TV 2 Reklame Baunegårdsvej Hellerup. København den 7. februar 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 7. februar 2006"

Transkript

1 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej Hellerup København den 7. februar 2006 Klage over tv-reklame for Hi3G Denmark ApS Happy Music sendt på TV 2/Danmark A/S Claus Kurtzmann har den 18. juli 2005 indgivet en klage til Radio- og tvnævnet over en tv-reklame for Hi3G Denmark ApS (i det følgende benævnt Hi3G). Claus Kurtzmann oplyser, at der i reklamen reklameres med, at det kun er muligt at streame audio eller video med en 3G telefon. Dette er ifølge klager imidlertid ikke korrekt, da det også er muligt at streame audio eller video med andre (ikke 3G) telefoner. Klager finder derfor reklamen misvisende. TV 2 Reklame har den 20. oktober 2005 tilsendt Nævnet en dvd med reklamen. Mediesekretariatet Vognmagergade 10, København K Telefon Telefax CVR nr Bank: Jyske Bank Reg.nr Konto nr Reklamen indledes med, at en kvinde åbner en elevator dør og siger: Endnu en gang velkommen til Planet3. To mænd træder ind i elevatoren, hvori der står tre mænd i forvejen. Elevatoren kører op og stopper ved en af Planet3s etager, mens en mandestemme siger: Musik Kvinden åbner elevatordøren og lukker mændene ud, mens hun siger: Det er så her al musikken fra Planet3 kommer fra. Her fra øen streamer vi direkte til folks telefoner. Fra elevatoren, som er placeret højt over vandoverfladen, ses en ø i forgrunden. På øen, som er en fantasi ø, ses en stor vulkan i udbrud. Neden J.nr.:

2 - 2 - for vulkanen ses en stor strand, som er fyldt med dansende mennesker og lyskegler, der farer over den stjerneklare himmel. Der zoomes ind på stranden, hvor der holdes en stor fest, med live-band, store højtalere og fjernsyn, der viser musikvideoer. På stranden står en stor omskifter, som enten kan stå på 3 eller almindelig telefoni. Den er indstillet på 3, men en udenlandsk mand ser nysgerrigt på den og overvejer at skifte over til almindelig telefoni. Hans ven siger på et fremmedsprog: Ikke så vildt, ikke røre ved håndtaget (oversættes med tekst på skærmen) Manden trækker dog alligevel håndtaget over på almindelig telefoni, hvorefter musikken og alle menneskerne forsvinder bortset fra manden selv og hans ven. Vennen udbryder: Du slukkede for 3 Vennen skynder sig at slå den tilbage på 3, hvorefter musikken og menneskerne straks vender tilbage. Billedet skifter fra øen til stjernehimmelen, hvor en Sony Ericsson mobil flyver ind på skærmen, mens der speakes: Køb en 3 mobil, den eneste der giver dig adgang til Planet3. Lige nu får du verdens bedste 3 mobil fra sony erricsson. For kun 599,-oveni giver vi fri musik hele sommeren. Samtidig med speaken oplyses pris og vilkår på skærmen. Til slut i reklamen vises et stort 3 tal, mens der nederst på skærmen står angivet: Fri musik hele sommeren. We love to share. Høring TV 2 Reklame har ved høringssvar af 20. oktober 2005 anført følgende kommentarer:

3 - 3 - Vi har opfattet reklamen som en generel promovering af den vifte af produkter og services som leveres af HI3G. Vi har set sekvensen, hvor der slukkes for Planet 3, som en humoristisk og lidet realistisk illustration af forskellen mellem den nyeste generation af mobilterminaler og traditionel fastnettelefoni. Reklamens speak har vi opfattet som en oplysning om, at man kun kan få adgang til de særlige services, som HI3G tilbyder, hvis man har en 3 mobil og et abonnement hos HI3G. Det er således vores vurdering, at reklamen udelukkende sammenligner mobiltelefoni med almindelig fastnettelefoni. På denne baggrund har vi ikke fundet, at reklamen strider mod Markedsføringslovens 2, stk. 1. Hi3G Denmark ApS har ved brev af 20. oktober 2005 anført følgende bemærkninger: Det er ikke reklamens formål at redegøre for hvad der er muligt inden for 3G teknologi kontra 2G teknologi, således som klager angiver, hvilket skulle være klart for enhver. Det skal dog understreges at 3G teknologi giver via øget båndbredde mulighed for at overføre betydelig større mængde af data end hvad der er muligt med 2G teknologi og at musik og video for det meste kræver en høj datahastighed for at kunne afvikles via streaming, hvor videoen eller musikstykke afvikles imens det downloades og samtidig give brugeren en tilfredsstillende oplevelse af tjenesten. Hi3G skal dog ikke udelukke at det er teknisk eller teoretisk er muligt at streame et musikstykke eller se et videoklip med 2G teknologi. Reklamen udspilles i et fiktivt univers, hvor en elevator bevæger sig rundt mellem nogle planeter i solsystemet. I reklamen besøger reklamens hovedperson en af disse planeter de besøgende bliver informeret om at Hi3Gs musik kommer fra denne planet. Dette skal naturligvis ikke tages for pålydende.

4 - 4 - Hi3Gs portal for mobile indholdstjenester kaldes i daglig tale for Planet3, hvor hver planet symboliserer en bestemt genre af Hi3Gs mobile indholdstjenester. En af disse genrer er musik en anden genre er nyheder. Reklamen forsøger således at illustrere Hi3Gs seneste tillægsabonnement 3musik hvor alle Hi3G kunder i løbet af sommeren 2005 havde mulighed for at anvende disse tjenester uden ekstra betaling. 3Musik indeholder 40 radiokanaler med mere end musikstykker, 8 videokanaler med nonstop musikvideoer, live koncert optagelser, musiknyheder etc. Dette udbud af musikrelateret indholdstjenester er ganske overvældende og ingen anden mobiloperatør i Danmark har et lignende udbud af tjenester. På den baggrund finder Hi3G, at reklamen er i overensstemmelse markedsføringslovens, herunder 2, stk. 1 om vildledning og utilbørlighed i markedsføringen. Hi3G finder, at reklamen selvom den anvender et fantasi univers loyalt gengiver vores service og viser et udsnit af de tjenester som Hi3G tilbyder og som ikke tidligere er set på markedet for mobile indholdstjenester. Endeligt viser reklamen, at man kun har adgang til Hi3Gs musiktjenester, hvis man er kunde hos Hi3G og har en 3G telefon. En person med en 2G telefon har ikke mulighed for at anvende Hi3Gs tjenester. Forbrugerombudsmanden har ved brev af 13. december 2005 anført følgende kommentarer: Det er vores vurdering, at reklamen ikke kan anses for at give udtryk for, at der kun kan streames fra 3G telefoner. Teksten på afbryderboksen giver umiddelbart associationer til fastnettelefoni, hvorfra man ikke kan streame, hvorimod der ikke oplyses eller antydes noget om mobiltelefoni generelt. Endvidere gives der i speaken oplysning om, at det viste abonnement er det eneste, som giver adgang til Planet 3, hvilket må anses for at være korrekt.

5 - 5 - Det er derfor vores samlede opfattelse, at reklamen ikke er vildledende og dermed ikke er i strid med markedsføringslovens 2, stk. 1. Nævnets vurdering Radio- og tv-nævnet har i henhold til 44, stk. 1, nr. 2, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed jf. lovbekendtgørelse nr. 506 af 10. juni 2004 be- handlet sagen på sit møde den 6. februar 2006 og skal udtale: Claus Kurtzmann klager over, at der reklameres med, at det kun er muligt at streame audio eller video med en 3G telefon, hvilket ifølge klager ikke er korrekt. I reklamen vises blandt andet en stor omskifter, som enten kan stå på 3 eller almindelig telefoni. Den er indstillet på 3, men en mand slår over på almindelig telefoni, hvorefter musikken og alle menneskerne forsvinder bortset fra manden selv og hans ven. Vennen skynder sig at slå den tilbage på 3, hvorefter musikken og menneskerne straks vender tilbage. Herefter speakes: Køb en 3 mobil, den eneste der giver dig adgang til Planet3. Lige nu får du verdens bedste 3 mobil fra sony erricsson. For kun 599,-oveni giver vi fri musik hele sommeren. I henhold til 8, stk. 2, i reklamebekendtgørelsen, skal reklamer være i overensstemmelse med markedsføringsloven og i øvrigt respektere alment accepterede reklameetiske normsæt. Markedsføringslovens 2, stk. 1, foreskriver, at der ikke må anvendes urigtige, vildledende eller urimeligt mangelfulde angivelser, som er egnet til at påvirke efterspørgsel eller udbud af varer, fast ejendom og andre formuegoder samt arbejds- og tjenesteydelser. Det oplyses hverken med speak eller tekst i reklamen, at det kun er muligt at streame audio eller video med en 3G telefon. Spørgsmålet er derfor, om reklamen indirekte giver seeren dette indtryk.

6 - 6 - Såvel TV 2 Reklame som Forbrugerombudsmanden har den opfattelse, at der henvises til fastnettelefoni, hvorfra der ikke kan streames, og ikke mobiltelefoni generelt. Ud fra denne betragtning er reklamen ikke vildledende. Det er imidlertid Radio- og tv-nævnets opfattelse, at der ved almindelig telefoni ikke nødvendigvis henvises til fastnettelefoner, men at angivelsen ligeså vel kan henvise til 2G telefoner, hvorfra der godt kan streames. Radio- og tv-nævnet finder imidlertid ikke, at denne sondring er relevant, da reklamen blot illustrerer, at det kun er muligt at benytte Planet3s produkter og services med en 3G telefon og et 3 abonnement. Såfremt det er muligt at streame audio og video med en 2G telefon, har forbrugeren stadig ikke adgang til Planet3. Denne vurdering understøttes af speaken: Køb en 3 mobil, den eneste der giver dig adgang til Planet 3 Det er derfor Radio- og tv-nævnets opfattelse, at reklamen ikke giver udtryk for, at det kun er muligt at streame audio og video med en 3G telefon, men at der kun er adgang til Planet3 med en 3G telefon og et 3 abonnement. Reklamen findes således ikke vildledende og er dermed ikke i strid med markedsføringslovens 2, stk. 1. På baggrund heraf træffer Radio- og tv-nævnet følgende AFGØRELSE: Tv-reklamen for Hi3G Denmark ApS Happy Music sendt på TV 2/Danmark A/S er ikke i strid med markedsføringslovens 2, stk. 1, jf. reklamebekendtgørelsens 8, stk. 2. Christian Scherfig nævnsformand /Christina Sigvardt nævnssekretær

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 2. oktober 2006 Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark Lise Broe har ved mail af 21. august 2006 indgivet

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 4. juli 2006

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 4. juli 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 4. juli 2006 Klage over tv-reklamen Hovedpine for Interflora Danmark A/S udsendt på TV 2 DANMARK A/S Hanne Elgaard har ved

Læs mere

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer København den 8. januar 2008 Klage over ulovlig tv-reklame for Danske Spil A/S sendt på TV 2 Sport Henrik

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 6. februar 2012 Sagsnr. 2009-004115 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007 Klage over ulovlig reklame på TV 2 News Hans-Peter Degn har ved mail af 19. januar 2007 indgivet en klage

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: Reklamejura. Klage over tv-reklame for Totempo "Appelsinkanon" vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: Reklamejura. Klage over tv-reklame for Totempo Appelsinkanon vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura Radio- og tv-nævnet 3. september 2008 Sagsnr:2008-0125 Birgitte Durhuus Nielsen Fuldmægtig bdn@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklame for Zendium sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklame for Zendium sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. maj 2013 Sagsnr: 2012-007136 Kaspar D. Lindhardt Chefkonsulent kdl@kulturstyrelsen.dk Klage over reklame for Zendium

Læs mere

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005 Reklameafbrydelse i Reportagen sendt på TV Danmark A/S Niels Kjølhede har

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 8. juni 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 8. juni 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 8. juni 2007 Klage over tv-reklame for EDC-Gruppen A/S Helium sendt på TV 2/DANMARK Dorthe K. Rasmussen

Læs mere

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005 Reklameafbrydelser i Drømmekvinden sendt på TV Danmark A/S den 6. januar

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr: 2013-007734 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014118 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg

1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg København den 21. januar 2005 Radio- og tv-nævnets

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr.: 2013-013880 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand. jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

19. juni 2015. Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov

19. juni 2015. Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov 19. juni 2015 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Jørgen Ramskov

Læs mere

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 28. maj 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over den fortsatte

Læs mere

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 29. august 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 51 Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 7. december 2011 Sagsnr: 2011-010742 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Forbrugerombudsmandens retningslinjer for prismarkedsføring

Forbrugerombudsmandens retningslinjer for prismarkedsføring 1 Forbrugerombudsmandens retningslinjer for prismarkedsføring 1. juli 2013 Efter forhandling med Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI Handel, Bryggeriforeningen, Danmarks Automobilforhandler Forening, Danmarks

Læs mere

Bilag 1. Bilag 1 er et tillæg til Retningslinjer om god markedsføringsskik på teleområdet. Bilag 1 træder i kraft 1. marts 2013.

Bilag 1. Bilag 1 er et tillæg til Retningslinjer om god markedsføringsskik på teleområdet. Bilag 1 træder i kraft 1. marts 2013. Bilag 1 Bilag 1 er et tillæg til Retningslinjer om god markedsføringsskik på teleområdet. Bilag 1 træder i kraft 1. marts 2013. Markedsføring af bredbåndsforbindelser Indledning: De generelle krav, der

Læs mere

Indhold Praksis fra Forbrugerombudsmanden, Forbrugerklagenævnet og Forbrugerstyrelsen

Indhold Praksis fra Forbrugerombudsmanden, Forbrugerklagenævnet og Forbrugerstyrelsen Forbrugerjura 2006 Forbrugerjura 2006 April 2007 Gratis e-publikation Forbrugerstyrelsen Amagerfælledvej 56 2300 København S Telefon: 32 66 90 00 Telefax: 32 66 91 00 E-post: forbrug@forbrug.dk Hjemmesiden:

Læs mere

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

Udkast. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere

Udkast. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere Udkast Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere 1: Markedsføringslovens 6 i korte træk: Markedsføringslovens 6 begrænser erhvervsdrivendes

Læs mere

Vejledning om Multi Level Marketing/pyramidespil

Vejledning om Multi Level Marketing/pyramidespil Vejledning om Multi Level Marketing/pyramidespil Vejledning Forbrugerombudsmandens vejledning om Multi Level Marketing/pyramidespil kan bruges som hjælp til at vurdere lovligheden af de mange Multi Level

Læs mere

SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V

SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 30. april 2009 Sgsnr. 2009-005653 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 7. marts 2013 V-105-11 Experian A/S (Advokat Thomas Munk Rasmussen) mod Debitor Registret A/S (Advokat Kresten M. Valdal) Indledning Sagen handler

Læs mere

Reklameidentifikation skjult reklame. Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006

Reklameidentifikation skjult reklame. Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006 Reklameidentifikation skjult reklame Forbrugerombudsmandens vejledning, juli 2006 Reklameidentifikation - Skjult reklame Forbrugerombudsmandens vejledning juli 2006 1. Forord En reklame skal fremstå således,

Læs mere

Abonnementsvilkår Privatkunder.

Abonnementsvilkår Privatkunder. svilkår Privatkunder. November 2007 version 1.4. svilkårene, som beskrives i denne tekst, fastsætter vilkårene for aftalen mellem dig som kunde og Hi3G Denmark ApS, kendt under varemærket 3, og herefter

Læs mere

Retningslinjer for kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, april 2014

Retningslinjer for kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, april 2014 Dato: 24. marts 2014 Sag: FO-12/01374-70 Sagsbehandler: /bb Retningslinjer for kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, april 2014 Baggrunden for retningslinjerne... 1 1. Anvendelsesområde... 3

Læs mere