DSR-aftale Odense. Filosofi, religion og teologi... 2 TRÆTHED, KEDSOMHED OG LANGSOMHED... 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DSR-aftale Odense. Filosofi, religion og teologi... 2 TRÆTHED, KEDSOMHED OG LANGSOMHED... 2"

Transkript

1 DSR-aftale Odense Filosofi, religion og teologi... 2 TRÆTHED, KEDSOMHED OG LANGSOMHED... 2 ONDSKABENS FILOSOFI... 2 EKSISTENTIEL FILOSOFI OG FÆNOMENOLOGI... 3 Kultur og samfund... 3 NETVÆRKSSAMFUNDET - JEG ER PÅ, ALTSÅ ER JEG... 3 Naturvidenskab... 3 FORBLØFFENDE NATURFÆNOMENER... 3 VORES VAND... 4 Organisation og kommunikation... 4 HIGH PERFORMANCE TEAM... 4 FORANDRINGSPROCESSER... 5 SKRIV KLART... 5 COACHING - TEORI OG VIRKELIGHED. MODUL I... 6 COACHING TEORI OG VIRKELIGHED. MODUL II... 7 COACHING - TEORI OG VIRKELIGHED. MODUL III... 7 KONFLIKTADFÆRD PÅ ARBEJDSPLADSEN - FRA KONFLIKT TIL SAMARBEJDE... 8 DET EFFEKTIVE LEDERTEAM... 9 Psykologi, sundhed og pædagogik... 9 HJERNEN OG LÆRING... 9 KRONISKE SMERTER - BAGGRUND, KOMPLIKATIONER OG BEHANDLING SOCIAL INTELLIGENS PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DET GRÆNSELØSE ARBEJDE FORÆLDRESKAB PÅ TO MATRIKLER ARTROSE/SLIDGIGT INTENSIV MINDFULNESS WEEKEND: LÆR DET, VÆR DET, LEV DET! FLOW OG MEDITATION BLIV EN BEDRE TALER POSITIV PSYKOLOGI MINDFULNESS TAB OG SORG... 14

2 Filosofi, religion og teologi TRÆTHED, KEDSOMHED OG LANGSOMHED Hvorfor har vi det så dårligt, når vi har det så godt? Hvad er det, der gør, at vi ikke bliver tilfredse, selv om vores drømme og længsler går i opfyldelse? Hvorfor er vi ikke lykkelige, når de fleste forudsætninger for at være lykkelige er til stede, men kun lykken mangler? Forelæsningerne tager afsæt i spørgsmål, som kan hægtes op på nogle underlige, tvetydige tilstande, som mange mennesker kender til i vor tid. Livslede, nedstemthed og træthed virker som tungt ørkensand. Sorgen opleves som sorg uden årsag. Tungsindet ses som den skuffende indsigt i alt det, jeg ikke har nået, det der er slået fejl eller blot er en urealistisk drøm. Det påstås, at vi lever i kedsomhedens tidsalder, fordi også kedsomhed en spreder sig som en epidemi, der udvikler erfaring af tomhed og mangel på mening i livet. Kedsomheden skåner ikke noget menneske. Den sætter sig som kedsomhed uden efterklang midt i en stadig mere opfindsom underholdningskultur. Hvordan lærer man kunsten at kede sig, så kedsomhed igen bliver en skabende kraft? Og hvad er det lige den hurtige tid gør med os og vort liv med hinanden? Skal vi vente med at leve vores liv til den dag, hvor vi får tid? Svaret giver sig selv. Eller gør det nu også det, når vi kan se, hvordan hurtighedens dyre pris består i fravær og tab, som igen svækker erindringen om alt det vigtige her i livet. Ved hjælp af tværfaglige indsigter, herunder kulturanalytiske, filosofiske og teologiske, kastes der lys over disse spørgsmål. Dato: 14.11, 11.11, 18.11, Tid: Før pris: 350 kr. DSR-rabat: 175 kr. ONDSKABENS FILOSOFI Ondskaben har altid været et kors for tanken. Hvorfor rammes nogle af ulykker og lidelser? Hvordan kan mennesker gøre hinanden ondt? I en verden præget af humanitære katastrofer, borgerkrige, epidemier og terrorhandlinger, virker ondskaben desværre så aktuel og nærværende som nogensinde før. Hvor kommer den fra? Udspringer den af ond vilje? Skyldes den en brist i menneskets natur eller de omstændigheder det lever under? Kan den være mere banal, en følge af dumhed og vanetænkning, sådan som den tysk -jødiske filosof Hannah Arendt mente om nazisternes forbrydelser? Kan ondskaben forstås som en nødvendig del af et større hele, et middel til eller en ingrediens i det gode, og dermed trods alt retfærdiggøres? Er den en uundgåelig bivirkning af menneskets frihed? Er ondskab forenelig med eksistensen af en god og almægtig Gud? Foredragsrækken vil præsentere ældre og nyere filosofiske syn på det onde og deres betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i. Dato: 1/10, 8/10, 22/10, 29/10, 12/11 Tid: Før pris: 550 kr. DSR-rabat: 275 kr.

3 EKSISTENTIEL FILOSOFI OG FÆNOMENOLOGI Den eksistentielle filosofi og fænomenologi har været en af de dominerende filosofiske retninger inden for de seneste 150 år. Dette skyldes bl.a., at det moderne menneske bliver nødt til at forholde sig til sig selv og det uvisse i tilværelsen. Derfor har en del af filosofien også sat sig for at spørge til menneskets konkrete eksistens og oplevelse af virkeligheden. Hvad er meningen med livet, og hvilken betydning har uvisheden, døden, valget og friheden? Kurset tager kursisterne med på en rejse gennem den eksistentielle filosofis og fænomenologis landskab: Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche, Karl Jaspers, Albert Camus, Martin Heidegger, Jean-Paul Sartre, Maurice Merleau-Ponty, Martin Buber og Emmanuel Levinas. Dato: 22.08, Tid: 10:00-16:00 Pris: 650 kr. DSR-rabat: 325 kr. Kultur og samfund NETVÆRKSSAMFUNDET - JEG ER PÅ, ALTSÅ ER JEG "Jeg er på, altså er jeg!" Denne omskrivning af Descartes berømte ord er mantraet for det moderne netværksindivid. På dette dagsseminar dissekeres og udforskes begrebet 'at netværke'. Med udgangspunkt i den seneste netværksteori gennemgås netværksindividets oprindelse, identitetsdannelse og fællesskabsformer. Hvad er forskellen på en digitalt indfødt og en digital immigrant? Bringer den moderne netværksteknologi os tættere sammen eller længere væk fra hinanden? Og hvad betyder netværksrevolutionen for vores samfund og ikke mindst vores demokrati - er der tale om en demokratisk revolution eller nærmer vi os måske sna rere demokratiets undergang? Alle disse spørgsmål og meget mere til kan du få svar på i løbet af dette foredrag om netværkssamfundets dynamikker, fællesskaber og individer. Dato: Tid: 10:00-14:00 Pris: 250 kr. DSR-rabat: 125 kr Naturvidenskab FORBLØFFENDE NATURFÆNOMENER Hvordan finder fugle vej fra Danmark til Sahara? På hvilke fysiologiske punkter er dyrene os mennesker overlegne? Og hvad kan vi lære af de små flittige myrer, hvis samlede vægt er langt større end alle menneskers vægt tilsammen?

4 Naturen er fyldt med fantastiske fænomener, der giver anledning til forbløffelse, forundring og fascination. Og naturen er også en ufattelig stor og værdifuld kilde til inspiration og rummer mange eksempler på ekstrem performance. Lad fem forskere give dig store øjne og måbende mund, når de belyser nogle af naturens genialiteter, og hør eksempler på hvordan vi bruger naturen som inspirationskilde - fx hvordan et lille frø gav inspiration til Velcrolukkemekanismen. Dato: 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11 Tid: 18:00-19:45 Pris: 550kr. DSR-rabat: 275 kr. VORES VAND Vi tager normalt vand for givet og som det simpleste og mest naturlige af alle stoffer. Men faktisk har vand nogle helt usædvanlige egenskaber, som udgør vores livsgrundlag. I denne helt specielle foredragsrække får du indsigt i vandets hemmeligheder og svar på spørgsmål som: hvorfor er vand så særegent: hvorfor er vand afgørende for alt liv, som vi kender det; hvordan skaffer vi rent drikkevand; og hvad betyder vand for vejr og klima. Dato: 17.11, 24.11, 01.12, Tid: 17:30-19:15 Pris: 450 kr. DSR-rabat: 225 kr. Organisation og kommunikation HIGH PERFORMANCE TEAM På arbejdspladser og i mange stillinger stillers der krav om, at medarbejderne skal kunne arbejde i teams, grupper og projekter. Et velfungerende team opstår dog ikke af sig selv. Der er mange styrker, facetter og holdninger, som vi skal have viden om, og vi skal være opmærksomme på, hvorvidt disse er til stede, før at fundamentet for et high performance team er skabt. Definition af high performance team stammer fra Jon R. Katzenbach og Gouglas K. Smith (1993), som bakkes op af nyere studier fra Gallup og Marcus Buckingham (2008) På kurset kommer vi omkring flg. emner: Hvordan kommer vi fra arbejdsgruppe til high performance team? Og hvordan er performance contra teameffektiviteten på rejsen? Hvilke faser og udvikling gennemgår det stærke team? Vi kigger på typiske udviklingsfaser i teams, og hvordan performance er i et teams livsfaser.

5 Hvad er kendetegnende ved et stærkt team? Her tager vi afsæt i Martin Seligmann definition af de 24 styrker hentet fra den positive psykologi. Hvilken betydning har et teams pe rformance sat i forhold til, hvor meget de enkelte teammedlemmers styrker er sat i spil? Hvordan identificeres såvel det enkelte teammedlems som teamets samlede styrker? Alle deltagere vil opnå større bevidsthed, viden og indsigt i egne og potentielle teamets styrker og behov Hvilke forskelle og faktorer skal være til stede i sammensætningen af et team? Udover styrkerne fra den positive psykologi er faglige, personlige forskelle og roller vigtige ingredienser til det stærke team. Det får du på kurset High Performance Team: Sikkerhed i at arbejde med og i teams, - med succes Større viden om kompleksiteten i teams Konkrete modeller og værktøjer du kan overføre direkte til brug i hverdagen. Bevidsthed omkring faglige, personlige, holdningsmæssige forskelle. Kortlægning af egne styrker. Forskelle i forhold til foretrukken rolle i teamet Dato: 07.12, Tid: 09:00-16:00 Pris: 3000 kr. DSR-rabat: 1500 kr. FORANDRINGSPROCESSER Aftenens tema fokuserer på hvilke individuelle faktorer der er hensigtsmæssige for medarbejdere at besidde for at komme igennem forandringsprocesser. Her tages der udgangspunkt i faktorer som kan udvikles på, så man som chef/leder eller medarbejder kan have nogle indsatsområder der kan sty rkes for at man kommer bedre igennem forandringer. Udgangspunktet her er så lidt drejet fra egentlige forandringsprocesser, til hvordan individer agerer i disse. Dato: Tid: 19:00-20:45 Pris: 150 kr. DSR-rabat: 75 kr. SKRIV KLART Hvordan skriver du en tekst, andre har lyst til at læse? Dit budskab skal være klart og det skal dit sprog også. Gennem udvalgte metoder, eksempler og småøvelser får du en konkret værktøjskasse, som du kan bruge, lige fra du sætter dig foran den tomme computerskærm, til du afleverer en færdig tekst. Hvad skal du overveje, før du skriver? Hvordan opbygger du din tekst? Hvilke krav skal du stille til de ord og sætninger, du bruger?

6 Forløbet henvender sig til alle, som har lyst til at skrive mere levende faglige tekster. Dagen er tilrettelagt, så du selv skal lave øvelser og afprøve skrivetips i løbet af dagen. Dato: Tid: 09:00-15:00. Pris: 950 kr. DSR-rabat: 475 kr. COACHING - TEORI OG VIRKELIGHED. MODUL I Coaching er en effektiv metode til at skabe motivation, læring og ejerskab. Ledere, rådgivere, vejledere, sygeplejersker, folkeskolelærere ja stort set alle, der arbejder med mennesker forventes at være i stand til at coache. Men hvad betyder det egentlig? Coaching handler om at skabe effektive og udviklende samtaler, - om at få fuldt udbytte af sit eget og andres fulde potentiale. Med den rigtige tilgang vil du opleve, at dine kollegaer, medarbejdere, borgere, studerende m.v. bliver mere selvledende, forandringsparate og motiverede. Det resulterer i forbedrede præstationer og en optimeret anvendelse af færdigheder og ressourcer. Kurserne er for dig, der vil have de coachende værktøjer ind under huden og bruge d em konkret i din hverdag. Alle der i dagligdagen har til opgave at lede, undervise, motivere eller udvikle medarbejdere/mennesker kan med fordel deltage. Med afsæt i en tilgang til coaching baseret på positiv psykologi præsenteres grundlæggende teorier og metoder samt systemiske og anerkendende teknikker, der udvikler dine coachingfærdigheder. Igennem progressivt opbyggede modulerne oparbejderes der viden og færdigheder i coaching og en forståelse for hvordan coachingens kommunikative færdigheder, giver dig en større gennemslagskraft.dét, du lærer her, skal gøre en forskel. Det sker når teorien bliver til praksis nær virkelighed. Metoder og værktøjer virker og bliver effektive, når de bliver til mere end blot ord. Dagene forløber derfor som en vekselvirknin g mellem oplæg, refleksion og konkrete øvelser, der demonstrerer coaching i teori og praksis, og som giver dig indsigt i coachingens mange muligheder. Ovenstående kursusrække er endvidere adgangsgivende til deltagelse på en speciel opbygget ICI coachuddannelse med afsluttende international certificering. Læs mere på Indhold modul I: Hvad er coaching? Og hvad forskellen på coaching og andre ledelsesværktøjer? Betydningen af vores forskelligartede måde, at opfatte verdenen på. Coachingens filosofi, teori og grundlæggende arbejdsprincipper Konkrete færdigheder til at coache. Coachingroller Spørgeteknikker Coaching strukturen Værdier og visioner Coaching kompetencer Feed back Dato: 24.09, Tid: 09:00-16:00 Pris: 3000 kr. DSR-rabat: 1500 kr.

7 COACHING TEORI OG VIRKELIGHED. MODUL II Coaching II er en forsættelse af coaching I, og vil give en dybere indsigts i coaching elem enterne med fokus på at deltagerne bliver i stand til at omsætte teori til praksisnær handling. På dette kursus vil vi arbejde med overbevisninger, begrænsende tanker samt uhensigtsmæssige mønstre og se på hvilken betydning det har at få identificeret disse, før man kan begynde at ændre dem. Vi vil tillige udarbejde en handlingsplan for vores egne langsigtede mål/drøm, kigge på motivationen for at nå disse samt sætte fokus på hvad der er rigtige spørgsmål i coaching sammenhæng. Vi fortsætter den intensiv e praktiske træning fra det foregående kursus. Medbring igen gode emner fra din egen virkelighed, som kan være genstand for den gensidige coaching. Medbring tillige også materialet fra coaching I. Yderligere relevant materiale vil blive tilsendt inden kurset samt udleveret på selve kurset. På modul II får du: Forståelse for hvordan coaching fremmer bevidstheden, dermed styrker beslutningen og leder til de ønskede forandringer. Viden, indsigt og forståelse for hvilken betydning det har at kunne motivere sine kollegaer, medarbejdere, elever, patienter m.m., samt hvordan. En udfordring ved at skulle se på dine egne mere ukendte adfærdsmønstre, som samtidig for omverdenen ofte er meget åbenlys. Oprigtig forståelse for hvilket uudnyttet potentiale og ressourcer der ligger i at kunne bruge forskelligheder i en coachende tilgang. Indsigt i hvilken betydning det har for dine omgivelser, hvordan dit billede af og din tilgang til dem er. Udarbejdet dit personlige 10 års samt, samt planlagt delmålene og vejen dertil. Flere du nye erfaringer ud fra konkrete oplevelser som ikke kun er foregået på det tankemæssige plan, men blevet ført ud i praksis Mere træning, både ud fra modeller samt free style coaching med konstruktiv feed back Dato: 20.10, Tid: 09:00-16:00. Pris: 3000 kr. DSR-rabat: 1500 kr. COACHING - TEORI OG VIRKELIGHED. MODUL III Coaching III er et intensivt forsættelseskursus, som bygger på den viden og erfaring med forskellige coachingredskaber, som du har fået på Folkeuniversitetets coachingkursus I og II. Coaching handler om at udvikle en kultur, hvor ledere og medarbejdere i fællesskab og individuelt fremmer en løsningsorienteret og fremadrettet vinderkultur og mindsker en problemorienteret og reaktiv "find fem fejl"- mentalitet. Med udgangspunkt i det, der fungerer i organisationen, på arbejdspladsen, samt at ledere og medarbejdere i fællesskab indeholder nøglen til at skabe positiv udvikling, handler det om at undersøge, hvad der fungerer bedst og systematisk arbejde med at sprede "best practice". Derudover at udvikle ambitiøse og realistiske forventninger til fremtiden og iværksætte handlinger, der sikrer, at forventninger bliver til virkelighed. Coaching skaber på den måde en effektiv og resultatorienteret læring med ægte engagement. På kurset vil der blive endnu mere fokus på træningsdelen, således at I får teknikkerne og tilgangen mere ind under huden.

8 Temaer som vi vil arbejde dybere med er bl.a. værdier og overbevisninger, som er nogle af de kraftigste værktøjer til at fremme motivationen. Dato: 09.11, Tid: 09:00-16:00. Pris: 3000 kr. DSR-rabat: 1500 KONFLIKTADFÆRD PÅ ARBEJDSPLADSEN - FRA KONFLIKT TIL SAMARBEJDE Konflikter på arbejdspladsen er uundgåelige og kan ses som et advarselssignal om, at en kollega, medarbejder eller bruger har nogle uopfyldte behov. Det kan være behovet for anerkendelse, respekt eller inddragelse. Hvis der ikke bliver taget hånd om behovet kan konflikten tage til som en tornado, der suger alt til sig på sin vej gennem arbejdspladsen. Hvis vi omvendt håndtere konflikten med en mæglende tilgang, kan vi blive en hel del klogere på os selv og hinanden. I tilspidsede situationer har vi ofte et ikke-bevidst reaktionsmønster, vi tyr til. Måske er vi tilbøjelige til at undvige, søge kompromis eller samarbejde. Hvordan vi reagerer, afhænger i høj grad af konfliktkulturen på arbejdspladsen. I en kamporienteret konfliktkultur vil medarbejdere typisk nære mistro og mistillid til h inanden, hvorimod medarbejdere i en samarbejdende konfliktkultur vil være mere tilbøjelige til at tænke nyt og tage medansvar. Det er afgørende parametre for medarbejdernes arbejdsglæde og i sidste ende for organisations vækst og udvikling. På kurset tager vi fat på konflikter i arbejdslivet. Du får svar på centrale spørgsmål som: Hvad kendetegner en konflikt? Hvilken konfliktkultur skaber hvilken type arbejdsplads? Hvordan kan jeg selv blive bedre til at håndtere konflikter med en mæglende tilgang? Og hvordan kan jeg hjælpe andre ud af tilspidsede situationer? Omdrejningspunktet er: Grundlæggende konfliktforståelse Strategier til at møde konflikter Kendetegn for arbejdspladser med forskellige konfliktstrategier Sammenhænge mellem konflikter, udvikling og opfindsomhed Forudsætninger for samarbejdet Tillidens betydning Metoder til at skabe en samarbejdende konfliktkultur ABC til konflikthåndtering en praktisk guide Dato: Tid: 09:30-18:00. Pris: 1500 kr. DSR-rabat: 750 kr.

9 DET EFFEKTIVE LEDERTEAM Forskning viser, at lederteam kan være som oliefelter: kæmpe ressourcer, men også kæmpe ressourcespild. Og desværre oftest det sidstnævnte. Det skyldes at lederteam ikke formår at håndtere uenigheder og konflikter uden at det går ud over sammenhængskraften. Kompleksiteten og forandringshastigheden gør det svært for én leder, at udstikke kursen for organisationen og sikre, at den bliver fulgt. Det er nødvendigt med tværgående samarbejde i og mellem organisationer. Eksempelvis på sygehuse, hvor samarbejdet mellem læger, forskere, sygeplejersker, radiologer m.m. er afgørende. Eller skoler hvor behovet for samarbejde mellem lærere og pædagoger er blevet større. Lederteamet er afgørende i forhold til at skabe kurs, sammenhæng og fælles forpligtigelse på helheden. Når vi skeler til den nyeste internationale forskning indenfor feltet, så peges der på at den den danske litteratur om udvikling af lederteams med primært fokus på teamets kommunikation, konflikter, tillid, samspil mm. er forkert! På kurset præsenteres en model, der indfanger de faktorer, som skal være til stede for at udvikle effektive lederteam. Konkret rettes opmærksomheden bla. mod teamets forudsætning er, herunder at de har et klart formål som team og arbejder med de korrekte sager på møder. Desuden skal det enkelte medlem have noget ud af at være en del af teamet, heri indbefattet at opleve, at medlemskabet af teamet bidrager til trivsel, motivation, læring og udvikling i sin ledelse. Dato: Tid: 17:30-19:15. Pris: 175 kr. DSR-rabat: 87,50 kr. Psykologi, sundhed og pædagogik HJERNEN OG LÆRING Ingen er i tvivl om, at læring sker i hjernen og med hjernen, men hvad ved vi egentlig om det, der går for sig i hjernekisten? Det nye forskningsfelt Mind, Brain and Education er vokset frem gennem de seneste år i et samspil mellem pædagogik, psykologi og neurovidenskab. Vi har nu en mere konkret viden om helt bas ale hjerneprocesser i læringen, og den viden kan udnyttes af både undervisere og studerende: underviseren i tilrettelæggelsen og afviklingen af undervisningen, den studerende i tilgangen til studierne og valget af studieteknikker. Samtidig kan vi aflive de såkaldte neuromyter, dvs. fejlagtige opfattelser af, hvad der sker i hjernen, og undervisningsteknikker der er afledt af dem (fx Mozart-effekten). Forelæsningen bygger på Ole Lauridsens bog Fokus på hjernen og læring der udkommer i foråret Den giver først en helt basal indføring i hjernens anatomi og funktionsmåde under en læringssynsvinkel, og så rettes blikket mod praksis: Der introduceres en enkel model der kan guide undervisere og studerende i en række valg af undervisningsformer/studieteknikker, der fører frem til det helt centrale i læringen opmærksomhed, motivation og opbygning af viden. Dato: Tid: 16:00-21:00

10 Pris: 300 kr. DSR-rabat: 150 kr. KRONISKE SMERTER - BAGGRUND, KOMPLIKATIONER OG BEHANDLING Smerter er kroppens advarselssignal om truende vævsskade. 20% af den voksne danske befolkning har kroniske smerter. I disse tilfælde er der ikke længere tale om en overhængende fare. Til gengæld tilstøder der for en dels vedkommende komplikationer såsom kognitive forstyrrelser, påvirket nattesøvn og sociale følger. Den gængse smertebehandling slår sjældent til og der skal en langt mere helhedsorienteret og tværfaglig indsats til. Kom med når vi i Samarbejde med Smertecenter Syd sætter fokus på kroniske smerter. På denne temaaften vil baggrund, komplikationer og behandling af kroniske smerter blive belyst ud fra en bio - psyko-social tilgang. Temaaftenen henvender sig både alle med interesse for området, og vil også være relevant for personer der arbejder med smerteramte indenfor sundheds- og socialvæsenet. Underviserne er personale fra Smertecenter Syd. Prisen er inklusiv sandwich og vand. Program: Intro - Specialeansvarlig overlæge Gitte Handberg Biologi og behandling - Læge ph.d. Laila Bendix Spisepause Psykosociale følger - Socialrådgiver Rudy Jan Bjørn-Døssing Pause Psykologiske følger og behandling - Aut. psykolog Mariann Kreiss Politisk perspektivering - Specialeansvarlig overlæge Gitte Handberg Dato: Tid: 17:30-21:00 Pris: 350 kr. DSR-rabat: 175 kr. SOCIAL INTELLIGENS Nyere hjerneforskning og opdagelsen af hjernens spejlneuroner, der imiterer en lang række menneskelige udtryk, viser at vi er skabt til at være sociale. Vore hjerner fungerer synkront og følelser, positive som negative, spreder sig som en virus fra den ene til den anden via spejlneuronerne, som nogle forskere kalder psykologiens svar på DNA. Uden spejlneuroner ingen empati og intuition.

11 I møder med andre mennesker genskaber hjernen det, der sker i den anden. Det betyder, vi kan påvirke hjernen, følelser, hormoner og dermed kroppen hos hinanden. På kurset vil vi se på: Når spejlneuroner slår bro mellem hjerner Relationernes skjulte indvirkning Læring gennem imitation Hvorfor socialt intelligente mennesker skaber bedre resultater Nærvær i møder og samtaler Intuitiv og tavs kommunikation Udvikling og træning af social intelligens Teori U som en mulig ramme for at skabe mere sociale intelligens i arbejdslivet Hvad kan du/vi gøre så der skabes mere samspil, resonans og nærvær? Vi vil veksle mellem oplæg og dialog, teori og praksis, øvelser og refleksion. Kurset er for alle og kræver ingen særlige forudsætninger. Læs mere om underviseren: Prisen er inkl. kaffe og kage. Frokost for egen regning. Kantinen på SDU er åben til kl Dato: Tid: 10:00-16:00 Pris: 380 kr. DSR-rabat: 190 kr. PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DET GRÆNSELØSE ARBEJDE Det grænseløse arbejde er en arbejdsform, som breder sig på det danske arbejdsmarked. I det grænseløse arbejde bestemmes langt de fleste arbejdsforhold af medarbejderen selv. F.eks. forventes det, at medarbejderen selv styrer arbejdstid, selv vælger, hvor og hvornår arbejdet skal udføres, og selv står inde for udførelsen og kvaliteten af arbejdet. Det grænseløse arbejde er derfor i høj grad karakteriseret af selvledelse. Men hvad betyder det grænseløse arbejde og den høje grad af selvledelse for medarbejdernes trivsel i deres arbejdsliv? Forelæsningen vil introducere deltagerne til diskussionen om det grænseløse arbejde og gå i dybden med både teoretiske og praktiske perspektiver på, hvad den grænseløse arbejdsform betyder for medarbejdernes oplevelse af motivation og stress. Dato: Tid: 17:00-19:45 Pris: 150 kr. DSR-rabat: 75 kr. FORÆLDRESKAB PÅ TO MATRIKLER Denne dag henvender sig til jer, der efter at have været samboende ægtefæller eller kærester ønsker at gå fra hinanden, men fortsætte som forældre med fælles forældreansvar. Hvad siger forskningen om, hvad børn har brug for, når familien brydes op? Hvordan sik rer I et fortsat respektfuldt fælles forældreskab med fokus på børnenes behov? Hvordan kan I kommunikere, når sårede følelser og tidligere konflikter er en del af virkeligheden? Hvordan kan I selv tage vare på uenighederne, så I undgår at statsforvaltningen eller advokater skal træffe afgørelser omkring jer, jeres børn og forældreskab?

12 Kom og vær med til en aften, som giver jer redskaber til at fortsætte et respektfuldt forældreskab i en ny virkelighed. Dato: Tid: 17:30-20:00 Pris: 200 kr. DSR-rabat: 100 kr. ARTROSE/SLIDGIGT Mange hundredetusinde midaldrende og ældre danskere oplever at smerter fra knæ og hofte påvirker deres fysiske funktion, humør, arbejdsliv og fritid. De seneste 20 år har forskningen indenfor artrose (slidgigt) taget gevaldige skridt fremad, og fra vores tidligere afventende holdning, og hvor den eneste behandling var at skifte leddet ud, når det var helt slidt ned, har vi i dag gode resultater med at sætte ind med behandling tidligt i forløbet. Og der er meget du kan gøre selv. Denne aften bliver du opdateret på hvad artrose egentlig er, og de forskellige ikke-kirurgiske og kirurgiske behandlinger som forskningen viser virker. I løbet af aftenen vil forelæserne komme ind på følgende problemstillinger: Hvad er artrose? Behandlingspyramiden til artrose. Tilgang til moderne artrosebehandling Uddannelse og træning som artrosebehandling, GLA:D. Virker det? Kirurgi. Hvor godt virker det, og findes der risici? Dato: Tid: 18:00-19:45 Pris: 150 kr. DSR-rabat: 75 kr. INTENSIV MINDFULNESS WEEKEND: LÆR DET, VÆR DET, LEV DET! Du kan fint følge forelæsninger eller selv læse om Mindfulness, men du kan ikke læse dig til det. At tilegne sig Mindfulness kræver en særlig vejledning, som gives på kurset, så du efterfølgende kan praktisere Mindfulness. Fysisk form er godt, men det er ligeså vigtigt at være mentalt klædt på til at klare udfordringer og livsstilsgener som stress, angst, bekymring, mismod og følelsen af me ningsløshed. Hertil er Mindfulness et dokumenteret og effektivt værktøj, som anvendes inden for sundhedssektoren, arbejds - og erhvervslivet, idræt, coaching og selvudvikling. Mindfulness-træning kan blive et fundament i dit liv og fremkalder ro, balance, harmoni, afklaring og sundhed. At anvende Mindfulness er mentalhygiejne på højt niveau, så velvære, kreative og intuitive ressourcer aktiveres og udvikles. I forløbet gennemgås teorier og resultater samt grundregler for udarbejdelse af virksomme træningsprogrammer. Dato: 24.10, Tid: 10:00-16:00

13 Pris: 750 kr. DSR-rabat: 375 kr. FLOW OG MEDITATION Flowtilstande og meditation anses for to af de mest effektive værktøjer inden for positiv psykologi til at skabe varige positive tilstande. Det gælder eksempelvis engagement, tilfredshed, indre motivation, arbejds - og livsglæde samt mental og fysisk sundhed. Forskning dokumenterer i stigende grad disse effekter. Men hvad er flow egentligt? Hvilke fordele er der forbundet med at være i flow, og hvordan kan man konkret bringe sig selv mere i flow i hverdagen, både på arbejdet og privat? Og hvad er meditation i forhold til flowtilstande? Hvilke forskelle er der på forskellige meditationsformer hvad karakteriserer for eksempel hjertemeditation, og hvorfor er forskningen begyndt at interessere sig så meget for denne særlige meditationsform? Dyk ned i den nyeste forskning, og få konkrete værktøjer til arbejdet med flow og meditation. Bliv også præsenteret for HeartMaths elektroniske meditationsudstyr, der bruges til hjertemeditation. Undervisere: Lektor i uddannelsesforskning Frans Ørsted Andersen, Aarhus Universitet og HR - udviklingskonsulent og erhvervscoach Malene Mygind Dato: Tid: 17:00-21:00 Pris: 350 kr. DSR-rabat: 175 kr. BLIV EN BEDRE TALER Overvejer du nogensinde, hvilke signaler du udsender, når du står foran en forsamling? Stemmer signalerne overens med det, du ønsker at udstråle og med dine budskaber? På dette kursus får du den nyeste viden og effektive værktøjer til at give dine mundtlige præsentationer et løft, der giver lytterne et indtryk af dig som en kompetent fagperson og et troværdigt menneske, der står inde for det, du siger. Kurset stiller skarpt på den personlige kommunikation i mundtlige præsentationer. Gennem emner som stemmeføring, håndtering af nerver, kropssprog, disposition og struktur sætter vi fokus på det, der skal til, for at du bliver en overbevisende taler med personlig gennemslagskraft. Prisen er inkl. kaffe og kage. Frokost for egen regning. Kantinen på SDU er åben til kl Dato: Tid: 10:00-16:00 Pris: 380 kr. DSR-rabat: 190 kr. POSITIV PSYKOLOGI Positiv psykologi sætter fokus på at fremme glæde, trivsel, lykke og det gode liv. Med andre ord fokuserer positiv psykologi på de situationer, hvor mennesket har det bedst og anvender dets ressourcer mest

14 konstruktivt og optimalt. Det er i erkendelse af, at psykologien i mange år har fokuseret på de tilfælde hvor tingene går galt bl.a. udviklingsforstyrrelser, personlige problemer og psykiske sygdomme og at psykologien har underprioriteret positive fænomener. Bliv introduceret til den positive psykologi, og få indblik i de grundlæggende teorier, metoder og resultater inden for forskningsfeltet samt nogle af de sammenhænge, hvor den positive psykologi kan inddrages. Anbefalet litteratur: Positiv psykologi (Hans Reitzels Forlag 2008) og Positiv psykologi positiv pædagogik (Psykologisk Forlag 2008). Dato: 23.09, 30.09, 08.10, 22.10, Tid: 18:00-19:45 Pris: 550 kr. DSR-rabat: 275 kr. MINDFULNESS Interessen for mindfulness er i de seneste år blomstret op, men konceptet og teknikkerne har været kendt i buddhismen gennem mere end to et halvt tusind år. Så hvad kan mindfulness tilbyde nutidens mennesker? Hvad er mindfulness egentlig? Hvor og hvornår kan det bruges? Og hvad ved man reelt om mindfulness i teori, forskning og praksis? Få indsigt i forskeres viden om mindfulness. Mindfulness handler om evnen til bevidst nærvær. At arbejde med mindfulness betyder, at man observerer og oplever tanker, følelser og kropslige fornemmel ser uden at vurdere dem. I en tid præget af forandring, effektivitet og stress, samt konstant kontakt med mange mennesker gennem mail, mobil og sociale medier, kan det være en stor udfordring at være nærværende. Men evnen kan trænes og være et middel til stresshåndtering, forebyggelse af depression og forbedring af livskvalitet, relationer og samarbejde. Dato: 23.09, 30.09, 07.10, 21.10, 28.10, Tid: 18:00-19:45 Pris: 650 kr. DSR-rabat: 325 kr. TAB OG SORG Sorg er blevet kaldt kærlighedens og tilknytningens dyreste pris. Det er ikke til at slippe af med den sorg, som kærligheden udgør, for sorg og livshistorie kan ikke adskilles. Mennesket kan komme i en situation, hvor man mister én, man ikke kan tåle at miste. I denne situation bliver man påtvunget en sorg og et livslangt sorgforløb. Sorgen bærer mange ansigter, og dens konsekvenser opleves forskelligt. Når det store vemod ved død og tab sætter ind, ser meget i livet anderledes ud. Den gamle erkendelse, at 'kunsten er lang, livet er kort' får et insisterende liv. Forelæsningerne præsenterer tværfaglige perspektiver på sorgen ved adskillelse og død, sorgteori, sorgproces samt kunst og æstetik i sorgen. Desunden en række temaer under eksistentiel omsorg, sorginterv ention og medvandring i sorgens landskab. Tværfagligheden består primært i indsigter fra kultur - og kunstanalyse, eksistensfilosofi, psykologi og teologi. Dato: 15.09, 22.09, Tid: 18:30-20:15

15 Pris: 350 kr. DSR-rabat: 175 kr.

DSR-aftale Kolding. Åbningsforelæsning... 2. Filosofi, religion og teologi... 2. Historie og samfund... 3

DSR-aftale Kolding. Åbningsforelæsning... 2. Filosofi, religion og teologi... 2. Historie og samfund... 3 DSR-aftale Kolding Åbningsforelæsning... 2 FOLK OG FRIHED - TID TIL 2 STORE TÆNKEPAUSER...2 Filosofi, religion og teologi... 2 TRÆTHED, KEDSOMHED OG LANGSOMHED...2 Historie og samfund... 3 NETVÆRKSSAMFUNDET

Læs mere

DSR Esbjerg foråret 2016

DSR Esbjerg foråret 2016 DSR Esbjerg foråret 2016 Indhold COACHING (I)... 2 COACHING (II)... 2 COACHING (III)... 3 HIGH PERFORMANCE TEAM... 3 STRESSHÅNDTERING OG FOREBYGGELSE... 4 MEDIATION OG KONFLIKTFOREBYGGELSE... 4 NUDGING...

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

DSR-aftale - Esbjerg

DSR-aftale - Esbjerg DSR-aftale - Esbjerg Historie og åbningsforelæsning... 2 SOCIAL MOBILITET...2 Kommunikation og organisation... 2 COACHING (1)... 2 COACHING (2)... 3 COACHING (3)... 4 DET DANSKE SPROG ER MODERSMÅLET I

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

RESSOURCE KONSULENTER

RESSOURCE KONSULENTER RESSOURCE KONSULENTER Projekt sundhed på arbejdsmarked Formål med projektet Projektets overordnede formål er at borgere som er sygdomsramte pga stress, angst, depression vender tilbage på arbejdsmarkedet

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Salutogenese & Mindfulness

Salutogenese & Mindfulness Salutogenese & Mindfulness Nyt spændende kursus med Chris Norre & Peter Thybo Mindbusiness.dk Salutogenese & Mindfulness Præsentation af kursusholderne Chris Norre Uddannet filosof i bevidsthedsfilosofi

Læs mere

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING COACHUDDANNELSE CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING En STYRKEBASERET coachuddannelse der udvikler dit indre LEDERSKAB & DIG som PROFESSIONEL COACH ICF AKKREDITERET Jeg

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB Modul 1 Effektiv kommunikation og personlig gennemslagskraft På modul 1 får deltagerne mulighed for at professionalisere deres formidlingsevner

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren

Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: 1. juli 2013 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com.

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

UDVIKLING LÆRING COACHING

UDVIKLING LÆRING COACHING BJ UDVIKLING LÆRING COACHING Eksempler på kurser Kursus nr. 0100 Kursus nr. 0200 Kursus nr. 0300 Kursus nr. 0400 Kursus nr. 0500 Kursus nr. 0600 Kursus nr. 0700 Kursus nr. 0800 Kursus nr. 0900 Kursus nr.

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

Mindfulness i pædagogikken

Mindfulness i pædagogikken Mindfulness i pædagogikken Et praksisrettet og forskningsunderbygget kursus for undervisere og vejledere, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden 25.11-26.11.2013 Generator kurser og konferencer

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN Opstillingsmetoden er et unikt redskab, der er blevet integreret i Nordahl Coaching ApS til mønsterbrud for unge og voksne dels ved individuelle

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Stress specialist & Foredragsholder

Stress specialist & Foredragsholder Stress specialist & Foredragsholder Mit mål er at give ledere og medarbejdere den bedste viden til, at håndtere og forebygge en sygemelding med stress. En sygemelding med stress har både en stor menneskelig

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Cirkelsamtale og konfliktmægling - en udviklingsfremmende tilgang

Cirkelsamtale og konfliktmægling - en udviklingsfremmende tilgang Cirkelsamtale og konfliktmægling - en udviklingsfremmende tilgang Et kursus i forebyggelse og håndtering af uhensigtsmæssig adfærd og konflikter, samt udvikling af ikke-kognitive kompetencer i arbejdet

Læs mere

Stressmetoden A.K.T.I.V

Stressmetoden A.K.T.I.V Stressmetoden A.K.T.I.V Ekspertmodellen til din vej ud af stress Har du ligesom så mange andre fået stress? Føler du dig ofte stresset og har svært ved, at få din dagligdag til at hænge sammen? Har du

Læs mere

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk - et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk Hvem er vi? Foreningen Smertetærskel er en frivillig social forening. Vores forening består af en

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Pathfinder. intensive. en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter

Pathfinder. intensive. en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter Pathfinder intensive en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter 2 // Pathfinder INTENSIVE Få et kraftfuldt indspark til dit projekt, din karriere eller din personlige udvikling. Deltag

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje 2005 Will-management er et halvårligt selvudviklingsforløb med fokus på anvendelse af den stærke, den gode og den intelligente vilje. I løbet af fire moduler

Læs mere

Mette Vesterager Ledelsesrådgiver & Executive Coach

Mette Vesterager Ledelsesrådgiver & Executive Coach EKSISTENTIEL LEDELSE VEJEN TIL ET STÆRKERE PERSONLIGT LEDERSKAB COK Personalepolitisk Dag 2019 Mette Vesterager Ledelsesrådgiver & Executive Coach MIN BAGGRUND Jeg har over 15 års erfaring med ledelse.

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: Senest 30. juni 2014 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com. Modul

Læs mere

DSR Kolding forå ret 2016

DSR Kolding forå ret 2016 DSR Kolding forå ret 2016 Indhold PSYKOLOGI OG SUNDHED... 1 MINDFULNESS WEEKEND... 2 POSITIV PSYKOLOGI... 2 SOCIAL INTELLIGENS... 2 SAMSKABELSE... 3 DET GODE LIV 60+... 3 ARBEJDSPLADSEN SOM SUNDHEDSARENA....

Læs mere

Trivselsrådgiver uddannelsen

Trivselsrådgiver uddannelsen Trivselsrådgiver uddannelsen En trivselsrådgiver er en resurseperson i organisationen, som kan udspørge, opsamle og formidle viden om trivsel. Rådgiveren er ikke behandler, terapeut eller proceskonsulent.

Læs mere

FÆLLES FOR alle kurserne

FÆLLES FOR alle kurserne FÆLLES FOR alle kurserne Kursussted Sognegården v. Ølby Kirke Ølby Center 79-81 4600 Køge Yderligere information Læs mere på Køge Kommunes hjemmeside www.koege.dk/patient og på www.patientuddannelse.info

Læs mere

håndtere stress lær at og skab trivsel stress- og trivselsvejlederuddannelsen på organisationsledelsesafdelingsog individniveau

håndtere stress lær at og skab trivsel stress- og trivselsvejlederuddannelsen på organisationsledelsesafdelingsog individniveau [ fra stress til trivsel ] lær at håndtere stress og skab trivsel på organisationsledelsesafdelingsog individniveau stress- og trivselsvejlederuddannelsen center for stress og trivsel aps STRESS- OG TRIVSELSVEJLEDERUDDANNELSEN

Læs mere

Positiv psykologi og lederskab

Positiv psykologi og lederskab Positiv psykologi og lederskab Trivsel, arbejdsglæde og bedre præstationer Positiv psykologi skyller i disse år ind over landet. Den lærende organisation, systemisk tænkning, Neuro Linqvistisk Programmering,

Læs mere

Mindful Self- Compassion

Mindful Self- Compassion Mindful Self- Compassion Et evidensbaseret træningsprogram til professionelle omsorgsgivere Professionel træning i mindful selv-medfølelse gør dig bedre til at navigere i en kompleks hverdag, ved at mindske

Læs mere

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ LÆR UNGE AT FINDE DEN INDRE RO KURSUSCENTER BROGAARDEN APRIL/MAJ 2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ Lær

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Retreat Juni 2017

Retreat Juni 2017 Retreat 8.-11. Juni 2017 Et intenst retreat i naturen med træning i mindfulness, nærvær og personligt lederskab med Roxana Kia og Lars Lundbye Styrk dit overskud Forny din energi Træn dit fokus I den amerikansk-indianske

Læs mere

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ...

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... Indhold COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... 4 Hovedkonklusioner fra Coaching Analysen 2004/05... 5 INTRODUKTION TIL COACHING... 6 Coaching i ledelse... 7 Hvor og hvornår er coaching relevant?... 8 Former

Læs mere

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE GRUNDUDDANNELSE AMUi LEDELSE KursusCentrets Grunduddannelse I Ledelse er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 16 dage fordelt over et halvt år og baseret på AMU. Vi bestræber os på løbende at matche

Læs mere

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab LEDERSKABETS ESSENS LEDERSKAB MED BEVIDSTHED, EMPATI OG KANT. PERSONLIGT LEDERSKAB 0G UDVIKLING GENNEM FØLELSESMÆSSIG INTELLIGENS & SOCIAL KOMPETENCE For

Læs mere

KONFLIKTHÅNDTERING. Kom ud af konfliktskyen! www.henrikskovdal.dk

KONFLIKTHÅNDTERING. Kom ud af konfliktskyen! www.henrikskovdal.dk KONFLIKTHÅNDTERING Kom ud af konfliktskyen! www.henrikskovdal.dk KONFLIKTER KOSTER KASSEN Mødet med konflikter, tvister, kontroverser, diskussioner og uenigheder er en uundgåelig del af hverdagen i enhver

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune

Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune Forord: Dette materiale er sammen med Strategi for Pædagogisk Praksis grundlaget for det pædagogiske arbejde i Hjørring kommunes dagtilbud. Det omfatter formål,

Læs mere

Sundhedspolitik. Sundhed. over Billund Kommune. Sociale fællesskaber. Kulturelle faktorer. Livsstil (KRAM) Leve- og arbejdsvilkår

Sundhedspolitik. Sundhed. over Billund Kommune. Sociale fællesskaber. Kulturelle faktorer. Livsstil (KRAM) Leve- og arbejdsvilkår Sundhedspolitik Sociale fællesskaber Livsstil (KRAM) Personlige valg og prioriteringer Alder, køn, arv (biologi) Sundhed over Billund Kommune Kulturelle faktorer Leve- og arbejdsvilkår Socialøkonomi, miljø

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Practitioner Coach uddannelse København, vinter/forår 2014

Practitioner Coach uddannelse København, vinter/forår 2014 Practitioner Coach uddannelse København, vinter/forår 2014 Bang Akademi, København og High Hopes, Aalborg tilbyder en unik coach-uddannelse, der giver dig stærke kommunikationsredskaber. Denne uddannelse

Læs mere

Det gode samarbejde. Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen

Det gode samarbejde. Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen Det gode samarbejde Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen Det gode samarbejde Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen Indledning Intet godt resultat på en dansk arbejdsplads

Læs mere

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION Vores mission er, at hvert eneste barn udvikler livsduelighed i samtid og fremtid at de kan skabe sig et meningsfuldt liv i egne øjne og i omverdenens, som barn og som voksen

Læs mere

Professionel borgerkontakt - MBK A/S

Professionel borgerkontakt - MBK A/S Er du i kontakt med mennesker i og uden for organisationen? Vil du være bedre til at få dine budskaber igennem på en god og ordentlig måde? Blive hørt, forstået og respekteret? Kunne styre samtaler bedre?

Læs mere

Godt samarbejde - MBK A/S

Godt samarbejde - MBK A/S Samarbejde, trivsel og konflikthåndtering i teams. Vil I have fokus på jeres samarbejde, trivsel og indbyrdes kommunikation? Vil I have redskaber til at skabe et godt samarbejde? Vil I reflektere over

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

Lederens værktøjskasse - MBK A/S

Lederens værktøjskasse - MBK A/S Vil du have praktiske ledelsesværktøjer til den daglige kommunikation? Vil du have redskaber til at takle de udfordringer, du møder som leder? Vil du have mere styr på din egen ledelse og få mere gennemslagskraft?

Læs mere

COACHING SOM ARBEJDSREDSKAB

COACHING SOM ARBEJDSREDSKAB AMU COACHING SOM ARBEJDSREDSKAB KursusCentrets Coaching som Arbejdsredskab er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 13 dage fordelt over 4 måneder og baseret på AMU. Coaching modul 1-5 sigter på at

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Den dobbelte virkelighed

Den dobbelte virkelighed + 2015 - kurser 14. november Den dobbelte virkelighed Den dobbelte virkelighed 1 2 Dit sind Din bevidsthed Din eksistens +Velkommen til kurset Stifter og underviser Carsten Laursen Den dobbelte virkelighed

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik - det handler om trivsel

Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik - det handler om trivsel Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik - det handler om trivsel Formålet med Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik er at synliggøre arbejdsmiljøet, skabe miljøer, der håndterer konflikter konstruktivt og sikre yngre

Læs mere

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes Anerkendende kommunikation og Spørgsmålstyper Undervisning i DSR. den 6 oktober 2011 Udviklingskonsulent/ projektleder Anette Nielson Arbejdsmarkedsafdelingen I Region Hovedstaden nson@glo.regionh.dk Mobil

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Practitioner Coach uddannelse København, sensommer/efterår 2016

Practitioner Coach uddannelse København, sensommer/efterår 2016 Practitioner Coach uddannelse København, sensommer/efterår 2016 Bang Akademi, København og High Hopes, Aalborg tilbyder en unik coach-uddannelse, der giver dig stærke kommunikationsredskaber. Denne uddannelse

Læs mere

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg Dagtilbuddet Christiansbjerg Indholdsfortegnelse Fælles indsatsområder... 2 Samskabelse forældre som ressource:... 2 Kommunikation:... 4 Kreativitet:... 4 Sprog:... 5 1 Fælles indsatsområder I dagtilbuddet

Læs mere

Kursusforløb for personer med psykologisk betinget fedme/overspisning - næste opstart er september 2013

Kursusforløb for personer med psykologisk betinget fedme/overspisning - næste opstart er september 2013 Kursusforløb for personer med psykologisk betinget fedme/overspisning - næste opstart er september 2013 Baggrund Der findes i dag ganske få behandlingstilbud til personer som lider af fedme, som inddrager

Læs mere

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske AUTENTISK Et intensivt udviklingsforløb for ledere, der ønsker at fordybe og forstærke deres autentiske lederskab. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

UNIK COACHUDDANNELSE

UNIK COACHUDDANNELSE FORSKNING - INNOVATION - VIDEREUDDANNELSE UNIK COACHUDDANNELSE 2019-2020 Tag en anderledes coachuddannelse, der kombinerer teori og praksis, og få et teoretisk grundlag svarende til diplomniveau. ucsyd.dk

Læs mere

Unik coachuddannelse. ucsyd.dk

Unik coachuddannelse. ucsyd.dk Unik coachuddannelse Unik coachuddannelse Tag en anderledes coachuddannelse, der kombinerer teori og praksis, og få et teoretisk grundlag svarende til diplomniveau. ucsyd.dk 1 2 Unik coachuddannelse Uddannelsen

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne

Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne 5 workshops målrettet klyngedannelsen LivingValue har udarbejdet 5 workshops, der er målrettet klyngeledere og pædagogiske ledere i forbindelse med klyngedannelsen, samt

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Det pædagogiske køkken. Guide til godt arbejdsmiljø og samarbejde i køkkenet i daginstitutioner

Det pædagogiske køkken. Guide til godt arbejdsmiljø og samarbejde i køkkenet i daginstitutioner Det pædagogiske køkken Guide til godt arbejdsmiljø og samarbejde i køkkenet i daginstitutioner Godt arbejdsmiljø i Det pædagogiske køkken De fleste køkkenmedarbejdere er glade for deres arbejde. Men nogle

Læs mere

Mindfulness. for kommende og nybagte forældre

Mindfulness. for kommende og nybagte forældre Mindfulness for kommende og nybagte forældre HVAD ER MINDFULNESS Mindfulness er centreret om nærvær. Om at være bevidst opmærksom på alt, hvad der opstår, udfolder og forandrer sig i hvert øjeblik, og

Læs mere

Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater

Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater Opnå mindre stress og bedre resultater med mentaltræning Styr dine tanker, så de ikke styrer dig Vi befinder os i en verden, hvor næsten alt drejer sig

Læs mere

Mission, vision og værdier

Mission, vision og værdier Mission, vision og værdier 1 Vilkår og udfordringer Skive Kommune skal i de kommende år udvikle sig på baggrund af en fælles forståelse for hvorfor vi er her, hvor vi skal hen og hvordan vi gør det. Med

Læs mere

Supervisoruddannelse på DFTI

Supervisoruddannelse på DFTI af Peter Mortensen Aut. cand.psych. og familieterapeut, MPF Direktør og partner, DFTI Supervisoruddannelse på DFTI Supervision er et fagområde, som gennem mere end 100 år har vist sig nyttigt til varetagelse

Læs mere

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness i hverdagen Mindfulness i hverdagen Mindfulness i Hverdagen En workshop for dig, der vil være dit bedste jeg. Hver dag. Dette vil være den dag, du bagefter husker som den bedste investering i 2014. På få timer giver

Læs mere

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er

Læs mere

Konflikthåndtering forebyg og løs konflikter effektivt

Konflikthåndtering forebyg og løs konflikter effektivt Konflikthåndtering forebyg og løs konflikter effektivt Få værktøjerne til effektivt at forebygge og løse konflikter med konceptet Have A Nice Conflict Få værktøjer til effektiv konflikthåndtering Enhver

Læs mere

Dato Tid Emne 06. og 07. februar kl til Hjernen, NLP, VAK. 06. og 07. marts kl til Værdier & overbevisninger

Dato Tid Emne 06. og 07. februar kl til Hjernen, NLP, VAK. 06. og 07. marts kl til Værdier & overbevisninger PRACTITIONER COACH UDDANNELSE København, 1. Halvår 2019 Bang Akademi, København tilbyder nu en unik coachuddannelse, der giver dig stærke kommunikationsredskaber, menneskeforståelse, selvindsigt og udsigt

Læs mere