Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for matematik og datalogi R E F A R E T 13. MAJ 2015 Forum Aftagerpanelet for matematik og datalogi Mødedato: 27. maj 2015, kl Sted: Datalogisk Institut Sigurdsgade København N. Mødelokalet på 1. sal Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt, med kommentaren om, at der byttes om på punkt 4 og 5. Formanden foreslog indledningsvist, at der blev gennemført en kort præsentationsrunde. hb@science.ku.dk REF: HB 2. Godkendelse af referat fra sidst Referatet blev godkendt. Prodekan Grete Bertelsen knyttede en række kommentarer til referatet, herunder til turnusakkreditering, hvor det blev fremhævet, at punktet blev behandlet på sidste møde, hvor SCIENCE var forholdsvis positive overfor en fremtidig akkreditering, men at bacheloruddannelsen i datalogi imidlertid har fået en betinget positiv akkreditering. Grete Bertelsen nævnte, at akkrediteringspanelet nu enten giver instituttet et eller tre år til at få rettet op på de kritikpunkter, som er påpeget. Panelet talte herefter om, at der er vedtaget en ny studieordning, som akkrediteringsinstitutionen gerne vil se effekten af, inden den fulde akkreditering gives. Institutleder Jørgen Bansler påpegede i denne forbindelse, at akkrediteringsinstitutionen har påpeget, at der er brugt for mange eksterne undervisere, i forhold til interne, men at tallet er relativt lille i sammenligning med andre, ikkenaturvidenskabelige uddannelser.

2 Grete Bertelsen nævnte ligeledes i forbindelse med referatet, at der, jævnfør punktet om dimensionering, er nedsat tre arbejdsgrupper, som er fremkommet med tre rapporter, der skal behandles på dagens møde. SIDE 2 AF 9 3. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen orienterede om hvad der er sket siden sidste møde. a. Opfølgningsskema b. Mail af 30. januar 2015 fra SCIENCE Uddannelse vedr. diverse c. Virksomhedsprojekter d. Dimensionering e. Optagelsestal f. Stillingsopslag, institutleder, Datalogisk Institut g. Fusionen mellem DIKU og MATH h. Næste udpegningsperiode i aftagerpanelet, og dato for næste møde Næste møde, der er det sidste møde i indeværende udpegningsperiode, var oprindeligt planlagt til 3. november Der er imidlertid datosammenfald med et andet møde, og der sendes derfor en mail ud om en ny dato for næste møde. 4. Drøftelse af resultatet af udvalgsarbejdet angående fremtidigt behov for kandidater indenfor statistik, gymnasielærere i matematik, forsikringsmatematik, samt matematik-økonomi Professor Mogens Steffensen forklarede indledningsvist om baggrunden for arbejdet i udvalget omkring forsikringsmatematik og matematik-økonomi, samt væsentlige konklusioner af udvalget arbejde (jf. vedlagte slides). Et medlem af aftagerpanelet påpegede, at det siden 1. januar har været et krav, at der er aktuarkompetencer i alle virksomhederne indenfor området, hvor der kun tidligere var brug for dem i større virksomheder, og at dette er en europæisk regulering. Konklusionen herpå blev, at der har været en engangsregulering af efterspørgslen, der har betydet, at der vil være en ekstra efterspørgsel efter kandidater indenfor forsikringsmatematik, som imidlertid vil aftage, når markedet er mættet.

3 En intern deltager på mødet spurgte herefter til, om det er afklaret, om der mangler kompetencer hos de færdiguddannede kandidater indenfor forsikringsmatematik, hvortil Mogens Steffensen svarede, at dette afklares og justeres løbende, i et institutionaliseret samarbejde med eksterne, i formelle fora. Et medlem af aftagerpanelet tilføjede hertil, at de færdige kandidater mangler forretningsforståelse og foreslog derfor, at der hentes inputs fra branchen til det faglige miljø, om hvad der foregår i erhvervslivet. Konkret blev det nævnt, at der mangler en kanal med løbende inputs af emner, der er på dagsordenen, og det blev foreslået, at der etableres en systematisk kommunikationskanal på forskningsniveau. Mogens Steffensen takkede for forslaget og svarede hertil, at denne dialog i praksis foregår gennem ph.d.-samarbejder. SIDE 3 AF 9 Studieleder Ernst Hansen gennemgik herefter rapporten om behovet for statistikere, herunder panelets sammensætning. Det blev pointeret at behovet for statistiker er voksende, samtidigt med at flere at de uddannelsesinstitutioner, der uddanner statistikere, oplever en nedgang i produktionen. Hvis markedets behov skal dækkes, er det altså nødvendigt at Københavns Universitet øger sin markedsandel. Heldigvis er der oplevet en kraftig vækst i optagelsestallene over i de seneste år. Det blev ligeledes pointeret, at en eventuel overproduktion kan konkurrere med kandidater fra beslægtede uddannelser om f.eks. stillinger i den finansielle sektor, og at der derfor er en vis elasticitet i jobmarkedet. Konklusionen blev, at det skønnes, at der i de kommende år er behov for en kandidatproduktion på 20 til 30 statistikere årligt. Ernst Hansen konkluderede herefter, på baggrund af rapporten, at der er tilfredshed med den nuværende matematisk solidt funderede uddannelse, og at der i samarbejde med Datalogisk Institut og Biostatistisk Afdeling er opbakning til at udvide uddannelsen med et spor indenfor data science og anvendt statistik. Et medlem af aftagerpanelet spurgte til, om der er behov for videreuddannelse hos kandidaterne, og indenfor hvilket felt dette kunne være. Hertil svarede Ernst Hansen, at der synes at være et behov for efter- og videreuddannelse, specielt indenfor medicinalindustrien. Området bør kortlægges i samarbejde med aftagerne, men SCIENCE afholder i forvejen kurser indenfor områder, som medicinalindustrien sender sine ansatte på kursus i, så muligheden for et samarbejde til gensidig glæde er absolut til stede. Det blev herefter konkluderet, at aftagerne fortsat har behov for den type af kandidater, der uddannes nu, men som fremover kan suppleres med en specialisering. Et medlem af aftagerpanelet påpegede herefter, at der findes to profiler i grænseområdet mellem statistik og datalogi, som der er stor

4 efterspørgsel efter, men som der for øjeblikket ikke uddannes kandidater i herhjemme: Den ene handler om beslutningsstøtte og ekspertsystemer. Den anden handler om håndtering af store datamængder fra mange datakilder, som f.eks. sociale medier. Aftageren påpegede, at disse felter ofte håndteres med ad hoc metoder fra ingeniørfagene, nærmere end med den teoretiske konsistens der kendetegner statistikere - til en vis grad fordi den teoretiske forståelsesramme for disse områder endnu ikke er på plads. Erik Kjær Pedersen tilføjede hertil, at der er nogle matematikere, der vil passe bedre på denne profil. Et andet medlem af aftagerpanelet påpegede vigtigheden af et metodisk fundament, og at en af grundene til den danske aktuaruddannelses markante stilling således er programmets stærke metodiske fokus. SIDE 4 AF 9 Aftagerpanelet talte herefter om, at dette er spændende tanker, og at der vil være stor efterspørgsel efter en sådan type af kandidater, men at det vil være svært at lave specialiseringer, da der vil komme for få på hver linje, hvorfor det vil være en fordel med toninger. Frederik Sørensen udtrykte sig positivt overfor etableringen af et spor indenfor data science og anvendt statistik, men understregede at samarbejdet med Biostatistisk Afdeling efterspørges blandt de studerende, og opfordrede derfor til, at dette tages med i overvejelserne. Grete Bertelsen nævnte i denne forbindelse, at Biostatistisk Afdeling formentlig gerne vil levere kurser til denne uddannelse. Studieleder Søren Olsen spurgte herefter om hvorvidt der er strukturelle barriere for, at vi ikke gør dette allerede, hvilket Grete Bertelsen afviste, hvorefter Ernst Hansen fulgte op og nævnte, at det traditionelt lave antal kandidatstuderende i statistik har gjort det nødvendigt ikke at sprede kræfterne for meget, og at der hidtil ikke har været den store efterspørgsel fra de studerendes side, på kurser i grænseområdet mellem statistik og datalogi. Bodil Bruun, der har deltaget i udvalgsarbejdet præsenterede slutteligt rapporten angående behovet for gymnasielærere i matematik. Det blev understreget, at der er mangel på matematiklærere, og at der er nedsat et samarbejde mellem Københavns Universitet og andre universiteter om at opkvalificere efteruddannelsen af andre faggrupper, som f.eks. ingeniører, sådan at disse folk der har gennemgået en sådan efteruddannelse vil være i stand til at bestride en gymnasielærerstilling i matematik på betryggende vis, samt at fortælle den gode historie om uddannelsen. Panelet talte om, at det er et seriøst problem, hvis ikke der er dygtige gymnasielærere, og Institutleder Erik Kjær Pedersen tilføjede, at problemet kun er blevet værre over de seneste år.

5 Grete Bertelsen rundede punktet af og fortalte, at rapporterne bliver diskuteret med direktionen, og at der vil blive fulgt op herpå løbende. SIDE 5 AF 9 5. Uddannelsesredegørelser Grete Bertelsen indledte med at fortælle, at SCIENCE ønsker at høre aftagernes kommentarer til uddannelsesredegørelserne, og at dekanen samler op på kommentarerne og afrapporterer til Rektor. Datalogiuddannelserne Studieleder for bacheloruddannelsen i datalogi, Torben Mogensen, lagde ud med at fortælle, at der ikke er problemer angående hverken ansøgning til uddannelsen eller den efterfølgende beskæftigelse, men at han ønsker at øge kvaliteten af de folk, der søger ind på uddannelsen, hvorfor han er glad for den markedsføring der har været af uddannelsen. Der er imidlertid nogle udfordringer mht. gennemførelse og frafald, der begge er for stort, hvilket er baggrunden for den betingede akkreditering, som uddannelsen har modtaget. For at imødekomme dette, påpegede Torben Mogensen, at der er indført en blødere start på uddannelsen. Andrzej Filinski, der er studieleder på kandidatuddannelsen i datalogi påpegede herefter, at der her er samme mønster, og ligeledes her er problemer med gennemførelsestid og frafald, og at det er noget, han gerne ser forbedret. Andrzej Filinski påpegede herefter, at studiefremdriftsreformen vil gøre en stor forskel for gennemførelsestiden, og at der derfor ikke gennemføres store tiltag, før det er tydeligt hvordan den nye studieordning og studiefremdriftsreformen kommer til at fungere og påvirke uddannelsen. Et medlem af aftagerpanelet påpegede, at uddannelsesredegørelserne virker meget DJØF-ificeret, og at der er meget lidt fagligt indhold i dem, hvortil Torben Mogensen forklarede, at det er et skema, som er blevet udsendt, som er den del af KUs samlede kvalitetssikringsstrategi. Konklusionen herpå blev, at der er en række faglige overvejelser, som ikke er medtaget i uddannelsesredegørelserne, men som aftagerne hellere vil diskutere, end det faktuelle indhold, som uddannelsesredegørelserne består af nu. Søren Olsen spurgte herefter om hvorvidt der er gjort overvejelser omkring effekten af de initiativer, som instituttet har initieret, herunder, at disse påvirker de samme parametre som studiefremdriftsreformen, hvilket kan gøre det vanskeligt at vurdere efterfølgende, hvorvidt eksempelvis en højere gennemførelsesprocent skyldes studiefremdriftsreformen, eller de

6 initiativer angående mere vejledning etc., som er blandt de tiltag, som instituttet har taget. Hertil svarede Torben Mogensen, at de er opmærksomme på dette, og at der føres statistikker, hvilket gør instituttet i stand til at identificere hvornår frafaldet sker. Torben Mogensen nævnte herefter, at det meste af frafaldet sker i de første to uger, hvor nogle aldrig dukker op, mens andre kun afleverer en enkelt opgave, men at de studerende typisk fortsætter, så snart de har afleveret to opgaver. Anden frafaldsperiode er på andet år, for studerende, der skal gentage kurser fra første år. Torben Mogensen fortalte herefter om nogle af de initiativer, som instituttet har startet, herunder, at der er indført lærerteams, hvor underviserne på førsteårskurserne mødes og diskuterer udfordringer, grænseflader, og tiltag for at mindske frafald etc. Et medlem af aftagerpanelet nævnte herefter, at studiemiljøet har en stor effekt på de studerende, og spurgte til, om det er noget, som der er fokus på. Hertil svarede Torben Mogensen, at der er igangsat en mentorordning, samt diverse sociale initiativer og tiltag til forbedringer af det sociale miljø indenfor de givne fysiske rammer, hvortil Viceinstitutleder Kenny Erleben pointerede, at det ligeledes tænkes ind i undervisningen ift. gruppe- og projektarbejde. Et andet medlem af aftagerpanelet påpegede, at instituttet burde ændre på ruskurserne, hvis frafaldet sker i begyndelsen, hvortil Torben Mogensen svarede, at der bliver set på kønskvotering, at appellere mere til kvinderne, at have mindre alkohol, samt mere homogene hold og øvelseshold, og hjælp til at finde læsegrupper etc. Det blev konkluderet, at denne type af overvejelser burde have været medtaget i uddannelsesevalueringen. I forlængelse af diskussionen angående de fysiske rammer påpegede konstitueret Institutleder Jørgen Bansler, at instituttet rent fysisk er splittet, og at dette er en kæmpe udfordring, idet kontakten mellem lærere og studerende er meget vanskelig at opretholde. Jørgen Bansler nævnte, at kvaliteten af lokalerne på Datalogisk Institut er ekstremt ringe, ift. DTU, ITU, og Aalborg universitet i Sydhavnen, som instituttet konkurrerer med, herunder, at der ikke er laboratorier og andre gode fysiske rammer, og at fakultetet burde have stort fokus på dette. Torben Mogensen nævnte i forlængelse heraf, at de fysiske rammer er med i akkrediteringsrapporten, og at instituttet desværre ikke kommer med i den nye Niels Bohr-bygning, men at der til gengæld bliver mere plads på H.C. Ørsteds-instituttet, når Fysik, kemi og didaktikerne flytter ind i den nye Niels Bohrbygning. Som eksempel på udfordringen blev det nævnt, at der på Sigurdsgade kun sidder undervisere og forskere, og at studerende SIDE 6 AF 9

7 slet ikke har adgang, hvilket gør det vanskeligt for de studerende at vide hvor forskellige personer sidder. Et medlem af aftagerpanelet anerkendte, at det er vanskeligt uden de gode fysiske forhold, men at der ikke er grund til at stoppe udviklingen, og opfordrede herefter til, at underviserne spredes mere ud i de forskellige bygninger. Jørgen Bansler svarede hertil, at det rent fysisk ikke er muligt, hvortil Kenny Erleben tilføjede, at der er planlagt en række gå-hjem-møder, hvor sektionerne inviterer de studerende ind, samt karrieredage, hvor der præsenteres projekter etc. Et medlem af aftagerpanelet nævnte, at det på DTU er muligt at se forelæsningerne på nettet, og spurgte, om det også er muligt her, hvortil Torben Mogensen svarede, at der ikke er infrastrukturen til dette. Et medlem af aftagerpanelet spurgte ind til den kvalitative del af mentorordningen, hvortil Torben Mogensen svarede, at der er et samarbejde med studievejledningen om hvordan mentorerne håndterer forskellige situationer, og hvor de kan søge hjælp, og at det ikke bliver oplevet som en udfordring, at mentorerne ikke er klædt ordentligt på. Aftagerpanelet spurgte herefter ind til kommunikations-flowet på Datalogisk Institut, herunder om der er et problem, idet meget kommunikationen ikke kommer fra ledelsen, men fra mere uformelle kanaler, hvortil Torben Mogensen svarede, at instituttet benytter kursussider til information om kurser, og at der er studiebeskeder til alle på KU s intranet, men at mange studerende ikke læser disse, hvorfor de officielle kanaler ikke er så brugbare, og at instituttet derfor har suppleret med infoskærme, og facebookgrupper til informationer. Aftagerpanelet opfordrede herefter instituttet til at finde nogle universiteter rundt omkring i verden, som instituttet kan blive inspireret af. SIDE 7 AF 9 Matematik- og forsikringsmatematikuddannelserne Aftagerpanelet talte om, at matematik-økonomiuddannelserne og forsikringsmatematik er inde i en god gænge, og at de har stærke studerende, der alle får job, hovedsageligt indenfor den finansielle sektor (bank, pension, forsikring). Studieleder Ernst Hansen påpegede, at der ikke er fortaget mange ændringer i løbet af de seneste par år, hvilket giver ro og stabilitet til uddannelsen. Det blev herefter påpeget, at der for alle matematikuddannelserne er udfordringer med skriftlige eksamener, hvor dumpeprocenten er høj, hvilket dels skyldes, at de studerende ikke er vant til at arbejde på den måde, som eksamen udformes på. Studieleder Ernst Hansen påpegede herefter, at der for alle uddannelser, men særligt for

8 forsikringsmatematik og statistik, ligeledes er udfordringer med at have tilstrækkelig kapacitet til at vejlede specialer. Der blev talt om, at selvom der er samarbejde med erhvervslivet, skal der stadig være en akademisk hovedvejleder fra uddannelsen. SIDE 8 AF 9 Ernst Hansen nævnte herefter, at matematikuddannelserne har højt frafald, hvilket blandt andet hænger sammen med det lave karaktergennemsnit ved optagelse, men at der imidlertid efter 1. år er et meget lille frafald. Afslutningsvist blev der talt om, at alle er spændte på hvordan uddannelserne kommer til at fungere i praksis, når studiefremdriftsreformen er fuldt implementeret fra september Opsamling i plenum Datalogigruppen nævnte, at der havde været diskussion om hvorvidt skabelonen til uddannelsesredegørelserne giver mening, og det blev påpeget, at aftagerpanelet havde den observation, at skemaet er fokuseret på nogle DJØF-ificerede data, og ikke så meget på de faglige mål med uddannelsen, som Torben Mogensen havde nogle kvalificerede bud på. Holdningen var således, at uddannelsesredegørelsen ikke fortæller så meget om det faglige indhold, som aftagerpanelet ønskede, og at de i stedet gerne vil se på kvaliteten af de kandidater, som bliver færdige, og ikke blot på hvor mange, der gennemfører. Grete Bertelsen nævnte i denne forbindelse, at uddannelsesredegørelserne skal suppleres med dimittendundersøgelser, men at svarprocenten her er svær at få op. Aftagerpanelet anerkendt i denne forbindelse, at det er nødvendigt at opstille målbare parametre, men at dette ligeledes kunne være i form af dialog mellem lærere og ledelse, og mellem lærere og studerende, og nævnte herunder, at det virker som om der er fokuseret på de rigtige områder, men at måden, der bliver fokuseret på dem på, kunne optimeres. Aftagerpanelet pointerede herefter, at de generelle vilkår for de studerende kunne forbedres, og at det giver udfordringer, at de fysiske forhold er så dårlige, hvilket påvirker frafaldet og det sociale miljø etc., samt at der skal ses på dette, hvis fakultetet gerne vil forbedre uddannelsen. Matematik- og forsikringsmatematikgruppen konkluderede, at uddannelserne fungerer godt, og at der optages studerende med højt gennemsnit, hvilket reducerer frafaldet. Det blev ligeledes nævnt, at der er flere vejledere på vej, og at der ligeledes inddrages eksterne vejledere, samt at der er et godt samarbejde med Økonomisk Institut.

9 Det blev nævnt, at der på bacheloruddannelsen i matematik er store ændringer for dem, der skal starte til september, og at nogle er positivt stemt overfor disse, og andre mindre positivt, hvilket betyder, at der stadig er behov for justeringer til næste år, bl.a. i forhold til gymnasielærerne. SIDE 9 AF 9 7. Evt. Aftagerpanelet havde ingen kommentarer.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Institut for Matematiske Fag Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Lokale (frokoststuen på 4. sal).

Institut for Matematiske Fag Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Lokale (frokoststuen på 4. sal). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi REFERAT 26. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Mødedato: 26. oktober 2015,

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi M Ø D E R E F E R A T 11. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Matematik og Datalogi MØDEREFERAT 20. APRIL 2017 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Møde afholdt 20. april 2017,

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

DIKUs undervisningsudvalg. Vedr.: Mødedato 19. januar 2010. Sagsbehandler: Lisa Schultz Ibenfeldt Schultz DATALOGISK INSTITUT

DIKUs undervisningsudvalg. Vedr.: Mødedato 19. januar 2010. Sagsbehandler: Lisa Schultz Ibenfeldt Schultz DATALOGISK INSTITUT DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs undervisningsudvalg SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Referat af 25. møde i undervisningsudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 19. januar 2010 Sagsbehandler:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs Undervisningsudvalg SAGSNOTAT 14. OKTOBER 2011 Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard Til Stede:

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard D A T A L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg S A G S N O T A T 1. JULI 2013 Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler:

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg M Ø D E R E F E R A T 4. APRIL 2014 Forum 48. Undervisningsudvalgsmøde Møde afholdt:

Læs mere

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af AU s ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig.

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning REFERAT 9. DECEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning Mødedato: 9. december 2014, kl. 14.45-17.15 Sted: Institut

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse. Godkendelse af ny bacheloruddannelse i teknisk videnskab (kunstig intelligens og data) Afgørelsesbrev

Godkendelse af ny uddannelse. Godkendelse af ny bacheloruddannelse i teknisk videnskab (kunstig intelligens og data) Afgørelsesbrev Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

47. møde i DIKUs undervisningsudvalg d. 30. januar 2014. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

47. møde i DIKUs undervisningsudvalg d. 30. januar 2014. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs Undervisningsudvalg SAGSNOTAT 30. JANUAR 2014 Vedr.: 47. møde i DIKUs undervisningsudvalg d. 30. januar 2014. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard Til stede: Andrzej Filinski

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Mødedato: 05. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 11.00 Sluttidspunkt: Kl. 13.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser

Afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser Afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår 2013/2014 Dekanens generelle bemærkninger Analyse af kvantitativt og kvalitativt

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor SCIENCE. Fakultet. Afrapporteringsår 2016

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor SCIENCE. Fakultet. Afrapporteringsår 2016 KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet SCIENCE Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Bachelor- og kandidatuddannelserne

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Aalborg Universitet aau@aau.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets (AAU) ansøgning om

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Aalborg Universitet E-mail: aau@aau.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af AAU s ansøgning om godkendelse af ny uddannelse

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006 S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2005\050401\OFI\OFI-kommenteret dagsorden050401v9.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 17. marts 2005 Dagsorden for møde i IT-Universitetets

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse Aarhus Universitet au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU) ansøgning om godkendelse af ny uddannelse

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Masteruddannelse

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 6. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt 6. april

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2015 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Formål Københavns Universitet

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 7. NOVEMBER 2017 Forum

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- &

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MARTS 2017 Vedr. Status for KU s kvalitetssikring af uddannelser, 2017

Læs mere

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Matematik og Datalogi MØDEREFERAT 9. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Møde afholdt 9. april 2018

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle Workshop: Fastholdelsesstrategi Ledelsens rolle GRETE BERTELSEN, PRODEKAN, KU SCIENCE FINN BORCHSENIUS, PRODEKAN, AU SCIENCE AND TECHNOLOGY Program for workshoppen Program 8 min Oplæg om fastholdelsesstrategier

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 41. møde den 1. november 2012. Sagsbehandler: Lisa Ibenfeldt Schultz

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 41. møde den 1. november 2012. Sagsbehandler: Lisa Ibenfeldt Schultz D A T A L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET DIKUs Undervisningsudvalg R E F E R A T 28. NOVEMBER 2012 Vedr.: 41. møde den 1. november 2012 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere