Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2007 kan sammenfattes således:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2007 kan sammenfattes således:"

Transkript

1 Notat Beretning for Teleforum 2007 Resultat af drøftelserne i Teleforum i 2007 Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2007 kan sammenfattes således: September 2009 a) En række overordnede regulatoriske emner og problemstillinger er blevet drøftet på møderne. har orienteret om aktuelle politiske drøftelser og sager på teleområdet. b) Det første temamøde blev afholdt i Teleforum om revisionen af teledirektivpakken med eksterne oplæg fra generaldirektør Fabio Colasanti, EU- Kommissionen og professor Knud Erik Skouby, Institut for Samfundsudvikling og Planlægning ved Aalborg Universitet. 1. Indledning Det fremgår af kommissorium for Teleforum af 15. december 2003 (bilag 1), at der skal udarbejdes en årlig beretning: I februar/marts måned udarbejdes en beretning om årets gang i Teleforum. Beretningens formål er at sikre gennemsigtighed i forhold til drøftede potentielle barrierer inden for alle delområder af telemarkedet. Beretningen vil blive vedlagt s årsberetning som bilag. 1.1 Etablering af Teleforum Afdækningen af barrierer på telemarkedet i forbindelse med udarbejdelsen af ITog Telestyrelsens Telekonkurrenceredegørelse 2003 Redegørelse om konkurrencesituationen i den danske telesektor, maj 2003, viste bl.a. et behov for en generel styrkelse af dialogen mellem s og branchen. I efteråret 2003 blev der indgået en politisk aftale (bilag 2) om udmøntning af en række anbefalinger på baggrund af Telekonkurrenceredegørelsen 2003 og den efterfølgende høring. Den politiske aftale indeholdt bl.a. et initiativ om etablering af Teleforum. inviterede på den baggrund teleselskaberne og organisationerne i det daværende Telerådet til at deltage i Teleforum.

2 1.2 Formålet med Teleforum Af kommissorium for Teleforum af 15. december 2003 fremgår bl.a.: Formålet med Teleforum er at sikre et forum: - hvor der løbende kan rejses konkrete problemstillinger i relation til udviklingen på telemarkedet og ske en åben drøftelse af telereguleringens praktiske effekt, - der kan medvirke til generelt at foregribe barrierer, dæmme op for misforståelser og sikre mulighed for en tidlig indsats fra s side. Teleforum bidrager derved til at skabe gennemsigtighed på telemarkedet, sikre en løbende dialog om reguleringens effekt og synliggøre eventuelle barrierer på markedet. Teleforum udgør således et vigtigt grundlag for s muligheder for proaktivt at sikre et velfungerende telemarked og løbende evaluere effekten af den sektorspecifikke regulering. 1.3 Teleforums arbejdsform Side 2 Drøftelserne er i kommissoriet for Teleforum forudsat at skulle ske på et overordnet niveau. Mere detaljerede drøftelser om regulatoriske og tekniske forhold skal således fortsat behandles i andre relevante fora, f.eks. Samtrafikforum. Det fremgår endvidere af kommissoriet, at Teleforums drøftelser skal ske på baggrund af input fra medlemmerne. Det er således afgørende for et succesfuldt Teleforum, at medlemmerne bidrager med forslag til dagsordenen og deltager aktivt i drøftelserne på møderne. tilstræber fuld transparens omkring arbejdet og drøftelserne i Teleforum. Materiale om Teleforum, herunder kommissorium og medlemsfortegnelse, mødemateriale samt hovedpunktsnotater fra møderne, offentliggøres på ITog Telestyrelsens hjemmeside. 1.4 Organisatoriske forhold I 2007 indtrådte økonomisk politisk medarbejder Grit Munk, Forbrugerrådet, som medlem af Teleforum. Vicedirektør Lars Aagaard, Dansk Energi, erstattede Hans Duus Jørgensen og administrerende direktør Allan Koch, Tele 2 A/S, erstattede Thomas Nistrup. Yderligere erstattede Director & Associate General Counsel Flemming Dehn Jespersen, Verizon Business, Søren Krogh Knudsen. Teleforum bestod ved udgangen af året af 16 medlemmer samt s direktør Jørgen Abild Andersen (formand) og vicedirektør Finn Petersen. En oversigt over medlemmerne af Teleforum pr. 31. december 2007 er vedlagt (bilag 3). Der blev i 2007 afholdt tre møder i Teleforum, hvor det tredje møde var et temamøde om revisionen af teledirektivpakken. Materiale vedrørende Teleforum, herunder baggrund, politisk aftale, kommissorium, mødemateriale og fortegnelse over medlemmer, findes på s hjemmeside, under Regeringens it- og telepolitik > Samtrafikog brugerregulering > Råd og fora > Teleforum.

3 2. Drøftelserne i Teleforum 2007 På møderne i 2007 er der blevet drøftet og orienteret om en række emner af regulatorisk karakter, ligesom aktuelle politiske emner er blevet behandlet. Nedenfor gengives hovedpunkter fra årets møder. I relevant omfang beskrives evt. videre behandling af emner drøftet i 2007 i tekstbokse indsat i forlængelse af de enkelte afsnit. Disse tekstbokse er udtryk for s opsamling på og perspektivering af drøftelserne i Teleforum. 2.1 Temamøder i Teleforum orienterede på mødet den 3. oktober om, at møderne i Teleforum fremover også i visse tilfælde kan afvikles som temadrøftelser, som kan danne grundlag for en meningsudveksling om forskellige emner. Side 3 Formanden oplyste, at eksterne oplægsholdere i den forbindelse kan inviteres til møderne. Af mulige emner til kommende temamøder blev bl.a. følgende emner nævnt: strategiske og principielle implikationer af netneutralitet, NGN, digitalt tv og innovationsreserven, eventuelle udløbere af emner i det strategiske eftersyn af telereguleringen, strukturel separation, den forestående revision af teledirektivpakken, konvergens samt forholdet mellem tele- og indholdsregulering. Medlemmerne støttede op om formandens forslag til temadrøftelser i Teleforum. Et medlem nævnte resultatet af det strategiske eftersyn af telereguleringen, IT- og Telestyrelsens midler til retshåndhævelse samt grænsedragningen mellem tele- og konkurrencelovgivningen som mulige emner på et temamøde. 2.2 s strategiske eftersyn af telereguleringen Formanden orienterede på mødet den 5. februar om, at det fremgår af regeringens globaliseringsstrategi fra april 2006, at Videnskabsministeriet med udgangspunkt i de igangværende markedsundersøgelser på teleområdet skal gennemføre et eftersyn af, om de overordnede rammebetingelser på teleområdet kan forbedres for at styrke innovation og investeringer. gennemførte i september-oktober 2006 en høring over et oplæg til afgrænsning af og processen for gennemførelsen af eftersynet. Høringen viste en bred tilslutning fra høringsparterne til styrelsens tre overordnede temaer for analysen: Innovation og investeringer, Lige adgang til centrale infrastrukturelementer samt Effektiv håndhævelse af telelovgivningen. Formanden oplyste videre, at afsæt for analysen vil være en beskrivende del om status på teleområdet i dag, hvor vil inddrage foreliggende internationale benchmarks og øvrige undersøgelser, der belyser konkurrence, innovation og investeringer m.v., samt gennemføre en analyse af teleselskabernes økonomiske forhold.

4 På et spørgsmål om tidshorisonten for arbejdet med det strategiske eftersyn oplyste formanden, at der skal afleveres et beslutningsgrundlag til regeringen i juni måned Den færdige rapport for det strategiske eftersyn blev offentliggjort i juni 2007, og findes på s hjemmeside. 2.3 Alternative anvendelsesmuligheder for det digitale frekvensspektrum efter analogt tv Formanden orienterede på mødet den 5. februar om, at konsulentfirmaet Rambøll havde analyseret forskellige scenarier for gatekeeper-modeller, og at resultatet var blevet offentliggjort i et udkast til rapport om digital tv og de forretningsmæssige konsekvenser af varierende udbudsbetingelser, som sekretariatet for embedsmandsudvalget offentliggjorde den 1. februar 2007 med høringsfrist den 12. februar I udkastet til rapporten fremgår det, at der er grundlag for at beslutte to MUX afsat til andre formål end tv. Side 4 Et medlem nævnte, at hvis frekvenser skal anvendes til andet end tv, vil det være væsentligt, at der udvikles standarder for eksempelvis trådløst bredbånd og mobil-tv. Formanden orienterede om, at der i Videnskabsministeriets indspil til drøftelserne om fordeling af frekvenser ikke stilles krav om nogen bestemt anvendelse, og at det derfor er væsentligt, at branchen bidrager med forslag til innovative tjenester m.v., der kan anvendes på de frekvenser, som tildeles andre formål end tv, eller forslag til forskning på IKT-området ved anvendelse af en del af frekvenserne. Formanden oplyste afslutningsvist, at når resultatet af fordelingen af MUX foreligger, vil tildelingen af frekvenser ske efter en sædvanlig indkaldelse af interessetilkendegivelser med henblik på at fastlægge evt. frekvensknaphed. Den 22. juni 2009 er der truffet politisk beslutning om, at frekvensområdet MHz (MUX7) skal anvendes til andre formål end tv, herunder særligt mobilt bredbånd. 2.4 Arbejdet med fornyelsen af forsyningspligten pr. 1. januar 2008 Formanden oplyste på mødet den 5. februar, at TDC s forsyningspligt udløber med udgangen af 2007, og at videnskabsministeren i den anledning den 31. januar 2007 fremsatte et forslag til ændring af teleloven, der bl.a. fastlægger rammerne for den fremtidige forsyningspligt. Efter vedtagelsen af lovforslaget vil lovens bestemmelser blive nærmere udmøntet i en ny bekendtgørelse om forsyningspligt. Formanden oplyste videre, at udpegningen af en eller flere forsyningspligtudbydere fra 1. januar 2008 vil ske i efteråret 2007, og at efter forsyningspligtdirektivet er forpligtet til at tilrettelægge processen på en sådan måde, at ingen virksomhed på forhånd er udelukket fra at blive udpeget som forsyningspligtudbyder. Forsyningspligten forventes at blive udbudt i en række pakker, som indeholder de forskellige tjenester under forsyningspligt.

5 Formanden konstaterede afslutningsvist, at Folketingets behandling af lovforslaget påbegyndes med den berammede førstebehandling den 9. februar Lov om præcisering af reglerne om forsyningspligt og nummeroplysningsdata findes på retsinformation: Lov nr. 568 af 6. juni Revision af teledirektivpakken Den 20. december 2007 blev det første temamøde afholdt i Teleforum om revisionen af teledirektivpakken. I den forbindelse var der inviteret to eksterne oplægsholdere: generaldirektør Fabio Colasanti (EU-Kommissionen, DG Informationssamfundet og medier) og professor Knud Erik Skouby (Institut for Samfundsudvikling og Planlægning ved Aalborg Universitet). Side 5 Medlemmerne af Teleforum blev ved Generaldirektør Fabio Colasanti blandt andet orienteret om de primære formål med forslagene samt de væsentligste ændringer i forhold til de gældende regelsæt. Professor Knud Erik Skouby orienterede blandt andet om de nye primære ændringer i forslaget. Skouby fremhævede nye forbrugerrettigheder, øget sikkerhed, færre markeder (syv mod de tidligere 18), funktionel separation, en ny frekvensadministration og etableringen af en ny europæisk telemyndighed. Yderligere gennemgik Knud Erik Skouby talmateriale, der beskrev investeringerne i det danske telemarked fra 1993 til Tallene viste, at investeringerne som følge af liberaliseringen af markedet er steget markant. Skouby gennemgik efterfølgende de væsentligste elementer i Kommissionens forslag og vurderede disse i forhold til de udfordringer, som er på markedet. 2.6 Øvrige emner orienterede på møderne om en række forskellige aktuelle emner på teleområdet, herunder: - status for markedsundersøgelser - status for arbejdet i ERG/IRG - revision af teledirektivpakken - EU-Kommissionens forslag til forordning om international roaming - bredbånd, herunder bredbåndstilslutning via kabel tv-net, den nordiske bredbåndsrapport samt prisudvikling - forbrugerforhold (mobilselskabernes serviceniveau) - ERG/IRG arbejdsprogram 2007

6 - IKT-rådet - s mission, vision og strategiske målsætninger 3. Sammenfatning Der er i 2007 blevet rejst en række væsentlige og relevante emner til drøftelse på Teleforum. Der er endvidere blevet drøftet en række regulatoriske forhold, som nogle medlemmer oplever som barrierer eller uhensigtsmæssigheder i forhold til udviklingen på telemarkedet. Nogle af de behandlede problemstillinger er blevet løst i 2007, mens andre problemstillinger fortsat er under behandling i Endvidere blev det første temamøde i Teleforum afholdt i december måned om revisionen af teledirektivpakken. Side 6

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum.

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 30. juni 2009 1. Velkomst Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. September 2009 Formanden oplyste, at det var lidt

Læs mere

TF Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 8. december Velkomst

TF Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 8. december Velkomst Notat TF2005-33 Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 8. december 2005 15. december 2005 1. Velkomst Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen,, bød velkommen til det sjette møde i Teleforum. Formanden

Læs mere

Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2006 kan sammenfattes således:

Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2006 kan sammenfattes således: Notat Beretning for Teleforum 2006 Juni 2007 Resultat af drøftelserne i Teleforum i 2006 Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2006 kan sammenfattes således: a) En række overordnede regulatoriske emner

Læs mere

Nalunaarasuartaateqarnermi Aqutsisut Telestyrelsen. Telefagligt Forum. 27. august 2014

Nalunaarasuartaateqarnermi Aqutsisut Telestyrelsen. Telefagligt Forum. 27. august 2014 Nalunaarasuartaateqarnermi Aqutsisut Telestyrelsen Telefagligt Forum 27. august 2014 Agenda u Velkomst u Præsentation af Telefagligt Forum u Status på Liberaliseringsprocessen u Indlæg fra TELE-POST u

Læs mere

Revision af det centrale EUregelsæt

Revision af det centrale EUregelsæt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 362 Offentligt Revision af det centrale EUregelsæt på teleområdet Teknisk gennemgang for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 27. september

Læs mere

I den forbindelse iværksættes en høring vedrørende en eventuel ny forsyningspligtregulering.

I den forbindelse iværksættes en høring vedrørende en eventuel ny forsyningspligtregulering. Debatoplæg Forsyningspligtanalyse 2006 Debatoplæg om en fremtidig regulering af forsyningspligt på teleområdet 10. marts 2006 Anmodning om høringssvar Den gældende lovgivning på teleområdet indeholder

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del Bilag 106 Offentligt. Redegørelse for erfaringerne med den nye frekvenslov

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del Bilag 106 Offentligt. Redegørelse for erfaringerne med den nye frekvenslov Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 106 Offentligt Redegørelse for erfaringerne med den nye frekvenslov IT- og Telestyrelsen Januar 2011 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum.

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 14. november 2008 1. Velkomst Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. 1. december 2008 Formanden bød særligt velkommen

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 26 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 26 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 26 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed

Læs mere

1. Opfølgning på tidligere drøftelse om forbedrede rammebetingelser på teleområdet

1. Opfølgning på tidligere drøftelse om forbedrede rammebetingelser på teleområdet Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 30. marts 2011 Deltagere: Ann-Louise Hansen, Niels Zibrandtsen, Jakob Willer, Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Berg, Thomas Woldiderich, Peter Jerry

Læs mere

Høring over analyse af alternative anvendelser af det digitale frekvensspektrum i Danmark.

Høring over analyse af alternative anvendelser af det digitale frekvensspektrum i Danmark. IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att: Thomas Woldiderich digitalt-tv@itst.dk København, d. 23. oktober 2006 J.nr. cc/nkp/672 Høring over analyse af alternative anvendelser af det

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

Oversigt over foreslåede ændringer Det foreslås i udkast til bekendtgørelse om tilladelser til at anvende radiofrekvenser

Oversigt over foreslåede ændringer Det foreslås i udkast til bekendtgørelse om tilladelser til at anvende radiofrekvenser 28. oktober 2011 Sagsnr. 11-117223 /anjp Høring over udkast til bekendtgørelse om tilladelser til at anvende radiofrekvenser, udkast til ændring af bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden

Læs mere

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen?

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? 1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? Præsentation TELE 2011, 16. marts 2011 Vicedirektør Finn Petersen IT- og Telestyrelsen Teleforliget - 8. september 1999 Grundlæggende

Læs mere

Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden)

Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden) TF2004-05 Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden) 1. Indledning Teleloven er blevet ændret med virkning fra den 25. juli 2003[1]. Dette betyder, at reglerne om samtrafik

Læs mere

Høring over Kommissionens meddelelse om revision af den europæiske fælles ramme for elektroniske kommunikationsnet og - tjenester

Høring over Kommissionens meddelelse om revision af den europæiske fælles ramme for elektroniske kommunikationsnet og - tjenester Se vedlagte modtagerliste Høring over Kommissionens meddelelse om revision af den europæiske fælles ramme for elektroniske kommunikationsnet og - tjenester Vedlagt fremsendes i høring Kommissions meddelelse

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget:

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget: HØRINGSNOTAT Kontor Center for tele Dato august 2018 J nr. 2017-2324 / SSHM Høringsnotat vedr. forslag til Lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet- og tjenester (Kommuners tilskud til udrulning

Læs mere

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz I medfør af det frekvenspolitiske rammemandat af 3. maj 2012 skal Energistyrelsen arbejde for en fleksibel anvendelse af radiofrekvenser

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K. Til udvalget fremsendes hermed til orientering: ./.

Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K. Til udvalget fremsendes hermed til orientering: ./. Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Til udvalget fremsendes hermed til orientering:./. Supplerende grundnotat

Læs mere

Væsentligste punkter, hvor den nye telelov på baggrund af de nye direktivkrav og regelforenkling vil adskille sig fra den nuværende lov

Væsentligste punkter, hvor den nye telelov på baggrund af de nye direktivkrav og regelforenkling vil adskille sig fra den nuværende lov Væsentligste punkter, hvor den nye telelov på baggrund af de nye direktivkrav og regelforenkling vil adskille sig fra den nuværende lov Dette notat beskriver de væsentligste nye krav i teledirektivpakken

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob.

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob. Sonofon A/S Juridisk afdeling Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 63, stk. 3, vedrørende anmodning om ikke at offentliggøre dele af samtrafikaftale mellem Sonofon og CBB Sonofon A/S,

Læs mere

Vækst med IKT og digitalisering

Vækst med IKT og digitalisering Vækst med IKT Jørgen Bardenfleth Formand for regeringens Regeringens vækstteam for IKT og digital vækst Vækstteamet for IKT er et af 8 vækstteams, der er nedsat som led i regeringens erhvervs- og vækstpolitik,

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013 17. juni 2013 /moruhr-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013 Deltagende medlemmer af Teleforum: Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Hannibal, Ann-Louise Hansen, Christian Berg, Martin

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3713 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Dato 5. september 2019 Rådsmøde (energi) den 24. september 2019 Dagsorden Side

Læs mere

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl 30. Samtrafikforum Mandag den 24. oktober 2011 kl. 12.30 14.30 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af markedsanalyserne på de tre bredbåndsmarkeder 3. Drøftelse/spørgsmål 4. Tentativ tidsplan for igangværende

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Teknologi og Udvikling Europa-Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Sag DK/2005/0194: Offentligt tilgængelige udlandstelefontjenester leveret på et fast sted til erhvervskunder

Sag DK/2005/0194: Offentligt tilgængelige udlandstelefontjenester leveret på et fast sted til erhvervskunder EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27/6/2005 SG-Greffe (2005) D/202829 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø Att : Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 Kære Jørgen Abild

Læs mere

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog.

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog. Notat Kommissorium for udvalg om den fremtidige finansiering af dansk, digital indholdsproduktion Problemstilling Den teknologiske udvikling og globaliseringen har stor indflydelse på medieudviklingen

Læs mere

Informationsmemorandum. Bilag B: Oversigt over det danske telemarked. Februar 2010

Informationsmemorandum. Bilag B: Oversigt over det danske telemarked. Februar 2010 2,5 GHz auktion Auktion over frekvenser i frekvensbåndene 2500-2690 MHz og 2010-2025 MHz Informationsmemorandum Bilag B: Oversigt over det danske telemarked Februar 2010 Udsendt af IT- og Telestyrelsen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Marts 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om handicapindsatsen

Læs mere

Udgivet af: IT- og Telestyrelsen. Holsteinsgade 63 2100 København Ø. Telefon: 3545 0000 Fax: 3545 0010 E-mail itst@itst.dk www.itst.

Udgivet af: IT- og Telestyrelsen. Holsteinsgade 63 2100 København Ø. Telefon: 3545 0000 Fax: 3545 0010 E-mail itst@itst.dk www.itst. 2 Udgivet af: IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Telefon: 3545 0000 Fax: 3545 0010 E-mail itst@itst.dk www.itst.dk Årsberetning 2004, herunder bilagsdelen, kan også ses på IT- og Telestyrelsens

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 5.-6. september 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 176 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af Justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Nye overordnede principper for frekvensadministrationen i Danmark

Nye overordnede principper for frekvensadministrationen i Danmark Nye overordnede principper for frekvensadministrationen i Danmark 1 De telepolitiske aftaler Den 8. september 1999 blev der med udgangspunkt i markedssituationen indgået en politisk aftale, der fastlagde

Læs mere

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010 900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne 891,9 896,9 MHz og 936,9 941,9 MHz samt 1710,1-1720,1 MHz og 1805,1-1815,1 MHz Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Informationsmemorandum. Udkast juli 2009

Informationsmemorandum. Udkast juli 2009 2,5 GHz auktion Auktion over frekvenser i frekvensbåndene 2500-2690 MHz og 2010-2025 MHz Informationsmemorandum Udkast juli 2009 Udsendt af IT- og Telestyrelsen Danmark www.itst.dk Dette bilag giver en

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. Marts 2012

800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. Marts 2012 800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne i frekvensbåndene 791-821 MHz og 832-862 Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked Marts 2012 Udsendt af Erhvervsstyrelsen Danmark www.itst.dk

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Referat Bæredygtighedsudvalget Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Medlemmer Flemming Hynkemejer, formand Michael Mikkelsen

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 191 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 191 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 191 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240

Læs mere

I dette notat beskrives kort behovet for regelændringer på alarmområdet, som udspringer af IP-telefonianalysen.

I dette notat beskrives kort behovet for regelændringer på alarmområdet, som udspringer af IP-telefonianalysen. Notat TF2005-18 Teleforum Eventuelle regelændringer vedrørende alarmforhold på baggrund af IPtelefonianalysen og fastsættelse af regler på baggrund af rapport om stedbestemmelse af alarmopkald fra mobiltelefoner

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 224 Folketinget 2017-18 Fremsat den 25. april 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen.

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen. NOTAT Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgrænsning og markedsanalyse på engrosmarket for bredbåndstilslutninger (marked 5) Den danske Telemyndighed har i perioden den 30. september 2011 til den

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Christiansborg 1240 København K

Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Christiansborg 1240 København K Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Christiansborg 1240 København K./. Til Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologis orientering vedlægges

Læs mere

Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Udfordringer på teleområdet

Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Udfordringer på teleområdet Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) har indgået aftale med Dansk Folkeparti,

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 4. marts 2013

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 4. marts 2013 13. marts 2013 /moruhr-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 4. marts 2013 Deltagende medlemmer af Teleforum: Jakob Willer, Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Hannibal, Ann-Louise Hansen, Christian

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund Danmark er én af frontløberne i Europa, når det gælder mobil- og bredbåndsdækning. Over 90 pct. af alle

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 70 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af justitsministeren (Søren Pind) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - "Danish ICT competences in European research"

Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - Danish ICT competences in European research Strategi for EU-projekt 07 jan. 10 Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - "Danish ICT competences in European research" Strategiplan Dagsorden

Læs mere

2.1 Udpegningsperiodens varighed Muligheder for underskudsfinansiering Tilsyn... 4

2.1 Udpegningsperiodens varighed Muligheder for underskudsfinansiering Tilsyn... 4 Interessetilkendegivelsesmateriale forsyningspligt på teleområdet UDKAST Kontor/afdeling Center for Tele Dato xx. xxx 2016 J nr. 2016-111 Indhold 1 Baggrund... 2 2 Nærmere om forsyningspligten... 2 2.1

Læs mere

68: Er ministeren enig med Konkurrencestyrelsen i, at teleselskabernes bindingsperioder overfor forbrugerne bør udvides fra 6 til 12 måneder?

68: Er ministeren enig med Konkurrencestyrelsen i, at teleselskabernes bindingsperioder overfor forbrugerne bør udvides fra 6 til 12 måneder? Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 70 Offentlig Talepunkter til samråd om bindingsperioder den 12. januar 2005 Videnskabsudvalget har den 15. december kaldt ministeren i samråd om

Læs mere

Høring over analyse om konkurrencen på bredbåndsmarkedet

Høring over analyse om konkurrencen på bredbåndsmarkedet Erhvervs- og Vækstministerie Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. postmar@erst.dk København den 26. januar 2015 Høring over analyse om konkurrencen på bredbåndsmarkedet Generelle bemærkninger Dansk Erhverv

Læs mere

Bekendtgørelse om det frekvenspolitiske rammemandat 1)

Bekendtgørelse om det frekvenspolitiske rammemandat 1) Bekendtgørelse om det frekvenspolitiske rammemandat 1) I medfør af 3 i lov om radiofrekvenser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1100 af 10. august 2016, fastsættes: 1. Energistyrelsen prioriterer og administrerer

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./.

Læs mere

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. maj 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 NOTE fra: til: De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8562/15 RECH 104 COMPET

Læs mere

Samlenotat. Europaudvalget 2017 Rådsmøde transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt. Rådsmøde (telekommunikation) den 24.

Samlenotat. Europaudvalget 2017 Rådsmøde transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt. Rådsmøde (telekommunikation) den 24. Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3570 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Samlenotat Dato 11. oktober 2017 Rådsmøde (telekommunikation) den 24. oktober 2017 Dagsorden Side 1. Implementeringen af

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

Energistyrelsen sender hermed en række udkast til bekendtgørelser på frekvensområdet

Energistyrelsen sender hermed en række udkast til bekendtgørelser på frekvensområdet Til høringsparterne Kontor/afdeling Center for Tele Dato 22. oktober 2018 J nr. 2018-17844 /sesw/glh Høring over udkast til forskellige bekendtgørelser på frekvensområdet Energistyrelsen sender hermed

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Maj 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C Afgørelse efter telelovens 65 om Cybercity s anmodning om adgang

Læs mere

Telekommunikationsret

Telekommunikationsret Tom Latrup-Pedersen Telekommunikationsret &d$5 THOMSON REUTERS Forord 5 Kapitel 1 Telekommunikationsrettens genstand 16 1.1. Sondringen mellem infrastruktur og indhold 21 1.2. Den sektorspecifikke konkurrenceregulering

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse) Dato: 5. december 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Victoria Maria Ljunggren Sagsnr.: 2018-769-0127 Dok.: 929015 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse

Læs mere

Kommissorier for ledelsesfora

Kommissorier for ledelsesfora Notat Kommissorier for ledelsesfora Ramme for ledelsesorganisationen Dato: 18. marts 2019 Sags nr.: 00.15.00-A00-37-13 Sagsbehandler: SFZ Albertslund er kendt for en stor grad af borgerdeltagelse i den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ ARTIKEL OM NY TELELOV OG ANDRE NY- HEDER

OPFØLGNING PÅ ARTIKEL OM NY TELELOV OG ANDRE NY- HEDER 26. september 2011 OPFØLGNING PÅ ARTIKEL OM NY TELELOV OG ANDRE NY- HEDER Bekendtgørelse om udbud af elektroniske kommunikationsnet og -tjenester En ny bekendtgørelse om udbud af elektroniske kommunikationsnet

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse) Dato: 16. marts 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Louise Hauberg Wilhelmsen Sagsnr.: 2017-7610-0004 Dok.: 679097 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring

Læs mere

Pia Ziegler, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Forenklet klagesystem for udbud - ændringer i klagesystemet

Pia Ziegler, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Forenklet klagesystem for udbud - ændringer i klagesystemet Pia Ziegler, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forenklet klagesystem for udbud - ændringer i klagesystemet Agenda I. Baggrund arbejdsgruppen om serviceeftersyn af det danske klagesystem for udbud II.

Læs mere

Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den

Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den Det Udenrigspolitiske Nævn 2018-19 UPN Alm.del - Bilag 133 Offentligt 31.01.2019 Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den 19.02.19 Dagsordenspunkt 5: Kommissionens refleksionspapir vedr. et bæredygtigt

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked. gennemgå en grønbog fra Kommissionen.

Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked. gennemgå en grønbog fra Kommissionen. Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 568 Offentligt 1 Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked Tak for interessen Tak til

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 22. maj 2012

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 22. maj 2012 30. maj 2012 /moruhr Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 22. maj 2012 Deltagere: Jakob Willer, Jens Hauge, Christian Hannibal, Christian Berg, Thoams Krogh, Peter Jerry Sørensen, Martin Salamon,

Læs mere

følger direkte af bestemmelserne i rammedirektivets artikel 7 og 7a.

følger direkte af bestemmelserne i rammedirektivets artikel 7 og 7a. Vejledning Hørings- og notifikationsprocedurer i forbindelse med s markedsundersøgelser 1 Indledning Med den telelovgivning, der trådte i kraft den 25. maj 2011, blev s hørings- og notifikationsprocedurer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra 2012 Marts 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del Bilag 245 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del Bilag 245 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 245 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at:

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at: Telenor Danmark Holding A/S Regulering og Samtrafik, Wholesale Frederikskaj DK- 1780 København V Tele2 DMT2 A/S Gammel Køge Landevej 55 2500 Valby Afgørelse efter telelovens 1 76 vedr. Telenor Danmark

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 102 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 102 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 102 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K

Læs mere

KOMMISSORIUM for Ytringsfrihedskommissionen

KOMMISSORIUM for Ytringsfrihedskommissionen Dato: 13. december 2017 Kontor: Statsrets- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: Lau F. Berthelsen Sagsnr.: 2017-750-0015 Dok.: 599741 KOMMISSORIUM for Ytringsfrihedskommissionen 1. Det fremgår af regeringsgrundlaget

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 31. maj 2006 RN A405/06

RIGSREVISIONEN København, den 31. maj 2006 RN A405/06 RIGSREVISIONEN København, den 31. maj 2006 RN A405/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse om fødevarekontrollen I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede

Læs mere

Sted : First Hotel Grand Hotel, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet

Sted : First Hotel Grand Hotel, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 1 2015 INDKALDELSE Den 25. januar 2015 Tidspunkt : 16. 17. januar 2015 kl. 12-12 Sted : First Hotel Grand Hotel, Jernbanegade 18, 5000 Odense C Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Kommissionens forslag til Rådets afgørelse om den holdning,

Læs mere

Høring over IT- og Telestyrelsens strategiske eftersyn af telereguleringen

Høring over IT- og Telestyrelsens strategiske eftersyn af telereguleringen Notat Se udsendelsesliste Høring over s strategiske eftersyn af telereguleringen 26. september 2006 gennemfører med nærværende notat en høring over processen for og afgrænsningen af s strategiske eftersyn

Læs mere

Årsberetning for IT- og Telestyrelsen 2006-2007

Årsberetning for IT- og Telestyrelsen 2006-2007 Årsberetning for IT- & Telestyrelsen 2006-2007 Årsberetning for IT- og Telestyrelsen 2006-2007 Udgivet af: IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Tlf: 35 45 00 00 Fax: 35 45 00 10 Publikationen

Læs mere

Hvor sporene krydses. Børge Obel. Formand for Forskningsnettets Styregruppe

Hvor sporene krydses. Børge Obel. Formand for Forskningsnettets Styregruppe Hvor sporene krydses Børge Obel Formand for Forskningsnettets Styregruppe Velkommen til Forskningsnettets 7. konference Styregruppe Evaluering af tjenester Nye strategiske mål Roadmap for forskningsinfrastruktur

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere