NOTAT. Notat med svar på spørgsmål 1-6 om tidsbegrænset parkering for lastbiler på motorvejsrastepladser (åbningsskrivelsen (2018/2221))

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Notat med svar på spørgsmål 1-6 om tidsbegrænset parkering for lastbiler på motorvejsrastepladser (åbningsskrivelsen (2018/2221))"

Transkript

1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 229 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. februar Notat med svar på spørgsmål 1-6 om tidsbegrænset parkering for lastbiler på motorvejsrastepladser (åbningsskrivelsen (2018/2221)) 1. Kan De give os statistiske oplysninger om antallet af lastbiler, der opholder sig på motorvejsparkeringspladser og/eller -rastepladser i længere tid end 25 timer? De bedes navnlig oplyse om følgende: hvad var den gennemsnitlige parkeringstid på motorvejsparkeringspladser og/eller-rastepladser før indførelsen af tidsbegrænsningen på 25 timer? var alle statens 90 rastepladser berørt på samme måde eller kun nogle af dem? hvad var omfanget af kapacitetsbegrænsningen? De 90 motorvejsrastepladser i Danmark har tilsammen har ca parkeringspladser til lastbiler, der er omfattet af den tidsbegrænsede parkering på 25 timer, der trådte i kraft d. 1. juli Den statslige vejmyndighed, Vejdirektoratet, har dels gennemført undersøgelser af belægningsgrader og dels af opholdstider for lastbiler på motorvejsrastepladserne forud for indførelsen af tidsbegrænsningen. Overordnet kan det oplyses, at både belægningsgrader og opholdstider varierer afhængigt af bl.a. tidspunktet på dagen (formiddag, eftermiddag, aften eller nat), tidspunktet på ugen (hverdag eller weekend) og geografisk placering (centralt eller perifert placerede rastepladser på motorvejsnettet). Belægningsgrad Vejdirektoratet har fået gennemført tællinger af belægningsgraden på samtlige 90 rastepladser langs motorvejsnettet. Der er gennemført tællinger d juni 2016 (hverdage), d september 2017 (hverdage), d. 30. september og d. 8. oktober 2017 (weekend).

2 Resultaterne fremgår af bilag 1 1. Side 2/9 Undersøgelserne af belægningsgraden peger på, at ca motorvejsrastepladser har kapacitetsproblemer på hverdagene. I weekenderne er tallet ca. 30. Tællingerne er alle udført manuelt i sene aften- og nattetimer, hvor antallet af lastbiler på rastepladserne vurderes at være størst. Hver af de 90 rastepladser er talt en gang på hver af de ovennævnte datoer. Der er talt alle lastbiler indenfor og udenfor parkeringsbåse, på ramper, nø d- spor mv. i tilknytning til rastepladserne. Til grund for opgørelsen af belægningsgraden ligger opgørelser over antallet af lastbilparkeringsbåse på de enkelte rastepladser. Opholdstider Vejdirektoratet har i uge og uge i 2017 gennemført manuelle tællinger af lastbilers opholdstider på i alt 21 motorvejsrastepladser på E20, E45 og E47/55 (se kort 1). Tællingerne er gennemført ved, at tællehold har gennemkørt en rute og på fo r- skellige tidspunkter registreret antal parkerede lastbiler på rastepladserne. Tællingerne er gennemført både på hverdage og i en weekend. Tællingerne har primært haft til formål at undersøge, om der er genkendelige tidsmæssige mønstre i lastbilparkeringen på rastepladserne. Tællingerne er ikke helt identiske, men det overordnede mønster i lastbilernes opholdstider viser den samme tendens. Undersøgelserne af lastbilernes opholdstider indikerer, at de korte ophold typisk finder sted i dagtimerne, de mellemlange ophold typisk finder sted i aftenog nattetimerne startende fra sent på eftermiddagen til tidligt næste morgen på hverdage. De lange og meget lange ophold finder primært sted i forbindelse med weekenderne. 1 TRU a lm. del 761 ( ).

3 Kort 1. Rastepladser, hvor der er talt opholdstider i 2017 Side 3/9 Tællingerne indikerer, hvor lang tid de enkelte lastbiler i gennemsnit opholder sig på rastepladserne på henholdsvis hverdage og i weekender. Opholdstiderne kan ved den anvendte, manuelle tællemetode ikke fastlægges helt nøjagtigt. Det skyldes, at ankomsttidspunkt før registreringstidspunktet og afgangstidspunkt efter sidste registreringstidspunkt ikke kendes. Frekvensen i tællingerne er dog fastlagt på en måde, så der har kunnet skelnes rimeligt mellem korte ophold af nogle timers varighed, ophold under et døgn og meget lange ophold over flere døgn. Tællingerne er baseret på stikprøver, og nogle køretøjer kan således have haft længere opholdstider, men det vurderes dog ikke at ændre afgørende på opholdstidsmønstret. Ligeledes giver tællingerne et øjebliksbillede fra netop de døgn, der er talt. Det kan dog konstateres, at tællingerne giver et relativt ensartet mønster af o p- holdstiderne, hvorfor resultaterne anses som valide.

4 Tabel 1 og 2 nedenfor viser opholdstider på otte rastepladser langs motorveje i Trekantområdet på henholdsvis hverdage og i weekender. Side 4/9 Tabel 1. Opholdstider for lastbiler på otte rastepladser langs motorveje i Trekantområdet på hverdage Opholdstid Andel 0-2 timer Ikke opgjort 2-4 timer Ca. 31 pct timer Ca. 57 pct timer Ca. 9 pct timer Ca. 0 pct. Over 45 timer Ca. 3 pct. Tabel 2. Opholdstider for lastbiler på otte rastepladser langs motorveje i Trekantområdet i weekender Opholdstid Andel 0-2 timer Ikke opgjort 2-4 timer Ca. 1 pct timer Ca. 12 pct timer Ca. 9 pct timer Ca. 45 pct. Over 45 timer Ca. 33 pct. Tabel 3 og 4 nedenfor viser opholdstider på 13 rastepladser langs E20 og E47/55 på henholdsvis hverdage og i weekender. Tabel 3. Opholdstider for lastbiler på 13 rastepladser langs motorveje på E 20 og E47/55 på hverdage Opholdstid Andel 0-2 timer Ikke opgjort 2-4 timer Ca. 9 pct timer Ca. 61 pct timer Ca. 21 pct timer Ca. 2 pct. Over 45 timer Ca. 6 pct.

5 Tabel 4. Opholdstider for lastbiler på 13 rastepladser langs motorveje på E 20 og E47/55 i weekender Opholdstid Andel 0-2 timer Ikke opgjort 2-4 timer Ca. 7 pct timer Ca. 32 pct timer Ca. 15 pct timer Ca. 28 pct. Over 45 timer Ca. 18 pct. Side 5/9 2. I Deres svar på åbningsskrivelsen nævner De alternativer til statslige parkeringspladser og/eller rastepladser. Kan De give nærmere oplysninger om de eksisterende alternativer og navnlig om følgende: hvilken form for alternativer er der tale om? hvis det drejer sig om private parkeringsfaciliteter, hvor mange er der, og til hvor mange lastbiler i alt? om de opfylder efterspørgslen efter lastbilparkering, dvs. er der tilstrækkeligt mange af dem? hvis der opkræves afgifter for benyttelsen af disse alternativer, hvilke afgifter er der tale om, og hvordan står de i forhold til de faktiske o m- kostninger ved at stille lastbilparkering til rådighed? den gennemsnitlige kørselsafstand fra motorvejene til de alternative parkerings-og/eller rastepladser? Det skal indledningsvist bemærkes, at det ikke er medlemsstaternes opgave eller pligt at stille faciliteter til rådighed for lastbilers langtidsparkering eller at anvise chaufførerne alternativer til motorvejsrastepladserne. På samme måde som det heller ikke er medlemsstaternes opgave eller pligt for eksempel at sikre forsyningen af hotelværelser for handelsrejsende. Dette må håndteres af markedet. Ifølge køre- og hviletidsforordningens artikel 10 påhviler det transportvirksomhederne at give chaufførerne de nødvendige instrukser til, at chaufførerne kan overholde køre- og hviletidsbestemmelserne herunder ligger et ansvar for at anvise lokaliteter til ophold af både kortere og længerevarende varighed. Både ud fra en generel betragtning, men også ud fra et særligt argument om at sikre chaufførerne bedre sociale vilkår i sektoren, skal Danmark bemærke, det vil være naturligt, at transportvirksomhederne, speditørerne m.fl. henviser

6 chauffører og lastbiler, der har brug for ophold af længerevarende karakter (25-45 timer), til de samme lokaliteter, der anvendes ifm. afholdelse af de regulære ugentlige hvil på 45 timer, og som ikke kan være de danske motorvejsrastepladser. Side 6/9 Danmark kan konstatere, at man ikke har kendskab til, at vejtransportbranchen har beklaget sig over manglende parkerings- og overnatningsmuligheder i forbindelse med afholdelse af det regulære ugentlige hvil i Danmark. Det bemærkes, at den danske fortolkning af køre- og hviletidsreglerne også før EU- Domstolens afgørelse i december 2017 i den såkaldte Vaditrans-sag 2 har været, at det er forbudt at afholde det regulære ugentlige hvil i lastbilen. Da alternativerne til motorvejsrastepladserne ikke administreres i statsligt regi, er det er ikke muligt at opgøre og kortlægge samtlige parkeringsmuligheder for lastbiler i tilknytning til transportcentre, kombiterminaler, havne, andre offentlige parkeringspladser, private parkeringspladser, transportvirksomheder eller transportkøbere; ligesom det heller ikke er muligt at opgøre og kortlægge, hvor og hvor mange lastbiler der kan parkere indenfor en rimelig afstand til de hundredevis af overnatningssteder rundt om i landet. Overordnet set er det Danmarks helt klare vurdering, at de nævnte alternativer til motorvejsrastepladserne udgør tilstrækkelige muligheder, og at der i øvrigt på et markedsmæssigt grundlag vil ske en udbygning af faciliteterne, i det omfang der er en efterspørgsel. 3. De henviser til kapacitetsbegrænsningen på de statslige rastepladser kan De præcisere, hvor chaufførerne må afholde deres 45-min. pause i tilfælde af kapacitetsknaphed på de statslige rastepladser, om chaufførerne altså med andre ord har mulighed for at parkere og tage deres pause andre steder? Som tidligere nævnt påhviler det ifølge køre- og hviletidsforordningen transportvirksomhederne at give chaufførerne de nødvendige instrukser, således at chaufførerne kan overholde køre- og hviletidsbestemmelserne. Med indførelsen af tidsbegrænsningen på 25 timer styrkes chaufførernes mulighed for at holde pauser og kortere hvil på motorvejsrastepladserne, idet der sikres et større flow og mere kapacitet på rastepladserne. Udgangspunktet er, at motorvejsrastepladserne fortrinsvist er til brug for chauffører, der i løbet af deres arbejdsdag skal afholde pauser og kortere hvil. 2 C-102/16.

7 Disse typer ophold indtræffer i løbet af dagen og er dermed mere presserende end fx de ugentlige hvil, der kan planlægges længere tid i forvejen. Idet de ugentlige hvil kan planlægges i god tid forud for afholdelse andre steder end på motorvejsrastepladser, burde tidsbegrænsningen ikke udgøre et problem for vejtransportsektoren i tilrettelæggelsen af chaufførernes kørsel. Side 7/9 Det kan oplyses, at Vejdirektoratet løbende arbejder på at forbedre og optimere anvendelsen og indretningen af motorvejsrastepladser med henblik på at understøtte, at kapaciteten står mål med efterspørgslen. Fælles for alle løsninger er, at det kræver finansiering af offentlige midler. Det kan desuden oplyses, at der langs det øvrige statsvejnet er ca. 280 rastepladser, hvor chauffører har mulighed for at holde eksempelvis kortere pauser. Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål Hvad er de økonomiske virkninger af tidsbegrænsningen på 25 timer? De bedes venligst delagtiggøre os i cost-benefit-analysens resultater, navnlig for så vidt angår konsekvenserne for handelen mellem Danmark og andre medlemsstater og for omdirigeringen af tung trafik til andre medlemsstater. Med udgangspunkt i, at der er tilstrækkelig kapacitet andre steder, og det faktum, at det stadigt er muligt at tilrettelægge kørslen med henblik på afholdelse af et reduceret ugentligt hvil på motorvejsrastepladserne, er det Danmarks o p- fattelse, at tidsbegrænsningen på 25 timer ikke har negative økonomiske virkninger. Indførelsen af tidsbegrænsningen er ledsaget af en dedikeret parkeringskontrol på rastepladserne (jf. besvarelsen nedenfor af spørgsmål 6). Det har resulteret i, at der i større omfang end hidtil udskrives parkeringsafgifter for ikkeoverholdelse af tidsbegrænsningen og andre færdselsforseelser. I det omfang, at tidsbegrænsningen som noget nyt tilskynder transportvirksomhederne til at betale for chaufførernes ophold og overnatning ifm. afholdelse af reducerede hvil, der ikke længere kan afholdes på rastepladserne (25-45 timer), kan foranstaltningen medføre en øget omkostning for erhvervet. Der foreligger ikke et estimat herfor. Generelt må det forventes, at direkte og indirekte meromkostninger, der kan henføres til tidsbegrænsningen, i første omgang bliver overvæltet på transportkøberne og sidenhen på forbrugerne. Hidtil har det i høj grad været chaufførerne, der har betalt denne omkostning gennem uværdige og uacceptable opholds- og overnatningsforhold.

8 Eventuelt højere transportomkostninger afspejler efter Danmarks opfattelse et mere retvisende billede af de faktiske omkostninger ved vejgodstransport, hvilket i så fald vil give et større incitament til modalskift. Side 8/9 I princippet ville det være muligt, at staten finansierede og byggede sig ud af kapacitetsproblemerne forbundet med lastbilernes langtidsparkering på mellem 25 og 45 timer på rastepladserne. Den tilgang er Danmark af ovennævnte grunde dog grundlæggende imod. Ligesom det heller ikke ville løse de andre udfordringer, der er forbundet med langtidsparkering. 5. Har De overvejet en streng håndhævelse af forbuddet mod at sove i kabinen (for hvileperioder på mere end 45 timer) for at afhjælpe kapacitetsbegrænsningen og problemerne i forbindelse med langtidsparkering? Hvis ja, hvad er årsagen til valget af tidsbegrænsningen på 25 timer sammenholdt med en håndhævelse af soveforbuddet? Det kan oplyses, at der med finanslovsaftalen for 2018 samtidig med beslutningen om at indføre tidsbegrænset parkering på motorvejsrastepladserne blev afsat ekstra ressourcer til politiet med henblik på en øget kontrolindsats for at sikre ordnede forhold på vejtransportområdet, herunder kontrol af forbuddet mod at afholde det regulære ugentlige hvil i kabinen. Rigspolitiet har derfor pålagt tungvognscentrene at styrke indsatsen mod chauffører, der ulovligt afholder deres regulære ugentlig hvil i kabinen. Politiets indsats mod chaufførers afholdelse af ugehvil i køretøjet er primært rettet mod rastepladser og andre steder, hvor politiet erfaringsmæssigt vurderer at finde uordnede forhold. De to indsatser supplerer hinanden, men den styrkede håndhævelse af forbuddet mod afholdelse af det regulære ugentlige hvil i kabinen kan ikke erstatte parkeringsrestriktionerne, som har et bredere sigte. Det drejer sig blandt andet om: at sikre mere kapacitet til at chauffører kan afholde deres pauser og kortere hvil, at komme ulovlig og trafikfarlig lastbilparkering på til- og frakørselsramperne til livs, at sikre ordnede forhold på rastepladserne ved at modgå de negative effekter, som langtidsparkering medfører,

9 at sikre chaufførernes miljø- og arbejdsforhold, idet de danske motorvejsrastepladser er helt uegnede til længerevarende ophold, blandt andet på grund af manglende faciliteter og støj, hvor det i den forbindelse er vigtigt at huske på, at chaufførernes lovpligtige hvil i EUlovgivningen betragtes som deres fritid. 3 Side 9/9 6. Hvor længe har de danske myndigheder håndhævet tidsbegrænsningen på 25 timer, og hvordan fungerer kontrol og håndhævelse i praksis? Med finanslovsaftalen for 2018 blev der samtidig med beslutningen om at indføre tidsbegrænset parkering på motorvejsrastepladserne afsat særskilte midler til kontrollen heraf. Tidsbegrænsningen blev indført pr. 1. juli 2018, og efter en introduktionsperiode med bl.a. uddeling af flyers mv. har tidsbegrænsningen været håndhævet siden august I perioden indtil 31. december 2018 var Vejdirektoratet ansvarlig for håndhævelsen. Færdselsstyrelsen overtog opgaven pr. 1. januar Til at udføre parkeringskontrollen har Færdselsstyrelsen ansat syv parkeringsvagter, hvis opgave det er at udøve parkeringskontrol på statens motorvejsrastepladser. Kontrollen vedrører tidsbegrænsningen på 25 timer, men også alle andre parkeringsforseelser, der kan forekomme på statens motorvejsrastepladser af alle typer af køretøjer. I praksis foregår kontrollen af tidsbegrænsningen på 25 timer ved, at parkeringsvagterne besøger rastepladserne to på hinanden følgende gange med o m- kring 25 timers mellemrum. Første gang med henblik på registrering af park e- rede køretøjer. Anden gang for at udskrive afgift til de køretøjer, hvor det kan dokumenteres, at de har holdt længere end 25 timer. Registreringen af køretøjerne sker ved hjælp af billeddokumentation. Ved overskridelse af 25 timers tidsbegrænsningen eller andre parkeringsforseelser, pålægger parkeringsvagten en afgift på baggrund af, at der er blevet foretaget en uberettiget standsning eller parkering, jf. bekendtgørelse om Færdselsstyrelsen parkeringskontrol af statslige veje 1, stk. 1, og færdselslovens 122a, stk I h enhold til køre- og hviletidsforordningens artikel 4, litra h, betragtes chaufførernes hvil som deres fr itid.

NOTAT. Til Folketingets Europaudvalg og Transport-, Bygnings- og Boligudvalget

NOTAT. Til Folketingets Europaudvalg og Transport-, Bygnings- og Boligudvalget Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 439 Offentligt NOTAT Til Folketingets Europaudvalg og Transport-, Bygnings- og Boligudvalget Dato 21. september 2018 J. nr. 2018-3954 Den

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal København k

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal København k Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København k Sendt per e-mail til: Teddy Henrik Becher thb@trm.dk samt Peter Lübke pel@trm.dk Sted/Dato: Padborg og København den 20.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 B 103 Bilag 1 Offentligt 15. maj 2017 Folketinget Transport-, Bygnings-, og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Vedrørende forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat. af klagemyndighed)

NOTAT. Høringsnotat. af klagemyndighed) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 40 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 2018-1846 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 Sag 291/2013 Tårnby Kommune (advokat René Offersen) mod Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) I tidligere instanser

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 14. marts 2018 2017-3702 Klare, enkle og balancerede regler Til fremme af et indre marked for vejtransport,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 181/2018 Københavns Kommune (advokat Anders Valentiner-Branth) mod A (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byrets fogedret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 40 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af bøde for parkering

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Generalforsamling Sjællands Vognmandsforening. 16. marts 2019

Generalforsamling Sjællands Vognmandsforening. 16. marts 2019 Generalforsamling Sjællands Vognmandsforening 16. marts 2019 Medlemsservice Medlemsservice Medlemmernes behov for førstehjælp kommer først! - 24/7/365 adgang til kompetent rådgivning og førstehjælp Ét

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Mulige tiltag til forbedringer af kapaciteten for lastbiler på rastepladser

Mulige tiltag til forbedringer af kapaciteten for lastbiler på rastepladser Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 760 Offentligt Dato 20. september 2018 Sagsbehandler Kasper Dahlhus Bønnelykke og Erik Søbjerg Mail eris@vd.dk Telefon

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 L 54 endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 4. december 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marie Louise Skibsted

Læs mere

Medlemsforslag om parkeringsafmærkning (2011-77965). Indstilling og beslutning. Teknik- og Miljøudvalget pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen,

Medlemsforslag om parkeringsafmærkning (2011-77965). Indstilling og beslutning. Teknik- og Miljøudvalget pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen, KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT 26-08-2011 Notat om gul kantstensmarkering 1. Opdrag Medlemsforslag om parkeringsafmærkning (2011-77965). Indstilling og beslutning.

Læs mere

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps Ishøj Kommune Ishøj Bycenter NOTAT 20. april 2007 RAR/ps 1 Indledning Parkeringssituationen i og omkring Ishøj Bycenter er vurderet ved at gennemføre en kortlægning af antallet af parkeringspladser og

Læs mere

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB Trafikal vurdering Parkeringsanalyse NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Sammenfatning... 2 3 Kortlægning... 3 3.1 Restriktioner...

Læs mere

Da færdselslovens bestemmelser henhører under Trafikministeriets ansvarsområde, har Justitsministeriet videresendt Deres brev hertil.

Da færdselslovens bestemmelser henhører under Trafikministeriets ansvarsområde, har Justitsministeriet videresendt Deres brev hertil. Nytorv 11-13 1450 København K Trafikministeriet 4.kontor Tlf.: 33 92 33 55 - Telex 22275 Trami dk Telefax: 33 93 27 80 - Giro 3 00 27 64 Eksp.: ma-to 8.30-16 fr 8.30-15.30 3 JULI 1996 Dansk Autocamper

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

anmarks rie uto ampere

anmarks rie uto ampere Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 40 Bilag 4 Offentligt anmarks rie uto ampere.dk CVR: 37157430 www.dfac.dk info@dfac.dk Danmarks Frie Auto Campere er en forening for autocamperejere og

Læs mere

NOTAT. Lovgivning: Kommentarer til lovgivningen: Servicemarkering af 10-meterreglen

NOTAT. Lovgivning: Kommentarer til lovgivningen: Servicemarkering af 10-meterreglen NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Servicemarkering af 10-meterreglen Lovgivning: Bekendtgørelse om vejafmærkning 56: T 63 Markering af ophør af standsning og parkering: Gul trekant

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Bilag 2 Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Beskrivelse af sager, hvori der er sket frakendelse af førerretten

Læs mere

Forslag til. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering

Forslag til. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering Enhed Finansiering Sagsbehandler Nils Majgaard Jensen Koordineret med Sagsnr. 2017-3316 Doknr. 530789 Dato 23-04-2018 Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. Lovforslag nr. L 236 Folketinget

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. Lovforslag nr. L 236 Folketinget Lovforslag nr. L 236 Folketinget 2017-18 Fremsat den 2. maj 2018 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering 2017/1 LSF 236 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3316 Fremsat den 2. maj 2018 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Styr på køre-hvile-tiden. - En introduktion til reglerne. Undervisning 2015

Styr på køre-hvile-tiden. - En introduktion til reglerne. Undervisning 2015 Styr på køre-hvile-tiden - En introduktion til reglerne. Undervisning 2015 Hvad er køre-hvile-tids-reglerne? Fælles regelsæt for EU. Lastbiler på over 3.500 kg og busser, til fordring af over 9 personer.

Læs mere

1 Baggrund og formål

1 Baggrund og formål Paper Emne: Personer pr. bil Til: Trafikdage 2003 Fra: Allan Christensen, Vejdirektoratet Hjalmar Christiansen, TetraPlan A/S 26. juni 2003 1 Baggrund og formål Oplysninger om bilernes belægningsgrader

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 894 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 13. maj 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Sidsel Kathrine

Læs mere

Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde, hvor der træffes tusindvis af afgørelser.

Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde, hvor der træffes tusindvis af afgørelser. VEJFORUM 2014 NYT PÅ PARKERINGSOMRÅDET Advokat Anders Valentiner-Branth og advokat Henrik Sauer 3. december 2014 side 2 Hvorfor have et administrationsgrundlag? Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde,

Læs mere

Kontrakt mellem Aalborg Byråd og Beredskabscenter Aalborg/Parkeringskontrol Nord

Kontrakt mellem Aalborg Byråd og Beredskabscenter Aalborg/Parkeringskontrol Nord Kontrakt mellem Aalborg Byråd og Beredskabscenter Aalborg/Parkeringskontrol Nord Kontrakten specificerer hvilke opgaver Parkeringskontrol Nord i det følgende benævnt P- Nord - skal udføre for Aalborg Byråd,

Læs mere

Beregning af licens for elbybiler

Beregning af licens for elbybiler Beregning af licens for elbybiler Rapport Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Resultater 3 3 Metode 3 3.1 Datagrundlag 4 3.2 Generelle antagelser 4 3.3

Læs mere

Vejpakken. Orientering af TRU om vejpakken d. 5. april Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 255 Offentligt

Vejpakken. Orientering af TRU om vejpakken d. 5. april Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 255 Offentligt Juster -> Gitterindstillinger -> Vælg Vis tegnehjælpelinjer på skærmen Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 255 Offentligt foto, tilpas til fuld skærm, dvs. 25,4*14,29 cm. Vejpakken

Læs mere

DEBATOPLÆG OM PARKERING I HJØRRING

DEBATOPLÆG OM PARKERING I HJØRRING DEBATOPLÆG OM PARKERING I HJØRRING TEMAER Status, overblik og udvikling Parkeringsvagt Betaling Monitorering Kommunikation Oplæg til tidsplan Baggrund: Byens erhverv: ønsker større flow ikke bekymret for

Læs mere

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til:

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: Notat Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: 06-06-2017 Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: 1 Indledning For at kortlægge parkeringsbehovet i forbindelse med ombygningen

Læs mere

Oversigt over forseelser Dato: 01-02-2015 Side 1 af 6

Oversigt over forseelser Dato: 01-02-2015 Side 1 af 6 Side 1 af 6 01a 01 STANDSNING FORBUDT 01a. Ved skiltning og ubrudt kantlinje. 510 kr. 0 min. Køretøjet er henstillet, hvor der er et ubetinget standsningsforbud. Dette er markeret enten med den forbudstavle,

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt NOTAT Dato J. nr. Til Folketingets Europaudvalg og Transportudvalget 10. september 2014 2014-2314 Den danske regerings besvarelse af Kommissionens

Læs mere

Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan

Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 10. november 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan Stedfortræder Medlemmer Lars Mejlvang Møller (V) -

Læs mere

om ændring af praksis vedrørende sanktionerne på køre- og hviletidsområdet. Justitsministeriet udsendte den 31. oktober 2006 en cirkulæreskrivelse

om ændring af praksis vedrørende sanktionerne på køre- og hviletidsområdet. Justitsministeriet udsendte den 31. oktober 2006 en cirkulæreskrivelse Retsudvalget, Trafikudvalget REU alm. del - Bilag 453,TRU alm. del - Bilag 359 Offentligt Cirkulæreskrivelse til politi og anklagemyndigheden Civil- og Politiafdelingen Dato: 30. marts 2007 Kontor: Færdsels-

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0205/317. Ændringsforslag. Roberts Zīle, Kosma Złotowski for ECR-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0205/317. Ændringsforslag. Roberts Zīle, Kosma Złotowski for ECR-Gruppen 22.3.2019 A8-0205/317 317 Artikel 1 stk. 1 nr. -1 Artikel 3 stk. 1 litra aa Gældende ordlyd Artikel 3 stk. 1 litra aa aa) køretøjer eller kombinationer af køretøjer med en største tilladt totalvægt på

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2017 C(2017) 6560 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 3.10.2017 om gennemførelsen af bestemmelserne i Schengengrænsekodeksen om midlertidig genindførelse af grænsekontrol

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse Dato 1. november 2016 Side 1/5 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver Høringen Et udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver har i perioden fra den 26. juli til 23. august

Læs mere

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 1 Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats Arbejdet med at skabe rum til betjening af turister,

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0277 Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0277 Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0277 Bilag 4 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2017 2017-3702 Kommissionens Vejpakke Europa-Kommissionen har den 31. maj 2017 fremsat en række forslag på vejtransportområdet,

Læs mere

Orientering om Kommissionens Vejpakke

Orientering om Kommissionens Vejpakke Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0277 Bilag 4 Offentligt Orientering om Kommissionens Vejpakke Møde med TRU den 21. juni 2017 Side 1 Tre overordnede søjler i Vejpakken Markedsadgang Sociale vilkår og kontrol

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 153/28 16.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2017/1013 af 30. marts 2017 om udformning af den standardformular til rapportering, der er omhandlet i artikel 17 i Europa- Parlamentets og

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02 Notat Dato: 2.1.18 Projekt nr.: 18-1 T: +4 2429 4912 E: mdh@moe.dk Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret Emne: Parkeringsanalyse Notat nr.: 1 Rev.: 2 Fordeling: Jonas Jørgensen Herlev Kommune

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt MINISTEREN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Folketinget Dato J. nr. 28. september 2017 2016-5643

Læs mere

Oversigt over parkeringsforseelser

Oversigt over parkeringsforseelser 01a 01 STANDSNING FORBUDT 01a. Ved skiltning og ubrudt kantlinje. 510 kr. 0 min. Køretøjet er henstillet, hvor der er et ubetinget standsningsforbud. Dette er markeret enten med den forbudstavle, der betyder

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Undtaget kørsel /OUT - i relation til arbejdstid. 1. Indledning 2. Arbejdstid ved Undtaget kørsel /OUT 3. Registrering af undtaget kørsel 4.

Undtaget kørsel /OUT - i relation til arbejdstid. 1. Indledning 2. Arbejdstid ved Undtaget kørsel /OUT 3. Registrering af undtaget kørsel 4. Undtaget kørsel /OUT - i relation til arbejdstid December 2017 1. Indledning 2. Arbejdstid ved Undtaget kørsel /OUT 3. Registrering af undtaget kørsel 4. Bilag 1 Indledning Køre- og hviletidsbestemmelserne

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E Bekendtgørelse om Parkering i Faxe Kommune Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Parkering på veje og parkeringspladser...4 3 Lastbilparkering...4 4 Parkering langs fortov...4

Læs mere

RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042. Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne

RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042. Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne 1. Indledning Ved lov nr. 557 af 24. juni 2005 om ændring

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 153 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-156-0025 Dok.: DSS40070 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Dato 15. august 2018 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 18/09277-16 Side 1/5 Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

NOTAT April Servicemarkering af 10 m regel. 1. Baggrund

NOTAT April Servicemarkering af 10 m regel. 1. Baggrund Hanne Mølbeck Advokat J.nr. 001445-0185 ham/bpn T +45 72 27 35 23 ham@bechbruun.com NOTAT April 2007 Servicemarkering af 10 m regel 1. Baggrund Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har besluttet,

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 17.12.2009 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 1103/2007 af Laurent Hermoye, belgisk statsborger, for the Association for the Protection of the

Læs mere

NOTAT. Projekt om rejsetidsvariabilitet

NOTAT. Projekt om rejsetidsvariabilitet NOTAT Dato J. nr. 15. oktober 2015 2015-1850 Projekt om rejsetidsvariabilitet Den stigende mængde trafik på vejene giver mere udbredt trængsel, som medfører dels en stigning i de gennemsnitlige rejsetider,

Læs mere

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: 05.00.00-P19-1-15 Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser

Læs mere

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Dato 29. juni 2017 Sagsbehandler Søren Madsen Mail snm@vd.dk Telefon Dokument 17/09032 Side 1/7 Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Krav til oplysninger der skal indgå i en

Læs mere

Notat om registrering af data i forbindelse med parkering

Notat om registrering af data i forbindelse med parkering KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 5: Notat om registrering af data i forbindelse med parkering Dette notat beskriver baggrunden for og effekten af den registrering

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. april 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. april 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. april 2014 Sag 4/2014 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 og T2 (advokat Lars Lindhard, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Roskilde

Læs mere

Datasæt cykeloprydning, BYENS DRIFT

Datasæt cykeloprydning, BYENS DRIFT Datasæt cykeloprydning, BYENS DRIFT Data og resultater fra cykeloprydning på Nørreport st./israels plads i maj november 216. Marjanne Kurth, Byens drift, Center for driftsudvikling, Partnerskaber mail:

Læs mere

Etablering af miljøzoner i Danmark

Etablering af miljøzoner i Danmark Etablering af miljøzoner i Danmark (UOLQJ+YLG&2:, %DJJUXQG Miljøbelastningen fra transporten er i fokus, og der er er gennem de senere år iværksat en lang række tiltag, der sigter på at mindske transportens

Læs mere

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 31. maj 2002 (03.06) (OR. en) CONV 75/02 NOTE fra: til: Vedr.: Henning Christophersen konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Læs mere

Transport-, bygnings- og boligministeriet v/ Teddy Becker og Peter Lübcke

Transport-, bygnings- og boligministeriet v/ Teddy Becker og Peter Lübcke København, den 20. februar 2018 Transport-, bygnings- og boligministeriet v/ Teddy Becker (thb@trm.dk) og Peter Lübcke (pel@trm.dk) Danske Speditører: Vent med at tage med den endelige beslutning. Vigtige

Læs mere

Køre- og hviletid. ... uden omveje. Introduktion 2 Myndighedskontrol 3 Begreber 4 Køretid 5. Pause 8. Hvil DigiSyS

Køre- og hviletid. ... uden omveje. Introduktion 2 Myndighedskontrol 3 Begreber 4 Køretid 5. Pause 8. Hvil DigiSyS Køre- og hviletid... uden omveje Introduktion 2 Myndighedskontrol 3 Begreber 4 Køretid 5 Køreperiode Daglig køretid Ugentlig køretid Tolerancer og sanktioner Pause 8 Samlet pause Opdelt pause Tolerancer

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Køre- og hviletid. ... uden omveje. Introduktion 2 Myndighedskontrol 3 Begreber 4 Køretid 5. Pause 8. Hvil DigiSyS

Køre- og hviletid. ... uden omveje. Introduktion 2 Myndighedskontrol 3 Begreber 4 Køretid 5. Pause 8. Hvil DigiSyS Køre- og hviletid... uden omveje Introduktion 2 Myndighedskontrol 3 Begreber 4 Køretid 5 Køreperiode Daglig køretid Ugentlig køretid Tolerancer og sanktioner Pause 8 Samlet pause Opdelt pause Tolerancer

Læs mere

Notat. lempelse af sanktionerne for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne

Notat. lempelse af sanktionerne for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne FÆRDSELSAFDELINGEN 22. februar 2007 Sagsbehandler: Kirsten Søndergaard Munck j.nr. 2006-9080-33 Sekretariatet Ellebjergvej 52, 2. 2450 København SV Telefon: 3314 8888 Lokal: 7464 Telefax: 3343 0004 E-mail:

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.3.2016 COM(2016) 156 final 2016/0085 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om Den Europæiske Unions holdning til udkast til afgørelse nr. 1/2016 truffet af det fælles

Læs mere

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende:

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 310 Offentligt Side 1 af 12 Talemanuskript besvarelse af samrådsspørgsmål AQ-AT om forsinkede Quickbreve Tak for ordet.

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 18.9.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 247/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 885/2013 af 15. maj 2013 om supplering af Europa-Parlamentets

Læs mere

Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen

Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen 10. oktober 2017 Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen To ud af tre ansatte i hjemmeplejen oplever, at der ikke er afsat tilstrækkelig tid til transport mellem besøgene i deres kørelister.

Læs mere

UDKAST TIL TALE til brug for samråd Ø i Folketingets Trafikudvalg den 15. juni 2010 kl. 15

UDKAST TIL TALE til brug for samråd Ø i Folketingets Trafikudvalg den 15. juni 2010 kl. 15 Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 1309 Offentligt Dok.: HAA40773 UDKAST TIL TALE til brug for samråd Ø i Folketingets Trafikudvalg den 15. juni 2010 kl. 15 Samrådsspørgsmål Ø: Vil ministeren

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Forhøjelse af bødeniveauet for ulovlig afholdelse af hvil i køretøjet m.v.

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Forhøjelse af bødeniveauet for ulovlig afholdelse af hvil i køretøjet m.v. Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 80 Offentligt UDKAST til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af bødeniveauet for ulovlig afholdelse af hvil i køretøjet

Læs mere

P-afgifter. - en forklaring

P-afgifter. - en forklaring P-afgifter - en forklaring Ja, det er rigtig irriterende at få en parkeringsbøde. Er der overhovedet nogen fornuftig grund til det, eller er det bare for at genere? I denne folder forsøger vi at besvare

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Fremsat den 5. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Finn Sørensen (EL), Christian Juhl (EL) og Jørgen Arbo Bæhr (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

Punkter der kan skrives afgifter for

Punkter der kan skrives afgifter for Punkter der kan skrives afgifter for Reglerne om standsning og parkering findes i færdselsloven (fremover "FÆL"), vejafmærkningsbekendtgørelsen (fremover "vejbkg."), bekendtgørelse om parkeringsskiver

Læs mere

Vedr. klage over Frederiksberg Kommunes afslag på etablering af reserveret handicapparkeringsplads

Vedr. klage over Frederiksberg Kommunes afslag på etablering af reserveret handicapparkeringsplads Dato 22. august 2017 Sagsbehandler Mads Hedegaard Mail mhed@vd.dk Telefon +45 7244 3121 Dokument 17/01832-29 Side 1/5 Vedr. klage over Frederiksberg Kommunes afslag på etablering af reserveret handicapparkeringsplads

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo UDKAST Østervej Parkering NOTAT 25. september 2017 adp/tvo 1 Baggrund modtager løbende borgerhenvendelser vedrørende de trafikale forhold på Østervej i Glostrup. Disse omhandler primært manglende parkeringskapacitet

Læs mere

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Parkeringsafgifter".

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Parkeringsafgifter. Page 1 of 5 Kære Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Parkeringsafgifter". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet undervejs

Læs mere

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger.

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger. Alle indkomne høringssvar fra høring over forslag til forsøgsordning med brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor:

Læs mere

Notat. Overnatningsfaclilteter for autocampere 22. juni 2011. : Autocamperrådet. : Kim Lyster Hansen & Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Overnatningsfaclilteter for autocampere 22. juni 2011. : Autocamperrådet. : Kim Lyster Hansen & Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Overnatningsfaclilteter for autocampere 22. juni 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge

Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge Nordvest ved Fuglekvarteret og Lygten Området oplever

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

UDKAST. Bascon. 1 Indledning. Sofieskolen, Bosted på Damsagervej. 1.1 Damsagervej. Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO

UDKAST. Bascon. 1 Indledning. Sofieskolen, Bosted på Damsagervej. 1.1 Damsagervej. Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO UDKAST Bascon Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO 1 Indledning Bascon har anmodet Via Trafik om at vurdere de trafikale konsekvenser af at udvide bostedet på Damsagervej fra 9 til 18 lejligheder. Herudover

Læs mere

Endelig afgørelse Klage over Københavns Kommunes afslag på etablering af privat parkeringskontrol og nedtagning af skiltning med tidsbegrænsning.

Endelig afgørelse Klage over Københavns Kommunes afslag på etablering af privat parkeringskontrol og nedtagning af skiltning med tidsbegrænsning. Dato 20. december 2017 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 17/13479-12 Side 1/8 Endelig afgørelse Klage over Københavns Kommunes afslag på etablering af privat

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum. På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen.

Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum. På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen. Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 26. januar 2015 Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum Side 1 af 6 På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen.

Læs mere

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel NOTAT Dato J. nr. 21. maj 2013 Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel Ulovlig cabotagekørsel er et af de forhold, der skal sættes ind over for, i indsatsen imod social dumping. Der er allerede sket

Læs mere

Der er foretaget 8 maskinelle ugetællinger og 13 manuelle tællinger á 4 eller 12 timer i et tidsrum, hvor spidstimen er dækket.

Der er foretaget 8 maskinelle ugetællinger og 13 manuelle tællinger á 4 eller 12 timer i et tidsrum, hvor spidstimen er dækket. Af Malene Kofod Nielsen Cowi A/S mkni@cowi.dk Carsten Krogh Aalborg Kommune ckj-teknik@aalborg.dk Nye turrater i Aalborg Kommune Kommuner, projektudviklere og andre, der planlægger ny- eller ombygning

Læs mere

60-punktstællinger. Hovedresultater 2012

60-punktstællinger. Hovedresultater 2012 60-punktstællinger Hovedresultater 2012 1 01 Indledning Denne rapport beskriver resultaterne fra manuelle trafiktællinger, som er gennemført i 70 faste udvalgte steder på det danske vejnet. De benævnes

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Notat om ændringer i færdselsloven. Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Notat om ændringer i færdselsloven. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat om ændringer i færdselsloven Den 20. februar 2014 vedtog Folketinget en lov, som ændrer flere

Læs mere

NOTAT OM KOLDING KOMMUNES MULIGHEDER FOR AT ANVENDE PRIVAT PARKERINGSKONTROL MV.

NOTAT OM KOLDING KOMMUNES MULIGHEDER FOR AT ANVENDE PRIVAT PARKERINGSKONTROL MV. ANDERS VALENTINER-BRANTH ADVOKAT HENRIK SAUER ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TEL +45 33 11 45 45 FAX +45 33 11 80 81 AVB@NNLAW.DK HS@NNLAW.DK 17. SEPTEMBER 2018 REF. 67.803 NOTAT OM KOLDING

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 3. april 2002 PE 305.788/28-48 ÆNDRINGSFORSLAG 28-48 Udkast til udtalelse (PE 305.788) Jan Andersson forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

Forseelsestyper.

Forseelsestyper. Forseelsestyper http://www.helsingor.dk/borger/transport-pas-og-trafik/veje-trafik-ogparkering/parkering/parkeringsafgifter/forseelser/ 01a. Ved skiltning og ubrudt kantlinje. Køretøjet er standset, hvor

Læs mere