2 Låntager skal, i videst muligt omfang, i forbindelse med projektet, medvirke til at skabe større rummelighed på arbejdsmarkedet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2 Låntager skal, i videst muligt omfang, i forbindelse med projektet, medvirke til at skabe større rummelighed på arbejdsmarkedet."

Transkript

1 (c) juni docx Side: 1 af 9 for lån via Version 605 gældende pr. 14. juni 2018 Projektet Tilladelser og social ansvarlighed 1 Låntager skal sikre, at alle nødvendige tilladelser i henhold til eksempelvis byggeplan- miljøbeskyttelses- og naturbeskyttelseslovgivningen foreligger inden projektet påbegyndes. 2 Låntager skal, i videst muligt omfang, i forbindelse med projektet, medvirke til at skabe større rummelighed på arbejdsmarkedet. Lånebeløb 3 Lånet kan højest udgøre et beløb, på maksimum 50 % af de godkendte låneberettigede omkostninger. 4 Lånets hovedstol beregnes ud fra de godkendte låneberettigede omkostninger. a. I tilfælde af, at de låneberettigede udgifter reduceres, reduceres lånebeløbet forholdsmæssigt. b. Dette gælder også, hvis det bevilgede lån udgør mindre end 50 % af de låneberettigede omkostninger. c. Det er ikke muligt at ansøge om en forøgelse af lånets hovedstol, til dækning af forøgede låneberettigede omkostninger. Eventuelle ekstra omkostninger skal finansieres på anden vis. 5 Hvis der ydes offentlige tilskud, offentlige lån eller anden offentlig støtte til projektet, ud over hvad der allerede fremgår af låneansøgningen, skal dette oplyses til. I såfald nedsættes lånebeløbet. Låneberettigede omkostninger 6 Det forudsættes, at projektbudgettet alene omfatter låneberettigede omkostninger. a. Omkostninger / investeringer afholdt før har bekræftet modtagelse af låneansøgning, er ikke låneberettiget. b. Nye budgetposter, der ikke på forhånd er skriftligt godkendt af, kan ikke medtages i beregningsgrundlaget ved udbetaling af lån. c. Det samme gælder for overskridelse af allerede godkendte poster. 7 Følgende typer af omkostninger kan belånes og kan dermed indregnes i låneberettigede omkostninger. a. Interne lønomkostninger opgjort til faktisk kostpris. b. Køb af ekstern bistand og viden. c. Eksternt køb af materialer og udstyr, der ikke indgår i den daglige drift. d. Omkostning til leje eller leasing af udstyr, der er nødvendig for gennemførelsen af projektet. e. Anskaffelse af produktionsudstyr og anlæg. Kan kun belånes, hvis anskaffelsen er en del af et samlet udviklingsprojekt. Der kan ikke ydes lån alene til produktionsudstyr og anlæg. Brugt produktionsudstyr og anlæg kan kun finansieres, såfremt det dokumenteres, at udstyret ikke indenfor de foregående 7 år er blevet købt ved hjælp af national støtte eller EU-støtte. f. Håndværkerudgifter og materialer i forbindelse med tilbygning, ombygning og indretning. Kan kun belånes, hvis anskaffelsen er en del af et samlet udviklingsprojekt. Der kan ikke ydes lån alene til tilbygning, ombygning og indretning.

2 (c) juni docx Side: 2 af 9 g. Omkostninger til projektrevision. h. Advokatomkostninger til etablering af pant. 8 Følgende typer af omkostninger kan ikke belånes og kan dermed ikke indregnes i låneberettigede omkostninger: a. Omkostninger til søgning af lånet fra, herunder eventuel konsulent og revisorbistand. b. Omkostninger til søgning af medfinansiering, herunder kapitalsøgning, investorsøgning m.m. c. Finansieringsudgifter. d. Afskrivninger. e. Tinglysningsafgifter og stempel. f. Refunderbar moms. 9 Låneberettigede lønomkostninger opgøres som faktisk løn tillagt feriepenge eller ferieforpligtelse, pension og sociale ydelser. a. For at være låneberettiget skal lønomkostninger kunne medregnes ved eventuel regnskabsmæssig aktivering af udviklingsomkostningerne. b. De låneberettigede lønomkostninger må ikke indeholde flere lønomkostninger end gennemførelsen fordrer. Dette gælder såvel tidsmæssigt som lønmæssigt. Lønniveauet må højst svare til niveauet for ydelser af den konkrete art. c. Lønnen skal såvel være afholdt og betalt. Betaling dokumenteres via lønafregning. d. Ved opgørelse af låneberettigede lønomkostninger accepteres det, at ikke forfalden A-skat, pension, feriepenge/ferieforpligtelse og sociale udgifter ikke er betalte. e. I rimeligt omfang kan ikke effektiv tid medregnes f.eks. afholdelse af interne møder. f. Såfremt ejerløn indgår i de låneberettigede lønomkostninger, må lønomkostningen til ejer højst udgøre almindeligt lønniveau for ydelser af den leverede art, dog højst 325 kr. pr. time. Lønomkostningen skal være afholdt og udbetalt til ejeren. 10 Til dækning af husleje, el, vand, varme, kontorartikler, porto, telefon, internet, rengøring, pedel, vicevært, reception, reparation og vedligehold, it-service, annoncering, rejser/kost/logi/fortæring (inkl. interne kantineudgifter), afskrivninger, leje/leasing, materialer og forbrugsartikler, ikke refunderbar moms, bankudgifter, andre finansielle udgifter, forsikringer accepteres et udokumenteret overhead på op til 18 % af låneberettigede lønomkostninger. Omkostninger dækket af overhead kan dermed ikke medregnes som direkte låneberettigede omkostninger. 11 Såfremt repræsentant for, herunder operatør eller bestyrelsesmedlem, er leverandør til projektets gennemførelse, skal dette godkendes af bestyrelsen i og fremgå specifikt af lånetilbud fra. I modsat fald kan omkostningen ikke indregnes i de låneberettigede omkostninger. Prissætning 12 I forbindelse med projektets gennemførelse, skal det generelt kunne dokumenteres, at der er udvist en sund finansforvaltning, herunder udvist økonomisk sparsommelighed. 13 Prisen for en given ydelse, må ikke være bestemt af f.eks. sammenfald af interesser mellem sælger og køber. a. Et sådant sammenfald af interesser kan eksempelvis være: Tætte personlige relationer. Tætte ledelsesmæssige sammenhænge. Familiemæssige forhold. Økonomiske relationer mellem selskaber, institutioner og personer, herunder medfinansiering af projektet.

3 (c) juni docx Side: 3 af 9 b. I så fald, der er sammenfaldende interesser mellem sælger og køber, er udgifterne omfattet af samme regler, som hvis ydelsen var afholdt og betalt direkte af låntager herunder: Låntager skal have afholdt og betalt omkostningen til den interesseforbundne part. Den interesseforbundne part skal tilsvarende have afholdt og betalt omkostningen. Eventuel avance til den interesseforbundne part, må ikke indgå i låneberettigede omkostninger. Revisionspligten omfatter den interesseforbundne part. 14 I tilfælde, hvor en prisfastsættelse ikke finder sted ved offentligt udbud, skal det på anden vis kunne dokumenteres, at betingelserne for indgående aftaler og lignende er udtryk for markedets vilkår. For at dokumentere at der udvises økonomisk sparsommelighed, skal låntager derfor i relevant omfang indhente tilbud på de ydelser, der anvendes i projektet. For nærmere oplysninger henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Udbetaling Projektets gennemførelse 15 Projektet skal gennemføres indenfor den fastsatte frist og i overensstemmelse med det, der er oplyst i låneansøgningen om projektets indhold og formål, samt i overensstemmelse med det godkendte projektbudget. 16 Projektet må tidligst være påbegyndt, når har bekræftet modtagelse af låneansøgning. Udbetaling af lånet 17 Lånet skal være udbetalt indenfor den fastsatte frist. 18 Lånet udbetales bagud, i takt med projektets gennemførelse. 19 Lånet udbetales i en eller flere rater. Såfremt udbetalingen tilbydes i flere rater, skal låntager foranledige, at der senest, ved låneaccept, foreligger en udbetalingsplan, der beskriver de enkelte faser, herunder fasens: a. Aktiviteter, b. Kvantitative mål, c. Budgetterede låneberettigede omkostninger og d. Forventet gennemførelsestidspunkt 20 Udbetaling sker altid med udgangspunkt i afholdte og betalte låneberettigede omkostninger. a. Ejendomsretten til det betalte skal være låntagers. b. Der må ikke være tale om forudbetalinger. 21 Såfremt afholdte og betalte låneberettigede omkostninger overstiger budgetterede låneberettigede omkostninger, foretages udbetaling med basis i budgetterede låneberettigede omkostninger. 22 Før første udbetaling kan finde sted, skal følgende være opfyldt: a. Lånetilbuddet skal være accepteret af låntager. b. Lånetilbuddet skal være tiltrådt af revisor. c. De minimis erklæring skal være underskrevet af låntager og accepteret af. d. SMV erklæring skal være underskrevet af låntager og accepteret af. e. Eventuel sikkerhed skal være etableret og tinglyst uden anmærkninger. Låntager varetager etableringen og afholder omkostningerne hertil. f. Eventuelle kautionserklæringer skal være underskrevet. g. Eventuelle tilbagetrædelseserklæringer skal være underskrevet.

