QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund."

Transkript

1 KFUMs IDRÆTSFORBUND PRÆSENTERER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE Sidste års medalje vindere. Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND Revideret januar 2008.

2 Danske double spilleregler for Qianball. Regel 1. Qianball banen. 1:1 Qianball banen: Qianball banen er inddelt i 2 hovedområder. (Se figur 1.) 1. Spillerzonen (se 1:2) 2. Boldzonen (se 1.3). Spillerzonen og boldzonen er adskilt af et net (se 1:4). 1:2 Spillerzonen: Spillerzonen er et rektangel der er 7,8 m. langt og 7,6 m. bredt. Spillerzonen er inddelt i 3 områder. (Se figur 1.) A. Net zonen Har målene 7,6 m. X 2,1 m. B. Højre servezone Har målene 5,7m. X 3,8 m. C. Venstre servezone Har målene 5,7 m. X 3,8 m.

3 1:3 Boldzonen: Boldzonen har ikke noget fast mål, men der tilrådes en sikkerhedszone på et område der udgør et rektangel med målene 12 meter bredt og 10 meter langt. 1:4 Nettet: Nettet er 8,42 meter bredt. Nettet er bredere end spillerzonen og går derfor i begge sider 41 cm ud over spillerzonen. Nettet er 81 cm højt, målt i siderne på indersiden af standerne. På midten af nettet skal højden være mellem cm, højt. 1:5 Gulvmarkeringer: Skal være udført i en ensartet farve som tydeligt adskiller sig fra gulvets farve. Gulvmarkeringerne som omkranser spillerzonen, hører med til spillerzonen. 1:6 Fastgørelse af bolden: Elastikken (bolden) skal hvis der er lavet anker i gulvet, fastgøres midt i T-punktet som vist i figur 1. Hvis der bruges boldtaske som anker, skal den ligge over Tpunktet som vist i figur 1, så boldtasken både berører den vandrette og lodrette linie. Regel 2: Scoren 2:1 En kamp kan afvikles over 3, 5 eller 7 sæt, hvilket bestemmes af den enkelte turnerings ledelse. Hvert sæt spilles til 15 point, hvor det par som først når 15 point har vundet sættet, dog med den undtagelse at hvis stillingen bliver spilles der til det ene par har 2 point mere end det andet par, eks eller 18-16, dog spilles der til maksimum 25, sådan at det par der først når det 25 point vinder sættet. 2:2 Point kan i hver bold vindes af begge par, det par som vinder den igangværende bold vinder også pointet. (Running score) Regel 3: Serven 3:1 Ved kampens start afgøres serveretten ved lodtrækning med mønt el. lign. Vinderen af lodtrækningen vælger mellem at få serveretten, eller retten til at vælge side. Vælger vinderen af lodtrækningen serven, vælger modstanderen hvilken side De vil modtage i. Vælger vinderen af lodtrækningen hvilken servezone hans/hendes par vil modtage i, skal det andet par starte med at serven fra modsatte servezone. 3:1A Ved kampens start vælger hvert par, hvilken spiller der er 1. server og hvem der er 2 server. I mix-double kampe er det altid damen, der er 1. server. 1. serveren, server altid til modstander parrets 1. server og 2. server, server altid til modstander parrets 2. server. Ovenstående gælder hele kampen igennem.

4 3:2 1.st sæt i en kamp starter som i regel 3:1, i efterfølgende sæt skiftes man til at starte med at serve, sådan at den der var servemodtager i foregående sæt, nu starter det nye sæt med at serve fra det modsatte servefelt af hvor man var modtager i foregående sæt. 3:3 Hvert par har altid 2 serve i træk. (se dog 3:5) Når et par skal serve er det altid 1. serveren der server først, og derefter server 2. serveren. Serven skifter til det andet par, efter hver anden pointgivende serv. Sådan at når de 2 spillers point sammenlagt giver et tal som er deleligt med tallet 2, så skifter serven til det par der lige har været servemodtager. Man server altid begge sine sammenhængende serve fra samme servefelt. 3:4 Når begge par har servet 2 gange, skifter man servefelt. Sådan at den som startede med at serve i sættet, skal serve igen, men fra modsatte servefelt. Sådan fortsætter man med at skifte servefelt efter hver 4 pointgivende serv.(2 pointgivende server fra hvert par) Man skal altid have været både server og servemodtager inden man skifter servefelt. (se dog 3:5) 3:5 Ved stillingen hvor hvert par har 14 point i et sæt, skifter serven efter hver serv og man skifter servefelt efter hver anden serv til sættet er afgjort. Serverækkefølgen i parret fortsætter, dog med den undtagelse at det andet par server indimellem. 3:6 Serven er korrekt udført hvis betingelserne i regel 3:6.1-3:6.6 er opfyldt 3:6.1 Serven udføres ved at serveren kaster eller dropper bolden, for herefter at slå til bolden med sin ketcher inden bolden rammer jorden. 3:6.2 Hele bolden skal være under serverens armhuler i det øjeblik serverens ketcher rammer bolden. 3:6.3 Serveren står med begge føder i det rigtige servefelt, hvoraf mindst den ene fod skal have berøring med gulvet til serverens ketcher. 3:6.4 Serveren server bolden over til boldzonen, uden at bolden berører nettet eller netholder. I boldzonen må bolden højst berøre gulvet en gang, inden bolden igen returnerer over nettet, uden at berører dette, hvorefter enten servemodtageren berører bolden eller bolden rammer gulvet i servemodtagerens felt Gulvmarkeringerne som omkranser servefelterne, hører med til servefelterne. 3:6.5 Serveren må ikke med krop, beklædning eller ketcher, berører eller komme ud over midterlinien, inden serverens ketcher har ramt bolden. 3:7 Der skal i serven dømmes ombold hvis bolden på vej tilbage fra boldzonen rammer nettet og enten lander i servemodtagerens felt, eller hvis servemodtageren berører

5 bold eller elastik. Dette kaldes en netbold og serveren får en ombold. (Ombold er en ny serv fra samme servefelt og om samme point) 3:8 Serves en ombold, efter en servefejl(se 3:7), så bolden igen berører nettet enten på vej mod eller retur fra boldzonen dømmes bolden for fejl og servemodtageren får point. 3:9 En serv som ikke opfylder kravene i reglerne 3:6.1 3:6.6 og i 3:7 er en fejlserv. 3:10 Når serveren gør sig klar til at serve, skal servemodtageren tydeligt med sit kropsprog vise at han/hun er klar til at modtage serven. Herefter må servemodtageren ikke bevæge sig igen før serverens ketcher har berørt bolden. 3:11 Hvis serveren, når serveren selv og servemodtageren er klar til at starte spillet, taber bolden ned på jorden i forsøget på at serve, er serven tabt og servemodtageren får 1 point. 3:12 Servemodtageren og servemodtagerens medspiller, skal placere sig så serveren har mulighed for at serve bolden over nettet i hele nettes bredde. 3:13 Spillere som hverken server eller er servemodtager skal befinde sig i sammen servefelt som sin medspiller. Regel 4: Duellen 4:1 Duellen er i gang når serveren har lavet en korrekt serv (se 3:6), og spillerne herefter skiftes til korrekt at returnere bolden til boldzonen og retur til spillerzonen. Spillet fortsætter til en af spillerne ikke laver en korrekt returnering, indtil en af spillerne beder om stop af spil eller indtil dommer eller markør stopper spillet. 4:2 Spillerne i et par, skal skiftes til at modtage/returnere bolden. Hvis samme spiller modtager/returnere bolden 2 gange i træk, er bolden tabt og der er point til modsatte par. 4:3 Hvis bolden passerer spilleren som skal returnere den, og vedkommende ikke har berørt bolden/elastikken og bolden/elastikken efterfølgende berører modstanderen inden bolden har berørt gulvet i spillerzonen eller inden den har passeret yderlinierne på spillerzonen får spilleren der skulle returnere bolden, pointet. 4:4 Hvis bolden passerer spilleren som skal returnere den, og vedkommende ikke har berørt bolden/elastikken og bolden/elastikken efterfølgende berører medspilleren, inden bolden har berørt gulvet i spillerzonen, eller inden den har passeret yderlinierne på spillerzonen, får modstander parret, pointet. Regel 5: Boldens passering af nettet.

6 5:1 Bolden må i sin passering af nettet gerne berøre nettet (se dog 3:7). 5:2 Bolden må i sin bevægelse fra spillerzonen til boldzonen både bevæge sig over og uden om nettet, men hele bolden skal når den kommer retur fra boldzonen og til spillerzonen passere over nettet. 5:3 Når en bold kommer retur fra boldzonen og elastikken lægger sig sådan hen over nettet at bolden ikke kan nå ned og berøre gulvet på spillerzonen, har modtageren vundet bolden, da den ikke er inde. 5:4 Når en bold kommer retur fra boldzonen og elastikken lægger sig sådan hen over nettet at bolden kun lige når ned og rører gulvet på spillerzonen, for herefter at blive trukket op af elastikken så den hænger løst ned fra nettet, har den der spillede bolden vundet pointet da den er inde. Sådan en bold kaldes en Lucky ball. Regel 6: Returnering 6:1 En korrekt returnering foregår ved at spilleren, inden bolden har rørt jorden på spillerzonen, spiller bolden korrekt fra spillerzonen over til boldzonen. I boldzonen skal bolden berøre jorden 1 gang inden bolden kommer korrekt retur til spillerzonen. 6:2 Bolden må kun spilles med ketsjeren. Alt anden berøring af bolden er en fejl og giver point til modstanderen. 6:3 Det er forbudt at berøre elastikken med kroppen, beklædning eller ketcher. Hvis man berører elastikken er det en fejl og modstanderen får point. (se dog regel 6:7) 6:4 Ved en returnering tæt på nettet må man ikke slå til bolden hvis den befinder sig i boldzonen eller lige over nettet. Hvis man gør det er det en fejl og der er point til modstanderen. 6:5 Man må gerne efter en returnering over spillerzonen føre ketcheren over nettet til boldzonen. 6:6 Man må ikke på noget tidspunkt berøre nettet med kroppen, beklædning eller ketcher. Hvis man gør det er det en fejl og der er point til modstanderen. 6:7 Når bolden kommer retur fra boldzonen, forekommer det nogle gange at elastikken har snoet sig rundt om bolden. I disse situationer er det tilladt, for den spiller hvis tur det er til at spille bolden, at berøre denne del af elastikken som er snoet rundt om bolden. Dette skal dog ske med ketcheren og i et forsøg på at spille bolden. Regel 7: Spillerudstyr.

7 Spillerudstyr er ketcher, bolden, elastikken, beklædning. 7:1 Bolden der spilles med vejer 42 gram og har en diameter på 54 millimeter og skal ved et frit fald fra 4.20 meter have et opspring på mellem 1,35 og 1,50 meter. 7:2 Elastikken skal uden belastning have en længde på 4,20 cm 7:3 Ketcheren skal være af et mærke som er beregnet til Qianball. 7:4 Beklædningen er sportstøj, hvor der i holdturneringen opfordres til at man stiller op i ens spilledragter. Fodtøj er ligeledes sportssko som passer til underlaget. Regel 8: Spiller blokeringer. I de efterfølgende regler er spiller A altid den som har spillet bolden og spiller B den som skal modtage bolden: 8:1 Hvis spiller A befinder sig i netzonen og forhindrer spiller B i at komme direkte til bolden eller at spille bolden frit over nettet i dets fulde bredde, er der obstruktion og dermed point til spiller B. 8:2 Hvis spiller A befinder sig i et af servefelterne og forhindrer spiller B i komme direkte til bolden(se regel 8:2.1) eller at spille bolden frit over nettet i dets fulde bredde(se regel 8:2.2), er der obstruktion og dermed point til spiller B. 8:2.1 Det er et krav til spiller B at vedkommende bevæger sig i så lige en linje som muligt mellem sin start position og det forventede returneringssted. Hvis spiller B ikke før ovennævnte er der point til spiller A. 8:2.2 Det er dog et krav til spiller B at vedkommende ikke pludseligt ændrer slag, og derved kommer i kontakt med spiller A. Eks.: Spiller B har gjort klar til at modtage bolden med en forhånd men i sidste øjeblik ændrer det til en baghåndsreturnering og derved rammer ind i spiller A pga. pludselig pladsmangel. Hvis spiller B gør ovennævnte er der fejl fra spiller B og point til spiller A. 8:4 Hvis spiller B slår til bolden og rammer spiller A, hvor bolden synligt er korrekt på vej over nettet, vinder spiller B pointet. 8:5 Hvis spiller B tydeligt kan nå at spille bolden, men vælger ikke at spille den fordi spiller A befinder sig i en lige linje mellem spiller B og nettet, vinder spiller B pointet.

8

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Special Olympics - Bordtennis

Special Olympics - Bordtennis Indholdsfortegnelse Side Sektion A - Officielle konkurrencer... 2 Sektion B - Faciliteter og udstyr... 2 Bordet... 2 Nettet... 3 Bolden... 3 Battet... 3 Definitioner...4 Sektion C - Konkurrenceregler...

Læs mere

BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE

BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE BORDTENNIS INTERNATIONALE SPILLEREGLER MED TILLÆG UDARBEJDET AF BTE-BORDTENNISEXPERTERNE 30. MAJ 2002 2 TILLÆG TIL DE INTERNATIONALE SPILLEREGLER OMFATTER: 2.11.1. a) og b) ET SÆT 2.13.3. a) og b) VALG

Læs mere

PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL DENMARK

PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL REGLER PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL DENMARK 1 / 8 PICKLEBALL REGLER Grundlæggende regler Pickleball spilles enten som double (to spillere per hold) eller single. Double er mest almindelig.

Læs mere

for begyndere Støt dit barn, når det starter til tennis, grafikken her forklarer alt om: Play and Stay De grundlæggende regler og principper

for begyndere Støt dit barn, når det starter til tennis, grafikken her forklarer alt om: Play and Stay De grundlæggende regler og principper for begyndere Støt dit barn, når det starter til tennis, grafikken her forklarer alt om: Point, sæt, partier Play and Stay Tennis10 Skumtennis De grundlæggende regler og principper Tennis i korte træk

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Dansk Squash Forbund Regler for squash

Dansk Squash Forbund Regler for squash Dansk Squash Forbund Regler for squash Minimum 5640 Clear Height 4570 50 1780 50 Front Wall Line Front Wall Service Line Board Side Wall Line 6400 for singles Between Playing Surfaces 1600 50 3100 50 1600

Læs mere

ITTF'S BORDTENNISLOVE

ITTF'S BORDTENNISLOVE ITTF'S BORDTENNISLOVE Bordtennislovene udgives af International Table Tennis Federation (ITTF) og opdateres løbende i forbindelse med behandlinger af lovforslag på de årlige generalforsamlinger i ITTF.

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton Fastsat af The International Badminton Federation (IBF). Gældende fra 01/08/2006. Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017 FODTENNIS REGLEMENT Fodtennis Danmark August 2017 Oversat med udgangspunkt i det internationale regelsæt fremsat af FIFTA Federation International Footballtennis Assocciation Indhold I. Fodtennis kategorier

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

SEB Next Generation er en målrettet indsats i samarbejde med DTF og tennisklubberne. Omdrejningspunktet er det Internationale Tennisforbunds

SEB Next Generation er en målrettet indsats i samarbejde med DTF og tennisklubberne. Omdrejningspunktet er det Internationale Tennisforbunds Dette Play & Stay øvelseshæfte er målrettet alle aldersgrupper og niveauer inden for tennissporten. For at give alle tennisspillere en sjov og udfordrende tilgang til tennis, er hæftet inddelt i Play &

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem parter bestående af 1 eller 2 spillere Single En kamp med en spiller på hver side

Læs mere

BadminPlay præsentation ved Yonex Copenhagen Masters 2015

BadminPlay præsentation ved Yonex Copenhagen Masters 2015 BadminPlay præsentation ved Yonex Copenhagen Masters 2015 BadminPlay præsenteres under Yonex Copenhagen Masters 2015, og er i denne første præsentation målrettet single på et spillemæssigt niveau svarende

Læs mere

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 -

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - Single 01 Banen 02 Fast tilbehør 03 Bolden 04 Ketsjeren 05 Server og modtager 06 Valg af side og serv 07 Serven 08 Fodfejl 09 Aflevering

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

REGLER & RETNINGSLINIER

REGLER & RETNINGSLINIER REGLER & RETNINGSLINIER 2004 HÅNDBOG FOR OFFICIALS dtftennis.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DTF s spilleregler 2 2. DTF s turneringsregler 19 3. Reglement for DM Hold 41 4. Reglement for DM Juniorhold 53 5.

Læs mere

ORDLISTE. BWF Statutes, Sektion Gældende fra 01/01/2018

ORDLISTE. BWF Statutes, Sektion Gældende fra 01/01/2018 BWF Statutes, Sektion 4.1.5 ORDLISTE Gældende fra 01/01/2018 Denne sektion angiver den standardordliste, der skal anvendes af dommeren for at kontrollere kampen. Listen er ikke fuldkommen, og andre vendinger

Læs mere

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information Futsal i DGI Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information www.dgi.dk/futsal 2 Futsalregler for voksne Futsal minder på mange måder om almindelig udendørs fodbold, men der er enkelte forskelle

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement Indhold: Spilleregler o Matchlængde o Score i sæt o Score i partier o Tie-break o Serven o Serve-rotation o Sideskift o Linjerne o Boldafvikling o Tvivlstilfælde og

Læs mere

Volleyball. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund.

Volleyball. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 1 Volleyball Opdateret april 2009 Turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 1.2. Dansk Firmaidrætsforbunds

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

ORDLISTE. BWF Statutes, Section Gældende pr. 30/11/2018

ORDLISTE. BWF Statutes, Section Gældende pr. 30/11/2018 BWF Statutes, Section 4.1.5 ORDLISTE Gældende pr. 30/11/2018 Denne sektion angiver den standardordliste, der skal anvendes af dommeren for at kontrollere en kamp. Listen er ikke fuldkommen, og andre vendinger

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hvirvelvind (double) Halvbane-tennis SPILØVELSER SPILØVELSER. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hvirvelvind (double) Halvbane-tennis SPILØVELSER SPILØVELSER. Formål. Nr.973 Nr.967 Hvirvelvind (double) At kunne støtte sin doublemakker bedst muligt og forblive længst muligt på vindersiden. Halvbane-tennis standser spillet. Den med flest point har vundet og alle rokerer

Læs mere

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane DGI tennis Forslag til 2-3 timers tenniskaravane Øvelse 1: Stafetløb med bold liggende på ketsjer rundt om kegle. Hver spiller skal have en bold. Øvelsen kan gøres sværere ved at hvert hold kun har én

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed.

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. SOFTBALL i skolen Om softball Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. Softball er i familie med baseball og de mere kendte spil rundbold og M- bold. Det

Læs mere

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012 -

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012 - DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april 2012-1 Spille- og turneringsregler DTFs spille- og turneringsregler, samt retningslinier for kampe spillet uden dommer er gældende

Læs mere

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner...

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner... Fodtennis reglement Oversættelse af UNIFs reglement udarbejdet ved ekstraordinær kongres i Venaco, Frankrig, d. 7. oktober 2011. Oversat i et samarbejde mellem KFIF og DBU København. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

http://www.sportspladsen.dk/statisk.php4?id=204

http://www.sportspladsen.dk/statisk.php4?id=204 Side 1 af 26 (gældende fra 20. april 2000) SINGLE Banen 2. Fast tilbehør 3. Bolden 4. Ketsjeren 5. Server og modtager 6. Valg af side og serv 7. Serven 8. Fodfejl 9. Aflevering af serv 10. Servefejl 1

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

August Krocketregler (19299) A5 hæfte Kroket regler.indd 1

August Krocketregler (19299) A5 hæfte Kroket regler.indd 1 August 2017 Krocketregler www.dgi.dk 25721 (19299) A5 hæfte Kroket regler.indd 1 11-09-2017 14:19:43 2 Reglerne: Godkendt på krocketsamling/midtvejsmøde i Fuglsø, november 1998. Ændringer: Godkendt på

Læs mere

Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter

Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter Vi byder alle elever og lærere velkommen til den fælles idrætsdag for 4.-6. klasserne. Idrætsdagen finder sted fredag den 10. juni fra kl. 9 til

Læs mere

VOLLEYBALL. Sportsdag 2016. Volleyball Skal være MIX hold. Serious about Innovation

VOLLEYBALL. Sportsdag 2016. Volleyball Skal være MIX hold. Serious about Innovation Volleyball Skal være MIX hold Der spilles efter de officielle Volleyball regler 2013-2016 fra DVF med følgende tilføjelser: POINT Et hold scorer et point: Ved at slå bolden i jorden på modstanderens banehalvdel.

Læs mere

U13 E-række BADMINPLAY. Udvikling af kompetencer på en sjov måde - regler og illustrationer

U13 E-række BADMINPLAY. Udvikling af kompetencer på en sjov måde - regler og illustrationer MINPLY Udvikling af kompetencer på en sjov måde - regler og illustrationer 5. udgave, august 2017 1 MINPLY spillet, der på en sjov og legebetonet måde, udvikler dine tekniske, taktiske og mentale kompetencer.

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Oplevelser på spil. Juli Spilleregler. DGI b. samar.

Oplevelser på spil. Juli Spilleregler. DGI b. samar. www.dgi.dk/badminton Oplevelser på spil Spilleregler Juli 2008 DGI b samar Spilleregler for badminton Fastsat af The International Badminton Federation (IBF). Gældende fra 01/08/2006. Definitioner Spiller

Læs mere

Træningsplan uge Hårlev BK

Træningsplan uge Hårlev BK Træningsplan uge 33 2018 Hårlev BK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Træningsplan Mandag den 13. August... 3 Træningsplan Onsdag den 15. August... 6 Træningsplan Mandag den 13. August Øvelser:

Læs mere

LinusPro Beach Handball Cup 2018

LinusPro Beach Handball Cup 2018 LinusPro Beach Handball Cup 2018 Praktisk info Information om de syv stævnedage vi har på banerne i Skæring! Velkommen til Beach Handball 2018 Det er med glæde, at JHF - Kreds 5 kan byde velkommen til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering...

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering... Indholdsfortegnelse Side 1. Almene regler... 2 2. Klassificeringssystem... 2 3. Idrætsmateriel... 2 4. Idrætsregler... 2 5. FM-holdturnering... 3 6. Ændring af turneringsregler... 6 7. Bekendtgørelse...

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

SPILLEREGLER FOR BADMINTON

SPILLEREGLER FOR BADMINTON BWF Statutes, Section 4.1 SPILLEREGLER FOR BADMINTON Gældende pr. 30/11/2018 Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem parter bestående af 1 eller 2

Læs mere

Krocketregler. Februar en aktivitet på tværs af alder og køn

Krocketregler. Februar en aktivitet på tværs af alder og køn Krocketregler Februar 2008 - en aktivitet på tværs af alder og køn 1 Reglerne: Godkendt på krocketsamling/midtvejsmøde i Fuglsø, november 1998. Ændringer: Godkendt af DGI Krockets midtvejsmøde, november

Læs mere

SPILLEREGLER 2013/2014

SPILLEREGLER 2013/2014 SPILLEREGLER 2013/2014 for badminton Fastsat af Badminton World Federation(BWF). Gældende fra 01/06/2008 Definitioner Spiller Kamp Single Double Serveparten Modtagerparten Duel Slag Enhver person, der

Læs mere

Vejledning for tekniske officials

Vejledning for tekniske officials Vejledning for tekniske officials (Gældende pr. 21.05.2016) 1 INDLEDNING 1.1 Vejledning for tekniske officials udsendes af BWF i henhold til federationens love i ønsket om, at spillet ledes ensartet i

Læs mere

Skak, backgammon & dam

Skak, backgammon & dam Skak, backgammon & dam da Spillevejledning Varenummer: 349 582 Made exclusively for: Tchibo GmbH, Überseering 18, 22297 Hamburg, Germany www.tchibo.dk Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92630AB6X6VII 2017-07

Læs mere

Spilleregler for badminton

Spilleregler for badminton Spilleregler for badminton (Gældende pr. 21.05.2016) Definitioner Spiller Enhver person, der spiller badminton Kamp Konkurrence i badminton mellem parter bestående af 1 eller 2 spillere Single En kamp

Læs mere

Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse! Skolernes idrætsdag 12. juni 2009

Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse! Skolernes idrætsdag 12. juni 2009 Skolernes idrætsdag 12. juni 2009 Gladsaxe Sportscenter, stafetløbet 2008. Vi byder alle elever og lærere velkommen til den fælles idrætsdag for 4.-6. klasserne. Idrætsdagen finder sted fredag den 12.

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg.

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg. Johnbold Johnbold er så hurtigt og spændende at man har brug for to dommere Johnbold giver mere motion end noget andet havespil Johnbold gør ikke forskel på mænd og kvinder Johnbold egner sig bedst til

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse.

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. Start Teamet stiller sig klar i en afstand af ½ - 1 meter skråt foran og til venstre for startskiltet med hunden i "plads-position" (indenfor ½ meter af førerens venstre

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler.

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. Snooker regler Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. 1. Beskrivelse og spillemateriel Snooker er et positions- og pointspil. Points

Læs mere

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler.

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. Spilleregler for SNOOKER Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. 1. - Beskrivelse og spillematriel. Snooker er et positions- og pointspil. Point

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Brug bolden 4. Flere idéer på spil

Brug bolden 4. Flere idéer på spil Brug bolden 4 Flere idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis............................... 3 Tennis................................... 7 Fodbold.................................. 10 Håndbold................................

Læs mere

Badminton Gældende fra 1.september 2001

Badminton Gældende fra 1.september 2001 1. Almene regler 1.1 Badminton spilles efter Dansk Badminton Forbunds (DBF) regler, med de undtagelser som findes i dette reglement. 2. Klassificeringssystem 2.1. De danske klassifikationsregler: På regionsplan

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER 2009 - gældende fra 1. januar 2009 Generelle retningslinier for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg lørdag den13. juni 2015 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag den

Læs mere

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer DARTREGLER Hvem skal starte? Almindeligt træningsspil kan afgøres ved, at hver spiller kaster en dart. Den, der rammer nærmest bull, starter. Denne form for afgørelse kaldes»middle for diddle«. I nogle

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION 2014

SKOLEREGLER VERSION 2014 SKOLEREGLER VERSION 2014 Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Banen og bolden Spillet Spilstart tip-off, bevægelse på banen og skud

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

DGI PETANQUE. Petanque SPILLEREGLER

DGI PETANQUE. Petanque SPILLEREGLER DGI PETANQUE Petanque SPILLEREGLER Revideret januar 2000 Etik og moral Du står nu med DGI s nyreviderede reglement i hånden. Der er ikke sket epokegørende ændringer, og alligevel er det måske vanskeligt

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 På Balle Beach anlæg Ballevej 57, 7182 Bredsten Lørdag og søndag den 11. og 12. juni 2016 Velkommen til Beach Handball Det er med glæde, at Jydsk Håndbold Forbund,

Læs mere

Idrætsdagsmappe 2015

Idrætsdagsmappe 2015 Idrætsdagsmappe 2015 I denne idrætsdagsmappe får I udleveret: Vejledning til dagen. Beskrivelse af samtlige discipliner med regler, antal deltagere osv. Vejledning til idrætsdag d.11.9 2015 Dagen nærmer

Læs mere

Spilstrategier. 1 Vindermængde og tabermængde

Spilstrategier. 1 Vindermængde og tabermængde Spilstrategier De spiltyper vi skal se på her, er primært spil af følgende type: Spil der spilles af to spillere A og B som skiftes til at trække, A starter, og hvis man ikke kan trække har man tabt. Der

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Boldøvelser - med ketsjer og bold

Boldøvelser - med ketsjer og bold Boldøvelser - med ketsjer og bold Drible med bolden Materialer: 1 bold og ketsjer pr. spiller. Område på banen: I servefelterne eller andet afgrænset område. Spillerniveau: Begynder. Beskrivelse: Bolden

Læs mere

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane Spilleregler for indefodbold (*) For at lette forståelsen og dermed forhåbentlig undgå tvivlstilfælde er DBU Lolland-Falster enkelte steder i regelsættet fremkommet med tilføjelser. Disse tilføjelser er

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg lør.26. og søn 27. maj 2018 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019 Generelt I begynderklassen er hunden i line og skal føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstreposition

Læs mere

Bold bevæger/flytter sig under en søgning (regel 7) Søgetid (regel 18) Tidligere var der fem minutter til at finde en tabt bold.

Bold bevæger/flytter sig under en søgning (regel 7) Søgetid (regel 18) Tidligere var der fem minutter til at finde en tabt bold. Søgetid (regel 18) Tidligere var der fem minutter til at finde en tabt bold. Nu er den maksimale søgetid kun tre minutter. Godt at vide: De fleste bolde blev tidligere fundet inden for tre minutter, og

Læs mere

Skoleturnering for 25 hold. 3 timer fra 9.00 til 12.00

Skoleturnering for 25 hold. 3 timer fra 9.00 til 12.00 Skoleturnering for 2 hold timer fra 9.00 til 12.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud på banerne og Kidsvolley vises. 9.2 Der spilles Kidsvolley

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg Lørdag d. 25. maj 2019 Beach Handball i Glesborg ved Nørre Djurs Hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg

Læs mere

Generelt: Det skal være en god oplevelse for børnene! Det er suverænt dommeren, der bestemmer, og dommeren vil vejlede spillerne, hvor nødvendigt.

Generelt: Det skal være en god oplevelse for børnene! Det er suverænt dommeren, der bestemmer, og dommeren vil vejlede spillerne, hvor nødvendigt. I skemaet nedenfor findes en beskrivelse af de enkelte discipliner. Det er tilladt at deltage i flere discipliner. Generelt: Det skal være en god oplevelse for børnene! Det er suverænt dommeren, der bestemmer,

Læs mere

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER. Opdateret d. 3. maj DTF Turnering

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER. Opdateret d. 3. maj DTF Turnering DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER Opdateret d. 3. maj 2018 DTF Turnering Single 01 Banen 02 Fast tilbehør 03 Bolden 04 Ketsjeren 05 Server og modtager 06 Valg af side og serv 07 Serven 08 Fodfejl 09 Aflevering

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere