Referat af bestyrelsesmødet den 6. oktober 2011 TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmødet den 6. oktober 2011 TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre"

Transkript

1 Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TKS, PBB, TEF, EF, NSK, PB, ES og BKG Referent: SUH 1. Dagsordenspunkt: Godkendelse af dagsordenen Konklusion: Dagsorden blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 20. juni 2011 Konklusion: Referatet blev godkendt. 3. Præsentation af ny uddannelseschef for AVU, Bente Kjærgaard Bente præsenterede sig selv 4. Præsentation af de nye elev-/kursistmedlemmer Patrick og Thue præsenterede sig selv

2 5. Endelig tiltrædelse af forretningsordenen for bestyrelsen v/plo Revideret udkast til forretningsorden efter tilføjelse drøftet på bestyrelsesmødet den 20. juni Der gives en orientering om tilføjelserne. Bilag Forretningsordenen for bestyrelsen ved THL Bestyrelsen godkender endeligt forretningsordenen. Referat Forretningsorden blev endeligt godkendt.

3 6. Halvårsregnskab og prognose for 2011, samt orientering om de nye afskrivningsprincipper på statens område v/ ESK Halvårsregnskab Halvårsregnskabet fremlægges. Halvårsregnskabet er udskrevet i skolens nye økonomistyringssystem. Systemet vil blive nærmere præsenteret på bestyrelsesmødet i december, hvor budget 2012 skal vedtages. Endelig vil der være tydelige kommentarer til halvårsregnskabet. Prognose for 2011 Der gives samtidig et bud på prognosen for resten af 2011 og bud på resultat for THL for Det reviderede budget er indarbejdet i materialet. Kvartalsopgørelse Der gives en orientering om status på elev/kursistantal i 3. Kvartal, men fremlæggelsen af perioderegnskab for 3. kvartal vil blive på bestyrelsens møde i december. Budget 2012 processen Kort orientering om budgetprocessen for 2012, der er igangsat på ledelsesniveau og der orienteres om det kommende arbejde i SU, jfr. økonomicyklussen på THL. Køb af skolens bygninger og indflydelse på skolens regnskab og budget Der gives en orientering om de nye afskrivningsprincipper pr. 1/1-11 på statens område, som THL skal følge. Nye vilkår for budget 2011 Kort orientering om konsekvenserne for budget 2011 efter, at THL har overtaget bygningerne. Skolen har hidtil modtaget vedligeholdelsestaxameter. Dette overgår i år til at blive et bygningstaxameter. Budget 2011, som er godkendt af bestyrelsen, indeholder vedligeholdelsestaxameter. I den endelige opgørelse på mødet i december fremstår budgettet med bygningstaxameter indregnet i stedet. Der er udarbejdet ekstra budget med bygningstaxameter indarbejdet, som vedlægges som bilag. Bilag Halvårsregnskab med kommentarer. Revideret budget for Årselever Revideret budget med indvendig vedligeholdelsestaksameter Revideret budget med bygningstaksameter Orientering om de nye afskrivningsprincipper på statens område pr. 1. januar 2011.

4 Bestyrelsen drøfter halvårsregnskab og prognose og tager orienteringen til efterretning. Bestyrelsen drøfter de nye afskrivningsprincipper for THL og tager orienteringen til efterretning. Bestyrelsen tager de nye budgetforudsætninger til efterretning. Referat ES gennemgik halvårsregnskabet. Det viser et overskud for halvåret på 4,6 mio. kr. Fra dette skal trækkes afregning til AOF på 2,2 mio. kr. for deres driftsoverenskomst med THL. Fremadrettet vil der være sammenligning med halvårsregnskabet fra året før, men da der ikke før været udarbejdet et halvårsregnskab, er der ikke noget sammenligningsgrundlag. THL vil i år få en ekstraordinær indtægt for manglende indberetning af tomplads-ordning for årene 2008, 2009 og Beløbet er på ca. 1 mio. kr. samlet for alle årerne. KH: Bemærker de store afvigelser i indtægter og lønudgifter. PB gennemgik årsagen til de mange overtimer. Dette fremgår også af kommentarerne i halvårsregnskabet. Der er visse timer, der ikke har været lagt ind, og timer, det ikke har været muligt at tage højde for, f.eks. vikartimer, ekstra timer til en TR, dobbeltlærer på naturfag, mentorordning for de nye lærere, introdage, brobygningsforløbet, historieopgave, tur til KBH, en tastefejl ved en lærer, faggruppeformand, besøg - det rumlige HF, SSO mv. for at nævne enkelte timer. PB uddelte en oversigt over det styringsværktøj, der anvendes til opgørelse af den enkelte lærers tid, hvordan det ser ud før, og hvordan det kommer til at se ud til slut på året. EF synes, det er foruroligende tal. Det må kunne gøres bedre. Han synes, at det virker som dårlig styring. PB nævner, at der er så mange forhold, som tidligere nævnt, det ikke er muligt at tage højde for ved budgetlægningen. Der er i år ansat på naturfagsområdet, sådan at vi på sigt kan nedbringe overtimerne der. NSK: Overtimerne er en udfordring for os. Det er godt, at vi har et overblik over, hvor timerne kommer fra, men vores komplekse hverdag gør, at det kan være svært at anslå det samlede overtimeantal helt konkret, da vi planlægger lærerens arbejdstid for et skoleår på tværs af finansår. Vi arbejder hele tiden med styring og overblik for at minimere overtid, som er en stor belastning for den enkelte. Det er vigtigt med et overblik over overtiden. PLO: Er det muligt at indregne flere ekstra timer som en buffer i budgettet. NSK: Det er en mulighed, men det kan også overvejes at planlægge med buffertid på den enkelte underviser. Det giver så udfordringer i forhold behov for ansættelser, når vi ken-

5 der tilmeldingstallene. KH: forstår ikke, at man har ramt 2 mio. ved siden af på lønningerne på fællessiden. Dette kunne ES ikke forklare. KH: Man burde bruge erfaringen fra de andre år. PLO: Håber, at formen bliver noget mere overskuelig. Overtimebufferen lægges ind i 2012/2013. CR: Tænker, at det virker meget svært og måske umuligt. Skal vi have hjælp til at gøre det bedre? NSK mener, at vi har fået bedre styringsværktøjer, men det vil være godt at søge inspiration hos andre er. PB fortæller, at han er i gang med at snakke med TR en, om de kan lave nogle rundere aftaler. KH synes, det er bedre med overtid end undertid. KH spørger, om vi har overskud på bygningstaksameter. Ja, idet køb af bygningerne ikke belaster vores drift på nuværende tidspunkt, men når lån til nybyggeri og renovering er optaget, ser det anderledes ud. EF kommenterer på budgettet, som igen kommer til at give overskud, selvom bestyrelsen havde godkendt et underskud på en million. BB ønsker at budget og revideret er opstillet ved siden af hinanden. Det vil det blive i fremtiden. Mere overskueligt og enkelt måde ønskes. Konklusion: Regnskabet sættes mere enkelt og overskueligt op næste gang. Der lægges en buffer ind, så der ikke bliver de store afvigelser i budget og realiseret grundet overtimer. 7. Meddelelser fra formanden Resultatlønskontrakt med rektor Der gives en orientering om opgørelsen af kontrakten for 2010/2011. Der gives en orientering om status for indgåelse af resultatlønskontrakt med rektor for skoleåret 2011/2012. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

6 Referat: PLO orienterede om opgørelsen og uddelte oversigten over opfyldelse af de obligatoriske indsatsområder, NSK indgik i. Det var en videreførelse af Bent Ladegaards resultatkontrakt. EF spurgte til, hvordan procenterne opgøres, når de ikke er helt opfyldt. PLO redegjorde for dette, og NSK tilføjede, at der til alle indsatserne er der udarbejdet en afrapportering. Denne vil EF gerne se. PLO orienterede om meget positive møder med borgmesteren og dialogmøder med andre ungdomsuddannelsesinstitutioner i Silkeborg.

