JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland."

Transkript

1 JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere.

2 1. Introduktion til JTA-DynamicsPDF. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 er et ekstra modul, som er udviklet for at lette arbejdet med at sende diverse udskrifter via . Systemet kan håndtere følgende standardudskrifter: Ordretilbud Ordrebekræftelse - Faktura Indkøbs forespørgsel Rekvisition Debitor kontoudtog - Debitor rentenota Debitor rykker på alle sprog som i forvejen bruges i Microsoft Dynamics C5. Modulet er lavet til at virke sammen med edocprinter PDF Pro Advanced. Der er mulighed for at arkivere kopier individuelt på udskriftstype pr. sprog, og ligeledes er det muligt, for hver udskrift/sprog, at tage stilling til om udskriften skal sendes automatisk eller blot lægges i udbakken til manuel kontrol før den sendes. Når systemet er installeret er skal man blot kopiere en blok fra en skabelonudskrift ind i den udskrift man ønsker at sende automatisk. JTA-DynamicsPDF gør brug af de udskrifter som findes i forvejen, enten som brugertilpasninger eller standardudskrifter. Hvis det er standardudskrifter, som rettes, skal der dog være det antal rapporter ledige, som man ønsker at rette i, eller der skal købes et udvidet antal hos jeres Dynamics C5 forhandler. 2. Installation af JTA-DynamicsPDF Installation af JTA-DynamicsPDF er utrolig enkelt. Man modtager en komprimeret fil med alle tilretningerne i. Denne fil udpakkes til en folder, som skal hedde Tilret og skal placeres i samme folder som de øvrige C5 filer. Derefter starter man C5 op i konsol version og går ind i Generelt / Tilpasning / Vedligeholdelse / Multi / Import. Det udfyldes som vist her: Herefter trykkes på F3, og man kommer ind i dette billede. Hvis det er udfyldt som vist, trykkes der på F3. Importen tager kun ganske få sekunder. For at være sikker på at det hele virker sammen, laves der efterfølgende en multioversættelse. Denne igangsættes fra Generelt / Tilpasning / Vedligeholdelse / Multi / oversæt, og det kontrolleres at alle punkter er inkluderet, samt at der skrives en log-fil. Denne kørsel kan godt tage nogen tid afhængig af C5 version og hardware. Når kørslen er færdig, åbner man logfilen, og undersøger om der er fejl i oversættelsen. Hvis der er fejl, vil disse være markeret med tre stjerner ***. Hvis der ikke er fejl, er importen lykkedes, og man er klar til at gå videre.

3 Det næste man skal gøre, er at man skal have oprettet en ny linieafstand. Man går ind i Generelt Tilpasning Printer Ret. Her finder man først printeren Standard og trykker Enter. Herefter går man ned på punktet Linieafstand, tryk Enter, gå ned på den tomme linie nederst og tryk Insert. I feltet Navn skrives PDF_Koder og i Afstand skrives 0,01 cm. Herefter accepterer man dette med F3. Nøjagtig samme procedure skal gøres for printeren Standard-Windows. Det eneste der nu mangler er at lægge linierne, som styrer PDF-kommandoerne, ind i de enkelte udskrifter. Dette gøres ved at man går i Generelt Tilpasning Udviklingsmenu Rep Ret. Her vælger man den rapport som hedder PDF- Skabelon. Når denne åbnes, vil man se at den kun består af linietypen PgHd og at den er opdelt i blokke, en blok pr. udskriftstype. Det man nu skal gøre er at kopiere de relevante linier ind i den rapport man ønsker at kunne udskrive til PDF. Hvis man f.eks. ønsker at lave sin ordrebekræftelse, stiller man sig på linien lige ovenover den hvide linie som omhandler ordrebekræftelse. Herefter afmærker man de linier der skal bruges ved at trykke på ALT+A, og trykke på pil nedad indtil man kommer ned på den første linie uden skrift. Man kan se at de afmærkede linier bliver blå. Man trykker på SHIFT+F5 for at kopiere det afmærkede areal og trykker herefter på ESC og svarer nej til at gemme ændringer. Den kopierede blok er nu i hukommelsen. Herefter finder man på samme måde rapporten for ordrebekræftelse. Her går man ind i det store felt på første linie og trykker her på ALT+i for at indsætte blokken. Her ses ordrebekræftelse med de kopierede linier. For at godkende indsættelsen trykkes på F3. Herefter er ordrebekræftelsen klar til brug. Samme procedure foretages for de øvrige udskrifter som ønskes brugt. Når man er færdig med de ønskede udskrifter er modulet klar til brug. Man kan herefter lukke programmet, og starte Microsoft Dynamics C5 i normal version

4 3. Opsætning af JTA-DynamicsPDF. Opsætning af skabeloner m.v. foregår under debitor / tilpasning. Først skal der sættes parametre op, som er fælles for alle udskrifter. For forsendelsesmåde kan vælges en af følgende : Åben std. Brug std. Brug SMTP server Den første åbner Outlook og sender herfra eller lægger evt. i udbakken. Den anden mulighed bruger Outlook uden at åbne programmet, og den sidste mulighed sender direkte fra serveren. Når man har taget stilling til de fælles parametre, skal de relevante udskrifter sættes op for de sprog, som skal bruges. Vi bruger igen ordrebekræftelse som eksempel. Her ses et eksempel for et setup af en ordrebekræftelse på dansk. Der er først 2 afkrydsningsfelter. Hvis man vælger Send straks, vil ordrebekræftelsen blive afsendt straks når den er dannet. Hvis man vælger Vis PDF, vil den dannede fil blive vist på skærmen når den er dannet. Hvis man ønsker at se filen før den bliver sendt, må man ikke sætte mærke i send straks. I det næste felt vælger man, hvilken skabelon, ordrebekræftelsen skal flette med, og i arkiv vælges hvor den dannede ordrebekræftelse skal gemmes.

5 Emne udfyldes med den tekst som man ønsker, der skal stå i emne linien i en. Herefter klikker man på Tekst i og skriver den tekst man ønsker i selve en. Man har 6 variabler til rådighed. Det er i princippet de samme for alle udskrifter, men de giver ikke alle mening i alle udskrifter. Her er de 6 variabler: %1 = Dokumenttype (tilbud, ordrebekræftelse, faktura, osv.) %2 = Dokumentnummer (fakturanummer, bekræftelses nummer osv.) %3 = Valuta %4 = Beløb %5 = Forfaldsdato (hvor det er relevant) %6 = Betalings-ID (kun faktura) Disse variabler kan bruges hvor som helst i teksten, og hver af dem kan uden problemer bruges flere gange. Når mailen dannes vil variablen automatisk blive erstattet af den tekst den erstatter og på det sprog som udskriften er på. Der er 8 linier til rådighed på hver 254 karakterer. Hvis man ønsker flere linier i sin mail, kan man indsætte et linieskift midt på en linie ved at skrive <br>. Nu er alle indstillinger lavet for at udskrive en ordrebekræftelse på dansk. Man kan så herefter lave de samme opsætninger på de øvrige sprog, der er brug for. Når dette er gjort, kan systemet bruges. Man udskriver til printer som man plejer, men vælger sin PDF-Printer, som normalt vil hedde Erp2Pdf. Den første gang man bruger en udskrift kontrolleres indstillingerne for printeren. Man går ind i Format Egenskaber og vælger fanebladet Links. Dette skal være udfyldt som vist til højre: Når det er kontrollere klikker man OK 3 gange, hvorefter PDF-filen bliver dannet og vedhæftet til en , som bliver udfyldt som man satte det op. Det er kun første gang man behøver at kontrollere indstillingerne.

6 Den hurtigt opsatte ordrebekræftelse vil danne en mail som vist her. Al teksten er taget fra opsætningen, som blev lavet tidligere, og adressen har den taget fra debitorkartotekets adresse. Nedenstående ordrebekræftelse er den vedhæftede fil, og den er udskrevet på den skabelon der er defineret tidligere. 4. Andre faciliteter Det er muligt for JTA-DynamicsPDF at vedhæfte andre PDF-dokumenter i givne situationer. Der kan f.eks. gives en kommando på ordrebekræftelse og faktura, som siger at der skal vedhæftes en PDF-fil med salgs- og leveringsbetingelser på det relevante sprog, og man kunne for et enkelt varenummer bede om at vedhæfte en samlevejledning garantibetingelser billede. Det er også muligt at f.eks. indsætte et billede af varen på selve udskriften i forbindelse med varelinien, eller man kunne forestille sig et billede på fakturaen, som fortæller at der holdes ferie i en periode. Kun fantasien sætter grænserne.

7 4. Systemkrav Man skal have Microsoft Dynamics C5 (Concorde C5), og det skal være version 3.03 eller nyere. Derudover skal man enten have kode til VAR-lags afvikling Eller Basisudvikling + 1 ledige form + 1 ledig rapport Derudover skal man have den specielle edocprinter PDF Pro Advanced Edition som koster 355,20 pr. arbejdsplads for 1 9 licenser, og 299 pr. arbejdsplads ved 10 licenser og derover. 5. Pris JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 koster kr JTA-DynamicsC5 er lavet specifikt til hver enkelt C5 version. Derfor skal der, såfremt der er tegnet opdateringsabonnement på C5, ligeledes tegnes opdateringsabonnement på JTA- DynamicsKost. Opdateringsabonnement koster 16% årligt = 480 kr. Såfremt det ønskes, kan JTA-Data sørge for installationen til en fast pris på 475 kr. inkl. opsætning af den første udskrift. Efterfølgende udskrifter koster 75 kr. / stk. Det er en betingelse, at opsætningen kan udføres via en fjernopkobling, og at der ikke skal laves yderligere tilretninger i udskrifterne.

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland nno Annoncestyring til Microsoft Business Solutions C5 -Data nno vers. 1.2.1 til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 1. Introduktion til nno nno til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 er et ekstra

Læs mere

JTA-DynamicsKost JTA. Til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 eller højere. DATA. Jylland

JTA-DynamicsKost JTA. Til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 eller højere. DATA. Jylland -DynamicsKost Til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 eller højere. -Data www.jta-jylland.dk -DynamicsKost vers. 1.2.1 til Microsoft Dynamics C5 1. Introduktion til -DynamicsKost -Kost til Microsoft Dynamics

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Factsheet om Dokumentstyring og Print2Office

Microsoft Dynamics C5. Factsheet om Dokumentstyring og Print2Office Microsoft Dynamics C5 Factsheet om Dokumentstyring og Print2Office Indholdsfortegnelse Indledning...4 Udskrivning fra C5 til Microsoft Office...5 Krav til opsætning før der kan udskrives til Microsoft

Læs mere

D D B D A T A A P S PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX

D D B D A T A A P S PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX D D B D A T A A P S W-PBS PBS BETALINGSSERVICE VERSION 3.XX W-PB S PBS BETALINGS SERVIC E - VERSION 3.XX I N D H O L D Installation af W-pbs 4 Gennemgang af installationen 4 Opdatering af programmet 5

Læs mere

Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007

Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007 Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007 INTRODUKTION Tilpas DANLET til din virksomhed Genvejstaster i DANLET Værktøjspanel Password Nye opdateringer af DANLET programmet Kom i gang med DANLET HOVEDMENU

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning Vejledning DDB DATA ApS Telefon: 58 30 32 00 - www.ddb-data.dk Side 1 Installation Programmet kan hentes på følgende adresse. http://www.ddb-data.dk/ls-pbs-bestilling Når siden vises denne vejledning og

Læs mere

MICROSOFT C5. Microsoft Business Solutions C5. Installations Vejledning. Version 3.0 incl. SP 3. All Rights Reserved. Vedbæk November 2004

MICROSOFT C5. Microsoft Business Solutions C5. Installations Vejledning. Version 3.0 incl. SP 3. All Rights Reserved. Vedbæk November 2004 Copyright 2004 Microsoft Corporation. All Rights Reserved. MICROSOFT C5 Vedbæk November 2004 Microsoft Business Solutions C5 Installations Vejledning Version 3.0 incl. SP 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...4

Læs mere

Denne guide gennemgår hvorledes du kan lave faktura til firmaer, forsikringsselskaber og det offentlige.

Denne guide gennemgår hvorledes du kan lave faktura til firmaer, forsikringsselskaber og det offentlige. Guide: Fakturering Udgave Aug 2013 Denne guide gennemgår hvorledes du kan lave faktura til firmaer, forsikringsselskaber og det offentlige. ClinicCare anvender to begreber: Afregninger : Som er udskrifter

Læs mere

Webshop. Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet

Webshop. Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet Webshop Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet Side 1 af 44 Indeks Indeks... 2 Installation af webshop modulet... 4 Varer... 5 Kategorier... 5 Oprettelse af kategorier... 5 Oprettelse af

Læs mere

DDB DETAIL. Version 5.xx. Bruger vejledning

DDB DETAIL. Version 5.xx. Bruger vejledning DDB DETAIL Version 5.xx Bruger vejledning 11 Indhold Hovedmenu...3 Salgskladde... 4 Kundeoplysninger... 4 Salg/Retur af varer... 4 Varer der sælges...5 Funktionsknapper... 6 Generelle knapper... 11 Totaler...

Læs mere

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C C5 vejledning C5 Online Finans-, debitor & kreditor Niveau D/C 1. udg. juni 2013 Indhold 1 Klar til C5 Online... 1 1.1 Installere opkaldsforbindelse (VPN)... 1 1.2 Logge på C5... 1 1.3 Indtaste e-mail

Læs mere

til Microsoft Dynamics C5 2010

til Microsoft Dynamics C5 2010 1 Vejledning til installation, opsætning og brug af Quiink In til Microsoft Dynamics C5 2010 til Microsoft Dynamics C5 2010 InterConnect A/S en del af OneHouse alle rettigheder forbeholdes Side 1 af 67

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MICROSOFT DYNAMICS AX TIL FOR AMC-BANKING. dansk udgave. AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08

BRUGERVEJLEDNING MICROSOFT DYNAMICS AX TIL FOR AMC-BANKING. dansk udgave. AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08 BRUGERVEJLEDNING TIL AMC-BANKING FOR MICROSOFT DYNAMICS AX dansk udgave AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08 INDHOLD 1 Indledning... 5 2 Opbygning... 6 2.1 Overordnede faciliteter... 6 3 Opsætning

Læs mere

Payment Management. Brugervejledning. Ver. 2.15 - RTC. Copyright 2015 Continia Software a/s

Payment Management. Brugervejledning. Ver. 2.15 - RTC. Copyright 2015 Continia Software a/s Payment Management Brugervejledning Ver. 2.15 - RTC Copyright 2015 Continia Software a/s Indholdsfortegnelse 1 Payment Management... 5 1.1 Betalingsformidling... 5 1.2 Udbetalinger... 6 1.2.1 Kreditor...

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i DIGINOR BASIC 1 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

ectrl-scannerløsning Vejledning

ectrl-scannerløsning Vejledning ectrl-scannerløsning Vejledning Version 3.2 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Forberedelse og installation... 3 1.1. Forberedelse... 3 1.2. Software til stregkodegenkendelse... 3 1.3. Klistermærker med

Læs mere

DeskTopSurvey 3.1 Analysearbejdet gjort enkelt!

DeskTopSurvey 3.1 Analysearbejdet gjort enkelt! DeskTopSurvey 3.1 Analysearbejdet gjort enkelt! 2 KORT INTRODUKTION: 6 INSTALLATION: 7 PROGRAMMETS OPBYGNING: 8 DESIGN AF SPØRGESKEMA: 9 ÅBEN SPØRGESKEMA 9 GEM SPØRGESKEMA 9 EKSPORT AF SPØRGESKEMA 9 PRINT

Læs mere

Brugervejledning for v5.0 til administratorer

Brugervejledning for v5.0 til administratorer Brugervejledning for v5.0 til administratorer Version pr 20111206 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Sigma Regnskab. Version 1.18. Brugervejledning. 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab.

Sigma Regnskab. Version 1.18. Brugervejledning. 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab. Sigma Regnskab Version 1.18 Brugervejledning 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab.dk Sigma Regnskab 1.18 Sigma Regnskab er et gratis bogføringsprogram, udviklet

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Kvikvejledning. SuperNova. version 3.10. Copyright DFIF Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Side 1

Kvikvejledning. SuperNova. version 3.10. Copyright DFIF Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Side 1 Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Copyright DFIF Kvikvejledning SuperNova version 3.10 Side 1 Forord SuperNova er udviklet med henblik på at hjælpe frivillige ledere i DFIF med at administrere de mængder

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Factsheet om OIOUBL Opsætning, bruger og teknisk vejledning

Microsoft Dynamics C5. Factsheet om OIOUBL Opsætning, bruger og teknisk vejledning Microsoft Dynamics C5 Factsheet om OIOUBL Opsætning, bruger og teknisk vejledning Opdateret pr. 20.03.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Opsætning af OIOUBL... 4 1. XML skema... 4 2. Opsætning af

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Regnskab... 3. Før regnskab opdateres eller tages i brug (Opsætning)... 3. Regnskabsparametre... 3. Regnskab standard... 4

Regnskab... 3. Før regnskab opdateres eller tages i brug (Opsætning)... 3. Regnskabsparametre... 3. Regnskab standard... 4 Regnskab... 3 Før regnskab opdateres eller tages i brug (Opsætning)... 3 Regnskabsparametre... 3 Regnskab standard... 4 Hent model (1.75/1.80 -> 1.85) (afsnit 4.1.3 er kun relevant for kunder med modeller

Læs mere

Elektronisk dokumenthåndtering (EDH)

Elektronisk dokumenthåndtering (EDH) Elektronisk dokumenthåndtering (EDH) Allerede i dag har du muligheden for at scanne dokumenter og gemme dem elektronisk i FOF via Elektronisk DokumentHåndtering (fremover forkortet til EDH). Nu har vi

Læs mere

BEGINNER S GUIDE Kom godt i gang med FirstOffice Start

BEGINNER S GUIDE Kom godt i gang med FirstOffice Start BEGINNER S GUIDE Kom godt i gang med FirstOffice Start Oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Installationsvejledning...3 Databasenøgle...5 Brugerflade......6 Basisvindue..6 Personligt

Læs mere

Vejledning Finans & Debitor

Vejledning Finans & Debitor Vejledning Finans & Debitor Økonomisystemets opsætning og indstillinger 4 Kontoplan... 5 Alternativ kontoplan... 6 Indstillinger... 6 Nummerserie... 7 Aktuelt regnskabsår... 7 Kladder... 7 PBS... 8 Opsætning

Læs mere