Q&A ZEALAND PHARMA 30TH OF MAY 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Q&A ZEALAND PHARMA 30TH OF MAY 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN"

Transkript

1

2 Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 30th of May 2016 Denne session starter kl. 15. Hej Hanne, Er du online? Jeps Super...Vi starter om få minutter. :-) Velkommen til IR Hanne Leth Hilmann. Det glæder os, at du deltager i online Q&A chat med vore biotekinteresserede brugere. Interessen for Zealand Pharma blandt privatinvestorer er kraftigt stigende især efter den flotte anbefaling fra ekspertrådet til FDA i sidste uge. Et stort tillykke med det. Tusinde tak, og jeg har set meget frem til denne session. Lad os starte med at få kort rids af de økonomiske hovedpunkter i kvartalsregnskabet samt hvilke vigtige begivenheder der er sket for selskabet i perioden? Det økonomiske resultat var helt som ventet i relation til de forventninger, vi har stillet op for helåret. Med den positive anbefaling vedrørende lixi og iglarlixi i sidste uge, har vi også bekræftet vores forventning om stigende licensindtægter og milepælsbetalinger på 200 mio. kr. i Rent begivenhedsmæssigt har halvåret budt på fremgang for bade vores udlicenserede produkter og vores egen pipeline. Desværre har der også være tilbageskridt i det danegaptid ikke viste effect og Helsinns fase II studie med elsiglutid overraskende nok heller ikke mødte det primære mål for effekt. Væsentligst er dog nok de vigtige begivenheder, som vi har set for lixisenatid og især iglarlixi, som bekræfter udsigten til en mulig lancering af to produkter på det vigtige amerikanske marked i år. I hvor mange år fremover løber licenskontakten med Sanofi? Den løber til udløbet af det primære patent på lixisenatid, der for nuværende forventes at være start 2015 i USA og medio/ultimo 2015 i Europa. Undskyld, lad mig korrigere: hhv. start 2025 og medio/ultimo 2025!!

3 Henrik Munthe- Brun Hvordan går salget med Lyxumia uden for USA og hvad forventer i fremadrettet. Det virker ikke som om produktet har den helt stor succes i forhold til f.eks. Victoza. Har Sanofi ikke tilstrækkeligt tiltro til produktet? Salget af Lyxumia har indrømmet indtil videre ikke været overvældende. En stor del af forklaringen er, at produktet ikke er lanceret på de to største markeder i Europa og at Victoza i Japan, som også er et vigtigt marked, har fået en udvidet indication, som har taget markedsandele. På de markeder, hvor Lyxumia har fuld refusion er opnået en markedsandel på omkring 12-15% af volume, hvilket er helt ok i relation til, at produktet primært markedsføres til diabetikere, der ikke er tilstrækkeligt behandlet på insulin. Vi føler os overbeviste om, at Sanofi stadig er fuldt bag produktet - selvom der samtidig ikke er tvivl om, at iglarlixi anses for at være et meget vigtigere produkt. ;-) Henrik Munthe- Brun I tilfælde af godkendelse af Lixilan, hvor hurtigt for man så rullet produktet ud på markedet? Det er vores Sanofi, der står for lanceringen af iglarlixi, som er det navn, der nu bruges for LixiLan. Vi kan ikke sige med bestemthed, hvor hurtigt det vil gå at få produktet på markedet, men med Sanofis køb af en prioritetskupon til 245 mio. USD med sigte på at forkorte tiden til markedet med 4 måneder, er der for os at se ingen tvivl om, at de har planer om at komme ud så hurtigt som muligt, hvis produktet godkendes i USA til august I Europa ventes en regulatorisk afgørelse engang i løbet af H Det må også forventes at være understøttende for udrulningen af iglarlixi, at både Sanofi og Novo side om side vil skabe kraftig opmærksom om de behandlingsmæssige fordele ved denne nye type kombinationsmedicin. Nyt spgm Hvad er planen for udrulning af Lixilan globalt? Igen er jeg nødt til at referere til Sanofi, som har alle kommercielle rettigheder og dermed markedsføringsplander. Vi kan dog sige, at der er stærkt fokus på USA, hvor lancering venter i Q4 i år, forudsat en godkendelse til august. I Europa blev der ansøgt om registrering i marts, så vi venter en tilbagemelding og potentiel lancering inden midt Andre lande, inklusiv Japan, kan ventes at følge løbende. Et stort tillykke med den positive anbefaling til FDA af Lixilan. Hvilket fokus havde eksperterne. Vi kan læse i medierne og forstod på dig i Millionærklubben i fredags, at

4 det handlede meget om de penne der bruges i forbindelse med produkterne. Var der slet ikke nogen debat omkring virkning og eventuelle bivirkninger ved Lixilan? At dømme ud fra diskussionerne og anbefalingerne på begge møder i ekspertpanelet, er der ingen tvivl om, at der er meget stærk støtte til denne nye klasse af lægemidler, der kombinerer basal insulin og GLP-1 behandling i ét produkt. Der var klart mest focus på, at iglarlixi (ligesom der også var det for Xultophy) har større virkning end hver af de to komponenter, og det blev meget fint vist ved fase III resultaterne. Så det er helt rigtigt, at der primært var forbehold relateret til pen-systemerne. Det var vigtigt for ekspertpanelet at sikre sig, at det forstås, at der er tale om helt nye lægemidler og ikke 'blot' en ny slags insulin. Derudover var der debat om tab af fleksibilitet i doseringen af insulin og kompleksitet. For Sanofi blev der også diskuteret nødvendigheden af at sikre, der kan kendes forskal på de to forskellige kombinationspenne. Spørgsmål fra Hya: NPensystemet som bruges er Solostar. Det er det samme pen system som bruges til Lantus. Verdens mest solgt diabetes produkt i dag - Er det sandt at det er samme pennesystem der bruges nu, som vakte så stor debat på mødet? IGlarLixi-pennen bygger ganske rigtigt på SoloStar-platformen. Debatten gik især på at sikre, at der ikke kan doseres for højt med pennene, fordi man så risikerer at få en mængde GLP-1, der ligger ud over den godkendte dagsdosis. Samtidig må der findes et andet dosismål end 'enheder' som bruges for insulin. Igen for at sikre en klar skelnen mellem insulin og præmix-kombinationen af insulin og GLP-1. Herudover er det så vigtigt, at der er tilstrækkelig stor forskel på de to dosis-penne, så der ikke sker fejltagelser. Nyt spgm. Nyt spgm ;-) Forventer I en forsinkelse i godkendelsesproceduren pga det med pennen? Så absolut ikke. Sanofi virker overbeviste om, at de kan adressere de kritikpunkter, der blev rejst på komitémødet og inden for den forventede tidsramme. De vil nu arbejde tæt sammen med FDA under den videre godkendelsesproces frem mod en regulatorisk afgørelse til august Det er meget positivt, at der ikke var særlige kritikpunkter af selve lægemidlet. Nyt spgm Må man overhovedet ændre på pennen midt i en ansøgningsprocces?

5 Jakob440 Det er der ikke noget til hindring for. Sanofi vil som sagt indgå i en dialog med FDA med sigte på at kunne præsentere to penne, der imødekommer de forbehold, som panelet havde. Nyt spgm Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for Zealand angående kommende nyheder/fremlæggelse af data fra de forskellige forsøg. De næste kurstriggere ligger naturligvis i juli og august, men sker der noget spænende inden? Vi kan ikke sige med bestemhed, hvornår Helsinn vil være klar til at melde ud, hvad der videre skal se med elsiglutid inden august. Det kan være en mulighed. For vores egen pipeline, venter vi den næste større udviklingsmilepæl i Q3, når vi kan offentliggøre resultaterne af vores fase III-studie med enkeltdosis-versionen af ZP4207 til behandling af insulinchok. Det kan også skabe noget opmærksomhed, når resultaterne af begge fase III-studier med iglarlixi, så altså LixiLan-O og LixiLan-L, fremlægges på den store amerikanske diabeteskongres, ADA, søndag 12. juni. Spørgsmål fra Hya: I onsdags skulle ekspertkomiteen drøfte både lixisenatide (lyxumia) og LixiLan. Imidlertid blev ekspertgruppen kun bedt om at stemme om en anbefaling af LixiLan. Skal det tages som et signal om at lixisenatide anses som et godt og sikkert produkt som hele panelet anbefaler? Dvs. at det blot er en formalitet at det bliver godkendt? Man skal som hovedregel aldrig anse noget hos FDA som en formalitet ;-) Når det er sagt, så anser vi det som udtryk for, at FDA opfatter GLP-1 agonister som en etableret lægemiddelklasse, hvor man ikke har brug for ekspertbistand til at vurdere virkningsog risikoprofilen ved et nyt lægemiddel. Det var dog en samstemmig komité, der konkluderede positive på lixisenatid I tilfælde af et forhåbenligt vellykket fase II forsøg med ZP4207, hvad er så det videre forløb og hvor langt er der til markedet? Vi forventer som sagt at afslutte og rapportere resultaterne af fase II-studiet med ZP4207 i Q3 i år. Herefter vil vi med data i hånden gå til de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) og diskutere vores planer for næste skridt i udviklingen af en akut behandling til insulinchok. Hvis der er accept af vores oplæg, vil vi kunne igangsætte fase III i 2017 og hvis resultaterne heraf er positive, vurderer vi, at vi vil kunne ansøge om registrering af produktet i ultimo Hvordan foregår et sådant studie egentligt. Der må være visse udfordringer med at finde forsøgspersoner?

6 Henrik Munthe- Brun Det foregår på en meget anerkendt diabetesklinik i Tyskland, hvor type 1-diabetikere under kontrollerede forhold gives en så høj dosis insulin, at deres blodsukker falder kraftigt. Herefter behandles de så akut med hhv. vores ZP4207 eller et af de eksisterende glucagon-produkter til nødbehandling. Det man ønsker at se, er at vores glukagon-produkt lige så hurtigt og lige så effektivt som markedsført glukagon kan få patienternes blodsukker op over normalniveauet. Hvordan går det med jeres program for behandling af patienter med korttarmssyndrom? Det går rigtig fint. De første patienter blev optaget i studiet i februar og den videre tilgang af patienter går helt efter planen. Det er fortsat vores forventning at kunne afslutte studiet i H Nyt spgm Er I tilfredse med den indikationsbredde ekspertpanelet anbefalede? Vi mener, at Sanofi med sit fase III program har vist en klar fordel med kombinationen fremfor insulin alene eller GLP-1-behandling alene i patienter med type 2 diabetes, der ikke er tilstrækkeligt kontrolleret på tabletbaseret diabetesmedicin. Når det er sagt, så er den mest oplagt anbefaling at bruge kombinationsproduktet i patienter, der enten ikke er velkontrolleret på insulin alene eller GLP-1 alene. Alligevel var der for os at se relativt bred støtte til at overveje også godkendelse til visse patienter som den første injektionsbaserede medicin, så altså i patienter, der ikke tidligere har fået insulin eller GLP-1. Det vurderer vi meget positivt. Hvad er den reelle forskel på Lixilan og Novos kombinationsprodukt? iglarlixi er en kombination af basal insulin Lantus, der er verdens mest sælgende insulinprodukt, og lixisenatid, der er en GLP-1 med særlig virkning på det måltidsrelaterede (prandiale) blodsukker. Det indikerer en relevant kombinationseffekt. Xultophy er en kombination af degludec (Tresiba), der for nyligt er godkendt i USA, og Victoza, der virker effektivt også på det fastende blodsukker. For nuværende vil jeg dog mene, at der er temmelig bred enighed om, at de to produkter hvis de godkendes får en meget sammenlignelig indlægsseddel. Således ligger den største forskel nok umiddelbart i, at Novos Xultophy tilbydes som en enkelt pen, der dækker et insulinspænd på mellem 10 og 50 enheder, mens iglarlixi tilbydes i et to pen koncept, der så dækker op til 60 enheder insulin. Så en bedre fleksibilitet men samtidig også en større umiddelbar kompleksitet.

7 Powered by TCPDF ( Q&A ZEALAND Nyt spgm Det bliver så det sidste. :-) Du nævnte i vores Q&A i november 2015, at I vil diskutere jeres videre kliniske planer med de amerikanske lægemiddelmyndigheder vedr ZP2929 i Har du noget nyt omkring dette? Der er intet nyt, men jeg kan bekræfte, at vi er i dialog med myndighederne, FDA i USA vedrørende ZP2929 og næste mulige skridt i udviklingen af dette produkt. Tusinde tak for de gode og informative svar Hanne. Herfra krydser vi fingre for at alt går som det skal med de kommende FDA afgørelser. Vi ser frem til at mødes her i chatten igen. :-) Fra min side skal også lyde et tak for gode og relevante spørgsmål. Tak for jeres interesse i Zealand og vi ser frem til forhåbentligt at dele nogle gode nyheder med jer i de kommende måneder. Denne session er slut.

Q&A ZEALAND PHARMA 2ND OF SEPTEMBER 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN

Q&A ZEALAND PHARMA 2ND OF SEPTEMBER 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 2nd of September 2016 Denne online Q&A starter kl. 15. Hej Helge Jeg er klar! Super. Velkommen til Hanne Leth Hilmann til vores online Q&A chat. Jeg ville

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 8TH OF APRIL 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN

Q&A ZEALAND PHARMA 8TH OF APRIL 2016 WITH HANNE LETH HILLMAN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with Hanne Leth Hillman, the 8th of April 2016 Vi starter Q&A kl. 13. Hej Britt og Hanne, Er I online? ja Velkommen til CEO Britt Meelbye og IR Hanne Leth Hilmann.

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 12TH OF DECEMBER 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 12TH OF DECEMBER 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 12th of December 2017 Denne Q&A starter kl. 14. Hej Britt, Er du online? Ja :) Velkommen til CEO Britt Meelbye Jensen fra Zealand Pharma. Tak Lad os starte

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 3. juli 2013 Med VP Hanne Leth Hillman

Q&A ZEALAND PHARMA 3. juli 2013 Med VP Hanne Leth Hillman Q&A ZEALAND PHARMA 3. juli 2013 Med VP Hanne Leth Hillman Transcript Live Q and A Zealand Pharma VP Hanne Leth Hillman, 3. juli 2013 Zealand Pharma Q&A Session begynder kl. 17.00 Dansk tid I kan stille

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 18TH OF NOVEMBER 2016 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 18TH OF NOVEMBER 2016 WITH BRITT MEELBY JENSEN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 18th of November 2016 Denne Q&A starter kl. 15. Hej Britt, Er du online? Hej Helge, jeg er online nu. VH, Fint..Vi starter om et minut. :-) Velkommen til

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 24TH OF MARCH 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 24TH OF MARCH 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 24th of March 2017 Henrik Munthe- Brun Denne Q&A starter kl. 15. Hej Britt, er du online? Ja, jeg sidder klar. Fint. Vi starter om 2 minutter. :-) Velkommen

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 8. JANUAR 2013 MED Hanne Hillman

Q&A ZEALAND PHARMA 8. JANUAR 2013 MED Hanne Hillman Q&A ZEALAND PHARMA 8. JANUAR 2013 MED Transcript Live Q and A Zealand Pharma med, d. 8. Januar 2013 akademikeren Velkommen til. Vi begynder sessionen om 4 timer. Kl. 16.00 Dansk tid IR Moderator Om 15

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 13TH OF NOVEMBER 2015 WITH HANNE LETH HILLMAN

Q&A ZEALAND PHARMA 13TH OF NOVEMBER 2015 WITH HANNE LETH HILLMAN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 13th of November 2015 Kære ProInvestor Blot for at sige, at jeg glæder mig til chatten senere i dag. Venligst, Hanne Tak Hanne. Vi glæder os også til kl.

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 5TH OF JULY 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 5TH OF JULY 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 5th of July 2017 Denne Q&A starter kl. 15. Hej Britt, er du online? Ja, jeg er klar :-) Velkommen til CEO Britt Meelbye Jensen fra Zealand Pharma. Tak Vi

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 4. juni 2015

Analyse af Zealand Pharma 4. juni 2015 Konklusion Zealand Pharma er inde i en særdeles vigtig fase. Lyxumia (GLP-1 produkt i lighed med Victoza fra Novo Nordisk; stofnavn Lixisenatid) er nu godkendt i mere end 50 lande og markedsføres i over

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015. Fra peptid til patient. Zealand Pharma A/S

ÅRSBERETNING 2015. Fra peptid til patient. Zealand Pharma A/S ÅRSBERETNING 2015 Fra peptid til patient Zealand Pharma A/S Vores virksomhed Vores portefølje Selskabsforhold Kort om Zealand og vigtige begivenheder Værdiskabelse i Zealand Hoved- og nøgletal samt forventninger

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 23RD OF AUGUST 2018 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 23RD OF AUGUST 2018 WITH BRITT MEELBY JENSEN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 23rd of August 2018 Denne Q&A starter kl. 15. Hej Britt, er du online? Ja, jeg er her Velkommen til CEO Britt Meelbye Jensen fra Zealand Pharma. Tak Lad

Læs mere

VI SER LYST PÅ VORES FREMTID MED AFSÆT I ET BEGIVENHEDSRIGT 2015

VI SER LYST PÅ VORES FREMTID MED AFSÆT I ET BEGIVENHEDSRIGT 2015 REVOLUTIONARY HEALTH SOLUTIONS VI SER LYST PÅ VORES FREMTID MED AFSÆT I ET BEGIVENHEDSRIGT 2015 SOM FØRENDE OG BANEBRYDENDE INDEN FOR PEPTID-LÆGEMIDLER SKABTE VI I 2014 ET SOLIDT FUNDAMENT FOR ØGET VÆRDISKABELSE

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 29. september 2014

Analyse af Zealand Pharma 29. september 2014 Konklusion Zealand Pharma er inde i en spændende fase med markedsføringen af virksomheden første produkt, Lyxumia til behandling af type 2 diabetes. Produktet er licenseret til Sanofi, som varetager salg

Læs mere

Hvordan kan generalforsamlingen bidrage til at optimere aktionærdialogen?

Hvordan kan generalforsamlingen bidrage til at optimere aktionærdialogen? Hvordan kan generalforsamlingen bidrage til at optimere aktionærdialogen? Af Hanne Leth Hillman, direktør for IR og kommunikation Computershare, Kick-off af Generalforsamlingen 2016 17. november 2015 Zealand

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 14TH OF SEPTEMBER 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 14TH OF SEPTEMBER 2017 WITH BRITT MEELBY JENSEN ranscript Live Q and A Zealand Pharma with, the 14th of September 2017 Denne session starter kl. 14. Hej Britt, er du online? Ja, jeg er her Velkommen til CEO Britt Meelbye Jensen fra Zealand Pharma. Tak.

Læs mere

Zealand Pharma A/S offentliggør helårsresultat og årsrapport for 2011

Zealand Pharma A/S offentliggør helårsresultat og årsrapport for 2011 Selskabsmeddelelse Nr. 7/2012 Zealand Pharma A/S offentliggør helårsresultat og årsrapport for 2011 Omsætning og øvrige driftsindtægter steg med 94% til 171 mio. kr. Overskud på 13 mio. kr. Likvide midler

Læs mere

Q&A Zealand Pharma 18. november 2011 Med VP Hanne Leth Hillmann

Q&A Zealand Pharma 18. november 2011 Med VP Hanne Leth Hillmann Q&A Zealand Pharma 18. november 2011 Med VP Hanne Leth Hillmann Transcript Live Q and A Q3 Zealand Pharma - Hanne Leth Hillmann ProInvestor er stolte over at kunne byde velkommen til Zealand Pharma i denne

Læs mere

Q&A ZEALAND PHARMA 28TH OF NOVEMBER 2018 WITH BRITT MEELBY JENSEN

Q&A ZEALAND PHARMA 28TH OF NOVEMBER 2018 WITH BRITT MEELBY JENSEN Transcript Live Q and A Zealand Pharma with, the 28th of November 2018 Denne Q&A starter kl. 15. Hej Britt. Er du online? Hej Helge, så er jeg online :) Velkommen til CEO Britt Meelbye Jensen fra Zealand

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 24. juni 2014

Analyse af Zealand Pharma 24. juni 2014 Konklusion Virksomhedens aktivitet er opfindelse og udvikling af lægemidler, baseret på peptider. De sygdomme, som søges behandlet med sådanne nye lægemidler, ligger primært i det kardio-metaboliske segment,

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 27. november 2015

Analyse af Zealand Pharma 27. november 2015 Aktieinfo fastholder køb på Zealand Pharma fordi: Selskabet besidder en spændende pipeline omkring udvikling af medicin baseret på peptider. GLP-1 produktet Lyxumia er godkendt i over 50 lande og sælges

Læs mere

Lyxumia - licensindtægter og milepælsindtægter på 20,6 mio. kr. Nettodriftsomkostninger i perioden på 176,2 mio. kr. Nettoresultat på -183,7 mio. kr.

Lyxumia - licensindtægter og milepælsindtægter på 20,6 mio. kr. Nettodriftsomkostninger i perioden på 176,2 mio. kr. Nettoresultat på -183,7 mio. kr. Selskabsmeddelelse Nr. 48 / 2015 Zealand delårsrapport for de første ni måneder af 2015 (ikke revideret): Regnskabsmæssigt resultat som forventet med væsentlig fremdrift i produktporteføljen Lyxumia -

Læs mere

Aktiekommentar. Novo Nordisk Køb. Positiv Lyxumia-anbefaling bør ikke få Novo Nordisk til at ryste i bukserne. Aktuel kurs: 900,50 DKK.

Aktiekommentar. Novo Nordisk Køb. Positiv Lyxumia-anbefaling bør ikke få Novo Nordisk til at ryste i bukserne. Aktuel kurs: 900,50 DKK. Aktiekommentar Novo Nordisk Køb Uændret Begivenhed: Positiv anbefaling af Zealand Pharmas Lyxumia Baggrund: Konklusion: Aktuel kurs: 900,50 DKK Positiv Lyxumia-anbefaling bør ikke få Novo Nordisk til at

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 10. september 2015

Analyse af Zealand Pharma 10. september 2015 Aktieinfo fastholder køb på Zealand Pharma fordi: Produktmæssigt er selskabet inde i en særdeles spændende fase. Lyxumia er nu godkendt i mere end 50 lande, og samarbejdspartneren Sanofi markedsfører produktet

Læs mere

ZEALAND VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION

ZEALAND VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION ZEALAND VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION InvestorDagen Ålborg 26. november 2013 Dansk Aktionærforening ZEALAND PHARMA DISCLAIMER This presentation does not constitute or form part of and should not be construed

Læs mere

Zealand Pharma A/S meddeler helårsresultat som forventet og offentliggørelse af årsrapporten for 2014

Zealand Pharma A/S meddeler helårsresultat som forventet og offentliggørelse af årsrapporten for 2014 Selskabsmeddelelse Nr. 5/2015 A/S meddeler helårsresultat som forventet og offentliggørelse af årsrapporten for 2014 Væsentligt forbedret nettoresultat på -65 mio. kr. (2013: -184 mio. kr.) Omsætning på

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 4. april 2016

Analyse af Zealand Pharma 4. april 2016 Aktieinfo fastholder langsigtet køb på Zealand Pharma fordi: Selskabet råder over en spændende pipeline af ny medicin baseret på peptider. Lyxumia (GLP-1) er som selskabets første produkt godkendt og sælges

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 17. november 2016

Analyse af Zealand Pharma A/S 17. november 2016 Aktieinfo fastholder langsigtet køb på Zealand Pharma fordi: Lyxumia er godkendt i mere end 60 lande og markedsføres i 45 af disse. Partnerens (Sanofi) salg er dog fortsat på et skuffende lavt niveau.

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Zealand meddeler et helårsresultat på linje med forventningerne og offentliggør årsrapporten for 2015

Zealand meddeler et helårsresultat på linje med forventningerne og offentliggør årsrapporten for 2015 Selskabsmeddelelse Nr. 5 / 2016 Zealand meddeler et helårsresultat på linje med forventningerne og offentliggør årsrapporten for 2015 2015 blev et skelsættende år for Zealand med store fremskridt for både

Læs mere

Derudover har vi jo et hængeparti ift. den status jeg udsendte i sidste måned MedioFEB.pfd :

Derudover har vi jo et hængeparti ift. den status jeg udsendte i sidste måned MedioFEB.pfd : Hej drenge Som en hurtig opfølgning på gårdsdagens Danske bank mail får i den portefølje gennemgang vi så til generalforsamlingen. De fleste regnskaber er nu kommet ud og jeg har med blå kommenteret på

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 6. juni 2016

Analyse af Zealand Pharma A/S 6. juni 2016 Aktieinfo fastholder langsigtet køb på Zealand Pharma fordi: Den 25-05-2016 stemte et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) med stemmerne 12-2 for at indstille iglarlixi (et kombinationsprodukt

Læs mere

ALK. sentation. Virksomhedspræsentation MAJ 2011

ALK. sentation. Virksomhedspræsentation MAJ 2011 ALK Virksomhedspræsentation sentation 1 ALK allergispecialist - behandling, forebyggelse og diagnostisering Verdens førende inden for allergivaccine ~ 33 % global markedsandel Udvide basisforretningen

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

DIABETES DIABETES TYPE 2. Diabetes kaldes også sukkersyge. fedtet sidder på maven der er udslagsgivende for, om sygdommen bryder ud.

DIABETES DIABETES TYPE 2. Diabetes kaldes også sukkersyge. fedtet sidder på maven der er udslagsgivende for, om sygdommen bryder ud. Diabetes Type 2 DIABETES Diabetes kaldes også sukkersyge. Der findes to forskellige typer diabetes: type 1 og type 2. Når du har type 2-diabetes, reagerer dine celler ikke så godt på insulin det stof,

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 13. september 2016

Analyse af Zealand Pharma A/S 13. september 2016 Aktieinfo fastholder langsigtet køb på Zealand Pharma fordi: Lyxumia er godkendt i 60 lande og markedsføres i 42 af disse. Partnerens (Sanofi) salg er dog fortsat på et skuffende lavt niveau. Samme produkt

Læs mere

Regnskabsmæssigt resultat som forventet og væsentlig fremgang i produktpipelinen

Regnskabsmæssigt resultat som forventet og væsentlig fremgang i produktpipelinen Selskabsmeddelelse Nr. 37 / 2015 Zealands delårsrapport for 1. halvår 2015 (ikke revideret) Regnskabsmæssigt resultat som forventet og væsentlig fremgang i produktpipelinen Voksende lixisenatid (Lyxumia

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f...

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f... Page 1 of 91 of 9 From: syddjurs Sent: 19-01-2016 11:03:56 To: Team Byggeri Subject: VS: Angående akt indsigt Denne mail er videresendt fra hovedpostkassen syddjurs@syddjurs.dk - BEMÆRK - er din afdeling

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER

LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER 2015 EXECUTIVE SUMMARY I marts og december 2015 gennemførte Bluegarden en undersøgelse med fokus på de største udfordringer inden for løn- og personaleadministration

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma 8. december 2014

Analyse af Zealand Pharma 8. december 2014 Konklusion Selskabets første produkt, Lyxumia, er godkendt i mere end 50 lande og markedsføres af partneren Sanofi i mere end 20 af disse. Prisog refusionsforhandlinger med de enkelte lande spiller i den

Læs mere

ET SOLIDT AFSÆT TIL 2015 SOM ET BEGIVENHEDSRIGT ÅR

ET SOLIDT AFSÆT TIL 2015 SOM ET BEGIVENHEDSRIGT ÅR ZEALAND ET SOLIDT AFSÆT TIL 2015 SOM ET BEGIVENHEDSRIGT ÅR v/ Hanne Leth Hillman, underdirektør og chef for IR og kommunikation InvestorDagen, København 18. marts 2015 ZEALAND PHARMA ANSVARSFRASKRIVELSE

Læs mere

Resultat pr. aktie -4,61 mio. kr. (3,95 mio. kr.). Ultimo likvidbeholdninger og værdipapirer udgjorde 403,6 mio. kr. (525.0 mio. kr.).

Resultat pr. aktie -4,61 mio. kr. (3,95 mio. kr.). Ultimo likvidbeholdninger og værdipapirer udgjorde 403,6 mio. kr. (525.0 mio. kr.). Selskabsmeddelelse Nr. 20/2013 A/S Nettoresultat for de første seks måneder af 2013 blev -104 mio. kr. Likvide beholdninger og værdipapirer udgjorde 404 mio. kr. pr. 30. juni 2013 I 1. halvår 2013 indledte

Læs mere

Få hindringer på de nære eksportmarkeder

Få hindringer på de nære eksportmarkeder ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juni 215 Få hindringer på de nære eksportmarkeder Danske virksomheder oplever få hindringer ved salg til nærmarkederne, mens salg til udviklingslande og emerging markets uden

Læs mere

mæssigt er et skridt tættere på det globale fedmemarked. Kilde: Novo Nordisk, Arena Pharmaceutical, Vivus

mæssigt er et skridt tættere på det globale fedmemarked. Kilde: Novo Nordisk, Arena Pharmaceutical, Vivus Aktiekommentar Novo Nordisk Køb Uændret Begivenhed: Fase III-data for Victoza mod fedme Baggrund: Aktuel kurs: 927,50 DKK Fedmekandidats milliard-potentiale intakt Vi fastholder Køb på Novo Nordisk. Novo

Læs mere

VI SER LYST PÅ VORES FREMTID MED AFSÆT I ET BEGIVENHEDSRIGT 2015

VI SER LYST PÅ VORES FREMTID MED AFSÆT I ET BEGIVENHEDSRIGT 2015 REVOLUTIONARY HEALTH SOLUTIONS VI SER LYST PÅ VORES FREMTID MED AFSÆT I ET BEGIVENHEDSRIGT 2015 SOM FØRENDE OG BANEBRYDENDE INDEN FOR PEPTID-LÆGEMIDLER SKABTE VI I 2014 ET SOLIDT FUNDAMENT FOR ØGET VÆRDISKABELSE

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

Zealand Delårsrapport for 1. kvartal 2015 (ikke revideret) Stigende licensindtægter og fremgang i udviklingspipelinen

Zealand Delårsrapport for 1. kvartal 2015 (ikke revideret) Stigende licensindtægter og fremgang i udviklingspipelinen Selskabsmeddelelse Nr. 23 / 2015 Zealand Delårsrapport for 1. kvartal 2015 (ikke revideret) Stigende licensindtægter og fremgang i udviklingspipelinen Licensindtægter for Lyxumia på 6,3 mio. kr., hvilket

Læs mere

Sådan vælger du den rette bil

Sådan vælger du den rette bil Når du skal finde dig en bil der passer til dit og familiens kørselsbehov, er det en god ide at starte din research hjemmefra. Her kan du sammenligne bilernes kvalifikationer og prisniveau online for at

Læs mere

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på?

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på? Diabetesmedicin Denne brochure handler om medicin til type 2-diabetes. Hvordan får du den bedste effekt af din medicin? Hvilke bivirkninger kan den have? Hvad kan du selv gøre, og hvad skal du være opmærksom

Læs mere

Zealand Pharma A/S Delårsrapport for 1. kvartal 2013 (ikke revideret)

Zealand Pharma A/S Delårsrapport for 1. kvartal 2013 (ikke revideret) Selskabsmeddelelse Nr. 14/2013 A/S Delårsrapport for 1. kvartal 2013 (ikke revideret) Helt som forventet blev nettoresultatet for kvartalet -57 mio. kr. (EUR -8 mio.) Likvide beholdninger og værdipapirer

Læs mere

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på?

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på? Diabetesmedicin Denne brochure handler om medicin til type 2-diabetes. Hvordan får du den bedste effekt af din medicin? Hvilke bivirkninger kan den have? Hvad kan du selv gøre, og hvad skal du være opmærksom

Læs mere

Det er en glæde for mig på vegne af H. Lundbeck A/S bestyrelse at byde velkommen til årets generalforsamling.

Det er en glæde for mig på vegne af H. Lundbeck A/S bestyrelse at byde velkommen til årets generalforsamling. Formandens beretning - Generalforsamling 2014 Det er en glæde for mig på vegne af H. Lundbeck A/S bestyrelse at byde velkommen til årets generalforsamling. Som de foregående år overføres generalforsamlingen

Læs mere

International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 06.35.02.11.41

International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 06.35.02.11.41 UFT 104.c.100.b.. IPM. Ekstra generelt bidrag til International Partnership for Microbicides. International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 2002: 2,0 mio. kr., 2003: 3,0 mio. kr.,

Læs mere

Evaluering af BedreBolig-ordningen blandt BedreBolig-rådgivere

Evaluering af BedreBolig-ordningen blandt BedreBolig-rådgivere Evaluering af BedreBolig-ordningen blandt BedreBolig-rådgivere Energistyrelsen 23. juni 2014 Agenda Baggrund og formål Hovedkonklusioner Anbefalinger Baggrund og formål Energistyrelsen har bedt (GK), som

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Man skal være positiv for at skabe noget godt. Vi ryttere er meget følsomme med hensyn til resultater. Går det ikke godt med ridningen,

Læs mere

Jyske Banks selskabsdag : 18. september 2012 : Jens Bager, adm. direktør

Jyske Banks selskabsdag : 18. september 2012 : Jens Bager, adm. direktør Den førende allergispecialist Etableret i 1923 9 % 5 års CAGR 75 % 5 års CAGR 33 % global markedsandel 2011 Omsætning 2.348 mio. kr. 2011 EBITDA 406 mio. kr. Førende F&U-pipeline, der kan revolutionere

Læs mere

Zealand Pharma A/S Delårsrapport for 1. halvår 2011 (ikke revideret)

Zealand Pharma A/S Delårsrapport for 1. halvår 2011 (ikke revideret) Selskabsmeddelelse Nr. 13/2011 Zealand Pharma A/S (ikke revideret) -- Fremgang i pipelinen; hovedproduktet Lyxumia til behandling af type 2- diabetes er på vej mod en registreringsansøgning i Europa senere

Læs mere

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement.

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement. Elevernes Folketingsvalg 2011 Evalueringsrapport - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement Udarbejdet af: Assembly Voting Rued Langgaards Vej 7, 5D 07 2300 København S

Læs mere

Kompetenceafklaring. (www-adresse på vej) 109

Kompetenceafklaring. (www-adresse på vej) 109 Kompetenceafklaring Der er næppe tvivl om, at det både er nemmest og mest interessant at tjene penge, hvis man benytter sine stærkeste kompetencer. Det skulle man tro, alle gjorde, men det ser ikke ud

Læs mere

Zealand delårsrapport for 1. kvartal 2016 (ikke revideret)

Zealand delårsrapport for 1. kvartal 2016 (ikke revideret) Selskabsmeddelelse Nr. 16 / 2016 Zealand delårsrapport for 1. kvartal 2016 (ikke revideret) Regnskabsmæssigt resultat i overensstemmelse med forventningerne til helåret - Omsætning på 6,5 mio. kr., hvoraf

Læs mere

Virksomhedspræsentation

Virksomhedspræsentation Virksomhedspræsentation ProInvestor Life Science seminar 11. april 2012 T U R N I N G P E P T I D E S I N T O D R U G S ANSVARSFRASKRIVELSE (DISCLAIMER) Denne præsentation udgør ikke, udgør ikke en del

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 14. november 2017

Analyse af Zealand Pharma A/S 14. november 2017 Zealand Pharmas børskurs er faldet til et niveau, hvor aktien forekommer at være en særdeles god placeringsmulighed: Styrker Svagheder Muligheder Trusler Styrker Zealand har to færdige produkter på markedet

Læs mere

Dansk Aktiemesse : København : 9. oktober 2012 : Martin Barlebo, Director Group Communications

Dansk Aktiemesse : København : 9. oktober 2012 : Martin Barlebo, Director Group Communications Den førende allergispecialist Etableret i 1923 9 % 5 års CAGR 75 % 5 års CAGR 33 % global markedsandel 2011 Omsætning 2.348 mio. kr. 2011 EBITDA 406 mio. kr. Førende F&U-pipeline, der kan revolutionere

Læs mere

Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup

Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (Omtryk - Manglende bilag) AMU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 242 Offentligt Bilag 1 N O T A T Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup den 3.

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Høringssvar fra. Udkast til Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v.

Høringssvar fra. Udkast til Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v. Høringssvar fra Udkast til Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v. Indhold Indledende kommentarer... 1 Problematisk definition af e-cigaretter... 2 Høje gebyrer vil ødelægge branchen... 3 Forbud

Læs mere

Hård konkurrence og prisfald indregnet i aktiekurs

Hård konkurrence og prisfald indregnet i aktiekurs Dette materiale er udarbejdet af: Peter Haarup, CFA, Aktiechef Analysearbejdet er afsluttet: 3. november 2016, klokken 16:52 Materialet er offentliggjort: Se tidspunkt på sparkron.dk Hård konkurrence og

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 22. maj 2017

Analyse af Zealand Pharma A/S 22. maj 2017 Zealand Pharma er en langsigtet attraktiv investeringscase fordi: Zealand har nu Soliqua 100/33 og Suliqua godkendt for markederne i USA og Europa. Partneren, Sanofi, er i fuld gang med at udrulle salget.

Læs mere

Den pårørende som partner

Den pårørende som partner Materialet skal støtte en mere aktiv inddragelse af de pårørende Vi har tænkt materialet som en støtte for de ledelser, der i højere grad ønsker at inddrage de pårørende i udredning og behandling. Vi har

Læs mere

DEN OFFENTLIGE KOMMUNIKATIONSINDSATS; PLIGT ELLER MULIGHED? DEN SURE PLIGT

DEN OFFENTLIGE KOMMUNIKATIONSINDSATS; PLIGT ELLER MULIGHED? DEN SURE PLIGT DEN OFFENTLIGE KOMMUNIKATIONSINDSATS; PLIGT ELLER MULIGHED? Der kommunikeres meget i det offentlige. Der er love og regler for hvad der skal siges til offentligheden i hvilke situationer. Der er lokalplaner,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres pension

Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA Kampagne og Analyse 5. januar 2009 Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA har i perioden 28. oktober 2008 til 6. november 2008 gennemført et rundspørge om pension via forbundets elektroniske

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 253 Offentligt (02) J.nr. NST-4101-00609 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål W Vil ministeren redegøre for

Læs mere

Analyse af PISA data fra 2006.

Analyse af PISA data fra 2006. Analyse af PISA data fra 2006. Svend Kreiner Indledning PISA undersøgelsernes gennemføres for OECD og de har det primære formål er at undersøge, herunder rangordne, en voksende række af lande med hensyn

Læs mere

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at tale her i dag. Dansk økonomi er for alvor tilbage på vækstsporet. Det private forbrug

Læs mere

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 1. Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 Konflikter er en del af det at være forældre og barn altså menneske Det er OK at sige: NEJ! Det er OK at sige: det bestemmer

Læs mere

Denne udgave viser, at omsætningen og mængdeforbruget af lægemidler er næsten uændret fra 2. kvartal 2014 til 2. kvartal 2015:

Denne udgave viser, at omsætningen og mængdeforbruget af lægemidler er næsten uændret fra 2. kvartal 2014 til 2. kvartal 2015: På baggrund af data fra Lægemiddelstatistikregisteret følger Statens Serum institut løbende salget af medicin på det danske marked. MedicinForbrug - Overblik bliver offentliggjort hvert kvartal og giver

Læs mere

Udsætter du dig for udsættelse?

Udsætter du dig for udsættelse? Udsætter du dig for udsættelse? STUDENTERRÅDGIVNINGEN Udsætter du dig for udsættelse? Fakta om udsættelse Op til 90% af studerende, undervisere og forskere ved videregående uddannelser er plagede af en

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 30. maj 2018

Analyse af Zealand Pharma A/S 30. maj 2018 2018 er startet som forventet. Der meldes om gode fremskridt i udviklingen i selskabets egne kliniske udviklingsprogrammer. Salget for to markedsførte produkter varetages af partneren Sanofi og ligger

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 57 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Folketingets Sundhedsudvalg Anledning: Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske bocentre på

Læs mere

INDBERETTEDE BIVIRKNINGER I FORBINDELSE MED MEDICINSK BEHANDLING AF DIABETES

INDBERETTEDE BIVIRKNINGER I FORBINDELSE MED MEDICINSK BEHANDLING AF DIABETES INDBERETTEDE BIVIRKNINGER I FORBINDELSE MED MEDICINSK BEHANDLING AF DIABETES 2013 Titel Indberettede bivirkninger i forbindelse med medicinsk behandling af diabetes Sundhedsstyrelsen, 2013. Publikationen

Læs mere

Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2013. 3. kvartal 2013 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET

Kvartalsrapportering KAB 3. kvartal 2013. 3. kvartal 2013 SEBINVEST A/S INVESTERINGSFORVALTNINGSSELSKABET Kvartalsrapportering KAB Rapportering fra KAB investeringsforeninger Kvartalskommentar September måned er overstået og ud over at markere afslutningen på 3. kvartal, som må siges at være et volatilt kvartal,

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Analyse af Zealand Pharma A/S 23. august 2018

Analyse af Zealand Pharma A/S 23. august 2018 Zealand Pharma har fremlagt regnskab for 2. kvartal 2018. Overordnet set var regnskabet lidt af et non-event, idet omsætningen allerede var blevet offentliggjort forud for regnskabet i takt med, at partneren

Læs mere

VUE ÅRSMØDE 2011. Odense, den 24. november 15.00-16.45

VUE ÅRSMØDE 2011. Odense, den 24. november 15.00-16.45 VUE ÅRSMØDE 2011 Odense, den 24. november 15.00-16.45 29. november 2011 2 Hvem er jeg? Elsebeth Nygaard Cand.mag. i tysk og dansk Arbejdet med vejledning siden 2005 Censor ved diplomuddannelsen i Uddannelses-

Læs mere

Anamorphic Widescreen

Anamorphic Widescreen Anamorphic Widescreen Fuldskærm og widescreen For at kunne forklare hvad anamorphic widescreen egentlig er, vælger jeg at starte helt fra begyndelsen af filmhistorien. Som alle nok ved så er billedformatet

Læs mere

Gigtfeber og post-streptokok reaktiv artritis

Gigtfeber og post-streptokok reaktiv artritis www.printo.it/pediatric-rheumatology/dk/intro Gigtfeber og post-streptokok reaktiv artritis Version af 2016 2. DIAGNOSE OG BEHANDLING 2.1 Hvordan diagnosticeres sygdommen? Der findes ikke nogen specifik

Læs mere

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden!

Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Nyhedsbrev Kbh. 2. jun. 2016 Markedskommentar maj: Udsigt til amerikansk rentestigning øger markedstilliden! Maj blev en god måned på aktiemarkederne godt hjulpet af fornuftige nøgletal og en bedre markedstillid

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Denne udgave viser, at omsætningen og mængdeforbruget af lægemidler er næsten uændret fra 3. kvartal 2014 til 3. kvartal 2015:

Denne udgave viser, at omsætningen og mængdeforbruget af lægemidler er næsten uændret fra 3. kvartal 2014 til 3. kvartal 2015: På baggrund af data fra Lægemiddelstatistikregisteret følger Statens Serum institut løbende salget af medicin på det danske marked. MedicinForbrug - Overblik bliver offentliggjort hvert kvartal og giver

Læs mere

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Baggrund og formål NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens.

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens. BS: Værdiskabelse I sundhedsvæsenet gennem IT (Forklaring af værdi). JS: Den diskussion er jeg jo jævnligt inde i og det er fordi jeg tror på at det med at skabe værdi for IT altså en væsentlig del af

Læs mere

Behandling af forfangenhed Skrevet af dyrlæge Nanna Luthersson, Hestedoktoren

Behandling af forfangenhed Skrevet af dyrlæge Nanna Luthersson, Hestedoktoren Behandling af forfangenhed Skrevet af dyrlæge Nanna Luthersson, Hestedoktoren Behandling af forfangenhed er et meget omdiskuteret område. Hesteejere oplever ofte forskellige meldinger, afhængig af hvem

Læs mere

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht 19. s. e. Trin. - 11. oktober 2015 - Haderslev Domkirke kl. 10.00 3 31-518 / 675 473 435 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus (2,1-12): Da

Læs mere

Medicintilskudsnævnet

Medicintilskudsnævnet Referat af Medicintilskudsnævnets møde nr. 389, tirsdag den 26. februar 2013. Tid og sted: Mødet fandt sted i Sundhedsstyrelsen, Axel Heides Gade 1, 2300 København S, tirsdag den 26. februar 2013. I mødet

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Jobrapporten for december. Side 1/14

Jobrapporten for december. Side 1/14 USA: Jobrapporten for december Puha for en skuffelse, men var det bare vejret? Side 1/14 Jobrapporten - konklusioner Konklusion: Jobrapporten var svagere end ventet næsten hele vejen rundt. Men der er

Læs mere