. Gennemgående obligatoriske indsatsområder: Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcer inden for gældende overenskomster med henblik på kompetenceudvikling

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

Sindal skoledistrikt

Sindal skoledistrikt Skolebestyrelsesmøde - REFERAT Dato: Onsdag den 31. januar 2018 kl. 19.00-21.00 Deltagere udover bestyrelsen: Per Aaen Mødeleder: Christian Afbud fra: Anton, Niels. Emne 1. Kort status på de tre undervisningssteder

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl. 15.00 17.00. Tilstede fra bestyrelsen: Biskop Elisabeth Dons Christensen, Skoleinspektør Ina Krarup Nielsen, Direktør

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. juni 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Deltagere: Dorte Bak, Chris Rævsgaard Hansen, Peter Lykke-Olesen, Knud Vestergaard Nielsen, Ingrid Bason, Bent Ladegaard, Leif Lund, Eva Skærlund Kristensen,

Læs mere

Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014

Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014 1 Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014 1. Destination 2016: Arbejdet med og implementering af skolens strategiske fokusområder frem mod 2016 1.1. Professionalisering af organisationen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Resultatlønskontrakt for perioden 1/8 2017-31/7 2018 for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Parterne og gyldighedsperioden Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for TH. LANGS HF & VUC ved formand

Læs mere

2. Godkendelse af budget 2013 Bilag vedlagt. 3. Drøftelse af ændringer i hf tilbudsplanen 13/14 Bilag vedlagt.

2. Godkendelse af budget 2013 Bilag vedlagt. 3. Drøftelse af ændringer i hf tilbudsplanen 13/14 Bilag vedlagt. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 12. december klokken 15.00 18.00 i mødelokalet på VUC i Holstebro. Der serveres en let traktement klokken 17.00. Afbud: Asbjørn Heide Holstebro den 5. december 2012

Læs mere

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 02. juni 2014 Til stede: Bolette Christensen, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Freja Södergran, Niels Holm medarbejderrepræsentant

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 Der er gennem de seneste år sket en ændring i tilskudsstrukturen på erhvervsskolernes uddannelser. Det har vanskeliggjort

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 20. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Mødested: Mødelokale: Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. University College Sjælland Slagelsevej 7,

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken 16 18 på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Holstebro den 9. september 2014 1. Velkomst af 2 nye kursistrepræsentanter i bestyrelsen.

Læs mere

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet.

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. september 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. september 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 27. november 2018

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 27. november 2018 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 27. november 8 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Torben Hedelund, Annegrethe Juul, Kursistrådsrepræsentant uden stemmeret: Natascha Hilligsøe

Læs mere

Bilag til budget 2008

Bilag til budget 2008 Bilag 1 Bestyrelsesmøde 20. december 2007 Bilag til budget 2008 1. Baggrund for budgettet 2. Budget 2008 og SGs visioner 3. Større investeringer 4. Eksempler på ændringer i budgetforudsætningerne 5. Sammenfatning

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl. 17.00 21.00 Afbud: Arne Kjær, Viggo Norn og Patrick Strunge Andersen (2b). Mødet indledtes med en præsentationsrunde

Læs mere

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen.

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. juni 2019 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 www.vucstor.dk CVR: 29541868 9. september 2019 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Jens Gredal, Jan

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 21. november 2011 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Søs Haugaard Lars Vesløv Henrik

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde

Referat skolebestyrelsesmøde Referat skolebestyrelsesmøde Torsdag den 19. januar kl. 17.00 19.00. Vi holder mødet på Norgesvej 6. Afbud Kasper og Sarah 1. Skoledagens længde Historik: 07.10 2013 På specialundervisningsområdet samles

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 23, torsdag den 26. maj 2011 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 23, torsdag den 26. maj 2011 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Referat 1. juni 2011 Bestyrelsesmøde nr. 23, torsdag den 26. maj 2011 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Karoline

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1.

Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1. Bilag 3 IT-Universitetets regnskab pr. 30/6 2008 Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1. Resultatet efter 2. kvartal af 2008 udviser et overskud

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den13. december2012

Referat af bestyrelsesmøde den13. december2012 Referat af bestyrelsesmøde den13. december2012 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CHR, PL, HF, KVN, PBB, EF, NSK, PB, ES, BKG, BB, TEF, TV. Skolens revisor Klaus Grønbæk Jakobsen samt Lars Nedenskov Kristensen

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. den 29. marts 2012. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Referat af bestyrelsesmøde. den 29. marts 2012. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Referat af bestyrelsesmøde den 29. marts 2012 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CHR, PL, HF, KVN, TKS, PBB, EF, NSK, PB, ES, BKG, NE Afbud/Fraværende: BB, TEF Referent: SUH Dagsordenspunkt: 1. Godkendelse

Læs mere

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 11. december

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Telefon: 66 10 26 42 - E-mail: mail@mulerne-gym.dk - www.mulerne-gym.dk Referat af møde i Bestyrelsen tirsdag den 24. september 2019 Til stede var: Hans

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den 4. december 2014 kl

Bestyrelsesmøde torsdag den 4. december 2014 kl Bestyrelsesmøde torsdag den 4. december 2014 kl. 14-16 Til stede: Birthe Friis Mortensen, Laurids Rudebeck, Andreas P. Cornett, Karin Holdt, Gunnar Eggert Jørgensen, Espen Reedtz, Johanne Mailund Rebsdorf,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

REFERAT af bestyrelsesmøde nr december 2015 kl Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole

REFERAT af bestyrelsesmøde nr december 2015 kl Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 012 03. december 2015 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole Til stede: Bestyrelsen (med stemmeret): Helge Albertsen (HA) Tine Korsholm (TK) Peter Lambæk

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 4. februar kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 4. februar kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 4. februar kl. 16.00 19.00 Afbud: Helle Lindkvist Kjeldsen, Anne Marie Illum, Viggo Norn, Patrick Strunge Andersen. Arne Kjær ledte mødets

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Sted: TH-Langs HF & VUC Tid: Tirsdag den 13. september 2011 Referent: Susanne Hansen Deltagere: Vagn Larsen Ulla Westergaard Frederiksen

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Mellem os Skolen Personale Den 26. april 2016 starter Karen i praktik i Bogudlån. Karen er på THL tre dage om ugen - mandag, onsdag og fredag - i tre timer. Indtil videre er Karen hos os i tre måneder.

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 26. januar 2012 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Søs Haugaard (Afbud) Lars Vesløv Henrik Kofoed

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde mandag den 15. september 2014, kl. 17.00 19.00. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Marc Gustavsen, kursistrådet Bjarne Andersen,

Læs mere

Referent: Christian Bech. Lena Godkendelse 10

Referent: Christian Bech. Lena Godkendelse 10 Skolebestyrelsesmøde Vedbæk Skole Dato: 21. marts 2018 Tid: Start kl. 17:00 20:00 Tilstedeværende: Charlotte, Lena, Mette, Mladen, Maren, Ellen Fraværende: Njal, Jens, Nanna, Christina og Katharina Referent:

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms ½-årsregnskab til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms ½-årsregnskab til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 26. september 2013 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Deltagere: Per

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 Til stede: Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Steffen Lange, Britta

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den20. juni 2013

Referat af bestyrelsesmøde den20. juni 2013 Referat af bestyrelsesmøde den20. juni 2013 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TEF, EF, NSK, PB og ES Fraværende: TV og PBB 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2.

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro,

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro, Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken 15.30 18.30 på VUC i Holstebro, Der serveres lidt mad ca. 17.30 Holstebro den 26. november 2014 1. Underskrivelse af referat fra sidste møde. 2. Drøftelse

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 12. marts 2015, kl. 17.00 19.00 i Roskilde. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Bjarne Andersen, Køge Kommune,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 10. december 2015

Referat af bestyrelsesmødet den 10. december 2015 Referat af bestyrelsesmødet den 10. december 2015 Tilstede: PLO, KVN, SEM, PE, KM, LRC, AD, TEF, MEB, RSN, NSK, PB, LS og ES Referent: SUH Tidspunkt: Torsdag den 10. december 2015 Kl. 16.00-18.00 Lokale:

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 18. juni 2018 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Peter Haldor Hansen Allan Kristensen

Læs mere

27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11.

27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11. 27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00 Endelig Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11.2011 2. Punkter til beslutning: a) Budget

Læs mere

Mandag den 8. september 2014 kl på Vesterbro 14 st. th., Aalborg

Mandag den 8. september 2014 kl på Vesterbro 14 st. th., Aalborg Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. september 2014 Godkendt udkast til referat af Bestyrelsesmøde Mandag

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde den 19. juni Ad 1 Godkendelse af dagsorden. Ad 2 Underskrivning af referat fra mødet den 22.

Referat bestyrelsesmøde den 19. juni Ad 1 Godkendelse af dagsorden. Ad 2 Underskrivning af referat fra mødet den 22. Referat bestyrelsesmøde den 19. juni 2012 Tilstede: Niels Christian Sidenius, Hanne Seyer-Hansen, Poul Holst Jensen, Flemming Knudsen, Jørgen Lang, Lis Vivi Fonnesbæk Hansen, Peder Filskov Schmidt, Asbjørn

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. den 20. juni 2012. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre. Dagsordenspunkt: 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat af bestyrelsesmøde. den 20. juni 2012. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre. Dagsordenspunkt: 1. Godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde den 20. juni 2012 TH. LANGS HF & VUC Dagsordenspunkt: 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Afbud fra BB, PBD, KVN kom lidt senere. Ved dagsordenspunkt 7 om ansøgning om udbud

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Godkendelse af regnskab 2014... 2 3 Konsolidering og bygningsstrategi. LUKKET... 2 4 Personale. LUKKET... 2 5 Overenskomst OK13. LUKKET... 2 6 Ændringer i tilstedeværelse...

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2015 kl. 16.00 ca. 18.00. 1. Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra møde 8.juni 2016. Referat vedlagt som bilag 1.

Læs mere

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic 1.Referat fra møderne: a) Fællesmødet den 25.11.2014 b)bestyrelsesmødet den 20.10.2014

Læs mere

Ad 3 Orientering om skolens økonomi, herunder halvårsrapport 2017.

Ad 3 Orientering om skolens økonomi, herunder halvårsrapport 2017. Referat bestyrelsesmøde den 13. september 2017. Tilstede: Jørgen Lang, Anne Lund, Peter Munk Christiansen, Jonna Frølich, Jette Bjørn Hansen, Kristine Contaoi Nielsen, Kristine Rasmussen, Marie Rosenkrantz,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

Dagsorden for ekstraordinært bestyrelsesmøde

Dagsorden for ekstraordinært bestyrelsesmøde Dagsorden for ekstraordinært bestyrelsesmøde Mødedato: Torsdag den 8. juli 2010 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale: SKAT Universitetsvej 2, Roskilde Mødelokalet i kælderen

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 24. september 2013

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 24. september 2013 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 24. september 2013 kl. 16.00-18.00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde 6. juni 13 Bilag 1: Referat fra sidste

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015

Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015 Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015 Til stede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Rasmus Hoffmann-Hansen, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz og Peter

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

2. Godkendelse af dagsorden og underskrivelse af referatet fra sidst Bestyrelsen godkendte dagsordenen og underskrev referatet fra sidste møde.

2. Godkendelse af dagsorden og underskrivelse af referatet fra sidst Bestyrelsen godkendte dagsordenen og underskrev referatet fra sidste møde. Referat fra bestyrelsesmødet den 16. september 2019 Deltagere Udpegede medlemmer: Inger Askehave (IA), Jesper Laubjerg (JL), Per Bisgaard (PB), Simon Johansen (SJ), Karen Bech (KB) Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere