Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber"

Transkript

1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU alm. del Bilag 108 Offentligt ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade København V Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber Indledning Den offentlige sektor skal udvikles og moderniseres. I den sammenhæng er digitalisering et af de vigtigste værktøjer i indsatsen for at forny og effektivisere den offentlige sektor. Både til gavn for den offentlige sektor i sig selv, men ikke mindst til gavn for borgere og virksomheder. Derfor har regeringen sat et ambitiøst mål om, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af Tlf Fax CVR-nr eogs@eogs.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Et enigt folketing vedtog den 27. april 2011 lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love, som omhandler obligatorisk digital kommunikation mellem virksomhederne og det offentlige. Med loven skal danske virksomheder inden for en årrække indberette årsrapporten digitalt frem for på papir. Erhvervsudvalget afgav i denne forbindelse den 31. marts 2011 en betænkning, hvor udvalget var positiv over det fokus, der er på udnyttelse af de muligheder for effektivisering og forenkling, der ligger i anvendelsen af ny teknologi. Erhvervsudvalget ønskede ligeledes en halvårlig orientering om status, fremdrift og eventuelle problemer vedrørende de digitale indberetningsløsninger, som virksomhederne skal benytte. I det følgende redegøres for status for overgangen til obligatorisk digital indberetning af årsrapporter, herunder nærmere omkring rammevilkår, information og vejledning og udviklingen af de digitale indberetningsløsninger. Rammevilkår Indsendelsesbekendtgørelsen Med hjemmel i årsregnskabsloven har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udstedt bekendtgørelse nr af 13. december 2007 om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (indsendelsesbekendtgørelsen), som ændret ved bekendtgørelse nr. 905 af 9. september 2008.

2 2/10 I denne bekendtgørelse har styrelsen mulighed for at fastsætte nærmere regler omkring indsendelse af årsrapporter. I lyset af ændringen af årsregnskabsloven er der planlagt en opdatering af bekendtgørelsen, så den afspejler overgangen til digital indberetning. En opdateret bekendtgørelse er i øjeblikket er under udarbejdelse. I bekendtgørelsen vil der af hensyn til virksomhederne i en overgangsperiode blive fastsat ordninger, som kan være med til at lette og smidiggøre overgangen fra papirbaseret til digital indberetning af årsrapporter. Dette vil konkret ske ved hjælp af flere tiltag, der skal lette overgangen til digital indberetning: De mindste virksomheder omfattes først af de nye regler. Herefter følger de større virksomheder, der er underlagt mere krævende regnskabsregler, og ofte har mere komplicerede regnskabsmæssige forhold. Den gradvise indfasning bevirker, at den store gruppe af virksomheder med årsrapporter, der har kalenderåret som regnskabsår, omfattes sidst. Mulighed for forenklet indberetning af regnskabsdata, dvs. at visse dele af årsrapporten kan inddateres samlet frem for enkeltvis. Foruden overgangsordninger adresserer bekendtgørelsen en række problemstillinger, som er af særlig interesse for interessenterne, herunder omkring: Ledelsens og revisors ansvar: Efter de gældende regler i årsregnskabsloven er virksomhedens ledelse ansvarlig for aflæggelsen af årsrapporten. Ledelsen er endvidere ansvarlig for, at årsrapporten indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen inden for de fastsatte frister. Foruden ledelsens ansvar vil der i bekendtgørelsen blive fastsat regler om, hvordan revisor påtegner årsrapporter, der indberettes digitalt, og revisors ansvar i forbindelse hermed. Procedure for fristforlængelse: I bekendtgørelsen vil der blive fastsat regler omkring proceduren for fristforlængelse, såfremt der opstår længevarende IT-problemer hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen eller på virksomhedsportalen Virk.dk, som medfører, at virksomheden ikke kan indberette sin årsrapport digitalt. Som en yderligere hjælp for virksomhederne vil der blive udstedt en vejledning til bekendtgørelsen.

3 3/10 Udkast til ny indsendelsesbekendtgørelse forventes at blive udstedt i starten af 2012 med ikrafttrædelse den 15. januar Information og vejledning For at sikre en smidig overgang til obligatorisk indberetning af årsrapporter digitalt har styrelsen løbende inddraget nøgleinteressenter på området, herunder repræsentanter fra revisorside, erhvervsorganisationer samt regnskabsbrugere. Styrelsen har foretaget en række konkrete tiltag for at sikre en god omstilling til obligatorisk indberetning. Hjemmeside Erhvervs- og Selskabsstyrelsen informerer på hjemmesiden om de mulige indberetningsløsninger, samt hvordan man som virksomhed omstiller sig til denne nye proces. På hjemmesiden er der ligeledes en række vejledninger samt spørgsmål og svar til rådighed, som er særligt tilpasset udvalgte målgrupper, herunder vejledning særligt målrettet revisorer og virksomheder samt teknisk dokumentation særligt målrettet teknikere. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har bl.a. udarbejdet et eksempel på en digital årsrapport for en mindre virksomhed. På hjemmesiden præsenteres eksempelregnskabet i flere formater, herunder både som PDF samt i de særlige digitale formater XBRL og InlineXBRL. Styrelsen har gennem processen omkring digitale regnskaber haft god dialog med bl.a. erhvervsorganisationer og FSR danske revisorer. FSR danske revisorer og styrelsen har i fællesskab drøftet behovet for vejledninger, og resultatet heraf ses på styrelsens hjemmeside. Virkguiden Styrelsen har ligeledes fået produceret en e-læringsfilm, som er en kort undervisningsfilm, der viser, hvilke muligheder der er, hvis man indberetter sin årsrapport digitalt. E-læringsfilmen er udarbejdet i forbindelse med Virkguiden, som er en e-læringsplatform under virksomhedsportalen Virk.dk. Virkguiden er udviklet i samarbejde med IT- og Telestyrelsen under den nationale strategi for e-læring rettet mod virksomheder. Målet er at sikre, at virksomhederne kommer godt fra start og derved sparer tid og besvær. Edag3-kampagne Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har allerede i januar og februar 2011 via Edag3-kampagnen kommunikeret muligheden for digital indberetning af årsrapporter gennem annoncer på internettet samt i aviser.

4 4/10 Artikler Et af de seneste tiltag i forbindelse med overgangen til digitale regnskaber er en artikel-serie i samarbejde med FSR danske revisorer. I revisorforeningens nyhedsbrev har styrelsen leveret en artikelserie over 10 uger med emner, som har været drøftet sammen med foreningen. Artikelserien blev udsendt i efteråret Styrelsen har i efteråret 2011 også taget kontakt til erhvervslivets organisationer med henblik på at tilbyde eventuelle artikler i de pågældende fagblade. Erhvervs- og Selskabsstyrelsens egne breve I 2011 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en række forskellige typer breve også informeret virksomhederne om overgangen til digital indberetning af årsrapporten. Eksempelvis har styrelsen i de breve, der udsendes i forbindelse med kvittering for modtagelsen af årsrapporten, oplyst de berørte virksomheder om overgangen til digital indberetning af årsrapporten. Uddannelse af revisorer gennem konference og kurser FSR danske revisorer har afholdt en række kurser samt en stor konference om digitale regnskaber i løbet af 2011, hvor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har medvirket. Senest har styrelsen deltaget i forbindelse med Revisordøgnet 2011, som er FSR danske revisorers årlige konference. Videreudvikling af løsningerne Baggrund for Regnskab 2.0 Regnskab 2.0 er den overordnede betegnelse for Erhvervs- og Selskabsstyrelsens digitale indberetningsløsninger. Figur 1: Regnskab 2.0 Regnskab 2.0 består af to forskellige indberetningsmuligheder, Regnskab Basis og Regnskab Special. Regnskab Basis er et intelligent, let tilgængeligt værktøj til at danne og indberette årsrapporter for små virksomheder. Når data indtastes i Regnskab Basis, konverteres disse automatisk til henholdsvis PDFformat og det digitale format XBRL. Det er således ikke nødvendigt

5 5/10 for små virksomheder at anskaffe sig særlig software for at indberette årsrapporten digitalt. Figur 2: Regnskab Basis Regnskab Special er styrelsens specialløsning, som giver større frihed i forbindelse med den digitale årsrapport. Virksomheden eller dennes revisor skal således selv danne årsrapporten i PDF-format og i det digitale format XBRL, hvorefter begge filer uploades og sendes til Erhvervsog Selskabsstyrelsen via Regnskab Special. Ved brug af denne indberetningsløsning stilles der dermed krav til virksomhedens eller dennes revisors it-systemer. Det skal således være muligt for virksomheden eller revisor at danne filer lokalt i det særlige digitale format XBRL. Figur 3: Regnskab Special Som en tredje mulighed kan brugerens regnskabssystem tale direkte med styrelsens system ved en direkte linje, så man ikke skal logge på Virk.dk og foretage manuel upload af de to filer den såkaldte systemtil-system-løsning. Indberetning til flere myndigheder I oktober 2011 blev det muligt at indberette regnskabsstatistik til Danmarks Statistik via Regnskab 2.0. Virksomhederne får dermed en fordel i og med, at det bliver muligt at foretage indberetning til flere myndigheder ét sted.

6 6/10 Herudover forventer Skatteministeriet at kunne idriftsætte sin del af XBRL-indberetningsløsningen til marts 2012, hvormed indberetning af skattedata via XBRL for en række selskaber vil kunne være en mulighed for indkomståret 2011 Når Skatteministeriet bliver klar til at modtage disse digitale indberetninger, skal der sikres integration til Erhvervs- og Selskabsstyrelsens indberetningsløsninger, hvilket forventes at tage et par måneder. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er herudover bekendt med, at der foretages yderligere tiltag i forbindelse med indberetning i det digitale format XBRL. Eksempelvis er Finanstilsynet i gang med XBRL tiltag på to områder, som begge udspringer af EU direktiver: På bank/kredit området har EBA (European Banking Authority) i medfør af kapitalkravsdirektiverne indført XBRL som indberetningsstandard for de såkaldte COREP indberetninger (Common Reporting). På forsikringsområdet har EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) i medfør af Solvens II direktivet indført XBRL som indberetningsstandard for solvens II indberetninger. På begge områder skal de nationale tilsyn levere oplysninger til de europæiske tilsynsorganer (EBA og EIOPA) i XBRL format, ligesom de indberettende virksomheder skal indberette til de nationale tilsynsmyndigheder i XBRL format. Anvendelsen af XBRL standarden går altså hele vejen fra virksomhed over national tilsynsmyndighed til europæisk tilsynsorgan. De europæiske tilsynsorganer vil levere de XBRL taksonomier (tekniske specifikationer for indberetningerne), som er en forudsætning for at kunne indberette. For begge områder forventes indberetningerne at starte primo Finanstilsynet og Nationalbanken er gået sammen om at udvikle en fælles indberetningsplatform, som kan håndtere XBRL. Fra 2013/2014 vil indberettende virksomheder til Nationalbanken og Finanstilsynet således skulle anvende den samme platform til indberetninger. Platformen baseres på Nationalbankens eksisterende indberetningsplatform, som udbygges med yderligere funktionalitet. Foranstaltninger mod nedbrud I forbindelse med digitale regnskaber har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen tæt overvågning af de digitale indberetningsløsninger. Regnskab 2.0 er overvåget fra kl. 7 til kl. 18 og har en samlet oppetid på 99,9 %, jf. statistik i tidsrummet maj til september 2011, se figur 4.

7 7/10 Figur 4: Regnskab 2.0 oppetid Regnskab 2.0 oppetid Procent 100,1% 100,0% 100,0% 99,9% 99,9% 99,8% 99,8% 99,7% 99,7% Regnskab 2.0 oppetid 99,6% 99,6% maj-11 jun-11 jul-11 aug-11 sep-11 Tid Eventuelle nedbrud på Virk.dk vil dog ligeledes påvirke brugerens opfattelse af systemerne, da man ved at logge på Virk.dk får adgang til Regnskab 2.0. Virk.dk har en overordnet oppetid på 99,8 %. Oppetiden for Virk.dk er påvirket af bl.a. tre faktorer, herunder selve virk-potalen, log-on funktionaliteten samt andre yderligere påvirkninger, jf. figur 5. Eksempelvis oplevede brugerne i september 2011 et mindre nedbrud, da det ikke var muligt at logge på Virk.dk pga. skift af et certifikat. Nedbruddet varede knap 4 timer. Figur 5: Oppetid Virk.dk Procent 100,50% 100,00% 99,50% Oppetid Virk.dk Virkportalen Logon SSO Yderligere påvirkninger 99,00% 98,50% 98,00% 97,50% maj-11 jun-11 jul-11 aug-11 sep-11 Tid Benytter virksomheden sig af system til system-løsningen er der mindre systemafhængighed, og virksomheden vil derfor opleve en reel op-

8 8/10 petid på 99,9 % for Regnskab 2.0. Det forventes, at en betydelig del af virksomhedernes årsrapporter indberettes via system-til-systemløsningen. I forbindelse med eventuelle nedbrud arbejder styrelsen på at sikre god kommunikation og vejledning til brugeren. Blandt andet bliver der i indsendelsesbekendtgørelsen indarbejdet procedurer for fristforlængelse, såfremt der opstår et IT-nedbrud. Modtagne regnskaber digitalt For nærværende er det frivilligt for virksomhederne at indberette årsrapporten digitalt. Styrelsen har i 2010 modtaget i alt årsrapporter, heraf på papir og digitalt. I 2010 er andelen af digitale regnskaber dermed på 1,9 %. I januar til september 2011 har styrelsen modtaget årsrapporter, heraf på papir og digitalt. Dermed er den foreløbige andel af digitale regnskaber for 2011 på 2,5 %. Kvartalsvis fordeler modtagelsen af digitale regnskaber sig således: Figur 6: Modtagne regnskaber digitalt Modtagne regnskaber digitalt Antal Kvartal Baseret på meldinger fra de større revisionshuse er det vurderingen, at revisionshuse, som indberetter årsrapport på vegne af over virksomheder, er i fuld gang med at omstille sig til de nye muligheder. Den videre proces Obligatorisk digital indberetning For små virksomheder i regnskabsklasse B bliver det obligatorisk at indberette årsrapporten digitalt for årsrapporter med balancedato 31. januar 2012 eller senere. Det vil sige for årsrapporter, som har indsendelsesfrist den 30. juni 2012 eller senere.

9 9/10 Med den valgte overgangsdato for de små virksomheder sikres en gradvis indfasning, så den store gruppe af årsrapporter, som har kalenderåret som regnskabsperiode, modtages sidst. Figur 7: Fordelingen af modtagne regnskaber i styrelsen Antal Forventet fordeling af digitalt modtagne regnskaber Forventet fordeling af digitalt modtagne regnskaber feb-12 mar-12 apr-12 maj-12 jun-12 jul-12 aug-12 sep-12 okt-12 nov-12 dec-12 jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 Tid For de store og mellemstore virksomheder i regnskabsklasse C bliver det tidligst obligatorisk at indberette årsrapporten digitalt for årsrapporter med balancedato 31. juli 2012 eller senere. Det vil således tidligst blive obligatorisk for årsrapporter, som har indsendelsesfrist den 31. december For de største virksomheder i regnskabsklasse D bliver det tidligst obligatorisk at indberette årsrapporten digitalt for årsrapporter med balancedato 31. august 2013 eller senere. Det vil således tidligst blive obligatorisk for årsrapporter, som har indsendelsesfrist den 31. december Videreudvikling af løsningerne Regnskabslovgivningen i Danmark giver virksomhederne mulighed for at tilpasse deres årsrapport i forhold til deres egne specielle behov, så der opnås et retvisende billede. Virksomhederne har eksempelvis pligt til at fravige årsregnskabslovens regler, hvis reglerne strider imod kravet om det retvisende billede. Dette medfører, at danske virksomheder udarbejder mange forskellige typer af regnskaber. Der er derfor behov for en løbende udvikling af de digitale løsninger. På baggrund af brugerønsker er Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i gang med at gøre det muligt for endnu flere virksomheder at indberette årsrapporten via Regnskab Basis. Dette vil konkret ske ved hjælp af flere tiltag:

10 10/10 virksomhederne får mulighed for at indberette en pengestrømsopgørelse. virksomhederne får mulighed for at hente sammenligningstal, når virksomheden indberetter det efterfølgende år. Virksomhederne får dermed en fordel, så de kan spare tid og besvær. I forbindelse med forberedelsen af indsendelsen af årsrapporter digitalt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er der brug for en såkaldt taksonomi. En taksonomi er en indholdsfortegnelse, som beskriver de elementer, der kan være med i en digital årsrapport. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har udarbejdet en taksonomi for små, mellemstore og store virksomheder i november På baggrund heraf modtog og indarbejdede styrelsen en række ændringsforslag fra styrelsens interessenter. I juli 2011 blev der som resultat heraf udsendt en ny version af taksonomien. Ændringsforslagene vedrørte primært mellemstore og store virksomheder i regnskabsklasse C. Der er endnu ikke vedtaget en endelig overgangsdato for denne gruppe virksomheder. Styrelsen vil naturligvis løbende udvikle taksonomien for små, mellemstore og store virksomheder i takt med brugernes behov. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er herudover i gang med at udarbejde en taksonomi for de største virksomheder, som aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsstandarder. Der er endnu ikke vedtaget en endelig overgangsdato for denne gruppe virksomheder. Denne taksonomi forventes at foreligge inden udgangen af 2011.

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber juni 2012

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber juni 2012 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 312 Offentligt Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber juni 2012 Indledning Det er regeringens mål, at

Læs mere

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber vedr. 1. halvår 2013

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber vedr. 1. halvår 2013 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 91 Offentligt ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 4. december 2013 Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber vedr.

Læs mere

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber december 2012

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber december 2012 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 188 Offentligt Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber december 2012 Indledning Det er regeringens mål,

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Folketingets Skatteudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 1. juni 2016 Besvarelse af spørgsmål 466 alm. del stillet af udvalget

Læs mere

Finanstilsynets syn på XBRL. Jan Parner, vicedirektør. 23. Maj 2012

Finanstilsynets syn på XBRL. Jan Parner, vicedirektør. 23. Maj 2012 Finanstilsynets syn på XBRL Jan Parner, vicedirektør 23. Maj 2012 Kontekst 1. Europæisk konvergens/harmoniserede indberetningsstandarder COREP og FINREP Tidsplan 2. Finanstilsynet og Nationalbankens fælles

Læs mere

XBRL nye standarder, nye muligheder. Revisordøgnet, Oktober 2011

XBRL nye standarder, nye muligheder. Revisordøgnet, Oktober 2011 XBRL nye standarder, nye muligheder Revisordøgnet, Oktober 2011 Om Erhvervs- og Selskabstyrelsen En styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet. Grundregistreringen af alle danske virksomheder: www.virk.dk

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. februar 2012 (J.nr. 2011-0024477).

Læs mere

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Mandag 28. november 2011 kl

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Mandag 28. november 2011 kl Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet Mandag 28. november 2011 kl. 13.00 Dagsorden 1.Sigtet med dialogmøderække 2.Indberetninger under Solvens II Hvad skal der indberettes? Dialogmøder om indberetningernes

Læs mere

Agenda. Digitalisering af årsrapporter m.v. V/ Jens Vadekær. Statsautoriseret revisor

Agenda. Digitalisering af årsrapporter m.v. V/ Jens Vadekær. Statsautoriseret revisor Agenda Digitalisering af årsrapporter m.v. V/ Jens Vadekær Statsautoriseret revisor Hvorfor digitale regnskaber Der er oplagte fordele Øger adgang/tilgængelighed til regnskabsdata Gør det lettere at analysere

Læs mere

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret)

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Erhvervsstyrelsen udsendte den 14. august 2012 en ny indsendelsesbekendtgørelse¹, som trådte i kraft den 20. august 2012. Bekendtgørelsen regulerer

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. januar 2016 (J.nr. 2015-4228). Afslag på anmodning om

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Notat Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Til: Michael Søsted og Grethe Krogh Jensen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Fra: Dansk Erhverv

Læs mere

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015.

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. Erhvervsområdet har de seneste år været vant til at se

Læs mere

Status for genoptræning, 2007 og 1. kvartal 2008

Status for genoptræning, 2007 og 1. kvartal 2008 Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. NOTAT Status for genoptræning, og 27-05- Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) modtog i 5.215 genoptræningsplaner,

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen) BEK nr 778 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016599 Senere

Læs mere

H FSR s høringssvar udkast til ændring af årsregnskabsloven mv (obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige)

H FSR s høringssvar udkast til ændring af årsregnskabsloven mv (obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige) Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk Internet: www.fsr.dk Økonomi- og Erhvervsministeriet Erhvervs-

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 0. Indledning... 3 1. Anvendelsesområde

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen.

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen. Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode 30. januar 2015 Pr. e-mail: lisfod@erst.dk Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om indsendelse til og

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 139 Folketinget 2010-11 Fremsat den 9. februar 2011 af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love (Obligatorisk

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Version 1.0 29. juni 2012 Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Onsdag den 30. november 2011 kl

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Onsdag den 30. november 2011 kl Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet Onsdag den 30. november 2011 kl. 12.30 Dagsorden 1. Sigtet med dialogmøderække 2. Europæisk konvergens/harmoniserede indberetningsstandarder Konvergenstidsplan,

Læs mere

Antal anbefalede ressourceforløb i rehabiliteringsteamet

Antal anbefalede ressourceforløb i rehabiliteringsteamet Antal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse NOTAT Bilag 1. Status på reformen om førtidspension og fleksjob 1. halvår 2014 Udviklingen i ressourceforløb

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012 Lovtidende A 2012 Udgivet den 26. januar 2012 24. januar 2012. Nr. 52. Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Læs mere

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v.

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Brugervejledning til Regnskab Basis

Brugervejledning til Regnskab Basis Brugervejledning til Regnskab Basis Denne vejledning er udgivet af Erhvervsstyrelsen maj 2016 1. INDLEDNING... 4 2. OVERORDNET OM PROCESSEN... 4 2.1 TEKNIK... 5 3. OVERORDNET OM OPBYGNING OG FUNKTIONALITET...

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Version 1.0 5. september 2012 Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, september 201 Version 1.2 Erhvervsstyrelsen, september 201, Version 1.2 Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed UDKAST Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed I medfør af 148 a, 155, stk. 1-3, 155 a, 155 b, 157, stk. 1

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder til version 2011.5 Indledning - Magnus:Årsafslutning 1 Nyheder til version 2011.5 2 1. Automatisk indsendelse af XBRL til E&S 2 2. Behold egne kontointervaller ved opdatering

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015

Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015 Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015 Indhold Indsatsområde 1: Flere unge skal have uddannelse... 2 Indsatsområde 2: Langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Anvendelsesområde...

Læs mere

Min digitale Byggesag (MDB)

Min digitale Byggesag (MDB) R E SULTATKONTRAKT Min digitale Byggesag (MDB) Projekt 5.1 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Resume: Projektet om digital byggeansøgning og sagsbehandling, Min digitale

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enhed/Kontor: Fødevarestyrelsen/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-0104/Dep. sagsnr. 11757 Den 28. september 2011 FVM 929 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Nyuddannedes ledighed 2004-2006

Nyuddannedes ledighed 2004-2006 Nyuddannedes ledighed 24-26 - Målt ud fra AC s ledighedsstatistik Supplement til VTU s nøgletal for nyuddannede for 23-24 Resume: Nye tal fra AC viser, at det både for hele den akademiske arbejdsstyrke

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2015 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013 Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013 Opdateret d. 8. november 2013 Kvartalsafrapportering 3. kvartal 2013 2 Opsummering af Jobcenter Faxes samlede mål og resultatkrav

Læs mere

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende.

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende. Erhvervsstyrelsen, 18. marts 2014 Grethe Krogh Jensen J.nr. 2014-0037032 Bestemmelser med indholdsmæssige ændringer i udkast til Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v.

Læs mere

Digitale regnskaber. Nye indberetningsregler for selskaber

Digitale regnskaber. Nye indberetningsregler for selskaber Digitale regnskaber Nye indberetningsregler for selskaber Krav om indberetning af digitale regnskaber Baggrund I 2011 vedtog Folketinget ved lov, at selskaber i Danmark fremadrettet skal indsende årsrapporter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Reglerne om afholdelse af samtaler for forsikrede ledige Antallet af afholdte CV-samtaler i a-kasserne

Reglerne om afholdelse af samtaler for forsikrede ledige Antallet af afholdte CV-samtaler i a-kasserne Reglerne om afholdelse af samtaler for forsikrede ledige Alle ledige både forsikrede og ikke-forsikrede skal, indenfor 3 uger efter at have meldt sig ledig til jobcentret, deltage i en CV-samtale med fokus

Læs mere

.DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH

.DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH .DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH Folkeafstemning Deltagelse i euro-samarbejdet Omkring 1 år Op til 2-3 år Virksomhedernes omstilling til euro kan påbegyndes Omstilling i virksomhederne kan ske hurtigt forudsat

Læs mere

1. INDLEDNING... 3 6.1 REVISION... 9

1. INDLEDNING... 3 6.1 REVISION... 9 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OM PROCESSEN... 3 2.1 TEKNIK... 3 3. OVERORDNET OM OPBYGNING OG FUNKTIONALITET... 3 3.1 LØSNINGENS FLOW... 3 3.2 GEMME-FUNKTIONALITET... 4 3.3 VIS ÅRSRAPPORT I UDKAST...

Læs mere

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 2 Offentligt Notat SKATTEMINISTERIET Departementet Skatte- og Afgiftsadministration 17. april 2008 8. april 2008 J.nr. 2008-251-0070 Grundnotat om Europa-Kommissionens

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og ændring af lov om indretning m.v. af visse produkter

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og ændring af lov om indretning m.v. af visse produkter UDKAST 11. oktober 2013 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og ændring af lov om indretning m.v. af visse produkter (Obligatorisk digital kommunikation m.v.) 1 I lov om arbejdsmiljø, jf.

Læs mere

Institut for Akvatiske Ressourcer

Institut for Akvatiske Ressourcer Bilag C 1 Danmarks Tekniske Universitet Institut for Akvatiske Ressourcer Dato: 18.09.2008 Ref.: JGS/CRS 01 J.nr.: 2002-31-0020 Notat vedrørende beregning af rusefiskeres fangstindsats og mulighed for

Læs mere

Øjebliksbillede. 4. kvartal 2013

Øjebliksbillede. 4. kvartal 2013 Øjebliksbillede. kvartal 13 DB Øjebliksbillede for. kvartal 13 Det afsluttende kvartal for 13 viste ikke tegn på fremgang, her faldt BNP med, % og efterlader 13 uden det store løft. Dog er der flere nøgletal,

Læs mere

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009.

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt Bilag Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Professionel focus på IT til revisorer. Digitale årsrapporter fakta og myter

Professionel focus på IT til revisorer. Digitale årsrapporter fakta og myter Professionel focus på IT til revisorer Digitale årsrapporter fakta og myter Program Hvad er XBRL? Hvad er et digitalt regnskab? Metoder / muligheder Hyppige spørgsmål Hvad er XBRL? XBRL er ikke et særligt

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0627 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat Kulturministeriet, 8. januar 2016 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

Nyt om IT fra STAR. - til jobcenterchefer

Nyt om IT fra STAR. - til jobcenterchefer Nyt om IT fra STAR - til jobcenterchefer Med dette nyhedsbrev håber vi, at kunne give jer et godt overblik over, hvilke digitale ændringer, der indgår i den kommende release, som finder sted d. 11. januar

Læs mere

NOTAT. Antal Borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1

NOTAT. Antal Borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1 SOLRØD KOMMUNE GENOPTRÆNINGEN NOTAT Emne: Genoptræning i Solrød Kommune Til: Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: Sagsbeh.: Bibi Anshøj Sagsnr.: Antal borgere fordelt på genoptræningsforløb Nedenstående

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK April 2016 Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af bioanalytikere ordinære medlemmer...

Læs mere

Automatisk trafikkontrol - hvordan beregnes effekten

Automatisk trafikkontrol - hvordan beregnes effekten Automatisk trafikkontrol - hvordan beregnes effekten Af Informationsmedarbejder Sofie Ottesen og projektleder Lárus Ágústsson, Vejdirektoratet. Den 1. oktober 2002 udbredes den automatiske trafikkontrol

Læs mere

Erhverv J.nr. MST-1230-00066 Ref. Riksb Den 21. maj 2015. Til høringsparterne

Erhverv J.nr. MST-1230-00066 Ref. Riksb Den 21. maj 2015. Til høringsparterne Til høringsparterne Erhverv J.nr. MST-1230-00066 Ref. Riksb Den 21. maj 2015 Høring over udkast 5 bekendtgørelser, til 5 bekendtgørelser, der følger der op implementerer på lov om lov nr. xx om anmeldeordning

Læs mere

Evaluering af den skærpede urinprøvekontrol

Evaluering af den skærpede urinprøvekontrol Evaluering af den skærpede urinprøvekontrol Direktoratet for Kriminalforsorgen September 26 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Metode... 3 1.2 Praktisk gennemførelse af urinprøvekontrol... 3 1.3

Læs mere

BILAG 8. Næstved kommunes medfinansiering af ydelsen til a- dagpengemodtagere

BILAG 8. Næstved kommunes medfinansiering af ydelsen til a- dagpengemodtagere BILAG 8 Næstved kommunes medfinansiering af ydelsen til a- dagpengemodtagere I forbindelse med den kvartalsvise opfølgning budgettet har der, i forhold til medfinansieringen af ydelsen til a-dagpenge,

Læs mere

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for boligorganisationer

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for boligorganisationer LANDSBYGGEFONDEN 26. februar 2014 Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for boligorganisationer (Dokumentationspakker 2014) 3. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. DIAGRAM OVER PROCESSEN...

Læs mere

Ledelsesinformationsrapport for marts 2015 (på baggrund af seneste tilgængelige data *) )

Ledelsesinformationsrapport for marts 2015 (på baggrund af seneste tilgængelige data *) ) 1 Ledelsesinformationsrapport for marts 2015 (på baggrund af seneste tilgængelige data *) ) Indhold Ministermål 1 Flere unge med uddannelse Ministermål 2 Indsats for ledige på kanten Ministermål 3 Færre

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Aalborg. Maj 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Aalborg. Maj 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Aalborg Maj Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges op

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Møde i Indberetterudvalget, 4. december 2012

Møde i Indberetterudvalget, 4. december 2012 Danmarks Statistik, Virksomhedsindberetninger 19. december 2012 SMC/- Møde 5 Til Indberetterudvalget Møde i Indberetterudvalget, 4. december 2012 Tid og sted Deltagere kl. 12.30-14.00 i Danmarks Statistik,

Læs mere

Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald)

Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald) Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald) 1 I lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald, jf. lov nr. 225 af

Læs mere

Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul

Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul Frank Sjøgreen Kyhnauv fky@moviatrafik.dk Dok.nr. 2614655 14.06.2013 / Køge Dagsorden 1. Baggrund for den nye budget og regnskabsproces Fremrykning

Læs mere

Opfølgning på strategiske mål og resultatmål 2015

Opfølgning på strategiske mål og resultatmål 2015 Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Caroline Grønheden Sagsnr. 15.00.00-G01-1775-15 Dato:22.2.2016 Opfølgning på strategiske mål og resultatmål 2015 Beskæftigelsesområdet i Horsens Kommune har med

Læs mere

9. Obligatorisk indberetningsordning

9. Obligatorisk indberetningsordning 9. Obligatorisk indberetningsordning Alle almenvelgørende foreninger, stiftelser og institutioner, der er godkendt til at modtage gaver eller ydelser med fradragsret fra giveren, skal indberette gave-

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. maj 2013 (J.nr. 2012-0032589) Revisor ikke

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked U U Svagt Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 1 UIndhold:U HUgens temauhu Svagt fald i ledigheden i februar 213 HUgens analyseu Ugens tendens I Ugens tendens II HUTal om konjunktur og arbejdsmarkeduh Ingen

Læs mere

Pejlemærke for dansk økonomi, juni 2016

Pejlemærke for dansk økonomi, juni 2016 Pejlemærke for dansk økonomi, juni 16 Ligesom verdensøkonomien, er dansk økonomi aktuelt i bedring. I verdensøkonomien er det navnlig i USA og EU, der er tegn på fremgang. Derimod oplever BRIK landene

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 139 Folketinget

Betænkning. Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 139 Folketinget Til lovforslag nr. L 139 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 31. marts 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love (Obligatorisk

Læs mere

Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ)

Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ) Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ) Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN

EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN www.exactinvest.dk EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN HANDS-ON IN LATIN AMERICA 11-Nov-15 BRASILIEN: OPDATERING OG ØKONOMISKE NØGLETAL Brasiliens BNP-vækst for de seneste 12 måneder frem til udgangen

Læs mere

Kontroller af tekniske regler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af tekniske regler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af tekniske regler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, december 04 Version.3 Erhvervsstyrelsen, december 04, Version.3 Side Forord Siden maj 009 har Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Udkast til Forslag. Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi

Udkast til Forslag. Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi Udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi (Samarbejder mellem menighedsråd m.v.) 1 I lov om menighedsråd, jf. lovbekendtgørelse nr. 79 af 2. februar 2009,

Læs mere

Fejl og mangler i års- og delårsrapporter kan i yderste konsekvens medføre både straf- og erstatningsansvar for ledelsen i virksomheden.

Fejl og mangler i års- og delårsrapporter kan i yderste konsekvens medføre både straf- og erstatningsansvar for ledelsen i virksomheden. 6. februar 2008 /jcn Sag 2008-15.237 Kontrollen med de børsnoterede virksomheders regnskaber Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udfører som sekretariat for Fondsrådet kontrollen med års- og delårsrapporter

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning september 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Ændring af momsloven (Indførelse af omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med gas, elektricitet og tilhørende certifikater) H014-15

Ændring af momsloven (Indførelse af omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med gas, elektricitet og tilhørende certifikater) H014-15 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 10. februar 2015 Ændring af momsloven (Indførelse af omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med gas, elektricitet og tilhørende certifikater)

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 3. KVARTAL 2015 NR. 3 NYT FRA NATIONALBANKEN SKÆRPEDE KRAV TIL FINANSPOLITIKKEN Der er gode takter i dansk økonomi og udsigt til fortsat vækst og øget beskæftigelse de kommende år. Men hvis denne udvikling

Læs mere

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt 30. november 2005 Supplerende samlenotat vedr. ECOFIN den 6. december 2005 Dagsordenspunkt 8: 4. og 7. selskabsdirektiv

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstillinger i speciallæge-uddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Politisk tidsplan regnskab 2014, budgetopfølgning 2015 og Budget 2016-2019 pr. 6. feb. 2015

Politisk tidsplan regnskab 2014, budgetopfølgning 2015 og Budget 2016-2019 pr. 6. feb. 2015 Godkendelse af tidsplan og budgetprocedure for budget 2016-19. (Offentligheden orienteres efterfølgende om reduktionsplan, herunder at BDO's forslag til besparelses-potentialer bliver foreløbigt og kan

Læs mere

DI møde Thisted. Fremmøde!!!!! Hvad er det for en størrelse. Findes det forklaringer? Hvad kan gøres?

DI møde Thisted. Fremmøde!!!!! Hvad er det for en størrelse. Findes det forklaringer? Hvad kan gøres? DI møde Thisted. Fremmøde!!!!! Hvad er det for en størrelse Findes det forklaringer? Hvad kan gøres? Fastholdelse / Fremmøde. Hvad kan virksomheden gøre. - Hvad er vores ret! - Hvad kan vi forlange! -

Læs mere

U H R E V I N D M Ø L L E L A U G I/S

U H R E V I N D M Ø L L E L A U G I/S ORIENTERINGSBREV NR. 13, MARTS 2013 ORDINÆRT INTERESSENTSKABSMØDE Der indkaldes hermed til ordinært interessentskabsmøde, der holdes på Uhre Kro mandag den 25. marts 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Danmarks bedste CSR rapportering

Danmarks bedste CSR rapportering Indstilling og nominering til prisen for Danmarks bedste CSR rapportering Inden for kategorierne: Børsnoterede C20 virksomheder Store virksomheder (over 250 ansatte) og øvrige statslige- eller børsnoterede

Læs mere

Notat vedr. Dagtilbudsordninger for 0-2 års området Dagplejen Vuggestuer/småbørn Privatinstitutioner Private pasningsordninger

Notat vedr. Dagtilbudsordninger for 0-2 års området Dagplejen Vuggestuer/småbørn Privatinstitutioner Private pasningsordninger Dagtilbud Dato: 26-08-2015 Sagsnr.: 15/23193 Dok.løbenr.: 220883/15 Notat vedr. Dagtilbudsordninger for 0-2 års området Dagplejen Vuggestuer/småbørn Privatinstitutioner Private pasningsordninger Indholdsfortegnelse

Læs mere

Effektivisering via krav om elektronisk indberetning af finansielle data Udnytter du mulighederne ved XBRL?

Effektivisering via krav om elektronisk indberetning af finansielle data Udnytter du mulighederne ved XBRL? Effektivisering via krav om elektronisk indberetning af finansielle data Udnytter du mulighederne ved XBRL? Industrigruppe Finans Er du klar til digital indrapportering af finansielle data? Finansielle

Læs mere

I dette nyhedsbrev NYHEDER VEDR. LUDUS SUNDHED. Individbaseret undervisning

I dette nyhedsbrev NYHEDER VEDR. LUDUS SUNDHED. Individbaseret undervisning Nr. 8 - november 2006 NYHEDER VEDR. LUDUS SUNDHED I dette nyhedsbrev 1.14.0 seminar Individbaseret undervisning Aktivitetsopgørelse Officielle koder AMU (Arbejdsmarkedsuddannelse) Nye kommuneoplysninger

Læs mere