SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter"

Transkript

1 Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten opførte beløb. For 2015 har Byrådet vedtaget nedenstående bevillingsnoter: Generelt Redegørelse om budgetrealisering samt finansbudget Kommunaldirektøren er pålagt månedligt at fremsende redegørelse til Økonomiudvalget omkring forventningerne til den samlede budgetrealisering. Forvaltningsdirektørerne skal tilvejebringe bidrag for eget område, såfremt kommunaldirektøren anmoder herom. Kommunaldirektøren er pålagt at udarbejde et finansbudget for budgetperioden. Finansbudgettet fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse i december måned, og der udarbejdes månedligt en opfølgningsredegørelse til forelæggelse for Økonomiudvalget Konkurrenceudsættelse Det skal besluttes, hvilke opgaver der konkurrenceudsættes de næste 4 år, og for områder der ikke konkurrencesættes, skal der foretages en vurdering af, om BUM model giver mening Bedre ansættelsesvilkår Økonomiudvalget skal løbende præsenteres for en opfølgning på, hvordan fordeling er på deltids- og heltidsansatte. Opfølgningen skal sikre, at deltidsansatte medarbejdere, der gerne vil arbejde fuldtid, også får det tilbudt i det omfang det er muligt rent driftsmæssigt, og hvor det kan ske uden at ændre service- og / eller omkostningsniveauet Studiejobs Muligheden for at etablere en tilskudspulje, til tilskud ved ansættelse af studerende i studierelevante stillinger, undersøges. I forbindelse med puljens etablering skal erhvervslivet være medfinansierende Udvikling af Kolding Fjordby Planerne vedrørende udviklingen af Kolding Fjordby, inkl. flytning af Marina Nord over i en ny Marina Syd, har efterhånden været længe undervejs. Hensigten er at skabe et attraktivt boligområde i Kolding, integreret med et aktivt sejlermiljø, i forbindelse med en udbygning af den eksisterende lystbådehavn i området. Derfor afsættes 0,750 mio. kr. til udarbejdelse af det nødvendige projektgrundlag i samarbejde med de implicerede sejlklubber og interessegrupper, som skal danne udgangspunkt for tilvejebringelsen af det nødvendige plangrundlag, som muliggør etablering af Kolding Fjordby, herunder placering af lystbådehavn. Projektgrundlaget skal være klar i sommeren 2015.

2 0.6 - Forankring af arkitekturpolitik Som kommune ønsker vi at styrke kvaliteten i vores omgivelser, hvad enten det drejer sig om bydesign, bygningsarkitektur, planlægning, by- og landskabskultur. Vores vision Kolding vi designer livet har samtidig som et mål, at gøre det synligt for borgere og besøgende, at Kolding er en designby og en designkommune. Derfor vil Kolding gennemføre en strategisk satsning på arkitektur, æstetik og udvikling ved at dedikere en medarbejder til jobbet som stadsarkitekt, i form af en arkitekt eller lignende, som kan være æstetisk og arkitekturfaglig rådgiver og sparringspartner på kommunale og private udviklingsprojekter (projekter såsom Holmstaden, Klostergården, Design Campus Kolding, Kolding Fjordby m.v.) og sikre faglig sparring især i forhold til arkitektur og æstetik. Stadsarkitekten skal forankres i By- og Udviklingsforvaltningen. En af de primære opgaver vil være at bringe arkitekturstrategien i spil som dialogværktøj overfor kommunens samarbejdspartnere / private bygherrer. Socialpolitik Frivilligt socialt arbejde Socialudvalget bemyndiges til, på Byrådets vegne, at træffe afgørelse om fordeling af de såkaldte 18 midler, inden for rammen af den på årsbudgettet afsatte bevilling. Socialudvalget kan endvidere subdelegere retten til fordeling af tilskud, indtil kr. til, Social- og Sundhedsdirektøren Handicapområdet Der findes resurser inden for socialområdet til at implementere og udvide den tovholderfunktion, der er del af handleplanen, der er aftalt i dialoggruppen af forældre med handicappede børn Veteran politik Der skal laves en veteranpolitik. Herunder skal det sikres, at vi har uddannet personale i PTSD via regionens Traumecenter. De skal fungere som kontaktperson for de tidligere udsendte, så et sammenhængende forløb sikres i forhold til de specielle behov en PTSD diagnose er. Arbejdsmarkedspolitik Campus Beach Der etableres et nyt og aktivt rum for midlertidigheden en Campus Beach på og ved græsarealet øst for Marina Syd. Området kan forskønnes med blandt andet strandsand og opholdsmøbler, som sikrer at såvel studerende, som familier kan samles og bruge området. Den praktiske udførelse kan ske via nyttejobs/aktiveringsprojekter, f.eks. oprettelse af naturkorps.

3 Uddannelsespolitik Relokalisering af klubtilbud i Skovparken Mulighederne for at finde lokaler over jorden til klubtilbuddet i Skovparken kortlægges. Lokalefælleskaber med AAB, Ambassaden, Børnekontakten og ekstern finansiering indgår Folkeskolereformen Skulle det vise sig, at området tilføres flere resurser udefra, tilføres beløbet driftsbudgettet for Uddannelsespolitik Folkeskolerne, udskiftning af PC ere Fra 2017 og frem er der på budgettet afsat midler til løbende udskiftning af pc ere. For at sikre standarden indtil da, pålægges det Børne- og Uddannelsesforvaltningen, via dialog med skolerne, at finde en løsning der bringer alle skoler op på det nødvendige niveau, som det er vedtaget i den digitale strategi. Opgaven skal løses indenfor den samlede budgetramme, og efter principperne for overførsler mellem budgetår Kompetenceudvikling af pædagoger og lærere på dagtilbud- og skoleområdet, med henblik på at styrke overgangen mellem dagtilbud og skole Det pålægges Børne- og Uddannelsesforvaltningen at gennemføre kompetenceudvikling og implementere driftsinitiativer, der styrker overgangen mellem dagtilbud og skole indenfor den afsatte ramme på 3,0 mio. kr. Når børn bevæger sig fra dagtilbud til skole, er det et skelsættende skift i barnets liv. For at sikre at denne overgang opleves som tryg og sammenhængende for barnet, kræver det et tæt samarbejde og høj grad af videndeling mellem de professionelle i dagtilbud og skole. Dette stiller krav til kvalificering af det fælles pædagogiske afsæt, så der sikres den nødvendige sammenhæng i overgangen med henblik på at styrke barnets fortsatte udvikling, læring og trivsel. Målet med den nye skolereform er en sammenhængende og varieret skoledag med aktiviteter, der understøtter læring. Samtidig rummer klasserne en mangfoldighed af børn, som alle skal inkluderes i fællesskabet. Det forudsætter pædagoger og lærere, som kan bygge bro mellem undervisningen og pædagogikken. Arbejdet tager sit udgangspunkt i: at identificere den gode overgang at opkvalificere pædagogers og læreres kompetencer med henblik på at styrke overgangen mellem dagtilbud og skole at pædagoger og lærere fra henholdsvis skole og dagtilbud, udvikler samarbejdsrelationer, hvor viden om overgange sættes i spil til gavn for det enkelte barn at viden om overgange sætter pædagoger og lærere i skolen i stand til at skabe udvikling hos det enkelte barn i den understøttende undervisning.

4 samt at driften udvikles, så der i højere grad: udvikles et fælles sprog mellem dagtilbud og skole, bl.a. ved hjælp af digitale løsninger ift. børns kompetencer og målopfyldelser udvikles viden om og skabes erfaring med didaktiske begreber og modeller til planlægning, gennemførsel og evaluering af børns læreprocesser omsættes viden om relationer i læreprocesser og i professionelt samarbejde, med henblik på konkret didaktisk og samarbejdsmæssig praksis afprøves forskellige didaktiske metoder, som understøtter overgangen mellem dagtilbud og skole SFO/Værestedstilbud, takster Som besluttet i Børne- og Uddannelsesudvalget, så skal fremtidens før og efterskole tilbud besluttes. I den forbindelse skal der laves oplæg på takster, som modsvarer indhold, antal timer og som er konkurrencedygtig i forhold til andre kommuners tilbud/takster. Fritids- og Idrætspolitik Væresteder I forbindelse med folkeskolereformen ændres skoledagens længde, ligesom der lægges op til et tættere, mere strategisk samarbejde med foreningslivet. Det undersøges derfor, hvordan værestederne, SFO og skoleområdet kan samarbejde bedst muligt i forhold til sikring af et relevant eftermiddagstilbud til målgruppen, lokalefællesskaber, aktiviteter mv. De forskellige muligheder i forbindelse med differentierede indsatser, tilskud og takster samt en eventuel ændring af målgruppen drøftes med værestederne, de involverede politiske udvalg samt andre relevante parter Udbygning af Cuben, Christiansfeld Der afsættes i mio.kr. til udbygning af Cuben. Det forventes, at initiativtagergruppen bag ønsket om en udvidelse af Cuben gaveoverdrager minimum 1,5 mio. kr. til kommunen til anlægsprojektet. Såfremt initiativtagergruppen ønsker, at Cuben overgår til en selvejende institution med mulighed for, at den selvejende institution optager yderligere lån i realinstitution til finansiering af anlægsprojektet, vil kommunen være indstillet på at arbejde positivt for en sådan løsning. I forbindelse med efterfølgende indgåelse af en brugs- og støtteaftale, mellem kommunen og den selvejende institution, vil aftalen ikke dække afdrag og forrentning af et evt. lån optaget af den selvejende institution Udbygning af Alminde/Viuf Hallen Der er i 2016 afsat 4,5 mio.kr. til udbygning af Alminde/Viuf Hallen. Beløbet vil blive frigivet, såfremt anlægsprojektet kan gennemføres inden for den afsatte ramme, og initiativtagergruppen bag ønsket om at udvide hallen selv sikrer finansiering af løsøre til projektet. Såfremt anlægsprojektet ikke kan gennemføres inden for det afsatte beløb på 4,5 mio.kr., vil det kræve, at initiativtagergruppen sikrer finansiering af det manglende anlægsbeløb. Et evt. mang-

5 lende anlægsbeløb, der skal finansieres af initiativtagergruppen, skal gaveoverdrages kommunen Etablering af aktivitetsfaciliteter i Skanderup og Sjølund Der er afsat 5,0 mio.kr. i henholdsvis 2017 og 2018 til hvert af stederne Skanderup og Sjølund til etablering af aktivitetsfaciliteter. Beløbet frigives efter, hvem der kan præsenterer en business case, der udviser driftsudgifter på niveau med driftsudgifterne for Multihuset i Hejls. De to projekter kan etableres i regi af kommunen eller en selvejende institution. Vej- og parkpolitik Kollektiv Trafik/Kolding Model Fleks rute, hvor få kører med, udenfor bybuszonerne. Undersøgelse af nye former (letbane f.eks.), som kan få flere til at bruge offentlig trafik. I Kolding modellen beskrives også forsøg med ældre i busser jf. ældrerådets forslag. Kommunen går i dialog med Regionen om muligheden for, at den regionale busrute Vejen Kolding kan etablere en sløjfe ind om Jordrup morgen og eftermiddag, hvor de unge skal tur/retur i forbindelse med uddannelser. Det undersøges, om der kan foregå en bedre udnyttelse af busser, som ejes af dagpasningstilbud og skolefritidsordninger, som kan benyttes til oplevelsesture, f.eks. til natur og kultur. Det undersøges i første omgang, hvor mange busser institutionerne ejer og dernæst vurderes, om de kan styres bedre gennem flet-management systemet, så flere institutioner får gavn af busserne. Ligeledes skal det vurderes, om kørselskontoret har ledig kapacitet i deres køretøjer. Der kan eventuelt oprettes et booking-system, som det kendes fra kommunens puljebiler Lokal Vej og Park medarbejder Der laves forsøgsordning 2 steder, i henholdsvis Dalby/Tved/Rebæk området og i Christiansfeld, hvor en medarbejder får ansvaret for vedligeholdelsen i området. Forsøget evalueres i Teknikudvalget Ren City med sans for detaljen og service Opgaven med at rengøre City konkurrence-udsættes med vægt på, at det fastsatte City område skal holdes ren for affald og ukrudt. Herunder skal skraldespande tømmes, gadeinventar holdes rent, skader meldes ind osv. Personalet skal være synligt uniformeret og skal, i samarbejde med City Kolding og Visit Kolding, også uddannes til og fungerer som City guider. Projektet skal være et socialøkonomisk tiltag, hvor det sociale ansvar også opfyldes Stærekasser Der søges om etablering af forsøg med fartkontrol via stærekasser ved skoler.

6 Udvikling Vamdrup og Lunderskov I henhold til beslutningen i Økonomiudvalget forfølges muligheden for at få afsat puljer til udvikling af torvet og arealerne langs banen ved Kino i Vamdrup, samt den resterende fornyelse af Lunderskov midtby, i samarbejde med Byforum Infrastrukturpuljen til funktionskontrakt/ops De afsatte midler på 9 mio. kr. årligt i 10 år fra 2016 kan blandt andet disponeres til: Sygehuset, forøgelse 3 kryds, 22,0 mio. kr. Buen 2,25 mio. kr. Vestre Ringgade, rundkørsel, 20,0 mio. kr. Fynsvej/Havnen, 10,5 mio. kr. Højvangen, trafiklys, 5,0 mio. kr. ITS, 12,0 mio. kr. Vester Nebel til Dybvadsbro, cykelsti, 7,5 mio. kr. Taps til Vonsild, cykelbane, 6,0 mio. kr. Arena Syd, P-plads, 3,3 mio. kr Kolding Å Det ønskes en bedre sammenhæng for oplevelserne langs Kolding Å. Derfor skal der afsættes midler til underføring af gangstier ved Østerbrogade, Sønderbro, Bredgade og Vestre Ringgade. Herudover skal der skabes et nyt stisystem, fra Vestre Ringgade ud mod Harte Værket, sådan at man kan cykle langs Kolding Å. Kulturpolitik Kulturlogen Med henblik på at træffe en endelig beslutning om Kulturlogens placering, sammen med brugerne, undersøges muligheden for placering af Kulturlogen i City, f.eks. på/ved Kolding Havn Munkevænget Der udarbejdes en evaluering i efteråret 2015 af projektet omkring skoleorkester med musikskolen, og en styrkelse af muligheder drøftes i Kulturudvalget Legeparken Den nuværende driftsmodel vedtaget af Kulturudvalget evalueres efter 1 år, hvilket vil sige i foråret Børnepasningspolitik Børneområdet Byrådet godkender, i forbindelse med vedtagelsen af budgetproceduren for 2016, en model der regulerer bevillingsrammerne, så et faldende antal 0-5 årige på børnepasningsområdet resulterer i en faldende ramme. Modellen skal sikre, at reguleringer sker løbende f.eks. ved en model, der regulerer i forhold til udviklingen set over de seneste 2 eller 3 år.

7 Normeringsaftale mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere Set i lyset af de mange nye opgaver, som blandt andet folkeskolereformen stiller og den normeringsaftale, der i dag er mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere, pålægges Børne-og Uddannelsesdirektøren at udarbejde en redegørelse i et samarbejde med parterne, hvor normeringsfordelingen imellem uddannede pædagoger/uuddannede i hhv. daginstitutioner og på skoler indgår Børneområdet finanslov Evt. midler til børneområdet via finanslov vil blive tilført området Ødis, ny daginstitution ved skolen Projektforslag udarbejdes Sydvest kvarteret, daginstitution Samlet projekt inklusive AAB projekt m.v. udarbejdes, så det kan indarbejdes i budget Bygningsudnyttelse, daginstitutionsområdet Børne- og Uddannelsesdirektøren pålægges, i samarbejde med By-og Udviklingsforvaltningen, at udarbejde en analyse, som skal vise, hvorvidt de eksisterende bygninger, som rummer integrerede daginstitutionsforløb er optimalt indrettet. Dette set i forhold til antallet af pladser i de enkelte grupperinger (vuggestue/småbørn/børnehave) og om bygningerne dermed giver det optimale flow eller om institutionerne sander til, f.eks. fordi bygningen rummer for mange vuggestuepladser ift. børnehavepladser. Analysen skal desuden belyse, hvor der kan oprettes gæstehuse / gæstefunktioner til dagplejen. Seniorpolitik Cafeteriapriser Seniorudvalget bemyndiges til at fastsætte priserne i cafeterierne henhørende under seniorpolitik Udbud hjemmehjælp/pleje Fra 2016 tilføres overskud til kassen, og underskud finansieres via opskrivning af kommunens samlede effektiviseringsmål. Sundhedspolitik Sidste skoledagsaktivitet Senior- og Socialdirektøren pålægges i samarbejde med skoleforvaltningen at undersøge interessen for, at sidste skoledag planlægges sammen med de afgående elever og eventuelt interesserede foreninger, med fokus på en musikevent, hvor der indrettes et "alkoholfrit" område foran scenen.

8 Administrationspolitik Personaleaktivitet Økonomiudvalget bemyndiges til at yde tilskud til Kolding Kommunes Idrætsforening (KKIF) med et beløb på kr., til firmasports-aktiviteter for ansatte ved Kolding Kommune Kantinepriser Økonomiudvalget bemyndiges til at fastsætte priserne i kantinerne henhørende under administrationspolitik. Erhvervspolitik International aktivitet Økonomiudvalget bemyndiges til, på Byrådets vegne, at træffe afgørelse om internationale aktiviteter, indenfor rammen af den på årsbudgettet afsatte tilskuds bevilling. Ejendoms- og boligpolitik / Uddannelsespolitik / Børnepasningspolitik Sdr. Stenderup og Sdr. Bjert skoledistrikt, udvikling Efter mange års faldende børnetal og usikkerhed om skolernes fremtid, skal der skabes udvikling og sikkerhed. Der afsættes midler til opkøb af jord i Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup til boligområder. Sdr. Stenderup skoledistrikt henføres til Sdr. Bjert skoledistrikt, men med afdeling i begge byer. Den nye skole fortsætter som Sdr. Bjert Skole med afdeling i Sdr. Stenderup. Sdr. Stenderup bliver et samlet børneunivers, hvor børnene fra Sdr. Stenderup skal være i børnepasning og i skole til og med 3. klasse. Fra 4. klasse går alle børnene i det nye skoledistrikt på Sdr. Bjert Skole. Sdr. Bjert skole vil fortsat være fra 0 9 klasse. Der afsættes anlægsmidler til at indrette børnehave til ca. 25 børn og eventuelt lokale til dagplejen på Sdr. Stenderup Skole. Børnehaven Firkløverets afdeling, i den tidligere lærerbolig ved Sdr. Bjert Skole, er nedslidt og lukkes. Det er de pladser, der oprettes i Sdr. Stenderup. Børnehaven i Sdr. Stenderup bliver en afdeling af Børnehaven Firkløveret i Sdr. Bjert. Tilskud til aktivitetshuset i Sdr. Stenderup fastholdes på nuværende niveau. Ejendoms- og boligpolitik Klausuler ved kommunalt støttede byggerier Kommunens udbuds- og indkøbspolitiks bestemmelser skal overholdes. Forsyningspolitik Renovation Der indsamles dåser i de opstillede miljøstationer.

9 Der etableres forsøgsordning med selvbetjening på genbrugsplads. Medarbejderne på genbrugspladserne skal have mulighed for kompetenceudvikling, f.eks. engelsk. Jordpolitik Salg byggegrunde Det undersøges, om der kan etableres en model, for at salg af en byggegrund, f.eks. udløser til lokalområdet til afledte omkostninger. F.eks. til hal, stier, ombygninger. Skattefinansieret anlæg Salg af jord og fast ejendom By- og Udviklingsdirektøren er pålagt, i samarbejde med kommunaldirektøren, at udarbejde en handlingsplan for realisering af de budgetterede salgsindtægter til forelæggelse for Økonomiudvalget i januar måned. By- og Udviklingsdirektøren er pålagt månedligt at fremsende en samlet redegørelse vedrørende den forventede regnskabsrealisering, vedrørende jordpolitik omhandlende køb af jord, byggemodning og salg, inklusiv salg af fast ejendom. Forventes budgettet ikke realiseret, skal redegørelsen indeholde forslag til bevillingsberigtigelse. Byrådet tilkendegiver, at målet om til enhver tid at have en tilstrækkelig jordreserve til dækning af behovet for bolig- og erhvervsjord, realiseres over tid ved, at området budgetteres udgiftsneutralt. Et realiseret overskud bliver indenfor området. Finansieringspolitik Dækningsafgift Den forudsatte reduktion af dækningsafgiften i 2016, 2017 og 2018 afhænger af realisering af 500 nye job via kampagnen Kolding i arbejde. Senest i august 2015 foreligger kommunaldirektøren en redegørelse, der viser antallet af nye job for perioden september 2014 til juli Redegørelsen laves i samarbejde med Business Kolding.

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014, samt alle bevillingsnoter i budget 2015. Hver note indeholder notens

Læs mere

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014, samt alle bevillingsnoter i budget 2015. Hver note indeholder notens

Læs mere

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2014, samt alle bevillingsnoter i budget 2015. Hver note indeholder notens

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

Budget 2015-18 foreløbige noter

Budget 2015-18 foreløbige noter 1 Budget 2015-18 foreløbige noter Udvikling af Kolding Fjordby Planerne vedrørende udviklingen af Kolding Fjordby, inkl. flytning af Marina Nord over i en ny Marina Syd, har efterhånden været længe undervejs.

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr. 152029/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 1.967.000 kr. kr. fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr. 229596/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Fleksjobpulje Der tilføres 2,5 mio. kr. i 2017 til fleksjobpuljen under socialpolitik. Dette

Læs mere

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012)

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) FORSLAGSSTILLER: Budgetforlig 2012 I hele 1.000 kr./2012-priser 2012 2013 2014 2015 A. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter: -5.170.843-5.277.913-5.434.987-5.594.829

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr. 94766/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Som følge af merudgifter vedr. IT og telefoni overføres 31.000 kr. i 2017 samt 32.000 kr. 2018

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr. 195322/15) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Den kommunale særtilskudspulje. Der foreslås overført midler fra den kommunale særtilskudspulje

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr. 122292/16) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 665.000 kr. i 2016 fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr. 160772/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Nyt pl-skøn nedjusteres med -52.000 kr. i 2018. Serviceudgifter, mindreforbrug Der

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR 2016 Velkommen Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere TILBAGEBLIK Bosætning i Kolding Befolkningsudviklingen i Kolding Kommune 2010-2015 901 728 510

Læs mere

INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018

INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018 INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018 Overlevering: Klæde det nye udvalg på Politikudvikling i det nye udvalg JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL Konstituering af udvalget Byrådsseminar topmøde

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår I nedenstående refereres der til de noter og beslutninger, der er angivet i forbindelse med sagens behandling i Børne- og

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Forslag (hele kr.)

Forslag (hele kr.) 20. Anlæg Investeringsoversigten er gennemgået. Alle projekter på investeringsoversigten fremgår af nedenstående 2 tabeller. Den første tabel indeholder projekter, hvor en budgetreduktion er vurderet mulig,

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2017 med overslagsår I nedenstående refereres der til de noter og beslutninger, der er angivet i forbindelse med sagens behandling i Børne- og

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Kristrup Børnehus AFTALE NOVEMBER 2014

Kristrup Børnehus AFTALE NOVEMBER 2014 Kristrup Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET Kommunale boligudstykninger Kommunes rolle som udstykker 1. Skabe og understøtte vækst (vækstdriver-hensynet) 2. Tiltrække

Læs mere

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skolecentret I Sagsnr.: 13/21062 Baggrund 01-08-14 træder den nye Folkeskolelov

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER

STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER STATUS PÅ BEVILLINGSNOTER Bilaget indeholder de bevillingsnoter fra 2014 og 2015, som endnu ikke var realiseret ved sidste opfølgning i 2015, samt alle bevillingsnoter i budget 2016. Hver note indeholder

Læs mere

Kontornotits. Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne

Kontornotits. Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne Kontornotits Børne- og Uddannelsesforvaltningen Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne Dato 19. april 2016 Sagsbehandler Gert Mølgaard Direkte telefon 79 79 18 15 E-mail

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET Konklusioner fra Exometric Priser: Høj betalingsvillighed Søgning: Stor søgning uforløst potentiale

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Indhold. Indledning. Bevillingsnoter... 19

Indhold. Indledning. Bevillingsnoter... 19 Økonomiske forudsætninger Budgetstrategi 2019 Indhold Udgangspunkt den nuværende økonomiske situation........ 4 Det generelle omstillingskrav........................... 5 De tværgående strategiske projekter....................

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver,

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på politikker i 2014.

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på politikker i 2014. Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på politikker i 2014. Dato: 19. februar 2014 Sagsnr.: 13/68721 Forslag til plan for Økonomiudvalgets arbejde med opfølgning på Byrådets politikker i 2014 Politikområde

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

Virksomhedsaftale Dagtilbud

Virksomhedsaftale Dagtilbud Virksomhedsaftale Dagtilbud Gældende for 2015/16 0-6 års institution Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 4 2.1 Navn og kontakt... 4 2.2 stype og antal pladser... 4 2.3 Ledelsen...

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune 16. juni 2016 Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017, at der skal foretages en vurdering

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Emne: Opfølgning på politiske opgaver

Emne: Opfølgning på politiske opgaver Notatark Emne: Opfølgning på politiske opgaver 21. januar - Sagsnr. 18/37896 - Løbenr. 15282/19 Sammenhængende børne- og ungepolitik (0-18 år) Udvalgt ønsker: En sammenhængende børne- og ungepolitik og

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-301 Fysioterapeut i folkeskolerne Politikområde 301 Folkeskoler og fritidstilbud, 303 Sårbare børn og unge Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Det foreslås, at der

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

Dataindsamling vedr. eftermiddagstilbud for klasse i skoleåret 2014/2015

Dataindsamling vedr. eftermiddagstilbud for klasse i skoleåret 2014/2015 Dataindsamling vedr. eftermiddagstilbud for 4.-6. klasse i skoleåret 2014/2015 1 2 Indhold Eftermiddagstilbud for børn i 4.-6.klasse 2014/2015... 4 Antal børn i 4.-6. klasse og tilslutning i eftermiddagstilbud...

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Dagplejen Aftalemål November 2016

Dagplejen Aftalemål November 2016 Dagplejen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur Velfærdssekretariatet Sagsnr. 278329 Brevid. 2273661 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af områdestruktur 13. februar 2016 Indledning Som en del af budgetvedtagelsen i

Læs mere

Mission Børne- og Ungeudvalgets mission er at etablere, vedligeholde og udvikle rammer for et godt børneliv.

Mission Børne- og Ungeudvalgets mission er at etablere, vedligeholde og udvikle rammer for et godt børneliv. Aftale mellem Solbo og Afdelingschef for Handicap- og Psykiatriafdelingen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem sektionslederen og den budgetansvarlige

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Kontornotits. Emne: Gratis busser til skole og institutionsbørn - Odense model

Kontornotits. Emne: Gratis busser til skole og institutionsbørn - Odense model Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Trafik Dato 7. april 2017 Sagsnr. 16/16880 Løbenr. 189611/16 Sagsbehandler Karina Mortensen Direkte telefon 79 79 14 26 E-mail moka@kolding.dk Emne: Gratis busser

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere