Opstillingsgrundlag. Jeg opstiller til repræsentantskabet for at være med til at fastlægge DS-linierne for de kommende 2 år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opstillingsgrundlag. Jeg opstiller til repræsentantskabet for at være med til at fastlægge DS-linierne for de kommende 2 år."

Transkript

1 Maria Dalgaard Sønder Skole- og Dagtilbudssocialrådgiver Opstillingsgrundlag. Jeg ønsker at bidrage til den demokratiske proces, når de overordnede retningslinjer og den politiske linje for DS' fremtidige arbejde skal drøftes på REP18. Jeg deltog i REP16 og ønsker at deltage i endnu et repræsentantskab. Margrethe Bennike Bosat i Aarhus. Opstillingsgrundlag. Jeg opstiller til repræsentantskabet for at være med til at fastlægge DS-linierne for de kommende 2 år. Jeg er organisatorisk især optaget af vigtigheden af at have socialrådgiverne organiseret og ikke mindst få de nyuddannede i tale for at fastholde vores faglige, fælles styrke at få teori, praksis og forskning til at hænge sammen f.eks. ved fortsat styrkelse af faggrupperne som forum for faglig udvikling og afsæt til indspark til DS ift politikudformning (har selv deltaget i en faglig baggrundsgruppe for DS). Jeg ønsker mest mulig praksis indarbejdet i socialrådgiveruddannelsen. at være i åben og kritisk dialog om indhold og grænsesætning ift socialt arbejde i offentligt, privat og frivilligt regi en meget aktuel problematik. Jeg har en lang arbejdsbaggrund især indenfor beskæftigelsesområdet på kommunalt og amtsplan og rehabilitering af traumatiserede flygtninge i Psykiatriens regi. Jeg er nu uafhængig af det faste arbejdsmarked. Jeg er fortsat aktiv i bestyrelsen for Traumefaggruppen og har tidvis undervisning indenfor traumeområdet, og jeg er delegeret i vores pensionskasse, PKA. Den røde tråd i mit liv - arbejdsmæssigt og privat - er inklusion, ligestilling, at hjælpe personer til at blive "herre i eget hus" / være autonome. Kim Nissen Opstiller til Repræsentantskabet 2018 (REP18)

2 Lars Kiilerich Majdal 41 år og bosat I Aarhus. Uddannet socialrådgiver i Gift med Marlene og sammen har vi, Klara på 12 år og Hedvig på 8 år. Opstillingsgrundlag til regionsbestyrelsen i Nord. Jeg har siden 2016 være suppleant til Regionsbestyrelsen i Nord. Det har været interessant at indgå i bestyrelsesarbejdet og det har givet mig et større indblik i Dansk Socialrådgiverforening og det arbejde. Det er noget jeg gerne vil fortsætte med at deltage i og arbejde med. Derfor håber på din stemme til valget. Årsagen til at jeg genopstiller, er et fortsat ønske om at tage en aktiv del i DS og socialrådgiverfagets fremadrettede udvikling og styrke faget. Eksempler på områder jeg har arbejdet med i den sidste toårige periode: Personligt er jeg interesseret i at gå aktivistisk til værk og har over flere omgange har jeg været på VIA Aarhus for at vise flaget på vegne af DS og regionen, mødtes med de socialrådgiverstuderende og oplyst om DS, så vi har fået flere nye medlemmer til SDS og DS. Deltaget i møder i den nyoprettede forening Forening til fremme af kritisk socialt arbejde. I forbindelse med FTF-A s Delegeretmøde, var jeg forslagsstiller til, at vores A-kasse, skulle igangsætte et tilbud til langtidsledige medlemmer. Med i planlægningen af og været frivillig i forbindelse med afholdelse af 1. maj i Aarhus. Ellers deltaget i diverse DS-arrangementer. Ting jeg finder vigtigt at fokusere på og arbejde videre med: Nu, og såvel som sidst, da jeg opstillede, er medlemsindflydelse et kardinalpunkt for mig og styrkelsen af vores fagforening og af det faglige fællesskab, gerne gennem en styrkelse/udbredelse af organiseringsindsatsen. Vi rykkede alle tættere sammen i forbindelse med OK18, og stod Skulder ved skulder med andre fagfæller på tværs af fag og sagde fra, det viste at solidariteten stadig er stærk, lad os fortsætte med det. Et fokus kan være: hvad samler os?! Gerne flere faglige og sociale arrangementer, der styrker det faglige og sociale fællesskab, noget jeg gerne vil arbejde mere for i bestyrelsesarbejdet. Da Region Nord geografisk set er et stort område og der kan være langt i forhold til transport - og det tidsmæssige aspekt -, kan en mulighed være at benytte sig af Webinar at fx et fyraftensmøde vises live og online. Så kan mødet fx ses sammen med kolleger på arbejdspladsen eller på eget medie, så flere medlemmer kan drage nytte af diverse foredrag mm. Det er bekymrende, hvor mange fagfæller, der rammes af stress. Der håber jeg, vi som bestyrelse kan være med til at afhjælpe og støtte op; hvad end der er årsag til stress, om det er det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, eller strukturelle årsager bag. Vi skal have fokus på, hvad der kan minimere de forhold, der skaber stress. Der vi står stærkest er, når I får mulighed for at give jeres besyv med, så kom gerne med forslag og konstruktive indspark, det er noget, der styrker medlemsdemokratiet. Så tag endelig kontakt til bestyrelsen. Lars Kiilerich Mejdal Mail: lkmejdal@gmail.com

3 Lena Skovgaard 41 år, bosiddende i Herning og ansat ved Holstebro Kommune. Opstillingsgrundlag til Regionsbestyrelsen. Hvem er jeg? Jeg er uddannet socialrådgiver fra Aalborg Universitet i I mit arbejdsliv har jeg, siden 2003, arbejdet i Voksenpsykiatrien ved Holstebro Kommune. Jeg blev uddannet praktikvejleder i 2007 og har siden den tid, haft flere studerende under mine vinger. Derudover har jeg, siden 2008, været valgt som tillidsrepræsentant for nu 19 socialrådgivere, og en del af klubbestyrelsen for socialrådgivere ved Holstebro Kommune. Jeg har været regionsbestyrelsesmedlem i 6 år. I den forbindelse har jeg siddet 3 år i Uddannelsesudvalget, som repræsentant for Dansk Socialrådgiverforening. Jeg ønsker at fortsætte mit virke som bestyrelsesmedlem i Region Nord, da jeg finder opgaven meningsfuld, relevant og vigtig for faget. Hvorfor stiller jeg op? Jeg genopstiller til Regionsbestyrelsen i Nord, da jeg føler, at jeg stadig har noget at bidrage med. Jeg vil fortsat gå til opgaven med stort entusiasme og engagement og bidrage med min erfaring fra praksis. Jeg har gennem årene opnået en del erfaring i det fagpolitiske arbejde på flere niveauer. Jeg har viden om arbejdsvilkår, og forbedring heraf, samt kompetenceudvikling for de enkelte socialrådgivere. Hvad vil jeg arbejde for? Jeg vil have øget fokus på sikring af bedre arbejdsvilkår/-miljø, så den enkelte socialrådgiver oplever større arbejdsglæde, undgår sygemeldinger grundet for stort arbejdspres ved tilpas sagstal/opgaver samt forebyggelse af vold/trusler. Ved at sikre, at løn- og ansættelsesvilkår svarer til de kompetencer, socialrådgiverne har tilegnet sig, og som anvendes i dagligdagen, anerkendes socialrådgiverne for deres indsats. Gennem oplæring og mentorprogrammer for nyuddannede og nyansatte ruster man socialrådgiverne til at varetage fremtidigt arbejde. Særligt brænder jeg for at udbrede viden om investeringer inden for det sociale område. Ved at investere i det socialfaglige arbejde styrkes socialrådgivernes faglighed. Hvis der iværksættes en hurtig indsats med tæt og hyppig opfølgning, har det vist sig, at borgernes livskvalitet øges, socialrådgivernes arbejdsglæde højnes og kommunernes økonomi forbedres.

4 Jeg vil deltage og bidrage ide faglige drøftelser og udfordre nuværende praksis og tilgange samt arbejde på at finde kreative og realiserbare løsninger på de udfordringer, vi møder i vores daglige virke som socialrådgivere og i DS. Som praktikvejleder har jeg påtaget mig en opgave i at klæde de studerende på til at blive fagligt dygtige socialrådgivere. Jeg vil arbejde for, at Dansk Socialrådgiverforening har et fremmende samarbejde med skolerne, så vi får socialrådgivere, som er velfunderende, reflekterende og bidrager til at højne den socialfaglige indsats. Ydermere vil jeg, på baggrund af erfaring, arbejde videre for, at de studerende opnår en socialrådgiveridentitet og brænder for faget. Jeg vil have fokus på etableringen af gode faglige medlemsarrangementer i Region Nord, så vi også fremadrettet bidrager til det socialfaglige fællesskab med mulighed for drøftelse af konkrete emner, udfordringer og udvikling. Jeg håber ovenstående kan bidrage til, at jeg kan fortsætte mit arbejde i Regionsbestyrelsen. Udover at jeg stiller op til Regionsbestyrelsen har jeg ydermere valgt at være kandidat til en post i Hovedbestyrelsen. Mine bevæggrunde herfor er, at jeg ønsker at styrke kommunikationen og samarbejdet Regionsbestyrelsen og Hovedbestyrelsen imellem, dette for at fremme organizing tankegangen, som besluttet på REP 2014 (DS 2022). Jeg ønsker ligeledes at deltage på Repræsentantskabsmødet 2018 (REP18), så jeg kan deltage i drøftelserne og være med til at tegne den overordnede politik og de overordnede retningslinjer for Dansk Socialrådgiverforeningens arbejde. Matilde Lundgaard Genopstiller til Regionsbestyrelsen i Region Nord Michelle Aarup Kristensen Opstiller til Repræsentantskabet 2018 (REP18) Sisse Dam Opstiller til Repræsentantskabet 2018 (REP18)

5 Sune Kirketerp 35 år og bosat i Stavtrup. Gift med Pia og sammen har vi Herbert på 5 år og Ludvig på 2 år. Opstillingsgrundlag til bestyrelsen i DS region nord samt til REP2018 Jeg er uddannet socialrådgiver i 2008 og har arbejdet i socialpsykiatrien (Århus) det meste af mit arbejdsliv. Udsatte voksne har altid haft min interesse og jeg tror på at et samfundsbæredygtighed måles på hvordan det behandler dets mest udsatte borgere. Jeg har primært erfaring fra myndighedsarbejdet men også lidt udføre erfaring. Aktuelt arbejder jeg i én nyoprettet funktion som psykiatrisk brobygger på Psykiatrisk Hospital Risskov. Jeg har fungeret som tillidsrepræsentant i 5 år. Derigennem har jeg tilegnet mig viden (TR-kurser), erfaring med overenskomster, lønforhandling, sygefraværssamtaler, ansættelsessamtaler, arbejdsmiljøarbejdet samt deltagelse i MED. I de tre perioder jeg har siddet i bestyrelsen har jeg bidraget aktivt i løsningen af bestyrelsens opgaver, herunder arrangeret medlemsarrangementer, påtaget mig værtrolle og indgået i faglige drøftelser på bestyrelsesmøderne. Jeg har siddet i Uddannelsesudvalget på VIA UC hvor jeg arbejder for en større praksis-orientering på uddannelsen mhp. mindske oplevelsen af praksis-chok. Aktuelt har jeg fokus på at skabe et stærkt samarbejde med SDS i regionen. Som jeg ser det: et stærkt SDS = stærkt DS på uddannelserne! Det vil betyde flere studentermedlemmer (og potentielle medlemmer når de er færdige) samt en positiv professionsudvikling. Sammen med andre bestyrelsesmedlemmer har jeg været med til at afholde flere infoboder på uddannelsen. Et andet fokus for mig er flere arrangementer af medlemmer for medlemmer. Jeg synes, vi skal blive bedre til at bruge alle de dygtige socialrådgivere som er i foreningen som oplægsholdere eller arbejdspladsbesøg. Det behøver heller ikke altid at have et fagligt indhold f.eks. har jeg selv været med til at stå for flere ølsmagninger i foreningen. Det styrker sammenhængskraften i foreningen at mødes på tværs af kommuner, regioner, forvaltninger og afdelinger. Hvis vi kender hinanden bedre bliver vi også bedre til at imødegå fremtidens udfordringer. Jeg tænker at vi med fordel vil kunne satse på flere netværksskabende sociale arrangementer, evt. Juletræsfest som Region Øst har stor succes med. Voksenområdet har dog altid haft mit hovedfokus. Alt for mange kommuner har sparet og sparet på det sociale voksenområde, Århus kommune er ingen undtagelse. Som tillidsrepræsentant var én af mine fornemmeste opgaver at kæmpe for at forbedre arbejdsvilkårene for mine kollegaer. Men på trods af drøftelser med ledelsen, MED system, direktion og rådmand blev der ikke foretaget mærkbare forandringer på arbejdsmiljøet. Jeg indså, at der er/var behov for mere slagkraftige argumenter og eksempler i drøftelsen med ledelse og byråd om investering på det sociale voksenområde. Efter en masse benarbejde er det nu lykkedes at få nedsat en ressourcegruppe i DS som har til formål at indsamle gode eksempler på investeringer (f.eks. Holstebro) og udarbejde konkrete anbefalinger som vil kunne bruges i dialogen med ledelse og

6 politikere omkring implementering af investeringsstrategi i kommunerne. Der arbejdes netop nu på et politikpapir som skal fremlægges på REP forslaget indeholder bl.a. informationsmøder for medlemmer, TR ere og politikere i DS mhp. at klæde folk på til at gå i dialog med ledelse og byråd. Jeg er stolt af at DS nu melder sig aktivt ind i kampen for at vende tænkningen på det sociale voksenområde fra besparelse til investering. Jeg er socialrådgiver og stolt af mit fag! Jeg tror på at vi er stærkere sammen end hver for sig. De som kender mig ved at jeg brænder for at styrke socialrådgivernes faglige fællesskab; Dansk Socialrådgiverforening. Derfor genopstiller jeg til Regionsbestyrelsen mhp. at fortsætte mit arbejde og samtidig gøre min indflydelse gældendetil Repræsentantskabsmødet Mange fagpolitiske hilsner, Sune Kirketerp Jeppe Hvas Andersson Opstillingsgrundlag. Jeg har været valgt til regionsbestyrelsen siden 2015, og jeg stiller hermed op til min 3. periode. I regionsbestyrelsen har jeg været en del af arbejdet omkring organisering og været fortaler for et fokus på rekruttering af nye medlemmer, og sideløbende arbejdet med at udvikle vores fællesskaber på arbejdspladserne gennem aktive og engagerede medlemmer. Til dagligt arbejder jeg i Ungecenter Brønderslev som koordinerende sagsbehandler i en blandet stilling som myndighedsperson indenfor både beskæftigelsesområdet, servicelovens voksenområde samt misbrugsområdet. Siden 2016 har jeg været valgt som tillidsrepræsentant på arbejdspladsen. Jeg mener, at Dansk Socialrådgiverforenings største styrke er vores medlemmer, og mit mål med mit engagement i forening er at sikre det bedste vilkår for, at så mange medlemmer som muligt engagerer sig og bidrage til foreningen og fagets udvikling. Som en del af den nuværende regionsbestyrelse har jeg været med til at skrive forslaget til aktivitetsplanen 2019/2020, og jeg står bag de indsatser og fokusområder som er beskrevet i denne. Den viden og de kompetencer som vi medlemmer besidder, er afgørende for at skabe gode forhold indenfor både arbejdsmiljø og lønudvikling og samtidig også for de borgere som vi arbejder med. Jeg tror på, at Dansk Socialrådgiverforening går en stor fremtid i møde, og jeg ønsker at være en del af den udvikling gennem mit engagement i regionsbestyrelsen og repræsentantskabet."

7 Ida Louise Jervidalo Opstillingsgrundlag Efter 2 år i Regionsbestyrelsen ønsker jeg at fortsætte et vigtigt fagpolitisk arbejdet og kæmpe for, at vi som socialrådgivere bliver hørt og værdsat. Jeg genopstiller derfor både til Regions-Bestyrelsesposten og til Repræsentantskabet i DS - nov Mit fokus er, at vi skal arbejde og kæmpe for øget respekt, anerkendelse og viden om socialrådgiverfaget. Vi skal udbygge og styrke det organiserede fællesskab, hvor tillids-og arbejdsmiljørepræsentanter sammen med medlemmerne giver os et stærkt fundament på arbejdspladserne, som vi alle skal være stolte af og værne om. Vi skal ytre os som fagpersoner - og som Forening og Regionsbestyrelse understøtte og arbejde for at vi, medlemmer opnår en bedre hverdag med gode vilkår, rammer og ordentlige arbejdsbetingelser. En hverdag hvor vi ikke bliver syge og stressede af alt for store arbejdsmængder - og så vi med vores faglighed kan hjælpe andre - nemlig vores borger, oftest de mest udsatte til en bedre hverdag. Et godt arbejdsmiljø og trivsel er afgørende for vores arbejdsglæde. Det skal vi have endnu højere op på dagsorden. Vi skal styrke vores position i samfundet og på den enkelte arbejdsplads og vi skal have flere med - lige fra studerende på skolerne, til nyuddannede til erfarne og gamle i gårde - for derigennem bliver vi synlige, og vi får også et stærkere mandat og større argumentationskraft, når vi skal forhandle løn- og arbejdsvilkår. Jeg er ambitiøs på socialrådgiverfagets vegne. Jeg tror på en stærk fremtid. Kort om mig Til daglig arbejder jeg som Fællestillidsrepræsentant for Socialrådgiverne i Aarhus. At være socialpolitisk engageret og fagpolitisk aktiv ligger indbygget i mit DNA og lige siden jeg blev uddannet i 1991 har jeg været optaget af vores faglige fællesskab og ønsket om at øge vores fags indflydelse. Har tidligere gennem flere år siddet i den gamle Bestyrelse i daværende Kreds Aarhus og været valgt til en række Repræsentantskabermøder. Har årelang praksiserfaring fra flere kommunale myndighedsområder, men i særdeleshed fra Beskæftigelsesområdet. Især indenfor Ungeområdet, hvor jeg aktuelt har min formelle ansættelse og hvor jeg gennem flere år har virket som tillidsrepræsentant for mine kolleger. Er netop blevet udpeget til Udsatterådet i Aarhus kommune og skal være med til at give stemme til vore udsatte grupper i byen. Derudover hygger jeg mig også med at skrive en klumme i fagbladet i ny og næ. Morten Ejgod Nielsen Genopstiller til Regionsbestyrelsen i Region Nord

8 Lilian Steenberg Hansen Jeg har i mange omgange siddet i Region Nords bestyrelse og har valgt ikke at genopstille. MEN det betyder ikke at jeg er færdig med at være aktiv i Dansk Socialrådgiverforening. Jeg vil gerne fortsat være med til at drøfte og beslutte den overordnede politik og retningslinjer for Dansk Socialrådgiverforenings arbejde både på kortere og længere sigt. Derfor stiller jeg op til Repræsentantskabsmødet. Jeg kan desværre ikke være med til generalforsamlingen og Region Nords fejring af foreningens 80 års fødselsdag. Lige nogle data omkring mig: Jeg hedder Lillian Steenberg Hansen, uddannet socialrådgiver i 1999 og har været aktiv på både på studiet og i Dansk Socialrådgiverforening. I 2014 blev jeg udannet supervisor fra Albatros. Til dagligt arbejder jeg i Job- og Integrationshuset som faglig koordinator og socialfaglig konsulent på integrationsområdet.. Selv om jeg desværre ikke kan deltage på Generalforsamlingen, håber jeg alligevel på at få din stemme

Opstiller til Dansk Socialrådgiverforening, Regionsbestyrelse, Region Nord. Lillian Steenberg Hansen. Opstillingsgrundlag

Opstiller til Dansk Socialrådgiverforening, Regionsbestyrelse, Region Nord. Lillian Steenberg Hansen. Opstillingsgrundlag Opstiller til Dansk Socialrådgiverforening, Regionsbestyrelse, Region Nord. Lillian Steenberg Hansen Jeg hedder Lillian Steenberg Hansen og genopstiller til Region Nords Bestyrelse. Jeg er uddannet socialrådgiver

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2016

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2016 Referat RB-møde 161206 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2016 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Århus Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00 Mødet begynder

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 1. marts 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 1. marts 2018 Godkendt - referat RB-møde 180301 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 1. marts 2018 Bestyrelsesmødet afholdes VIA University College, lokale A231, Gl Struervej 1, 7500 Holstebro. Program Kaffe

Læs mere

Region Nord Generalforsamling

Region Nord Generalforsamling Region Nord Generalforsamling 1 Referat Århus 5. oktober 2018 Godkendelse af dagsorden 1. Valg af dirigent, bestyrelsen foreslår Per Westersø. Valg af referent. Konsulent Ole Hervik og konsulent Susanne

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 19. januar 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 19. januar 2017 Godkendt - referat RB-møde 170119 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 19. januar 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Holstebro, Fredericiagade 27-29, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 25. januar 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 25. januar 2018 Godkendt referat RB-møde 180125 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 25. januar 2018 Bestyrelsesmødet afholdes Grøndalsvej 1, 8260 Viby J (grøn bygning) Sune tager imod jer i receptionen. Program

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2018 Godkendt - referat RB-møde 181206 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2018 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Århus Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst ktivitetsplan 2018-2020 TEM 1: BEDRE ORGNISERING OG FLERE KTIVE MEDLEMMER Region Øst skal være en stærk part i forhandlinger både lokalt og på landsplan. Det kræver

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Godkendt - referat RB-møde 170221 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Godkendt referat RB-møde 190306 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Bestyrelsesmødet afholdes i Randers Laksetorvet 1 C.3.10, 8900 Randers Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Godkendt referat RB-møde 190430 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Bestyrelsesmødet afholdes på Cafe Utopia, Danmarksgade 3, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017 referat RB-møde 171115 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017 Bestyrelsesmødet afholdes ved 3F på Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Lokale 554 på 2. sal Program Kaffe og rundstykker

Læs mere

Opstillingsgrundlag. Heidi Poulsen

Opstillingsgrundlag. Heidi Poulsen Heidi Poulsen Jeg har i flere perioder være valgt til Regionsbestyrelsen og jeg finder stadigvæk arbejdet interessant, så derfor har mod på og lyst til at fortsætte. Jeg er ansat i Odense Kommune, hvor

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Kære DS-repræsentanter Først og fremmest endnu en gang tak for to forrygende dage ved REP16, hvor vi både fik taget hul på en række

Læs mere

Region Nord Generalforsamling

Region Nord Generalforsamling Region Nord Generalforsamling 1 Referat Godkendelse af dagsorden Valg af dirigent. FTR i Viborg Kommune Jens Hellmann blev valgt Valg af referent. Konsulent Ole Hervik og konsulent Susanne Futtrup blev

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 2. maj 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 2. maj 2018 Godkendt referat RB-møde 180502 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 2. maj 2018 Bestyrelsesmødet afholdes Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30 Mødet begynder kl.

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 2. marts 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 2. marts 2015 Referat - godkendt RB-møde 150302 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 2. marts 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg lokale 408, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

VELKOMMEN SOM TR I DS

VELKOMMEN SOM TR I DS VELKOMMEN SOM TR I DS Dansk Socialrådgiverforening 2 Kære nye tillidsrepræsentant Vi er glade for at kunne byde dig velkommen til Dansk Socialrådgiverforenings stærke faglige fællesskab for vores mange

Læs mere

gladsaxe.dk Personalepolitik

gladsaxe.dk Personalepolitik gladsaxe.dk Personalepolitik 2016 1 personalepolitik I Gladsaxe Kommune har vi høje ambitioner. Vi er en stærk velfærdskommune, der løser de kommunale opgaver på et højt niveau. Vi er en kommune, som prioriterer

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 7. november 2016

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 7. november 2016 Referat RB 20161107 Dagsorden Dato 7. november 2016 PV Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 7. november 2016 Bestyrelsesmødet afholdes i Viborg på Hotel Scandic, Hasle, Rytoften 3, 8210 Århus V Program

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. august 2016

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. august 2016 referat RB-møde 160824 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. august 2016 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30 Mødet begynder

Læs mere

Medarbejder i Glostrup Kommune

Medarbejder i Glostrup Kommune Medarbejder i Glostrup Kommune FORNØJELSE Engagement Trivsel FORNYELSE Udvikling Indflydelse FAGLIGHED Kvalitet Kompetence FÆLLESSKAB Samarbejde Sammenhold Fælles forventninger til et godt medarbejderskab

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 14. september 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 14. september 2017 Godkendt - referat RB-møde 170914 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 14. september 2017 Bestyrelsesmødet afholdes på Specialcenter Skovvang, Herningvej 74, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150528 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse Organisering Refleksiv kompetence Professionel Pædagogisk faglighed i Dagtilbuddet Kommunikation Pædagogisk

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet indenfor integrationsområdet budt på mange og store udfordringer.

Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet indenfor integrationsområdet budt på mange og store udfordringer. Referat fra Generalforsamling i Integrationsfaggruppen 13.marts 2014 på Frederiksberg C 1. Valg af dirigent og referent Karina Nørager 2. Formandens beretning Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150922 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Beretning for DSK Flere skal med!

Beretning for DSK Flere skal med! Beretning for DSK 2015-2016 Flere skal med! Som I kan læse af den skriftlige beretning, har det været et begivenhedsrigt år i DSK. Aldrig har vi afholdt og været involveret i så mange arrangementer for

Læs mere

Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017.

Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017. Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017. Aarhus Kommune arbejder for at skabe attraktive og bæredygtige arbejdspladser for medarbejderne ansat

Læs mere

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater.

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater. Navn: Skole: Stiller op som: Rikke Harboe Jensen Rønbækskolen Kredsformand Som lovet på sidste valggeneralforsamling, har vi i kredsstyrelsen diskuteret og arbejdet frem imod et generationsskifte. Sidste

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 3. maj 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 3. maj 2017 Godkendt - referat RB-møde 170503 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 3. maj 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00 Mødet begynder

Læs mere

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ DS2022 DS2022 Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ Principper for udviklingen: Fra top-down til bottom-up Fra medlem til aktiv medejer Fra centralisering til decentralisering Forudsætning:

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Kandidaternes præsentation af dem selv

Kandidaternes præsentation af dem selv Kandidaternes præsentation af dem selv Formandskandidat (nyvalg) Pia Anne Beck Stæhr, tillidsrepræsentant i Nets, næstformand i Kreds Øst, kredsrepræsentant i Finansforbundets hovedbestyrelse og politisk

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

Personalepolitik. December 2018

Personalepolitik. December 2018 Personalepolitik December 2018 2 Indholdsfortegnelse Formålet med en personalepolitik 3 Ledelse og samarbejde 4 Ansættelse 5 Kompetenceudvikling 8 Løn 10 Familie- og seniorliv 12 Sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem

Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem Notat Dato 24. marts 2017 MLJ Side 1 af 5 Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem Beskæftigelsesområdet, har gennem en årrække været præget af store reformer.

Læs mere

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse Organisering Refleksiv kompetence Professionel Pædagogisk faglighed i Dagtilbuddet Kommunikation Pædagogisk

Læs mere

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej FRD Region Hovedstaden Beretning 2005 2008 Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej Forord Det er nu anden gang, efter FRD s hovedbestyrelse i 2005 vedtog at indføre den

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015 Referat - godkendt RB-møde 150427 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Holstebro, Fredericiagade 27-29, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder)

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Hvor er det intet mindre end fantastisk! Tænk at stå her og se på en hel sal fuld af prisvindere! Alle os her og alle vores kolleger har bidraget til

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 04. APRIL 2016

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 04. APRIL 2016 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 04. APRIL 2016 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Ulla Blok Kristensen Tina Boel Bo Christensen Linda Nørgaard

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Præsentation af Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden er den største af 5 lokale kredse i Dansk Sygeplejeråd, med ca. 22.000 medlemmer og ca. 900 tillidsvalgte (500

Læs mere

Revideret personalepolitik

Revideret personalepolitik Revideret personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning Normer for det daglige arbejdsliv Delpolitik for rekruttering og ansættelse Delpolitik for løn Delpolitik for kompetence- og karriereudvikling

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010)

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Forord Samarbejdet mellem Dansk Socialrådgiverforening og HK-Kommunal

Læs mere

PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET

PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET poli Pers tik nale PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET 2 PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PERSONALEPOLITIKKENS GRUNDLÆGGENDE PRINCIPPER 2. NORMER FOR DET DAGLIGE ARBEJDSLIV

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i FTF-organisationerne

Arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i FTF-organisationerne Arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i FTF-organisationerne 2 Arbejdsmiljørepræsentanternes vigtigste opgave er at repræsentere deres kolleger i samarbejdet om et godt arbejdsmiljø. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET MAJ 2013 2 Nedslidningen som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

OK13 Det forhandler vi om

OK13 Det forhandler vi om OK13 Det forhandler vi om Forord Verden er i en økonomisk krise. I medierne og ved forhandlingsbordet fremfører arbejdsgiverne, at der kun er plads til meget små eller ingen lønstigninger til medarbejderne.

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

HR Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet. Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017

HR Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet. Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017 Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet 2017-2020 Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017 1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Formål 4 Processen indtil nu 5 Beskrivelse af Fokusområderne 6 Bilag 1 Inspirationsskema

Læs mere

Jørn Clemmensen blev valgt til ordstyrer. Anette Ørsted blev valgt til referent.

Jørn Clemmensen blev valgt til ordstyrer. Anette Ørsted blev valgt til referent. 1 Referat fra Generalforsamling i faggruppen: Dagbehandling af børn, unge og familier. Generalforsamlingen blev holdt på Metropol i Odense den 26. maj 2014. Vi har forinden generalforsamlingen brugt formiddagen

Læs mere

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Procesbeskrivelse og læsevejledning Op til afholdelsen af DM s kongres har der været mulighed for at fremsende ændringsforslag til det forslag til

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015 Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015 Hvorfor er vejledende sagstal nødvendige Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal kan ses som en hjælp til at strukturere og normere arbejdspladsen

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at:

DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at: Personalepolitik 1. FORMÅL DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at: - tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere - sætte rammen for DTU som en

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mandag d. 4. februar 2019 kl. 09.00-15.30 Musvågevej Bankboksen hos Edna 0. Godmorgen og velkommen 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af referat Godkendt. 3.

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

Politiske roller i Ergoterapeutforeningen

Politiske roller i Ergoterapeutforeningen Politiske roller i Ergoterapeutforeningen Dette notat er udarbejdet i september 2005 i forbindelse med en konference for regions- og hovedbestyrelsesmedlemmer. Notatet kan give viden om og inspiration

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik 16. marts 2015 Formål: I Øhavets Lærerkreds arbejder vi for et sundt og sikkert arbejdsmiljø med fokus på at udvikle og fastholde et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø

Læs mere

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND Område bestyrelsen definerede på sit første møde en række problemfelter som medlemmerne slås med i hverdagen, og listede i den sammenhæng en

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Sammen kan vi forandre. Kongres 2018

Sammen kan vi forandre. Kongres 2018 Sammen kan vi forandre Sygeplejerskers arbejde er af uvurderlig betydning for den enkelte patient og borger, men også for samfundet som et hele. Vi skaber kvalitet i behandlingen og plejen, i sammenhæng

Læs mere

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker.

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker. Forord Hvad skal vi bruge en personalepolitik til? Personalepolitikken i Frederikshavn Kommune er et fælles ansvar, som vi skal forpligte hinanden på. På samme måde som vi forpligter hinanden på, at vi

Læs mere

Den sunde arbejdsplads

Den sunde arbejdsplads Den sunde arbejdsplads Sundheds- og omsorgsområdet Områdeudvalget marts 2017 15-03-2017 Side 1 Indledning Følgende notat er udarbejdet af områdeudvalget på Sundheds- og omsorgsområdet og præsenteres på

Læs mere