GUIDE SÅDAN FÅR DU SUCCES MED AT PLANLÆGGE ARRANGEMENTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GUIDE SÅDAN FÅR DU SUCCES MED AT PLANLÆGGE ARRANGEMENTER"

Transkript

1 1 GUIDE SÅDAN FÅR DU SUCCES MED AT PLANLÆGGE ARRANGEMENTER

2 2 SÅDAN FÅR DU SUCCES MED AT PLANLÆGGE ARRANGEMENTER Har du til opgave at planlægge arrangementer i din organisation? Så ved du om nogen, at det er dit ansvar, at det hele spiller fra start til slut. Og at pilen peger på dig, hvis der er noget, der glipper undervejs. Læs min guide og skriv dig mine råd bag øret. Så bliver du bedre rustet til at planlægge fremtidige arrangementer og vil være skarp på hver enkelt lille detalje.

3 3 PLANLÆGNINGSPERIODE Under planlægningen af ethvert arrangement vil venue være noget af det første, som du skal have på plads. Og størrelsen er afgørende for, hvor tidligt du skal være ude for at sikre dig den ideelle lokation. Jo større arrangement, der er tale om, jo før skal du sørge for at få venue på plads. Er du tovholder på et arrangement med mere end tusind deltagere, vil der naturligt være færre venues at vælge imellem. Derfor skal du ikke trække tiden for længe. Du kan aldrig være ude i for god tid. Men husk at have styr på et eventuelt afbestillingsgebyr. ARRANGEMENT MED DELTAGERE Book minimum 3 måneder før ARRANGEMENT MED DELTAGERE Book minimum 6 måneder før ARRANGEMENT MED DELTAGERE Book minimum 9 måneder før ARRANGEMENT MED DELTAGERE Book minimum 1 år før

4 4 FORMÅLET Vær skarp på formålet med det enkelte arrangement. Både før, under og efter det løber af stablen. Lad formålet være den røde tråd, der binder alle elementer af dit arrangement sammen. Det gælder alt lige fra venue til invitationer og program - og hvem deltagerne er. Hvorfor skal I mødes? Hvad vil I gerne opnå? Hvad er det ønskede udbytte med arrangementet? Skal deltagerne informeres, generere ideer eller rystes sammen? Hvilken stemning skal der være? Hvilke deltagere vil I gerne have fat i? Interne eller eksterne? Skal der være et højt eller et lavt formalitetsniveau?

5 5 PROFESSIONEL SAMARBEJDSPARTNER Overvej om den tid, du har at lægge i arrangementet, er tilstrækkelig. Og om din erfaring matcher den udfordring, som du står over for. Måske er det en god ide at få professionel hjælp udefra. Der kan være mange timer at spare ved at bruge en PCO (Professionel Congress Organiser), et eventbureau eller en anden sparringspartner. Så er du sikker på, at dit arrangement bliver håndteret på professionel vis.

6 6 PROGRAMMET Allerede tidligt i processen skal du gøre dig tanker om, hvilket indhold der skal være. Er der et fagligt indhold - så er der større chance for, at du har held med at booke den eller de oplægsholdere, som du helst vil have med. Er det underholdning, er der større sandsynlighed for, at jeres foretrukne entertainer er ledig, og er det events, kan der være en lang produktionstid. Glem ikke den røde tråd, og hav hele tiden fokus på, hvad I gerne vil have ud af arrangementet. Sammensæt et program, der matcher deltagerne og formålet. Og tænk også over pausernes antal og indhold. Undersøgelser viser, at deltagerne kun kan holde fokus i 20 minutter ved envejskommunikation og 90 minutter ved dialog. Hvornår skal dit arrangement finde sted? Hvilke oplægsholdere er relevante at booke? Hvordan kan du aktivere og involvere den enkelte deltager? Giver det mening at sætte tid af til gruppearbejde eller måske brainstorming? Skal deltagerne udfordres via teambuilding? Vil en ekstern facilitator sikre, at I når bedre i mål? Hvad skal der ske i pauserne? Mobiltjek, bevægelse, time-out? Skal der afsættes tid til uformel small-talk?

7 7 BUDGETTET Det samlede budget for dit arrangement er med til at definere de rammer, du har at arbejde indenfor. Det skal derfor være på plads så tidligt i forløbet som muligt. I nogle tilfælde har du et budget, som du skal få det bedste ud af - i andre tilfælde defineres arrangementet, og så lægges budgettet derefter. Hvilket niveau skal forplejning og lokation have? Er der deltagerbetaling? Kan du sælge udstillingsplads til leverandører? Kan du gøre brug af sponsorater eller fundraising? Vil det give mening at indføre et no-show gebyr? Lav evt. 2-3 budgetter; Et med forventede antal deltagere og så to +/- 25% deltagere. Det kan have stor betydning i forhold til de faste omkostninger i budgettet. Sammenhold dine budgetter med afbestillingsbestemmelserne og mulighederne for at op- og nedjustere antallet hos leverandørerne.

8 8 RAMMERNE Lokationen er endnu et vigtigt led i din planlægning. Overvej, hvad der er vigtigt for målet med arrangementet. Det skal ikke bare kunne fungere i praksis, men også matche dit arrangement i forhold til stemning og omgivelser. Skal det være i natur-omgivelser eller bynært? Skal det ligge midt i landet? Matcher stemningen på stedet dit arrangement? Matcher indretning og møbler dit arrangements standard? Har stedet det antal lokaler, som du har brug for? Overvej om I ønsker stedet helt for jer selv Er der adgang til det AV-udstyr, du skal bruge?

9 9 Er der mulighed for overnatning? Hvordan er mulighederne for udendørs dekorationer? Banner, flag, rød løber m.m. Er der behov for særlige adgangsforhold? Er der mulighed for byinvolvering i forhold til vejvisning, opsætning af skilte, flagallé og velkomst særligt ved større arrangementer? Er der en god kontaktperson på venue, som du kan sparre med?

10 10 LOGISTIKKEN Hvad gør det til en god oplevelse for deltagerne at komme til dit arrangement? Først og fremmest, at det er nemt at komme frem, at det er let at parkere, at der måske er sørget for transporten og eventuelt, at der er offentlig trafik i nærheden. Find en lokation, der er nemt tilgængelig for alle deltagere. Kommer de fra flere forskellige områder, så vælg en lokation midt i landet. Tænk hele tiden over, hvordan du kan skabe den bedste oplevelse for den enkelte deltager. Derfor er det vigtigt, at du kender noget til deltagerne. Kan transporttiden udnyttes effektivt i form af information eller opgaveløsning? Er det en fordel at arrangere fællestransport? Er der gode parkeringsforhold? Hvem betaler for transport, og er der regler for hvilken type, der må anvendes? Hvordan skal afregningen foregå? Er der brug for bagageservice? Kunne reservation af p-pladser til VIP-gæster eller foredragsholdere være en god ide?

11 11 FORPLEJNINGEN Også når det kommer til forplejning, er det afgørende, at den passer til deltagere, set-up og formalitetsniveau. Tænk altid forplejningen ind i dit program og den røde tråd, så den indgår som en naturlig del. Hvad enten det er ude, inde eller på tur. Hvor lang tid kan/skal der bruges på spisning? Skal der være en signalværdi? Fx specielt fokus på økologi, bæredygtighed, vegetarisme eller andet? Skal spisepauserne bruges til andet end at spise; netværk, arbejde, beskeder/mails Er din virksomhed selv fødevareleverandør ønsker I jeres egne produkter på bordet? Hvad vil være passende; en hurtig sandwich, en overdådig buffet eller en helt anden løsning? Antal retter og gastronomisk niveau skal afstemmes Hvem skal betale for hvad og præcis hvor meget er inkluderet? Er der deltagere med særlige præferencer allergier eller ønsker? Hvis muligt, aftal serveringen til disse med venue, så det bliver så diskret som muligt. De fleste ønsker ikke at udstille særlige præferencer

12 12 INVITATIONEN OG TILMELDINGERNE Hvis du har med et større arrangement at gøre, vil det være en god ide at anvende en webbaseret tilmeldingsløsning. Hvis du samarbejder med en PCO, kan de tilbyde at lave det, men der findes også udbydere af programmer, som du selv kan anvende. HVAD SKAL EN INVITATION INDEHOLDE? Titel, dato, tidspunkt og sted Formål og program Praktiske oplysninger; fx transport, parkering, dresscode, ting der skal medbringes og/eller forberedes samt overnatningsmuligheder Tilmeldingsfrist og tilmeldingsform Eventuelt deltagergebyr og hvordan og hvornår det betales Afsender og kontaktperson

13 13 MATERIALERNE UNDER ARRANGEMENTET Tænk igennem i god tid, hvad du gerne vil udlevere til deltagerne. Både før, under og efter arrangementet. Det giver dig god tid til at få det produceret eller indkøbt. Skal du have lavet hand-outs af eventuelle præsentationer og opgaver? Skal deltagere eller oplægsholdere have en gave? Skal der laves navneskilte, bordkort, menukort eller andre skilte? Skal der lægges noget på deltagernes værelser? Hvad med goodiebags? Skal der sendes referat eller andet ud efter arrangementet?

14 14 DREJEBOGEN Lige meget hvor erfaren du er i at planlægge arrangementer, har du brug for en drejebog. Brug den gerne helt fra starten. Plot alle opgaver ind. Store som små. Påfør deadline og ansvarlig person ved hver opgave. En drejebog er med til at skabe det nødvendige overblik og er et uundværligt redskab ved ethvert større arrangement. DE SIDSTE 1-3 MÅNEDER Opfølgning på antal tilmeldte i forhold til afbestillingsbetingelser Opfølgning på foredragsholdere og andre aktører Reminder til ikke-tilmeldte Opfølgning på tryksager og anden produktion af effekter Forberedelse af diverse præsentationer, musik, deltagerlister, hand-outs og navneskilte Plan B alle de steder, hvor det er nødvendigt

15 15 UGEN OP TIL ARRANGEMENTET I ugen op til arrangementet kommer du med sikkerhed til at løbe stærkt. Alle detaljer skal nu gerne være på plads. Men de skal stadig afstemmes, så du kan være sikker på, at alt kommer til at spille på dagen. Og det gælder alle de leverandører, der er i spil. Er der styr på det aftalte i forhold til venue? Hvad med dine oplægsholdere? Har du afstemt med transportør og cateringfirma? Er der styr på lys/lyd? Er tryksager og hand-outs produceret? Vil du sende en appetizer, hvor du løfter sløret for dit arrangement? Har du kontaktoplysninger på alle leverandører til brug på selve dagen? Hvor kan der blive brug for en plan B?

16 16 PÅ DAGEN Kom i god tid. Gerne allerede dagen før, arrangementet finder sted. Det giver dig tid til at handle, hvis noget mangler eller er gjort forkert. Tjek igen op med venue, om alle detaljer er på plads, og hils på de forskellige kontaktpersoner og leverandører på stedet. Aftal gerne en plan B med dem, hvor det er nødvendigt.

17 17 EFTER ARRANGEMENTET Når arrangementet er overstået, er din arbejdsindsats ikke helt ovre. Der er stadig et par ting, der skal gøres. Har du lavet regnskab? Skal der sendes takk s? En videohilsen med klip fra arrangementet kunne virke godt Kan du anvende de sociale medier? Skal der sendes et referat ud?

18 18 EVALUERINGEN Prioriter altid evaluering af et arrangement. Plot en dato i kalenderen på forhånd, så du er sikker på at få det gjort. Tag alle erfaringer og guldkorn med dig videre. Og evaluer ikke alene selve arrangementet, men også planlægningsprocessen. Måske er det relevant at spørge deltagerne om deres oplevelser. Evaluer gerne med venue, hvis du finder det oplagt at bruge samme lokation til et senere arrangement. Blev formålet opfyldt? Hvad gik godt, og hvad gik skidt? Blev det nødvendigt at skride til plan B og i hvilke tilfælde? Hvordan ser det ud med ROI (Return of Investment) og budgettet? Hvad kan du tage med dig videre til næste arrangement? Havde du et godt samarbejde med de enkelte leverandører? Hvem er oplagte at anvende igen? Kunne området/venue noget specielt?

19 19 HAR DU FÅET FYLDT VÆRKTØJSKASSEN OP? Én ting er sikkert: Intet er overladt til tilfældighederne ved et succesfuldt arrangement. Der ligger ikke bare timers, men måneders arbejde bag ethvert større arrangement. Og det stiller store krav til den ansvarlige planlægger, der står bag. Er du knivskarp på formålet med det næste arrangement, som du står over for? Og er du bevidst om de overvejelser, du bør gøre dig om hver enkelt mindre detalje? Så er du godt klædt på til at planlægge et arrangement, der ender ud som en succes. God fornøjelse! Med venlig hilsen Kitt Schou Morgen Møde- og Eventchef Direkte: Mobil: Besøg vores hjemmeside her.

20 20

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

KONFERENCENS ABC TJEKLISTE. At nå det hele til tiden! til Business events

KONFERENCENS ABC TJEKLISTE. At nå det hele til tiden! til Business events KONFERENCENS ABC At nå det hele til tiden! TJEKLISTE til Business events INDHOLD 3 4 5 6 7 8 8 Forberedelse 3 6 måneder inden 1-3 måneder inden 1 måned inden 1 uge inden Lige inden Bagefter Den succesfulde

Læs mere

Standard for store møder

Standard for store møder Standard for store møder Formål med standarden for store møder Når der holdes møder med mange deltagere, er det en stor investering for organisationen. Der bliver brugt mange timer på at forberede mødet,

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE Nedenstående deadlines gælder alle FamilieNets interne kurser. Nogle kurser bliver afholdt i samarbejde med andre organisationer, og her kan der gælde andre deadlines og opgaver.

Læs mere

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM -

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM - BOLIG2019 10 LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK 2019 - PROGRAM - UDSTIL PÅ BOLIG2019! Når I deltager som udstillere på Bolig2019 får I kontakt med andelsboligforeninger og ejere af boligejendomme i de byer,

Læs mere

SPØRGERAMME. til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde

SPØRGERAMME. til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde SPØRGERAMME til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde INTRODUKTION I din organisation er det sandsynligt, at I allerede har spørgerammer eller protokoller som I følger, når I har en dialog med kunden,

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

HUSK Hvis du har spørgsmål undervejs, må du meget gerne kontakte os. NemTilmeld. Online kursus. Din genvej til at få mest muligt ud af NemTilmeld

HUSK Hvis du har spørgsmål undervejs, må du meget gerne kontakte os. NemTilmeld. Online kursus. Din genvej til at få mest muligt ud af NemTilmeld HUSK Hvis du har spørgsmål undervejs, må du meget gerne NemTilmeld Online kursus Din genvej til at få mest muligt ud af NemTilmeld Indholdsfortegnelse s. 4 Basisarrangement Her lærer du at oprette et arrangement

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold Før arrangementet - Få rammerne på plads Få styr på dato og afholdelsessted, og gør jer helt klart hvor stort arrangementet skal være, hvem der skal deltage, og hvad de økonomiske rammer tillader. Skal

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

1. FØR I KONTAKTER OS:

1. FØR I KONTAKTER OS: - planlægning - 1. FØR I KONTAKTER OS / 2. DEADLINE / 3. EFTER I HAR KONTAKTET OS / 4. MENTORER / 5. HVAD ER TALENT? 6. FORVENTNINGER / 7. BESKRIVELSE / 8. OMTALE / 9. AFLYSNING / 10. FAQ 1. FØR I KONTAKTER

Læs mere

Pssst... der er besked TIL DIG!

Pssst... der er besked TIL DIG! Pssst... der er besked TIL DIG! Kommunikation til forskellige målgrupper via sms og mobilweb Lige ned i lommen på alle, selv med forskellige interesser Direkte tilmelding til arrangementer Fastholdelse

Læs mere

VÆRKTØJ. til formulering af mål og opgørelse af ROI

VÆRKTØJ. til formulering af mål og opgørelse af ROI VÆRKTØJ til formulering af mål og opgørelse af ROI INTRODUKTION Hvis ikke vi formulerer et mål, vil vi aldrig kunne opgøre hvor langt vi når på vores møder. Og så kan vi ikke retfærdiggøre den investering

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

NOVAX KURSUSKATALOG 2. HALVÅR 2017

NOVAX KURSUSKATALOG 2. HALVÅR 2017 NOVAX KURSUSKATALOG 2. HALVÅR 2017 Vi har løbende spurgt vores kursister, om de har fået noget nyttig faglig viden ud af kurset. Her kan du læse nogle af deres kommentarer: Ja, helt sikkert. Godt med udveksling

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi.

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi. Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Organisation. Plan indtil nu. Leverandører. Kort over havn og p-områder. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Markedsføring. Økonomi. Hvad er Hals

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Drejebog til arrangører

Drejebog til arrangører QuickTime and a decompressor are needed to see this picture. Drejebog til arrangører Vi er meget taknemmelige over, at I vil lægge frivillige kræfter i at arrangere dette sponsorcykelløb og støtte Folkekirkens

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Hvor alt sker. Kolding. Tønder. Rødekro. Aabenraa 7 km. Tyskland 25 km. Der er motorvej lige til døren.

Hvor alt sker. Kolding. Tønder. Rødekro. Aabenraa 7 km. Tyskland 25 km. Der er motorvej lige til døren. Compass Congress Center i Rødekro, Brunde Vest 17 Tønder 40 km. Rødekro Brundevej Brunde Nord Ribevej Brundevej Brunde Øst Kolding 40 km. E45 Løgumklostervej Tyskland 25 km. Aabenraa 7 km. Der er motorvej

Læs mere

EVENTS MED PULS FÆLLESSKAB. En Quick-guide til foreningsevents

EVENTS MED PULS FÆLLESSKAB. En Quick-guide til foreningsevents EVENTS MED PULS OG FÆLLESSKAB En Quick-guide til foreningsevents KOM I GANG MED FORENINGSEVENTS! Hvad er en foreningsevent? En foreningsevent kan være et enkeltstående arrangement tilpasset én eller flere

Læs mere

Den direkte vej til din tekniske målgruppe

Den direkte vej til din tekniske målgruppe 2018 Den direkte vej til din tekniske målgruppe ODENSE CONGRESS CENTER 29.-30. NOVEMBER Derfor skal du med på Ajour 2018! På Ajour kan du: Udvide og pleje dit tekniske netværk. Møde købestærke kunder.

Læs mere

Guide til arrangører fra idé til udførelse

Guide til arrangører fra idé til udførelse Guide til arrangører fra idé til udførelse Har du planer om at afholde et arrangement eller en event men i tvivl om hvad og hvordan? Vi har lavet en lille hjælpeguide, som kan hjælpe dig godt i gang og

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Hvor alt sker. Kolding. Rødekro. Aabenraa. Sønderborg. Der er motorvej lige til døren

Hvor alt sker. Kolding. Rødekro. Aabenraa. Sønderborg. Der er motorvej lige til døren Brunde Nord ompass Congress Center Rødekro, Brunde Vest 17 Brundevej Brunde Øst Brundevej Rødekro Kolding Ribevej Løgumklostervej Sønderborg Aabenraa Der er motorvej lige til døren Compass Congress Center

Læs mere

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG HANDS-ON TOUR HÅNDBOG FORORD Der er mange myter om erhvervsuddannelser blandt unge i folkeskolens afgangsklasser, der skal til at vælge uddannelse. Myter, der påvirker de unges uddannelsesvalg og derved

Læs mere

Drejebog til temadag med Tegn på læring

Drejebog til temadag med Tegn på læring Drejebog til temadag med Tegn på læring DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Drejebog til temadag med Tegn på læring Her finder I idéer til hvordan I i personalegruppen eller dagplejegruppen kommer godt i gang

Læs mere

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar:

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar: Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører Snarest muligt og helst inden 1. februar: Aktivitet: Afhold et opstart og planlægningsmøde i udvalget. Vi foreslår, at I udvider deltagerlisten

Læs mere

Indbydelse. Danske Politimesterskaber i golf 2014

Indbydelse. Danske Politimesterskaber i golf 2014 Indbydelse Danske Politimesterskaber i golf 2014 Sct. Knuds Golfklub Slipshavnsvej 16 5800 Nyborg 65 31 12 12 Nyborg Politi Idrætsforening har hermed fornøjelsen i samarbejde med Dansk Politiidrætsforbund,

Læs mere

Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog

Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog -------------------------------------------------- Inspiration til planlægning af gymnastikskoler & -lejre i DGI Vestjylland Leg Sjov Aktivitet Udfordringer - Venskab

Læs mere

STORGRUPPE- PROCESSER

STORGRUPPE- PROCESSER STORGRUPPE- PROCESSER PKU100 FEBRUAR 2016 Mål og Rammer 4 Læringsmetoder 6 Deltagerinvolvering 8 Proceskonsultative redskaber 10 Struktur 12 Fysiske rammer 13 Evaluering 14 Denne folder er udarbejdet på

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Arbejdsgruppens tjekliste (eksempler på opgaver, der kræver forberedelse): Drejebog Fase 5

Arbejdsgruppens tjekliste (eksempler på opgaver, der kræver forberedelse): Drejebog Fase 5 Fa Skabelonen til drejebogen er et skema, som udfyldes. I højre kolonne er indført en guide, som I kan lade jer inspirere af, når I planlægger jeres etableringsworkshop. Som det fremgår i beskrivelsen

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG HANDS-ON TOUR HÅNDBOG FORORD Danske produktionsvirksomheder har brug for dygtige faglærte. Men erhvervsuddannelserne, som skal uddanne de dygtige industriteknikere, plastmagere, tekniske designere og

Læs mere

EFTER turen. UNDER turen. FØR turen

EFTER turen. UNDER turen. FØR turen UNDER turen 1 EFTER turen På tur med skolen - en planlægningsguide Kære lærer Denne guide giver dig ideer til hvordan du i samarbejde med dine kolleger og elever kan planlægge den næste tur med skolen.

Læs mere

Netværkshåndbog for. Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg

Netværkshåndbog for. Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer. Når netværk under JA afholder arrangementer, kan de selvfølgelig gøre det

Læs mere

SIDE RUN. Lav dit eget Royal Side Run

SIDE RUN. Lav dit eget Royal Side Run SIDE RUN Lav dit eget Royal Side Run ALLE kan lave et Royal side Run! I denne guide finder I inspiration til, hvordan I kan afvikle jeres eget Royal side Run. I bestemmer helt selv, hvilket format der

Læs mere

METODER. til intern videndeling. - dokument til download

METODER. til intern videndeling. - dokument til download METODER til intern videndeling - dokument til download VIDENDELING HVORFOR NU DET? Om forskellen på information og viden kan der siges meget. Ganske kort er én definition at viden er information som fører

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team Videndeling i praksis Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team At dele viden i praksis Selvom vi til dagligt omgås med hinanden så har vi det med at holde vores egne små praksisser

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

VEJLEDNING TIL DEN VALGANSVARLIGE

VEJLEDNING TIL DEN VALGANSVARLIGE VEJLEDNING TIL DEN VALGANSVARLIGE UNDERVISNINGSFORLØB 12.-29. JANUAR 2015 Fotograf: Ehrbahn Jacob/Polfoto Velkommen som valgansvarlig til Skolevalg 2015! Skolevalg er en valghandling, der foregår torsdag

Læs mere

Hvidbog for Årskonferencer

Hvidbog for Årskonferencer Hvidbog for Årskonferencer Naturvejlederforeningen i Danmark Baggrund Da Naturvejlederforeningen blev stiftet i 1992 blev det aftalt med Fællessekretariatet for Naturvejlederordningen at Naturvejlederforeningen

Læs mere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Juni 2016 Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Ansvar... 3 Mentorrollen... 3 Introduktionens faser... 3 Før tiltrædelse... 3 Første arbejdsdag... 4

Læs mere

Få hjælp fra professionelle kongresarrangører

Få hjælp fra professionelle kongresarrangører Få hjælp fra professionelle kongresarrangører Workshop om praktisk planlægning og afholdelse af kongresser PCO repræsentanter Helle Klestrup, Senior Project Manager, DIS Congress Service A/S Henrik Dyhr,

Læs mere

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 1 KÆRE UNDERVISER Den 6.-8. september afholdes Ungdommens Folkemøde 2018 i Valbyparken i København, og du og dine elever er selvfølgelig inviteret

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

TJEKLISTEN TIL ET SUCCESFULDT WEBINAR. Copyright Infospray Media

TJEKLISTEN TIL ET SUCCESFULDT WEBINAR. Copyright Infospray Media TJEKLISTEN TIL ET SUCCESFULDT WEBINAR Kære ven Det kan ofte være en udfordring af skulle sælge sine produkter eller services. Især hvis man er nystartet, ikke har et stort netværk eller måske har lidt

Læs mere

Dit effektive værktøj til administration af arrangementer. www.conferencemanager.dk

Dit effektive værktøj til administration af arrangementer. www.conferencemanager.dk Dit effektive værktøj til administration af arrangementer Conference Manager er et effektivt værktøj til administration af dit arrangement, fra planlægning, over invitationer og tilmeldinger, til efterfølgende

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer 2-dags kursus Økonomi for ikke-økonomer - Grundlæggende økonomi og budgetarbejde Bliv bedre rustet til budgetarbejdet Få større forståelse for de økonomiske sammenhænge i din virksomhed Lær at udarbejde

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Mennesker Succes Udvikling

Mennesker Succes Udvikling Mennesker Succes Udvikling CoastZone er teambuilding og teamudvikling i hele Danmark. Vi styrker relationerne i jeres team og viser jer vejen til nyt potentiale! »Mennesker med succes skaber udvikling«c

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

Telefon: Skype: WhatsApp: Telefon: Skype: WhatsApp:

Telefon:   Skype: WhatsApp: Telefon:   Skype: WhatsApp: Beskrivelser Som ansvarlig for et område/delområde er det bl.a. din opgave og dit ansvar at få detailbeskrevet, hvad opgaven er, hvad der skal udføres, hvem der skal gøre hvad/hvornår, aftale med de frivillige,

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Pssst... der er besked TIL DIG!

Pssst... der er besked TIL DIG! Pssst... der er besked TIL DIG! Kommunikation til en uhomogén målgruppe via sms og mobilweb Lige ned i lommen på alle, selv med forskellige interesser Direkte tilmelding til arrangementer Fastholdelse

Læs mere

Partnerkoncept 2 0 1 5 Holsted Speedway Klub

Partnerkoncept 2 0 1 5 Holsted Speedway Klub Partnerkoncept 2 0 1 5 Holsted Speedway Klub Moldow Speedway Arena n Hedevejen 1 n 6670 Holsted n www.holsted-speedway.dk Lidt om Holsted Speedway Klub Kære mulige samarbejdspartner Som den mest vindende

Læs mere

VORES FESTER LIDT UDOVER DET SÆDVANLIGE

VORES FESTER LIDT UDOVER DET SÆDVANLIGE VORES FESTER LIDT UDOVER DET SÆDVANLIGE Unikke fester, udover det sædvanlige kiwibirds har stået bag fester med alt fra 100 til mere end 1000 gæster. Hver en fest er unik - og planlægningen af den er både

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN Inden du udfylder ansøgningsskemaet, så tjek at Aktiviteten er ny i forhold til jeres tidligere aktiviteter, og hvad der almindeligvis kan forventes, at I laver Børn

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

FRISETEKSTER. Det kan være en god ide, at få jeres navn på standen, så det er lettere for de besøgende at finde jer.

FRISETEKSTER. Det kan være en god ide, at få jeres navn på standen, så det er lettere for de besøgende at finde jer. KÆRE UDSTILLER Vi ser frem til at byde jer velkommen på Ud i Fremtiden i Sydjylland, Vejle. Her følger informations- og bestillingsmateriale i forbindelse med jeres deltagelse på Ud i Fremtiden i Østjylland,

Læs mere

SAMSKABELSE OM DET GODE NETVÆRKSMØDE OPSAMLING PÅ WORKSHOP 12.05.2015

SAMSKABELSE OM DET GODE NETVÆRKSMØDE OPSAMLING PÅ WORKSHOP 12.05.2015 SAMSKABELSE OM DET GODE NETVÆRKSMØDE OPSAMLING PÅ WORKSHOP 12.05.2015 VELKOMST OG INTRODUKTION! FORMIDDAGENS WORKSHOPS! SAMSKABELSE OM DET GODE NETVÆRKSMØDE! ØVELSE: KENDER VI DET SELV?! GRUPPEARBEJDE

Læs mere

UDSTILLER INFORMATION AARHUS

UDSTILLER INFORMATION AARHUS UDSTILLER INFORMATION AARHUS 2015 KÆRE UDSTILLER Vi ser frem til at byde jer velkommen på Ud i Fremtiden i Østjylland, Aarhus. Her følger informations- og bestillingsmateriale i forbindelse med jeres deltagelse

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Lean Mean Lead Machine

Lean Mean Lead Machine LEAD The Lean Mean Lead Machine En Increase Guide til succesfuld marketing af Sidsel Manich SKAB MÅLBARE RESULTATER FOR BÅDE MARKETING OG SALG OG BLIV VIRKSOMHEDENS HELT. INDHOLD INDLEDNING Før event side

Læs mere

Det gode og effektive møde Malene Rix Forhandling og Facilitering www.malenerix.dk Program Viden om møder - forskningsresultater og erfaringer Mødeforberedelse - drejebogen som redskab Formål med møder

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Langå Skole Velkommen i forældrerådet Guide til arbejdet i forældrerådene Udarbejdet af skolebestyrelsen på Langå Skole August 2016 Velkommen Du sidder med denne folder, fordi du er interesseret i arbejdet

Læs mere

Drejebog for: Unity dage Narcotics Anonymous.

Drejebog for: Unity dage Narcotics Anonymous. 1 Drejebog for: Unity dage Narcotics Anonymous. 2 Planlægning: Formand for Unitydag bliver valgt på OSK møde. Formand bliver valgt i november. (Ca. et halvt år før selve Unitydagen) Temaet for Unitydagen

Læs mere

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune De senere år har kommunerne fået større fokus på borgerinddragelse. Tidligere var mange borgere medlem af et politisk parti og deltog via partimedlemskabet

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

VVS17.dk. Velkommen til Kick-Off

VVS17.dk. Velkommen til Kick-Off Velkommen til Kick-Off Dagens program: kl. 9.45 Registrering, kaffe og morgenbrød kl. 10.00 Velkomst og gennemgang af praktiske oplysninger og deadlines v/michael Helm kl. 10.30 Salg og kommunikation v/michael

Læs mere

Den store guide. - til de mest succesfulde møder og konferencer

Den store guide. - til de mest succesfulde møder og konferencer Den store guide - til de mest succesfulde møder og konferencer Indhold Indledning... s. 3 5-trins guide... s. 4 Hvad skal planlægges før arrangementet?... s. 5 Hvad skal indhold, form og stil være?...

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Oversigt over vigtige deadlines 3 Om logospecifikationer 4 Om tekst om udstilling til trykt program 5 Om logistik og indretning

Læs mere

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune Denne aftale er en minimumsaftale. Der kan mellem skoleleder og tillidsrepræsentant aftales, at der afsættes yderligere tid til pædagogisk servicecenter. Der afsættes tid til pædagogisk servicecenter efter

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET MAJ 2013 2 Nedslidningen som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder

Læs mere

Teamets samarbejde om uddannelsesparathedsprocessen

Teamets samarbejde om uddannelsesparathedsprocessen Teamets samarbejde om uddannelsesparathedsprocessen Formål med samarbejdsværktøjet Dette samarbejdsværktøj har til formål at understøtte teamets samarbejde om elevernes personlige, sociale og praksisfaglige

Læs mere

26. maj 2018 I Arena Randers

26. maj 2018 I Arena Randers Arrangerer Forbundsmesterskaberne Senior 2. runde 2018 I samarbejde med 26. maj 2018 I Arena Randers Indhold Velkomst: 2 Anmeldelse af deltagere, spring og rytmeserier samt musikupload: 2 Musik: 2 Konkurrencelicens:

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 29. august 2015 Program Mit/mine vigtigste emner Udslusning af familier - hvornår og hvordan? Emne fra familienetværk i Kolding Udslusning af familier

Læs mere

Træn din faciliteringsmuskel. Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser

Træn din faciliteringsmuskel. Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser Træn din faciliteringsmuskel Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser Nanna Munk Cand.mag. i Medievidenskab og Dansk fra Københavns Universitet, 2003 Certificeret facilitator fra DME, 2006 Ejer af MUNK

Læs mere

start guide kom GODT IGANG Conference Manager Advanced and easy PANTONE 382 U

start guide kom GODT IGANG Conference Manager Advanced and easy PANTONE 382 U Conference Manager start guide Fra oprettelse TIL AKTIVERING AF DIT TILMELDINGSWEBSITE kom GODT IGANG PANTONE 382 U Conference Manager Advanced and easy 1 Indholdsfortegnelse velkommen Vi håber, at denne

Læs mere

Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem

Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Indholdet af dette materiale, herunder tekst, billeder og anden grafik og deres arrangement, er ophavsretligt beskyttet af EG A/S eller dets tilknyttede,

Læs mere

ØKONOMI. for ikke-økonomer i det offentlige. For ledere med budgetansvar. Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge

ØKONOMI. for ikke-økonomer i det offentlige. For ledere med budgetansvar. Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge 2-dags kursus ØKONOMI for ikke-økonomer i det offentlige For ledere med budgetansvar Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge Hvad er økonomisk styring egentlig? Bliv bedre til at forstå og præsentere

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

I patientens fodspor Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune. Manual

I patientens fodspor Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune. Manual Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune Manual Region hovedstanden Område Midt Uarbejdet af risikomanager Benedicte Schou, Herlev hospital og risikomanager Ea Petersen,

Læs mere

Evaluering af søndagscafé på Lindegården

Evaluering af søndagscafé på Lindegården Evaluering af søndagscafé på Lindegården Festsalen, Lindegårdsvej 3, Herning Arrangør: Seniorråd Vest Tovholder Bodil Markmøller 1 Evaluering af søndagscafé på Lindegården 4. oktober 2016 I december 2015

Læs mere

Design af den gode mødeproces. Projektledermøde april 2014

Design af den gode mødeproces. Projektledermøde april 2014 ? Design af den gode mødeproces Projektledermøde april 2014 Oplæg om god mødeledelse og procesværktøjer v/ Anette Kristensen - Promentum A/S ank@promentum.dk 2684 6444 Dårlige processer Resulterer i dårlige

Læs mere

Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune

Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune Før start Styregruppen fastlægger de enkelte deltageres roller og fordeler opgaver. Forslag til opgaver som bør fordeles: Tovholder Fundraising Sekretær

Læs mere