Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1036 elever 45 klasser 23,02 i gennemsnitlig klassekvotient

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1036 elever 45 klasser 23,02 i gennemsnitlig klassekvotient"

Transkript

1 2015 Side 1 af 11 Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1036 elever 45 klasser 23,02 i gennemsnitlig klassekvotient Skolebestyrelsen 14/15 Forældrevalgte: Formand: Danielle Hansen Næstformand: Tina Stege Lindstrøm Peter Hoffmann Nielsen Katja Erikstrup Dorit Wahl-Brink Søren Kudahl Sørensen Martin K Dybdal Medarbejderrepræsentanter: Vibeke Blohm Karina Kokholm Elevrepræsentanter: Hannah Beklar 9. m Natasha Hougaard 8. x Skoleledelse Karen Bille Karin Salling Jensen Ken Kuwashima Kommunalbestyrelsens repræsentant Heidi Ladegaard Kære Forældre Skolebestyrelsen fremlægger her sin årlige beretning for året 2014/2015. Året har været det første år med reformen, og den har naturligt fyldt meget. Mange ting er så småt begyndt at blive dagligdag, men der er fortsat en del at arbejde med. Begge dele har vi valgt at lade fylde i denne beretning. Bestyrelsen startede skoleåret med at revidere vores vision for Pilegårdsskolen. Denne har været ramme for den udvikling, der er sker på skolen. Derfor indleder denne beretning med fokus på visionen. Derefter kommer beretningen ind på centrale spørgsmål i reformen, herunder også den åbne skole, skoledagens længde, understøttende undervisning, samarbejdet med SFO erne og personalets kompetenceudvikling. Derudover har skolebestyrelsen fokuseret vores retningslinjer for lejrskoler, og vi følger tæt og støtter arbejdet i elevrådet. Dette er der også givet plads til i denne beretning. Endelig er der nogle mere tilbagevendende emner som trafikken, lokalesituationen, vand i kælderen og endelig de høringssvar, vi har arbejdet med i dette år. Rigtig god læselyst! Pilegårdsskolen år 2020 vores vision Den skolebestyrelse, som trådte til i skoleåret 2014/2015 har haft som en del af sit indledende arbejde at revidere og forny visionen for Pilegårdsskolens arbejde. Det har været en lejlighed til at se på vores skole med nye øjne. Intentionen var at formulere en vision for, hvordan Pilegårdsskolen i 2020 ser ud med særlig vægt på en sammenhængende hverdag med kvalitet i både skole og SFO.

2 Side 2 af 11 Pilegårdsskolens vision - For en sammenhængende hverdag med kvalitet i både skole og SFO. Pilegårdsskolen kendetegnes ved en hverdag, der er præget af læring, trivsel og respekt for fællesskabet og det enkelte menneske. På Pilegårdsskolen i 2020 ser vi, at: Læring: Alle elever opnår en stærk faglig progression uanset niveau. Alle elever oplever, at de lykkes. Trivsel: Alle elever er glade for at gå i skole og SFO. Elever og voksne oplever anerkendelse og udvikling gennem venskaber, fællesskaber og udfordringer. Respekt for fællesskabet og det enkelte menneske: Personale, forældre og elever understøtter fællesskabet og bruger deres ressourcer til at fremme det. Forskellighed er en styrke, og alle oplever sig som værdifulde i fællesskabet. Visionen har været til drøftelse både i skolebestyrelsen, blandt medarbejderne og som en del af dagsordenen til fælles forældremøder. Den har således dannet grundlag for flere drøftelser om, hvad det er, vi ønsker, der sker på skolen. Visionen har tre fokuspunkter for 2020, nemlig, 1) læring, 2) trivsel og 3) respekt for fællesskabet og det enkelte menneske. På baggrund af det er der formuleret en række mål for, hvordan vi kan vurdere, om visionen er lykkedes, bl.a. at eleverne er innovative og nysgerrige, at medarbejderne er højt kvalificerede, og at forældre og lokalsamfundet er vigtige medspillere omkring læring. I denne beretning kan du læse mere om, hvordan de tre fokuspunkter har udfoldet sig.

3 Side 3 af 11 Reformens første år Når vi ser tilbage på det forgangne skoleår, må vi konstatere, at der er løftet en kæmpe stor opgave. Pilegårdsskolen er kommunens største folkeskole, og opgaven har været voluminøs. Fem fritidshjem forvandledes til SFO-matrikler, og pædagogerne fik deres daglige gang på skolen blandt elever og lærere. Kulturmødet og samarbejdsudfordringer har været en del af dagligdagen, og der er lavet et stort stykke arbejde fra alle medarbejdere for at få skabt et godt samarbejde til gavn for eleverne. Den understøttende undervisning tager form og har et mere konsekvent udgangspunkt i læringsmålene, så der er sammenhæng og mening i læringsaktiviteterne. Bevægelse i undervisningen handler om at skabe variation og tilgodese de mange elever, der har svært ved stillesiddende aktiviteter længere tid ad gangen. Bevægelse har også stor betydning for de yngre elevers indlæring. Det har været en opgave at skabe forståelse hos elever og forældre for, at bevægelse ikke er frikvarterer eller alene sved på panden, men også bevægelsesaktiviteter i klasserummet med læringsindhold, der er indbyggede i undervisningen, og som man derfor ikke nødvendigvis hører om derhjemme. Lektiehjælp og faglig fordybelse er efter reformens første år blevet en obligatorisk del af skoledagen. I reformens første år var lektiehjælp og faglig fordybelse frivillig. De deltagende elever havde godt udbytte af tilbuddet, men langt fra alle deltog. I indskolingen deltog næsten alle elever, på mellemtrinnet ca. 30% og i udskolingen maksimalt 10%. Det er derfor en stor udfordring nu at rumme og udfordre alle elever, så de oplever det meningsfuldt og udbytterigt at deltage. Skolen søger til stadighed at øge elevernes udbytte og udvikle organisationen af lektiehjælp og faglig fordybelse. Skolebestyrelsen har i det forløbne år arbejdet med principper for lektiehjælp og faglig fordybelse. Heri er det slået fast, at lektier stadig forekommer, at lektier skal tilpasses den enkelte elev, og at alle elever forventes at læse mindst 20 min. derhjemme hver dag.

4 Side 4 af 11 Den åbne skole Med folkeskolereformen kom en forpligtelse til, at skolerne i højere grad skal åbne sig mod det omkringliggende samfund. Dette er noget, vi på Pilegårdsskolen allerede har gjort i vidt omfang, men som vi samtidigt løbende kan forbedre. Åbningen mod det omkringliggende samfund kan ske på mange måder, bl.a. ved inddragelse af frivillige eller foreninger i projekter fx som læsevenner, ved at forældre med særlig viden om et område inddrages i forløb eller ved indgåelse af mere faste samarbejdsaftaler såsom partnerskaber med andre institutioner. Mulighederne er mange og fælles for mulighederne er, at de kræver ideer, kreativitet og overskud til at gennemføre dem. Selvom intentionerne i reformen er gode, har det for skolebestyrelsen været væsentligt at sikre, at mange af de grundlæggende strukturer i hverdagen efter skolereformen er på plads. Vi har derfor udarbejdet vores principper for partnerskaber, men har afventet at sætte den brede drøftelse af den åbne skole direkte på dagsordenen noget, som forventes at komme i det kommende år. Men derfor har tiden ikke stået stille: Vi er blevet inviteret med i et partnerskab med Nationalt Videnscenter for Historie og Kulturformidling, der i samarbejde med os ønsker at skabe et fagligt løft til især historie. Derudover har skolens profillinjer banet vejen for mange samarbejder med omverdenen, men det er ikke alene udskolingen, der bevæger sig uden for skolens matrikel. Blandt skolens mange samarbejdspartnere tæller Ældresagen, Tårnby Kirke, Den blå planet, Friluftsrådet, Københavns Universitet, Niels Brock, Jelling Kulturarvscenter, Røde Kors, Rema1000, Naturskolerådet, Friluftsrådet, Innovationsfonden, Region Hovedstaden, Dansk Skoleidræt, Kræftens Bekæmpelse, Fonden for Entreprenørskab, Undervisningsministeriet, US10, Skelgårdskirken, Station Next, spejderne i Tårnby, Gröndahlskolan og mange mange andre. En åben skole handler også om at inddrage og bruge forældrene som ressource i skolen. Skolen har derfor oprettet en forældrebank, hvor forældre der har lyst og evne til at bidrage med noget særligt kan melde sig. Alt lige fra hønseavl over programmering til cykellapning har interesse og vi håber, at du også har lyst til at være med.

5 Side 5 af 11 Skoledagens længde Med ændringen i lektiehjælp og faglig fordybelse er skoledagens obligatoriske timer i indskoling, på mellemtrin og i udskoling øget med henholdsvis 2, 3 og 2 timer. Særligt denne forøgelse opleves mærkbar af nogle elever og forældre. Det er blevet sværere for nogle at nå fritidsaktiviteterne, til gengæld er der ikke så mange skolemæssige forpligtigelser hjemme. Skolebestyrelsen har modtaget brev fra forældre til elever på mellemtrinnet, der kritiserer, at eleverne først skal møde kl om torsdagen, hvor lærere og klubpædagoger holder møde. Det betyder, at elevernes skoletid forskubbes til eftermiddagstimer. Skolebestyrelsen har i svaret til forældrene betonet betydningen af samarbejdet mellem lærere og pædagoger og lovet at følge processen med særlig opmærksomhed. Skolebestyrelsen ser det som forældrenes opgave at støtte op om værdien af en længere skoledag med flere og varierede aktiviteter. Skolen skal på sin side sikre, at der skabes rum og variation for de elever, der kan være særligt udfordret af den lange skoledag. Trivselsmålingerne viser, at der ikke er fald i elevernes trivsel. Se fx 9.m s film om holdningen til hverdagen på Pilegårdsskolen. Filmen ligger på skolens hjemmeside og vil blive forevist på fælles forældremøde den 25. november. Eksempel: På et givent tidspunkt arbejdede eleverne med navneord, tillægsord og udsagnsord. Dette blev så understøttet i en USU lektion, hvor pædagogen havde forberedt en aktivitet, der havde til formål at skabe læring omkring netop navneord, tillægsord og udsagnsord. Udenfor skulle eleverne i hold lede efter ord i en skattejagt, som så skulle lægges i den rigtige kategori-kasse. Understøttende undervisning (USU) Understøttende undervisning var efter den nye skolereforms start et nyt begreb som pædagoger og lærere skulle lære at kende. SFO pædagogerne skulle varetage det meste af den understøttende undervisning i indskolingen både i form af lektiehjælp og faglig fordybelse, men også i egentlige understøttende undervisningslektioner. På mellemtrin og i udskoling var det klubpædagoger, der skulle varetage noget af den understøttende undervisning. I det nye skoleår for 15/16 blev klubpædagogernes indsats målrettet til kun at være på mellemtrinet. Lærere skulle så varetage den understøttende undervisning i udskolingen. Der har været en vis forvirring omkring forkortelsen og til at starte med kaldte vi det for UUV. Senere hen blev det USU. I hvert fald er begge betegnelser understøttende undervisning. Pædagogernes indsats omkring USU har været forskellige, forstået på den måde, at der for hver enkelt klasse er forskellige behov i at understøtte undervisningen. Det kan være trivslen, der skal understøttes eller det kan være nogle faglige målsætninger, der skal øves lidt mere eller på en anden måde.

6 Side 6 af 11 Eksempel: En bamse (for de mindste) skulle spise lige tal og kunne ikke lide at spise ulige tal. Børnene giver bamsen de tal, som den godt kan lide. Udgangspunktet for USU er elevernes læring og trivsel. Derfor er teamsamarbejdet det nærmeste omdrejningspunkt for at få koordineret indholdet. Med de nye forenklede fælles mål i fagene er det læringsmålene, der skal være omdrejningspunktet for indholdet af USU. I den faglige fordybelse og lektiehjælp blev der lavet lektier, men i det nye skoleår, blev det i indskolingen medtænkt at have perioder med læseflyver som en del af den nu obligatoriske faglig fordybelse og træning. Lektier bliver der stadigvæk arbejdet med, og indholdet i lektiehjælp og faglig fordybelse er stadigvæk i udviklingsproces. I det hele taget er USU i stor udvikling. Samarbejdet mellem lærer og pædagoger udvikler sig i den rette ånd og pædagogernes erfaringer er blevet større. Vidensdeling og kompetenceudvikling var en del af det første år hvor områdeleder Ken Kuwashima faciliterede gruppearbejde pædagogerne imellem for at udvikle indholdet af USU. De næste skridt for den videre udvikling handler om mere videndeling, mere kompetenceudvikling, teamsamarbejde, rollefordeling og fokus på læringsmålene. Vi er godt på vej men har et stykke endnu i denne meget store skolereform. SFO erne Hvordan er det så gået med SFOerne i dette første reformår 14/15? Pædagogerne skulle være en del af skolens hverdag og en længere skoledag gjorde, at SFO-tiden var mindre end tidligere. Derfor skulle der tænkes nye kreative veje på SFOerne. Tiden til de pædagogiske læreplaner var knap, og det var ikke alle projekter, traditioner og tema-aktiviteter som var realistiske. Pædagogerne på SFOerne måtte tænke anderledes kreativt for at bevare fritidsinstitutionens mange aktivitetsmuligheder med øje for de pædagogiske værdier og mål. For nogle klasser i indskolingen har pædagoger og lærere benyttet de SFOer der har plads til USU (understøttende undervisning). Denne samarbejdsmulighed har været indlysende at bruge for de fysiske SFO rammer er som skabt til at opnå faglige mål med USU.

7 Side 7 af 11 I indeværende skoleår er indskolingens teammøder blevet medtænkt i formiddagstimerne således at det ikke tager tiden fra SFOen om eftermiddagen. I starten af dette skoleår har Pilens SFO fået ombygget et lokale om til et klasselokale, som midlertidig løsning på de pladsudfordringer skolen har ifht. antal børn/elever som indskrives på skolen. 5 klasser de sidste 4 år. Pilens SFO har derfor byttet om på personalerum og aktivitetsrum for at skabe en mere balanceret hverdag. Den fælles morgenåbning på Pilens SFO gav i starten nogle udfordringer for både børn og voksne. Nu har vi fået bygget en fælles kultur op, og børnene føler sig trygge. Vi havde også fælles sommerferie åbent i uge 29 og 30 som endnu et skridt for et samlet fællesskab. Der var positiv stemning med bustur til Dino`s legeland og en hel uge med OL konkurrencer til glæde for sommerferiebørn og voksne i uge 29 og 30. Det seneste år har forældrene fået god mulighed for at få en snak med pædagogerne om barnets hele dag, både i skolen og SFOen, hvilket har været meget positivt for samarbejdet omkring barnet. Personalets kompetenceudvikling Skolereformen har betydet, at der fra staten er velvilget midler til kompetenceudvikling for personalet. Midlerne er disponeret og prioriteret af kommunen til at sikre, at alle lærere i 2020 har linjefagskompetence i alle de fag, de underviser i, således som det er Folketingets målsætning. Derudover er der udarbejdet indsatser for kompetenceudviklingen for de enkelte skoleår. I dette skoleår er kompetenceudvikling for pædagoger og uddannelse af lærere i tysk, fransk, NT og biologi, samt vejledere inden for læsning, matematik og bevægelse på dagsordenen.

8 Side 8 af 11 Pilegårdsskolens elevråd består af 2 klasserepræsentanter fra hver klasse på årgang. Elevrådsbestyrelsen varetager arbejdet i elevrådet mellem elevrådsmøderne. Elevrådsbestyrelsen består i dette skole år af : 3.a: Ida og Gustav, 3.b: Andrea og Viktor, 3.c: Mads og Julie, 3.d: Filippa og Daniel, 3.e: Victor og Rebecca. 4.a: Thore og Peter, Emil og Philip, 4.c: Stella og Ida, 4.d: Ikke til stede. 5.a: Mikkeline og Kasper, 5.b: Laura og Elliott, 5.c: Patrick og Laura, 5.d: Nikolaj og Naja. 6a.: Mille og Christian, 6.b: Amalie og Philip, 6.c: Isabella og Marie, 6.d: Anna og Mathilde, 6.e: Simone og Sebastian. 7.x: Jeppe, 7.g: Martin, 7.m: Nicolaj, 7.k: Kieron og Lisa 8.x: Natasha og Nicoline, 8.g: Jullia og Emilie, 8.m: Natasja og Cecilie, 8.k: Maria 9.x: Anton og Viktor, 9.g: Josefine og Anna, 9.m: Sebastian og Hannah, 9.k: Magnus og Melih Lejrskoleophold I modsætning til mange andre kommuner har Tårnby fastholdt, at der gennemføres to lejrskoleophold i et skoleforløb. Lejrskoler placeres på 5. og på 8. klassetrin. På Pilegårdsskolen har skolebestyrelsen endvidere fortsat prioriteret, at der afholdes en 3. lejrskole på 7. klassetrin for at skabe et godt socialt udgangspunkt for de nye klasser på profillinjerne. I skolebestyrelsen har vi også drøftet de ansvar og pligter, der er forbundet med et lejrskoleophold, herunder det udvidede tilsynsansvar personalet har, og den særlige forpligtigelse eleverne har til at rette sig efter de voksnes anvisninger. Hvad laver vi i elevrådet? I elevrådsbestyrelsen har vi i år fået fire nye medlemmer. Vi har det rigtig godt sammen og kommunikerer godt. Vi har fået sat alle de nye ind i elevrådsarbejdet og har fået fordelt de forskellige råd imellem os. Vi har i år miljørådet, kunstudvalget, elevfonden, aktivitetsråd og prøver at få balanceret et sikkerhedsråd på benene. Vi har siden sidste år været i gang med planlægning af en markedsdag. Vi har fundet frem til dato og sted, og vi arbejder og har arbejdet med planlægning af resten af de manglende ting. Vi har fået tildelt et budget på 8000 kr til loppemarkedet, som vi har fordelt på mad/drikke og underholdning. Så har vi snakket om både graffiti og en løsning på det (kunst). Vi har gennemgået dagsordener og referater til bestyrelsesmøderne med de andre medlemmer og fået snakket om bl.a. fordeling af linjer næste år med mere, så alle er med. Derudover er vi i gang med at starte en ny kampagne op om rengøring af skolens toiletter, og det er blevet sat i gang på baggrund af problemstillinger fra indskolingen og mellemtrinnet. Der er blevet bedt om oftere og skarpere rengøring af skolens toiletter, og da der ikke er ressourcer til det, fandt vi på det forslag, at børnene selv kan rengøre toiletterne. Vi mener ikke kun det vil føre til renere toiletter, men også bedre disciplin hos de yngre elever. Skolen handler også om at lære at tage ansvar for sig selv og sine behov. Vi vil sætte plakater op på skolen og evt tage det op til næste samling.

9 Trafik til og fra skole Trafikken omkring skolen har i skoleåret 2014/2015 til tider været kaotisk, ikke alene fordi der har været mange biler, men også pga. veje som har været renoveret og været ensrettet. Brugerne af vores kys og anlæg har taget det med oprejst pande og en god portion tålmodighed. Aktiviteten er stor med både biler, cykler og fodgængere på en af samme tid og alle med samme formål nemlig at komme i skole til tiden. Vi i skolebestyrelsen syntes, at det efterhånden fungerer over al forventning, og det skyldes også, at vi har nogle fantastiske og dygtige skolepatruljer som gør et kæmpe arbejde. Skolebestyrelsen har en tradition for at være til stede i og omkring skolens område efter hver ferie for at minde forældre på, hvordan man færdes i trafikken på stierne, p-anlægget og vejene omkring skolen. I år har vi også haft fokus på cyklerne, og her må vi stadig løfte en finger. Mange cykellister overser at: Man skal stå af og trække cyklen Man ikke må køre ind imellem bilerne Man skal respektere ensretningen Side 9 af 11 Skolebestyrelsen holder sin tradition vedlige og vil være til stede ved kys og kør anlægget efter ferierne. Vi minder her forældrene om at løfte foden på speederen både for dit, mit og vores børns sikkerhed. Vi har mange børn som skal fra skole til Sfo eller klub. Disse veje har vi i bestyrelsen også fokus på. Vi har rettet henvendelse til kommunen for at få hjælp til, at ændrelysreguleringer visse steder hvor det var svært for børnene at nå over. Og vi har haft dialog med SFOérne omkring voksne som kan gå børnene i møde. Hvis I hører om trafikale problemer hjemme så skriv til os, så vi kan fortsætte med at sikre vejene for vores børn. Lokalesituationen Skolen huser nu godt 1000 elever og pladsen til både elever og lærere er til stadighed en udfordring. Skolebestyrelsen pressede derfor hårdt på overfor kommunen for at gøre opmærksom på vores fysiske rammer, og de udfordringer det giver. Det var især modtagelsen af endnu en 0.klasse i skoleåret 2015/16, og udsigten til endnu en 0.klasse i 2016/17, der var udfordringen.

10 Side 10 af 11 På den baggrund bevilligede Tårnby Kommune i foråret en ny pavillon til Pilegårdsskolen. Pavillonen skal huse to klasselokaler til mellemtrinnet. Pavillonen er blevet placeret i en af de indre gårde i oktober I den forbindelse var det nødvendigt at afspærre og rydde lille gård, så der kunne blive plads til kranen, der skulle løfte pavillonen på plads. I mellemtiden vil de små elever i 0. og 1. klasse i en periode skulle holde frikvarterer i den store skolegård sammen med 2. klasserne, mens alle andre elever rykker ud på banerne ved svømmehallen. Der er nedsat et udvalg, der arbejder på at etablere en ny legeplads i lille gård. Det glæder vi os meget til. Ved etablering af den nye pavillon bliver der plads til den ekstra klasse, Pilegårdsskolen modtager i skoleåret 2016/17 og samtidig kan den klasse, der pt. har hjemklasse på SFO en flytte tilbage i et lokale på skolen. I de kommende år er vi ikke i tvivl om, at det stadig er faglokaler, der bliver pressede i vores skemalægning. To små gymnastiksale og andre faglokaler er især pressede. Men skolen har også et stort behov for små mødelokaler, der kan bruges af både elever og personale. Skolebestyrelsen vil stadig arbejde hårdt for at skolens rammer lever op til antallet af elever og behov for faglokaler, så vi kan skabe en god skoledag og ikke mindst den bedste læring for vores børn. Vand i kælderen Gennem uendeligt mange år har Pilegårdsskolen taget vand ind nedefra. Mange løsninger har været forsøgt for at undgå de mange oversvømmelser, der påvirker lærings- og arbejdsmiljøet negativt og ødelægger de mange materialer, skolen er nødt til at opbevare i kælderen. Særligt i sensommeren og efteråret 2014 var der mange oversvømmelser, og det var nødvendig for Teknisk Forvaltning at sætte en særlig indsats ind, da der kunne konstateres forhøjede skimmelsporetal flere steder på skolen. Alt dette er nu udbedret, dog er kælderen stadig under renovering. Dette arbejde færdiggøres i starten af Skolen er blevet forsynet med en stor og dyr pumpebrønd og med alarmsystemer, der alt i alt skaber større sikkerhed for at vandindtrængen fremover undgås.

11 Side 11 af 11 Høringer fra Tårnby Kommune En del af skolebestyrelsens arbejde er at svare på høringer fra kommunen og Børne- og Skoleudvalget. I skoleåret 2014/2015 har vi i skolebestyrelsen svaret på en del høringer: Naturfaghandleplanen: Vi har i skolebestyrelsen gennemlæst og diskuteret Tårnby Kommunes Naturfagshandleplan. En plan, der skal sikre, at skolerne arbejder målrettet på at opbygge og udvide det naturfaglige læringsmiljø. Vi synes at planen er godt gennemarbejdet og understregede blandt andet, hvor vigtigt det er at sikre, at der en kobling til matematikfaget. Noget af det vi lagde vægt på var at sikre personalets kompetenceudvikling og at udvikle de mere uformelle læringsmiljøer så som frivillige organisationer, forældre, ildsjæle. Ferieplanen: I forbindelse med skolernes ferieplan, som kommunen også havde i høring i år, fremkom vi igen med ønsket om 200 skoledage. De tidligere år har antallet af skoledage ligget på 198 dage. Det lykkedes os og andre skoler i Tårnby at blive hørt, og vi fik ønsket opfyldt med en smule hjælp fra årets helligedage, så nu har vi 200 skoledage i Tårnby kommune. Antal 0. klasser: Kommunen sendte igen i år antallet af 0. klasser på Pilegårdsskolen i høring. De ville gerne have fem 0. klasser på skolen igen af hensyn til børnene i distriktet samt børn med ønske om vores skole fra andre distrikter i Tårnby eller fra Ørestaden. Vores svar til kommunen igen i år var, at vi til en hver tid ønsker hvert et barn velkommen. Vi fik fem 0. klasser, og dermed er halvdelen af klassetrinnene 5 sporede. Skolebestyrelsen er dog bekymret for de udfordringer tilgangen af elever skaber i forhold til mangel på klasse- og faglokaler, hvilket kommunen er gjort opmærksom på. Ligeledes ytrede vi bekymring over, at der ikke er afsat ekstra midler til rengøring og vedligeholdelse. Eftersom antallet af elever vokser, ser vi et behov for flere midler hertil. Kvalitetsrapporten for 2013/2014: I høringssvaret til kvalitetsrapporten har vi generelt glædet os over en positiv udvikling på Pilegårdsskolen. Vi har kommenteret lokalesituation og skolens vedligeholdelse og undret os over variationen i udgifter pr. elev fra skole til skole. Vi ønsker, at der er en mere lige fordeling af midlerne i forhold til skolernes størrelser. Endelig ønsker vi en uddybelse af skolernes og SFO ernes arbejde med årsplaner og læringsplaner i næste års kvalitetsrapport.

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1009 elever 44 klasser 22,93 i gennemsnitlig klassekvotient

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1009 elever 44 klasser 22,93 i gennemsnitlig klassekvotient 2014 Side 1 af 7 Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup 1009 elever 44 klasser 22,93 i gennemsnitlig klassekvotient Kære Forældre, Skolebestyrelsen fremlægger her sin årlige beretning. Det har

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Foto: Thomas Mikkel Jensen Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Information om målene for folkeskolerne i Ishøj Kommune Ishøj Kommune Folkeskolereformen betyder, at dit barns skoledag vil blive

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Pilegårdsskolen

Skolebestyrelsesmøde Pilegårdsskolen Skolebestyrelsesmøde Pilegårdsskolen Referat Data om mødet: Møde nr. 3-2016 Dato: Onsdag den 16.03.16 Tid: 17.30 21.00 Sted: Personalerummet Mødeleder: Karen/Danielle Ordstyrer: Katja Til stede: Karen,

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Fælles forældremøde om

Fælles forældremøde om Fælles forældremøde om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15 Dagsorden Velkomst og præsentation Kort rids over reformens indhold

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Pilegårdsskolen

Skolebestyrelsesmøde Pilegårdsskolen Skolebestyrelsesmøde Pilegårdsskolen Referat Data om mødet: Møde nr. 03-2015 Dato: Onsdag den 18.03.2015 Tid: 17.00 21:00 Sted: Personalerummet NB: Mødeleder: Tina Ordstyrer: Tina Til stede: Ken, Peter,

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1004 elever 43 klasser 23,34 i gennemsnitlig klassekvotient

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1004 elever 43 klasser 23,34 i gennemsnitlig klassekvotient Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup 1004 elever 43 klasser 23,34 i gennemsnitlig Skolebestyrelsen 12/13 Forældrevalgte: Linda Michelsen Anja Bees Kristensen Peter Hoffmann Nielsen Kenneth Lylloff

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Årsberetning Korsvejens Skole 2014/2015 Skolebestyrelsen v/ Kristina Christensen

Årsberetning Korsvejens Skole 2014/2015 Skolebestyrelsen v/ Kristina Christensen Årsberetning 2014-2015 Korsvejens Skole 2014/2015 Skolebestyrelsen v/ Kristina Christensen Hvem er vi? Liljan Foli (Næstformand) Martin Ascanius (Medarbejderrepræsentant) Ulla Walter (Forældrerepræsentant)

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Oplæg for deltagere på messen.

Oplæg for deltagere på messen. 1 Oplæg for deltagere på messen. Side 1 2 Baggrunden for skolereformen Den danske folkeskole står over for store udfordringer Det faglige niveau særligt i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1066 elever 46 klasser 23,17 i gennemsnitlig klassekvotient

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej Kastrup 1066 elever 46 klasser 23,17 i gennemsnitlig klassekvotient 2016 Side 1 af 15 Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup 1066 elever 46 klasser 23,17 i gennemsnitlig klassekvotient Kære Forældre på Pilegårdsskolen Endnu et år er gået, hvor skolebestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Velkommen tilbage efter sommerferien Efter en fantastisk sommer med masser af sol og varme, så kneb det lidt med solstrålerne, da vi mandag kl. 9.00 bød alle elever

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole FOLKESKOLEREFORMEN Risskov Skole Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 Kastrup 1102 elever 47 klasser 23,45 gennemsnitlig klassekvotient. Skolebestyrelsens arbejde

Årsberetning. Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 Kastrup 1102 elever 47 klasser 23,45 gennemsnitlig klassekvotient. Skolebestyrelsens arbejde 2017 Side 1 af 6 Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 Kastrup 1102 elever 47 klasser 23,45 gennemsnitlig klassekvotient Kære forældre Det har været et begivenhedsrigt år på vores gamle skole. En af de nyeste

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Reformen lægger op til øget mål - og resultatstyring i folkeskolen baseret på

Reformen lægger op til øget mål - og resultatstyring i folkeskolen baseret på Folkeskolereform 1 Reformen lægger op til øget mål - og resultatstyring i folkeskolen baseret på få og klare nationale mål, forenkling af Fælles Mål samt et markant fokus på viden og resultater. 2 Folkeskolereform

Læs mere

#Spørgsmål og svar om den nye skole

#Spørgsmål og svar om den nye skole #Spørgsmål og svar om den nye skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? (3/7-2014) Alle elever får en

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger.

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger. Januar 2014. Kære forældre og elever. Den 11. august starter det nye skoleår og Skolereformen træder i kraft (den er besluttet i folketinget i dec. 2013). Det vil indebære mange spændende og mærkbare forandringer.

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2018 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring den nye folkeskolereform. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. Juni 2014 Spørgsmålene handler om din oplevelse

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

Skolereform på Herstedvester Skole

Skolereform på Herstedvester Skole Skolereform på som det ser ud lige nu 16.06.2014 1 Værdigrundlag skal kendes på: Trivsel og ansvar at vi alle aktivt tager ansvar for, at vores skole er et trygt, indbydende og udfordrende sted med tydelige,

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 20-11-2013 Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform. Den har fokus

Læs mere

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO *Hvem er vi? *Vi har ca. 1100 elever *95 lærere *50 pædagoger, 15 rengøringsmedarbejdere *4 sekretærer

Læs mere

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Folkeskolereformen i Gentofte Kommune - til dig, der har barn eller ung i vores folkeskoler FOLKESKOLEREFORMEN I GENTOFTE Når børn og unge til august begynder på et

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat juni 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl. 19.00 21.30 på Ganløse Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard Mette Kastberg

Læs mere

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!!

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!! HØJVANGSKOLEN Skolereform 2014 Højvangskolen 2014 Forældreudgave 1 HØJVANGSKOLEN Højvangskolen 2014 3 Folkeskolens formål & Højvangskolens vision 4 Nye begreber i reformen 6 Motion og bevægelse 9 Fra børnehave

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Nyt fra skolen. Juni 2014

Nyt fra skolen. Juni 2014 Nyt fra skolen Juni 2014 På fredag sender vi eleverne på sommerferie! Denne uge er præget af, at noget slutter, og vi er på vej til noget andet. Eleverne rydder op i det gamle klasseværelse og flytter

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Ledelsesberetning Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Skolens formål Skolens formål er at drive friskole, fritidsordning, fribørnehave og snarligt frivuggestue ifølge skolens værdigrundlag og efter

Læs mere

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2?

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen ÅR 2 Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014. Ét år er gået, og vi vil i dette nyhedsbrev give

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde den 22. januar 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup

Referat af skolebestyrelsesmøde den 22. januar 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Referat af skolebestyrelsesmøde den 22. januar 2019 kl. 19.00 21.30 på Ganløse Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard Peter Mortensen

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 18.00 OG STED: I skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: FRAVÆRENDE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD),

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM 2014

FOLKESKOLEREFORM 2014 NY hverdag NYE rum NY adresse NYELANDVEJ - en skole i forandring De tre mål: Alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan Det betyder at: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Indsatsområder, mål og rammer for folkeskolen i Faxe Kommune Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen, vedtaget i december 2013 af et bredt udsnit af folketingets partier,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Torsdag den 29. august 2013 Kl. 18:00-21:30 Møderum Syd

Referat af skolebestyrelsesmøde Torsdag den 29. august 2013 Kl. 18:00-21:30 Møderum Syd Sct. Jørgens Skole Til: Oscar B. Andersen, Tilmize Aydemir, Helle Gert Christensen, Louise Gaub, Lene Jensby Lange, Klaus Nørskov, Nanna Viereck, Mona Hansen, Søren Mortensen, Laura Hjetting Veitland,

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2015 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Skoleåret 2017/18 Bestyrelsesmøde SUNDskolen Møde 3 Lokale A Dato 8/ Dagsorden / referat

Skoleåret 2017/18 Bestyrelsesmøde SUNDskolen Møde 3 Lokale A Dato 8/ Dagsorden / referat Dagsorden / referat Ordinære medlemmer: Bo Rasmussen (formand), Merete Pedersen (forældrerepræsentant), Rikke Pyndt (forældrerepræsentant), Lonny Naja Rømer (forældrerepræsentant), Jette Knudsen (forældrerepræsentant),

Læs mere

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Dialogforum 12. maj 2014 De overordnede nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Mindst 80% af

Læs mere

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE 1. august 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft på alle landets skoler. Det betyder en længere skoledag for vores elever, nye fag, mere bevægelse, mulighed for lektiehjælp

Læs mere

Brug 5 minutter på at læse denne årsrapport og støt aktiv op om dit barns hverdag

Brug 5 minutter på at læse denne årsrapport og støt aktiv op om dit barns hverdag KASTRUPGÅRDSSKOLEN SKOLEBESTYRELSENS ÅRSRAPPORT Skoleåret 2015-2016 Brug 5 minutter på at læse denne årsrapport og støt aktiv op om dit barns hverdag - som forældre har du ansvar for at dit barn møder

Læs mere

Tirsdag den 16. september 2014 Kl. 18.30. Dagsorden for skolebestyrelsens møde

Tirsdag den 16. september 2014 Kl. 18.30. Dagsorden for skolebestyrelsens møde Dagsorden for skolebestyrelsens møde Afbud fra Lars Thestrup og Ditte L. Buchwald 1. suppleant Susanne H. Hansen og 2. suppleant Zania K. Pedersen er indkaldt Tirsdag den 16. september 2014 Kl. 18.30 84-14

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Maj 2012 Siden sidst. Orientering omkring planlægningen af næste skoleår Som både skolebestyrelsen og jeg tidligere har været inde på, har det kommende skoleårs planlægning

Læs mere

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr.

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé Torsdag d. 14. marts 2016 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth SFO- forældrerådet og elevrådet

Læs mere

Bilag 3. Den fremtidige folkeskole i København - skolen i centrum

Bilag 3. Den fremtidige folkeskole i København - skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 07-02-2014 Sagsnr. 2014-0013853 Bilag 3. Den fremtidige folkeskole i København - skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform.

Læs mere

KATRINEDALS SKOLE Vanløse Allé Vanløse - Telefon Fax Internet:

KATRINEDALS SKOLE Vanløse Allé Vanløse - Telefon Fax Internet: 14. november 2014 Referat fra skolebestyrelsesmøde den 5. november 17.00-19.00 Til stede: Helle Nielsen, Sofie Vogel, Erik Boye Lauridsen og Martin Hermansen, Mads Wolff, Michael Wessing, Andrea V. 8.årg.,

Læs mere

Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform.

Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform. Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform. Vi har sunget skoleåret ind med Der er et yndigt land, Det var så ferien, så nu er det

Læs mere

Din og min nye skole

Din og min nye skole Din og min nye skole Folkeskolereformen i Mariagerfjord Kommune Læring i centrum Når klokken ringer ind til en ny skoledag den 11. august 2014, så bliver det til en ny, mere spændende og alsidig skoledag.

Læs mere

Velkommen / Allan Overgaard. 2. Skolefester En tradition på Parkskolen / Allan Overgaard. 3. Folkeskolereformen / Jesper Møller

Velkommen / Allan Overgaard. 2. Skolefester En tradition på Parkskolen / Allan Overgaard. 3. Folkeskolereformen / Jesper Møller 1. Velkommen / Allan Overgaard 2. Skolefester En tradition på Parkskolen / Allan Overgaard 3. Folkeskolereformen / Jesper Møller 4. Årets gang i skolebestyrelsen / Allan Overgaard 5. Gruppedrøftelse hvad

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen. Onsdag d. 4. november 2015

Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen. Onsdag d. 4. november 2015 Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen Onsdag d. 4. november 2015 1 Program Kl. 17 til 18: Informationsmøde i salen Velkomst Målet med vores informationsmøde er, at I får viden om: Langelinieskolen

Læs mere

Kragenyt august 2015 Indhold

Kragenyt august 2015 Indhold Kragenyt august 2015 Indhold Ny skoleledelse Ny Mælkebøtte Trafik husk det nu Lektiehjælp og faglig fordybelse år 2 Velkommen tilbage efter sommerferien. Vi udsender lidt udenfor nummer et mini Kragenyt,

Læs mere

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Baggesenskolen skoleåret 2014/2015 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommeren er så småt begyndt at indfinde sig, og afgangselevernes sidste skoledag nærmer sig. Dette betyder at et skoleår går

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Helhedsskole på Issø-skolen.

Helhedsskole på Issø-skolen. Helhedsskole på Issø-skolen. Beskrivelsen af Helhedsskole på Issø-skolen tager afsæt i: Formål for Skole og Dagtilbud frem mod 2014 Rammebetingelser for arbejdet med mål og indholdsbeskrivelser af SFO

Læs mere

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om forestående skolebestyrelsesvalg Folkeskolereformen Mål og Indhold

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 HØRINGSVERSION Center for Skoletilbud D 4646 4860 E cs@lejre.dk Dato: 5. februar 2014 J.nr.: 13/13658 Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 I de

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole Case: Ledelsesmøde på Kornager Skole Jørgen Søndergaard, Forskningsleder, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Herluf Trolles Gade 11, 1052 København K, E-mail: js@sfi.dk September 2016 Casen

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Nuussuup Atuarfia Skolebestyrelsens årsberetning 2015

Nuussuup Atuarfia Skolebestyrelsens årsberetning 2015 Bilag 6: Nuussuup Atuarfia Skolebestyrelsens årsberetning 2015 Skolebestyrelsen i skoleåret 2014/15: Forældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen vælges fire år ad gangen, mens elev- og lærerrepræsentanterne

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere