STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER"

Transkript

1 STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014, samt alle bevillingsnoter i budget Hver note indeholder notens nummer og tekst, samt forvaltningens bemærkning til noten. Herudover er der en status kolonne, som indeholder trafiklys markeringer. Noten er ikke realiseret og det er på nuværende tidspunkt ukendt, hvornår og hvordan den vil blive realiseret. Noten er endnu ikke realiseret, men handlingsplanen for realiseringen er kendt. Noten er realiseret. Status på bevillingsnoter 2014 (som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014) Note Tekst Bemærkning Status Generelt 0.4 Kolding Kommune skal have flere medborgere Det kan ske blandt andet gennem et tæt samarbejde med Region Syddanmark i forhold til de 650 ansatte, der får arbejdsplads på det nye akutsygehus. Samarbejdet skal blandt andet føre til informationsmøder for de mange medarbejdere, hvor kommunen og naturlige interessenter i samarbejde informerer om bomuligheder, kultur- og fritidsliv, børnepasning og uddannelsesmuligheder. Indsatsen skal formaliseres og også rettes mod kommunens egne medarbejdere, samt ansatte i virksomhederne. Business Kolding og Kolding Kommune afsætter, inden for de eksisterende budgetter, de nødvendige resurser. På Økonomiudvalget den 7. september 2015 blev der orienteret om bosætningsinitiativer over for virksomheder. Orienteringen indeholdt ligeledes Koncept for bosætningstiltag for medarbejdere ved virksomheder i geografien Kolding Kommune. Der arbejdes videre med konceptet.

2 Socialpolitik 1.3 Opgangsfællesskaber Omlægning af indsatsen for borgere med funktionsnedsættelser til opgangsfællesskaber i samarbejde med boligselskaberne, udvidede støttefunktioner mv., således at flere borgere oplever hurtigere og endnu mere individuel tilpasset hjælp. På Socialudvalgets møde den 20. august 2014 blev det på baggrund af en sag rejst af SF besluttet, at forvaltningen udarbejder en status, analyse og fremskrivning af fremtidens behov for boliger til handicappede og psykisk syge. Fremtidens behov for boliger på det specialiserede voksenområde har været behandlet på Social- og Sundhedsudvalget den 17. juni Bevillingsnoten betragtes hermed som realiseret. 1.4 Indsats psykiatriske misbrugere Der ønskes etableret en alternativ arbejdsplads for de psykiatriske misbrugere, samt misbrugere med og uden diagnose. Tilbuddet skal give misbrugerne retten til aktivering tilbage og give dem mulighed for at højne livskvaliteten, øge chancen for ordinært arbejde, samt skabe mulighed for uddannelse. Forslaget vil virke forebyggende ift. misbrug, isolation, ensomhed, psykiatri, indlæggelser, efterbehandling mv. Social- og Sundhedsforvaltningen pålægges i samarbejde med Jobcentret at udarbejde en konkret model, der fremsendes til budgetforhandlingerne for Forebyggende fokus - samlet indsats Forstærket fokus på forebyggelse og udvikling af en række eksisterende og kommende indsatser, herunder forældreprogrammet De Utrolige År, forældreuddannelser på f.eks. handicapområdet, skilsmisseforebyggende indsatser, frivillighedsprojektet Home Start, PMTO (en del af PALS-projektet), indsatser for forældre til anbragte børn og unge og Leksand- modellen. Koordineringen og udviklingen samles under Socialudvalgets område og baseres på partnerskaber med relevante parter, herunder Forebyggelses- og Sundhedsudvalget. Samtidig undersøges mulighederne for at udvide Leksand-modellen til også at omfatte forældretilbud senere i barnets opvækst, f.eks. ved skolestart mv. Forslaget finansieres inden for det eksisterende driftsbudget vedrørende Socialpolitik. Til budget 2015 blev der vedtaget et forslag der vedrører bevillingsnoten. Dette indebar, at der pr. 1. januar 2015 blev overført 1 mio. kr. fra arbejdsmarkedsområdet til socialområdets sociale behandlingstilbud projekt revanche til individuel og intensiv indsats til målgruppen. Noten betragtes hermed som realiseret. En arbejdsgruppe har kortlagt de eksisterende forældreuddannelsestilbud og beskrevet dem i rapporten "Forældreprogrammer i Kolding Kommune". Kortlægningen af forældreprogrammer i Kolding Kommune har vist, at de tilbud der gives i dag lever op til både de lovmæssige rammer og forskningsbaserede anbefalinger. Der er dog enkelte aldersgrupper, hvor der i dag ikke er et tilbud, samt områder der kan forbedres.

3 Af rapporten fremgår en række anbefalinger, herunder at der nedsættes en permanent kortlægningsgruppe, som reviderer oversigten én gang årligt, og at en række af forældreprogrammerne udvides med: 1. Styrke den forebyggende indsats ved overgange ved at udvide Familieiværksætterne til også at omfatte tilbud senere i barnets opvækst. 2. Styrke evidensgrundlaget for tilbud til gravide i højrisikogruppen ved at anvende tilbuddet "Minding the baby". Programmet er et nyt uafprøvet initiativ i Danmark. 3. Sikre tilbud til børn i risikogruppen i alderen 8-12 år ved at tilbyde "De utrolige år" til denne aldersgruppe. Forslag til gennemførelse af anbefalingerne vil blive fremsendt til behandling i de respektive fagudvalg. Noten betragtes hermed som realiseret. Fritids- og Idrætspolitik 4.1 Væresteder I forbindelse med folkeskolereformen ændres skoledagens længde, ligesom der lægges op til et tættere, mere strategisk samarbejde med foreningslivet. Det undersøges derfor, hvordan værestederne, SFO og skoleområdet kan samarbejde bedst muligt i forhold til sikring af et relevant eftermiddagstilbud til målgruppen, lokalefællesskaber, aktiviteter mv. På fællesmøde mellem Fritids- og Idrætsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget den 13. april 2015 blev en model for værestedet/sfo-klubber fra 1. august 2015 vedtaget. Noten er hermed realiseret. De forskellige muligheder i forbindelse med differentierede indsatser, tilskud og takster samt en eventuel ændring af målgruppen drøftes med værestederne, de involverede politiske udvalg samt andre relevante parter.

4 Status på bevillingsnoter 2015 Note Tekst Bemærkning Status Generelt 0.1 Redegørelse om budgetrealisering samt finansbudget Kommunaldirektøren er pålagt månedligt at fremsende redegørelse til Økonomiudvalget omkring forventningerne til den samlede budgetrealisering. Forvaltningsdirektørerne skal tilvejebringe bidrag for eget område, såfremt kommunaldirektøren anmoder herom. Noten er af teknisk karakter og realiseres løbende. Betragtes som realiseret og vil ikke indgå i kommende opfølgninger. Kommunaldirektøren er pålagt at udarbejde et finansbudget for budgetperioden. Finansbudgettet fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse i december måned, og der udarbejdes månedligt en opfølgningsredegørelse til forelæggelse for Økonomiudvalget. 0.2 Konkurrenceudsættelse Det skal besluttes, hvilke opgaver der konkurrenceudsættes de næste 4 år, og for områder der ikke konkurrencesættes, skal der foretages en vurdering af, om BUM model giver mening. Konkurrenceudsættelsessagen er behandlet på Økonomiudvalgets møde den 17. august 2015, hvor det blev besluttet, at de øvrige områder ikke konkurrenceudsættes. Følgende områder henhører under By- og udviklingsforvaltningen og afventer en selvstændig sag: - Rengøring - Parkeringskontrol - Folkebibliotek - Facility management - Fritidsområder (parker og grønne områder) - Kommunale veje - Vejrabatter - Grønne arealer - Kolding Uddannelsescenter (udearealer) Teknikudvalget har med udgangspunkt i Byrådets beslutning den 26. oktober 2015, på mødet den 2. november 2015 besluttet følgende: Der udbydes følgende driftsopgaver:

5 Renholdelse af Kolding by, Centerbyerne Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld, langs større indfaldsveje, offentlige strande samt offentlige toiletter og udstyr. Tømning af affaldsbeholdere i hele kommunen. Renholdelse indeholder affaldsopsamling på befæstede og ubefæstede arealer på alle ovenfor nævnte områder, samt rengøring af offentlige toiletter og øvrigt udstyr. Der vil blive fremsendt sag til behandling af de øvrige områder. 0.3 Bedre ansættelsesvilkår Økonomiudvalget skal løbende præsenteres for en opfølgning på, hvordan fordeling er på deltids- og heltidsansatte. Opfølgningen skal sikre, at deltidsansatte medarbejdere, der gerne vil arbejde fuldtid, også får det tilbudt i det omfang det er muligt rent driftsmæssigt, og hvor det kan ske uden at ændre service- og / eller omkostningsniveauet. 0.4 Studiejobs Muligheden for at etablere en tilskudspulje, til tilskud ved ansættelse af studerende i studierelevante stillinger, undersøges. I forbindelse med puljens etablering skal erhvervslivet være medfinansierende. 0.5 Udvikling af Kolding Fjordby Planerne vedrørende udviklingen af Kolding Fjordby, inkl. flytning af Marina Nord over i en ny Marina Syd, har efterhånden været længe undervejs. Hensigten er at skabe et attraktivt boligområde i Kolding, integreret med et aktivt sejlermiljø, i forbindelse med en udbygning af den eksisterende lystbådehavn i området. Derfor afsættes 0,750 mio. kr. til udarbejdelse af det nødvendige projektgrundlag i samarbejde med de implicerede sejlklubber og interessegrupper, som skal danne udgangspunkt for tilvejebringelsen af det nødvendige plangrundlag, som muliggør etablering af Kolding Fjordby, herunder placering af lystbådehavn. HR-afdelingen udarbejder en opgørelse af fordelingen på deltids- og heltidsansatte målt på antal personer. Opgørelsen bliver frem over en del af den personalepolitiske redegørelse, som forelægges Økonomiudvalget ultimo maj. Noten er hermed realiseret. Muligheden for etablering af pulje vedrørende tilskud til puljejob er undersøgt, og idet der ikke findes lovhjemmel iværksættes forslaget ikke. Der er i budget 2016 afsat midler til planlægning, indhentelse af myndighedstilladelser, VVM mm. Der skal tages stilling til indvindings scenarier, tidsplan og organisationsmodel. Arbejdet med udviklingen af Kolding Fjordby vil fortsætte i Projektgrundlaget skal være klar i sommeren 2015.

6 0.6 Forankring af arkitekturpolitik Som kommune ønsker vi at styrke kvaliteten i vores omgivelser, hvad enten det drejer sig om bydesign, bygningsarkitektur, planlægning, by- og landskabskultur. Vores vision Kolding vi designer livet har samtidig som et mål, at gøre det synligt for borgere og besøgende, at Kolding er en designby og en designkommune. Derfor vil Kolding gennemføre en strategisk satsning på arkitektur, æstetik og udvikling ved at dedikere en medarbejder til jobbet som stadsarkitekt, i form af en arkitekt eller lignende, som kan være æstetisk og arkitekturfaglig rådgiver og sparringspartner på kommunale og private udviklingsprojekter (projekter såsom Holmstaden, Klostergården, Design Campus Kolding, Kolding Fjordby m.v.) og sikre faglig sparring især i forhold til arkitektur og æstetik. Plan- og Boligudvalget har den 9. marts 2015 godkendt forvaltningens oplæg med Michael Pagaard Madsen som stadsarkitekt i samarbejde med et arkitekturteam bestående af 2 arkitekter fra Plan og 1 arkitekt fra Byggesag. Funktionen starter op efter sommerferien Stadsarkitekten skal forankres i By- og Udviklingsforvaltningen. En af de primære opgaver vil være at bringe arkitekturstrategien i spil som dialogværktøj over for kommunens samarbejdspartnere / private bygherrer. Socialpolitik 0.7 Frivilligt socialt arbejde Socialudvalget bemyndiges til, på Byrådets vegne, at træffe afgørelse om fordeling af de såkaldte 18 midler, inden for rammen af den på årsbudgettet afsatte bevilling. Socialudvalget kan endvidere subdelegere retten til fordeling af tilskud, indtil kr. til, Social- og Sundhedsdirektøren. 0.8 Handicapområdet Der findes resurser inden for socialområdet til at implementere og udvide den tovholder-funktion, der er del af handleplanen, der er aftalt i dialoggruppen af forældre med handicappede børn. Noten er alene af teknisk karakter og betragtes som realiseret. Der arbejdes med tovholder-funktionen som en del af den handleplan, som er iværksat i Handicaprådgivningen i samarbejde med dialoggruppen af forældre. Der arbejdes med samarbejdsmøder på tværs af sektorer, således opgavefordeling, sagsforløb og mål for indsatsen aftales i et fællesmødeforum med neutral mødeledelse og med deltagelse af familien. Noten betragtes hermed som realiseret.

7 Arbejdsmarkedspolitik 0.9 Veteran politik Der skal laves en veteranpolitik. Herunder skal det sikres, at vi har uddannet personale i PTSD via regionens Traumecenter. De skal fungere som kontaktperson for de tidligere udsendte, så et sammenhængende forløb sikres i forhold til de specielle behov en PTSD diagnose er. Der er udarbejdet et udkast til en veteranpolitik for Kolding Kommune, hvor jobcentret har haft tovholderrollen og har inddraget de relevante fagområder. Veteranpolitikken og de forskellige indsatser er godkendt i Byrådet den 26. oktober Noten betragtes hermed som realiseret. Politikken har fokus på tre indsatsområder: Koordination af indsatserne for veteranerne i Kolding Kommune Formidling af viden om kommunens indsatser for veteraner og deres pårørende Anerkendelse og opmærksomhed omkring veteranernes indsats i internationale missioner Campus Beach Der etableres et nyt og aktivt rum for midlertidigheden en Campus Beach på og ved græsarealet øst for Marina Syd. Området kan forskønnes med blandt andet strandsand og opholdsmøbler, som sikrer at såvel studerende, som familier kan samles og bruge området. Den praktiske udførelse kan ske via nyttejobs/aktiveringsprojekter, f.eks. oprettelse af natur-korps. Arbejdsmarkedsudvalget godkendte på mødet den 19. juni 2015 planerne om, at etablere en socialøkonomisk virksomhed på området i perioden, indtil de endelige planer for Marina Syd ligger færdige. Slotssøbadet og By- og udviklingsforvaltningen har i samarbejde etableret 6 bord og bænkesæt samt affaldsstativer på arealet ved Campus Beach. I samarbejde med Lystbådehavnen har placeringen af disse været diskuteret. Der sker løbende vedligehold af arealet i samarbejde med Slotssøbadet, som også har gennemført aktiviteter på Campus Beach. Der har blandt andet været afholdt yoga og mobil sauna. Der er planlagt flere aktiviteter i samarbejde med restaurationerne på lystbådehavnen. Der er gode tilbagemeldinger fra de borgere, der har benyttet arealet, samt de autocampere mv., der har holdt til på lystbådehavnens areal.

8 Noten betragtes hermed som realiseret. Uddannelsespolitik 0.11 Relokalisering af klubtilbud i Skovparken Mulighederne for at finde lokaler over jorden til klubtilbuddet i Skovparken kortlægges. Lokale-fælleskaber med AAB, Ambassaden, Børnekontakten og ekstern finansiering indgår Folkeskolereformen Skulle det vise sig, at området tilføres flere resurser udefra, tilføres beløbet driftsbudgettet for Uddannelsespolitik Folkeskolerne, udskiftning af PC ere Fra 2017 og frem er der på budgettet afsat midler til løbende udskiftning af pc ere. For at sikre standarden indtil da, pålægges det Børne- og Uddannelsesforvaltningen, via dialog med skolerne, at finde en løsning der bringer alle skoler op på det nødvendige niveau, som det er vedtaget i den digitale strategi. Opgaven skal løses inden for den samlede budgetramme, og efter principperne for overførsler mellem budgetår Kompetenceudvikling af pædagoger og lærere på dagtilbud- og skoleområdet, med henblik på at styrke overgangen mellem dagtilbud og skole Det pålægges Børne- og Uddannelsesforvaltningen at gennemføre kompetenceudvikling og implementere driftsinitiativer, der styrker overgangen mellem dagtilbud og skole inden for den afsatte ramme på 3,0 mio. kr. Når børn bevæger sig fra dagtilbud til skole, er det et skelsættende skift i barnets liv. For at sikre at denne overgang opleves som tryg og sammenhængende for barnet, kræver det et tæt samarbejde og høj grad af videndeling mellem de professionelle i dagtilbud og skole. Dette stiller krav til kvalificering af det fælles pædagogiske afsæt, så der sikres den nødvendige sammenhæng i overgangen med henblik på at styrke barnets Det er aftalt med direktør Per Nielsen (AAB), at Kolding Kommune udarbejder et konkret forslag som kan fremlægges for afdelingsbestyrelsen snarest. Forvaltningen er i samarbejde med BYF ved at udarbejde et forslag, der kan fremsendes til AAB inden månedens udgang. Kolding Kommune fik del af de 3-årige statslige overgangsmidler vedrørende indfasning af folkeskolereformen. Disse er indarbejdet i budget 2015 samt overslagsår. Der er ikke yderligere midler p.t. Noten betragtes hermed som realiseret. Der er udarbejdet en løsning i samarbejde med skolerne, og de er i fuld gang med indkøb. Arbejdet koordineres af Pædagogisk Center. Noten betragtes hermed som realiseret. På møde i Uddannelsesudvalget den 10. november 2014 blev en konkret udmøntning besluttet. Implementeringen er i fuld gang og projektet vil løbe hele året Noten betragtes hermed som realiseret.

9 fortsatte udvikling, læring og trivsel. Målet med den nye skolereform er en sammenhængende og varieret skoledag med aktiviteter, der understøtter læring. Samtidig rummer klasserne en mangfoldighed af børn, som alle skal inkluderes i fællesskabet. Det forudsætter pædagoger og lærere, som kan bygge bro mellem undervisningen og pædagogikken. Arbejdet tager sit udgangspunkt i: at identificere den gode overgang at opkvalificere pædagogers og læreres kompetencer med henblik på at styrke overgangen mellem dagtilbud og skole at pædagoger og lærere fra henholdsvis skole og dagtilbud, udvikler samarbejdsrelationer, hvor viden om overgange sættes i spil til gavn for det enkelte barn at viden om overgange sætter pædagoger og lærere i skolen i stand til at skabe udvikling hos det enkelte barn i den understøttende undervisning. Samt at driften udvikles, så der i højere grad: udvikles et fælles sprog mellem dagtilbud og skole, bl.a. ved hjælp af digitale løsninger ift. børns kompetencer og målopfyldelser udvikles viden om og skabes erfaring med didaktiske begreber og modeller til planlægning, gennemførsel og evaluering af børns læreprocesser omsættes viden om relationer i læreprocesser og i professionelt samarbejde, med henblik på konkret didaktisk og samarbejdsmæssig praksis afprøves forskellige didaktiske metoder, som understøtter overgangen mellem dagtilbud og skole SFO/Værestedstilbud, takster Som besluttet i Børne- og Uddannelsesudvalget, så skal fremtidens før og efterskole tilbud besluttes. I den forbindelse skal der laves oplæg på takster, som modsvarer indhold, antal timer og som er konkurrencedygtig i forhold til andre kommuners tilbud/takster. På fællesmøde mellem Fritids- og Idrætsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget den 13. april 2015 blev en model for værestedet/sfo-klubber fra 1. august 2015 vedtaget. Noten er hermed realiseret.

10 Fritids- og Idrætspolitik 0.16 Væresteder I forbindelse med folkeskolereformen ændres skoledagens længde, ligesom der lægges op til et tættere, mere strategisk samarbejde med foreningslivet. Det undersøges derfor, hvordan værestederne, SFO og skoleområdet kan samarbejde bedst muligt i forhold til sikring af et relevant eftermiddagstilbud til målgruppen, lokalefællesskaber, aktiviteter mv. På fællesmøde mellem Fritids- og Idrætsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget den 13. april 2015 blev en model for værestedet/sfo-klubber fra 1. august 2015 vedtaget. Noten er hermed realiseret. De forskellige muligheder i forbindelse med differentierede indsatser, tilskud og takster samt en eventuel ændring af målgruppen drøftes med værestederne, de involverede politiske udvalg samt andre relevante parter Udbygning af Cuben, Christiansfeld Der afsættes i mio.kr. til udbygning af Cuben. Det forventes, at initiativtagergruppen bag ønsket om en udvidelse af Cuben gaveoverdrager minimum 1,5 mio. kr. til kommunen til anlægsprojektet. Såfremt initiativtagergruppen ønsker, at Cuben overgår til en selvejende institution med mulighed for, at den selvejende institution optager yderligere lån i realinstitution til finansiering af anlægsprojektet, vil kommunen være indstillet på at arbejde positivt for en sådan løsning. I forbindelse med efterfølgende indgåelse af en brugs- og støtteaftale, mellem kommunen og den selvejende institution, vil aftalen ikke dække afdrag og forrentning af et evt. lån optaget af den selvejende institution Udbygning af Alminde/Viuf Hallen Der er i 2016 afsat 4,5 mio. kr. til udbygning af Alminde/Viuf Hallen. Beløbet vil blive frigivet, såfremt anlægsprojektet kan gennemføres inden for den afsatte ramme, og initiativtager-gruppen bag ønsket om at udvide hallen selv sikrer finansiering af løsøre til projektet. Såfremt anlægsprojektet ikke kan gennemføres inden for det afsatte beløb på 4,5 mio. kr., vil det kræve, at initiativtagergruppen sikrer finansiering af det manglende anlægsbeløb. Et evt. manglende anlægsbeløb, der skal finansieres af initiativtagergruppen, skal gaveoverdrages kommunen. Fritids- og Idrætsudvalget frigav rådighedsbeløb, 10 mio. kr. på mødet den 3. december Der er nedsat en byggestyregruppe og arbejdet er i fuld gang. Noten betragtes hermed som realiseret. Der er nedsat en byggestyregruppe, der har igangsat arbejdet med at aftale indhold i faciliteten samt placering af faciliteten i forhold til nuværende hal og klubfacilitet. Byggestyregruppen vil på et senere tidspunkt få tilført ekstern rådgiver for udarbejdelse af udbudsmateriale.

11 0.19 Etablering af aktivitetsfaciliteter i Skanderup og Sjølund Der er afsat 5,0 mio.kr. i henholdsvis 2017 og 2018 til hvert af stederne Skanderup og Sjølund til etablering af aktivitetsfaciliteter. Beløbet frigives efter, hvem der kan præsenterer en business case, der udviser driftsudgifter på niveau med driftsudgifterne for Multihuset i Hejls. De to projekter kan etableres i regi af kommunen eller en selvejende institution. Initiativgruppen i Skanderup arbejder fortsat internt med projektet, mens gruppen bag projektet i Sjølund har dannet en selvejende institution, der har fremsendt ansøgning om leje af et kommunalt areal ved skolen og anmodning om frigivelse af det i budgettet for 2017 afsatte beløb på 5,0 mio. kr. Beløbet ønskes udbetalt i Vej- og parkpolitik 0.20 Kollektiv Trafik/Kolding Model Fleks rute, hvor få kører med, uden for bybuszonerne. Undersøgelse af nye former (letbane f.eks.), som kan få flere til at bruge offentlig trafik. I Kolding modellen beskrives også forsøg med ældre i busser jf. ældrerådets forslag. Kommunen går i dialog med Regionen om muligheden for, at den regionale busrute Vejen Kolding kan etablere en sløjfe ind om Jordrup morgen og eftermiddag, hvor de unge skal tur/retur i forbindelse med uddannelser. By- og Udviklingsforvaltningen har nedsat en tværforvaltningsmæssig projektgruppe, som samler et fuldt overblik over igangsatte og realiserede tiltag i Kolding modellen, samt en faseplan for resterende tiltag i Kolding Modellen. Gruppen er i øjeblikket i gang med at sikre overblik over tiltagene og igangsættelse af de øvrige tiltag. Her vil forsøget med ældre i busser ligeledes indgå. Det undersøges, om der kan foregå en bedre udnyttelse af busser, som ejes af dagpasningstilbud og skolefritidsordninger, som kan benyttes til oplevelsesture, f.eks. til natur og kultur. Det undersøges i første omgang, hvor mange busser institutionerne ejer og dernæst vurderes, om de kan styres bedre gennem fleet-management systemet, så flere institutioner får gavn af busserne. Ligeledes skal det vurderes, om kørselskontoret har ledig kapacitet i deres køretøjer. Der kan eventuelt oprettes et bookingsystem, som det kendes fra kommunens puljebiler Lokal Vej og Park medarbejder Der laves forsøgsordning 2 steder, i henholdsvis Dalby/Tved/Rebæk området og i Christiansfeld, hvor en medarbejder får ansvaret for vedligeholdelsen i området. Forsøget evalueres i Teknikudvalget. Der er udarbejdet en model for organiseringen, men der er ønske om, at der udarbejdes endnu en model. Formentlig en model, hvor der allokeres et beløb til faste medarbejdere.

12 0.22 Ren City med sans for detaljen og service Opgaven med at rengøre City konkurrence-udsættes med vægt på, at det fastsatte City område skal holdes ren for affald og ukrudt. Herunder skal skraldespande tømmes, gadeinventar holdes rent, skader meldes ind osv. Personalet skal være synligt uniformeret og skal, i samarbejde med City Kolding og Visit Kolding, også uddannes til og fungerer som City guider. Projektet skal være et socialøkonomisk tiltag, hvor det sociale ansvar også opfyldes. Der er udpeget et muligt scenarie, og pt. er der ved at blive lavet en beskrivelse af dette, samt baggrundsmateriale til et udbud, hvor guide funktionen tages for sig, og den øvrige renholdelse ses i sammenhæng med øvrigt driftsudbud. I forhold til politiske ønsker, ses der på om denne guide funktion kan forenkles. På Byrådets møde den 26. oktober 2015 blev notens pålæg opdelt: Konkurrenceudsættelse af renholdelsesopgaver er besluttet af Byrådet med virkning fra primo Konkurrenceudsættelsen evalueres primo City-guide opgaven overgives til senior- og socialforvaltningen, som pålægges at se Cityguidefunktionen i sammenhæng med budgetnoten i budget 2016: Endvidere undersøges, om der kan etableres et socialøkonomisk projekt med turistinformation ved rastepladser. Resultatet af undersøgelsen forelægges Social- og Sundhedsudvalget senest med udgangen af 1. kvartal By- og Udviklingsdirektøren pålægges, i samarbejde med Visit Kolding, at udarbejde materiale, som kan anvendes af medarbejderne i Kolding bymidte til vejledning af turister Stærekasser Der søges om etablering af forsøg med fartkontrol via stærekasser ved skoler Afslag fra politiet på opsætning af stærekasser på yderligere strækninger. Der henvises til orienteringspunkt i TU den 7. april 2015 (50423/15). Noten ses hermed som afsluttet.

13 0.24 Udvikling Vamdrup og Lunderskov I henhold til beslutningen i Økonomiudvalget forfølges muligheden for, at få afsat puljer til udvikling af torvet og arealerne langs banen ved Kino i Vamdrup, samt den resterende fornyelse af Lunderskov midtby, i samarbejde med Byforum Infrastrukturpuljen til funktionskontrakt/ops De afsatte midler på 9 mio. kr. årligt i 10 år fra 2016 kan blandt andet disponeres til: Sygehuset, forøgelse 3 kryds, 22,0 mio. kr. Buen 2,25 mio. kr. Vestre Ringgade, rundkørsel, 20,0 mio. kr. Fynsvej/Havnen, 10,5 mio. kr. Højvangen, trafiklys, 5,0 mio. kr. ITS, 12,0 mio. kr. Vester Nebel til Dybvadsbro, cykelsti, 7,5 mio. kr. Taps til Vonsild, cykelbane, 6,0 mio. kr. Arena Syd, P-plads, 3,3 mio. kr Kolding Å Der ønskes en bedre sammenhæng for oplevelserne langs Kolding Å. Derfor skal der afsættes midler til underføring af gangstier ved Østerbrogade, Sønderbro, Bredgade og Vestre Ringgade. Herudover skal der skabes et nyt stisystem, fra Vestre Ringgade ud mod Harte Værket, sådan at man kan cykle langs Kolding Å. Der arrangeres temamøder i november om udviklings og helhedsplaner for både Vamdrup og Lunderskov. Mobillitetsplanen er sendt i høring og høringsperioden løber frem til 3. december Derefter udarbejdes sag med projekter, der skal udføres, denne vil indeholde hvilke projekter der laves og hvornår. Der er udarbejdet et oplæg til proces med eksterne aktører, og der afholdes workshop i løbet af november. Desuden er der udarbejdet skitser, i samarbejde med stadsarkitekten, på forskellige løsninger og oplæg til workshoppen. Kulturpolitik 0.27 Kulturlogen Med henblik på at træffe en endelig beslutning om Kulturlogens placering, sammen med brugerne, undersøges muligheden for placering af Kulturlogen i City, f.eks. på/ved Kolding Havn Munkevænget Der udarbejdes en evaluering i efteråret 2015 af projektet omkring skoleorkester med musikskolen, og en styrkelse af muligheder drøftes i Kulturudvalget. Undersøgelse er behandlet af Kulturudvalget den 13. maj 2015 og det er besluttet at Kulturlogen forbliver på Esbjergvej 108. Evalueringen er gennemført og behandles på Kulturudvalget og Børn- og Uddannelsesudvalget i august. Noten er hermed realiseret.

14 0.29 Legeparken Den nuværende driftsmodel vedtaget af Kulturudvalget evalueres efter 1 år, hvilket vil sige i foråret Evaluering fremlagt og godkendt af Kulturudvalget den 13. maj Børnepasningspolitik 0.30 Børneområdet m.fl., demografi Byrådet godkender, i forbindelse med vedtagelsen af budgetproceduren for 2016, en model der regulerer bevillingsrammerne, så et faldende antal 0-5 årige på børnepasningsområdet resulterer i en faldende ramme. Modellen skal sikre, at reguleringer sker løbende f.eks. ved en model, der regulerer i forhold til udviklingen set over de seneste 2 eller 3 år Normeringsaftale mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere Set i lyset af de mange nye opgaver, som blandt andet folkeskolereformen stiller og den normeringsaftale, der i dag er mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere, pålægges Børne-og Uddannelsesdirektøren at udarbejde en redegørelse i et samarbejde med parterne, hvor normeringsfordelingen imellem uddannede pædagoger/uuddannede i hhv. daginstitutioner og på skoler indgår Børneområdet finanslov Evt. midler til børneområdet via finanslov vil blive tilført området. Arbejdet er afsluttet. Modellen tager udgangspunkt i befolkningsprognosen og den gældende tildelingsmodel på Børnepasningsområdet. Noten er således realiseret. Modellen vil efterfølgende blive drøftet i Økonomiforum, hvor muligheden for at udarbejde tilsvarende modeller på øvrige politikområder vil blive drøftet. Der er udarbejdet et udkast til en redegørelse, som er drøftet med parterne (BUPL og FOA) på mødet ultimo januar På Børne- og Uddannelsesudvalgets møde i marts blev den endelige redegørelse fremlagt. Noten er således realiseret. I forbindelse med finansloven for 2015 blev der afsat 250 mio. kr. i hvert af årene til ansættelse af flere pædagoger i daginstitutionerne. Kolding Kommunes andel er 4,2 mio. kr. Ansøgning om Kolding Kommunes andel til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold er imødekommet. I 2015 er midlerne fordelt til institutionerne efter deres respektive vægtede børnetal. I 2016 er bevillingen indarbejdet i tildelingsmodellen. Noten er således realiseret.

15 0.33 Ødis, ny daginstitution ved skolen Projektforslag udarbejdes Sydvest kvarteret, daginstitution Samlet projekt inklusive AAB projekt m.v. udarbejdes, så det kan indarbejdes i budget Bygningsudnyttelse, daginstitutionsområdet Børne- og Uddannelsesdirektøren pålægges, i samarbejde med By-og Udviklingsforvaltningen, at udarbejde en analyse, som skal vise, hvorvidt de eksisterende bygninger, som rummer integrerede daginstitutionsforløb er optimalt indrettet. Dette set i forhold til antallet af pladser i de enkelte grupperinger (vuggestue/småbørn/børnehave) og om bygningerne dermed giver det optimale flow eller om institutionerne sander til, f.eks. fordi bygningen rummer for mange vuggestuepladser ift. børnehavepladser. Børne- og Uddannelsesforvaltningen har analyseret behovet i dag og fremover. Med udgangspunkt i denne analyse er der udarbejdet et konkret projektforslag, der blev fremlagt for Børne- og Uddannelsesudvalget 13. april Udvalget besluttede at der ikke nybygges eller udbygges. Tilretning og renovering af eksisterende bygning afholdes inden for de overførte midler fra budget Noten er således realiseret. Der er udarbejdet et projekt vedrørende byggeri af daginstitution i Sydvest (Kildemosen). Sagen blev behandlet på Børne- og Uddannelsesudvalgets møde den 11. maj Et ændringsforslag til budget 2016 blev vedtaget. Noten er således realiseret. Børne- og Uddannelsesforvaltningen har udarbejdet en analyse, der i løbet af januar/februar blev drøftet med lederne i relevante daginstitutioner. På Børne- og Uddannelsesudvalgets møde i marts blev den endelige analyse fremlagt. Noten er således realiseret. Analysen skal desuden belyse, hvor der kan oprettes gæstehuse / gæstefunktioner til dagplejen. Seniorpolitik 0.36 Cafeteriapriser Seniorudvalget bemyndiges til at fastsætte priserne i cafeterierne henhørende under seniorpolitik. Priserne er godkendt den 4. november 2014, jf. særskilt sag på Seniorudvalgets dagsorden. Noten er hermed realiseret.

16 0.37 Udbud hjemmehjælp/pleje Fra 2016 tilføres overskud til kassen, og underskud finansieres via opskrivning af kommunens samlede effektiviseringsmål. Noten er realiseret, idet den er behandlet politisk. Seniorudvalget og Økonomiudvalget har henholdsvis den 7. januar 2015 og den 19. januar 2015 taget orienteringen til efterretning. Orienteringen viser en merudgift fra 2016 på 3,5 mio. kr., der er indarbejdet i bevillingsrammerne. Sundhedspolitik 0.38 Sidste skoledagsaktivitet Senior- og Socialdirektøren pålægges i samarbejde med skoleforvaltningen at undersøge interessen for, at sidste skoledag planlægges sammen med de afgående elever og eventuelt interesserede foreninger, med fokus på en musikevent, hvor der indrettes et "alkoholfrit" område foran scenen. I forbindelse med sidste skoledag den 29. maj 2015, har SSP-samarbejdet i Kolding introduceret noget nyt i forbindelse med, at de unge samles på det grønne område ved Koldinghus. Der vil i år være indrettet et område, som er alkoholfrit. Her vil være en vand bar, hvor de unge kan få ikke alkoholiske drikke. Der må ikke være alkohol i dette område. Derudover vil der være et område, hvor der er musik. Det vil være DJ s fra ungdomsskolen der spiller. Der er opstillet skraldespande i området samt 2 toiletter. Der vil være repræsentanter fra SSP samarbejdet til stede i området. Det må dog understreges, at det ikke er et område, hvor der foretages kontrol af hvem der kommer der. Medarbejdernes rolle er, at være en service i forhold til de unge, såfremt de har problemer. Noten betragtes hermed som realiseret.

17 Administrationspolitik 0.39 Personaleaktivitet Økonomiudvalget bemyndiges til at yde tilskud til Kolding Kommunes Idrætsforening (KKIF) med et beløb på kr., til firmasportsaktiviteter for ansatte ved Kolding Kommune Kantinepriser Økonomiudvalget bemyndiges til at fastsætte priserne i kantinerne henhørende under administrationspolitik. Noten er alene af teknisk karakter og betragtes som realiseret. Noten er alene af teknisk karakter og betragtes som realiseret. Erhvervspolitik 0.41 International aktivitet Økonomiudvalget bemyndiges til, på Byrådets vegne, at træffe afgørelse om internationale aktiviteter, inden for rammen af den på årsbudgettet afsatte tilskuds bevilling. Noten er alene af teknisk karakter og betragtes som realiseret.

18 Ejendoms- og boligpolitik / Uddannelsespolitik / Børnepasningspolitik 0.42 Sdr. Stenderup og Sdr. Bjert skoledistrikt, udvikling Efter mange års faldende børnetal og usikkerhed om skolernes fremtid, skal der skabes udvikling og sikkerhed. Der afsættes midler til opkøb af jord i Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup til boligområder. Sdr. Stenderup skoledistrikt henføres til Sdr. Bjert skoledistrikt, men med afdeling i begge byer. Den nye skole fortsætter som Sdr. Bjert Skole med afdeling i Sdr. Stenderup. Sdr. Stenderup bliver et samlet børneunivers, hvor børnene fra Sdr. Stenderup skal være i børnepasning og i skole til og med 3. klasse. Fra 4. klasse går alle børnene i det nye skoledistrikt på Sdr. Bjert Skole. Sdr. Bjert skole vil fortsat være fra 0 9 klasse. På Børne- og Uddannelsesudvalgets møde den 16. februar 2015 indstillede udvalget til Byrådet, at nedlægge Sdr. Stenderup Centralskole pr. 1. august Byrådet tiltrådte denne indstilling på mødet den 23. marts Indretning af lokaler til børnehaveafdeling er i gangsat og forventes færdig før sommerferien. Noten er således realiseret. Der afsættes anlægsmidler til at indrette børnehave til ca. 25 børn og eventuelt lokale til dagplejen på Sdr. Stenderup Skole. Børnehaven Firkløverets afdeling, i den tidligere lærerbolig ved Sdr. Bjert Skole, er nedslidt og lukkes. Det er de pladser, der oprettes i Sdr. Stenderup. Børnehaven i Sdr. Stenderup bliver en afdeling af Børnehaven Firkløveret i Sdr. Bjert. Tilskud til aktivitetshuset i Sdr. Stenderup fastholdes på nuværende niveau. Ejendoms- og boligpolitik 0.43 Klausuler ved kommunalt støttede byggerier Kommunens udbuds- og indkøbspolitiks bestemmelser skal overholdes. Emnet har været drøftet kort på fællesmøde mellem PBU og boligorganisationerne i november Boligorganisationerne tilkendegav, at de allerede overholder bestemmelserne - men der følges op. Noten er hermed realiseret.

19 Forsyningspolitik 0.44 Renovation Der indsamles dåser i de opstillede miljøstationer. Der etableres forsøgsordning med selvbetjening på genbrugsplads. Medarbejderne på genbrugspladserne skal have mulighed for kompetenceudvikling, f.eks. engelsk. Der er ved alle igloer/miljøstationer opstillet beholder til metal, herunder også dåser, så disse kan indsamles. Der er etableret forsøg med selvbetjening på genbrugsplads 2 på Bronzevej. Der er døgnåbent og selvbetjening med blandt andet haveaffald, beton, jord, pap, papir og flasker. Det er aftalt med medarbejderne på genbrugspladserne, at for den kommende aftenskolesæson, betaler renovationen for deltagerog materialegebyr. Både engelsk og tyskkurser kan accepteres. Kurset afholdes for egen tid. Noten er hermed realiseret. Jordpolitik 0.45 Salg byggegrunde Det undersøges, om der kan etableres en model, for at salg af en byggegrund, f.eks. udløser til lokalområdet til afledte omkostninger. F.eks. til hal, stier, ombygninger. Byrådet har den 23. marts 2015 godkendt en prøvehandling i Jordrupområdet, som indebærer, at der i 2015 afprøves et samarbejde med Fynslund Boldklub, om at få gang i salget af parcelhusgrunde på Kærvænget i Jordrup. Fynslund Boldklub gennemfører en række tiltag og initiativer, som skal medføre salg af de 2 kommunale byggegrunde i Jordrup mod at foreningen får et tilskud på kr. pr. solgt grund til lokalområdet. Prøvehandlingen evalueres i slutningen af 2015 hvorefter erfaringer kan danne baggrund for et koncept, som eventuelt kan videreføres til andre lokalområder i kommunen. Godkendt og pågår.

20 Skattefinansieret anlæg 0.46 Salg af jord og fast ejendom By- og Udviklingsdirektøren er pålagt, i samarbejde med kommunaldirektøren, at udarbejde en handlingsplan for realisering af de budgetterede salgsindtægter til forelæggelse for Økonomiudvalget i januar måned. Der fremsendes en handlingsplan til Økonomiudvalget i januar, og herefter udarbejdes en månedlig redegørelse til Økonomiudvalget. Noten er hermed realiseret. By- og Udviklingsdirektøren er pålagt månedligt at fremsende en samlet redegørelse vedrørende den forventede regnskabsrealisering, vedrørende jordpolitik omhandlende køb af jord, byggemodning og salg, inklusiv salg af fast ejendom. Forventes budgettet ikke realiseret, skal redegørelsen indeholde forslag til bevillingsberigtigelse. Byrådet tilkendegiver, at målet om til enhver tid at have en tilstrækkelig jordreserve til dækning af behovet for bolig- og erhvervsjord, realiseres over tid ved, at området budgetteres udgiftsneutralt. Et realiseret overskud bliver inden for området. Finansieringspolitik 0.47 Dækningsafgift Den forudsatte reduktion af dækningsafgiften i 2016, 2017 og 2018 afhænger af realisering af 500 nye job via kampagnen Kolding i arbejde. Senest i august 2015 foreligger kommunaldirektøren en redegørelse, der viser antallet af nye job for perioden september 2014 til juli Redegørelsen laves i samarbejde med Business Kolding. Arbejdsmarkedsudvalget har behandlet redegørelsen på deres møde den 19. august Hovedkonklusionen er: - Antallet af job i Kolding Kommune steg fra Herefter ses en stagnation i udviklingen. - Via Jobcenter Koldings jobformidling er det lykkes at formidle 490 i job i løbet af de seneste to år. - Antallet af ledige er faldet med 580 fuldtidsledige fra En udvikling der også ses i de øvrige kommuner i Syddanmark. - To forskellige opgørelsesmetoder viser, at antallet af borgere på offentlig forsørgelse er lavere end hele landet som helhed og i forhold til sammenlignelige kommuner. - De indlagte besparelser i budgettet forventes at kunne indfries.

21 Bevillingsnoten anses derfor som realiseret.

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten

Læs mere

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014, samt alle bevillingsnoter i budget 2015. Hver note indeholder notens

Læs mere

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014, samt alle bevillingsnoter i budget 2015. Hver note indeholder notens

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

Budget 2015-18 foreløbige noter

Budget 2015-18 foreløbige noter 1 Budget 2015-18 foreløbige noter Udvikling af Kolding Fjordby Planerne vedrørende udviklingen af Kolding Fjordby, inkl. flytning af Marina Nord over i en ny Marina Syd, har efterhånden været længe undervejs.

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014 og 2015, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2015, samt alle bevillingsnoter i budget 2016. Hver note indeholder

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr. 229596/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Fleksjobpulje Der tilføres 2,5 mio. kr. i 2017 til fleksjobpuljen under socialpolitik. Dette

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr. 160772/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Nyt pl-skøn nedjusteres med -52.000 kr. i 2018. Serviceudgifter, mindreforbrug Der

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår I nedenstående refereres der til de noter og beslutninger, der er angivet i forbindelse med sagens behandling i Børne- og

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012)

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) FORSLAGSSTILLER: Budgetforlig 2012 I hele 1.000 kr./2012-priser 2012 2013 2014 2015 A. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter: -5.170.843-5.277.913-5.434.987-5.594.829

Læs mere

Virksomhedsaftale Dagtilbud

Virksomhedsaftale Dagtilbud Virksomhedsaftale Dagtilbud Gældende for 2015/16 0-6 års institution Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 4 2.1 Navn og kontakt... 4 2.2 stype og antal pladser... 4 2.3 Ledelsen...

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr. 122292/16) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 665.000 kr. i 2016 fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

Børnehaverne Støvring Syd

Børnehaverne Støvring Syd Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Syd Brunagervej 2a 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr. 152029/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 1.967.000 kr. kr. fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR 2016 Velkommen Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere TILBAGEBLIK Bosætning i Kolding Befolkningsudviklingen i Kolding Kommune 2010-2015 901 728 510

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr. 94766/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Som følge af merudgifter vedr. IT og telefoni overføres 31.000 kr. i 2017 samt 32.000 kr. 2018

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår I nedenstående refereres der til de noter og beslutninger, der er angivet i forbindelse med sagens behandling i Børne- og

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 29. januar Økonomiudvalget Punkt 22, E-bilag 1

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 29. januar Økonomiudvalget Punkt 22, E-bilag 1 Økonomiudvalget 28.01.2014 Punkt 22, E-bilag 1 Projekt Social balance i Værebro Park 29. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr. 195322/15) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Den kommunale særtilskudspulje. Der foreslås overført midler fra den kommunale særtilskudspulje

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Socialudvalget... 2 1.1. Mere sundhed for pengene:... 2 1.2. Unge med misbrug:... 2 1.3. Kvalitetsløft på kommunal madlevering fra Vores

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på politikker i 2014.

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på politikker i 2014. Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på politikker i 2014. Dato: 19. februar 2014 Sagsnr.: 13/68721 Forslag til plan for Økonomiudvalgets arbejde med opfølgning på Byrådets politikker i 2014 Politikområde

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skolecentret I Sagsnr.: 13/21062 Baggrund 01-08-14 træder den nye Folkeskolelov

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Børneudvalg 7. februar 2007, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14 F, (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygning 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Berit

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET Kommunale boligudstykninger Kommunes rolle som udstykker 1. Skabe og understøtte vækst (vækstdriver-hensynet) 2. Tiltrække

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver,

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Kontornotits. Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne

Kontornotits. Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne Kontornotits Børne- og Uddannelsesforvaltningen Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne Dato 19. april 2016 Sagsbehandler Gert Mølgaard Direkte telefon 79 79 18 15 E-mail

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018

INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018 INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018 Overlevering: Klæde det nye udvalg på Politikudvikling i det nye udvalg JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL Konstituering af udvalget Byrådsseminar topmøde

Læs mere

Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra Socialudvalget

Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra Socialudvalget Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra 2013 - Socialudvalget Indhold 1. FORANDRINGER, DER FORTSÆTTER I BUDGET 2014, jf. budgetaftalen... 2 2. FORANDRINGER, DER SØGES FORLÆNGET TIL

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Partnerskabsaftale med Fonden Realdania om fysisk udvikling af Mimersgade-kvarteret

Partnerskabsaftale med Fonden Realdania om fysisk udvikling af Mimersgade-kvarteret Borgerrepræsentationen DAGSORDEN for Ordinært møde torsdag den 13. januar 2005 BR 7/05 Partnerskabsaftale med Fonden Realdania om fysisk udvikling af Mimersgade-kvarteret! " ##$" %$ $" %$&&'( '#%%#'(#'#

Læs mere

Forslag (hele kr.)

Forslag (hele kr.) 20. Anlæg Investeringsoversigten er gennemgået. Alle projekter på investeringsoversigten fremgår af nedenstående 2 tabeller. Den første tabel indeholder projekter, hvor en budgetreduktion er vurderet mulig,

Læs mere