Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. december 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose Lex (V) Jacob Kolind (V) Margit Chemnitz (V)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Fraværende Bemærkninger/ændringer til dagsordnen Evaluering af budgetprocessen for Budget udmøntning Placering af ny børnehave i Brønderslev By Udmøntning af besparelse - børneundersøgelser Kvalitetsrapport og afledte handlinger Ferieplan for skoleåret 2013/ Ansøgning om godkendelse af sponsorering Evaluering af procedure for udsættelse af skolegangen m.m Orientering - december måned Lukket sag - Anbringelse - december Tillægsdagsorden: 13 Rammeaftale for specialundervisningsområdet Koordinerende sagsbehandler

3 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Fraværende J.nr.: /dwbkes Åben sag BS

4 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Bemærkninger/ændringer til dagsordnen J.nr.: /dwbkes Åben sag BS Sagsfremstilling: Bemærkninger/ændringer til dagsordnen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Tillægsdagsorden godkendt.

5 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Evaluering af budgetprocessen for 2013 J.nr.: Resumé: A26/dwokph 12/18009 Åben sag BS Borgmesteren har anmodet om en evaluering af årets budgetproces, således at erfaringerne kan indgå i forslaget til proces for budgetlægningen for Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til årets budgetproces. Sagsfremstilling: Med henblik på at inddrage erfaringerne fra indeværende års budgetproces til planlægningen af næste års budgetproces, gennemføres en evaluering af budgetprocessen i henholdsvis fagudvalg, hovedudvalg og Økonomiudvalg på møderne i december måned, således at eventuelle fremrykninger og andre ændringer kan iværksættes hensigtsmæssigt. Forretningsledelsen evaluerede budgetprocessen på møde den 6. november 2012, og knytter følgende bemærkninger til evalueringen: Afdækningskatalogerne bør udarbejdes tidligere på året, så fagudvalgenes politiske behandling og prioritering af disse kan ske inden sommerferien. MED-systemet vil også få mulighed for behandling af afdækningskatalogerne inden sommerferien, hvis udarbejdelse fremskyndes. Kvaliteten af afdækningskatalogerne er generelt god. Det er vigtigt, at der sker en endelig fastlåsning af indholdet på et aftalt tidspunkt, da der ellers let opstår usikkerhed omkring indholdet. Budgetbemærkningerne kan anvendes mere aktivt i forhold til oplysning omkring fakta og udviklingsretninger for de enkelte politikområder. Det er væsentligt, at hele Byrådet får gennemgået spørgsmål/svar på temamøder. Beslutningerne omkring masterplaner og øvrige store analysearbejder bør foregå uafhængigt af budgetvedtagelsen, men effekterne skal selvfølgelig indregnes i beslutningsgrundlagene. Forretningsledelsen ser det som et aktiv, at Forretningsledelsen er deltagere i budgetseminarerne. Forretningsledelsen synes der er gode erfaringer fra fællesmøderne med Økonomiudvalget, både i forbindelse med gennemgangen af afdækningskatalogerne og i forbindelse med opsamlingen på budgetaftalen. Forretningsledelsen bemærker, at 2013 er et valgår, hvilket kan sætte en anden dagsorden for inddragelsesprocessen og for budgetprocessen generelt. Økonomiafdelingen foreslår, at Børne- og Skoleudvalget blandt andet drøfter:

6 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 668 Fagudvalgenes rolle i forhold til afdækningskatalogerne Fagudvalgenes rolle i forhold til prioritering af afdækningsforslag i forslag til 1. behandling Kvaliteten af det udarbejdede materiale, herunder blandt andet: o o o o Budgetbemærkninger Sammendrag af budget Afdækningskataloger Spørgsmål/svar Inddragelse af brugere og ansatte Budgetseminar - form og indhold Den overordnede tidsplan for budgettet Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Udvalget har følgende synspunkter: Tidligere i gang med at forberede budgetbehandlingen. Budgetbehandlingen kan forløbe over to gange. Budgetseminar kan opfølges af budgetmøde. Det samlede Byråd bør inddrages/involveres mere i budgetbehandlingen på budgetseminaret. Større brug af plenum. De enkelte beslutninger bør konsekvensvurderes i plenum. Sammensætningen af forhandlingsudvalget bør drøftes. Bodil Nielsen og Margit Chemnitz var fraværende.

7 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Budget udmøntning J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 12/17298 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget skal drøfte udmøntning af pulje til inklusion på folkeskoleområdet. Sagsfremstilling: Børne- og Skoleudvalget vedtog i møde den 19. november 2012, at pulje til inklusion på folkeskoleområdet drøftes på decembermødet. Der er afsat 1 mio. kr. til formålet. Personalemæssige konsekvenser: p.t. ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Drøftet. Bodil Nielsen og Margit Chemnitz var fraværende.

8 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Placering af ny børnehave i Brønderslev By J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 11/25290 Åben sag BS/ØK/BY Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til forslag om placering af ny børnehave i Brønderslev By. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur anmoder udvalget om at komme med forslag til Byrådet om placering af ny børnehave i Brønderslev By. Fagenheden oplyser, at der er udpeget 4 mulige lokaliteter: Nordens Allé 49 Nørregade 92 Gravensgade 103 Ådalen. Der er endvidere fra ejeren af Jyllandsgade 15 modtaget henvendelse om salg af ejendommen til kommunen til formålet. Ejendommen er nabo til kommunens ejendom Jyllandsgade 21 - kaldet Verdens Ende. Kriterierne for udvælgelsen har været: Jord i kommunal eje Centernær placering Fortsat god dækning ved lukning af børnehaverne Midgård, Hedelundsgade og Jyllandsgade. Adgangsforhold (150 børn kan udløse op til 300 biler + personale i døgnet) Der vedlægges bilag, der beskriver de enkelte lokaliteter. Der vedlægges endvidere notat med bilag, der beskriver muligheden for etablering af børnehave på ejendommen Jyllandsgade 15. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 10. januar 2012: Sagen udsat. Drøftes i grupperne.

9 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 671 Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 31. januar 2012: Sagen genoptages efter drøftelse i grupperne. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 10. april 2012: Sagen optages efter drøftelse i grupperne. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 10. april 2012: Udvalget har drøftet de forskellige muligheder for placering af den nye børnehave. Udvalget foreslår en så bynær placering som muligt, og peger på de foreslåede grunde i enten Gravensgade eller Nørregade. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. april 2012: Tilbagesendes til udvalget med ønske om yderligere konsekvensbelysning af bl.a. udvikling i børnetal, evt. opdeling i 2 institutioner, hvor kan nuværende aktiviteter alternativt placeres, udgifter til kompenserende anlæg, kultur- og fritidsbælte, trafikal belastning. Claus Kongsgaard var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 12. juni 2012: Som opfølgning på Økonomiudvalgets beslutning i møde den 18. april 2012 oplyser Fagenheden for Børn og Kultur: Udvikling i børnetal: Se bilag vedr. kapacitet og efterspørgsel på børnehavepladser i Brønderslev By af 25. april Evt. opdeling i 2 institutioner: Der henvises til, at Børne- og Skoleudvalget i møde den 8. maj 2012 har vedtaget, at man fortsat ønsker, at der bygges en ny stor børnehave. Hvor kan nuværende aktiviteter alternativt placeres: Hvis børnehave i Gravensgade: Gravensgade 103 har et matrikulært areal på m2. Børnehaven forventes at anvende ca m2. Rest m2, der fortsat kan anvendes af skolen i kombination med en placering på den gamle stadiongrund. Det vil forudsætte, at der udarbejdes en projektbeskrivelse af anvendelse af arealet, herunder tillige mulighed for fælles anvendelse af del af arealet. Der er en afstand fra Skolegades Skole til nuværende sportsplads i Gravensgade på ca. 300 m. Afstanden fra Skolegades Skole til den gamle stadiongrund til være på 800 m. Skolebestyrelsen på Skolegades Skole har drøftet spørgsmålet på et bestyrelsesmøde, og skolelederen oplyser, at Skolebestyrelsen udtrykker, at de er meget bekymret for idrætspladsen. Hvis børnehave i Nørregade:

10 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 672 Nørregade 92 har et matrikulært areal på m2. Børnehaven forventes at anvende ca m2. Rest m2, der kan anvendes til andet formål. Stadiongrunden vil stadig delvis kunne benyttes i forbindelse med markedet. Derudover vil der kunne etableres parkeringsfaciliteter til markedet på sportspladsen i Gravensgade. Merudgiften hertil vil være minimal. Foreninger m.v. vil stadig kunne benytte store dele af stadiongrunden til aktiviteter. Udgifter til kompenserende anlæg: Ved undersøgelse af dette, og uden at der er foretaget besigtigelse af området, forventes udgiften ved etablering af ny sportsplads med løbebane, højde- og længdespringsfaciliteter m.v. at udgøre ca kr. pr. m2. Det forventes, at der er behov for ca m2 til ovenstående anlæg. Udgiften udgør således i alt ca. 1,5 mio. kr. Ved evt. etablering på det gamle stadionareal vil Skolegades Skoles elever få yderligere ca. 500 m i afstand til sportsplads. Fritids- og kulturbælte: Begge placeringer indgår som en del af det definerede Fritids- og Kulturbælte. Begge placeringer giver fortsat mulighed for at være en del af Fritids- og Kulturbæltet. I Gravensgade vil der være et resterende areal, som kan anvendes evt. som åbent tilbud til borgerne i området. Det kan f.eks. være opstilling af borde/bænke, fitnessredskaber o.l. efter nærmere samarbejde med det nærliggende boligområde. I Nørregade vil der også være mulighed for fortsat anvendelse af arealet til aktiviteter som en del af Fritids- og Kulturbæltet. Trafikal belastning: Se notat fra Byggeri, Planer og Trafik. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 12. juni 2012: Udvalget anbefaler Byrådet, at den nye storbørnehave placeres på stadiongrunden Nørregade 92. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Børne- og Skoleudvalgets indstilling indstilles godkendt. Jens Arne Hedegaard, Arne Jensen og Johannes Trudslev tager forbehold. Claus Kongsgaard var fraværende.

11 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 673 Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Taget af dagsordenen. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 14. august 2012: Sagen blev taget af dagsordenen til Byrådets møde den 20. juni 2012, idet Økonomiudvalget i ekstraordinært møde den 20. juni 2012 har fremsat ønske om at få belyst yderligere 2 placeringer, nemlig Midgård, Tolstrupvej 2 og "Georginegården", Nordens alle Fagenheden for Miljø og Teknik fremsender notat vedrørende de i alt 6 mulige lokaliteter til en ny børnehave. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 14. august 2012: Udvalget besluttede, at fagenheden nærmere skal undersøge mulighed og tidsperspektiv for placering af en ny børnehave på Tolstrupvej 2, herunder hvilke restriktioner inddragelse af fredskovsarealet indebærer. Jacob Kolind og Kurt Kristensen var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 9. oktober 2012: Med henvisning til udvalgets beslutning i møde den 14. august 2012 henvises til referat/notat fra møde den 28. september 2012 mellem Fagenheden for Børn og Kultur og Fagenheden for Miljø og Teknik, herunder tidsplan for etablering af børnehave samt mailkorrespondance med Naturstyrelsen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 9. oktober 2012: Sagen udsat. Adnan Jedon, Bodil Nielsen og Jacob Kolind var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 19. november 2012: Fornyet behandling af spørgsmålet om placering af ny børnehave i Brønderslev By. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 19. november 2012: Sagen udsat. Drøftes på temamøde for Byrådet i november. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Fornyet behandling af spørgsmålet om placering af ny børnehave i Brønderslev By. Der henvises til temamøde i Byrådet den 28. november Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012:

12 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 674 Udvalget afventer høringssvarene i forbindelse med masterplanen. Bilag: Notat vedr. mulige lokaliteter Skrivelse fra FDF-spejderne vedr. placering af ny børnehave Skrivelse fra Markedsudvalget om placering af ny børnehave Notat af 1. august 2012om 6 placeringsmuligheder i Brønderslev By Kortbilag Notat vedr. placering af ny børnehave, evt. opdeling på 2 institutioner Notat vedr. placering af ny børnehave Notat/Referat fra møde 28. september 2012 mellem BK og TM Tidsplan for projektet Mailkorrespondace med Naturstyrelsen Notat af 5. november 2012 vedr. forløb omkring fredskov, Tolstrupvej 2 Notat med bilag vedr. mulig placering Jyllandsgade 15 Fagenheden for Børn og Kultur notat af 20/9-12 vedr. problemstillinger ved placering af børnehave på Tolstrupvej 2 Notat fra TF af 29/8-12 om mulige 6 lokaliteter Oversigtskort med placering af alle lokaliteter Kort for hvert enkelt forslags placering Udtalelse fra Markedsudvalget, Brønderslev Henvendelse fra Nordjyllands Idrætshøjskole Henvendelse fra Brønderslev Idrætsforening Kapacitet og efterspørgsel på børnehavepladser i Brønderslev By Vurdering af adgangsforhold og trafikal belastning

13 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Udmøntning af besparelse - børneundersøgelser J.nr.: Resumé: S02/dwbkes 11/21614 Åben sag BS/ØK/BY Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til forslag fra Fagenheden for Børn og Kultur om konsekvenser for budget 2012 og 2013 som følge af manglende udmøntning af Byrådets vedtagelse i budget 2012 om besparelse på henholdsvis kr. i 2012 og yderligere kr. i 2013 vedrørende børneundersøgelser. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at følgende godkendes i forbindelse med manglende udmøntning af Byrådets vedtagelse i budget 2012 vedrørende børneundersøgelser: Vedr. 2012: at manglende udmøntning på kr. finansieres af restbeløb på kr. på afsat pulje til styrket forebyggelse Vedr. 2013: at manglende udmøntning på kr. finansieres således: kr. - restbeløb på samme beløb på afsat pulje til styrket forebyggelse kr. - Byrådet ansøges om tillægsbevilling, der finansieres af kassebeholdningen, idet der ikke kan anvises kompenserende besparelse. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser, at Byrådet i forbindelse med budget 2012 vedtog at spare kr. i 2012 og yderligere kr. i 2013 på børneundersøgelser. Økonomiudvalget vedtog i møde den 8. februar 2012 at godkende forslag fra Børne- og Skoleudvalget til udmøntning af besparelse i Børne- og Familieafdelingen, herunder børneundersøgelse for så vidt angår Økonomiudvalget anførte, at det forventes, at der arbejdes videre med henblik på opnåelse af det samlede mål for besparelse. Udmøntningen af besparelsen vedrørende børneundersøgelser var forudsat således: Nedlæggelse af psykologstilling Nedlæggelse af en familiekonsulentstilling Oprettelse af handicapydelser, hvor der modtages refusion Igangværende foranstaltninger leveret af ekstern leverandør evalueres I alt kr kr kr kr kr.

14 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 676 Fagenheden ser sig ikke i stand til at pege på yderligere forslag til besparelser for at opnå målet for besparelse, end ovennævnte forslag. Status på udmøntningen for så vidt angår 2012: Område: Forudsat: Status på opnåelse af besparelse: Nedlæggelse af psykologstilling Nedlæggelse af familiekonsulentstilling Oprettelse af handicapydelser, hvor der modtages refusion Igangværende foranstaltninger leveret af ekstern leverandør evalueres kr kr kr kr kr kr kr kr. I alt kr kr. Det betyder, at der mangler kr. i at opnå besparelsen. Det foreslås, at den manglende besparelse finansieres af restbeløb på pulje afsat til styrket forebyggelse på kr. Status på udmøntning for så angår 2013: Område: Forudsat: Status på opnåelse af besparelse: Nedlæggelse af psykologstilling Nedlæggelse af familiekonsulentstilling Oprettelse af handicapydelser, hvor der modtages refusion Igangværende foranstaltninger leveret af ekstern leverandør evalueres kr kr kr kr kr kr kr. 0 kr. I alt kr kr. Det betyder, at der mangler kr. i at opnå besparelsen. Det foreslås:

15 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 677 at den manglende besparelse delvis finansieres af restbeløbet på afsat pulje til styrket forebyggelse på kr. at der søges om tillægsbevilling vedrørende restbeløbet på kr., der finansieres af kassebeholdningen, idet der ikke kan anvises kompenserende besparelse. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Påtegning fra Center for Økonomi: Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Udvalget indstiller fagenhedens forslag godkendt. Lone Lex, Margit Chemnitz og Jacob Kolind tager forbehold og ønsker en beregning af besparelsen på 1 mio. kr. ved en stillingsreduktion samt konsekvensen heraf.

16 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Kvalitetsrapport og afledte handlinger J.nr.: Resumé: P15/dwbkes 12/20852 Åben sag BS/ØK/BY Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til kvalitetsrapport 2012 samt forslag til afledte handlinger af kvalitetsrapport Sagsfremstilling: I henhold til bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i Kommunalbestyrelsens arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen (2006), skal Byrådet vedtage nødvendige handlingsplaner, som kvalitetsrapporten måtte give anledning til. Generelt bakker skolerne op om de foreslåede handlinger. Sidste skoleår blev det politisk besluttet, at igangsætte en visionsproces på folkeskoleområdet med det formål at skabe en vision for fremtidens skolevæsen i Brønderslev Kommune. Visionen skal fungere som en fælles og overordnet ramme for de initiativer, der i årene frem skal udvikles og implementeres på folkeskoleområdet. Den 4. oktober 2012 samledes skoleledelsen til Visionsdag på Hedegårdsskolen. Ved hjælp af en såkaldt SWOT-analyse blev der igangsat lokale skolehandlinger inden for temaerne: Samarbejde-Udvikling-Mangfoldighed, der er det bærende i visionen for fremtidens skolevæsen. Som den første afledte handling af kvalitetsrapport 2012 skal skolerne arbejde videre med 2 selvvalgte og gerne flerårige handlingsplaner, som blev igangsat på visionsdagen. Pædagogisk begrundede holddannelse er et vigtigt redskab, når der skal igangsættes undervisningsdifferentiering på skolerne, og når målet om øget inklusion skal efterleves. På samme vis lægger vision for folkeskolen op til udfordring af den traditionelle undervisning. Derfor skal de skoler, der endnu ikke har forholdt sig til holddannelse, beskrive hvordan man på den enkelte skole anvender holddannelse som et redskab til at tilgodese elevernes forskellighed. Lærervurdering er et vigtigt ledelsesredskab, som kan tages i anvendelse som led i pædagogisk ledelse. En række skoler har indarbejdet systematisk observation af lærernes undervisning, der danner grundlag for efterfølgende MUS- og teamsamtaler med henblik på at udvikle den enkelte lærers undervisning. De skoler, der endnu ikke har udarbejdet procedurer for lederens observation og vurdering af lærernes undervisning, skal til kvalitetsrapport 2013 beskrive sådanne procedurer. I kvalitetsrapport 2012 har Fagenheden kunnet konstatere en række fag, hvor linjefagsdækningen/tilsvarende kompetencer er under 50 pct. De skoler, der har fag med lav linjefagsdækning, skal til kvalitetsrapport 2013 begrunde, hvorfor billedet ser ud som det gør samt redegøre for, hvilke fremtidige ledelsesmæssige dispositioner det lave linjefagsniveau giver anledning til. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser: at fagenheden har fået godkendt, at man må samkøre de 2 høringsprocesser, således at skolebestyrelse, Børne- og Skoleudvalg samt Byrådet på en og samme gang forholder sig til såvel kvalitetsrapport som afledte handlinger. I år er der således kun én høringsfase, der følgelig er udskudt med høringsfrist 19. november I år er der ændret på kvalitetsrapportens tilblivelse og opbygning. Skolerne er i højere grad ble-

17 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 679 vet bedt om at lave en rapport (benævnt skoleplan), som vægter en beskrivelse af skolens pædagogiske profil, processer og udvikling således at rapporten får mere fremadrettet sigte som kvalitetsstyringsredskab for det politiske system og for skolebestyrelserne. Data i overensstemmelse med kvalitetsrapportens krav (elevtal, ressourcer, elevfravær osv) har i den samlede rapport status af bilag (benævnt kvalitetsrapport). Fagenheden for Børn og Kultur foreslår: at Byrådet godkender kvalitetsrapport 2012 at Byrådet godkender følgende afledte handlinger af kvalitetsrapport 2012: 1. Handlingsplaner for Vision for Folkeskolen 2. Principper for holddannelse 3. Procedurer for lederens observation og vurdering af lærernes undervisning 4. Linjefagsdækning Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Kvalitetsrapport og afledte handlinger indstilles godkendt. Bilag: Kvalitetsrapport for skoleområdet pixiudgave (intern bilag) Notat vedr. høringssvarerne. Udtalelser fra skolebestyrelserne Udtalelse fra Skolebestyrelsen på Toftegårdsskolen Kvalitetsrapport - pixieudgave

18 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Ferieplan for skoleåret 2013/2014 J.nr.: Resumé: P15/dwbkes 12/17306 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til forslag til ferieplan for skoleåret 2013/2014. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at følgende forslag til ferieplan for skoleåret 2013/2014 fremsendes til udtalelse i skolebestyrelserne: Sommerferie august 2013 Efterårsferie 12. oktober oktober 2013 Juleferie 21. december januar 2014 Vinterferie 15. februar februar 2014 Påskeferie 12. april april 2014 St. Bededag 16. maj maj 2014 Kr. Himmelfartsdag samt dagen derpå 29. maj juni 2014 Grundlovsdag/Pinseferie 5. juni juni 2014 Sommerferie 28. juni 2014 De nævnte dage er første og sidste dag i ferien. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 9. oktober 2012: Godkendt. Adnan Jedon, Bodil Nielsen og Jacob Kolind var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Børne- og Skoleudvalget anmodes om stillingtagen til forslag til ferieplan for skoleåret 2013/2014. Det forventes, at alle skolebestyrelser har udtalt sig til forslaget til udvalgets møde. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012:

19 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 681 Godkendt.

20 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Ansøgning om godkendelse af sponsorering J.nr.: Resumé: Ø34/dwbkes 12/20904 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til ansøgning fra Forældreforeningen for Hedegårdsskolen og Thise Skole om tilladelse til opsætning af sponsorskilt. Sagsfremstilling: Forældreforeningen for Hedegårdsskolen og Thise Skole ansøger om tilladelse til opsætning af sponsorskilt med Spar Nords navn. Forældreforeningen anfører, at de er i fuld gang med at tilvejebringe økonomiske midler til etablering af 3 bandebaner til fodbold på Hedegårdsskolens legeplads. Materialerne hertil beløber sig til kr., som Spar Nord Fonden vil donere. Spar Nord Fonden ønsker i den forbindelse, at få 1 reklamebande sat op på begge sider af målene i den ene ende af banerne. Forældreforeningen anfører, at man er af den opfattelse, at man holder sig inden for kommunens sponsoreringsprincipper, der siger, at den enkelte enhed kan supplere drift og anlæg via sponsorering særlige projekter og ekstraordinære indsatser kan finansieres via sponsorering at sponsorer ikke kan kræve modydelse. Forældreforeningen betragter ikke opsætning af reklameskilt som modydelse med henvisning til, at elever i Brønderslev Kommune også i skoletiden benytter haller, hvor der er opsat reklamer. Skolebestyrelsen anbefaler aftalen med opsætning af reklameskilt. Fagenheden for Børn og Kultur anmoder om Børne- og Skoleudvalgets stillingtagen til ansøgningen og henviser til de af Byrådet vedtagne principper for sponsorering Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Udvalget afviser ansøgningen pga. kravet om modydelse. Margit Chemnitz, Lone Lex og Jacob Kolind ønsker at imødekomme ansøgningen. Udvalget ønsker en principiel drøftelse af kommunens sponseringsprincipper. Bilag: Ansøgning om tilladelse til opsætning af sponsorskilt

21 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 683 Byrådets principper for sponsorering

22 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Evaluering af procedure for udsættelse af skolegangen m.m. J.nr.: Resumé: A26/dwbkes 11/18914 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget har ønsket evaluering af procedure for udsættelse/fremrykning af skolestart. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at der vedtages følgende procedure for udsættelse og fremrykning af skolegangen: Forældrene fremsender begrundet ønske om skoleudsættelse/fremrykning på tilhørende blanket (se bilag). Forældrenes anmodning skal indeholde særlig begrundelse for, at skolestarten udsættes/fremrykkes fra relevante parter (PPR, læge, børnepsykolog, børnehaven, eller lignende) Anmodningen om udsættelse af skolestart skal sendes til Fagenheden for Børn og Kultur senest den 15. januar det år, barnet efter lovgivningen skal starte i skole. Ansøgningen sendes til skolechefen. Anmodning om fremrykning af skolestart sendes ligeledes til Fagenheden for Børn og Kultur. Anmodningen skal være Fagenheden i hænde senest den 15. januar det år barnet ansøger om at starte i skole. Ansøgningen sendes til skolechefen. Skolechefen vurderer i samarbejde med dagtilbudschefen om anmodningen kan godkendes. Godkendelsen kan blive gjort betinget af, at barnet optages/forbliver i en børnehave, såfremt dette vurderes at fremme barnets udvikling. Skolechefen sender på kommunalbestyrelsens vegne besked til forældrene, om ansøgningen kan imødekommes eller ej. Ansøgningen kan ikke ankes. Fagenheden oplyser, at der i skoleåret 2011/12 er 94 børn i Brønderslev Kommune, der er skoleudsat, hvilket svarer til 19,3% af mulige skolestartere i kommunen. I henhold til folkeskolelovens 34 indtræder undervisningspligten den 1. august i det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år og ophører den 31. juli ved afslutningen af undervisningen på 9. klassetrin. Kommunalbestyrelsen kan efter forældrenes anmodning eller med deres samtykke godkende, at et barns undervisning udsættes til et år efter undervisningspligtens indtræden, når det er begrundet i barnets udvikling. Godkendelsen kan betinges af, at barnet optages i en børnehave. I henhold til 37 skal et barn efter forældrenes anmodning optages i børnehaveklasse i det kalenderår, hvor barnet inden 1. oktober fylder 5 år, hvis det må antages at kunne følge undervisning.

23 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 685 Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 11. oktober 2011: Proceduren godkendt. Ordningen ønskes evalueret i begyndelsen af skoleåret 2012/2013. Adnan Jedon var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Fagenheden for Børn og Kultur fremsender notat vedrørende evaluering af procedure for udsættelse/fremrykning af skolestart. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Til efterretning. Bilag: Notat af 26/11-12 om evaluering af procedure

24 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Orientering - december måned J.nr.: I06/dwbkes 10/2685 Åben sag BS Sagsfremstilling: Danske Skoleelever ønsker at invitere sig selv til et møde med udvalget om, hvordan man sammen kan skabe en bedre grundskole for alle. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Der sendes en invitation til januarmødet. Bilag: Invitation til politisk debat

25 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Lukket sag - Anbringelse - december 2012

26 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Rammeaftale for specialundervisningsområdet 2013 J.nr.: Resumé: P27/dwbkes 12/8255 Åben sag BS/BY Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til udkast til rammeaftale for specialundervisningsområdet Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet tiltræder udkast til rammeaftale for specialundervisningsområdet Regionsrådet og byrådene i regionen indgår årligt en rammeaftale for specialundervisningsområdet. Rammeaftalen består, ligesom den tilsvarende på socialområdet, af to dele - henholdsvis en udviklingsstrategi og en styringsaftale. Rammeaftalen omfatter alene regionale tilbud: Center for Døvblindhed og Høretab, Institut for Syn og Hørelse og Taleinstituttet. Rammeaftalen er et centralt planlægnings- og udviklingsværktøj, der årligt indgås mellem kommunerne i regionen og Region Nordjylland. Formålet er at sikre, at der sker den nødvendige koordinering af tilbud inden for rammeaftalens område, således at borgerne i Region Nordjylland dels modtager de tilbud, de har behov for og dels modtager tilbud af høj faglig kvalitet. Derudover skal rammeaftalen sikre, at der er sammenhæng mellem efterspørgsel og udbud af tilbud til borgerne med henblik på at sikre den bedst mulige udnyttelse af ressourcerne. Som følge af ny lovgivning er rammeaftalens struktur for 2013 blevet ændret, således at den nu består af en udviklingsstrategi og en styringsaftale. Udviklingsbehov og tendenser: Der er i forhold til 2012 ikke tilføjet væsentlige ændringer vedrørende Center for Døvblindhed og Høretab og Institut for Syn og Hørelse, hvor der forventes en uændret efterspørgsel i Taleinstituttet har med de gennemførte ressourcetilpasninger nået et minimumsniveau for opretholdelse af den faglige og økonomiske bæredygtighed på flere af instituttets fagområder. Da kommunerne generelt tilkendegiver, at de fortsat vil hjemtage opgaver, er der brug for et udviklingsarbejde, der sikrer, at de ydelser der efterspørges i dag også fremadrettet er tilgængelige for borgerne i Nordjylland. Dette gælder f.eks. på børneområdet, der bl.a. omfatter målgruppen af børn med massive sprogvanskeligheder samt børn med følger efter hjerneskade. Såfremt indtægterne falder yderligere vil dette område ikke kunne drives økonomisk bæredygtigt i 2013 og fremefter. Yderligere tilpasning vil således medføre bortfald af flere af de nuværende ydelser. I begyndelsen af 2012 blev der i regi af den administrative styregruppe iværksat en proces med henblik på at indgå en fælles aftale om det fremtidige Taleinstitut. Processen har på nuværende tidspunkt ikke medført en afklaring af, hvordan de forskellige hensyn kan forenes, og der er derfor enighed om, at afklaringsprocessen bør fortsætte i Der skal i den forbindelse ses på, hvorvidt helt nye organisationsformer med fordel kan bringes i spil.

27 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 689 Der nedsættes derfor en arbejdsgruppe, der under kommunal ledelse, skal løse denne opgave. Styringsaftalen: I forbindelse med rammeaftalen på socialområdet er der indgået en styringsaftale med fælles retningslinjer for finansiering og takstberegning. Ligesom det var tilfældet med rammenaftalen for 2012 lægges der op til, at denne styringsaftale også skal være gældende for rammeaftalen for specialundervisningsområdet med henblik på at sikre ens vilkår for de tilbud, der leverer ydelser på begge områder. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser, at Brønderslev Kommune som den sidste kommune i region Nordjylland med virkning fra 1. januar 2013 hjemtager opgaver fra Taleinstituttet vedrørende ydelser til børn i specialbørnehaven Spiren. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Udkastet indstilles godkendt. Bilag: Udkast til rammeaftale for specialundervisningsområdet

28 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side Koordinerende sagsbehandler J.nr.: Resumé: P21/dwsvldf 12/14987 Åben sag BE/SS/BK/ØK/BY Byrådet anmodes om at godkende, at opgaven med indførelse af en koordinerende sagsbehandler tager udgangspunkt i etableringen af Ungeenheden for de årige og implementeringen af den nye førtidspensionsreform. Sagsfremstilling: Af Budgetaftalen for budget 2012 fremgår følgende: "Koordinerende sagsbehandler Borgerens tilgang til det offentlige system bør gøres mere overskuelig. Med henblik på at nå dette mål opstilles en model for indførelse af en koordinerende sagsbehandler, som er borgerens kontantperson uanset borgeren er i kontakt med Børne- og Familieafdelingen, Jobcentret, Visitationen eller en anden afdeling i kommunen. Der hentes inspiration fra andre kommuner ved udformning af modellen, og målgruppen for indsatsen er i første omgang de årige. Modellen forelægges til politisk behandling inden sommeren 2012". Det foreslås, at opgaven udskydes og tages op til vurdering igen i løbet af Årsagen hertil er, at Børne- og Skoleudvalget, Social- og Sundhedsudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Økonomiudvalget har indstillet til Byrådet, at der træffes principbeslutning om, at etablere en Ungeenhed, hvor opgaverne om de årige samles. Ungeenheden påtænkes etableret 1. januar I 2013 vil etableringen af enheden blive planlagt, og i den forbindelse vil det være naturligt at arbejde med en koordinerende sagsbehandler, så de unge får én gennemgående kontaktperson i Ungeenheden. at der er kommet en ny førtidspensionsreform, hvor det lovgivningsmæssigt er besluttet, at de svage borgere i Kommunen, der tildeles 1-5årigt ressourceforløb, tilknyttes en koordinerende sagsbehandler. Det foreslås, at opgaven med indførelse af en koordinerende sagsbehandler tager udgangspunkt i den fremtidige fælles Ungeenhed fremfor i den nuværende organisering. Det forslås endvidere, at anvendelsen af en koordinerende sagsbehandler planlægges ud fra de erfaringer, som andre kommuner har på området og som den nye førtidspensionsreform fører med sig i Brønderslev Kommune. Social- og Sundhedsudvalget blev i august 2012 orienteret om de projekter, der er igangsat i Brønderslev Kommune, hvor der arbejdes med koordinerende sagsbehandling på tværs af fagenheder. Der er pt. ikke én koordinerende sagsbehandler for den enkelte borger, men sagsbehandlerne er opmærksomme på, at hjælpe og støtte borgerne med opgaveløsningen - også på tværs i organisationen. Erfaringer fra andre kommuner viser, at der kan arbejdes med koordinerende sagsbehandling på mange måder og for forskellige målgrupper indenfor den beskæftigelses- og uddannelsesret-

29 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 691 tede ungeindsats. De kommuner, der har indført koordinerende sagsbehandlere, har ikke gjort det for hele organisationen, men på udvalgte området typisk når det handler om borgere med mange udfordringer. Uanset hvordan den koordinerende sagsbehandling anvendes, er det dog en gennemgående erfaring, at der skal implementeres konsekvente procedure og arbejdsgange for at intentionerne med koordineringen kan gennemføres. Etablering af en ordning med en koordinerende sagsbehandler vil efterkomme et ønske fra de borgere, der finder det vanskeligt at forholde sig til flere kommunale sagsbehandlere. Der kan være en tendens til, at jo mere kompleks en sag borgeren har, jo flere kommunale medarbejdere kommer den enkelte i kontakt med. Det skal dog nævnes, at de fleste borgere, der henvender sig til kommunen, oplever, at de har kontakt til den samme sagsbehandler fra start til slut af sagsforløbet. En koordinerende sagsbehandler kan dels forstås som en sagsbehandler, der er den eneste kommunale medarbejder, som borgeren har kontakt til, og dels forstås som en sagsbehandler, der er den gennemgående kommunale medarbejder, som hele tiden har kontakt til borgeren, og som følger op på sagen på tværs af fagområder, mens borgeren forsat har kontakt til de relevante fagområder. Udpegningen af en koordinerende sagsbehandler, som den eneste kommunale medarbejder, der har kontakt til borgeren, vurderes vanskelig at etablere. Dette skyldes, at den koordinerende sagsbehandler skal være kontaktperson og på samme tid rådgive indenfor flere lovgivningsområder. I en kompleks sag med flere eller mange faglige medarbejdere involveret, skal den koordinerende sagsbehandler været bredt fagligt funderet og kunne formidle på tværs af forskellige fagområder for at viderebringe de faglige budskaber på den rigtige måde. Jo mere kompleks sag, jo mere vil den koordinerende sagsbehandler være fagligt udfordret i formidlingen til borgeren. Det er væsentligt at være opmærksom på, at borgeren har krav på en faglig korrekt oplysning om sin sag, og dette hensyn kan komme under pres i de komplekse sager. Anvendelsen af en koordinerende sagsbehandler, som en gennemgående kommunal medarbejder, der bringer relevante faglige medarbejdere sammen, så der skabes en helhedsløsning for borgeren vurderes derimod med fordel at kunne etableres. Der er tale om en koordineret sagsbehandling, hvor borgeren kan møde flere kommunale medarbejdere, som sammen fastlægger en løsning for borgeren. Denne løsning sikrer, at borgeren får en hurtig og koordineret sagsbehandling, hvor den koordinerende sagsbehandler er ansvarlig for, at alle relevante parter inddrages i sagen. Forretningsledelsen foreslår, at modellen for indførelse af koordinerende sagsbehandler udarbejdes i 2013 i forbindelse med planlægningen af etableringen af Ungeenheden og ud fra erfaringer fra andre kommuner og de erfaringer, som implementeringen af den nye førtidspensionsreform medfører. Erfaringerne herfra kan efterfølgende bruges til en videreførelse af modellen med koordinerende sagsbehandler til andre fagområder. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 3. december 2012: Indstilles til godkendelse Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 4. december 2012: Indstilles godkendt. Bilag:

30 Børne- og Skoleudvalget, den 04. december 2012 Side 692 Erfaringer fra andre kommuner Koordinerende sagsbehandler

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-18:25 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. november 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. august 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Kurt Kristensen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:50 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2012 Lokale: Dronninglund Kunstcenter Tidspunkt: Kl. 15:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:40 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. april 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A)

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Med vedtagelsen af budgettet for 2007, blev det besluttet at indføre

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 23. april 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan R.

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 og overslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at reducere budgettet til specialundervisning med

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:15 Knud Jørgensen, Formand Adnan Jedon (A) Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen.

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen. E.1 Kvaliteten af specialundervisningen efter kommunalreformen Den 17. september 2009 Emne: Kvalitet i specialundervisningen Notatet Kvalitet i specialundervisningen er et baggrundspapir til hovedstyrelsens

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender 1. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. kl. 08.30 Side 1 af 6 Sagsbeskrivelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Z Kommunalbestyrelse. 23. september 2008 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT SLOTSPLADSEN AALBORG JOURNAL NR.

Z Kommunalbestyrelse. 23. september 2008 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT SLOTSPLADSEN AALBORG JOURNAL NR. Z Kommunalbestyrelse Ved brev af 3. juli 2008 har Skolestyrelsen rettet henvendelse til Statsforvaltningen Nordjylland angående Z Kommunes udarbejdelse af kvalitetsrapport for skoleåret 2006/2007. 23.

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune CPR/CVR: SVA RPOSTKA SSE:[4638] SVA REMNE :[13735] DE STINATION:[EBOK SKMDP RINT] POST:[B] FORM:[1 A lm brev duplex S/H] DIALOG[1] Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune Vejle Kommunes

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere