FTF s netværkskursus: Organisering og rekruttering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FTF s netværkskursus: Organisering og rekruttering"

Transkript

1 FTF s netværkskursus: Organisering og rekruttering 4 stærke kursusdage i 2019

2 Om netværkskurset Omdrejningspunktet for netværkskurset er fagbevægelsen som det attraktive fællesskab for medlemmerne. Vi stiller skarpt på forskellige tilgange til at organisere medlemmerne, tiltrække nye medlemmer og blive ved med at være relevante for medlemmerne gennem hele arbejdslivet. Det får du ud af kurset: Inspiration og viden fra forskere, praktikere. politikere og ildsjæle Erfaringer fra både danske og nordiske aktører omkring organisering og rekruttering Viden om de krav medlemmer stiller til en aktiv fagbevægelse Konkrete forslag til, hvad vi som fagbevægelse kan gøre for at styrke fællesskabet mellem medlemmerne Et personligt netværk af fagpolitiske ledere og konsulenter med interesse for organisering og udvikling af fagbevægelsen FACILITATOR på hele netværkskurset: Dorte Limbjerg, konsulent Konventum / FTF s kursusenhed

3 Kursusdag 1 DERFOR har nogle fagforeninger så mange medlemmer Tid Tirsdag den 29. januar 2019 kl Sted Vilvorde kursuscenter, Vilvordevej 70, 2920 Charlottenlund Nogle få fagforeninger i Danmark har en meget høj organiseringsgrad. Vi får en forskers bud på årsagerne og på, hvilke forhold det er muligt at påvirke. Vi får også oplæg fra to af de forbund, der har fat i næsten alle potentielle medlemmer og hører, hvad de er særlig gode til at gøre. DET FÅR DU UD AF DAGEN Med udgangspunkt i den nyeste forskning på området skal vi se på hvilke faktorer, der påvirker organisationsgraden i Danmark. Hvorfor har nogle fagforeninger meget loyale medlemmer, mens andre oplever store medlemsbevægelser? Vi sætter her fokus på, hvilke forskellige motiver lønmodtagere har for at være medlem af en faglig organisation. Herunder præsenteres også eksempler på, hvordan motiver og holdninger kan variere på tværs af generationer og fag, hvilket lægger op til forskellige og differentierede strategier i forhold til organisering og fastholdelse af medlemmer. DET ARBEJDER VI MED Teoretiske perspektiver på faglig organisering Den nyeste hjemlige og internationale forskning om faglig organisering Forklaringer på forskelle i organisationsgrader på tværs af forbund Eksempler på gode erfaringer og konkrete strategier til organisering og fastholdelse UNDERVISER Laust Høgedahl, ph.d., lektor og arbejdsmarkedsforsker tilknyttet CARMA, Aalborg Universitet. Laust har bl.a. forsket i, hvad der virker i organisering og fastholdelse af medlemmer og har skrevet flere videnskabelige artikler om faglig organisering. Han har været med til at lave flere store undersøgelser om lønmodtageres holdninger til faglige organisationer heriblandt APL III-undersøgelsen. Vi skal også søge forklaringer på, hvorfor nogle fagforeninger i Danmark oplever en organisationsgrad på næsten 100 pct., mens andre ligger meget lavere. GÆSTER Claus Oxfeldt, Formand for Politiforbundet og Anders Bondo Christensen, Formand for DLF.

4 Kursusdag 2 En attraktiv fagforening OGSÅ for unge og atypisk ansatte Tid Torsdag den 28. februar 2019 kl Sted Vilvorde kursuscenter, Vilvordevej 70, 2920 Charlottenlund Arbejdsmarkedet udvikler sig med hastige skridt, nye former for organiseringen af arbejdskraften vokser frem, oftest understøttet af den teknologiske udvikling. Vi stiller skarpt på, hvordan de unge orienterer sig mod arbejde, arbejdsmarked og fagforeninger. DET FÅR DU UD AF DAGEN Hvad skal få unge og atypisk ansatte til at melde sig ind i en fagforening? Mange bliver mødt på uddannelsesstederne af studie- eller moderorganisationerne. Men bliver de også mødt, når de får studiejob eller begynder at arbejde i vikarbureauer, gennem forskellige internetportaler eller som selvstændige og freelancere? Ofte får de snarere et indtryk af arbejdsmarkedet, som det må man bare leve med. Vi skal belyse dette tema fra forskellige vinkler, og blive bedre til at stille de rigtige spørgsmål, så vi kan få en bedre forståelse af de unge, og få dem til at melde sig ind i en fagforening. DET SKAL VI ARBEJDE MED Indblik i hvordan de unge orienterer sig mod faglig organisering og fællesskaber En forståelse for de unges erfaringer og opfattelser af arbejde, arbejdsmarkedet og fagforeninger Muligheder og udfordringer for fagbevægelsen UNDERVISER Rasmus Juul Møberg, ph.d. lektor ved institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Rasmus har blandt andet forsket i unges tidlige år på arbejdsmarkedet og unges syn på faglig organisering og fællesskaber. Han har medvirket i flere artikler og rapporter baseret på data fra APL-undersøgelserne.

5 Kursusdag 3 Professionel rekruttering - hvad kan vi lære af vores svenske kolleger? Tid Torsdag den 21. marts 2019 kl Sted Vilvorde kursuscenter, Vilvordevej 70, 2920 Charlottenlund I Sverige konkurrerer de overenskomstbærende organisationer om medlemmerne. De konkurrerer ofte på meget konkrete fordele som lønforsikring og tilskud til kompetenceudvikling. De lokale TR går fra skrivebord til skrivebord på virksomhederne, og fagforeningerne kombinerer det med en meget professionel markedsføring. Vi kan godt lære noget af svenskerne, selv om vi ikke drømmer om svenske tilstande på alle punkter. DET FÅR DU UD AF DAGEN Unionen er det største forbund i Sverige med medlemmer. De organiserer funktionærer i den private sektor. De har fået flere medlemmer siden 2010 ved at ændre deres image og arbejde målrettet med rekruttering. På kursusdagen får du indsigt i, hvordan dette arbejde er foregået indtil nu og hvad de næste skridt er frem mod at organisere endnu flere. Handler alt om penge og reklame? Eller hvordan gik det til at Unionen voksede så voldsomt. Nina Kullberg og Karolina Berntsson vil fortælle om, hvordan arbejdet med image, det interne rekrutteringsarbejde og støtten til de tillidsvalgte har betydet, at Unionen har øget antallet af medlemmer. Vi vil også se på nogle af de konkrete metoder og værktøjer, som er blevet brugt. DET ARBEJDER VI MED Unionens målsætning og hvordan hele organisationen blev samlet omkring rekrutteringsmålet Arbejdet med image og brand/varemærke for at nå nye målgrupper Inspiration for at engagere tillidsvalgte til at organisere flere på arbejdspladsen Konkrete rekrutteringsmetoder og den rekrutterede samtale Hvordan hænger inhouse-bureau, reklame og salgsarbejde sammen? UNDERVISER Nina Kullberg er brand manager i Unionen og har med Forbundsstyrelsen i ryggen udviklet en brandplatform, reklamekoncepter og kampagner, der har til formål at styrke Unionens image og dermed øge interessen for medlemskab. Karolina Berntsson er ansvarlig for rekrutteringen i Unionen og ansvarlig for strategi og støtte til ansatte og tillidsrepræsentanter for at få succes med at rekruttere nye medlemmer. Hendes opgave omfatter projektledelse af kampagnen med nationale rekrutteringsuger og yde støtte til de regionale rekrutteringsansvarlige.

6 Kursusdag 4 Sådan bygger vi engagementstrapper og styrker modet gennem hverdagsaktivisme Tid Torsdag den 8. april 2019 kl Sted Vilvorde kursuscenter, Vilvordevej 70, 2920 Charlottenlund Vi udforsker, hvordan vi kan styrke medlemmernes iderigdom og bakke op om deres initiativer og hvordan vi kan vække interesse og engagement blandt dem, vi ellers har svært ved at nå ud til. Undervejs lærer vi at bygge engagementstrapper, nytænke vores mødeformater, tænke i faglige sammenskudsgilder og definere mikrohandlinger, der gør det nemt for flere at være med. Det bliver en dag i modets, handlekraftens, borgerlystens og hverdagsaktivismens tegn. Hvordan styrker vi medlemmernes iderigdom og bakker op om deres initiativer? Og hvordan vækker vi interesse og engagementet blandt dem, vi ellers har svært ved at nå ud til? DET FÅR DU UD AF DAGEN Dagen byder på masser af inspiration til, hvordan du kan engagere medlemmerne mere i organisationens arbejde og ideudvikling. Undervejs lærer du at bruge forskellige redskaber og modeller, der hjælper dig og medlemmerne til at organisere projekter og udvikle nye ideer fra tanke til handling. DET ARBEJDER VI MED Engagementstrapper, makroskoper og faglige sammenskudsgilder. Mikrohandlinger, der gør det nemt for folk at komme i gang med nye projekter. Nye mødeformater, samtalesaloner og samlingspunkter. UNDERVISER Nadja Pass, Rektor for Samtidens Akademi en helt ny form for læreanstalt hun selv har udviklet for at skabe nye samlingspunkter, genopdyrke folkeoplysningen og genfortrylle verden. Nadja er blandt meget andet initiativtager til Samfundslaboratoriet Borgerlyst og Samtalesaloner. Udover sit omfattende frivillige arbejde faciliterer hun ofte løsningslaboratorier, politik- og konceptudvikling for ministerier, kommuner og organisationer, holder foredrag og skriver bøger. Dagen veksler mellem inspirationsoplæg, små samtalesaloner og ideudviklingsøvelser, du nemt selv kan bruge fremover, når du skal sætte nye initiativer i gang.

7 Praktiske oplysninger Prisen for deltagelse i det samlede kursusforløb med alle 4 dage er kr. Tilmelding kan også ske til enkelte kursusdage. Pris: kr. per dag. Få flere med til halv pris! Hvis samme organisation melder 2 deltagere til hele forløbet, vil 2. deltager få 50 % i rabat altså giver én fuldt betalende deltager mulighed for, at en anden deltager fra samme organisation kommer med til halv pris. Tilmeld fx en politisk valgt og en konsulent fra samme organisation eller en konsulent og en repræsentant fra studenter/ungdomsorganisationen og optimér udbyttet. Der er mulighed for at udskifte deltagere henover kursusdagene, hvis hensyn til interesser og tid kræver det. TILMELDINGSFRIST: 19. december 2018 STED Alle kursusdage foregår på Vilvorde Kursuscenter, Vilvordevej 70, 2920 Charlottenlund YDERLIGERE OPLYSNINGER Konsulent Dorte Limbjerg, tlf eller , doli@ftf.dk Kursuskoordinator Hanne Christensen, tlf , hach@ftf.dk

8 FTF s netværkskursus om organisering og rekruttering - 4 stærke kursusdage i januar DERFOR har nogle fagforeninger så mange medlemmer 28. februar En attraktiv fagforening - OGSÅ for unge og atypisk ansatte 21. marts Professionel rekruttering - hvad kan vi lære af vores svenske kolleger? 8. april Sådan bygger vi engagementstrapper og styrker modet gennem hverdagsaktivisme FTF - Hovedorganisation for offentligt og privat ansatte Niels Hemmingsens Gade København K Tlf: ftf@ftf.dk -

FTF s netværkskursus om organisering. 4 stærke kursusdage i 2017

FTF s netværkskursus om organisering. 4 stærke kursusdage i 2017 FTF s netværkskursus om organisering 4 stærke kursusdage i 2017 Netværkskursus Side 2 Om netværkskurset Netværkskurset stiller skarpt på sociale bevægelser og aktivt medborgerskab i relation til organisering

Læs mere

Fagbevægelsens Hovedorganisation. Ny faglig uddannelse til unge

Fagbevægelsens Hovedorganisation. Ny faglig uddannelse til unge Fagbevægelsens Hovedorganisation Ny faglig uddannelse til unge Ny faglig uddannelse til unge Vil du skabe forandringer sammen med dine kolleger eller medstuderende? Vil du være med til at skabe et stærkt

Læs mere

Opfølgning på APL III med fokus på de unge

Opfølgning på APL III med fokus på de unge Center for arbejdsmarkedsforskning (Carma) Opfølgning på APL III med fokus på de unge LO Organiseringskonference Laust Høgedahl hogedahl@dps.aau.dk LO-skolen, torsdag d. 10. december, 2015 Præsentation

Læs mere

FL København. - nye strukturer? nye muligheder. Bridging the Gender gap i fremtidens fagbevægelse? - sammen om ligestilling

FL København. - nye strukturer? nye muligheder. Bridging the Gender gap i fremtidens fagbevægelse? - sammen om ligestilling 2015 FL 2015 - København - sammen om ligestilling - nye strukturer? nye muligheder for kvinder? Bridging the Gender gap i fremtidens fagbevægelse? Baggrund: Fagbevægelsen, og især de kvindedominerede forbund,

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar - Marts 2015

Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar - Marts 2015 Klik her og læs mere Hvis du bliver ved med at gøre, hvad du altid har gjort, vil du blive ved med at få, hvad du altid har fået Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder HALSNÆS KOMMUNE Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder Forord Det store folkelige fællesskab vi deler med hinanden i Halsnæs, får en af sine

Læs mere

Fagpolitisk talentuddannelse // 2019

Fagpolitisk talentuddannelse // 2019 Fagpolitisk talentuddannelse // 2019 STYRK DIN FAGPOLITISKE GENNEMSLAGSKRAFT Stærke fællesskaber Hvis vi gerne vil have en stærk fagbevægelse i fremtiden, som både er indflydelsesrig og attraktiv for

Læs mere

FIU tværfaglige kurser 2019

FIU tværfaglige kurser 2019 FIU tværfaglige kurser 2019 Nedenstående er oversigt over tværfaglige kurser i 2019. Oversigten viser hvilke kurser afdelingerne kan godkende og hvilke kurser der skal skriftlig søges om fra tillidsrepræsentanten

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Oktober, 2007 Du kan ikke besvare denne nyhedsmail skriv i stedet til nyhedsbrevets redaktion på: lr@frivillighed.dk Indhold Nyt fra Center

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Godkendt på forbundssektorbestyrelsens møde den 19. december 2018 FAGPOLITISK ENGAGEMENT

Godkendt på forbundssektorbestyrelsens møde den 19. december 2018 FAGPOLITISK ENGAGEMENT Godkendt på forbundssektorbestyrelsens møde den 19. december 2018 FAGPOLITISK ENGAGEMENT Ambition og formål HK Kommunal er en stærk fagforening med et levende medlemsdemokrati og det er vores ambition

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

TR netværksuddannelse. digitalisering og automatisering. - Region Sjælland. PILOTUDDANNELSE på en ny måde

TR netværksuddannelse. digitalisering og automatisering. - Region Sjælland. PILOTUDDANNELSE på en ny måde TR netværksuddannelse om digitalisering og automatisering - Region Sjælland PILOTUDDANNELSE på en ny måde Forandringsagenter på arbejdsmarked 4.0 Robotteknologi og 3D-printer flytter ind på virksomhederne.

Læs mere

FORÅR Kursusprogram for tillidsrepræsentanter, fællestillidsrepræsentanter og sikkerhedsrepræsentanter

FORÅR Kursusprogram for tillidsrepræsentanter, fællestillidsrepræsentanter og sikkerhedsrepræsentanter KURSER 2010 FORÅR Kursusprogram for tillidsrepræsentanter, fællestillidsrepræsentanter og sikkerhedsrepræsentanter Kære tillidsvalgte Vi er glade for at kunne præsentere en ny række af kurser, som hver

Læs mere

FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2017

FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2017 FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2017 Hvordan styrker du din fagpolitiske gennemslagskraft? HOLD 5 - UDDANNELSESFORLØB FTF s fagpolitiske talentuddannelse - 2017 - Side 2 VI SKAL UDDANNE DEN NYE GENERATION

Læs mere

Fagpolitisk talentuddannelse // 2019

Fagpolitisk talentuddannelse // 2019 Fagpolitisk talentuddannelse // 2019 STYRK DIN FAGPOLITISKE GENNEMSLAGSKRAFT Modul 1 Fagbevægelsen og dit personlige udgangspunkt Tid: Onsdag 30. januar kl. 10.00 torsdag 31. januar kl. 16.00 Sted: Hornstrup

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Aarhus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Århus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Vi er hinandens forudsætninger!

Vi er hinandens forudsætninger! Vi er hinandens forudsætninger! I fællesskab skaber vi rum for: Læring Facilitering Oversættelse og formidling FTR-seminar 8. og 9. maj 2017 FTR-seminar d. 8. og 9. maj 2017 Vi er hinandens forudsætninger

Læs mere

uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte Overbygningskurser

uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte Overbygningskurser uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte 2001 Overbygningskurser Overbygningskurser 2001 er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte, TRafdelingen. Pjecen henvender sig til tillidsvalgte Politisk ansvarlig:

Læs mere

Fremtidens gode sygeplejefaglige arbejdsliv et fælles projekt!

Fremtidens gode sygeplejefaglige arbejdsliv et fælles projekt! Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland Kreds Midt Træf 2019 Fremtidens gode sygeplejefaglige arbejdsliv et fælles projekt! 24. januar 2019 Herning Kongrescenter Kreds Midt Træf 2019 Kom til Kreds Midt Træf

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Psykisk arbejdsmiljø i praksis

ArbejdslivsTopmøde Psykisk arbejdsmiljø i praksis ArbejdslivsTopmøde 2019 Psykisk arbejdsmiljø i praksis arbejdsmiljø ArbejdslivsTopmøde 2019 Psykisk arbejdsmiljø i praksis Hvorfor er psykisk arbejdsmiljø sat højt på dagsordenen i 2019? 2019 er arbejdmiljørepræsentanternes

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser 1. Indledning ASE har i februar 2013 gennemført en undersøgelse i samarbejde med Analyse Danmark omkring

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

Trivselsrådgiver uddannelsen

Trivselsrådgiver uddannelsen Trivselsrådgiver uddannelsen En trivselsrådgiver er en resurseperson i organisationen, som kan udspørge, opsamle og formidle viden om trivsel. Rådgiveren er ikke behandler, terapeut eller proceskonsulent.

Læs mere

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed!

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Tag en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på, hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

VÆRKTØJ FORHANDLING KONFLIKTLØSNING SERVICE EFTERSYN. Gl. Strand Lok. 50, København. 12.-14. januar 17-19. marts 5. maj 2 september 19. jan.

VÆRKTØJ FORHANDLING KONFLIKTLØSNING SERVICE EFTERSYN. Gl. Strand Lok. 50, København. 12.-14. januar 17-19. marts 5. maj 2 september 19. jan. Dansk Journalistforbund 11.05. 2015 Kursusplan 2015/2016 For løb VÆRKTØJ FORHANDLING KONFLIKTLØSNING SERVICE EFTERSYN OPFØLGNING 1 Hotel Radisson, H.C. Andersen, Odense Severin Kursuscenter, Middelfart

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU WWW.GRIBHVERDAGEN.NU HIT MED HISTORIEN GRIB HVERDAGEN! 12. JANUAR 2010 BELLA CENTER Hver dag landet rundt søsættes nye initiativer på det personalepolitiske område. Kom og fortæl historien om jeres flagskib

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Hvem er de unge, og hvad vil de ift. fagbevægelsen?

Hvem er de unge, og hvad vil de ift. fagbevægelsen? Center for arbejdsmarkedsforskning (Carma) Hvem er de unge, og hvad vil de ift. fagbevægelsen? Fra 1. maj til mig, mig, mig? Arbejdslivskonference 2016 Laust Høgedahl hogedahl@dps.aau.dk Konventum, tirsdag

Læs mere

ARBEJDSMILJØKAMPAGNE GRATIS TILBUD TIL MED-UDVALG/TRIO OG LEDERE

ARBEJDSMILJØKAMPAGNE GRATIS TILBUD TIL MED-UDVALG/TRIO OG LEDERE ARBEJDSMILJØKAMPAGNE GRATIS TILBUD TIL MED-UDVALG/TRIO OG LEDERE BOUNCE 2017 fælles om robuste forandringer arbejdsmiljøkøbenhavn Indhold BOUNCE 2017 fælles om robuste forandringer 3 Arbejdsmiljøkampagnens

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE

ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE COK præsenterer i efteråret 2015 for første gang et fire-dages kursusforløb i kommunal økonomi og decentral økonomistyring for decentrale ledere ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

FRIVILLIG LEDELSE. Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED

FRIVILLIG LEDELSE. Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED FRIVILLIG LEDELSE Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED Idrættens Udviklingscenter udbyder i samarbejde med Erhervsakademi Dania denne uddannelse

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Fagbevægelsen. dino eller dynamo?

Fagbevægelsen. dino eller dynamo? Fagbevægelsen dino eller dynamo? Henning Jørgensen Professor, Aalborg Universitet, CARMA henningj@dps.aau.dk, Center for Studier i Arbejdsliv, København 26.03.2015 3 konstateringer Fagbevægelsens relative

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Du kan læse mere om initiativet på www.erhvervsguiderne.dk. Håndbogen indeholder råd og

Læs mere

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 Midt i mulighederne FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORMÅL OG FORVENTET UDBYTTE Lederakademiet skal bidrage til at fastholde eller rekruttere nye ledere

Læs mere

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur E N U M M O K S 17/18 e leder Æ 0 2 N i S m e L bedr rakad HA n endnu et - Lede for liv blive e t g i a d l i g t t æ d v i r Be st nye sk r ø f t e d Tag Forord Det er med stor fornøjelse, at jeg skriver

Læs mere

LEDERKURSER 2010 FORÅR

LEDERKURSER 2010 FORÅR LEDERKURSER 2010 FORÅR Kære leder Vi er glade for at kunne præsentere dig for en ny række af kurser, som hver for sig vil kunne styrke dig i dit lederjob. På et politisk organisatorisk plan, på et personligt

Læs mere

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen FTF repræsentantskabsmøde 29-05-2017 1 Alle skal uddannes til digitale revolution Digitalisering er blevet big hype! FTF var blandt de første og mest

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

FTF s fagpolitiske talentuddannelse // 2018

FTF s fagpolitiske talentuddannelse // 2018 FTF s fagpolitiske talentuddannelse // 2018 STYRK DIN FAGPOLITISKE GENNEMSLAGSKRAFT Attraktive fællesskaber Hvis vi gerne vil have en stærk fagbevægelse i fremtiden, som både er indflydelsesrig og attraktiv

Læs mere

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer Fællesarrangementer under AMR 2019 I 2019 sætter vi i fællesskab fokus på arbejdsmiljørepræsentanterne og arbejdsmiljøet på arbejdspladserne. I AMR 2019-KAMPAGNEN

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige!

Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige! Sådan får lokalgruppen nye og aktive frivillige! Frivilligseminar, SOS-børnebyerne 11. november 2017 Konsulent Anders Jacobsen, Center for frivilligt socialt arbejde Dagens form Oplæg Gruppearbejde Refleksionsspørgsmål

Læs mere

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige!

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! KATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for at kunne tilbyde jer en række kurser. Kurserne vil forhåbentlig give jer ny inspiration til den daglige drift af butikken og motivation

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den november 2015.

Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den november 2015. Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12.-13. november 2015. Den faglige handlingsplan for HK Kommunal indeholder også DOF-mål for 2016,

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Politiske værksteder. - præsentation af arbejdet

Politiske værksteder. - præsentation af arbejdet Politiske værksteder - præsentation af arbejdet Hvad er de vigtigste ideer? Mødes oftere Lokale fællesskaber Det sociale kan godt være startskud Gør det let at være aktiv Hvordan er relationsopbygning

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET Om en øget polarisering mellem de, som kan begå sig, og de, som ikke kan og hvad det betyder for de unge selv og for alle dem, som er i berøring med de unge i hverdagen NETVÆRKS

Læs mere

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011 BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2011/2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Uddannelseskontoret i København Tuborgvej 164, 2400

Læs mere

Nudge patienterne til en sundere livsstil

Nudge patienterne til en sundere livsstil KU PR RS OG US RA M Nudge patienterne til en sundere livsstil På dette evidensbaserede kursus i sundhedsmotivation lærer du, hvordan du giver dine patienter et vigtigt skub mod sundere vaner. Kurset er

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden 1 PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk ny viden Som medlem af 3F og under 31 år er det gratis at deltage på kurserne, og vi betaler billigste offentlige transport. For at sikre at så mange forskellige

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

FTF Hovedorganisation

FTF Hovedorganisation FTF er hovedorganisation for 81 faglige organisationer. 450.000 ansatte i den offentlige og private sektor er gennem deres faglige organisationer også medlem af FTF. På den måde er FTF fælles talerør for

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM BESTYRELSESMEDLEM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER Målrettet bestyrelsesmedlemmer på idræts- og fritidsfaciliteter, der ønsker at styrke de generelle kompetencer

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse Tænketank for brugerinddragelse Danske Patienter har modtaget 1,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til vidensopsamling om brugerinddragelse til et projekt, der har til formål at sikre effektiv udbredelse

Læs mere

På Rette Kurs - et kursusforløb i sund livsstil. For dig der vil leve sundere

På Rette Kurs - et kursusforløb i sund livsstil. For dig der vil leve sundere På Rette Kurs - et kursusforløb i sund livsstil For dig der vil leve sundere Forebyg livsstilssygdomme På Rette Kurs er et kursusforløb i sund livsstil tilrettelagt for dig, der gerne vil have hjælp til

Læs mere

FTF s fagpolitiske talentuddannelsen 2016. FTF s fagpolitiske talentuddannelse. Hvordan styrker du din fagpolitiske gennemslagskraft?

FTF s fagpolitiske talentuddannelsen 2016. FTF s fagpolitiske talentuddannelse. Hvordan styrker du din fagpolitiske gennemslagskraft? FTF s fagpolitiske talentuddannelsen 2016 FTF s fagpolitiske talentuddannelse Hvordan styrker du din fagpolitiske gennemslagskraft? HOLD 4 - UDDANNELSESFORLØB FTF s fagpolitiske talentuddannelse - 2016

Læs mere

Et kursus i toplederens vigtigste kompetence

Et kursus i toplederens vigtigste kompetence Effektiv Uddelegering Et kursus i toplederens vigtigste kompetence Er du diktator eller facilitator? Vækst kræver et målrettet fokus på udvikling, samarbejde og innovation. Men hvordan skaber man som

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Herning Kommune. Organisation

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Kursuskatalog for Move1 og ForandringsAkademiet 2017

Kursuskatalog for Move1 og ForandringsAkademiet 2017 Kursuskatalog for Move1 og ForandringsAkademiet 2017 ForandringsAkademiet Det første skridt til forandring Samtaler med børn 3-13 år Ønsker du en unik løsningsfokuseret værktøjskasse til at samtale med

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde ArbejdslivsTopmøde 2018 Styrket indflydelse og samarbejde Fra Arbejdslivskonference til ArbejdslivsTopmøde Vores - for mange velkendte - arbejdslivskonference, skifter både form, indhold og sågar navn.

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Kursuskalender. Årshjul

Kursuskalender. Årshjul Kursuskalender 2016-2017 Kursuskalenderen tilbyder foreninger og frivillige kurser/temamøder som kan gøre det lettere at være frivillig leder. Kurserne er sat ind i nedenstående årshjul. 9. Temamøde: pressemeddelelse

Læs mere

Den sælgende vært. Tag styringen over dit salg. Lær at sælge på 5 workshops

Den sælgende vært. Tag styringen over dit salg. Lær at sælge på 5 workshops Den sælgende vært Tag styringen over dit salg Lær at sælge på 5 workshops Den sælgende vært Du arbejder sandsynligvis som vært eller medarbejder med salgsansvar på et hotel eller lignende. Måske synes

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Et udviklingsforløb for den attraktive, erfarne medarbejder i 50 erne

Et udviklingsforløb for den attraktive, erfarne medarbejder i 50 erne Et udviklingsforløb for den attraktive, erfarne medarbejder i 50 erne Hvordan skal din senkarriere se ud? Styrk dine kompetencer og gør dig beredt til mange flere spændende arbejdsår! Dette forløb er tiltænkt

Læs mere

KOMPETENCEmidt Opstartskonference

KOMPETENCEmidt Opstartskonference KOMPETENCEmidt Opstartskonference Torsdag den 8. maj 2008 kl. 9.30-16.00 på UNIMERCO A/S, Sunds Så er KOMPETENCEmidt klar til at gå i luften vi lægger ud med en opstartskonference, hvor deltagerne fra

Læs mere