7 8. Byggeprocessen og økonomi Byggeprocessen 10. august igangsatte vi processen med et kick off eftermiddag under styring og ledelse af arkitektfirmaet RUM. Der er udarbejdet et rammesættende kommissorium for processen. Information Processen er godt i gang, og der er stor fremdrift. Der er oprettet en særlig konference i FC. hvor alle aktuelle papirer, mv. vedr. processen ligger til alles orientering. I konferencen ligger nu kommissoriet for opgaven, tilbud og rammesætning fra RUM, powerpoint fra kick off dagen og referat af cafédrøftelserne. Projektgruppens arbejde Under styregruppen er nedsat en projektgruppe, hvis medlemmer er: Steen Pedersen (HF) Anna-Marie Markussen (AVU) Jan Nissen (TAP) Bente Kjærgaard (afdelingschef AVU) Preben Baltzersen (vice rektor) Chris Rævsgaard Hansen (næstformand i bestyrelsen) Nanna Skulvad (rektor) Nana Ussing Lunøe fra RUM Carsten Amstrup Sørensen fra RUM Vi mødes i den nedsatte projektgruppe hver 14. dag, og der er god fremdrift. Der vil efterhånden som arbejde skrider frem blive nedsat ad hoc hjælpegrupper, der understøtter projektgruppens arbejde. Der er udarbejdet diverse forslag til helhedsplaner for THL og vurderet på mulige byggeafsnit på grundet, med henblik på lokalplansgodkendelse og oplæg til de bydende i konkurrencen. Det har dog vist sig, at det giver udfordringer med lokalplansudarbejdelsen, men det forsøges løst. Det kan betyde, at tidsrammen må justeres. Involvering af elever og kursister Den 5. oktober afholdes en procesformiddag med udvalgte kursister/elever fra elev- og kursistrådet under ledelse af RUM. Økonomi og finansiering Der er udarbejdet en analyse af skolens økonomi med indregning af bygningstaxameter i budget for årene 2012,2013 og Budgetterne tager bl.a. udgangspunkt i FL11 bebudede takstnedsættelser for de kommende år og besparelser i genopretningsplanen.

8 Med udgangspunkt i denne analyse vil vi indlede drøftelser med udvalgte kreditforeninger. Det vurderes, at en beløbsramme til byggeriet beløber sig til ca mio. kr. uden inventar og bygherrerådgivning. Bilag Kommissoriet for byggeprocessen RUM s PowerPoint fra kick off med personalet Resultat af cafédrøftelserne med personalet Skitsebudget for Budgetforudsætninger Bestyrelsen drøfter byggeprocessen og tager orienteringen til efterretning. Bestyrelsen drøfter den økonomiske ramme og indstiller til, at formandskabet og NSK arbejder videre med udvalgte kreditforeninger med henblik på låneaftaler. Referat: NSK orienterede om processen. Tidsrammen fastholdes, men tidsrammen for udarbejdelse af lokalplan kan se ud til at blive længere end forventet. Det kan tage op til et år. Vi agter at arbejde på at få dette fremrykkes, når det sidste arbejde med helhedsplanen fra projektgruppen er på plads fra os. Thue: Det er godt, at de som kursister bliver inddraget i processen. Rigtig spændende. PLO: Det er samme opfattelse, THL har, og det er skønt, at kursisterne også ønsker at være med. EF vil vide, om egenkapitalen skal indgå i byggeriet. PLO: det kan overvejes. THL har 15 mio. i egenkapital. Rammen for byggeriet er på ca. 35 mio. eksklusiv inventar og bygherrerådgivning. KH: Har skolen forsøgt at købe grunden ved siden af F-bygningen? NSK: THL har budt 3 mio. Ejeren ønsker 6 mio. THL har ikke fået endelig tilbagemelding fra ejeren Kurt Rask. Konklusion: Bestyrelsen godkendte, at den økonomiske ramme hedder 35 mio. (ekskl. inventar og bygherrerådgivning), og at formandskabet og NSK arbejder videre med udvalgte kreditforeninger med henblik på låneaftaler.

9 9. Orientering om arbejdspladsvurdering (APV) på THL v/nsk Igangsætning I perioden 21. september 30. september 2011gennemføres der arbejdspladsvurdering (APV) på THL. Analysefirmaet Ennova gennemfører APV-en for THL. Hver medarbejder modtager en personlig mail fra Ennova som indeholder en generel orientering om konditionerne for besvarelsen af APV, foruden link til APV-spørgeskemaet. Jeg og hele arbejdsmiljøorganisationen (AMO) har opfordret alle til at besvare APV, så vi sikrer en høj svarprocent og et solidt og godt grundlag at arbejde ud fra og ikke mindst får et billede af trivslen på THL, som udgangspunkt for den fremtidige opfølgningsproces. Spørgerammen i APV Spørgerammen er fastlagt ved drøftelser i AMO og i tæt samspil med analysefirmaet Ennova, der er således opnået konsensus om rammen. I spørgerammen er der indarbejdet både anonyme og ikke anonyme kommentarfelter. Det er meget tydeligt markeret, hvor forskellen er, så det ikke er muligt at tage fejl. De ikke anonyme felter er kun et ekstra tilbud om direkte dialog med mig. Man behøver ikke at besvare dem. De er indsat i APV en fordi det er vigtigt, at jeg som rektor og den øvrige ledelse i tæt spil med arbejdsmiljørepræsentanten (AR) får en konkret mulighed for at handle på APV, men naturligvis kun efter accept fra den enkelte medarbejder. Det giver de ikke anonyme felter mulighed for. Tidsplan for afviklingen af APV 21/9 dataindsamlingen begynder Der laves løbende statistik over besvarelsesprocenten 30/9: dataindsamlingen slutter 21/10: Ennova afleverer rapporter / resultatet til NSK. Den videre opfølgning proces med APV Det er utrolig centralt og vigtigt, at vi sikrer opfølgning og handling efter en APV og derfor sikres denne proces strategisk og ledelsesmæssigt på følgende måde: Fremlæggelse af APV på et fælles personalemøde Rapporten fremlægges af Ennova på et personalemøde. Rapporten lægges ud i FC. I fremlæggelsen gives bud på fælles prioriteringer/indsatser for THL. Rapporten kommenteres og faciliteres af NSK.

10 Efterfølgende arbejdes der i de enkelte arbejdsmiljøgrupper/afdelinger AVU/HF/TAP/stabsfunktioner i en procesform med valg af fokusområder, prioriteringer og opfølgning. Forløbene aftales og drøftes tæt mellem lederen og AR i den enkelte afdeling inden, under og efter processen. Handlingsplan og opfølgning Det er helt centralt, at der følges op og sikres handlingsplaner for APV for hele THL og for de enkelte arbejdsmiljøgrupper. Handlingsplanen med opfølgning og tilhørende fokusområder og indsatser, samt, hvem der er ansvarlig for opfølgningen drøftes og faciliteres i SU/AMO. Handlings- og opfølgningsplan lægges ud i FC med udgangen af december måned, således at den kan indgå i den årlige arbejdsmiljødrøftelse og det fælles temamøde mellem SU og AMO. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Referat: NSK orienterer om APV. 87% har svaret, hvilket er rigtig godt. Den 4/11 kommer Ennova og fremlægger rapporten for hele personalet. På samme møde igangsættes procesopfølgning. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

11 10. Strategiprocessen og strategiplan v/nsk Der orienteres om strategiprocessen på THL- en videreførelse af bestyrelsens strategidag i marts Strategiprocessen THL har udviklet sig markant igennem de sidste 3 år. Vi er anderledes og stor skole med 103 medarbejdere og ca. 600 ÅE Det giver mange muligheder, men også mange udfordringer Vi vil skabe og implementere THL s strategi mod Vi vil leve op til skolens slogan: Vi bringer dig videre Vi skal være bevidste om hvem vi er og hvad vores vision er, sagt på en anden måde, hvad er THL s unikke værdier, vores identitet og formål. Strategiske fokusområder Med afsæt i bestyrelsens strategidag i marts 2011 og de succeskriterier som bestyrelsen opsatte har ledelsen arbejdet videre med strategiske fokusområder frem mod Vi har en styrket ledelsesgruppen og arbejder med et fælles ledelsesgrundlag samt fastlæggelse af den overordnede strategiske retning og mål for THL. Strategiproces Bestyrelsen strategidag i marts Ledelsens arbejde med strategiplan og viderebearbejdning af fokusområder og ledelsesgrundlag i perioden marts til oktober Involverende strategiproces på personaledage den oktober i Gjern Søhøjland. Opsamlende temadag med bestyrelsen i november. Drøftelse i SU i november. Afdelingsvis operationalisering af den overordnede strategi. Implementerer THL s strategiplan for de næste 4 år: destination

12 Organisationsstruktur NSK giver en orientering om de organisatoriske udfordringer. THL har gennemgået en markant udvikling igennem de seneste 3 år. Vi har haft en stor stigning i antal årselever og en stor stigning i medarbejderstaben. Vi er i dag 103 medarbejdere på THL. Det skaber behov for en anden organisationstænkning og struktur, en tydelig organisationsplan, der understøtter destination NSK orienterer om tankerne om en ny struktur. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Referat: NSK orienterer om det videre arbejde. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

13 11. Orientering fra skolen v/nsk Orientering om opstart af skoleåret for THL og medarbejderstatus. Orientering om dialogmøder med borgmesteren, arbejdet med udvikling af Bindslev plads, mv. Generel orientering fra hver enkelt afdeling. Orientering om etablering af et fælles elev- og kursistråd. Orientering om nedsættelse af et fælles pædagogisk udvalg på THL. Nanna Skulvad orienterer mundtligt om punkterne. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Referat: NSK: THL er kommet godt i gang med det nye skoleår, men dog med lidt startvanskeligheder, som der altid vil være. Mange nye medarbejdere. Gode personaledage i starten af året. BKG: En turbulent start. Vi bliver klogere af erfaringer. Flot VEU-konference, hvor Jan Kristensen og THL fik meget ros. NSK orienterede om Kompetence Center Silkeborg og mulighederne i fremtiden. PB fortæller, at starten var lidt mere forstyrret med kontorer og personalestue, som ikke var klar. Der har været mange skemaproblemer. Lokalerne er presset til det yderste. Vi er blevet mange flere. Fastholdelsesstrategi er ved at være klar, og HF har brugt tid på at finde ud, hvad det kommer til at betyde. Tutorordning på enkeltfag som et forsøg. Smartboard fylder også meget, efter de er kommet op i alle undervisningslokaler. Patrick synes, det har været en god start. De har ikke mærket alle Lectioproblemerne. Det har været administrationen, som har mærket de store problemer. Stor ros vedr. Lectio og start. Elev- og kursistrådet er slået sammen, og de har haft en strategidag sammen på Gjern. De er skudt godt i gang. Valgaften har de arrangeret med alt fra grædemur, balloner osv. Og en flot omtale i avisen og interview til radioens P4. PLO spørger til, om de har et budget, og det har de gennem NSK og aktivitetsudvalget. Pædagogisk bliver der nedsat et fællesudvalg på THL med lærere fra både AVU og HF. Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

14 12. Endelig tiltrædelse af bestyrelsens mødeplan for det kommende år THL ønsker at flytte det planlagte temamøde i oktober: Temamødet den 29. oktober ønskes flyttet til den 22. november, da de involverende strategidage med hele personalet først kan ligge sidst i oktober og ledelsen skal bearbejde og implementerer disse dages arbejde. De øvrige møder fastholdes som planlagt Bestyrelsen tager det reviderede mødeplansforslag til efterretning. Konklusion: Den 29. oktober flyttes til tirsdag den 29. november

15 13. Eventuelt Nanna forespurgte om, det var i orden kun at sende alt vedr. bestyrelsesmøderne ud pr. mail og ikke i papirform som tidligere. Konklusion: Det blev vedtaget, at det fremover kun sendes ud pr. mail til bestyrelsen.

Referat af bestyrelsesmøde den 8. december 2011

Referat af bestyrelsesmøde den 8. december 2011 Referat af bestyrelsesmøde den 8. december 2011 Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TKS, PBB, EF, NSK, PB, ES og BKG Fraværende: TEF Referent: SUH Dagsordenspunkt 1: Godkendelse af dagsorden Godkendt

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2013

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2013 Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2013 TH. LANGS HF & VUC Tilstedeværende: PLO, KVN, PE, BB, KRH, TEF, NSK, PB, ES og Torben Eskildsen og Lars N. Kristensen fra Nykredit og Klaus Grønbæk Jacobsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 30/3-11

Bestyrelsesmøde d. 30/3-11 Bestyrelsesmøde d. 30/3-11 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: Peter Lykke-Olesen (PLO), Chris Rævsgaard Hansen (CRH), Knud Vestergaard Nielsen (KVN), Britta Bang (BB), Thomas Mortensen(TM), Erik Fyhn (EF), Preben

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011

Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011 Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CRH, PL, KVN, BB, TKS, PBB, TEF, EF, NSK, ES og BKG Fraværende: HF, PB Referent: SUH 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2012

Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2012 Referat af bestyrelsesmøde den 10. oktober 2012 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CRH, PL, HF, KVN, BB, TKS, TEF, EF, NSK, PB, ES, BKG og Klaus fra BDO Fraværende: PBB Referent: SUH 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Sted: TH-Langs HF & VUC Tid: Tirsdag den 13. september 2011 Referent: Susanne Hansen Deltagere: Vagn Larsen Ulla Westergaard Frederiksen

Læs mere

Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014

Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014 1 Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014 1. Destination 2016: Arbejdet med og implementering af skolens strategiske fokusområder frem mod 2016 1.1. Professionalisering af organisationen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. juni 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet torsdag den 6. juni 2019

Referat af bestyrelsesmødet torsdag den 6. juni 2019 Referat af bestyrelsesmødet torsdag den 6. juni 2019 Tilstede: PLO, KVN, KM, PEC, JMN, MN, SF, NSK, RCM, ES, SUH Fraværende: AK og JYO Referent: SUH Tidspunkt: Torsdag den 6. juni 2019 Kl. 16.00-18.00

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland 16. sept. 2015 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 9. september 2015 kl. 15-17 Forud for bestyrelsesmødet rundvisning af netop indviede lokaler og hal på Fem Høje,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Mellem os Skolen Personale Den 26. april 2016 starter Karen i praktik i Bogudlån. Karen er på THL tre dage om ugen - mandag, onsdag og fredag - i tre timer. Indtil videre er Karen hos os i tre måneder.

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag d. 22. marts 2012 kl

Bestyrelsesmøde torsdag d. 22. marts 2012 kl Helsingør Gymnasium d. 14. maj 2012 Bestyrelsesmøde torsdag d. 22. marts 2012 kl. 18.00 Tilstede: Flemming Jensen (formand), Henrik Busch (næstformand), Bo Søby Kristensen, Per Bjørn Waagø, Sofie Gyldsø

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Resultatlønskontrakt for perioden 1/8 2017-31/7 2018 for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Parterne og gyldighedsperioden Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for TH. LANGS HF & VUC ved formand

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 20. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Mødested: Mødelokale: Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. University College Sjælland Slagelsevej 7,

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Campus Bornholm. Carl-Jørgen Bindslev Einar Carstensen Nils Pedersen Rasmus Kjellberg Benjamin Truels Hansen Winni Grosbøll. Christian Christiansen

Campus Bornholm. Carl-Jørgen Bindslev Einar Carstensen Nils Pedersen Rasmus Kjellberg Benjamin Truels Hansen Winni Grosbøll. Christian Christiansen Referat fra bestyrelsesmøde den 20. juni 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Ingolf Lind-Holm Roar Bendtsen Schou Steen Colberg Jensen Kirsa Ahlebæk Michael Dam Karen Bladt

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 23. september 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Inger-Margrethe Jensen, Marianne Ping Huang, Sanne Bjørn, Mogens Birkebæk, Maria Simonsen

Læs mere

Afbud fra: Mads Teubert Mannicke har trukket sig. Sekretær: Tommy Sylvest Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Mads Teubert Mannicke har trukket sig. Sekretær: Tommy Sylvest Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 11. september 2018 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Torben Hedelund, Annegrete Juul, Karina Rohrberg Jessen, kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Referat åbent til bestyrelsesmøde 46 for VUC Djursland den kl på Vestervej. Indholdsfortegnelse

Referat åbent til bestyrelsesmøde 46 for VUC Djursland den kl på Vestervej. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Nyt medlem i bestyrelsen... 2 2 Referat... 2 3 Kursistoptag... 2 4 Halvårsregnskab 2016... 3 5 Office 365, InLogic etc.... 3 6 Bygningsstatus. LUKKET... 3 7 Personale. LUKKET... 3

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet mandag den 22. oktober klokken

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet mandag den 22. oktober klokken Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet mandag den 22. oktober klokken 12.00 17.00. Mødet finder sted på Valdemar Birn A/S, Frøjkvej 75, 7500 Holstebro. Vi starter med frokost og rundvisning. Holstebro den

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14 82 Frederiksborg Gymnasium & HF CVR. nr. 29553963 Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/12 2018, kl. 14 Sted: Frederiksborg Gymnasium og HF Kommende ordinære bestyrelsesmøder 27/3 2019, kl.16

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 4. februar kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 4. februar kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 4. februar kl. 16.00 19.00 Afbud: Helle Lindkvist Kjeldsen, Anne Marie Illum, Viggo Norn, Patrick Strunge Andersen. Arne Kjær ledte mødets

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.januar 2010 Tid: kl. 17 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Flemming Krogh Preben Busch Michael Krautwald-Rasmussen Charlotte

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Onsdag den 23. juni 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Fraværende: Christian Nielsen Gjesthede,

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

AFTALE OM RESULTATLØN 2014/2015 MELLEM BESTYRELSEN PETER AMSTRUP

AFTALE OM RESULTATLØN 2014/2015 MELLEM BESTYRELSEN PETER AMSTRUP AFTALE OM RESULTATLØN 2014/2015 MELLEM BESTYRELSEN OG PETER AMSTRUP Indsatsområder 2014/2015: Basisramme Indsatsområde Det økonomiske indsatsområde Strategiproces At bidrage til fælles kultur og værdier

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Konstituering... 2 1.1 Konstituering... 2 1.2 Vedtægter og forretningsorden... 2 1.3 VEU valg... 2 1.4 Overdragelse af personaleansvar... 2 1.5 Mødestruktur... 2 2 Status på skolen...

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 17-09-2018 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 21. juni 2018 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 10. august 2019

Referat Bestyrelsesmøde 10. august 2019 Side 1 Referat Bestyrelsesmøde 10. august 2019 Mødedato: Lørdag 10. august 2019 Mødetidspunkt: 11.00-17.00 Mødested: Medlemmer: Afbud Hos Kurt, Hasseløvej 119B, 4873 Væggerløse Jes Møller, Birte Holm Sørensen,

Læs mere

Kommunikationspolitikken på TH. LANGS HF & VUC

Kommunikationspolitikken på TH. LANGS HF & VUC Kommunikationspolitikken på TH. LANGS HF & VUC Kommunikationspolitikken tager udgangspunkt i skolens værdier i praksis og tilstræber at sikre en anerkendende og involverende medindflydelse. Kommunikation

Læs mere

Bestyrelsesmøde DAGSORDEN M. REFERAT. Punkt Emne Est. tidsforbrug

Bestyrelsesmøde DAGSORDEN M. REFERAT. Punkt Emne Est. tidsforbrug Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 12. marts Tidspunkt: Fra kl. 17.30 21.00 Sted: VUC Jernbanegade 8, 7600 Struer Forstander Gert Sander Jensen viser rundt på skolen. Dagsorden DAGSORDEN M. REFERAT Punkt

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden

Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Mødedato: Fredag den 19. december 2014 Tidspunkt: Kl. 09.00 11.30 herefter julefrokost Sted: Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Møde, nr.: 37 Journalnr.: Bestyrelsen

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 02. juni 2014 Til stede: Bolette Christensen, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Freja Södergran, Niels Holm medarbejderrepræsentant

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle

Referat. Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle Referat Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl. 10.00-12.00 Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle Tilstede: Ulla Koch - Formand Leif Nielsen Næstformand Helle Jacobsen - Bestyrelsesmedlem Susanne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet.

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. september 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. september 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Denne omfatter THLs udfordringer på kort og på lang sigt, og for visse af punkterne er det en videreførelse af den forrige resultatlønskontrakt.

Denne omfatter THLs udfordringer på kort og på lang sigt, og for visse af punkterne er det en videreførelse af den forrige resultatlønskontrakt. Resultatlønskontrakt for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC for perioden 1/8 2012-31/7 2013 Parterne og gyldighedsperiode Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for TH. LANGS HF &VUC ved formand

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 5. marts 2019

Hovedbestyrelsesmøde 5. marts 2019 Hovedbestyrelsesmøde 5. marts 2019 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 5. marts 2019 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Per Knudsen Gitte Andersen

Læs mere

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011 Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde, tirsdag den 22.marts 2011 kl. 1800. Mødet afholdes på restaurant Bolettes Gæstebud, Gl. Strandvej 7, 3050 Humlebæk (samme sted som

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 26. august 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 26. august 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. august 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Steen Colberg Jensen Kirsa Ahlebæk Michael Dam Jonna Nielsen Klaus Holm Carl-Jørgen Bindslev

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 25. september 2019

Referat af bestyrelsesmødet den 25. september 2019 Referat af bestyrelsesmødet den 25. september 2019 Tidspunkt: Onsdag den 25. september 2019 Kl. 11.00 13.00 og temadrøftelse fra 13.00 18.00 Tilstede: PLO, KVN, KM, PEC, JMN, CKS, MN, SF, Klaus og SUH

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

AFTALE OM RESULTATLØN 2014/2015 MELLEM BESTYRELSEN PETER AMSTRUP

AFTALE OM RESULTATLØN 2014/2015 MELLEM BESTYRELSEN PETER AMSTRUP AFTALE OM RESULTATLØN 2014/2015 MELLEM BESTYRELSEN OG PETER AMSTRUP Indsatsområder 2014/2015: Basisramme: Indsatsområde Det økonomiske indsatsområde Strategiproces Fusion At bidrage til fælles kultur og

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Resultatlønskontrakt Forstander Sune Ahrenkiel

Resultatlønskontrakt Forstander Sune Ahrenkiel Resultatlønskontrakt 2017-18 Forstander Sune Ahrenkiel Nærværende resultatlønskontrakt er indgået mellem bestyrelsen for Handelsgymnasiet Ribe og forstander Sune Ahrenkiel med udgangspunkt i Undervisningsministeriets

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.12. 2018 kl. 16.30

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)?

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)? Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Henriette Larsen, Jens Frederiksen, Richard Jensen Gæst: Francisco Ortega under pkt. 2.

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Kirkernes Hus Bestyrelsesprotokol

Kirkernes Hus Bestyrelsesprotokol REFERAT fra bestyrelsesmøde i Mandag den klokken 16.30 Blad nr. 111 Mødet blev indledt med en kirkegårdsvandring først på Trinitatis kirkes kirkegård og derefter på Sct. Michaelis kirkes kirkegård. Driftsleder

Læs mere

Om de enkelte indsatser angives en kort beskrivelse samt indikator for målopfyldelse. Indikatorer angives i parentes. 2

Om de enkelte indsatser angives en kort beskrivelse samt indikator for målopfyldelse. Indikatorer angives i parentes. 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Thomas Kristian Mark Centerchef Periode: 1. januar 2017 til 31. december 2017 Beløbsramme: Kr. 120.000,- (niveau marts 2012) Den 21. oktober 2015 godkendte UCN s bestyrelse

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 27. september 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 12. december 2012. Til stede: Afbud: Øvr. deltagere: Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

Tid: Mandag den 7. november 2016 kl Sted: Mødelokalet, Storegade 36, 3700 Rønne

Tid: Mandag den 7. november 2016 kl Sted: Mødelokalet, Storegade 36, 3700 Rønne Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud:

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud: Mødeindkaldelse 22. maj 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00 Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Deltagere: VIAs bestyrelse Afbud: Referent: Gitte Juul Johansen

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen VI TROR PÅ, AT ALLE KAN. Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelse 2015 UC Diakonissestiftelsen Jeg er en person, der godt kan lide at kende til og lære nye ting Jeg lærer

Læs mere

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Telefon: 66 10 26 42 - E-mail: mail@mulerne-gym.dk - www.mulerne-gym.dk Referat af møde i Bestyrelsen tirsdag den 24. september 2019 Til stede var: Hans

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 25. JUNI 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 25. JUNI 2014 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Niels Skov Nielsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere