Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver. Version 1.0 Marts 2017 Horne Vandværk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver. Version 1.0 Marts 2017 Horne Vandværk"

Transkript

1 Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver Version 1.0 Marts 2017 Horne Vandværk

2 Kære kollega Som medarbejdere i vandværket bærer vi et fælles ansvar for, at informationer bliver håndteret på sikker vis. Hvad enten det er data i vores systemer, dokumenter på vores skriveborde eller den viden, vi har opbygget gennem vores arbejde, så skal vi være opmærksomme på, om disse informationer må deles med andre både i og udenfor vandværket. Vi har ikke kun fokus på informationssikkerheden i vandværket, fordi lovgivningen pålægger os at løfte det ansvar. Vi ønsker også som organisation, at vores forbrugere og medarbejdere skal have tillid til, at vi på vandværket forvalter den viden og de relationer, vi opbygger på forsvarlig vis. Informationssikkerhed bliver derfor et kerneelement i tillidsforholdet mellem vandværket og vores forbrugere. Ved at læse og følge retningslinjerne i denne pjece medvirker vi alle til at opretholde og styrke tillidsforholdet mellem vandværket og forbrugerne. I praksis drejer det sig om at udvise omtanke og handle derefter, når vi har med data, dokumenter og viden at gøre. Retningslinjerne for itadfærd i denne pjece skal følges af samtlige medarbejdere på vandværket.

3 Etisk it-adfærd Side 3 at bruge din sunde fornuft, når du som medarbejder er på sociale medier, eller når du tilgår eller deler informationer som en del af dit arbejde. Når vi som medarbejdere repræsenterer vandværket, er det vigtigt, at vi udviser sund fornuft. Det gælder både vores daglige brug af it-systemer og vores forvaltning af personoplysninger. Vi skal ikke blot overveje, om vores adfærd er forsvarlig i forhold til lovgivningen og vores egne politikker, men også bruge vores dømmekraft i forhold til etiske spørgsmål. Eksempelvis når vi deltager i debatter på sociale medier. at det kan være ulovligt og strafbart at opbevare eller dele copyrightbeskyttede filer, som for eksempel musik eller film, med dine kolleger. at fortrolige informationer ikke bare er dokumenter eller data. Det kan også være den viden, du har tilegnet dig gennem dit arbejde. Sammenfattende kalder vi disse for informationsaktiver, uanset om de er elektroniske, i papirform eller videregivet i samtale.

4 Dine brugeroplysninger Side 4 Vi betragter brugernavne, og især de adgangskoder, der hører til, som strengt fortrolig information. Du må derfor ikke dele din adgangskode med andre hverken i eller udenfor vandværket. I de fleste tilfælde har vi sat regler op, der automatisk sætter grænser for hvor simple adgangskoder, du kan oprette i it-systemerne. Men du kan sikre dig yderligere mod misbrug ved at vælge en adgangskode, der ikke er let at gætte. Vælg derfor altid en adgangskode, der er let at huske for dig, men som ikke giver mening for andre. Du kan for eksempel vælge en huskesætning som: at ændre din adgangskode med det samme, hvis du har mistanke om, at andre kender den. at du ikke må skrive din adgangskode ned hverken på papir eller i ikke-krypterede filer, som andre kan få adgang til.... at du ikke må oplyse din adgangskode til andre hverken via telefonen eller personligt. Min søsters hund Fido har 3 ben! = MshFh3b!

5 Klassifikation af informationer Side 5 For at vi som medarbejdere har de bedst mulige betingelser for at beskytte vores informationsaktiver korrekt, inddeles de i tre overordnede kategorier: Offentlig Ikke-fortrolige informationsaktiver, som frit kan benyttes af alle. Det gælder for eksempel alt indhold på internettet, der kan tilgås uden login. Intern Alle interne informationsaktiver, der kun er tiltænkt medarbejdere, samarbejdspartnere og leverandører. Fortrolig De informationsaktiver, som typisk kun må tilgås af få godkendte brugere, som for eksempel personoplysninger. De må kun deles med eksterne, hvis begge parter har underskrevet en databehandleraftale. at alle informationsaktiver, der er klassificeret som intern eller fortrolig, skal opbevares i aflåste områder (eller it-systemer med individuel adgangskontrol), når de ikke anvendes. at gæster ikke må efterlades uden opsyn i områder med fortrolig information. at informationsaktiver, der endnu ikke er blevet klassificeret, som udgangspunkt er klassificeret som intern.... at viske eventuelle whiteboardtavler rene og fjerne diverse papirer, når du forlader dit skrivebord eller et mødelokale.

6 Opbevaring af informationer Side 6 For at beskytte vandværket mod tab af data skal du så vidt muligt undgå at gemme filer på lokale drev, usbnøgler eller andre lokale lagermedier. Ved at gemme dine filer på filserveren eller i vores administrative itsystemer vil der blive taget backup af dine filer. Husk backup!

7 Arbejde på kontor Side 7 Du er ansvarlig for de informationsaktiver, du omgås i dit arbejde. Det inkluderer dokumenter, data, services, systemer, software, hardware og viden. Det er essentielt, at du arbejder med opmærksomhed og forsigtighed for at beskytte vandværkets informationer. Clean desk Vandværket har en clean desk politik. Det skal blandt andet være med til at mindske risikoen for, at følsomme oplysninger mistes. Clean desk politikken betyder, at du skal rydde alle papirer, dvd er, usb-nøgler og andre medier væk, når du forlader dit skrivebord. Lås computeren Når du forlader dit skrivebord, skal du huske at låse computeren. Det gør du nemt ved at trykke Windows tast + L samtidig. at alle gæster og besøgende hos vandværket skal modtages af deres vært i receptionen, være under opsyn under deres besøg, og eskorteres til udgangen, når de afslutter besøget. at du derfor skal være opmærksom på, om der er gæster eller andre i området, som uforvarende kan få kendskab til interne/fortrolige informationsaktiver. Tag medansvar for, at det ikke sker!

8 Fjernarbejde Side 8 Hvis du udfører fjernarbejde fra en computer, tablet eller smartphone, der ikke er vandværkets, har vi ikke mulighed for at sikre og kontrollere udstyret. Det er derfor særdeles vigtigt, at du ikke arbejder med informationer klassificeret som fortrolig på it-udstyr, der ikke er vandværkets. Så vidt muligt skal du undgå at overføre informationer mellem dit private udstyr og vandværkets udstyr via , usb-nøgle, cloud services mv., da det øger risikoen for softwareangreb og datalækager. at du ikke må dele din bærbare arbejdscomputer med ægtefælle, børn, venner og andre, hvis du tager den med hjem. Det er for at mindske risikoen for uagtsomt at videregive følsomme informationer.

9 Mobile enheder og print Side 9 Mobile enheder som smartphones og bærbare computere kan indeholde store mængder informationer. Derfor forsøger vi at holde et højt sikkerhedsniveau fra centralt hold, for eksempel i form af kodeord, pinkode, fingeraftryk, datakryptering, fjernsletning af enheder mv. Du må under ingen omstændigheder forsøge at slå disse sikkerhedsfunktioner fra, da de er indført for at sikre vores informationsaktiver. at personoplysninger også skal beskyttes i fysisk form. Udskrifter, der indeholder personoplysninger, må derfor ikke efterlades uden opsyn, med mindre de opbevares aflåst. Print For at reducere miljøbelastning og risiko for datalækager er det vigtigt, at du udskriver så lidt som muligt. Overvej altid, om informationerne kan videregives digitalt.

10 Hardware og software Side 10 På vandværket gør vi, indenfor vores økonomiske rammer, hvad vi kan for at sikre det it-udstyr, vi alle benytter i vores daglige arbejde. Desværre er det ikke muligt at sikre mod alt, og det er derfor vigtigt, at du hjælper med at mindske risikoen for it-angreb. Eksempelvis er der en høj risiko for overførsel af skadelig software, hvis du tilslutter en usb-nøgle til en ekstern computer og så bagefter til en arbejdscomputer. Du må derfor aldrig tilslutte fremmede enheder til vores interne private netværk. at niveauet af sikkerhed på vores it-udstyr i høj grad afhænger af, at du anvender det med omtanke og ikke bevidst forsøger at omgå sikkerhedsindstillingerne. at der ikke findes noget, der er 100% sikkert. Der kommer løbende nye angrebsformer, der kan omgå sikkerhedssystemer, men næsten alle angreb skal aktiveres af brugeren. Du spiller altså en væsentligt rolle i at sikre vores informationsaktiver. at brug af piratkopieret software naturligvis ikke er tilladt.

11 Brug af Side 11 Vores systemer er beskyttet bedst muligt, men det er desværre umuligt at blokere for al ondsindet software. Det er derfor vigtigt, at du er ekstra forsigtig, inden du åbner vedhæftede filer eller trykker på weblinks i s. Er du i tvivl, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt. Din til arbejdet er kun beregnet til arbejdsrelateret brug. Den må kun benyttes privat i begrænset omfang. Ønsker du at beskytte private s, skal du placere dem i en undermappe, som du navngiver Privat. Så kan vores it-ansvarlige se, at det er private s, som ikke umiddelbart må læses af andre (for eksempel i forbindelse med ferie eller sygdom). at personoplysninger kun må deles med tredjeparter, der har underskrevet en databehandleraftale. Det er for at leve op til lovgivningskrav om, at kunne dokumentere, at kun godkendte tredjeparter har adgang til de personoplysninger, vi behandler. at private s i sagens natur er private. Derfor anbefaler vi, at du bruger en anden løsning end din arbejdsmail til private korrespondancer.

12 Brug af internet Side 12 Når du anvender vandværkets udstyr til at gå på internettet, repræsenterer du vandværket. Internetadgangen er tiltænkt at være et værktøj, der benyttes til at udføre arbejdsrelaterede opgaver. Personlig brug i begrænset omfang er tilladt, men det må ikke forstyrre dit eller andres arbejde. Brug af internettet skal være etisk forsvarlig og må ikke bryde dansk eller europæisk lovgivning. Virus og malware Vores sikkerhedssystemer blokerer for så mange websites, der indeholder kendt skadelig software eller bryder etiske regler og dansk lovgivning, som muligt. Desværre er filtreringen ikke perfekt, så det er vigtigt, at du altid udviser omhu og tænker dig om, når du anvender internettet. at undlade at besøge websider, du ikke føler dig tryg ved. at være opmærksom på, at mange websider kun eksisterer med det formål at lokke informationer ud af de besøgende. Kig efter stavefejl og vær særligt opmærksom i forbindelse med netbank eller andre sider, der benytter Nem ID. at dit udstyr kan spores tilbage til vores offentlige IP-adresse på internettet, når du går på nettet via vandværkets internetforbindelse.

13 Brug af sociale medier Side 13 Du er ansvarlig for de informationer, du offentliggør på internettet, uanset om det er på et nyhedsmedie, en blog, Facebook, LinkedIn, Twitter eller andre medier. Vær derfor opmærksom, inden du offentliggør noget - det kommer sandsynligvis til at være tilgængeligt på internettet i lang tid og kan være meget vanskeligt at fjerne igen. Brug af sociale medier må ikke forstyrre dit daglige arbejde og må absolut ikke benyttes til at dele informationer klassificeret som intern eller fortrolig. På sociale medier er det desuden vigtigt, at du tydeligt gør opmærksom på, at holdningerne, du deler, er dine egne og ikke vandværkets. at udtalelser på vandværkets vegne bør koordineres med den kommunikationsansvarlige.... at respektere persondataloven, ophavsret, og hvordan du offentliggør informationer, du ikke selv har skrevet inden du gør det. at være opmærksom på de oplysninger, du deler på sociale medier de kan misbruges af hackere.

14 Alarmering Side 14 Sikkerhedshændelser indtræffer. Hvad enten det er virusangreb, at informationsaktiver er faldet i de forkerte hænder, eller at en tredjepart har fået uautoriseret adgang, så skal du altid henvende dig samme sted: Henrik Uhd Markussen. Ring på telefon , hvis uheldet er ude. at henvende dig til vores itansvarlige øjeblikkeligt, hvis du har mistanke om, at din computer eller smartphone er inficeret med ondsindet software. Så kan en specialist nemlig undersøge omfanget af skaden, herunder hvor meget softwaren har spredt sig til andre systemer.... at være på vagt og bruge din sunde fornuft uanset om du arbejder på kontoret eller hjemmefra.

15 Sikkert digitalt arbejde Yderligere oplysninger om informationssikkerhed vil blive udarbejdet og introduceret løbende, ligesom der vil blive afholdt informationsmøder med opdateringer om emnet. Dette dokument er klassificeret: Offentligt Skulle du have en god ide til at styrke vandværkets informationssikkerhed, hører vi meget gerne fra dig! Venlig hilsen, Henrik Uhd Markussen

Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver

Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver Side 2 Kære kollega Som medarbejdere på Karise Efterskole bærer vi et fælles ansvar for, at informationer bliver håndteret på sikker vis. Hvad

Læs mere

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Langeland Kommune Sikkerhed i Langeland Kommune Sikkerhed er noget vi alle skal tænke over. Vi behandler følsomme informationer om vores

Læs mere

IT-sikkerhed i Køge Kommune. IT med omtanke

IT-sikkerhed i Køge Kommune. IT med omtanke IT-sikkerhed i Køge Kommune Indhold Din pc 4 Adgangskode 5 Virus 6 Sikkerhedskopiering 7 Medarbejder signatur 7 E-mail og sikkerhed 8 Internettet 9 Dine bærbare enheder 10 Mere om følsomme data 11 Denne

Læs mere

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015 En introduktion til 16-12-2015 1 En rettesnor for din brug af IT I Dansk Supermarked Group forventer vi, at du er orienteret om, hvordan du skal bruge IT, når du er ansat hos os. I denne guide kan du læse

Læs mere

INFORMATIONSSIKKERHED I KØGE KOMMUNE

INFORMATIONSSIKKERHED I KØGE KOMMUNE I N F O R M A T I O N M E D O M T A N K E INFORMATIONSSIKKERHED I KØGE KOMMUNE INFORMATION MED OMTANKE INDHOLD Information med omtanke 3 Din pc 4 Adgangskode 5 Virus 6 E-mail og sikkerhed 7 Medarbejdersignatur

Læs mere

KÆRE MEDARBEJDER OG LEDER

KÆRE MEDARBEJDER OG LEDER Region Hovedstaden 1 KÆRE MEDARBEJDER OG LEDER Adgang til informationer i it-systemer og elektronisk kommunikation er for de fleste medarbejdere i Region Hovedstaden en selvfølgelig del af arbejdsdagen.

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik

Informationssikkerhedspolitik Folder om Informationssikkerhedspolitik ansatte og byrådsmedlemmer 25-11-2013 Indledning Faxe Kommune har en overordnet Informationssikkerhedspolitik. Denne folder er et uddrag, der kort fortæller hvad

Læs mere

Kære medarbejder og leder

Kære medarbejder og leder Kære medarbejder og leder Adgang til informationer i it-systemer og elektronisk kommunikation er for de fleste medarbejdere i Region Hovedstaden en selvfølgelig del af arbejdsdagen. Hvis vi ikke har adgang

Læs mere

Kære kollega. De 10 Bud er vores fælles leveregler, når det gælder it-sikkerhed.

Kære kollega. De 10 Bud er vores fælles leveregler, når det gælder it-sikkerhed. Kære kollega I Odense Kommune prioriterer vi it-sikkerheden højt. Det er vores fælles opgave at sikre, at vi håndterer borgernes og virksomhedernes fortrolige informationer på sikker vis. De 10 Bud er

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it sikkerhed Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Forord................................................... 3 Resumé.................................................

Læs mere

Informationssikkerhed regler og råd

Informationssikkerhed regler og råd Informationssikkerhed regler og råd TAP-området Kære kollegaer Formålet med denne folder er at oplyse dig om RMCs regler og råd inden for informationssikkerhed. Folderen skal være med til at sikre, at

Læs mere

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata Persondata og IT-sikkerhed Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata December 2015 Indledning Denne vejledning har til formål, at hjælpe ansatte på IT-Center Fyns partnerskoler med at

Læs mere

IT-instruks og instruks om brugen af persondata for Vejle Golf Club Gældende fra den 24. maj 2018

IT-instruks og instruks om brugen af persondata for Vejle Golf Club Gældende fra den 24. maj 2018 IT-instruks og instruks om brugen af persondata for Vejle Golf Club Gældende fra den 24. maj 2018 Generelt I denne IT-instruks finder du de regler, der gælder for brugen af Vejle Golf Club s ITsystemer

Læs mere

DEN BLÅ FOLDER SÅDAN BESKYTTER VI SAMMEN NYKREDIT

DEN BLÅ FOLDER SÅDAN BESKYTTER VI SAMMEN NYKREDIT DEN BLÅ FOLDER SÅDAN BESKYTTER VI SAMMEN NYKREDIT Fysisk sikkerhed og ITsikkerhed Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt? Fysisk sikkerhed Den fysiske sikkerhed på Nykredit koncernens lokationer består

Læs mere

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune?

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Som bruger i Norddjurs Kommune er du ansvarlig for det, du foretager dig på din computer og for de oplysninger, som du gemmer. Det betyder,

Læs mere

Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH

Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH Skal Kan Må ikke Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH Afdelingen for Driftsoptimering og IT Vi er til for borgerne, og bruger dataudstyr for at sikre effektivitet og kvalitet. Vi skal have en høj

Læs mere

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune?

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Som bruger i Norddjurs Kommune er du ansvarlig for det, du foretager dig på din computer og for de oplysninger, som du gemmer. Det betyder,

Læs mere

Retningslinier for brug af it i Aalborg Kommune, tilrettet til lærerbrug

Retningslinier for brug af it i Aalborg Kommune, tilrettet til lærerbrug Retningslinier for brug af it i Aalborg Kommune, tilrettet til lærerbrug Udviklingen på området gør, at disse retningslinier vil blive revideret løbende Indhold: Indledning...3 Adgang til skolens net...3

Læs mere

Sikker IT-Brug. En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål. sanistaal.com

Sikker IT-Brug. En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål. sanistaal.com Sikker IT-Brug En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål sanistaal.com Indhold 2 Kære kollega 4 Kom godt i gang 5 Logning 6 Kodeord 7 Mobile enheder 9 Dataopbevaring

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BRUGERE I NORDDJURS KOMMUNE?

RETNINGSLINJER FOR BRUGERE I NORDDJURS KOMMUNE? GUIDE TIL SIKKER IT RETNINGSLINJER FOR BRUGERE I NORDDJURS KOMMUNE? Som bruger i Norddjurs Kommune er du ansvarlig for det, du foretager dig på din computer og for de oplysninger, som du gemmer. Det betyder,

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it IT-Afdelingen sikkerhed Instrukser i brug af IT Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Indhold Forord.............................. 3...................... 3 Resumé

Læs mere

Sådan arbejder. SprogGruppen med. Persondataforordningen. Indholdsfortegnelse

Sådan arbejder. SprogGruppen med. Persondataforordningen. Indholdsfortegnelse Sådan arbejder SprogGruppen med Persondataforordningen Indholdsfortegnelse Generelt beslutning og ansvar. 2 Generelt om personoplysninger 3 Generelle betingelser for indsamling: 3 Den registreredes rettigheder:

Læs mere

It-sikkerhed i Dansk Supermarked

It-sikkerhed i Dansk Supermarked It-sikkerhed i Dansk en kort introduktion It-sikkerhed i Dansk 1 Velkommen som it-bruger i Dansk Kære medarbejder Brug af it er for mange i Dansk en naturlig del af arbejdsdagen. Hvis vi skal sikre vores

Læs mere

REGLER FOR IT-BRUG. Med venlig hilsen Ole Jakobsen Øverste ansvarlige for IT-sikkerheden IT-SIKKERHED FOR GULDBORGSUND KOMMUNE

REGLER FOR IT-BRUG. Med venlig hilsen Ole Jakobsen Øverste ansvarlige for IT-sikkerheden IT-SIKKERHED FOR GULDBORGSUND KOMMUNE IT-SIKKERHED 1 REGLER FOR IT-BRUG I dagligdagen tænker de fleste nok mest på, hvad vi kan bruge vores IT til - og knapt så meget på, hvordan vi bruger det. Men af hensyn til sikkerheden er det vigtigt

Læs mere

Retningslinjer vedrørende brugeransvar

Retningslinjer vedrørende brugeransvar Retningslinjer vedrørende brugeransvar Maj 2017 Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby Tlf. 36 13 14 15 moviatrafik.dk Movia Design/Mette Malling 05.17. Fotos: Movia Indhold Pas på vores

Læs mere

PROCEDURE FOR UNDERRETNINGS- PLIGT VED SIKKERHEDSBRUD

PROCEDURE FOR UNDERRETNINGS- PLIGT VED SIKKERHEDSBRUD Ikrafttrædelsesdato: 1. april 2019 Godkendt af: Direktionen d. 14. marts 2019 PROCEDURE FOR UNDERRETNINGS- PLIGT VED SIKKERHEDSBRUD OG HVORDAN DU UNDGÅR SIKKERHEDSBRUD. INDLEDNING Underretningspligten

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

IT-retningslinier og sikkerhedspolitik for Viborg Kommunes Skole IT. - gældende for undervisere

IT-retningslinier og sikkerhedspolitik for Viborg Kommunes Skole IT. - gældende for undervisere IT-retningslinier og sikkerhedspolitik for Viborg Kommunes Skole IT - gældende for undervisere August 2009 IT retningslinier og sikkerhedspolitik for Viborg kommunes Skole IT - gældende for undervisere

Læs mere

Guide til sikker it. Daglig brug Programmer E-mail Internet Databehandling

Guide til sikker it. Daglig brug Programmer E-mail Internet Databehandling Guide til sikker it Daglig brug Programmer E-mail Internet Databehandling Hvilke retningslinjer skal du følge som it-bruger i Hillerød Kommune? Indhold Daglig brug af din computer 4 Computere, programmer

Læs mere

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed Indhold INDLEDNING SIKKERHED - KLASSIFISERINGSNIVEAU - ID-KORT OG NØGLER ARBEJDSMILJØ SÆRLIGE OMRÅDER VED AKUTTE HÆNDELSER - NØDUDGANGE

Læs mere

Regler. - for sikker brug af Aalborg Kommunes IT

Regler. - for sikker brug af Aalborg Kommunes IT Regler - for sikker brug af Aalborg Kommunes IT For en sikkerheds skyld! Hvorfor regler om IT? - for kommunens og din egen sikkerheds skyld Aalborg Kommune er efterhånden meget digitaliseret og derfor

Læs mere

IT-Sikkerhed i Billund Kommune

IT-Sikkerhed i Billund Kommune IT-Sikkerhed i Billund Kommune Adfærdsregler Billund Kommune Version 1.0 Januar 2011 Side 1 af 9 Adfærdsregler Som kommune behandler vi mange oplysninger om borgere og virksomheder, som ofte er fortrolige

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK Indholdsfortegnelse

PRIVATLIVSPOLITIK Indholdsfortegnelse PRIVATLIVSPOLITIK Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Opdatering af vores persondatapolitik... 2 3. Hvad er personoplysninger?... 2 4. Hvilke services leverer vi... 3 5. Sådan indsamler vi personoplysninger?...

Læs mere

IT-SIKKERHEDSVEJLEDNING IT-SIKKERHED ER OGSÅ DIT ANSVAR

IT-SIKKERHEDSVEJLEDNING IT-SIKKERHED ER OGSÅ DIT ANSVAR IT-SIKKERHEDSVEJLEDNING IT-SIKKERHED ER OGSÅ DIT ANSVAR 1 HUSK n Adgangskoder må ikke videregives til andre. n Andre må ikke anvende din personlige bruger-id. n Ved mistanke om, at andre har fået kendskab

Læs mere

PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN

PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2019 (2. udgave) 1. udgave godkendt af: Direktionen d. 14. marts 2019. PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN OG HVORDAN DU UNDGÅR BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN

Læs mere

Retningslinjer vedrørende brugeransvar

Retningslinjer vedrørende brugeransvar Retningslinjer vedrørende brugeransvar Maj 2016 Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby Tlf. 36 13 14 15 moviatrafik.dk Movia Design/Mette Malling 05.16. Fotos: Movia Indhold Pas på vores

Læs mere

IT-INSTRUKS. Dansk Arbejder Idrætsforbund. I denne vejledning finder du de it-standarder, som gælder for medarbejdere og frivillige i forbundet.

IT-INSTRUKS. Dansk Arbejder Idrætsforbund. I denne vejledning finder du de it-standarder, som gælder for medarbejdere og frivillige i forbundet. IT-INSTRUKS Dansk Arbejder Idrætsforbund I denne vejledning finder du de it-standarder, som gælder for medarbejdere og frivillige i forbundet. Vi skal sammen sikre informationssikkerheden ved at beskytte

Læs mere

Retningslinjer for frivilliggrupper. Persondata

Retningslinjer for frivilliggrupper. Persondata Retningslinjer for frivilliggrupper Persondata Revideret 15. august 2018 Nyt fokus på beskyttelses af persondata Den 25. maj 2018 trådte en ny EU persondataforordning i kraft som lov i Danmark. Forordningen

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for MHT ApS vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 28.05.2018 Godkendt af Jette Petersen Antal sider 11 Side 1 af 11 Tak, for at du har valgt at bruge vores produkter/services.

Læs mere

Sikkerhedsanbefaling. It-sikkerhed på rejsen

Sikkerhedsanbefaling. It-sikkerhed på rejsen Sikkerhedsanbefaling It-sikkerhed på rejsen Juni 2015 2 It-sikkerhed på rejsen En sikkerhedsanbefaling fra Center for Cybersikkerhed 3 4 Om sikkerhedsanbefalingen Denne sikkerhedsanbefaling fra Center

Læs mere

Sikkerhedsanbefaling. It-sikkerhed på rejsen

Sikkerhedsanbefaling. It-sikkerhed på rejsen Sikkerhedsanbefaling It-sikkerhed på rejsen Juni 2015 It-sikkerhed på rejsen En sikkerhedsanbefaling fra Center for Cybersikkerhed 2 Om sikkerhedsanbefalingen Denne sikkerhedsanbefaling fra Center for

Læs mere

Persondataforordningen. Dialogmøder, April 2018

Persondataforordningen. Dialogmøder, April 2018 Persondataforordningen Dialogmøder, April 2018 Lovgivning EU-forordningen træder i kraft 25. maj 2018. Handler om vores ret til at få beskyttet vores personoplysninger. Bøder op til 20 mill. euro eller

Læs mere

Personalehåndbog. Personalehåndbogens målsætning. 1. Vores historie. 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Organisationen.

Personalehåndbog. Personalehåndbogens målsætning. 1. Vores historie. 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Organisationen. Personalehåndbog Personalehåndbogens målsætning Strategi og mål m.m. 1. Vores historie. 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Organisationen Bestyrelse 1 Organisationsdiagram 6. Vores målsætning Politikker

Læs mere

Dokumentation af sikkerhed i forbindelse med databehandling

Dokumentation af sikkerhed i forbindelse med databehandling - Dokumentation af sikkerhed i forbindelse med databehandling Al databehandling, der er underlagt persondataloven, skal overholde de tekniske krav, der er opstillet i Datatilsynets bekendtgørelse 528 (sikkerhedsbekendtgørelsen).

Læs mere

Studér denne folder for vores sikkerheds skyld

Studér denne folder for vores sikkerheds skyld Studér denne folder for vores sikkerheds skyld Pas på vores værdifulde viden Vi fremskaffer og formidler viden. Elektronisk, skriftligt og mundtligt. Det er Københavns Universitets væsentligste aktivitet

Læs mere

Må lrettet årbejde med persondåtåforordningen for DANSK PLANTAGEFORSIKRING DANSK PLANTAGEFORSIKRING

Må lrettet årbejde med persondåtåforordningen for DANSK PLANTAGEFORSIKRING DANSK PLANTAGEFORSIKRING Må lrettet årbejde med persondåtåforordningen for DANSK PLANTAGEFORSIKRING DANSK PLANTAGEFORSIKRING Skolestræde 1, 1. Tlf.: 86 67 14 44 8800 Viborg www.skovbrand.dk CVR: 27 09 56 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Politik for It-brugeradfærd For Aalborg Kommune

Politik for It-brugeradfærd For Aalborg Kommune Click here to enter text. Politi k for It- bruger adfærd 2011 «ed ocaddressci vilcode» Politik for It-brugeradfærd For Aalborg Kommune Kolofon: It-sikkerhedsgruppen / IT- og Personalekontoret Godkendt

Læs mere

IT-regler gældende for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

IT-regler gældende for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole IT-regler gældende for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Retningslinjer for studerende og medarbejdere ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole vedrørende brugen af organisationens IT-ressourcer 1

Læs mere

Sikker på nettet. Tryg selvbetjening. Din kontakt med det offentlige starter på nettet

Sikker på nettet. Tryg selvbetjening. Din kontakt med det offentlige starter på nettet Sikker på nettet Tryg selvbetjening Din kontakt med det offentlige starter på nettet Det offentlige bliver mere digitalt Oplysninger om folkepension og andre offentlige ydelser, ændringer af selvangivelsen,

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE IT SIKKERHEDSREGLER VEJLEDNING TIL BRUGERNE

TÅRNBY KOMMUNE IT SIKKERHEDSREGLER VEJLEDNING TIL BRUGERNE TÅRNBY KOMMUNE IT SIKKERHEDSREGLER VEJLEDNING TIL BRUGERNE REVIDERET DECEMBER 2015 Denne vejledning tager sit afsæt i kommunens overordnede it-sikkerhedsregler, samlingen af love og regler, der findes

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Privatlivspolitik for medarbejdere

Privatlivspolitik for medarbejdere UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Privatlivspolitik for medarbejdere Retningslinjer for registrering, håndtering og anvendelse af data om medarbejdere hos UCL Vedtaget på HSU den 16. november 2015 Indhold 1.

Læs mere

Procedure om IT brug og IT sikkerhed

Procedure om IT brug og IT sikkerhed Procedure om IT brug og IT sikkerhed Godkendt i MED-Hovedudvalget den 28. september 2015 1 Procedure om IT brug og IT sikkerhed Denne procedure omhandler den overordnede tilgang til håndtering af IT- brug

Læs mere

SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET

SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET Nettet er IKKE sikkert! Fakta er at 7 ud 10 virksomheder har været ramt af hackerangreb og antallet kun stiger og stiger. På trods af dette sløser mange alligevel

Læs mere

Fortrolighedspolitik B&V SpetsCom. Pr Præambel

Fortrolighedspolitik B&V SpetsCom. Pr Præambel Fortrolighedspolitik B&V SpetsCom Pr. 18.10.2018 1. Præambel B&V SpetsCom, som i det følgende benævnes Virksomheden, er en enmandsvirksomhed, som er specialiseret i diverse sprog- og rådgivningstjenester.

Læs mere

Augustenborg Fjernvarme. Medarbejder information Persondataloven.

Augustenborg Fjernvarme. Medarbejder information Persondataloven. Medarbejder information Persondataloven. Persondata Information og retningslinjer til ansatte omkring håndtering af persondata. Dækker både persondata på forbrugere og ansatte. Generelt hvorfor? I forbindelse

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

Privatlivspolitik for studerende

Privatlivspolitik for studerende UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Privatlivspolitik for studerende Retningslinjer for registrering, håndtering og anvendelse af data om studerende hos UCL Vedtaget på HSU den 16. november 2015 Indhold 1. Formål...

Læs mere

POLITIK FOR BEBOERDEMOKRATERS HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER Boligforeningen VIBO. Klik her! - og indsæt forsidefoto

POLITIK FOR BEBOERDEMOKRATERS HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER Boligforeningen VIBO. Klik her! - og indsæt forsidefoto POLITIK FOR BEBOERDEMOKRATERS HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER Boligforeningen VIBO Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 1 HVORFOR EN POLITIK Danmark har siden 25. maj 2018 haft en ny persondatalovgivning.

Læs mere

Retningslinjer om brugeransvar

Retningslinjer om brugeransvar Retningslinjer om brugeransvar April 2015 Movia Design/Mette Malling 04.15. Fotos: Movia Indhold Pas på vores Movia 5 Movias målsætninger 6 Hvem har ansvaret? 8 Fortrolighed 9 Movias omdømme 11 Pas på

Læs mere

Oplysninger om vores behandling af personoplysninger vi indsamler om dig

Oplysninger om vores behandling af personoplysninger vi indsamler om dig Oplysninger om vores behandling af personoplysninger vi indsamler om dig 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Klinik Bettina er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

O Guide til it-sikkerhed

O Guide til it-sikkerhed It-kriminalitet O Guide til it-sikkerhed Hvad din virksomhed bør vide om it-kriminalitet, og hvordan du kan forebygge det codan.dk 2 Forord 3 o Er I ordentligt sikret mod it-kriminalitet? Mange virksomheder

Læs mere

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.:

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.: Databehandleraftale vedrørende brug af WinPLC og relaterede services Version 1.0 d. 1. november 2015 Parterne Kundenr.: Klinikkens navn og adresse (evt. stempel) (herefter den Dataansvarlige) og (herefter

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for IT-brugere hos Randers Kommune. Bilag 1

Sikkerhedsinstruks for IT-brugere hos Randers Kommune. Bilag 1 Sikkerhedsinstruks for IT-brugere hos Randers Kommune Bilag 1 20. marts 2007 Samtlige IT-brugere af Randers kommunes IT skal kende nærværende retningslinier. Retningslinierne vil blive ajourført af IT-sikkerhedslederen,

Læs mere

Privatlivspolitik for Hjernesagen

Privatlivspolitik for Hjernesagen Privatlivspolitik for Hjernesagen Vi tager ansvaret for dine oplysninger alvorligt Når du bliver medlem hos Hjernesagen, så giver du os en række personlige oplysninger, som vi skal behandle ansvarligt.

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA

PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA Ikrafttrædelsesdato: 1. juni 2019 Godkendt af: Direktionen d. 23. maj 2019 PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA VI HAR KUN BORGERNES DATA TIL LÅNS, OG SKAL PASSE GODT PÅ

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 9 Udgave: Nov.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK. Dato for udfyldelse : [15/5-2018] Godkendt af : [Jesper Lundsgaard Hansen] PRIVATLIVSPOLITIK. ZIGNA APS I Version 1.

PRIVATLIVSPOLITIK. Dato for udfyldelse : [15/5-2018] Godkendt af : [Jesper Lundsgaard Hansen] PRIVATLIVSPOLITIK. ZIGNA APS I Version 1. PRIVATLIVSPOLITIK Dato for udfyldelse : [15/5-2018] Godkendt af : [Jesper Lundsgaard Hansen] PRIVATLIVSPOLITIK Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Opdatering af vores persondatapolitik... 2 Hvad er personoplysninger?...

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

Brug af sociale medier i SUF

Brug af sociale medier i SUF Brug af sociale medier i SUF Indhold Indledning... 3 Retningslinjer og politikker... 3 Ytringsfrihed... 3 Når du bruger Facebook på jobbet... 4 Når du deltager i debatten... 4 Tænk i øvrigt over:... 4

Læs mere

guide til it-sikkerhed

guide til it-sikkerhed Codans guide til it-sikkerhed Hvad du som virksomhed bør vide om it-kriminalitet og hvordan du kan forebygge det Indhold Side 3...Forord Side 4...Virksomhedernes tanker om it-kriminalitet Side 5...Sådan

Læs mere

HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA

HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA LEJERBO PERSONDATA FOR BEBEOERDEMOKRATER 2018 Indhold For at overskueliggøre oplysningerne i denne håndbog, er de delt op i følgende emner: - Hvorfor

Læs mere

Beskyt din forretning

Beskyt din forretning S I K K E R H E D Sikkerhedsløsninger Beskyt din forretning Sikkerhedsløsninger, der omfatter både enheder, netværk og dokumenter Ved at vælge Canon multifunktionsprintere kan du gøre din virksomhed mere

Læs mere

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC for kursister

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC for kursister VEJLEDNING SKOLENS IT Intro til it på Randers HF & VUC for kursister Randers HF & VUC 2013 Information til kursister om: Brug af skolens netværk o Brugernavn og kode o Manglende brugernavn eller adgangskode

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang DIGI-TRYG Gør eleverne i stand til at færdes trygt på nettet. Fag og mål Dansk, indskoling (0.-3. klasse). Kommunikation It og kommunikation. Omfang Forløbet strækker sig over 6 lektioner á 45 minutter.

Læs mere

Et koncentrat af retningslinjerne i søjle B, herunder retningslinjer for it-brugere, bliver også distribueret i kommunens it-sikkerhedsfolder:

Et koncentrat af retningslinjerne i søjle B, herunder retningslinjer for it-brugere, bliver også distribueret i kommunens it-sikkerhedsfolder: Søjle B Retningslinjer for it-brugere Bilag B 1 Retningslinjer for it-brugere Alle medarbejdere i Holbæk Kommune, som anvender en it-arbejdsplads, skal have kendskab til retningslinjer for it-brugere.

Læs mere

IT-Politik. Anlægsgartner Torben Jensen & Søn, Aps CVR

IT-Politik. Anlægsgartner Torben Jensen & Søn, Aps CVR IT-Politik Anlægsgartner Torben Jensen & Søn, Aps CVR 36465573 IT-Politik Vejledning for brug af It-udstyr, herunder også smartphone samt software hos Anlægsgartner Torben Jensen & Søn, Aps (herefter Firmaet),

Læs mere

Bliv klogere på din computer. René Schou

Bliv klogere på din computer. René Schou Bliv klogere på din computer René Schou Dagsorden 1. IT afdelingens Top 5 ifht. support 2. Windows 10 bedre eller ringere? 3. Sikkerhed, passwords og backup 2 Dagsorden 1. IT afdelingens Top 5 ifht. support

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Sikker Drift Standard Sikker Drift Light

Læs mere

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik for Shine Danmark miljøvenlig rengøring vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 22.05.2018 Godkendt af Christina L. Johansen Antal sider 14 Side 1 af 10

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA HVILKE PERSONOPLYSNINGER LIGGER I INDE MED? Side 1 af 10 Oktober 2018 BESKYTTELSE AF PERSONDATA - DET ER OGSÅ JERES ANSVAR Som beboerrepræsentanter

Læs mere

Generelt om persondata og EU s persondataforordning

Generelt om persondata og EU s persondataforordning SSV-Udvikling aps 2017 1 Generelt om persondata og EU s persondataforordning Persondata er i Danmark allerede beskyttet af Persondataloven. Her stilles strenge krav til omgangen med persondata, og disse

Læs mere

SIKKER PÅ NETTET - TRYG SELVBETJENING

SIKKER PÅ NETTET - TRYG SELVBETJENING SIKKER PÅ NETTET - TRYG SELVBETJENING Din kontakt med det offentlige starter på nettet www.borger.dk DET OFFENTLIGE BLIVER MERE DIGITALT Oplysninger om folkepension og andre offentlige ydelser, ændringer

Læs mere

OBS! Der kan være forskellige fremgangsmåder for de forskellige Androidmodeller.

OBS! Der kan være forskellige fremgangsmåder for de forskellige Androidmodeller. Sikkerhed på Android OBS! Der kan være forskellige fremgangsmåder for de forskellige Androidmodeller. Opdatering af telefonen Det er vigtigt at holde telefonen opdateret med den nyeste software, da eventuelle

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Med Sikker Drift Standard varetager Inventio.IT

Læs mere

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT.

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. Sikker Drift Tryghed for optimal drift af virksomhedens servere og medarbejderes arbejdsstationer

Læs mere

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT.

Sikker Drift. Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. 21. september 2016 Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer og virksomhedens IT. Sikker Drift Tryghed for optimal drift af virksomhedens servere og medarbejderes

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. BitLocker. 2. Vigtig information

Vejledning. Indhold. 1. BitLocker. 2. Vigtig information Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.06.2018 Redigeret 12.09.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Bitlocker kryptering af C-drev og USB-drev UCL Indhold

Læs mere

En håndbog i SIKKER IT-BRUG. til erhverv

En håndbog i SIKKER IT-BRUG. til erhverv En håndbog i SIKKER IT-BRUG til erhverv INDHOLD - GENVEJE MED ET KLIK Mange danske SMV ere er sårbare, når det kommer til IT-kriminalitet 3 IT-sikkerhed starter hos medarbejderen 4 Forskellige værktøjer

Læs mere

Behandling af persondata

Behandling af persondata Sådan behandler vi dine persondata. Hos TVS Designradiatorer A/S ( fremover skrevet som TVS ) samler og anvender vi persondata på de personer som er relevante hos vores kunder og leverandører. Det er vigtigt

Læs mere

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installation og aktivering Tidligere version Installation Du behøver ikke at fjerne den forrige version af F-Secure Mobile Anti-Virus. Kontroller indstillingerne for

Læs mere

Sikkerhed i trådløse netværk

Sikkerhed i trådløse netværk Beskyt dit trådløse netværk IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 Kbh. Ø Telefon 3545 0000 Telefax 3545 0010 E-post: itst@itst.dk www.itst.dk Rådet for it-sikkerhed www.raadetforitsikkerhed.dk Der

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 1.Udgave okt. 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder,

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Alsmic. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere