Suppleanter Henrik Rudfeld (HR), Kommunernes Landsforening Preben Meinecke-Søes (PM), TEKNIQ Sekretariat (SEK)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Suppleanter Henrik Rudfeld (HR), Kommunernes Landsforening Preben Meinecke-Søes (PM), TEKNIQ Sekretariat (SEK)"

Transkript

1 REFERAT Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Dato 1. september 2015 Møde nr. 2 i AB-udvalget Dato: Mandag den 8. juni 2015 Tid: Kl Sted: Energistyrelsen, Amaliegade 44, København K Deltagere: Formand Lone Fønss Schrøder (LFS) Referent: Medlemmer Claus Pedersen (CP), Boligselskabernes Landsforening Henrik Lindved Bang (HLB), Bygherreforeningen Bo Kobber Petersen (BKP), Bygningsstyrelsen Preben Dahl (PD), DANSKE ARK Marianne Kaae Nielsen (MKN), Danske Regioner Henrik Fausing (HF), Dansk Byggeri Elly Kjems Hove (EKH), Dansk Industri Erik Simonsen (ES), Foreningen af Rådgivende Ingeniører Peter Andersen (PA), Håndværksrådet Lars Tolstrup (LT), Kooperationen Vibeke Schiøler Sørensen (VS), Vejdirektoratet Niels Grubbe (NG), Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Suppleanter Henrik Rudfeld (HR), Kommunernes Landsforening Preben Meinecke-Søes (PM), TEKNIQ Sekretariat (SEK) SGT Trine Heidemann Garde (THG) Sofie Grubb Turley (SGT) Kresten Nybo Gørtz (KNG) Jakob Waade (JAW) REFERAT Ændringer til dagsorden Dagsorden for mødet blev indledningsvis nummereret: 1. Godkendelse af referat og beslutning om godkendelsesprocedure Side 1 (5)

2 2. Sekretariatet v/ THG orienterer om input fra kaffemøder 3. Hvordan tegnes et fælles målbillede v/ formanden 4. Beslutning om indhold for de 2-3 indledende møder 5. Beslutning om emner til behandling på de tre første forhandlingsmøder 6. Drøftelse af arbejds- og skriveproces 7. Beslutning om udvalget vil søge at opfylde krav til selvstændig forvaltningsmyndighed Under mødet blev det besluttet at udskyde punkt 6 til udvalgsmøde nr. 5 den 23. september Der blev endvidere byttet rundt på punkt 5 og Godkendelse af referat og beslutning om godkendelsesprocedure HF bad om følgende ændring til referatet s. 5 nederst (tilføjelse i kursiv): HF spurgte, om ministeren ud fra en forudsætning om, at samtlige lande i Europa har forskellige aftalesystemer, kunne nævne andre emner end konflikthåndtering, hvor det giver mening at gøre aftalesystemet mere internationalt. Referatet blev herefter godkendt af udvalget. Udvalget besluttede, at referater fremover betragtes som endeligt godkendt, hvis ingen medlemmer kommer med bemærkninger senest en uge efter referatet er udsendt. Såfremt der kommer bemærkninger, drøftes tilrettelser af referatet indledningsvis på det følgende møde, hvorefter referatet godkendes endeligt af udvalget. Referater skal tilstræbes udsendt hurtigst muligt efter udvalgets møder. 2. Sekretariatet v/ THG orienterer om input fra kaffemøder Der blev ikke truffet beslutninger under dette punkt. 3. Hvordan tegnes et fælles målbillede v/ formanden LFS bad udvalgets medlemmer hver især fortælle om deres visioner såvel som bekymring for revisionsarbejdets resultat. Følgende forskellige visioner blev nævnt under bordrunden: Et revideret AB-system skal være klart, intuitivt og let forståeligt og kunne anvendes både på byggeplads og i retssale være enkelt, men stadig tage hånd om problemerne i baggrundsretten kunne anvendes rent og uden fravigelser indeholde alternativer, så det kan favne bredt og fravigelser kan undgås indeholde incitamenter, der kan skabe positive forandringer i byggeprocessen indeholde en rimelig og fornuftig risiko- og ansvarsfordeling Side 2 (5)

3 minimere transaktionsomkostninger understøtte produktivitetsudvikling understøtte værdiskabelse og kvalitet i slutproduktet understøtte nye samarbejdsformer sikre bedre styring af byggesagerne, så der undgås for mange konflikter gerne være en inspiration for udlandet kunne åbne op for nye muligheder, så bygherre ikke begrænses af AB-systemet I revisionsprocessen vil vi tage hånd om de største og væsentligste problemer først have respekt for alle parters interesser og risiko fokusere på at finde saglige løsninger gøre os umage for at nå et fælles mål holde ambitionsniveauet højt være åbne overfor incitamenter være åbne overfor måder vi kan arbejde på fokusere på at få skabt flere klare og fornuftige løsninger frem for uklare kompromistekster Visionen for processen og hvordan udvalget kan aftale spilleregler for revisionsarbejdet vil blive taget op som et punkt på det næste møde i AB-udvalget den 26. august Beslutning om indholdet for de 2-3 indledende møder Udvalget besluttede, at der afholdes tre indledende møder onsdag den 26. august 2015 kl , fredag den 18. september 2015 kl og onsdag den 23. september 2015 kl Udvalget besluttede, at indholdet for de tre indledende møder skal være: Møde nr. 3 (onsdag den 26. august 2015): Produktivitet, effektivitet og kvalitet Samarbejdsformer Digitalisering af byggeprocessen Møde nr. 4 (fredag den 18. september 2015): Fortsættelse af møde nr. 3 Møde nr. 5 (onsdag den 23. september 2015): Slutprodukt, herunder struktur Arbejds- og skriveproces Udvalget besluttede, at oplæg til inspiration ikke bør fylde mere end 20 % af tiden på de indledende møder, således at den øvrige tid kan bruges på debat og brainstorming. Side 3 (5)

4 Udvalget bad SEK komme med fornyede forslag til oplægsholdere i forhold til det udsendte forslag til skitse for de indledende møder. Udvalget udtrykte ønske om, at udenlandske oplægsholdere skal have et aftaleretligt afsæt, som ikke er fremmed i den danske kontekst. I øvrigt må oplægsholdere gerne have et dansk afsæt og fx kunne fortælle udvalget om, hvordan de gældende regler opleves i en produktionsmæssig sammenhæng. Oplægsholderne skal ikke blot kunne sige noget om, hvad der sker på et område, men også kunne problematisere til inspiration for udvalgets drøftelser. Oplægsholderne skal gerne være nogen, som udvalget ikke har hørt før og kunne tale om noget, som udvalget ikke umiddelbart kan læse sig til. 5. Beslutning om udvalget vil søge at opfylde krav til selvstændig forvaltningsmyndighed Udvalget drøftede udfordringerne ved at opfylde kravene til en selvstændig forvaltningsmyndighed. Hensynet til en lukket forhandlingsproces blev afvejet overfor hensynet til en effektiv mandatafklaring for organisationsrepræsentanter med et stort bagland. Det blev under drøftelserne påpeget af NG, at der er fri adgang til aktindsigt i et dokument i det øjeblik dokumentet har forladt den afgrænsede personkreds. Det kan derfor være et problem for udvalget, hvis udvalget arbejder ud fra en forudsætning om at dokumenterne er fortrolige, samtidig med at flere medlemmer måske ikke kan opfylde kravet om at afgrænse en snæver personkreds, der må få adgang til dokumentet. Udvalget besluttede, at udvalget ikke vil søge at opfylde kravene til en selvstændig forvaltningsmyndighed, fordi det for de medlemmer, der skal hente mandat såvel som sparring hos et større bagland, er umuligt at opfylde kravene. Udvalget besluttede, at udvalget i stedet vil lave en gentleman agreement eller kommunikationsaftale ud fra følgende principper: Forhandlingerne foregår i udvalget, ikke i pressen Det er alene formanden, der udtaler sig til pressen Sekretariatet orienterer udvalget, når der kommer begæringer om aktindsigt Udvalget tager løbende stilling til, om der er resultater eller status på arbejdet, som offentligheden skal orienteres om Offentliggørelse af materielle resultater fra udvalgsarbejdet skal ske med stor forsigtighed og med respekt for princippet om, at intet er aftalt, før alt er aftalt Udvalget besluttede, at referaterne fra udvalgsmøderne skal udarbejdes som beslutningsreferater, og at det i referaterne eller ved siden af referaterne skal noteres, hvad udvalget beslutter, kan eller skal kommunikeres til offentligheden om udvalgets arbejde. Side 4 (5)

5 6. Beslutning om emner til behandling på de tre første forhandlingsmøder Udvalget besluttede at ændre notat om temaopdeling af 21. april 2015, så emnerne skal behandles i følgende rækkefølge: 1) Ydelses-, ansvars- og risikofordeling (tema 2) 2) Anvendelsesområde og kontraktindgåelse (tema 1) 3) Ændrings- og ekstraarbejder (tema 5) 4) Tidsstyring (tema 6) 5) Mangler og ansvarsbegrænsninger (tema 3) (risiko er flyttet op under punkt 1) 6) Varsling, reklamation og forældelse (tema 4) 7) Tvisteløsning (tema 7) 8) Økonomi (tema 8) 9) Overdragelse af rettigheder og pligter (tema 9) 10) CSR (tema 10) Temaet for de tre første forhandlingsmøder i oktober, november og december 2015 bliver derfor ydelses-, ansvars- og risikofordeling. SEK oplyste på mødet, at SEK forventer at sende spørgsmål til brug for indsamling af input til møde nr. 6 i oktober til udvalgets medlemmer inden sommerferien, og at SEK forventer at sætte en frist for input til senest den 1. september HF bemærkede, at fristen den 1. september 2015 ikke harmonerer godt med, at udvalget har møder i august og september. Hvis udvalget på disse møder har holdninger, der kan have betydning for mødet den oktober 2015, forbeholder HF sig senere at fremkomme med ønsker til drøftelse på mødet i oktober. Note fra SEK: Der udsendes snarest muligt revideret notat om temaopdeling samt revideret mødeplan. 7. Eventuelt Udvalget udtrykte ønske om, at SEK luger ud i underemnerne i notat om temaopdeling. SEK oplyste, at det forventes at ske, når SEK modtager input fra udvalgets medlemmer. Side 5 (5)

Notat om udvalgets arbejde

Notat om udvalgets arbejde Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat om udvalgets arbejde Notat Sagsnr.: BS0601-00007 02-02-2018 1. Udvalgets kommissorium, nedsættelse og

Læs mere

AB 18 og ledelsesrollen

AB 18 og ledelsesrollen AB 18 og ledelsesrollen ABudvalget Formand Lone Fønss Schrøder Entreprenørsiden: Dansk Byggeri, Dansk Industri, Håndværksrådet, Tekniq og Kooperationen. Rådgiversiden Danske Ark og Foreningen af Rådgivende

Læs mere

Sammenfatning af input fra sekretariatets kaffemøder med AB-udvalgets medlemmer

Sammenfatning af input fra sekretariatets kaffemøder med AB-udvalgets medlemmer N O T AT 29. maj 2015 J.nr. 2014-571 Ref. SGT/KNG Sammenfatning af input fra sekretariatets kaffemøder med AB-udvalgets medlemmer Det blev på AB-udvalgets første møde den 6. maj 2015 besluttet, at AB-udvalget

Læs mere

Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl.

Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl. Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl. 15-18 i København Bygherreforeningen Borgergade 111 DK-1300 København K Telefon +45 7020

Læs mere

Revision af AB-systemet. Ythat? - oplæg sendt i høring 02 februar høringsfrist 21 marts klar til brug i maj 2018

Revision af AB-systemet. Ythat? - oplæg sendt i høring 02 februar høringsfrist 21 marts klar til brug i maj 2018 Revision af AB-systemet Ythat? - oplæg sendt i høring 02 februar 2018 - høringsfrist 21 marts 2018 - klar til brug i maj 2018 1 Revision af AB-systemet AB-udvalget I marts 2015 nedsatte daværende klima-

Læs mere

Notat om organisering af selvstændig forvaltningsmyndighed

Notat om organisering af selvstændig forvaltningsmyndighed 2.JUNI 2015 J.nr.: 7512557.SFS/JNO/JNNI Notat om organisering af selvstændig forvaltningsmyndighed l. INDLEDNING OG KONKLUSION I 2013 blev byggeriets parter og klima-, energi- og bygningsministeren enige

Læs mere

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Katalog over tilvalgsbestemmelser for incitamenter i bygge- og anlægsvirksomhed (APP Incitamenter) 1)

Katalog over tilvalgsbestemmelser for incitamenter i bygge- og anlægsvirksomhed (APP Incitamenter) 1) VEJ nr 9028 af 10/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, j.nr. BS0601-00001 Senere ændringer

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

NYE AB-REGLER HVAD ER ÆNDRET?

NYE AB-REGLER HVAD ER ÆNDRET? NYE AB-REGLER HVAD ER ÆNDRET? 5. december 2018 GARANTIPERIODER 1 HUSKER DU 2 HVORFOR NYE REGLER? Udvalget hovedformål Ønskelisten Følge med udviklingen i branchen Fremtidssikring af reglerne Fremme produktivitet

Læs mere

Fremtidens konflikthåndtering og revisionen af AB-systemet

Fremtidens konflikthåndtering og revisionen af AB-systemet Fremtidens konflikthåndtering og revisionen af AB-systemet Henrik L. Bang, direktør, Bygherreforeningen Konferencen Strategisk konflikthåndtering i byggeri og anlæg Den 19. marts 2015, Bella Sky Comwell

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen,

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen, Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl. 13.00-15.00 hos Erhvervsstyrelsen, Vejlsøvej 29, 8600 Silkeborg. Mødet indledtes med en velkomst v. regionalchef Preben Gregersen,

Læs mere

Deltagere: Anne-Marie Johnstone (AM) AB Lindstrand (AB) Klaus Hemmingsen (KH) MinAltan A/S (MIN) Lars Madsen (LM) Peter Jahn & Partnere A/S (PJP)

Deltagere: Anne-Marie Johnstone (AM) AB Lindstrand (AB) Klaus Hemmingsen (KH) MinAltan A/S (MIN) Lars Madsen (LM) Peter Jahn & Partnere A/S (PJP) Referat. Sag: 11.3158.02 - AB Lindstrand Emne: Byggemøde nr. 1, uge 8 Mandag d. 16. februar 2015, kl. 10.00 Sted: Hjalmar Brantings Plads 6 Referent: LM Deltagere: Anne-Marie Johnstone (AM) AB Lindstrand

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åbent referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åbent referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åbent referat Mødetidspunkt: Kl. 14:30 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm, Steen

Læs mere

KONFERENCE AB 18 nyt aftalesystem for byggeriet

KONFERENCE AB 18 nyt aftalesystem for byggeriet KONFERENCE AB 18 nyt aftalesystem for byggeriet Få unik indsigt i konsekvenserne for fremtidens byggeri TILMELD DIG PÅ WWW.JUC.DK /KFAB18 1 PRAKTISK INFORMATION 24. SEP. 7 LEKT. KR. 4.995 ekskl. moms Afholdes

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Skoleudvalget. Mødet den , kl. 09:00. Godthåbsgade 8, mødelokale 2 AALBORG BYRÅD

Referat. Aalborg Byråd. Skoleudvalget. Mødet den , kl. 09:00. Godthåbsgade 8, mødelokale 2 AALBORG BYRÅD Referat AALBORG BYRÅD Mødet den 07.01.2014, Godthåbsgade 8, mødelokale 2 1. s medlemmer 2014-2017.... 2 2. Konstituering, herunder valg af næstformand.... 3 3. Introduktion til Skoleforvaltningen.... 4

Læs mere

FRI Strategi 2018 FRI 2.0

FRI Strategi 2018 FRI 2.0 FRI Strategi 2018 FRI 2.0 Vision og Mission Vision FRI er den førende interesseorganisation for rådgiver- og ingeniørvirksomheder, der aktivt understøtter langsigtet udvikling, effektivisering og vækst

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 25. oktober 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 25. oktober 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 25. oktober 2011 42 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Dato: den 26. november 2018 Tidspunkt: kl. 17.00 Tilstede: Referat fra bestyrelsesmøde Fra bestyrelsen: Birgitte Nymark (BN), Jens Peter Sørensen (JP), Johnny Jensen (JJ), Peter Bols (PB), Marietta Rosenvinge

Læs mere

Høring om Byggeriets fremtidige aftalesystem. Borups Højskole onsdag den 25. april 2012

Høring om Byggeriets fremtidige aftalesystem. Borups Højskole onsdag den 25. april 2012 Høring om Byggeriets fremtidige aftalesystem Borups Højskole onsdag den 25. april 2012 Styrker ved det nuværende aftalesystem Der er lang tradition for, at parterne i byggeriet selv udvikler de særlige

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 8. september 2014 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 28. august 2014 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 21. november 2011 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Søs Haugaard Lars Vesløv Henrik

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Temamøder Der har med succes været afholdt en række temamøder over flg. emner:

Temamøder Der har med succes været afholdt en række temamøder over flg. emner: Referat Årsmøde 2007 i Bygherreforeningen 25. april 2007 kl. 15-18 Borgergade 111, 1300 København K 0. Deltagere 29. maj 2006 Ud af 37 tilmeldte mødte 22 op til årsmødet. Endvidere var revisor Bo Madsen

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 13. januar 2016 kl. 17.15 på skolens lærerværelse Forældrerepræsentanter: Peter Brastholt, Rasmus Edelberg, Helle Sørensen, Regin, Martine Midjord, Michael Andersen,

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri

InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri InnoBYG -Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri Udvikling Innovation Viden Matchmaking Energi Samarbejde Netværk Bæredygtighed Velkommen til InnoBYG Byggebranchens nye innovationsnetværk

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. august 2017 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 402 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde april 2017

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde april 2017 Dagsorden Deltagelse: FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 26.-27. april 2017 Referat Mødt: Anne Anthon Andersen Jørgen Laurvig Katrine Nadia Jørgensen Lise Møller Schilder Marianne Bækbøl Marie Bille Morten

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 17. DECEMBER 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 17. DECEMBER 2014 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Niels Skov Nielsen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 10. februar 2011 Tid: kl. 10.00-12.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MK Susanne Würtz SW Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Bygherrernes ønsker til nyt aftalesystem

Bygherrernes ønsker til nyt aftalesystem Bygherrernes ønsker til nyt aftalesystem Input til revision af AB, ABT og ABR Malcolm Costigan, Københavns Ejendomme KOMMUNE 1 1 Ønsker til nyt aftalesystem Kan vi hente inspiration fra udlandet og andre

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. august 2014 kl hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. august 2014 kl hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. august 2014 kl. 9.00 12.00 hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C. Mødet indledtes med en orientering om Envision A/S v. 2. næstformand

Læs mere

Referat af ULAB 1-12, fredag den 20. januar 2012 kl. 13.00 på Hotel Prindsen i Roskilde.

Referat af ULAB 1-12, fredag den 20. januar 2012 kl. 13.00 på Hotel Prindsen i Roskilde. UNIVERSITETSLÆRERLANDSKLUBBEN Referat af ULAB 1-12, fredag den 20. januar 2012 kl. 13.00 på Hotel Prindsen i Roskilde. Til stede: Peter Andersen (lokalklub 1), Erik Riise (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub

Læs mere

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT Møde i Dialogforum d. 28. april 2016 kl.12.30-15.30 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Slotsholmsgade, 1216 København K 1 OPSUMMERING Formand Dan Boyter bød velkommen

Læs mere

FRA AB 92 TIL AB ÅRS VENTEN I SPÆNDING PÅ DEN STORE REFORM I DANSK ENTREPRISERET AFHOLDT DEN 11. OG 12. DECEMBER HOS DANSK FJERNVARME

FRA AB 92 TIL AB ÅRS VENTEN I SPÆNDING PÅ DEN STORE REFORM I DANSK ENTREPRISERET AFHOLDT DEN 11. OG 12. DECEMBER HOS DANSK FJERNVARME FRA AB 92 TIL AB 18-26 ÅRS VENTEN I SPÆNDING PÅ DEN STORE REFORM I DANSK ENTREPRISERET AFHOLDT DEN 11. OG 12. DECEMBER HOS DANSK FJERNVARME MINE FORUDSÆTNINGER FOR AT MØDE JER I DAG Nørgaard Piening advokater

Læs mere

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden Referat fra udvalgsmøde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Onsdag den 14. december kl. 10.00 12.30 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, 1780 København V Deltagere: Christine Bernt

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 22. MARTS 2017 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10 TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGAARD AFBUD: JANE B.

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Forretningsorden for Planklagenævnet

Forretningsorden for Planklagenævnet Forretningsorden for Planklagenævnet 28. januar 2019 18/08034-1 Anvendelsesområde og ændring 1. Dette er en intern forretningsorden, der gælder for Planklagenævnets behandling af sager efter de love, hvorefter

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Karetmagerporten 1 B, 2650 Hvidovre. Tlf./Fax: 36 49 42 97 afd. 3501 Referat fra Afdelingsbestyrelsesmødet den 17. november 2004 Mødedeltagere: Jan Lemser Jes Rønving

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Aase Marie Hou, Niels-Jørgen

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Frederiksberg Idræts-Union

Frederiksberg Idræts-Union Frederiksberg Idræts-Union Mødereferat: Bestyrelsesmøde Tid og sted: Tirsdag den 23. maj 2017 kl. 17.30 i FIU s administration Dato 7. juni 2017 Administrationen Jens Jessens Vej 16 2000 Frederiksberg

Læs mere

KONFERENCE AB 18 - Nyt aftalesystem for byggeriet

KONFERENCE AB 18 - Nyt aftalesystem for byggeriet KONFERENCE AB 18 - Nyt aftalesystem for byggeriet Få unik indsigt i konsekvenserne for fremtidens byggeri TILMELD DIG PÅ WWW.JUC.DK /KFAB18 1 PRAKTISK INFORMATION 24. SEP 7 LEKT. KR. 4.995 ekskl. moms

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Lisette Vind Ebbesen (formand), Charlotte Fogh, Jane Jin Kaisen, Peter Land, Søren Assenholt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Lisette Vind Ebbesen (formand), Charlotte Fogh, Jane Jin Kaisen, Peter Land, Søren Assenholt. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 4 Mødedato: 11.04.2018 Tidspunkt: kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale Astrid Noack, 4. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Lisette Vind Ebbesen

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Temamøde om ydelsesbeskrivelserne 24. november 2009

Temamøde om ydelsesbeskrivelserne 24. november 2009 Temamøde om ydelsesbeskrivelserne 24. november 2009 På temamødet satte Bygherreforeningen spot på hullerne i ydelsesbeskrivelserne. Der var lagt op til en diskussion af, hvor de største huller er, hvad

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Proces for offentlig

Læs mere

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 23. november 2015 Sted: Vejlesøparken Deltagere fra bestyrelserne: Solveig Rannje Marianne Ringgren (referent) Lars Rahbæk Erik Fæster Ingelise Hatting Pierre Ørndorf

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Punkter til beslutning

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Punkter til beslutning REFERAT Bestyrelsesmøde Tidspunkt: Onsdag d. 13. marts 2013 kl. 9.00-12.00 Sted: Skive afdelingen lokale 14 Deltagere: Bente Bang, Leif Lund, Birthe Harritz, Ulla Møller Thomsen, Kurt Thinggaard, Ole Christensen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

DAGSORDEN. Djurs Mad I/S. Møde nr. : 02/2009 Sted : Fulgsanggården, Trekanten 1. Grenaa Dato : 23. marts 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.

DAGSORDEN. Djurs Mad I/S. Møde nr. : 02/2009 Sted : Fulgsanggården, Trekanten 1. Grenaa Dato : 23. marts 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16. Djurs Mad I/S DAGSORDEN Møde nr. : 02/2009 Sted : Fulgsanggården, Trekanten 1. Grenaa Dato : 23. marts 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.00 Medlemmer Ninna Thomsen (Syddjurs Kommune) (formand) Jørgen

Læs mere

Afbud: Jørgen Melskens, Eleonora Lewandowski, Henrik Høgh, Pia Weise Pedersen og Vagn Kofoed.

Afbud: Jørgen Melskens, Eleonora Lewandowski, Henrik Høgh, Pia Weise Pedersen og Vagn Kofoed. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 4. september 2017 kl. 10 13 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 207 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

NU GÅR DET SNART LØS - AB 18 OG ABR 18

NU GÅR DET SNART LØS - AB 18 OG ABR 18 NU GÅR DET SNART LØS - AB 18 OG ABR 18 FRA 1. JANUAR 2019 KAN DET NYE AB-SYSTEM ANVENDES OG VISSE OFFENTLIGE BYGHERRER ER ENDDA FORPLIGTEDE HERTIL. HVAD SKAL BYGGERIETS PARTER VÆRE OPMÆRKSOMME PÅ I DEN

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 26. juni 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 22 Mødedato: 22. juni 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund,

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 19. august 2013, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 19. august 2013, kl. 16,30. Side 106/5 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 19. august 2013, kl. 16,30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen, Nils Vinther, Gunnar Sørensen, Lene Rasmussen, Henny Rasmussen, Eva Carlsen.

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT Den 9. juli 2015 Tidspunkt : Onsdag den 1. juli kl. 17 med efterfølgende middag Sted : Peter Bangsvej 30, Frederiksberg Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 7. februar 2011

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 7. februar 2011 Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 7. februar 2011 Mødedeltagere: Jan Lemser Jes Rønving Rauf Hasanezadeh Lone Clausen Susanne Johansson Søren Hvas Ebbe Merkelsen Jesper Olesen Kim Krogh

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Kim (medarbejderrepræsentant) og Maiken (referent) Tid 16. maj 2017 kl. 13.15-18.00 Sted Indkaldere Mødetype Forplejning CISU, Klosterport

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland U.

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 22. april 2015 kl. 17.15 Tilstede: Erik Frikke Per Boje Søren Hansen Helle Hanne Jensen Per Stender Preben Mosolff Henrik Petersen Jan Hansen Rækkehusene, formand (dirigent)

Læs mere

Hvad er Bygherreforeningen

Hvad er Bygherreforeningen Hvad er Bygherreforeningen Hvad er Bygherreforeningen Bygherreforeningen er en interesseorganisation for professionelle bygherrer i Danmark. Medlemsskaren repræsenterer ca. 100 af Danmarks største bygherrer,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem 10-02- 2009 TILSYNET Du har som byrådsmedlem af Svendborg Byråd klaget over den proceduremæssige behandling af spørgsmålet om aflysning

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Dagsorden Referat Dato: 22. januar 2013 Tid: Kl. 13-15 Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Afbud: Jens Chr. Birch deltager under behandling af punkt 1. Afbud fra Carsten Sand Nielsen og Lars Møller. Punkter:

Læs mere

Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling. Jesper Wiehe, Svend Åge Johansen, Peter Hermann Hansen, Jimmie Nielsen, Troels Pilemand

Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling. Jesper Wiehe, Svend Åge Johansen, Peter Hermann Hansen, Jimmie Nielsen, Troels Pilemand Møde: Referat fra Lokalt uddannelsesudvalg struktør og brolægger d. 9.6.2009 Sted: Mødelokalet Glostrup Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling Evt. noter Deltagere: Fra udvalget Fra skolen Ikke mødt

Læs mere

AMAGER VEST LOKALUDVALG

AMAGER VEST LOKALUDVALG REFERAT for mødet den 18.03.2014, kl. 18:30 i Sundholmsvej 8 1. Valg af formand (2014-0050128) 1 2. Valg af næstformand (2014-0050128) 2 3. Mødeplan for lokaludvalgets ordinære møder i 2014 (2014-0050128)

Læs mere

Marianne Rønnebæk, Københavns Universitet Hanne Rathsach, Beskæftigelsesministeriet Per Hansen, Institutionsstyrelsen

Marianne Rønnebæk, Københavns Universitet Hanne Rathsach, Beskæftigelsesministeriet Per Hansen, Institutionsstyrelsen Referat Møde: APU Dato: Fredag den 17. april 2009 Til stede: Martin Teilmann, AC Carsten Holm, Personalestyrelsen Inge Friis Svendsen, Personalestyrelsen Ole Bjørn Hansen, Danmarks miljøundersøgelser Ingrid

Læs mere

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3.

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3. Forretningsorden for bestyrelsen i A/B Ingolf - Juni 2012 Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3. Formål Formålet med bestyrelsens arbejde er at varetage

Læs mere