EU-udbud 2012/S på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner"

Transkript

1 EU-udbud 2012/S på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Jeg er interesseret i vareoversigten på delaftale 2 fødevare. I Bilag 1B Tilbudsliste for delaftale 2 er de 1 produkter der efterspørges på delaftale 2 beskrevet Der er valgt at køre efter indeks Prisindeks7 Med baggrund i indsamlingsmetoden: Nettoprisindekset opgøres på baggrund af ca priser, der indsamles fra ca butikker, virksomheder og institutioner over hele landet. Priserne indsamles ved indberetning pr. brev, ved anvendelse af prislister for større kæder mv. eller ved hjælp af prisindsamlere, der besøger de enkelte forretninger. Herudover hentes en række priser på Internettet. Langt de fleste priser indsamles månedligt. For varer og tjenester, hvor priserne typisk ændrer sig med lavere hyppighed, indsamles priser sjældnere, fx kvartalsvist eller halvårligt. Vægtgrundlaget for de detaljerede indeks (basisindeks) er opgjort på grundlag af nationalregnskabets opgørelser af husholdningernes udgifter til forbrug på dansk område, suppleret med forbrugsundersøgelsens oplysninger om den detaljerede fordeling af de danske husholdningers forbrug. For en række varer indberettes udover priser ligeledes oplysninger om alkoholprocent og emballagetype til brug ved afgiftsberegningen. Oplysninger fra skatteministeriet om de indirekte skatter og afgifter indgår også i beregningen af indekset. De reguleringsmodeller der er beskrevet i udbudsmaterialet fastholdes af Udbyder. Svar Anser vi denne værende baseret på de priser dansk detail har og ikke Foodservice som dette udbud henvender sig til. Er det muligt, at den valgte reguleringsmodel på Lam og Kødpålæg af lam gøres til den generelle reguleringsmetode? Den valgte reguleringsmetode på kød og fjerkræ ligger som op af udvalgte leverandører (Danish Crown, Rose Poultry og Lantmannen Danpo) giver ikke nødvendigvis et billede af markedssituationen på det europæiske marked Kan anden reguleringsmetode anvendes Fx samme som i Lam og kødpålæg? Da fersk kød bliver indkøbt til dagspriser mener vi, hver 3 måned er for lang tid at holde kødpriserne, Er der mulighed for, at ændre det til hver måned? De reguleringsmodeller der er beskrevet i udbudsmaterialet fastholdes af Udbyder. Reguleringsmodeller for fersk kød ændres, så det bliver muligt at prisregulere på månedsbasis. Se rettelsesblad 1.

2 Under bilag 2 kravspec. Står der under punkt 6.1 at snitgrønt skal leveres inden for 24 timer efter forarbejdning. Kan dette punkt slettes, da det ikke er et lovkrav, at der påføres produktionstidspunkt på produkterne, men kun dato.? Under bilag 2 kravspec. Punkt De enkelte institutioner skal kunne bestille varer indtil kl. 14 dagen før levering. Er der mulighed for at man kan påføre en regel der hedder inden kl. 10 mht.snitgrønt? Jeg har kigget på jeres udbud og vil spørge om det er korrekt at det ikke er muligt at byde på leverancer af økologiske varer alene? Såfremt man har intentioner om at opfylde regeringens målsætning på 60% økologi i alle offentlige måltider inden 2020, ville det da være smartest også at få tilbud fra økologiske grossister, som har et bredt sortiment på området Hvornår regner I med, at have taget stilling til de punkter, vi snakkede om på spørgemødet d. 25?? Skal Vi forstå det sådan, at I fastholder prisreguleringsmodellen med nettoprisindekset til delaftale 2 øvrige? jf. pkt. 3.1 (kravspecifikationen) HHO stiller under pkt. 3.1 krav om at den enkelte institution selv skal kunne bestemme hvilke frugter (og antal af den enkelte frugt), der skal indgå i de forskellige frugtkasser. Dette krav vil gøre frugtkasserne meget dyre for institutionerne, i det tilbudsgiverne vil blive nødt til at prisfastsætte kasserne ud fra risikoen for at institutionerne vil vælge de dyreste stykker frugt. Dertil kommer, at ordrehåndteringen og pakningen af frugtkasserne skal ske individuelt og manuelt. Vil HHO overveje at lade dette krav falde? Punkt 6.1 ændres se ny udgave af kravspecifikation af dato Ja. Se ny udgave af kravspecifikation af dato Det er korrekt. Den offentliggøres referat af mødet samt ændringer til udbudsmaterialet. Ja de eneste ændringer der foretages til prisreguleringer fremgår af udbudsbrevet offentliggjort i går. Udbyder har i dag selv mulighed for at tilpasse frugtkasserne uden at det er fordyrende og ønsker i den fremtidige aftale ikke at blive dårligere stillet. Udbyder stiller i kravspecifikationen krav om der skal kunne leveres frugtkasser med forskellige antal frugter. På tilbudslisterne for frugt og grønt (både konventionel og økologisk) er der stillet krav til bestemte størrelser på frugtkasser. Udbyder kan ikke ændre i størrelserne på frugtkasserne. Derover skal det pointeres at maksimalt halvdelen af frugterne må være af samme slags. Netop for at undgå at man alene vælger bananer (en dyr frugt). Det skal også pointeres at Udbyder ikke har stillet krav til hvilke sorter af den enkelte frugt der skal tilbydes. Herudover har Udbyder også afgrænset til at der kun kan vælges mellem nedenstående frugter: Æbler Pærer Bananer

3 Blommer Nektariner/ferskner Clementiner Appelsiner Kiwi jf. pkt. 1.6 (udbudsbetingelser) næstsidste afsnit (vedr. vare- og priskatalog til KMD OPUS Da branchen generelt har problemer med at få adgang til komplette varekataloger for de varer der tilbydes (f.eks. er langt fra alle producenter medlem af FoodSam), vil det være vanskeligt at fremskaffe varebeskrivelser, billeder og informationer på samtlige af de 2412 varer som HHO efterspørger i udbuddet (samt øvrigt sortiment) inden aftalens ikrafttræden. Er det korrekt forstået at HHO ikke stiller krav om at ALLE data skal være tilgængelige ved aftalestart? Udbyder (HHO) vil ikke frafalde kravet. I forhold til Udbyders e-handel ved KMD OPUS gøres der her opmærksom på, at måden som dette vil fungere på, er igennem såkaldte punch out kataloger. Ved hjælp af et punch out katalog kan institutionerne foretage indkøb på Tilbudsgivers webshop via et link fra KMD OPUS E-indkøb og returnere til OPUS E-indkøb og gøre bestillingen færdig. Derfor frafaldes kravet om varekataloger til Udbyders e-handel. Dog er det et krav fra Udbyder, at aftalevarerne markeres tydeligt i Tilbudsgivers webshop, så institutionerne kan se hvilke varer, der er omfattet af aftalen. I Bilag 2 kravspecifikation pkt. 5 Minimumskrav til produktdata stilles der krav om, at Tilbudsgiver løbende skal kunne levere produktdata på Tilbudsgivers webshop på samtlige af de varer, der er omfattet af udbuddet. Produktdata skal som minimum omfatte: varenummer, produktnavn, varedeklaration, varens oprindelse, kvalitetsklassifikation, produktbeskrivelse, relevant mærkning og et foto af en kvalitet, der tåler sammenligning med den fysiske vare. Udbyder har forståelse for, at Tilbudsgiver kan have svært ved at få alle oplysninger fra fødevareproducenterne og kan derfor acceptere, at ikke alle data kan være tilgængeligt ved aftalestart, men hurtigst muligt herefter jf. pkt. 1.5 levering (udbudsbetingelserne): Udbuddet omfatter +303 leveringer om ugen, ud af disse skal 144 Se ny version af udbudsbrevet med ændringer af proceduren omkring e-handel. Der er ikke udliciteret nogen køkkener i Hedensted Kommune.

4 leveres mellem Det stiller meget store krav til logistikken, og vil gøre aftalen meget fordyrende for de større køkkener i Horsens som er omfattet af aftalen. Som leverandør vil vi være nødt til at prisfastsætte i forhold til den dyre logistik. De større køkkener i Odder og Hedensted er udliciteret, og vil derfor ikke være en del af aftalen. Vil HHO overveje at indføre et leveringsgebyr for de institutioner, som handler for mindre end f.eks. kr. 1000,- pr. leverance? I Odder Kommune skal 4 borgere, på Stenslundcentret og Plejeboligerne Bronzealdervej, 4 dage om ugen have leveret mad fra en ekstern madservice-leverandør. De resterende 3 dage producerer de to plejehjem selv maden og køber altså ind på aftalen, der udbydes her. Udover dette er ingen køkkener udliciteret i Odder Kommune. Udbyder har rettet bilag 8 Leveringsadresser og fakturering, således det fremgår, hvilke institutioner der har produktionskøkken/ ikke produktionskøkken. Da det i 8 i Rammekontrakten er angivet at institutioner, der ikke producerer mad maksimalt kan få leveret 2 gange om ugen og institutioner med produktionskøkken maksimalt kan få leveret 3 gange om ugen, kan Tilbudsgiver udregne det maksimale antal af ugentlige leveringer, såfremt alle institutioner vælger at få leveret det maksimale antal gange. Dog bemærkes det, at produktionskøkkener indenfor Ældreservice i Odder Kommune maksimalt kan få leveret 2 gange ugentligt ligesom institutioner, der ikke producerer mad. Det skal dog fra Udbyders side pointeres, at langt de fleste dagsinstitutioner gerne vil nøjes med en enkelt ugentlig levering, såfremt der kan leveres mælk, brød og grøntsager, der kan holde til næste leveringsdag. I dag er det Udbyders opfattelse, at dette kan være svært for Tilbudsgiver at leve op til, og derfor fastholdes kravet om de op til 2 ugentlige leveringer. I forhold til leveringstidstidsrummet kan Udbyder i bilag 8 Leveringsadresser og fakturering tælle, at 32 leveringssteder ønsker levering indenfor dette tidsrum (i alt 73 ugentlige leveringer, når de er ganget op med deres maksimale antal leveringer). Udbyder vil gerne understrege, at der er tale om ønsker fra institutionernes side og at Tilbudsgiver i samråd med de enkelte institutioner skal fastlægge de endelige leveringstidspunkter. Her kan Tilbudsgiver foreslå andre tidspunkter og evt. natlevering.

5 Hvis Tilbudsgiver er uenig i opgørelsen af antal ugentlige leveringer, beder Udbyder om, at der igen stilles spørgsmål til dette og samtidig begrundes for anden opgørelse. HHO har i dette udbud valgt at der ikke skal indføres leveringsgebyr for de institutioner, der handler for mindre end f.eks kr. pr. leverance, da HHO ønsker at ligestille alle institutioner, store som små. Derfor svares der nej til spørgsmålet Da de spørgsmål vi har stillet d. 1. november 2012, er afgørende for om vi byder på HHO s udbud af fødevarer, vil vi meget gerne vide, hvornår HHO forventer at kunne besvare de to spørgsmål som endnu er ubesvaret? Vedr. pkt. 2.2 Formkrav Der skal i 1 eksemplar medsendes materiale,kataloger eller datablade, hvor de tilbudte varer og tilhørende detailbeskrivelser fremgår. Gælder dette for delaftale 1? Hvis ja? Hvor detaljeret materiale ønskes Vedr. pkt Udvælgelseskriterier / Teknisk og faglig formåen. Referenceliste over de 3 betydeligste, sammenlignelige leveringer, der er udført i løbet af de seneste 3 år, med beskrivelse af leverancerne og angivelse af kontaktpersoner. Menes der ordre til plejecentre, skoler o.lign? Hvor detaljeret skal beskrivelsen være? Kan beskrivelsen evt. være en fakturakopi? Se ny version af Bilag 8 Leveringsadresser og fakturering Spørgsmålene besvares i dag Ja, dette gælder også for delaftale 1. I forhold til detaljeringsgraden af det medsendte materiale til delaftale 1, så ønskes der for hver vare; oplysninger om kvalitet (fx klasse I), oprindelsesland og/eller producent, varebeskrivelse (fx rød peberfrugt) og evt. billede. Med Referenceliste over de 3 betydeliste, sammenlignelige leveringer menes, ordrer til andre kunder af samme omfang, som der efterspørges i dette udbud. Hvis ikke der kan anføres 3 referencer eller referencer overhovedet skal grunden angives i Bilag 6. I forhold til beskrivelsen skal Bilag 6 anvendes. Kolonnen Beskrivelse af levering kunne fx udfyldes med Levering af frisk frugt og grønt til X- købing Kommune. Beskrivelsen kan ikke være en fakturakopi, da Bilag 6 skal anvendes.

6 I punkt 2.2 formkrav i udbudsmaterialet står der følgende: Vedr. Bilag 1A Vacumpakkede kartofler Der skal i 1 eksemplar medsendes materiale, kataloger eller datablade, hvor de tilbudte varer og tilhørende detailbeskrivelser fremgår Er udbyder godt klar over hvor mange papirer der skal printes ud og ringbind der skal laves for at dette krav kan opfyldes? Det er 2269 varelinier der kan bydes med i selve aftalen og evt. flere tusinde varer udover. Selvom det måske kun er de varer der er i aftalen der skal sendes materiale på, er det et enormt ressource spild at printe så mange papirer der i dag findes på de fleste hjemmesider. Det er 1-2 sider pr. varenr., der skal printes. Kan dette krav tilrettes, så der ikke skal medsendes alle disse papirer, men at udbyder kan finde materialet på tilbydes hjemmeside? Pos.nr Der ønskes mængde 3 kg, kan det ændres til 2-3 kg. Som i eksempel 2 med appelsiner (10-13kg) Spørgsmål 1: Bilag 1B Tilbudsliste delaftale 2: Is - 2 Mejeriprodukter - 2 Tilbudt enhed (Det skal altid være muligt at købe 1 af enheden) pindis. Udbyder anerkender, at der ville blive tale om store mængder papir. Derfor vil Udbyder lade det være op til Tilbudsgiver, om materialet medsendes i papirform eller vedlægges tilbuddet i elektronisk form. Udbyder ønsker, at materialet medfølger tilbuddet for at undgå situationer, hvor Udbyder ved at skulle finde det på Tilbudsgivers hjemmeside, enten ikke kan finde varen eller tilhørende materiale. Dette ville kunne betyde, at Tilbudsgiver er ukonditionsmæssig. Derfor skal Tilbudsgiver medsende materiale, kataloger eller datablade, hvor de tilbudte varer og tilhørende detailbeskrivelser fremgår enten i papirform eller i elektronisk form. Ja, vedr. pos.nr. 129, 220, 221, 222, 223 og 224 kan den ønskede mængde ændres fra 2 kg til 2-3 kg. For svar se nederst i dokumentet. BEMÆRK I forbindelse med spørgsmålet er Udbyder blevet opmærksom på at kolonnen Indpakning mangler i fanebladene Øko frisk frugt og grønt - 2 og Frost Grønt, Frugt 2 derfor bedes Tilbudsgiver angive indpakningen i kolonnen Varebeskrivelse For os giver det ikke rigtig nogen mening at man skal kunne bestille f.eks. 1 stk. pindis. Det er også vanskeligt at levere alle små yoghurt i én enhed (f.eks. 150 ml, som på food service markedet ofte kun sælges som 1 x 6 stk.)

7 Vil HHO frafalde dette krav, som gælder generelt for øvrigt sortiment - for is og mejeriprodukter? Spørgsmål 2: Bilag 1B Tilbudsliste delaftale 2: Økologisk frugt og grønt Vedr. position Det kræver en økologi autorisation at ompakke / pakke enkelt stk. frugter (efter kundens eget valg) ned i en kasse. Det betyder at en totalleverandør (grossist) uden økologi autorisation vil være nødsaget til at sende denne opgave (outsource) ud af huset med deraf fordyrende produktionsomkostninger til følge KS Frugtkasse m/30 stk frugt, ØKO 0 19 KS Frugtkasse m/40 stk frugt, ØKO 1 19 KS Frugtkasse m/50 stk frugt, ØKO 2 19 KS Frugtkasse m/60 stk frugt, ØKO 3 19 KS Frugtkasse m/80 stk frugt, ØKO 4 5 KS Frugtkasse m/100 stk frugt, ØKO Vi vil gerne henvise til spørgsmål/svar nr. 10, der er besvaret 2. november. Det vil sige, at vi fastholder kravet angående frugtkasserne og at de ikke udgår fra tilbudslisten. Dette gør Udbyder bl.a. fordi Udbyder har forstået at samme krav er gældende, når frugt og grønt skal sælges enkeltvis, f.eks. hvis en kasse blomkål ompakkes for at kunne sælge dem enkeltvis. Hvis dette ikke er tilfældet vil Udbyder gerne opfordre til at der stilles spørgsmål igen. BEMÆRK Udbyder er i forbindelse med spørgsmålet blevet opmærksom på, at der er fejl på Bilag 2 Tilbudsliste 1B på fanen Øko frisk frugt og grønt i position Det skal stå blommer i stedet for pære. Ligeledes mangler der en henvisning for de 3 positioner i kolonnen Krav til kvalitet m.m. til Bilag 2 Kravspecifikation. Et forslag kunne være at lade disse positioner være en del af delaftale 1, så institutionerne får mulighed for at købe varerne til en rimelig pris. Vil HHO overveje at lade disse positioner udgå af tilbudslisten (delaftale 2)?

8 Svar på spørgsmål nr. 18: I forhold til delaftale 2 er den på den første fane Introduktion i regnearket indsat forklaringer bl.a. nedenstående. Udbyder vil fremhæve at forklaringerne er gældende for alle faneblade på delaftalen. Udbyder beklager, at teksten er faldet ud i nogle af fanerne der ender på 2. Varebeskrivelse - her skal Tilbudsgiver beskrive den tilbudte varer Indpakning - her skal Tilbudsgiver hvilken indpakning den "tilbudte enhed" leveres i. Udbyder anvender følgende forkortelser; PS (pose el. net), BDT (bundt), PK (Pakke), BK (Bakke). Tilbudt enhed (Det skal altid være muligt - her skal Tilbudsgiver angive den tilbudte enhed (f.eks. L (for liter) eller KG (for at købe 1 af enheden) kg)) Mængde - her skal Tilbudsgiver angive den mængde der er i den "tilbudte enhed". Udbyder vil belyse forklaringen med forskellige eksempler nedenfor: Varebeskrivelse Indpakning Tilbudt enhed Mængde Chokolade pindis** PK L 2,5 Chokolade pindis *** PAPIR STK 1 6 stk. Kakaomælk af 0,2 L**** PK L 1,2 6 stk. Yoghurt naturel af 150 ml**** PK L 0,9 ** Her skal den mindste enhed man skulle kunne købe være 1 pakke chokolade pindis af 2,5 L. *** Her skal den mindste enhed man skulle kunne købe være 1 stk. chokolade pindis **** Her skal den mindste enhed man skulle kunne købe være 1 pakke kakaomælk med 6 stk. i en pakke af 1,2 L ***** Her skal den mindste enhed man skulle kunne købe være 1 pakke yoghurt med 6 stk. i en pakke af 0,9 L Det er Tilbudsgiver, der afgør, hvilken enhed de tilbyder et produkt i og dermed bestemmer om de vil tilbyde køb af f.eks. 1 stk. pindis. Hvis Tilbudsgiver vælger i kolonnen Tilbudt enhed at angive stk., så skal det være muligt at indkøbe 1 stk. af produktet. Derfor fastholder HHO kravet for øvrigt sortiment for is og mejeriprodukter.

EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner

EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 09-10-2012 10-10-2012 Jeg

Læs mere

EU-UDBUD 2012/S 194-319241 Varer Offentligt udbud

EU-UDBUD 2012/S 194-319241 Varer Offentligt udbud EU-UDBUD 2012/S 194-319241 Varer Offentligt udbud På levering af Fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner 05.11.2012 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 4 1.1 Generel beskrivelse af udbuddet...

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet 1 De anførte mål/størrelser må afvige med +/- 10% Der er tale

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Revideret version 6. august 2014 Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet 1. De anførte mål/størrelser

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Spørgemøde vedr. udbud på fødevarer

Spørgemøde vedr. udbud på fødevarer Spørgemøde vedr. udbud på fødevarer Deltagere: Søren Bertelsen, Dansk Cater Martin Glintborg, Dansk Cater Lene Uhrbrand, Kødgros Vest Ken Pedersen, Silkeborg Slagteren Gitte Benfeldt, Silkeborg Slagteren

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændring af udbudsmaterialet 1. Udkast til rammeaftale Rebild Kommune

Læs mere

Kravspecifikation for levering af proviant til fiskerikontrolskibene i NaturErhvervstyrelsen

Kravspecifikation for levering af proviant til fiskerikontrolskibene i NaturErhvervstyrelsen Kravspecifikation for levering af proviant til fiskerikontrolskibene i NaturErhvervstyrelsen 1 Indhold Introduktion... 3 Den ordregivende myndighed... 3 Omfang/levering... 3 Ordregivers mindstekrav og

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på Sygeplejeartikler og Engangs- og flergangshandsker Udbud nr. 10/4389

Spørgsmål og svar til udbud på Sygeplejeartikler og Engangs- og flergangshandsker Udbud nr. 10/4389 Nr. Spørgsmål Svar Generelle spørgsmål 1 - Pkt. 2.17.: Der skal i tilbuddet vedlægges gældende prisliste og oplyses en rabatsats for køb udover det i tilbudslisten anførte. Den nævnte rabatsats indgår

Læs mere

12-by udbud på kaffe, te og maskiner spørgsmål og svar. Dato Nr. Spørgsmål Svar 8. decem ber 2011

12-by udbud på kaffe, te og maskiner spørgsmål og svar. Dato Nr. Spørgsmål Svar 8. decem ber 2011 12-by udbud på kaffe, te og maskiner spørgsmål og svar. Dato Nr. Spørgsmål Svar 8. 1 Vi fremsender en anmodning om udsættelse af afleveringstidspunktet med tilbudsmaterialet. Kan rykkes fra d. 4/1-12,

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Revideret fra spørgsmål 8 Spørgsmål 1 Administrationsgebyrer: Skal det

Læs mere

Spørgsmål og svar 2 3. september 2015 EU-udbud på fødevarer

Spørgsmål og svar 2 3. september 2015 EU-udbud på fødevarer Spørgsmål og svar 2 3. september 2015 EU-udbud på fødevarer Nedenfor kan læses indkomne spørgsmål og svar: Spørgsmål er besvaret med orange skrift Spørgsmål til udbudsmaterialet: Spørgsmål 1: Spørgsmål

Læs mere

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål 07-06-2016 07-06-2016 2 07-06-2016 07-06-2016 Spørgsmål

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter

Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: Center for Ressourcer/jetc Sagsnr.: 14-0642-000021 Dato: 29. april 2015 Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter Spørgsmål

Læs mere

Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler

Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler EU-Udbud på Lyskilder og el-artikler 201x/S xx-xxxxxx Hermed uploades til orientering spørgsmål med tilhørende svar. Svar på spørgsmål 1-3, der er modtaget

Læs mere

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver.

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver. Sagsnr. 1-3-4-101-10-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Op-beklædning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vedr. teknisk kapacitet:

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende udbud af beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens

Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende udbud af beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende udbud af beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Dette faneblad er en instruktion til, hvordan Bilag 2 - Tilbudsliste skal udfyldes. Bilag

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 Stapler, ligeringsclips, trocar, veress kanyle og præparat opsamlingsposer til minimal invasiv kirurgi. 1: Kan det passe, at det ikke

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1-23-4-101-13-14

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1-23-4-101-13-14 1 af 14 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Kan I definere ekstra stærk stofkant?

Kan I definere ekstra stærk stofkant? Spørgsmål og svar Spørgsmål/svar i forbindelse med offentligt EU udbud vedr. møbler Der gøres opmærksom på, at spørgsmål og svar indgår som en del af udbudsmaterialet. Er der uoverensstemmelse mellem udbudsmaterialet

Læs mere

Publish date 5/10/2012 4:10 PM. Bid due date 5/29/2012 12:00 PM. Document due date 5/29/2012 11:59 AM. Change date 5/10/2012 4:07 PM

Publish date 5/10/2012 4:10 PM. Bid due date 5/29/2012 12:00 PM. Document due date 5/29/2012 11:59 AM. Change date 5/10/2012 4:07 PM Skoleartikler Info Version 3 Url http://com.mercell.com/permalink/32481768.aspx Tender type Tender Payment condition Net per 30 days Publish date 5/10/2012 4:10 PM Bid due date 5/29/2012 12:00 PM Document

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Personlig hygiejne og desinfektion 07/12232

Spørgsmål & Svar. Udbud af Personlig hygiejne og desinfektion 07/12232 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 07/12232 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

Referat Høringsmøde afholdt på Materielgården den 26.02.2016 fra kl. 10:00 12:00

Referat Høringsmøde afholdt på Materielgården den 26.02.2016 fra kl. 10:00 12:00 Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 01. marts 2016 Referat Høringsmøde afholdt på Materielgården den 26.02.2016 fra kl. 10:00 12:00 Deltagere på leverandørsiden (markedet): Würth, Bygma, Viggo Sørensen, Stark,

Læs mere

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet:

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: NOTAT Diabetes produkter - Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 21. maj 2015 Sagsbehandler: anlu05 Dok.nr.: 2015/0011374-1 Udbud og Indkøb Rettelser/tilføjelser

Læs mere

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122 J.nr. 13/17122 BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C T +45 72 27 00 00

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Alle spørgsmål er anonymiseret, spørgsmålene står med sort skrift og svaret står

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland Sagsnr. 1-23-4-101-2013 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Rammekontraktbilag C Tilbudsbesvarelse

Rammekontraktbilag C Tilbudsbesvarelse Rammekontraktbilag C Tilbudsbesvarelse 1 1 Indledning I nærværende kontraktbilag indføres de udbedte forhold jf. annonceringsmaterielet. Tilbudsgiver skal således indføre besvarelser til de enkelte elementer

Læs mere

Vejledning til papiraftalen

Vejledning til papiraftalen Vejledning til papiraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rammekontraktens

Læs mere

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune.

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Generell Informasjon Versjon 5 Url http://com.mercell.com/permalink/32303922.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Betalingsbetingelser

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect.

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect. Sagsnr. 1-234-101-30-12 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Personlige Hygiejneartikler og geler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-16 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret

Læs mere

HØRINGSMATERIALE Version: 04.12.2014

HØRINGSMATERIALE Version: 04.12.2014 Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende Legetøj (Inde og ude) Dette faneblad er en instruktion til, hvordan - skal udfyldes. - består af følgende faneblade: - Instruktion til - Krav

Læs mere

Indkøbsordning til visiterede borgere

Indkøbsordning til visiterede borgere Indkøbsordning til visiterede borgere Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/21403988.aspx Udbudstype Udbud Betalingsbetingelser Netto pr. 0 dage (kontant) Dato for offentliggørelse 20-08-2009

Læs mere

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest Indhold Generelle forhold... 4 Diverse spørgsmål... 4 Referenceliste... 5 Afsnit 2.10 - delaftaler... 6 Afsnit 2.15 udvælgelseskriterier... 7 Afsnit 2.16 tildelingskriterium... 8 Afsnit 2.3 sprog... 9

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Kapitel 2. Kravspecifikation Børnebleer

Kapitel 2. Kravspecifikation Børnebleer Kapitel 2 Kravspecifikation Børnebleer Juli 2014 Indholdsfortegnelse Kapitel 2 Kravspecifikation... 1 2.1 Sortiment... 1 2.2 Krav til varerne... 1 2.3 Krav til emballagen... 1 2.4 Miljøkrav... 1 2.5 Krav

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 04.03.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S 033-055930 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet.

Læs mere

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune EU-udbud 2018/S 074-163387 Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune - 13.07.2018 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 17-04-2018 17-04-2018 Vil referencer,

Læs mere

12-by udbud på kaffe, te og maskiner spørgsmål og svar. Dato Nr. Spørgsmål Svar 8. decem ber 2011

12-by udbud på kaffe, te og maskiner spørgsmål og svar. Dato Nr. Spørgsmål Svar 8. decem ber 2011 12-by udbud på kaffe, te og maskiner spørgsmål og svar. Dato Nr. Spørgsmål Svar 8. 1 Vi fremsender en anmodning om udsættelse af afleveringstidspunktet med tilbudsmaterialet. Kan rykkes fra d. 4/1-12,

Læs mere

Kravspecifikation i forbindelse med annoncering af frugtordning Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning

Kravspecifikation i forbindelse med annoncering af frugtordning Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning Kravspecifikation i forbindelse med annoncering af frugtordning Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning 1. Beskrivelse af opgaven Forvaltningen ønsker ugentlig levering af frugt til personalet.

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Udbud på håndværkerrammeaftale: Maler fagentreprise Svendborg Kommune Forår 2015

Udbud på håndværkerrammeaftale: Maler fagentreprise Svendborg Kommune Forår 2015 t d. 23. april 2015 Der blev afholdt informationsmøde den 23. april 2015 kl. 16.00-17.30 hos Svendborg Kommunes Center for Ejendomme og Teknisk Service, Kantinen, Svendborgvej 135, 5762 Vester Skerninge.

Læs mere

Kontraktbilag 6 Spørgsmål og svar til stomiprodukter. Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken

Kontraktbilag 6 Spørgsmål og svar til stomiprodukter. Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken Kontraktbilag 6 Spørgsmål og svar til stomiprodukter Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken Spørgsmål og svar vedrørende UDBUDSMATERIALET: 1 - Kan tilbudsgiver byde ind

Læs mere

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/32198716.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery Publish date 4/12/2012

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Orienteringsmøde den 24. marts 2015 vedrørende Skatteministeriets

Orienteringsmøde den 24. marts 2015 vedrørende Skatteministeriets Mødereferat 27. marts 2015 J.nr. 15-0073089 Orienteringsmøde den 24. marts 2015 vedrørende Skatteministeriets udbud af bistand til besigtigelse af ejerboliger og grunde Deltagere fra Skatteministeriet:

Læs mere

Rettelsesblad pr. 9. april 2014 vedr. EU Udbud nr. 2014/S Udbud af kanylebokse

Rettelsesblad pr. 9. april 2014 vedr. EU Udbud nr. 2014/S Udbud af kanylebokse Rettelsesblad pr. 9. april 2014 vedr. EU Udbud nr. 2014/S 046-076812 Udbud af kanylebokse - 1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelse 3, pr. 9. april 2014: OBS: Der er uploadet en ny kravspecifikation (version

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris)

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris) Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: Rettelse/tilføjelse 1: Kontrakten

Læs mere

EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22

EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22 EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22 Delaftale 3 Brystproteser ANNULLERES jf Bekendtgørelse om supplerende oplysninger, uafsluttet procedure eller berigtigelse indsendt den 27.05.2015, da

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 11/17222 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune EU-udbud 2018/S 074-163387 Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune - 17.08.2018 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 17-04-2018 17-04-2018 Vil referencer,

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer

Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer Udbud på levering af bleer til inkontinens Version: 8.1.2015 Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer Dette faneblad er en instruktion til, hvordan - skal udfyldes.

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj og ortopædiske indlæg 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsform... 3 3. Udbuddets omfang... 3 4. Udbudsmaterialets dokumenter...

Læs mere

Spørgsmål - svar. EGF-udbud 4 ugers afklaring

Spørgsmål - svar. EGF-udbud 4 ugers afklaring Spørgsmål - svar EGF-udbud 4 ugers afklaring Spørgsmål 1: Hvornår udbydes de næste forløb til fase 2? Svar 1:Der forventes kontraktindgåelse til dette udbud i uge 13. Det forventes, at evt. udbud til forløb

Læs mere

Udbud af diabetesprodukter 2011

Udbud af diabetesprodukter 2011 Udbud af diabetesprodukter 2011 Info Version 3 Url http://com.mercell.com/permalink/28403967.aspx Tender type Tender Publish date 5/12/2011 3:09 PM Bid due date 5/26/2011 12:00 PM Document due date 5/26/2011

Læs mere

4 Bliver tilbudsfristen rykket? Ja. Tilbudsfristen rykkes til 7. december 2015, kl.11.00.

4 Bliver tilbudsfristen rykket? Ja. Tilbudsfristen rykkes til 7. december 2015, kl.11.00. Spørgsmål og svar 19.10.2015 Nr. Spørgsmål Svar 1 Er det muligt at få en dwg fil der indeholder alle lokalerne der skal indrettes, fremfor den nuværende der kun indeholder halvdelen af de lokaler der skal

Læs mere

Fødevarerministeriet. Kravspecifikation. EU udbud. Kaffe, te og relaterede produkter

Fødevarerministeriet. Kravspecifikation. EU udbud. Kaffe, te og relaterede produkter Bilag 2A Fødevarerministeriet Kravspecifikation EU udbud Kaffe, te og relaterede produkter 1 af 9 Indhold 1. Introduktion... 3 2. Omfang... 3 3. Formål... 3 4. Ordregivers krav og mindstekrav... 4 5. Priser,

Læs mere

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786 3. September 2010 Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel Sagsnr. 10/2786 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Kravspecifikation Tilbudspriser

Læs mere

Referat af udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2010/S Operations- og undersøgelseshandsker

Referat af udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2010/S Operations- og undersøgelseshandsker Referat af udbudspræsentationen den 20-5-2010, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2010/S 91-136468 Operations- og undersøgelseshandsker Referat af udbudspræsentationen den 20-5-2010 Indledning og

Læs mere

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Peter Dann Jørgensen, Bender von Haller Dragsted Tina Braad, Holst, Advokater IKA Indkøbsjura 7, den 14. september 2010 Formål Formålet med

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Produkter til brug ifm. personlig hygiejne 13/6666

Spørgsmål & Svar. Udbud af Produkter til brug ifm. personlig hygiejne 13/6666 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 13/6666 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532 pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Spørgsmål 1 - Kontraktbilag 1 2.2/2.3 Findes specifikke ønsker

Læs mere

Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af Legetøj (Inde og ude)

Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af Legetøj (Inde og ude) Udbudsmateriale Udbudsbekendtgørelsesnummer: 201X/S XXX-XXXXXX Offentligt udbud Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af Legetøj (Inde og ude) Indhold 1 INFORMATIONER TIL

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Leverandørvejledning. håndværkerydelse

Leverandørvejledning. håndværkerydelse Leverandørvejledning håndværkerydelse Leverandørvejledning Håndværkerydelser Som håndværker kan du blive tildelt opgaver fra AlmenIndkøb på to forskellige måder. Enten ved direkte tildeling eller ved et

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8221 (Kirsten Thorup) 18. november 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8221 (Kirsten Thorup) 18. november 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8221 (Kirsten Thorup) 18. november 2014 K E N D E L S E AV Form A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Skive Kommune (advokat Henrik Holtse, København) Klagenævnet har

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

SKI's ordbog. Forklaring. Ord

SKI's ordbog. Forklaring. Ord SKI's ordbog En forklaring på begreber, der ofte bruges af SKI ver. 2.5 Ord Forklaring Aftalenummer Et tal, der henviser til en specifik rammeaftale. Hver aftale har et egentligt navn, som beskriver hvad

Læs mere

Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af Hobby- og beskæftigelsesmaterialer

Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af Hobby- og beskæftigelsesmaterialer Udbudsmateriale Udbudsbekendtgørelsesnummer: 2015/S 013-018646 Offentligt udbud Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af Hobby- og beskæftigelsesmaterialer Indhold 1 INFORMATIONER

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation

Betingelser for prækvalifikation Betingelser for prækvalifikation Udbudsbekendtgørelsesnummer: 201X/S XXX-XXXXXX Begrænset udbud Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af håndværkerydelser (tømrer og snedker,

Læs mere

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune EU-udbud 2018/S 074-163387 Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune - 02.05.2018 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 17-04-2018 17-04-2018 Vil referencer,

Læs mere

Nærbutikkernes Landsforening

Nærbutikkernes Landsforening Skabelon for egenkontrolprogram for mindre detailvirksomheder uden tilvirkning. (Kiosker og mindre dagligvarebutikker som er medlem af NBL) Revideret 2009. Bemærk afsnit om tilbagetrækning af fødevarer!

Læs mere

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk Guide til webshoppen for bestillere/indkøbere 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 6-7 Arbejd med din bestillingsliste Side 3-4 Find produkter Side 7-8 Bestil varer Side 5 Opret en bestillingsliste

Læs mere

VEJLEDNING. 50.95 Sygeplejeartikler. Leverandørvejledning - praktisk anvendelse af aftalen

VEJLEDNING. 50.95 Sygeplejeartikler. Leverandørvejledning - praktisk anvendelse af aftalen VEJLEDNING 50.95 Sygeplejeartikler Leverandørvejledning - praktisk anvendelse af aftalen 10052016 50.95 Sygeplejeartikler Om denne vejledning Formålet med denne vejledning er at give medarbejderne hos

Læs mere

Udbud af sygeplejeartikler

Udbud af sygeplejeartikler Udbud af sygeplejeartikler Tieto Versio 2 URL http://dk.mercell.com/permalink/35769953.aspx Hankinnan ulkoinen viitenumero 773-2012-94443 Hankinnan tyyppi Hankintailmoitus Hankintamenettely Avoin menettely

Læs mere

Spørgsmål til Frederiksberg Kommunes udbudsmateriale vedr. økologiske fødevarer til daginstitutioner - udbudsbekendtgørelse (2014/S )

Spørgsmål til Frederiksberg Kommunes udbudsmateriale vedr. økologiske fødevarer til daginstitutioner - udbudsbekendtgørelse (2014/S ) Spørgsmål til Frederiksberg Kommunes udbudsmateriale vedr. økologiske fødevarer til daginstitutioner - udbudsbekendtgørelse (/S 006-006133) Sidst opdateret: [] Udbud af økologiske fødevarer til daginstitutionerne

Læs mere

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar ID Spørgsmål, Leverandør Svar, Københavns Brandvæsen 1 Vil besvarelsen ske løbende? Vi stiller dette spørgsmål, fordi vi ofte har oplevet, at en besvarelse ofte

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelser og opgaver... 4 3. Udbydende myndighed... 5 4. Udbudsmaterialet...

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler?

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler? Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbetingelserne pkt. 3.1,

Læs mere