Høringsnotat. vedrørende Forslag til lov om miljøbeskyttelse, lov om planlægning og forskellige andre love (digital annoncering m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. vedrørende Forslag til lov om miljøbeskyttelse, lov om planlægning og forskellige andre love (digital annoncering m.v."

Transkript

1 Miljøudvalget L 13 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om miljøbeskyttelse, lov om planlægning og forskellige andre love (digital annoncering m.v.) Lovudkastet blev sendt i ekstern høring den 1. juli 2011 med frist for at afgive høringssvar den 12. august Udkastet blev sendt til høring hos en bred kreds af myndigheder og organisationer. Naturstyrelsen har modtaget i alt 43 høringssvar, hvoraf 20 myndigheder og organisationer oplyser, at man ikke har bemærkninger til lovforslaget eller, at man hilser lovforslaget velkomment. Følgende høringsparter har fremsendt bemærkninger til udkastet til lovforslaget: Advokatrådet/Advokatsamfundet, Dagbladene (DDF), Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Fritidsfiskerforbund, DI, Danske Regioner, Dansk Skovforening, DANVA, Dansk Transport og Logistik (DTL), Danske Advokater, Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, Fredningskomiteen Lillebælt, Friluftsrådet, International Transport Danmark (ITD), Kirkeministeriet, KL, Kystdirektoratet, Landbrug & Fødevarer, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Retspolitisk Forening, Statsministeriet, Sønderborg Kommune, Ugeaviserne. Følgende høringsparter har enten oplyst, at de ingen bemærkninger har til udkastet til lovforslaget eller, at de hilser udkastet til lovforslaget velkomment: 3F Fagligt Fælles Forbund, Arbejdstilsynet, Beskæftigelsesministeriet, Dansk Byggeri, Dansk Energi, Dansk Fjernvarme, Dansk Planteværn, Dansk Revisorforening, Danske Handicaporganisationer, Finansrådet, Genindvindingsindustrien, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Kulturarvsstyrelsen, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, PET, Roskilde Universitetscenter, Skatteministeriet, Syddansk Universitet, Økonomi- og Erhvervsministeriet. Svarene har især berørt følgende punkter: 1. Digital annoncering 2. Afskæring af klageadgang over dispensationer efter miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 3. Jordforureningsloven 4. Digital kommunikation med borgere, jf. jagt- og vildtforvaltningsloven 5. Øvrige emner

2 2 Foruden de ændringer, der fremgår af dette notat, er der foretaget justeringer i lovforslaget, efter Justitsministeriets lovtekniske gennemgang, som består dels i en mere uddybende begrundelse i bemærkningerne i forbindelse med forslaget om at afskæring af klageadgang i forbindelse med tilladelse til bygge- og anlægsarbejder inden miljøgodkendelsen, dels i en indføjet passus i bemærkningerne vedrørende mulighed for i bekendtgørelse at kunne indføre undtagelsesbestemmelser for så vidt angår personer uden digitale kompetencer, dels i en udtagelse af forslaget om ikke at tinglyse visse oplysninger efter jordforureningsloven, og endelig en uddybning af bemærkningerne om digital underskrift i forbindelse med jagt- og vildtforvaltningsloven. I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til de ovennævnte punkter og Miljøministeriets kommentarer hertil. Kommentarer hertil er anført i kursiv. Høringssvarene er gengivet i hovedtræk. Ønskes der mere detaljerede oplysninger om høringssvarenes indhold, henvises der til de fremsendte høringssvar. Ad. 1. Digital annoncering Etablering af abonnementsordninger Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Landbrug & Fødevarer finder det afgørende, at der etableres abonnementsordninger, hvorigennem det bliver muligt for borgere, virksomheder og interesseorganisationer at få tilsendt afgørelser m.v. af relevans pr. . Dansk Transport og Logistik (DTL), International Transport Danmark (ITD) og Kirkeministeriet foreslår ligeledes anvendelse af abonnementsordninger. DTL peger på, at især mange små virksomheder i dag holder sig orienteret om kommunale afgørelser m.v. gennem lokale aviser og dagblade, og at en abonnementsordning vil sikre, at de fortsat får relevant information. Formålet med lovforslaget er at skabe mulighed for, at annoncering kan ske alene digitalt i de tilfælde, hvor myndighederne i dag er pålagt at offentliggøre afgørelser, planer, programmer og lokale regulativer m.v. gennem annoncering i lokale aviser og dagblade. Med forslaget overlades det således til myndighederne selv at vurdere, hvilken annoncering der i det konkrete tilfælde findes mest effektiv under hensyntagen til bl.a. karakteren af den afgørelse m.v., der skal offentliggøres, herunder om der er behov for at oprette abonnementsordninger. Miljøministeriet skal bemærke, at det, som anført i lovforslagets almindelige bemærkninger (afsnit 7), er myndighedernes ansvar at sikre, at den valgte annonceringsform er passende, betimelig og effektiv offentliggørelse i overensstemmelse med kravene i Århus-konventionen.

3 3 Ministeriet finder derfor ikke, at der på nuværende tidspunkt bør stilles et generelt krav om etablering af abonnementsordninger. De fremkomne bemærkninger giver ikke anledning til ændring af lovforslaget. Anvendelse af en fælles myndighedsportal (f.eks. borger.dk) Landbrug & Fødevarer og DN finder det afgørende, at alle myndigheders offentliggørelser samles på en fælles myndighedsportal som f.eks. borger.dk i overensstemmelse med strategien om én indgang til det offentlige. Friluftsrådet og DTL opfordrer ligeledes til, at der anvendes en fælles myndighedsportal for myndighedernes offentliggørelser. Miljøministeriet er for så vidt enigt i, at det i denne sammenhæng kunne være hensigtsmæssigt med en fælles myndighedsportal for myndighedernes annonceringer på miljø- og planområdet. Forslaget rejser samtidig en række spørgsmål af mere overordnet administrativ og teknisk karakter, og ministeriet vil overveje dette nærmere i forbindelse med tværgående digitaliseringsstrategier. De fremkomne bemærkninger giver derfor ikke anledning til ændring af lovforslaget. Oplysning om overgangen til digital annoncering Friluftsrådet finder det principielt bekymrende, at den del af befolkningen, som ikke anvender internet, i en overgangsperiode ikke vil modtage relevant information fra myndighederne og derfor vil være afskåret fra at deltage i den demokratiske proces. Rådet mener, at myndighederne skal informere om overgangen til digital annoncering i de aviser og dagblade, som de hidtil har annonceret i. ITD finder det tilsvarende vigtigt med bred information om digitaliseringen, så borgere og virksomheder ved, at de kan holde sig orienteret på myndighedernes hjemmesider. Miljøministeriet er enigt i Friluftsrådets betragtninger om, at der kan være behov for at oplyse offentligheden om en ændret annonceringspraksis, så borgere m.fl. i de pågældende kommuner og regioner fremover ved, hvor de skal søge information. Ministeriet finder samtidig, at det er et anliggende for de enkelte myndigheder nærmere at tage stilling til omfanget og fremgangsmåde.

4 4 De fremkomne bemærkninger har derfor ikke givet anledning til ændringer i lovforslaget. Behov for fortsat annoncering i trykte medier Danske Regioner, Landbrug & Fødevarer og Sønderborg Kommune er positivt indstillede overfor muligheden for digital annoncering, men finder, at det fortsat er nødvendigt med annoncering i lokale dag- eller ugeblade, evt. i form af en kort orientering med henvisning til hjemmeside eller kontaktperson. Alle henviser til behovet for at sikre information til de borgere m.fl., der ikke har adgang til eller jævnligt bruger internettet. Dansk Skovforening finder tilsvarende, at der i de situationer, hvor myndighederne alene offentliggør planer m.v. digitalt, fortsat er behov for i breve eller lokale aviser og dagblade, at orientere om, at planerne kan findes på myndighedens hjemmeside. Lovforslaget skaber mulighed for, at myndighederne selv kan bestemme, hvordan annonceringen skal ske. Myndigheden kan med andre ord vælge fortsat at annoncere i lokale aviser og dagblade i det omfang, det findes hensigtsmæssigt evt. parallelt med en offentliggørelse på hjemmesiden. Med lovforslaget overlades det endvidere til de enkelte myndigheder at tage stilling til, om og i hvilket omfang der i forbindelse med en overgang til digital annoncering er behov for oplysning om den ændrede annonceringspraksis. På baggrund heraf, finder ministeriet ikke, at der er behov for at fastholde et krav om indrykning af annoncer i trykte medier. De fremkomne bemærkninger har derfor ikke givet anledning til ændring af forslaget. Overensstemmelse med Århus-konventionen/retssikkerhedsmæssige betænkeligheder Fredningskomiteen Lillebælt og Dagbladene bemærker, at lovforslaget ikke er i overensstemmelse med kravet i Århus-konventionen om, at annonceringen er passende, betimelig og effektiv og henviser bl.a. til, at det ikke er nok, at borgerne har adgang til det digitale system. Ugeaviserne udtrykker stor bekymring over de foreslåede ændringer med henvisning til, at de bl.a. sker på bekostning af borgernes retssikkerhed, og opfordrer til, at lovforslaget genovervejes. Ugeaviserne peger på, at borgerne med forslaget vil få mindre og sjældnere information om kommunale tiltag med fare for, at kommunerne kan gennemføre uønskede tiltag uden at den fornødne lokale debat rejses. Ugeaviserne finder, at det som minimum må kræves, at den digitale annoncering sker på redaktionelt bearbejdede lokale websites, der når bredere ud end kommunernes websites. Endvidere finder Ugeaviserne, at den besparelse, der opnås med lovforslaget, er meget lille set i forhold til konsekvenserne. Ugeaviserne gør endelig gældende, at der i lovforslagets almindelige bemærkninger er anvendt en række forkerte læsertal for regionale og lokale dagblade og ugeaviser. Dagbladene tilslutter sig Ugeavisernes høringssvar.

5 5 Retspolitisk Forening finder lovforslaget stærkt betænkeligt med henvisning til, at det væsentlige princip om offentlighedens medvirken i en række afgørelser og beslutninger efter naturog miljølovgivningen beskæres. Foreningen peger særligt på, at omkring personer over 60 år aldrig har benyttet internettet og heller ikke forventes at blive i stand til det. Foreningen stiller endelig spørgsmålstegn ved størrelsen af mulige besparelser. Dansk Fritidsfiskerforbund gør indsigelse mod, at loven ændres til, at ministeriet kun vil annoncere digitalt, idet medlemmernes sammensætning viser et stort antal ældre fritidsfiskere, der ikke ejer digitalt udstyr. Det er Miljøministeriets opfattelse, at samfundsudviklingen har nået et stadie, hvor offentliggørelse på internettet må antages at være ligeså effektiv som annoncering i lokale og aviser og dagblade. Dette underbygges af tal fra Danmarks Statistik fra 2010 om befolkningens adgang til og brug af internettet sammenholdt med tal om befolkningens brug af regionale og lokale dagog ugeblade. Hertil kommer en øget adgang til gratis internet i det offentlige rum, herunder på landets kommunebiblioteker. Det er overladt til myndighederne selv at vurdere, om de fremover vil annoncere digitalt eller som hidtil i lokale aviser og dagblade eller begge dele afhængigt af, hvilken annoncering der i det konkrete tilfælde vurderes mest effektiv. Ministeriet skal bemærke, at det er den enkelte myndigheds ansvar at sikre en passende, betimelig og effektiv offentliggørelse i overensstemmelse med kravene i Århus-konventionen. Miljøministeriet følger op på Ugeavisernes kommentar til, at lovforslaget indeholder en henvisning til en undersøgelse, som viser, at ned til 5 % læser de lokale gratis ugeaviser på en ugentlig basis. De fremkomne bemærkninger har givet anledning til ændring af forslaget. Lovforslagets henvisning til undersøgelsen om anvendelsen af lokale gratis ugeaviser er udgået. Advokatrådet/Advokatsamfundet og Danske Advokater er generelt positivt indstillede overfor muligheden for digital annoncering og peger på, at det indebærer en række fordele i forhold til muligheden for at abonnere på nyheder fra kommuner, regioner m.fl. og søge nyheder på internettet via søgemaskiner. Advokatrådet og Danske Advokater finder dog, at det bør give anledning til overvejelse, om annoncering af forhold, der på bebyrdende vis kan ramme individuelt, skal kunne ske digitalt alene. Det vil således eksempelvis i relation til jordforureningslovens 18 og 50 a, stk. 5, kunne være af stor betydning for den enkelte borger, om man er

6 medtaget i den offentlige afværgeindsats, ligesom det vil være af stor betydning for den enkelte borger, hvis dennes ejendom inddrages eller udtages af et områdeklassificeret område, og det vil således være særdeles uheldigt, hvis den pågældende på grund af manglende adgang til oplysninger på internettet ikke har fået en rimelig mulighed for at udtale sig. 6 Miljøministeriet skal bemærke, at der for de to bestemmelser i jordforureningsloven, Advokatrådet og Danske Advokater nævner i sit høringssvar, ikke i dag sker individuel underretning. Den årlige oversigt, jf. 18, medfører ingen rettigheder eller pligter for ejere. Områdeklassificeringen, jf. 50 a, har omfattet store, sammenhængende byområder siden På denne baggrund finder Miljøministeriet, at den foreslåede forenkling ikke rejser de nævnte betænkeligheder, og de fremkomne bemærkninger giver derfor ikke anledning til ændring af lovforslaget. Øvrige bemærkninger DI tilslutter sig forslaget således, at offentliggørelse kan ske alene digitalt. DI bemærker dog, at lovforslaget ikke indeholder en nærmere beskrivelse af, hvad digital annoncering er, og at dette bør uddybes i lovbemærkningerne. I overensstemmelsen med ønsket fra DI er der indsat følgende afsnit i lovforslagets almindelige bemærkninger (afsnit ): Ved digital annoncering forstås i denne sammenhæng offentliggørelse på en myndigheds hjemmeside, eventuelt kombineret med udsendelse til en række abonnenter via , hvis myndigheden har etableret en abonnementsordning. I det omfang der senere opstår mulighed for annoncering gennem en fælles myndighedsportal, som f.eks. borger.dk, vil annoncering her sammen med offentliggørelsen på myndighedens hjemmeside ligeledes være fyldestgørende. Fødevareministeriet bemærker, at det vil være hensigtsmæssigt af hensyn til den enkelte borger, at digital annoncering sker på en ensartet måde over hele området. Lovforslaget giver myndighederne mulighed for selv at bestemme, hvordan annonceringen skal ske. Denne ordning finder Miljøministeriet hensigtsmæssig, idet behovet for annoncering ikke nødvendigvis vil være det samme i alle tilfælde, og idet myndighederne enkeltvis må antages at have bedre forudsætninger for at vurdere, hvilken annoncering der er mest effektiv. De fremkomne bemærkninger har derfor ikke givet anledning til ændring af lovforslaget. Dansk Skovforening og Landbrug & Fødevarer finder, at princippet om direkte underretning af adressater, klageberettigede personer, interesseorganisationer og myndigheder bør gælde

7 7 for alle 19 love, der ændres med lovforslaget, og ikke kun miljøbeskyttelsesloven, som der eksplicit henvises til. Landbrug & Fødevarer bemærker endvidere, at forslaget ikke må medføre en udvidelse af adgangen af aktindsigt efter reglerne i forvaltningslovene ved, at der i forbindelse med den digitale annoncering automatisk bliver adgang til underliggende og fortrolige dokumenter i sagen. Lovforslaget giver myndighederne mulighed for alene at foretage digital annoncering i de tilfælde, hvor de i dag er pålagt at offentliggøre afgørelser, planer, programmer og lokale regulativer m.v. gennem annoncering i lokale aviser og dagblade. Der tilsigtes ikke med lovforslaget en ændring af de gældende regler om direkte underretning af adressater m.v. eller dansk rets almindelige regler om partshøring, jf. afsnit i de almindelige bemærkninger til lovforslaget. Tilsvarende tilsigter lovforslaget ikke at ændre på de gældende regler om adgang til aktindsigt efter offentlighedsloven og forvaltningsloven. De fremkomne bemærkninger har derfor ikke givet anledning til ændring af forslaget. KL udtrykker tilfredshed med, at forslaget om mulighed for digital annoncering bliver en realitet. KL henviser til, at forslaget indeholder flere bemyndigelseshjemler til ministeren og bemærker, at det ikke er muligt at se, hvilke krav der vil blive stillet til den digitale annoncering i de udmøntende bekendtgørelser. KL opfordrer i øvrigt til, at bekendtgørelserne udfærdiges hurtigst muligt efter ikrafttrædelsen af lovforslaget. Flere annonceringskrav på miljø- og planområdet er fastsat i bekendtgørelser, som derfor skal ændres med henblik på at muliggøre digital annoncering. Samtidig vil det være nødvendigt at ændre hjemmelsbestemmelserne. Ændringen af bekendtgørelserne vil ske inden for rammerne af lovforslaget, og der vil derfor ikke blive tale om at stille nye krav. De nye bekendtgørelser forventes ligesom lovforslaget at træde i kraft den 1. januar Danske Handicaporganisationer bemærker, at digital kommunikation er af stor betydning for mange grupper af mennesker med handicap, men finder det vigtigt, at systemerne lever op til de tilgængelighedsstandarder, der findes for det pågældende område. Organisationen henviser til FN s konvention om rettigheder for personer med handicap, som Danmark har ratificeret, og aftalen mellem regeringen, KL og Danske Regioner fra oktober 2007 om anvendelsen af obligatoriske standarder vedrørende tilgængeligheden af offentlige hjemmesider.

8 8 De fremkomne bemærkninger berører ikke udformningen af de enkelte digitale løsninger og har derfor ikke givet anledning til ændring af lovforslaget. Det er dog tilføjet i bemærkningerne, at der i bekendtgørelser kan fastsættes regler om, at myndigheden kan undtage personer fra digital kommunikation, når særlige omstændigheder taler for dette. Undtagelsesmuligheden tænkes navnlig anvendt for den mindre gruppe af personer, som ikke er i besiddelse af digitale kompetencer, og som ikke eventuelt har mulighed for at lade andre varetage den digitale indberetning mv.. Dansk Skovforening har særligt for så vidt angår skovloven bemærket, at foreningen forudsætter, at ejere der er særlig berørt af en Natura 2000 plan får direkte underretning om, at planen er offentliggjort på Naturstyrelsens hjemmeside. Skovforeningen forudsætter endvidere, at ejeren af den ejendom, hvor der måtte være konstateret en miljøskade eller overhængende fare herfor, får direkte meddelelse herom. Lovforslaget medfører, at myndighederne får mulighed for selv at bestemme, hvordan annonceringen skal ske. Lovforslaget tilsigter alene at give mulighed for digital annoncering, hvor der allerede i lovene er bestemmelser om offentliggørelse eller offentlig annoncering. Der tilsigtes ikke at ændre på de gældende regler om, hvem der skal orienteres eller høres direkte, jf. afsnit i de almindelige bemærkninger til lovforslaget. De fremkomne bemærkninger har derfor ikke givet anledning til ændring af forslaget. Kystdirektoratet gør opmærksom på, at der også i bekendtgørelse nr. 809 af 22. august 2005 om miljømæssig vurdering af visse anlæg og foranstaltninger på søterritoriet, er krav om offentliggørelse ved annoncering i stedlige aviser og blade, og finder det naturligt at foretage tilsvarende ændringer i denne bekendtgørelse, hvis nærværende lovforslag vedtages. De fremkomne bemærkninger giver ikke anledning til ændring af lovforslaget. Statsministeriet bemærker, at havmiljøloven har anordningshjemmel og er sat i kraft for Grønland ved kongelig anordning. Hvis ændringen af havmiljøloven derfor skal kunne sættes i kraft for Grønland, skal lovforslaget indeholde hjemmel hertil, ligesom lovforslaget i givet fald skal sendes til udtalelse i Grønlands Selvstyre. Der indsattes en bestemmelse i lovforslaget om, at loven ikke gælder ikke for Grønland, men kan ved kongelig anordning sættes helt eller delvis i kraft for Grønland med de ændringer, som de grønlandske forhold tilsiger.

9 9 Lovforslaget har været til udtalelse hos Grønlands Selvstyre, som ikke umiddelbart kan se at sagen er relevant for Grønlands Selvstyre. Ad. 2. Afskæring af klageadgang over dispensationer efter miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 2. DI stiller sig positive over for en afskæring af klageadgangen over meddelte dispensationer til påbegyndelse af bygge- og anlægsarbejder, inden der er meddelt miljøgodkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 5. Friluftsrådet er imod en afskæring af klageadgangen med henvisning til, at klagesystemet er en integreret del af natur- og miljølovgivningen. Herudover finder Friluftsrådet, at miljøorganisationerne nærmest er ene om at kigge kommuner, regeringen og ministerierne i kortene, og at klagesystemet udgør en uundværlig del af dette arbejde. Lovforslaget medfører, at klageadgangen over dispensationer meddelt til påbegyndelse af bygge- og anlægsarbejder efter miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 2, inden miljøgodkendelsen er meddelt, vil blive ophævet. Det er Miljøministeriets vurdering, at der alene er ca. 10 klagesager af denne type om året, og at denne klagemulighed har underordnet betydning, ligesom den ikke ses at have nogen betydning for miljøbeskyttelsen. Samtidig har bestemmelsen en karakter, hvorefter de betingelser, der skal være til stede for at meddele dispensation samt det forhold, at bygge- og anlægsarbejdet foregår på virksomhedens ansvar, medfører, at en fjernelse af klageadgangen vil være ubetænkelig. De fremkomne bemærkninger har ikke givet anledning til ændring af forslaget, men en uddybning af bemærkningerne.. Ad. 3. Jordforureningsloven Ophævelse af 4 ugers-fristen for jordflytninger KL finder det yderst uheldigt, at en så vigtig ændring af jordforureningsloven ikke sendes i særskilt høring. KL peger på, at afbureaukratiseringsprojektet i 2010 blev afsluttet med, at der skulle arbejdes videre med jordflytningsreglerne i en arbejdsgruppe, og at det ikke på daværende tidspunkt var muligt at give entydige anbefalinger til konkrete ændringer. Det er KL s opfattelse, at gevinsten ved at fjerne 4 ugers-fristen er meget lille set i forhold til de negative konsekvenser. Samlet set mener KL, at en ophævelse af fristen vil have følgende uheldige konsekvenser: at der vil blive flyttet jord på baggrund af utilstrækkeligt og forkert udfyldte anmeldeskemaer, at der vil blive flyttet jord uden tilstrækkelige analyser og foretaget deciderede fejlflytninger,

10 10 at mange jordpartier vil blive afvist på modtageanlæg med god styring, fordi anmeldeskema og analyser af jorden er utilstrækkelig, at der vil blive modtaget jord i råstofgrave, som ikke burde tilføres denne, fordi ikke alle ejere af råstofgrave endnu har rette kendskab til regelgrundlaget, eller fordi den kortsigtede økonomi vejer tungere, at regionerne vil opleve flere tilfælde med forurenet jord i råstofgrave med dispensation til at modtage ren jord, og at 52-godkendelserne, jf. lov om forurenet jord, ikke kan overholdes, at vi vil opleve flere tilfælde med flytning af jord til 3-områder og sårbar natur, med øget risiko for grundvandsressourcer og recipienter, at manglende tilladelser til bygge- og anlægsarbejder ikke opdages i så høj grad som med den nuværende ordning, at en nuværende tæt dialog med entreprenører og vognmænd vil gå tabt, og at kommunerne får flere sager, hvor der skal brandslukkes, når jorden er flyttet Sønderborg Kommune finder det beklageligt at ophæve 4 ugers-fristen. Kommunen oplever, at transportører er glade for at få kigget papirerne igennem, da de kan blive ansvarlige for en ulovlig jordflytning. Kommunen mener derfor ikke, at det er hensigtsmæssigt helt at afskaffe den periode, hvor myndighederne har mulighed for at gennemse en jordflytningssag, og foreslår i stedet at forkorte den til 1-2 uger. Kommunen bemærker endvidere, at konsekvensen af en ophævelse af 4 ugers-fristen kan blive, at der vil blive brugt mere tid på jordflytninger, fordi jorden bliver anbragt de forkerte steder, ligesom det også kan blive dyrere for entreprenører og bygherrer, hvis jorden skal flyttes på ny. Endelig kan en konsekvens blive, at kommunen i stigende grad vil blive kaldt ud på tilsyn for at vurdere den henlagte jord. Danske Regioner finder det uhensigtsmæssigt at ophæve jordforureningslovens 50, stk. 5-7, som giver kommunerne mulighed for inden for fire uger at stille krav til anvendelse af forurenet jord, inden denne deponeres. Effektiviseringen er i praksis allerede opnået for al jord, der går til autoriserede modtagere, dvs. godkendte anlæg og anden forud godkendt anvendelse. I disse tilfælde har entreprenører nemlig adgang til straksflytning med automatisk anmeldelse. Danske Regioner finder endvidere, at den nuværende ordning giver entreprenører et incitament til at benytte godkendte anlæg ved jordflytninger, da det er billigst at deponere forurenet jord rigtigt fra starten. En fuldstændig fjernelse af 4 ugers-fristen vil efter Danske Regioners opfattelse føre til uønsket deponering af forurenet jord og øgede udgifter til håndtering. DANVA frygter, at ophævelsen af 4 ugers-fristen kan betyde, at der fremover vil foregå jordflytninger, som kan skade grundvandet. Endvidere finder DANVA, at forslaget vil medvirke til at mindske det fremtidige overblik over placeringen af forurenet jord.

11 DTL bifalder ophævelsen af kravet, idet der henvises til, at reglen har hindret effektiviteten i markedet. International Transport Danmark (ITD) og DI støtter ligeledes ophævelsen af 4 ugers-fristen. 11 KL og Danske Regioner er i deres høringssvar inde på, at gevinsten ved at fjerne 4 ugersfristen er meget lille. De peger på, at der allerede i dag er undtagelser fra 4 ugers-fristen, især når jorden flyttes til godkendte modtageanlæg. Samtidig gøres opmærksom på en række ulemper ved at fjerne 4 ugers-fristen. På baggrund af høringssvarene fra bl.a. kommuner og regioner har Miljøministeriet ændret lovforslaget, således at ophævelsen af 4 ugers-fristen udgår. Ophævelse af krav om tinglysning af forvarsel om påbud Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at ophæve kravet om tinglysning. FBE finder, at det er af væsentlig betydning, at alle byrder m.v. påhvilende en ejendom fremgår af tingbogen. Miljøministeriet har efter fornyet gennemgang af forslaget besluttet at bibeholde den eksisterende bestemmelse om tinglysning af forvarsel af påbud, da overvejelse om påbud må anses for at være en indgribende forpligtelse. Det vurderes som mest hensigtsmæssigt, at en byrde af denne karakter fremgår af tingbogen. Ad. 4. Digital kommunikation med borgere, jf. jagt- og vildtforvaltningsloven Danmarks Jægerforbund har ikke bemærkninger til forslagene om annoncering. For så vidt angår de foreslåede hjemler til at indføre krav om digital kommunikation mellem staten og borgerne, anerkender forbundet, at digital kommunikation er fremtidens løsen, og at der derfor er behov for at skabe de foreslåede hjemler. Forbundet har hæftet sig ved, at det fremgår af bemærkningerne, at der ikke er taget endelig stilling til udnyttelsen af hjemlerne. I lyset af de digitale løsninger, der allerede findes, og de tekniske problemer, der, iflg. forbundet, har været med disse, finder forbundet ikke, at tiden er moden til at kræve, at al kommunikation på området skal ske digitalt. Den holdning forstærkes af, at mange jagttegnsløsere efter forbundets vurdering, ikke har internetadgang eller er i stand til at kommunikere digitalt med det offentlige. Forbundet forventer således, at hjemlen først anvendes, når der er sikkerhed for, at systemerne fungerer rent teknisk, og når en større del af befolkningen kan bruge teknikken. Dansk Skovforening har ingen særskilte bemærkninger til ændringerne af jagt- og vildtforvaltningsloven.

12 12 Udnyttelsen af hjemlen vil bl.a. blive drøftet i Vildtforvaltningsrådet, herunder også med Danmarks Jægerforbund. De fremkomne bemærkninger har ikke givet anledning til ændring af forslaget.

1. Ændring af betalingssats for batterier og akkumulatorer:

1. Ændring af betalingssats for batterier og akkumulatorer: Miljøudvalget 2011-12 L 14 Bilag 1 Offentligt Notat Jord & Affald J.nr. 001-05911 Ref. Lejni / mekba Den 5. oktober 2011 NOTAT vedrørende høringssvar til udkast til forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat:

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningen Syddanmark har den 1. oktober 2010 modtaget din anmodning om genoptagelse af statsforvaltningens afgørelse af 28. september

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets formål og baggrund. Siden lov om undersøgelseskommissioner trådte i kraft den 1. juli 1999, har to undersøgelseskommissioner afgivet

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning

Forslag til folketingsbeslutning Fremsat den {FREMSAT} af social -, børne og integrationsminister Annette Vilhelmsen Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af den valgfri protokol af 13. december 2006 til konventionen

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enhed/Kontor: Fødevarestyrelsen/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-0104/Dep. sagsnr. 11757 Den 28. september 2011 FVM 929 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Kend spillereglerne Om sagsbehandling på det sociale område 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Danske Handicaporganisationer Indhold Indledning... 3 Den rigtige afgørelse... 4

Læs mere

Aktindsigt i ændringsforslag til budget. Statsforvaltningens brev til en journalist

Aktindsigt i ændringsforslag til budget. Statsforvaltningens brev til en journalist Aktindsigt i ændringsforslag til budget Statsforvaltningens brev til en journalist 2014-190684 Dato: 18-09- 2015 Henvendelse vedrørende Region Syddanmark om aktindsigt Region Syddanmark har den 3. september

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt

Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt Det Politisk-Økonomiske Udvalg L 171 - Bilag 1 Offentligt Notat 1. februar 2006 FAC Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt Udkastet har været til høring

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2014-213751 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har den 17. og 19. september 2014 oplyst Region Hovedstaden ved Rigshospitalet om, at

Læs mere

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9 Censorvejledning For censorer ved eksamen i Tværfaglige projekter, som bedømmes ved en mundtlig prøve på Bygningskonstruktør-, Byggetekniker- og Kort- og Landmålingsteknikeruddannelsen Censorformandskabet

Læs mere

Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald)

Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald) Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald) 1 I lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald, jf. lov nr. 225 af

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. september 2012 12/03537 OVERKØRSEL OG LUKNING AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen af 9. april 2012 fra klagerne over Kommunens afgørelser vedr. overkørsel

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og ændring af lov om indretning m.v. af visse produkter

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og ændring af lov om indretning m.v. af visse produkter UDKAST 11. oktober 2013 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og ændring af lov om indretning m.v. af visse produkter (Obligatorisk digital kommunikation m.v.) 1 I lov om arbejdsmiljø, jf.

Læs mere

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Notat Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Til: Michael Søsted og Grethe Krogh Jensen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Fra: Dansk Erhverv

Læs mere

+ bilag. A-inspektion A/S; Deres j.nr. 17796/dj. Jeg har nu færdigbehandlet sagen.

+ bilag. A-inspektion A/S; Deres j.nr. 17796/dj. Jeg har nu færdigbehandlet sagen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Advokat Kim Håkonsson Tuborg Havnevej 18 2900 Hellerup Dato: 13. marts 2008

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Roskilde Genbrugsplads December, 2015 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om Folketingets Ombudsmand.

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om Folketingets Ombudsmand. Valby den 30. april 2012 Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om Folketingets Ombudsmand. Børns Vilkår takker for muligheden for at afgive høringssvar vedr. udkast til forslag

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt HØRINGSNOTAT 3 18. september 2015 Udkast til ændring af bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg

Læs mere

L 17 Forslag 1 2 10. 3

L 17 Forslag 1 2 10. 3 Lovforslag nr. L 17 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om næringsbrev til visse fødevarevirksomheder

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.)

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) 1 I lov om nr. 466 af 12. juni 2009 om forbud mod hold af ræve, foretages følgende ændring: 1. 5 ophæves.

Læs mere

Høringsregler. - om at være part i en byggesag

Høringsregler. - om at være part i en byggesag Høringsregler - om at være part i en byggesag Høringsregler I denne pjece finder du vejledning om regler og rettigheder i forbindelse med høringer ved byggesager m.v. herunder høringsregler for forskellige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1) 2007/2 LSF 185 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Fremsat den 9. maj 2008 af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen)

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: js@skat.dk 4. oktober 2010 Vedrørende høring over forslag til lov om ændring af skattekontrolloven Datatilsynet Borgergade 28, 5.

Læs mere

Mindreårige patienters retsstilling efter psykiatriloven og andre spørgsmål om brug af tvang i psykiatrien

Mindreårige patienters retsstilling efter psykiatriloven og andre spørgsmål om brug af tvang i psykiatrien 2015-51 Mindreårige patienters retsstilling efter psykiatriloven og andre spørgsmål om brug af tvang i psykiatrien Efter tilsynsbesøg på ungdomspsykiatriske afdelinger rejste ombudsmanden på eget initiativ

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S

Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S Ældre Sagen Nørregade 49 1165 København K Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S Energiklagenævnet

Læs mere

Udkast til Forslag. Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi

Udkast til Forslag. Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi Udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi (Samarbejder mellem menighedsråd m.v.) 1 I lov om menighedsråd, jf. lovbekendtgørelse nr. 79 af 2. februar 2009,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir

Statsforvaltningens brev til en journalist. Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir 2014-216254 Statsforvaltningens brev til en journalist Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir Henvendelse vedrørende Viborg Kommunes afgørelse om delvist afslag på

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Den xx.xx.2012 FM 2012/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1 Efter at Grønlands Hjemmestyre overtog sundhedsområdet fra Den Danske Stat den 1. januar 1992, har Sundhedsvæsenets

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 139 Folketinget 2010-11 Fremsat den 9. februar 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love (Obligatorisk

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Team Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Dato: 20-11-2013 Sagsnr.: 13/37837 Dok.nr.: 12 Kontakt: Tina Ketelsen Direkte

Læs mere

Notat til Folketingets Europaudvalg

Notat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget (2. samling) EUU alm. del - Bilag 68 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Fødevarepolitisk kontor/2.1 Den 9. januar 2008 FVM 480 Notat til Folketingets

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede,

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede, 3HUVRQDOHIRUKROGYHGGHQIRUHVWnHQGHNRPPXQDOUHIRUP LO har modtaget udkast til en række af regeringens lovforslag i forbindelse med den forestående kommunalreform med henblik på vores bemærkninger. LO vil

Læs mere

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven LBK nr 1820 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

26 udvidelser ligner spin

26 udvidelser ligner spin OFFENTLIGHEDSLOV: 26 udvidelser ligner spin 26.maj 2013 Jesper Tynell, cand. mag., journalist og Cavlingvinder, Lars Rugaard, journalist og Cavlingvinder, Erik Valeur, journalist, forfatter og Cavlingvinder

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport 2015-15171 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 26-01- 2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport Statsforvaltningen har fået indbragt en sag vedrørende Nyborg Kommune,

Læs mere

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til Udkast Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (En tidlig forebyggende indsats m.v.) 1 I lov om

Læs mere

2016-4374 Sagsbehandlingsfrister ved behandling af anmodninger om aktindsigt

2016-4374 Sagsbehandlingsfrister ved behandling af anmodninger om aktindsigt 2016-4374 Sagsbehandlingsfrister ved behandling af anmodninger om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger: Henvendelse vedrørende aktindsigt Det fremgår af en skrivelse af 12. januar 2016 fra

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 88 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. marts 2010 Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Ny politiklageordning

Læs mere

DI og FRI (herefter benævnt organisationerne ) har følgende bemærkninger til h ø- ringen:

DI og FRI (herefter benævnt organisationerne ) har følgende bemærkninger til h ø- ringen: 21. januar 2013 MQF Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Att.: Pia Ziegler E-mail: pz@kfst.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 21. december 2012 sendt udkast til forslag om ændring af Lov om håndhævelse

Læs mere

Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren.

Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren. Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 161 Offentligt Preben Sepstrup Kommunikation & Medier Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren. Baggrund

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v.

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v. LBK nr 949 af 03/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. 029-00113 Senere ændringer til forskriften LOV nr 86 af 28/01/2014

Læs mere

Forslag til Lov om udbyttedeling ved anvendelse af genetiske resurser

Forslag til Lov om udbyttedeling ved anvendelse af genetiske resurser Forslag til Lov om udbyttedeling ved anvendelse af genetiske resurser 1. Formålet med denne lov er at sikre, at der sker en deling af udbyttet ved anvendelse af genetiske resurser med de, der leverer de

Læs mere

VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER

VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER Indledning Aftalen Regeringen og KL indgik den 9. februar 2009 en aftale om sagsbehandlingen på husdyrområdet i kommunerne. Aftalen indebærer bl.a.,

Læs mere

Psykiatrisk sygehus og Psykiatriudvalget, Frederiksborg Amt, afgav ved breve af henholdsvis 7. februar 2003 og 6. marts 2003 udtalelser i sagen.

Psykiatrisk sygehus og Psykiatriudvalget, Frederiksborg Amt, afgav ved breve af henholdsvis 7. februar 2003 og 6. marts 2003 udtalelser i sagen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. januar 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 28. januar 2002 af Psykiatrisk Sygehus, Frederiksborg Amt. I rapporten udtalte jeg kritik og afgav henstilling

Læs mere

Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om tvang i psykiatrien

Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om tvang i psykiatrien Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Primær Sundhed sbpe@sum.dk København den 5.9.2014 J.nr. 3.4.4/kmb Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om tvang i psykiatrien Børnerådet vil indledningsvist

Læs mere

BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM

BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM Indenrigs- og Socialministeriet Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K 22. januar 2010 Vedrørende j.nr. 2009-7683 BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM UNGDOMSKRIMINALITET Høringssvar til forslag

Læs mere

Morsø Kommune Aktindsigt i referat og bilag til lukket punkt på udvalgsmøde. Statsforvaltningens brev til en borger.

Morsø Kommune Aktindsigt i referat og bilag til lukket punkt på udvalgsmøde. Statsforvaltningens brev til en borger. Morsø Kommune Aktindsigt i referat og bilag til lukket punkt på udvalgsmøde Statsforvaltningens brev til en borger. 2015-7436 Dato: 08-12- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Morsø Kommune om aktindsigt

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet jurint@sm.dk cc: beb@sm.dk og lla@sm.dk

Social- og Integrationsministeriet jurint@sm.dk cc: beb@sm.dk og lla@sm.dk Social- og Integrationsministeriet jurint@sm.dk cc: beb@sm.dk og lla@sm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 6 9 H S C @ H U M A

Læs mere

Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. 12. august 2011

Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. 12. august 2011 2011 12-1. Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Videnskabsministeriet om studerendes og ansøgeres mulighed for at lade sig

Læs mere

NOTAT. Økonomi- og Erhvervsministeriet har pr. 21. marts 2011 modtaget 33 høringssvar, hvoraf 8 har haft bemærkninger til forslaget.

NOTAT. Økonomi- og Erhvervsministeriet har pr. 21. marts 2011 modtaget 33 høringssvar, hvoraf 8 har haft bemærkninger til forslaget. NOTAT 23. marts 2011 11/00060-20 /cni-dep Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Vækstfonden (Ændring af Vækstfondens formål samt tilpasning af vækstkautionsordningen) 1. Indledning

Læs mere

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt 2015-38 Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt Den 17. december 2014 bad en journalist Justitsministeriet om aktindsigt i en supplerende redegørelse fra Udlændingestyrelsen

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering Teknik & Miljø, september 2009 Udarbejdet af: Faxe Kommune Teknik & Miljø Frederiksvej 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om visse landdistriktsrelaterede tilskudsordninger m.v.

Bekendtgørelse af lov om visse landdistriktsrelaterede tilskudsordninger m.v. LBK nr 1812 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0122-000021 Senere ændringer

Læs mere

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse 17-4. Forvaltningsret 11241.2 114.3 1.4 1.5 13.1. Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse Udenrigsministeriet imødekom delvis en journalists anmodning om indsigt i ministeriets

Læs mere

Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig:

Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig: Regulativ for jord - Jordhåndtering - Områdeklassificering - Skema til anmeldelse af jordflytning Gældende fra den 5. april 2012 REGULATIV FOR JORD 1 Formål 1.1 Jordhåndtering Formålet med dette regulativ

Læs mere

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg MILJØstyrelsen Jord & Affald MST/dokca 9. juli 2008 GRUNDNOTAT til FOLKETINGET Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa- Parlamentets og Rådets direktiv 2006/66/EF

Læs mere

Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K

Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 25.1.2015 Høringssvar til lovforslag om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og

Læs mere

Integrationsministerens og ministeriets skriftlige vejledning af borger der spørger om EU-reglerne

Integrationsministerens og ministeriets skriftlige vejledning af borger der spørger om EU-reglerne Integrationsministerens og ministeriets skriftlige vejledning af borger der spørger om EU-reglerne Jeg har nu gennemgået Integrationsministeriets redegørelse for ministeriets opfattelse af vejledningspligten

Læs mere

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN Eksportrådet The Trade Council Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk

Læs mere

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Indledning... 1 1. To virkeligheder mødes... 1 2. Åbne og gennemsigtige procedurer omkring forskningsbaseret rådgivning... 2 Den gode Proces... 3 1 Ad hoc

Læs mere

OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ

OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 28. november 2012 12/13596 OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ Kommunen har i mail af 21. november 2012 bedt Vejdirektoratet besvare

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Arealgodkendelse. Plan, Byg og Miljø 16. august 2010. Udbringningsarealer på Byvej 25, 4591 Føllenslev

Arealgodkendelse. Plan, Byg og Miljø 16. august 2010. Udbringningsarealer på Byvej 25, 4591 Føllenslev Plan, Byg og Miljø 16. august 2010 Arealgodkendelse Udbringningsarealer på Byvej 25, 4591 Føllenslev Arealgodkendelse er givet til: CVR-nummer: 85949411 Sognefogedgård v/ Vagn Andersen Byvej 25 4591 Føllenslev

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indendørs hold af gylte, goldsøer og drægtige søer 1)

Bekendtgørelse af lov om indendørs hold af gylte, goldsøer og drægtige søer 1) (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00023 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

2010/1 LSF 58 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016. Fremsat den 17. november 2010 af miljøministeren (Karen Ellemann) Forslag.

2010/1 LSF 58 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016. Fremsat den 17. november 2010 af miljøministeren (Karen Ellemann) Forslag. 2010/1 LSF 58 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljøministeriet, By- og Landskabsstyrelsen, j.nr. BLS-300-00031 Fremsat den 17. november 2010 af miljøministeren

Læs mere

Tilladelse efter Jordforureningslovens 8 til opførelse af oplagsplads ved nordsiden af lagerhal A på FMC/Cheminova

Tilladelse efter Jordforureningslovens 8 til opførelse af oplagsplads ved nordsiden af lagerhal A på FMC/Cheminova FMC/Cheminova A/S Thyborønvej 78 Rønland 7673 Harboøre 18. april 2016 Teknik & Miljø Rådhusgade 2 7620 Lemvig Telefon: 9663 1200 Tilladelse efter Jordforureningslovens 8 til opførelse af oplagsplads ved

Læs mere

ATV Jord og Grundvand Miljøjura for enhver - Det store overblik 17. juni 2008 - Schæffergården, Gentofte. Advokat (H) Håkun Djurhuus

ATV Jord og Grundvand Miljøjura for enhver - Det store overblik 17. juni 2008 - Schæffergården, Gentofte. Advokat (H) Håkun Djurhuus ATV Jord og Grundvand Miljøjura for enhver - Det store overblik 17. juni 2008 - Schæffergården, Gentofte Advokat (H) Håkun Djurhuus Det store overblik en ambitiøs titel Arrangørernes mål: At alle tilstedeværende

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K tha@sm.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 DATO: 20. januar 2015 SAGSNR.: 2014-3821

Læs mere

Silkeborg Kommunalbestyrelse Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg. Vedr. Silkeborg Kommunes sagsnr. 09/13217

Silkeborg Kommunalbestyrelse Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg. Vedr. Silkeborg Kommunes sagsnr. 09/13217 Silkeborg Kommunalbestyrelse Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg 04-11- 2010 TILSYNET Vedr. Silkeborg Kommunes sagsnr. 09/13217 Statsforvaltningen modtog den 3. februar 2009 via Det Sociale Nævn en klage over

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 11 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-801-0001 Dok.: 539389 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

2013/1 LSF 44 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016. Fremsat den 24. oktober 2013 af miljøministeren (Ida Auken) Forslag. til

2013/1 LSF 44 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016. Fremsat den 24. oktober 2013 af miljøministeren (Ida Auken) Forslag. til 2013/1 LSF 44 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-400-00068 Fremsat den 24. oktober 2013 af miljøministeren (Ida Auken)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58 Bilag 8, L 58 A Bilag 8, L 58 B Bilag 8 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58 Bilag 8, L 58 A Bilag 8, L 58 B Bilag 8 Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58 Bilag 8, L 58 A Bilag 8, L 58 B Bilag 8 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, foretages følgende ændringer:

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, foretages følgende ændringer: Udlændingeafdelingen Kontor: Udlændingekontoret Sagsnr.: 2014-960-0025 Dok.: 1290206 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Statsforvaltningens underretning af kommunerne ved udstedelse

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K 07-06-2015. ministeriets sagsnr. 1407441

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K 07-06-2015. ministeriets sagsnr. 1407441 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent. Statsforvaltningens brev til en borger.

Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent. Statsforvaltningens brev til en borger. Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent Statsforvaltningens brev til en borger. 2015-14629 Dato: 16-12- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Fanø Kommune om aktindsigt Du har den

Læs mere

[SALGSVILKÅR] Morsø Kommune Direktionssekretariatet Strategi & Kommunikation

[SALGSVILKÅR] Morsø Kommune Direktionssekretariatet Strategi & Kommunikation 2014 Morsø Kommune Direktionssekretariatet Strategi & Kommunikation [SALGSVILKÅR] Ejendomme erhvervet af Morsø Kommune med henblik på nedrivning af eksisterende bygninger og videresalg af bygningsløse

Læs mere

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 245 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. april 2014 Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige

Læs mere

Dæmningens lille idrætspark etablering af bade-bådebro

Dæmningens lille idrætspark etablering af bade-bådebro Kasper Thomassen Dæmningen 4A 4220 Korsør E-mail: kasper-thomassen@hotmail.com Afdelingen Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Dæmningens lille idrætspark etablering af bade-bådebro

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./.

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Ikke hjemmel til obligatorisk digital selvbetjeningsløsning ved klage over parkeringsafgift. Vejledning på hjemmeside

Ikke hjemmel til obligatorisk digital selvbetjeningsløsning ved klage over parkeringsafgift. Vejledning på hjemmeside 2015-36 Ikke hjemmel til obligatorisk digital selvbetjeningsløsning ved klage over parkeringsafgift. Vejledning på hjemmeside En kommune skrev på sin hjemmeside, at borgere, der ønskede at klage over en

Læs mere

Finans og Leasing Bernhard Bangs Allé 39 Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber

Finans og Leasing Bernhard Bangs Allé 39 Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber Til Justitsministeriet Att.: Ketilbjørn Hertz (fremsendt pr. e-mail) 25. januar 2010 Høring over betænkning nr. 1512/2009 om rekonstruktion Justitsministeriet har i brev af 18. dec. 2009 anmodet om Finans

Læs mere

16. august 2005 PIH 05-801-24. Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension

16. august 2005 PIH 05-801-24. Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension Til Se fordelingsliste 16. august 2005 PIH 05-801-24 Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension Hermed sendes udkast af 16. august 2005 til forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

hos statslige myndigheder

hos statslige myndigheder IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7 2300 København S Sendt til: itu@itu.dk 25. juni 2015 Udtalelse til anmeldelsen Videnskabelige og statistiske undersøgelser hos statslige myndigheder Datatilsynet

Læs mere

JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse

JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 108 Offentligt ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade 1 1780 København V Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale

Læs mere