DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND"

Transkript

1 DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 5 (2018/2019) Mødedato: Torsdag d. 27. september 2018 kl 18:00 22:00 Mødested: Hotel Saxildhus, Banegårdspladsen, 6000 Kolding Deltagere: HB: Peter Eriksen (PE) Mads Leth (ML) - afbud Jørgen Legind-Hansen (JLH) Jørgen Korsgaard (JK) Morten Bennick (MB) Suppleant: ADM: Claus Elmeros (CE) Lars Agesen Pagh (LAP) Marie-Louise Portefee Hansen (MPH) Ole Gellert Andersen (OGA) - afbud 1. Velkomst (PE) 2. Gennemgang af DSvU HB aktionsliste (PE) Aktionslisten blev gennemgået. 3. Opdatering fra administrationen (MPH/PE) 3.1. Videreudvikling af Medlemsdatabase I proces med mindre tilpasning ift. grunddata. Mange mindre kompromiser og det passer ikke altid med de mange forskellige måder som klubberne gør ting på og hvad de lige drømmer om. Problemstillingerne har kræset sig omkring medlemmer med tilknytning til flere klubber og flytning mellem klubber og herunder altså hvem der har retten til at flytte et medlem. Dette gav indledningsvis problemer med dobbeltregistreringer og havde direkte effekt på data i Unionens økonomisystem. Løsning bliver at medlemmet fremover principielt selv anmoder om medlemskab af andre klubber og at evt. klub 2 etc. modtager medlemsanmodning som disse så skal godkende. Hovedformålet med godkendelses-proceduren er at vi skal sikre at klubben altid er behørigt orienteret om nye medlemmer. Vi tilskynder fra ADM s side til at alle indmeldes i systemet inden man sidder i et fly første gang dog vil de første 3 måneder være at betragte som prøveperiode uden at klubberne vil blive opkrævet kontingent for de nye. Mulighed for gratis prøveperiode har altid eksisteret. De klubber der mere aktivt har tidsbegrænsede prøvemedlemsskaber, hvor udmeldelsen principielt sker i forbindelse med indmeldelsen, burde nu kunne ind- og udmelde i næste samme proces. I klubbernes moduler vil medlemsoversigten snarligt give et bedre overblik over medlemmernes status i relation til Unionen. Det interessante omkring de 3 måneder er, at såfremt der sker reelt indmeldelse og der betales for medlemskab (og man dermed omfattet af medlemsdemokratiet) så tæller disse prøvemedlemmer med i CFR-registreringerne og prøvemedlemmerne har derfor stor betydning for DSvu s samlede medlemstal ift. Danmarks Idrætsforbund. Nye medlemmer der meldes ind nu (fra september) modtager et log in, med mulighed for opretholdelse af egne data. Eksisterende medlemmer modtager inden længe samme mulighed. Udviklingen af moduler omkring flystatistik, uddannelse (herunder tilmelding til s-teori 2019 etc.) er igangsat. Flystatistik er i beta-test. DANSK SVÆVEFLYVER UNION - SVÆVEFLYVECENTER ARNBORG - FASTERHOLTVEJ 10 - DK-7400 HERNING TEL: dsvu@dsvu.net - Bank:

2 Henvendelser fra klubber og enkeltpersoner Deltagelse i klubaften i SG70 PE deltager Deltagelse i Bestyrelsesmøde i Nordsjælland PE deltager Deltagelse i Klubaften i Fyns Svæveflyveklub PE deltager Administration generelt. - Personalet vil normalt være samlet på kontoret alle torsdage. Vinterperioden bruges igen i år til afvikling af overtimer etc. Fra oktober vi kontoret kunne holde lukket på fredage, som i forvejen er telefonfri for personalet. Centerchefen overgår til deltid pr. 1. oktober som aftalt ved ansættelsen. - Årsregnskab 2018 medfører, grundet ny kontoplan i forbindelse med overgang til nyt økonomisystem, en ikke uvæsentlig ændring i opsætningen af det skriftlige materiale, sammenligningstal etc. ift. tidligere. LAP er i proces hermed og forventes færdig i god tid inden årets afslutning. - UHB opdatering er næsten afsluttet. Samlet udgave er sendt til TBBST. Alle nye filer forventes på hjemmesiden i de kommende dage. - OGA har indført en servicestandard på henvendelser om uddannelse, operationer og materiel, der betyder svar samme dag eller i det mindste kvittering for modtagelse med angivelse af, hvornår spørgeren kan forvente svar. Reaktionerne har været positive. Gaveordning. SKAT er i gang med en kontrol/gennemgang af ordningen. Herunder kontrol ved DSvU. 2 klubber er udtaget til kontrol. Der udsendes en præciserende unionsmeddelelse når konklusionerne foreligger. Det væsentlige er at gavebeløb skal indbetales direkte fra giver til Unionen og ikke via indbetaling til klubben og derfra til unionen. I samme omgang skal vi minde evt. gavegivere om, at ordningens opretholdelse også er et spørgsmål om opretholdelse af muligheden for at modtage delvis momskompensation. Antallet af gavegive skal minimum udgøre 100 personer. Traditionelt har vi netop lagt over dette niveau, men ikke meget. Efter bortskaffelsen af bundgrænsen for fradrag i 2012 ser vi heldigvis at flere traditionelle familiestøtter giver støtte fra flere personer i husstanden. Det skal også her bemærkes, at unionen også er berettiget til at modtage en evt. arv uden at skulle svare afgift. Der har været nogle eksempler på, at svæveflyvere i deres testamente har tilgodeset den svæveflyveklub, som de har været medlem af. En svæveflyveklub skal imidlertid betale afgift af en sådan arv, hvilket ikke var i arveladerens ånd. Svæveflyvere, der på denne måde ønsker at tilgodese deres svæveflyveklub, kan derfor indsætte Dansk Svæveflyver Union som modtager af arven med ønsket om, at arven anvendes til et bestemt formål i en navngiven svæveflyveklub på samme måde som de fradragsberettigede gaver. Det er DSvU s erklærede politik at følge et sådant ønske, hvis unionen indsættes som modtager af en arv. UHB grp. 213 er opdateret med angivelse af beløbsgrænser for Økonomi (JLH) 4.1. Status 2018 Hangar 3 har, som planlagt, tæret på den opsparede likviditet. Lånoptagelse findes ikke nødvendig og der er god likviditet til driften i øvrigt.

3 - 3- I forbindelse med problematikkerne omkr. medlemssystem er vi lidt forsinket med kontingentopkrævning for 3. kvt som dog udsendes i disse dage. Klubtilskud for certifikatansøgninger medtages for året til dato. Pt. rammes budgettet præcist for klubtilskud ( kr./50 stk.) 4.2. Forberedelser budget 2019 Indledende budgetmateriale er udsendt til udvalgene. Fokus er på aktiverne i den kommende sæson og disse sammenhænge med hhv. DSvU s perspektivplan for samt naturligvis den strategiske aftale med Danmarks Idrætsforbund. Primo oktober udsendes det resterende materiale med årets forbrug, kontoplaner etc. Materialet er forberedt Restancer Fakturering er kommet på skinner. Det nye økonomisystems har gode muligheder for fremsendes af kontoudtog etc. ADM har, grundet de mange nye rutiner samt problemer i foråret med mails der ikke kom frem til modtagerne, valgt ikke at rykke medlemmer for betalinger etc. med gebyrer og renter, men pt. udelukkende via fremsendelse af kontoudtog. Kontoudtog udsendt Fin respons. Der er dog efterfølgende indsat en bagatelgrænse i systemet således at der ikke rykkes for mindre beløb og øredifferencen på indbetalinger. Dagens dårlige eksempel var et kontoudtog på 0,20 kr. som desværre blev overset i den manuelle screening. 5. Nationalcenter (MB) 5.1. Nyt fra AB 5.2. Udpegning af nyt medlem af AB PE har talt med Henrik Fynbo Hansen, Skrydstrup. Vi sætter AB i forbindelse med Henrik Færdiggørelse af Hangar 3 Bogført status pr. d.d. er 2,45 mio. kr. af budgetteret ca. 2,350 mio. kr. Slutsum forventes at ende på en overskridelse kr. Det bemærkes at af det samlede beløb udgør ca. 73 tkr. ikke budgetteret anlæg af vej. Der er kommet en enkelt henvendelse fra en af de nye lejere vedr. opkrævningen der netop er udsendt for resten af Brev er videregivet til AB og HB. HB finder at vi muligvis har været en måned for tidligt ude med regningen. Det besluttes at der med første opkrævning i 2019 tilkendes alle lejere i Hangar 3 en måneds kredit. ADM sikre gennemførelse i januar Motorhavari Rotaxfalke Der er arrangeret møde den 25. september hvor problemerne diskuteres. Se referat fra Centerchefen. Det korte af det lange Der er ingen at bebrejde for skaden på motoren. HB drøftede fremtiden for Frøen. Skal den blot repareres og indgå i driften igen? Skal den laves og sælges, eller bare sælge den som den er? Hvor mange, forskellige, piloter benytter flyet hvert år? Hvad er der brugt på løbende reparationer gennem de seneste 3 år? Hvad med sammenhængen med vores strategi? Enighed om at vi reparerer Frøen nu. Vi har modtaget 2 tilbud/estimater, begge på omkring kr. Flyet er d.d. nedskrevet til en regnskabsmæssig værdi på ca kr. Der er ikke behov for at nedskrive yderligere. Investeringen aktives fsva. 80%. Resten tages over driften Unionens fremtidige flyflåde Drøftet i forb.m Tages op igen på kommende møde.

4 Konkurrence, Sport og Talentarbejde (MB) 6.1. Status på Strategisk arbejde Møde i ET-udvalget ADM sender fil til ET-kommissoriet Ansættelse af talenttræner Stillingen genopslås med ændret profil Etablering af talentcentre Ingen direkte konklusioner efter mødet. Der er udsendt bud til klubberne. Opgaven med at drifte et talentcenter er ikke en klubopgave, men en Unionsopgave. Mao. er det unionens opgave at sikre at Talentcentrene kommer til at fungere, men behørig opbakning fra tilstrækkelige hjælpe. Udvalget drøfter det igen på kommende møde EM Desværre kommer det til at knibe med tilmeldinger fra dansk side, men der arbejdes videre på det Klasser til SAC. God diskussion, som følges op senere. 7. Uddannelse og Flyveaktivitet (JLH) 7.1. Status Kunstflyvningsudvalg Pga travlhed hos TBST og et sideløbende arbejde med kunstflyvning i almindelighed, er der desværre ingen fremgang Hændelser og havarier Der har ikke været noget at bemærke 7.3. Etablering af DTO (OGA) Efter et møde med TBBST den 4.9. har OGA lavet en model for et træningsprogram og sendt det til styrelsen. De har sagt god for modellen og det indhold, som OGA har lagt i den. Derfor arbejder OGA videre med alle de nødvendige kurser i træningsprogrammet Efteruddannelse for instruktører. (OGA) Tom Finsen, Ove Dahl-Jørgensen og OGA deltager i efteruddannelse for instruktører i Ithwiesen i Niedersachsen. Det er en sådan efteruddannelse, som også bliver pligtig for danske instruktører efter Beretning fra arrangementet vil blive lavet. 8. Fastholdelse og Breddeidræt (JK) 8.1. Status på strategisk arbejde Vi er ikke kommet i land med årets aktiviteter. Vi tager en drøftelse under formandsmødet. Vi har brug for flere hænder til de enkelte arrangementer for at sikre gennemførelse. Godt klubtrænerseminar i starten af året. Begynderstræk: Kurset planlagt i starten af september var fuldtegnet, men måtte aflyses pga. vejret. Et nyt kursus arrangeres til foråret Termikligaen Samtale med Arne Boye Møller. Hvordan kommer vi i land? Hvad er deadline? Aftalt at systemet er funktionsdygtigt til konferencen. Det fremvises live Svæveflyvekonferencen. Programmet er ved at være klar. Vi genudsender invitationen, sammen med information med de ekstra punkter. MPH og JK opdaterer. Program for formandsmøde udsendes også. (gennemført ved redaktionens afslutning. UF har udsendt nyhedsbrev til medlemmerne og der er lavet opslag på Facebook-siden, hvilket gav boost i tilmeldinger. 103 tilmeldte pt. Alle nye-s-piloter har fået direkte besked) 8.4. Klubtrænerens rolle Klubtræner ctr. Instruktører og coach-rolle. Enighed om at vi mangler nogle rammer for klubtrænernes rolle.

5 - 5- Information omkring klubtrænerseminar 2 udsende igen til klubberne og direkte til de registrerede klubtrænere i medlemssystemet. Der er ledige pladser. Kun 17 klubber har klubtrænere registreret i Foreningsadministration. 9. Rekruttering (JK) 9.1. Status på strategisk arbejde Gode kvindearrangementer i Der er kommet endnu et medlem i udvalget. 10. FLYSIK (CE samt OGA) Nyt fra FLYSIK udvalget Der er udfærdiget et forslag til et anonymt indberetningsskema til alle typer hændelser. Udvalget har måttet konstatere, at HCLJ ikke fokuserer ret meget på erfaring/flyvetid/starter/rutine hos piloter, som er involveret i de sager, der ender i HCLJ. Det kunne vi godt tænke os. Skemaet prøves som forsøg med en hændelse. EASA afholder Safety-seminar for GA-flyvningen i Wien i starten af november. OGA og Peter Meilhede deltager på vegne af Flysik-udvalget Flysik etablering af SMS-organisation: Det indledende arbejde skrider godt frem efter afholdelse af møde med Safety manager i Sunair of Scandinavia. Vi kan bruge mange af deres ideer blot i en noget simplificeret form. Der har også været afholdt møde med flyvesikkerhedsofficeren på FSN Skrydstrup om den del af et sikkerhedssystem, der kaldes Just-Culture, hvor ingen er bange for at fortælle, at man har haft en oplevelse, der er gået godt, men kunne være gået værre. Flyvevåbnet har konstateret, at denne kultur er indlevet godt hos piloterne, medens den tekniske side har været skeptiske overfor at henvendelser og spørgsmål er kommet fra Safety Manager og ikke fra chefen for M- afdelingen (Teknisk chef). Fra unionen har OGA og Peter Meilhede deltaget i disse møder. 11. Materiel (ML) Nyt fra Materiel udvalget Import af udenlandske fly - status Der arbejdes på en proces til TBBST Materielkontrollantseminar Materielkontrollantkursus Forholdstilkendegivelser har givet pæn respons. Der arrangeres kursus i uge Unionsmeddeleler er tilmelding er netop udsendt. 12. Luftrum PE deltager for KDA i PODIO projektet, som bl.a. skal udarbejde et operationalt koncept for det lave ukontrollerede luftrum. 13. Kommunikations området (PE) Status fra Kommunikationsudvalget Nyt kalendersystem til hjemmesiden. Vi vil snarest have alle de kommende, herunder næste års, arrangementer med. 14. Eksterne organisationer DIF (PE) Budgetmøde 28-29/9 PE, JLH og LAP deltager begge dage. Materiale er udleveret. Vi kan allerede nu konstatere en mindre stigning i DIF-tilskuddet for 2019.

6 Opfølgning på indberetninger af DM og VM ADM og Et-udvalget vil følge op på indberetninger på årets begivenheder og medaljer via DIFskemaerne på DIF-ekstranet. Ligeledes ift. det kommende års arrangementer DIF Initiativpulje. Diskussion af muligheder for at byde ind med projekter til DIF s initiativpulje. Kriterier/Krav kan læses i detaljer på DIF-ekstranet. Hvad med FLARM-pulje? Simulatorer? Andre samarbejder? Arrangement omkring rekruttering til bestyrelsesarbejde. PE deltog og fandt inspiration Kongelig Dansk Aeroklub (KDA) (PE/ML) KDA Repræsentantskabsmøde Rep-møde lørdag d. 29. september. (JLH og PE deltog. Dere r valgt ny formand for KDA, Dennis Werenskiold fra DFU) Huset er solgt til overtagelse 1. oktober. Kontingent 2019 nedsættes til 60 kr. Sportslicenser fortsat 200 kr FAI/IGC (PE) Invitation til bud, WGC og WWGC DSvU ligger en forhåndsansøgning ind på kvinde VM European Gliding Union/Europe Air Sports (OGA) Udviklingen i SFCL ( Gliding book ) og Part Gliding: Part Gliding er vedtaget, og det betyder vi nu kan anmelde DSvU s DTO med tilhørende træningsprogram. Gliding book, som betyder en samling af alle svæveflyvemæssige forhold i et særskilt og forenklet regelsæt, blev gennemgået på en EASA-konference i Køln den med efterfølgende møde i EGU s bestyrelse. Alle var enige om indholdet og alle var glade bl.a. fordi instruktører efter disse regler vil kunne operere på en LAPL-medical. Dette var også baggrunden for, at TBBST under mødet den 4.9. uopfordret gav tilladelse til, at danske svæveflyveinstruktører i det nationale regelsæt kunne nøjes med en LAPL-medical. For få dage siden meddelte Henrik Michelsen imidlertid, at han og Anders Madsen nu var blevet indkaldt til møde i EASA, hvor temaet var SFCL, men hvor det igen fremgik, at instruktører og examiners skal have en Class 2 medical. Oplysningen blev straks givet videre til EGU s sekretariat, der så sent som den 7.8. i en mail havde fået bekræftet, at LAPL-medical var tilstrækkeligt til instruktører. Henrik Svensson deltager på vegne af EGU i det møde, som også TBBST deltager i. Det er nu (27-09) bekræftet at LAPL medical er tilstrækkelig Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen (TBBST) (PE) Henvendelse omkring transponere og FLARM i ambulance-helikoptere. FLYSIK udvalget går i dialog med HEMS operatøren for at finde måder at reducere risikoen for kollisioner Europe Air Sports (EAS) (PE) Intet at berette Friluftsrådet (MB) Intet at berette Nordisk samarbejde (PE) Tilbagemelding Nordisk møde d. 7-9/ deltagere fra Danmark, CE, JK og JLH. God stemning og fine diskussioner Fastholdelse og Rekruttering diskuteret via gruppearbejde. Nordisk Junior Arrangeres af DK i 2019 i forbindelse med SAC.

7 - 7- SveDaNor møde 1. november Kastrup. JK deltager. Indbydelse kommer. Drøftelse af aktiviteter for 2019, kurser etc. samt bestyrelsesmøde for Nordic Gliding Aps Næste møder Lørdag d. 3/ , HB møde nr. 6 Kolding (budgetmøde) Torsdag d. 13/ , HB møde nr. 7 - Arnborg (med personale) Torsdag d. 24/1 2019, HB møde nr. 8 Kolding Torsdag d. 21/2 2019, HB møde nr. 9 SKYPE Lørdag d. 9/3 kl. 10:00, Repræsentantskabsmøde Eventuelt Ordensudvalget har netop afholdt en høring og et kommende møde er ligeledes planlagt til 2. oktober i Nyborgområdet. Udvalget har ikke på budget 2018 afsat et beløb til evt. mødeafholdelse, men der kommer nu omkostninger på posten i år. Et løseligt estimat foretaget af Jan Schmeltz Pedersen og LAP 25. oktober 2018 lyder på ca kr. ADM sikre dækning/betaling. Medført af den igangværende proces er dog opstået et spørgsmål omkring evt. omkostningsgodtgørelse i sådanne sager. JSP er i gang med en nærmere undersøgelse heraf og DIF har sendt bemærkninger Såfremt at DSvU, uanset om medlemmet vinder eller ej, evt. vælger at betaler det samme som udvalgsmedlemmerne, anser JSP det for at være et udtryk for, at vi holder demokratiske principper højt i DSvU forstået således, at ingen skal være forhindret i at klage til Ordensudvalget af økonomiske grunde. Efter omstændighederne vil Ordensudvalget sandsynligvis anmode DSvU s hovedbestyrelse, om at drøfte hvorvidt vi skal have et princip derom indført i vores regulativer/gebyrreglement. Der forventes ikke at der skal afsættes et budget for 2019, men blot at evt. omkostninger til sager i 2019 dækkes på vanlig vis.

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Dagsorden: Hovedbestyrelsesmøde nr. 2 (2018/2019) Mødedato: Torsdag d. 17. maj 2018 kl 18:00 22:00 Mødested: Svæveflyvecenter

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 6 (2018/2019) Mødedato: Lørdag d. 3. november 2018 kl 10:00 17:00 Mødested: Hotel

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 1 (2018/2019) Mødedato: Torsdag d. 5. april 2018 kl 18:00 22:00 Mødested: Hotel Torvehallerne,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 4 (2018/2019) Mødedato: Torsdag d. 23. august 2018 kl. 18:00 22:00 Mødested: Hotel

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 6 (2019/2020) Mødedato: Torsdag d. 26. september 2019 kl. 19:00 21:00 Mødested: GoTo

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referatet: Hovedbestyrelsesmøde nr. 7 (2018/2019) Mødedato: Tirsdag d. 18. december 2018 kl 10:00 17:00 Mødested: Fasterholtvej

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: DIF-møde (Valg af strategiske spor) og Hovedbestyrelsesmøde nr. 8 (2016/2017) Mødedato: Den 6. oktober kl

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 4 (2016/2017) Mødedato: Den 3. maj kl 19:00 Mødested: SKYPE Deltagere: HB: Peter

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 11 (2016/2017) Mødedato: Torsdag d. 12. januar 2017 kl 18:00 Mødested: Hotel Saxildhus,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 7 (2017/2018) Mødedato: Søndag d. 15. oktober 2017 kl 10:00 17:00 Mødested: Torvehallerne,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 12 (2016/2017) Mødedato: Torsdag d. 2. februar 2017 kl. 15:00 Mødested: Hotel Saxildhus,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 4 (2017/2018) Mødedato: Tirsdag d. 20. juni 2017 kl. 18:00 Mødested: Torvehallerne,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 5 (2019/2020) Mødedato: Torsdag d. 22. august 2019 kl. 18:00 22:00 Mødested: Hotel

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION

DANSK SVÆVEFLYVER UNION DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Dagsorden: Hovedbestyrelsesmøde nr. 3 (2011/2012) Mødedato: Den 5. juli 2011 kl. 18.00 Mødested: Torvehallerne, Vejle,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 10 (2016/2017) Mødedato: Torsdag d. 15. december 2016 Mødested: Teamviewer, kl. 19:00

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Konkurrenceudvalg/KU

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Konkurrenceudvalg/KU Elite og Talentudvalg, Mødereferat Sted og dato: Arnborg 28. oktober 2017 Deltagere: Klaus Vang (KV). Sjællands rep. 1 og Formand Jens Chr. Pedersen (JCP). Nordjysk rep. Claus Elmeros (CE), Sjællands rep.

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 5 (Budgetmøde) (2014/2015) Mødedato: Den 25.-26. oktober 2014 Mødested: Radisson

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat af S-Kontrollant- og FC-møde Forsamlingshuset i Arnborg, 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst 2. S-kontrollanternes

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Dagsorden: Hovedbestyrelsesmøde nr. 2 (2010/2011) Mødedato: Den 10. maj 2010 Mødested: Arnborg kl. 18:00 Deltagere:

Læs mere

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union 2017 - og planen bag budgettet Dansk Svæveflyver Union Årsplanen for 2017 Medlemstal budgetteres uændret i 2017, og uden stigning i kontingentsatsen DIF-tilskuddet for 2017 allerede kendt Dansk Svæveflyver

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 af 7 1 NAVN Unionens navn er Dansk Svæveflyver Union (DSvU). 2 HJEMSTED Dansk Svæveflyver Union's hjemsted er Herning. 3 FORMÅL Dansk Svæveflyver Union har til formål at fremme dansk svæveflyvning

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 18. oktober 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 37 ORGANISATION NR. 22 DATO: 19.11.06 Referat af: Hovedbestyrelsesmøde nr. 6

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 20 ORGANISATION NR. 09 DATO: 04.05.08 Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 1 (2008/2009)

Læs mere

Referat nr. 3. Møde i Arnborg Bestyrelsen den 26. April 2016

Referat nr. 3. Møde i Arnborg Bestyrelsen den 26. April 2016 Arnborg Bestyrelsen Fasterholtvej 10 7410 Herning Den, 27. april 2016 Referat nr. 3 Møde i Arnborg Bestyrelsen den 26. April 2016 Tilstede: Jens Degner JD Ove Dahl Jørgensen OD Bertel Knudsen BK Ib Overgaard

Læs mere

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B LOVE 1 Klubbens navn er Lolland Falster Svæveflyveklub, tilsluttet Dansk Svæveflyver Union og Kongelig Dansk Aeroklub, samt medlem af Dansk Idræts

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 (7) Vejledning for driften af Dansk Svæveflyver Union 1. Indledning 1.1. Unionens vedtægter specificerer ikke, hvorledes hovedbestyrelsen (HB) skal lede og fordele arbejdet. Det nævnes blot,

Læs mere

Unionshåndbog PERSONDATAFORORDNINGEN. Privatlivspolitik for Dansk Svæveflyver Union Version 1.0, d. 1 maj 2018

Unionshåndbog PERSONDATAFORORDNINGEN. Privatlivspolitik for Dansk Svæveflyver Union Version 1.0, d. 1 maj 2018 Side nr. : 1 af (5) Privatlivspolitik for Dansk Svæveflyver Union Version 1.0, d. 1 maj 2018 Dansk Svæveflyver Unions (DSvU) dataansvar DSvU behandler personoplysninger, og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik,

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby 1. maj 2006 Referat fra bestyrelsesmøde,

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION

DANSK SVÆVEFLYVER UNION DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND 11. februar 2014 Referat: Hovedbestyrelsesmøde nr. 7 (2013/2014) Mødedato: 1. februar 2014 Mødested: Svæveflyvecenter

Læs mere

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union - og planen bag budgettet Dansk Svæveflyver Union Årsplanen Vi har gjort det lidt anderledes Alle DSvU s udvalg er blevet reaktiveret Der er kommet et par nye udvalg Alle udvalg har indsendt aktivitetsskemaer

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union

Budget og planen bag budgettet. Dansk Svæveflyver Union - og planen bag budgettet Dansk Svæveflyver Union Årsplanen for Stigende medlemstal i budgetteres uændret i, men dog med inflationær stigning i kontingentsatsen DIF-tilskuddet for allerede kendt Kvinde

Læs mere

Referat Side 1 af 5. Deltagere Fraværende Mødestart. Mødeslut. Dagsorden. Mødested Dato Dato for referat Godkendt SKYPE Mødetype Referent Bilag

Referat Side 1 af 5. Deltagere Fraværende Mødestart. Mødeslut. Dagsorden. Mødested Dato Dato for referat Godkendt SKYPE Mødetype Referent Bilag Side 1 af 5 Mødested Dato Dato for referat Godkendt SKYPE Mødetype Referent Bilag Bestyrelsesmøde Søren Egebjerg Pedersen Deltagere Fraværende Mødestart Michael Olesen Kenneth Dyrlund Søren Egebjerg Pedersen

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 26. SEPTEMBER 2013

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 26. SEPTEMBER 2013 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 26. SEPTEMBER 2013 Til stede: Jan Eriksen, Lars Søndergaard, Flemming Hvid, Torben Madsen, Jan Grønbech, Bo Sponholtz og Peter Pedersen. 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN. Dagsordnen

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 12 ORGANISATION NR. 04 DATO: 05.03.08 Emne: Referat fra HB-møde den 9. februar

Læs mere

Referat af ungdomsudvalgsmøde 29. september 2017

Referat af ungdomsudvalgsmøde 29. september 2017 Referat af ungdomsudvalgsmøde 29. september 2017 Mødetid: Tid: 19:00 Sted: Landskontoret Deltagere: Frida Neddergaard, Line Mandix Thorsen, Jonas Johnsen, Jonas Mandix Thorsen og Lone Nørager Kristensen.

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk 13..februar 2012 REFERAT Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 17. februar 2018 kl. 9.00 15.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Kurt Nielsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Onsdag den 13. juni 2018 kl. 16.00 19.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Ole Olsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union Klubtrænerens rolle Klubtrænerseminar Marts 2019 Dansk Svæveflyver Union Kvalitet i sporten Samfundet (vore medlemmer) forventer mere kvalitet i sporten Hvad er kvalitet i svæveflyvning? Antal flyvetimer

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 34 FLYVNING NR. 13 DATO: 31. december 2016 Vedr. S-teori prøver 2017. Hermed

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU Dato: 11. februar 2012 Sted: Philip Nathansen, Aarhus Deltagere: Brian Mollerup, Mikkel Palmbo, Philip Nathansen, Carsten Svendsen, Peter Palmbo,

Læs mere

REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU

REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU Møde Tid og sted Deltagere Afbud Referent TEU Tirsdag den 9.1.2018 kl.17.30 i Rødovre Højnæsvej 61, bagindgangen 2610 Rødovre Tarik Setta (TS) Ole Knudsen-Nielsen(OKN)

Læs mere

DSvU formandsmøde 24. november Dan sk Svævef lyver Un io n

DSvU formandsmøde 24. november Dan sk Svævef lyver Un io n DSvU formandsmøde 24. november 2013 - Dan sk Svævef lyver Un io n De grå mænds forening DSvU formandsmøde 26. november 2013 - Dan sk Svævef lyver Un io n Dan sk Svævef lyver Un io n 3 Perspektivplansarbejde

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 9. juli 2009/ik Referat Bestyrelsesmøde 08-2009 24. juni 2009 Idrættens Hus kl. 18.00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 07-2009 3. Bestyrelsens siden sidst Beslutninger

Læs mere

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE Svanevej 22 2400 København NV Tlf. 36 17 72 00 www.dui.dk Referat 13. Hovedbestyrelsesmøde Dato: Lørdag 19/8-17 Tid: Kl. 10.40 12.23 Sted: Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE

Læs mere

Dagsorden. Pkt. Beskrivelse Ansvarlig Deadline 1 Valg af referent. Rasmus

Dagsorden. Pkt. Beskrivelse Ansvarlig Deadline 1 Valg af referent. Rasmus Mødested Dato Dato for referat Godkendt Skype 19/08/2010 19/08-2010 Mødetype Referent Bilag DHPU Bestyrelsesmøde Rasmus Deltagere Fraværende Mødestart Strandqvist (BS) Dennis Wolthers (DS) var på arbejde.

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 Dato 26. november 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Bonni

Læs mere

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 11. januar 2015

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 11. januar 2015 Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 11. januar 2015 Mødet afholdtes i Bowl n Fun Viby startede kl. 10.15. Deltagere: Torben V. Andersen (TVA), Hans Græsvig (HG), Jette Bergendorff (JB), Leif Hansen

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 24. juni 2010/ik Referat Bestyrelsesmøde 06-2010 22. juni 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 05-2010 2.2. Møde med Undervandsrugby. Henrik

Læs mere

Arne Boye-Møller (ABM), Felipe Cvitanich (FC), Ulrik Sørensen (US), Klaus Vang (KV), Kaj H. Pedersen

Arne Boye-Møller (ABM), Felipe Cvitanich (FC), Ulrik Sørensen (US), Klaus Vang (KV), Kaj H. Pedersen KU-møde hos PFG på Kaldred. Tidspunkt 6.11.2010 Tilstede: Arne Boye-Møller (ABM), Felipe Cvitanich (FC), Ulrik Sørensen (US), Klaus Vang (KV), Kaj H. Pedersen (KHP), Øjvind K. Frank (ØKF), Morten Hugo

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk Flyveklub (SFK)

Vedtægter for Sønderjysk Flyveklub (SFK) Vedtægter for (SFK) 1. Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er. Stiftet den 23. august 1958 som»flyveklubben Als«. Navnet ændret ved generalforsamlingsbeslutning i Sønderborg 8. februar 1969. 2. Klubbens

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Dansk Sportsdykker Forbund Referat bestyrelsesmøde 04-2015 16. april 2015 Odense Congress Center Ørbækvej 350 5220 Odense SØ Lørdag den 18. april 2015 kl. 10:00. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 31 ORGANISATION NR. 13 DATO: 15.08.05 Referat af HB-møde nr. 2 (2005/2006) Mødedato:

Læs mere

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Referat HB 01 15. 16. juni 2012 Hotel Scandic Odense Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Dagsorden 00.00 Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Generalforsamling30/4 2012

Generalforsamling30/4 2012 Generalforsamling30/4 2012 Dagsorden 1. valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Godkendelse af beretning 4. Aflæggelse af årsregnskab for 2011 5. Godkendelse af årsregnskab for 2011 6. Budget og

Læs mere

Referat. Ansvarlig og deadline

Referat. Ansvarlig og deadline Deltagere: Simon, Lene, Ulrik, Steffen, Marina Afbud: Referent: Miriam,, Susanne Lene Emne Referat Referat 1. Godkendelse af Dagsordenen godkendes. dagsorden 2. Referat fra sidste møde Referatet fra sidste

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde den 27. februar 2016 Ejby-hallerne, Halvej 5, 5592 Ejby. Indholdsfortegnelse

Referat af repræsentantskabsmøde den 27. februar 2016 Ejby-hallerne, Halvej 5, 5592 Ejby. Indholdsfortegnelse - 1 - Dansk Svæveflyver Union Referat af repræsentantskabsmøde den 27. februar 2016 Ejby-hallerne, Halvej 5, 5592 Ejby Indholdsfortegnelse side 1. Registrering af stemmeberettigede... 3 2. Valg af dirigent...

Læs mere

Referat af Dansk Svæveflyver Unions Repræsentantskabsmøde Afholdt den 16. marts 2019 i Dalmosehallen, 4261 Dalmose

Referat af Dansk Svæveflyver Unions Repræsentantskabsmøde Afholdt den 16. marts 2019 i Dalmosehallen, 4261 Dalmose Referat af Dansk Svæveflyver Unions Repræsentantskabsmøde Afholdt den 16. marts 2019 i Dalmosehallen, 4261 Dalmose Indholdsfortegnelse side 1. Registrering af stemmeberettigede... 3 2. Valg af dirigent...

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Dagsorden HUNDIGE BOLDKLUB

Dagsorden HUNDIGE BOLDKLUB Dagsorden HUNDIGE BOLDKLUB Mødeleder: Jan Referent: Henrik Dato: 04. November 2015 kl. 19:00 Tilstedeværende: Henrik, Jan, Stig, Kirsten og Peshko Punkt: Konklusion: Ansvarlig: Deadline: 1. Godkendelse

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 18. sep kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 18. sep kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst Kredsrådsmøde Onsdag d. 18. sep. 2019 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst Referat Kredsformanden DM - fanen er pakket og bliver ikke glemt denne gang - 47 deltager fra kreds 1

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde

Referat: Bestyrelsesmøde Referat: Bestyrelsesmøde Dato: 16. januar kl. 17.30 Sted: IKC Idrættens Hus - Brøndby Deltagere: Bestyrelsen + Tina Jensen Afbud: Tina og Camilla referent Marianne Ipsen, IKC 1. Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Referat HB-mødet den 5. maj i Huset. Deltagere på mødet:

Referat HB-mødet den 5. maj i Huset. Deltagere på mødet: 168/19 den 17-5-19 Referat HB-mødet den 5. maj i Huset Deltagere på mødet: Annette Lunau landsformand og mødeleder Linda Lundh landsnæstformand Christian Ravn kredsformand kreds 1 Gitte D. Christensen

Læs mere

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet.

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet. REFERAT Bestyrelsesmøde 10. januar 2012 kl. 17.15 på kontoret i Brøndby Deltagere: Afbud: Niels Staun (), Nis Blaxekjær (), Peter Chapman (), Povl Lund Nielsen (PLN), Jesper Laustsen (JL), Lise Usinger

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde d. 15. januar 2018

Referat fra Bestyrelsesmøde d. 15. januar 2018 Referat fra Bestyrelsesmøde d. 15. januar 2018 Deltagere: Sismo, Esben, Paaske, Jacob T., Mikkel, Jan, Kenneth og Charlotte Afbud: Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde/opfølgning

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 30. AUGUST 2012

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 30. AUGUST 2012 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 30. AUGUST 2012 Til stede: Aksel Nissen, Jan Grønbech, Lars Søndergaard, Flemming Hvid Hansen, Tage Sørensen, Torben Madsen og Peter Pedersen. Endvidere deltog Hans Henrik

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) HH redegjorde

Læs mere

# Emne/aktivitet Deadline Ansvar. 1 Mødedatoer Næste møde GS + JS

# Emne/aktivitet Deadline Ansvar. 1 Mødedatoer Næste møde GS + JS Møde Titel Bestyrelsesmøde Dato 03.05.2017 Deltagere Steen Bjerre (SB), Jan Sylvest (JS), Ole Kokborg (OK), Catharina Winterberg, Nathalie Ahl (NA) gæst, Martin Wiuff (MW) gæst, Gre Stensgaard(GS), Stig

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere

JF + JVP 20:10-20:30. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e

JF + JVP 20:10-20:30. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e Referat Møde nr. 7-2013 Bestyrelsesmøde mandag 6. maj 2013 kl. 19.00 22.00 Indkaldt: forældrebestyrelsen, skolelederen, lærerrepræsentanten. Tilstede: Martin, Peter, Louise, Susanne, Jonas, Neel, Jesper

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. september 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. september 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. september 2010 Dato og tid: Sted: Referat: 2. september 2010, kl. 17:00 Remissen, Østerbro LE Deltagere: Afbud: Hans J. Larsen (HJL) Morten Krydsfelt (MK) Hasanin Rudha

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Jelling Golfklub 1/2014

Referat af bestyrelsesmøde i Jelling Golfklub 1/2014 Referat af bestyrelsesmøde i Jelling Golfklub 1/2014 Dato og tid: Mandag den 13. januar 2014 kl. 17.30 Sted: ABF Skinbjergs fælleshus Referent: Porsbøl Mødedeltagere: Afbud: John Sahlertz Claus Kristiansen

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Fyns Svæveflyveklub - Love

Fyns Svæveflyveklub - Love Fyns Svæveflyveklub - Love NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Klubbens navn er FYNS SVÆVEFLYVEKLUB. 2. Klubbens hjemsted er Broby Kommune. Klubbens postadresse er formandens adresse. 3. Klubben er direkte eller

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund - DTF og underlagt forbundets love og øvrige bestemmelser. Herunder også DTF s Code of Conduct.

Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund - DTF og underlagt forbundets love og øvrige bestemmelser. Herunder også DTF s Code of Conduct. Forslag til nye vedtægter JTU s Generalforsamling 10. marts 2015. I nedenstående er følgende ændringsforslag: Tekst fed og kursiv er tilføjelser til nuværende vedtægter. Tekst rød og kursiv er afsnit der

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde

Referat: Bestyrelsesmøde Referat: Bestyrelsesmøde Dato: 25. oktober 2017, kl. 18.00 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Stadionvej 50D, Odense Leif Meitilberg (LM), Michael Sølling (MRS), Torben Fjordvang (TF), Mikkel Brandstrup

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Referat Bestyrelsesmøde 02-2010 24. februar 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 Den 15. marts 2010/ik 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 01 2010 3. s siden sidst 3. s samarbejde Beslutninger

Læs mere

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Brøndby den 2. november 2016 Referat af bestyrelsesmøde nr. 4 2016-2017 Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 17.30 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Deltagere: Per Bertelsen (PB),

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

JCH medgav, at det er vigtigt, at politiske holdninger alene bør anføres, når disse fremsættes på mødet.

JCH medgav, at det er vigtigt, at politiske holdninger alene bør anføres, når disse fremsættes på mødet. Brøndby den 23. maj 2018 Referat af møde nr. 5 2017-2018 i Udvalget for Professionel Håndbold, tirsdag d. 8. maj 2018, kl. 10.00-13.00 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 13, 2605 Brøndby Deltagere:

Læs mere

MEDLEMS- REGISTRERING

MEDLEMS- REGISTRERING MEDLEMS- REGISTRERING Medlemsskema Medlemsregistreringsskema udsendes op til opgørelsesdatoen således, at postmodtageren har skemaet på opgørelsesdagen. Med skemaet følger kode til indberetning via internettet.

Læs mere

Referat af VETU-møde

Referat af VETU-møde Referat af VETU-møde Afholdt i HBC s lokaler fredag den 28. oktober 2011 Tilstede var: Peter Mikkelsen, Morten Aarup, Helle Sjørring, Anne Birgitte Nielsen, Ellen Aagaard Tak til VETU s tidligere formand/medlemmer

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser 2015. DATO: 12.01.15 Hermed fremsender

Læs mere

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB 19. MARTS 2018 0.0 Deltagere og dagsorden Til stede: Per, Mads,, Jens Peter, Annette, Christian, Anders Afbud: Rasmus, William Agenda: Udsendt af formanden inden

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde

Referat bestyrelsesmøde Referat bestyrelsesmøde MØDETID: 15-02-2016 Kl.18.00 MØDESTED: Klubhuset, Grønningen 15, Kld., 1270 Kbh. K MEDVIRKENDE: Titel: Navn: Formand Næstformand Kasserer Medlem Medlem Suppleant Suppleant Friis

Læs mere

Kim Nørrebo KN Medl. Af bestyrelsen

Kim Nørrebo KN Medl. Af bestyrelsen Side 1 af 5 Dato 7 april 2005 kl. 19.00 Sted Deltagere Afbud Klubhuset Charlie Herbst CH Formand Kenneth Radoor KR Næstformand Lars Storr LS Sekretær Alice Ogstrup AO Kassere Merethe Aggergren MA Medl.

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Dansk Sportsdykker Forbund Referat bestyrelsesmøde 09-27.10. Onsdag den 26. oktober 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat bestyrelsesmøde 08-. 3. Status fra bestyrelsen med kort orientering

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012 51 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2017 afholdt d. 19. august på Hotel Vissenbjerg Storkro.

Referat af generalforsamlingen 2017 afholdt d. 19. august på Hotel Vissenbjerg Storkro. Referat af generalforsamlingen 2017 afholdt d. 19. august på Hotel Vissenbjerg Storkro. 1.a. Valg af dirigent: Flemming Glymov blev valgt 1.b. Valg af referent: Flemming Glymov og Jan Bøgsted udfærdiger

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere