Oversigt over forslag til ændring af provstens opgaver. 1 Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigt over forslag til ændring af provstens opgaver. 1 Indledning"

Transkript

1 Oversigt over forslag til ændring af provstens opgaver Dato: 3. januar 2006 Dok. Nr.: Indledning Provsteembedet er et gejstligt embede, og arbejdsgruppen har lagt stor vægt på, at dette også skal være tilfældet fremover. Arbejdsgruppen har således haft som forudsætning at fastholde, at provstestillingen også fremover skal have et væsentligt præsteligt indhold. Provstestillingen bør ikke udelukkende være en administrationsstilling, fordi provstens eget arbejde som sognepræst er en forudsætning for, at provsten kan varetage det gejstlige tilsyn med præsterne på en tilfredsstillende måde. Provstefunktionen kan i dag overordnet siges at indeholde tre hovedopgaver: tilsyn med præsterne og disses boliger (herunder APV og MUS), tilsyn med kirker og kirkegårde samt provstens funktion som medlem af og forretningsfører for provstiudvalget. Arbejdsgruppen har ud fra disse forudsætninger overvejet, hvordan provstens opgaver kan forventes at udvikle sig, og i hvilket omfang provsten kan frigøres for nogle af de nuværende opgaver. Arbejdsgruppen har derfor overvejet, i hvilket omfang disse med fordel kan placeres på andre stillinger eller myndigheder, hvorved der også kan skabes plads for provstens varetagelse af nye opgaver. Det har været arbejdsgruppens sigtelinie, at rent administrative opgaver om muligt flyttes til andre myndigheder, således at der bliver plads i provstestillingen til en styrkelse af præste- og tilsynsfunktionen fx i form af bedre muligheder for coaching, konfliktløsning og god gejstlig ledelse. I den forbindelse er det vigtigt at sondre mellem opgaver, hvor provsten udøver en myndighed og træffer beslutning, og opgaver, hvor provstens funktion mere er at være inspirator eller tovholder, fx i forhold til samarbejde på tværs af sogne. Inden for disse rammer har arbejdsgruppen med sine forslag lagt vægt på, at rent ledelsesmæssige opgaver og opgaver, som har direkte sammenhæng med provstens funktion som gejstligt tilsyn, fortsat varetages af provsten. Arbejdsgruppens forslag til ændring af provstens opgaver vil således primært handle om at flytte opgaver af praktisk eller administrativ karakter samt opgaver, der ikke har direkte sammenhæng med provsteembedet som gejstligt embede. Forslagene til ændring vil samlet set betyde en lettelse i provstens arbejde. Hertil kommer forslag om administrativt enklere procedurer for IT-tilsynet samt forslag om kompetenceudvikling af provstisekretæren, som vil gøre denne i stand til at overtage noget af provstens nuværende arbejde. Lettelsen af provstens arbejdsbyrde må derfor forventes at være større. En fuldstændig gennemgang af samtlige af provstens nuværende myndighedsopgaver samt arbejdsgruppens overvejelser om, hvordan

2 opgaverne skal varetages fremover, er beskrevet i oplægget Provstens opgaver i fremtiden. Side 2 Dette oplæg indeholder således alene en oversigt over de opgaver, som fremover foreslås løst anderledes end i dag. 2 Ændring af provstens tilsyn med provstiets præster I praksis er det provsten, der introducerer præsterne i deres embede og er nærmeste tilsynsførende med deres embedsførelse. En del af disse ledelsesfunktioner udøves af provsten efter bemyndigelse fra biskoppen, udtrykkelig eller stiltiende, og en del efter særlig hjemmel. Funktionerne omfatter i dag: 1. gennemførelse af medarbejderudviklingssamtaler med præsterne i provstiet, 2. gennemførelse af arbejdspladsvurdering, 3. tilsyn med præsteboligerne, 4. første klageinstans vedrørende præster, 5. tilsyn med IT-anvendelse og brug af Kirkenettet, 6. tilrettelæggelse af præsternes ferier, 7. administration vedrørende sygefravær, 8. administration af præsternes rådighedsforpligtelse 9. tilsyn med førelse af kirkebøgerne samt 10. attestation vedrørende godtgørelse af befordring m.v. (se pkt. 5.2) Af disse opgaver forslås følgende ændret eller flyttet til andre myndigheder: 2.1 Tilrettelæggelse af præsternes ferie (administrativ ledelse) Det overordnede og ledelsesmæssige ansvar for tilrettelæggelse af ferie og afholdelse af fridage skal efter arbejdsgruppens mening fortsat påhvile provsten, fordi denne er arbejdsgiverens lokale repræsentant i forhold til præsterne. Det foreslås derimod, at provsterne kan vælge at overlade selve planlægningen af ferie- og fridage til præsterne selv. Planlægningen forudsættes at ske efter nogle af provsten fastlagte overordnede rammer, der sikrer, at der tages de fornødne hensyn, de for præster gældende ferieregler, menighedens tarv m.v. Forslaget bør evt. suppleres med udvikling af IT-værktøj/IT-vejledning til præsternes selvstændige planlægning.

3 2.2 Administration af sygefravær (administrativ ledelse) Præsters underretning om sygefravær bør fortsat afgives til provsten, der fører sygelister, og som har handlepligt i tilfælde af oversygelighed. Det foreslås imidlertid, at tilrettelæggelsen af vikarbetjeningen ved sygefravær af kortere varighed sker gennem præsternes egen planlægning af vikarordninger. Provsten involveres derfor som udgangspunkt kun i disse tilfælde, såfremt den af præsterne udpegede vikar også er forhindret. Det er provsten, der inddeler præsterne i større planlægningsgrupper, og dermed også provstens ansvar at sikre, at vikarforpligtelsernes fordeles ligelige, så ingen rammes unødigt hårdt. Tilrettelæggelsen af den kirkelige betjening ved længere tids sygdom er således fortsat provstens ansvar og løses gennem anvendelse af rådighedsordningen eller konstituering. Side Tilsyn vedrørende kirkebøgernes førelse Det foreslås, at den praktiske, administrative del af tilsynet og den ledelsesmæssige del af tilsynet adskilles. Det foreslås, at der gives mulighed for, at det almindelige tilsyn eller den praktiske del af tilsynet med kirkebogsføringen kan flyttes fra provsten til en erfaren kirkebogsførende sognepræst i provstiet. Den ledelsesmæssige del af tilsynet skal derimod fortsat varetages af provsten som præstens nærmeste gejstlige tilsyn. Det vil derfor fortsat være provsten, der træffer beslutning om udstedelse af pålæg og i yderste fald indstilling til biskoppen om fratagelse af kirkebogsføringen. 3 Ændret tilsyn med kirker og kirkegårde Det foreslås, at tidsrummet mellem afholdelse af provstesyn ændres sådan, at der alene holdes provstesyn hvert 4. år, svarende til én gang i menighedsrådets funktionsperiode. I et gennemsnitsprovsti er der efter arbejdsgruppens oplæg til ændring af den kirkelige struktur i gennemsnit 23 kirker svarende til ca. 8 syn pr. år i henhold til det nugældende interval for synene. Ændres intervallet som anført ovenfor, vil dette tal blive nedbragt til ca. 6 syn pr. år. Endvidere foreslås det, at synsintervallet på 4 år bliver et minimumskrav, sådan at det lokalt kan besluttes at holde ordinære syn oftere fx hvor det er relevant på grund af kirkens tilstand. Endelig foreslås det, at provstesynet begrænses til at omfatte kirkebygningen, kirkegården, kapeller, præsternes tjenesteboliger og konfirmandstuer, således at mandskabsbygninger, toiletter, sognehuse, forpagtergårde og andre bygninger alene undergives menighedsrådets tilsyn.

4 4 Øvrige tilsynsopgaver der ændres 4.1 Autorisation af kirke- og kirkegårdsprotokoller, sognebåndsløsningsprotokoller, krematorieprotokoller og indsamlingsbog Det foreslås, at autorisation af kirke- og kirkegårdsprotokoller, sognebåndsløsningsprotokoller og af indsamlingsbogen afskaffes. Samtidig foreslås det, at indberetning om sammensætning af et krematoriums bestyrelses skal ske direkte til stiftet, der har ansvaret for vedligeholdelsen af KIS. Side 4 5 Ændring af provstens opgaver som sagsbehandler/administrator 5.1 Valg til menighedsråd I relation til valg til menighedsråd fungerer provsten i dag primært som postkontor. På den baggrund foreslås det, at provsten fremover ikke skal have opgaver i forbindelse med valg til menighedsråd. Det er vurderingen, at opgaven udgør en meget lille del af provstearbejdet i valgår. 5.2 Attestation vedrørende godtgørelse af befordring Det foreslås, at opgaven med modtagelse og godkendelse af kørselsregnskaber flyttes til biskoppen/stiftsadministrationen. Der skal i givet fald ske ændringer af det nuværende elektroniske indberetningssystem, hvilket indebærer evt. afholdelse af udviklingsomkostninger dertil. 5.3 Gravminderegistrering Det foreslås, at registret over gravminderegistreringen fremover føres af stifterne og ikke af Kirkeministeriet. 5.4 Begravelse urnenedsættelse på privat grund Det foreslås, at stiftet for det sogn, hvori en privat grund er beliggende, bliver påtaleberettiget i stedet for provsten, når der gives tilladelse til urnenedsættelse på grunden. 5.5 Godkendelse af lokaler til konfirmationsforberedelse Menighedsrådet er underlagt lov om elevers og studerendes arbejdsmiljø 1, og derfor foreslås, at pligten til at indhente provstens godkendelse af, at 1 Lov nr. 166 af 14. marts 2001 om elevers og studerendes arbejdsmiljø.

5 konfirmationsforberedelsen sker i andre lokaler end præstegårdens eller kirkens konfirmationsstue, afskaffes. Side Født medlem af og forretningsfører for provstiudvalget Provsten skal efter arbejdsgruppens vurdering fortsat være forretningsfører for provstiudvalget. Det bemærkes i den forbindelse, at provsten ikke behøver at være formand for provstiudvalget, og at tendensen i dag er, at der et stigende antal steder vælges formand blandt de valgte medlemmer af provstiudvalget. Der er således i dag 18 provstiudvalg, hvor formanden er valgt blandt de valgte medlemmer 2. Samlet set er det vurderingen, at opgaven som født medlem af og forretningsfører for provstiudvalget udgør ca. 1/3 af provstearbejdet. En del af de mere praktiske opgaver, der er forbundet med budgetarbejdet, regnskabsaflæggelsen, forefaldende opgaver m.v. kan eventuelt flyttes til provstisekretæren, som kvalificeres til dette gennem kompetenceudvikling. 2 Provstiudvalgene i Nørrebro, Vesterbro, Bornholms Vestre, Bornholms Østre, Amagerbro, Amagerland, Helsingør Dom, Ballerup-Værløse, Kgs. Lyngby, Lolland Østre, Falster Vestre, Aalborg Budolfi, Viborg Dom, Horsens-Gedved, Ebeltoft-Rosenholm-Rønde, Frijsenborg og Århus Vestre samt Haderslev Domprovsti.

Provstens opgaver. 1 Indledning

Provstens opgaver. 1 Indledning Provstens opgaver Dato: 3. januar 2006 Dok. Nr.: 269264 1 Indledning Foruden at varetage en sognepræstetjeneste varetager provsten i dag en række andre opgaver, der systematisk kan opdeles i følgende grupper:

Læs mere

Provstens ansættelsesforhold

Provstens ansættelsesforhold Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur Dato: 3. januar 2006 Provstens ansættelsesforhold Dok. nr.: 269251 Provsteembedet er et gejstligt embede, hvilket indebærer, at det også i fremtiden

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

VEDTÆGT. kontaktperson

VEDTÆGT. kontaktperson VEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 9 stk. 5, i bekendtgørelse nr. 771 af 24. juni 2013 af lov om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person,

Læs mere

Aale Linnerup Kirker Aale Bygade 28 A Aale 7160 Tørring

Aale Linnerup Kirker Aale Bygade 28 A Aale 7160 Tørring Bygade 28 A Vedtægt for kontaktperson ved Linnerup sognes menighedsråd I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person,

Læs mere

Vedtægt. for. ansættelse af og administration af en stilling som gade- og ungdomspræst med funktion i Aalborg

Vedtægt. for. ansættelse af og administration af en stilling som gade- og ungdomspræst med funktion i Aalborg Vedtægt for samarbejde mellem Budolfi, Hans Egede, Hasseris, Margrethe, Sankt Markus, Vejgaard, Vesterkær, Vor Frelser og Vor Frue sognes menighedsråd i Budolfi provsti i Aalborg stift i medfør af Kapitel

Læs mere

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster Dato: 13. juli 2015 Dokument nr. 78836/15 1. Indledning Sagsbehandler Marlene Dupont Vejledningen er tilpasset de særlige forhold, der gælder for folkekirken

Læs mere

Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion. v/ Inge Lise Pedersen

Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion. v/ Inge Lise Pedersen Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion v/ Inge Lise Pedersen 1 Hvad handlede det om? Ansættelse af provster Provstens kompetence, specielt ledelseskompetence Provstiudvalgets kompetence

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Rindum menighedsråd. valgte. kontaktperson. Side 1 af 6

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Rindum menighedsråd. valgte. kontaktperson. Side 1 af 6 STANDARDVEDTÆGT for den af Rindum menighedsråd valgte kontaktperson Side 1 af 6 I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson STANDARDVEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson Side 1 af 6 I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om valgmenigheder (Valgmenighedsloven)

Bekendtgørelse af lov om valgmenigheder (Valgmenighedsloven) LBK nr 797 af 24/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 30. september 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 58818/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2 Vejledning om arbejdsmiljø for præster Dato: 29. juni 2018 Sagsbehandler Marlene Dupont Indhold 1. Indledning... 2 2. Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet... 2 3. Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Læs mere

Notat. 1 Høring om betænkning 1477/2006

Notat. 1 Høring om betænkning 1477/2006 Dato: 29. september 2006 Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi, lov om menighedsråd, lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde og forskellige andre love (Budgetlægning

Læs mere

Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2

Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2 Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2 Baggrund: På MR mødet d. 26. april blev Berit og Simon givet opgaven med at udarbejde oplæg til høringssvar på Kirkeministeriets

Læs mere

Referat for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 11. januar Kl Mødested: Hjallerup Kulturhus. 1 Om- og tilbygning

Referat for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 11. januar Kl Mødested: Hjallerup Kulturhus. 1 Om- og tilbygning Referat for: Brønderslev Provstiudvalg PU møde 11. januar 2017. Kl. 15.30-17.30 Mødested: Hjallerup Kulturhus Mødepunkt Beslutning 1 Om- og tilbygning Medarbejderfaciliteter, Hjallerup. Præstentation af

Læs mere

Bekendtgørelse om stiftsråd

Bekendtgørelse om stiftsråd Bekendtgørelse om stiftsråd I medfør af 23, stk. 5, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. xx af x. x 2009, fastsættes: Kapitel 1 Sammensætning, valgret, valgbarhed og funktionsperiode

Læs mere

VEDTÆGT. for. den af Stilling menighedsråd. valgte. kontaktperson

VEDTÆGT. for. den af Stilling menighedsråd. valgte. kontaktperson VEDTÆGT for den af Stilling menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person, der

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Forslag. til

2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Forslag. til 2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, 103937/12 Fremsat den 10. oktober 2012 af

Læs mere

Provstestillingen og provstiets funktion

Provstestillingen og provstiets funktion Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion Betænkning fra Arbejdsgruppe vedrørende provstestillinger Kirkeministeriet - Oktober 2011 Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg Dokumentnr.: 387231 Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg I medfør af 17 f og 17 g, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 609 af 6. juni 2007, fastsættes:

Læs mere

ændring af den kirkelige struktur

ændring af den kirkelige struktur Forslag vedrørende ændring af den kirkelige struktur Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur 16. maj 006 Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur Læsevejledning Kortene Kortene er

Læs mere

Resultataftale For. Viborg Stift

Resultataftale For. Viborg Stift Resultataftale 2009 For Viborg Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for institutionens virke Denne aftale vedrører Viborg stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen varetager

Læs mere

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift Resultataftale 2012 for Fyens Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Fyens Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Dato: 21. april 2006 Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Høringssvarerne og høringsprocessen Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur, der er nedsat af kirkeministeren,

Læs mere

Kirkegårdenes økonomi - og muligheder

Kirkegårdenes økonomi - og muligheder Kirkegårdenes økonomi - og muligheder Årsmøde 2019 for FDK & DKL 4. september 2019 6. 1 september 2019 ØKONOMI FOLKEKIRKEN Rammerne for kirkegårdenes økonomi 2 6. september 2019 Økonomi Folkekirken Mio.

Læs mere

Dagsorden for: Horsens Provstiudvalg. PU møde 25. juni 2014. Kl. 10.00 Mødested: Torsted Sognehus Version: 1

Dagsorden for: Horsens Provstiudvalg. PU møde 25. juni 2014. Kl. 10.00 Mødested: Torsted Sognehus Version: 1 Dagsorden for: Horsens Provstiudvalg PU møde 25. juni 2014. Kl. 10.00 Mødested: Torsted Sognehus Version: 1 Til stede: Ilse Kyndesgaard, Jette Christensen, Preben Egeholt, Anne Assenholt, Jørgen Juul Knudsen,

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Dok.nr.: 143243/17 Pernille Bunk Stølefjell Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Deltagere: biskop Henning Toft Bro (HTB), provst Mette Moesgaard Jørgensen (MMJ), sognepræst Henriette

Læs mere

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning (Præsters ret til at undlade at vie

Læs mere

Takstregulativ og vedtægt

Takstregulativ og vedtægt Takstregulativ og vedtægt for Hjordkær kirke Aabenraa provsti ( Aabenraa kommune) Haderslev stift I For benyttelse af kirken TAKSTREGULATIV A. til gudstjenester a. der afholdes af kirkens præst eller en

Læs mere

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Bilag 179 Dato: 1. februar 2006 Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Ordstyrer: Michael Riis bød velkommen til de ca. 185 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter oplysninger

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Venlig hilsen provstikontoret for Tryggevælde Provsti

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Venlig hilsen provstikontoret for Tryggevælde Provsti Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Medlemmerne i et menighedsråd skal varetage mange opgaver. Det kræver mange forskellige evner. Som medlem i et menighedsråd har du mulighed for at bidrage

Læs mere

Vejledende FORRETNINGSORDEN. for. Stiftsrådet i Viborg Stift

Vejledende FORRETNINGSORDEN. for. Stiftsrådet i Viborg Stift Vejledende FORRETNINGSORDEN for Stiftsrådet i Viborg Stift 1. Stiftsrådet er nedsat i henhold til kapitel 5 a i Lovbekendtgørelse om folkekirkens økonomi herefter Økonomiloven (Aktuel LBK nr. 753 af 25.

Læs mere

Resultataftale 2011 for Århus Stift

Resultataftale 2011 for Århus Stift Resultataftale 2011 for Århus Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Århus Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Takstregulativ og vedtægt

Takstregulativ og vedtægt Takstregulativ og vedtægt for Skibinge kirke Stege-Vordingborg provsti (Vordingborg kommune) Roskilde stift Side 1 af 7 TAKSTREGULATIV I. For benyttelse af kirken A. til gudstjenester a. der afholdes af

Læs mere

Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde:

Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde: Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde: 1. Velkomst 2. Menighedsrådets opgaver og kompetence 3. Redegørelse for menighedsrådets arbejde siden sidste valg 4. Redegørelse for kommende opgaver for menighedsrådet

Læs mere

REFERAT PU-møde 13.8. 2010 kl. 08.15 Domkirkepladsen 4

REFERAT PU-møde 13.8. 2010 kl. 08.15 Domkirkepladsen 4 REFERAT PU-møde 13.8. 2010 kl. 08.15 Domkirkepladsen 4 DAGSORDEN 1. Godkendelse af referat fra møde 4.6. og 16.6.2010 referater godkendtes. 2. Cirkulærer og bekendtgørelser I notat fra Arbejdsskadestyrelsen

Læs mere

Notat. Undersøgelse om den faktiske tilrettelæggelse af konfirmationsforberedelsen. - en sammenfatning af resultater. Baggrund

Notat. Undersøgelse om den faktiske tilrettelæggelse af konfirmationsforberedelsen. - en sammenfatning af resultater. Baggrund Undersøgelse om den faktiske tilrettelæggelse af konfirmationsforberedelsen i landets kommuner - en sammenfatning af resultater Dato: 5. december 2014 Sagsbehandler Katrine Gunnersø Søndergaard/ Eva Stilov

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad?

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? En folder målrettet nuværende og kommende medlemmer i menighedsrådene i Viborg Domprovsti og Viborg Østre provsti. Marts 2012 Hvilke opgaver har et

Læs mere

Menighedsrådets opgaver og kompetencer

Menighedsrådets opgaver og kompetencer Menighedsrådets opgaver og kompetencer Alle folkekirker ledes af et menighedsråd Menighedsrådet - beslutter hvilke aktiviteter der skal være i kirken - fastlægger gudstjenesteformer f.eks. salmesangsgudstjenester,

Læs mere

Notat. Fase 1 - Opstart

Notat. Fase 1 - Opstart 5. Forsøgsramme vedr. samarbejde mellem menighedsråd, hvor hele eller dele af bygningsadministrationen og vedligeholdelsen, ansvaret herfor (kompetencen) og finansieringen heraf placeres i provstiudvalget

Læs mere

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 10. september 2014. Kl. 16.30 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 10. september 2014. Kl. 16.30 Mødested: Provstikontoret Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg PU møde 10. september 2014. Kl. 16.30 Mødested: Provstikontoret Provstiudvalgsformand Svend Aage Pedersen Provstiudvalgsnæstformand Anders Jensen Provstiudvalgsmedlem

Læs mere

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 16. maj Kl Mødested: Provstikontoret

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 16. maj Kl Mødested: Provstikontoret Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 16. maj 2013. Kl. 9.00 Mødested: Provstikontoret Afbud fra Naima Simring. 1 Årsbudget 2014 - PUK Sag: Årsbudget 2014 - PUK (615) Forslag til årsbudget 2014

Læs mere

Forslag. til. (Udvidelse af kredsen af præster der kan modtage sognebåndsløsere)

Forslag. til. (Udvidelse af kredsen af præster der kan modtage sognebåndsløsere) Forslag til Lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning (Udvidelse af kredsen af præster der kan modtage sognebåndsløsere) 1 I lov nr. 352 af 6. juni 1991

Læs mere

Vedtægt. for. Formål 1. Samarbejdet har til formål at administrere og drive Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg kommune.

Vedtægt. for. Formål 1. Samarbejdet har til formål at administrere og drive Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg kommune. Vedtægt for samarbejdet mellem sognene i Aalborg Nordre Provsti, Aalborg Vestre Provsti, Aalborg Østre Provsti og Aalborg Budolfi Provsti i medfør af 43 stk. 1, i Lov om Menighedsråd og vedtaget i henhold

Læs mere

Notat. 1 Høring om betænkning 1477/2006

Notat. 1 Høring om betænkning 1477/2006 Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om menighedsråd, lov om valg til menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi (Menighedsrådets sammensætning, loyalitetskrav til valgte menighedsrådsmedlemmer

Læs mere

6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget

6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget 6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Mange menighedsråd

Læs mere

Oversigt over de 107 provstier. Københavns Stift. Helsingør Stift

Oversigt over de 107 provstier. Københavns Stift. Helsingør Stift Oversigt over de 107 provstier Side 1 Københavns Stift Vor Frue Provsti: 5 sogne (Københavns Kommune) Amagerbro Provsti: 11 sogne (Københavns Kommune) Bispebjerg-Brønshøj Provsti: 11 sogne (Københavns

Læs mere

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti Vedtægt For samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 42a (lovbekendtgørelse nr. 9 af 03.01.2007) om Ungdomspræst- & Skole-kirke-samarbejde i Undertegnede menighedsråd i,

Læs mere

Referat af debatmøde i Viborg Stift den 2. februar 2006

Referat af debatmøde i Viborg Stift den 2. februar 2006 Bilag 181 Dato: 3. februar 2006 Referat af debatmøde i Viborg Stift den 2. februar 2006 Ordstyrer Frede Hansen bød velkommen til de ca. 185 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter praktiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

Forsøgsvilkår nr. 5 vedr. samarbejde mellem menighedsråd, hvor hele eller dele af bygningsadministrationen og vedligeholdelsen, ansvaret herfor

Forsøgsvilkår nr. 5 vedr. samarbejde mellem menighedsråd, hvor hele eller dele af bygningsadministrationen og vedligeholdelsen, ansvaret herfor Forsøgsvilkår nr. 5 vedr. samarbejde mellem menighedsråd, hvor hele eller dele af bygningsadministrationen og vedligeholdelsen, ansvaret herfor (kompetencen) og finansieringen heraf placeres i provstiudvalget

Læs mere

Vejledning om folkekirkens konsulenter.

Vejledning om folkekirkens konsulenter. Udkast Vejledning om folkekirkens konsulenter. 1. Indledning. Kirkeministeriet har med ikrafttrædelse den 1. januar 2010 udstedt bekendtgørelse nr.... af... om folkekirkens konsulenter samt fællesinstruks

Læs mere

Vedtægt for samarbejde mellem provstiudvalg om Center for Folkekirkens Familiestøtte (Diakoni)

Vedtægt for samarbejde mellem provstiudvalg om Center for Folkekirkens Familiestøtte (Diakoni) Vedtægt for samarbejde mellem provstiudvalg om Center for Folkekirkens Familiestøtte (Diakoni) Samarbejdet er etableret i medfør af Lov om Menighedsråd, (LBK nr. 771 af 24. juni 2013) 43 og 43 b, stk.

Læs mere

Vedtægt for samarbejde mellem Grene Provsti og Nørup Menighedsråd om rådgivning og sekretariatsbistand om kirkefunktionærer (kontaktpersonopgaven).

Vedtægt for samarbejde mellem Grene Provsti og Nørup Menighedsråd om rådgivning og sekretariatsbistand om kirkefunktionærer (kontaktpersonopgaven). Vedtægt for samarbejde mellem Grene Provsti og Nørup Menighedsråd om rådgivning og sekretariatsbistand om kirkefunktionærer (kontaktpersonopgaven). 1 Lovgrundlag: Samarbejdet etableres i henhold 43b og

Læs mere

Der var afbud fra Ole Marqweis, sognepræst Henrik Gade Jensen og Axel Rasmussen. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. Godkendt og underskrevet.

Der var afbud fra Ole Marqweis, sognepræst Henrik Gade Jensen og Axel Rasmussen. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. Godkendt og underskrevet. Referat for: Lolland Vestre provstiudvalg Sagsnr.2918 PU møde 21. august 2017. Kl. 10.00 Mødested: Stormarkskirkens Sognehus, Ringvejen 64,4900 Nakskov Der var afbud fra Ole Marqweis, sognepræst Henrik

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 19. august 2014. Kl. 10.30 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: ingen. 1 Godkendelse af protokol Godkendt

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 19. august 2014. Kl. 10.30 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: ingen. 1 Godkendelse af protokol Godkendt Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 19. august 2014. Kl. 10.30 Mødested: Provstikontoret Fraværende: ingen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Præsentation af logomateriale Sag: Logo til

Læs mere

Referat for: Vejle Provstiudvalg. PU møde 23. april 2015. Kl. 14.00 Mødested: Haraldsgade 10, 7100 Vejle. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Referat for: Vejle Provstiudvalg. PU møde 23. april 2015. Kl. 14.00 Mødested: Haraldsgade 10, 7100 Vejle. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. Referat for: Vejle Provstiudvalg PU møde 23. april 2015. Kl. 14.00 Mødested: Haraldsgade 10, 7100 Vejle Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden 2 Godkendelse af referat fra sidste møde www.provstiudvalg.dk

Læs mere

ÅRSBUDGET for Midtfyn Provstiudvalg. i Midtfyn Provsti. i Faaborg-Midtfyn Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Midtfyn Provstiudvalg. i Midtfyn Provsti. i Faaborg-Midtfyn Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 19 for Midtfyn Provstiudvalg i Midtfyn Provsti i Faaborg-Midtfyn Kommune Myndighedskode CVR-nr. 178 19 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer Årsbudget

Læs mere

Notat. Notat om kønsfordeling ved ansøgning og ansættelse i provstestillinger

Notat. Notat om kønsfordeling ved ansøgning og ansættelse i provstestillinger Dato: 18. juni 2009 Notat om kønsfordeling ved ansøgning og ansættelse i provstestillinger Kirkeministeriet 3. Kontor Sagsbehandler Marlene Dupont 1. Præstestillinger I dag er næsten halvdelen af de 2.016

Læs mere

Notat. Fase 1 - Opstart

Notat. Fase 1 - Opstart Forsøgsvilkår nr. 6 vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Mange

Læs mere

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Blad nr. 3009 Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Dagsorden Beslutning 1. Godkendelse af mødets dagsorden Godkendt. 2. Meddelelser til orientering 2.1 Meddelelse fra Kirkeministeriet om Biskoppens

Læs mere

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti Vedtægt For samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 42a (lovbekendtgørelse nr. 9 af 03.01.2007) om Ungdomspræst- & Kirke-skole-samarbejde i Undertegnede menighedsråd i,

Læs mere

REGULATIV. for. organiststillinger. aflønnet efter lønrammesystemet. Dette regulativ er gældende for stillingen som organist

REGULATIV. for. organiststillinger. aflønnet efter lønrammesystemet. Dette regulativ er gældende for stillingen som organist REGULATIV for organiststillinger aflønnet efter lønrammesystemet Dette regulativ er gældende for stillingen som organist ved Udfyld feltet og hop fra felt til felt med tabulatortasten. kirke(r) og indeholder

Læs mere

Bilag 5 VEDTÆGT. for. den af Grøndalslund menighedsråd. valgte. kontaktperson. (formand)

Bilag 5 VEDTÆGT. for. den af Grøndalslund menighedsråd. valgte. kontaktperson. (formand) 1 Bilag 5 VEDTÆGT for den af Grøndalslund menighedsråd valgte kontaktperson Vedtægten forelagt og vedtaget på menighedsrådets møde den: 15. december 2004 (formand) 2 I henhold til 10, stk. 5 i Lovbekendtgørelse

Læs mere

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904.

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904. M enighedsrå d Hvad er et menighedsråd? Et menighedsråd er den danske folkekirkes mindste demokratiske enhed, og i Danmark er der omkring 2.000 menighedsråd, som bestyrer landets sognekirker I 1856 blev

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd? En folder til nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Skive og Salling provstier.

Hvilke opgaver har et menighedsråd? En folder til nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Skive og Salling provstier. Hvilke opgaver har et menighedsråd? En folder til nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Skive og Salling provstier. Hvilke opgaver har et menighedsråd? Går du med tanker om at stille op

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad?

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Marts 2012 Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? En folder målrettet nuværende og kommende medlemmer i menighedsrådene i Herning Nordre og Søndre provstier. Hvilke opgaver har et menighedsråd

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi 2011/1 LSF 89 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 16362/12 Fremsat den 22. februar 2012

Læs mere

Bilag 1 Svarfordeling på spørgsmål stillet til ansatte i Folkekirken

Bilag 1 Svarfordeling på spørgsmål stillet til ansatte i Folkekirken Bilag 1 Svarfordeling på spørgsmål stillet til ansatte i Folkekirken Bilag til Undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken 2012 af Oxford Research A/S, Great Place to Work og Luama, september

Læs mere

Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser. Kravspecifikation

Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser. Kravspecifikation Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser Kravspecifikation 1. Indledning Udbuddet omfatter revision af alle de lokale kirkelige kasser m.v. i Danmark. Danmark er opdelt i 10 revisionsområder

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson

STANDARDVEDTÆGT. for den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson STANDARDVEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson Forslag til vedtægt udarbejdet af Landsforeningen af Menighedsraad Formular 9-5114 08.05 Side 1 af 6 I henhold til 10, stk. 5

Læs mere

VEDTÆGT. for. den af Menighedsrådet for Tørring og Hammer sogne. valgte. kontaktperson

VEDTÆGT. for. den af Menighedsrådet for Tørring og Hammer sogne. valgte. kontaktperson VEDTÆGT for den af Menighedsrådet for Tørring og Hammer sogne valgte kontaktperson Lovbekendtgørelsen I henhold til 10, stk. 5 i Lovbekendtgørelse nr. 611 af 6. juni 2007 om menighedsråd vælger menighedsrådet

Læs mere

Referat for: Aabenraa Provstiudvalg PU møde 3. september 2013. Kl. 17,00 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Aabenraa Provstiudvalg PU møde 3. september 2013. Kl. 17,00 Mødested: Provstikontoret Referat for: Aabenraa Provstiudvalg PU møde 3. september 2013. Kl. 17,00 Mødested: Provstikontoret Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2 Referat fra sidste møde Sag: Referat 06.08.2013 (975)

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad?

Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad? Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad? Information til nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Favrskov Provsti. Menighedsrådets opgaver overordnet, jf. lov om menighedsråd 1. Sognets kirkelige

Læs mere

Referat for: Herning Søndre Provstiudvalg. PU møde 7. november Kl Mødested: Provstikontoret, Gl. Kirkevej 33, Herning

Referat for: Herning Søndre Provstiudvalg. PU møde 7. november Kl Mødested: Provstikontoret, Gl. Kirkevej 33, Herning Referat for: Herning Søndre Provstiudvalg PU møde 7. november 2017. Kl. 15.30 Mødested: Provstikontoret, Gl. Kirkevej 33, Herning 1 Konstituering Sag: Provstiudvalget (471) Konstituering Konstituering.

Læs mere

ÅRSBUDGET for Haderslev Domprovstiudvalg. i Haderslev Domprovsti. i Haderslev Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Haderslev Domprovstiudvalg. i Haderslev Domprovsti. i Haderslev Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 17 for Haderslev Domprovstiudvalg i Haderslev Domprovsti i Haderslev Kommune Myndighedskode CVR-nr. 11778 17 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer

Læs mere

STATSMINISTERIET Dato:

STATSMINISTERIET Dato: Det Politisk-Økonomiske Udvalg (2. samling) L 169 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt STATSMINISTERIET Dato: Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 1 5 af 19. maj 2005 stillet af Det Politisk-Økonomiske

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for præster

Arbejdspladsvurdering for præster Arbejdspladsvurdering for præster En arbejdspladsvurdering (APV) er en skriftlig vurdering af en virksomheds eventuelle arbejdsmiljøproblemer og en stillingtagen til, hvordan de løses. Der skal ifølge

Læs mere

Velkommen. Til orienterings- og opstillingsmøde

Velkommen. Til orienterings- og opstillingsmøde Velkommen Til orienterings- og opstillingsmøde 1 To møder i ét Del 1 Orienteringsmøde På orienteringsmødet fortæller menighedsrådet om dets arbejde og om reglerne for valget. Menighedsrådet er vært for

Læs mere

Resultataftale for. Haderslev Stift

Resultataftale for. Haderslev Stift Resultataftale 2019 Resultataftale 2019 for Haderslev Stift Side 2 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Haderslev Stiftsadministrations opgavevaretagelse.

Læs mere

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus REPRÆSENTANTSKAB ( 1 gang årligt i begyndelsen af oktober) (Vælger bestyrelse, vedtægtsændringer). Alle kirker og skoler, der aktivt har tilmeldt sig har én

Læs mere

Menighedsrådet, der tager ansvar for den lokale kirke og menighed, er grundlaget for den danske folkekirke

Menighedsrådet, der tager ansvar for den lokale kirke og menighed, er grundlaget for den danske folkekirke Menighedsrådsløftet Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for

Læs mere

PU møde 1. marts Kl Mødested: Mølholm Sognehus, Niels Skousvej 13a, 7100 Vejle

PU møde 1. marts Kl Mødested: Mølholm Sognehus, Niels Skousvej 13a, 7100 Vejle Referat for: Vejle Provstiudvalg PU møde 1. marts 2018. Kl. 15.00 Mødested: Mølholm Sognehus, Niels Skousvej 13a, 7100 Vejle Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden 2 Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

ÅRSBUDGET for Bogense Provstiudvalg. i Bogense Provsti. i Nordfyns Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Bogense Provstiudvalg. i Bogense Provsti. i Nordfyns Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 18 for Bogense Provstiudvalg i Bogense Provsti i Nordfyns Kommune Myndighedskode CVR-nr. 18 18 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer Årsbudget

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden Der tilføjes nyt punkt 25: Eventuelt og punkt 24 Eventuelt ændres til punkt 24: Ødsted Sognehus. Godkendt.

1 Godkendelse af dagsorden Der tilføjes nyt punkt 25: Eventuelt og punkt 24 Eventuelt ændres til punkt 24: Ødsted Sognehus. Godkendt. Referat for: Vejle Provstiudvalg PU møde 18. maj 2015. Kl. 16.00 Mødested: Haraldsgade 10, Vejle Inger Kragh-Schwarz og Tove Bjørn Jensen var fraværende med afbud. Poul L. Udsen deltog ikke i punkterne

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET DAGSORDEN til Menighedsrådsmødet Mandag den 30. maj 2016 kl. 19.00 i Sognehuset Indledning ved: Morten Aagaard 1. Godkendelse af dagsorden og gennemgang af punkter (19.10). 2. Økonomi ved kassereren Orientering

Læs mere

FORANDRINGER I PROVSTIERNE II

FORANDRINGER I PROVSTIERNE II FORANDRINGER I PROVSTIERNE II PROVSTIERNES UDVIKLING OG PROVSTERNES ARBEJDE Erling Andersen og Mogens Lindhardt FORANDRINGER i PROVSTIERNE 2 PROVSTIERNES UDVIKLING OG PROVSTERNES ARBEJDE Erling Andersen

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden Der er tilføjet nyt punkt 15 og 16 Begge ounkter er ansøgninger fra Poulsker

1 Godkendelse af dagsorden Der er tilføjet nyt punkt 15 og 16 Begge ounkter er ansøgninger fra Poulsker Referat for: Bornholms Provstiudvalg PU møde 4. maj 2017. Kl. 14:00 Mødested: Søborgstræde 11, Rønne Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Der er tilføjet nyt punkt 15 og 16 Begge ounkter er ansøgninger

Læs mere

Gældende fra 1. april 2016 til næste lønregulering (formentlig 1. april 2017)

Gældende fra 1. april 2016 til næste lønregulering (formentlig 1. april 2017) Vejledende lønblad Gældende fra 1. april 2016 til næste lønregulering (formentlig 1. april 2017) Kirkeministeriet har indtil 2011 udgivet vejledende lønoversigter for vikarsatser. Nærværende lønblad er

Læs mere

Ligeledes drøftede vi kirkepersonalesamarbejde ved kirkelige handlinger sognene imellem.

Ligeledes drøftede vi kirkepersonalesamarbejde ved kirkelige handlinger sognene imellem. Visionsdag Åbenraa Provsti. Gruppe 3. Samarbejde mellem sogne, kontaktpersoner, kirkeværge og faggrupper på kirkegård og i kirken. Graver Jes Iversen Rise, Graver Steen Jensen Åbenraa Kontaktperson Rosmarie

Læs mere

UDKAST TIL Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg og stiftsråd

UDKAST TIL Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg og stiftsråd UDKAST TIL Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg og stiftsråd I medfør af 17 f, 17 g, stk. 2, og 23, stk. 5, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 298 af 14. marts 2013,

Læs mere

ændring af den kirkelige struktur

ændring af den kirkelige struktur Kirkeudvalget KIU alm. del - Bilag 0 Offentligt Forslag vedrørende ændring af den kirkelige struktur Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur

Læs mere

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Dato: 10. september 2012 I de senere år har der adskillige gange været debat om folkekirkens styringsstruktur.

Læs mere

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 22. april 2015. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 22. april 2015. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby Referat for: Middelfart Provstiudvalg PU møde 22. april 2015. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2 Ansøgning om tilladelse til at overskride

Læs mere

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 21. august 2014. Kl. 16.00 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 21. august 2014. Kl. 16.00 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg PU møde 21. august 2014. Kl. 16.00 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Provstiudvalgsformand Svend Aage Pedersen - Fraværende med afbud Provstiudvalgsnæstformand

Læs mere

Stiftsrådets forslag til sogne- og pastoratsændringer i Københavns stift:

Stiftsrådets forslag til sogne- og pastoratsændringer i Københavns stift: Dok.Id: 97330 Stiftsrådets forslag til sogne- og pastoratsændringer i Københavns stift: Indledning: Spørgsmålet om den fremtidige sogne- og provstistruktur i Københavns stift har været temaet for adskillige

Læs mere

Kirkeministeriets cirkulære af xx.xx.2009

Kirkeministeriets cirkulære af xx.xx.2009 Kirkeministeriets cirkulære af xx.xx.2009 Cirkulære om opslag, besættelse af og ansættelse i præstestillinger, forberedelse af sager om ansættelse og udfærdigelse af ansættelsesbevis (Til biskopper, provster

Læs mere

Referat fra Provstiudvalgsmødet den 9. april 2015.

Referat fra Provstiudvalgsmødet den 9. april 2015. HILLERØD PROVSTI PROVSTEN: HILLERØDSHOLMSALLE 5 3400 HILLERØD 48 24 90 60 PROVSTIKONTOR: ØSTERGADE 16,1 3400 HILLERØD 70 23 03 93 e-mail: jfc@km.dk Hjemmeside: www.hilleroedprovsti.dk 1) Godkendelse af

Læs mere