Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2008 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh (V) Adnan Jedon (A)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Ferieplan for skoleåret 2009/ Sammenhængende børnepolitik - overgange Rammeaftale - specialundervisning Udtræden af skolebestyrelsen på Skolegades Skole Tilskud til Musikalsk Legestue - privat pasning Pædagogisk tilsyn vedr. dagtilbud Ledelsesstruktur på dagpasningsområdet Revisionsberetning - socialområdet Privat opholdssted VRC - ansøgning om godkendelse Orientering

3 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Ferieplan for skoleåret 2009/ P15/dwbkes 08/1015 Åben sag BU Børne- og Ungdomsudvalget vedtog i møde den 10. juni 2008 at fremsende nedenstående forslag til ferieplan for skoleåret 2009/10 til udtalelse i skolebestyrelserne: Sommerferie 27. juni august 2009 Efterårsferie 10. oktober oktober 2009 Juleferie 19. december januar 2010 Vinterferie 20. februar februar 2010 Påskeferie 27. marts april 2010 St. Bededag 30. april 2010 Kr. Himmelfartsdag samt dagen derpå 13. maj maj 2010 Pinseferie 22. maj maj 2010 Sommerferie 26. juni 2010 Samtlige skolebestyrelser anbefaler forslaget. Godkendt.

4 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side 367

5 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Sammenhængende børnepolitik - overgange P22/dwbkes 08/3078 Åben sag BU I forbindelse med vedtagelse af den sammenhængende børnepolitik blev det besluttet, at et af fokuspunkterne var beskrivelse af overgange mellem forskellige områder inden for børne- og ungdomsområdet med udgangspunkt i, at Børnderslev Kommune ønsker at sikre en optimal og koordineret indsats i forbindelse med børns overgange fra sundhedspleje til dagpleje, fra dagpleje/vuggestue til børnehave, fra børnehave til skolefritidsordning/skole og fra skole til ungdomsuddannelse. Beskrivelserne forudsættes tillige fremlagt til drøftelse og beslutning i Sundhedsudvalget. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender overgange inden for følgende områder: 1. Sundhedspleje til dagpleje/vuggestue 2. Dagpleje/vuggestue til børnehave 3. Børnehave til skole 4. Fødeskole til overbygningsskole 5. Skole til ungdomsuddannelse Der henvises til nærmere beskrivelse og skemaer i vedhæftede notat. Bilag: Sammenhængende Børnepolitik - overgange Fagenhedens forslag godkendt.

6 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Rammeaftale - specialundervisning P27/dwbkes 08/6324 Åben sag BU/ØK/BY Region Nordjylland fremsender endelig udkast til rammeaftale for 2009 for social- og specialundervisningsområderne. Socialområdet: Rammeaftalen på socialområdet er et centralt planlægnings- og udviklingsværktøj, og aftalen indgås årligt mellem kommunerne i Regionen og Region Nordjylland. Aftalen skal sikre, at der er sammenhæng mellem efterspørgsel og udbud af tilbud til borgerne. Rammeaftalen er udarbejdet af Region Nordjylland med afsæt i de 11 kommuners kommunale redegørelser om det forventede behov for tilbud på det social område. Inden for Børne- og Ungdomsudvalgets område indgår Specialbørnehaven Himmelblå (Spiren), Dronninglund med 8 pladser. Specialundervisningsområdet: Rammeaftalen for specialundervisningsområdet omfatter de af Region Nordjylland drevne lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud for børn og unge under 18 år. Generelt har kommunerne i de kommunal redegørelser indmeldt forventninger om et uændret forbrug i 2009 i forhold til det eksisterende niveau. Der meldes dog ind om et mindreforbrug af pladsantallet inden for småbørnsområdet på Aalborgskolen. Kommunerne har i de kommunal redegørelser ikke indmeldt oplysninger om særlige udviklingstendenser. Der er derfor ikke grundlag for at igangsætte konkrete udviklingstag med henblik på ændringer af tilbud. Der er sket en ny organisering af samarbejdet mellem kommunerne og Region Nordjylland. Den nye organisering er et resultat af, at den administrative styregruppe ønsker at varetage opgaver på et mere strategisk niveau, samt ønsket om at imødekomme kommunernes behov for et øget fokus på specialundervisningsområdet. Den nye organisering betyder således, at der er etableret Den administrative styregruppe samt Koordineringsgruppe for henholdsvis Specialundervisning og Socialrådet. Det anbefales, at der som fokusområde for 2009 arbejdes med Lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud til børn og unge under 18 år, idet udviklingen i relation til ungdomsuddannelser til unge med særlige behov følges i relation til ydelser til denne målgruppe. KKR-Nordjylland anbefaler kommunerne at godkende forslagene til Rammeaftaler for Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender forslag til rammeaftale for Bilag: Endelig udkast til rammeaftale - specialundervisning Endelig udkast til rammeaftale - socialområdet

7 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side 370 Anbefales. Det bemærkes, at Spiren på Himmelblå skal med.

8 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Udtræden af skolebestyrelsen på Skolegades Skole G01/dwbkes 08/7104 Åben sag BY Lone Frederiksen ansøger om at måtte udtræde af skolebestyrelsen på Skolegades Skole under henvisning til, at hun ikke længere har børn på skolen. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser, at i henhold til bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser 37, stk. 1 kan Byrådet efter anmodning træffe beslutning om fritagelse for hvervet som forældrerepræsentant i én skolebestyrelse, såfremt vedkommende på grund af sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for hvervet. Som suppleant er valgt Dorde Jung Hjordt Bendtsen. Anbefales godkendt.

9 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Tilskud til Musikalsk Legestue - privat pasning Ø40/dwbkes 08/7097 Åben sag BU De private dagplejere i Gl. Dronninglund kommune ansøger om tilskud til dækning af udgifter i forbindelse med afholdelse af Musikalsk Legestue. Legestuen afholdes i Sognegårdens lokaler i Dronninglund uden betaling. Der mangler penge til betaling af Poul Åge Hersland, som underholder og synger for store og små. Der er p.t. 12 private dagplejere med henholdsvis 4-5 børn pr. dagplejer, som har nydt godt af tilbuddet i den forgange vintersæson. Man vil gerne udvide tilbuddet til også at gælde alle legestuebørn med forældre. Udgiften er 900,- kr. pr. gang x 9 gange, i alt 8.100,- kr. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at ansøgningen ikke imødekommes med henvisning til, at den kommunale dagpleje inden for eget budget afholder aktiviteter for børnene. Forældrene til børn, der passes privat modtager kommunalt tilskud til deres børns pasning, ligesom der ydes et tilskud på 100 kr. pr. barn til børn i private legestuer. Fagenhedens forslag godkendt.

10 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Pædagogisk tilsyn vedr. dagtilbud K08/dwbkes 08/3083 Åben sag BU/ØK/BY Kommunalbestyrelsen er forpligtet til mindst 1 gang årligt at føre systematisk pædagogisk tilsyn med kommunens dagtilbud. I praksis er det Fagenheden for Børn og Kultur der har ansvaret for udførslen, opsamling og afrapportering på tilsynet. Bestemmelsen om tilsyn på dagtilbudsområdet findes i dagtilbudlovens 5: Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet af tilbuddene efter denne lov og den måde, hvorpå opgaverne udføres, herunder at de mål og rammer, der er fastsat efter 3, efterleves. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte og offentliggøre rammerne for tilsynet. Det kommunale tilsyn omfatter alle dagtilbud, inkl. private pasningsordninger både med og uden offentligt tilskud, hvor der passes mere end 2 børn i ordningen. Det bemærkes, at for så vidt angår private dagplejere, er der tidligere godkendt tilsynsregler herfor. Der vedlægges notat med forslag til udmøntning af lovgivningens bestemmelser. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender forslaget, herunder at afrapportering og dokumentation sker til Børne- og Ungdomsudvalget. Bilag: Pædagogisk tilsyn vedr. dagtilbud Fagenhedens forslag indstilles godkendt.

11 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Ledelsesstruktur på dagpasningsområdet A21/dwbkes 08/7101 Åben sag BU/ØK/BY Børne- og Ungdomsudvalget vedtog i sit møde den 12. august 2008 at udsætte behandling af sag om Ledelsesstruktur på dagpasningsområdet. I forbindelse med kommunesammenlægningen udarbejdede Projektgruppe 11 en rapport om dagpasningsområdet i den nye kommune. Projektgruppen fremlagde et forslag til en ny ledelsesstruktur for daginstitutionerne i den nye kommune. Forslaget blev ikke vedtaget inden kommunesammenlægningen, men der var initieret et ønske om at få analyseret behovet for og værdien af en ny ledelsesstruktur. Ledelsesstrukturen på dagpasningsområdet blev vedtaget som et fokuspunkt i forbindelse med budget Børne- og Ungdomsudvalget besluttede i møde den 27. november 2007 at igangsætte en analyse om behovet for og værdien af en ny ledelsesstruktur. I møde den 7. maj 2008 tog udvalget analysen til efterretning og drøftede i efterfølgende møde den 10. juni 2008 analysen med projektets styregruppe. Udvalget besluttede, at sagen genoptages til drøftelse i augustmødet. Analysen blev præsenteret for Byrådet på et temamøde den 24. juni Overordnede betragtninger For at sikre et højt niveau på dagpasningsområdet skal der være ledelseskompetence til stede i institutionen, der stemmer overens med de krav, der stilles. Kravene til ledelse er blevet øget de seneste år. Udover faglig ledelse bliver der i dag stillet krav til den enkelte leder om at have en høj grad af kompetence i forhold til strategisk ledelse, personaleledelse og administrativ/økonomisk ledelse. Det betyder, at de nødvendige lederprofiler har ændret sig, og det er blevet nødvendigt at se på, om den nuværende ledelsesstruktur sikrer, at vi nu og i fremtiden har et dagpasningsområde, hvor forudsætningerne for at have de rette lederprofiler er til stede. Det øgede fokus på og krav til ledelse indenfor dagpasningsområdet kommer blandt andet til udtryk i dagtilbudsloven, som tildeler ledelsen et særligt ansvar for kvalitet og kvalitetsudvikling i dagtilbuddet. Fagenheden vurderer, at forventningerne til ledelsen på dagpasningsområdet over de kommende år vil blive forstærket yderligere. Udfordringen for den nuværende ledelsesstruktur Udfordringerne i den nuværende ledelsesstruktur fremgår af Analyse af ledelsesstrukturen på dagpasningsområdet. Det drejer sig i hovedtræk om At det er vanskeligt for lederen at finde tid til at dygtiggøre sig på alle ledelseskompetencerne At finde tid til at varetage alle ledelsesområderne, dette i særlig grad i de mindre institutioner, hvor lederen i dagligdagen må indgå i det pædagogiske arbejde Sårbarhed i de mindre institutioner i form af at kunne fastholde et højt fagligt niveau og et godt arbejdsmiljø, hvis personalet er syg, på kursus eller har andet fravær (manglende økonomisk bæredygtighed).

12 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side 375 Fagenheden kan genkende udfordringerne og kan tilføje, at der de seneste år har været udfordringer i forhold til at tiltrække og fastholde ledere med de nødvendige ledelseskompetencer. Behov for ændringer på dagpasningsområdet Fagenheden vurderer, at dagpasningsområdet i Brønderslev Kommune har behov for nogle ændringer. Dette gælder såvel i forhold til de udfordringer, der opleves allerede i dag, som de udfordringer dagpasningsområdet kan forvente de kommende år. Det er fagenhedens vurdering, at Brønderslev Kommune har mulighed for at sikre de bedste forudsætninger for ledelse af dagpasningsområdet nu og på længere sigt ved at ændre ledelsesstrukturen med udgangspunkt i ledelsesmodellen områdeledelse. Værdi for dagpasningsområdet ved ændring af ledelsesstrukturen til områdeledelse Den enkelte daginstitution (det nye område) Vil blive økonomisk bæredygtig med en højere grad af fleksibilitet i forhold til uddannelse/kurser, anvendelse af vikarmidler, indkøb, personalekompetencer Vil få et større kollegialt forum, hvor der kan ske faglig sparring, udvikling og læring på tværs Vil få større ledelsesmæssig tyngde i form af to nye lederprofiler (områdeleder/daglig leder i stedet for leder/souschef) og et ledelsesteam bestående af områdeleder og et antal daglige ledere svarende til antallet af huse Vil have en mere synlig faglig leder i hverdagen i det enkelte hus Vil få større mulighed for faglig ledelse og udvikling samt sparring mellem de daglige ledere og medarbejderne Vil få større mulighed for kvalitetsudvikling også i de mindre huse Vil have ledere, der indgår i et ledelsesteam med mulighed for sparring, læring og udvikling ledelsesmæssigt Vil få et i højere grad arbejdsdygtigt og handlingsorienteret lederforum på det strategiske og udviklingsmæssige område i form af 5 områdeledere og dagpasningschefen Vil få større tyngde i forhold til samarbejdet med skoler, PPR etc. Det er fagenhedens vurdering, at områdeledelse fortsat vil give mulighed for en høj grad af forældreindflydelse og et godt arbejdsmiljø. Samtidigt vil områdeledelse gøre, at der er større sandsynlighed for, at der i alle daginstitutioner året rundt er ledelsesmæssigt, personalemæssigt og økonomisk overskud til fordel for børn, forældre og ansatte. Områdeinddeling Fagenheden vurderer, at inddelingen bedst sker med udgangspunkt i geografi. Område By (antal institutioner/børn) By (antal institutioner/børn) Antal børn i området Område i Asaa (1/49) Dronninglund (2/48+83) 180 Område ii Klokkerholm (1/65) Hjallerup 218 (278) 2(3)/63+90+(60*)) Område iii Ø. Brønderslev (2/41+70) Jerslev (2/41+60) 212 Område iiii Område iiiii Brønderslev By (9/486) * jf. Masterplanen er der en forventning om ca. 60 børn i den nye børnehave/ vuggestue

13 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side 376 Ledere (i parantes er der taget højde for den nye børnehave i Hjallerup) I dag (traditionel institutionsledelse) Forslag (områdeledelse 19 (20) ledere 19 (20) souschefer 5 områdeledere 19 (20) daglige ledere I alt 38 (40) ledere I alt 24 (25) ledere Økonomi ved ændring af ledelsesstrukturen Fagenheden forventer, at en ændring af ledelsesstrukturen til områdeledelse i en overgangsperiode vil forudsætte en tilførsel af midler til dagpasningsområdet. I implementeringsfasen og de første år efter vil der være ekstra udgifter til lederudvikling, personalepleje og procesaktiviteter. Der må endvidere forudses ekstra lederlønninger i en overgangsperiode, da udgangspunktet vil være, at lønniveauet for ledere først bliver reguleret ved nyansættelser. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget anbefaler en ændring af ledelsesstrukturen på dagpasningsområdet til områdeledelse. Center for Økonomi skal bemærke, at der ikke er afsat midler til en ændring af ledelsesstrukturen på dagpasningsområdet i dels budget 2008 og budget Forretningsledelsen anbefaler forslaget. Der henvises til tidligere udsendt bilag vedr. "Implementering af områdeledelse". Bilag: Ledelsesstruktur på dagpasningsområdet Forslaget sendes til høring frem til den 31. oktober Udvalget forudsætter, at omlægningen kan ske indenfor budgettets rammer.

14 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Revisionsberetning - socialområdet K01/dwbkes 08/2513 Åben sag BU/ØK/BY Revisionsfirmaet Ernst & Young fremsender beretning nr. 2 vedr. revision af de sociale, beskæftigelses- og sundhedsmæssige områder, der er omfattet af ordninger om refusion eller tilskud fra Staten vedr. regnskabsåret Der er foretaget revision på området om hjælp efter Servicelovens 41, 42 og 52. Revisionen bemærker, at de er af den opfattelse, at området ikke fuldt ud administreres i overensstemmelse med gældende lovgivning og principielle afgørelser fra Anekstyrelsen og bemærker, at kommunen har iværksat en række aktiviteter for at forbedre sagsadministrationen, herunder faglige kurser og temadage. På baggrund heraf, er det revisions opfattelse, at området nu administreres hensigtsmæssigt og betryggende. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at beretningen tages til efterretning. Bilag: Beretning 2007 Anbefales taget til efterretning.

15 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Privat opholdssted VRC - ansøgning om godkendelse P19/dwbkes 08/7099 Åben sag BU VRC har ansøgt om godkendelse af et privat opholdssted benævnt Projektafdeling i henhold til Lov om social service, 142, stk. 5. Behandling af ansøgningen er foretaget af REVAS APS. REVAS APS indstiller, at man på det foreliggende grundlag ikke imødekommer ansøgningen begrundet i bl.a. når der bortses fra de to pladser, som konkret forbindes med den beskrevne lokalitet i Jerslev, er det ikke muligt at danne sig et mere præcist billede af "opholdsstedet". Det anføres, at der snarere efter beskrivelsen er tale om en række enkeltmandsprojekter uden en præcis beskrevet organisatorisk, økonomisk og juridisk forankring. det er ikke muligt at danne sig et fuldstændigt billede af de bygningsmæssige og øvrige fysiske vilkår der foreligger ikke (eksempler på) konkrete beskrivelser af dagligdagen for den enkelte anbragte, herunder arten og omfanget af undervisning/uddannelse. Med det sidste sigtes også til de unge, som er over den undervisningspligtige alder der er ingen nærmere beskrivelse af formålet med og indholdet i de to aktupladser der mangler i øvrigt nødvendig dokumentation på et par områder. et anføres, at der generelt ikke er muligt at danne sig et tilstrækkeligt detaljeret billede af den påtænkte organisation. Der forekommer snarere at være tale om en bestræbelse på at "institutionalisere" en række enkeltmandsprojekter/familieplejeforhold. Dermed findes der ikke at være tilstrækkeligt grundlag for at indstille til godkendelse. Økonomi: Det foreliggende budget vedrører alene økonomien for en eller to pladser i projektafdelingen. På det grundlag giver det ikke mening generelt at bruge det som grundlag for bedømmelse af hele den foreslåede Projektafdeling. Lederne: Alene på grund af det ovenstående findes det ikke relevant at foretage indstilling vedrørende lederne. Det er heller ikke muligt på det foreliggende grundlag. Bilag: Godkendelse af privat opholdssted VRC

16 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side 379 Revas indstilling godkendt.

17 Børne- og Ungdomsudvalget, den 24. september 2008 Side Orientering /dwbkes Åben sag BU 1. Kommunernes Landsforening indbyder til Ungekonference den 11. november 2008 i Vejle. 2. Udtalelse fra Skolebestyrelsen ved Ø. Brønderslev Centralskole om lukning af skoleboden på skolen. BILAG: Udtalelsen vedlagt. Til efterretning. Der arrangeres ekstraordinært møde i udvalget den 21. oktober 2008 kl Mødet den 4. november 2008 flyttes til den 11. november 2008 kl

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. november 2008 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30 17,30 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:40 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00 - kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. august 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 - kl. 17.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Dagpasningsområdet Dato: 03. juni 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Indledning og lovgrundlag Nærværende styrelsesvedtægt omfatter såvel kommunale som selvejende dagtilbud i Brønderslev

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. februar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:15 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Fanø kommunes tilsyn i Dagpasningen

Fanø kommunes tilsyn i Dagpasningen Fanø kommunes tilsyn i Dagpasningen Formålet med tilsynet. Formålet er at sikre: At børne og ungepolitikken følges Et godt børneliv Et overordnet højt fagligt og pædagogisk niveau i institutionerne At

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 076. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 24. september

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune

Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Optagelsesregler... 2 Opgaven / kvalitetskrav... 3 Underretningspligt... 3 Støtteressourcer...

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Skive Kommunes godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Skive Kommune

Skive Kommunes godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Skive Kommune Skive Kommunes godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Skive Kommune Indholdsfortegnelse Indledning 5 Lovgivning m.v. 5 Kommunale politikker og retningslinjer 5 Optagelse

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 23. august 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:55 Fraværende: Gruppemøder: 23. august 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 1. april 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-17.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1.

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1. 1 of 6 Styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Skolebestyrelsen 1 Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse bestående af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september

KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september Til Børne- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom og Thomas Rasmussen Holmens Kanal 22 1060 København K KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september 2017 KL har den 21. september

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra formanden 118 056. Orientering fra forvaltningschefen 119 057. Tids- og handleplan

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægter for områdeforældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Faxe Kommune

Styrelsesvedtægter for områdeforældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Faxe Kommune Dato 17-03-2016 j./sagsnr. 28.00.00-A21-1-16 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Styrelsesvedtægter for områdeforældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Faxe Kommune Revideret styrelsesvedtægt Styrelsesvedtægterne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Ifølge dagtilbudsloven er Vejen Kommune forpligtiget til at føre pædagogisk tilsyn med alle dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet efter dagtilbudsloven, Lov nr.

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Herved bekendtgøres lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge, lovbekendtgørelse nr. 314 af

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning

Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning Disse retningslinjer er udarbejdet i forhold til Egedal Kommunes forpligtigelse til at føre tilsyn med de kommunale dagtilbud,

Læs mere