UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND"

Transkript

1 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND HADERUP OMFARTSVEJ (Linjebesigtigelsesforretningen den 4. og 5. oktober 2017) 1. hæfte Onsdag den 4. oktober 2017 kl samledes kommissionen i Haderup Kultur- og Idrætscenter, Haderup for at afholde en linjebesigtigelsesforretning i anledning af anlæg af Haderup Omfartsvej. Til stede var Kommissarius ved Statens Ekspropriationer i Jylland, Mette Plejdrup Nielsen, og de af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet udpegede medlemmer af kommissionen, tidligere regionskonsulent Jens Ole Juhler, Fredericia og tidligere gårdejer Niels Juel, Hadsund samt Uffe Henneberg, Ejstrupholm og Albert Vinther Krogh, Thyborøn, der af kommissarius er udtaget fra den af kommunerne udarbejdede liste over kommunale medlemmer af kommissionen. Som repræsentant for Holstebro Kommune mødte Jeanette Lind Jørgensen. Som repræsentant for Herning Kommune mødte Kim Grarup.

2 Den ledende landinspektør, Søren Andersen, mødte. Protokollen førtes af fuldmægtig, cand. jur. Anne Cathrine Worning Jensen. For anlægsmyndigheden, Vejdirektoratet, mødte områdechef Erik Stoklund Larsen, afdelingsleder Hanne Øster, projektleder John Kjærsgaard, fagprojektleder Elisabeth Helms, fagprojektleder Herluf Due Madsen, landinspektør Hanne Møller Andersen, landinspektør Michael Larsen, ingeniør Tina Jonsen og ingeniør Signe Helga Vinge Hedegaard. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Der henvises til brev af 22. juni 2017 fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, hvormed sagen forelægges for ekspropriationskommissionen. John Kjærsgaard, Elisabeth Helms og Herluf Due Madsen redegjorde for projektet og oplyste følgende: Forudsætninger Haderup Omfartsvej udgør en del af rute 34, der forløber mellem Herning og Skive. Anlæg af vejen udføres i henhold til lov nr. 382 af 26. april 2017 (anlægslov). Eventuelle ønsker om ændringer/afvigelser i henhold til loven: Tværprofilet er udvidet fra 16,00 meter kronebredde til 17,50 meter kronebredde. Ændringen er godkendt af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Efter aftale med Herning Kommune er der indarbejdet en sti langs omfartsvejen, fra Langgade, via en stitunnel under omfartsvejen, til Herningvej Syd. Transport-, bygnings- og boligministeren har i brev af 22. juni 2017 henvist projektet til behandling ved ekspropriationskommissionen, jf. lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom, 12, stk. 1.

3 Myndighedsgodkendelser I henhold til bekendtgørelse om godkendelse af offentlige vejanlæg og af ledningsanlæg m.v. i det åbne land, 2, har Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA under Miljøstyrelsen) principielt godkendt projektet i brev af 29. november Godkendelsen er givet på betingelse af: Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning er sindet at meddele godkendelse af linjeføring A2, når anlægsloven er vedtaget, og styrelsen efterfølgende har modtaget en ansøgning om godkendelse. Styrelsen vil lægge de foreliggende oplysninger til grund, herunder at de afværgeforanstaltninger, der er redegjort for i VVM-redegørelsen, gennemføres. I brev af 28. oktober 2014 har Herning Kommune meddelt følgende: Herning Kommune vurderer, at de nødvendige tilladelser kan forventes meddelt, såfremt Vejdirektoratet inddrager kommunens bemærkninger til VVM-redegørelsen i den videre projektplanlægning. Der tages dog forbehold for den egentlige sagsbehandling og vilkårsfastsættelse. I brev af 29. oktober 2014 har Holstebro Kommune tilkendegivet, at Vejdirektoratet kan forvente at få de nødvendige tilladelser og dispensationer til gennemførelse af projektet. I brev af 13. juni 2017 har Landbrugs- og Fiskeristyrelsen (under Miljø- og Fødevareministeriet) udtalt sig, herunder om hensyn til jordkvalitet og om gennemførelse af jordfordeling, jf. lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom, 13, stk. 2. I brev af 21. juni 2017 har Holstebro Kommune udtalt sig om projektet i henhold til naturbeskyttelseslovens 26 a. I brev af 30. august 2017 har Holstebro Kommune udtalt sig om projektet, jf. vejlovens 24.

4 I brev af 5. juli 2017 har Herning Kommune udtalt sig om projektet, jf. vejlovens 24. I brev af 7. juli 2017 har Herning Kommune udtalt sig om projektet i henhold til naturbeskyttelseslovens 26 a. Tegningsliste Tegn. nr. Emne Stationering Mål Rev Oversigtsplan, Linjebesigtigelse 1: A Oversigtsplan, Ejendomsforhold St : A Projektmappen: Plan St : A Længdeprofil mtv St :1.000 / A 1: Normaltværsnit 1:100 A Projektbeskrivelse Strækningen Haderup Omfartsvej omfatter en ca. 8 km omlægning af den eksisterende rute 34 mellem Herning og Skive, vest om Haderup. De midterste ca. 5,5 km af omfartsvejen anlægges som motortrafikvej med 2+1 spor og niveaufri krydsning af skærende veje. De øvrige delstrækninger på omfartsvejen anlægges med 2 spor og kryds i niveau. Omfartsvejen er stationeret fra syd mod nord med udgangspunkt i st , som er sammenfaldende med km på den eksisterende statsvej 429 Herningvej. Vejanlægget er beliggende i Herning Kommune (omfartsvejens st ) og i Holstebro Kommune (omfartsvejens st ).

5 Dimensioneringshastighed På den del af omfartsvejen, som er motortrafikvej, er planlægningshastigheden fastsat til 100 km/t. På omfartsvejens øvrige delstrækninger er planlægningshastigheden fastsat til 80 km/t. Der er i projektet benyttet traceringselementer, som opfylder vejreglernes krav til linjeføring og længdeprofil ved disse hastigheder. Strækning med 100 km/t: Mindste horisontalradius er m. Mindste vertikalradius er for opadgående knæk m. Mindste vertikalradius er for nedadgående knæk m. Største gradient i længdeprofilet er 5,0. Strækning med 80 km/t: Mindste horisontalradius er m. Mindste vertikalradius er for opadgående knæk m. Mindste vertikalradius er for nedadgående knæk m. Største gradient i længdeprofilet er 5,0. Afvanding Private og offentlige vandløb reguleres i fornødent omfang og føres under omfartsvejen. Tilslutninger Der etableres følgende tilslutninger: Kommunevej Langgade tilsluttes omfartsvejen i et T-kryds. Statsvej Herningvej tilsluttes omfartsvejen i et T-kryds i såvel sydlig som nordlig ende. Statsvej Viborgvej tilsluttes omfartsvejen i et tilslutningsanlæg udformet som et 2- planskryds med ensrettede ramper for færdsel til og fra motortrafikvejen.

6 Det bemærkes, at detailprojekteringen kan føre til en anden udformning af tilslutningerne end den viste. Sideanlæg Der etableres ikke rastepladser/rasteanlæg på strækningen. Der etableres ikke samkørselspladser på strækningen. Tværprofil Den del af omfartsvejen, som er motortrafikvej, har en kronebredde på 17,50 meter, fordelt på følgende elementer: midteradskillelse 2,50 meter 2 kørebaner a henholdsvis 4,25 meter og 7,75 meter i en given retning, afstribet med henholdsvis 1 kørespor a 3,75 meter og kantbane a 0,50 meter samt 2 kørespor a 3,50 meter og 3,75 meter samt kantbane a 0,50 meter 2 forstærkede yderrabatter a 1,50 meter På strækninger i områder med særlige drikkevandinteresser indeholder yderrabatten i tværprofilets lave side en 0,5 meter kantopsamling. De øvrige delstrækninger på omfartsvejen har en kronebredde på 11,00 meter, fordelt på følgende elementer: 2 kørebaner a 4,00 meter, afstribet med henholdsvis kørespor a 3,50 meter og kantbaner a 0,50 meter 2 yderrabatter a 1,50 meter Ramper (hanke) til omfartsvejen udføres med en kronebredde på 10,50 meter, fordelt på følgende elementer: 2 kørebaner a 3,75 meter, afstribet med henholdsvis kørespor a 3,25 meter og kantbaner a 0,50 meter 2 yderrabatter a 1,50 meter

7 Tværprofiler for veje, som ombygges eller forlægges, forhandles med de respektive vejbestyrelser inden en kommende detailbesigtigelse. Tværprofilerne vil principielt blive udformet i overensstemmelse med de eksisterende forhold. Forslag vedrørende cykelstier, naturstier m.v. fremlægges ved detailbesigtigelsen. Afrømning af nedlagte vejstrækninger Aflagte vejarealer, der tillægges private ejendomme, undersøges for forurening, og arealerne renses i fornødent omfang. Vejkasse og rabatjord opbrydes og fjernes, og arealet retableres med muldjord. Arealet bringes i en form og tilstand, der hænger sammen med de omliggende arealer. Generelle bestemmelser Fritrumsprofil Den frie højde over kørebanen er, i overensstemmelse med ministeriets vejregler, fastsat til 4,50 meter for omfartsvejen, mens den er 4,20 meter for øvrige veje. Støjafskærmning Der etableres ikke støjafskærmning på strækningen. Byggelinjer Arealerne langs Haderup Omfartsvej og langs øvrige nyanlagte, ombyggede eller forlagte offentlige veje pålægges servitut om byggelinjer, der skal sikre færdslens tarv, og at vejene senere kan udvides til en større bredde, jf. vejlovens 40, stk. 1. Byggelinjerne fastsættes således: Fra omfartsvejens midte Fra tilkørselsrampens venstre kørebanekant Fra Viborgvejs midte 50 meter 25 meter 25 meter Ved delt tracé fastlægges afstand til byggelinjen fra venstre kørebanekant.

8 Til alle ovennævnte afstande tillægges højde- og passagetillæg, der er henholdsvis 2 gange højdeforskellen mellem vejmidte og jordlinje og mindst 1,5 meter, jf. vejlovens 40, stk. 5. Der kan bygges ud til byggelinjen, hvis bygningens jordlinje ligger i højde med vejens midte. Fri oversigt Der kan pålægges servitut om fri oversigt i overensstemmelse med vejreglerne. Adgangsbegrænsning Der kan pålægges servitut om adgangsbegrænsning på ejendomme langs Haderup Omfartsvej. Færdselsrettigheder Der kan pålægges servitut om adgang over ejendomme i forbindelse med tilsyn med og vedligeholdelse af regnvandsbassiner, faunapassager m.v. Arbejdsareal m.v. Der eksproprieres midlertidigt et areal langs de nye vejarealer. Arealet bruges til arbejdsareal, materialedepot m.v. og har normalt en bredde på 10 meter. Endvidere kan eksproprieres til broarbejdspladser, interimsveje, fyldtagning, udsætning, terrænregulering, forlægninger af vandløb, ledningsarbejder, arkæologiske prøvegravninger og udgravninger m.v. Faunapassager Placering og udformning sker i samråd med Miljøstyrelsen samt Herning Kommune og Holstebro Kommune og fremgår nedenfor af afsnittet: Særlige bestemmelser. Tilgrænsende ejendomme kan pålægges servitut, der sikrer dyrenes frie passage til og fra faunapassagen, herunder at faunapassagen ikke må benyttes af mennesker og husdyr eller af kørende trafik, at der etableres beplantning som ledelinjer, og at der ikke må etableres hegning eller andre spærringer.

9 Erstatningsbiotoper Der etableres erstatningsbiotoper. Placering og udformning sker i samråd med Herning Kommune og Holstebro Kommune samt Miljøstyrelsen. Der kan pålægges servitut til beskyttelse af erstatningsbiotoper. Vildthegn Der opsættes ikke vildthegn på strækningen. Vedligeholdelse Den fremtidige vedligeholdelse, herunder vintervedligeholdelse, af de ved anlægget nyanlagte, ombyggede og forlagte veje skal - fra det tidspunkt, hvor vejene åbnes for trafik - i overensstemmelse med vejlovgivningens almindelige regler, påhvile de vejbestyrelser eller private ejere og brugere, til hvem vejene afleveres efter anlæggets færdiggørelse. Øvrige forhold Vejbestyrelsesforhold Den nuværende rute 34 Herning - Skive omklassificeres til kommunevej på strækningen Herningvej/Nørregade (statsvej 429) gennem Haderup by til kommunevej og eksisterende rute 34, Herningvej/Skivevej (statsvej 430), når omfartsvejen er anlagt. ********** De fremmødte lodsejere og disses repræsentanter havde herefter lejlighed til at udtale sig. Herefter afsluttedes mødet. Mette Plejdrup Nielsen /Anne Cathrine Worning Jensen Torsdag den 5. oktober 2017 kl fortsatte forretningen med en besigtigelse af forholdene i marken.

10 Til stede var på ny kommissarius og de af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet udnævnte og kommunalt udpegede kommissionsmedlemmer. Den ledende landinspektør mødte på ny, og protokollen førtes som på gårsdagens forretning. Herning Kommune samt Holstebro Kommune var repræsenteret som på gårsdagens forretning. Anlægsmyndigheden var endvidere repræsenteret som på gårsdagens forretning, dog mødte Tina Jonsen og Signe Helga Vinge Hedegaard ikke denne dag. Kommissionen kørte strækningen igennem i bus og gjorde holdt på en række steder, der på forhånd var aftalt med lodsejerne. Disse fik på ny lejlighed til at udtale sig. Efter besigtigelse i marken fortsatte forretningen på Sevel Kro, hvor kommissionen drøftede det fremlagte projekt i lyset af de bemærkninger, der fremkom under besigtigelsen i marken og det indledende møde i går. De væsentligste bemærkninger var følgende: Enkelte lodsejere ønskede oplyst, hvorfor der ikke etableres rundkørsler i begge ender af omfartsvejen, idet der udtryktes bekymring for lang ventetid, hvis ikke der etableres rundkørsler. Vejdirektoratets repræsentanter oplyste hertil, at der ikke etableres rundkørsler, da størstedelen af trafikanterne vil skulle ligeud. Vejdirektoratet har fået lavet vurderinger, som viser, at 85 % af bilisterne, der kommer fra syd, skal ligeud, mens alle bilister, der kommer fra nord, skal ligeud. Noget af gevinsten ved omfartsvejen ville derfor fratages, hvis der blev etableret rundkørsler. Repræsentanterne fra Vejdirektoratet oplyste endvidere, at den forventede årsdøgntrafik på omfartsvejen udgør 6.300

11 biler (4.200 biler i VVM-rapporten), mens den forventede årsdøgntrafik gennem Haderup udgør 900 biler, 500 biler på Viftrupvej samt 30 biler på Herningvej/Skivevej. Ekspropriationskommissionen drøftede det fremsatte forslag om etablering af rundkørsler og besluttede at tiltræde det af Vejdirektoratet fremsatte forslag om ikke at etablere rundkørsler. Kommissionen har ved sin beslutning lagt særlig vægt på det af Vejdirektoratet oplyste forventede kørselsmønster samt den forventede årsdøgntrafik. Der blev fremsat forslag om, at Hækvej føres under omfartsvejen. Hertil oplyste anlægsmyndighedens repræsentanter, at der ikke er lagt op til en underføring af Hækvej i anlægsloven. Vejdirektoratet er forpligtet til at skaffe vejadgang til samtlige ejendomme, og det blev af anlægsmyndighedens repræsentanter oplyst, at adgangsforholdene til ejendommene vil være klar til detailbesigtigelsen. Kommissionen drøftede det fremsatte forslag indgående og besluttede herefter at tiltræde det af Vejdirektoratet fremsatte forslag om lukning af Hækvej. Kommissionen noterede sig, at anlægsmyndigheden vil arbejde videre med adgangen til ejendommene frem mod detailbesigtigelsen. På det foreliggende grundlag fandt kommissionen således ikke grundlag for at pålægge anlægsmyndigheden at etablere en underføring af Hækvej. Der blev fremsat spørgsmål om, hvor meget Viborgvej bliver hævet over omfartsvejen samt, hvor meget omfartsvejen bliver gravet ned ved krydsningen af Viborgvej. Samtidig ønskedes det oplyst, hvorfor omfartsvejen sænkes, når den kort efter føres over Røjbæk Ådal. Repræsentanterne fra Vejdirektoratet oplyste, at detailprojekteringen ikke er færdig endnu, men at omfartsvejen formentlig sænkes ca. 1-2 meter, mens Viborgvej hæves ca. 3-4 meter. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste endvidere, at omfartsvejen føres under Viborgvej og derefter over Røjbæk Ådal, idet landskabsbroen ville blive meget lang og meget høj, hvis omfartsvejen først skulle føres over Viborgvej og derefter også føres over Røjbæk Ådal.

12 Endvidere blev der fremsat forslag om en rundkørsel i stedet for hanke, da man i så fald ville kunne slippe for at forlægge Viftrupvej. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste hertil, at trafikken hermed vil blive blandet, hvilket ikke trafiksikkerhedsmæssigt er forsvarligt. Endvidere blev det oplyst, at Vejdirektoratet er ved at undersøge muligheden for at ændre udformningen af hankeanlægget. Ekspropriationskommissionen drøftede det fremsatte forslag indgående. Adspurgt oplyste Vejdirektoratets repræsentanter, at det er det fremlagte projekt, som kommissionen skal forholde sig til. Kommissionen tiltrådte herefter det af Vejdirektoratet fremlagte projekt. Kommissionen har noteret sig, at der eventuelt kan ske en justering af projektet frem mod detailbesigtigelsen. Der blev fremsat spørgsmål om, hvorvidt forlægningen af veje i forbindelse med projektet anlægges med grus eller asfalt. Anlægsmyndigheden oplyste hertil, at Skovvænget og Hedevej i dag er grusveje, hvorfor forlægningerne også vil blive anlagt med grus. Viftrupvej og Herningvej vil derimod blive anlagt med asfalt. Flere lodsejere udtrykte bekymring for den fremtidige støj fra omfartsvejen. I den forbindelse blev der spurgt til muligheden for at lave terrænregulering. Det blev hertil oplyst af Vejdirektoratets repræsentanter, at der ikke i anlægsloven er lagt op til, at der etableres støjvolde, støjskærme eller andet. For så vidt angår muligheden for at lave terrænregulering oplyste anlægsmyndighedens repræsentanter, at det på nuværende tidspunkt ikke vides, om der er jord i overskud til en sådan regulering. Kommissionen fandt efter en drøftelse af spørgsmålet ikke, at der er det fornødne grundlag for at pålægge Vejdirektoratet at etablere støjafskærmning.

13 Der blev fremsat ønske om et ændret vejforløb af forlagt Hedevej. Herudover blev der stillet spørgsmål til, hvorvidt det er billigere at bygge en bro i stedet for at lave en underføring. Hertil oplyste Vejdirektoratets repræsentanter, at detailprojekteringen endnu ikke er færdig, samt at det muligvis kan vise sig nødvendigt at flytte underføringen henset til højt grundvand, hvor underføringen på nuværende tidspunkt er placeret. Uanset hvad skal der skaffes vejadgang til ejendommene. Det blev oplyst, at udgangspunktet i VVM-undersøgelsen er en underføring, hvilket under normale omstændigheder vil være en billigere løsning end etablering af en bro. Ekspropriationskommissionen drøftede det fremsatte forslag indgående. Adspurgt oplyste Vejdirektoratets repræsentanter, at det er det fremlagte projekt, som kommissionen skal forholde sig til. Kommissionen tiltrådte herefter det af Vejdirektoratet fremlagte projekt. Kommissionen har noteret sig, at der eventuelt kan ske en justering af projektet frem mod detailbesigtigelsen. Enkelte lodsejere ønskede oplyst, hvorvidt der opsættes dyrehegn langs omfartsvejen. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste, at spørgsmålet blev drøftet nøje i VVM-fasen, men at det i sidste ende blev valgt fra. Dyrene skal kunne passere frit. Der etableres faunapassage for mindre dyr. Enkelte lodsejere udtrykte bekymring, såfremt Skovvænget alene bliver en stiforbindelse. Endvidere blev der udtrykt ønske om, at adgangen også bliver for kørende trafik. Det vil være problematisk for nogle at vende i plantagen. Vejdirektoratets repræsentanter oplyste, at det har været overvejet, om der alene skal etableres en stiforbindelse, idet kørsel er forbudt i Feldborg Plantage. Meget afhænger desuden af jordfordelingen. Spørgsmålet er endnu ikke endeligt afklaret, ligesom kørekurver ikke er detailprojekteret.

14 Ekspropriationskommissionen drøftede projektet indgående. Adspurgt oplyste Vejdirektoratets repræsentanter, at det er det fremlagte projekt, som kommissionen skal forholde sig til. Kommissionen tiltrådte herefter det af Vejdirektoratet fremlagte projekt. Kommissionen har noteret sig, at der eventuelt kan ske en justering af projektet frem mod detailbesigtigelsen. Ekspropriationskommissionen godkendte herefter det fremlagte projekt og fastsatte følgende: Særlige bestemmelser HERNING KOMMUNE Omfartsvejen (st ) St Omfartsvejen tilsluttes statsvej 429 Herningvej. St (v.s.) Kommunevej Langgade forlægges og tilsluttes omfartsvejen i et T-kryds. St (v.s.) Der etableres en dobbeltrettet sti fra forlagt Langgade, langs omfartsvejen, til stiunderføring. St Der etableres en faunapassage for mindre pattedyr. St Der etableres en stiunderføring. St (h.s.) Statsvej 429 Herningvej forlægges og tilsluttes omfartsvejen i et T-kryds. Privat fællesvej afbrydes.

15 St Kommunevej Skovvænget forlægges og føres under omfartsvejen. St (v.s.) Forlagt Hedevej forløber mod nord langs omfartsvejen til privat fællesvej Hedevej, hvor den tilsluttes i et T-kryds. St Kommunevej Hedevej føres under omfartsvejen. St Privat fællesvej afbrydes. St (h.s.) Kommunevej Viftrupvej forlægges og tilsluttes statsvej Viborgvej i et T-kryds. St Statsvej Viborgvej føres over omfartsvejen. Der etableres et fuldt hankeanlæg. Ramperne tilsluttes statsvej Viborgvej i to T-kryds. Privat fællesvej afbrydes. St Der etableres en ca. 50 meter lang landskabsbro over Røjbæk Ådal. HOLSTEBRO KOMMUNE Omfartsvejen St St Privat fællesvej Hækvej afbrydes. St Omfartsvejen krydser en 400 kv højspændingsledning (luft).

16 St (h.s.) Statsvej 430 Herningvej forlægges og tilsluttes omfartsvejen i et T-kryds. St Omfartsvejen tilsluttes statsvej 430 Herningvej. Kommissarius anmodede anlægsmyndigheden om til den kommende detailbesigtigelsesforretning at undersøge mulighederne for at gennemføre en jordfordeling til afhjælpning af de landbrugsmæssige gener ved omfartsvejen. Hermed afsluttedes forretningen. Mette Plejdrup Nielsen Jens Ole Juhler Uffe Henneberg Niels Juel Albert Vinther Krogh /Anne Cathrine Worning Jensen Udskriftens rigtighed bekræftes. Anne Cathrine Worning Jensen

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Linjebesigtigelsesforretning den 30. og 31. marts 2006) 3. hæfte Torsdag den 30. marts 2006

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM CYKELSTI VED SKIVEVEJ (Besigtigelsesforretningen den 3. november 2015) 24. hæfte Tirsdag

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 5. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 4,0 7,70 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND ØLHOLM VEJLE N (Linjebesigtigelsesforretningen den 30. og 31. maj 2007) 4. hæfte Onsdag den 30. maj 2007 kl. 19,30 samledes

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 2,40 4,00 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Bilag til rettelsesblad nr. 3 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Projektændringer i forbindelse med ekspropriation VD/16.09.2012/sckj UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN ØLHOLM VEJLE (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. og 26. juni 2008) 9. hæfte Onsdag den 25. juni 2008

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTERVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM (Linjebesigtigelsesforretningen den 27. og 28. januar 2014) 2. hæfte Mandag den 27. januar

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN KLIPLEV SØNDERBORG (Detailbesigtigelsesforretning den 14. og 15. november 2007) 12. hæfte Onsdag den 14.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 10. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 11. oktober 2011 Udbygning af Motorring 4 mellem Taastrup

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER AARHUS - GRENAA (Besigtigelsesforretningen den 25. april 2018) 6. hæfte Onsdag

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 1. hæfte

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Anlæg af Hønsinge Omfartsvej 1. hæfte Besigtigelsesforretning den 20. januar 2016 Onsdag den 20. januar

Læs mere

Haderup Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE

Haderup Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Dato 3. juli 2014 Sagsbehandlere Hanne Wærum Lene Mikkelsen Mail lmk@vd.dk Telefon 7244 2200 Dokument 14/07412-1 Side 1/3 Haderup Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Niels Juels Gade 13

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg. Delstrækning Helstrupvej til Nørretanderupvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg. Delstrækning Helstrupvej til Nørretanderupvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg Delstrækning 47.6 49.94 Helstrupvej til Nørretanderupvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN RIIS-ØLHOLM

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN RIIS-ØLHOLM UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN RIIS-ØLHOLM (Besigtigelsesforretningen den 23. og 24. april 2008) 1. hæfte Onsdag den 23. april 2008 kl.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 98 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 98 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 L 98 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5157 Høringsnotat vedrørende forslag lov om anlæg af Haderup Omfartsvej Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 10. april 2008 og den 16. og 17. april 2008) 12. hæfte

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 36.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN ØLHOLM VEJLE (Detailbesigtigelsesforretningen den 28. og 29. maj 2008) 8. hæfte Onsdag den 28. maj 2008 kl.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Anlæg af nyt tilslutningsanlæg på Fynske Motorvej ved Odense SØ 1. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af en dobbeltrettet cykelsti på hovedlandevej 123, Lumsås Odden Færgehavn ved Lumsås

Læs mere

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 11920 Syd om Regstrup Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 Dagsorden 1. Velkomst og status på projektet 2. Oldtidsfund ved Skovvejen v/ museumsinspektør Lone Claudi- Hansen, Museum Vestsjælland 3.

Læs mere

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Amerikas plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Borgmester John Schmidt Andersen Frederikssund Kommune Aftenens ordstyrer Trine Sick Erik Stoklund Larsen

Læs mere

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 511-2014 Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 511 Dato: September 2014 Oplag: 50 Tryk: Vejdirektoratet Grundkort: Copyright Geodatastyrelsen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Anlæg af ny motorvej Syd om Regstrup (Rute 23 Elverdam Kalundborg) 1. hæfte Linjebesigtigelse den 8. og

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af støjskærm ved Sundbrovej, Svendborg 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 3.-4.

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 31. oktober samt 1. og 8. november 2011 Udvidelse af

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør (projekt)

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Anlæg af ny motorvej Syd om Regstrup (Rute 23 Elverdam Kalundborg) 3. hæfte Detailbesigtigelsen den 23.,

Læs mere

Indstilling vedrørende Haderup Omfartsvej

Indstilling vedrørende Haderup Omfartsvej Dato December 2014 Sagsbehandler Niels Fejer Christiansen Mail nfc@vd.dk Telefon 7244 3694 Dokument 14/13361 Side 1/11 Indstilling vedrørende Haderup Omfartsvej Vejdirektoratet har i 2011 gennemført en

Læs mere

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Holstebro og Mejrup (st. 10,2-16,6) og Nordre Ringvejs forlængelse Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen HOLSTEBRO Holstebro- motorvejen

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 21,40 25,00 fra Lindholtvej til Morrevej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 21,40 25,00 fra Lindholtvej til Morrevej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 21,40 25,00 fra Lindholtvej til Morrevej Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 PROGRAM 12.30 Velkomst og præsentation Formål med mødet Strategi for udbud og overvejelser - ved

Læs mere

2. etape af Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen 2. etape af Kalundborgmotorvejen - Referat af 1. møde i Naboforum 6. april 2016 Dato 12. april 2016 Sagsbehandler AEL Mail ael@vd.dk Telefon 7244 3621 Dokument 16/04813-1 Side 1/5 Emne Naboforum 1. møde,

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST

BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST. 9.829 11.194 Vejdirektoratet har lokalkontorer i Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Etablering af stitunnel med tilhørende rampeanlæg på hovedlandevej 522, Ballerup Byvej.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2013 12/04047 EKSPROPRIATION AF DEL AF EJENDOM Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. april 2012 på vegne af klager over Kommunens ekspropriationsbeslutning

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 6.-7. december 2011. Anlæg af Nykøbing Falster Omfartsvej

Læs mere

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE)

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Dagsorden 1. Velkomst 2. Baggrund Anlægslov og VVM-undersøgelser 3. Status for Ringvejen v/holbæk Kommune 4. Tidsplan

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 29.- 30. marts 2011. Opgradering af hovedlandevej 119

Læs mere

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Svendborgmotorvejen færdiggøres og åbnes Svendborg er nu forbundet med det øvrige motorvejsnet anlæg af 35 km motorvej fra Odense til Svendborg er afsluttet. Trafikanterne

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

Projektet Holstebromotorvejen, strækningen Aulum-Snejbjerg

Projektet Holstebromotorvejen, strækningen Aulum-Snejbjerg 1 Projektet Længdeprofil Tidsplan for delstrækningen Aulum-Snejbjerg (st. 40-49.94) 2014 2015 2016 2017 2018 Anlægslov Forundersøgelser og arkæologi Linjebesigtigelse Jordfordeling Detailbesigtigelse Motorvejen

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018 Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest Informationsmøde 16. maj 2018 Program Velkomst Gennemgang af projektet og tidsplanen Ekspropriation Støjbekæmpelse langs statsvejene 20

Læs mere

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk Til Kerteminde Kommune att. Kent Stephensen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Dato: 19.02.2008. Bemærkninger til planforslaget

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 8. hæfte Detailbesigtigelse den 28. og 29. september samt 5. og 6. oktober 2011 Anlæg af Frederikssundmotorvejen

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 17. august 2010. Etablering af forbindelsesrampe til

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens.

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens. Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04087-36 Side 1/6 Ekspropriation til anlæg af cykelsti, Vodskovvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 8. marts 2011. Anlæg af Slagelse Omfartsvej, Etape 2

Læs mere

motorvejen bording - funder - anl ægsarbejdet

motorvejen bording - funder - anl ægsarbejdet motorvejen bording - funder - anl ægsarbejdet Er der spørgsmål, som du ikke finder svar på i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: Projektbeskrivelse Projektleder Robin Højen Madsen Vejdirektoratet,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Projektet Holstebromotorvejen, delstrækningen Ljørring - Sinding

Projektet Holstebromotorvejen, delstrækningen Ljørring - Sinding 1 Projektet Længdeprofil 2014 2015 2016 2017 2018 Anlægslov Linjebesigtigelse Forundersøgelser (arkæologi, geoteknik) Jordfordeling Detailbesigtigelse Ekspropriation af hele ejendomme Ekspropriation, broer

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

Referat af borgermøde

Referat af borgermøde Dato 27. oktober 2014 Sagsbehandler Niels Fejer Christiansen Mail nfc@vd.dk Telefon 7244 3694 Dokument 14/13361-3 Side 1/9 Referat af borgermøde Emne Borgermøde om VVM-undersøgelsen af Haderup Omfartsvej

Læs mere

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje.

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. oktober 2012 11/07286 AFSLAG PÅ DISPENSATION FRA VEJBYGGELINJE I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015 Tilslutningsanlægget ved Ødisvej Borgermøde den 24. marts 2015 Program Velkomst Udvalgsformand Knud Erik Langhoff, Kolding Kommune Projektgennemgang Projektleder Niels Koefoed, Vejdirektoratet Afdelingsleder

Læs mere

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Sammenfattende rapport Rapport

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Sammenfattende rapport Rapport Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Sammenfattende rapport Rapport 509-2014 Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Sammenfattende rapport Rapport 509 Dato: September 2014 Oplag: 300 Tryk: Vejdirektoratet ISBN

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

Forslag. Lov om anlæg af Haderup Omfartsvej

Forslag. Lov om anlæg af Haderup Omfartsvej Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 14 Offentligt Forslag til Lov om anlæg af Haderup Omfartsvej 1. Transport- og bygningsministeren bemyndiges til: 1) at anlægge en omfartsvej vest

Læs mere

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2011 11/17774 Rasmus Larsen rl@vd.dk 7244 3630 UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY OPGAVEBESKRIVELSE NOVEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

Ribe Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE

Ribe Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Dato 29. juni 2015 Sagsbehandlere Lene Mikkelsen Mail lmk@vd.dk Telefon 7244 2373 Dokument 15/?????-1 Side 1/30 Ribe Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Niels Juels Gade 13 Postboks 9018

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25.juni 2012 M10-5123-007-0 Søren Ungstrup svu@ramboll.dk 5161 6255 M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL ST. 126.30

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

Ribe Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport

Ribe Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport Ribe Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 536-2015 Ribe Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 536 Dato: September 2015 Oplag: 250 Tryk: Vejdirektoratet ISBN (NET): 978-87-93184-59-6

Læs mere

Forslag. Lov om anlæg af Haderup Omfartsvej

Forslag. Lov om anlæg af Haderup Omfartsvej Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2016-17 Fremsat den 14. december 2016 af transport-, bygnings- og boligminister (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om anlæg af Haderup Omfartsvej 1. Transport-, bygnings-

Læs mere

Ny Storstrømsbro. Besigtigelse 14. september 2015

Ny Storstrømsbro. Besigtigelse 14. september 2015 Ny Storstrømsbro Besigtigelse 14. september 2015 Ny Storstrømsbro Gennemgang af projektet, v/ Projektchef Niels Gottlieb Støj v/ Jakob Fryd, Vejdirektoratet Gennemgang af besigtigelsesmaterialet v/ Landinspektør

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere