GODKENDT REFERAT. Sagsfremstillingnr. 1. Godkendelse af dagsorden [1]

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODKENDT REFERAT. Sagsfremstillingnr. 1. Godkendelse af dagsorden [1]"

Transkript

1 4. juli 2018 DEFF styregruppe Møde nr. 6 Mødedato: 13. juni 2018 Tidspunkt: kl. 10:30-14:00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen GODKENDT REFERAT Til stede fra styregruppen: Børge Obel (BO), Anne-Birgitte Rasmussen (ABR), Bertil F. Dorch (BFD), Jesper Hermansen(JEHE), Marianne Lykke (ML), Mogens Sandfær (MS), Per Steen Hansen (PSH), Svend Larsen (SL), Til stede fra sekretariatet, herunder referent: Annette Bach (ABA), Dyveke Sijm (DYS), Hani Naboulse (HNA), Helle Bernskov (HEB) (referent) Mødet indledtes med et kort oplæg ved Anders Sparre Conrad, formand for Datamanagement Forum, om den 3-årige datamanagement indsats, som er en del af den Nationale Strategi for Forsknings Datamanagement. Denne blev vedtaget i december 2014 af DEFF styregruppe og DeiC s bestyrelse. DAGSORDEN Sagsfremstillingnr. 1. Godkendelse af dagsorden [1] 2. Meddelelser 2.1 Meddelelser fra formand Arbejdsgruppe nedsat ultimo maj for at se på fremtidens forskningsbiblioteker Koordinationsudvalgsmøde den 20. juni Henvendelse fra DM LedelsesCAB til e-infrastruktur-strategigruppen 2.2 Meddelelser fra øvrige styregruppemedlemmer 2.3 Meddelelser fra sekretariatet Status for sekretariatets kortlægning af biblioteksbetjening på det gymnasiale område Status for aktive DEFF-projekter vil blive forelagt styregruppen på møde 27.9

2 Side 2 3. DEFF 2017 årsberetning [2] 4. Status DEFF budget 2018 [3] 5. Evaluering af DEFF konference 2018 samt beslutning om konference i DEFF s fortsatte deltagelse i KE Knowledge Exchange samarbejdet [4-2 bilag] [5-1 bilag] 7. Orientering fra licensområdet 7.1 Orientering om henvendelse til DEFF / mandate til Elsevier-forhandlingerne fra Danske Universiteters Direktørudvalg 8. Informationsforsyning til ungdomsuddannelser 9. Status for puljeansøgninger til puljen Mindre projekttilskud til DFFU biblioteker puljeopslag (frist for ansøgning ] 11. Projektbeskrivelse for dataanalyse af danske forskeres publicering og brug af artikler [6-4 bilag] [7-1 bilag] [8-2 bilag] [9] 12. Proces for beslutning omkring finansiering af DM Forums videreførelse i Opfølgning på styregruppens strategidiskussion på sidste møde den 22. marts 14. Eventuelt REFERAT 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsorden godkendt med tilføjelsen af to ekstra punkter om henholdsvis beslutning om en proces for finansiering af DM Forum for 2019 samt en diskussion for opfølgning på styregruppens strategi diskussion på møde den 22. marts Meddelelser fra formand, øvrige styregruppemedlemmer og sekretariat 2.1 Meddelelser fra formand Formanden suppleret af SL fortalte, at Kulturministeriet samt Uddannelsesog Forskningsministeren den 25. maj d.å. har nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med anbefalinger til bedst mulig betjening og effektive biblioteksløsninger for forskere og studerende ved landets universiteter. Arbejdsgruppen forventes at være færdig november Det blev bemærket, at DEFF er nævnt i kommissoriet, men at DEFF også betjener andre institutioner end universitetsbibliotekerne.

3 Side På dagsordenen for næste koordinationsudvalgsmøde den 20. juni 2018 vil et dagsordenspunkt omhandle, hvordan DEFF kan inddrages i arbejdsgruppens arbejde, sådan som det er nævnt i udvalgets kommissorie. Det kan evt. betyde ændringer i styregruppens møderække i efteråret Formanden suppleret af MS orienterede om, at DM Ledelses CAB arbejder på at sende et kort serviceorienteret oplæg til e-infrastruktur strategigruppen med fokus på forskernes behov til e-infrastruktur strategigruppen med DeiC og DEFF som medafsendere Formanden orienterede om, at FC ønsker at blive mere orienteret om styregruppens arbejde. Dagsorden for møderne lægges som fast praksis på deff.dk, samtidig med at mødemateriale sendes ud til styregruppen. Fremover orienteres FC formanden om publiceringen på deff.dk, Det blev på forslag fra formanden besluttet, at formanden for FC inviteres til at give et kort oplæg på næste møde den 27. september om FC s nye kommissorie og organisering. På kommende møder vil der også blive inviteret til oplæg om henholdsvis professionshøjskolerne og ungdomsuddannelsesområdet. 2.2 Meddelelser fra medlemmer BFD orienterede om, at det på forskningsbiblioteksforeningen DFFU s årsmøde i 2017 blev besluttet, at igangsætte et strategiarbejde. På en netop overstået strategiworkshop blev det besluttet, at det er DFFU s strategi i , at arbejde for kompetence- og serviceudvikling (Skills & Services) på fag-, forsknings- og uddannelsebiblioteker og deres moderinstitutioner indenfor følgende tre områder: Forskning & Viden, Uddannelse & Læring, Samfund & Praksis. DFFU s bestyrelse ønsker at analysere landskab og behov inden for de tre områder inden årsmødet i efteråret, så det forekommer oplagt, at bidrage til at kvalificere andet analysearbejde på området. MS orienterede om Open Science arbejdet i European University Association. Man har haft besøg af Robert-Jan Smits, tidligere EU generaldirektør for forskning og nu kommissionsformandens Special Envoy on Open Access. Det er stærkt voksende utålmodighed i EU, hvad angår Open Access realiseringen i medlemsstaterne. Projekter, der ikke lever op til kravene, får udbetalingerne beskåret, og man fører en særlig tæt dialog med lande, der viser fasthed på OAområdet f.eks. ift. Elsevier-forhandlinger DK er ikke inkluderet. EUA lancerer snart et Roadmap on Research Assessment in the Transition to Open Science, der vil danne ramme for det kommende arbejde med indikatorer og incitamenter. I Danmark har Danske Universiteter behandlet Open Access, Elsevierlicensforhandlinger mv. på møder i såvel Forsknings- og Innovationspolitisk Udvalg som Universitetsdirektørudvalget. UFM forventes at lancere den nye danske OA strategi før sommerferien. Meddelelser fra sekretariatet Kortlægningen af biblioteksbetjening på det gymnasiale område er blevet væsentligt forsinket, og sekretariatet undersøger om opgaven kan gives til en anden ekstern konsulent.

4 Side 4 ABR udtrykte bekymring over kortlægningens forsinkelse, især set i lyset af sektorens behov for snarlige afklaringer omkring en løsning for informationsforsyning. 3. DEFF 2017 årsberetning Årsberetning 2017 var vedlagt som bilag i en foreløbig Word version. Styregruppen godkendte årsberetningen, som efter mødet er blevet lagt på deff.dk i en pdf version. 4. Status DEFF 2018 budget Styregruppen tog status om budgettet til efterretning. 5. Evaluering af DEFF konference 2018 samt beslutning om konference i Styregruppen tog evalueringen til efterretning, med en bemærkning fra PSH om, det var ærgerligt, at flere fra bibliotekerne ikke deltog, da fremmødet var domineret af licensansvarlige, da licenser historisk har domineret programmet, men i år var programmet meget bredere og relevant for mange på alle FFU institutionerne. Styregruppen er positiv overfor konferencens fortsættelse med et relevant tema, men den konkrete afholdelse i 2019 drøftes igen på næste styregruppemøde i september, efter at konferencens afholdelse har været drøftet i koordinationsudvalget. Det blev bemærket, at de estimerede udgifter for 2019 vil kunne formindskes såfremt konferencen afholdes udenfor København, ligesom prisen for udstillere skal afspejle den faktiske udgift for deres deltagelse. 6. DEFF s fortsatte deltagelse i KE Knowledge Exchange samarbejdet Styregruppen er positiv overfor, at der fortsat arbejdes for at DEFF deltager i en ny 3-årig KE samarbejdsaftale. Der var enighed om, at i en ny aftaleperiode skal der være fokus på en bred udbredelse af viden fra KE arbejdet til sektoren. En ny samarbejdsaftale drøftes på det kommende koordinationsudvalgsmøde og vil blive fremlagt til styregruppens endelige godkendelse på mødet i november. 7. Orientering fra licensområdet DYS orienterede om sekretariatets pågående licensforhandlinger. 7.1 ABA påpegede, med baggrund i henvendelsen fra Danske Universiteters Direktørudvalg, at der er et presserende behov for at se på en fremtidig organisering af Forberedelsesgruppen og mandatet for sekretariatets licensforhandlinger. Formanden understregede, at det overordnede ansvar for licensforhandlingerne ligger i styregruppen, herunder det nuværende organisering, hvor Forberedelsesgruppen, jf. kommissorium, beslutter mandatet, men selvfølgelig med behørigt øje for kundernes ønsker. Næste møde mellem Forhandlingsgruppen og Elsevier er planlagt til den MS bemærkede, at DEFF med fordel kunne udnytte det nuværende momentum ifm. Danske Universiteters interesse for forhandlingerne til at lægge pres på Elsevier. Desuden synes tiden moden til at diskutere mandat og organisering omkring licensforhandlingerne generelt. Styregruppen besluttede at diskutere organiseringen på næste styregruppemøde.

5 Side 5 8. Informationsforsyning til ungdomsuddannelser ABR anerkendte sekretariatets arbejde med at forhandle de licenser, som ungdomsuddannelserne har behov for adgang til, men påpegede samtidig at gymnasierektorerne påpeger, at der efter SkoDa s lukning den 31. december d.å. mangler en digital infrastruktur platform, der giver nem adgang til licensmateriale for eleverne på gymnasierne og erhvervsskolerne. Sekretariatet vil undersøge muligheder for en kortsigtet løsning efter SkoDa s lukning indtil en mere permanent tværsøgningsplatform kan etableres. Sekretariatet arbejder videre med at indgå aftaler for hovedparten af de licenser, som der nu er adgang til via SkoDa. Lukningen af SkoDa bringes op på det kommende koordinationsudvalgsmøde, og på næste møde diskuteres ungdomsuddannelsesområdet igen, herunder den forventede afrapportering fra de to igangværende projekter på området. 9. Status for projektansøgninger til puljen Mindre projekttilskud til DFFU biblioteker Styregruppen godkendte de foreliggende tilsagn til ansøgninger modtaget siden sidste møde puljeopslag (frist for ansøgning 19. oktober 2018) Styregruppen godkendte 2018 puljeopslag samt en planlagt workshop til fremme af ansøgninger til samarbejdsprojekter. Desuden var der principiel tilslutning til sekretariatets igangsætning af facilitering af tre eller eventuelt flere netværksgrupper, såfremt disse vil være temporære (2 år). Et konkret oplæg og budget for netværksgrupper diskuteres på næste møde. 11. Projektbeskrivelse for dataanalyse af danske forskeres publicering og brug af artikler Styregruppen afslog at støtte projektforslaget pga. økonomien. 12. Proces for beslutning omkring finansiering af DM Forums videreførelse i 2019 DEFF og DeiC har økonomisk støttet den igangværende 3-årige Datamanagement indsats, herunder DM Forum. Initiativet udløber med udgangen af 2018, men den danske datamanagement strategi ønskes videreført for Styregruppen er principielt positive overfor at bevilge penge for 2019 og beder formanden for DM Ledelses CAP sende en ansøgning til DEFF indeholdende økonomital og aktiviteter, som skal videreføres for Styregruppens endelige afgørelse vil blive truffet på et ekstraordinært telefonisk styregruppemøde inden udgangen af august måned. 13. Opfølgning på styregruppens strategidiskussion på sidste møde den 22. marts I forlængelse af styregruppens strategi diskussion på det sidste møde, vil diskussionen blive taget op på det kommende møde til september. Sekretariatet genfremsender, til kommentarer, noter fra diskussionen den 22. marts. 14. Eventuelt Der var intet at bemærke under eventuelt. Næste ordinære møde er planlagt torsdag den 27. september.

GODKENDT REFERAT DAGSORDEN

GODKENDT REFERAT DAGSORDEN 4. december 2018 DEFF styregruppe Møde nr. 8 Mødedato: 14. november 2018 Tidspunkt: kl. 10:30-14:00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen GODKENDT REFERAT Til stede fra styregruppen: Børge Obel (BO), Anne-Birgitte

Læs mere

REFERAT EKSTERNT. Afbud fra styregruppen: Anne-Birgitte Rasmussen (ABR)

REFERAT EKSTERNT. Afbud fra styregruppen: Anne-Birgitte Rasmussen (ABR) 27. juni 2017 DEFF styregruppe Møde nr. 3 Mødedato: Tirsdag d. 20. juni 2017 Tidspunkt: Kl. 10:00 13:00 Sted: Lokale 7, 5. sal, Slots- og Kulturstyrelsen REFERAT EKSTERNT Til stede fra styregruppen: Børge

Læs mere

EKSTERNT REFERAT. Godkendt af styregruppen d.: 25. november Sagsfremstilling nr. Dagsorden

EKSTERNT REFERAT. Godkendt af styregruppen d.: 25. november Sagsfremstilling nr. Dagsorden 25. november 2017 DEFF styregruppe Møde nr. 4 Mødedato: Torsdag d. 16. november 2017 Tidspunkt: Kl. 10:30 13:00 Sted: Lokale 4, 5. sal, Slots- og Kulturstyrelsen EKSTERNT REFERAT Til stede fra styregruppen:

Læs mere

Tilskud fra DEFF

Tilskud fra DEFF Tilskud fra DEFF 10-10-2016 1 Dagsorden: 1) Puljen til større projekter 2 ) Puljen til mindre projekter 10-10-2016 2 Puljen til større projekter 10-10-2016 3 Indsatsområder Adgang til digital videnskabelig

Læs mere

DEFF Styregruppen Møde 63

DEFF Styregruppen Møde 63 Bo Öhrström, 10. marts 2015 Referat Referat af DEFF styregruppemøde torsdag d. 5. februar 2015 kl. 09:00-12:00 i mødelokale i SURF, Kantoren Hoog Overborch (Hoog Catharijne), Moreelsepark 48, 3511 EP Utrecht

Læs mere

DEFF Styregruppen Møde 71

DEFF Styregruppen Møde 71 Bo Öhrström, 16. december 2016 Referat DEFF styregruppemøde tirsdag d. 29. november 2016 kl. 13:00-16:00 i mødelokale 5 i Slots- og Kulturstyrelsen, H. C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Deltagere:

Læs mere

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement?

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Styregruppeformand Børge Obel DEFF 01-10-2013 DeIC konference 2013 1 Indhold Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF)

Læs mere

DEFF Styregruppen Møde 64

DEFF Styregruppen Møde 64 Bo Öhrström, 14. juni 2015 Referat Referat af DEFF styregruppemøde torsdag d. 28. maj 2015 kl. 12:30-16:00 i mødelokale 5 i Kulturstyrelsen, H. C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Deltagere: Sekretariat:

Læs mere

DEFF Strategi og Open Science

DEFF Strategi og Open Science DEFF Strategi og Open Science Mogens Sandfær Medlem af DEFF s styregruppe 23-02-2015 DFFU Vinterintenat 2015, 27. februar 2015 1 Indhold i 5 små kapitler 1. Open Science og DEFF 2. Strategi og virkemidler

Læs mere

DEFF Styregruppen Møde 58

DEFF Styregruppen Møde 58 Referat Bo Öhrström, 26. marts 2014 Revideret BOE, 25. april 2014 Revideret MS, 28. april 2014 Referat af DEFF styregruppemøde tirsdag d. 18. marts 2014 kl. 11:00-12:00 på Sørup Herregaard, Sørupvej 26,

Læs mere

DEFF Styregruppen Møde 57

DEFF Styregruppen Møde 57 Bo Öhrström, 13. februar 2014 Referat Referat af DEFF styregruppemøde torsdag d. 6. februar 2014 kl. 10:00-13:00 i mødelokale 1 i Kulturstyrelsen, H. C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Deltagere:

Læs mere

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel Kontaktperson Indsatsområde Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes det

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen Biblioteket Referat Emne 9. møde i Biblioteksudvalget 8. juni 2017 Dato og tidspunkt 2. juni 2017, kl. 10-13 Sted SDU Odense, bibliotekets mødelokale 1 og 2 Sagsnr. 17/9445 rira rira@bib.sdu.dk T +4565504168

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i DeIC 5. september 2013

Referat af Bestyrelsesmøde i DeIC 5. september 2013 Sekretariatet 15. september 2013 Gitte Kudsk Referat af Bestyrelsesmøde i DeIC 5. september 2013 Dato: 5 september 2013 Tid: 10.00 17.00 Sted: KU Konsistoriums mødelokale Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Læs mere

Forskningsdokumentation og kommunikation

Forskningsdokumentation og kommunikation Afrapporteringsskema til DEFF-projekter, oktober 2015 Projekttitel Kontaktperson & -email: Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DeIC

Bestyrelsesmøde i DeIC Sekretariatet 6. december 2013 Gitte Kudsk Bestyrelsesmøde i DeIC Dato: 29. november 2013 Tid: 12.30 16.30 Sted: Styrelsen for Forskning og Innovation Lokale 024 Bredgade 40 1260 København K Tilstede:

Læs mere

DEFF-styregruppen Møde 51

DEFF-styregruppen Møde 51 Referat Referat af DEFF styregruppemøde torsdag den 22. november 2012 kl. 10:30-14:30 i Kulturstyrelsen, mødelokale 5 Deltagere: Mai Buch (MB), Niels-Henrik Gylstorff (NHG), Annette Winkel Schwartz (AWS),

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 12. december 2017

Referat Bestyrelsesmøde 12. december 2017 DeIC Ledelsessekretariatet 20. december 2017 Gitte Kudsk Referat Bestyrelsesmøde 12. december 2017 Sted: Danske Universiteter, Fiolstræde 44, 1171 København K. Det Ovale Værelse Tid: kl. 14.00 18.00 Deltagere:

Læs mere

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2018-19 Afgjort den 4. april 2019 114 Kulturministeriet. København, den 27. marts 2019. a Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at opgaver hidtil varetaget

Læs mere

Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til danske fag-, forskning uddannelsesbiblioteker

Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til danske fag-, forskning uddannelsesbiblioteker Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til danske fag-, forskning uddannelsesbiblioteker 1. Ansøger Projektejer: DTU Bibliotek Medansøgere: UC Sjælland, VIA, UC viden sekretariatet, Metropol,

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

Projektet består af fire hovedelementer: Spor 1: Sociale medier for forskere og biblioteker

Projektet består af fire hovedelementer: Spor 1: Sociale medier for forskere og biblioteker Projekttitel Linked, Open & Social FFU-biblioteket version 2.0 Kontaktperson & -email: Mogens Sandfær - mosa@dtu.dk Kort beskrivelse af projektet Overordnet set arbejdes der i projektet med temaerne sociale

Læs mere

Procesplan for den kommende kulturaftale

Procesplan for den kommende kulturaftale Procesplan for den kommende kulturaftale Primo december Lokal afklaring ift. rammeforslag og hensigtserklæring. Januar indsendelse af hensigterkæring til sekretariatet. Forår Budgetforhandlinger i gang.

Læs mere

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S).

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Referat 09. august 2017 DDB Sekretariatet MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl. 13-15 i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Deltagere: Erik Hofmeister

Læs mere

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016.

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 25. november 2016, kl. 13.00-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Morten Lautrup Larsen

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 3. december 2014

Referat Bestyrelsesmøde 3. december 2014 Sekretariatet 04. december 2014 Gitte Kudsk Referat Bestyrelsesmøde 3. december 2014 Dato: 3. december 2014 Tid: kl. 14.00 18.00 Sted: Danske Universiteter Fiolstræde 44, 1.th 1171 København K Det Grønne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde , den 12. november 2012

Referat af bestyrelsesmøde , den 12. november 2012 Sekretariatet 16. november 2012 Gitte Kudsk Referat af bestyrelsesmøde 2-2012, den 12. november 2012 Dato: 12. november 2012 Tid: 13.00 17.00 Sted: Comwell Middelfart Karensmindevej 3 5500 Middelfart Til

Læs mere

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010 Referat Møde: Bestyrelsesmøde Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Mødested: Faaborg Gymnasium Deltagere: Steen Tinning Jakob Holm Karin Basse Flemming Helsted

Læs mere

Åbenhed, adgang og deling

Åbenhed, adgang og deling Åbenhed, adgang og deling Side 1 DEFF s strategi 2016-2019 Indhold 4 8 10 14 16 18 Indledning Om DEFF Nye udfordringer, nye muligheder Åben forskning, læring og innovation Strategiske målsætninger 2016-2019

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej. 3. marts 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 33 Mødedato: 2. marts 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl.17.00 Sted: Mødelokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl,

Læs mere

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 6. juni 2017 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 5013 Fax 38 66 53 99

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Aktiviteter og resultater

Aktiviteter og resultater Aktiviteter og resultater 2012-2018 Børge Obel, bestyrelsesformand, DeiC DeiC konference 2018 10/12/2018 S 1 > Baggrunden > Etableret 2012 ved en aftale mellem Forsknings- og Innovationsstyrelsen og universiteterne.

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Dagsorden møde i HPC LedelsesCAB 29. januar 2016

Dagsorden møde i HPC LedelsesCAB 29. januar 2016 sekretariatet 22. januar 2016 Gitte Kudsk Dagsorden møde i HPC LedelsesCAB 29. januar 2016 Tid: 10.00-12.00 Sted: DTU, Bygning 101, Anker Engelundsvej 1, 2800 Kgs. Lyngby mødelokale S08 Deltagere: Martin

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 6. maj 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. maj 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob Lærkes, Flemming Munch,

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

DeIC Bestyrelsesseminar og ordinært bestyrelsesmøde 24. september 2015

DeIC Bestyrelsesseminar og ordinært bestyrelsesmøde 24. september 2015 DeIC Bestyrelsesseminar og ordinært bestyrelsesmøde 24. september 2015 Dato: 23-24. september 2015 Sted: Molskroen, Ebeltoft Sekretariatet 30. september 2015 Gitte Kudsk Indledning: Forud for det ordinære

Læs mere

Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej.

Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej. 17. januar 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 32 Mødedato: 26. januar 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl.15.30 Sted: Mødelokale 8 i stuen Eline Wernberg Sigfusson deltog i mødet

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 17. november 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Poul Bache (Kulturstyrelsen) Lone

Læs mere

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis J.NR.: 2009-1-0280 Ref.: mv D. 01.07.2010 Høring over Open Access Professionshøjskolernes Rektorkollegium University

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3

REFERAT DAGSORDEN. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl. 11.00 13.30 Sted: Lokale 3 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Michael Bojesen, Tomas Lagermand Lundme, Bente Skjøttgaard,

Læs mere

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport-centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 www.uu-nordvestjylland.dk REFERAT Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Tid: Fredag den

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Asbjørn Keiding.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Asbjørn Keiding. 26. januar 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 22 Mødedato: 25. januar 2016 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard 6. april 016 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur Møde nr. Mødedato: 9. marts 1. april 016 Tidspunkt: 9.3.: kl.11-17; 30.-31.: kl. 9-14:00; 31.3.: kl. 9-18:00; 1.04.: kl. 9-13:30 Sted: Lokale

Læs mere

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten Dato 18. december 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 42 Mødedato: 15. december 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl. 15.30 Sted: Mødelokale 1, 5. sal Kl. 13.45 til 14.30 deltog

Læs mere

Bilag til afrapportering, Større projekttilskud til danske fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker

Bilag til afrapportering, Større projekttilskud til danske fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker Bilag til afrapportering, Større projekttilskud til danske fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker Vejledning: Denne skabelon skal anvendes til afrapportering af det projekt, som skal afsluttes. Alle

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Fredag 30. november 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Københavns Professionshøjskole, Campus

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. 30. september 2014

Bestyrelsesmøde REFERAT. 30. september 2014 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 30. september 2014 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Carsten Koch, Klaus Nørskov, Michael Egelund, Niels Peter Møller, Jesper Würtzen, Kirsten Jensen,

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

DEFF Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V Danmark Telefon Fax E-post

DEFF Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V Danmark Telefon Fax E-post DEFF Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Danmark Telefon +45 3373 3373 Fax +45 3373 3372 E-post deff@kulturstyrelsen.dk www.deff.dk Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel

Læs mere

Referat fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl , Regionernes

Referat fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl , Regionernes WWW.DANISHSOIL.ORG NOTAT fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl. 13.30-15.00, Regionernes Hus 2409-05-2018 EMN-2017-00069 1161868 Christian Andersen 1. Kommentarer til dagsorden Punkt 4 og 5 tænkes sammen

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde , den 4. marts 2013

Referat af bestyrelsesmøde , den 4. marts 2013 Sekretariatet 6. marts 2013 Gitte Kudsk Referat af bestyrelsesmøde 1-2013, den 4. marts 2013 Dato: 4. marts 2013 Tid: 10.00 15.00 Sted: Danske Universiteter Fiolstræde 44, 1. th. 1171 København K Til stede:

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 12. maj 2016 Kl. 12.00 13.00 Mødelokale 142 Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Deltagere Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 15. juni 2016, kl. 9.00-11.30 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Morten Lautrup-Larsen (Slotsog Kulturstyrelsen), Lone Gladbo

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 10 Mødedato: Tidspunkt: kl

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 10 Mødedato: Tidspunkt: kl Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 10 Mødedato: 23.06.15 Tidspunkt: kl. 8 15.30 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand), Kristina

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Referat Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato: 11. oktober 2011 Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: Lokale: Rådhuset, Adelgade 44, Skanderborg Fraværende: m. afbud: Henrik

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 16. marts 2018

Referat Bestyrelsesmøde 16. marts 2018 DeIC Ledelsessekretariatet 27. marts 2018 Gitte Kudsk Referat Bestyrelsesmøde 16. marts 2018 Dato: 16. marts 2018 Tid: kl. 11.00 14.00 Sted: Københavns Universitet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg. Konsistoriums

Læs mere

Projektkald for udmøntning af DEFF-puljen i 2014

Projektkald for udmøntning af DEFF-puljen i 2014 Projektkald for udmøntning af DEFF-puljen i 2014 Version af 27. august 2014 Udsendt 27. august 2014 Udsendt af Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF) H. C. Andersens Boulevard 2 1553

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

DEFF Licensers servicedeklaration

DEFF Licensers servicedeklaration DEFF Licensers servicedeklaration Indholdsfortegnelse 1. DEFF Licensers samarbejde med institutionerne...3 2. Licensbetingelser...4 3. Indsamling af FTE (Full-Time Equivalent)...4 4. Licensforhandling...4

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 26. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 12 Mødedato: 25. februar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl. 22.00 Sted: Bella Sky, Center Boulevard 5, 2300 København S Til

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009 Referat Mødeforum UTA styregruppen Sagsnr. 2007-10404 Dokumentnr. 2009-13328 Mødedato 19. januar 2009 Tid Kl. 9.30 11.00 obs: Mødet er forkortet med ½ time Sted UU ungevejledningen Jernbanegade 10, 1.

Læs mere

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Til stede: Mogens Kragh Andersen (SOSU Fyn), Rita Christensen (SOSU Herning), Carl Tronhjem (SOSU Sjælland), Steen Kjeldsen (SOSU FVH),

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 3. december 2015

Referat Bestyrelsesmøde 3. december 2015 Sekretariatet 23. November Gitte Kudsk Referat Bestyrelsesmøde 3. december 2015 Dato: 3. december 2015 Tid: kl. 10.00 15.00 Sted: Microsoft A/S Kanalvej 2800 Lyngby Deltagere: Børge Obel, Peder Thusgaard

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15. Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.30 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ballum Til stede: Ulla

Læs mere

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Referat Referat af møde: Dato for møde: Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Deltagere: Helle Bruun, Helene Benfeldt, Kirsten Thoke, Tyge Sigsgaard Larsen, Peter Kromann,

Læs mere