VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 pct.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 pct."

Transkript

1 VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 40 pct. Erhvervsstyrelsen, august 2018

2 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde, faktisk løn 30 Øvrige udgifter 40 pct. Udgifter til deltagerløn og deltagerunderhold 100 Deltagerløn, standardsats 110 Deltagerløn, faktisk løn 120 Deltagerunderhold, standardsats Samlede udgifter 149 Samlede udgifter 150 Indtægter, herunder værdi af prototype Finansiering Socialfond tilskud 500 EU-tilskud Deltagerfinansiering 510 Statslig deltagerfinansiering 511 Regional deltagerfinansiering 512 Kommunal deltagerfinansiering 513 Privat deltagerfinansiering 514 Deltagerfinansiering fra offentligt lignende Kontante tilskud 520 Kontante statslige tilskud 521 Kontante regionale tilskud 522 Kontante kommunale tilskud 523 Private tilskud 524 Kontante tilskud fra offentligt lignende 525 Kontante statslige tilskud fra Erhvervsstyrelsen Egenfinansiering 531 Statslig egenfinansiering 532 Regional egenfinansiering 533 Kommunal egenfinansiering 534 Privat egenfinansiering 535 Offentlig lignende egenfinansiering 199 Samlede støtteberettigede udgifter 599 Samlet finansiering Før I går i gang med at indtaste budgettet, anbefaler vi, at I læser i socialfondsprogrammet og i støtteberettigelsesreglerne, som I finder på

3 Udgifter Konto 10: Projektarbejde, standardsats Lønudgifter til de timer, som tilsagnsmodtager og øvrige økonomiske partnere lægger i projektet. Timerne skal være anvendt til projektrelevante aktiviteter. I beregner udgiften ved brug af en standardtimesats som er fastsat af styrelsen. Se støtteberettigelsesreglerne for yderligere oplysninger omkring løn og dokumentation. Eksempler på udført til projektarbejde kan være: Tilsagnsmodtager og øvrige økonomiske partneres timer til projektledelse, projektadministration og det konkrete projektarbejde fx deltagelse i projektmøder, undervisning, vejledning, udarbejdelse af rapportering. Fordelingen af det forventede timeforbrug på de forskellige typer af projektarbejde. Konto 20: Projektarbejde, faktiske udgifter Lønudgifter til de timer, som tilsagnsmodtager og øvrige økonomiske partnere lægger i projektet. Timerne skal være anvendt til projektrelevante aktiviteter. I beregner udgiften på baggrund af de afholdte og betalte lønudgifter. Se støtteberettigelsesreglerne for yderligere oplysninger om løn og dokumentation. Eksempler på udført til projektarbejde kan være: Tilsagnsmodtager og øvrige økonomiske partneres timer til projektledelse, projektadministration og det konkrete projektarbejde fx deltagelse i projektmøder, undervisning, vejledning, udarbejdelse af rapportering. Fordelingen af det forventede timeforbrug på de forskellige typer af projektarbejde. Konto 30: Øvrige udgifter, 40 pct. Automatisk beregning af 40 pct. tillæg til dækning af en række øvrige udgifter, som ikke kan konteres på andre konti. I kan læse mere om, hvilke udgifter tillægget dækker i støtteberettigelsesreglerne. Styrelsens systemer beregner automatisk det udokumenterede tillæg på 40 pct. ud fra budgettet på konto 10 og 20. Projektet modtager det udokumenterede tillæg på 40 pct. uden sandsynliggørelse af tillægget. At tillægget er udokumenteret betyder, at når tillægget er godkendt til projektet, så skal den kontraktansvarlige og de øvrige økonomiske partnere ikke dokumentere de udgifter, der skal dækkes af tillægget. Se nærmere i støtteberettigelsesreglerne for yderligere oplysninger om 40 pct. tillægget.

4 Konto 100: Deltagerløn, standardsats Lønudgifter til de timer, som tilsagnsmodtager eller de økonomiske partneres ansatte lægger, når de deltager i kompetenceudviklingsforløb, vejlednings- eller rådgivningsforløb. Udgiften kan medtages, når undervisningsaktiviteterne er direkte knyttet til projektet og nødvendige for at gennemføre projektet. I beregner udgiften ved brug af en standardtimesats, som styrelsen fastsætter. Se støtteberettigelsesreglerne for yderligere oplysninger om løn og dokumentation. Det forventede antal projektdeltagere og timeforbrug. Konto 110: Deltagerløn, faktiske udgifter Lønudgifter til de timer, som tilsagnsmodtager eller de økonomiske partneres ansatte lægger, når de deltager i kompetenceudviklingsforløb, vejlednings- eller rådgivningsforløb. Udgiften kan medtages, når undervisningsaktiviteterne er direkte knyttet til projektet og nødvendige for at gennemføre projektet. I beregner udgiften på baggrund af afholdte og betalte lønudgifter. Se støtteberettigelsesreglerne for yderligere oplysninger om løn og dokumentation. Det forventede antal projektdeltagere og timeforbrug. Konto 120: Deltagerunderhold, standardsats Udgifter til deltagerunderhold til de timer, som projektdeltagere anvender ved deres deltagelse i kompetenceudviklingsforløb, vejlednings- eller rådgivningsforløb. Udgiften kan medtages i det omfang, deltagelsen i aktiviteterne er direkte knyttet til projektet og nødvendige for gennemførelsen af projektet. I beregner udgiften ved brug af en standardtimesats, som styrelsen har fastsat. Deltagerunderhold er underhold til kursusdeltagere, som betales af andre end tilsagnsmodtager og økonomisk partner, fx stat eller kommuner. Dagpenge, kontanthjælp, mv. er eksempler på underhold. Se støtteberettigelsesreglerne for yderligere oplysninger om underhold og dokumentation. Det forventede antal projektdeltagere og timeforbrug. Konto 360 Indtægter Indtægter i forbindelse med projektets aktiviteter. Et projekts indtægter i projektperioden skal altid trækkes fra de støtteberettigede udgifter, før EU-tilskuddet kan beregnes. Det samme gælder, hvis projektet har opnået rabatter. Eksempler på indtægter kan være: Hvis et produkt, som resultat af et strukturfondsprojekt, videregives gratis til fx videreforarbejdning, betragtes værdien af produktet som en indtægt, da der kunne opnås en indtægt af produktet. Hvis der i forbindelse med projektet afholdes et arrangement/forløb, hvor der er betalende deltagere, som hverken kommer fra tilsagnsmodtager eller økonomiske partnere, er betalingen en indtægt. Læs mere om indtægter, også efter projektperioden i støtteberettigelsesreglerne. De forventede indtægter, beregningsgrundlag og metode.

5 Finansiering Konto 500: EU-tilskud Det automatisk beregnede EU-tilskud, beregnet på baggrund af den anførte tilskudsprocent og de forventede samlede støtteberettigede udgifter. Konto 510: Statslig deltagerfinansiering Andelen af deltagerlønnen/-underholdet, der har staten som oprindelig finansieringskilde. Deltagerfinansiering relaterer sig til udgiftsgruppen deltagerudgifter (konto 100, 110 og 120). Beløbet under kontogruppen for deltagerfinansiering (konto 510, 511, 512, 513 og 514) skal derfor i alt udgøre det samme beløb, som anført under deltagerudgifterne. Deltagerfinansiering for statsansatte projektdeltagere, uanset om der på udgiftssiden er anvendt faktisk timepris eller standardtimesats. Konto 511: Regional deltagerfinansiering Andelen af deltagerlønnen/-underholdet, der har regionen som oprindelig finansieringskilde. Deltagerfinansiering relaterer sig til udgiftsgruppen deltagerudgifter (konto 100, 110 og 120). Beløbet under kontogruppen for deltagerfinansiering (konto 510, 511, 512, 513 og 514) skal derfor i alt udgøre det samme beløb, som anført under deltagerudgifterne. Deltagerfinansiering for projektdeltagere, der er ansat i regionen, uanset om der på udgiftssiden er anvendt faktisk timepris eller standardtimesats. Konto 512 Kommunal deltagerfinansiering Andelen af deltagerlønnen/-underholdet, der har kommunen som oprindelig finansieringskilde. Deltagerfinansiering relaterer sig til udgiftsgruppen deltagerudgifter (konto 100, 110 og 120). Beløbet under kontogruppen for deltagerfinansiering (konto 510, 511, 512, 513 og 514) skal derfor i alt udgøre det samme beløb, som anført under deltagerudgifterne. Deltagerfinansiering for projektdeltagere, der er ansat i en kommune, uanset om der på udgiftssiden er anvendt faktisk timepris eller standardtimesats.

6 Konto 513: Privat deltagerfinansiering Andelen af deltagerlønnen, der har en privat virksomhed som oprindelig finansieringskilde. Deltagerfinansiering relaterer sig til udgiftsgruppen deltagerudgifter (konto 100, 110 og 120). Beløbet under kontogruppen for deltagerfinansiering (konto 510, 511, 512, 513 og 514) skal derfor i alt udgøre det samme beløb, som anført under deltagerudgifterne. Deltagerfinansiering for projektdeltagere, der er ansat i en privat virksomhed, uanset om der på udgiftssiden er anvendt faktisk timepris eller standardtimesats. Konto 514 Deltagerfinansiering fra offentligt lignende Andelen af deltagerlønnen/-underholdet, der har en offentligt lignende institution som oprindelig finansieringskilde. Deltagerfinansiering relaterer sig til udgiftsgruppen deltagerudgifter (konto 100, 110 og 120). Beløbet under kontogruppen for deltagerfinansiering (konto 510, 511, 512, 513 og 514) skal derfor i alt udgøre det samme beløb, som anført under deltagerudgifterne. Deltagerfinansiering for projektdeltagere, der er ansat i en offentligt lignende institution eller organisation, uanset om der på udgiftssiden er anvendt faktisk timepris eller standardtimesats. Konto 520: Kontante statslige tilskud Kontante tilskud, der kommer fra statslige midler. Eksempler: Kontante tilskud fra universiteter, ministerier/styrelser. Konto 521: Kontante regionale tilskud Kontante tilskud, der kommer fra regionen. Tilskud fra de regionale udviklingsmidler.

7 Konto 522: Kontante kommunale tilskud Kontante tilskud, der kommer fra en kommune. En kommune giver et kontant bidrag til et projekt. Konto 523: Kontante private tilskud Kontante tilskud, der kommer fra en privat virksomhed. Kontante tilskud fra en privat virksomhed eller en fond. Konto 524: Kontante tilskud fra offentlig lignende Kontante tilskud, der kommer fra offentligt lignende institutioner, fonde mv. Kontante tilskud fra offentligt lignende institution/organisation.

8 Konto 525: Kontante statslige tilskud fra Erhvervsstyrelsen Kontante tilskud, der kommer fra Erhvervsstyrelsen. Eksempler: Andre kontante tilskud fra Erhvervsstyrelsen end EU-tilskuddet. Konto : Egenfinansieringen Projektets egenfinansiering. Egenfinansieringen er de udgifter, som tilsagnsmodtager og økonomiske partnere selv finansierer. Beløbet kan både bestå af kontanter og selvfinansierede timer. Af denne konto fremgår således den samlede nødvendige egenfinansiering, for at projektets samlede udgifter er fuldt finansierede. Størrelsen af den samlede nødvendige egenfinansiering beregnes automatisk på baggrund af de tidligere anførte udgifts-/finansieringsposter. Ved angivelse af egenfinansieringen skal der skelnes mellem statslig, regional, kommunal, privat og offentlig lignende egenfinansiering, afhængigt af, om tilsagnsmodtager og økonomiske partnere er statslige, regionale, kommunale, private eller offentligt lignende.

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 40 pct.

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 40 pct. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, 40 pct. Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats 210 Projektarbejde,

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 pct. model 1

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 pct. model 1 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 18 pct. model 1 Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 pct., model 1

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 pct., model 1 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, 18 pct., model 1 Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, konsulenter/udstyr

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, konsulenter/udstyr VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, konsulenter/udstyr Erhvervsstyrelsen, 1. februar 2016 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, konsulenter/udstyr

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, konsulenter/udstyr VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, konsulenter/udstyr Erhvervsstyrelsen, 1. februar 2016 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, 18 % Erhvervsstyrelsen, 20. august 2015 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats 210

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 18 % Erhvervsstyrelsen, 1. august 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 40 % Erhvervsstyrelsen, 19. september 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, Horizon 2020 Erhvervsstyrelsen, 1. august 2014 Udgifter Direkte personaleudgifter 400 Direkte løn projektmedarbejdere, faktisk

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, Horizon 2020 Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Direkte personaleudgifter 400 Direkte løn projektmedarbejdere, faktisk

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Denne vejledning følger kontoplanen for Regionalfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema R2 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema S2 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema S2

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender følgende metode for beregning af de indirekte omkostninger: Faktiske afholdte

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema S3 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema S3

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Denne vejledning følger kontoplanen for Regionalfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema R3 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender følgende metode for beregning af de indirekte omkostninger: 18 % automatisk

Læs mere

Eksempel på beregning af uddannelsesstøtte:

Eksempel på beregning af uddannelsesstøtte: Eksempel på beregning af uddannelsesstøtte: - Den generelle gruppefritagelse, artikel 31: Styrelsen har vurderet, at de deltagende virksomheder og/eller den kontraktansvarlige partner m.fl. i projektet

Læs mere

VEJLEDNING TIL DELTAGER-

VEJLEDNING TIL DELTAGER- VEJLEDNING TIL DELTAGER- REGISTRERINGSSKEMA 2014-2020 Vejledning til registrering af deltagere på social- og regionalfondsprojekter og beregning af støtteberettigede deltagerudgifter efter støtteberettigelsesregler

Læs mere

Vejledning til regnskabsskema

Vejledning til regnskabsskema l Vejledning til regnskabsskema Den Europæiske Regionalfond & Den Europæiske Socialfond Denne vejledning indeholder en række oplysninger og gode råd til, hvordan strukturfondsprojekter på en god og sikker

Læs mere

Valgte Prioriteter. 1. Information fra Vækstforum. 2. Valg af indsatsområde og kategori. 3. Stamoplysninger om ansøger. Projekt start dato:

Valgte Prioriteter. 1. Information fra Vækstforum. 2. Valg af indsatsområde og kategori. 3. Stamoplysninger om ansøger. Projekt start dato: Valgte Prioriteter Projekt start dato: 1-10-2007 Projekt slut dato: 1-11- Bevilling A: Syddanmark: Socialfonden: Prioritet 2 - Udvidelse af arbejdsstyrken Vedhæftede filer Ingen 1. Information fra Vækstforum

Læs mere

Vejledning til regnskabsskema

Vejledning til regnskabsskema l Vejledning til regnskabsskema Den Europæiske Regionalfond & Den Europæiske Socialfond Denne vejledning indeholder en række oplysninger og gode råd til, hvordan strukturfondsprojekter på en god og sikker

Læs mere

LØN OG UNDERHOLD. Særligt om løn til projektmedarbejdere. Der kan ydes medfinansiering til:

LØN OG UNDERHOLD. Særligt om løn til projektmedarbejdere. Der kan ydes medfinansiering til: LØN OG UNDERHOLD Der kan ydes medfinansiering til: Løn til projektmedarbejdere, som arbejder med gennemførelsen af strukturfondsprojekter. Løn eller underhold til deltagere i kompetenceudviklingsforløb

Læs mere

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Vejledning til projektbudget For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF BUDGET... 3 2.A.

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af deltagere på socialfondsprojekter.

VEJLEDNING Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af deltagere på socialfondsprojekter. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af deltagere på socialfondsprojekter. Erhvervsstyrelsen, 25. august 2016 Indhold Fanen Home... 3 Fanen Hold... 6 Fanen Finansieringstype...

Læs mere

VEJLEDNING TIL PROJEKTBUDGET. For ansøgere til og modtagere af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

VEJLEDNING TIL PROJEKTBUDGET. For ansøgere til og modtagere af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler VEJLEDNING TIL PROJEKTBUDGET For ansøgere til og modtagere af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF

Læs mere

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning 23. august 2019 Sag Spørgsmål og svar fra informationsmøder vedr. Kvalificeret arbejdskraft: - Inklusion af unge til erhvervsparathed - Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Spørgsmål Kan man udarbejde

Læs mere

Vejledning. Ansøgning om tilskud i 2018

Vejledning. Ansøgning om tilskud i 2018 Vejledning August 2017 Ansøgning om tilskud i 2018 A. Projektets titel Titlen skal være kort og samtidig sigende for projektets indhold B. Projektejer/ansøger Navn Adresse Hjemmeside Telefon og mail CVR-nummer

Læs mere

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler 5. juli 2019 Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft: - Inklusion af unge til erhvervsparathed - Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Spørgsmål Kan man udarbejde

Læs mere

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Vejledning til projektbudget For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF BUDGET... 3 2.A.

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2019 Særpulje: Viden og kompetencer

Ansøgning om tilskud i 2019 Særpulje: Viden og kompetencer Ansøgning om tilskud i 2019 Særpulje: Viden og kompetencer ID Udfyldes af sekretariat Fonden for økologisk landbrug-viden og kompetencer 2019 A. Projektets titel Titlen skal være kort og samtidig sigende

Læs mere

Fundraising kursus d Velkommen! (igen)

Fundraising kursus d Velkommen! (igen) Velkommen! (igen) Planen for i aften Projektbudget Gode råd Typiske fejl Typiske projektposter Eksempler på typiske budgetposter Budget / Regnskab Budget og Regnskab Er projektbeskrivelsen i tal Er projektets

Læs mere

Redegørelse for projektets status

Redegørelse for projektets status Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden a) Projektets fremdrift fra projektstart til opgørelsestidspunktet - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte

Læs mere

EU s strukturfonde. Silkeborg, den 25. juni v/ Susanne Kirkegaard Brodersen,

EU s strukturfonde. Silkeborg, den 25. juni v/ Susanne Kirkegaard Brodersen, EU s strukturfonde Silkeborg, den 25. juni 2012 v/ Susanne Kirkegaard Brodersen, sukibr@erst.dk Grundvilkår.. Strukturfondsmidler er ikke bare en finansieringskilde, men penge med forpligtelser fordi:

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til støtteberettigelsesregler for Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Høringsnotat vedr. udkast til støtteberettigelsesregler for Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 24. august 2018 Sag 2018-8233 /erst Høringsnotat vedr. udkast til støtteberettigelsesregler for Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1. Indledning Erhvervsstyrelsen sendte den 7. juni

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra pulje målrettet shredderbranchen

Vejledning til ansøgning om støtte fra pulje målrettet shredderbranchen 28. maj 2014 Vejledning til ansøgning om støtte fra pulje målrettet shredderbranchen 1. Puljens formål Puljen har til formål at fremme investering i teknologiudvikling i danske shreddervirksomheder. 2.

Læs mere

Regler for strukturfondsstøtte 2014-2020

Regler for strukturfondsstøtte 2014-2020 Regler for strukturfondsstøtte 2014-2020 Her finder du Regler for strukturfondsstøtte 2014-2020 (støtteberettigelsesreglerne). De gælder for alle projekter, der gennemføres med tilskud fra EU s strukturfonde

Læs mere

Retningslinier for udbetaling af honorar for screening og henvisning af vækstvirksomheder til Væksthus Midtjylland

Retningslinier for udbetaling af honorar for screening og henvisning af vækstvirksomheder til Væksthus Midtjylland Retningslinier for udbetaling af honorar for screening og henvisning af vækstvirksomheder til Væksthus Midtjylland Birk Centerpark 40 7400 Herning Tlf.: 7022 0076 Fax: 9642 6565 ww.startvaekst.dk Nedenstående

Læs mere

Spørgeskema til gennemgang af tilsagnsmodtagers regnskabsmæssige og økonomiske forhold

Spørgeskema til gennemgang af tilsagnsmodtagers regnskabsmæssige og økonomiske forhold Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond Spørgeskema til gennemgang af tilsagnsmodtagers regnskabsmæssige og økonomiske forhold 1 Projektidentifikation og navn 1.1 Ansøger ID: 1.2 Projektnavn:

Læs mere

Vejledning Ansøgning om tilskud i 2018 Eksportfremme

Vejledning Ansøgning om tilskud i 2018 Eksportfremme Fonden for økologisk landbrug Vejledning Ansøgning om tilskud i 2018 Eksportfremme Juni 2017 Ansøgningsskemaet er inddelt i fire afsnit. I oversigten nedenfor fremgår, hvad der er indeholdt i de enkelte

Læs mere

BEK nr 586 af 03/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 586 af 03/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 586 af 03/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 13/01082 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 11. juni 2014 3. juni 2014. Nr. 586. Bekendtgørelse om støtteberettigelse, regnskab, revision og kontrol m.v. i forbindelse med udbetaling af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond

Læs mere

(Gældende) Udskriftsdato: 28. november 2014. Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr.

(Gældende) Udskriftsdato: 28. november 2014. Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. (Gældende) Udskriftsdato: 28. november 2014 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 13/01082 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Guidelines at udfylde ansøgningsskema og lægge budget

Guidelines at udfylde ansøgningsskema og lægge budget Guidelines at udfylde ansøgningsskema og lægge budget Fakta om projektet Projekttitel Skriv her det navn, I ønsker at projektet skal have. 1 Budget Her skal skrives det samlede fulde beløb (Løn, konsulent

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2018

Ansøgning om tilskud i 2018 Hesteafgiftsfonden Ansøgning om tilskud i 2018 1. juni 2017 Ansøgningsskemaet er inddelt i fire afsnit. I oversigten nedenfor fremgår, hvad der er indeholdt i de enkelte afsnit. A H: Kapitel 1 Kapitel

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2019 Særpulje: National Afsætning

Ansøgning om tilskud i 2019 Særpulje: National Afsætning Ansøgning om tilskud i 2019 Særpulje: National Afsætning ID Udfyldes af sekretariat Fonden for økologisk landbrug-national Afsætning 2019 A. Projektets titel Titlen skal være kort og samtidig sigende for

Læs mere

Ansøgning om budgetforøgelse, forøgelse af antallet af innovationssamarbejder samt forlængelse RFM FFI 2.0 Development

Ansøgning om budgetforøgelse, forøgelse af antallet af innovationssamarbejder samt forlængelse RFM FFI 2.0 Development RFM-15-0008 FFI 2.0 Development: Ansøgning om budgetforøgelse og forlængelse af projektperioden RFM-15-0008 FFI 2.0 Development (efterfølgende benævnt FFI-DEV) havde en oprindelig projektperiode fra 15.9.2015

Læs mere

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER-

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- REGISTRERINGSSKEMA 2014-2020 Vejledning til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter og beregning af støtteberettigede lønudgifter efter støtteberettigelsesregler

Læs mere

Manual til elektronisk deltagerværktøj

Manual til elektronisk deltagerværktøj Manual til elektronisk deltagerværktøj Den Europæiske Regionalfond & Den Europæiske Socialfond Denne manual er udarbejdet til det elektroniske værktøj til beregning af strukturfondsprojektets totale deltagerudgifter,

Læs mere

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine Bilag 21e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

REGLER FOR EU-MEDFINANSIERING 2014-2020 STØTTEBERETTIGELSESREGLER FOR ANSØGERE OG PROJEKTER UNDER

REGLER FOR EU-MEDFINANSIERING 2014-2020 STØTTEBERETTIGELSESREGLER FOR ANSØGERE OG PROJEKTER UNDER REGLER FOR EU-MEDFINANSIERING 2014-2020 STØTTEBERETTIGELSESREGLER FOR ANSØGERE OG PROJEKTER UNDER Regionalfondsprogrammet Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet Vækst via

Læs mere

Ansøgning om tilskud i vejledning

Ansøgning om tilskud i vejledning Ansøgning om tilskud i 2019 - vejledning Juni 2018 Ansøgningsskemaet er inddelt i fire afsnit. I oversigten nedenfor fremgår, hvad der er indeholdt i de enkelte afsnit. A H: Kapitel 1 Kapitel 2 Projektets

Læs mere

BILAG 1 til ansøgning: BUDGETSKEMA (Du skal udelukkende indtaste i de orange felter)

BILAG 1 til ansøgning: BUDGETSKEMA (Du skal udelukkende indtaste i de orange felter) Grundoplysninger: Projektnavn: Journalnr.: Godk. dato: Vejen til Ny Mesterlære BILAG 1 til ansøgning: BUDGETSKEMA (Du skal udelukkende indtaste i de orange felter) Konto: Budgetfordeling, løn % 20% 20%

Læs mere

Opfølgning på resultatkontrakt marts 2013

Opfølgning på resultatkontrakt marts 2013 Opfølgning på resultatkontrakt marts 2013 Vedrørende KOMPETENCEmidt 2.0 2.12.2011-31.12.2014 Journalnummer: 1-33-76-22-9-11 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [13. oktober august 2011] Journalnummer:

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [13. oktober august 2011] Journalnummer: Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt [13. oktober 2008 31. august 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-19-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional

Læs mere

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER-

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- REGISTRERINGSSKEMA 2014-2020 Vejledning til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter og beregning af støtteberettigede lønudgifter efter støtteberettigelsesregler

Læs mere

REGNSKABS OG DOKUMENTATIONSKRAV TIL PARTNERE I ICI PRO JEKTET

REGNSKABS OG DOKUMENTATIONSKRAV TIL PARTNERE I ICI PRO JEKTET REGNSKABS OG DOKUMENTATIONSKRAV TIL PARTNERE I ICI PRO JEKTET Følgende dokument beskriver de retningslinier der er gældende for partnere i ICI Projektet, der er finansieret med midler fra Den Europæiske

Læs mere

Budgetskema - Budgetoversigt

Budgetskema - Budgetoversigt skema - oversigt Vælg hvilket program/tilskudsmulighed der søges om tilskud via: Hovedansøger Projekttitel Projekt start Projekt slut Indsendt af ansøger Politisk godkendelsesdato i alt Støtteprocent,

Læs mere

Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter

Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter Indledning Formålet med at udgive Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter er at sikre skolernes opsøgende konsulenter en ensartet information om aktiviteter

Læs mere

Socialfonden Infomøde den Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen

Socialfonden Infomøde den Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen Socialfonden 2014-2020 Infomøde den 14-12-2017 Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen SOCIAL INKLUSION I SOCIALFONDSPROGRAMMET 2014-2020 Midlerne fra Socialfonden skal anvendes til en

Læs mere

1.2 Etablering og udvikling af nye virksomheder DEN ERHVERVSDRIVENDE FOND VÆKSTHUSMIDTJYLLAND

1.2 Etablering og udvikling af nye virksomheder DEN ERHVERVSDRIVENDE FOND VÆKSTHUSMIDTJYLLAND ANSØGNINGSSKEMA: Den Europæiske Regionalfond Konkurrencemidler, Regionalfonden, Prioritet 1 - Innovation og viden Indsatsområde: Kategori: 1.2 Etablering og udvikling af nye virksomheder 1.2.2 Finansiering

Læs mere

Informationsmøde 2019

Informationsmøde 2019 SPECIALISERET RÅDGIVNING OG STØTTE TIL VÆKSTIVÆRKSÆTTERE RÅDGIVNING OG VEJLEDNING AF NYE IVÆRKSÆTTERE UNDERVISNING I IVÆRKSÆTTERI Informationsmøde 2019 Agenda 1 Baggrund for temaerne 2 Hvilke aktiviteter

Læs mere

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen Regional- og Socialfonden 2014-2020 hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen INNOVATIONSSAMARBEJDER Retter sig i mod samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner

Læs mere

Vejledning til Budget & Budgetforslag. Projektrapporteringsværktøj - PRV

Vejledning til Budget & Budgetforslag. Projektrapporteringsværktøj - PRV Projektrapporteringsværktøj - PRV Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Godkendt budget... 4 2.1 Maksimer/minimer... 5 2.2 Vis i Excel... 6 2.3 Hent historiske budgetter... 7

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Projekthåndbog. - for opsøgende konsulenter

Projekthåndbog. - for opsøgende konsulenter Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter Side 2 af 16 Indledning Formålet med at udgive Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter er at sikre skolernes opsøgende konsulenter en ensartet information

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER Version 2 Erhvervsstyrelsen, 13. oktober 2014 1 Sådan bruger du indikatorerne i regionalfondsprogrammet

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter.

VEJLEDNING Til anvendelse af skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. Erhvervsstyrelsen, 25. august 2016 Indhold Fanen Home... 3 Fanen Kontraktansatte... 6

Læs mere

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED Tilsagn Vækst via Ledelse Fase 3.. VIRKSOMHED 1 Vækst via Ledelse Virksomhedens stamdata Virksomhed: A/S ApS I/S Personligt Andet Kontaktperson CVR: NB! Se yderligere virksomhedsdata i Anmodning om deltagelse

Læs mere

Manual til elektronisk timeregistreringsværktøj

Manual til elektronisk timeregistreringsværktøj Manual til elektronisk timeregistreringsværktøj Den Europæiske Regionalfond & Den Europæiske Socialfond Denne manual er udarbejdet til det elektroniske værktøj til beregning af strukturfondsprojektets

Læs mere

Velkommen til: Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond

Velkommen til: Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond Velkommen til: Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond Vingsted, 27. maj 2015 Det kan vi med Socialfonden Anders Hoffmann, Vejle, 27. maj 2015 Hvorfor investerer EU i social inklusion? Finans- og

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai I medfør af 3, stk. 1 og 2, samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28.

Læs mere

Vejledning til projektbudget

Vejledning til projektbudget Vejledning til projektbudget Ansøgningsrunden Forår2017 OFFENTLIGGJORT 17. FEBRUAR 2017 ÅBENT FOR PRÆSCREENING 23. JANUAR 7. APRIL 2017 Side 2 af 10 INDLEDNING... 3 Det kan du søge medfinansiering til...

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER. FRA REGION SJÆLLAND og VÆKSTFORUM SJÆLLAND

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER. FRA REGION SJÆLLAND og VÆKSTFORUM SJÆLLAND VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER FRA REGION SJÆLLAND og VÆKSTFORUM SJÆLLAND Dette er en generel vejledning for, hvordan du søger om midler til udviklingsaktiviteter i Region

Læs mere

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen Regional- og Socialfonden 2014-2020 hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen UNDERVISNING I IVÆRKSÆTTERI Projektet skal motivere de studerende til at blive selvstændigt

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER Erhvervsstyrelsen, 25. juli 2014 1 Sådan bruger du indikatorerne i regionalfondsprogrammet Innovativ

Læs mere

Vejledning til projektbudget

Vejledning til projektbudget Vejledning til projektbudget Ansøgningsrunden forår 2018 OFFENTLIGGJORT 26. JANUAR 2018 ÅBENT FOR PRÆSCREENING 29. JANUAR 23. MARTS 2018 Side 2 af 10 INDLEDNING... 3 Det kan du søge medfinansiering til...

Læs mere

Vejledning til korrektioner og tilføjelser i medarbejder- og deltagerregister

Vejledning til korrektioner og tilføjelser i medarbejder- og deltagerregister Vejledning til korrektioner og tilføjelser i medarbejder- og deltagerregister Sådan håndteres korrektioner og tilføjelser til tidligere regnskaber i medarbejder- og deltagerregisteret og i regnskabsskemaets

Læs mere

FLERE UNGE I ERHVERVSUDDANNELSE & ERHVERVSFAGLIG UDDANNELSE (VOKSNE) OG VIDEREGÅENDE UDDANNELSE. Informationsmøde 7. maj 2019

FLERE UNGE I ERHVERVSUDDANNELSE & ERHVERVSFAGLIG UDDANNELSE (VOKSNE) OG VIDEREGÅENDE UDDANNELSE. Informationsmøde 7. maj 2019 FLERE UNGE I ERHVERVSUDDANNELSE & ERHVERVSFAGLIG UDDANNELSE (VOKSNE) OG VIDEREGÅENDE UDDANNELSE Informationsmøde 7. maj 2019 Agenda 1 Baggrund for temaerne Flere unge i erhvervsuddannelse & Erhvervsfaglig

Læs mere

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø Bilag 24 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Kompetent arbejdskraft - Annoncering efter ansøgninger under EU s Socialfond, prioritet 3: Inklusion via uddannelse og beskæftigelse

Kompetent arbejdskraft - Annoncering efter ansøgninger under EU s Socialfond, prioritet 3: Inklusion via uddannelse og beskæftigelse Kompetent arbejdskraft - Annoncering efter ansøgninger under EU s Socialfond, prioritet 3: Inklusion via uddannelse og beskæftigelse Titel: Bedre inklusion af borgere på kanten af arbejdsmarkedet Udfordringer

Læs mere

Ansøgning om tilskud i vejledning

Ansøgning om tilskud i vejledning Ansøgning om tilskud i 2019 - vejledning Juni 2018 Ansøgningsskemaet er inddelt i fire afsnit. I oversigten nedenfor fremgår, hvad der er indeholdt i de enkelte afsnit. A H: Kapitel 1 Kapitel 2 Projektets

Læs mere

Projektredegørelse. Projektredegørelsen omfatter følgende punkter:

Projektredegørelse. Projektredegørelsen omfatter følgende punkter: Projektredegørelse I projektredegørelsen skal den kontraktansvarlige partner give Erhvervsstyrelsen og de regionale vækstforumsekretariater en kortfattet og præcis beskrivelse af, om projektet gennemføres

Læs mere

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Standardvilkår For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 1. Tilsagnsgrundlag 1.1. Det er tilsagnsmodtagers ansvar at gennemføre projektet i overensstemmelse

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter.

VEJLEDNING Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. Erhvervsstyrelsen, 7. april 2016 Indhold Fanen Home... 4 Fanen Kontraktansatte...

Læs mere

Velkomstmappe. 1: Hvad er Sundhedsteknologisk ServiceProgram? 2: Hvad kan der søges støtte til?

Velkomstmappe. 1: Hvad er Sundhedsteknologisk ServiceProgram? 2: Hvad kan der søges støtte til? Velkomstmappe 1: Hvad er Sundhedsteknologisk ServiceProgram? Life Science Innovation (LSI) har i programperioden 2017 2020 modtaget midler fra Regionalfonden til at gennemføre et Sundhedsteknologisk ServiceProgram

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelse

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2018

Ansøgning om tilskud i 2018 Fjerkræafgiftsfonden Ansøgning om tilskud i 2018 6. juni 2017 Ansøgningsskemaet er inddelt i fire afsnit. I oversigten nedenfor fremgår, hvad der er indeholdt i de enkelte afsnit. A H: Kapitel 1 Kapitel

Læs mere

Egenfinansiering offentlige nationale midler. Egenfinansiering frivilligt arbejde. Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet

Egenfinansiering offentlige nationale midler. Egenfinansiering frivilligt arbejde. Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet Egenfinansiering private midler Egenfinansiering offentlige nationale midler Egenfinansiering frivilligt arbejde Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet Tilskud fra aktionsgrupper

Læs mere

God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden

God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden Regionalchef Preben Gregersen Erhvervsstyrelsen Den strategiske tragt 2014-2020 EU 2020 EU s strategiske retningslinjer DK s nationale reformprogram

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til. Partnerskaber for Genfremstilling under Grøn Omstillingsfond

Vejledning til ansøgning om tilskud til. Partnerskaber for Genfremstilling under Grøn Omstillingsfond Vejledning til ansøgning om tilskud til Partnerskaber for Genfremstilling under Grøn Omstillingsfond Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du udfylder ansøgnings- og budgetskemaet. 1. Partnerskaber for

Læs mere

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner SmuSmukt Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner Regionalfondens prioritet 1. a Innovationssamarbejder 1. Baggrund

Læs mere

Støtteberettigelsesregler for Regionalfonden og Socialfonden

Støtteberettigelsesregler for Regionalfonden og Socialfonden Støtteberettigelsesregler for Regionalfonden og Socialfonden 2014-2020 Regionalfondsprogrammet Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri

Læs mere

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler A. Indledning 1. Tilsagnet er betinget af nedenstående vilkår og af, at projektet gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Budgetvejledning for ansøgere til Kulturministeriets Forskningsudvalg

Budgetvejledning for ansøgere til Kulturministeriets Forskningsudvalg Budgetvejledning for ansøgere til Kulturministeriets Forskningsudvalg Generelt om tilskud og budget Der kan søges tilskud til at dække de udgifter, som direkte kan henføres til det søgte projekt, og som

Læs mere

09/12777 Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson

09/12777 Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Bilag 25c Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt. [13. oktober februar 2012] Journalnummer:

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt. [13. oktober februar 2012] Journalnummer: Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt [13. oktober 2008 28. februar 2012] Journalnummer: 1-33-76-22-19-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Egenfinansiering offentlige nationale midler. Egenfinansiering frivilligt arbejde. Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet

Egenfinansiering offentlige nationale midler. Egenfinansiering frivilligt arbejde. Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet Egenfinansiering private midler Egenfinansiering offentlige nationale midler Egenfinansiering frivilligt arbejde Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet Tilskud fra aktionsgrupper

Læs mere