Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de multibaner, som har indsendt selvevalueringen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de multibaner, som har indsendt selvevalueringen."

Transkript

1 Notat NIRAS Konsulenterne A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden MULTIBANER Telefon Fax thi@niraskon.dk CVR-nr Notat vedrørende multibaner 16. marts Indledning Lokale- og Anlægsfonden har i forbindelse med deres evalueringsværktøj til evalueringer blandt støttede idræts-, kultur- og fritidsfaciliteter bedt NIRAS konsulenterne administrere og analysere fonds- og puljeevalueringsskemaerne. Evalueringsskemaerne er produktet af en selvevaluering gennemført blandt udvalgte støttede idræts-, kultur- og fritidsfaciliteter. Skemaerne er målrettet den enkelte facilitet, men dele af skemaerne er ens for alle projekter - herunder spørgsmål om, hvem der anvender faciliteterne, og hvor stor tilfredsheden er med faciliteterne. Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de multibaner, som har indsendt selvevalueringen. 2. Datagrundlag Der er pr. 16. marts 2008 registreret 140 selvevalueringsskemaer. Heraf er der 90 fondsevalueringsskemaer, 41 puljeevalueringsskemaer samt 9 skemaer, der er indsamlet under en pilottest i forbindelse med udarbejdelsen af evalueringsværktøjet. Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de multibaner, der har deltaget i evalueringen. En multibane kan betegnes som en afgrænset bane, der kan anvendes til flere forskellige sportsaktiviteter. Blandt de forskellige sportsgrene, man kan udøve på en sådan bane, er bl.a. gadehockey, fodbold, basketball og håndbold. Overfladen på en multibane kan fx være asfalt, kunstgræs eller gummibelægning.

2 2 Der er 14 multibane-projekter med i evalueringen, hvoraf de fleste - 10 stk. - har fået bevilget støttemidler fra Puljen. De resterende 4 projekter har modtaget en fondsbevilling. Datagrundlaget indeholder ingen projekter fra pilotindsamlingen. Evalueringsresultaterne er en blanding af kvantitative og kvalitative vurderinger. Dvs. at selvevalueringen både indeholder de lukkede spørgsmål, hvor svarene er let sammenlignelige og de mere åbne spørgsmål, hvor besvarelsen er fri og i højere grad kan uddybes og nuanceres i forhold til de lukkede besvarelser. Begge former for besvarelse vil blive afrapporteret i notatet, om end der kun bringes et udsnit af de åbne besvarelser, som repræsenterer de generelle tendenser i evalueringen. Da datagrundlaget for multibaner er ret spinkelt i og med der kun er 14 multibaner med i evalueringen, og ikke alle multibaner har svaret på alle spørgsmål skal procentsatserne læses med et vist forbehold. Fordelingerne viser en tendens, men vil være sårbare for udsving. Derfor vil de kvalitative besvarelser også have en relativ stor vægt i dette notat. 3. Multibanernes overordnede målopfyldelse Tilfredsheden med nybyggeriet af multibaner er generelt stort. Som illustreret i Tabel 1, vurderes 12 ud af 14 multibaner til i høj grad at leve op til formålet og målsætningerne med byggeriet. De sidste to multibaner vurderes til i nogen grad at have levet op til formålet, og der er således ingen af multibanerne, der vurderes til i ringe grad eller slet ikke at have levet op til formålene. Tabel 1: I hvilken grad lever byggeriet overordnet op til formålet og målsætningerne med byggeriet? I høj grad % I nogen grad 2 14 % I ringe grad 0 0 % I alt % At der er stor tilfredshed med multibanerne skinner også igennem i de udvalgte kommentarer, som er angivet i Tabel 2. De kvalitative udsagn vidner om, at multibanerne i høj grad lever op til målsætningerne. Multibanerne bliver et sted, hvor der altid er liv, og de anvendes af børn og unge fra tidlig morgen til sen aften. Banen bruges også af de børn, som normalt ikke dyrker idræt.

3 3 Tabel 2: Beskriv og vurder kort om byggeriet overordnet virker efter hensigten i forhold til formålet og målsætningerne? 2004-P P P-0243 Skole og SFO bruger banerne som forventet. Mange børn, der ikke dyrker nogen form for sport, deltager også i frikvartererne. Idrætsforeningen har haft problemer med at finde trænere til de ønskede hold, og byens borgere bruger banerne efter skolelukning som forventet. Banen virker fuldt ud efter formål og målsætning. Vi har måttet indføre turnusordning i frikvartererne. Der er børn (og voksne) på banen hver eftermiddag og faktisk til efter mørkets frembrud. Hensigten var at samle børn og unge i deres fritid, hvilket til fulde er blevet opfyldt. Banen er fuld af glade børn og unge i dagtimerne, som mødes på tværs af alder og køn. Der er på forhånd defineret en eller to specifikke målgrupper, som multibanerne har ønsket at tiltrække til deres faciliteter. For de fleste multibaner er det områdets børn og unge, man i særlig grad har ønsket at tiltrække, men enkelte baner har også ønsket at få den organiserede idræt og øvrige lokale borgere til at anvende banen. Tabel 3 viser, at det i høj grad er lykkedes at tiltrække de på forhånd valgte målgrupper. For ingen af multibanerne er det i ringe grad eller slet ikke lykkedes at tiltrække den udvalgte målgruppe. Tabel 3: I hvilken grad er det lykkedes at tiltrække den/de på forhånd valgte målgrupper? Antal målgrupper Andel målgrupper I høj grad 8 67 % I nogen grad 4 33 % I ringe grad 0 0 % I alt % Note: Dette spørgsmål er besvaret for 9 multibaner, hvoraf 3 har haft to på forhånd definerede målgrupper. Tabel 4 viser nogle af forklaringerne på, hvorfor det i så høj grad er lykkedes at få de på forhånd udpegede målgrupper til at benytte sig af multibanerne. Derudover fremhæves også et eksempel på, hvorfor det kun i nogen grad er lykkedes et enkelt sted. Det, der gennemgående nævnes som de vigtigste årsager til, at det er lykkedes at få især børn og unge til at benytte multibanerne, er banernes centrale placering og høje kvalitet, god markedsføring samt en stor lokal opbakning.

4 4 Tabel 4: Beskriv hvorfor det er lykkedes/ikke er lykkedes at få den/de på forhånd valgte målgrupper til at benytte byggeriet? 1998-F F P P-0086 Når det kun "i nogen grad" er lykkedes at tiltrække den organiserede idræt, skyldes det primært, at der ikke var nogen lokale foreninger, der bød ind ( ) Nu er det lykkedes fra næste sæson at få 2 større til dels lokalforankrede foreninger ind, og sammen med de allerede "etablerede" udgør de en god bredde på udbud og tilbud. På den anden side er meget idræts- og fritidsliv i bydelen præget af spontanbrugere, så derfor er der også planlagt plads til disse grupperingers udøvelse af idræt (og kultur). Fordi området indbyder til aktivitet, og vi bor i et mindre lokalområde, hvor der ellers ikke er de store udfordringer. Multibanens centrale placering ved vores nye Egnscenter og lige ved siden af skolen har været meget vigtigt. Vi har ikke så mange faciliteter i området. Desuden har den lavet et nyt samlingssted i vores landsbysamfund. Det er lykkedes på grund af omtale, fælles opbakning, et godt forarbejde fra idrætsforeninger og skole/ fritidshjem og lokale ildsjæle. I forlængelse af forrige spørgsmål er det også vurderet, i hvor høj grad det er lykkedes at tiltrække forskellige brugergrupper til multibanerne foruden dem, som på forhånd var tiltænkt som målgruppe. Tabel 5 viser, at det også i høj grad er lykkedes multibanerne at tiltrække forskellige brugergrupper. Ved ti ud af tolv multibaner vurderes det, at det i høj grad er lykkedes at få forskellige grupper til at benytte sig af multibanen. Tabel 5: I hvilken grad er det alt i alt lykkedes at få forskellige brugergrupper til at benytte byggeriet? I høj grad % I nogen grad 2 17 % I ringe grad 0 0 % Det har ikke været formålet 0 0 % I alt % I selvevalueringen bliver det uddybet, hvorfor det er lykkedes at få flere forskellige brugergrupper til at benytte multibanen. De mest udbredte forklaringer er multibanens centrale beliggenhed, samt at multibanens mange anvendelsesmuligheder appellerer til mange forskellige grupper.

5 5 Tabel 6: Beskriv hvorfor det er lykkedes/ikke er lykkedes at få forskellige brugergrupper til at benytte byggeriet? 2004-P P-0243 Vi har ikke gjort noget særligt for at få andre brugere ind ud over presseomtalen i forbindelse med indvielsen. Jeg har talt med nogle af brugerne, når jeg har set nye folk på banen. De angiver, at de blot har hørt om banen og derfor gerne ville benytte den. Det kan være personer uden direkte tilknytning til skolen eller personer (gerne unge mennesker) på familiebesøg i området. I weekenderne samles hele familier på banen til en intern konkurrence i forbindelse med familiefester. Desuden bruger børn banen i deres frikvarter (alle kan være med) Evalueringen af multibanen vidner også om, at det for hovedparten af banerne er lykkedes at tiltrække det forventede antal borgere. Ti ud af tretten multibaner mener, at det i høj grad er lykkedes, mens den resterende andel vurderer, at det i nogen grad er lykkedes. Fordelingen kan ses i Tabel 7. Tabel 7: I hvilken grad er det alt i alt lykkedes at opnå det forventede antal borgere? I høj grad % I nogen grad 3 23 % I ringe grad 0 0 % Det har ikke været formålet 0 0 % I alt % De kvalitative vurderinger peger på, at positiv omtale i forbindelse med de nyopførte multibaner, de fleksible vilkår på en multibane samt arrangementer for interesserede har haft stor betydning for, at det i høj grad er lykkedes at tiltrække det forventede antal borgere. Tabel 8 viser to udvalgte kommentarer. Tabel 8: Beskriv hvorfor det er lykkedes / ikke er lykkedes at opnå det forventede antal brugere? 2004-P P-0243 Ved at vi har lavet arrangementer på banen for at vise, hvad banen kan bruges til. Fordi alle kan være med uanset niveau, alder eller sportslige ambitioner.

6 6 4. Byggeriets faciliteter I forbindelse med multibanen er der i enkelte tilfælde mulighed for også at anvende øvrige faciliteter. I selvevalueringen spørges der til, i hvilken grad anvendelsen af hver enkelt af de på forhånd udpegede faciliteter har levet op til formålene. Multibanerne har vurderet ud fra op til tre forskellige faciliteter, hvorfor der indgår 18 faciliteter fordelt på de 14 multibaner i Tabel 9. En facilitet kan fx være selve multibanen, et klatrestativ eller en minikunstgræsbane. Tabel 9 viser, at hovedparten af faciliteterne i anvendelsen lever op til deres formål. 15 ud af 18 faciliteter vurderes til i høj grad at leve op til formålene. Kun en enkelt facilitet vurderes til i ringe grad at leve op til formålene. Tabel 9: I hvilken grad har anvendelsen af én af de (op til tre) nye faciliteter levet op til formålene? Antal faciliteter Andel faciliteter I høj grad % I nogen grad 2 11 % I ringe grad 1 6 % I alt % Note: Dette spørgsmål er besvaret for 14 multibaner. 11 multibaner har haft en facilitet at vurdere anvendelsen af, 2 multibaner har haft to faciliteter at vurdere anvendelsen af, mens en enkelt multibane har haft tre faciliteter at vurdere anvendelsen af. Som vist i den ovenstående tabel vurderes hovedparten af faciliteterne i tilknytning til multibanen i høj grad at leve op til deres formål. Alligevel har der i fire tilfælde været behov for at få foretaget ændringer efter indvielsen. Det illustreres i Tabel 10. De ændringer, man har været nødt til at foretage, har dog været i småtingsafdelingen. Et enkelt sted har man sat lys op på banen med automatisk afbryder, et andet sted har det været nødvendigt at forstærke målene, og et sted har der været problemer med svejsninger i kunstgræsset. Tabel 10: Har det efter indvielsen vist sig nødvendigt at foretage ændringer i byggeriet (i forhold til fx akustik, overflader, rengøringsegnethed m.v.)? Ja 4 33 % Nej 8 67 % I alt %

7 7 5. Effekter af byggeriet Besvarelserne fra selvevalueringen viser, at der i næsten alle tilfælde har været uventede effekter af byggeriet af multibanerne. Lidt under halvdelen af banerne har oplevet uventede positive effekter, og samme andel har haft både negative og positive effekter, mens der er et enkelt tilfælde, hvor man kun har haft negative uventede effekter. Tabel 11 viser også, at kun en enkelt multibane ikke har haft nogen uventede effekter. Tabel 11: Har der været uventede positive og/eller negative effekter af byggeriet? Ja, positive effekter 6 43 % Ja, negative effekter 1 7 % Både positive og negative effekter 6 43 % Nej, ingen uventede effekter 1 7 % Ved ikke 0 0 % I alt % Tabel 12 viser et udpluk af de uddybende kommentarer til de positive og negative effekter, som byggerierne har afstedkommet ved multibanerne. Mange af de positive kommentarer handler om, at multibanen har givet områdets børn og unge større lyst til at dyrke fysiske aktiviteter. Derudover er det blevet et godt mødested for børn og unge. Blandt de negative effekter, der bliver fremhævet, er støjgener fra multibanen og det hårde arbejde i anlægsfasen. Tabel 12: Hvilke uventede positive/negative effekter har der været af byggeriet? 2004-P P P-0086 Positiv kommentar De unge har kunnet finde hinanden og har sat fokus på bevægelsesmuligheder i hverdagen. Banen står aldrig uberørt i dagtimerne. Den hidtil bedste investering, området har lavet. Nogle har været skeptiske i starten og sagt: "Hvad skal vi med den?". Men i dag bruger de banen i sundhedens ånd. Negativ kommentar 2004-P-0036 Naboer klager over støj efter kl P P-0086 Placeringen har gjort, at de mindste kun bruger banen, når de voksne er med. De kan ikke altid bare bruge banen. Det er et hårdt arbejde i anlægsfasen for de frivillige, hvilket nok er kommet som en overraskelse for nogle.

8 8 6. Opsamling af resultater I dette notat er beskrevet, hvordan de multibaner, som har modtaget støttemidler fra Lokale- og Anlægsfonden, vurderer deres byggeris overordnede målopfyldelse, faciliteter og uventede effekter. Den gennemgående opfattelse er, at multibanerne har indfriet de fleste af de mål og forhåbninger, som på forhånd var stillet til dem. Dette illustreres af Tabel 13, som er et udvalg af de overordnede kvalitative kommentarer og gode råd, som selvevalueringen af multibanerne har bidraget med. Tabel 13: Supplerende kommentarer og gode råd på baggrund af byggeriet af multibanen 1997-F P P P-0169 Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmålene, så er der kun tilfredshed med de anlagte baner. Banerne er et populært opholdssted - og tilstedeværelsen af de "uorganiserede" har ikke givet anledning til nævneværdige problemstillinger. Banerne har været en ubetinget succes. Vores finansieringsmodel kan varmt anbefales: At så mange som muligt betaler så lidt som muligt. Dvs. at vi fik bidrag fra 16 lokale foreninger og handlende. Desuden kommunen, DBU, LOA samt skolen. Finansieringsmodellen sikrer medejerskab samt en åben brugergruppe. Skal man bygge noget, som alle kan benytte hele tiden, må man absolut ikke gå på kompromis med byggematerialer. Det gjorde vi heldigvis ikke, og derfor står begge banerne stadig og ser flotte ud. Multibanen har været et stort aktiv for vores lokalområde. Så meget at vi er ved at undersøge de økonomiske muligheder for at få lys på banen. Ligeledes arbejder vi for at skabe grønne områder med græs og borde/bænke og sandkasse rundt om multibanen. Samlet set må det konkluderes, at der er bred tilfredshed med multibanerne, som i næsten alle tilfælde lever op til de på forhånd fastsatte målsætninger. Multibanerne giver med deres mange muligheder flere forskellige grupper - af specielt børn og unge - mod på fysiske aktiviteter, lige som de ofte fungerer som et levende samlingssted i et lokalsamfund eller i en bymidte.

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen.

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden TRÆNINGSPAVILLONER OG UDENDØRS AKTIVITETS- OMRÅDER Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728

Læs mere

Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de kulturhuse, som har indsendt selvevalueringen.

Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de kulturhuse, som har indsendt selvevalueringen. Notat NIRAS Konsulenterne A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden KULTURHUSE Telefon 8732 3298 Fax 8732 3333 E-mail thi@niraskon.dk CVR-nr. 20940395 Notat vedrørende kulturhuse

Læs mere

Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de spejderhytter, som har indsendt selvevalueringen.

Dette notat tager udgangspunkt i besvarelserne fra de spejderhytter, som har indsendt selvevalueringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden SPEJDERHYTTER Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Notat vedr. spejderhytter

Læs mere

Notat vedrørende projekter, hvor der er foretaget ændringer efter indvielsen

Notat vedrørende projekter, hvor der er foretaget ændringer efter indvielsen Notat NIRAS Konsulenterne A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden ÆNDRINGER EFTER INDVIELSEN Telefon 8732 3298 Fax 8732 3333 E-mail thi@niraskon.dk CVR-nr. 20940395 Notat

Læs mere

Af de 82 selvevalueringsskemaer vedrører 18 temaet mobile installationer, heraf er 1 er indsamlet under pilottesten.

Af de 82 selvevalueringsskemaer vedrører 18 temaet mobile installationer, heraf er 1 er indsamlet under pilottesten. Notat NIRAS Konsulenterne A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- & Anlægsfonden MOBILE INSTALLATIONER Telefon 8732 3334 Fax 8732 3333 E-mail niraskon@niraskon.dk CVR-nr. 20940395 Notat

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [260] Projektet Journalnr. 2012-F-0070 Projektets titel Bevilget beløb 4000000 Fremtidens Atletikanlæg Odense De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [247] Projektet Journalnr. 2012-F-0011 Projektets titel Bevilget beløb 3000000 Jels Søbad, Jels De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Formål og

Læs mere

EVALUERING AF SPEJDERHYTTER

EVALUERING AF SPEJDERHYTTER EVALUERING AF SPEJDERHYTTER Opstartsmøde, mandag d. 5. juli 2010 DAGSORDEN Præsentation af deltagere Baggrund for evalueringen, v. Jakob Færch, LOA Evalueringens formål Overblik over evalueringsaktiviteter

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [329] Projektet Journalnr. 2012-F-0061 Projektets titel Bevilget beløb 600000 Naturrum til Vang Granitbrud De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

Idræt i udsatte boligområder

Idræt i udsatte boligområder Idræt i udsatte boligområder Resultater af undersøgelse. Bjarne Ibsen, Professor og forskningsleder, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, 30. Maj 2012, Vejen Idrætscenter Bascon Den sociale

Læs mere

Lokale og Anlægsfonden. November 2012

Lokale og Anlægsfonden. November 2012 Lokale og Anlægsfonden November 2012 BRUGERUNDERSØGELSE 2012 PROJEKT Lokale og Anlægsfonden NIRAS A/S Sortemosevej 19 3450 Allerød CVR-nr. 37295728 Tilsluttet FRI T: +45 4810 4200 F: +45 4810 4300 E: niras@niras.dk

Læs mere

Brugerrettet evaluering af Fritid til Alle

Brugerrettet evaluering af Fritid til Alle Brugerrettet evaluering af Fritid til Alle Kultur og Fritid Hedensted Kommune Introduktion Baggrund Fritid til Alle er et projekt, der arbejder for, at alle børn og unge i Hedensted Kommune skal have en

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET MED EVALUERINGEN

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014. Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik

Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014. Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik Evaluering af Hvidovre Kommunes talenthold 2013-2014 Forfatterlab; Science; Innovation og Design; Engelsk; Matematik Juli, 2014 Indledning Hvidovre Kommunes etablering af talenthold indgår som en del af

Læs mere

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv PART 1 Tilfredshed med fejringen 98 har gennemført spørgeskemaet Spørgeskemaet er besvaret af følgende: - Aftenskoler (6 besvarelser) - Frivillig-social

Læs mere

Udvikling af fremtidens skole med fokus på idræt

Udvikling af fremtidens skole med fokus på idræt Udvikling af fremtidens skole med fokus på idræt Workshop 1 Lise Warren Pedersen Oversigt Kort introduktion til Københavns Idrætsskole Kort introduktion af mit undersøgelsefelt Betydninger for skolen Betydninger

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

Undersøgelse af 3.g elevernes oplevelse af Nørre Gymnasium April 2010

Undersøgelse af 3.g elevernes oplevelse af Nørre Gymnasium April 2010 Undersøgelse af 3.g elevernes oplevelse af Nørre Gymnasium 2007 2010 April 2010 Hermed fremlægges resultaterne af 3.g elevernes oplevelse af hele gymnasieforløbet. Ud af i alt 203 elever har 165 besvaret

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen 71153c4d-2904-440c-9c61-025b17826794 Dato 07-09-2014 09:52:29 Blanket ID FO907_766 KLE 18.14.00G01 Side 1 af 6 Ansøger Ansøgningens titel Projekt: Landsbyens nye samlingssted.

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

BEFOLKNINGENS HOLDNING TIL MATCHFIXING

BEFOLKNINGENS HOLDNING TIL MATCHFIXING NOTAT 1. NOVEMBER 2013 DIF UDVIKLING, TEAM ANALYSE BEFOLKNINGENS HOLDNING TIL MATCHFIXING Fra: Kasper Lund Kirkegaard og Michael Fester, Team Analyse I forbindelse med DIF s vedtagelse af et regelsæt gældende

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre.

Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre. Kegler for alle 2020 Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre. KKUs baner i Nørrebrohallen er

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

NOTAT. Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune

NOTAT. Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Kultur- og Idrætsafdelingen Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Analysefirmaet Epinion

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2 Ansøgningsskema Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2 Projektnummer Modtaget den Behandlet den Afsluttet den

Læs mere

Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008

Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008 Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008 En undersøgelse foretaget af Brobyggerselskabet De udstødte ved CMU i Aalborg kommune, perioden 1.1.2008 31.12.2008

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om balancen mellem arbejdsliv og privatliv

Spørgeskemaundersøgelse om balancen mellem arbejdsliv og privatliv Område: Human Resources Afdeling: HR-sekretariat og Arbejdsmiljø Journal nr.: Dato: 20. august 2010 Udarbejdet af: Lene Jellesen E-mail: Lene.Jellesen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631752 Notat Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

evaluering af Naturmødet 2018

evaluering af Naturmødet 2018 den korte version evaluering af Naturmødet 2018 dobbelt op i 3 år Siden Naturmødet så dagens lys i 2016, har ambitionen været at fordoble mødets volumen hvert år de første tre år. Den ambition er indfriet,

Læs mere

evaluering af 16 åben skole-piloter

evaluering af 16 åben skole-piloter evaluering 16 åben skole-piloter April 2015 indhold Resumé og evalueringens vigtigste konklusioner... 3 Om evalueringen... 4 Forløbene har indfriet forventningerne skolerne er mest tilfredse... 4 Foreningerne

Læs mere

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD Region Sjælland Den 30. marts 2016 DAGSORDEN Kl. 17.00 Velkommen ved DIF-bestyrelsesmedlem Tine Teilmann Kl. 17.05 Siden sidst ved Jørn C. Nielsen Kl. 17.30 Siden sidst ved Tine

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere

Brugerevalueringer i Aarhus Fortæller og hvordan vi bruger dem. Jeg skal fortælle kort om vores egen undersøgelse, der blev lavet som supplement til

Brugerevalueringer i Aarhus Fortæller og hvordan vi bruger dem. Jeg skal fortælle kort om vores egen undersøgelse, der blev lavet som supplement til Brugerevalueringer i Aarhus Fortæller og hvordan vi bruger dem. Jeg skal fortælle kort om vores egen undersøgelse, der blev lavet som supplement til Louises. 1 Konceptplan Målgruppen ikke udstillingsprofessionelle!

Læs mere

Kulturen i KTK. Leif Chr. Mikkelsen

Kulturen i KTK. Leif Chr. Mikkelsen Kulturen i KTK Leif Chr. Mikkelsen En organisations kultur kan være et af de største aktiver, organisationen besidder. Hvis den vel at mærke arbejder i den retning, organisationen har sat sig for at gå.

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus Nørholm forsamlingshus Noget at samles om Nørholm Forsamlingshus er ikke som forsamlingshuse er flest. Huset skiller sig ud ved sin særlige arkitektur, men er også anderledes, fordi det har gennemgået

Læs mere

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole Juni 2012 Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Rapporten er udarbejdet af Syddansk Universitet, Center for Interventionsforskning Indledning

Læs mere

Projekt: Frivillig i LIK

Projekt: Frivillig i LIK Evaluering af Frivillig i LIK med økonomisk støtte fra Udviklingspuljen Projekt: Frivillig i LIK Opstart: Januar 2016 (Støtte modtaget Marts 2016) Kontaktperson: Frivillig Ansvarlig: Linda Mogensen Frivillig@langaa-ik.dk

Læs mere

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen Jeg synes, det er svært at bo hos to, og jeg er tryggest hos min mor, men elsker min far men vil gerne bo fast hos min mor og bare se min far, når jeg har lyst Dette analysenotat om børn i skilsmisse baserer

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Notat. drift af kunstgræsbaner i Aarhus Kommune. Kulturudvalgsmøde. Aarhus Kommune. Den 12. september 2013

Notat. drift af kunstgræsbaner i Aarhus Kommune. Kulturudvalgsmøde. Aarhus Kommune. Den 12. september 2013 Notat Emne: Til: Orientering til Kulturudvalget vedr. evaluering af anlæg og drift af kunstgræsbaner i Aarhus Kommune Kulturudvalgsmøde Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Den 12. september

Læs mere

Notat om frivillighed til 17 stk. 4 udvalget for borgerinddragelse, nærdemokrati og frivillighed.

Notat om frivillighed til 17 stk. 4 udvalget for borgerinddragelse, nærdemokrati og frivillighed. Notat om frivillighed til 17 stk. 4 udvalget for borgerinddragelse, nærdemokrati og frivillighed. 1. Foreninger og frivillighed i Vordingborg Kommune 1.1 Fakta om undersøgelserne Anbefalinger i dette notat

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune

Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune Indledning og formål I RealDania og Mandag Morgens store fremtidsscenarium for Danmark - Der bli`r et yndigt land 2050 - beskrives fremtiden

Læs mere

Brugerundersøgelse Roskilde Kommune. for genoptræningsområdet. Rapport - inklusiv bilag

Brugerundersøgelse Roskilde Kommune. for genoptræningsområdet. Rapport - inklusiv bilag Brugerundersøgelse Roskilde Kommune for genoptræningsområdet 2009 Rapport - inklusiv bilag Rapport Indhold 1 Konklusion...1 2 Undersøgelsens hovedresultater...2 3 Træning med genoptræningsplan...2 3.1

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET 2010 BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 Felt og fremgangsmåde 3 2. Basisoplysninger om respondenterne 3 3. Kontakten til Adoptionsnævnets

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

Fremtidens spejderbyggeri

Fremtidens spejderbyggeri Fremtidens spejderbyggeri Indhold Om Lokale- og Anlægsfonden Spejderliv og friluftsliv To eksempelprojekter Spejderhytte Spejder lejr Spørgsmål Lokale- og Anlægsfonden skaber flere og bedre fritidsfaciliteter.

Læs mere

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt

Læs mere

Baggrundsviden og fakta vedr. ny Fritids- og friluftsstrategi

Baggrundsviden og fakta vedr. ny Fritids- og friluftsstrategi Baggrundsviden og fakta vedr. ny Fritids- og friluftsstrategi Indhold Indledning... 1 Baggrundsviden og fakta... 2 Udvikling i foreningers medlemstal og befolkningssammensætningen i Faaborg-Midtfyn Kommune...

Læs mere

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner?

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Peter Würtz Madsen, Greve fodbold Helle Jørgensen, Grundejerforeningen Eriksminde Agenda 1 Om Greve Fodbold og Grundejerforeningen

Læs mere

Forsøg med karakterfri 1. g-klasser. Midtvejsnotat for skoleåret 2017/18

Forsøg med karakterfri 1. g-klasser. Midtvejsnotat for skoleåret 2017/18 Midtvejsnotat for skoleåret 2017/18 1 INDHOLD Forsøg med karakterfri 1. g-klasser 1 Resumé 4 2 Indledning 8 2.1 Baggrund og formål 8 2.2 Metode og datagrundlag 9 2.3 Læsevejledning 10 3 Baggrundsinformationer

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Har du indenfor de seneste par år oplevet ændringer i åbningstiderne i dine børns daginstitutioner/sfo? 57% 22% 13%

Har du indenfor de seneste par år oplevet ændringer i åbningstiderne i dine børns daginstitutioner/sfo? 57% 22% 13% Notat Åbningstider i daginstitutioner Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Børneforældre har brug for at få deres børn passet mens de er på arbejde. Imidlertid oplever mange, at indskrænkninger i daginstitutionernes

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit 03 Sammenfatning

Læs mere

Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse. En kortlægning blandt dagtilbudschefer

Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse. En kortlægning blandt dagtilbudschefer Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse En kortlægning blandt dagtilbudschefer INDHOLD Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse 1 Faglig ledelse på dagtilbudsområdet 4 2

Læs mere

Åben skole i hårdt kvarter

Åben skole i hårdt kvarter 20 Åben skole i hårdt kvarter Tema I En ting er at tage hegnet ned og åbne et skoleområde for alle i et roligt parcelhuskvarter. Noget andet er at gøre det i et storbykvarter med tunge sociale udfordringer,

Læs mere

Resultatdokumentation for Himmelbjerggården 2014

Resultatdokumentation for Himmelbjerggården 2014 Resultatdokumentation for Himmelbjerggården 2014 Psykiatri og Social, Region Midtjylland CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N 1 Resultatdokumentation for Himmelbjerggården

Læs mere

DGI Kendskabsanalyse. En analyse af danskernes kendskab til idrætsforeninger. December 2017

DGI Kendskabsanalyse. En analyse af danskernes kendskab til idrætsforeninger. December 2017 DGI Kendskabsanalyse En analyse af danskernes kendskab til idrætsforeninger December 2017 2 ud af 3 danskere har kendskab til lokale idrætsforeninger og sportsklubber i Danmark. Selv blandt de inaktive

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Når jeg tænker på min skole, bliver jeg Når jeg tænker på min klasse, bliver jeg Når jeg har frikvarter, bliver jeg Når jeg laver lektier, bliver jeg Når

Læs mere

Projektbeskrivelse Multibane - Blenstrup IF

Projektbeskrivelse Multibane - Blenstrup IF Projektbeskrivelse Multibane - Blenstrup IF En social multibane der samler alle aldre i lokalområdet til mange forskellige sportsgrene og aktiviteter.. 1 Projektets ansøger Blenstrup IF og Blenstrup hallen

Læs mere

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF Nedslidt sandbane Klubhus Sumpet femmands træningsbane Nedslidt

Læs mere

Multi med Mening I lokale og Anlægsfondens perspektiv

Multi med Mening I lokale og Anlægsfondens perspektiv Multi med Mening I lokale og Anlægsfondens perspektiv Idrætten er ikke (kun) hvad den har været hvordan bør vi da bygge til den? SPARK, Odense, Arkitekter: Mutopia Lokale og Anlægsfonden STØTTER EKSEMPELBYGGERIER

Læs mere

unge og fodbold Kolde kendsgerninger om

unge og fodbold Kolde kendsgerninger om Kolde kendsgerninger om unge og fodbold Her kan du finde hurtige genveje til den store mængde af dokumentation om unges bevæggrunde for at til og fravælge fodbold og idræt i det hele taget. Tekst: Mads

Læs mere

Ledelsesstrukturer på dagtilbudsområdet. En kortlægning blandt dagtilbudschefer

Ledelsesstrukturer på dagtilbudsområdet. En kortlægning blandt dagtilbudschefer Ledelsesstrukturer på dagtilbudsområdet En kortlægning blandt dagtilbudschefer INDHOLD Ledelsesstrukturer på dagtilbudsområdet 1 Ledelsesstrukturer på dagtilbudsområdet 2018 4 1.1 Fem overordnede ledelsesmodeller

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om Formel 1

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om Formel 1 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om Formel 1 Konklusioner 61 % synes ikke, at Københavns Kommune skal godkende en plan om Formel 1-løb i København med en bane gennem Christianshavn fra Christmas

Læs mere

25. maj l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l

25. maj l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l 1 1. Hvilke facilitetsbehov har forskellige segmenter af befolkningen? 2. Hvilke krav stiller udviklingen i befolkningens idrætsvaner til fremtidens idrætsfaciliteter 3. Hvad er konsekvenserne, hvis de

Læs mere

- Miniundersøgelse af behovet for et mødested for unge i Ringsted

- Miniundersøgelse af behovet for et mødested for unge i Ringsted Mødested for unge - Miniundersøgelse af behovet for et mødested for unge i Ringsted Baggrund Baggrund for notatet er aftaleparternes hensigtserklæring nr. 14 i Budgetaftalen 2019-2022: Undersøge behov

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012 Høringsmateriale Indledning Idræts- og fritidspolitikken bygger på tematiserede dialogmøder og drøftelser med Børne- og Ungdomskorpsenes Samråd,

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Idrætsanlæggenes svar på spørgeskema Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen

Læs mere

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park Idrætsbyen Valby Valby Lokaludvalgs Idrætsstrategi 2011-2013. Vision Valby skal være en bydel med et aktivt og attraktivt idrætsliv, der både skaber plads til bredden og rummer mulighed for, at talenter

Læs mere

Resultatdokumentation for Holmstrupgård 2014

Resultatdokumentation for Holmstrupgård 2014 Resultatdokumentation for Holmstrupgård 2014 Psykiatri og Social, Region Midtjylland Folkesundhed & Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N 1 Resultatdokumentation for Holmstrupgård Psykiatri

Læs mere

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING ÅRETS BREDDEIDRÆTSKOMMUNE 2023 Haderslev kom i mål fordi man i 2017 turde satse på ny struktur indenfor breddeidrætten? Haderslev

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

HVAD SIGER BRUGERNE? BRUGERUNDERSØGELSE I KFF KØBENHAVNS KOMMUNE RAPPORT FOR TEAM BADE

HVAD SIGER BRUGERNE? BRUGERUNDERSØGELSE I KFF KØBENHAVNS KOMMUNE RAPPORT FOR TEAM BADE HVAD SIGER BRUGERNE? BRUGERUNDERSØGELSE I KFF KØBENHAVNS KOMMUNE 2014-2015 RAPPORT FOR TEAM BADE BRUGERUNDERSØGELSE 2014, RAPPORT FOR TEAM BADE / SIDE 2 INDHOLD LÆSEVEJLEDNING side 3 SAMLET TILFREDSHED

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR) Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Nogle få input omkring unge, foreningsliv og udviklingspuljer! DUF 6.oktober 2011 Victor s

Læs mere

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 ANSØGNING TIL Ansøgning om støtte til kystby-projekt Dette skema baserer sig på Realdanias Håndbog i projektudvikling. Vi anbefaler, at I orienterer jer i håndbogen undervejs,

Læs mere

TRENDAR ANLEGGSUTBYGGING. - kreativ fleirbruk

TRENDAR ANLEGGSUTBYGGING. - kreativ fleirbruk TRENDAR ANLEGGSUTBYGGING - kreativ fleirbruk V./Laura Munch, konsulent i Lokale- og Anlægsfonden Det Maritime Ungdomshus Lokale- og Anlægsfondens vedtægter Fonden skal udvikle kultur- og fritidsområdet

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Undersøgelse af frivillige

Undersøgelse af frivillige Undersøgelse af frivillige MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

FREMTIDENS IDRÆTSANLÆG I GRØNLAND

FREMTIDENS IDRÆTSANLÆG I GRØNLAND FREMTIDENS IDRÆTSANLÆG I GRØNLAND Potentialer - mellem drømme og virkelighed Jakob Færch Udviklingskonsulent Lokale og Anlægsfonden Oversigt Lokale og Anlægsfondens STØTTEområde Grønlandske DRØMME og ønsker

Læs mere

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Sommer 2014 Udarbejdet af: Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Tlf: 70 237 238 Partner Allan Falch www.tele-mark.dk info@tele-mark.dk

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

BILAG 2: ØSVN- IF Bilag 2: ØSVN IF Ansøgning Multihus Vester Nebel

BILAG 2: ØSVN- IF Bilag 2: ØSVN IF Ansøgning Multihus Vester Nebel BILAG 2: ØSVN- IF Den lokale idrætsforening, ØSVN- IF, lavede i efteråret 2011 en stor borgerundersøgelse i Øster Starup, Ågård og Vester Nebel omkring ønsket udvikling. Denne viste, at der var et stort

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Kampagne effektmåling af

Kampagne effektmåling af Kampagne effektmåling af Åben dør og Se mig Gennemført d. 23. juni til 24. juni 2015 1 Baggrund og formål Citrusmedia har for Frederiksberg Kommune i løbet af den seneste måned kørt kampagnen Åben dør

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere