Produktionsskolen Kongshøjgaard. Virksomhedsplan forslag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Produktionsskolen Kongshøjgaard. Virksomhedsplan forslag"

Transkript

1 Virksomhedsplan forslag Vision Produktionsskolen Kongshøjgaard vil aflevere hver enkelt elev i et relevant og planlagt videre forløb, som er meningsfuldt for eleven. Vi vil nå dette ved at Skabe et lærende og udviklende miljø for elever og medarbejdere Være en synlig og værdsat samarbejdspartner Arbejde respektfuldt og ærligt i et samspil med de unge Skolens målgruppe Produktionsskolen tilbyder kombinerede undervisnings- og produktionsforløb til unge under 25 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse og som ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en sådan. Uddybning af målgruppe De unge målgruppevurderes af UU 1 i elevens hjemkommune. Unge, der skal have afklaret og forbedret deres kompetencer for at komme ind på en uddannelse Unge, der er uafklarede i forhold til valg af uddannelse og job Unge, der har afbrudt anden uddannelse Unge, der mangler rutiner og faglig arbejdstræning Unge, der mangler at lære, hvordan de skal begå sig på en arbejdsplads Unge, der skal have styrket deres selvtillid, og som har sociale eller personlige vanskeligheder Unge, der optages som led i et aktiveringsforløb Unge som tager hele eller dele af et grundskoleår på produktionsskolen Unge som tager dele af STU på produktionsskolen 1 Målgruppevurdering Før optagelse på en produktionsskole skal UU lave en målgruppevurdering i forhold til, om eleven er i målgruppen for at et forløb på en produktionsskole.

2 Unge på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) Det er skolens mål Målsætning at afklare og forberede eleven til uddannelse eller arbejde, der i videst muligt omfang imødekommer den enkelte elevs ressourcer. at styrke elevens personlige, sociale og faglige udvikling. at den unge under og efter forløbet på Produktionsskolen Kongshøjgaard opnår et realistisk forhold til egne kompetencer. at styrke elevens evne til at tage ansvar for eget liv. at fremme elevens initiativ, engagement og motivation. at skabe et trygt miljø, hvor eleven bliver set og hørt at få skabt de nødvendige kontakter til forældre, vejledere samt andre relevante parter. at bidrage til at udvikle elevens interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund.

3 Skolens mål opfyldes ved at Tilbyde eleven værkstedsarbejde, praktik, praksisrelateret teori og almen undervisning. Tilbyde tredjedels-undervisning 2 og kombinationsforløb 3. Møde eleven ærligt, opmærksomt, ligeværdigt og anerkendende. Møde eleven med forventning og respekt Skabe produktion i et forpligtende arbejdsfællesskab. Skabe en atmosfære af rummelighed og tryghed. Fremme en naturlig udvikling i de opgaver eleven bliver stillet overfor. Fremme god værkstedskultur, omgangstone og arbejdsmiljø. Arbejde ressourceorienteret, således at de unge oplever at få så mange succeser i hverdagen som muligt. Evaluere forløbet sammen med eleven i forløbssamtaler. Samtalerne foregår mellem elev og værkstedsleder. Eleven har adgang til intern og ekstern uddannelsesvejledning. Holde højt informationsniveau og relevante møder med forældre, vejleder og andre samarbejdspartnere i arbejdet med elevens forløb. Inddrage eleven i spændende og udviklende opgaver. Give ansvar i forhold til elevens ressourcer. Afholde elevmøder, understøtte elevernes egne initiativer og inddrage eleverne i planlægning og afvikling af fælles aktiviteter. Informere om og inddrage i samfundsrelevante emner. 2 Trediedelsundervisning betyder, at elever kan udnytte tilbud fra VUC, studenterkursus, mv efter anden lov i op til 1/3 af produktionsskoletiden. 3 Kombinationsforløb betyder, at eleven kan starte på erhvervsskolen 2-5 uger og samtidig være indskrevet på produktionsskolen. Efter endt kombinationsskoleforløb kan eleven fortsætte på erhvervsskolen, eller fortsætte på produktionsskolen.

4 Beskrivelse af værkstederne og den almene undervisning Almen undervisning Almen undervisning på Kongshøjgaard er et frivilligt tilbud til eleverne om at modtage undervisning i fagene dansk, matematik og IT. Der lægges dermed vægt på, at eleven selv har et ansvar for at deltage aktivt i undervisningen. Selv om undervisningen foregår i hold, tilrettelægges og differentieres denne ud fra den enkelte elevs behov. Almen undervisning indeholder: Undervisning i dansk. Undervisningen tager udgangspunkt i dagligdagen, og der lægges vægt på samtale, begrebsforståelse, begrebsudvidelse og styrkelse af elevens almene viden. Der arbejdes med læsning, grundlæggende grammatik og skriftlig fremstilling. Undervisning i matematik. Der arbejdes med grundlæggende regneregler og begreber, matematik relateret til værkstederne, matematik relateret til hverdagen. 1 obligatorisk fællestime hver fredag. Alle emner kan tages op, ofte med emner af samfundsmæssig relevans. IT integreres i undervisningen Dansk plus og matematik plus Prøveforberedende undervisning som sigter mod FP9, FP10 eller optagelsesprøverne på erhvervsuddannelserne. Port folio Obligatorisk arbejde med port folio i samarbejde med almen undervisning.

5 1/3 delsundervisning Mulighed for at deltage i undervisning på uddannelse under anden lovgivning. PSPscreening Alle elever bliver screenet i dansk og matematik med et online screeningsværktøj, Pspscreening. Resultatet af screeningerne lægges ind i Nordplaner, skolens elevadministrationssystem, og bruges til vurdering af elevens uddannelsesvalg. Screeningerne vil også danne baggrund for, at elever med særlige læsevanskeligheder kan tilbydes en grundigere faglig udredning. Grundig faglig udredning: Skolen har mulighed for at tilbyde en grundig faglig udredning baseret på det standardisererede computerbaserede værktøj Logos til identificering og udredning for dysleksi. Dette udføres af skolens egen talepædagog. På baggrund af PSPscreening plus eventuelt yderligere screening, visiteres eleven til en faglig logopædisk udredning. Er eleven under 18 år, bliver dette gjort i samarbejde med forældre, værge eller andre omsorgspersoner. Skolen, herunder talepædagogen og forstanderen, afgør, hvem der skal visiteres til en faglig logopædisk udredning. Der udarbejdes en personlig rapport og der indkaldes til et netværksmøde, hvor de involverede parter orienteres og en handleplan aftales. De involverede parter er eleven, forældre/værge/andre omsorgspersoner, værkstedsleder, UU, sagsbehandler eller andre relevante personer omkring eleven.

6 Skolens værksteder Auto På værkstedet arbejdes der med reparation af biler, traktorer og landbrugsmaskiner. Værkstedet udfører mindre forsikringsopgaver. Der laves endvidere biler til syn hvor eleverne er med i synshallen for at få indblik i dette. Eleven vil få indblik i bestilling af reservedele via web katalog. Eleven får indsigt i alle arbejdsopgaver der skal udføres på et autoværksted. Der lægges stor vægt på at eleverne kommer i praktik. Der er et godt samarbejde med egnens lokale autoværksteder. Værkstedet er godkendt som praktikplads for 1 personvognsmekaniker og 1 materielmekaniker i den produktionsskolebaserede erhvervsuddannelse - PBE. Autoværkstedets hovedopgaver er: Klargøring til syn Renovering af bremser samt styretøj Dækskifte og afbalancering Eftersyn + olieservice efter serviceskema Udmåling, fejlfinding, reparation og sletning af fejl med diagnoseudstyr Div. motoropgaver samt indstillinger Tandremsskift Rengøring samt polering Rudeskift Køkken Køkkenet er udstyret med nyere moderne maskiner. Nogle maskiner er beregnet til storkøkken, men der er også alm. Husholdningsmaskiner. Eleven modtager undervisning og vejledning under de daglige arbejdsprocesser. Vi vælger råvarer af god kvalitet, og det tilstræbes at det færdige produkt er tilberedt fra grunden. Køkkenet er godkendt til 2 praktikpladser inden for gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering i den produktionsskolebaserede erhvervsuddannelse PBE. Eleven lærer om køkkenets hygiejne og personlig hygiejne. Eleven lærer om dosering af rengøringsmidler. Eleven lærer at læse og forstå opskrifter, udregne forbrug af råvarer, og at arbejder kreativt med en kostpolitik: sund-grøn-nærende-varieret-fornuftig. Eleven lærer at udføre egenkontrol. Køkkenets hoveopgaver er: Madlavning til skolens elever og personale. Skolemad 2 gange ugentligt til Ullits Skole.

7 Måltider til elever på bo-afdelingen uden for arbejdstid. Mad til arrangementer på skolen og bestillingsopgaver. Mad til udflugter og ture. Rengøring af køkken, kantine, kontorer, dagligstue, toiletter, badeværelser, rengøringsrum og gangarealer. Kreativ Værkstedet er for de elever der interesserer sig for kreativitet og håndværk. Eleven lærer at tænke anderledes og kreativt så denne evne kan bruges i deres fremtidige liv. På værkstedet arbejdes der med mange former for brugs- og kunsthåndværk. Værkstedet har bl.a. computersymaskiner, alm. symaskiner, smykkeværksted og et monterings- og pakkeværksted. Man lærer at arbejde sig igennem processen fra idé til færdigt produkt og der tages altid udgangspunkt i elevens evner. Eleven lærer at følge en arbejdsbeskrivelse. Produktionen er meget alsidig og afsætning er både til private, offentlige institutioner og internt. Beklædning og boligtekstiler. Udsmykning/ dekoration. Fra yt til nyt / genbrug. Billedkunst. Opgaver i andre materialer, herunder i træ og metal. Værkstedet har desuden ansvaret for vedligeholdelse af elevværelser. Det kreative værksted er ofte involveret, når der skal planlægges og arbejdes frem mod messer, udstillinger og lignende. Metal/Service Værkstedet er for de elever der interesserer sig for håndværk. Der lægges vægt på, at eleverne er med igennem hele processen fra opgavens begyndelse til levering af det færdige produkt. Der arbejdes i et tempo, så eleverne kan være med i hele processen og derfor tager ejerskab for opgaven. Det tilstræbes, at der dagligt foregår teori på værkstedet. Opgaver tages ind fra private, virksomheder og offentlige institutioner, det kan være både træ og metal opgaver. Et meget alsidigt værksted, der gerne giver sig i kast med opgaver af næsten enhver art. Målet er, at eleverne bliver mødestabile og engagerede i de opgaver, de udfører. Der lægges

8 stor vægt på godt humør og god værkstedshumor. Det skal være med glæde, man tager på arbejde. Hovedopgaver: Vedligeholdelse af skolens bygninger og ude arealer Fremstilling af kunde opgaver Medarbejdermøder Hver morgen afholdes et medarbejdermøde de sidste 10 minutter af morgenpausen. Der er personalemøde af 1 times varighed hver mandag, dog et møde af 3 timers varighed den første mandag i hver måned. Desuden afholdes der jævnligt møder med planlægningsmæssigt og pædagogisk indhold. Medarbejdersamtaler(MUS)skal gennemføres mindst en gang hvert andet år. Tillidsrepræsentant Medarbejderne vælger en tillidsrepræsentant, der varetager medarbejdernes interesser med hensyn til løn- og arbejdsforhold. Tillidsrepræsentanten er samtidig medarbejderrepræsentant i skolens bestyrelse. Sikkerhedsarbejdet Skolen lægger vægt på, at arbejdsmiljøorganisationen eksisterer med aktiv elevdeltagelse. Det er vigtigt, at skolen giver eleverne medbestemmelse og indsigt i arbejdsmiljøregler af hensyn til deres fremtidige arbejdssituation. Skolens arbejdsmiljøorganisation skal ud over forebyggelse af ulykker på skolen udvikle elevernes forståelse for det fælles ansvar i arbejdet på værkstederne og give dem forudsætning for deltagelse i organisationsarbejde. Der afholdes arbejdsmiljømøde i hvert kvartal. Der indkaldes øjeblikkeligt til møde, hvis der indtræffer en ulykke. På et sådant møde vurderes skadens omfang, om arbejdsmiljøregler er overholdt, og der tages stilling til, om skaden er af et sådant omfang, at den skal indberettes til diverse myndigheder og til forsikringen.

9 Elevråd/elevmøder Elevrådet afholder formøde og opstiller dagsorden til det månedlige fællesmøde. Elevrådet inddrages vedr. ture, arrangementer m.m. og fremkommer med forslag til disse. Eleverne har - gennem elevrådet mulighed for at komme med ideer og forslag. Sociale klausuler Skolen samarbejder med Jobcenter Vesthimmerland eller anden aktør om virksomhedspraktik for personer med behov for dette. Skolen har normalt personer ansat i fleksjob med et rimeligt afgrænset arbejdsindhold, dog ikke for nuværende. EGU EGU er et særligt tilrettelagt 2-årigt uddannelsesforløb for den gruppe unge, der ikke umiddelbart er i stand til at påbegynde en uddannelse på en erhvervsskole. Produktionsskolen Kongshøjgaard har en EGU-vejleder ansat, som igangsætter en række uddannelsesforløb årligt for unge, der har været elever på skolen eller er henvist fra jobcenteret. Uddannelsesforløbene igangsættes inden for forskellige brancher. Desuden har produktionsskolen lavet en samarbejdsaftale med Vesthimmerlands Kommune, således at hovedparten af alle EGU-forløb i kommunen etableres via Produktionsskolen Kongshøjgaard. Samarbejdspartnere Skolen arbejder tæt sammen med medarbejdere i mange kommuner - dog i særdeleshed i Vesthimmerlands Kommune. Det er oftest UU-vejledere, ungdomsvejledere samt medarbejdere i socialforvaltninger og jobcentre. Endvidere har skolen et tæt samarbejde med mange efterskoler og Erhvervsskolerne i Aars. Skolen er ligeledes med i en række netværk sammen med andre uddannelsesinstitutioner. Herudover er der et mere uformelt samarbejde med fagforeninger, A-kasser, foreninger, institutioner og virksomheder. Der samarbejdes på flere forskellige måder, dels via opgaveløsning og dels i kraft af praktiksamarbejde for skolens elever.

10 Idræt og motion Som et fast ugentligt tilbud kan eleverne vælge idræt og motion. Denne aktivitet skal medvirke til at give eleverne gode motionsvaner. Det er et kendetegn for en del af eleverne på skolen, at de ikke har deres gang i idrætsforeninger, og at de ikke har faste motionsvaner. Botilbud Skolen råder over 10 værelser, der kan lejes af elever på produktionsskolen. For mere information, kontakt skolen på / Forberedende Grunduddannelse FGU Produktionsskolerne i Danmark indgår med virkning fra i den Forberedende Grunduddannelse sammen med dele af VUC, den Kombinerede Ungdomsuddannelse og Erhvervsgrunduddannelsen. Forberedelserne til denne nye skoleform vil fylde en del i Lov om virksomhedsoverdragelse har virkning for produktionsskolen og dens medarbejdere. Fokus vil først og fremmest være på at skabe gode fysiske rammer for FGU og give uddannelsen et godt og relevant indhold til gavn for de unge i målgruppen. Denne består af unge, der har behov for et forberedende tilbud for at finde fodfæste i det ordinære uddannelsessystem eller på arbejdsmarkedet. Den kommende FGU-skole i Vesthimmerlands Kommune forventes placeret i Aars. Dermed må vi forvente, at 2019 byder på opgaver med at indrette faciliteter til den nye FGU-skole og skabe det rette indhold i samarbejde med kollegaer fra de øvrige uddannelser. FGU-skolen i Vesthimmerland indgår i institutionen FGU-Himmerland, der etableres i et samarbejde mellem Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerlands kommuner. Det skal bemærkes, at produktionsskolen fortsætter sit virke til og med og de unge, der vælger et forløb på skolen, vil blive tilbudt dette i henhold til den nugældende lov om produktionsskoler. Unge, der optages på produktionsskole frem til og med har mulighed for at blive tilbudt et 2-årigt forløb på den Forberedende Grunduddannelse efterfølgende. Dette kræver en målgruppevurdering fra Den Kommunale Ungeindsats afløseren for Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole

Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole Vores mål er at forbedre elevernes muligheder for at komme videre i uddannelse eller beskæftigelse. Indholdsfortegnelse Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole...

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde 2016 Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Produktionsskolen Varde - Hammeren 3 6800 Varde Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Denne virksomhedsplan udspringer af lov om produktionsskoler,

Læs mere

FGU. Den nye forberedende grunduddannelse

FGU. Den nye forberedende grunduddannelse Den nye forberedende grunduddannelse EGU AGU FGU Hovedvejen for dig, der ikke opfylder adgangskrav til en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse efter ophør af undervisningspligten PGU DU får

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning------------------------------------------------------------------------ 3

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning------------------------------------------------------------------------ 3 1 Virksomhedsplan 2016 Produktionsskolen Kongshøjgaard Ovenskovvej 18 Hvalpsund 9640 Farsø Tlf. 98638512/24889943 Mail jcp@kongshojgaard.dk www.kongshojgaard.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning------------------------------------------------------------------------

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Virksomhedsplan 2014/15

Virksomhedsplan 2014/15 Virksomhedsplan 2014/15 1 Indledning Produktionsskolen Vejen blev oprettet 1. juli 2007 som en fusion mellem Stenderup Produktionshøjskole og Produktionsskolen På Sporet i Lunderskov. Som en konsekvens

Læs mere

Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6

Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6 1 Ekspertgruppen Bedre veje til en ungdomsuddannelse har i deres rapport beskrevet de tre linjer, som udgør forløb og indhold på den Forberedende Uddannelse. Det er yderligere udfoldet i bilag 6, som findes

Læs mere

Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune.

Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. 2013 Navn Adresse Produktionsskolen i Herning Kommune Sebbesandevej 2b, Tjørring, 7400 Herning. Telefon 97 26 70 11 Fax 97 26 90 48 E-mail admin@ph-herning.dk

Læs mere

2016/2017. Vedr. praktikordningen for elever på Lille Vildmose Produktionsskole. KUU- Butik, Handel og service

2016/2017. Vedr. praktikordningen for elever på Lille Vildmose Produktionsskole. KUU- Butik, Handel og service Vedr. praktikordningen for elever på Lille Vildmose Produktionsskole. Formålet med elevens deltagelse i kombineret ungdomsuddannelse på Lille Vildmose Produktionsskole og Aalborg Handelsskole er, at de

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge 1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Vejen videre til success

Vejen videre til success Vejen videre til success HVAD ER STU ROSA? STU ROSA er en kreativ samt erhvervsrettet Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) for unge med særlige behov i alderen 16 til 25 år. MÅLGRUPPE STU ROSA

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Virksomhedsplan 2019

Virksomhedsplan 2019 Indledning Bestyrelsen har under tre overskrifter peget på 14 pejlemærker, som organisationen har fokus på i perioden 2014-19. Pejlemærkerne understøtter Silkeborg Produktionshøjskoles opfyldelse af skolens

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune

Samarbejdsaftale. mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune Samarbejdsaftale mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune 2 Tidligere samarbejdsaftale samt kontrakt af 31.3.2014 indgået mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune, er

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

STU på Læringsakademiet

STU på Læringsakademiet 2017 STU på Læringsakademiet Læringsakademiet Ringsted Produktionshøjskole STU særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Ringsted Produktionshøjskole tilbyder STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Ungdomsuddannelsen

Læs mere

Bilag om produktionsskoler 1

Bilag om produktionsskoler 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om produktionsskoler 1 I. Målgruppen Formålet med produktionsskoler

Læs mere

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Notat om proces for virksomhedsoverdragelse

Læs mere

Forældreinformation. om vejledning i folkeskolen for elever med særlig behov for vejledning. Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning

Forældreinformation. om vejledning i folkeskolen for elever med særlig behov for vejledning. Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning Forældreinformation om vejledning i folkeskolen for elever med særlig behov for vejledning UU Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning Kære forældre Dit barn skal vælge uddannelse efter grundskolen.

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 Produktionsskolen Kongshøjgaard Ovenskovvej 18 Hvalpsund 9640 Farsø Tlf. 98638512/24889943 Mail jcp@kongshojgaard.

Virksomhedsplan 2014 Produktionsskolen Kongshøjgaard Ovenskovvej 18 Hvalpsund 9640 Farsø Tlf. 98638512/24889943 Mail jcp@kongshojgaard. 1 Virksomhedsplan 2014 Produktionsskolen Kongshøjgaard Ovenskovvej 18 Hvalpsund 9640 Farsø Tlf. 98638512/24889943 Mail jcp@kongshojgaard.dk www.kongshojgaard.dk 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Evaluering af Virksomhedsplan 2012 Indsatsområder

Evaluering af Virksomhedsplan 2012 Indsatsområder Evaluering af Virksomhedsplan 2012 Indsatsområder Indsatsområder 2012 Midtvejsevaluering juni 2012 Slutevaluering Mentorordning 100% af elever med mentorordning fra Hold Fastprojektet 2010-11 er stadig

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

Et år på fri fagskole for dig på STU

Et år på fri fagskole for dig på STU Et år på fri fagskole for dig på STU MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Det er

Læs mere

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter.

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter. Afslutningstur Formål: Formålet med afslutningsturen er at give elever og lærere en god afsluttende oplevelse sammen. På afslutningsturen er der mulighed for at have mere tid til hinanden, end der er i

Læs mere

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever Bilag 1: Udspecificering af grundydelser Nedenstående er en oversigt over de opgaver, som Langeland og Ærø Kommuner, jf. samarbejdsaftale om UU Sydfyn, køber af Svendborg Kommune. Nedenstående er opstillet

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Socialområdet Januar 2013 Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Baggrund Norddjurs Kommune har siden august 2007 haft et ungdomsuddannelsestilbud til unge med særlige behov. Dette på grundlag

Læs mere

Vejledning på Varde Produktionsskole.

Vejledning på Varde Produktionsskole. Vejledning på Varde Produktionsskole. Produktionsskolen Varde tilbyder erhvervs- og uddannelsesvejledning. Dette gøres med udgangspunkt i de planer, der bliver lagt sammen med eleven. Den røde tråd gennem

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

En skole af elever- For elever

En skole af elever- For elever En skole af elever- For elever Efter 10 års økonomisk og politisk forsømmelse af vores erhvervsuddannelser er det endeligt gået op for politikerne, at der er brug for en reform. Vi har et behov for øget

Læs mere

Virksomhedsplan for 2016

Virksomhedsplan for 2016 Virksomhedsplan for 2016 Overordnede mål Det er Produktionshøjskolens mål, at styrke de unges selvværd, ansvarsfølelse og engagement, således at de bliver i stand til at sætte sig mål på det uddannelsesmæssige,

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem.

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Vejle 9. juni 2010

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Vejlederkonference Region Midtjylland. Anders Ladegaard

Vejlederkonference Region Midtjylland. Anders Ladegaard Vejlederkonference Region Midtjylland Anders Ladegaard størst mulig gavn for den enkelte og for samfundet Globaliseringsaftalen Myndighedskravet EUD-reform og Kontanthjælpsreform Bedre veje til Uddannelse

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (herefter benævnt STU) i Favrskov Kommune.

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne 1. BAGGRUND: Centrale dele af erhvervsuddannelsesreformen set fra produktionsskolernes

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Parat til en erhvervsuddannelse!

Parat til en erhvervsuddannelse! Parat til en erhvervsuddannelse! AARHUS TECH gennemfører i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning et 2 ugers frivilligt brobygningsforløb for unge i 9. og 10. klasse, som har behov for at afprøve

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

Strategi for Vestegnen HF & VUC

Strategi for Vestegnen HF & VUC 1 Strategi for Vestegnen HF & VUC 2015-2018 Strategien er vedtaget i bestyrelsen den 17. juni 2015. Strategien er resultatet af en grundig dialog mellem medarbejdere, kursistråd og bestyrelse. Tegningen

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

VELKOMMEN TIL SESSION 4

VELKOMMEN TIL SESSION 4 26. SEPTEMBER 2018 FGU TRÆF 2018 - #FGU VELKOMMEN TIL SESSION 4 STRATEGI OG FOKUS FOR DE NYE FGU-INSTITUTIONER Strategi og fokus for de nye FGU-institutioner KL FGU TRÆF 2018 2 Disposition 1. Hvor kom

Læs mere

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for offentlige EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen (EGU) Folderen er delt op i afsnit

Læs mere

Mål: At den enkelte unge påbegynder ungdomsuddannelse umiddelbart efter afslutning på folkeskolen.

Mål: At den enkelte unge påbegynder ungdomsuddannelse umiddelbart efter afslutning på folkeskolen. Uddannelsesvejledning i folkeskolen Elever i folkeskolens 7. til 10. klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning giver vejledning til alle unge i grundskolen fra 7. klasse samt i 10. klasse. Der er en tæt

Læs mere

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb STU ved NBU-Skolen STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb Nordjysk Børne- Ungecenter DIT LIV, DIN UDDANNELSE Kunne du tænke dig en spændende og udfordrende uddannelse, hvor du selv har indflydelse

Læs mere

Projekt I gang Igen et arbejdstræningssted for sårbare unge mellem 16 og 30 år

Projekt I gang Igen et arbejdstræningssted for sårbare unge mellem 16 og 30 år Projekt I gang Igen et arbejdstræningssted for sårbare unge mellem 16 og 30 år Tirsdag den 31. juli 2012 Resumé: UNGNU i Middelfart Kommune træner psykisk og socialt sårbare unge mellem 16 og 30 år til

Læs mere

Baggrund bekendtgørelser

Baggrund bekendtgørelser Baggrund bekendtgørelser 10. Kommunalbestyrelsen skal etablere tilbud og særlige forløb til 15-17-årige unge. De særlige forløb skal have til hensigt at sikre, at unge bliver uddannelsesparate, Sønderborg

Læs mere

Serviceinformation. STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. jf. Lov om ungdomsuddannelser for unge med særlige behov

Serviceinformation. STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. jf. Lov om ungdomsuddannelser for unge med særlige behov Serviceinformation STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse jf. Lov om ungdomsuddannelser for unge med særlige behov Hvad er Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU står for den særlig tilrettelagte

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

STU på Ringsted Produktionshøjskole

STU på Ringsted Produktionshøjskole 2015 STU på Ringsted Produktionshøjskole Søren Terp og Kim Jensen Læringsakademiet Ringsted Produktionshøjskole 01-01-2015 STU særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Ringsted Produktionshøjskole tilbyder

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

Center for Kompetenceafklaring (CKA) målgruppebeskrivelse og indsatser.

Center for Kompetenceafklaring (CKA) målgruppebeskrivelse og indsatser. NOTAT Dato: 16. november 2018 Center for Kompetenceafklaring (CKA) målgruppebeskrivelse og indsatser. Indledning Der er fremsat politisk ønske om en drøftelse af tilbud på Center for Kompetenceafklaring

Læs mere

ErhversGrundUddannelse

ErhversGrundUddannelse EGU Skive Kommune ErhversGrundUddannelse EGU Erhvervsgrunduddannelse er en kompetencegivende kommunal ungdomsuddannelse. Uddannelsen er rettet mod unge mellem 16 og 30 år, der ikke umiddelbart kan gennemføre

Læs mere

EMU Klassen på Erhvervsskolen.

EMU Klassen på Erhvervsskolen. EMU Klassen på Erhvervsskolen. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Erhvervs modning & Udviklings forløb. Vi visiterer Unge henvist fra Jobcenter efter Lov om aktiv beskæftigelse 32 Unge henvist

Læs mere

10. Aabenraa UDDANNELSESPARATHEDSVURDERING herefter kaldet UPV

10. Aabenraa UDDANNELSESPARATHEDSVURDERING herefter kaldet UPV 10. Aabenraa UDDANNELSESPARATHEDSVURDERING herefter kaldet UPV 10. Aabenraa finder det vigtigt, at alle elever får de bedste betingelser for at starte og fuldføre en ungdomsuddannelse efter 10. klasse.

Læs mere

STRATEGI FOR MØDET MED BORGEREN

STRATEGI FOR MØDET MED BORGEREN STRATEGI FOR MØDET MED BORGEREN BORGEREN I CENTRUM BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA 1. Hvor mødes vi? 2. Hvordan mødes vi? 3. Hvordan taler vi sammen? 4. Hvordan skaber

Læs mere

UPV i Ringsted Kommune. Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringsted. Data udtrukket pr. 25. februar R i n g s t e d K o m m u n e

UPV i Ringsted Kommune. Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringsted. Data udtrukket pr. 25. februar R i n g s t e d K o m m u n e UPV 2019 i Ringsted Kommune Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringsted Data udtrukket pr. 25. februar 2019 R i n g s t e d K o m m u n e 0 7-0 3-2 0 1 9 Indholdsfortegnelse Uddannelsesparathedsvurdering

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune.

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? Indenfor UngeLivets målgruppe kan ses følgende

Læs mere

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Kære medarbejder og studerende i Børneinstitutionen Rasmus Rask Som ansat eller studerende i Børnehusene Hobbitten, Lungstedvangen, Kærsgård, Bellinge og Luna

Læs mere

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro:

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro: Værkstedet Hjortebro: Ledelse: Marianne Møller er områdeleder for Haderslev kommunes beskyttede værksteder. Der ansættes ny værkstedsleder på Hjortebro 1. august 2010. Tlf. og Mail: 73530030. Mail lehe@haderslev.dk.

Læs mere

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Indhold 1. Generelle betragtninger om produktionsskolernes rolle. 2. Hvornår er den unge parat til at starte på en fleksuddannelse? 3. Hvordan

Læs mere

café crea Vil du arbejde med kreative projekter? Vi glæder os til at byde dig velkommen! På arbejde i NSV?

café crea Vil du arbejde med kreative projekter? Vi glæder os til at byde dig velkommen! På arbejde i NSV? På arbejde i NSV? Har du lyst til at gå på arbejde? Og være en del af en arbejdsplads, hvor opgaverne giver mening og der er mulighed for at lære nyt? Som medarbejder får du mulighed for at arbejde og

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Skabelon for fagbilag

Skabelon for fagbilag Skabelon for fagbilag 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges med udgangspunkt i elevens

Læs mere

Undervisning af unge fra januar 2017

Undervisning af unge fra januar 2017 Målgruppe: Formål: Målsætning: Periode: Overordnet tilgang: Unge fra 18 25 år med opholdstilladelse efter 7, 8 eller 9c i Udlændingeloven. Unge fra 16 18 år, der ikke har relevant skoletilbud jf. Folkeskoleloven

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Ejendomsservice Præsentation På værkstedet Ejendomsservice arbejder vi med en bred vifte af opgaver inden for flere faggrupper. Det foregår primært på skolens område,

Læs mere

MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN

MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN Kravene stiger, vi kan ikke sætte barren ned, men må finde andre måder at komme over. Dick gjorde. PRODUKTIONS- SKOLENS MÅLRETTEDE FORLØB Noget af det, vi skal

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Solrød FGU Solrød er en lille skole, der ligger på Højagervænget sammen med 10Solrød.Vi har et rigtigt godt miljø. Alle kender

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( )

Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( ) Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( 2014-2018) Dette papir skal ses i sammenhæng med skolens virksomhedsplan, og betragtes som supplement, udvidelse og præcisering af bestyrelsens mål

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel?

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel? Fremtidens muligheder for unge med handicap - Gør #fgu en forskel? Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Ny Forberedende Grunduddannelse (FGU) Målgruppe: alle unge under 25, som ikke er

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere