Sådan D. Annelise Larsen Kaasgaard Guðlaug Ósk Gunnarsdóttir

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan D. www.nams.is. Annelise Larsen Kaasgaard Guðlaug Ósk Gunnarsdóttir"

Transkript

1 Annelise Larsen Kaasgaard Guðlaug Ósk Gunnarsdóttir Sådan D

2 Efnisyfirlit Indledning 3 Evaluering 3 Tavle 4 Idræt 5 Mad 7 Livsstil 8 Kongefamilien 10 En rejse til Danmark 11 Klassens avis 13 Hvad vil du være når du bliver voksen? 14 Danske film 15 Mystik eller kriminalhistorier 16 Bogorm 17

3 Sådan Projekter Indledning En del af din evaluering i Sådan, 4. afsnit er at beskrive dit arbejde i en logbog og vurdere projektet. Organiser dit arbejde og vær omhyggelig med projektets sprog og udseende. I gruppeopgaverne er det vigtigt at alle har en rolle og ved hvad de skal gøre. Du skal være omhyggelig med dine arbejdsmetoder og lade din opgave se så godt ud som muligt. være omhyggelig med dit sprog. skrive på dansk. respektere ophavsretten hvis du anvender kilder fra skolebøger og internettet. huske at angive kilder i alle opgaver. sætte dit/jeres navne i footer. Evaluering Hver opgave er en del af dine karakterer Grundlaget for karaktererne: Opgavens æstetik (udseende og opsætning) 20% Planlægning 15% Arbejde i timerne 15% Præsentation: 30% Egen vurdering (Logbog) 20% God fornøjelse!

4 Tavle Søgeord Hvor mange sider var der på søgeordet Disse sider brugte jeg i min opgave

5 Idræt Det er godt at begynde denne opgave med brainstorming. Alle jeres idéer som kan have overskriften Idræt skrives derefter på tavlen, overheaden eller på en stor plakat. Klassen skal sammen vælge de syv overskrifter som I har mest lyst til at arbejde med. I denne opgave skal I arbejde sammen i grupper og det er en meget god idé at vælge efter jeres interesseområde. I skal skrive jeres navne og hvilken opgave I kan tænke jer at arbejde med på en seddel uden at tale med andre i klassen. På denne måde er det helt sikkert at I selv bestemmer hvad I vil arbejde med og ikke lader andre bestemme over jer. I kan nu begynde at arbejde sammen i jeres gruppe. Inden du kan begynde på denne opgave skal du have arbejdet med Ekko tekstbog, side Ekko opgavebog, side Snak løs, side Og det er Danmark, kapitel 19 Andet materiale som kan benyttes Superdansk tekstbog, side Superdansk opgavebog, side Opgaven skal afleveres den:

6 Inden I begynder at arbejde med projektet skal I bestemme hvordan I kunne tænke jer at præsentere jeres opgave. Det kan f.eks. være en hjemmeside, en plakat, i word, i et billedbehandlingsprogram eller Men I skal bruge font size: 14 font: Ariel, Comic sans, Times New Roman eller Century. overskrifter indholdsfortegnelse (index and tables) jeres navne i footer nummererede sider i footer I skal så præsentere jeres opgave for de andre i klassen. Dette er en del af jeres evaluering, så det er vigtigt at forberede præsentationen godt. I skal hver især lave en logbog efter hver gang I har arbejdet med opgaven. Logbogen må gerne skrives på islandsk, hvis I synes at det er bedre. Vigtigt Du skal vide hvad du vil skrive om, i hvilken rækkefølge og i hvilket sammenhæng. Du begynder med indgangen, så kommer hovedhandlingen, fortællingen selv og til sidst afslutningen, hvor du gør fortællingen færdig. Hjemmesider (Danmarks radio) (Avisen Politiken) (Dansk Boldspil-Union) (Dansk Håndbold Forbund) (Dansk webvirksomhed og søgemaskine)

7 Mad Jeres opgave går ud på at lave en opskriftsbog på dansk. Dette er en opgave hvor I skal arbejde sammen to og to. Denne bog kan I så evt lave om til en hjemmeside med 10. klasses bedste opskrifter eller bruge andre idéer. I skal sætte opgaven op i Publisher, men af praktiske grunde er det bedst først at skrive opskrifterne i Word. I må også gerne finde passende billeder til opskriftsbogen for derved at gøre den mere spændende og flot. I skal hver især lave en logbog efter hver gang I har arbejdet med opgaven. Logbogen må gerne skrives på islandsk, hvis I synes at det er bedre. Inden du kan begynde på denne opgave skal du have arbejdet med Ekko tekstbog, side Ekko opgavebog, side Andet materiale som kan benyttes Og det er Danmark, kapitel 9 Superdansk tekstbog, side 5 16 Superdansk opgavebog, side 5 15 I er meget velkomne til selv at finde andre hjemmesider end dem som står her på denne side, men pas på ikke at bruge for lang tid til at lede på nettet. I kan evt også lede efter opskrifter på biblioteket eller i brochurer som jeres lærer låner jer. Opgaven skal afleveres den: Hjemmesider

8 Livsstil I skal opstille et årsbudget for 2 unge som flytter sammen, kærester eller venner, og sammen skal afholde udgifter og indtægter i et bofællesskab. For nemhedens skyld deles udgifter og indtægter lige over. Indtægterne skal for begge personer beregnes ud fra et almindeligt erhverv, lommepenge eller studielån fra LÍN. Udgifterne skal beregnes ud fra de omkostninger der almindeligvis forventes i et hjem/ bofællesskab. Indtægter og udgifter skal harmonere med den virkelige verden og stå i forhold til hinanden således at der på årsbudgettet ikke er underskud. Der forventes en del opsøgende arbejde uden for skolen, samt på nettet, finde oplysninger hos ejendomsmæglere, boligselskaber, banker, forsikringsselskaber, fagforeninger, udgifter til telefon, internet, tv-licens, priser på alm. dagligvarer m.m. I skal arbejde med EXCEL. I skal lave simple opstillinger og sammentællinger, med anvendelse af sumformlen og formatering af tal og tekst i cellerne, samt brug af valutafunktionen. I skal lave et ark til årsbudgettet. I skal først gætte lidt. I skal så tale med de andre grupper om hvad I forestiller jer de forskellige udgifter løber op i, måske fremkommer der et kæmpe underskud eller overskud. Det vil også være en god idé at tale med nogle voksne om jeres budget. Når det er på plads, går I i gang med at revidere det, ud fra de faktiske oplysninger I indhenter. I vil opdage, at de måske skal have et andet arbejde/indtægt for at klare de udgifter de har, eller de skal skære ned på udgifterne, vælge en anden bolig, for at få indtægter og udgifter til at stemme. Inden du kan begynde på denne opgave skal du have arbejdet med Ekko tekstbog, side Ekko opgavebog, side Andet materiale som kan benyttes Superdansk tekstbog, side Superdansk opgavebog, side Opgaven skal afleveres den:

9 I skal hver især lave en logbog efter hver gang I har arbejdet med opgaven. Logbogen må gerne skrives på islandsk, hvis I synes at det er bedre. Hjemmesider (Studielån) (Søgemaskine) (Den Islandske forening i København, her kan man finde mange gode oplysninger)

10 Kongefamilien I denne opgave skal I arbejde sammen. I skal finde oplysninger om den danske kongefamilie på nettet. Det står jer helt frit for hvem I vil skrive om. Det kan være en afdød eller en nulevende kongelig person, men det skal være fra det danske kongehus. Husk at illustrere. Ikke glemme at opgive jeres kilder og hvor I har jeres billeder fra. Opgaven skal være på mindst 400 ord. Husk at holde logbog over dette projekt. Den skal afleveres med opgaven. Materiale som benyttes Superdansk tekstbog, side To af Portrætopgaverne i Superdansk opgavebogen, side Opgaven skal afleveres den: Hjemmesider (Kongehuset,præsenteret af TDC) (Under nogle af kongefamiliens medlemmer kan man finde et fotogallery) (Billedkalender)

11 En rejse til Danmark Her skal I planlægge en rejse til Danmark. Opgaven går ud på at du skal på en rejse til Danmark. I har hver i IS kr til rådighed hvor mange danske kroner kan I få for det? I har intet kreditkort med, så disse penge er alt hvad I får med. Det er derfor meget vigtigt for jer at planlægge jeres rejse nøjagtigt. I skal planlægge rejsen i detaljer og det er helt nødvendigt at finde rejsemåder fly/skib/tog/bus/taxi. Overnatningsmuligheder fx. hoteller/bead & breakfast/vandrehjem og hvilke seværdigheder I vil besøge. I skal have undersøgt hvor I vil spise og hvad I ellers vil lave mens I er i Danmark. Denne opgave er meget realistisk med den undtagelse at I ikke tager til Danmark i virkeligheden. Måske kan jeres plan alligevel bruges, hvis I engang i fremtiden tager til Danmark. I skal også huske at sende postkort til hinanden hvor I fortæller om hvad I har oplevet. Det kan sendes via nettet eller I kan selv designe jeres eget postkort. I skal selvfølgelig skrive på dansk. Kortene hænger vi op på væggene i skolen. I skal huske at skrive i jeres logbog hvor I fik jeres oplysninger fra. Materiale som benyttes Dejlige Danmark Snak løs, side Og det er Danmark, kapitel 1, 2, 9, 12, 13, 16, 17, 21 HUSK AT skrive hvor I sender kortet fra. skrive hilsner. have besluttet hvad I vil fortælle om i kortet? være høflig. Opgaven skal afleveres den:

12 Til at hjælpe jer med at planlægge jeres rejse får I udleveret et Mind-map. Det kan I anvende til at finde oplysninger om Danmark. Det er også godt at bruge et Mind-map til at strukturere jeres opgave mens I arbejder med projektet. I må helt selv vælge hvordan I vil præsentere jeres opgave. I kan f.eks. aflevere den som et Mind-map, en hjemmeside, i Power Point, i Word eller hvilken som helst anden måde, men det er et krav at I tager en snak med jeres lærer om hvordan I har tænkt jer at aflevere opgaven inden I går i gang. Med jeres opgave skal hver især skrive en logbog og give en begrundet vurdering af jeres opgave. OPGAVEN SKAL AFLEVERES PÅ DANSK. Ordforråd Begynd evt med: Kære Hej Mads! Davs gamle ven/veninde! Hej! Slut evt med: Hilsen fra Kærlig hilsen Hej, hej Vi ses! Hjemmesider Her er nogle sider som I kan anvende, hvis I vil: (Flyselskab) (Rejseplaner) (Flyselskab) (Flyselskab) (Trafikoplysninger og køreplaner) eller er sider hvor I kan finde kort og bus/tog og under Rejseplan i Danmark finder I siden: (Danmarks Turistråd) Andre sider: (International side om hoteller) Der er mange flere, men pas på ikke at spilde for megen tid på at lede tiden flyver når man er på nettet.

13 Klassens avis I denne opgave skal I arbejde med nyheder. I skal finde og læse nyheder i danske aviser på deres hjemmesider. I skal så vælge et emne. Det kan f.eks. være sport, kriminalitet eller politik. I skal vælge tre nyheder, læse dem og genfortælle dem på islandsk. Læg mærke til hvilke virkemidler der bliver anvendt for at gøre nyheden interessant. Nu er I klar til at lave klassens avis. I skal arbejde sammen efter emner, men der må ikke være flere end tre i hver gruppe. Der skal vælges en redaktør for hver gruppe han/hun er ansvarlig for at nyhederne bliver sendt til chefredaktørerne. Disse er ansvarlige for at nyhederne bliver sat på klassens hjemmeside, når overchefredaktøren (jeres lærer) har godkendt nyhederne. Husk at holde logbog om dette projekt. Den skal afleveres med opgaven. Materiale som benyttes Superdansk tekstbog, side Superdansk opgavebog, side Opgaven skal afleveres den: Eksempler på hjemmesider som bringer nyheder fra danske aviser og tv:

14 Hvad vil du være når du bliver voksen? Dette er en opgave som du skal løse alene, men I kan hjælpes ad hvis I leder efter de samme uddannelser. I skal via nettet finde oplysninger om uddannelses-/arbejdsmuligheder i Danmark. I skal finde drømmeuddannelsen for at vælge jeres fremtidige drømmejob. Jeres opgave går ud på at beskrive hvilket arbejde I kunne tænke jer at have, når I bliver voksne. I skal også fortælle hvad dette job indebærer og I skal finde ud af, hvordan man kan tage denne uddannelse i Danmark og hvilke fremtidsmuligheder det vil bringe jer. I skal skrive en stil om dette på ca. 400 ord eller lave en powerpoint præsentation for jeres klassekammerater og lærer. Inden du kan begynde på denne opgave skal du have arbejdet med Ekko tekstbog, side Ekko opgavebog, side Snak løs, side Andet materiale som kan benyttes Superdansk tekstbog, side Superdansk opgavebog, side Opgaven skal afleveres den: Husk at holde logbog om dette projekt. Den skal afleveres med opgaven. Hjemmesider (Nordjob) (Danmarks Filmskole) (Søgemaskine)

15 Danske film At sidde og se en god film kan være en smadder god oplevelse. I denne opgave skal I arbejde med danske film. Vidste I at Danmark var et af de største filmproducerende lande inden første verdenskrig? Sådan er det ikke i dag, men danske film har markeret sig som værende af god kvalitet og er helt anderledes end de fleste amerikanske film. Denne opgave er en obligatorisk opgave. I skal arbejde sammen i to- eller tremands grupper. Jeres lærer skal godkende den inden I begynder. I får den hjemmeopgave at se en dansk film. I kan enten låne en film af jeres lærer, af jeres familie, på biblioteket, fra Nordens Hus eller leje en videofilm. Jeres opgave går ud på enten at skrive om filmen som I så, spille scener fra den, lave en tegneserie eller rappe om den. I skal præsentere jeres opgave for jeres klasse når I er færdige. Materiale som benyttes God nok, side Der kan I også finde mange hjemmesider med oplysninger om danske film. I skal finde opgaverne på og på forsidens højre side kan I finde opgaverne til God nok. Husk at holde logbog om dette projekt. Den skal afleveres med opgaven. Opgaven skal afleveres den: Hjemmesider (Danske film) (Dogmefilm) og vælge god nok på nettet der kan I også finde andre hjemmesider. (De nyeste film i biografer og på video)

16 Mystik eller Kriminalhistorier I dette projekt skal du arbejde med genfortællingen. Du vælger en tekst, læser og genfortæller teksten på dansk. Det er vigtigt at du bruger dit eget ordforråd, fordi du skal genfortælle historien ikke genskrive den. Du kan selv vælge en tekst fra en skolebog eller noget helt andet. Læs teksten godt igennem, det er vigtigt at tænke på følgende: Personer Hovedpersoner Bipersoner Hvad handler historien om Hovedhandlingen Stedet, hvor foregår handlingen Historisk tid Materiale som benyttes Ekko tekstbog, side 60, 62 63, 66 67, 71 75, 104 Pinligt! Kort og godt Hjemmesider (Kriminalnoveller) (Avisartikel i BT) (Novellesamling efter forskellige forfattere)

17 Bogorm Nu skal du skrive en boganmeldelse på dansk. Du skal læse et af H.C. Andersens eventyr på dansk. Du kan finde det på nettet eller på biblioteket. Når du har læst eventyret skriver du en anmeldelse hvor du nævner eventyrets navn, forfatterens navn, personerne o.s.v. Du skal skrive din anmeldelse på nettet. Husk at printe anmeldelsen ud og lad din lærer læse den inden du afleverer opgaven. Læs nogle anmeldelser på nettet inden du begynder. Hjemmesider (En samling af H.C. Andersens fortællinger)

18 O9806 NÁMSGAGNASTOFNUN Sådan D

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup Penge! Af Bjørn Ousland På dansk ved Flemming Møldrup Pædagogisk vejledning Udarbejdet af Pædagogisk konsulent Marianne Skovsted Pedersen VIACFU Bogen er inspireret af film og tegneserie og historien forløber

Læs mere

Vejledning til studieretningsprojektet SRP i 3.g 2014

Vejledning til studieretningsprojektet SRP i 3.g 2014 Vejledning til studieretningsprojektet SRP i 3.g 2014 Køreplan: Fredag d. 12. september: Valg af fag og ønske til vejledere udfyld spørgeskema i Lectio Vejledning tider (15 minutter) tildeles og lægges

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

Guide til tværfagligt eksamensprojekt

Guide til tværfagligt eksamensprojekt Guide til tværfagligt eksamensprojekt --------- Skriv en god synopsis --------- Den gode synopsis viser, at du kan: Fremstille et emne klart og præcist Skabe sammenhæng og struktur Vælge de vigtigste oplysninger

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL VERDEN PÅ MÆRKERNE FOR 2. OG 3. KLASSE

LÆRERVEJLEDNING TIL VERDEN PÅ MÆRKERNE FOR 2. OG 3. KLASSE LÆRERVEJLEDNING TIL VERDEN PÅ MÆRKERNE FOR 2. OG 3. KLASSE Der er flere elementer i Verden på Mærkerne. Tilsammen udgør de et varieret undervisningsforløb af mindst en uges varighed. Formålet med Verden

Læs mere

Sådan består du Prøve i dansk 3

Sådan består du Prøve i dansk 3 Sådan består du Prøve i dansk 3 Denne vejledning skal hjælpe dig med at forberede dig til Prøve i dansk 3. (Danskprøve, højt niveau). Grundlaget for vejledningen er Skapagos erfaringer med elever, der

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Elevvejledning til ElevIntra version 4.2.1. Elevvejledning til ElevIntra. Version 4.2.1

Elevvejledning til ElevIntra version 4.2.1. Elevvejledning til ElevIntra. Version 4.2.1 Elevvejledning til ElevIntra Version 4.2.1 Marts 2006 1 1 Fra elevrådet...3 2 Galleriet...4 3 Nyhedsarkivet...5 4 Webaviser...6 5 Klassens opslagstavle...7 6 Udstillinger...8 7 Klassearkivet...10 8 Min

Læs mere

BYDELSMOR DEL. Aktiviteter til grunduddannelsen DEL DEL DEL. Grunduddannelse. Plan for. Materialeliste. Intro til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. Aktiviteter til grunduddannelsen DEL DEL DEL. Grunduddannelse. Plan for. Materialeliste. Intro til grunduddannelsen BYDELSMOR Grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste Aktiviteter til grunduddannelsen AKTIVITETER til Bydelsmødrenes Grunduddannelsen For

Læs mere

MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV

MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV Selvdisciplin: Jeg kan holde fokus på det, der skal gøres, og bliver ikke afledt af andet, der kunne være sjovere at lave Jeg kan sætte mål, lægge en plan og gennemføre den Jeg kan holde fokus,

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

16 fede. aktiviteter

16 fede. aktiviteter 16 fede aktiviteter Formål Formålet med aktiviteterne om børns rettigheder er at udvide spejdere og lederes viden om og forståelse for Børnekonventionen samt at opfordre dem til at tage et medmenneskeligt

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om?

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? Projekt Sms-fix - din motivation til læsning 328 unge i 9. klasse og 1.g i Aalborg deltager De modtager 3 forskellige sms-noveller

Læs mere

Lærervejledning til Tak for kaffe!

Lærervejledning til Tak for kaffe! Lærervejledning til Tak for kaffe! Undervisningsmaterialet Tak for kaffe! består af en film, en grundbog til læsning og skrivning og en cd-rom med øvelser. Målgruppen Tak for kaffe! er lavet til indvandrerundervisning.

Læs mere

tættere på virkeligheden...

tættere på virkeligheden... tættere på virkeligheden... VÆLG EFTER INTERESSE fra andre gymnasier. Den giver også adgang til job i erhvervslivet direkte efter din studentereksamen. Enten i Danmark eller måske et helt andet sted i

Læs mere