4 (c) juni docx Side: 4 af 9 h. Der skal foreligge dokumentation for tilsagn for projektets øvrige finansiering. i. Den krævende medfinansiering skal være indbetalt. j. Der skal foreligge en, af accepteret, udbetalingsplan. k. Alle lånevilkår skal være opfyldt. 23 I forhold til den enkelte udbetaling skal låntager indsende udbetalingsanmodning indeholdende: Beskrivelse af opnåede fremskridt og eventuelle afvigelser i forhold til planlagte aktiviteter og resultater. Projektregnskab der dokumenterer afholdte og betalte låneberettigede omkostninger. Erklæring om, at planlagte aktiviteter er gennemført og at planlagte mål er nået. Erklæring om, at projektet fortsat vurderes at kunne gennemføres. Erklæring om, at øvrig ekstern finansiering, svarende til anmodet udbetalingsbeløb er indbetalt. Erklæring om, at der ikke er sket væsentlige ændringer i låntagers økonomiske forhold og at låntager fortsat vurderer sig i stand til at forrente og afdrage lånet. Oplysning om bankkonto hvortil raten skal udbetales. Bankkontoen skal tilhøre låntager. a. Afhængig af udlånstypen vedlægges udbetalingsansmondningen et projektregnskab, der enten: Revisorattesteres eller Vedlægges dokumentation for afholdte og betalte omkostninger. b. Sidste udbetalingsanmodning vedlægges endvidere: Projektrapport der beskriver og vurderer projektforløbet herunder opfyldelse af resultatmål og redegørelse for, på hvilken måde projektet videreføres efter projektets afslutning. Samlet projektregnskab, der er revisorattesteret. Revisionsberetning/-protokollat med revisors vurdering og konklusion vedrørende den udførte revision. Effektvurderingsskema, hvor det oplyses, i hvilken grad de forventede mål og resultater for projektet er opnået. 24 For hver udbetaling udsteder et gældsbrev, der underskrives af låntager. Når gældsbrevet er modtaget og godkendt af, overføres udbetalingen til låntagers bankkonto. 25 s dokumentation for overførslen er dokumentation for låntagers modtagelse af lånebeløbet. Rente 26 Renten er som udgangspunkt fast i lånets løbetid. a. Renten beregnes fra og med udbetalingsdagen for de enkelte rater og til og med tilbagebetalingsdagen. b. Rente beregnes og opkræves løbende. c. Der beregnes morarenter af forfaldne beløb indtil betalingen har fundet sted. Morarenterne beregnes fra forfaldsdatoen med en rentesats, der fastsættes i henhold til Rentelovens 5, stk. 1. d. I forbindelse med ændring af lånevilkår, kan beslutte at ændre renten.

5 (c) juni docx Side: 5 af 9 Statsstøtte 27 Såfremt lånet er ydet med statsstøttevirkning, og låntager eller tilknyttede virksomheder søger anden statsstøtte efter de minimis reglerne, skal låntager eller tilknyttede virksomheder medregne værdien af den opnåede statsstøtte gennem lånet i. a. Statsstøtten i lånet svarer til rentefordelen, der beregnes som opnået besparelse mellem lånerenten og renten, hvis lånet var ydet uden støttevirkning. b. I forbindelse med lånetilbud oplyser samlet estimeret statsstøtte i forbindelse med det tilbudte lån. Afviklingsperioden Indfrielse af lånet 28 Låntager kan til enhver tid, helt eller delvis, indfri lånet, mod betaling af restgæld og renter frem til indfrielsesdagen. 29 Låntager skal straks underrette, hvis der sker væsentlige ændringer i de forudsætninger, der lå til grund for lånetilbuddet og/eller hvis de vilkår, hvorpå lånet er givet, i øvrigt ikke vil kunne overholdes. Der er bl.a. tale om væsentlige ændringer, hvis: a. Projektet ikke gennemføres i overensstemmelse med: Fremlagt låneansøgning inklusiv bilag, herunder projektbeskrivelse. Anførte faser og tidsplan. Dette såvel hvis det viser sig, at oplysninger var ukorrekte eller misvisende. b. De gældende regler ikke overholdes, såvel med hensyn til: Individuelle og generelle lånevilkår. Bekendtgørelser, lovgivning og EU-bestemmelser. c. Forudsætningerne for bevillingen af lånet ændres væsentligt, herunder at: Lånebeløbet anvendes til andet formål end det forudsatte. Den socioøkonomiske effekt af projektet ikke realiseres i Region Nordjylland. Låntager ikke vurderes at kunne opfylde sine forpligtelser i forhold til lånet. Der foretages udlæg eller arrest hos låntager. Låntager indleder forhandlinger om tvangsakkord. Låntager indleder rekonstruktion. Låntager går konkurs eller likvideres. d. Rente og afdrag ikke betales ved forfaldstidspunktet, og indbetaling ikke er foretaget 8 dage efter, at der er udsendt rykkerbrev. e. Låntager, dvs. virksomheden, hvortil lånet er ydet: Helt eller delvis afhændes, herunder at selskabskapitalen skifter en eller flere ejere. Helt eller delvis flyttes til en adresse udenfor Region Nordjylland. Ophører. f. Aktiv eller aktiver, hvortil lånet er ydet: Helt eller delvis afhændes. Helt eller delvis flyttes til en adresse udenfor Region Nordjylland. Udlejes eller Skrottes.

6 (c) juni docx Side: 6 af 9 30 Ved væsentlige ændringer, bortfalder lånetilsagnet og allerede udbetalt lånebeløb forfalder til omgående indfrielse. kan beslutte, at lånet helt eller delvis kan videreføres, eventuelt med ændrede lånevilkår. 31 I tilfælde af, at lånet forfalder til omgående indfrielse, beregnes almindelig rente frem til forfaldsdagen. Ydelse a. Såfremt indbetaling ikke sker på forfaldsdagen, beregnes herefter morarente med en rentesats, der fastsættes i henhold til Rentelovens 5, stk. 1. b. Såfremt der opstår behov for inddrivelse, afholder låntager, jævnfør gældende lovgivning, inddrivelsesomkostninger herunder advokatomkostninger, retsgebyrer osv. 32 Ydelsesopkrævning omfatter såvel renter som eventuelt afdrag. a. Rente tilskrives og lånet afdrages som hovedregel kvartårligt. b. Ydelsen opkræves via betalingsservice. c. Låntager skal oplyse bankkontonummer, hvorpå ydelsen må trækkes. 33 Såfremt ydelse ikke betales rettidigt opkræves: a. Rykkergebyr, jf. gældende lovgivning. b. Morarenter indtil betalingen af ydelsen har fundet sted. Morarenterne beregnes fra forfaldsdatoen med en rentesats, der fastsættes i henhold til Rentelovens 5, stk I særlige situationer kan der, efter skriftlig anmodning, bevilges afdragsudskydelse. Anmodningen skal detaljeret belyse: Baggrunden for anmodningen Låntagers situation Hvilke tiltag der tages for at sikre den nødvendige fremadrettede likviditet Reviderede budgetter for indeværende regnskabsår og minimum de efterfølgende to regnskabsår. I så fald, der bevilges afdragsudskydelse, forudsætter afdragsudskydelsen: a. At renter betales rettidigt. b. At låntager betaler pålagte gebyrer og omkostninger i forbindelse med afdragsudskydelsen. c. At medfinansiering accepterer tilsvarende afdragsudskydelse. d. At låntager accepterer eventuelle øvrige betingelser stillet af. e. At låntager indhenter skriftlig accept fra: Eventuelle kautionister. Eventuelle långivere, der træder tilbage for. Begrænsninger 35 Afhængig af udlånstypen kan sætte begrænsninger i relation til nedskrivning af selskabskapital og udbytte. Rapportering 36 kan, indtil lånet er indfriet, anmode om rapportering. a. Dette kan f.eks. være samme rapportering som medfinansieringen modtager.

7 (c) juni docx Side: 7 af 9 37 Så længe lånet ikke er indfriet, skal låntager én gang årligt fremsende selskabets årsregnskaber til. a. Dette skal senest ske senest 14 dage efter, at årsregnskabet er udarbejdet og senest 5 måneder efter udløbet af regnskabsåret. b. Årsregnskabet skal være revisorpåtegnet. Kontrol- og dokumentationskrav 38 Låntager kan frit vælge revisor (som dog ikke må være interesseforbundet med ansøger). Det er en forudsætning for lånetilbuddet, at revisor vurderer, at støttemodtagers forretningsgange og registreringssystemer er tilrettelagt forsvarligt. 39 Låntager skal tilrettelægge forretningsgange, der effektivt sikrer, at projektdokumentation, bilag, regnskaber m.m. opbevares i henhold til gældende lovgivning og bekendtgørelser. 40 Alle regnskabsbilag mv. skal opbevares indtil udgangen af 2025, så EU-Kommissionen, Erhvervsstyrelsen samt repræsentanter for, kan kontrollere alle relevante oplysninger om projektet på stedet. Kun udgifter, der i forbindelse med et kontrolbesøg, kan dokumenteres med originale bilag, vil blive anerkendt som låneberettigede. Der kan foretages kontrolbesøg indtil udgangen af år Repræsentanter for skal, under og efter gennemførelsen af projektet, have adgang til at indhente alle relevante oplysninger, herunder evaluerings oplysninger hos låntager. 42 På s anfordring skal låntager fremsende fuld dokumentation for afholdte og betalte låneberettigede udgifter. Dette skal i så fald være i form af kopi af originale bilag, så som fakturaer, regninger, betalingskvitteringer og lignende. Andet Fortrolighed 43, og dennes repræsentanter, har tavshedspligt i forhold til forretningskritiske informationer stillet til rådighed af låneansøgere og låntagere. a. Fortroligheden dækker såvel: Dokumentationsmateriale om enkeltpersoners eller selskabers økonomiske, personlige eller interne forhold, herunder oplysninger om tekniske indretninger, om fremgangsmåder eller om drifts- eller forretningsforhold. Oplysninger som det er nødvendigt at hemmeligholde, for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser. b. Fortroligheden gælder, uanset om har modtaget informationen mundtligt eller skriftligt. c. Fortroligheden gælder ikke allerede offentlig kendt information. d. indgår ikke individuelle fortrolighedsaftaler. 44 kan offentliggøre nøgleoplysninger om: a. Låneansøgere og låntager, herunder navn, adresse og CVR-nummer. b. Ansøgte og bevilgede lån, herunder projektets titel, projektbeskrivelse, projektperiode, lånebeløbets størrelse, låneberettigede omkostninger, lånevilkår m.m. 45 er underlagt Lov om offentlighed i forvaltningen, dvs. Offentlighedsloven, hvorfor offentliggørelse og aktindsigt ifølge dennes regler og bekendtgørelser kan forekomme.

8 (c) juni docx Side: 8 af 9 Dataopbevaring 46 opbevarer informationer såvel om potentielle, ansøgte som bevilgede lån. a. Dette i form af alle modtagne og indsamlede informationer om såvel udviklingsprojektet, låntagers virksomhed, låntagers ejere, låntagers reelle ejere, låntagers ledelse, låntagers kautionister, låntagers finansielle partnere og låntagers rådgivere. Informationerne opbevares og behandles fortroligt og sikkert. Informationerne placeres på en sikker server i en database. og dennes repræsentanter har implementeret de fornødne sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at oplysningerne ikke misbruges, kommer til uvedkommendes kendskab, hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes eller i øvrigt behandles i strid med gældende lovgivning. Kun og dennes repræsentanter har adgang til informationerne. Data vil aldrig blive solgt eller videregivet til andre formål. repræsentanter og databehandlere vil altid være reguleret af databehandleraftale med. b. Oplysningerne opbevares altid så længe, at der er et retsforhold. Dette i mindst indtil 5 år efter at lånet er fuldt indfriet, samtidig med at opbevaringspligt ifølge anden lovgivning og vilkår respekteres herunder: Regnskabsmæssig opbevaringspligt Bevillingsmæssig opbevaringspligt Opbevaringspligt jf. offentlighedsloven Anonymiserede data til statistiske formål vil ikke blive slettet, da de er anonymiserede. c. Det er låntagers ansvar at sikre, at modtager relevante personoplysninger på låntagers reelle ejere, låntagers ledelse, låntagers kautionister, låntagers finansielle partnere og rådgivere. Samtidig er låntager forpligtiget til at sikre, at personoplysningerne må udleveres til, behandles og opbevares af. anvender personoplysningerne såvel i relation til bevilling som administration af lån. behandler følgende personoplysninger: Navn og identifikationsoplysninger Adresse, kontaktoplysninger og roller Økonomiske forhold Eventuelt andre relevante oplysninger Som hovedregel videregiver ikke personoplysninger, dog kan personoplysninger fremgå af juridiske dokumenter, der underskrives og videregives til relevante parter. Den enkelte person har ret til at få indsigt i, hvilket personoplysninger som Nordjysk Lånefond besidder. Dette kan være i form af kopi af personoplysninger. Personer har samtidig ret til at få slettet/berigtiget mangelfulde eller urigtige oplysninger. opbevarer og behandler personoplysninger jf. reglerne i Persondataforordningen. Som udgangspunkt med hjemmel i artikel 6, stk. 2, Litra b. I visse tilfælde behandles oplysninger med på baggrund af samtykke indhentet efter artikel 9, stk. 2. Litra a. I så fald personer har rettelser til de oplysninger har, eller ønsker at gøre brug af sine rettigheder jævnfør Persondataforordningen, kan man til enhver tid kontakte på telefon eller via . Hvis en person vurderer, at s behandling af personoplysningerne er i strid med den gældende lovgivning på området, kan man klage til datatilsynet (

9 (c) juni docx Side: 9 af 9 De skattemæssige konsekvenser 47 Lånet behandles skattemæssigt i overensstemmelse med gældende lovgivning. 48 Såfremt låntager kan gøre brug af skattekreditordningen, og dermed få udbetalt negativ skat af udviklingsomkostninger, skal låntager gøre brug af ordningen. 49 foretager indberetning af renteudgifter og restgæld til Skat. sender årligt årsopgørelse ud, med oplysninger om renteudgifter og restgæld ultimo sidste kalenderår til låntager. Ansvar 50 yder ikke rådgivning til virksomheder og låntagere. a. Låntager opfordres til at søge rådgivning hos advokat, revisor og/eller andre rådgivere. Tvister 51 Uanset om lånetilbud, lånedokumenter, regler og vilkår oversættes til andet sprog, afgøres tvister med basis i dansk udgave. 52 Eventuelle tvister, for så vidt angår bevillingsretslige forhold, kan påklages til Erhvervsstyrelsen, Vejlsøvej 29, 8600 Silkeborg. 53 Eventuelle øvrige tvister, der måtte opstå i forbindelse med lånet, afgøres med Retten i Aalborg, som aftalt værneting og afgøres i henhold til dansk ret.

2 Låntager skal, i videst muligt omfang, i forbindelse med projektet, medvirke til at skabe større rummelighed på arbejdsmarkedet.

2 Låntager skal, i videst muligt omfang, i forbindelse med projektet, medvirke til at skabe større rummelighed på arbejdsmarkedet. Side: 1 af 8 for lån via Version 604 gældende pr. 9. april 2018 Projektet Tilladelser og social ansvarlighed 1 Låntager skal sikre, at alle nødvendige tilladelser i henhold til eksempelvis byggeplan- miljøbeskyttelses-

Læs mere

Nordjysk Lånefond Generelle lånevilkår

Nordjysk Lånefond Generelle lånevilkår (c) - 31. marts 2014-2014-02-11 506.docx Side: 1 af 7 for lån via Version 506 gældende pr. 11. februar 2014 Låneberettigede omkostninger 1. Det forudsættes, at budgettet alene omfatter låneberettigede

Læs mere

Nordjysk Lånefond Generelle lånevilkår

Nordjysk Lånefond Generelle lånevilkår (c) - 28. oktober 2015-2015-10-23 511 Side: 1 af 7 for lån via Version 511 gældende pr. 23. oktober 2015 Låneberettigede omkostninger 1. Det forudsættes, at budgettet alene omfatter låneberettigede omkostninger.

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om Markedsmodningsfonden 2/8 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud i projektperioden... 4 E.

Læs mere

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler A. Indledning 1. Tilsagnet er betinget af nedenstående vilkår og af, at projektet gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse 2/7 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud

Læs mere

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Standardvilkår For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 1. Tilsagnsgrundlag 1.1. Det er tilsagnsmodtagers ansvar at gennemføre projektet i overensstemmelse

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

1 Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale.

1 Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale. Side: 1 af 18 for lån via Version 605 gældende pr. 14. juni 2018 Formål 1 tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale. 2 Lånet ydes som rentelettet

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til F&U-projekter

Standardvilkår for tilskud til F&U-projekter Standardvilkår for tilskud til F&U-projekter Indholdsfortegnelse A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud i Projektperioden... 4 E. Revision... 5 F. Afrapportering...

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft

UDKAST. Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft UDKAST Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft I medfør af 75 j, stk. 3, 75 l, stk. 3,og 75 m, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8.

Læs mere

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Trafik-,

Læs mere

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra Region Syddanmarks uddannelsespulje

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra Region Syddanmarks uddannelsespulje Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra Region Syddanmarks uddannelsespulje A. Indledning 1. Projektmidler fra uddannelsespuljen ydes med hjemmel i Lov om institutioner for almengymnasiale

Læs mere

1 Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale.

1 Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale. (c) - 25. april 2018-2018-04-09 604 Side: 1 af 16 for lån via Version 604 gældende pr. 9. april 2018 Formål 1 tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale.

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft

Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft BEK nr 703 af 27/05/2015 Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2014-0027133 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Gate21 ansøgning for Albertslund og Ballerup kommuner.

Gate21 ansøgning for Albertslund og Ballerup kommuner. Albertslund Kommune Liljens Kvarter 2 2620 Albertslund 18. december 2018 PRJ-2017-00117 Side 1 6 Att. Leder af Ejendomme Frederik Lerche Gate21 ansøgning for Albertslund og Ballerup kommuner. Skolernes

Læs mere

Udkast til tilsagn om tilskud

Udkast til tilsagn om tilskud Udkast til tilsagn om tilskud Dato Journalnr.: Tilsagn om tilskud til [modtager af tilskud] Erhvervsstyrelsen har vurderet de ansøgninger om tilskud til etablering af højhastighedbredbåndsforbindelser

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

Afsnit I. Indledende bestemmelser

Afsnit I. Indledende bestemmelser Bekendtgørelse om støtte under Grøn Omstillingsfond I medfør af 3, stk. 1 og 2 samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret ved lov nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft

Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft I medfør af 75 j, stk. 3, 75 l, stk. 3, og 75 m, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 128 af 1. februar

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. Standardvilkår: Støtte til Sporskifte (februar 2015) 1. Indledning Sekretariatet for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (herefter blot sekretariatet) fastsætter standardvilkår for tilsagn fra fonden,

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft

Udkast. Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft Udkast Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft I medfør af 75 j, stk. 3, 75 l, stk. 3, og 75 m, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 832348

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft

Bekendtgørelse om særlig lånemulighed i forbindelse med uddannelsesløft BEK nr 399 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 17/03342 Senere

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS

Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS Side: 1 DATABEHANDLERAFTALE Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS 1. Baggrund 1.1 Den Dataansvarlige er den juridiske enhed/kunde som har indgået

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai I medfør af 3, stk. 1 og 2, samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28.

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Askø Strandvig Grundejerforening Per Skov Madsen Alstrup Strandvej 3 4840 Nørre Alslev Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet )

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab DATABEHANDLERAFTALE Indgået mellem [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) og [Databehandleren: F.eks. en lønbehandler] [Adresse]

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Bilag 3. Krav til regnskaber mv.

Bilag 3. Krav til regnskaber mv. Bilag 3 Krav til regnskaber mv. Indholdsfortegnelse 1. PLIGT TIL AT UDARBEJDE SÆRSKILTE REGNSKABER... 3 2. UDVEKSLING AF YDELSER MELLEM AKTIVITETER... 3 3. OMKOSTNINGSFORDELING... 3 4. INDTÆGTSFORDELING...

Læs mere

Kartoffelafgiftsfonden

Kartoffelafgiftsfonden Kartoffelafgiftsfonden December 2015 Vejledning om revision af tilskudsmidler modtaget fra Kartoffelafgiftsfonden Når der modtages støtte fra Kartoffelafgiftsfonden, vil de særlige krav, der gælder for

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015 Svendborg Svenborg havn, Færge og Sundfart Hans Søby Jessens Mole 6 5700 Svendborg Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen,

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 40 % Erhvervsstyrelsen, 19. september 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje I medfør af 2, 3 og 19, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010 om erhvervsfremme fastsættes: Kapitel 1 Formål og tilskudsberettigede projekter

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

STANDARD VILKÅR FOR VÆKSTLÅN

STANDARD VILKÅR FOR VÆKSTLÅN STANDARD VILKÅR FOR VÆKSTLÅN 1 Lånets formål 1.1 Lånet må alene anvendes af Låntager til finansiering af Låntages virksomhed i overensstemmelse med forretningsplanen som Låntager har fremlagt for Vækstfonden

Læs mere

Bekendtgørelse om administration af tilskud fra puljer under Arbejdsmarkedsstyrelsens og Styrelsen for Fastholdelse og Rekrutterings områder

Bekendtgørelse om administration af tilskud fra puljer under Arbejdsmarkedsstyrelsens og Styrelsen for Fastholdelse og Rekrutterings områder BEK nr 1173 af 08/10/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0001985 Senere ændringer

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv I medfør af akt nr. [xx] af [xx]. juni 2017 fastsættes: 1. Energistyrelsen

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen.

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED Tilsagn Vækst via Ledelse Fase 3.. VIRKSOMHED 1 Vækst via Ledelse Virksomhedens stamdata Virksomhed: A/S ApS I/S Personligt Andet Kontaktperson CVR: NB! Se yderligere virksomhedsdata i Anmodning om deltagelse

Læs mere

Bilag 1. Ansøgningsskemaet skal indeholde oplysninger om: a. Hvilke formål branchearbejdsmiljørådet har med aktiviteten,

Bilag 1. Ansøgningsskemaet skal indeholde oplysninger om: a. Hvilke formål branchearbejdsmiljørådet har med aktiviteten, Bilag 1 1. Grundtilskud til branchearbejdsmiljørådets administration Grundtilskud til det enkelte branchearbejdsmiljøråds grundlæggende administration fastsættes hvert år af beskæftigelsesministeren efter

Læs mere

Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice

Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice 7. december 2017 DAFO - Forskerservice Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice 1. Indledende bestemmelser Disse Standardvilkår gælder for alle ydelser leveret af Forskerservice i og uden for kontrakt.

Læs mere

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'.

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'. Betingelser for tilskud til danske deltagere i Eurostars-projekter godkendt før 1. marts 2015 Innovationsfonden Bredgade 40 Nedenstående tilskudsbetingelser udgør sammen med tilsagnet med bilag, opslagsteksten

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. Pulje til investeringer i kollektiv

Instruks for regnskab vedr. Pulje til investeringer i kollektiv Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon: 72 21 88 00 Fax: 33 69 05 48 info@tbst.dk www.tbst.dk Instruks for regnskab vedr. Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Dato 01. sep. 2017 Denne

Læs mere

1. Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale.

1. Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale. Side: 1 af 13 for lån via Version 505 gældende pr. 6. december 2013 Formål 1. tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale. 2. Formålet er at fremme

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten.

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. CERTA S FORRETNINGSBETINGELSER Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. Opdraget CERTA s opdrag omfatter bistand i forbindelse med sikkerhedsmæssige

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Bilag 8 Databehandleraftale [Vejledning til Tilbudsgiverne: Bilaget skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbud. Bilag udfyldes i fællesskab med FMI, hvis det er nødvendigt.

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre BEK nr 97 af 07/02/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2017-11862 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Realdania har valgt at bevilge op til kr kr. til en foranalyse for Rubjerg Knude.

Realdania har valgt at bevilge op til kr kr. til en foranalyse for Rubjerg Knude. Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring 21. august 2019 PRJ-2018-00212 Side 1 6 Att. Bente Mouritzen Foranalyse for Rubjerg Knude Kære Bente Mouritzen har valgt at bevilge op til kr. 200.000

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

Støtteberettigede omkostninger og vilkår for tilskud

Støtteberettigede omkostninger og vilkår for tilskud Bekendtgørelse om midlertidig ordning for tilskud til varmepumper der installeres af energitjenesteleverandører hos varmekunder, hvis fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk nedlægges I medfør af akt

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR

PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR Dato 14. juli 2014 Sagsbehandler Zofia Anna Jagielska Mail zaj@vd.dk Telefon Dokument 14/09216-2 Side 1/6 PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR Regelgrundlag 1. Projekter skal gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Bekendtgørelse om handicappuljen

Bekendtgørelse om handicappuljen BEK nr 214 af 02/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2016-9789 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Betingelser for tilskud til Danida Business Delegations

Betingelser for tilskud til Danida Business Delegations Eksportrådet The Trade Council Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk www.eksportraadet.dk Betingelser for tilskud til Danida Business Delegations

Læs mere

Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager

Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager Svineafgiftsfonden 5. januar 2015 Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager Når der modtages støtte fra Svineafgiftsfonden vil de særlige krav, der gælder

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering I medfør af tekstanmærkning nr. 172 ad 24.24.51 i aktstykke nr. 22 af 8. december 2016 til 24 på finansloven for finansåret 2017,

Læs mere

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Indkaldelse af ansøgninger 2015 September 2015 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Tlf 33 92 67 00 Fax 33 11 47 43 E-mail: ens@ens.dk

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Klubrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i det

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre I medfør af tekstanmærkning nr. 111 til 15 i finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet

Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet Overholdelse af disse standardvilkår er en forudsætning for bevillingen. Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet sendes sammen med tilsagnet.

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Lag Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa

Lag Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa Lag Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa Center for Projekttilskud J. nr. 32407-12-3943 Sagsbehandler.: Sanne Neerup E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk CVR-/CPR-nr.: 32028365 Dato: 18. december 2012

Læs mere

UNDERRETNING OM BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYS- NINGER I VÆKSTFONDEN

UNDERRETNING OM BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYS- NINGER I VÆKSTFONDEN SIDE 1 AF 7 UNDERRETNING OM BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYS- NINGER I VÆKSTFONDEN De relevante persondataregler, som gælder for behandling af personoplysninger, er fastsat i databeskyttelsesforordningen

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR.

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR. IT Databehandleraftale Databehandleraftale om [SYSTEMNAVN] mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj CVR. 11 93 13 16 (herefter nævnt som dataansvarlige) Og [behandlernes navn] [behandlerens

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 18 % Erhvervsstyrelsen, 1. august 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER 1. INTRODUKTION 1.1 Denne informationsskrivelse har til formål at oplyse dig om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, som vi har

Læs mere

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede 1 Behandlingsformål og behandlingsomfang Denne Databehandleraftale (Databehandleraftalen) er indgået som del af eller under henvisning til, at Parterne har aftalt en eller flere leveringer af it-ydelser

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til terapeutisk bistand til forældre til børn med handicap

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til terapeutisk bistand til forældre til børn med handicap BEK nr 155 af 07/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j. nr. 2016-9666 Senere ændringer til

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 Fax 33690548 info@tbst.dk www.tbst.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

UNDERRETNING OM BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYS- NINGER I VÆKSTFONDEN

UNDERRETNING OM BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYS- NINGER I VÆKSTFONDEN SIDE 1 AF 6 UNDERRETNING OM BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYS- NINGER I VÆKSTFONDEN I forbindelse med behandlingen af ansøgningen om medfinansiering eller anden involvering fra vækstfondens side (herefter

Læs mere

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr.

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr. Danmarks Naturfond Hennetved Kågårdsvej 12 5900 Rudkøbing Brev dato: 26-06-2014 J.nr.: 32308-14-L-0787 Center for Projekttilskud Sagsbehandler.: Dennis Munch E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk Tilsagn

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema S3 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema S3

Læs mere

Efter regning: Der er indgået aftale om betaling efter regning, hvilket betyder, at ved

Efter regning: Der er indgået aftale om betaling efter regning, hvilket betyder, at ved 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klager ctr. Nybolig Jan Milvertz Slagelse A/S Rosengade 11 4200 Slagelse Nævnet har modtaget klagen den 30. januar 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Lånet sikres med pant i fast ejendom, og hvis der tillige stilles krav om kaution/meddebitorer, fremgår dette af lånetilbuddet.

Lånet sikres med pant i fast ejendom, og hvis der tillige stilles krav om kaution/meddebitorer, fremgår dette af lånetilbuddet. Avedøre B/S, afd. Store Hus Vester Voldgade 17 1552 København V Dato 31. maj 2013 Vores ref. Jess Bering Hansen Ejendomsnr. 0393644 16 Beliggenhed Sadelmagerporten 2-4 m.fl. 2650 Hvidovre Standardiseret

Læs mere

Lovtidende A. I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad til 15 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes:

Lovtidende A. I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad til 15 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til forskning og udvikling i forbindelse med Diplomuddannelsen på børne- og ungeområdet og Master i udsatte børn og unge (MBU) I medfør af tekstanmærkning

Læs mere

Online handelsbetingelser OOG Company IVS, Fælledvej 17, 7600 Struer Vers. 1.0 af

Online handelsbetingelser OOG Company IVS, Fælledvej 17, 7600 Struer Vers. 1.0 af Online handelsbetingelser OOG Company IVS, Fælledvej 17, 7600 Struer Vers. 1.0 af 12.02.2018 Disse handelsbetingelser gælder for køb af produkter på oogcompany.dk. 1. Bestilling For at kunne handle hos

Læs mere