Udbud af entreprise S10 Sideanlæg i vejcenter Sjælland og vejcenter Hovedstaden. Orienteringsmøde den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbud af entreprise S10 Sideanlæg i vejcenter Sjælland og vejcenter Hovedstaden. Orienteringsmøde den"

Transkript

1 Udbud af entreprise S10 Sideanlæg i vejcenter Sjælland og vejcenter Hovedstaden Orienteringsmøde den

2 Sideanlæg i vejcenter Hovedstaden og vejcenter Sjælland

3 Dagsorden 1. VD orienterer 2. Spørgsmål fra entreprenørerne 3. Spørgemøde og spørgsmål 4. Eventuelt

4 1. VD orienterer Punkt Indhold Velkomst Mødets formål Præsentation af deltagere Udbuds-og Offentligt udbud entrepriseformen En entreprise for 2 vejcentre Matrixudbud i årig kontrakt med optioner Udvikling af et nyt vejdriftkoncept Indhold i nyt vejdriftkoncept Piloter, som indgår i S10 Hovedindhold i S10 Mest muligt på tilstandskrav Afregningsformen Entreprise- og udviklingsledelse Mobiliseringsudgifter Særlige punkter i SB Kvalitetskrav og økonomi Spærretider rådighedstilladelser SAB Indhold og eksempler Særlige punkter fra BUT Egnethedsbedømmelsen Tildelingsmodel Andet Virksomhedsoverdragelse vdvejdrift.dk

5 Udbuds og entrepriseform Offentligt udbud En entreprise for 2 vejcentre Matrixudbud i årig kontrakt med optioner om forlængelse (2 x 1 år)

6 Stort udbud i 2012

7 Nyt vejdriftkoncept Vejdirektoratet er i færd med at udvikle et nyt vejdriftkoncept, som skal være fastlagt til udbuddet i I denne entreprise afprøves en række nyudviklinger, jf. Bilag SB-5. En ny afregningsform; targetpris med risikodeling; åbne regnskaber, fokus på risici Øget anvendelse af tilstandskrav ift. udførelseskrav Udvikling af et tillidsbaseret og IT understøttet KS system, som sikrer at varen leveres Udvikling af partnering som samarbejdsform, herunder procesoptimeringer, innovation og øget værdiskabelse

8 Nyt vejdriftkoncept Element Kravtyper/ udførelses-former Udbudsform Samarbejdsform Entreprise- form Kvalitetssikring Aftaleformer Afregningsform Anbefalinger ifm. Nyt Vejdriftkoncept Øget anvendelse af tilstands- og funktionskrav. Fælles ny standardbeskrivelse (arealer og udstyr) Brug af offentligt udbud Mere komplekse entrepriser; dvs. hovedentrepriser frem for fagentrepriser. Samtidige udbud i hele DRI (2012) Fortsat udvikling og udvidelse af partnering samarbejderne Der lægges op til en mere tillidsbaseret kvalitetskontrol på opfyldelse af funktionskrav samt brug af IT Der peges på brug af rammeaftaler ifm. enkle opgaver Der peges på mulighederne i øget anvendelse af åbne regnskaber, bla. ved anvendelse af targetpriser med risikodeling og incitamenter

9 Aktiviteter i Vejdirektoratet til nyt vejdriftkoncept bliver klar til udbud 2012 Beskrevet i Bilag SB-5

10 Pilotprojekter i S10 1 og 4. Fra udførelses- til tilstandskrav på planlagte og uplanlage fagentrepriser Sideanlægsentreprisen i VSJ og VH udbydes kun på tilstandskrav, og anvendelse af tilstandskrav med de procesoptimeringer og udfordringer/problemer som følger heraf, skal løbende vurderes og dokumenteres med henblik på udbud Spærretider Formålet med pilotprojektet er at indsamle viden om effekt af ændrede spærretider, herunder udeladelse af spærretider på sideanlæg 3. Targetpris med risikodeling Afregningsmodellen er udbudsgrundlag for sideanlægsentreprisen. Afregningsformen er beskrevet i TAG.

11 Pilotprojekter i S10 5. Kvalitetssikringsproces Udvikling af tillidsbaserede og IT understøttede KS processer skal være i fokus i sideanlægsentreprisen. 8 Partnering Samarbejdsformen herunder den gensidige tillid skal udfordres og udvikles mhp. udvikling af ny viden og værktøjer. Partnering indebærer løbende optimeringer og forbedringer. Et tema kan fx være et fælles fokus på indretning af sideanlæg efter brugernes behov og afprøvning af alternative udformninger.

12 Mest muligt på tilstandskrav i S10 Renhold Toiletrenhold/indendørs Ukrudtsbekæmpelse Græsslåning

13 Udførelseskrav/regningsarbejder Vedligehold af beplantninger Bekæmpelse af landskabsukrudt Servicearbejder Brolægning Hegn Vintertjeneste på gangarealer

14 Entreprise- og udviklingsledelse Tilbudte medarbejdere indgår i underkriterium Daglig entrepriseleder/ ansvarlig Entreprisestyrer, grønne arbejder Entreprisestyrer, andre jobtyper (renhold, mv.) De tilbudte timesatser er brutto. Der skal føres (daglig) timeseddel. Såfremt der i kontraktperioden af tvingende årsager sker udskiftning af medarbejdere i entrepriseledelsen skal timesatserne (for tiltrædende medarbejdere) reguleres ift. den til medarbejderne udbetalte timeløn. Udviklingsleder Udviklingsleder kan være 2 personer. De tilbudte timesatser er brutto. Der skal føres (daglig) timeseddel. Såfremt der i kontraktperioden af tvingende årsager sker udskiftning af medarbejdere, skal timesatserne (for tiltrædende medarbejdere) reguleres ift. den til medarbejderne udbetalte timeløn.

15 Mobiliseringsudgifter afregnes særskilt efter tilbudt fast pris Mobiliseringsaktiviteter indeholder: Fysisk gennemgang sammen med VD s entreprisestyrere af alle sideanlæg mhp. konstatering af eventuelle arbejder, som skal udføres for, at tilstandskrav vil være opfyldte den Aktiv indsats i samarbejde med VD ved entreprenørens entreprise- og udviklingsledelse mhp. planlægning af entreprisens gennemførelse (arbejdsplan for 2011 og 2012) samt planlægning af gennemførelse af pilot- og udviklingsprojekter Entreprenørens øvrige mobiliseringsaktiviteter mhp. at kunne påbegynde arbejderne på sideanlæggene den

16 Afregningsformen targetpris med risikodeling Sigtet med afregningsformen er at reducere de risikotillæg, som entreprenøren normalt indregner i sin tilbudsberegning samt sikre en optimeret gennemførelse af entreprisen til fordel for alle parter. Det er en forudsætning for afregningsformen, at der samarbejdes i gensidig tillid og åbenhed i henhold til partnering aftalen.

17 Targetpris med risikodeling Tilbudslistens poster består af: Poster for arbejder på tilstandskrav Poster for arbejder på udførelseskrav/ regningsarbejder med tilbudte enhedspriser på produktionsfaktorer (mandtime, materieltime, tillæg til materialer, entrepriseledelsestime, udviklingsledertime, mv.). VD anfører mængder, som har til formål at danne grundlag for beregning af Targetprisen (Tp).

18 Targetpris med risikodeling I tilbudspriserne skal der være indeholdt entreprenørens dækningsbidrag. Dækningsbidraget skal ikke oplyses i tilbuddet. Ved tilbudsbedømmelsen anvendes Tp.

19 Afregning og targetpris De udførte arbejder og aktuelle mængder på regningsarbejder afregnes efter de enhedspriser, der er tilbudt under regningsarbejder i TBL. For arbejder på tilstandskrav afregnes efter de enhedspriser, som den entreprenør, der får tildelt kontrakten skal oplyse Herved konstateres den årlige omkostning, Åo.

20 Targetprisen Targetprisen korrigeres i det aktuelle år for de mængder, der rekvireres på regningsarbejder (dvs. uplanlagte arbejder, som er rekvireret, men ikke omfattet af de faste priser på tilstand), samt forbrugte mængder (timer) på entrepriseledelse og udviklingsledelse Dette indebærer, at incitamentspuljens størrelse ikke påvirkes af mængder på arbejder, som afregnes efter enhedspriserne Hvert af de 2 kalenderår opgøres Tp Åo = incitamentspuljen. Incitamentspuljen fordeles således:

21 Incitamentspuljen Tp Åo Tp: E 70 % VD 30 % Åo Tp: Åo Incitamentspulje Incitamentspulje E 50 % VD 50% Åo

22 Incitamentspuljen Incitamentspuljen fordeles således: Positiv incitamentspulje, Åo Tp: Beløbet (Tp - Åo) fordeles med 70 % til entreprenøren og 30 % til VD. VDs andel anvendes i entreprisen (og medfører en øgning i entreprenørens dækningsbidrag). Negativ incitamentspulje, Åo Tp: Beløbet; dvs. overskridelsen (Tp Åo) bæres af entreprenøren og VD med hver 50 %. Hvis Åo 1,2 x Tp fastfryses betaling til entreprenøren til maksimalt 1,1 x Tp.

23 Åbenhed om økonomi Den entreprenør, som får tildelt entreprisen skal ifm. kontraktens indgåelse i fuld åbenhed foreligge sin tilbudskalkulation visende de stipulerede forbrug af og enhedspriser på produktionsfaktorer på opgaverne på tilstandskrav (heri indgår fx de stipulerede frekvenser, mv.). Der skal således oplyses frekvenser samt forudsat forbrug af og enhedspriser på enhedsydelser (mandtimer, materieltimer) på arbejderne. Enhedspriserne anvendes som anført ifm. med opgørelse af Åo (Mo på månedsbasis). Enhedspriserne må ikke være højere end de tilsvarende enhedspriser, som er tilbudt ifm. regningsarbejder.

24 Betalinger Månedlige a conto betalinger fastlægges således: Hvis Mo er mindre end Tp/m for den aktuelle måned og akkumuleret for årets forgangne måneder udbetales Mo Hvis Mo er mindre end Tp/m for den aktuelle måned, men akkumulationen for årets forgangne måneder er negativ udbetales makimalt Tp/m x 1,1, eller hvad parterne i fællesskab måtte finde passende Hvis Mo er større end Tp/m for den aktuelle måned og akkumulationen for årets måneder forgangne måneder er positiv udbetales maksimalt Mo, eller hvad parterne i fællesskab måtte finde passende Hvis Mo er større end Tp/m for den aktuelle måned og akkumulationen for årets måneder forgangne måneder er negativ udbetales maksimalt Tp/m x 1,1, eller hvad parterne i fællesskab måtte finde passende

25 Brug af incitamentspuljen Såfremt der ved udgangen af 3. kvartal er sikkerhed for, at årets resultat bliver en positiv incitamentspulje, skal der være gjort opgaver klar, som i givet fald kan udføres for VDs andel af incitamentspuljen inden Endvidere kan der fx pr ske a conto udbetaling af entreprenørens andel af incitamentspuljen.

26 Afregningsformen Løbende økonomisk opfølgning med henblik på: at sikre, at VD kan overholde årsbudgettet for entreprisen. Budgettet (arbejdsplanen) primo året vil som udgangspunkt være baseret på aktiviteter inden for targetprisen plus 10 %. at sikre, at VDs eventuelle andel af incitamentspuljen kan anvendes i entreprisen i det pågældende år

27 Tid til en kort pause??

28 Særlige punkter i SB Middel serviceniveau - kvalitetskrav/økonomi Spærretider - rådighedstilladelser

29 Middel serviceniveau - kvalitetskrav/økonomi VDs bevillinger indebærer, at det vurderes, at der kan opnås et såkaldt middel serviceniveau (forklaring følger) Skulle det vise sig, at dette serviceniveau ikke kan opnås, er der i SB formuleret følgende:

30 Ad AB 14 - ændringer De anførte kvalitetskrav i SAB er fastlagt mhp. at opnå et fastsat kvalitetsniveau (benævnt Middel serviceniveau ). Dette forventes, at kunne opnås inden for de økonomiske rammer for det enkelte år. Såfremt dette ikke viser sig muligt, kan der - i mindre omfang og efter fælles drøftelser ultimo året før - blive justeret på kvalitetskravene i SAB. I det forudsatte samarbejde i partnering og henseende til afregningsformen kan der blive tale om at justere targetprisen som følge af justeringen.

31 Pilotprojekt om måling af faktisk kvalitet i forhold til serviceniveauer* Formål Måling af den faktisk udførte driftskvalitet på arealer og udstyr på statsvejnettet. Målegrundlag Der måles på grad af opfyldelse ( serviceniveauet ) af de strategiske mål i Standardbeskrivelsen; dvs. for hver af de 15 jobtyper. I den foreliggende Standardbeskrivelse sigter kravniveauet på opnåelse af middel serviceniveau, jf. boksen neden for. Det foreslås som vist, at skalaen udvides med to niveauer, dels højt serviceniveau og dels uacceptabelt serviceniveau.

32 Serviceniveauer: Ved Højt serviceniveau er vejen trafiksikker og holdt pænt og ensartet med respekt for omgivelserne. Der udføres forebyggende vedligehold så betids, at vejens standard hæves til et optimalt niveau. Der udføres således løbende forbedringer af anlægselementerne mhp. reducering af drift og vedligeholdsomkostninger og øgning af trafikanternes positive oplevelse af vejen Ved "Almindeligt serviceniveau" er vejen trafiksikker og holdt pænt og ensartet med respekt for omgivelserne. Der udføres vedligehold så betids, at vejens standard hæves til det oprindeligt ønskede niveau. Ved "Middel serviceniveau" er vejen stadig trafiksikker men fremtræder uensartet med hensyn til ren - og vedligehold. Der udføres det nødvendige vedligehold for at vejen ikke skal forfalde. Ved "Lavt serviceniveau" er vejen stadigvæk trafiksikker, men skæmmet af uensartet ren- og vedligehold. Der udføres kun det absolut nødvendige vedligehold for at opretholde trafiksikkerheden. På grund af udskudt vedligehold forringes vejens samfundsmæssige værdi (der opbygges et efterslæb) Ved Uacceptabelt serviceniveau forekommer tilstande, som reducerer trafiksikkerheden

33 Målemetode Karakterskala som anvendes Ved bedømmelse i marken Konklusion på gennemsnit efter målinger på vejene Serviceniveau 5 4½ - 5 Højt serviceniveau 4 3½-4½ Almindeligt serviceniveau 3 2½-3½ Middel serviceniveau 2 1½-2½ Lavt serviceniveau 1 1-1½ Uacceptabelt serviceniveau

34 Målingerne foretages af en uvildig part fx en gang i kvartalet i hvert vejcenter. Målingerne kan fx foretages på 3 udvalgte vejstrækninger (fx i alt 100 km) Hvis resultatet ikke ligger på det valgte serviceniveau, kan målingen udvides til fx 3 vejstrækninger mere. Hvis evaluator konstaterer serviceniveau 1, skal der straks ske melding til driftsafdelingen. I øvrigt foregår målingerne organisatorisk ved siden af entrepriseadministrationerne i driftsafdelingerne. Dvs. målingerne er ikke en del af kontraktgrundlaget med entreprenørerne i S10.

35 Resultater af målingerne Målingerne giver bla. følgende resultater: Konstatering af serviceniveauet i hvert vejcenter og på landsplan Konstatering af områder (jobtyper), hvor kvaliteten er for høj eller lav ift. det valgte serviceniveau Udvikling i serviceniveauet gennem tiden Måleresultater kan sammenholdes med målinger af trafikanttilfredshed

36 Eksempel på et resultatskema er vist neden for: Nr. Jobtype Vejcenter VN VMV VØ VSD VSJ VH 1 Renhold 2,7 2 Brønde og ledninger 2,9 3 Grøfter og rabatter 3,1 4 Skilte 2,4 5 Autoværn 3,6 6 Beplantning 2,6 7 Græsslåning 2,3 8 Sideanlæg 3,3 9 Vejbelysning 3,2 10 Brolæg., kantsten, fliser 2,9 11 Hegn, mv. 2,9 12 Nødtelefoner 3,0 13 Pumper 3,4 14 Vintertjeneste 2,4 15 Beredskab 2,6 Samlet gennemsnit 2,9 3,2 2,9 3,1 3,7 2,4

37 Eksempel på mål og karakterer Drift af skilte Karakter Strategiske mål: Højt serviceniveau 5 Al skiltning er fuldt synlig uden slitage og snavs på overflader og uden refleks Almindeligt serviceniveau Middel serviceniveau 4 Der er kun få skilte, som er defekte og/eller som har nogen slitage og/eller snavs på overflader 3 At give trafikanten en sikker vejledning, hvor han har behov for det. Al skiltning af betydning for sikkerheden er synlig for trafikanterne. Der er en del defekte/manglende kantpæle Lavt serviceniveau 2 Mange defekte eller manglende kantpæle. En del sekundære skilte kan ikke ses af trafikanterne. Foto illustrationer Uacceptabelt serviceniveau 1 Skilte af betydning for sikkerhed kan ikke ses af trafikanterne

38 Drift af grøfter, rabatter og regnvandsbassiner Karakter Strategiske mål Kortvarig = 10 minutter efter ophør af nedbør. Nedbørintensitet: Meget kraftig = ; Kraftig = ; middel = ; Højt serviceniveau 5 Ved meget kraftig nedbør forekommer kun meget kortvarige, mindre vandansamlinger (maksimalt 0,2 m ind på vejbanen). Almindeligt serviceniveau Middel serviceniveau (gældende Standardbeskrivelse for ?) 4 Ved kraftig nedbør forekommer kun kortvarige, mindre vandansamlinger (maksimalt 0,2 m ind på vejbanen)., som ikke medfører aquaplanning. 3 Vand kan ledes væk fra færdselsarealerne og fra vejens bærelag, så: det ikke frembyder nogen fare for trafikanterne det ikke forvolder direkte eller indirekte skade på vejanlægget det ikke er til gene eller skade for vejens naboer Vand ved udledning til recipienter overholder udledningstilladelsen, såvel vedr. mængde som forurening Skråninger, grøfter og bassiner mv. kan fungere som refugier og korridorer for den vilde flora og fauna Ved kraftig nedbør forekommer kun kortvarige, mindre vandansamlinger (maksimalt 0,4 m inde på vejbanen) Lavt serviceniveau 2 Ved middel nedbør forekommer kortvarige vandansamlinger, som dækker mere end 0,4 m ind på vejbanen Uacceptabelt serviceniveau 1 Ved middel nedbør forekommer længere varige vandansamlinger, som dækker mere end 0,4 m ind på vejbanen Foto illustrationer

39 Spærretider -rådighedstilladelser Et led i entreprisens indhold af udvikling og forsøg er: at der ikke gælder spærretider ved arbejder på sideanlæggene at der ikke skal søges rådighedstilladelser ved arbejder på sideanlæggene

40 Særlige punkter fra BUT Egnethedsbedømmelsen Tildelingsmodellen

41 Egnethedsbedømmelsen Udelukkelse Krav til dokumentation fremgår af udbudsbekendtgørelsen. Manglende eller ikke gyldige krævede dokumenter vil medføre udelukkelse. Entreprenørerne opfordres derfor til omhyggeligt at checke, at de krævede dokumenter vedlægges og er i orden. Manglende krævede oplysninger ifm. egnethedsbedømmelsen, vil medføre udelukkelse.

42 Egnethedsbedømmelsen Økonomisk og finansiel formåen Hvis flere entreprenører deltager i et solidarisk hæftende samarbejde/konsortium gælder nedenstående krav til økonomisk og finansiel formåen for summen af disse entreprenører. Hvis entreprenøren er en hovedentreprenør, som har underentreprenører gælder krav til økonomisk og finansiel formåen for hovedentreprenøren. Mindstekrav: En årlig omsætning inden for de jobtyper, som indgår i entreprisen på minimum 10 mio. DKK excl. moms. beregnet som gennemsnit for de seneste 3 regnskabsår. Egenkapitalen skal være på minimum 5 mio. DKK i regnskabet for det seneste regnskabsår.

43 Egnethedsbedømmelsen Teknisk formåen og faglig dygtighed For at blive bedømt som egnet skal entreprenøren selv eller i et konsortium eller ved underentreprenører have erfaring i alle de i entreprisen udbudte opgaver. Tilbuddet skal for hver deltager i et konsortium indeholde de krævede oplysninger. Tilbuddet skal for hver underentreprenør, der optræder med selvstændig erfaring/ekspertise indeholde de krævede oplysninger.

44 Egnethedsbedømmelsen Mindstekrav til ressourcer: Entreprenøren skal råde over entrepriseledere samt formænd, som har erfaringer med de jobtyper, som entreprisen omfatter Entreprenøren skal råde over en eller flere medarbejdere, som har erfaringer med deltagelse i udviklingsarbejde ifm. de jobtyper, som entreprisen omfatter Entreprenøren skal råde over markmedarbejdere, som har erfaringer med de jobtyper, som entreprisen omfatter. Mindstekrav til erfaringer: Entreprenøren skal have mindst 3 referencer inden for de jobtyper, som entreprisen omfatter. Referencerne må højst være 3 år gamle.

45 Tildelingsmodellen Der anvendes tillægsprismetoden; dvs. der beregnes en sammenligningsomkostning, som er summen af: Targetprisen iht. TBL Tillæg for eventuelle kapitaliserbare forbehold Tillægspris for kvalitetsopfyldelse Tillæg for kvalitetsopfyldelse beregnes for hvert underkriterium som (10-k) x Pv, hvor k er karakteren i en skala fra 0 til 10 og Pv er en prisvægt. Ved karakter på 10 gives tillægget 0 kr. Ved karakteren 0 gives et tillæg, som er 10 x Pv i mio. kr.

46 Tildelingsmodellen Prisvægte Pv i mio. kr. Entreprisens ledelse og bemanding 0,40 Udvikling og optimering 0,30 Samarbejdet 0,05 Sikring af kvalitet 0,10 Afregningsformen 0,05 Sum 0,90

47 Underkriterium - eksempel Entreprisens ledelse og bemanding Mhp. de afprøvninger/ pilotprojekter, som skal gennemføres i den 2 årige kontraktperiode, er det et krav (se Bilag SB-5), at entreprenøren etablerer en entrepriseorganisation, som har kompetencer og overskud til at deltage aktivt i afprøvningerne. Endvidere skal entreprenøren kunne agere som medspiller i udformning, gennemførelse og dokumentation af afprøvningerne. Entreprenøren skal oplyse om den tilbudte organisation med belysning af følgende funktioner: - Entrepriseledelse på grønne områder, renhold og toiletrenhold - Udviklingsledelse - Entrepriseledelse Der skal oplyses navngivne medarbejdere og vedlægges CV er. Der lægges vægt på - at entreprenørens organisation er både ledelsesorienteret og produktionsorienteret - at entrepriseledelse og udviklingsledelse ikke varetages af samme medarbejder(-e) - at entrepriselederen har et bredt kendskab til alle jobtyper i entreprisen - at der tilknyttes en udviklingsleder, som stilles til rådighed for entreprisen i mindst 50 % af sin tid. Udviklingslederen skal have dokumenterede erfaringer med gennemførelse af udviklings-processer - at der er faglig høj kompetence på alle jobtyper, herunder renhold af arealer og bygninger og beplantninger

48 Underkriterium - eksempel Udvikling og optimering Denne entreprise løber i minimum 2 år, og VD ønsker i de 2 år at gennemføre en række udviklingstiltag mhp. det næste store udbud af vejdrift i 2012, jf. Bilag SB-5. En række af de nye elementer, som indgår som tilbudsgrundlag i denne entreprise skal derfor have særlig opmærksomhed og dokumenteres primo Ved bedømmelsen lægges vægt på: - at entreprenøren på en praksisnær måde beskriver, hvorledes entreprenøren vil medvirke i udviklingstiltagene, herunder entreprenørens konkrete forslag til at supplere og forbedre disse. - at entreprenøren tilbyder at gennemføre yderligere, relevante udviklingstiltag og optimeringer/forbedringer

49 Sikring af kvalitet underkriterium og pilotprojekt Bilag SB-5: Udvikling af tillidsbaserede og IT understøttede KS processer skal være i fokus Bilag SB-6: Kvalitetsstyring er et centralt udviklingsområde for entreprisen, jf. Bilag SB-5. Derfor er grundlaget for kvalitetsstyringen ikke beskrevet som detaljerede krav. Sikring af kvalitet Entreprenøren skal vedlægge oplæg til udvikling af kvalitetsstyringen baseret på gensidig tillid og brug af IT, mv. Der lægges vægt på, at entreprenøren foreslår relevante og konkrete procedurer og metoder til sikring af kvaliteten i overensstemmelse med intentionerne udtrykt i Bilag SB-5.

50 Karakterskala Ved evalueringen af de kvalitative underkriterier benyttes en karakterskala bestående af alle heltal fra 0 til 10. Mellemliggende karakterer anvendes til at udtrykke nuancer i forhold til ovenstående definition af skalaen. Karakter Beskrivelse 0 Gives for et tilbud, som er konditionsmæssigt, og hvor der ikke foreligger nogen oplysninger, der belyser opfyldelsen af underkriteriet Gives for tilbud med en mindre tilfredsstillende opfyldelse af underkriteriet. 4 5 Gives for tilbud med en middel tilfredsstillende opfyldelse af underkriteriet. 6 7 Gives for tilbud med en god opfyldelse af underkriteriet Gives for det fremragende tilbud som bedst muligt opfylder underkriteriet med ingen eller få uvæsentlige undtagelser.

51 Tildelingsmodellen - eksempel Pv i mio. kr. k Tillægspris for kvalitet (10-k) x Pv i mio. kr. Pris i kr. Tilbudt targetpris (pa.) Evt. tillæg for forbehold 0 Ledelse og bemanding 0,40 5 (10-5) x 0,4 = Udvikling og optimering 0,30 7 (10-7) x 0,3 = 0, Samarbejdet 0,05 5 (10-5) x 0,05 = 0, Sikring af kvalitet 0,10 9 (10-9 x 0,1 = 0, Afregningsformen 0,05 3 (10-3) x 0,05 = 0, Karakter Sammenligningsomkostning

52 SAB indhold Arbejder på tilstandskrav: Særlig arbejdsbeskrivelse for renhold Særlig arbejdsbeskrivelse for renhold af toiletter og tømningsfaciliteter Særlig arbejdsbeskrivelse for ukrudtsbekæmpelse Særlig arbejdsbeskrivelse for græsslåning Særlig arbejdsbeskrivelse Regningsarbejder/udførelseskrav: Særlig arbejdsbeskrivelse Generelt Beplantning Bekæmpelse af landskabsukrudt Servicearbejder Brolægning Hegn Vintertjeneste på gangstier

53 Elementbeskrivelser eksempel - Heller R08 Heller Beskrivelse af elementet Særligt udseende Forekomst Særlige forhold/krav En helle er et hævet areal omgivet af gående og/eller kørende trafik på alle sider og bestemt til at lede trafikstrømme og/eller beskytte trafikanter. Der anvendes normalt følgende helletyper: Primær- og sekundærheller anvendes til kanalisering af trafik på primær- /sekundærvej i et vejkryds. Delehelle adskiller kørespor for trafik i samme retning. Under heller hører også det forsænkede areal til passage af fodgængere. Befæstede heller kan have overflader af asfalt, belægningssten, brosten/chaussésten og løs belægning Befæstede heller kan forekomme på alle vejtyper (Motorvej, Motortrafikvej og Hovedlandevej) I forbindelse med fejning af heller må øvrigt vejudstyr ikke tilsvines. Fejeaffald må ikke fejes ud på kørebanen. Større støvgener skal undgås. Tilstandskrav

54 Heller Renhold - Tilstandskrav Hvad skal der gøres Detaljeret krav Heller skal renholdes Heller skal i hele entrepriseperioden overholde følgende kvalitetsniveau: Kategori Mindre affald Større affald Stort affald Problemaffald Omfang Spredt Begrænset Intet Intet Stort affald og Problemaffald må ikke forekomme og skal fjernes omgående efter, at entreprenøren har konstateret affaldet eller har fået besked derom.

55 Andet Virksomhedsoverdragelse (Bilag UK-1)

56 VD organisering ved drift af sideanlæg fra 2011: Overordnet ansvarlig (VD-DRI-KOO): Søren Gludsted Repræsentanter i styregruppen: Lars Christiansen (afdelingsleder VSJ), Ghita Berg (afdelingsleder VH), Anders Rahbek (entrepriseleder). Entrepriseleder: Anders Rahbek VSJ Betina Holmqvist Renhold Toiletbygninger Anders Jenrich Beplantning Græsslåning Ukrudt Brolægning Bent Von Müllen Vintertjeneste VH Mette Harbo Renhold Toiletbygninger Christian Hjørlund/Anders Rahbek Christian Hjørlund Beplantning Græsslåning Ukrudt Brolægning Vintertjeneste

57 2. Spørgsmål i dag?

58 3. Tilbudsfasen, spørgemøde, spørgsmål Spørgsmål pr. mail; svar/rettelser på vdvejdrift.dk Spørgemøde den , kl i VSJ.

59 4. Eventuelt

Procesoptimeringsaftale Pilot Fyn

Procesoptimeringsaftale Pilot Fyn Procesoptimeringsaftale Pilot Fyn Vejdirektoratet er i færd med at udvikle et nyt vejdriftkoncept, som skal være fastlagt i forbindelse med udbud i 2012. For at fastlægge en række elementer i det nye vejdriftkoncept,

Læs mere

Udbud S10. Sideanlæg i VH og VSJ Bedømmelse af tilbud. Dato: 07.09.2010. Notat om tildeling

Udbud S10. Sideanlæg i VH og VSJ Bedømmelse af tilbud. Dato: 07.09.2010. Notat om tildeling Notat om tildeling 1 1. Konklusion Resultatet af bedømmelsen iht. bedømmelsesgrundlagt i BUT er, at tilbud fra Hededanmark er fundet økonomisk mest fordelagtigt. 2. Tilbudsfasen Bekendtgørelse om udbuddet

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) 1 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Orientering, side 3 2 Udbuddet, side 3 3 Tilbudsgrundlag, side 4 4 Forbehold og alternativer, side 4 5 Tidsrammer og vedståelse, side 4 6

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SIDEANLÆG

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SIDEANLÆG TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF SIDEANLÆG Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse: Generelt... 3 Prisregulering... 3 Afregningsform - Targetpris med risikodeling...

Læs mere

Nyt drifts set-up Arealer og udstyr Driftssouschef Michael Ebbesen

Nyt drifts set-up Arealer og udstyr Driftssouschef Michael Ebbesen Vejforum 2010 NVF årsmøde samt driftsstrategi Nyt drifts set-up Arealer og udstyr Driftssouschef Michael Ebbesen Driftsstrategianalyse 2009 bistået af McKinsey Driftsstrategianalysen resulterede i yderligere

Læs mere

Pilotprojekt i Vejcenterområde Syddanmark

Pilotprojekt i Vejcenterområde Syddanmark Udkast, 23.01.2011 Pilotprojekt i Vejcenterområde Syddanmark Baggrund Vejdirektoratet er i færd med at udvikle et nyt vejdriftkoncept, som skal være fastlagt i forbindelse med udbud i 2012. For at fastlægge

Læs mere

drift og vedligeholdelse af statsveje

drift og vedligeholdelse af statsveje Udbud 2008 drift og vedligeholdelse af statsveje Orienteringsmøder maj 2008 Dagsorden 1. Velkomst (VC) Vejnettet Udbuddenes omfang og udbudsform Entrepriseoversigt og hovedindhold 2. Udbudsmaterialet (UA)

Læs mere

Fremtidig indkøbs- og udbudsstrategi?

Fremtidig indkøbs- og udbudsstrategi? Fremtidig indkøbs- og udbudsstrategi? Det vil blive et strategisk resultatmål for Driftsdivisionen i 2010 at lave en plan, der forholder sig til indkøbsanalysens anbefalinger Kontrakter - grundlag,

Læs mere

RETTELSESBLAD NR

RETTELSESBLAD NR Spørgsmål/svar og rettelsesblad nr. 1 af 22.07.2010 Spørgsmål TAG s. 4: Incitamentspuljen: Øverst på siden er der følgende tekst: De udførte arbejder og aktuelle mængder incl. arbejderne på tilstandskrav

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-Alle GENERELT Fælles for alle delarbejder på strækninger og sideanlæg PILOT 2010 - vejdrift side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Denne side er

Læs mere

Tilbudsfase og bedømmelse af tilbud i Vejcenter Nordjylland

Tilbudsfase og bedømmelse af tilbud i Vejcenter Nordjylland Offentligt udbud af almen driftsentrepriser Tilbudsfase og bedømmelse af tilbud i Den 21/8 2008 1 1. Indledning og konklusion Dette notat indeholder på baggrund af beregninger og bedømmelser, s resultater

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012. Klar til Femern Bælt netværksmøde d. 11.10.2011

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012. Klar til Femern Bælt netværksmøde d. 11.10.2011 SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Klar til Femern Bælt netværksmøde d. 11.10.2011 STATSVEJNETTET Vejdirektoratet er ansvarlig for statens veje Statsvejnettet udgør (januar 2009) 3.790 km* Det svarer til ca. 5 %

Læs mere

Samarbejde om Vejdrift - Partnering, Pris og Udvikling

Samarbejde om Vejdrift - Partnering, Pris og Udvikling Artikel Vejforum 2011 Samarbejde om Vejdrift - Partnering, Pris og Udvikling Forfattere: Thomas B. Randrup, Forretningsudvikler, HedeDanmark A/S (thra@hededanmark.dk) Søren Gludsted, Ingeniør Vejdrift,

Læs mere

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej.

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej. PILOT FYN 2010 - vejdrift side 1 af 10 GENERELT I tilbudsliste-filen er kun følgende faner egentlig tilbudsliste: TBL-FORSIDE TBL-Styring Tilstandskrav-strækninger tilstandskrav-sideanlæg Udførelseskrav-Regningsarb

Læs mere

Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004

Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004 20. oktober 2004 Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004 Forfatter Manchet Driftschef Niels Christian Skov Nielsen, mail: nsn@vd.dk I artiklen omtales generelt partnering

Læs mere

Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver

Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver Bygherreforeningens temamøde om nye samarbejdsformer v/driftssouschef Michael Ebbesen, Vejdirektoratet Fakta Ca. 3.800 km statsveje, svarende til 5 % af det

Læs mere

Drift - Areal og udstyr

Drift - Areal og udstyr Areal og udstyr: Omfatter drift og vedligeholdelse af arealer og udstyr inden for vejskel - bortset fra asfaltbelægninger, bygværker, vintertjeneste og (trafik)systemer som signalreguleringer, ITS mv.

Læs mere

BUT for entreprise 04 Skilte på motorveje mm. og på øvrige hovedlandeveje

BUT for entreprise 04 Skilte på motorveje mm. og på øvrige hovedlandeveje 1 BUT for entreprise 04 Skilte på motorveje mm. og på øvrige hovedlandeveje INDHOLDSFORTEGNELSE side 1 Orientering 2 2 Udbuddet 2 3 Tilbudsgrundlag 2 4 Forbehold og alternativer 2 5 Tidsrammer og vedståelse

Læs mere

BUT. Entreprise 08 Sideanlæg/rastepladser Vejcenter Østjylland Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato: 08.05.2008 INDHOLDSFORTEGNELSE

BUT. Entreprise 08 Sideanlæg/rastepladser Vejcenter Østjylland Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato: 08.05.2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BUT INDHOLDSFORTEGNELSE side 1 Orientering 2 2 Udbuddet 2 3 Tilbudsgrundlag 2 4 Forbehold og alternativer 3 5 Tidsrammer og vedståelse 3 6 Tilbudsfasen 3 7 Tilbudsafgivelse 4 8 Tilbud på flere entrepriser

Læs mere

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD UBEFÆSTEDE AREALER BILAG Benedikte Piil

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD UBEFÆSTEDE AREALER BILAG Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 08. 05 2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 7251 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD UBEFÆSTEDE AREALER BILAG 7.2 Niels Juels Ga 1022 Københa vd@vd.dk 5798000893

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Entreprisekontrakt samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 Vejdrift entreprise: LVD-DRI-ND-1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ENTREPRISEK0NTRAKT LØBENDE VEJDRIFT Vejdrift LVD-DRI-ND-1

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD NVF møde d

SAMLET DRIFTSUDBUD NVF møde d SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 NVF møde d. 14.10.2011 Samlet driftsudbud 2012 Samtidigt udbud af hovedparten af drifts- og vedligeholdsopgaverne på det danske statsvejnet Offentligt udbud 1-1,5 mia. kr. pr. år

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI Dato 24. maj 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-9 Side 1/8 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI Udbud 2017 Løbende

Læs mere

Nøglefaktorer i grundlaget for drift og vedligehold Modul 1, dag 1. Kl. 13:00 til 14:00 - Søren Gludsted

Nøglefaktorer i grundlaget for drift og vedligehold Modul 1, dag 1. Kl. 13:00 til 14:00 - Søren Gludsted Drift af veje og grønne områder Nøglefaktorer i grundlaget for drift og vedligehold Modul 1, dag 1. Kl. 13:00 til 14:00 - Søren Gludsted Fra brugerbehov til kvalitetskrav Måling af kvalitet serviceniveauer

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Entreprisekontrakt samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 vedligehold AF AUTOVÆRN entreprise: LVD-AUTO-oD-4 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ENTREPRISEK0NTRAKT LØBENDE VEJDRIFT Vedligehold

Læs mere

Workshop om Kontraktpraksis, drift. Standarder for drift og vedligehold. Dansk indlæg. 24.-25. november 2009

Workshop om Kontraktpraksis, drift. Standarder for drift og vedligehold. Dansk indlæg. 24.-25. november 2009 Workshop om Kontraktpraksis, drift. Standarder for drift og vedligehold. Dansk indlæg 24.-25. november 2009 Statsvejene i Danmark Vejdirektoratet anlægger, driver og vedligeholder statsvejnettet Med kommunalreformens

Læs mere

BUT. Entreprise 03 Grøfter og rabatter Vejcenter Sjælland Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato: 08.05.2008 INDHOLDSFORTEGNELSE

BUT. Entreprise 03 Grøfter og rabatter Vejcenter Sjælland Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato: 08.05.2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BUT INDHOLDSFORTEGNELSE side 1 Orientering 2 2 Udbuddet 2 3 Tilbudsgrundlag 2 4 Forbehold og alternativer 3 5 Tidsrammer og vedståelse 3 6 Tilbudsfasen 3 7 Tilbudsafgivelse 4 8 Tilbud på flere entrepriser

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. maj 2012 KBP

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. maj 2012 KBP DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. maj 2012 KBP KBP@vd.dk Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Løbende Vejdrift" Fagområde "Vejdrift" Rettelsesblad nr. DRI-3 Tidligere udsendte rettelsesblade:

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) for Entreprise 06 Beplantning på strækninger.

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) for Entreprise 06 Beplantning på strækninger. 1 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) for Entreprise 06 Beplantning på strækninger. INDHOLDSFORTEGNELSE side 1 Orientering 2 2 Udbuddet 2 3 Tilbudsgrundlag 3 4 Forbehold og alternativer 3 5 Tidsrammer

Læs mere

Tildeling ved udbud i distrikt øst af drifts og vedligeholdelse af statsveje

Tildeling ved udbud i distrikt øst af drifts og vedligeholdelse af statsveje Tildeling ved udbud i distrikt øst af drifts og vedligeholdelse af statsveje artikel til www.udbudsportalen.dk Af kontraheringschef Per Simonsen, Vejdirektoratet, Driftsområdet og Mogens Høgsted, Vive

Læs mere

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 8 Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Skemaet nedenfor viser de elementer (fra U01 U22), som er en del af det befæstede vejareal. Det er desuden angivet med

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Svar: Se rettelsesblad 9/05.06.08.

Svar: Se rettelsesblad 9/05.06.08. 28.05.08 HedeDanmark/ Søren Bo Johansen VMV,VN, VSD,VØ 08 TBL 1. På hvilke sideanlæg befinder tankene sig? For VN fremgår dette af bilag TOI-2 For VSD og VMV fremgår dette af bilag sidst i SAB 2. Hvor

Læs mere

Tilbudsfase og bedømmelse af tilbud i Vejcenter Midt- og Vestjylland

Tilbudsfase og bedømmelse af tilbud i Vejcenter Midt- og Vestjylland Vejcter Midt- og Udbud 2008 Alm drift Offtligt udbud af alm driftstrepriser Tilbudsfase og bedømmelse af tilbud i Vejcter Midt- og 1 Vejcter Midt- og Udbud 2008 Alm drift 1. Indledning og konklusion Dette

Læs mere

Erfaringer fra Vejdirektoratets Matrixudbud 2012. Jens Kofoed, Projektleder for Vejdrift, Vejdirektoratet

Erfaringer fra Vejdirektoratets Matrixudbud 2012. Jens Kofoed, Projektleder for Vejdrift, Vejdirektoratet Erfaringer fra Vejdirektoratets Matrixudbud 2012 Jens Kofoed, Projektleder for Vejdrift, Vejdirektoratet Forudsætninger for udbuddet Driftsstrategianalyse i 2009: Kvalitetsniveauer - Sikkerhed, 100% -

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING ENTREPRISEKONTRAKT GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PJA ENTREPRISEK0NTRAKT GENMARKERING AF KØREBANEAFMÆRKNING 2014-2017

Læs mere

Samlet Driftsudbud måneder før udbud

Samlet Driftsudbud måneder før udbud Samlet Driftsudbud 2012 4 måneder før udbud Baggrunden McKinsey-rapporten Effektivisering via bedre driftsrutiner Effektivisering via bedre indkøb Beregning af efterslæb Budgettet 2000 1800 1600 1400 1200

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift. Marts 2017 RA-LVD-DRI-ND2

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift. Marts 2017 RA-LVD-DRI-ND2 Rammeaftale () Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift Marts 2017 -LVD- Side 2 af 6 MMEAFTALE 1 DELAFTALE Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: Delaftalen omfatter: Se SAB-TEK 2 PARTERNE 2.1 Aftalens

Læs mere

Elementbeskrivelser: RENHOLD Befæstede arealer Renholds- og sideanlægs--faggruppen UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: RENHOLD Befæstede arealer Renholds- og sideanlægs--faggruppen UDBUD 2012 R01 På Kørebane Eksempler, hvor er markeret med blåt: Kørebanen er den del af vejen der er bestemt for kørende inkl. færdselsarealer i rundkørsler, dog ikke cykelsti og cykelbane. Befæstede kørebaner kan

Læs mere

Samlet Driftsudbud 2012

Samlet Driftsudbud 2012 Samlet Driftsudbud 2012 Matrixudbuddet for driftsperioden 2013-2017 Overskrifter Historik hvad gjorde vi før? Hvorfor retningsændring? Hvilke overvejelser og tiltag gik forud for Udbud 2012? Resultatet

Læs mere

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Entreprise VSD-01 Ukrudtsbekæmpelse på strækninger og sideanlæg

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Entreprise VSD-01 Ukrudtsbekæmpelse på strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Ukrudtsbekæmpelse på strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 - vejdrift side 33 af 7 Indholdsfortegnelse: 1 Generelt... 34 2 Alment... 34 2.1 Omfang... 34 2.3 Entreprenørens

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Vintertjeneste APRIL 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. april 2012 ENTREPRISEK0NTRAKT VINTERTJENESTE Vejdirektoratet Samlet driftsudbud 2012 3.

Læs mere

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver Indlæg ved: Thomas Klint Martinsen, Odsherred Kommune Helge

Læs mere

Særlige Betingelser (SB)

Særlige Betingelser (SB) Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 Udgave: 13.09.2010 Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 2 Udgave 24.06.2009 ORIENTERING Disse Særlige Betingelser gælder for entreprisen S10 - Sideanlæg i vejcenter

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2013 13/13849 Anne Mette Sommer anso@vd.dk 7244 2239 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING SAP OPGAVENR.

Læs mere

Erfaringer fra udbud af vejdrift entrepriser. i 2008

Erfaringer fra udbud af vejdrift entrepriser. i 2008 Erfaringer fra udbud af vejdrift entrepriser i 2008 Notat nr. 121 August 2009 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 P0stboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax. 3315 6335 Erfaringer fra udbud af vejdrift

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Mekaniske og elektriske installationer APRIL 2012 BYGVÆRKSTEKNISKE INSTALLATIONER OG SYSTEMER ENTREPRISE: ME-BY-ND DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29.

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Mekaniske og elektriske installationer APRIL 2012 BYGVÆRKSTEKNISKE INSTALLATIONER OG SYSTEMER ENTREPRISE: ME-BY-OD-SJ DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Benedikte Piil

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 09.03 2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 7251 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD BEFÆSTEDE AREALER BILAG 7.1 Niels Juels Ga 1022 Københa vd@vd.dk 5798000893 Postboks

Læs mere

PILOT VSD Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E0 Vejmandstilsyn

PILOT VSD Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E0 Vejmandstilsyn PILOT VSD 2010 Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E0 Vejmandstilsyn PILOT VSD 2010 - vejdrift side 13 af 8 Indholdsfortegnelse side 1 Vejmandstilsyn 14 1.1 Alment 14 1.1.1 Omfang 14 1.1.2 Udstyr

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E1. Servicearbejde. Vejmandstilsyn. Tillægsaftale

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E1. Servicearbejde. Vejmandstilsyn. Tillægsaftale Udbud 2008 Side 1 af 8 Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E1 Servicearbejde Vejmandstilsyn Tillægsaftale Udbud 2008 Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse side 1 Vejmandstilsyn 3 1.1 Alment 3 1.1.1 Omfang

Læs mere

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 28-01-2016 UDKAST TIL BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SIDE 2 af 7 1. ALMENT Bestemmelser

Læs mere

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade.

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade. TILBUDSBREV VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2013 Hermed afgives tilbud på Vintertjeneste på kørebaner 2013. Tilbuddet omfatter de på vintersamlelisterne anførte entrepriser til de i vintersamlelisterne oplyste:

Læs mere

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 15 Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Skemaet nedenfor viser de elementer (fra U01 U22), som er en del af det befæstede vejareal. Det er desuden angivet med

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

Effektiv kommunal kontraktstyring erfaringer og muligheder på vejområdet. Erfaringer med vejkontrakter Jens Chr. Binder

Effektiv kommunal kontraktstyring erfaringer og muligheder på vejområdet. Erfaringer med vejkontrakter Jens Chr. Binder Effektiv kommunal kontraktstyring erfaringer og muligheder på vejområdet Erfaringer med vejkontrakter Jens Chr. Binder Udfordringer for mange kommuner i dag Problem med kvalitet af vejbelægninger og vejenes

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato 8. december 2014 Sagsbehandler Katrine Søborg Høyer Mail kash@vd.dk Telefon +45 7244 3117 Dokument 14/09168-38 Side 1/7 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Matrixudbuddet. Samlet Driftsudbud 2012

Matrixudbuddet. Samlet Driftsudbud 2012 Matrixudbuddet Samlet Driftsudbud 2012 Fakta Ca. 3.800 km statsveje, svarende til 5 % af det samlede offentlige vejnet i Danmark 45 % af vejtrafikken afvikles på statens veje Fremkommelighed og trafiksikkerhed

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 24. februar 2014 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF

Læs mere

Kommunal deltagelse i Udbud Workshop på Vejforum 2015 Torsdag den 3. december kl

Kommunal deltagelse i Udbud Workshop på Vejforum 2015 Torsdag den 3. december kl Kommunal deltagelse i Udbud 2017 Workshop på Vejforum 2015 Torsdag den 3. december kl.10.30-12.00 Program for workshoppen: Velkommen v/facilitator Anni Bjørn Kommunernes deltagelse i VDs UDBUD 2017 Status

Læs mere

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 M&E-drift - Ydre Signalanlæg. Maj 2017 RA-ME-YS-OD-TK

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 M&E-drift - Ydre Signalanlæg. Maj 2017 RA-ME-YS-OD-TK Rammeaftale (RA) Udbud 2017 M&E-drift - Ydre Signalanlæg Maj 2017 RA-ME- UDBUD2017 Dato: 28. april 2017 RA Side 2 af 6 RAMMEAFTALE 1 DELAFTALE Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: Delaftalen omfatter:

Læs mere

TILBUDSLISTE SAMT TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG BEMANDING AF TIC SEPTEMBER 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE:

TILBUDSLISTE SAMT TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG BEMANDING AF TIC SEPTEMBER 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUDSLISTE SAMT TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG BEMANDING AF TIC SEPTEMBER 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUDSLISTE Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående opgaver vedrørende Bemanding af T.I.C.

Læs mere

FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 32 af 7 SAB Servicearbejde - Udførelseskrav 10. Nov 2010 Entreprise VSD-01 PILOT FYN 2010

FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 32 af 7 SAB Servicearbejde - Udførelseskrav 10. Nov 2010 Entreprise VSD-01 PILOT FYN 2010 FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 32 af 7 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Servicearbejde på strækninger og sideanlæg FYN ER FIN 2010 - vejdrift side 33 af 7 Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt...

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Session 3-3: Renewed contract strategy for operation and maintenance Via Nordica 2012 Reykjavik SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Ét samlet udbud af de fleste drifts- og vedligeholdelsesopgaver

Læs mere

Spørgsmål. Svar: Entreprenøren skal regne med 3-4 dage inden svar på ansøgning foreligger

Spørgsmål. Svar: Entreprenøren skal regne med 3-4 dage inden svar på ansøgning foreligger Modtaget dato Spørger Firma/person Entreprise (-r) Vejcenter Udbudsdokument Spørgsmål (hvis svar er Ingen ændring kan der under spørgsmålet være anført en begrundelse. Begrundelsen er ikke en del af rettelsen

Læs mere

INDHOLD. Baggrund og historik. Samlet Driftsudbud 2012. Udgangspunkt. Bedre mængdeopgørelser. Effekter. Bedre og billigere drift Bestillerstrategi

INDHOLD. Baggrund og historik. Samlet Driftsudbud 2012. Udgangspunkt. Bedre mængdeopgørelser. Effekter. Bedre og billigere drift Bestillerstrategi VEJMAN.DK I UDVIKLING ET GRUNDLAG TIL EFFEKTIV OG BILLIGERE DRIFT AF VEJNETTET DRIFTSSOUSCHEF MICHAEL EBBESEN, VEJDIREKTORATET INDHOLD Baggrund og historik Samlet Driftsudbud 2012 Udgangspunkt Bedre og

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 11/16249 7244 3652 Hans-Carl Nielsen h UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING BESTEMMELSER

Læs mere

Notat. Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Reference Nr. Spørgsmål / svar RETTELSESBLAD NR. 3

Notat. Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Reference Nr. Spørgsmål / svar RETTELSESBLAD NR. 3 Notat Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. 24. april 2013 RETTELSESBLAD NR. 3 Reference Nr. Spørgsmål / svar ØV pkt. 4.4 72 Spørgsmål: Følgende vilkår er gældende for entreprenøren.

Læs mere

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2012

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2012 Blok 1, Organisering og planlægning (3 dage) Dag 1 24. januar 2012 09:00 Introduktion - Om baggrund for og vision med kurset (SG) - Orientering om Skovskolen, sekretariatet, mv. fremvisning af brug af

Læs mere

RAMMEAFTALE LEVERING OG MONTERING AF VEJ- VISNINGSTAVLER I ØSTDANMARK APRIL 2013

RAMMEAFTALE LEVERING OG MONTERING AF VEJ- VISNINGSTAVLER I ØSTDANMARK APRIL 2013 RAMMEAFTALE LEVERING OG MONTERING AF VEJ- VISNINGSTAVLER I ØSTDANMARK APRIL 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 16-04-2013 Rammeaftale RAMMEAFTALE Levering og montering af vejvisningstavler i

Læs mere

UDBUD AF TL RAMMEAFTALER

UDBUD AF TL RAMMEAFTALER UDBUD AF TL RAMMEAFTALER DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF TRAFIKLEDELSESSYSTEMER I SYD OG ØSTDANMARK ORIENTERINGS OG SPØRGEMØDE DEN 25-10-2013 Denne Præsentation indeholder: - deltagerliste (slide nr. 4) - orientering

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG (TABG-ME-KB)

TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG (TABG-ME-KB) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. maj 2012 TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG (TABG-ME-KB) MEKANISKE OG ELEKTRISKE INSTALLATIONER, rev. 1 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG

TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG TILBUDS- AFREGNINGS- OG BODSGRUNDLAG LØBENDE VEJDRIFT OKTOBER 2012 Dette er en arbejdsudgave. Det gældende kontraktgrundlag er de udbudte dokumenter med rettelser iht. rettelsesblade udsendt i tilbudsfasen.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008- Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008- (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Thomas Grønkær) 0017614 26. november 2008 K E N D E L S E NCC Roads A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Vejdirektoratet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Thomas Grønkær) 12. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Thomas Grønkær) 12. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017582 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Thomas Grønkær) 12. februar 2009 K E N D E L S E NCC Roads A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Vejdirektoratet. (Kammeradvokaten

Læs mere

Det gode og det mindre gode samarbejde. Erfaringer fra driftsafdelingen i vejcenter hovedstaden

Det gode og det mindre gode samarbejde. Erfaringer fra driftsafdelingen i vejcenter hovedstaden Det gode og det mindre gode samarbejde Erfaringer fra driftsafdelingen i vejcenter hovedstaden Grundlag for det gode samarbejde Et godt grundlag, en god kontrakt Et godt tilbud, rigtige priser En god organisation,

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For RENHOLD og UKRUDTSBEKÆMPELSE på vejstrækninger

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For RENHOLD og UKRUDTSBEKÆMPELSE på vejstrækninger TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG For RENHOLD og UKRUDTSBEKÆMPELSE på vejstrækninger Entreprise 01 Renhold på strækninger Vejcenter Østjylland side 2 af 10 Indholdsfortegnelse: Generelt... 3 Prisregulering...

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Mekaniske og elektriske installationer APRIL 2012 PUMPER ENTREPRISE: ME-PU-OD-H DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. marts 2012-1 ENTREPRISEK0NTRAKT MEKANISKE

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYG-AV) Entreprise: AV-OD-VIW-126

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYG-AV) Entreprise: AV-OD-VIW-126 entreprisekontrakt SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) September 2013 VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYGAV) Entreprise: AVODVIW126 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013

Læs mere

LEVERANCE AF FARTVISERE

LEVERANCE AF FARTVISERE UDBUDSBETINGELSER (BUT) LEVERANCE AF FARTVISERE JULI 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER

Læs mere

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2013

Diplomkursus Rs1: Drift af veje og grønne områder Modul 1 Kursusprogram 2013 Blok 1, Organisering og planlægning (3 dage) Dag 1 29. januar 2013 09:00 Introduktion Om baggrund for og vision med kurset (SG) Orientering om Skovskolen, sekretariatet, mv. fremvisning af brug af Absalon

Læs mere

Samlet Driftsudbud 2012. ½ måned før udbud

Samlet Driftsudbud 2012. ½ måned før udbud Samlet Driftsudbud 2012 ½ måned før udbud Baggrunden McKinsey-rapporten Effektivisering via bedre driftsrutiner Effektivisering via bedre indkøb Beregning af efterslæb Budgettet 2000 1800 1600 1400 1200

Læs mere

Status for Danmarks første OPP-vejprojekt Kliplev Sønderborg

Status for Danmarks første OPP-vejprojekt Kliplev Sønderborg Status for Danmarks første OPP-vejprojekt Kliplev Sønderborg NVF Organisering og markedsudvalg Årsmøde 4. juni 2009 i Aalborg Bo Tarp - Vejdirektoratet 1 Motorvejen Kliplev - Sønderborg 2 Fakta om motorvejen

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG F SAMARBEJDSFORM APRIL Side 1

Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG F SAMARBEJDSFORM APRIL Side 1 Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. SAMARBEJDSFORM BILAG F APRIL 2019 Side 1 Aalborg Havn A/S Udbud af Drift af grønne områder og havneservice i: Østhavnen, Oliehavne, Aalborg

Læs mere

Samlet Driftsudbud Orienteringsmøde den 14. maj i Vejle

Samlet Driftsudbud Orienteringsmøde den 14. maj i Vejle Samlet Driftsudbud 2012 Orienteringsmøde den 14. maj i Vejle Dagsorden Tidsplanen 3. april 2012: Bekendtgørelse af udbud 14. maj 2012: Formøde 3. juli 2012: Licitation Juli - august 2012: September 2012:

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. juli 2014 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2014 2. JULI 2014 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere