Tilsynsnotat. BØRN OG UNGE PPR Aarhus Kommune. Anmeldt tilsyn på Holmstrupgårds interne skole d. 27. november 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsynsnotat. BØRN OG UNGE PPR Aarhus Kommune. Anmeldt tilsyn på Holmstrupgårds interne skole d. 27. november 2018"

Transkript

1 Tilsynsnotat Side 1 af 21 Anmeldt tilsyn på Holmstrupgårds interne skole d. 27. november 2018 Tilsynet på interne skoler i Aarhus Kommune er kvalitetsudvikling, kvalitetssikring og en kontrolforanstaltning, som skal sikre, at børn og unge, der af kommunalbestyrelsen er henvist til specialundervisning på en intern skole, får en undervisning, der kan stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Tilsynet varetages af PPR, Børn og Unge. BØRN OG UNGE PPR Aarhus Kommune Grøndalsvej Viby J Kontaktoplysninger Holmstrupgårds interne skole. Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Telefonnr holmstrupgaard@ps.rm.dk Telefon: Direkte telefon: Direkte pihu@aarhus.dk Sag: 13/ Sagsbehandler: Pia Hutters Hjemmesider: Forstander: Rasmus Ladefoged Dinnesen Skoleleder: Eva Aagaard Pallesen, Mobil nr , eva.pallesen@psrm.dk Behandlingshjemmet Holmstrupgård er en selvejende institution tilknyttet Jysk Børneforsorg. Behandlingshjemmet har egen intern skole og i henhold til gældende undervisningsoverenskomst er skolen normeret til 19 elever under folkeskoleloven.

2 Den godkendte målgruppe er unge i alderen år. De visiterede elever kan have psykiatriske lidelser som skizofreni, spise- og personlighedsforstyrrelser, hjerneorganiske vanskeligheder eller kontaktvanskeligheder. Side 2 af 21 På tilsynsdagen er der 14 elever visiteret til den interne skole. Den interne skole på Holmstrupgård underviser også elever under Lov om Aktiv Beskæftigelse (LAB), og på tilsynsdagen er der visiteret 26 LAB-elever. Visitationsprocedure og skoleleders kommentarer til denne Det er alene PPR, Aarhus Kommune, der har kompetencen til at visitere og træffe afgørelse om at henvise undervisningspligtige børn og unge til den interne skole på Holmstrupgård. Visitation til undervisning skal tidsmæssigt følge visitering til døgnanbringelse. PPR forholder sig i samarbejde med anbringende kommune til den unges undervisningsmæssige behov og træffer beslutning om konkret undervisningstilbud. Dette kan være optag på Holmstrupgårds interne skole. Anbringende kommune skal godkende afgørelsen. Der må højst gå 3 uger (15 skoledage) fra anbringelsen, til eleven får et undervisningstilbud. I den mellemliggende tid skal eleven tilbydes enkeltmandsundervisning, som anbringende kommune finansierer. I samarbejde med den interne skole tager PPR løbende stilling til, om en elev evt. kan modtage undervisning i den lokale folkeskole. Skoleleder oplyser, at de unge som regel er grundigt og udførligt beskrevet i papirer fra den tidligere skole, psykiatrisk hospital og fra socialforvaltningerne ( 50 undersøgelser).

3 Medarbejdere på skolen Side 3 af 21 De ansatte på skolen underviser både elever under folkeskoleloven og elever under Lov om Aktiv Beskæftigelse (LAB) 6 fuldtidsansatte lærere 2 lærere ansat på henholdsvis 30 og 31 timer 3 seminarieuddannede timelærere 3 faglærere med en håndværkeruddannelse 1 værkstedsleder med en håndværkeruddannelse 1 skoleleder med en læreruddannelse Tilsynet har modtaget oplysninger om de enkelte ansatte og deres linjefag, efteruddannelser og andre kvalifikationer. Skolen opfylder pt. ikke kravene om linjefagsuddannede lærere. Skoleleder har oplyst, at Region Midtjylland ikke har tilbudt kompetenceafdækning / kompetenceudvikling eller tilbud om linjefagsuddannelse for lærerne på den interne skole. Seneste anmeldte tilsyn 4. april 2018 Seneste uanmeldte tilsyn 11. oktober 2016 Tilsynet finder sted tirsdag d. 27. november 2018 kl Kontakt mellem skolen og tilsynet siden sidste tilsyn. Der har ikke været kontakt siden sidste tilsynsbesøg.

4 Fokuspunkter og spørgsmål fra tilsynet som ønskes drøftet på tilsynsbesøget. Side 4 af 21 I forbindelse med tilsynet ønsker tilsynet at drøfte skolens udviklingsmål fra sidste tilsynsnotat: Arbejde med fravær. Arbejde med de unges trivsel og samvær med jævnaldrende. Øge lærernes kompetencer. Digitalisering i skolen Opfølgningspunkter fra sidste tilsyn: Fravær Erfaringer med større holddannelser Fokus på teamsamarbejde om fagene og fagenes indhold Elevplansskabeloner Tilsynets besøg på den interne skole. Skoleleder har på forhånd udarbejdet et program for tilsynsbesøget. Programmet er tilrettelagt på baggrund af tilsynets ønsker om at overvære undervisning, tale med to medarbejdere, to elever og skolelederen. Samtale med skoleleder. Tilsynsbesøget indeholder altid en indledende og afsluttende samtale med skolelederen. Indledende gennemgås elevlisten, og der drøftes kort elever, som ikke længere går på skolen. Planen for besøg i undervisningen og samtaler med to elever og to lærere præsenteres for tilsynet.

5 Den afsluttende samtale tager udgangspunkt i spørgsmålene, som ønskes drøftet fra tilsynet og skoleleder og de udviklingsmål, skolen har beskrevet (se side 12-13). Side 5 af 21 Tilsynets indtryk fra besøg, samtaler med elever og lærere præsenteres for skoleleder. Overgang fra Holmstrupgård til almindelige ungdomsuddannelsestilbud drøftes med skoleleder, som pt. afprøver nye samarbejdsformer vedrørende dette med Faurskov kommune PPR/Aarhus Kommune deltager også. Der er etableret arbejdsmøder for at udvikle nye samarbejdsformer og få gode ideer sammen. Skoleleder giver udtryk for, at der er stort behov for at arbejde med denne problematik. Vi taler i den forbindelse om Recovery tilbud og A-klassen (VUC). Tilsynet nævner Langagerskolen og Fonden Ørting som mulige sparringspartnere. Eva holder møde om alle 9. og 10. klasses elever vedr. videre skolegang ift. ungdomsuddannelser med kontaktperson og UU vejleder. Elevernes fravær drøftes. Eva har analyseret på fraværstallene, og det fremgår af analysen at 4-5 elever står for 75% af al fravær det er elever med autisme, som har det store fravær. Det ser derfor ud til, at de fleste har et normalt fremmøde. "Vejledning til udarbejdelse af handleplaner vedr. fravær" - nye procedurer er søsat for alle elever i skolen i oktober måned, efter at skoleleder, værkstedsleder og en repræsentant fra lærergruppen har været rundt på alle døgnafdelingerne og gennemgået og drøftet den nye procedure med døgnpersonalet. Siden proceduren blev indført i oktober måned, er der endnu ingen elever i skolen, der har haft så stort et fravær, at en handleplan er blevet udarbejdet. Derfor har skolen indtil videre ikke så mange erfaringer med brug af proceduren. Skoleleder og tilsyn drøfter erfaringer med brug af proceduren ved næste tilsynsbesøg.

6 Erfaringer med større holdundervisning drøftes. Eleverne er meget forskellige. Nogle kan fungere på større hold og for andre er 1:1 den bedste form. To af lærerne arbejder stadig med større hold og skoleleder giver udtryk for, at eleverne finder glæde ved at være i undervisningssituationer, som er mere normale. Side 6 af 21 Siden sidste tilsynsbesøg er der nedsat teamsamarbejde i engelsk, dansk, matematik og værkstedsfagene. Der er møder om materialer, metoder, kurser, CFU. Skoleleder er glad for denne rammesætning og beskriver det som mindre ensomt at være lærer ift. fagene og med mulighed for at skabe større progression i fagene. Opkvalificering af lærerpersonale. Skoleleder har udarbejdet oversigt over lærernes uddannelsesniveau og vil kontakte Tine Nørregaard, Konsulent i Læring og udvikling/aarhus Kommune med henblik på efteruddannelse i forhold til linjefag. Digitale elevplaner er stadig under udarbejdelse, og der er taget kontakt til skoleleder på Holme Nygaards interne skole. Aktivitetsuge er en succes og vil blive gentaget i dette skoleår. Der har også være teatertur (Skam). ULF Aarhus har mange undervisningstilbud, som kunne være relevante for folkeskoleleverne på Holmstrupgaard. Skoleleder beskriver aktiviteterne som understøttende for elevtrivsel og det at arbejde med større fællesskaber mellem eleverne. Skoleleder fortæller, at der er masser af IT understøttende muligheder på skolen, og at en af lærerne har særlige forudsætninger på området og er sparringspartner for kollegerne.

7 Samtale med personale. Side 7 af 21 Tilsynet taler med en lærer, der har flere års erfaring på den interne skole, og med en helt nyuddannet lærer. Den erfarne lærer har stor opmærksomhed på, hvordan hun didaktisk kan tilrettelægge en undervisning, som understøtter elevernes muligheder for at tilegne sig de kompetencer, som er nødvendige for at kunne afvikle prøver i faget i 9. og 10. klasse. Der arbejdes jævnligt med test og evaluering og med fokus på nye læringsmål. Den nyuddannede lærer har fået en erfaren lærer som mentor og er kontaktperson for to af skolens elever. Hun beskriver et godt samarbejde med pædagoger på afdelingerne og fortæller i den forbindelse om, hvordan hun målrettet og systematisk arbejder på, at en af hendes elever hele tiden har progression ift. at få flere og flere timer på skolen - og hvad der gøres for at denne udvikling kan lykkes. Hun er glad for det fagfaglige samarbejde, der er etableret på den interne skole. Samtale med elever. Begge elever omtaler skolen som et frirum, hvor deres sygdom ikke fylder så meget som på bo-afdelingen. De giver udtryk for, at på afdelingen er det mere de unge mod personalet. Begge elever er glade for lærerne og undervisningen, kunne dog ønske sig flere ture ud af huset med skolen, for også at lære flere af de andre elever bedre at kende. De har begge fuldt skema og tager de afsluttende 9. klasse prøver. De fortæller, at det kan være svært at komme videre efter flere år på Holmstrupgård, og vi taler om, hvordan der evt. kunne ændres på dette. Besøg i undervisningen. Tilsynet har aftalt besøg i undervisningen og ser ved dagens tilsynsbesøg undervisning i dansk, samfundsfag og 3 gange matematik. Ved to besøg er der eneundervisning, og i de andre besøg er der 2-3 elever i lokalet. Et af

8 holdene har fællesundervisning med sporadisk deltagelse af eleverne, og de andre hold arbejder individuelt. Side 8 af 21 Opfølgende samtale med skoleleder på baggrund af tilsynsbesøget På tilsynets opfordring blev der afholdt et opfølgende møde med skoleleder d. 19. februar Årsagen hertil var tilsynets ønske om at få en større forståelse for planlægningen og gennemførelsen af undervisningen af de undervisningspligtige elever på den interne skole på Holmstrupgård. Herunder en gennemgang af de enkelte elever undervisning ifht. fag og timer. Desuden drøftede tilsynet og skoleleder de pædagogiske og faglige strategier, som understøtter elevernes faglige progression og muligheder for at deltage i undervisningsmæssige fællesskaber. Skolens fysiske rammer Skolen råder over 7 faglokaler til undervisning i boglige fag, galleri til undervisning i billedkunst/formning, tekstillokale, musikrum, gymnastiksal, sanserum samt 3 værkstedslokaler til undervisning inden for fagområderne: træ, elektronik, metal og auto. I alle de 7 faglokaler er der 3 computere og smartboard. Lokalerne er indrettet, så der kan foregå gruppeundervisning og individuel undervisning samtidig. Der er gode udendørsarealer med bl.a. boldbane, hestestald, folde til geder og heste. Beskrivelse af undervisningen (Indgår i det anmeldte tilsyn). Undervisningen er hovedsagelig tilrettelagt som individuel undervisning, da elevernes faglige niveau er meget forskelligt. Det faglige niveau varierer fra 2. klasse til 10. klasses niveau. Skolen tilbyder fællesundervisning i det omfang, det er muligt. Arbejdet med de unges sociale kompetencer vægtes højt, og der iværksættes forskellige aktiviteter (f.eks. spil), hvor de unges sociale kompetencer udvikles.

9 1) Fag og valgfag Skoleleder oplyser, at følgende fag udbydes: dansk, matematik, engelsk, tysk, geografi, biologi, historie, samfundsfag, kristendomskundskab og fysik. Side 9 af 21 Skolen samarbejder med Skjoldhøjskolen og VUC ift. fysikundervisning. Når en ung skal have fysikundervisning, vurderes det i hver enkelt tilfælde, om det er mest hensigtsmæssigt, at fysikundervisningen foregår på et hold på Skjoldhøjskolen eller i samarbejde med VUC. Hvis den unge deltager i undervisningen på Skjoldhøjskolen, er det med deltagelse af en lærer fra skolen på Holmstrupgård. Hvis den unge gennemfører prøven som flexstuderende/on-line studerende på VUC, er det med hjælp fra en lærer fra Holmstrupgård. I dette skoleår er to elever i gang med at gennemføre 9. kl. prøve i fysik/kemi på VUC. Tilbuddet om deltagelse i fysikundervisningen på Skjoldhøjskolen står stadig ved magt. Der undervises desuden i bevægelsesfag som fitness, boldspil, ridning, gåture, svømning og yoga. Skolen tilbyder valgfag i billedkunst, skriveværksted, vegetarmad, musik (solo og sammenspil), værksted (træ, metal og auto), kost og kultur samt cross. 2) Undervisningstimetal Skolens elever på 8. og 9. klassetrin har 35 timers undervisning (inkl. pauser) om ugen, hvis ikke de har nedsat undervisningstid. Elever på 10. klassetrin og elever på 11. klassetrin har ugentlig undervisning til dét, der svarer til 840 undervisningstimer om året, hvis de ikke har nedsat undervisningstid. 3) Årsplaner for fag/klassetrin Tilsynet har modtaget årsplaner for fag og klassetrin

10 4) Elevplaner Side 10 af 21 Tilsynet har modtaget elevplaner på skolens elever Nedsættelse af undervisningstiden for enkelte elever i henhold til bestemmelsen i 12, stk. 3, jf. specialundervisningsbekendtgørelsen Skoleleder oplyser, at størstedelen af eleverne af helbredsmæssige grunde ikke kan gennemføre fuld undervisning, og at undervisningstiden med forældrenes accept er nedsat. Nedsættelsen er sket på baggrund af lægeerklæring. Tilsynet har modtaget en oversigt over elever på nedsat undervisning. På tilsynsdagen er 10 elever ud af 14 elever på nedsat undervisning med lægeerklæring. Fritagelse fra enkelte fag (dog ikke matematik og dansk) Flere elever på skolen er med forældrenes samtykke fritaget fra enkelte fag. Fritagelsen spænder fra et til mange fag. Regionens PPR er orienteret om fritagelsen. Tilsynet har modtaget oversigt over hvilke elever, der er fritaget og hvilke fag, de er fritaget i. På tilsynsdagen er 6 elever ud af 14 elever fritaget fra enkelte fag. Dokumentation for elevernes udbytte af undervisning, evaluering og opfølgning i forbindelse med den løbende evaluering. (Indgår i det anmeldte tilsyn) Der tages stilling til den enkelte elevs undervisningstilbud på statusmøde i efterårshalvåret. Ved revisitationen tages der endelig stilling til, om det specialpædagogiske undervisningstilbud evt. skal ændres eller ophøre. På møderne deltager elev, forældre, kontaktlærer, sagsbehandler, kontaktpersoner fra døgnafdeling og den interne psykolog.

11 1) Digitale elevplaner herunder uddannelsesparathedsvurderinger Der udarbejdes uddannelsesparathedsvurderinger i november måned af skolevejlederen i samarbejde med kontaktlærerne og UU-vejlederen. Side 11 af 21 2) Deltagelse i nationale test I dette skoleår deltager to elever på 8. klassetrin i de nationale test. 3) Hvordan vurderer lærerne elevernes udbytte af undervisningen? Hvilke evalueringsmetoder og - former benyttes? Hvordan inddrages eleverne i evalueringen af deres læring? Skoleleder har oplyst, at de evaluerer elevernes udbytte af undervisningen på forskellig vis: Elevplaner, pædagogiske prøver, obligatoriske nationale test, karaktergivning to gange årligt, terminsprøver for 9., 10., 11., og nogle af 8. kl. eleverne, udtalelse og karaktergivning i forbindelse med projektopgaver og OSO, folkeskolens 9.klasse prøver og 10. klasse prøver. I forlængelse af de forskellige test, prøver m.v. foregår der altid en samtale med den unge om resultatet af testen/prøven m.v. 4) Deltagelse i Folkeskolens prøver Kontaktlærere for elever på 9. og 10. klassetrin danner sig i løbet af november måned et overblik over, hvilke elever, der skal tage klassesprøver eller dele heraf på særlige vilkår eller fritages helt eller delvist herfra. Dette drøftes med elev, faglærer, psykolog og forældre. Når denne drøftelse har fundet sted, træffer skoleleder den endelige beslutning. Skoleleder oplyser, at der i dette skoleår forventes følgende deltagelse i folkeskolens prøver på henholdsvis 9. og 10. klasse i skoleåret 2018/19: Dansk retskrivning: 5 elever fra 10. kl. Dansk læsning: 3 elever fra 10. kl. Dansk skriftlig fremstilling: 4 elever fra 10. kl. Dansk mundtligt: 3 elever fra 10. kl. Matematik uden hjælpemidler: 3 elever fra 10. kl. Matematik med hjælpemidler: 2 elever fra 10. kl.

12 Engelsk mundtligt: 2 elever fra 10. kl. Fysik: 1 elev fra 10. kl. og 1 elev fra 11. kl. Tysk:1 elev fra 11. kl. Side 12 af 21 Skoleleder har orienteret tilsynet om proceduren vedr. afholdelse af folkeskolens prøver, som sker i samarbejde med distriktskolen, Skjoldhøjskolen. Undervisningsmaterialer, digitale læringsmidler og IT-støtte Skolen har en lærer med særlige IT-kompetencer, som sørger for, at skolens IT-udstyr og programmer er i orden og tidssvarende og står derudover til rådighed for kolleger med råd og vejledning i forhold til at anvende IT i undervisningen. Lærerne har modtaget undervisning i brug af smartboards, som findes i alle faglokaler. Skolen har indkøbt en række online læringsportaler for at sikre et større udbud af undervisningsmaterialer og dermed bedre muligheder for at skabe variation i undervisningen. Læringsportalerne er: Clio online til samfundsfag, dansk udskoling og engelsk udskoling Clio-online til dansk indskoling Alinea-læringsportaler: biologifokus og geografifokus. Alineas matematikportal inkl. online prøver. Clio online til samfundsfag, dansk udskoling og engelsk udskoling. Clio-online til dansk indskoling. Gyldendals læringsportaler: Biologifokus og Geografifokus. Gyldendals portal til onlineprøver Derudover er der i dette skoleår blevet indkøbt 5 stk. bærbare computere med taske og mus til udlån til elever, som ikke selv har en bærbar computer. I forhold til elever i læsevanskeligheder/ordblindhed oplyser skolen, at de gange, hvor det har været aktuelt, har skolen kontaktet PPR i regionen. Derefter er der kommet en læsekonsulent på skolen, som har lavet en udred-

13 ning af den unge. Konsulenten har efterfølgende instrueret den pågældende elevs lærere i, hvilke pædagogiske tiltag, der kunne anbefales på baggrund af undersøgelsen. Evt. er der blevet indkøbt særlige hjælpemidler til eleven. Side 13 af 21 Konvertering af understøttende undervisning til undervisning med flere voksne. Den interne skole har ikke konverteret understøttende undervisning til undervisning med flere voksne. Skolens organisering af lektiehjælp og faglig fordybelse Grundskemaet er udvidet med 2 x 1 time ugentligt om eftermiddagen, hvor indholdet i timerne er lektiehjælp. Pt. er der ikke nogen af de unge, der benytter denne mulighed. For nogle af de unge indgår lektiehjælp, som en del af aktiviteten i timerne. Bevægelse i undervisningen Udbuddet af bevægelsesfag er øget, for at det på den måde er lettere at motivere alle unge til at komme i gang med at dyrke motion. Intentionen er, at der skal være noget for alle. Bevægelsesfagene er: Sport og Spas, svømning, boldspil, ridning, yoga, fitness og gåtur. Alle elever har valgt mindst et bevægelsesfag, og mange har valgt flere. Ud over dette integreres motion og bevægelse i de øvrige fag. Trivselsmåling og undervisningsmiljøvurdering Tilsynet har modtaget seneste trivselsmåling og undervisningsmiljøvurdering. Skolens værdiregelsæt herunder antimobbestrategi. Tilsynet har modtaget skolens værdiregelsæt og antimobbestrategi.

14 Registrering af fravær Side 14 af 21 Den interne skole på Holmstrupgård har udarbejdet et fraværsregistreringssystem, som har registreret fravær siden 9. januar 2017, og som regionen kan tilgå. Systemet lever op til kravene i bekendtgørelse om elevers fravær fra undervisningen i folkeskolen. Tilsynet har modtaget oplysninger om fremmøde i 2018: Lovligt fravær: 9,8% Ulovligt fravær: 10,3% Fravær aftalt med skoleleder: 3,2% Ikke registreret: 4,3% Dermed er det samlede fravær mellem 20,1% og 24,4% Magtanvendelse Der har ikke været magtanvendelser siden sidste tilsyn. Klager Der har ikke været klager siden sidste tilsyn. Samarbejdsforaer internt på Holmstrupgård Skolens samarbejde med døgnafdelingerne er bygget op omkring en teammødestruktur. I forhold til hver enkelt ung er der opbygget et team, der består af den unge, den unges kontaktlærer og den unges to kontaktpersoner på døgnafdelingen. Teamet mødes hver 8. uge, hvor der bliver afholdt et teammøde med deltagelse af teamet og den afdelingspsykolog, der er tilknyttet den afdeling, som den unge bor på. Teammøder har en times varighed. På teammødet tales der med den unge om den unges udvikling og trivsel, og den unges behandlingsplan gennemgås sammen med den unge. Hvis den unge har fravær fra skolen, taler man om dette og om, hvordan dette kan nedbringes. Hvis den unge har nedsat timetal, drøftes det, om den

15 unges undervisningstal kan øges. Udover de på forhånd fastlagte teammøder mødes teamet til uformelle møder, når der er behov for dette. Samme dag, som der er teammøde med en ung, afholdes en times konference om den unge på døgnafdelingen. På konferencen deltager afd. psykologen og evt. en psykiater. Siden januar 2017 har kontaktlærerne fra skolen deltaget i disse konferencer. Side 15 af 21 Udover teammøder er der følgende samarbejdsforaer på Holmstrupgård: Daglige morgenmøder. Fællesmøder (4 gange årligt). Fælles uddannelsesdage (to gange årligt). Internat på to dage (hvert andet år). Samarbejde eksternt med distriktsskole og andre interne skoler Den interne skole samarbejder med Skjoldhøjskolen om afholdelse af folkeskolens prøver og om eventuel fysikundervisning. Skolelederen deltager i et skoleledernetværk med skoleledere fra andre interne skoler i Region Midtjylland. Skoleledernetværkets årlige temadag for lærerne på de interne skoler har ikke været afholdt i indeværende skoleår. Samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) I forbindelse med skole- og uddannelsesvejledningen på Holmstrupgård er der et tæt samarbejde med UU-vejlederen, der er tilknyttet skolen. I september måned afholder skolevejleder og UU-vejleder individuelle samtaler med alle unge på skolen med fokus på den unges tanker, ønsker og muligheder i forbindelse med uddannelse. Inden samtalerne mødes skolevejleder og UU-vejleder og planlægger samtalerne. I løbet af efterårs- og forårshalvåret afholdes der status og opfølgningsmøder med de unge og de unges sagsbehandler, forældre og kontaktpersoner. UU-vejlederen deltager i disse møder, når det er relevant. I løbet af oktober måned vurderer UU-vejlederen sammen med de unges kontaktpersoner, hvilke møder, det er relevant, at UU-vejlederen deltager i.

16 I forbindelse med skole/hjem samtaler i november måned, har alle forældre og unge mulighed for at få en samtale med UU vejlederen, hvis de ønsker dette. Side 16 af 21 I forbindelse med udarbejdelsen af uddannelsesplanerne i november / december og i forbindelse med ansøgning om uddannelse i Optagelse.dk kontakter skolevejlederen UU-vejlederen, hvis der er spørgsmål. Sidst på skoleåret afholdes et møde mellem skole- og uddannelsesvejleder om det næste års vejledningsarbejde. Den interne skoles egne udviklingsmål Tilsynet har modtaget følgende udviklingsmål fra skoleleder. 1.Mål i forhold til at arbejde med fravær. På den lange bane: Fortsat arbejde med at udvikle tiltag, der fremmer det daglige fremmøde i skolen. Derudover fortsat udvikle metoder, der kan forbedre skolens indsats i forhold til unge, der når de kommer til skolen på Holmstrupgård ikke har gået i skole i en længere periode På den korte bane: Evaluering af punkter fra sidste tilsynsrapport Arbejde med at implementere Handleplaner i tilfælde af fravær i skolen. Arbejdet med at implementere Handleplaner i tilfælde af fravær i skole er igangsat, men vi har ikke været i gang med systemet ret længe, så vi har endnu ikke tilstrækkelig erfaring til at evaluere systemet. Dog kan vi se, at der er meget stort behov for at implementere systemet. Når man analyserer fraværstallene fra 2018, viser det sig, at 4 unge ud af 13 unge står for 73% af det samlede fravær.

17 Bringe den viden, som skolen har erhvervet sig på området i løbet af det sidste år ud til resten af medarbejderne på Holmstrupgård og have en dialog med dem om denne. Dette punkt er gennemført. I løbet af det sidste halve år har skolen haft en dialog med medarbejderne på døgnafdelingerne om, hvordan vi sammen kan nedbringe fraværet i skolen. Dialogen er bl.a. foregået på døgnafdelingernes afdelingsmøder, idet lærere, skoleleder og værkstedsleder har deltaget i afdelingsmøder på alle 6 døgnafdelinger. Med udgangspunkt i skolens rapport om erfaringer med eneundervisnings- /relationsforløb og i papir om Handleplaner i tilfælde af fravær i skolen er der blevet talt om årsager til fravær og om skolens/ afdelingernes muligheder for at iværksætte tiltag, der kan nedbringe fraværet. Side 17 af 21 På den korte bane: Mål fremover Fortsat arbejde med at implementere Handleplaner i tilfælde af fravær i skolen. Indhente viden og inspiration fra andre skolers arbejde med fravær og herudfra forbedre egen praksis og evt. egne handleplaner. Ud fra analyse at nedbringe tallet i kategorien Ikke registreret i fraværsregistreringssystemet. 2. Mål i forhold til at arbejde med de unges trivsel og samvær med jævnaldrende. På den lange bane: Arbejde med skolens indhold og rammer, således at der skabes de bedst mulige betingelser for, at eleverne kan udvikle deres sociale og personlige kompetencer, og således at de unge får mulighed for at have et positivt samvær med hinanden fri for undertrykkelse og mobning.

18 På den korte bane: Evaluering af punkter fra sidste tilsynsrapport Evaluere uge 9. Uge 9 er blevet evalueret både blandt medarbejderne i skolen og på et møde med afdelingslederne fra døgnafdelingerne. Uge 9 hedder fremover aktivitetsugen. Side 18 af 21 På den korte bane: Mål fremover Forbedre aktivitetsugen ud fra anvisninger i evalueringer i skolen og fra møde med afdelingsledere fra døgnafdelingerne. 3. Mål i forhold til at øge lærernes kompetencer På den lange bane: Fortsat øge lærernes viden og kompetencer i de fag, som de underviser i. Fortsat øge lærernes viden om de målgrupper, som undervises i den interne skole på Holmstrupgård. Det vil sige viden om diagnoser og viden om hensigtsmæssig pædagogisk tilgang i forhold til de unge alt efter, hvilken diagnose, de har. På den korte bane: Mål fremover. Opstart på arbejdet med at opfylde kravene om linjefagsuddannede lærere. Lave en analyse af lærernes linjefagskompetence ud fra dokumentet: Vurdering af folkeskolelæreres undervisningskompetence værktøjer til inspiration udarbejdet af KL, DLF, Skolelederforeningen og Børne- og Kulturchefforeningen. Lave en plan for opfyldelse af kravene. I den forbindelse samarbejde med Tine Nørregaard fra Aarhus kommune. Siden sidste tilsynsbesøg er der i skolen på Holmstrupgård etableret fire teams, således at skolen via et øget fokus på teamsamarbejde om fagene og fagenes indhold yderligere kan kvalificere undervis-

19 ningen. I den kommende periode skal disse fire teams gives mulighed for at arbejde, og der skal evalueres på dette arbejde. Side 19 af 21 I perioden siden sidste tilsynsbesøg har lærerne deltaget i en temaformiddag om Mentalisering, skyld og skam i mødet med unge med psykiatriske lidelser med oplæg af psykolog Janne Hagelquist. Desuden har lærere deltaget i en halv temadag med Peter Vermeulen med emnet: Autism as context blindness absolute thinking in an relative world. På vores pædagogiske dage den 17. og 18. januar vil der blive planlagt undervisning, der kan give lærerne en større viden om og forståelse af unge med diagnosen autisme. Navnet på oplægsholderen er endnu ikke fastlagt. 4. Mål i forhold til digitalisering i skolen På den lange bane: I skolen skal man løbende være opmærksom på at udnytte de muligheder, som digitalisering giver for at forbedre skolens undervisning m.v. Samtidig skal man hele tiden være klar til tackle de udfordringer, som digitaliseringen også giver i skolens arbejde. På den korte bane: Evaluering af punkter fra sidste tilsynsrapport I år er samtlige skriftlige FP9 - prøver bortset fra den skriftlige matematikprøve med hjælpemidler blevet digitaliseret. I forhold til dette er skolens mål, at eleverne er optimalt forberedt på den nye prøveform, og at vi kommer til at gennemføre prøverne uden nogen form for tekniske problemer. Eleverne blev optimalt forberedt på den nye prøveform og prøverne blev gennemført problemløst. På den korte bane: Mål fremover. Før 1. maj 2018 fik vi undervisning i, hvordan vi i skolen overholdt persondatareglerne efter vedtagelsen af EU s persondataforordning, og der blev på dette område fastlagt en række nye procedurer for

20 vores arbejde i skolen. I den kommende periode skal der følges op på om disse procedurer følges med henblik på at sikre, at vi i skolen overholder persondataloven. Side 20 af 21 Tilsynets sammenfatning, vurdering og fremtidige fokusområder På baggrund af tilsynsbesøget og det opfølgende konstruktive møde med skoleleder vurderer tilsynet fortsat, at den interne skole på Holmstrupgård tilbyder et specialpædagogisk undervisningsmiljø, hvor relationel kompetence og undervisningsdifferentiering har høj prioritet. Tilsynet anerkender skolens arbejde med at identificere fraværet på skolen. Den systematiske gennemgang viser, at elever med autisme har et væsentligt stort fravær. Tilsynet har tilbudt at skoleleder og tilsynskonsulenter kan besøge Fonden Ørting, som har gode erfaringer ift. at arbejde med fravær hos elever med autisme. Tilsynet anerkender den interne skoles løbende arbejde med udviklingsmål, og vurderer at de valgte udviklingsmål er relevante: Elevfravær De unges trivsel og samvær med jævnaldrende Lærerkompetencer Digitalisering Tilsynet vil på kommende tilsynsbesøg følge op på den interne skolens arbejde med udviklingsmålene. Fravær vil have en øget opmærksomhed og skolens arbejde med "Vejledning til udarbejdelse af handleplaner vedr. fravær" vil være et omdrejningspunkt ved næste tilsyn. Tilsynet vurderer, at skolens fokus på større holddannelser understøtter elevernes skolemæssige udvikling. Balancen mellem individuel undervisning og undervisning i fællesskab vil fremadrettet være et opmærksomhedspunkt.

21 Tilsynet anerkender, at skolen har skabt et øget fokus på teamsamarbejde om fagene og fagenes indhold, og at lærerne nu arbejder i faglige netværk, hvilket yderligere kan kvalificere undervisningen på den interne skole. Side 21 af 21 Tilsynet vil anbefale, at skolen tager kontakt til den psykolog i PPR, Børn og Unge der betjener skolen ift. drøftelse af skolens elevplaner og ad den vej får sparring på udviklingen af brugbare skabeloner. Dato Underskrifter Lisbeth Tegllund Tilsynsførende Pia Jørgensen Hutters Tilsynsførende

Tilsynsnotat. Anmeldt tilsyn på Holmstrupgårds interne skole d. 4. april 2018

Tilsynsnotat. Anmeldt tilsyn på Holmstrupgårds interne skole d. 4. april 2018 Tilsynsnotat Side 1 af 16 Anmeldt tilsyn på Holmstrupgårds interne skole d. 4. april 2018 Tilsynet på interne skoler i Aarhus Kommune er kvalitetsudvikling, kvalitetssikring og en kontrolforanstaltning,

Læs mere

intern skole. Selvejende institution tilknyttet Jysk Børneforsorg. Holmstrupgård

intern skole. Selvejende institution tilknyttet Jysk Børneforsorg. Holmstrupgård Tilsynsnotat Side 1 af 14 Uanmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 12. november 2015 Fokusområde for tilsyn på interne skoler i Aarhus Kommune er kvalitetsudvikling, kvalitetssikring og

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 23. april 2015. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 23. april 2015. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 23. april 2015 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Behandlingshjem for børn og unge med intern skole Den interne skole på

Læs mere

med intern skole Mobilnr

med intern skole  Mobilnr Tilsynsnotat Side 1 af 19 Anmeldt tilsyn på den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård den 26. april 2016 Fokusområde for tilsyn på interne skoler i Aarhus Kommune er kvalitetsudvikling, kvalitetssikring

Læs mere

med intern skole Mobilnr

med intern skole  Mobilnr Tilsynsnotat Side 1 af 23 Anmeldt tilsyn på den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård den 21. februar 2017 Fokusområde for tilsyn på interne skoler i Aarhus Kommune er kvalitetsudvikling, kvalitetssikring

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård BH Side 1 TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Intern skole på behandlingshjem Den interne skole på behandlingshjemmet

Læs mere

Tilsynsnotat. Uanmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 11. oktober 2016

Tilsynsnotat. Uanmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 11. oktober 2016 Tilsynsnotat Side 1 af 16 Uanmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 11. oktober 2016 Fokusområde for tilsyn på interne skoler i Aarhus Kommune er kvalitetsudvikling, kvalitetssikring og

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 13. marts 2014. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 13. marts 2014. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 13. marts 2014 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Behandlingshjem for børn og unge med intern skole Den interne skole på

Læs mere

Tilsynsrapport. Hjembækskolen Efterår Afsnit 1: Tilsynsbesøg (Udfyldes af tilsynskonsulenten i tilknytning til tilsynsbesøget)

Tilsynsrapport. Hjembækskolen Efterår Afsnit 1: Tilsynsbesøg (Udfyldes af tilsynskonsulenten i tilknytning til tilsynsbesøget) Tilsynsrapport Hjembækskolen Efterår 2014 Afsnit 1: Tilsynsbesøg (Udfyldes af tilsynskonsulenten i tilknytning til tilsynsbesøget) A. Tilsynets gennemførelse Dato: 6/10 2014 Tilsynskonsulenter: Marianne

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune 1. Tilsyn med interne skoler Skoleafdelingen fører tilsyn med undervisningen og økonomien på de interne skoler i Holstebro Kommune.

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Indhold 1. Evalueringsformer der benyttes på skolen 2. Evaluering af den samlede undervisning i skoleåret 3. Plan for opfølgning på evalueringen

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning

Evaluering af skolens samlede undervisning Evaluering af skolens samlede undervisning Fokuspunkter for evalueringen Elevernes faglige udbytte af undervisningen Elevernes trivsel Evalueringsformer der benyttes på skolen 1. Folkeskolens prøver 2.

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning:

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: Tilsyn med Tilsynet er gennemført med baggrund i nedenstående lovgivning og vejledning: Folkeskoleloven Bekendtgørelser om specialundervisning Overenskomsten med Odsherred Kommune Tilsynet med specialundervisning

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Andkær skole

Kvalitetsrapport 2009. Andkær skole Vejle Kommunale Skolevæsen Kvalitetsrapport 2009 Skolerapport fra Andkær skole ved Helle Lauritsen Indledende bemærkninger. Kære skoleleder Hermed præsenteres kvalitetsrapporten for 2009-2010. Vi har i

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Herningsholmskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 {%computation text(668235/3/163809833)%} 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Rammebetingelser Elevtal i normalklasser: klasser 1 elever 2 Gennemsnitlig klassekvotient Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Elever der modtager undervisning i dansk som andetsprog 4 Elever

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Timring Læringscenter 1 Indholdsfortegnelse 1 TIMRING LÆRINGSCENTER 3 2 RAMMEBETINGELSER 4

Læs mere

Marie Hertz Jensen. Direkte tlf.: Side 1

Marie Hertz Jensen. Direkte tlf.: Side 1 Marie Hertz Jensen Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Grundskolecenteret Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Direkte tlf.: 3392 5283 E-mail:

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole Kvalitetsrapport 2010/2011 Skole: Haderslev Kommune Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Resumé med konklusioner side 3 Kapitel 2: Tal og tabeller

Læs mere

TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS.

TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS. Center for Børn & Undervisning TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS. Dato: 17. december 2015 Notat udarbejdet af: Finn Sonne Holm Konsulent REFERAT AF ANMELDT TILSYN DEN 12. NOVEMBER OG DEN 17. DECEMBER

Læs mere

RESSOURCER ORGANISERING YDELSER EFFEKT

RESSOURCER ORGANISERING YDELSER EFFEKT SKOLEREFORM RESSOURCER ORGANISERING YDELSER EFFEKT Lærernes udvidede undervisningstid Kompetenceudvikling Aarhusaftale Fleksible rammer APV -Ekstraordinær Sygefravær Tilrettelæggelse af en mere varieret

Læs mere

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning EVALUERING 2016 Skolens undervisningstilbud Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning Skolens daglige

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Espergærdeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Forældre 17 Lærer 22 Elev 85 1 2.

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud 1 Tilsyn på anbringelsesinstitutionen Mellerup Skolehjem s interne skole Formål samt lovgrundlag Formålet med tilsynet

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Pedersborg Skole 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Lærer 43 Forældre 94 Elev 280 1 2. Elevernes svar Jeg

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

Vejledning om reglerne for sygeundervisning

Vejledning om reglerne for sygeundervisning Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Vejledning om reglerne for sygeundervisning 17.

Læs mere

Forligspartierne ønsker, at folkeskolens faglige niveau skal forbedres og har disse tre overordnede mål for folkeskolen:

Forligspartierne ønsker, at folkeskolens faglige niveau skal forbedres og har disse tre overordnede mål for folkeskolen: Aftalen mellem Regeringen, Venstre og DF om folkeskolen Regeringen, Venstre og DF har indgået en aftale om folkeskolen. Hvis de konservative siger ok til forliget, hvilket de indtil videre ikke har været

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilsynsførende overværede korte undervisningssekvenser i skolens 3 forskellige undervisningsgrupper.

Tilsynsrapport. Tilsynsførende overværede korte undervisningssekvenser i skolens 3 forskellige undervisningsgrupper. Tilsynsrapport Navn på institution: Frederik d. VII`s Stiftelse, Danners Børn, Slotsskolen Tilsynsførende (navn og adresse): Susanne Patij, skoleleder Jægerspris skole, Møllevej 100, Jægerspris Dato for

Læs mere

Overordnede retningslinier vedr. elevplaner i Svendborg Kommune

Overordnede retningslinier vedr. elevplaner i Svendborg Kommune PRINCIPPER VEDR. DEN LØBENDE EVALUERING Evaluering og fastsættelse af mål er hinandens forudsætninger. For at styrke det fælles ansvar for elevernes læring opstiller lærerne tydelige mål, som formidles

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Randers Kommunes Folkeskoler

Kvalitetsrapport 2009. Randers Kommunes Folkeskoler Kvalitetsrapport 2009 Randers Kommunes Folkeskoler Indledning Skolens individuelle kvalitetsrapport indeholder både en kvantitativ og en kvalitativ del. Den kvantitative del omfatter faktuelle oplysninger

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Engbjergskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 ENGBJERGSKOLEN 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Skolevæsnets

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 Lovgrundlag for tilsyn 24-09-2015 Sagsnr. 2013-0170387 Dokumentnr. 2013-0170387-5 Sagsbehandler Søren

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret 10 11 Hvad viser kvalitetsrapportens nøgletal kort fortalt Roskilde Kommune har benyttet sig af udfordringsretten i forhold til toårige kvalitetsrapporter.

Læs mere

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Engstrandskolen

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Engstrandskolen 1. september 213 Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 36 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5

Læs mere

A. Fokuspunkter for evalueringen. Fagligt udbytte af undervisning Elevernes trivsel. B. Evalueringsformer der benyttes på skolen

A. Fokuspunkter for evalueringen. Fagligt udbytte af undervisning Elevernes trivsel. B. Evalueringsformer der benyttes på skolen Indhold: A. Fokuspunkter for evalueringen B. Evalueringsformer der benyttes på skolen C. Evaluering af den samlede undervisning skoleåret 2013/14 D. Plan for opfølgning på evalueringen E. Næste evaluering

Læs mere

Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen Opgaven: Skolen skal verificere de fremsendte data, og indtaste de manglende data (tomme felter). Grundskoler (0. til 6. klassetrin)

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole

Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole Langeskov Skole 5550 LANGESKOV Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole Lovgrundlag Folkeskolelovens 13, 14, 19f+h, 55 b. Bekendtgørelse nr. 393 af 26. maj 2005 og lov nr. 313 af

Læs mere

Selvevaluering på (skolens navn)

Selvevaluering på (skolens navn) Selvevaluering på (skolens navn) Forældrekreds og bestyrelse har d. / 20 i fællesskab truffet beslutning om, at tilsynet med undervisningen, føres af skolen ved selvevaluering. Skolestyrelsen er underrettet

Læs mere

Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen

Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen Tilbuddets navn: Entreen Dato for tilsyn: 01.06.2015 Adresse: Svanehøjvej 27, Gårde, 6870 Ølgod Deltagere i tilsynet: Forstander Aksel Rask, Afdelingsleder Sanne

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Kontaktoplysninger Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup Tlf: 32507525 Skoleleder

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Dalgaarden den 20. februar 2014. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Dalgaarden den 20. februar 2014. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Dalgaarden den 20. februar 2014 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Behandlingshjem for børn og unge med intern skole Behandlingshjemmet Dalgaarden

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål Lærere (http://ffm.emu.dk/) En årsplan er et planlægningsredskab

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Hårslev Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Tilsyn på Skolen på Specialinstitution Tølløse fredag den 10. januar 2014

Tilsyn på Skolen på Specialinstitution Tølløse fredag den 10. januar 2014 Skolen på Specialinstitution Tølløse Dato: 10.1.2014 Sagsb.: Marianne Jeppesen Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 6392 E-mail: mar@holb.dk Tilsyn på Skolen på Specialinstitution Tølløse fredag den 10. januar 2014

Læs mere

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse?

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse? DEN NYE FOLKESKOLEREFORM Hvad er det for en størrelse? FOLKESKOLEREFORMEN REFORMEN TRÆDER I KRAFT I AUGUST 2014, IDET TID TIL FAGLIG FORDYBELSE OG LEKTIEHJÆLP FREM TIL NÆSTE FOLKETINGSVALG BLIVER OBLIGATORISK

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101082 Skolens navn: Sankt Ansgars Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bredballe Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bredballe Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bredballe Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280537 Skolens navn: Bredballe Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Lars

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen

Et fagligt løft af folkeskolen Et fagligt løft af folkeskolen 1 Hvorfor er der behov for en reform af folkeskolen? Folkeskolen står over for en række udfordringer: Formår ikke at bryde den negative sociale arv For mange forlader skolen

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Bredballe Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Bredballe Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Bredballe Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280537 Skolens navn: Bredballe Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Lars Jespersen

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgaard 22.1.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgaard 22.1.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 27-01-2015 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgaard 22.1.2015 Lovgrundlag for tilsyn Sagsnr. 2013-0170387 Dokumentnr.

Læs mere

Evalueringsdesign for realisering af skolereformen

Evalueringsdesign for realisering af skolereformen GLADSAXE KOMMNE Skoleafdelingen Den 17. oktober 2014 Mads Aagaard og Kasper Willems Evalueringsdesign for realisering af skolereformen Den 19. marts 2014 besluttede Byrådet grundlaget for Realisering af

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Dagplejen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: DAGPLEJEN Antal dagplejere: 140 Dato for tilsynet: 22/1 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra dagplejen: 3 gagplejepædagoger,

Læs mere

Principper for undervisningens organisering på Bavnehøj Skole

Principper for undervisningens organisering på Bavnehøj Skole Principper for undervisningens organisering på Bavnehøj Skole Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Principper og udmøntning

Læs mere

Justering af Folkeskoleloven pr. august 2019/1. august 2020

Justering af Folkeskoleloven pr. august 2019/1. august 2020 Aftaletekst Ny lovtekst Gammel lovtekst Aftalepartierne er enige om, at der tilføres 90 ekstra fagtimer til prioritering af opstart af 2. fremmedsprog, billedkunst og historie 5, stk. 2 nr. 2 2) Praktiske/musiske

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Skolen ønsker, at verden ligger åben for alle elever, der har afsluttet deres skolegang på Johannesskolen og lægger særlig vægt på:

Skolen ønsker, at verden ligger åben for alle elever, der har afsluttet deres skolegang på Johannesskolen og lægger særlig vægt på: Tilsynsrapport Johannesskolen Skoleåret 2013-2014 Afsnit 1: Oplysninger om skolen A. Skolens navn, adresse samt skolekode: Johannesskolen, Troels-Lunds Vej 15 2000 Frederiksberg skolekode 147-034 B. Skolelederens

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand

Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand Årshjul for arbejdet med visitation er et arbejdsredskab til brug for Vordingborg Kommunes skoler der beskriver arbejds-

Læs mere

Vurdering af folkeskolelæreres undervisningskompetence værktøjer til inspiration

Vurdering af folkeskolelæreres undervisningskompetence værktøjer til inspiration Vurdering af folkeskolelæreres undervisningskompetence værktøjer til inspiration Indhold 1. Baggrund og formål... 1 1.1. Undervisningskompetence eller kompetencer svarende hertil... 2 2. Nærmere om de

Læs mere

Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken

Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken Program forældremøde: Præsentation af rammer for undervisning. V. Birthe H. og Hans M. Lars Hamer UU. Tiden efter Trombakken Vejledning, udd. planer

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Dato Tid Indhold Onsdag d. 20.-11 9.00 14.00 Deltage i undervisningen: Fremlæggelse på afgangsholdet om deres studietur til Montenegro og besøg

Læs mere