Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen"

Transkript

1 Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej 17, Risskov Mobil Mail: aarhus.dk Referat af møde dagtilbudsbestyrelsen Vejlby Dagtilbud Tirsdag d. 18. juni Kl Frijsenborgvej 17, 1 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Nyt fra dagtilbuddet og afdelingerne Orientering fra Kristine om dagtilbuddet. Derefter runde med kort orientering fra afdelingerne. Fusioner: Fusionen i Børnehuset Næringen er i fuld gang. I Børnehuset Frijsenborgvej er de også godt på vej. 1. juni startede de med at åbne og lukke sammen og pr. 1. juni er alle vuggestuebørn op til 2½ år i Kastanjehuset og vuggestuebørnene fra 2½ år, samt børnehavebørnene er i Birkehaven. I Kanten og Krudtuglen er fusionen trukket tilbage, da børnetallet stiger i disse to afdelinger. Inge Lise, som pt. er pædagogisk leder i både Kanten og Krudtuglen, fortsætter som pædagogisk leder i Krudtuglen og der er ansat en ny pædagogisk leder i Kanten, Anita, som starter 1. juli. Lindehuset: Anni fratræder sin stilling som pædagogisk leder pr. 1/7 og der vil blive ansat en ny PL'er i september / oktober. Sygefravær: Der bruges mange penge på langtidssyge og da korttidssygefraværet er stigende, er der iværksat en trivselsproces i alle afdelinger. Lokal udviklingsplan:

2 Den lokale udviklingsplan er blevet færdig og præsenteres på næste bestyrelsesmøde 28. August. Den kan hentes på Børneintra. Fra afdelingerne; Gadekæret: Der har været forældrearbejdsdag. Det var stor opbakning og det var en stor succes. Lindehuset: I Lindehuset har forældrerådet diskuteret emnerne; hvor er Lindehuset på vej hen? - hvor er Vejlby Dagtilbud på vej hen? Hvordan kan vi synliggøre afdelingernes værdier? Lindehuset efterspurgte en diskussion af ensretning og mangfoldighed udsprunget af formuleringen omkring Vejlby Dagtilbud på vores hjemmeside og vil gerne at dette tages op i bestyrelsen. Frijsenborgvej: Forældrene føler sig hørt i hele fusionsprocessen og udtrykker tilfredshed. Børnehuset Næringen: Fusionen er godt på vej... Det er en positiv stemning hos medarbejderne, og der er kommet ro på børnene. Valmuen: Valmuen har haft 25 års fødselsdag. Der er et stort engagement i forældrerådet. Kanten og Krudtuglen: Selvom fusionen er trukket tilbage fortsætter samarbejdet mellem de to afdelinger. 3. Økonomi Dagtilbuddets økonomikoordinator, Elsebeth Andreassen orienterer om dagtilbuddets budget og regnskab til dato. Herefter diskuterer vi det videre arbejde for at overholde principperne Dagtilbuddets budget er på knap 36 millioner. Anciennitetsudligning udgør 2 % af det samlede budget er sidste år vi får anciennitetsudligning, så vores budget bliver mindre næste år. I afdelingernes budget bruges knap 96 % til løn. Den vigtigste indtægtskilde er børnetallet. Med de prognoser vi pt. har for resten af året, stiger antallet af børnehavebørn med 10 børn

3 fra 1. januar til 31. december. Tilsvarende falder antallet af vuggestuebørn med 45 børn. Der bruges flere reelle timer til det faste personale end det timetal, der svarer til normen på 8 timer pr. vuggestuebarn og 4 timer pr. børnehavebarn. Derfor er det nødvendigt, at overflytte overtallige medarbejdere til andre institutioner. Der er ingen ledige stillinger i dagtilbuddet, så overtallige medarbejdere kommer i udviklingspolitikken, dvs. at medarbejderne vil blive overflyttet til andre institutioner i Aarhus kommune, da der er mange ledige stillinger andre steder, hvor børnetallet stiger. 4 % af budgettet i år bliver brugt på langtidssyge (her er refusionen trukket fra) og løn til afskedigede medarbejdere. Udgiften til løn til medarbejdere der er blevet afskediget bliver betalt af dagtilbuddet, så afdelingen har mulighed for evt. at ansætte en ny medarbejder, så snart afskeden træder i kraft. Der er lavet en fælles reservation til dækning af udgifter ved langtidssygdom. Det betyder at afdelinger med langtidssyge, får dækning fra dagtilbuddet, således at det er muligt at ansætte en vikar i det samme timetal som den sygemeldte har. Afdelingen modtager refusion efter 30 dages sygdom. Principperne for budget 2013 blev gennemgået. Det efterspørges om ikke Elsebeths slides med lidt tekst kunne sendes sammen med dagsordenen, så der er mulighed for at forberede sig. 4. Opsamling fra påskepasning Tilbagemeldinger på spørgeskemaerne om påskepasningen. Giver svarene anledning til yderligere tiltag fra bestyrelsen, er der noget vi skal være opmærksomme på i fh.t. til sommerpasningen. Herunder en kort orientering om status på sommerpasningen. Da der er mange børn, der er tilmeldt til sampasning, men alligevel ikke dukker op, har bestyrelsen lavet en spørgeskemaundersøgelse for at finde ud af, hvorfor børnene ikke dukker op. Der er kun kommet svar fra forældrene i Krudtuglen og Kanten. Ud af de 9 udleverede spørgeskemaer har 6 svaret. Dem der har svaret er tilfredse eller meget tilfredse med kommunikationen omkring sampasning. Grunde til at melde fra var, at barnet var sygt og at nogle selv kunne holde fri. To skriver, at de melder fra, da sampasningen ikke er i eget hus.

4 Vi kan bruge svarene til i hvert fald at konstatere, at kommunikationen til forældrene omkring sampasning er tilfredsstillende. Vi fortsætter med at uddele spørgeskemaer til de forældre, der ikke bruger deres plads og håber at få flere svar, som vi kan bruge. Det meldes ud på intra og hjemmeside, hvor der er sampasning. 5. Opsamling fra forældrerådenes arbejde med forældreinddragelse På sidste bestyrelsesmøde blev det besluttet, at alle forældreråd, skulle arbejde videre med en afdækning af forældrenes oplevelse af inddragelse i institutionens liv, det kunne bl.a. gøres via en spørgeskema undersøgelse som Lindehuset har lavet, eller andre tiltag. Der meldes tilbage fra forældrerådenes beslutninger/tiltag. Vi diskuterer bestyrelsens rolle og opgaver i det videre arbejde. Hvad skal vi med forældrerådet - har vi nogle kompetencer? Hvordan kan bestyrelsen bakke op om forældrerådenes arbejde? Hvordan får man indflydelse i forældrerådene? Vil gerne diskutere pædagogik - evt. oplæg fra leder eller pædagoger. I Gadekæret holdt Denis (pædagog) et oplæg omkring pædagogisk IT og hvordan de bruger eks. ipads Krudtuglen sender et spørgeskema ud omkring forældreinddragelse og der holdes forældrecafé ca. 1 gang om måneden. De vil evt. starte en mentor-ordning, som de har i Valmuen Næringen er startet med at holde forældrekaffe I Valmuen ønsker forældrene flere møder om barnet og barnets trivsel I Gadekæret vil man lave et spørgeskema til forældrene omkring forældreinddragelse Er det tydeligt for forældrene i forældrerådene, hvad de går ind til, når de sidder i et forældreråd? Kristine går videre til de pædagogiske leder med dette og opfordrer til, at man starter et nyt forældrerådsår med at gennemgå vejledning til forældreråd- og bestyrelsesarbejde. Kristine undersøger om der er midler til tolke til forældreråds- og bestyrelsesarbejde. Pædagogerne skal være bedre til at formidle, hvad de laver og de pædagogiske tanker bag, da det ikke er nogen selvfølge for forældrene.

5 Der er et ønske om at dagsordenen til bestyrelsesmøderne skal være endnu tydliger, og der må gerne tilføjes, hvordan der skal forberedes - og evt. sende bilag ud. 6. Velkomstpjece Vores løntilskudsmedarbejder Betina, har lavet en disposition til en velkomstpjece for dagtilbuddet og de enkelte afdelinger, som vil blive præsenteret på mødet. Vi gennemgår dispositionen, og diskuterer indhold og tilføjer evt. yderligere informationer. Målet er at velkomstpjecen er klar til godkendelse på bestyrelsesmødet i august. Tanken bag velkomstpjecen er, at der laves en samlet pjece fra hele dagtilbuddet, hvor afdelingens egen pjece lægges bagerst. Pjecen er til alle nye forældre - det er pt. ikke besluttes om den skal printes eller kun ligge elektronisk. Dispositionen blev gennemgået. På næste møde i august kommer emnet på dagsordenen igen. Betina vil holde møder med de pædagogiske ledere i august for at udarbejde disposition for afdelingernes brochure. Kristine sender dispositionen sendes ud sammen med referatet. Desuden laves der en mindre folder, der skal præsentere dagtilbuddet og alle institutionerne. Denne skal deles ud til interesserede forældre, ligge hos sundhedsplejersken etc. 7. Forældresamarbejde Dagtilbuddets lokale udviklingsplan er endelig færdig og er vedhæftet som fil Vi gennemgår og diskuterer hele plan, på mødet i august. I første omgang diskuterer vi tiltag for strategien om forældresamarbejde, og laver handleplaner for tiltagene. Herunder skal der udarbejdes en ramme for forventninger til og fra forældre i dagtilbuddet. Vi påbegynder diskussionen omkring: Hvad kan forældre forvente i Vejlby dagtilbud? Hvad kan Vejlby dagtilbuddet forvente af forældrene? Dette færdiggøres på mødet i august, så det er klart til at sætte ind i pjecen Kristine præsenterede kort den lokale udviklingsplan (punktet forældresamarbejde). Forventninger til og fra forældrene: Det er vigtigt at forældre kommer til medarbejderne, hvis der er noget de er bekymret for.

6 Forventningerne til/fra forældrene skal nævnes i introsamtalen. Helene (gl. bestyrelsesformand) og Nina har tidligere lavet et oplæg omkring forældresamarbejde (opsamling fra forældreaften i dagtilbuddet), som blev uddelt på mødet. Kristine tager emnet med tilbage i ledelsesteamet, hvor der laves et kvalificeret udkast, som kan diskuteres i forældrerådene og herefter i bestyrelsen. 8. Nyt fra Forældrenævnet Stine fra Næringen er trådt ind i bestyrelsen for Cassandra, Stine er medlem af Forældrenævnets bestyrelse, og orienterer herfra. Forældrenævnet bliver inviteret langt ind i organisationen, hvilket viser at arbejdet har båret frugt. Forældrenævnet kan stille andre spørgsmål end pædagoger, BUPL eller en dagtilbudsleder kan. Efter sommer skifter forældrenævnet navn til Aarhus Forældreorganisation. Stine vil orientere fra Aarhus Forældreorganisation, hvis der er nyt. 9. Evt. I den nye bestyrelse skal det vurderes om mødetidspunktet skal ændres. Referent Tina Hasselgren

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren

Afbud til mødet: Nina fra Lindehuset og kommunikationsmedarbejder Tina Hasselgren Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

1. Nyt fra dagtilbuddet

1. Nyt fra dagtilbuddet Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag den 1. september 2014 Sted: Deltagere: Fraværende: Referent: Frijsenborgvej 17, 1. sal Forældrerepræsentanter: Anette (Krudtuglen), Katrine (Gadekæret), Stine

Læs mere

Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig), Christian (Krudtuglen), Pernille (Frijsenborgvej)

Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig), Christian (Krudtuglen), Pernille (Frijsenborgvej) Møde: Bestyrelsesmøde Dato og tid: Mandag d. 3.november 17.15-20.15 Sted: Børnehuset Næringen, Næringen 1-3 Tilstede: Forældrerep.: Katrine (Gadekæret), Stine (Næringen), Anni (Kanten - suppleant for Stig),

Læs mere

2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet.

2. Nyt fra dagtilbuddet Kristine orienterer kort om nyt fra dagtilbuddet. Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

Velkommen. til D.I.I. Perlen

Velkommen. til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen Det er vores ønske, at denne lille pjece kan hjælpe jer med nogle af de spørgsmål, som måtte

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde D. 16.01.2019 kl. 19-21.30 Vuggestuen Graven, Graven 19 Mødeleder: Karin Referent: Hanne H Deltagere: Agnete, forælder Graven Berit, forælder Villekulla Gert, forælder Skattekisten

Læs mere

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00.

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Mødet afholdes i Æblehaven nr. 78, som er den gamle vuggestueafdeling i Mælkebøtten. Dagsorden: 1. Valg af referent Janni 2. Godkendelse af

Læs mere

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Mødedata Mødedato 8. september 2016 Mødetidspunkt kl. 19.00 21.30 Mødested Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer: Vrold Børnehus Gl. skolevej

Læs mere

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Institution: Dagtilbuddet Riisvangen Mødedato: Onsdag den 15. januar 2014, kl. 18.00 21.00 Mødested: Deltagere: Afbud: Referent: Afd. Riisvangens Børnehus,

Læs mere

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 Emne/udvalg Mødested Mødedato Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet Børnehuset Kastaniebakken, Biskop Svanes Vej 83, 3460 Birkerød

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde

Dagsorden bestyrelsesmøde ! Dagsorden bestyrelsesmøde Dato og tidspunkt: 5. april 2017 kl. 18.30 21.30 Sted: Personalerummet Referent: Afbud: Peter og Ester 1 18.30-18.35 2 18.35-18.40 3 18.40-19.30 Godkendelse af referat Godkendelse

Læs mere

Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl Børnehuset Næringen 3

Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl Børnehuset Næringen 3 Forældrerådsmøde d. 11. januar 2016 kl. 17.00-19.00 Børnehuset Næringen 3 Tilstede:, Gitte, Beatrice, Liv, Katja Afbud: Tina, Anna, Helle Referent: Katja Nr. Emne Ansvarlig Bilag 1 Orientering: 1. Børnegrupperne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Mødeleder: Marie Ordstyrer: Lene Sekretær/Mai-Britt

Referat fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Mødeleder: Marie Ordstyrer: Lene Sekretær/Mai-Britt fra bestyrelsesmøde Østerdalen d. 30-110-17 kl. 19 til kl. 21.30 Inden mødet starter. Rundvisning i Skårup Børnehus af Marie og Mai-Britt. Deltagere: Maria, Lene, Mai-Britt, Helle, Søren, Anette, Marie,

Læs mere

VESTERLUNDEN. Referat fra forældrebestyrelsesmøde (FB) den 20.juni 2017

VESTERLUNDEN. Referat fra forældrebestyrelsesmøde (FB) den 20.juni 2017 VESTERLUNDEN Referat fra forældrebestyrelsesmøde (FB) den 20.juni 2017 Deltagere: Poul Baltzer Heide (Ryttergården) Henriette Hoeks (Skovlinden) Pernille Konradsen (Kernehuset) Lone Witte (Kernehuset)

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Referat: Dato: 29-04-19 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: Lise-Lotte Mødeleder: Referent: Trine Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse af dagsorden: 2 min.

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen Forældrebestyrelsesmøde dagplejen 28.02.19 Deltagere Referent Fraværende Punk t Dagsorden og referat 1 Nyansættelser Der har d. 25.2.19 været afholdt ansættelsessamtaler til stillingen i Blistrup. Vi har

Læs mere

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Referat Emne: Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Mødet starter med rundvisning i Naturbørnehaven Hejlskovgaard, Skravad Møllevej 1, Roum, 9632 Møldrup. Derefter rundvisning i Møldrup børnehus,

Læs mere

Pjece til forældre. om at være i forældreråd

Pjece til forældre. om at være i forældreråd Pjece til forældre om at være i forældreråd Kære forælder Velkommen som forældrerådsrepræsentant i dit barns institution. Som Rådmand for Børn og Unge vil jeg gerne takke for dit engagement. Jeg ved fra

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave; Linda Mikkelsen Børnehuset Bjerregrav; Janni Mortensen Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Lotte Juul Christensen Stjernehuset;

Læs mere

Notat. Evaluering af arbejdet i dagtilbudsbestyrelserne og inddragelse af forældre i dagtilbud. Aarhus Kommune. Den 27. juni 2016

Notat. Evaluering af arbejdet i dagtilbudsbestyrelserne og inddragelse af forældre i dagtilbud. Aarhus Kommune. Den 27. juni 2016 Notat Emne Evaluering af arbejdet i dagtilbudsbestyrelserne og inddragelse af forældre i dagtilbud. Aarhus Kommune Børn og Unge Den 27. juni 2016 1. Baggrund I forbindelse med spørgsmål fra SF om dagtilbudsbestyrelsers

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave Majken Skærlund Risvig Børnehuset Bjerregrav Tine Helene Lund Børnehuset Gassum Karina Sørensen Børnehuset Hørhaven Marieke Van Hulst Pedersen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

og 6. klasse har været i praktik en dag. Eleverne skal efterfølgende arbejde med den praktik, de har været i.

og 6. klasse har været i praktik en dag. Eleverne skal efterfølgende arbejde med den praktik, de har været i. Dagsorden Forum Fællesbestyrelsesmøde 25. april 2017 Tid Tirsdag 25. april 2017 kl. 17-20 Sted Verninge Skole Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd 15. min. Elevrådet får deres egen opslagstavle, hvor de kan

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr.

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr. Fællesbestyrelsesmøde/ den 12.12.2017 Bemærkning: Sted: Ullerup Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Jan ( dagplejen),pia ( Børnehuset Alsund) 1 Information: Efter mødet vil jeg gerne tage individuelle

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: mandag den 5. november 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej

Læs mere

VESTERLUNDEN. Referat af forældrebestyrelsesmøde (FB) den 4.februar 2016

VESTERLUNDEN. Referat af forældrebestyrelsesmøde (FB) den 4.februar 2016 VESTERLUNDEN Referat af forældrebestyrelsesmøde (FB) den 4.februar 2016 Mødet holdes i Kildebækken, Engdraget 2. Deltagere: Poul Baltzer Heide (Ryttergården) Henriette Hoeks (Skovlinden) Pernille Konradsen

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Hjerm Dagtilbud. Dato : Tid : Sted : Børnehaven

Bestyrelsesmøde i Hjerm Dagtilbud. Dato : Tid : Sted : Børnehaven Bestyrelsesmøde i Hjerm Dagtilbud Dato : 26.5 2015 Tid : 18.30 21.30 Sted : Børnehaven Forplejning : Kristina Afbud fra : Helle Ordstyrer : Kristina Referent : Lisbeth Udeblivelse: Anders, Nicklas Dagsorden

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Navn deltager afbud. Karina Bernth. Susanne Ø. Tobiesen. Michael Wittenkamp (næstformand) Jan Lindhardt Louise Hinrichsen Louise Toft Søren Herter

Navn deltager afbud. Karina Bernth. Susanne Ø. Tobiesen. Michael Wittenkamp (næstformand) Jan Lindhardt Louise Hinrichsen Louise Toft Søren Herter Referat fra bestyrelsesmøde Dato: 11. januar 2018 kl. 17.30-21.30 Sted: Vandrehjemmet - Gl. Vardevej 80, 6700 Esbjerg Deltagere: Navn deltager afbud Leder Per Olesen Medarbejderrepræsentant Medarbejdersuppleant

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016

Referat af Skolebestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016 Referat af Skolebestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016 INFORMATIONSPUNKTER VED SKOLENS LEDELSE: 1. Dispensationsansøgning Skolen har (sammen med Risskov skole og Fjordsgade Skole) på initiativ fra skolelederforeningens

Læs mere

Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg

Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg Forældrebestyrelsesmøde for Skanderborg Vest d. 17. december Kl. 19:00 til kl. 21.30 Børnehuset Eskebækparken, Eskebækparken, 8660 Skanderborg Dato 17. december 2012 kl. 19.00 21.30 Deltagere Mødeleder

Læs mere

Randers Kommune. Bestyrelsesmøde d. 6. september 2016 I afdeling Gudenådalen kl

Randers Kommune. Bestyrelsesmøde d. 6. september 2016 I afdeling Gudenådalen kl Randers Kommune Dagtilbud Sydvest 7. september 2016 Bestyrelsesmøde d. 6. september 2016 I afdeling Gudenådalen kl. 19-22. Fraværende Helle Helles, Pernille - Suppleant fra Børnehaven Stevnstrup i stedet

Læs mere

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referat Dagsorden for bestyrelsesmøde den 23. august 2018 i Børnehuset Hånbæk kl. 18.00 20.00 Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Valg af ordstyrer Michael

Skolebestyrelsesmøde Valg af ordstyrer Michael Skolebestyrelsesmøde Mødedato 06.03.2019 Mødested/lokale SIM - Mødet påbegyndt kl. 17.00 Mødet afsluttet senest kl. 19.00 Deltagere Skolebestyrelsen Afbud: Rikke Markmann, Amalie Engelbrecht Emne (ansvarlig)

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave Majken Skærlund Risvig Børnehuset Bjerregrav Tine Helene Lund Børnehuset Gassum Karina Sørensen Børnehuset Hørhaven Marieke Van Hulst Pedersen

Læs mere

Teamledelse. Dagtilbud Broen

Teamledelse. Dagtilbud Broen Teamledelse Dagtilbud Broen Teamledelse Indbyrdes sparring, faglig udvikling, strategisk udvikling af dagtilbudet og en hensigtsmæssig udnyttelse af områdets økonomiske ressourcer. Ledelsesteamet har de

Læs mere

5 Godkendelse Godkendt

5 Godkendelse Godkendt Gelsted Børneunivers Børnehuset Koldinghave 3 5591 Gelsted Skolen Gelstedvej 29 5591 Gelsted www.gelstedskole.skoleintra.dk Telefon +45 8888 5540 gelsted-skole@middelfart.dk Gelsted 12. januar 2017 Bestyrelsesmøde

Læs mere

Fremmødte: Mette G, Steen, Ian, Mads, Rikke, Nina, Elin, Anne, Pia, Inga og Mette S

Fremmødte: Mette G, Steen, Ian, Mads, Rikke, Nina, Elin, Anne, Pia, Inga og Mette S 29-10-2014 Referat fra Bestyrelsesmøde d. 29-10-2014 fra kl. 19.00 21.30. Referent: Mette Sølbeck Fremmødte: Mette G, Steen, Ian, Mads, Rikke, Nina, Elin, Anne, Pia, Inga og Mette S Pkt. Emne Dokumenter

Læs mere

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Referat bestyrelsesmøde den 27. oktober 2014 Tid og sted: Gult mødelokale, Solsikken, Gislinge Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Fraværende uden

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den

Fællesbestyrelsesmøde/ den Fællesbestyrelsesmøde/ den 28.06.2017 Sted: Nydam Børnehus Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Camilla(dagplejen), Martin(Dybbølsten), Kirsten (Dybbøl Børnehus) 1 Information: Konstituerende møde den

Læs mere

Pjece til forældre. om at være i dagtilbudsbestyrelser

Pjece til forældre. om at være i dagtilbudsbestyrelser Pjece til forældre om at være i dagtilbudsbestyrelser Kære forælder Velkommen til arbejdet som bestyrelsesrepræsentant i dit barns dagtilbud. Det er min overbevisning, at ansvar og inddragelse giver de

Læs mere

Uddannelsesplan for Børnehaven Løvspring Vinkelvej 32, 8800 Viborg Tlf. nr. 86623492

Uddannelsesplan for Børnehaven Løvspring Vinkelvej 32, 8800 Viborg Tlf. nr. 86623492 Uddannelsesplan for Børnehaven Løvspring Vinkelvej 32, 8800 Viborg Tlf. nr. 86623492 Vi er en privat børnehave som er placeret ved Gymnastik- og Idrætshøjskolen i Viborg. Normeringen er 80 børnehavebørn

Læs mere

Økonomien i dagtilbuddene

Økonomien i dagtilbuddene Økonomien i dagtilbuddene Tallene i pjecen refererer til budget 2016 Forord Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i det samlede dagtilbud. En

Læs mere

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I DAGTILBUDSBESTYRELSER

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I DAGTILBUDSBESTYRELSER PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I DAGTILBUDSBESTYRELSER Kære forælder Velkommen til arbejdet som bestyrelsesrepræsentant i dit barns dagtilbud. Forældrene er en vigtig ressource for dagtilbuddenes dagligdag

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Tirsdag den 1. marts 2016 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård Dagsorden i overskrifter: Punkt 0 Præsentation af børnehus (kl. 18.40 19.00)... 1 Punkt 1 Godkendelse og underskrift af referat, herunder udestående punkter. Valg af referent og ordstyrer. (kl. 19.00 19.05)...

Læs mere

Bestyrelsesmøde 9. september 2019 kl i

Bestyrelsesmøde 9. september 2019 kl i Sag: 00.01.00-P35-13-19 Thomas Kamstrup Mikkelsen Center for Børn og Unge Elverhøjen 3. september 2019 Bestyrelsesmøde 9. september 2019 kl. 19-21 i Elverhøjen Deltagere Kristina Moos Bylov (forældre,

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Børnehøjen. At lege er at leve...

Børnehøjen. At lege er at leve... Børnehøjen At lege er at leve... Præsentation af Stavtrup Dagtilbud STAVTRUP DAGTILBUD BESTÅR AF 7 AFDELINGER: 1 DAGPLEJEAFDELING OG 6 INSTITUTIONSAFDELINGER, DER TILSAMMEN PASSER CA. 285 BØRN I ALDEREN

Læs mere

Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet

Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet Skovvangen Visioner for nedbringelse af sygefravær - at minimere sygefraværet i alle afdelinger - at yde omsorg for hinanden i hverdagen - at vise interesse og

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmødet

Referat af skolebestyrelsesmødet Referat af skolebestyrelsesmødet Tid: d. 1.november 2017, 19.00-21.00 Sted: Mødelokale 3 Mødeleder: næstformand Jakob Pagter Deltagere: Andreas Bach Aaen Formand/forældrevalgt Jakob Pagter næstformand/forældrevalgt

Læs mere

Skolebestyrelsen Skæring Skole

Skolebestyrelsen Skæring Skole Skolebestyrelsen Skæring Skole Den 7. maj 2012 Mødeleder: Referent: Marianne Storgaard Gitte Jensen Dagsorden Referat 1. Godkendelse af referat fra mødet den 12. april 2012 Godkendt 2. Besøg af elevrådet

Læs mere

ØKONOMIEN I DAGTILBUDDENE

ØKONOMIEN I DAGTILBUDDENE ØKONOMIEN I DAGTILBUDDENE TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2018 FORORD Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i det samlede dagtilbud. En

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år Mødetidspunkt 23-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Opgaveudvalg

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Børnehuset Aalestrup Normeret børnetal 60 og

Læs mere

Lokal udviklingsplan for

Lokal udviklingsplan for Lokal udviklingsplan for Sølyst dagtilbud 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område Grenåvej

Læs mere

Hvad kan vi forvente? - om forventninger til samarbejdet mellem forældre og medarbejdere i Lystrup Dagtilbud

Hvad kan vi forvente? - om forventninger til samarbejdet mellem forældre og medarbejdere i Lystrup Dagtilbud Hvad kan vi forvente? - om forventninger til samarbejdet mellem forældre og medarbejdere i Lystrup Dagtilbud udarbejdet august 2015 af ledelsesteam & bestyrelse i Lystrup Dagtilbud Kære forældre I har

Læs mere

Referat fra IR møde den 28. maj 2018

Referat fra IR møde den 28. maj 2018 fra IR møde den 28. maj 2018 29. maj 2018 Emne/udvalg Institutionsrådet for dagtilbudsområdet Dagtilbudsområdet Dagtilbudsområdet administration Mødested Mødedato 28. maj 2018 Mødetidspunkt Kl. 17.00 20.00

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde Mols

Fællesbestyrelsesmøde Mols Molsskolen den 4/12/2014 Fællesbestyrelsesmøde Mols Deltagere: Fraværende uden afbud: Fraværende med afbud: Sted / lokale: Susanne, Eva, Thomas, Carl Oskar, Frants, Mette, Winnie, Trine, Louise, Bjarne,

Læs mere

Landskonference for danske skoleelever den 11. og 12. november i Randers. Nanna og Karoline fra 5. klasse deltager. Skolen betaler for transporten.

Landskonference for danske skoleelever den 11. og 12. november i Randers. Nanna og Karoline fra 5. klasse deltager. Skolen betaler for transporten. Referat Forum Fællesbestyrelsesmøde Tid d. 6. november 2017 kl. 17.00 21.00 Sted Verninge Skole Afbud fra: Lone, Rikke og Søren Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd 15 min. Landskonference for danske skoleelever

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 3. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 3. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 3. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 3 MARTS 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Sidder her på en af årets forhåbentlige

Læs mere

Referat. Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Dialogmøde med 0-6 års området Tirsdag den 20. maj 2014 i Køjevængets Børneinstitution kl

Referat. Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Dialogmøde med 0-6 års området Tirsdag den 20. maj 2014 i Køjevængets Børneinstitution kl Referat Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Dialogmøde med 0-6 års området Tirsdag den 20. maj 2014 i Køjevængets Børneinstitution kl. 17.00 18.30 Indhold Side 1) Velkomst og præsentation v/udvalgsformanden...2

Læs mere

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i dagtilbudsbestyrelsen Mødedato: onsdag d. 12. juni 2019 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Dato for tilsyn: 30. november 2011 Deltagere ved tilsynet: Karen Byrne, bestyrelsesformand og Helle Hammerich,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 15. SEPTEMBER 2015, KL. 17:30 19:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 15. SEPTEMBER 2015, KL. 17:30 19:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 15. SEPTEMBER 2015, KL. 17:30 19:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (formand) Lise Brix Pape (næstformand) Naja Sandal Legaard Rouat (forældrerepræsentant) Mai-Britt

Læs mere

9. Ny ledelsesstruktur i børnehuset 10. Bestyrelsesforsikring - status Morten A 11. Årshjul for bestyrelsen.

9. Ny ledelsesstruktur i børnehuset 10. Bestyrelsesforsikring - status Morten A 11. Årshjul for bestyrelsen. Dagsorden Bestyrelsesmøde Onsdag den 23. januar 2013 kl. 18.00 20.00 Ansvarlig 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde 4. Ændring af bestyrelsesmøder Hanne 5.

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012 Bestyrelsen i Århus Skolelederforening mødtes fredag d. 25 maj 2012 På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: I forhold til den ny skolestruktur er det vigtigt at der bliver tale om en åben, hurtig

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr.

15/16. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Møde nr. Referat til skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé Torsdag d. 14. marts 2016 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth SFO- forældrerådet og elevrådet

Læs mere

Lokal UdviklingsPlan 2018/2019. Gl. Åby Dagtilbud

Lokal UdviklingsPlan 2018/2019. Gl. Åby Dagtilbud Lokal UdviklingsPlan 2018/2019 Gl. Åby Dagtilbud 1 Gl. Åby Dagtilbuds nye logo : Lokal UdviklingsPlan 2018/2019 Gl. Åby Dagtilbud 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor? Den lokale udviklingsplan

Læs mere

Gemsevejens Børnehus. Virksomhedsplan 2013

Gemsevejens Børnehus. Virksomhedsplan 2013 Gemsevejens Børnehus Virksomhedsplan 2013 INDHOLD Forord 3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale (budget 2013) 4 Sygefravær 4 Økonomi 5 Indsatsområder 5 Direktionens indsatsområder

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid:

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: 18.30-20.30 Deltagere: Skolebestyrelsen, Dorthe Lykkegaard deltog som suppleant for Nina Holm. Afbud: Nina Holm, Stine Helgstrand, Tina

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den

Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den 26.02.2019 Bemærkning: Sted: Dybbøl Børnehus Kl. 18.30 21.00 Nr Accepteret. Afbud: Hanne Hjortlund( Børnehuset Alssund), Nina ( Nydam Børnehus) 1 Information: Navn I

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 10. marts 2015 Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Charlottehøj Dagtilbud indstilles sammenlagt med Dagtilbud Hasle og Dagtilbuddet

Læs mere

17/18. Referat af skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Møde nr. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Mandag d. 21.

17/18. Referat af skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen. Møde nr. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Mandag d. 21. Referat af skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé 17/18 Møde nr. 1 Mandag d. 21. august 2017 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth Deltagere i

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

VELKOMMEN til HOLMETRÆET FORÆLDREUDVALG AKTIVITETSUDVALGET STØTTEFORENING FORÆLDRERÅDET VUGGESTUE // SMÅBØRNSGRUPPE // BØRNEHAVE

VELKOMMEN til HOLMETRÆET FORÆLDREUDVALG AKTIVITETSUDVALGET STØTTEFORENING FORÆLDRERÅDET VUGGESTUE // SMÅBØRNSGRUPPE // BØRNEHAVE VELKOMMEN til HOLMETRÆET FORÆLDREUDVALG AKTIVITETSUDVALGET STØTTEFORENING FORÆLDRERÅDET EFTER LUKKETID SAMLES FORÆLDRE- UDVALGENE I HOLMETRÆET Kære nye forældre i Holmetræet Vi vil gerne byde jer velkommen

Læs mere

Forældreinddragelse. Sådan inddrages du i dit barns hverdag. Udarbejdet af bestyrelsen i Dagtilbuddet Christiansbjerg

Forældreinddragelse. Sådan inddrages du i dit barns hverdag. Udarbejdet af bestyrelsen i Dagtilbuddet Christiansbjerg Forældreinddragelse Sådan inddrages du i dit barns hverdag Udarbejdet af bestyrelsen i Dagtilbuddet Christiansbjerg Inddragelse i hverdagen Praktisk information Institutionerne sørger for, at de praktiske

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

INTERN ANSØGNINGSFRIST MANDAG DEN 31. MARTS 2014, KL. 12.00

INTERN ANSØGNINGSFRIST MANDAG DEN 31. MARTS 2014, KL. 12.00 Vuggestuen Langenæs tilbyder ansættelse som pædagog Vuggestuen Langenæs tilbyder ansættelse som pædagog i en stilling med en ugentlig arbejdstid på 30 timer. Stillingen er tilknyttet Sommerfuglen, som

Læs mere

Høringsskabelon - Landsbyordninger

Høringsskabelon - Landsbyordninger 1 - Høringssvar Ulfborg Børnehus i Hører til journalnummer: 28.09.00-K04-1-16 Høringsskabelon - Landsbyordninger Høringspart: Ulfborg Børnehus forhold til udvikling af lokalsamfundet i forbindelse med

Læs mere

x Ja.28 juli 2014 besøg. D. 5.9 kl. 13.00 15.00 Nej

x Ja.28 juli 2014 besøg. D. 5.9 kl. 13.00 15.00 Nej Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Valhalla Baldersvej 6 9640 Farsø DBA Normeret

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Børnehuset Bjerregrav; Martin Uldal Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Henrik Dankvardt Stjernehuset;

Læs mere

Bestyrelsesmøde for MammenFri Tirsdag d. 21/ kl. 19:00 22:30

Bestyrelsesmøde for MammenFri Tirsdag d. 21/ kl. 19:00 22:30 Dirigent: Referent: Karina Tilstede: Mikael, Jane, Heidi; Peter, Thomas, Finn, Jacob, Lene, Heine, Jens, Lene, Betina Fraværende: Helle, Karina, Pkt. Tid O/B Emne Beskrivelse Referat 1. 19.00 B Valg af

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere

Plan for fusionen mellem Gellerup og Brabrand dagtilbud efterår 2016/forår 2017

Plan for fusionen mellem Gellerup og Brabrand dagtilbud efterår 2016/forår 2017 Plan for fusionen mellem Gellerup og Brabrand dagtilbud efterår 2016/forår 2017 Fusionsplan vil indeholde 4 spor: Det faglige spor pædagogikken (professionel kapital) Medarbejder spor trivsel (social kapital)

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 22. maj 2017 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand). Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige: Susanne Gade Clausen,

Læs mere

Lock-out Bestyrelsen følger udviklingen nøje og drøfter løbende situationen.

Lock-out Bestyrelsen følger udviklingen nøje og drøfter løbende situationen. Orientering fra bestyrelsesmødet onsdag den 12. juni 2013 Meddelelse fra bestyrelsesformanden Bestyrelsesmedlem Mette Thorsen udtræder af skolebestyrelsen, da hun fraflytter Aarhus. Ib Kimose, der er valgt

Læs mere