Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer"

Transkript

1 Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 7/ Rektoratets mødelokale 5 Faste deltagere Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer Overgaard (PBO), Søren Rud Keiding (SRK), Jes Madsen (JM), Kurt Nielsen (KN) Sekretariatsbetjening: John Westensee (JW), Inge Liengaard (IL) Afbud John Westensee (JW) Gæster Pernille von Lillienskjold, Arnold Boon pkt. 6 og 7 1 Godkendelse af dagsorden og referat fra d. 2/ Dagsorden og referat blev godkendt. 2 Nyt fra forskningsområdet UFM rapport Talentbarometer 2018 Det blev bl.a. bemærket, at DK har den dårligste placering blandt de nordiske lande, at kvindernes andel af forskerbestanden falder fra og med adjunktniveau, samt at AU generelt har en gennemsnitlig placering ift. de nationale tal. AMP efterspurgte stærkere fokus på: Kvinder i ledelse AUFF - både bestyrelsessammensætning og uddelinger. BBN oplyste, at de akademiske råd fremover skal indstille både en mand og en kvinde til AUFFs bestyrelse, samt at den maksimale periode for et bestyrelsesmedlem er otte år (svarende til at man maximalt kan være medlem af akademisk råd i otte år). Genopslag ved stillingsopslag hvor der ikke er det tilstrækkelige antal kvalificerede ansøgere; herunder både mænd og kvinder. UFM rapport Fremtidssikring af forskningskvalitet UFFE vurderer, at ud af de fire beskrevne modeller, er model 1 at foretrække; bl.a. fordi det er den model, der indebærer det laveste ressourceforbrug. OBS på at det har betydning, hvilke parametre, der justeres på. Fx blev der udtrykt skepsis over, at ph.d. foreslås taget ud. Ærgerligt, at uddannelsesområdet ikke er medtaget i modellerne, fordi forskningskvalitet også kommer til udtryk i gode uddannelser.

2 Side 2 af 5 Der er forventningen, at selvom fordelingsnøglen ændres, vil den faktiske udmøntning være stort set den samme som i dag. Det er snarere på lang sigt, at man vil kunne se en ændret fordeling imellem universiteterne. Opfølgning Talentbarometer Ved næste års opfølgning på Normer for rekruttering skal det belyses, om der anvendes genopslag, hvis der ikke er det ønskede antal kvalificerede ansøgere; herunder diversitet i ansøgerfeltet. Opfølgning Fremtidssikring af forskningskvalitet Emnet følges primært via DU Af de fire foreslåede modeller anbefaler UFFE umiddelbart model 1 forudsat at der skrues på parametrene på en fornuftig måde. Til beslutning 3 Diversitet og ligestilling på AU - Opfølgning på handleplan for flere kvinder i forskning Etablering af Udvalg for diversitet og ligestilling Opfølgning på handleplan for flere kvinder i forskning 2018 BBN indledte Der kan spores en positiv udvikling, om end den er lille ift. professorer. Der er en bekymrende stagnation på lektorniveau. Opgaven er stor og kompleks, og der skal arbejdes på såvel den korte som den lange bane. Kommentarer til udviklingen på fakulteterne AR: overordnet tilfreds med den seneste års udvikling, som dog bl.a. skyldes, at man har overtaget et institut fra BSS, som havde en fin kønsfordeling blandt akademisk VIP. BSS: bekymringsfokus er nu på starten af den akademiske pipeline: - Tendens til vigende søgning blandt kvinderne til ph.d.-uddannelse, ligesom der er tendens til vigende søgning på nogle uddannelser. - Tendens til at kvinder får post.doc.stillinger, mens mænd får adjunkt/tenure-stillinger. HE: har ligeledes øje for m/k fordelingen i forhold til post.doc og adjunkt/ tenure track stillinger. Ser man alene på nyansættelser i 2018 er udviklingen positiv. ST: Det går den rigtige vej, men udgangspunktet er lavt. ST har besluttet at lave et udvalg for diversitet/ligestilling forankret i Fakultetsledelsen. Det forventes, at der laves en mindre arbejdsgruppe under fakultetsledelsen med medlemmer af fakultetsledelsen samt VIP-staben.

3 Side 3 af 5 Vedr. måltallene (bilag 3.2): fremstillingen justeres, så udviklingen fremstår tydeligere. Hvis man fremadrettet fastholder at anvende måltal, bør måltal justeres løbende, så de er ambitiøse såvel som realistiske. Vedr. opgørelsen af udenlandsophold for ph.d.-studerende (tabel 6) bør der tages højde for kønsfordelingen på ph.d.-uddannelsen, når det vurderes (farvekodes), om m/k rejser ud i tilfredsstillende omfang. Input fra konference d. 16/11 KU hvis man kan duplikere studentermassen undervejs, så har man et realistisk måltal. Når man skal adressere, hvorfor kvinder vælger universitetet fra, er det nødvendigt at kigge på såvel arbejdsmiljø, curriculum, netværk, ressourcer mv. Etablering af Udvalg for diversitet og ligestilling Udvalget nedsættes på baggrund af konference d. 8/ Stor respekt for arbejdet, der hidtil er gjort i UFFE. Udvalget konstitueres inden sommerferien, og første arbejdsmøde planlægges hurtigst muligt. Den første opgave bliver at lave ny handleplan med virkningsfulde initiativer (fx økonomiske incitamenter som gulerod) og mere tydelig opfølgning. Udvalget kan lade sig inspirere af LERU s ni anbefalinger. UFFEs rolle fremover er at være inspirator og kvalificere materialet. Dvs. at når der fx laves opfølgning til universitetsledelsen, skal UFFE ind over som kvalificerende led. Ansvaret for området ligger dog ved det nye udvalg. UFFE anbefaler universitetsledelsen: At man fremover bør have fokus på: udviklingen på juniorsiden (ph.d., post.doc./adjunkt/tenure), arbejdspladskultur og genopslag af stillinger, hvis der ikke er et tilfredsstillende antal m/k kvalificerede ansøgere. At der kommunikeres til ledere og medarbejdere om resultaterne af den årlige opfølgning; fx via nyhedsbrev og au.dk/genderbalance At UFFE fremover har en kvalificerende rolle i arbejdet med diversitet og ligestilling på AU. 4 Opfølgning SDG konference SRK indledte. Der bør tages stilling til, hvordan der arbejdes videre med SDG med afsæt i konferencen d. 4/2, som UFFE initierede, og de initiativer, der i øvrigt er i gang på AU. Her bør der særligt være fokus på organisatorisk sammenhæng og koordinering. Der er netop sendt en bæredygtighedstrategi til kommentering på fakulteterne, som indeholder forslag om både forskning og uddannelse. Her er medejerskab vigtig ift. både adm. og fakulteterne.

4 Side 4 af 5 Det blev bemærket, at emnet også indgår i arbejdet med den nye strategi. Derfor vil det være hensigtsmæssigt at afvente udkommet af strategien, inden der træffes nærmere beslutning, for først på dette tidspunkt ved man, hvorledes fakulteterne vil prioritere. Mens nogle så SDG som en stor og oplagt mulighed, pegede andre på, at det ikke er alle fagligheder, der nemt kan spille ind i en SDG-dagsorden. Det blev besluttet, at Kataloget sendes til universitetsledelsen med den anbefaling, at der i første omgang arbejdes videre med de mørkegrønne forslag og at der skal sikres forankring og sammenhæng mellem de forskellige spor/initiativer. 5 Forslag vedr. årlig status på forskningsfinansiering (proces og indhold) Pernille indledte. Udvalget Godkendte forslag til fonde og bevillingsgiverkategorier (bilag 1 afsnit 2). Besluttede at data opgøres efter projektstart som det angives i projektansøgning. Tog konklusion i bilag 1 afsnit 3 - om anvendelse af fakulteternes ansøgningsregistreringer som basis for beregning af succesrater - til efterretning Tiltrådte forslag til alternativ opgørelse af ansøgningsaktivitet og succesrater (offentlig tilgængelige kilder vedrørende DFF og Horizon 2020). Det blev dog noteret, at der skal arbejdes henimod at kunne skaffe disse tal. Godkendte forslag til proces og indhold af status. Til meddelelse 6 Proces for registrering af forskningsbevillingsansøgninger ABOON orienterede om initiativet og bemærkede, at det ville have været hensigtsmæssigt, om fakulteterne havde været inddraget i arbejdet fra begyndelsen. Der er enighed om at det vil være nyttigt med en moderniseret form af ReAp, som kan anvendes på alle fakulteter. Der var ligeledes enighed om, at den største udfordring ikke er systemet men indtastningsopgaven; dvs. de menneskelige ressourcer. Det blev understreget, at der ikke er truffet en fælles beslutning om, hvorvidt et sådant system skal udrulles på hele universitetet, men rektor er positiv over for tanken. På ST og HE bruger man ReAp. På HE har det været en stor udfordring; særligt på Klinisk Institut. Derfor har man bl.a. valgt at sanere i antallet af

5 Side 5 af 5 oplysninger, der skal opgives, for at gøre det så overkommeligt og simpelt som muligt. Det er afgørende at et evt. nyt system minder om ReAp og fokuserer på need to have. Det må desuden gerne være kompatibelt med økonomisystemet. Forskningsstøtteenheden ser et stort potentiale, for det vil gøre indsamlingen af data langt mindre håndholdt. Udvalget udtrykte opbakning til at arbejde videre med at skabe en fælles løsning, der har en funktionalitet, som minder om ReAp. De spørgsmål der skal besvares, skal svare til dem de enkelte fakulteter i dag anvender. 7 Opfølgning på brugerevaluering af FSE orientering om proces ABOON indledte og kvitterede for fakulteternes bidrag, som dog peger i forskellige retninger. Udvalget tog orienteringen til efterretning. Det blev aftalt, at ABOON, JW og PvL inviterer forskningsprodekaner/dekaner til bilaterale møder, inden der laves lægges frem i UFFE. 8 Open Access PBO orienterede om status, som ikke er prangende. Udvalget tog orienteringen til efterretning. besluttede, at Universitetsledelsen skal orienteres, når der kommer nye tal. 9 Varsling om høring vedr. partnerskaber i Horizon Europe - Udvalget tog orienteringen til efterretning. 10 Guild positionspapirer - Udvalget tog orienteringen til efterretning. 11 Eventuelt OSN orienterede om de igangværende drøftelser om CDEU s fremtid og dens finansiering. Rapport fra IRIS der følges op ift. såvel IRIS som styrelsen om, at AU ikke kan stå inde for indholdet og finder processen utilfredsstillende.

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 5/10 2018 13.00-15.00 Rektoratets mødelokale 9 Faste deltagere Afbud Gæster Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 15/1 2019 14.00-16.00 Frandsensalen 1 Faste deltagere Afbud Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 2/4 2019 14.00-16.00 Frandsensalen 4 Faste deltagere Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per Baltzer Overgaard

Læs mere

Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde ( 5. møde i UFFE) :00. Rektoratets mødelokale

Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde ( 5. møde i UFFE) :00. Rektoratets mødelokale Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde ( 5. møde i UFFE) 07-05-2019 14:00 Rektoratets mødelokale Mødeindhold Punkt 1: Godkendelse af dagsorden og referat 1 Punkt 2: Nyt fra forskningsområdet 2 Punkt

Læs mere

AU Udvalget for Forskning og eksternt samarbejde (UFFE)

AU Udvalget for Forskning og eksternt samarbejde (UFFE) AU Udvalget for Forskning og eksternt samarbejde (UFFE) Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (4. møde i UFFE) 02-04-209 4:00 Frandsensalen Mødeindhold Punkt Side Punkt : Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Analyse. Forskerrekruttering på universiteterne

Analyse. Forskerrekruttering på universiteterne Forskerrekruttering på universiteterne 15-17 1. Indledning Uddannelses- og Forskningsministeriet har siden midten af 199 erne indsamlet statistik om universiteternes videnskabelige personale. Som del af

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin 2019 2022 Indledning Institut for Klinisk Medicin (IKM) er det største institut ved Health og har i kraft af sin størrelse en meget markant position

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget Aarhus Universitet Deltagere: Prorektor Nina Smith (formand) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager Prodekan Else Tønnesen (SUN)

Læs mere

Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed.

Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed. Møde den: 15. november 2016 kl. 15.00-17.00 Frandsensalen Møde i Studenterpolitisk Forum Referat Deltagere: Universitetsledelsen: Brian Bech Nielsen, Berit Eika og Arnold Boon Studenterrådet: Emil Outzen,

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1b: DFU PiD vedrørende de tværgående funktioner Projektinitieringsdokument Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet

AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet 2017-2021 Forord AAU s strategiske handleplan for ligestilling og diversitet tager afsæt i AAU s strategi Viden for verden og understøtter således

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 20. september 2012 Referat Ligestillingsudvalget

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 9. december 2015, kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference center, Fredrik Nielsens Vej 2-4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. november 2013 /KRIDRE Referat af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 23. februar 2016, kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning

Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning PAES Onsdag 24.april 2013 kl. 9.30-12.00 30M.1-01(C-fløjen) Tilstede: Søren Dupont, Ernst Schraube, Jo Krøjer, Tomas Ellegaard, Åse Lading, Lars Hulgård, Linda Lundgaard Andersen, Mikael Meldstad, Anders

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den kl Institutledelsen i MBG Mødelokale (konf.) Gustav Wieds Vej 10, Aarhus.

AARHUS UNIVERSITET. Møde den kl Institutledelsen i MBG Mødelokale (konf.) Gustav Wieds Vej 10, Aarhus. INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 16.03.2016 kl. 11.30-16.00 Institutledelsen i MBG Mødelokale 3130-330 (konf.) Gustav Wieds Vej 10, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo

Læs mere

AU Udvalget for Forskning og eksternt samarbejde (UFFE)

AU Udvalget for Forskning og eksternt samarbejde (UFFE) AU Udvalget for Forskning og eksternt samarbejde (UFFE) Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (1. møde i UFFE) 15-01-2019 14:00 Frandsensalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 1: Godkendelse af dagsorden

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Mødet blev indledt med to oplæg:

Mødet blev indledt med to oplæg: Møde den: 26. juni 2014 kl. 13.00-16.00 Institutledermøde, mødelokalet Biostatistik NOTAT Deltagere: Niels Trolle Andersen, Jørn Attermann, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Claus

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

CAMPUS HERNING FORUM AARHUS UNIVERSITET AU HERNING JACOB KJÆR ESKILDSEN

CAMPUS HERNING FORUM AARHUS UNIVERSITET AU HERNING JACOB KJÆR ESKILDSEN CAMPUS HERNING FORUM AGENDA Regnskab 2014 (forventning) Nyansættelser Fokus 2015 Lokalerokade Lektoratopslag (Business-)ingeniørstudienævn på BSS/ Herning Ph.d.-studerende Status på nye uddannelser Kommunikation

Læs mere

Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5).

Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5). Møde den 13. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

INSTITUT FOR FOLKESUNDHED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR FOLKESUNDHED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Møde i forskningsudvalget 5. oktober 2017, kl 12.30-14.00 Sted: 1265-238 Deltagere: Klavs Madsen, Annette Bachmann, Bo Christensen, Cecilia Ramlau-Hansen, Erik Parner, formand for forskerskolen i folkesundhed

Læs mere

ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017

ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017 ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017 DAGSORDEN 1. ANIS Institutforhold Økonomi Status vedr. renoveringer mv. Center for Cirkulær Bioøkonomi Sommerfest Afløser for Mogens Vestergaard i Akademisk Råd 3. Administrative

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 29. august 2013 kl Sektionsledermøde, mødelokalet Biostatistik REFERAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 29. august 2013 kl Sektionsledermøde, mødelokalet Biostatistik REFERAT Møde den: 29. august 2013 kl. 13.00-16.00 Sektionsledermøde, mødelokalet Biostatistik REFERAT Deltagere: Niels Trolle Andersen, Sanne Angel, Jørn Attermann, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT

AARHUS UNIVERSITET. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT NOTAT Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere Baggrund og formål Fremragende medarbejdere og studerende spiller en altafgørende rolle for fakultetets fremtidige udvikling. Ikke mindst gælder

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN OVERSIGT 1. Diagnosen ekspertgruppens og analysepanelets 2. Uni- og fakultetsledelsens forslag 3. ARTS-strukturens historik 4. Hvilke principper og målsætninger

Læs mere

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag.

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag. Møde den 7. august 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse REFERAT Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer.

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer. Møde den: 03.01.2016 1443-313 (Vært: Michael) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (FS/båndordfører), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 19. juni 2013, kl. 13.00 15.00 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Olav W. Bertelsen, Erik Østergaard Jensen, Søren Bom Nielsen,

Læs mere

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB FSU-MØDE PROCES Korte oplæg Drøftelse i trioer Plenumdrøftelse Afrunding ved dekanen FSU-MØDE KORTE OPLÆG Steen Harrit Jakobsen: De tre vigtigste pointer i ekspertgruppens

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser.

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 5. Bilag 1. SAGSNOTAT 1. OKTOBER 2011 Vedr.: Input fra fakulteterne til beslutningsgrundlag, der skal forelægges bestyrelsen inden udgangen

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

IKS INSTITUTFORUM Ordinært møde d. 14. december 2017

IKS INSTITUTFORUM Ordinært møde d. 14. december 2017 IKS INSTITUTFORUM Ordinært møde d. 14. december 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 14. december 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Forskelle mellem Hovedfag

Forskelle mellem Hovedfag Forskelle mellem Hovedfag Der er blevet benyttet forkortelser for Hovedfag for at give plads til tabellerne. Forkortelserne ser således ud: Hum= humaniora Nat = naturvidenskab Samf = samfundsvidenskab

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Gæster: Liza Strandgaard, Arne Kjær, Rikke Frøhlich (p.v.a. Jens Bennedsen), Torben K. Jensen (alle pkt. 2)

Gæster: Liza Strandgaard, Arne Kjær, Rikke Frøhlich (p.v.a. Jens Bennedsen), Torben K. Jensen (alle pkt. 2) Møde den 22. januar 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP 1 UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP Vejledning til institutlederne om håndtering af ansættelser af faste videnskabelige medarbejdere (tenure track adjunkt/forsker,

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere Baggrund og formål Fremragende medarbejdere og studerende spiller en altafgørende rolle for fakultetets fremtidige udvikling. Ikke mindst gælder

Læs mere

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende:

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende: Møde den 5. marts 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen

Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen Institutleder Rikke Leth-Larsen, formand for Ligestillingsudvalget på SUND Institutleder Jørgen Povlsen, medlem af

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd ARHUS UNIVERSITET Møde den: 05. december, 15.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere