Projekt revanche. - en ny fair chance

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt revanche. - en ny fair chance"

Transkript

1 Projekt revanche - en ny fair chance

2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål side 3 2. Målgruppe side 4 3. Visitation side 6 4. Indhold side 7 5. samlet set om projektet side Deltagere i projektet side Organisering side Opsamling side Budget side Tidsplan side 15

3 Baggrund og formål med projektet Under overskriften social- og sundhedsmæssig indsats på vej mod job blev der i budgettet for 2012 og fremadrettet årligt afsat 3,5 mio. kr. til en social- og sundhedsmæssig indsats, som skal klargøre personer i matchgruppe 3 til at deltage i en mere jobrettet aktivering. Indsatsen er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem borger, pårørende og fagfolk, og tager udgangspunkt i borgerens hele livssituation. Det er målet, at borgeren skal opnå et selvstændigt og meningsfyldt liv, og dermed forberedes til et arbejdsliv. Indsatsen skal baseres på et fleksibelt og mobilt tilbud målrettet de berørte borgergrupper, og udføres med særligt fokus på at fremme mental sundhed, herunder bl.a. forebyggelse af stress, angst og depression og derudover på ADHD og personlighedsforstyrrelser. Nærværende projektbeskrivelse skal ses som en udmøntning af ovenstående budgetnote. Af Beskæftigelsesregion Syddanmarks analyse de permanent forsørgede i Syddanmark fra februar 2011, fremgår det, at noget tyder på, at de eksisterende tilbud og metoder ikke altid i tilstrækkelig omfang matcher alle grupper af borgere, der er i risiko for permanent forsørgelsesydelser. En række borgere er uden tilbud i lange perioder, og der synes at være tale om, at der i et vist omfang mangler tilbud til visse typer af borgere. Formålet er derfor, udover at undgå marginalisering af borgere ved at finde deres kompetencer og potentialer, at udvikle dem og hjælpe dem til at gøre det han/hun ønsker og kan, desuden, at indsamle viden, udvikle nye typer af tilbud og ikke mindst at skabe læring i organisationen (Socialforvaltningen og Jobcentret), således at resultaterne og erfaringerne kan implementeres i det fremtidige arbejde med målgrupperne. Borgerens skal tilbydes en sammenhængende indsats, hvor social- og sundhedssystemet bliver bedre til at behandle, og arbejdsmarkedet bliver bedre til at inkludere borgerne, og ikke mindst så skal projektet medvirke til at alle parter bliver bedre til at tale sammen. Da der er tale om de mest sårbare borgere, udføres indsatserne under Social- og Sundhedsudvalgenes ansvarsområder.

4 Målgruppe Af budget-noten fremgår det, at målgruppen for projektet er borgere i matchgruppe 3. Matchgruppe 3 omfatter borgere, som modtager kontanthjælp eller sygedagpenge. Ens for dem er, at de ikke er i stand til at deltage i et beskæftigelsesrettet tilbud fordi de enten er indstillet til førtidspension, har massive psykiske lidelser eller er sygemeldte med alvorlig eller længerevarende sygdom. Rekruttering til projektet vil ikke udelukkende tage udgangspunkt i specifikke diagnoser, men også i adfærden, idet samme sygdom og samme diagnose kan udgøre en højest forskellig barriere for forskellige personer. Samme type af sygdom kan i forskellige sager have større eller mindre betydning for den pågældende persons arbejdsevne. Beskæftigelsesregion Syddanmarks analyserapport de permanent forsørgede fra februar 2011 beskriver 8 typologier af borgere som er i risiko for permanent forsørgelse, herudover beskriver de borgernes objektive karakteristika, deres barrierer i forhold til at finde ordinær beskæftigelse samt deres ressourcer i forhold til at finde ordinær beskæftigelse. 1. faglærte/ufaglærte med fysiske lidelser 2. kvinder med diffuse trætheds- og smertelidelser eller depression 3. indvandrere med anden etnisk baggrund end dansk 4. mænd med misbrugsproblemer 5. unge med psykiske lidelser, eksklusiv psykotiske lidelser 6. flygtninge med posttraumatisk stresslidelse (PTSD) 7. personer med svære sindslidelser 8. Unge med alvorligt fysisk og/eller psykisk handicap 40 % af tilgangen til førtidspension i Syddanmark kommer fra kontanthjælp og 1/3 af de borgere, der overgår til førtidspension kommer fra et ydelsesforløb på sygedagpenge. Dette sammenholdt med de i analysen beskrevne ressourcer og barriere gør, at det er nedenstående gruppe, der udvælges som målgruppe for projektet. Borgere med psykiske lidelser (herunder ADHD er) eksklusiv psykotiske lidelser deres barrierer i forhold til arbejdsmarkedet er så massive, at de ikke uden en ekstra indsats er i stand til at modtage en beskæftigelsesmæssig indsats. Deres ressourcer er få, men til gengæld er der en del unge i målgruppen, for hvem der er mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Hertil kommer, at der hos den unge del af målgruppen kan være interesser, der kan opdyrkes og føres over i egentlig uddannelse. Af Beskæftigelsesregion Syddanmarks analyse af de permanent forsørgede fra februar 2011 fremgår det, at der mangler behandlingstilbud i sundhedssystemet, som kan modtage gruppen, og som kan kombineres med en beskæftigelsesmæssig indsats. Herudover påpeges det, at målgruppen fylder meget i bevidstheden i jobcentrene, fordi der mangler perspektiver og indsatser for gruppen.

5 Borgere (primært kvinder) med diffuse trætheds- og smertelidelser eller depression målgruppen er karakteriseret ved, at de ofte har en uddannelse og har haft erhvervsmæssig tilknytning, og dermed kender spillereglerne på en arbejdsplads, de er ofte ikke motiverede for aktiviteter og ønsker at få lov til at være i fred. Borgerne i målgruppen vil ofte ikke være tilskyndet til aktivitet og udvikling af deres beskæftigelsesmæssige ressourcer af andre end jobcentret, ofte vil personerne selv, familien, behandlingssystemet og den faglige organisation anse forslag og krav om aktivitet som nytteløse og måske endda krænkende.

6 Visitation til projektet Den sociale og sundhedsmæssige rehabiliteringsindsats kan ikke tilbydes alle borgere i de 2 beskrevne målgrupper, hvorfor der vil være behov for en løbende dialog mellem Socialforvaltningen og Jobcenter Kolding om visiteringen til projektet, indenfor målgrupperne. Visitationen sker ud fra BUM-modellen (bestiller/udfører-metode), fordi det er en metode, som sikrer fokus på at holde borgeren i centrum ved, at der er en myndighedsudøver og en leverandør af serviceydelserne. Det er Jobcenter Kolding, som bestiller og Socialforvaltningen, som udfører. Jobcenter Kolding planlægger selv de helt konkrete procedurer for visitering. Succeskriterier opstilles i et samarbejde mellem Jobcenter Kolding og Socialforvaltningen. Da der er tale om borgere med komplekse forløb er det vigtigt at der i visitationen er mulighed for at tage individuelle hensyn. Visitation skal dog som udgangspunkt ske ud fra nedenstående oplistede kriterier: (Altså hvad er afgørende for, om en borger kan blive omfattet af den særlige indsats i projektet) 1. fysisk/psykisk helbredstilstand 2. borgerens eget arbejdsmarkedsperspektiv 3. faglige og praktiske kompetencer 4. personlige kompetencer 5. økonomi og netværk Alt sammen elementer, som kan være med til at klarlægge borgerens samlede arbejdsmarkedspotentiale.

7 Projektindhold Der er som udgangspunkt stor forskel i såvel de beskrevne ressourcer som i de barrierer de 2 målgrupper har, men fælles for dem er, at de er præget af personlig usikkerhed, og/eller psykiske lidelser, angst og depression. Barrierer, som kræver den ekstraordinære indsats, der ligger i projekt Revanche en ny fair chance, enten sideløbende eller før der for alvor kan arbejdes med et arbejdsmarkedsperspektiv i indsatsen. Nedenfor nævnte 2 initiativer (frivillige mentorer og tænketanken) vurderes dog, overordnet set, og som et supplement til de øvrige indsatser, (behandling, kost og motion) at kunne have en effekt for begge målgrupper. Man kan sige, at de 2 initiativer er hinandens forudsætning, fordi det faktum, at der tænkt i, at tage vare på borgerens mere private situation, vil gøre det lettere, at få eventuelle arbejdsgivere til at tage et ansvar for den virksomhedsrettede del af indsatsen i projektet. De frivillige mentorer og tænketanken er tænkt som paraplyer henover hele indsatsen, således at forstå, at der er tale om indsatser som ikke kan stå alene, men som efter en individuel vurdering skal suppleres og kombineres med andre indsatser. De øvrige indsatser i projekter (behandlingsdelen, kost og motion) er udelukkende beskrevet på et overordnet plan - en slags ramme, som nærmere skal beskrives og udfyldes af fagfolk på området. Den nyeste viden om målgrupperne vil kontinuerligt blive inddraget i projektet, og der vil være plads til, at nye tilbud og initiativer kan indarbejdes, såfremt det viser sig, at det man gør ikke hjælper. 1.

8 1. Sociale, frivillige mentorer rekrutteret via Comm-on Frivillige sociale mentorer vurderes, at kunne spille en rolle i projektet. En social mentor skal i denne sammenhæng forstås som en mentor, der kan bygge bro mellem arbejde og privatliv ved at tage sig af problemer, der udspiller sig i privatlivet eller i spændingsfeltet mellem arbejdsliv og privatliv. 2 områder, som ofte behandles separat og af forskellige forvaltninger. Formålet med et frivilligt socialt mentornetværk er at støtte de 2 målgrupper i at komme tættere på beskæftigelse, ved gennem sparring, at give nye perspektiver og vinkler på mere private problematikker, som kan være barrierer i forhold til at komme i beskæftigelse eller uddannelse. Herudover kan opgaver, som hjælp til at tage bussen, være ledsager ved lægebesøg, samtaler på Jobcentret, udfylde papirer og i det hele taget dagligdags gøremål, som at handle ind m.v. være opgaver, som den sociale mentor hjælper borgeren med at gøre eller tilrettelægge. At de sociale mentorer er frivillige og ulønnede forventes at have en effekt i forhold til at mentoren ikke er systemets forlængede arm, men i stedet fungerer som en støtte. Det frivillige sociale mentorkorps skal rekrutteres via dagspressen og Comm-on, som samtidig også skal fungere som platform og synliggørelse af mentorkorpset. Annoncering i dagspressen skal ske under overskriften I Kolding spørger vi, hvad vi kan gøre for hinanden i stedet for, hvad vi kan forvente af hinanden, som er et af hovedbudskaberne i Socialforvaltningens velfærdsstrategi, som netop handler om øget inddragelse af såvel civilsamfundets som virksomhedernes ressourcer. Det frivillige sociale mentorkorps skal drives af en medarbejder/koordinator, som er ansat i Projekt Revanche en ny og fair chance. Koordinatoren skal stå for uddannelse af mentorerne, for match af mentor og mentee, samt afholdelse af erfa-møder og evt. gruppe supervision. Det skal være et krav at de frivillige mentorer gennemgår en mentoruddannelse, hvor der er lagt særligt vægt på målgruppernes problemstillinger inden de bliver matchet med en mentee. Matchet foretages ud fra behov både hos mentor og mentee, herunder en vurdering af kemi. Mentoruddannelsen skal som minimum indeholde nedenstående 4 hovedområder: Kendskab til målgruppen, udfordringer, barrierer og ressourcer Afklaring af rolle og opgaver herunder samarbejde med Jobcenter, arbejdsplads og andre interessenter og ikke mindst grænsedragning i forhold til opgaver og roller Kommunikationsværktøjer i forhold til at skabe tillid og kontakt mellem borger og mentor og i forhold til at igangsætte og understøtte en udviklingsproces Frivilligt arbejde Det er vigtigt at mentorerne i høj grad har mulighed for at kontakte mentorkoordinator også uden for normal arbejdstid, hvis der opstår problemstillinger, som mentor ikke føler sig i stand til at tage hånd om. De frivillige sociale mentorer skal tilbydes en plads i Jobcenter Koldings allerede etablerede netværk for mentorer i virksomhedscenter-regi. Et netværk, hvor der afholdes kvartalsvise netværksmøder, hvor alt lige fra emner som angst, kost og motion og afsoning med fodlænker har været temaer. At de frivillige sociale mentorer og virksomhedsmentorerne indgår i det

9 samme netværk, vil sikre at der kommer sammenhæng på tværs af arbejdsliv og privatliv, samt at arbejdsmarkedsperspektivet bevares. 2. Tænketanken på arbejdsmarkedsområdet I 2011 blev der på arbejdsmarkedsområdet etableret en interessent-tænketank. En tænketank, hvis formål det er at være et forum, hvor Jobcenter Kolding på et politisk og ledelsesmæssigt niveau giver byens virksomheder indblik i Kolding Kommunes aktuelle beskæftigelsesmæssige udfordringer. Målet er at virksomhederne aktivt byder ind på, hvor de kan se, at de som virksomhed kan være med til at bidrage til løsninger. Herudover giver virksomhederne sparring til Jobcenter Kolding, således at dette indgår som et element i, at Jobcentret har fingeren på pulsen i forhold til den helt lokale udvikling på arbejdsmarkedet i Kolding Kommune. Målgruppen for tænketanken er: Arbejdsmarkedsudvalget Det Lokale Beskæftigelsesråd Ledelsen i Socialforvaltningen, Kolding Kommune Ledergruppen på Jobcenter Kolding Virksomheder, der er et virksomhedscenter Virksomheder, der uddanner mentorer Deltagende virksomheder fra Jobfighter-kampagnen Innovationsprojekt for ledige akademikere Mentorer fra projekt New Vision Diverse erhvervsklubber Business Koldings medlemsvirksomheder Virksomhedsnetværkets medlemsvirksomheder Håndværksrådets medlemsvirksomheder (erhvervsklubben) Virksomheder, der har lyst og interesse i det arbejdsmarkedspolitiske område Det første møde i tænketanken blev afholdt i september måned Omkring 100 virksomheder deltog i mødet, og de blev bedt om, at tilkendegive hvorvidt de havde en interesse i at indgå i et konkret samarbejde om udvalgte målgrupper. Resultatet blev at omkring 30 virksomheder direkte på mødet tilkendegav, at de gerne ville indgå i et samarbejde med Jobcentret i forhold til at stille sig til rådighed for at hjælpe borgere videre på deres vej mod selvforsørgelse. Projekt Revanche en ny og fair chance, er et eksempel på en målgruppe, hvor der er store beskæftigelsesmæssige udfordringer, og næste møde i tænketanken (afholdes den 27. marts 2012) skal bruges til at en repræsentant fra Socialforvaltningen, ved at gennemgå og stille sig til rådighed for en drøftelse af projektet, skaber sympati for målgrupperne og selve projektet og gør virksomhederne opmærksomme på, at en fokuseret og fælles indsats kan være mere til at gøre en forskel, såvel for det enkelte menneske, men også samfundsøkonomisk. Det vil i den forbindelse være nærliggende, at introducere virksomhedscenter-modellen, hvor der ydes betaling samt uddannelse af virksomhedsmentorer, samt introducere muligheden for

10 at oprette kombinationsforløb, hvor borgeren kun er i virksomheden i et begrænset timeantal, kombineret med fortsat kontakt til projektet. Virksomhederne kan bidrage med alt lige fra at stille sig til rådighed for at afvikle øve-samtaler, virksomhedsbesøg eller helt konkrete individuelle tilrettelagte forløb for de berørte borgere. Behandlingsdelen Det vurderes, at der vil være en stor del af de visiterede borgere, som vil have behov for et socialt behandlingstilbud, hvor de kan lære at tackle de besværligheder, der spænder ben for dem i deres hverdag, der kan f.eks være tale om, hjælp til at ændre tankemønstre. Overordnet set, skal der i behandlingsdelen tages vare på borgerens hele livssituation, herunder inddragelse af familie og pårørende i forløbet. Der vil være en kombination af individuelle samtale- og gruppebehandlingforløb i en periode på mellem 8 12 måneder afhængig af sværhedsgraden af borgerens problematikker. Efter afsluttet forløb med overgang til beskæftigelse eller uddannelse, skal der være tilbud om deltagelse i netværksmøder. Under forløbet skal der være tæt samarbejde med Jobcenter Kolding, som laver løbende opfølgning og tilknytter jobkonsulenter, således at der er relevant aktiverings og/eller beskæftigelsestilbud eller praktikplads, når borgeren er klar til dette. Det forventes, at nogle borgere vil blive afklaret til førtidspension. I denne del af projektet vil der blive arbejdet efter nedenstående retningsgivende (ikke styrende) model: 1. kontaktfasen, som i nogle tilfælde vil være en opsøgende indsats, idet nogle i målgruppen er angste og ikke i stand til at møde (altså individuelt tilrettelagt ift. borgerens behov) 2. koordinerende fase, hvor helbredsmæssige og misbrugsbehandlingsmæssige problematikker koordineres (herunder i et evt. samarbejde med mentor, arbejde med struktur på hverdagen) evt. også individuel støtte kombineret med socialt gruppeforløb 3. læringsfase, hvor der arbejdes med mestrings-strategier, del i ugentlige gruppeforløb, dels i ugentlige individuelle samtaler 4. der skal som udgangspunkt arbejdes konkret med arbejdsmarkedsrettede initiativer allerede når borgeren er ca. midt i forløbet. Således kan der arbejdes med en smidig overgang til den arbejdsmarkedsrettede indsats gradvis udslusning og kombinationsforløb/træningsbaner. Dette for at sikre, at en del af færdighedstræningen kan ske i trygge rammer, hvor man dels er på en virksomhed, men har en livline i projektet.

11 Kost- og motionsdelen Der skal i samarbejde med Socialt udviklingscenter ( ADHD foreningen ( Syddansk universitet ( Kolding Kommunes sundhedsafdeling (og evt. andre samarbejdspartnere) udvikles et koncept som sætter fokus på sammenhængen mellem ADHD, depression, angst m.v. og kost, motion og søvn. Et koncept som skal sikre grundlaget for at borgeren kan skabe en livsstilsændring. Se i øvrigt nedenstående link:

12 Samlet set om projektet Projekt Revanche en ny fair chance er et projekt, hvor frivillighed, strategisk inddragelse af virksomhederne i en kombination med individuelt tilrettelagte tilbud af høj faglig kvalitet går hånd i hånd. Der er således ikke tale om et projekt i gængs forstand, men mere en projekttankegang, hvor der rundt om en kerne af tilbud, løbende igangsættes nye initiativer, som kan være med til at skabe læring og udvikling i organisationerne. (Socialforvaltningen og Jobcenter Kolding)

13 Deltagere i projektet Der nedsættes en styregruppe bestående af: 1. Psykiatri- og misbrugschefen på Socialforvaltningen (formand for styregruppen) 1. Beskæftigelseschef på Jobcenter Kolding 2. Leder af sygedagpengeafdelingen på Jobcenter Kolding 3. Sundhedschefen på Socialforvaltningen 4. Støttekontaktpersoner 5. Misbrugskonsulenter 6. Praksiskonsulenten på arbejdsmarkedsområdet 7. repræsentanter fra de faglige organisationer (ift. borgere, hvor forsørgelsen er sygedagpenge) Styregruppen har det overordnede ansvar for vidensdeling, koordinering og løbende tilretning af projektet. Organisering Projektet og medarbejderne vil organisatorisk hører under Psykiatri- og misbrugschefen på Socialforvaltningen. Opsamling Der afsættes i budgettet midler til, at ekstern evaluator udarbejder evalueringsrapport, som kan medvirke til at pege på fremadrettede initiativer i projektet, og samtidig skitsere forslag til initiativer, som vil kunne implementeres i organisationerne og dermed også skabe læring i organisationen.

14 Budget Årsbudget 2012 Løn til leder (psykolog) i perioden Kr Løn til koordinator af de sociale mentorer i perioden kr socialfaglige medarbejdere i perioden Kr Annoncering i dagspressen, herunder løbende status på tilmelding via Comm On Kr Opstartsmøde mentornetværk (oplægsholdere) og 3 årlige netværksmøder Kr Uddannelse, vejledning og coachning i at uddanne mentorer Kr Gruppe-supervison af mentorer Kr Supervision af medarbejdere Kr Uddannelse af medarbejdere Kr Administration/kontorhold Kr Pædagogiske aktiviteter, herunder undervisningsmaterialer Kr

15 Husleje, varme, el m.v. Kr Evaluering Kr Honorar til kok i xx måneder Kr.?? I alt Omregnet til årsværk udgør lønudgiften kr Løbende udgifter kr. XX, idet det forudsættes at udgiften til uddannelse af koordinator udgår af budgettet. Den resterende del af midlerne skal bruges til eksterne undervisere og midlertidige ansættelser af medarbejdere med særlige kompetencer og ekspertiser.

16 Tidsplan Det forventes, at der pr. 1. april 2012 vil kunne ansættes såvel en leder af projektet, som en koordinator for det sociale mentorkorps. Dette for at sikre, at rekrutteringen af mentorer kan igangsættes og uddannelsesforløb m.v. kan iværksættes. Under forudsætning af, hvornår der kan ske en afklaring af de fysiske rammer, forventes det at der vil kunne visiteres til projektet pr. 1. august 2012.

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 12. april 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Mødelokale 2.1 Børne- og Uddannelsesforvaltningen Ålegården 1 : Bemærkninger: Annie Terp Thomsen, Tine Roos

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 19. april 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 19. april 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 19. april 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC, Konference 0A Ågade 27, 6000 Kolding Rupal Mortensen, Tine Roos Nørgaard, Idil Ali

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Forslag til Handleplaner 2017 & 2018 Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Indledning Byrådet i Hjørring Kommune vedtog februar 2012 en Handicappolitik.

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

Præsentation af problemet. Hvorfor arbejder organisationer med problemet? Indholdet af forslaget

Præsentation af problemet. Hvorfor arbejder organisationer med problemet? Indholdet af forslaget Dokument oprettet 19-08-2009 Sag 09/693 Dok. 9195/09 MER/ck Baggrundsnotat til forslag fra HK, Dansk Socialrådgiverforening (DS) og Danske Handicaporganisationer (DH) om udviklings- og rehabiliteringsindsats

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Brug for alle indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere

Brug for alle indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere P R O J E K T B E S K R I V E L S E Brug for alle indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere 6. juni 2012 J.nr. 2012-0000313 2. kt. Problemstilling Målgruppen for initiativet Brug for alle er kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere.

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Michael Petterson Arbejdsmarkedschef/Vejle kommune Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Kommer omkring. Ø Hvordan er billedet

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Nye reformer - nye løsninger

Nye reformer - nye løsninger Nye reformer - nye løsninger Førtidspension og fleksjobreform i korte træk Den grundlæggende intention bag den nye førtidspensions og fleksjobreform er at komme væk fra et system, hvor borgeren får tilkendt

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar 2012

Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar 2012 Det Lokale Beskæftigelsesråd Beskæftigelse Projekt og Udvikling Stationsvej 36 3460 Birkerød beskaeftigelse@rudersdal.dk www.rudersdal.dk Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar

Læs mere

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER - sygedagpenge, ledighedsydelse o.a. Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen har igangsat et stort forsøg med virksomhedscentre for kontanthjælpsmodtagere i

Læs mere

I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 2008 er et af indsatsområderne tidlig indsats.

I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 2008 er et af indsatsområderne tidlig indsats. Projekt: Hurtigere afklaring af sygemeldte med bevægeapparatslidelser og et tilbud om behandling I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 28 er et af indsatsområderne tidlig indsats. Citat

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Projektbeskrivelse: Virksomhedscenter - generation 2

Projektbeskrivelse: Virksomhedscenter - generation 2 Projektbeskrivelse: Virksomhedscenter - generation 2 16. august 2013 Baggrund Sigtet i førtidspensionsreformen er, at flere skal inkluderes i arbejdsfællesskabet, og at færre skal tilgå permanent offentlig

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

projekt FRA BEHANDLING TIL BESKÆFTIGELSE psykiatrifonden.dk

projekt FRA BEHANDLING TIL BESKÆFTIGELSE psykiatrifonden.dk projekt FRA BEHANDLING TIL BESKÆFTIGELSE psykiatrifonden.dk Projekt fra behandling til beskæftigelse 2 Psykiatrifonden 2013 indhold 1. RESUME Målgruppe 2. METODE Parallelindsats Overlappet: De tre samtaler

Læs mere

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job Social støtte i overgang til og fastholdelse i job En integreret og koordineret socialfaglig og beskæftigelsesrettet indsats for udsatte ledige Anders Søberg, Susanne K. Ellegaard, STAR Dagsorden Målgruppen

Læs mere

Forslag til anlægsønsker 2017

Forslag til anlægsønsker 2017 Budgetforslag, Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Forslag til budgetreduktioner 2017 Forslag til driftsønsker 2017 Forslag til anlægsønsker 2017-136.000 kr. 680.000 kr. 0 kr. Forslag til budgetreduktioner:

Læs mere

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011)

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011) Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov. 2010 til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov. 2010 til marts 2011) Målgruppe: matchgruppe 2, indsatsklare kontant og starthjælpsmodtagere.

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere

Klar-Parat-Start PROJEKTMEDARBEJDER SØGES. Baggrund

Klar-Parat-Start PROJEKTMEDARBEJDER SØGES. Baggrund PROJEKTMEDARBEJDER SØGES Klar-Parat-Start Her kan du læse mere om projektet Klar-Parat-Start, og de aktiviteter vi ønsker at gennemføre med projektet, samt de områder vi ønsker at få afsøgt gennem projektperioden

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Personlig mentor et skridt nærmere arbejdsmarkedet. Projektperiode:

Læs mere

Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Odense skal anvende de mest effektive værktøjer til at få ledige i arbejde. Den gode motiverende

Læs mere

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Line Laursen Teamkoordinator Kort om mig. Uddannet Klinisk diætist og Civiløkonom Projektleder i Horsens kommune fra 2008 Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Sidder i det

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010 Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk MENTOR company September 2010 Indhold Sammendrag af projektet Forudsætning for fortsat drift Elementer i fremadrettet strategi og handlingsplan

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor Ansøgningskema Ansøger Come-Back ApS Adresse Falen 24 Post nr. / By 5000 Odense C Telefonnummer 28 10 80 53 Email Kontaktperson Projekttitel Projektresumé ms@come-back.dk Mette Stryhn Job- og sundhedsmentor

Læs mere

Omstillingskatalog Budget Beskæftigelsesudvalget. Høringsversion

Omstillingskatalog Budget Beskæftigelsesudvalget. Høringsversion Omstillingskatalog Budget 2017 Beskæftigelsesudvalget Høringsversion Omstillingsforslag Nr. Forslag (1.000 kr.) Beskæftigelsesudvalget 0-1.700-4.100-6.500 P5: Arbejdsmarkedsområdet 0-1.700-4.100-6.500

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Forslag: Strategi for implementering af kontanthjælpsreformen i Vordingborg Kommune

Forslag: Strategi for implementering af kontanthjælpsreformen i Vordingborg Kommune Forslag: Strategi for implementering af kontanthjælpsreformen i Vordingborg Kommune Borger og Arbejdsmarked foreslår, at Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender principper for Vordingborg Kommunes

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Strategi Voksne indenfor psykiatriområdet

Strategi Voksne indenfor psykiatriområdet Strategi Voksne indenfor psykiatriområdet Strategi under Handicappolitikken 1 Indledning Strategi for voksne indenfor psykiatriområdet er Varde Kommunes sigtelinje for det sociale arbejde med borgere indenfor

Læs mere

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed Styrket sammenhæng i borgerforløb Demokrati og medborgerskab Mere for mindre Frivillighed Mental sundhed Strategisk kompetenceudvikling Åben dialog Recovery Indsats i lokale miljøer Opkvalificering til

Læs mere

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune 21. december 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling 1. Indledning Den økonomiske krise rammer også de unge, der oplever at blive afskediget

Læs mere

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUDGETNOTAT BI25 - Sundhed, social mobilitet og

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet 07-11-2016 Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesministeren har indgået en aftale ved de decentrale forhandlinger med beskæftigelsesordførerne fra Venstre,

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Indsatsmodel for Flere skal med 2

Indsatsmodel for Flere skal med 2 Indsatsmodel for Flere skal med 2 Intro Indsatsmodellen i Flere skal med 2 (FSM2) bygger på viden om, hvad der virker i forhold til at hjælpe målgruppen af udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Modellen

Læs mere

Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013

Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013 Handicapkonsulent Region Sjælland, PsykInfo Lovens rammer for voksne med psykisk sygdom tirsdag d.3.september 2013 Socialrådgiver handicapkonsulent Inge Louv www.ingelouv.dk Sektoransvar Når man har brug

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

BUSINESS CASE. En God Start for Unge. Ungeenheden

BUSINESS CASE. En God Start for Unge. Ungeenheden Hedensted BUSINESS CASE En God Start for Unge Ungeenheden Baggrund Der er i kommunen en voksende tilgang af unge med psykiske vanskeligheder nogle er diagnosticerede, mens andre ikke er. Disse unges opvækst

Læs mere

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering.

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering. Den 9. juni 2009 Oversigt over status for implementering af trepartsaftalen Forslag til ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov om integration

Læs mere

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job Social støtte i overgang til og fastholdelse i job En integreret og koordineret socialfaglig og beskæftigelsesrettet indsats for udsatte ledige Anders Søberg og Louisa Prehn-Jacobsen, Christina Ebert Christensen,

Læs mere

Opfølgning på tværsektoriel rehabiliteringsindsats og organisering af ressourceforløb

Opfølgning på tværsektoriel rehabiliteringsindsats og organisering af ressourceforløb Opfølgning på tværsektoriel rehabiliteringsindsats og organisering af ressourceforløb Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget 12 juni 2018 www.ballerup.dk Ressourceforløb jf. Førtidspensions- og Fleksjobreformen

Læs mere

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer:

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer: Oplæg til indledende drøftelse om Beskæftigelsesplan 2015 Kommunen skal årligt udarbejde en beskæftigelsesplan, der skal danne rammerne for det følgende års beskæftigelsesindsats. Planen skal bl.a. indeholde

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: Rummelighed i forhold til psykisk sårbare på arbejdsmarkedet Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Søvej 1-3 8600 Silkeborg E-post:

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Baggrund for reformen fleksjob og førtidspension Den grundlæggende intention bag dette lovforslag er at

Læs mere

For en nærmere beskrivelse af centret målsætning og primære aktiviteter henvises til www.csvsydostfyn.dk 2

For en nærmere beskrivelse af centret målsætning og primære aktiviteter henvises til www.csvsydostfyn.dk 2 Projektsynopsis Baggrund Baggrunden for projektet er i korthed følgende: CSV Sydøstfyn har gennem en årrække arbejdet målrettet med at udsluse ressourcesvage unge til det ordinære arbejdsmarked 1. Effekten

Læs mere

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om:

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om: Somentor tilbyder kommuner rehabiliteringsforløb. Vi leverer en socialpædagogisk faglig indsats omkring det enkelte menneske, uanset om det udspringer fra jobcenteret eller socialforvaltningen. Mentor

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Opsamling af drøftelser på

Opsamling af drøftelser på Opsamling af drøftelser på 12-12 2011 Sigtelinjer Stigende beskæftigelse fra nov. 10, men usikkert, prognose uændret beskæftigelse og faldende ledighed pga tilbagetrækning frem til ultimo 2012 Byggebranchen

Læs mere

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter.

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoint Mål og succeskriterier 2011 Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoints målgruppe er generelt

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger

Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger NOTAT Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger Baggrund Vækstudvalgt besluttede på mødet den

Læs mere

MENTORINDSATSEN I GLADSAXE TEMA: SÅRBARE UNGE

MENTORINDSATSEN I GLADSAXE TEMA: SÅRBARE UNGE MENTORINDSATSEN I GLADSAXE TEMA: SÅRBARE UNGE OPLÆG FOR BESKÆFTIGELSES OG INTEGRATIONSUDVALGET DEN 13. JUNI 2017 ORGANISERING AF MENTORINDSATSEN Indsatser forankret i Den Boligsociale Enhed Støtte efter

Læs mere

Mentorindsats i Svendborg Kommune

Mentorindsats i Svendborg Kommune Mentorindsats i Svendborg Kommune Indenfor beskæftigelsesområdet er der mulighed for at bevilge mentorstøtte som et led i en beskæftigelsesrettet indsats. Mentorstøtten er tænkt som en midlertidig indsats,

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr Aftaleteksten. Dokumentnr

Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr Aftaleteksten. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor Bilag 1 Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats Aftaleteksten Aftaleparterne oplever, at antallet af aktive tilbud

Læs mere

P R O J E K T B E S K R I V E L S E. Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år

P R O J E K T B E S K R I V E L S E. Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år P R O J E K T B E S K R I V E L S E Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år 13. marts 2014 Implementering/ass Baggrund Det fremgår af aftalen om en reform af kontanthjælpssystemet, at der skal

Læs mere

Ansøgning om udviklingsmidler til Projekt psykosociale lidelser

Ansøgning om udviklingsmidler til Projekt psykosociale lidelser Det lokale Beskæftigelsesråd Job & Velfærd Fælledvej 3 8800 Viborg Ansøgning om udviklingsmidler til Projekt psykosociale lidelser 1. Projektets titel: Projekt psykosociale lidelser arbejdsfastholdelse

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

Projekt Sammen om fastholdelse

Projekt Sammen om fastholdelse Ansøgningsskema for Projekt Sammen om fastholdelse Finanslovskonto 17.46.66.10 og 17.59.21.10 Projektets navn Sammen om fastholdelse Ansøger Kommune Allerød Kommune CVR-nr. 60183112 Projekt- og tilskudsansvarlig

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

Sundhed i beskæftigelsesindsatsen Når sammenhæng er bundlinje

Sundhed i beskæftigelsesindsatsen Når sammenhæng er bundlinje Sundhed i beskæftigelsesindsatsen Når sammenhæng er bundlinje Det glade budskab! Mennesker med psykisk sygdom kan genvinde arbejdsevnen Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Sygedagpengeanalyse. Jobcenterchefseminar 13. marts JOBCENTERCHEFSEMINAR

Sygedagpengeanalyse. Jobcenterchefseminar 13. marts JOBCENTERCHEFSEMINAR Sygedagpengeanalyse Jobcenterchefseminar 13. marts 2012 14-03-2012 1 Baggrund for projektet Jobcentrene i Danmark kan konstatere: At sygedagpengeområdet er et område med stadige udfordringer At antallet

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Ressourceforløb 40 år +

Ressourceforløb 40 år + Nr. Lovens betingelser for tildeling af ressourceforløb Spørgsmål til afdækning af forhold omstændigheder til bedømmelse af, om lovens tildelingsbetingelser er opfyldt Svar på spørgsmål Forslag til vejledende

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Dato 09. maj.2011 Dok.nr. 928726 Sagsnr. 880061 Ref. Pepe/kias Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Der er indgået aftale på Christiansborg om ændrede rammevilkår for den beskæftigelsesrettede indsats.

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Strategipapir: Aktivering af ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, modtagere af arbejdsløshedsdagpenge,

Strategipapir: Aktivering af ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, modtagere af arbejdsløshedsdagpenge, Vision/ Det overordnede mål Indledning Rette tilbud til rette borger med henblik på at bringe borgeren i ordinært arbejde eller ordinær uddannelse. Fokus i indsatsen er på virksomhedsrettet aktivering

Læs mere

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Projektleder Jonna Winther, Sundhedsteamet Temagruppemøde Sund By Netværket 11. April 2013 Arbejde og Sundhed hånd i hånd Projektet

Læs mere

9.5.14. Fælles strategi for ressourceforløb i Lejre Kommune

9.5.14. Fælles strategi for ressourceforløb i Lejre Kommune 9.5.14 Fælles strategi for ressourceforløb i Lejre Kommune 1. Indledning Med førtidspensionsreformen og de efterfølgende reformer på beskæftigelsesområdet kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

Styrkelse af sundhedstilbud til borgere i Svendborg Kommune

Styrkelse af sundhedstilbud til borgere i Svendborg Kommune Styrkelse af sundhedstilbud til borgere i Svendborg Kommune I Danmarks ses stigende sundhedsudfordringer, som sammen med nye krav og retningslinjer fra flere sider stiller større krav til kommunernes arbejde

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere