Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december"

Transkript

1 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: Dok. Nr.: Dato: 11. december 2013 Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december 2013 Der indkaldes hermed til 8. møde i styregruppen for MedCom8 torsdag 19. december kl til i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K i mødelokale s.25. Dagsorden for styregruppemødet er: 1. Godkendelse af referat fra 7. møde i styregruppen 26. september Meddelelser 3. MedCom9 dialogrunde 4. MedCom formandsskabsmøde 7. november 5. Kommissorium for MedCom strategi og porteføljeopgaver 6. Forslag til budget for MedCom9 7. MedCom9 basisopgaver (fortsat drøftelse) 8. MedCom9 projekt initiering 9. MedCom8 status sådan gik det 10. Kvalitet i EDI kommunikationen 11. Forslag til tilbagesvar ved parakliniske undersøgelser 12. MedCom regnskabsvurdering pr 31oktober Eventuelt 1. Godkendelse af referat fra 7. møde i styregruppen 26. september 2012 Bilag: 1-1 Referat af 7. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 26. september 2. Meddelelser 3. MedCom9 dialogrunde Som besluttet tidligere har MedCom gennemført en MedCom9 dialogrunde til de fem regioner og KL. Regionerne har mødt med repræsentanter fra de områder der involverer MedCom kommunikationen, herunder lokale kommunerepræsentanter. Møderne har alle været meget positive og konstruktive. Fra møderne kan fremhæves: At der var generel tilfredshed med MedCom samarbejdet og at dette og den tværsektorielle kommunikation var højt prioriteret i regionerne herunder i forbindelse med sundhedsaftaler mellem region og kommune At det psykiatriske og sociale område var vigtigt at få inddraget i MedComkommunikationen At MedComs governance ifm. igangsætning, udvikling og afprøvning af standarder og efterfølgende pilotafprøvning bør styrkes væsentligt og professionaliseres i et års-hjul med faste aftaler for versionering og indførelse af nye standarder. At der er stort og i visse regioner akut behov for kvalitetssikring af meddelelseskommunikationen i form af hurtigere og mere sikker kommunikation og ind-

2 Side 2 førelse af obligatorisk brug af kvitteringer, opdateret adressering, og overvågning af den tværsektorielle kommunikation. At MedCom i højere grad skal kontakte regionerne via hovedøren, idet regionerne har fordelt arbejdet med den tværsektorielle kommunikation på forskellige afdelinger der hver varetager forskellige opgaver inden for tværsektoriel kommunikation. At nye MedCom projekter kunne omfatte beskæftigelsesområdet, forebyggelse, børn- og ungeområdet og fødsler samt træning og rehabilitering. På baggrund af runden vil det kommende basisarbejde i MedCom9 derfor bl.a. kommer til at omfatte Udarbejdelse af governance model og årshjul for udvikling, opdatering og implementering af meddelelsesstandarder Oversigt over de fem regioners og kommunernes organisering af det tværsektorielle arbejde med opdateret kontaktinformationer. Fortsat kvalitetssikring af meddelelseskommunikationen med henblik på at sikre hurtigere kommunikation og systematisk eftersporing af fejlmeddelelser. Afsøgning af regionernes interesse for deltagelse i EU's Horizon 2020 IT program, der løber fra 2014 til 2020 og har et samlet budget på 70 milliarder Euro Forslagene behandles i MedCom8 koordinationsgruppen den 12. december. Det indstilles, at tilbagemeldingen fra dialogrunden tages til efterretning Bilag: 3-1 Regionernes bemærkninger i forbindelse med MedCom9 regionsrunde. 4) MedCom formandsskabsmøde 7. november MedCom s formandskab og KL afholdt 7.november møde på baggrund af vedlagte notat om MedComs økonomi og personaleudvikling frem til Af notatet fremgår at hovedparten af MedComs eksternt finansierede projekter ophører i 2014 og 15 og at der derfor er behov for at sikre tilstrækkelige ressourcer til færdiggørelse af projekter inden for MedComs kerneområder. Formandskabet besluttede på denne baggrund at der disponeres 1 mio. kr. fra MedComs reservepulje til videreførelse og færdiggørelse af prioriterede projekter i Endvidere aftalte parterne at der skal udarbejdes et kommissorium for porteføljeopgaver i MedCom med henblik på beslutning om MedComs strategi i ØA15. MedCom har på denne baggrund disponeret 1,0 mio. kr. til videreførelse og færdiggørelse af prioriterede projekter i 2014 inden for kommune- og telemedicinområdet samt projektledelse og standardisering. Det indstilles, at formandsskabsreferatet tages til efterretning Bilag 4-1 Notat til MedComs formandskab vedr. personaleudviklingen i MedCom

3 Side 3 Bilag 4-2 Referat af møde vedr. MedComs økonomi d. 7. november ) Kommissorium for afklaring af MedCom strategi og porteføljeopgaver På formandsskabets møde 7. november om MedComs økonomi, jf. dagsordenspunkt 4, aftaltes at der skulle udarbejdes et kommissorium for en afklaring af den fremtidige strategi for MedCom, herunder en langsigtet fremadrettet plan for sammensætningen af MedCom s opgaveportefølje og sammenhængen mellem basisopgaver og basisbevilling. Der sigtes mod, at en beslutning om MedComs strategi kan indgå i ØA15. Bilag: 5-1 Kommissorium eftersendes. 6) Forslag til budget for MedCom9 Indholdet af MedCom9 er behandlet på MedCom styregruppes møder 25. juni og 26. september. Der er i løbet af processen givet udtryk for at MedCom regnskabet i højere grad skulle vise de samlede omkostninger inkl. lønninger for de enkelte projekter og at der ønskes en fleksibilitet i forbindelse med gennemførelse af projekterne. Da en del af MedComs projekter både finansieres af MedCom s eget budget og af bidrag fra eksterne parter i form af særskilt finansierede projekter vil det være nødvendigt at kunne sammenstille disse to regnskaber projekt for projekt såfremt projekternes totalomkostninger skal fremgå. På styregruppemødet 26. september blev et forslag til årligt budget for MedCom9, jf. tabel 1. Tabel 1. Forslag til årligt budget for MedCom 9 (mio.kr) Budget MedCom 8 Regnskab 2013 Budget MedCom 9 Basisudgifter 4,0 5,8 5,0 Ansatte (F) 9,0 7,9 10,0 I alt 13,0 13,7 15,0 Projekter 3,5 8,5 1,5 Udgifter ialt 16,5 22,2 16,5 For en 2-årig projektperiode vil det samlede MedCom9 budget derfor udgøre det dobbelte, dvs. 33 mio. fordelt med 10,0 mio. til basisudgifter, 20 mio. til (fast) ansatte samt 3,0 til projektmidler.

4 Side 4 På baggrund af ovenstående kan nedenstående forslag til MedCom9 budget opstilles, jf. tabel 2 Tabel 2. Uddybet forslag til budget for MedCom 9 (mio.kr) MedCom9 Budget Eksternt Finansieret Husdrift m.m. 6,7 0 Ledelse, sekretariat og rådgivning 9,6 0 Fællesudgifter 1,2 Projektreserve 0 0 I alt fælles 17,5 0 Basisaktiviteter 1 Tværsektoriel udbredelse 4,7 0 2 Standarder, test og certificering 4,7 0 3 Sundhedsdatanet og databaser 0 10,0 4 Internationale aktiviteter 1,1 4,0 I alt basisaktiviteter 10,6 14,0 Projekter A1 Telepsykiatri 0 0,7 A2 Telesår 0 16,5 A3 KIH 0 4,2 B1 FMK kommune 0 3,9 C1 Sygehus-praksispakke 1,9 0 C2 Sygehus-hjemmepleje 1,9 0 C3 Psykiatri 1,1 0 Projekter i alt 4,9 25,3 MedCom9 i alt 33,0 39,3 72,3 Det bemærkes At opdelingen af budgettet i basisopgaver og ekstern finansiering vil blive benyttet ved fremtidige regnskabsvurderinger At det af MedCom9 budgettet i venstre kolonne fremgår, at parternes faste bidrag finansierer - Fællesudgifter til husleje, ledelse, projektsekretariat, tværgående opgaver og ekstern rådgivning på i alt 17,5 mio. Ekstern rådgivning omfatter bl.a. deltagelse i nye analysearbejder i regi af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsenet: o National model for telemedicinsk hjemmemonitorering (initiativ 1.2) o Modning af nye områder til national udbredelse (initiativ 1.3) o Modning af telemedicinsk infrastruktur (initiativ 1.4) o Analyse af kommunal opkobling til Sundhedsjournalen (initiativ 2.5) o Digital understøttelse af relevante arbejdsgange på tværs af sundhedsvæsenet, herunder til afklaring og beskrivelse af Teknologisk Fremtidssikring af MedCom-kommunikationen (initiativ 3.3) o MedComs deltagelse i diverse nationale råd og stående udvalg, med relation til MedComs kompetenceområder, ligesom parterne jævnligt inddrager MedCom i løsning af ad hoc opgaver.

5 Side 5 - Basisaktiviteter til udbredelse, standarder, sundhedsnet og internationale opgaver på i alt 10,5 mio. kr. Basisopgaverne er faste og forventes også afholdt i efterfølgende projektperioder. - Udgifter til udbredelse af MedCom s meddelelser på i alt 4,9 mio. - Det samlede budget udgør 33,0 mio. Projektreserven på 7,7 mio. indgår ikke i budgettet. At budgettet for de særskilt finansierede projekter i højre kolonne finansiereres ved: - Sundhedsdatanet og nationale databaser er brugerfinansieret - Internationale projekter er finansieret af EU midler og støtte fra Region Syddanmark - Telepsykiatri, telesår og KIH er finansieret af Fonden for Velfærdsteknologi - FMK/DDV er finansieret af KL og NSI At budget for de eksternt finansierede projekter skal overholdes projekt for projekt medens det har været traditionen i MedCom at betragte det faste budget som en samlet budgetramme. At både MedCom9 budgettet og de eksternt finansierede budgetter omfatter lønninger og andre omkostninger svarende til de regnskabsprincipper der anvendes i EU og fondsfinansierede projekter. Finansieringen af MedCom9 er således på plads, idet telemedicin-projekterne og FMK projekterne er finansieret ifm. den nationale strategi, sundhedsdatanet og nationale databaser dækkes af brugerfinansiering og de faste bidrag finansierer fællesomkostninger, basisaktiviteter og MedCom udbredelse. Det foreslås derudover at de overførte 7,7 mio. i prioriteret rækkefølge benyttes til 1. Likviditets- og budgetreserve 2. Nødlidende MC9 projekter 3. Nye projekter Disponering heraf forudsætter fornyet beslutning i MedComs styregruppe. På denne baggrund indstilles At parternes bidrag på 33,0 mio. kr. for projektperioden fordeles på fællesudgifter, basisopgaver og projekter som det fremgår af MedCom9 budgetkolonnen i ovenstående tabel. Bilag: 6-1 Forslag til MedCom9 budget 7) Basisopgaver i MedCom9 (fortsat drøftelse) Det er på de to sidste MedCom styregruppemøder besluttet at MedComs aktiviteter fremover opdeles i to dele: Basisopgaver og tidsbegrænsede projekter. Basisopgaverne består af Tværsektoriel udbredelse Standarder, test og certificering

6 Side 6 Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet, videoknudepunkt og nationale datakilder Internationale aktiviteter Opgaverne er nærmere beskrevet i vedlagte notat om MedComs basisopgaver Det indstilles At MedComs permanente basisaktiviteter omfatter o o o o Tværsektoriel udbredelse Standarder, test og certificering Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet, videoknudepunkt og nationale datakilder Internationale aktiviteter At opgaver og projekter finansieres som beskrevet under forslaget til budget for MedCom9 Bilag: 7-1 Notat om MedComs basisopgaver 8) Initiering af projekter i MedCom9 Forslaget til MedCom9 projekter omfatter 3 projektlinjer, indeholdende i alt 7 delprojekter: Projektlinje A: Telemedicin A1: Telemedicinsk sårvurdering A2: Klinisk Integreret Hjemmemonitorering A3: Telepsykiatri Projektlinje B: Fælles Medicin Kort B1: FMK i kommunerne og lægepraksis Projektlinje C: MedCom meddelelser C1: Sygehus-praksis pakke C2: Hjemmepleje-sygehus standarder C3: Psykiatri og socialområdet Projektinitieringsdokumenter (PID) for Telemedicin- og Fælles Medicinkort i projektlinje A og B forelægges MedComs styregruppe til orientering, da disse er forankret i egne styregrupper. Aktiviteterne i MedCom9 således følger af projektstatus og planerne i henholdsvis den telemedicinske handlingsplan og FMK programmet. Udbredelsen af MedCom meddelelser i projektlinje C er finansieret af MedComs basisbudget og forankret i MedComs styregruppe. Projektinitieringsdokumenterne forelægges til beslutning om igangsætning. Projektlinje A A1: Udbredelsen af telemedicinsk sårvurdering afsluttes ultimo august 2015 og vil i MedCom9 perioden have primær fokus på udbredelse til alle regioner og kommuner, samt forberedelse af overgang til driftsfinansiering af den i projektet anskaffede tværsektorielle IT løsning.

7 Side 7 A2: Storskalaafprøvningen i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering afsluttes i september 2014 og vil i MedCom9 perioden have primær fokus på inkludering af et tilstrækkeligt antal patienter i de kliniske delprojekter, til at opnå valide evalueringsresultater og genberegning af projektets businesscase. Parallelt hermed forberedes overgang til driftsfinansiering af den i projektet etablerede tværsektorielle infrastruktur med tilhørende standarder. A3: Udbredelse og afprøvning af telepsykiatri afsluttes med udgangen af 2014 og vil i MedCom9 perioden have primær fokus på udbredelse af videokonference mellem psykiatriske sengeafsnit og distriktspsykiatrien, samtidig med erfaringsopsamling fra afprøvningen af samme teknologi mellem psykiatrien og kommunale enheder. Projektlinje B Udbredelse af FMK i kommunerne vil i overensstemmelse med MedComs resultatkontrakt med KL have primær fokus på den organisatoriske udbredelse af FMK til alle 98 kommuner inden medio Opgaven løses i tæt samarbejde med KL og kommunerne. Og Internt i MedCom i tæt samspil med MedCom opgaver i relation til FMK i lægepraksis. Projektlinje C C1: Sygehus-praksis pakken under udbredelsen af MedCom meddelelser fokuserer på meddelelsesflowet i forbindelse med henvisninger fra praktiserende læge til sygehus. Konkret er det formålet frem mod ultimo 2015 At alle henvisninger til sygehuse og røntgenafdelinger bliver elektroniske At alle relevante bilag kan vedlægges til den elektroniske henvisning At alle henvisninger besvares med et bookingsvar At alle henvisninger der videresendes til private eller andre klinikker, sendes elektronisk. C2: Hjemmepleje-sygehus standarder under udbredelsen af MedCom meddelelser fokuserer på meddelelsesflowet i forbindelse med sygehusindlæggelse og - udskrivelse af patienter, der også er i kontakt med kommunal hjemmepleje. Konkret er det formålet frem mod ultimo 2014 At sikre fuld teknisk og organisatorisk udbredelse i alle regioner og kommuner i Dammark med henblik på ensartet og effektiv elektronisk udveksling, også på tværs af regionsgrænser. At optimere den tekniske styring af meddelelsesflowet. At bidrage til etablering af en governancemodel for fremadrettet versionsopdatering og afklaring af betydning af inklusion af socialområdet og udviklingsønske om vedhæftning af filer. At sikre national koordinering af anvendelse af MedCom standarder til udveksling af information på tværsektorielle forløb mellem regioner og kommuner uden indlæggelse (skadesforløb og ambulante forløb) C3: Delprojektet vedr. MedCom meddelelser på psykiatri- og socialområdet afventer den nationale sundheds IT bestyrelses igangsætning af initiativ 3.2 fra den nationale strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Det indstilles,

8 Side 8 At orienteringen om projektinitieringsdokumenterne for færdiggørelse af telemedicinsk Sårvurdering, Klinisk Integreret Hjemmemonitorering, Telepsykiatri og FMK i kommunerne tages til efterretning, med henvisning til proces i disse projekters egne styregrupper. At projektinitieringsdokumenterne for sygehus-praksispakke og Hjemmeplejesygehus standarder godkendes, hvorved projekterne igangsættes pr. 1. januar Bilag: 9-1 PID for Telemedicinsk Sårvurdering Bilag: 9-2 PID for Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Bilag: 9-3 PID for Telepsykiatri Bilag: 9-4 PID for FMK i kommunerne Bilag: 9-5 PID forsygehus-praksis pakke (kaldet MC100 ) Bilag: 9-6 PID for Hjemmepleje-sygehus standarder 9) MedCom8 status sådan gik det Arbejdsprogrammet for MedCom8 blev i 2. halvår af 2011 fastlagt i en bred proces og efter konkret beslutning i MedCom styregruppe, med direkte afsæt i bl.a. sundheds-it aftalen fra juni 2010, RSI pejlemærker og KL digitaliseringsstrategi. Arbejdet blev organiseret i 18 delaktiviteter. De overordnede resultater af Med- Coms arbejde i er gengivet i skemaet herunder. Hovedparten af MedCom8 projekterne har i perioden bidraget markant til udbredelse af digitalt samarbejde i den danske sundhedssektor. Undtagelserne er Fælles Kroniker Data, der blev sat i bero i juni 2013, Klinisk Integreret Hjemmemonitorering, der er et demonstrationsprojekt, telemedicinsk kortlægning, der

9 Side 9 alene er et kortlægningsinitiativ, Internationale aktiviteter, der i sagens natur har et andet sigte og teknologisk fremtidssikring, der afventer yderligere analyser og national stillingtagen. Resultaterne fra de enkelte delprojekter, samt forventninger til fortsatte aktiviteter efter MedCom8-periodens udløb, er beskrevet samlet i tryksagen MedCom8 Sådan gik det, der offentliggjordes den 12. december 2013, i forbindelse med markeringen af afslutningen på MedCom8. Pjecen oversættes til engelsk efter nytår. Det indstilles, at orienteringen om de opnåede resultater i MedCom8 tages til efterretning. Bilag: 9-1 MedCom8 status rapporten MedCom8 sådan gik det 10) Kvalitet i EDI kommunikationen På MedComs styregruppe 24. maj 2012 behandledes et notat fra Region Midtjylland, der beskrev en række af de kvalitetsproblemer, der præger den eksisterende meddelelsesbaserede kommunikation. Det handler bl.a. om anvendelse af SOR- EDI og negative kvitteringer, samt behovet for at etablere hovedpostkasser for EDI-kommunikationen. Styregruppen besluttede at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle opstille en række bindende spilleregler for kommunikationen, herunder om obligatorisk anvendelse af kvitteringer og forslag til organisering af den elektroniske kommunikation. Arbejdsgruppen har udarbejdet den vedlagte rapport EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Det bemærkes at der udelukkende tages afsæt i løsningsforslag på kort sigt, idet løsning på langt sigt skal ske i MedCom projektet: Teknologisk fremtidssikring. Problemstillinger nedenfor som vurderes at være af mere langsigtet karakter markeres med dette (mrk. L). Problemstillinger og fejlsituationer der er oplistet kan rubriceres i tekniske og organisatoriske aspekter: Tekniske problemstillinger: 1. Systemer opfylder ikke gældende MedCom standarder 2. Systemer er ikke testede og godkendte. Recertificering er nødvendig. 3. Syntaks og kommunikationsregler følges ikke, herunder nødvendig adresseringsopdatering 4. Negative kvitteringer skal reduceres til nul 5. Positive kvitteringer anvendes ikke overalt 6. Afsendelse af EDI forsinkes der skal laves minimumskrav til forsendelsesfrekvens 7. Transmission af EDI for langsom 8. For korte feltlængder i flere meddelelser felttyper skal udvides 9. EDI anbefales -nye systemer skal anvende XML. Automatisk konvertering ønskelig Organisatoriske problemstillinger:

10 Side Lokationsnumre, herunder opdateringsfrekvens, ansvar for opdatering placeres og håndhæves, oprydning i gamle oplysninger, oversigt over lokationsnumre og Hvem kan hvad? 11. Overgang fra SKS/SHAK/YNR til SOR KODE 12. EDI-politi til overvågning - organisation til EDI kvalitetssikring 13. Oversigt over IT systemer og hvor de kan anvendes 14. Anvendelse af alternative kommunikationskanaler 15. Migrering af eksisterende kommunikationsformer til andre områder. 16. Overvågning af EDI kommunikationen 24/7 I notatet er der efter hver problemstilling oplistet kortsigtede forslag til løsning mrk. K og langsigtede løsningsforslag mrk. L, Det er forudsat, at langsigtede løsningsforslag håndteres i regi af projektet: Teknologisk fremtidssikring. Det indstilles At der som en del af MedCom9 basisaktiviteterne sker en fortsættelse af arbejdet med kvalitetssikring som beskrevet i notatet og at kvalitetssikringen koordineres med arbejdet i NSI regi vedrørende Teknologisk Fremtidssikring af MedCom-kommunikationen Bilag: 10-1 EDI-kvalitet Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Anbefalinger til forbedring af kvalitet i elektronisk kommunikation i sundhedsvæsenet 11) Forslag vedr. tilbagesvar ved parakliniske undersøgelser Manglende gennemførelse af laboratorie- og røntgen undersøgelser, kaldet parakliniske undersøgelser, eller manglende opfølgning på undersøgelsesresultater herfra udgør en risiko for patientsikkerheden, fordi diagnostik og behandling af sygdomme bliver unødigt forsinket eller udeladt. Med baggrund i Sundhedsstyrelsens vejledning om håndtering af disse parakliniske undersøgelser gennemførtes i MedCom 8 projektet: Parakliniske undersøgelser, tilbagesvar hvor der fokuseres på sikring af at de praktiserende læger og speciallæger: Modtager svar på alle bestilte prøver og undersøgelser At svarene, herunder unormale resultater overgives rettidigt til patienten At patienter der udebliver fra faste (kontrol)prøver, ex. INR, kontaktes for opfølgning. I projektet har der været holdt en række møder med relevante parter for beskrivelse af de forskellige scenarier omkring prøvetagning og svarhåndtering, samt udarbejdelse af forslag til løsning af problemstillingerne så utilsigtede hændelser indenfor området reduceres væsentligt. Forslaget anbefaler at der iværksættes en række initiativer til sikring af at der sker opfølgning på laboratorieprøver og røntgenundersøgelser bestilt i læge- og speciallægepraksis samt på prøver og undersøgelser bestilt ved udskrivelse eller ambulante hospitalsbesøg hvor praktiserende læge skal varetage den videre opfølgning. Forslaget tager udgangspunkt i, at der allerede i dag er fuld elektronisk håndtering af de mere end 14 mill. laboratorieprøver der pr. år bestilles fra lægepraksis, og de godt billeddiagnostiske undersøgelser.

11 Side 11 Anbefalingerne der er detaljeret beskrevet i vedlagte bilag, omfatter: Tilretning af laboratoriesystemerne Fastlæggelse af en række obligatoriske håndteringsregler for prøver og undersøgelser Videreudvikling af lægesystemerne, med en bedre og mere overskuelig præsentation og funktionalitet. Etablering af en Reminderserver, til sammenstilling af bestilte prøver, færdige svar og udestående bestillinger ved brug af WebReq og laboratoriesvarportalens funktioner. Indførelse af obligatorisk unikt ID på alle henvisninger, bookingsvar og epikriser. Det indstilles at projektet Parakliniske undersøgelser, Tilbagesvar, gennemføres som beskrevet og videreføres i MedCom 9 under basisaktiviteter. Bilag: 11-1 Parakliniske undersøgelser tilbagesvar - Forslag til løsning og videre proces 12) MedCom regnskabsvurdering pr 31oktober 2012 (92 pct. af projektperioden) Det fremgår af den vedlagte regnskabsvurdering pr. 31/ brugt 37,1 mio. kr. svarende til 72 pct. af det samlede budget for MedCom. Af disse er 24,7 mio. brugt til faste udgifter (husleje, løn, sekretariat, fastansatte) og 12,4 mio. til projekter. Som behandlet på sidste styregruppemøde forventes budgettet til basis og ansatte pr 31/ overskrides med cirka kr og at ovetrækket på Praksis- og laboratorieområdet og Standarder, test og certificering dækkes ind ved et tilsvarende mindre-forbrug på de øvrige projektrammer. Der forventes overført 7,7 mio. fra MedCom8 til MedCom9. Det bemærkes, at der fra MedCom7 til MedCom8 overførtes 16,3 mio. Det indstilles, At orienteringen tages til efterretning Bilag: 12-1 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober ) Eventuelt Det foreslås at der afholdes følgende MedCom styregruppemøder i 2014: Torsdag 27/2 kl Torsdag 15/5 kl Torsdag 18/9 kl Torsdag 13/11 kl Der holdes møde i sundhed.dk s styregruppe samme eftermiddag.

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

Indholdet af MedCom9 er behandlet på MedCom styregruppes møder 25. juni og 26. september.

Indholdet af MedCom9 er behandlet på MedCom styregruppes møder 25. juni og 26. september. 7-12-2013 Frslag til MedCm9 budget Indhldet af MedCm9 er behandlet på MedCm styregruppes møder 25. juni g 26. september. Der er i løbet af prcessen givet udtryk fr at MedCm regnskabet i højere grad skulle

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1397426 Dato: 19. februar 2014 Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Fejlsituationer med udgangspunkt i RM use cases omkring SOR-EDI og kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Adressering, find rigtigt lokationsnummer, opdaterede lokationsnummerinformationer

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.10.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Generel henvisning Videreforsendelse af henvisninger til privathospitaler og

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN 1. Velkomst 2. Gennemgang af forslag fra udvalgt gruppe, 17 punkter 3. Mangler der noget? Rettelser? 4. Prioritering af forslagene samt tidsplan 5.

Læs mere

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter:

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter: 8. november 2013/Lars Hulbæk MedCom9 projekter og permanente basisopgaver I forbindelse med fastlæggelse af arbejdsprogrammet for MedCom9, har MedComs styregruppe besluttet at opdele MedComs opgavevaretagelse

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 827291 Dato: 20. februar 2012 Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Kvalitetssikringsprojektet. Peter Pedersen, MedCom

Kvalitetssikringsprojektet. Peter Pedersen, MedCom Kvalitetssikringsprojektet Peter Pedersen, MedCom ppe@medcom.dk 2 Om projektet Der er tale om et to årigt forløb, der startede den 1. november 2016. Projektet dækker bredt i forhold til alle Sundhedsvæsenets

Læs mere

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet TLe 28. marts 2015 Opsamling fra workshop 12.-13. marts 2015 Sygehus-praksispakkeprojektet Formålet med workshoppen var at udveksle erfaringer med implementeringen af Sygehuspraksispakkeprojektet i de

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%.

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%. Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 1.kvartal 2010 HBJ 4/5 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31 marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2010 svarende til 12% af MedCom7

Læs mere

Hjemmeplejesygehusgruppe

Hjemmeplejesygehusgruppe Hjemmeplejesygehusgruppe møde Hotel Storebælt, Nyborg 12. december 2014 Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden Velkomst & meddelelser Kommissorium Governancemodel/Årshjul Korrespondance- emneord Version

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 3.kvartal 2010 HBJ 9/11 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. september 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 3.kvartal 2010 svarende til 38% af MedCom7

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen.

EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Notat MedCom. Udarbejdet juli 2013, Ib Johansen Indledning I efteråret 2012 nedsattes en arbejdsgruppe i MedCom regi til udarbejdelse af løsningsforslag

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.05.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst + demo af shared care platform 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Pakketabellen

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 519545 Dato: 6. maj 2011 Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Der indkaldes

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk MedCom8 (2012-2013) 1. Kronikerunderstøttelse 1.1. Fælles Kroniker Data 1.2. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt)

3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til møde i styregruppen for MedCom9 onsdag 25. februar 2015 kl 10.00 til 12.00 i Ministeriet for Sundhed og

Læs mere

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver 1. Tværsektoriel koordinering af udbredelse 2. Standarder, test og certificering 3. Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet og nationale datakilder 4.

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN!

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Dagens program 10.00 11.00 Velkomst og præsentation af MedCom11 samt oplæg Sal Sjælland 11.00 11.15 Skift til sessioner 11.15 12.30 1. sessionsrunde Session 1 - Modernisering

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland 1. Indledning 1 2. Governance for tværsektoriel sundheds-it - Nationalt niveau 1 3. Den nationale bestyrelse for sundheds-it

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1052305 Dato: 03. oktober 2012 Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med-

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Resume af projektet 3. Drøftelse af oplæg fra MedCom, herunder afgrænsning 4. Tekniske krav i forbindelse med indførelse af ændringerne Hvad kan vi lave her og

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 16. september 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at

Læs mere

22 initiativer i Digitalisering med effekt - national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017

22 initiativer i Digitalisering med effekt - national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017 14. juni 2013 22 initiativer i Digitalisering med effekt - national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017 Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om en ny digitaliseringsstrategi

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 27.oktober 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at MedComs

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 11. maj 2012/Lars Hulbæk Henrik Bjerregaard Jensen Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 1. Baggrund MedComs styregruppe fastlagde over to møder og mellemliggende høringsrunde

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen Notat Nye initiativer på handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 Indledning Den eksisterende handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 rummer en række

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

1. Godkendelse af Temagruppens rolle og opgaver

1. Godkendelse af Temagruppens rolle og opgaver Dagsorden til mødet i Temagruppen vedr. sundheds-it og digitale arbejdsgange Dato: Tirsdag den 26. maj 2015 Sted: Mødelokale C4, Regionshuset Viborg Tidspunkt: 14.00 16.00 Video: 928728003@rm.dk Regionshuset

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 10 1. Referat fra sidste møde d. 20 september 2. Siden sidst herunder status på RSI Pejlemærker, telemedicinprojekterne, kroniker og KIH

Læs mere

Bilag 1 til indsatsområde for Sundheds-it og Digitale Arbejdsgange for Sundhedsaftale 3.0

Bilag 1 til indsatsområde for Sundheds-it og Digitale Arbejdsgange for Sundhedsaftale 3.0 Notat Bilag 1 til indsatsområde for Sundheds-it og Digitale Arbejdsgange for Sundhedsaftale 3.0 Dato: 3. februar 2014 Initialer: mkr Koncern IT Alleen 15 4180 Sorø Mobil: 40 74 75 86 E-post: mkr@regionsjaelland.dk

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. NYT OM IT FRA MEDCOM PÅ PRAKSIS-/LABORATORIE- OMRÅDET I 2017 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, hvor vi udvikler og udbreder tværsektorielle, digitale kommunikationsløsninger.

Læs mere

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Dette er et statusnotat om MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet, som er udarbejdet juli 2017, i forbindelse med at MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

Notat om status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( )

Notat om status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( ) Ntat m status på justering af arbejdsprgrammet fr MedCm9 (2014-2015) 1. Resume Med afsæt i det nuværende arbejdsprgram, aftalerne vedr. MedCm i ØA15 g visinen fr MedCms fremtidige pgavevaretagelse, arbejder

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark Sundhedsaftalen i Region Syddanmark 1 2015-2018 Formålet med sundhedsaftalen Sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer og de tilgrænsende sektorer (f.eks. social-, og arbejdsmarkedsområdet)

Læs mere

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 185130 Dato: 28. september 2016 Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014

Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1526421 Dato: 11. september 2014 Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med-

Læs mere

Notat om arbejdsprogram for MedCom11

Notat om arbejdsprogram for MedCom11 18. december 2017 Notat om arbejdsprogram for MedCom11 Baggrund Arbejdsprogrammet for MedCom11 (2018-2019) er tiltrådt i den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT den 29. november 2017 og i MedComs styregruppe

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 30. juni 2009 HBJ 19-08-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 30 juni 2009 Denne regnskabsvurdering dækker 2.kvartal 2009 det vil sige 75% af MedCom6 projektperioden. Regnskabet

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis

Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis Praktiserende læger og afdelinger på OUH Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis 2015-18 Udarbejdet af Praksiskonsulentordningen OUH Odense Universitetshospital Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere