Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825"

Transkript

1 Spørgsmål & Svar 1 af 14 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april 2014 Nr. Spørgsmål Svar Udbudsmateriale, kontrakt og bilag 1 2 Er det muligt at få adgang til dokumenterne i en ikke-låst version (ikke-skrivebeskyttet)? Formateringen i Udbudsbilag 1, 2, 3 og 5 er sat til registrer ændringer. Kan Region Syddanmark uploade en ny version uden dette? Udbudsbetingelserne side 3, pkt. 1.4 Brugergruppe Er det muligt at få oplyst navnene på de personer der sidder i brugergruppen? Alternativt kan Region Syddanmark oplyse hvilke stillinger medlemmerne af brugergruppen besidder? Nej Ja, Ordregiver har uploadet en ny version af Udbudsbilag 1, 2, 3 og 5 samt Udbudsbilag 4 uden registrering af ændringer. Ordregivers brugergruppe består primært af følgende fra det præhospitale område i Region Syddanmark: o Den præhospitale leder (læge) o Ambulancedriftschef på AMK-vagtcentralen o Kontrakt- og driftsansvarlig (AC-fuldmægtig) o Udbudsansvarlig (AC-fuldmægtig) Derudover er relevante fagpersoner blevet og vil blive tilføjet ordregivers brugergruppe ved behov 3 4 Udbudsbetingelserne side 8-9, pkt Økonomisk og finansiel kapacitet og pkt Teknisk kapacitet Mener ordregiver ikke Udbudsbilag 3 i stedet for Udbudsbilag 23? Kontraktbilag 2 Delaftale 2, 3 og 4 Der er flere steder angivet delaftale 1 under samlet tilbudssum for beredskaberne og baserne samt under den totale tilbudssum i tilbudslisterne for Delaftale 2 Trekantsområdet, Delaftale 3 Sydvestjylland og Delaftale 4 Sønderjylland i Kontraktbilag 2. Det er korrekt. Ordregiver mener Udbudsbilag 3. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #1. Dette er en fejl. Ordregiver har uploadet en ny version af Kontraktbilag 2. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #1.

2 Spørgsmål & Svar 2 af 14 Svar på spørgsmål modtaget i perioden 12. april til 25. april 2014 Nr. Spørgsmål Svar Udkast til kontrakt pkt. 8.d Disponering Kunden disponerer Leverandørens enheder og ydelser Mangler der ikke et over før Leverandøren? Udkast til kontrakt pkt. 9 Kundens ydelser til opfyldelse af Kontrakten pkt. 9.a Leverandøren bærer risikoen for ovenstående løsøre, der stilles til rådighed, fra det modtages, til det tilbageleveres. Tilbagelevering skal ske i samme stand, som det er modtaget bortset fra sædvanligt slid og ælde Spørgsmål: Dette bør ikke gælde for punkt 3, 4 og 5. Udkast til kontrakt pkt. 14.b Sikkerhedsstillelse Garantien opgøres til 1/6 af den samlede årlige grundydelse for beredskaberne, der er beregnet i Kontraktbilag 2. Hvis der sker ændringer i den årlige grundydelse for beredskaberne i henhold til kontrakten med mere end 10 %, sker der en regulering af sikkerhedens størrelse med hele den procentvise ændring af den årlige grundydelse for beredskaberne. Er der ikke tale om 1/6 af den procentvise ændring? Eks. Hvis kontrakten ændres med 20 %, forhøjes sikkerhedsstillelsen med 20 %? Den tekniske disponering af Leverandørens enheder og ydelser sker via Kundens AMK-Vagtcentral. Når Leverandørens enheder er tilmeldt AMK-Vagtcentralen som beredskaber, så er det alene Kundens AMK-Vagtcentral, der må disponere over disse enheder. Medicin anvendt i den præhospitale indsats i Region Syddanmark skal naturligvis ikke tilbageleveres i samme stand. Det samme gælder for sprit og øvrige forbrugsartikler til indvendig rengøring af køretøjer. Tæpper, lagner og pudebetræk anvendt i den præhospitale indsats tilbageleveres urent, men ellers i samme stand bortset fra sædvanligt slid og ælde. Såfremt den årlige grundydelse for beredskaberne i en delaftale f.eks. stiger fra DKK 100 mio. til DKK 115 mio., vil den procentvise ændring af den årlige grundydelse for beredskaberne være 15 procent. Sikkerhedens størrelse vil i dette tilfælde blive reguleret med 15 procent fra DKK 16,7 mio. til DKK 19,2 mio. Reguleringen af sikkerhedens størrelse vil således ske med hele den procentvise ændring (15 procent i dette tilfælde) og ikke kun den procentvise ændring udover 10 procent (5 procent i dette tilfælde).

3 Spørgsmål & Svar 3 af 14 Udkast til kontrakt pkt. 14.b Sikkerhedsstillelse Sikkerhedsstillelsen må ikke være tidsbegrænset, men skal være gældende i hele kontraktperioden. Sikkerhedsstillelsen er netop tidsbegrænset til kontraktperioden, og derfor kunne man med fordel tage ordene må ikke være tidsbegrænset, men ud? Det fremgår ikke hvorledes Kundens træk på sikkerhedsstillelsen skal foregå? Og hvordan der reguleres hvis Kunden uberettiget har trukket på sikkerhedsstillelsen? Udkast til kontrakt pkt Kontraktændringer og prioritering Ved eventuel uoverensstemmelse mellem kontraktbilagene og nærværende dokument, har nærværende dokument forrang. Ved uoverensstemmelse mellem bilagene gælder de i den rækkefølge, som de står anført i bilagsoversigten. Kontraktbilag 12, som inkorporerer alle rettelser, har vel forrang overfor alle dokumenter inkl. kontrakten? Kontraktbilag 1 Redegørelsesdokument for konkurrenceparametre pkt og I Kontraktbilag 1 ser der ud til at være en forkert nummerering idet og fremgår 2 steder (på hhv. side 32/33 og 39/40). Det ser ud til at den korrekte nummerering er og Er dette korrekt forstået? pkt , og I Kontraktbilag 1 pkt , og omhandler alle børn. Pkt vedrører børn i ambulancerne; og omhandler liggende sygetransport for børn. Vil Regionen forklare forskellen på de 3 punkter vedrørende børn? Det er korrekt, at sikkerhedsstillelsen er tidsbegrænset til udløb af kontraktperioden (inkl. eventuel udfasningsperiode) plus 3 måneder. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #2. Hvis udbetalte beløb under garantien ved en senere retsafgørelse eller forlig måtte blive kendt uberettiget, skal det tilbagebetales med renter i henhold til renteloven. Der henvises i øvrigt til eksemplet på sikkerhedsstillelse i kontraktbilag 14. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #2. Evt. rettelser vil eksplicit fremgå af Kontraktbilag 12, og derfor betragter ordregiver ikke dette som egentlige uoverensstemmelser. Det er jo netop formålet med kontraktbilag 12, at dette eksplicit skal kunne ændre det øvrige kontraktmateriale. Dette er en fejl. Det er korrekt, at nummereringen på side 39 og 40 skal være og Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #2. Dette er en fejl, da pkt , og overlapper hinanden. Pkt udgår, mens pkt vedrørende børn i ambulancerne og pkt vedrørende liggende sygetransport for børn fastholdes. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #2.

4 Spørgsmål & Svar 4 af 14 Kontraktbilag 19 Det præhospitale område i Region Syddanmark Børn op til 20 kg samt pkt og I Kontraktbilag 19 fremgår det at XL- og sengeambulancerne samt babyambulancen skal kunne anvendes til transport af børn op til 20 kilo primært mellem regionens sygehuse. Er det et mindstekrav at XL- og sengeambulancerne samt babyambulancen skal kunne anvendes til transport af børn op til 20 kilo? Ja. Det er korrekt at både XL- og sengeambulancerne samt babyambulancen skal kunne anvendes til transport af børn op til 20 kilo. Specificeringen af mindstekravet til XL- og sengeambulancerne samt babyambulancen om at de skal kunne anvendes til transport af børn op til 20 kilo fremgår af Rettelsesblad #2. Svar på spørgsmål modtaget i perioden 26. april til 7. maj 2014 Nr. Spørgsmål Svar Udkast til kontrakt 12.b. Prisregulering og Kontraktbilag 2 13 I Kontraktbilag 2 Tilbudsliste for ambulancetjeneste mv. skal tilbudsgiver afgive priser for hhv. de første 5 år af driftsperioden og de sidste 5 år af driftsperioden. I kontraktens paragraf 12.b. Prisregulering fremgår følgende: Priser, takster for overtid, overskredet opgavetid og ikke afholdte/afbrudte pauser samt bods- og bonustakster reguleres ved driftsperiodens start (jf. pkt.7b) den 1. september Herefter reguleres priserne hver 12. måned pr. 1. september hvert år. Skal tilbudsgiver forstå sammenhængen mellem den tilbudte nutidspris pr. 6/ for den første 5-års periode og den tilbudte pris for den anden 5-årsperiode fra 1. september 2020 således, at de priser som afgives gældende fra 1. september 2020 skal være eksklusive indekseringen af priserne i den første 5-års periode? Altså således at de afgivne priser for den anden 5-års periode er direkte sammenlignelige med de afgivne priser for den første 5-års periode uden Ved starten på de sidste 5 år af driftsperioden vil de angivne priser for de sidste 5 år af driftsperioden i Kontraktbilag 2 blive reguleret med den samlede effekt af prisreguleringerne pr. 1/9 2015, 1/9 2016, 1/9 2017, 1/9 2018, 1/ og 1/ i henhold til pkt. 12.b i udkast til kontrakt. Det er derfor korrekt, at de angivne priser for de sidste 5 år af driftsperioden i Kontraktbilag 2 ikke skal indeholde den pris- og lønudviklingen, som har fundet sted i de første 5 år af driftsperioden.

5 Spørgsmål & Svar 5 af 14 hensyntagen til indeksering? Kan tilbudsgiver således antage at prisen for den sidste 5-års periode ved afregning tillægges indeksering for den første 5-års periode? Kontraktbilag 3 - Beredskaber og baser 14 Det fremgår af kontraktbilag 3 under Delaftale 2 Trekantsområdet, at baseplaceringen i Kolding og Vejle skal være inden for en radius af 2 km fra banegården. Kan udbyder acceptere at den angivet 2 km radius udvides til en 4 km radius, såfremt tilbudsgiver samtidig forpligter sig til at placere og fordele beredskaberne i samarbejde med udbyder, i en nordlig og sydlig location? Naturligvis under forudsætning af, at den samlede pris for baser i kontraktbilag 2 "Tilbudsliste Delaftale 2 Trekanten fastholdes. Det fremgår af kontraktbilag 3 under Delaftale 1 Fyn, at base placeringen i Odense C skal være inden for en radius af 2 km fra banegården, kan udbyder acceptere at den angivne 2 km radius kan undviges til 3 km radius hvis det godtgøres at være hensigtsmæssigt for udbyder? Det fremgår af kontraktbilag 3 under Delaftale 3 Sydvestjylland, at base placeringen i Esbjerg skal ske inden for nogle afgrænsede vejområder. Udbyder bedes på et landkort præcisere hvilket landområde der er tale om. Mindstekravet indenfor en radius fra Kolding Banegård ændres til 2,5 km. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #3. Mindstekravet indenfor en radius af 2 km fra Vejle Banegård fastholdes. Mindstekravet indenfor en radius fra Odense Banegård ændres til 2,5 km. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #3.. Mindstekravet til baseplaceringen i Esbjerg ændres. Se venligst det skraverede området på kortet nedenfor. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #3.

6 Spørgsmål & Svar 6 af 14 pkt Delt base 15 Kan udbyder bekræfte at det er tilladt at fordele beredskaberne på flere matrikler i et angivet område i Kontraktbilag 3? Kan udbyder flytte rundt på beredskaberne mellem basestederne ved en delt base på 2 matrikler? Er første basested lig med det nærmeste basested ved en base på 2 matrikler? Beredskaberne i en base skal være fordelt på en eller to matrikler (basesteder), jf. pkt Ja, Ordregivers AMK-vagtcentral kan frit og uden beregning bestemme på hvilket af basestederne tilmeldte beredskaber - på delte baser - under den enkelte vagt skal opholde sig på mellem opgaverne. Ordregivers AMK-vagtcentral kan således bestemme på hvilket basested et specifikt beredskab skal køre ud fra og dette kan variere i løbet af den enkelte vagt. Ja, det er korrekt. Beredskaber tilmeldt en base, hvor beredskaberne er placeret på to matrikler

7 Spørgsmål & Svar 7 af 14 pkt (delt base) skal efter endt opgave køre til nærmeste basested, hvor beredskabet ved ankomst er at betragte som fri hjemme (Status FH eller tilsvarende). I kravet fremgår det at tilbudsgiver maks. må anvende 2600 anslag. Samtidig beder udbyder om en liste af overskrifter på alle nedskrevne retningslinjer, såvel kørselsrelaterede som behandlingsrelaterede for den behandlingskrævende ambulancekørsel. Dette imødekommes. Ordregiver har uploadet en ny version af Kontraktbilag 1 Redegørelsesdokument for konkurrenceparametre med ekstra 3400 anslag. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #3. 16 Da det præhospitale område generelt er underlagt mange krav om dokumenteret retningslinjer, finder tilbudsgiver det vanskeligt at udarbejde et fyldestgørende svar på dette krav uden at overskride de angivet 2600 anslag Region Syddanmark opfordres til at udvide rammen for anslag på dette krav til 5800 anslag så tilbudsgiver kan afgive en så fyldestgørende liste over retningslinjer som muligt. Kontraktbilag 1 Redegørelsesdokument for konkurrenceparametre Det fremgår flere steder, at der er en begrænsning på antal anslag som må anvendes i besvarelsen af krav. Kan udbyder bekræfte at der ud over det angivet antal anslag må indsættes forklarende billeder? Udbudsbilag 3, pkt. 4.1 Der mangler en nej-boks man kan afkrydse, hvis man ikke byder ind som konsortium. Har Regionen mulighed for at tilføje en sådan boks? Tilbudsgivers redegørelse i Kontraktbilag 1 Redegørelsesdokument for konkurrenceparametre skal ske med tekst, mens eventuelle forklarende billeder eller illustrationer kan vedlægges under Kontraktbilag 13 Dokumentation og øvrige relevante bilag fra leverandøren. Ordregivers vurdering af de enkelte konkurrenceparametre vil ske på baggrund af hvad tilbudsgiver har skrevet med tekst i Kontraktbilag 1 Redegørelsesdokument for konkurrenceparametre. Det er en fejl. Ordregiver har uploadet en ny version af Udbudsbilag 1, 2, 3 og 5. Ændringen fremgår af Rettelsesblad #3

8 Spørgsmål & Svar 8 af 14 Svar på spørgsmål modtaget i perioden 8. maj til 11. maj 2014 Nr. Spørgsmål Svar Udbudsbetingelserne pkt Økonomi 19 Det angives at økonomi vil blive evalueret relativt i forhold til de øvrige tilbud og at tilbuddet med den laveste pris vil blive til delt 5 point. Hvorledes evalueres et tilbud der er 10 % dyrere?, vil det blive tildelt 4,5 point? Der kan ikke på nuværende tidspunkt gives yderligere beskrivelse af pointmodellen for underkriteriet Økonomi, da denne endnu ikke er fastlagt. Udbudsbetingelserne pkt Kvalitet Det angives at evalueringen de enkelte deldelunderkriterier foregår på basis af besvarelsen af de enkelte konkurrenceparametre der knytter sig til deldelunderkriteriet, Er der tale om en relativ vurdering i forhold til øvrige tilbudsgivere eller en absolut vurdering i forhold til ønsker regionen har? Eksempel: i kontaktbilag 1 punkt angives det at jo tungere patienter over 200 kg der kan håndteres i standardambulancer jo bedre. Vil dette blive vurderet relativt i forhold til øvrige tilbud, således at en leverandør der kan håndtere patienter på op til eksempelvis 285 kg, vil blive vurderet højt hvis ingen andre tilbyder det samme og lavere hvis andre tilbyder 295 kg pkt Accepteres det at EKG data indeholder P- QRS-T axis, frem for P-R-T axis? Såfremt dette ikke er tilfældet kan det virke konkurrencebegrænsende Det er anført under underkriterierne kvalitet og leveringssikkerhed, at hvert tilbud vil blive evalueret særskilt i forhold til dette underkriterium. Der vil derfor ikke ske en relativ evaluering i forhold til øvrige tilbudsgivere. Ved evalueringen af underkriterierne kvalitet og leveringssikkerhed vil tilbudene således blive vurderet op mod udbudsmaterialet og de delkriterier og deldelkriterier, som udbudsmaterialet angiver. Deldelkriterium vil således også blive evalueret særskilt i forhold til det enkelte tilbud. Med andre ord vil vurderingen således være absolut. Afventer svar fra ordregivers medicotekniske afdeling. 22 pkt Hvad menes der eksakt med alle øvrige vitale data? Med alle øvrige vitale data menes: o Iltmætning o Respirationsfrekvens o Blodtryk o Puls o Temperatur

9 Spørgsmål & Svar 9 af Kontraktbilag 1 Delaftalespecifikke kravspecifikationer Krav 1.3.4, og hvad forstås ved et reservekøretøj inkl. beredskab? pkt , pkt pkt Det angives i punkt , at standardambulancer skal kunne indregistreres som køretøjer med en totalvægt på under 3500 kilo svarende til kategori M1. Jf. punkt og punkt i kravspecifikationen skal dansk lovgivning altid efterleves. Tilbudsgiver opfatter disse krav således, at et køretøj hvis vægt i forbindelse med den konkrete opgaveudførsel overskrider 3500 kg, vil stride imod mindstekrav og 0.1.1, kan ordregiver bekræfte denne opfattelse? Udbudsbetingelserne pkt Betingelser for deltagelse (egnethedsvurdering) Såfremt en samarbejdspartner hvis tekniske kapacitet ønsket lagt til grund ved egnethedsvurderingen ikke aflægger regnskab på danske eller engelsk, kan ordregiver så acceptere en revisorerklæring på dansk eller engelsk som dokumentation for den præhospitale omsætning. Udbudsbetingelserne pkt Betingelser for deltagelse (egnethedsvurdering) I udbudsmaterialet punkt 1.10 angives betingelserne for deltagelse. Under overskriften samarbejdspartnere vedr. teknisk kapacitet angives betingelserne for at en anden virksomheds tekniske kapacitet kan lægges til grund ved egnethedsvurderingen, herunder hvilke dokumenter der skal vedlægges. Under punkt økonomisk og finansiel kapacitet, angives mindstekrav til præhospital omsætning. Tilbudsgiver finder det på den baggrund ikke 100 % klart, om en sam- Dette er en fejl, som gentager sig i de 4 delaftalespecifikke kravspecifikationer. Der menes reservekøretøj inkl mandskab. Ændringen fremgår af Rettelsesblad #4 Det er korrekt, at de tilbudte standardambulancer, der skal udføre ambulancekørsel for ordregiver, skal efterleve de 3 nævnte mindstekrav ligesom de skal opfylde alle de øvrige mindstekrav, der retter sig mod de tilbudte standardambulancer. For samarbejdspartnere vedr. teknisk kapacitet skal der vedlægges indeståelseserklæring (eksempelvis Kontraktbilag 16) og de i pkt og anførte oplysninger og dokumentationer for denne virksomhed/hver af disse virksomheder. Disse oplysninger, jf. pkt og , skal endvidere vedlægges for tilbudsgiver. I det omhandlede tilfælde skal der således ikke for samarbejdspartneren (men dog for tilbudsgiveren) fremsendes dokumentation i henhold til pkt , idet denne dokumentation derimod skal fremsendes, i de tilfælde hvor der henvises til samarbejdspartnere vedr. økonomisk og finansiel kapacitet. Se svaret på spørgsmål nr. 25. Samarbejdspartnere vedr. teknisk kapacitet skal således bl.a. udfylde og underskrive en indeståelseserklæring, hvori de stiller angivne tekniske/faglige ressourcer til rådighed for tilbudsgiver med henblik på dennes opfyldelse af aftalen. Samarbejdspartnere vedr. teknisk kapacitet skal således ikke indestå solidarisk og ubegrænset for tilbudsgivers opfyldelse af samtlige sine forpligtelser i henhold til den indgåede kontrakt.

10 Spørgsmål & Svar 10 af 14 arbejdspartner kan afgive erklæring om at stille sin tekniske kapacitet til rådighed, uden at skulle hæfte solidarisk for økonomien i kontrakten. Kan en samarbejdspartners tekniske kapacitet indgå i egnethedsvurderingen uden at virksomheden hæfte for den økonomiske forpligtigelse? Udbudsbetingelserne pkt økonomisk og finansiel kapacitet 27 Regionen har i udbudsbetingelserne, pkt , med henblik på dokumentation af økonomisk og finansiel kapacitet stillet krav om op til kr. 75 mio. i årlig nettoomsætning på det præhospitale område (hvis en tilbudsgiver ønsker at deltage i konkurrencen om 4 delaftaler). Krav om omsætning på netop det præhospitale område er ikke egnet til at dokumentere økonomisk og finansiel formåen. En virksomhed med kr. 75 mio. i omsætning på det præhospitale område kan være underskudsgivende og have negativ egenkapital. Omvendt kan en virksomhed, der ikke har kr. 75 mio. i årlig nettoomsætning på det præhospitale område, have en meget høj (anden) omsætning og være økonomisk meget solid men i relation til dette udbud blive udelukket som økonomisk/finansielt uegnet. Hertil kommer, at krav om omsætning på det præhospitale område reelt er et krav om referencer, der sædvanligvis kun kan stilles som dokumentation for teknisk kapacitet. Hvis en tilbudsgiver i dette tilbud baserer sig på andres tekniske kapacitet med henblik på referencer og det i pkt stillede krav om mindst kr. 15 mio. i omsætning på det præhospitale område, er det givet, at tilbudsgiveren også må basere sig på andres formåen i relation til økonomisk og finansiel kapacitet, hvor mindstekravene også vedrører omsætning på det præhospitale område, men hvor Regionen stiller krav om solidarisk hæftelse, som en teknisk samarbejdspartner sjældent eller aldrig vil påtage sig. Regionen opfordres derfor til, at mindstekrav om præhospital omsætning alene stilles i relation til teknisk kapacitet. I relation til økonomisk og finansiel kapacitet kan regionen stille andre, sædvanlige krav (omsætning, Det er ordregivers klare overbevisning, at et krav om omsætning på det præhospitale område er egnet til at dokumentere økonomisk og finansiel formåen. På linje hermed ses i bogen Offentlige indkøb i praksis (2. udgave) af Jesper Fabricius side 265: Mindstekrav til den økonomiske formåen kan f.eks. være krav om, - [ ] - [ ] - at ansøgeren har en omsætning af en bestemt størrelse eller en omsætning af de udbudte [ordregivers fremhævelse] varer eller tjenesteydelser af en bestemt størrelse. - [ ] Ordregiver fastholder betingelserne for deltagelse, jf. pkt

11 Spørgsmål & Svar 11 af 14 egenkapital mv.). Endvidere opfordres regionen til at ændre mindstekravene om præhospital omsætning således, at kravene ikke skal opfyldes blot såfremt tilbudsgiver ønsker at deltage i konkurrencen om mere end 1 delaftale men kun som forudsætning for, at der kan ske tildeling af mere end 1 delaftale. Kontraktbilag 1 Delaftalespecifikke kravspecifikation Fyn Tilbudsgiver antager at der skal kunne ske samtidighed opfyldelse af alle punkter i den tilbudte løsning herunder mindstekravene, kan ordregiver bekræfte dette? Eksempelvis skal tilbudsgivers løsning på krav kunne opfyldes samtidig med krav og mindstekravene. Såfremt der ikke er samtidighed i alle kravene, opfordres ordregiver af hensyn til sikring af gennemskueligheden, til at angive hvilke krav der skal kunne opfyldes samtidigt Det er korrekt, at opfyldelse af et eller flere mindstekrav til en specifik ydelse ikke kan føre til en mere positiv evaluering af en konkurrenceparamenter for samme specifikke ydelse. Alene opfyldelse udover mindstekravet vil således kunne føre til en mere positiv evaluering af en konkurrenceparamenter for samme specifikke ydelse. I det specifikke tilfælde vedr. konkurrenceparameteren i pkt Indsættelse af midlertidig beredskaber og enheder i den behandlingskrævende ambulancekørsel, er det angivet at Det vurderes positivt, at leverandøren på ordregivers forespørgsel samtidigt vil indsætte flere reservekøretøjer inkl. beredskab (der menes mandskab jf. svar på spørgsmål #23) i den behandlingskrævende ambulancekørsel. 28 Formuleringen af konkurrenceparameteren tager således højde for mindstekravet i pkt om at leverandøren maks. pr. dag skal kunne levere et standardambulanceberedskab og et beredskab til liggende sygetransport pr. optageområde/delaftale. Reservekøretøjer må gerne anvendes til midlertidige beredskaber. Vedr. mindstekravet i pkt om, at leverandøren redegør for hvordan der i begrænset omfang midlertidigt kan etableres et yderligere standardambulanceberedskab på Ærø.: Såfremt at en tilbudsgiver på delaftale Fyn ikke specifikt angiver, at tilbudsgiverens tilbudte midlertidige beredskaber i den behandlingskrævende ambulancekørsel er inkl. det tilbudte beredskab på Ærø, vil tilbudsgiver fortsat være forpligtet til at levere det tilbudte antal midlertidige beredskaber i den behandlingskrævende ambulancekørsel på Fyn efter at det yderligere beredskab på Ærø bliver leveret

12 Spørgsmål & Svar 12 af pkt Skal tilbudsgiver bære udgiften til flytning af kommunikationsudstyr til nye køretøjer. Har ordregiver specielle krav til den underleverandør tilbudsgiver anvender til flytningsopgaven? Udbudsbekendtgørelsen, Udbudsbetingelserne pkt og Udkast til kontrakt pkt. 7.d. Udfasningsperiode Ordregiver opfordres til at fastsætte et varsel 8 eksempelvis 12 måneder) for hvornår udfasningsperioden begynder og hvor lang den vil være. Udbudsbetingelserne pkt Vil ordregiver som en del af evalueringen åbne mulighed for besigtigelse af køretøjer der i alt væsentlighed lever op til det tilbudte? På den måde får ordregiver mulighed for bedre at danne sig indtryk af den tilbudte løsning, såfremt han under tilbudsevalueringen finder det nyttigt. pkt og Tilbudsgiver pålægges jf. krav 0.1.1, og at overholde en række love og normer. For at tilbudsgiver altid kan sikre dette, opfodres ordregiver til at lave en specifik udtømmende liste over det af ordregivers udstyr som ved udførsel af forskellige skal kunne medbringes i køretøjerne, så tilbudsgiver kan tager hensyn til dette. Alternativt bør regionen påtage sig ansvaret for det udstyr den medbringer i ambulancerne lever op til de nævnte love og normer. Kan tilbudsgiver lægge til grund, at ordregiver bærer ansvaret for overholdelse af normer og love for kørsel med udstyr der ikke er specificeret i udbudsmaterialet? Der en fejl i formuleringen af mindstekravet. Der menes, at ordregiver vil betale for installation af kommunikationsudstyret en gang i et antal køretøjer svarende til antallet af beredskaber pr. delaftale i den første 5-års driftsperiode samt for overflytning af kommunikationsudstyret til samme antal nye køretøjer en gang i den sidste 5- års driftsperiode. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #4 Ordregiver fastholder formuleringer omkring udfasningsperiode i udbudsbekendtgørelsen, udbudsbetingelserne og i udkast til kontrakt. Nej, ordregiver ønsker ikke mulighed for besigtigelse af køretøjerne i forbindelse med tilbudsevalueringen. I henhold til pkt mindstekrav i Kontraktbilag 1 Generelle Kravspecifikation skal leverandøren senest 3 måneder før driftsstart på ordregivers forespørgsel kunne fremsende dokumentation fra uvildigt og uafhængigt teknologisk institut eller tilsvarende instans på at de tilbudte køretøjer og deres kørselsrelaterede udstyr og deres behandlingsrelaterede udstyr/materiel efterlever alle mindstekravene i kontraktbilag 1 samt leverandørens tilbudte specifikationer udover mindstekravene i kontraktbilag 1. Der henvises til pkt. 9.a. Generelt i Udkast til Kontrakt for en liste over det af ordregivers udstyr og løsøre som ordregiver vederlagsfrit stiller til rådighed for leverandøren som en brugsret i forbindelse med opfyldelse af leverandørens forpligtelser efter denne kontrakt. Ordregiver vil sikre, at det oplistede udstyr og løsøre under pkt. 9.a. overholder gældende love og normer i Danmark. Ordregiver vil ligeledes sikre, at andet udstyr og løsøre ejet af ordregiver, der på ordregivers foranledning skal medbringes i køretøjerne overholder gældende love og normer i Danmark.

13 Spørgsmål & Svar 13 af 14 Udkast til kontrakt pkt. 19d. Det anføres, at Region Syddanmark kan hæve, hvis Leverandøren gentagne gange bliver pålagt at betale bod.. Ordregiver opfordres til at knytte hæveadgangen til et objektive forhold, f.eks. at den samlede ifaldne bod når en bestemt størrelse. Alle formuleringerne i pkt. 19d i Udkast til Kontrakt fastholdes. 33 Det anføres at det udgør væsentlig og hæveberettigende misligholdelse af kontrakten, såfremt "Leverandøren undlader at stille det til Kontraktens opfyldelse tilstrækkelige, kvalificerede og relevante personale til rådighed. Ordregiver opfordres til at modificere vilkåret, således at retten til at hæve og kræve erstatning kan ske, når: "Leverandøren på væsentlige områder og uden at efterkomme Kundens påkrav herom gentagne gange undlader at stille det til Kontraktens opfyldelse tilstrækkelige, kvalificerede og relevante personale til rådighed." Ordregiver opfordres til at lade overtrædelser af markedsføringslovgivningen udgå som selvstændigt hævebegrunde forhold, med mindre overtrædelsen knytter sig specifikt til ydelsen omfattet af kontrakten. Udkast til kontrakt pkt. 7.c.2 Formuleringen indeholder en usikkerhed som vil påvirke prissætningen. Regionen kan for at afbøde dette ændre formuleringen til skal leverandøren kompenseres med hvad der svarer til negativ kontraktopfyldelse I øvrigt kan en formulering omkring at adgangen til ekstraordinær opsigelse kun gælder hvis ændringerne er til væsentlig økonomisk skade for regionen afbøde prissætningsrisikoen yderligere. Udkast til kontrakt pkt. 7.b Regionen opfordres til at tilføje at leverandøren ikke skal afholde omkostningen til udskydelse af driftsstart såfremt forsinkelsen skyldes regionens forhold. Alle formuleringerne i pkt. 7.c.2 i Udkast til Kontrakt fastholdes. Formuleringerne i pkt. 7.b i Udkast til Kontrakt fastholdes.

14 Spørgsmål & Svar 14 af 14 Udkast til kontrakt pkt. 19 c Kontraktudkastet indeholder ansvarsbegrænsning for person og tingsskade, men ses ikke at indeholde nogen ansvarsbegrænsning for formuetab. Regionen opfordres til at indsætte en sådan, eventuelt med inspiration fra region hovedstadens materiale som indeholder en sådan paragraf. Udkast til kontrakt pkt. 8 c Det angives at leverandøren skal levere ydelserne i den kvalitet og leveringssikkerhed der til enhver til svarer til hvad der indenfor det relevante område betragtes som god praksis blandt førende leverandører. Hvilket umiddelbart virker ganske relevant. Det skabes imidlertid uklarhed om række vidden af leverandørens forpligtigelser. Regionen opfordres derfor til at fjerne vilkåret. Alternativt forholder sig til hvem der har den faglige ekspertise til at afklare eventuelle tvister. Udkast til kontrakt pkt. 16.a-b og 15d Formuleringerne i pkt. 19.c i Udkast til Kontrakt fastholdes. Formuleringerne i pkt. 8.c i Udkast til Kontrakt fastholdes. 38 Såfremt ordregiver kun mener underleverandører til udførsel af selve kørselsopgaven kan dette med fordele klargøres. Såfremt ordregiver mener alle tilbudsgivers underleverandører, eksempelvis også leverandører af motorolie, kan dette for at undgå unyttigt arbejde for både ordregiver og leverandør ændres til væsentlige underleverandører eventuelt nærmere defineret, eksempelvis som leverandører hvis tekniske eller økonomiske kapacitet tilbuddet har været baseret på. Formuleringer vedr. underleverandører i udkast til kontrakt vil blive specificeret. Ændringerne fremgår af Rettelsesblad #4.

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser og kontraktbilag (23. april 2014)

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser og kontraktbilag (23. april 2014) Rettelsesblad #1+2+3+4+5 1 af 14 Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser og kontraktbilag (23. april 2014) Udbudsbetingelsernes pkt.1.10.2 Økonomisk og finansiel kapacitet Den sidste linje under

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Torsdag d. 3. juli 2014 Informationsmøde: Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Sagsnr. 13/39222 Agenda Velkomst og praktiske detaljer

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

27. april Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter. Sagsnr. 15/6117. Form

27. april Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter. Sagsnr. 15/6117. Form 27. april 2015 Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter 1 Sagsnr. 15/6117 Velkomst og praktiske detaljer Først laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet Dernæst udleveres

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland 26-05-2015 Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af Cochlea implantater med tilbehør 2013/S

Spørgsmål og svar. Udbud af Cochlea implantater med tilbehør 2013/S Spørgsmål og svar 2013/S 069-114550 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.:

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1 af 6 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

28. maj Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense. Universitetshospital, Svendborg Sygehus og. Sygehusenheden Ringe. Sagsnr.

28. maj Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense. Universitetshospital, Svendborg Sygehus og. Sygehusenheden Ringe. Sagsnr. 28. maj 2013 Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og Sygehusenheden Ringe Sagsnr. 13/5010 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk Velkommen Informationsmøde for udbud af brystimplantater www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse, Region Midtjylland Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder. Sagsnr.

Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder. Sagsnr. 14.05.2014 Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder Sagsnr. 14/1042 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 11/17222 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE 1 af 7 SPØRGSMÅL & SVAR RM s tjekliste for tilbudsgiver omfatter hverken Udkast til Kontrakt eller Udkast til kontrakt & kontraktbilag 5, 6 og 7. For god ordens 1 Kontraktbilag 5, 6 skyld bedes RM bekræfte,

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Elektroder til måling af EKG, elektroder til de neurofysiologiske afdelinger samt neutralelektroder

Velkommen. Udbudspræsentation af Elektroder til måling af EKG, elektroder til de neurofysiologiske afdelinger samt neutralelektroder Velkommen Udbudspræsentation af Elektroder til måling af EKG, elektroder til de neurofysiologiske afdelinger samt neutralelektroder www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbudets gennemførelse

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

Det accepteres at tilbudsgiver oplyser antal måtter i stedet for omsætning.

Det accepteres at tilbudsgiver oplyser antal måtter i stedet for omsætning. Sagsnr. 1-23-4-101-15-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af måtteservice 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3 Oplysninger

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune Offentligt udbud Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner i Rudersdal Kommune 1. Generelle udbudsbetingelser 15.12.2017 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr. 1-23-4-101-22-13. 1 af 5. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr. 1-23-4-101-22-13. 1 af 5. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE 1 af 5 SPØRGSMÅL & SVAR RM s tjekliste for tilbudsgiver omfatter hverken Udkast til Kontrakt eller Udkast til kontrakt & kontraktbilag 5, 6 og 7. For god ordens 1 Kontraktbilag 5, 6 og 7 skyld bedes RM

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem Sagsnr. 1-23-4-101-1-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Spørgsmål skal sendes pr. til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011.

Spørgsmål skal sendes pr.  til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011. Spørgsmål & svar Vikarbureauydelser (sags nr. 2011102110) Spørgsmål & svar udgives i anonymiseret form, på baggrund af spørgsmål fra tilbudsgiverne. Spørgsmål og svar skal i forhold til udbudsmaterialet

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 3 Udbud af projektet Oplevelsesbaseret Kystturisme

Sagsnr Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 3 Udbud af projektet Oplevelsesbaseret Kystturisme Sagsnr. 1-33-76-22-2-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 3 Udbud af projektet Oplevelsesbaseret Kystturisme Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 I Bilag 8 i udbudsmaterialet omtales registerbaseret

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart 01.09.2016 Indhold Prisaftale på bandager og ortoser i Assens Kommune... 3 1. Indledning... 3 1.1 Generel

Læs mere

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver.

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver. Sagsnr. 1-3-4-101-10-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Op-beklædning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vedr. teknisk kapacitet:

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Spørgsmål og svar. Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale

Spørgsmål og svar. Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale Notat 3. november 2015 J.nr. 15-2906701 ICE, Jura og Stab MTG Spørgsmål og svar Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale udbud. Det første

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Sundhedsplanlægning

Læs mere

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er:

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er: Notat J.nr. 14-4989032 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af konsulentbistand til beregningsmotor, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S 231-407652 opdateret 7. januar 2015 ICE, Jura og stab MTG Nr.

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 11.12.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S234-424770 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler Assens Kommune Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk. 3500 kg ladbiler Marts 2016 Side 2 Indhold Side 1. INDLEDNING... 3 2. TIDSPLAN... 3 3. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 4. OPGAVENS OMFANG... 3 5. UDBUDSMATERIALE...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Katja Høegh, Mette Langborg, Preben Dahl, Lene Ravnholt)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Katja Høegh, Mette Langborg, Preben Dahl, Lene Ravnholt) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8529 (Katja Høegh, Mette Langborg, Preben Dahl, Lene Ravnholt) 5. februar 2015 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Jens Munk Plum, København) mod Region Syddanmark

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 13.05.2013 1 Spørgsmål & Svar Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S 075-125509 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er

Læs mere

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer Sagsnr. 1-23-4-72-14-12/ EU udbud 2013/S 178-306796 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af fleksible video- og fiberendoskoper med trolleyudstyr Spørgsmål og svar til UDBUDSBETINGELSERNE Nr.

Læs mere

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler?

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler? Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbetingelserne pkt. 3.1,

Læs mere

Spørgsmål og svar. Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale

Spørgsmål og svar. Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale Notat 28. oktober 2015 J.nr. 15-2906701 ICE, Jura og Stab MTG Spørgsmål og svar Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale udbud. Det første

Læs mere

spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese

spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese Spørgsmål 1 Skal der afgives ens priser for skinner, skruer, søm m.m. jvf. Punkt 1.21.1. Svar 1 Spørgsmål 2

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261. Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker. Region Midtjylland

Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261. Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker. Region Midtjylland Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261 Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Spørgsmål 2 Svar 2 Spørgsmål 3 Svar 3 Spørgsmål 4 I blandt kravene

Læs mere

Opdateret d. 7. oktober Det accepteres at tilbudsgiver oplyser antal måtter i stedet for omsætning.

Opdateret d. 7. oktober Det accepteres at tilbudsgiver oplyser antal måtter i stedet for omsætning. Sagsnr. 1-23-4-101-15-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af måtteservice Opdateret d. 7. oktober 2014 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet 1. INDLEDNING Kulturstyrelsen inviterer hermed virksomheder til at byde på opgaven

Læs mere

Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer

Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer (spørgsmål og svar pr. 21. november 2012 findes nederst i dokumentet) Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmateriale Besvarelse af spørgsmål modtaget indtil

Læs mere

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Besvarelse af spørgsmål til udbudsbekendtgørelse 2013/S 220-383535 Energistyrelsen har modtaget en række spørgsmål til udbud af markedsføringsindsats

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier. Indkøb & Medicoteknik

Velkommen. Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier. Indkøb & Medicoteknik Velkommen Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbudets gennemførelse

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009 Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.9.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 15. oktober 2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Sprøjter/kanyler, infusion/transfusion samt epidural/spinalsæt Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S 74-122207 pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Udbudsbilag 4, delaftale 1, Low flux: Ønskes en eller to

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016 17. november 2016 Hovedentreprise vedrørende facadeudskiftning etape 4, SVS Esbjerg 1. Indledning Region Syddanmark udbyder etape 4 af facadeudskiftning på dele af sengebygning C1 på Sydvestjysk Sygehus,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8529

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8529 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8529 (Katja Høegh, Mette Langborg, Preben Dahl, Lene Ravnholt) 5. februar 2015 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Jens Munk Plum, København) mod Region Syddanmark

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S 125-255498 Dato for offentliggørelse: 10.07.2017 Nummer Spørgsmål Svar 1 I materialet står der, at man godt må tilbyde

Læs mere

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786 3. September 2010 Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel Sagsnr. 10/2786 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Kravspecifikation Tilbudspriser

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af kanylebokse 13.03.2014 www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Karin Leth Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Der er til dags dato modtaget og besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2015/S 171-310707. Indkøb, montering og installation af. endoskopiske vaskemaskiner og tørreskabe

UDBUDSBETINGELSER. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2015/S 171-310707. Indkøb, montering og installation af. endoskopiske vaskemaskiner og tørreskabe UDBUDSBETINGELSER Offentligt udbud EU-udbud nr. 2015/S 171-310707 Indkøb, montering og installation af endoskopiske vaskemaskiner og tørreskabe Sagsnummer: 1-23-4-101-35-15 Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse

Læs mere

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe Ordregivers svar på de spørgsmål der er indkommet vedr. legetøj og institutionskøretøjer. Spørgsmål er - i anonymiseret form - markeret med sort og svar er markeret med blåt. 1. I Tilbudslistens fane 1

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. -23-4-82--3 Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål og svar vedrørende UDBUDSMATERIALET (Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken): HUSK

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

Udbud af jagt Fase 2

Udbud af jagt Fase 2 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Udbud af jagt Fase 2 Udbudsbetingelser Postadresse Arsenalvej 55 9800 Hjørring CVR: 16 28 71 80 EAN: 5798000201286 Telefon 72 31 30 00 Telefax 33 32 10 29

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Ordregivende myndighed... 3 3 Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4 Virksomhedens generelle

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 1 Informationsmøde vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 18. december 2015 Dagsorden

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 VS. 2 Nielsen & Thomsen Advokatpartnerselskab Østbanegade 55 2100 København

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Offentliggørelses tidspunkt Afleveringstidpunktet Spørgsmål

Læs mere

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning 2017-2021, Jammerbugt Kommune 1 Parterne Mellem Jammerbugt Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Sigsgårdsvej 14 9490 Pandrup CVR: 29 18 94 39

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør www.regionmidtjylland.dk Dagens program Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. De udbudte aftaler... 5

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 UDBUDSBETINGELSER for Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 2 1. DE ORDREGIVENDE MYNDIGHEDER Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Region Syddanmark

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vi det være tilladeligt at udarbejde

Læs mere

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Spørgsmål 1: Vi vil gerne spørge om vi ikke kan garantere overfor udbyder at følgende er i orden:

Læs mere

Sagsnr. 14/7825 Udbudsmateriale - Offentligt udbud Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport UDBUDSMATERIALE

Sagsnr. 14/7825 Udbudsmateriale - Offentligt udbud Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport UDBUDSMATERIALE UDBUDSMATERIALE Offentligt udbud Ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport i Sagsnr. 13/41623 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 UDBUDSBETINGELSER... 2 1.1 Indledning...

Læs mere

Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD?

Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD? Kontraktbilag 1 - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnummer: 1-23-4-72-16 Udbud af vaskeriydelser Nr. Dato for Spørgsmål Dokument som spørgsmålet vedrører Spørgsmål Svar Dato for offentliggørelse

Læs mere