Evaluering af selskabsloven 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af selskabsloven 2009"

Transkript

1 Erhvervsstyrelsen Att.: Chefkonsulent Annette Norop Würthner Kampmannsgade København V 2. maj annwur@erst.dk FSR danske revisorer Kronprinsessegade 8 DK København K Telefon fsr@fsr.dk Evaluering af selskabsloven 2009 CVR Danske Bank Reg Konto nr Erhvervsstyrelsen har ved brev af 24. februar 2012 iværksat en evaluering af den nye selskabslov fra 2009, og styrelsen har i den anledning anmodet om eventuelle bidrag. FSR danske revisorer takker for muligheden for at deltage i evalueringen, og vi skal på dette stadie bemærke følgende: Overordnede kommentarer til erfaringer med den nye lov Overordnet set er det foreningens erfaring, at den nye selskabslov er blevet godt modtaget hos brugerne, at loven overordnet set har en hensigtsmæssig struktur, samt at bestemmelsernes anvendelighed er god. Kommentarer til udvalgte væsentlige områder af den nye lov Kapitalkravene størrelsen af minimumskapitalen ( 4) samt delvis indbetaling af kapital ( 33-34) Den nye mulighed for at have en selskabskapital på under kr. (minimum kr.) har efter vores erfaring fungeret fint. Vi har således ikke konstateret nogen uhensigtsmæssigheder i relation til nedsættelsen af minimumskapitalens størrelse. Tværtimod kan det være en fordel i form af øget gennemsigtighed, at der med den lavere kapital er øgede incitamenter til at benytte ApS-formen frem for relativt uregulerede selskabsformer såsom SMBA.

2 Muligheden for at udskyde indbetaling af selskabskapital er os bekendt ikke benyttet i særligt mange tilfælde. Det vil være kompliceret f.eks. vil der kunne opstå solidarisk hæftelse mellem nuværende og tidligere kapitalejere - hvis bestemmelsen udnyttes i et givent selskab. Hvis bestemmelsen skal kunne bruges som et mere værdifuldt instrument, skal muligheden for udskydelse af indbetaling ikke blot angå den registrerede selskabskapital, men også overkursen, idet der meget ofte er en overkurs i forbindelse med kapitalforhøjelser. Side 2 Efterfølgende erhvervelser (efterstiftelse) 42 om efterfølgende erhvervelser bør udvides til også at omfatte anpartsselskaber og andre kapitalejere end de oprindelige aktietegnere. Bestemmelsens nuværende udformning kan bruges i strid med hensigterne til at undgå vurderingsberetning, hvor der burde have været en sådan. Vi har noteret os, at man fra dansk side har ønsket at minimumsimplementere 2. selskabsdirektivs regler om efterfølgende erhvervelser, men reglerne synes ikke helt gennemtænkte, hverken i direktivet eller i den nuværende danske (minimums)implementering, og der synes ikke at være taget højde for, at mange selskaber oprindeligt er stiftet som skuffeselskaber, hvor der allerede kan være gået 2 år på det tidspunkt, hvor selskabet bliver aktivt med nye ejere. Vi henviser til følgende bemærkninger afgivet i FSR s høringssvar til betænkningen om ny selskabslov i januar 2009: Som anført i betænkningen, side 139, mener FSR, at der fortsat bør kræves en vurderingsberetning ved overtagelse af værdier fra nærtstående kort tid efter stiftelsen af et anpartsselskab på lige fod med reglerne for aktieselskaber. FSRs holdning er begrundet med hensynet til både minoritetsanpartshavere og kreditorer. Reglen bør ikke indsnævres til det, som er direktivpligtigt (nemlig erhvervelse fra stiftere), men skal også gælde kendte aktionærer/anpartshavere (som ikke nødvendigvis er stiftere) og evt. andre nærtstående. Da der kan være tale om skuffeselskaber, som hyppigt anvendes i Danmark, er det ikke hensigtsmæssigt at indsnævre reglen til det i direktivet anførte, nemlig stiftere. FSR anbefaler at udvide reglen til også at omfatte en periode efter en kapitalforhøjelse ud fra de nævnte hensyn til minoritetsejere og kreditorer.

3 Baggrunden for opretholdelsen (og evt. udvidelse af bestemmelsens rækkevidde) er at sikre en objektiv beskyttelsesregel, der forhindrer, at selskaber stiftes på for løst et grundlag. Det bemærkes, at et selskab fra stiftelsen vil kunne fungere i op til 23 måneder, før der er krav om den første årsrapport. Også i lyset af udsigten til yderligere lempelser i revisionspligten er en vurderingsberetning ved efterfølgende erhvervelser yderst relevant. FSR har i øvrigt konstateret, at beskrivelsen side 796, nederst, af administrativ praksis tilsyneladende ikke tager højde for den ny praksis, som styrelsen har meddelt 3. januar 2008: Ny praksis om indskud af værdier inden for 2 år efter selskabets registrering. Side 3 Selvfinansiering ( ) De nye regler om lovlig selvfinansiering er et instrument, som efterhånden benyttes i praksis. Til gengæld kan Erhvervsstyrelsens fortolkning af selvfinansieringsreglerne, hvorefter det ofte efterfølgende alene er i begrænsede tilfælde, det er tilladt at fusionere køberselskabet med det købte selskab, hvis der resterer købsfinansiering, være problematisk i forhold til virksomhedernes behov for at rydde op i selskabsstrukturer. En overtagelse og en fusion i umiddelbar forlængelse heraf er naturligvis omgåelse, men fortolkningen af selskabsloven skaber usikkerhed i årevis efter en overtagelse. Det bør overvejes, at det tillades at fusionere lovligt efter et vist antal måneder eller år efter en overtagelse, medmindre styrelsen konkret giver tilladelse til en tidligere fusion. Det vil skabe klarere rammer for danske virksomheder, og det vil samtidig gøre, at ingen virksomheder kan omgå reglerne om ulovlig selvfinansiering. Kreditorerklæringer ved fusioner ( 242) Ved fusion mellem to nødlidende selskaber vil det være vanskeligt at afgive en erklæring om, at kreditorerne er tilstrækkeligt sikret og det er vel næppe rimeligt, at kreditorerne skal tilbydes en sikkerhed i form af en revisorerklæring i forbindelse med fusionen, som de ellers ikke ville have opnået. Revisor kan naturligvis blot anføre, at han ikke mener, at kreditorerne er tilstrækkeligt sikrede, men så kan fusionen kun gennemføres ved, at kreditorerne gives mulighed for at anmelde deres krav til selskabet. Kan man give valgmuligheden mellem at afgive en erklæring som i dag ( tilstrækkeligt sikrede ) eller den tidligere ikke-

4 forringelseserklæring? Problemstillingen kan også opstå ved spaltning af et nødlidende selskab. Side 4 Etablering af filialer i Danmark af udenlandske selskaber ( ) Det er som bekendt muligt at etablere filialer i Danmark og i tilfælde af, at årsrapporter for ejerselskabet indsendes for sent, er det nu også blevet muligt at få genregistreret filialen med det gamle CVR-nummer, hvilket er praktisk. Der er imidlertid væsentlige praktiske problemer i forhold til reglerne om filialer. Det skyldes, at de udenlandske ejere har længere tid til at færdiggøre årsrapporten i udlandet end de 5 måneder, som årsregnskabsloven opererer med. Vi foreslår, at fristen for indsendelse af filialers ejerselskabers regnskaber udvides til f.eks. 6-7 måneder. Derved lettes de praktiske problemer for filialer. Det vil være lettere at operere med en fast frist i stedet for at operere med frister, som er afhængige af det udland, hvori den direkte ejer eller dennes modervirksomhed, jf. ÅRL 144, opererer. En forlængelse af fristen for indsendelse af årsrapporter for danske selskaber vil i øvrigt være en administrativ lettelse, eftersom det i nogle situationer kan gøre det lettere for danske selskaber at benytte undtagelser i årsregnskabsloven, f.eks. i 112. En EU-harmonisering af fristerne bør overvejes i relation til forslaget til nyt regnskabsdirektiv. Åbningsbalance mv. bør udarbejdes efter det regelsæt, som selskabet udarbejder årsrapport efter (dvs. ikke nødvendigvis årsregnskabsloven) En række steder i selskabsloven er der henvist til, at f.eks. åbningsbalance skal være udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Det bør eksplicit fremgå, at de nævnte balancer skal udarbejdes efter det regelsæt, som selskabet udarbejder årsrapport efter det kan jo være IFRS i stedet for årsregnskabslovens regler. Det fremgår af selskabslovens 36, stk. 3, 2. pkt., at "... åbningsbalancen skal udarbejdes i overensstemmelse med årsregnskabsloven". Det må imidlertid antages, at åbningsbalancen kan udarbejdes i overensstemmelse med IFRS, hvis selskabet udarbejder årsrapport efter IFRS. 36, stk. 3, 2. pkt., bør derfor formuleres således, at "... åbningsbalancen skal udarbejdes efter de regler, som selskabet udarbejder årsrapport efter".

5 Dette får ligeledes betydning for følgende: Side 5 - Overtagelsesbalance ved efterfølgende erhvervelse af en bestående virksomhed, jf. 43, stk. 2 - Overtagelsesbalance ved kapitalforhøjelse ved indskud af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, jf Overdragelsesbalance ved udlodning af ordinært henholdsvis ekstraordinært udbytte i form af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, jf. 181 henholdsvis 183, stk. 5 - Overdragelsesbalance ved kapitalnedsættelse til udbetaling til kapitalejere ved udlodning af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, jf Omdannelsesbalance ved omdannelse af et anpartsselskab til et aktieselskab, jf. 319, stk. 1 - Omdannelsesbalance ved omdannelse af et partnerselskab til et aktieselskab, jf. 324, stk. 1. Mellembalance ved fusion (national eller grænseoverskridende): Det fremgår af 239, stk. 1, 2. pkt., og 274, stk. 1, 2. pkt., at "mellembalancen... skal udarbejdes i overensstemmelse med årsregnskabsloven...". Det må imidlertid antages, at mellembalancen kan udarbejdes i overensstemmelse med IFRS, hvis selskabet udarbejder årsrapporter efter IFRS. 239, stk. 1, 2. pkt., og 274, stk. 1, 2. pkt., bør derfor formuleres således, at "mellembalancen... skal udarbejdes efter de regler, som selskabet udarbejder årsrapport efter...". Mellembalance ved spaltning (national eller grænseoverskridende): Det fremgår af 257, stk. 1, 2. pkt., og 294, stk. 1, 2. pkt., at "mellembalancen... skal udarbejdes i overensstemmelse med årsregnskabsloven...". Det må imidlertid antages, at mellembalancen kan udarbejdes i overensstemmelse med IFRS, hvis selskabet udarbejder årsrapporter efter IFRS. 257, stk. 1, 2. pkt., og 294, stk. 1, 2. pkt., bør derfor formuleres således, at "mellembalancen... skal udarbejdes efter de regler, som selskabet udarbejder årsrapport efter...".

6 Mellembalance ved omdannelse af et andelsselskab til et aktieselskab: Det fremgår af 328, stk. 1, 2. pkt., at "mellembalancen... skal udarbejdes i overensstemmelse med årsregnskabsloven...". Det må imidlertid antages, at mellembalancen kan udarbejdes i overensstemmelse med IFRS, hvis selskabet helt undtagelsesvist udarbejder årsrapporter efter IFRS. 328, stk. 1, 2. pkt., bør derfor formuleres således, at "mellembalancen... skal udarbejdes efter de regler, som selskabet udarbejder årsrapport efter...". Side 6 Ovenstående forslag om ændring af formuleringen "i overensstemmelse med årsregnskabsloven" til formuleringen "efter de regler, som selskabet udarbejder årsrapport efter", følges allerede i 183, stk. 4, 2. pkt., om udlodning af ekstraordinært udbytte, hvoraf det netop fremgår, at "mellembalancen skal udarbejdes efter de regler, som selskabet udarbejder årsrapport efter". Brug af begrebet revisionspåtegning kontra erklæring om revision En række steder benytter loven begrebet revisionspåtegning, selv om der er tale om revision af et dokument, som ikke er et regnskab i erklæringsbekendtgørelsens forstand. Det gælder følgende: - Åbningsbalance ved stiftelse ved indskud af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab: Det fremgår af selskabslovens 36, stk. 3, 4. pkt., at "... åbningsbalancen tillige [skal] være forsynet med en revisionspåtegning uden forbehold". I erklæringsbekendtgørelsen er en revisionspåtegning imidlertid altid omfattet af bekendtgørelsens afsnit om "Revisionspåtegninger på reviderede regnskaber", jf. 3-8, hvorimod en erklæring om revision af en åbningsbalance er omfattet af bekendtgørelsens afsnit om "Øvrige erklæringer med sikkerhed", jf , idet en åbningsbalance ikke er et regnskab i bekendtgørelsens forstand, jf. 2. Dette fremgår også tydeligt af erklæringsvejledningen, hvor åbningsbalancer nævnes under "Andre dokumenter" og ikke under "Regnskaber", jf. afsnit 4.2. Betegnelsen "revisionspåtegning" er med andre ord forbeholdt erklæringer om revision af regnskaber i erklæringsbekendtgørelsens forstand. Selskabslovens 36, stk. 3, 4. pkt., bør derfor formuleres således, at "... åbningsbalancen tillige [skal] være forsynet med en erklæring om revision uden forbehold".

7 Dette får ligeledes betydning for følgende: Side 7 - Overtagelsesbalance ved efterfølgende erhvervelse af en bestående virksomhed, jf. 43, stk. 2 - Overtagelsesbalance ved kapitalforhøjelse ved indskud af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, jf Overdragelsesbalance ved udlodning af ordinært henholdsvis ekstraordinært udbytte i form af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, jf. 181 henholdsvis 183, stk. 5 - Overdragelsesbalance ved kapitalnedsættelse til udbetaling til kapitalejere ved udlodning af en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, jf Omdannelsesbalance ved omdannelse af et anpartsselskab til et aktieselskab, jf. 319, stk. 1 - Omdannelsesbalance ved omdannelse af et partnerselskab til et aktieselskab, jf. 324, stk. 1. Andre kommentarer til enkeltbestemmelser i den nye lov 36: Sætningen eller en bestemmende kapitalpost kan udgå. I selskabsloven har man generelt valgt at sidestille en bestående virksomhed og en bestemmende kapitalpost i et andet selskab dels i relation til muligheden for at tillægge en transaktion (f.eks. en stiftelse) regnskabsmæssig virkning tilbage i tid, dels i relation til reglerne om åbningsbalancer mv. Kravet forekommer imidlertid noget formalistisk, da en åbningsbalance i disse tilfælde ikke tilføjer noget nyt i forhold til vurderingsberetningen, hvori kapitalposten og dermed værdien af den bestemmende kapitalpost jo indgår. 38: Det bør indflettes, at det alene er ved indskud af aktiver, der måles til dagsværdi, at vurderingsberetning kan undlades, jf. 2. direktivs art. 10a. Dette er i dag alene omtalt i lovbemærkningerne. Kravet om dagsværdi bør nævnes eksplicit i lovbestemmelsen.

8 Dette får ligeledes betydning for følgende: Vurderingsberetning ved efterfølgende erhvervelse, jf. 43, stk. 1 Vurderingsberetning ved kapitalforhøjelse ved indskud i andre værdier end kontanter, jf. 160 Vurderingsberetning ved udlodning af ordinært henholdsvis ekstraordinært udbytte i andre værdier end kontanter, jf. 181 henholdsvis 183, stk. 5 Vurderingsberetning ved kapitalnedsættelse til udbetaling til kapitalejere ved udlodning af andre værdier end kontanter, jf. 190 Vurderingsberetning ved omdannelse af et anpartsselskab til et aktieselskab, jf. 319, stk. 1 Vurderingsberetning ved omdannelse af et partnerselskab til et aktieselskab, jf. 324, stk. 1. Side 8 Foreningen har erfaret, at reglerne om fravalg af vurderingsberetning i mange situationer ikke kan benyttes i praksis. Der skal være tale om aktiver, som er individuelt målt (til dagsværdi) og præsenteret i et revideret årsregnskab, som er det senest godkendte regnskab. 43: Det fremgår af selskabslovens 43, stk. 2, at "hvis det erhvervede efter stk. 1 er en bestående virksomhed, skal balancen efter 36, stk. 3, dog udarbejdes som en overtagelsesbalance for den overtagne virksomhed". Dette indebærer, at der ved efterfølgende erhvervelse alene skal udarbejdes en overtagelsesbalance, hvis der er tale om erhvervelse af en bestående virksomhed, men ikke hvis der er tale om erhvervelse af en bestemmende kapitalpost i et andet selskab. Dette er uhensigtsmæssigt, idet reglerne om erhvervelse af en bestående virksomhed henholdsvis en bestemmende kapitalpost i et andet selskab generelt er ens. 43, stk. 2, bør derfor formuleres således, at "hvis det erhvervede efter stk. 1 er en bestående virksomhed eller en bestemmende kapitalpost i et andet selskab, skal balancen efter 36, stk. 3, dog udarbejdes som en overtagelsesbalance for den overtagne virksomhed eller kapitalpost". Denne problemstilling påpeges også i selskabsloven med kommentarer (side 175). 147, stk. 3, bør slettes. Det er ikke længere nødvendigt at kræve, at revisor skal afgive særskilt erklæring, hvis formalia ikke er overholdt, f.eks. manglende ejerbog, idet revisor i forvejen skal medtage disse forhold i supplerende oplysninger vedrørende andre forhold i revisionspåtegningen på årsrapporten.

9 160: Det fremgår af 160, 4. pkt., at "balancen efter 36, stk. 3, udarbejdes som en overtagelsesbalance for den overtagne virksomhed". Denne bestemmelse bør formuleres således, at "balancen efter 36, stk. 3, udarbejdes som en overtagelsesbalance for den overtagne virksomhed eller kapitalpost", idet der både kan være tale om indskud af en bestående virksomhed og indskud af en bestemmende kapitalpost i et andet selskab. Side 9 181: Det bør fremgå af 181, at "balancen efter 36, stk. 3, udarbejdes som en overdragelsesbalance for den overdragne virksomhed eller kapitalpost". 183: Det bør fremgå af 183, stk. 5, at "balancen efter 36, stk. 3, udarbejdes som en overdragelsesbalance for den overdragne virksomhed eller kapitalpost". 190: Det bør fremgå af 190, at "balancen efter 36, stk. 3, udarbejdes som en overdragelsesbalance for den overdragne virksomhed eller kapitalpost". --- Vi ser frem til at blive indbudt til at deltage i den fortsatte evaluering, herunder de bebudede møder på grundlag af de øvrige indkomne bidrag til evalueringen samt på grundlag af styrelsens egne erfaringer, herunder statistiske oplysninger om, i hvilket omfang de forskellige nye muligheder i selskabsloven fra 2009 anvendes i praksis. Med venlig hilsen Jakob Dedenroth Bernhoft juridisk chef Ole Steen Jørgensen chefkonsulent

Selskabsretlige erklæringer beslutningstræer. Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen

Selskabsretlige erklæringer beslutningstræer. Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Selskabsretlige erklæringer beslutningstræer Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Generelt om beslutningstræerne 2 Generelt om beslutningstræerne (1:2) Dette hæfter indeholder en række

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til ændring af selskabsloven

Høringssvar vedrørende forslag til ændring af selskabsloven Erhvervsstyrelsen Att.: Anja Lamp Sørensen og Anne Aarup Fenger Dahlerup Pakhus Langelinie Alle 17 2100 København Ø 25. januar 2013 E-mail: anjlam@erst.dk, annfen@erst.dk Høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

S E R V I C E T J E K A F S E L S K A B S L O V E N

S E R V I C E T J E K A F S E L S K A B S L O V E N 9. januar 2013 S E R V I C E T J E K A F S E L S K A B S L O V E N Et udvalg under Erhvervsstyrelsen har haft Selskabsloven til et servicetjek. Den velfungerende 2010-Selskabslov indeholder en forudsætning

Læs mere

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten Monica Reib, Partner 2 Udvalgte emner 1. Revision af Selskabsloven 2. Det Offentlige Ejerregister 3. Ihændehaveraktier 4. Registrering af de reele ejere

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst:

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst: Kendelse af 15. august 2001. 01-53.192. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab eftergivet. Årsregnskabslovens 62. Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen Statsautoriseret revisor K

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

kendelse: Den erklæring, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed, som er omfattet af lovens 1, stk. 2.

kendelse: Den erklæring, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed, som er omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 14. januar 2015 blev der i sag nr. 56/2014 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor Preben Pedersen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 4. juli 2014 har Revisortilsynet, i medfør af revisorlovens

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen.

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen. Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode 30. januar 2015 Pr. e-mail: lisfod@erst.dk Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om indsendelse til og

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om anmeldelse, registrering, gebyr samt offentliggørelse m.v. i Erhvervsstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om anmeldelse, registrering, gebyr samt offentliggørelse m.v. i Erhvervsstyrelsen Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om anmeldelse, registrering, gebyr samt offentliggørelse m.v. i Erhvervsstyrelsen 1 I bekendtgørelse nr. 243 af 10. marts 2015 om anmeldelse, registrering, gebyr

Læs mere

Ulovlige lån i danske selskaber

Ulovlige lån i danske selskaber Ulovlige lån i danske selskaber -Analyse af 2013-regnskaberne www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern

Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern Som beskrevet i dagsordenens sagsfremstilling foregår processen i forbindelse med etablering

Læs mere

SELSKABSRETLIG A-Z GUIDE

SELSKABSRETLIG A-Z GUIDE SELSKABSRETLIG A-Z GUIDE Opdateret september 2012 Indholdsfortegnelse A... 3 B... 5 C... 5 D... 5 E... 6 F... 7 G... 8 H... 8 I... 9 K... 10 L... 11 M... 12 N... 12 O... 12 P, Q... 13 R... 13 S... 14 T...

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Aktuel selskabsret. SMV-forum 2014 Comwell Middelfart, 16. januar 2014 Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen

Aktuel selskabsret. SMV-forum 2014 Comwell Middelfart, 16. januar 2014 Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Aktuel selskabsret SMV-forum 2014 Comwell Middelfart, 16. januar 2014 Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Hvem er jeg? Cand.merc.aud. 2004 Danica-prisen for bedste kandidatafhandling

Læs mere

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 4. september 2014 Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT har d. 13. august 2014 fremsendt ovennævnte udkast til FSR-danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Læs mere

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per . 15. august 2012

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per  . 15. august 2012 Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Per e-mail 15. august 2012 Høring om Revisorkommissionens rapport af juli 2012 Den fremtidige revisoruddannelse

Læs mere

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE Denne vejledning beskriver de forskellige former for kapitalnedsættelse UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen November 2011 Indholdsfortegnelse 1. De forskellige former for kapitalnedsættelse...

Læs mere

Regnskab: Aktuelt nyt

Regnskab: Aktuelt nyt Regnskab: Aktuelt nyt V / Torben Johansen, BDO & Kim Larsen, Dansk Revision Revisordøgnet 2013, Regnskab aktuelt nyt 2 Indhold Fokus på årsregnskabsloven Udskudt skat Indre værdis metode EU s nye regnskabsdirektiv

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 24. februar 2016 J.nr. 15-2311412 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

København, oktober 2012. Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder oktober 2012 ANALYSE. www.fsr.

København, oktober 2012. Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder oktober 2012 ANALYSE. www.fsr. København, oktober 2012 Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder oktober 2012 ANALYSE www.fsr.dk 1 Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 31.3.2010 GKJ - NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Kolonne 1 angiver de gældende bestemmelser i selskabsloven (lov nr. 470 af 12. juni 2009) og ikrafttrædelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet ANALYSE April 2016 www.fsr.dk Side 1 af 7 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens direktion Rådhuset 1599 København V Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. 15-06-2010 Sagsnr. 2009-180637 Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen

Læs mere

Ulovlige lån i danske selskaber

Ulovlige lån i danske selskaber Ulovlige lån i danske selskaber -Analyse af 2014-regnskaberne www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder september 2011 ANALYSE. www.fsr.dk

Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder september 2011 ANALYSE. www.fsr.dk Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder september 2011 ANALYSE www.fsr.dk Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder

Læs mere

Selskabers afkast, likviditet og soliditet

Selskabers afkast, likviditet og soliditet Selskabers afkast, likviditet og soliditet -Analyse af A/S ers og ApS ers reviderede og ikke-reviderede årsregnskaber November 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen 18.11.2009 UDKAST Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af selskabsloven, ophævelse af aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven og overgangsbestemmelser

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har Revisortilsynet klaget over revisionsvirksomheden R v/ RR og statsautoriseret revisor RR.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har Revisortilsynet klaget over revisionsvirksomheden R v/ RR og statsautoriseret revisor RR. Den 12. april 2010 blev i sag nr. 39/2009 Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden R, CVR-nr...., v/ RR og Statsautoriseret revisor RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob

Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Anne Hedegaard og Flemming Frandsen Njalsgade 72 C 2300 København S Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob Styrelsen

Læs mere

Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om reglerne for opkrævning af registreringsafgift,

Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om reglerne for opkrævning af registreringsafgift, Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Tale Samrådsspørgsmål G 12. november 2014 J.nr. 14-4367518 Samrådsspm G Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S VEDTÆGTER for Udvikling Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0010 MMR/ dm 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Udvikling Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Developing Fyn P/S. 1.3. Selskabets hjemsted

Læs mere

FN s børnekonvention og dansk national ret

FN s børnekonvention og dansk national ret Impossibilium nihil obligatio FN s børnekonvention og dansk national ret Børns rettigheder og samvær med forældre FN s børnekonvention siger i artikel 9: 3. Deltagerstaterne skal respektere retten for

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Hvad er der sket på det selskabsretlige område?

Hvad er der sket på det selskabsretlige område? Hvad er der sket på det selskabsretlige område? Ved Monica Reib, partner Uddannelsesdagen 2016 2 Emner I. Indførelse af register over reelle ejere II. III. IV. Rullende kapital Nye vejledninger fra Erhvervsstyrelsen

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4 Vejledning Kapitalnedsættelse Denne vejledning handler om reglerne om nedsættelse af selskabskapitalen i kapitalselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0 Dato: 19-02-2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27.

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. januar 2016 Ordregiver kan opsige en indgået kontrakt 185, stk. 1 i udbudsloven:

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Yderligere bemærkninger til ændringsforslag til L200 Skatteministeriets j. nr. 13-0250471

Yderligere bemærkninger til ændringsforslag til L200 Skatteministeriets j. nr. 13-0250471 Folketingets Skatteudvalg: Udvalgssekretær Tina Grønlund pr. e-mail: tina.gronlund@ft.dk Skatteministeriet: Juraogsamfundsoekonomi@skm.dk Fuldmægtig Sune Fomsgaard Pr. e-mail: sf@skm.dk Chefkonsulent Mogens

Læs mere

Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling)

Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling) Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling) I forordning 1013/2006 artikel 4, stk. 5 og i artikel 6 er der anført at der skal stilles en sikkerhedsstillelse

Læs mere

2009/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2016. Forslag. til. (Ændring af bestemmelser om ikrafttræden)

2009/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2016. Forslag. til. (Ændring af bestemmelser om ikrafttræden) 2009/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2016 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2010-0020963 Fremsat

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 10. maj 2010 (J.nr. 2009-0020413) Revisionsvirksomhed frataget godkendelsen som revisionsvirksomhed og slettet i registeret over godkendte revisionsvirksomheder. Revisorlovens 29 og 14, stk.

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Iværksætterselskaber og nedsættelse af ApS-kapitalkrav fra 1. januar 2014

Iværksætterselskaber og nedsættelse af ApS-kapitalkrav fra 1. januar 2014 Deloitte Iværksætterselskaber og nedsættelse af ApS-kapitalkrav fra 1. januar 2014 Fra 1. januar 2014 bliver det muligt at stifte et iværksætterselskab med en kapital på 1 kr. og stifte et anpartsselskab

Læs mere

SELSKABSDAGEN 2013 ÆNDRINGER I SELSKABSLOVEN

SELSKABSDAGEN 2013 ÆNDRINGER I SELSKABSLOVEN SELSKABSDAGEN 2013 ÆNDRINGER I SELSKABSLOVEN Advokat Monica Reib, partner 26. september 2013 INTRO M&A Corporate Monica Reib Partner T +45 72 27 35 82 M +45 25 26 35 82 E mre@bechbruun.com Arbejder primært

Læs mere

Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar

Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar Udtalelse Lov nr. 598 af 12. juni 2012 om forvaltere af alternative investeringsfonde fastsætter

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014 Sankt Annæ Plads 13 1250 København K CVR-nr. 15110341 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. april 2015 Morten Aagaard Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Vedtægter for Solar A/S. vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016

Vedtægter for Solar A/S. vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016 Vedtægter for Solar A/S 1 vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016 Indholdsfortegnelse Selskabets navn og formål... 3 Selskabets kapital og kapitalandele... 3 Bemyndigelse til gennemførelse af

Læs mere

Kommunes tilrettelæggelse og gennemførelse af plejebarns flytning

Kommunes tilrettelæggelse og gennemførelse af plejebarns flytning Kommunes tilrettelæggelse og gennemførelse af plejebarns flytning En 9-årig dreng kom ikke tilbage til sin plejefamilie efter en sommerferie med sin biologiske mor. Det skyldtes at kommunen havde besluttet

Læs mere

DVD Technology ApS. Årsrapport for 2013/14

DVD Technology ApS. Årsrapport for 2013/14 DVD Technology ApS Ahornsvinget 26, 7500 Holstebro CVR-nr. 34 07 70 02 Årsrapport for 2013/14 3. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Til aktionærerne i. CVR-nr. 30 21 43 15. Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Dantherm A/S. onsdag den 29. april 2015 kl. 15.

Til aktionærerne i. CVR-nr. 30 21 43 15. Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Dantherm A/S. onsdag den 29. april 2015 kl. 15. Til aktionærerne i CVR-nr. 30 21 43 15 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Dantherm A/S onsdag den 29. april 2015 kl. 15.00 på Marienlystvej 65, 7800 Skive Dagsordenen for generalforsamlingen

Læs mere

Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS

Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS CVR-nr. 30 53 82 77 Årsrapport for perioden 2. juni - 31. december 2014 (7 måneder) Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 27. april 2015 Som dirigent:...

Læs mere

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk 1 Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 29/6 2009, at SKAT ikke kan afgive bindende

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2012-0031985) Vurderingsberetning

Læs mere

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 19.3.2010 GKJ Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven 1. Indledning Mange af bestemmelserne i den nye selskabslov (nr. 470

Læs mere

Universiteternes egenkapital

Universiteternes egenkapital Universiteternes egenkapital 2 Indhold Indledning 3 Hvad er egenkapital? 4 Hvorfor har et universitet brug for engenkapital? 5 Hvor stor er universiteternes egenkapital? 7 Oversigt over universiteternes

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt 2015-25805 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 21-09- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt Du har den 12. april 2015 meddelt Holbæk Kommune, at du

Læs mere

Den 22. maj 2015 blev der i. sag nr. 072/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Poul Vogelius. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 22. maj 2015 blev der i. sag nr. 072/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Poul Vogelius. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 22. maj 2015 blev der i sag nr. 072/2014 Revisortilsynet mod Registreret revisor Poul Vogelius afsagt sålydende K E N D E L S E: Revisortilsynet har ved skrivelse af 5. september 2014 i medfør af revisorlovens

Læs mere

Jotivipe ApS. Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015. Brombærdalen 7 2970 Hørsholm. CVR-nr. 31 27 35 28

Jotivipe ApS. Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015. Brombærdalen 7 2970 Hørsholm. CVR-nr. 31 27 35 28 Jotivipe ApS Brombærdalen 7 2970 Hørsholm CVR-nr. 31 27 35 28 Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Foreningen Kollegienet Odense

Foreningen Kollegienet Odense Foreningen Kollegienet Odense Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2014/15 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Rytterkasernen 21, Postboks 370,

Læs mere

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening)

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening) Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016

Læs mere

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. ***** Notat Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om film og bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed Kulturministeriet sendte den 17. juni 2013 et forslag til lov om ændring om

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Medical Prognosis Institute A/S,

Læs mere

Analyse af Iværksætterselskaber.

Analyse af Iværksætterselskaber. Analyse af Iværksætterselskaber. Der vil i denne analyse blive set på Iværksætterselskaber (IVS) sammenlignet med Aktieselskaber (A/S), Anpartsselskaber (APS) og Øvrige selskaber (ØSF) hvor det giver mening.

Læs mere

Nye regler i selskabsloven er nu vedtaget

Nye regler i selskabsloven er nu vedtaget Nye regler i selskabsloven er nu vedtaget Af Henrik Steffensen og Martin Kristensen Den 16. maj 2013 har folketinget vedtaget en række ændringer i selskabsloven. De væsentligste ændringer af loven vedrører:

Læs mere

Ændring i 2016 af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber

Ændring i 2016 af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber Finanstilsynet 19. februar 2016 FIRA J.nr. 152-0018 FIRA/fp Ændring i 2016 af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Ændringen omfatter følgende elementer:

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1382 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014838

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106)

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106) V E D T Æ G T E R for NEUROSEARCH A/S (CVR nr. 12546106) 1 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED og FORMÅL Selskabets navn er NeuroSearch A/S. 1. 2. Selskabets formål er at drive investering, forskning, handel, fabrikation

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse]

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse] [Navn] [Adresse] [Adresse] Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Under henvisning til din anmodning om årsbaseret nettoafregning af 18. april 2013 kan

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Den Danske Maritime Fond CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2005/06 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40 16 11 * TELEFAX: +45 33 11 62 10 E-mail: info@dendanskemaritimefond.dk

Læs mere

Vejle, den 29. oktober 2014

Vejle, den 29. oktober 2014 Vejle, den 29. oktober 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Emne: "Høringssvar kombineret ungdomsuddannelse" Produktionsskoleforeningens

Læs mere

Kendelse: Ved skrivelse af 22. august 2007 har advokat D på vegne B og C ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

Kendelse: Ved skrivelse af 22. august 2007 har advokat D på vegne B og C ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 26. september 2008 blev der i sag nr. 51/2007-S B og C ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende Kendelse: Ved skrivelse af 22. august 2007 har advokat D på vegne B og C ApS klaget over statsautoriseret

Læs mere

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang Dækning af udgifter til advokatbistand Hjemmel og klageadgang 2010 Inden for den private forsikringsret har det længe været praksis, at nødvendige og rimelige advokatudgifter i personskadesager erstattes

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere