Referat af to-dags seminar den 10. og 11. september 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af to-dags seminar den 10. og 11. september 2014"

Transkript

1 Referat af to-dags seminar den 10. og 11. september 2014 Sted: Bromølle Kro, Slagelsevej 78, 4450 Jyderup Til stede var: Bertha Langhoff, Per Struwe, Rikke Kristensen, Anne Sørensen, Tina Svarre Hasselager, Åse Munk Mortensen, Ulla Birk Johansen, Allan Krohn, Nils Håkansson og Gert Johansen. Referent Lisbeth Sølvhøj Oplæg og debat om 2020 V/Jens Kragh, direktør i FTF Fokus på samarbejdet med LO + AC, men også vinkler på vækstoplæg og Tillidsreform i det regionale arbejde. Referat: Bertha indledte med en præsentation af Bromølle Kro, som hun er vældig godt bekendt med. FTF havde regionsformands møde i går, fokus på samspillet med LO. Det fyldte også på repræsentantskabsmødet med opfordringer til det regionale niveau om at arbejde videre. Tillidsreformen er måske lidt udsat nu hvor Margrethe Vestager er udskiftet med Morten Østergaard. Generelt er det vanskeligt at snakke tillid i en tid med en nedskæringsdagsorden. Der er også problemer i forhold til ytringsfrihed i regionerne, som scorer lavt især i Sjælland. J.K. : 2020 processen fylder ganske meget i FTF centralt. Udgangspunkt var kongressen i 2012, hvor et organisatorisk indsatsområde blev fastlagt, og det pegede på samarbejdet med de to andre hovedorganisationer. Muligheden for, på sekretariatsplan, at samarbejde om konkrete initiativer skulle afdækkes. Nogle af de store AC organisationer ønsker ikke tæt samarbejde med FTF og slet ikke med LO. Desuden er det sådan at AC udvikler sig, og de fokuserer i AC på det private område, hvor i mod FTF stille og roligt får mere vægt på det offentlige område ikke mindst pga. medlemsfald hos Finansforbundet. Der har været drøftet sammenlægning sekretariatsmæssigt mellem AC og FTF med to politiske overbygninger, men igen var de store AC organisationer i mod. Det er et problem, at især nogen af sundhedsgrupperne uddanner sig ud af FTF og føler mere tilhørsforhold hos AC.

2 Der er dog enighed om at de tre hovedorganisationer sammen har sekretariat i Bruxelles. Sekretariatet er lige etableret. Hvorfor processen? Politiske udfordringer: Velfærdssamfundet er presset, der er pres på aftalesystemet, globaliseringen spiller en rolle, kvaliteten i uddannelserne spiller en rolle, det psykiske arbejdsmiljø er en udfordring, styringen af den offentlige økonomi er også en udfordring. Problematisk hvis de private og offentlige organisationer glider fra hinanden det er nødvendigt, at slå bro mellem den offentlige og private sektor, ellers vil sær den offentlige sektor få ringere vilkår. Der er enighed med LO overordnet, men Metal og 3f er fortsat noget tøvende overfor netop hensyn til det offentlige område, og kan nogen gange melde noget bombastisk ud. Fagbevægelsen har generelt tabt terræn på områder, man tidligere havde monopol på at blive inddraget i (bl.a. arbejdsmarkedspolitik) Der er en generel image krise for fagbevægelsen. Der blev spurgt ind til, hvad der sker, når medlemmerne ikke er specielt interesserede i at blive samlet med LO? Det er vigtigt at sørge for, at den enkelte organisation selv tegner et kraftigere billede af årsagen til medlemskab. Men det er problematisk med de store kulturforskelle mellem LO og FTF, og der er behov for noget der mere er et fællessprog. LO budgetterer med at miste ca medlemmer årligt, men FTF mister også medlemmer, ca medlemmer årligt, primært hos Finans, DLF og BUPL. Hos os begrundet i nedskæringer, faldende børnetal osv. hos LO nok så meget begrundet i regulær medlemsflugt. Tina: Paradokset mellem arbejdet om at centralisere, samtidig med at medlemmerne er mere fokuserede på at deltage i et relevant fagligt fællesskab. Hvad er det, det enkelte medlem ønsker? Anne: faget og fagligheden er det, der fylder mest hos medlemmerne. Generelt spørgsmål: Skal medlemmerne med i denne proces, eller er de i virkeligheden både ligeglade og mere fokuserede på dagligdagen. Der var debat om forskellene på Bente og Harald og deres måde at gå ud i pressen på. Bente træder meget mere diplomatisk. Der er også de mange nye uddannelser, hvor det er usikkert, hvem der skal organisere de enkelte nye uddannelser. Det spørgsmål rummer også de øvrige glidninger mellem professionerne. Vigtigt vi har uddannelses elementerne med. Gert nævner problematikken med TL som rager samtlige nye uddanneler på det tekniske område til sig. Per bekræfter at det er et stort problem. Åse det kan være nødvendigt at man kan lave fælles overenskomster med nogle af LO organisationerne, fordi LO organisationerne har aftalerretten, men vores medlemmer har de relevante uddannelser = ETF mister medlemmer.

3 JK: HVORFOR ny hovedorganisation: Stor stærk organisation med bedre mulighed for indflydelse og besparelser økonomisk. Behov for en styrket analyseindsats, så man kan matche bl.a. finansministeriet. Samarbejde på OK området. Men den lokale/regionale struktur skal falde på plads. Kulturen er vigtig og kan nemt være det område hvor udfordringen er størst. Det gælder både centralt, men også lokalt og regionalt Vigtigt at lave den rigtige deling af arbejdsopgaver mellem hovedorganisationer og medlemsorganisationer. Hovedorganisationerne skal have indflydelse på de overordnede rammer og det er nødvendigt at styrke indflydelsen på regering og folketing, for den indflydelse er blevet markant forringet gennem de seneste år. Nils: det er ikke nok at lave en fælles hovedorg, man er også nødt til at styrke samarbejdet og forståelsen mellem organisationerne fællesskabs følelse! JK: FU har kigget på hvor knasterne er. Der skal gennemføres konkrete samarbejdsprojekter. Det fælles valgoplæg mellem LO og FTF er en kæmpe prøvesten, for her bliver det meget konkret. 3f oplever det samarbejde som afgørende, både hvad der bliver skrevet, og hvad der IKKE bliver skrevet. I 2015 afholder LO kongres ca. 14 dage før FTF. Det skulle meget gerne munde ud i nogle rimeligt parallelle beslutninger om indsatsen i den kommende periode. På OK området er det vigtigt at afdække om der eksempelvis kan være fælles konfliktdækning mellem det offentlige og det private område. Der er nedsat et fælles udvalg mellem FTF og LO som skal lave oplæg til de to kongresser, der er opsamling i foråret 2015 mhp. målretning frem mod efterårets to kongresser med indstillinger. På kongresserne bør det afdækkes og fastlægges, om der fortsat skal arbejdes frem mod en fælles hovedorganisation, eller om man kun skal sørge for et solidt og tæt samarbejde. Orienteringen om den planlagte proces blev meget vel modtaget. Det med politisk uafhængighed er fortsat en stor knast i arbejdet. Tina: vigtigt at huske at rekruttering til folketing og politiske partier har ændret sig fra at være mange personer, der kom fra bl.a. fagligt arbejde og kendskab til virkeligheden. Det bliver mere og mere begrænset, nu rekrutteres der fra uddannelser i stedet, det er med til at belaste kontaktformen. Tillidsreformen: Udgangspunktet er fortsat de 7 principper. Jens Kragh spurgte ind til om startpakken som blev udsendt, er blevet brugt lokalt? Er der behov for mere? andet? De regionale møder, som var en succes, skal de gentages?

4 COI handlingsplanen kan findes på FTF s hjemmeside. De er afsat midler til projektet frem til Meldingerne er, at det går meget trægt ude i marken. Hvad gør vi ved det? Vigtig dagsorden, som ikke må smuldre Spørgsmålene er, hvordan udvikles det lokalt, hvad sker der ved OK 15 og hvad vil der ske ved et regeringsskifte? Alene skiftet fra Vestager til Østergaard giver anledning til overvejelser. Kan man køre Tillidsreform samtidig med at der kører en markant spare dagsorden. Lige nu fungerer det ikke godt nok. BLH vigtigt at finde ud af hvordan principperne kan give mening for medlemmerne. Og JA, der er problemer med den store nedskæringsdagsorden. Det underminerer tilliden. Mener godt det kan bruges i en OK sammenhæng. KL ønsker en udvidelse af ledelses retten og det strider meget mod principperne i Tillidsreformen. Vigtigt med fokus på TR så de er i stand til at udfolde principperne for medlemmerne og gå foran og forklare. Nils, der er meget forskellig tilgang i kommunerne, men regionen arbejder slet ikke med det. Tillidsreformen skal være en del af OK15, men det er arbejdsgiverne og formændene i diverse MED udvalg, som skal tage afsæt i den. BLH det ville være konstruktivt at inddrage Martin Dam / Kalundborg og formand for KL, men der er behov for at få foldet principperne mere ud og gøre dem virksomme. JK fortæller at Politiforbundet vil samle gode argumenter mv. til at tage en diskussion med arbejdsgiverne i Hoved MED Anne fortæller, at det i regionen er lagt i et underudvalg og igen er på dagsordenen til et kommende møde. Men der er et godt stykke vej helt ud på arbejdspladserne. Drøftelserne i egen organisation har ligget på et meget overordnet niveau. Åse, det tager noget tid at løbe den slags i gang og maner til tålmodighed. ETF har sat gang i en runde møder med TR, hvor udgangspunktet er de 7 principper samt rapport fra Mandag Morgen Medarbejder med vilje. Problematisk at få principper og virkelighed til at hænge sammen. Principperne kan drejes flere veje, og man læser det måske forskelligt alt efter om man er medarbejder eller leder. Måske også et problem at mange mellemledere ikke er inddraget er det noget vi skal gøre noget ved? Link til rapporten: Egne drøftelser om LO/FTF samarbejdet, herunder udveksling af praktiske erfaringer på godt og ondt

5 Nils, meget positivt med førstehåndsindtryk af, hvad der foregår. Ikke så godt at få tingene forklaret udelukkende fra medier. Nødvendigt at det kører nedefra også. Enig i vejen, men bekymret hvis tempoet bliver for højt. Nødvendigt at det behandles løbende også regionalt Tina: Hvem er egentlig modparten? Og hvordan håndteres modstanden i EU og hvad består det i? Gert: det handler bl.a. om indførelse af mindsteløn ved lov. Det er de sydlige lande uforstående overfor at DK er imod. Den danske model er jo også under pres herhjemme med henvisning til underviser konflikten. Anne: Meget positivt at direktøren deltog, vigtigt at der er dialog mellem det centrale og regionale niveau. Også nødvendigt at der er et fællesskab bag ved initiativerne, for stort at løfte for små organisationer. Samarbejdet med LO er nødvendigt, selv om der også skal ædes kameler. Per: tæt samarbejde med LO om arbejdsmarkedsdelen. Nogle steder bliver vi aldrig enige. Men samarbejdet er nødvendigt. Allan: Konflikten sidste år danner basis for det fremtidige samarbejde. Går ind for et bredere og mere struktureret samarbejde, men ønsker ikke fusion. Der er behov for megen bearbejdning og drøftelse. Rikke: Hvem vil ægteskabet? Mange LO grupper virker ikke særlig interesserede. Nils: Vigtigt at være solidarisk med andre faggrupper. Næste gang kan det ramme ens egne grupper. Åse. Godt med kontakten til FTF C. Det bør overvejes om samarbejdet med LO kan give den reaktion i medlemsorganisationerne, at nogen simpelthen står af. Tror vi, at vi har et sammenhold og en FTF familie, som i virkeligheden ikke eksisterer? Er vi bange for at miste noget, vi reelt ikke har? Gert: Identiteten følger primærorganisationen BLH. Problemet da BUPL overvejede at gå i LO var, at medlemmerne ikke kan identificere sig med store ufaglærte grupper Vi skal have møder med LO regionalt, men vi er nødt til at have sat konkrete projekter i gang, således at konkrete samarbejdsprojekter danner baggrunden for samarbejdet Gert vigtigt at vi får vendt processen til et mere bottom up, så tingene forankres konkret

6 Åse: Måske skal vi i fællesskab med LO få lavet aftalen med Martin Dam, så er udgangspunktet konkret. Anne: vigtigt at være åben og se muligheder. Beslutning: Emnet skal løbende drøftes af bestyrelsen. Konkret samarbejde skal iværksættes. Samarbejdet skal være til alles fordel. ******************************** Bertha introducerer nye punkter: Løntjek kampagnen, Udpegning til RAR, MED, regninger til regionen Der er udsendt fælles brev fra FTF. Det har givet anledning til snak med LO Næstved om fælles fodslag. Hvor kan der laves en særlig indsats? Næstved sygehus? Fredag den vil man uddele materiale i forbindelse med at der den aften er åben nat i Næstved. LO og FOA er tovholdere, men der søges lokale FTF deltagere. Der efterlyses også gode historier. 20 medarbejdere går rundt og uddeler materialer Anne hos Dbio har det været drøftet, men der er ikke mange sager. Men vigtigt at fastholde samarbejdet med LO om emnet. Men eksemplerne er der, så medarbejderne skal lære at være opmærksomme. Nils mener ikke der er planlagt det store for DSR i år, men synes det er en god ide at lave det til et årligt tilbagevendende foretagende. Gode lønhistorier er meget velkomne Beslutning: Der skal skrives til kontaktpersonerne og forhøres om andre ansatte i Næstved vil indgå i arbejdet. Det skal samtidig fremgå, hvilke muligheder der er for at søge midler til at afholde konkrete ting for hos FTF region Sjælland. Desuden ligger der midler i både FTF og LO centralt. BUPLs materiale udsendes som PDF fil MED Det er alt for bureaukratisk som det fungerer i dag, derfor god grund til at revidere retningslinjerne Tovholderfunktionen kan udelades, det er udelukkende en ekstra belastning for DLF kredsene. Der er en særlig problemstilling vedrørende personlige suppleanter. Der er 17 forskellige modeller i 17 kommuner. Debat om de forskellige modeller og deres positive og negative sider. Ulla hvordan sikres at de udpegede HMU repræsentanterne løfter et FTF mandat og ikke blot deres egen organisations ønsker

7 Beslutning: Der skal arbejdes videre på at få HMU erne til at arbejde som FTF repræsentanter og ikke repræsentanter for egen organisation. Der kan eventuelt sendes materiale vedrørende gå-hjem møder og lignende. Der skrives til såvel kommuner som HMU repræsentanter og Tovholdere for at iværksætte en ny model for udpegning. Fastlæggelse af mødetidspunkter i 2015, inkl. Årsmøde. HUSK KALENDER Tema for Årsmødet skal fastlægges. Kadencen for beretningen skal også fastlægges. Fastlæggelse af regionalt MED arrangement V/Anne, Åse og Nils, jf. referat fra maj Status på gå-hjem-møder og hvem man sender til. Vinterkonferencen status Beslutning: Mødetidspunkter 2015: OBS pr. 1. april er Anne ikke regionsformand for Dbio længere. Årsmøde/temamøde i 2014 er i ugerne 47 eller 48 Januar fredag den 30/1 (Borup) 9 14 Nytårskur (julefrokost i 14 er aflyst) Marts fredag den 20/3 (BUPL) 9-14 Maj fredag den 8/5 (Borup) 9 14 August fredag den 21/8 (DLF) 9-14 Oktober fredag den 23/10 (BUPL) 9-14 November (årsmøde) ( /11 kongres) onsdag den 25/11 (BUPL) fra December tirsdag den 1/12 DLF (julefrokost) evt. Borup Der skal sættes gang i det temamøde/årsmøde, som skal afholdes slut november (BUPL) Djøf med løg ville være et godt oplæg, Nils undersøger. Umiddelbart kan Djøf med Løg Ikke den ønskede dato. Temamødet fastlægges derfor ud fra det tidspunkt, Nils kan aftale Med oplægsholderen MED arrangementet skubbes til foråret 2015

8 Fyraftensmøde med Pernille Tranberg afholdes den 20/11 Holbæk, ansvarlig Åse og Lisbeth. Bookning på plads på Holbæk Vandrerhjem TR Topmøderne: Slagelse 23/10 Per + Bertha + og Allan, booking på plads Der er planlagt 2 møder mere, men der er sammenfald med rigtig mange arrangementer i efteråret, hvorfor de to af møderne møder skubbes til foråret Status på Vinterkonferencen. Programmet på plads. Hjerneforsker, kommunikationsforsker, ETF Gunnar Gamborg, Chris McDonald, Bente Sorgenfrey Programmet er lavet over samme skabelon som de tidligere konferencer. Thomas R.A, BUPL SØ Thomas) udtræder pr. 1. november. Ønsker nye medlemmer. Beslutning: Økonomi: Bestyrelsen giver tilsagn om underskudsdækning og tilskud til noget ekstraordinært på kr. Åse foreslår en samlet oversigt over hvad der foregår frem over og få det lagt på hjemme- siden og sendt ud til kontaktpersoner Overblik over den fremtidige beskæftigelsesindsats Referat: Per fremlægger udviklingen i organiseringen af beskæftigelsesarbejdet: Tre statslige enheder i Ålborg, Odense og Roskilde Der oprettes 8 RAR: 1 i region Nord, 2 i region Midt, 1 i Sydjylland, 1 på Fyn 1 på Sjælland, 1 i Hovedstaden og 1 på Bornholm FTF region Sjælands hidtidige strategi med et beskæftigelsespolitisk netværk, er på tilbagetog. Det er vanskeligt at se, hvordan tanken om sammenhæng til vækst kan realiseres. Bertha har bemærket det på formandsmøde i FTF. FTF tager kontakt til LO Per Struwe og Rikke Kristensen er naturlige emner til udpegning til RAR

9 LO s oplæg blev runddelt. Der er begrænset økonomi og især personlige ressourcer til at udvide den regionale indsats med for eksempel samarbejdsaftaler Bertha er bekymret for en udvikling, hvor der nogen steder er oprettes et pseudo LBR og andre steder ikke. BPN forsøger, gerne sammen med a-kasserne, at danne overblik over de fremad rettede muligheder. Beslutning: Per Struwe og Rikke Kristensen indstilles til RAR Sjælland Punktet gentages på det kommende bestyrelsesmøde den 31. oktober. Hvor langt er vi kommet siden Sorø? Hvilke nye opgaver er der kommet? Hvilke opgaver er fjernet Hvordan ser FTF region Sjælland ud i 2020? Status i forhold til indsatsområderne , hvordan går det i udvalgene? Revision af forretningsorden og bestyrelsesstrategi Referat: Bertha gennemgik beslutningerne fra to-dags seminaret i 2012, og spørger om forventningerne fortsat holder vand. Bemærkede at der i perioden er sket en del opgaveskridning ikke mindst i forhold til beskæftigelsesområdet, hvor der er kommet langt flere opgaver ud uden yderligere ressourcer. Samtidig er det også vigtigt at overveje, hvor arbejdet med FTF regionen beriger én i arbejdet for egen organisation. Spørgsmålet er, om man stille og roligt er ved at køre regionerne ned ved at udlægge flere opgaver, uden den fornødne opbakning fra centralt hold. De øvrige regions formænd føler sig også lovlig belastede af dobbelt arbejde. Hvad forventer medlemmerne? Der var enighed om at FTF mister rigtig meget energi, hvis der ikke er en regional/lokal forankring. Men der SKAL være en sekretariatsfunktion til at understøtte arbejdet. Alt det praktiske er en hæmsko, hvis der ikke er en anker person. Synlighed i forhold til medlemmer blev drøftet, og der var enighed om at FTF, som en paraplyorganisation skal være synlig over for organisationerne regionalt, men ikke nødvendigvis overfor menige medlemmer. Der skal iværksættes arrangementer, som understøtter organisationernes egen indsats på tværs af faggrupperne Det blev fremført, at det kan betragtes som en opgave, der løses for egen organisation i et tværgående arbejde. Anvender den viden der kommer fra det regionale arbejde i arbejdet i egen organisation. Det er også sådan man løfter bredere opgaver, eksempelvis ind-

10 satsen for godt psykisk arbejdsmiljø. Arbejdet mellem organisationerne er yderst vigtigt. Vigtigt med opgaveløsninger på tværs. Også væsentligt at man centralt får at vide, hvordan tingene fungerer ude regionalt. Men de administrative opgaver skal løses professionelt. Administrations opgaver må ikke blive til dobbeltarbejde for bestyrelsen Der blev sat spørgsmålstegn ved om bestyrelsens ambitionsniveau måske er FOR højt. Vigtigt at vi er meget skarpe og vælger hvad vi prioritere frem for at få for mange aflysninger. Konklusion: Det regionale arbejde er vigtigt og giver rigtig god mening for opgaveløsningen i egen organisation, men der mangler en reel forventningsafstemning med FTF centralt. Der kommer mange opgaver flydende ud, arbejdet med MED er et godt eksempel, og beskæftigelsesdelen, hvor der er brugt masser af benarbejde for at få det til at fungere. Det er vanskeligt at få energien til at starte forfra en gang til, når det er usikkert hvor den centrale understøtning skal komme fra. Når det trælse tager overhånd går det galt. Arbejdet skal være berigende og sjovt, og skal kunne anvendes i egen organisation. Der blev ikke drøftet status i udvalgene. Emnet sættes på den først kommende dagsorden. Strategi og forretningsorden blev revideret. Vedlagt som selvstændige filer. Den fremtidige sekretærbetjening Der var enighed om, at sekretærfunktionen er væsentlig, ellers skrider grundlaget. Det er en god ide, at opgaven ligger i en organisation. Godt for både organisationen, sekretæren og regionen. Der ud over er det en styrke for formanden, hvis sekretæren sidder i samme hus. Der var desuden overvejelser over, at mange sekretærfunktioner lapper over hinanden regionerne imellem. Meget dobbelt arbejde, og derfor overvejelse om at dele sekretær med Hovedstaden. Imod taler at der er en fysisk distance, som ved andre lejligheder har vist sig som lidt af en barriere. Alle undersøger i eget bagland, hvilke muligheder, der er for at få tilkoblet sekretærfunktionen Der var enighed om, at der afsættes årligt. En forudsætning er, at der allokeres sekretær ressourcer til vinterkonferencen, som trækker tænder ud. De fleste af de mennesker, der arbejder med Vinterkonferencen er almindelige arbejdsmiljø repræsentanter, som ikke har frikøb

11 Beslutning: Der afsættes kr. årligt til sekretærbetjening. Der lægges vægt på at finde en, der i forvejen sidder i en faglig organisation og helst er regionalt forankret. Rækkefølgen er, at Bertha undersøger i BUPL, hvis det ikke kan lade sig gøre, går stafetten videre til DSR, dernæst DLF og så til sidst region Hovedstaden/Ballerup

Bestyrelsesmøde d. 30. januar 2015 kl. 10 14, inklusiv frokost Sted: Selandia, Bredahlsgade 3. 4200 Slagelse

Bestyrelsesmøde d. 30. januar 2015 kl. 10 14, inklusiv frokost Sted: Selandia, Bredahlsgade 3. 4200 Slagelse Referat FTF Region Sjælland Nykobbelvej 1 4200 Slagelse Bestyrelsesmøde d. 30. januar 2015 kl. 10 14, inklusiv frokost Sted: Selandia, Bredahlsgade 3. 4200 Slagelse Punkt t Bilag Der er afbud fra: Bertha

Læs mere

Der er afbud fra: Allan, Åse og Grethe. Hverken Åse eller Grethe har en suppleant, men dagsorden er tilsendt Jens Callesen som Allans suppleant.

Der er afbud fra: Allan, Åse og Grethe. Hverken Åse eller Grethe har en suppleant, men dagsorden er tilsendt Jens Callesen som Allans suppleant. Referat fra FTF Region Sjælland Nykobbelvej 1 4200 Slagelse Bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2013 Nykobbelvej 1, Slagelse Kl. 11 13.30 Punkt t Der er afbud fra: Allan, Åse og Grethe. Hverken Åse eller Grethe

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde d. 20. december 2013 Roskilde Lærerforening Kl. 9-12

Referat af Bestyrelsesmøde d. 20. december 2013 Roskilde Lærerforening Kl. 9-12 DAGSORDEN FTF Region Sjælland Nykobbelvej 1 4200 Slagelse Referat af Bestyrelsesmøde d. 20. december 2013 Roskilde Lærerforening Kl. 9-12 Punkt Der er afbud fra: Bertha er syg, Nils går før frokost, Per

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde FTF region Sjælland Mandag den 26. maj Sted: DLF Roskilde, Møllehusvej 8

Referat fra Bestyrelsesmøde FTF region Sjælland Mandag den 26. maj Sted: DLF Roskilde, Møllehusvej 8 Referat FTF Region Sjælland Nykobbelvej 1 4200 Slagelse Referat fra Bestyrelsesmøde FTF region Sjælland Mandag den 26. maj Sted: DLF Roskilde, Møllehusvej 8 Punkt Bilag Der er afbud fra: 1.1 Valg af ordstyrer

Læs mere

12-12 seminar for bestyrelsen for FTF region Sjælland Den 3. og 4. juni 2013, Havnsø Hotel

12-12 seminar for bestyrelsen for FTF region Sjælland Den 3. og 4. juni 2013, Havnsø Hotel Referat FTF Region Sjælland Nykobbelvej 1 4200 Slagelse 12-12 seminar for bestyrelsen for FTF region Sjælland Den 3. og 4. juni 2013, Havnsø Hotel Udkast til referat af region Sjællands bestyrelsesseminar

Læs mere

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde 4/09 i FTF Region Sjælland torsdag den 11.6.09 kl. 13-17

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde 4/09 i FTF Region Sjælland torsdag den 11.6.09 kl. 13-17 FTF Region Sjælland Ringstedcentret Nørregade 13 4100 Ringsted Tlf. 20 91 71 53 hellekehlet@dsr.dk Referat fra Regionsbestyrelsesmøde 4/09 i FTF Region Sjælland torsdag den 11.6.09 kl. 13-17 BUPL Midtsjælland,

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Referat FTF Region Hovedstadens Bestyrelsesseminar den 10. og 11. maj 2012. Hotel Frederiksdal, Kongens Lyngby

Referat FTF Region Hovedstadens Bestyrelsesseminar den 10. og 11. maj 2012. Hotel Frederiksdal, Kongens Lyngby Referat FTF Region Hovedstadens Bestyrelsesseminar den 10. og 11. maj 2012 Hotel Frederiksdal, Kongens Lyngby Deltagere: Bestyrelse: Alice Linning, Vibeke Westh (kun 11/5), Lars Christensen, Majbrit Berlau

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00 31. oktober 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00 Mødet afholdtes i Københavns Politiforening, H. C. Andersens Boulevard 42, 1. 1553 København

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 30. august 2013 kl. 09.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 30. august 2013 kl. 09.00-12.00 24. september 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 30. august 2013 kl. 09.00-12.00 Mødet blev afholdt i Kost- og Ernæringsforbundet, Nørre Voldgade 90, 1358 København K Mødelokalet

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar. Onsdag den 24. juni 2015 kl med efterfølgende middag kl i 1. th.

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar. Onsdag den 24. juni 2015 kl med efterfølgende middag kl i 1. th. Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar Onsdag den 24. juni 2015 kl. 10.00-17.30 med efterfølgende middag kl. 18.30 i 1. th. Mødet afholdtes i FTF Niels Hemmingsens Gade 12 1010 København

Læs mere

Referat af FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Tirsdag den 21. februar 2012 Kl hos BUPL Storkøbenhavn; Lindevænget 19, 2750 Ballerup

Referat af FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Tirsdag den 21. februar 2012 Kl hos BUPL Storkøbenhavn; Lindevænget 19, 2750 Ballerup 24. februar 2012 Referat af FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Tirsdag den 21. februar 2012 Kl. 9.00-12.00 hos BUPL Storkøbenhavn; Lindevænget 19, 2750 Ballerup Tilstede: Alice Linning, Lars Christensen,

Læs mere

Referat til FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 25. september 2015 kl. 09:00-12:00.

Referat til FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 25. september 2015 kl. 09:00-12:00. Referat til FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde 9. november 2015 Fredag den 25. september 2015 kl. 09:00-12:00. Mødet afholdes i Dansk Sygeplejeråd Frederiksborggade 15, 4. sal 1360 København K Deltagere

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 29. juni 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 29. august 2014 kl. 9.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 29. august 2014 kl. 9.00-12.00 29. august 2014 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 29. august 2014 kl. 9.00-12.00 Mødet var i DSR, Kreds Hovedstaden, Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 København K Deltagere

Læs mere

Referat FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. torsdag den 30. november 2017 kl hvorefter der er julefrokost i Tivoli Brdr.

Referat FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. torsdag den 30. november 2017 kl hvorefter der er julefrokost i Tivoli Brdr. Referat FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde torsdag den 30. november 2017 kl. 10.00-13.00. hvorefter der er julefrokost i Tivoli Brdr. Price Mødet afholdes i Københavns Politiforening H. C. Andersens

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde 20. april 2012 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 30. marts 2012 Kl. 9.00-12.00 med efterfølgende frokost hos DSR Hovedstaden, Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 København K

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden?

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden? Møde: KS Dato: 4. april 2019 Sted: Ryesgade 62 A Tidspunkt:8.30-15.00 Referent: Mødeleder: Fraværende: UKS, LDV, CK Forkortelser: Karsten Lynge Simonsen (KLS), Jan Knærkegaard (JK), Ulla Koch Sørensen

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 15. marts 2013 kl. 9.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 15. marts 2013 kl. 9.00-12.00 3. maj 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 15. marts 2013 kl. 9.00-12.00 Mødet afholdes i Kost & Ernæringsforbundet Nørrevoldgade 90, 1358 Kbh. K Lokale A 19, 1. sal Deltagere:

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling 12-1169 - JEKR - 26.11.2012 Kontakt: Jens Kragh - jekr@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling Godkendt på FTF s kongres den 14.-15.11.2012 _ Stærke faglige organisationer

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017

Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017 Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017 Inden årsmødet holdt Bente Sorgenfrey, formand for FTF et oplæg om samarbejdet mellem FTF og LO med tanke på en sammenlægning af de 2

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 26.05.2019 kl. 9:00 Sted: Hotel Jörgen Kock, Malmø Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L.T.

Læs mere

Referat fra FTF Bestyrelsesmøde

Referat fra FTF Bestyrelsesmøde 20. december 2012 Referat fra FTF Bestyrelsesmøde Onsdag den 5. december 2012 kl. 10-13 med efterfølgende julefrokost kl. 14 i Restaurant Brdr. Price, Rosenborggade 15-17, København K Mødet afholdes i

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Referat af FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar 2012 den 25. juni 2013 på Hotel Frederiksdal, Frederiksdalsvej 360, 2800 Kongens Lyngby

Referat af FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar 2012 den 25. juni 2013 på Hotel Frederiksdal, Frederiksdalsvej 360, 2800 Kongens Lyngby Deltagere: Bestyrelse: Alice Linning, Vibeke Westh, Lars Christensen Suppleanter: Stephen Frank Mortensen Referat af FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar 2012 den på Hotel Frederiksdal, Frederiksdalsvej

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

MASTERPLAN Ledersektionen inddrages i arbejdet omkring faglighed mhp. at sikre fælles fodslaw og adgang til arbejdspladserne.

MASTERPLAN Ledersektionen inddrages i arbejdet omkring faglighed mhp. at sikre fælles fodslaw og adgang til arbejdspladserne. MASTERPLAN 2016 Bestyrelsens vision / værdigrundlag for arbejdet i 2016 tager udgangspunkt i den formulerede mission, centralt besluttede indsatsområder og projekter i SLC, samt det fremtidige arbejde

Læs mere

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye KB-møde mandag d. 2. marts 2015 kl. 16.00-20.00 Hos Rikke Friis, Nørregade 7, 8660 Skanderborg Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere:

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Kredsbestyrelsesmøde DSR Kreds Syddanmark Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen (kommer kl. 11.00), Anne Nissen

Læs mere

Lokale RØD, indgang E.

Lokale RØD, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 13. februar 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Afbud: Kim Madsen, Rikke Østergaard (i stedet deltager Thomas Bannow), Morten Malmgren, Bjørn Andersen og Rasmus Christiansen

Afbud: Kim Madsen, Rikke Østergaard (i stedet deltager Thomas Bannow), Morten Malmgren, Bjørn Andersen og Rasmus Christiansen Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 3.-4. September 2016 Deltager: Toke Nielsen, Dennis Otkjær, Rasmus Sørensen, Thomas Bannow, Dennis Gartig, Mia Kvistgaard, Emil Bill, Amanda Reichert, Nikolaj Mailand, Jack

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Tilbage og fremad. Regionsbestyrelsens beretning

Tilbage og fremad. Regionsbestyrelsens beretning Tilbage og fremad Regionsbestyrelsens beretning 2014-15 Ergoterapeutforeningen, Region Øst er i år 10 år gammel. Vi omfatter 46 kommuner og to regioner 27.april 2015 Beretning fra regionsbestyrelsen i

Læs mere

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne.

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne. 1. Styrelsesmøder Ordinære møder. Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. a) Mødetidspunkt: Mandage med 2-3 ugers mellemrum. Møderne fastlægges for 1 år ad gangen. b) Deltagere: Alle

Læs mere

Referat. TR netværksmøde d. 5. september 2017 kl Sofiendalsvej 3, Aalborg. Der er morgenkaffe kl som vanligt.

Referat. TR netværksmøde d. 5. september 2017 kl Sofiendalsvej 3, Aalborg. Der er morgenkaffe kl som vanligt. Referat TR netværksmøde d. 5. september 2017 kl. 9-15. Sofiendalsvej 3, Aalborg Der er morgenkaffe kl. 8.30 9.00 som vanligt. Karen Kretzschmar fra DSA kommer fra kl 9-12. Oplæg for TR om bl.a.: A-kassens

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværksmøde

Referat fra pædagogisk netværksmøde Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværksmøde Mandag den 21. august 2017, kl. 09.00-15.30 FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg Bestyrelsen: Iben

Læs mere

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen FTF repræsentantskabsmøde 29-05-2017 1 Alle skal uddannes til digitale revolution Digitalisering er blevet big hype! FTF var blandt de første og mest

Læs mere

Bestyrelsesreferat 17/

Bestyrelsesreferat 17/ Referat af afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 17. november 2011 kl. 8.30-15.30 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Karen Munk Andersen, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012

Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Brian Dinesen, Kim Barslund, Majbritt Landbo, Ellen Christiansen, Susanne Døssing, Conni Hansen,

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg.

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Dato: 14-09-2017 Deres ref.: Vor ref.: Sagsbehandler: 06-F38/20129 IDH/- Bestyrelsesseminar den 5.-6. september 2017 - referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Deltagere: Rikke Hunsdahl,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Tilstede: Anders Fløjborg, Helle Christoffersen, Anne Steenberg, Jeppe Bülow Sørensen, Rikke Rødekilde og Charlotte Holmershøj

Læs mere

Referat af FTF Region Sjællands årsmøde d. 3. november 2011.

Referat af FTF Region Sjællands årsmøde d. 3. november 2011. Region Sjælland 23.11.2011 Referat af FTF Region Sjællands årsmøde d. 3. november 2011. Helle Kehlet bød velkommen til årsmødet, og fortalte at lokalerne i BUPL Midtsjælland havde dannet ramme om flere

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 19. januar 2017 Kvæsthuset Kl. 10:00-12:00 Møde med kredsbestyrelsesmedlemmer kl

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 19. januar 2017 Kvæsthuset Kl. 10:00-12:00 Møde med kredsbestyrelsesmedlemmer kl Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 19. januar 2017 Kvæsthuset Kl. 10:00-12:00 Møde med kredsbestyrelsesmedlemmer kl. 12.00-16.00 Deltager: Irene Jeanette Marie, Bodil, Hanne. Referant. Jonna Referat

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00 REFERAT Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Ulla Blok Kristensen Tina Boel Bo Christensen Peter Sandkvist

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 kl. 9.00 12.00 herefter temadag omkring psykisk arbejdsmiljø der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. ICN i Barcelona

Læs mere

Helle Marqweis, Rikke Jensen, Pernille Dalsgaard

Helle Marqweis, Rikke Jensen, Pernille Dalsgaard Referat af bestyrelsesmøde den 25.01.2010. Deltagere Bestyrelsen: Anette Jørgensen, Anne Bjerregaard, Bente Jakobsen, Henning Jakobsen, Ingerlise Thage, Anne Sørensen, Randi Pedersen. A-kasseleder: Medarbejdere:

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ 3 2400 KØBENHAVN NV 1 Rammer for forældrerådets virksomhed Stk. 1. Forældrerådet udøver deres virksomhed indenfor rammerne af den

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer Fællesarrangementer under AMR 2019 I 2019 sætter vi i fællesskab fokus på arbejdsmiljørepræsentanterne og arbejdsmiljøet på arbejdspladserne. I AMR 2019-KAMPAGNEN

Læs mere

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 5. september 2015 Punkt Hvem har stillet punktet Type 1 Velkomst Orientering/gennemgang af dagsordenen Referat Praktiske oplysninger 2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde: Torsdag d. 26. juni 2014, kl. 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Annie, Gunna, Henrik, Susanne og Mette Dagsorden 1. Mettes arbejdstider

Læs mere

Mandag d.19.januar

Mandag d.19.januar FOA FAG OG ARBEJDE SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SOSU. 01/2015 9501-15-38-02 Referat fra bestyrelsesmøde SOSU-Sektoren Mandag d.19.januar 2015 17.00-20.30 i FOA Brønderslev, Grønnegade 21, 2. 9700 Brønderslev

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: 18-1123 E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 27. juni 2018 Telefon: 4022 0107 Referat Møde: 2. møde i Temagruppen for data og kvalitet

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 22. nov. 2018

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 22. nov. 2018 Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 22. nov. 2018 Deltagere: Marianne Roth

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 17/8 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat

Referat af bestyrelsesmøde d. 17/8 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat Referat af bestyrelsesmøde d. 17/8 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Godkendelse af referat fra Bestyrelsesmødet 10/5 TR-møde 17/5 /B 2) Godkendelse af forretningsorden for FKF s bestyrelse. (Bilag)

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 15. september 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Dagsorden til kredsbestyrelsesmøde Tirsdag d. 12. marts 2019 kl. 09.00 15.00 Mødet afholdes på kredsens kontor i Borup Møllevej 15, 4140 Borup D. 7. marts 2019 Kristina Stange og Annette Møller var med

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN 27.02. 2015 Dato: 27.02.2015 Tid: 9.00 10.00 Kaffe fra kl. 8.30 Sted: Birk Centerpark 4, Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012 Referat fra Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den 15. - 16. maj 2012 DAG 1 Velkomst til faggruppelandsmøde Der er 8-10 nye deltagere på mødet i år Valg af ordstyrer og referent:

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 1 Den 16. marts 2017 Til

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 21.november 2011.

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 21.november 2011. Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 21.november 2011. Tilstede: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Mette Johansen, Peter Johansen, Marcus Munch. Fraværende: Line Reffelt Jørgensen (barsel),

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 27. april kl på Comwell Hotel i Kolding

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 27. april kl på Comwell Hotel i Kolding Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 27. april kl. 12.00 på Comwell Hotel i Kolding Til stede: Jørgen Lassen (formand), Jørgen Kleener, Annette Frölich, Mogens Hüttel,

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere Social- og sundhedssektoren april 2010 Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere 1. Velkomst og præsentation. Kort runde, samt velkommen. Vi er 3 handicapledsagere og 13 handicaphjælpere samt

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

Referat Regionsbestyrelsesmøde 27. november 2014, kl i Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden, Holmbladsgade 70, 3. sal, lokale 3.

Referat Regionsbestyrelsesmøde 27. november 2014, kl i Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden, Holmbladsgade 70, 3. sal, lokale 3. Referat Regionsbestyrelsesmøde 27. november 2014, kl. 13 17 i Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden, Holmbladsgade 70, 3. sal, lokale 3. Indhold 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)... 2 2. Repræsentantskab

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 26. sept kl hos Jette

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 26. sept kl hos Jette Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 26. sept. 2018 kl. 14.00 hos Jette Indbudte: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand), Didde Rønhave (TR Roskilde), Anja Dyhr (TR Slagelse), Cecilie Risør,

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar. Mandag den 22. maj 2017

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar. Mandag den 22. maj 2017 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar Mandag den 22. maj 2017 Deltagere: Afbud: Regitze Flannov, Flemming Ernst, Henriette Brockdorff, Rasmus Hangaard Balslev, Tine Nielsen, Alice Linning,

Læs mere

Referat - af møde i Forretningsudvalget 18 19. november 06 på Sekretariatet

Referat - af møde i Forretningsudvalget 18 19. november 06 på Sekretariatet Referat - af møde i Forretningsudvalget 18 19. november 06 på Sekretariatet Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater 4. Status på Forretningsudvalget

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-15-24-04 Referat fra sektorbestyrelseskonference 21. og 22. september, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev. Til stede:

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 23. maj 2013. Sted: Frivillighedscenter Aarhus Kl.: 09.30 12.30

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 23. maj 2013. Sted: Frivillighedscenter Aarhus Kl.: 09.30 12.30 Aarhus, den 31. maj 2013 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 23. maj 2013 Sted: Frivillighedscenter Aarhus Kl.: 09.30 12.30 Referent: JWS Fraværende:? Mødeleder: Forkortelser: FP Søren Aakjær SJA, Jesper

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere