- 1 - Det forventes, at den samlede ramme i 2011 og fremover bliver p 54 mio. kr. Den er i indev rende r p 97 mio. kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- 1 - Det forventes, at den samlede ramme i 2011 og fremover bliver p 54 mio. kr. Den er i indev rende r p 97 mio. kr."

Transkript

1 - 1 - Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. november 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Ole Andersen Besk ftigelsesstrategi set i lyset af finanslovsaftalen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget Notat om besk ftigelsesstrategi set i lyset af finanslovsaftalen N rv rende notat beskriver kort hvilke konsekvenser finanslovsaftalen har for det łkonomiske r derum i besk ftigelsespolitikken i Randers Kommune. Notatet skal danne grundlag for det videre arbejde med at prioritere, hvilke indsatser man vil fokusere p i fremtiden. Det er hensigten, at forvaltningen i Arbejdsmarkedsudvalgets młde den 4. januar 2011 vil have udarbejdet forslag til mere konkret strategi, der ogs indeholder vurderinger af, hvilke tilbud man med de ndrede łkonomiske foruds tninger łnsker at satse p. Notatet forholder sig ikke til problemstillingen med de forsikrede. Det łkonomiske r derum Det nye łkonomiske loft for aktivering p kr. pr. rs person jf. notat om konsekvens af finanslovs aftalen for besk ftigelsesomr det reducerer Randers Kommunes r derum til den besk ftigelses rettede indsats betydeligt. Det forventes, at den samlede ramme i 2011 og fremover bliver p 54 mio. kr. Den er i indev rende r p 97 mio. kr. Derfor har forvaltningen ogs valgt ikke at indg nye aftaler med anden aktłr for 2011 ligesom eksisterende aftaler er opsagt med virkning pr. 1. januar Bagerst i notatet findes oversigt over, hvilke tilbud hos private aktłrer, der er opsagt. Tilbud til forsikrede er ikke medtaget. Aftalen indeb rer, at det set ud fra et kommunalt łkonomisk synspunkt bliver mindre attraktivt at give tilbud om vejledning og opkvalificering efter kapitel 10 i Lov om aktiv Besk ftigelsesindsats (LAB), da disse tilbud udlłser 30 % statsrefusion p forsłrgelsesydel-

2 - 2 - sen. Tilbud om virksomhedspraktik, lłntilskud m.v. efter LAB kapitel 11 medfłrer derimod statsrefusion p 50 % af ydelsen. Faste udgifter til projekter drevet af Randers Kommune Randers Kommune er selv driftsherre p en lang r kke tilbud efter LAB kapitel 10. De er oplistet i nedenfor: Tilbud som Randers Kommune er driftsherre for Tilbud Antal pladser 2010 Pris pr. rsperson Samlet pris Tekstil v rkstedet Mistb nken Plan B Jobklub Ledighedsydelse Arbejdsfastholdelse sygedagpenge Jobklub sygedagpenge Aktiv Sygemeldt Sundhedscentret Jobfokus CBR Kontanthj lp CBR udredning CBR social aktivering CBR Naturskole CBR Sygedagpenge og revalidering CBR aktivering CBR Tv rfaglig CBR Forrevalidering CBR Ledighedsydelse CBR Aktivering Total

3 - 3 - Bagerst i notatet er indholdet af de enkelte projekter kort beskrevet i faktabokse. Desuden har Jobcenter Randers finansieret projekt Godt I gang, der er et tilbud til Randers Kommunes medarbejdere, der er langtids sygemeldte. Finansieringsmodellen er godknedt af byr det i młde den 1. marts Finansieringen udgłr 3 mio. kr. rligt. Tilbuddet afgives ikke i medfłr af LAB, og det kan under ingen omst ndigheder finansieres af Jobcenter Randers i en fremtidig model. Randers Kommune har bundet godt 45 millioner kr. svarende til 83 % af den samlede łkonomiske ramme i projekter, som kommunen selv er driftsherre for. Indenfor den łkonomiske ramme skal Randers Kommune ogs finansiere udgifter til f.eks. uddannelsesrevalidering svarende til 8 10 mio. kr. rligt. Det betyder, at der med den nuv rende tilbudssammens tning ikke er plads til nyt nkning, anvendelse af andre aktłrer mv., da hele den łkonomiske ramme til aktivering p forh nd er udmłntet. CBR st r for samlet set 76 % af udgifterne til kommunale projekter og 63 % af de samlede udgifter under det fremtidige loft. Forvaltningen vurderer, at hłjst 20 % af rammen til aktiverings forlods błr v kommunale projekter. re bundet i Opsagte kontrakter p kontanthj lps-, sygedagpenge- og ledighedsydelsesomr det Da konsekvenserne af finansloven var analyseret valgte Jobcenter Randers at opsige alle eksisterende kontrakter med Anden Aktłr med virkning fra den 1. januar Samlet set blev der opsagt kontrakter for over 40. mio. kr. De fleste af aktłrerne p det private marked lłste ogs administrative opgaver for Jobcenter Randers. Ud fra en f lles forst else af, at et stort volumen af klienter og et n rt kendskab til den enkelte borger samt godt kłbmandskab blev mange administrative opgaver lłst s rdeles billigt. Det kan derfor betyde meromkostninger for Randers Kommune p det administrative omr de, at der ikke l ngere er et łkonomisk r derum for udlicitering af opgaver. Nedenfor er oplistet alle de private samarbejdsparter, som man havde kontrakt med p sygedagpenge-, kontanthj lps- og ledighedsydelsesomr det.

4 - 4 - Ikke-forsikrede LAB 2.3. Anden aktłr Forsikrede Ledighedsydelse Sygedagpenge Antal pladser LAB 2.1 LAB 2.2 LAB 2.3 match 2 LAB 2.7 LAB 2.5 JobV kst DK X 125 IKU X 125 Daghłjskolen i Randers X 125 Job.dk X 125 Markman X 125 Faglig Vejledning Kronjylland (FVK) X 125 AOF Midt X 125 Sygedagpenge LAB 2.5 Anden aktłr Forsikrede Ledighedsydelse Sygedagpenge Antal pladser LAB 2.1 LAB 2.2 LAB 2.3 match 2 LAB 2.7 LAB 2.5 IKU x 250 Baltzer ( ) x 48 Innova ( ) X 10

5 - 5 - JobInMind ( ) X 55 Ledighedsydelse LAB 2.7 Anden aktłr Forsikrede Ledighedsydelse Sygedagpenge Antal pladser LAB 2.1 LAB 2.2 LAB 2.3 match 2 LAB 2.7 LAB 2.5 Silkebjłrnen X 30 JobV DK kst x 80 IKU x 30 Afslutning I notatet har forvaltningen beskrevet det nye łkonomiske r derum til aktivering samt de bindinger, som den eksisterende struktur medfłrer. Forvaltningen vil frem til młdet i Arbejdsmarkedsudvalget den 4. januar 2011 udarbejde forslag til strategi i en overgangsfase (2011) samt p begynde dialogen for Besk ftigelsesplan 2012 set i lyset af de nye rammer. P fłlgende sider findes kort beskrevet fakta om de enkelte tilbud.

6 - 6 - JobFokus Arbejdsmarkedsparate kontanthj lpsmodtagere JobFokus er et tilbud til borgere, der modtager kontanthj lp eller starthj lp efter lov om aktiv socialpolitik alene p grund af ledighed (LAB kap. 2, 2,2). M let er, at borgeren bedst og hurtigst muligt starter i job, tr p begynder ordin r uddannelse. ffer et uddannelsesvalg eller Midlet er kvalificeret stłtte og vejledning i forhold til jobsłgning og uddannelsesvalg (LAB kap. 10). Der arbejdes t t sammen med jobkonsulenter med henblik p, at borgerne bringes t ttere p arbejdsmarkedet gennem etableringen af virksomhedspraktik (LAB kap. 11) eller lłntilskud (LAB kap. 12). Der samarbejdes desuden med UU i forhold til vejledning om uddannelsesvalg for unge under 25 r, der har f et et uddannelsesp l g. JobFokus sikrer desuden, at borgeren senest 3 uger efter tilmelding til Jobcentret har lagt fyldestgłrende oplysninger om job og arbejds- og uddannelsesm ssig baggrund p Jobnet (LAB kap. 6). Arbejdsfastholdelse sygedagpenge Arbejdsfastholdelse er et tilbud til sygemeldte om hj lp til at vende tilbage til arbejdspladsen. M let er at fastholde medarbejderen og lette overgangen fra sygdom og tilbage til arbejdet. Midlet er delvise raskmeldinger evt. med arbejdstilpasninger, alternativt virksomhedspraktikker iht. LAB kap. 11 i en overgangsfase mellem sygdom og delvis raskmelding. Virksomhedsgruppen sygedagpenge/revalidering Virksomhedsgruppen er et tilbud for borgere der er sygemeldt og for borgere, som er godkendt til en revalideringsm ssig indsats. M let er at etablere virksomhedspraktik p virksomhederne enten med henblik p at stłtte den sygemeldte i tilbagevenden til arbejdsmarkedet eller med henblik p at afklare arbejdsevnen. Som det sidste kan virksomhedspraktikken have til form l at v re en del af en tilrettelagt jobplan under revalidering. Midlet virksomhedspraktik kap. 11 og lłntilskud kap. 12.

7 - 7 - Aktiv sygemeldt sundhedscentret Aktiv sygemeldt er et tilbud for borgere, der er sygemeldt (lłnmodtagere, selvst ndige og ). M let er at stłtte den sygemeldte i tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Den arbejdsmarkedsrettede indsatsen sker i et samarbejde med fysioterapeuter, kr ft- og senhjerneskadekoordinatorer, som har en stor faglig indsigt i sygdommens p virkning p arbejdsevnen. S fremt det konstateres, at der er en varig begr nsning i arbejdsevnen, etableres der samme sted en afklaring af arbejdsevnen. Midlet delvis raskmelding evt. med tilpasning af arbejdspladsen, virksomhedspraktik kap. 11 og lłntilskud kap. 12. CBR Tv rfaglig Det tv rfaglige afklaringstilbud er for borgere der er sygemeldt og for borgere, som er godkendt til en revalideringsm ssig indsats. Tilbuddet er m lrettet borgere med mere komplekse udfordringer i forhold til arbejdsmarkedet, hvor der er tvivl om arbejdsevnen r kker til det ordin re arbejdsmarked. M let er at finde udnyttelse for den (rest-) arbejdsevne borgeren er i besiddelse af, p arbejdsmarkedet. Midlet er et kap. 10 tilbud, hvor arbejdsevnen beskrives, afklares og udvikles bl.a. via etablering af virksomhedspraktikker p det ordin re arbejdsmarked og interne praktikker, s som v rkstedspraktikker. CBR Forrevalidering Forrevalidering er et kap. 10 tilbud for borgere der er sygemeldt og for borgere, som er godkendt til en revalideringsm ssig indsats. M let er at afklare og udvikle arbejdsevnen i forhold til det ordin re arbejdsmarked, evt. mundende ud i forslag til revalideringsplan. Midlet er et kap. 10 tilbud hvor arbejdsevnen beskrives, afklares og udvikles. I kap. 10 tilbuddet etableres virksomhedspraktikker p det ordin re arbejdsmarked.

8 - 8 - Arbejdsfastholdelse sygedagpenge Arbejdsfastholdelse er et tilbud til sygemeldte om hj lp til at vende tilbage til arbejdspladsen. M let er at fastholde medarbejderen og lette overgangen fra sygdom og tilbage til arbejdet. Midlet er delvise raskmeldinger evt. med arbejdstilpasninger, alternativt virksomhedspraktikker iht. LAB kap. 11 i en overgangsfase mellem sygdom og delvis raskmelding. Arbejdsfastholdelse er ogs tilbuddet til virksomhederne om hj lp i de situationer, der hvor der er risiko for at en medarbejder ikke kan fastholdes eller risiko for sygemelding. Virksomhedsgruppen sygedagpenge/revalidering Virksomhedsgruppen er et tilbud for borgere der er sygemeldt og for borgere, som er godkendt til en revalideringsm ssig indsats. M let er at etablere virksomhedspraktik p virksomhederne enten med henblik p at stłtte den sygemeldte i tilbagevenden til arbejdsmarkedet eller med henblik p at afklare arbejdsevnen. Som det sidste kan virksomhedspraktikken have til form l at v re en del af en tilrettelagt jobplan under revalidering. Midlet virksomhedspraktik kap. 11 og lłntilskud kap. 12. Aktiv sygemeldt sundhedscentret Aktiv sygemeldt er et tilbud for borgere, der er sygemeldt (lłnmodtagere, selvst ndige og ). M let er at stłtte den sygemeldte i tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Den arbejdsmarkedsrettede indsatsen sker i et samarbejde med fysioterapeuter, kr ft- og senhjerneskadekoordinatorer, som har en stor faglig indsigt i sygdommens p virkning p arbejdsevnen. S fremt det konstateres, at der er en varig begr nsning i arbejdsevnen, etableres der samme sted en afklaring af arbejdsevnen. Midlet delvis raskmelding evt. med tilpasning af arbejdspladsen, virksomhedspraktik kap. 11 og lłntilskud kap. 12.

9 - 9 - CBR Tv rfaglig Udredning - kontanthj lp CBR Tv rfaglig udredning er et tilbud til 120 kontanthj lpsmodtagere over 30 r med problemer ud over ledighed. Borgerne i tilbuddet har et s rligt behov for udredning af deres arbejdsevne med henblik p vurdering af berettigelse til revalidering, fleksjob eller fłrtidspension. M let er at afklare borgernes arbejdsevne og udarbejde en arbejdsevnevurdering, der kan afklare borgernes berettigelse til alternativ forsłrgelse eller pege p relevant fremadrettet aktivering. Midlet er afd kning af borgernes arbejdsevne gennem samtaler, virksomhedspraktik, v rkstedsafprłvning og indhentelse l gelige oplysninger.

10 Jobklub for modtagere af ledighedsydelse Jobklub er et tilbud for modtagere af ledighedsydelse i henhold til LAB kapitel 10. Der arbejdes med 2 jobklubber henholdsvis for ledighedsydelsesmodtagere over 18 mdr. og for ledighedsydelsesmodtagere under 18 mdr. M let er udplacering i fleksjob, typisk praktik forinden i t t samarbejde med jobkonsulent. I jobklubberne arbejdes med intensiv jobsłgning og praktiksłgning, afklaring af besk ftigelsesmuligheder og kompetencer herunder afklaring i forhold til evt. pension. CBR Aktivering CBR Aktivering er et aktiveringstilbud p 10 timer om ugen for modtagere af ledighedsydelse under 18 mdr. i henhold til LAB kapitel 10. M let er afklaring i forhold til overgang til ans ttelse i fleksjob i t t samarbejde med jobkonsulent fra jobcentret. Aktiveringsforlłbet indeholder aktiv jobsłgning, ansvarliggłrelse af deltagerne i forhold til den enkeltes ledighedssituation. Der arbejdes dynamisk med den enkelte og p gruppebasis med henblik p afklaring, engagement og aktiv indsats til at finde og opbygge mulige veje til arbejdsmarkedet. CBR Social Aktivering - kontanthj lp CBR Social Aktivering er et tilbud til 65 kontanthj lpsmodtagere med problemer ud over ledighed - fortrinsvist borgere der er visiteret til behandling for PTSD og borgere med anden etnisk baggrund der ville v re berettigede til fłrtidspension, hvis de havde opfyldt opholdskravene ift. fłrtidspensionsberettigelse. M let er at holde borgerne aktiverede og modvirke tilbagefald i den periode, hvor borgerne venter p behandling eller p at blive berettigede til fłrtidspension eller alderspension. Midlet er individuelle samtaler og stłtte fra socialp dagogiske medarbejdere CBR Unge - kontanthj lp CBR Unge er et tilbud til 180 kontanthj lpsmodtagere under 30 r med problemer ud over ledighed. Borgerne i tilbuddet har omfattende barrierer i forhold til arbejdsmarkedet herunder is r omfattende psykiske problemstillinger. M let er at afklare borgernes arbejdsevne og udarbejde en arbejdsevnevurdering, der kan pege p relevant fremadrettet aktivering eller alternativt afklare borgernes eventuelle berettigelse til revalidering, fleksjob eller fłrtidspension. Midlet er afd kning af borgernes arbejdsevne gennem samtaler, virksomhedspraktik, v rkstedsafprłvning og indhentelse l gelige oplysninger.

11 CBR Aktivering Aktivering d kker over forskellige aktiveringstilbud til sygemeldte M let er at understłtte tilbagevende til arbejdsmarkedet. Midlet er kap. 10 tilbud, som med forskelligt indhold er m lrettet det konkrete sygdomsforlłb. I nogle af tilbuddene indg r der virksomhedspraktikker Tilbudsviften omfatter: Arbejdsfastholdelse; Jobinspiration; stress- og smerteh ndtering; psykiatri; sundhed, motion og livsstil; Hjemmebesłg. Mistb nken - kontanthj lp Mistb nken er et tilbud til 20 kontanthj lpsmodtagere med problemer ud over ledighed - fortrinsvist kvinder med anden etnisk baggrund og sociale problemer i forhold til błrn og familie. Mistb nken fungerer som et kreativt v rksted med mulighed for forskellige kreative aktiviteter. M let er at afprłve og udvikle borgernes sociale og arbejdsm ssige kompetencer og stłtte borgerne i forhold til is r deres sociale og psykiske problemstillinger. Midlet er social kontakt, kreative aktiviteter og stłtte fra en socialp dagogisk medarbej- Plan B - kontanthj lp Plan B et opsłgende besk ftigelsesrettet tilbud til 135 kontanthj lpsmodtagere med problemer ud over ledighed - fortrinsvist personer over 30 r med aktivt misbrug. M let er at stłtte og udvikle borgernes sociale og arbejdsm ssige kompetencer og bidrage til at borgerne kommer ud af deres misbrug. Midlet er individuelle samtaler med borgerne hver 14 dag, bisidderfunktion og opsłgende kontakt til borgere, der udebliver fra samtaler.

50 % refusion i perioder med lłntilskud, virksomhedspraktik, ordin r uddannelse eller delvis genoptagelse af arbejde,

50 % refusion i perioder med lłntilskud, virksomhedspraktik, ordin r uddannelse eller delvis genoptagelse af arbejde, Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. november 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Konsekvenser for besk ftigelsesomr det af finanslov 2011 Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige - 1 - Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. august 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige Notatet

Læs mere

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. januar 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Prioritering af besk ftigelsesindsatsen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. april 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Kommunens brug af virksomhedspraktikker og ans igangs ttelse af Nytteaktivering ttelse med lłntilskud

Læs mere

JobVeje i Randers Sundhedscenter

JobVeje i Randers Sundhedscenter JobVeje i Randers Sundhedscenter af JobVeje i Randers Sundhedscenter Rehabiliteringsenheden Jobcenter Randers Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Form l og m l...3 3. M lgruppe...4 4. Beskrivelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Bilag 1. 5 eksempler p langvarige sygedagpengesager. Sag nr. 1

Bilag 1. 5 eksempler p langvarige sygedagpengesager. Sag nr. 1 Bilag 1 5 eksempler p langvarige sygedagpengesager Sag nr. 1 31- rig mand (A) sygemeldtes februar 2008 p grund af en depression fra job som specialarbejder. Samtidig faldt A tilbage i et stofmisbrug, som

Læs mere

Oversigt over omr det 2012

Oversigt over omr det 2012 Oversigt over omr det 2012 Arbejdsmarkedsafdelingen Arbejdsmarkedschef (Ole Andersen) Sprogcenter Randers (Bente Gaul) Aktiv Indsats (Jłrgen Haunstrup) Kontanthj lp (match 2 og 3) Integration Revalidering

Læs mere

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Unge mellem 18-29 år Oversigt over tilbud og aktiviteter for de 18-29-årige Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv er på deres møde den 28. marts 2012, blevet præsenteret

Læs mere

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Resume af Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Det aktive medborgerskab 2007 Tema: Sammenhængen mellem Beskæftigelse og Sundhed 1 - Udmøntningen af integrationspolitikken 2007

Læs mere

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug.

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug. Notat - 1 - Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 10. august 2011 Udf rdiget af: Vedrłrende: Publikationen Nłgletal 2011 med tal for byerne i 6-by samarbejdet og 7-by samarbejdet. Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Indsatsstrategi for sygemeldte og personer i jobafklaringsforløb

Indsatsstrategi for sygemeldte og personer i jobafklaringsforløb Indsatsstrategi for sygemeldte og personer i jobafklaringsforløb Oplæg for Beskæftigelsesudvalget 17. Maj 2016 v/ leder af jobudvikling Bjarke Thomsen Målgrupper Beskæftigelseslov - LAB 2.5 Sygedagpengemodtagere

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag 1 1 Mission for Psykiatriomr det Missionen beskriver, hvorfor socialpsykiatrien er sat i verden. Missionen

Læs mere

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 1 februar Ledigheden

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 1 februar Ledigheden 1. Ledigheden Nettofuldtidsledige i faktiske tal. December 26 December 27 December 28 Ledige i alt Pct. Ledige i alt Pct. Dagpenge Kontanthj lp I alt Pct. Randers 1.47 3, 712 1,5 756 71 827 1,8 stjylland

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over ordninger rettet mod personer med nedsat arbejdsevne samt ledige

Bilag 1. Oversigt over ordninger rettet mod personer med nedsat arbejdsevne samt ledige Bilag 1. Oversigt over ordninger rettet mod personer med nedsat arbejdsevne samt ledige Oversigt over beskæftigelsesordninger I oversigten gennemgås skematisk hovedparten af de nuværende beskæftigelsesordninger

Læs mere

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet 9. maj 2012 Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet Dette notat indeholder grundlaget for Silkeborg Kommunes administration af sygedagpengeområdet. Notatet beskriver de centrale retningslinjer

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

Indsatsen for fastholdelse styrkes Trepartsaftalen udmøntet i lovforslag

Indsatsen for fastholdelse styrkes Trepartsaftalen udmøntet i lovforslag Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Trepartsaftalen nye regler på sygefraværsområdet v/ kontorchef Marianne Sumborg Indsatsen for fastholdelse styrkes Trepartsaftalen udmøntet i lovforslag 1 De

Læs mere

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik Overordnede mål og indsatsområder Udarbejdet Januar 2007 Arbejdsmarkedspolitikkens indhold: Visioner s.3 Lovgrundlag s.4 Udfordringer s.4 Grundlag s.4 Mål for

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 3 april 2009. Ledigheden. Side 1 af 13

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 3 april 2009. Ledigheden. Side 1 af 13 1. Ledigheden Nettofuldtidsledige i faktiske tal. Februar 2007 Februar 2008 Februar 2009 Ledige i alt Pct. Ledige i alt Pct. Dagpenge Kontanthj lp I alt Pct. Randers 1.590 3,4 858 1,9 1.299 99 1.398 3,01

Læs mere

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser.

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. August 2017 NBE er i dag støttet af BRN med 1,65 mio. kr. pr. år til og med 2018. Med dette

Læs mere

Aktive hurtigere tilbage

Aktive hurtigere tilbage Baggrund og formål: Lovgivningen giver i dag kun jobcentrene mulighed for at sætte s beskæftigelsesrettet indsats i gang for: Syge modtagere af kontanthjælp og starthjælp Det hæmmer h kommunernes mulighed

Læs mere

Status på jobcentrets analyse af ressourceanvendelsen - november 2014 til februar 2015.

Status på jobcentrets analyse af ressourceanvendelsen - november 2014 til februar 2015. Internt Notat: Udkast Status på jobcentrets analyse af ressourceanvendelsen - november 2014 til februar 2015. - Udarbejdet af ledelsen i Jobcentret på baggrund af samarbejdet med konsulentfirmaet LG-insight.

Læs mere

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur 1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur Forslaget til den ny juniorklub- og ungdomsklubstruktur har v ret sendt i hłring hos de berłrte institutioner i perioden fra 16. marts

Læs mere

Dette notat beskriver forvaltningens forventninger til łkonomien inden for overfłrselsindkomstomr det i 2009.

Dette notat beskriver forvaltningens forventninger til łkonomien inden for overfłrselsindkomstomr det i 2009. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 9. februar 2009 Udf rdiget af: Bo Skovgaard, Ole Andersen, Per Damgaard Petersen og Bjarne Poulsen Vedrłrende: Forventninger til udviklingen

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

STATUSNOTAT ultimo maj 2009 JOBSERVICE I CENTRUM

STATUSNOTAT ultimo maj 2009 JOBSERVICE I CENTRUM STATUSNOTAT ultimo maj 2009 JOBSERVICE I CENTRUM INDHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Indledning Bemanding Aktiveringstilbuddets m lgruppe Aktiveringstilbuddets form l Visitation til tilbuddet Aktiveringstilbuddets

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 Senest redigeret d. 14. marts 2017 Godkendt i Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg d. 20. marts 2017 og Udvalget Uddannelse og Job d. 22. marts 2017

Læs mere

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer Den 16. april 2010 Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer og FTF a-kasser KL/FTF-udmeldingen af 24. juni 2009 indeholder tre samarbejdskoncepter, hvor KL og FTF anbefaler,

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset.

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Status på sygedagpengeområdet...

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs Kommune 2. juni 203 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet. Forsikrede ledige Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række nøgletal, der viser udviklingen i antallet af kontaktforløb for forsikrede

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs Kommune 4. maj 203 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet. Forsikrede ledige Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række nøgletal, der viser udviklingen i antallet af kontaktforløb for forsikrede

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job?

Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job? Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job? Senior markedsleder Helle Engelund, COWI 1 Problemstillingen I de senere år er der kommet stigende politisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk udviklingsh mning ftigelse) for borgere med Omr de Beskyttet

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Sag 13-13482/Dok 13475-14 Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Nedenstående er den seneste version over Jobcenter Vardes samlede tilbudskatalog. Tilbuddene er inddelt

Læs mere

FORANDRINGSTEORI P SYGEDAGPENGEOMR DET RESULTATBASERET STYRING

FORANDRINGSTEORI P SYGEDAGPENGEOMR DET RESULTATBASERET STYRING FORANDRINGSTEORI P SYGEDAGPENGEOMR DET RESULTATBASERET STYRING FORANDRINGSTEORI Forandringsteori hvad er det? Man kunne ogs kalde det for resultatbaseret styring. Teorien bygger p kausalforholdet ( rsag

Læs mere

Notat. Finanslovsaftale: Trepartsaftalen:

Notat. Finanslovsaftale: Trepartsaftalen: Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Udviklingssekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. november 2008 Udf rdiget af: Svend R. Jacobsen og Per Damgaard Petersen Vedrłrende: Nedbringelse af sygefrav

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget 3. januar 2013 Nyhedsbrev Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget Folketinget har den 19. december 2012 vedtaget en ny konkurrencelov, som indfører mulighed for fængselstraf i kartelsager

Læs mere

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer Det vil vi i 2015 I Randers Kommune er hovedopgaven på arbejdsmarkedsområdet at få nedbragt antallet af borgere på offentlig ydelse og øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft. Det betyder at vi skal

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Er sygdom et privat anliggende?

Er sygdom et privat anliggende? Er sygdom et privat anliggende? De første sygedagpenge krav om inaktivitet og sengeleje Den 3 delte førtidspension Den tidligere førtidspensionsreform & arbejdsevnemetoden Aktiv syg og ikke længere en

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

Status for sygedagpengeprojektet: Aktive hurtigere tilbage!

Status for sygedagpengeprojektet: Aktive hurtigere tilbage! Status for sygedagpengeprojektet: Aktive hurtigere tilbage! Projektet er landsdækkende og løber fra 1. januar 2009 til 31. august 2009. Alle borgere født i ulige år er omfattet af følgende aktiviteter:

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

Reklamepolitik. Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009.

Reklamepolitik. Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009. Reklamepolitik Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009. Reklamepolitik Indledningsvist redegłres for de muligheder og begr nsninger loven

Læs mere

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde:

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Børn og Familier NOTAT Et samarbejde på gadeplan mellem BUF og SOF Baggrund I budgetaftaleteksten for 2013 indgår følgende: Parterne er

Læs mere

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens SYGEMELDT Hvad skal du vide? Horsens Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sygemeldt og aktiv...side 3 Udbetaling af sygedagpenge...side 4 Når vi modtager din sygemelding...side 6 Opfølgning det videre

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens 2010k3 2010k4 2011k1 2011k2 2011k3 2011k4 2012k1 2012k2 2012k3 2012k4 2013k1 2013k2 2013k3 2013k4* Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpengelovgivningen, Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om Aktiv Socialpolitik er komplekse love, som indeholder forskellige tiltag og

Læs mere

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager Pkt.nr. 3 Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager 651636 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden 1 2 Vision for psykiatriomr det Visionen beskriver, hvad vi str ber efter at v re kendt for i fremtiden.

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel

TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel Fastholdelse af medarbejdere Overenskomsten: Socialt kapitel med hjemmel til at indgå særlige aftaler for at beskæftige medarbejdere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet.

Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Model for Fritidspas Formål Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Udsatte Børn og unge i alderen 0-17 år i Varde Kommune kan søge om

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Kvalitetsstandard for ressourceforløb

Kvalitetsstandard for ressourceforløb Kvalitetsstandard for ressourceforløb Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen har medført store ændringer i arbejdet med komplekse sager. Ud fra

Læs mere

Social- og arbejdsmarked

Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked udgør 9,2 % af de kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Beløb i hele tusinde kr. Budget 2010 Andel i pct. Faste ejendomme 223

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget 1 of 9 Arbejdsmarkedsudvalget 16546 Tilbud til udlændinge 10.132.821 10.132.821 10.132.821 10.132.821 16557 Kontante ydelser 143.178.868 143.916.157 144.911.390 144.911.390 16558 Revalidering 173.316.561

Læs mere

Reformer. Førtidspensions- og fleksjobreform, forlængelse af sygedagpenge og kontanthjælpsreform

Reformer. Førtidspensions- og fleksjobreform, forlængelse af sygedagpenge og kontanthjælpsreform Reformer Førtidspensions- og fleksjobreform, forlængelse af sygedagpenge og kontanthjælpsreform Mogens Haulund Andersen Konsulent, underviser og socialrådgiver 1 Forsørgelse og beskæftigelse Lov om sygedagpenge

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2016 p/l niveau Regnskab 2014 2015 2016 overslag 2017 2018 2019 Arbejdsmarkedsudvalget 441.300 466.333 526.610 539.614 550.571 550.165 Forsørgelsesydelser 313.317 319.494

Læs mere

RESULTATREVISION 2011 Jobcenter Randers

RESULTATREVISION 2011 Jobcenter Randers RESULTATREVISION 2011 Jobcenter Randers Side 1 af 9 Randers Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Sammenfatning 3 2.1 Ministerm l 4 2.2 Forsłrgelsesgrupper 4 2.3 aktiveringsgrad 4 2.4 Rettidighed 5 2.5 Langtidsledighed

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2010 MINI

Beskæftigelsesplan 2010 MINI Beskæftigelsesplan 2010 MINI Januar 2010 Forord Denne beskæftigelsesplan beskriver de overordnede mål, som Jobcenter Esbjerg skal nå i 2010. Udfordringerne for indsatsen i 2010 er i præget af, at konjunkturerne

Læs mere

1. BORGEREN SYGEMELDES indsats i Udbetalingsenheden

1. BORGEREN SYGEMELDES indsats i Udbetalingsenheden 1.1 Borgeren henvender sig til en medarbejder i sygedagpengeafdelingen 1. BORGEREN SYGEMELDES indsats i Udbetalingsenheden 1.2 Udbetalingsenheden modtager dagpengeskema 1.3 Udbetalingsenheden modtager

Læs mere

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor.

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor. FINANS- UDDANNELSEN FINANS- UDDANNELSEN Finansuddannelsen er en 2-årig uddannelse, der veksler mellem praktik og teori. Den praktiske del (80%) foregår i en finansiel virksomhed, og den teoretiske del

Læs mere

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. maj 2011 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Gaia Museum Notatet sendes/sendt til: Direktionen, Gaia Museums bestyrelse, Socialudvalget

Læs mere

Hvornår får jeg svar?

Hvornår får jeg svar? Hvornår får jeg svar? - på ansøgninger til Ydelseskontor og Jobcenter Indledning Her kan du læse, hvornår du kan forvente svar fra Ydelseskontor og Jobcenter i Hjørring Kommune på en ansøgning om en bestemt

Læs mere

LO«s notat om anvendelse af arbejdsevnekriteriet

LO«s notat om anvendelse af arbejdsevnekriteriet September 2000 LO«s notat om anvendelse af arbejdsevnekriteriet Indholdsfortegnelse Forord... 2 Indledning... 3 LO«s forslag til konkrete initiativer... 5 Model til anvendelse af arbejdsevnekriteriet...

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2012 Jobcenter Sorø

Beskæftigelsesplan 2012 Jobcenter Sorø Beskæftigelsesplan 212 Jobcenter Sorø 1 Lokale udfordringer Langtidsledigheden skal bekæmpes Der har været en kraftigt stigning gennem 29 og ind i 211 Langtidsledige opgøres, som ledige der har modtaget

Læs mere

Udkast. Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og indsats)

Udkast. Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og indsats) 20. december 2010 Fremsat den af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og indsats) 1 I lov nr. 563 af 9.

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Januar 2016 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Resultatrevision 2012. Jobcenter Jammerbugt

Resultatrevision 2012. Jobcenter Jammerbugt Resultatrevision 2012 Jobcenter Jammerbugt 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Resultatoversigt... 4 2.1 Resultater... 5 2.1.1 Ministermål 1: Arbejdskraftreserven... 5 2.1.2 Ministermål 2: Permanente forsørgelsesordninger...

Læs mere

Revalidering/revalideringslignende tiltag for bestemte målgrupper

Revalidering/revalideringslignende tiltag for bestemte målgrupper 31. januar 2012 Revalidering/revalideringslignende tiltag for bestemte målgrupper Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på mødet den 14. december 2011, at der til brug for en fælles drøftelse mellem Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget

6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget 6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningens budget ligger delvist inden for Arbejdsmarkedsudvalgets budgetramme og delvist inden for Socialudvalgets budgetramme. Den

Læs mere