EFFEKTEVALUERING AF FILMAFTALEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EFFEKTEVALUERING AF FILMAFTALEN 2007-2010"

Transkript

1 EFFEKTEVALUERING AF JUNI

2 Side 2 / 19 INDLEDNING Med den filmpolitiske aftale for ønskede regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten at sikre de overordnede rammer for dansk film og dermed lægge en linje for Det Danske Filminstituts indsats i den fireårige periode. Filmaftalen indeholdt følgende temaer: 1. Fortsættelse af samarbejdet med DR og TV2 2. Flere indgange til filmstøtten 3. Spillefilm 4. Konsulentordningen 5. 60/40-ordningen 6. Talentudvikling inden for fiktion, dokumentarfilm og spil 7. Fokuseret indsats på dokumentarfilmområdet 8. Det lokale biografmiljø og art cinemas 9. Regionale filmproduktioner 10. Europæisk perspektiv på fremtidens filmpolitik 11. Filmfestivaler 12. Filmværksteder 13. Fremtidens filmstøtte 14. Ekstern konsulentrapport Filmaftale blev udmøntet i en resultatkontrakt mellem Kulturministeriet og Filminstituttet pr. 21. december I resultatkontrakten er der fastsat en række supplerende mål for Filminstituttets virksomhed, som ligeledes afrapporteres i effektevalueringen. I det følgende er Filmaftalens målsætninger under hvert tema angivet med kursiv, efterfulgt af en afrapportering. Alle beløbsstørrelser i effektevalueringen er angivet i løbende priser.

3 Side 3 / FORTSÆTTELSE AF SAMARBEJDET MED DR OG TV2 Filminstituttet foranlediger en genforhandling af standardkontrakten på spillefilmsområdet samt indgåelsen af en ny standardkontrakt på kort- og dokumentarfilmsområdet. Målsætningen om et øget og nærmere fastsat økonomisk engagement fra DR og TV2 i danske spillefilm blev udmøntet i en såkaldt standardkontrakt den 1. juli Standardkontrakten fastlægger principperne for tv-stationernes investering og køb og visningsrettigheder i de enkelte film. Kontrakten lægges til grund for alle aftaler, der kan medregnes i det fastsatte beløb for tv-stationernes engagement. Endvidere er en standardkontrakt på kort- og dokumentarfilmsområdet blevet forhandlet på plads den 1. juli Begge standardkontrakter findes i en opdateret version pr. januar 2009 på dfi.dk. Kontrakterne anvendes som grundlag for de konkrete aftaler mellem tv-stationer og producenterne. 2. FLERE INDGANGE TIL FILMSTØTTEN De to voksenfilmskonsulenter og børnefilmskonsulenten inden for henholdsvis spillefilm og kort- og dokumentarfilm skal kunne behandle alle typer ansøgninger til både børn, unge og voksne. Revisionen blev gennemført og kommunikeret til branchen i januar Konkret betyder dette, at man som ansøger kan afkrydse om man ønsker ansøgningen behandlet af en anden filmkonsulent (second opinion) umiddelbart efter et eventuelt afslag. Det fremgår, at en ansøgning kan stiles til en af de tre konsulenter (på henholdsvis spillefilm og kort- og dokumentarfilmområdet). Det fremgår, at muligheden for en automatisk second opinion nu også gælder børne- og ungdomsfilm, og at ansøgeren bør angive navnet på den konsulent, som vedkommende i givet fald ønsker, skal foretage en second opinion. Endelig præciseres det, at såfremt ansøgeren ønsker en tredje behandling kan det kun ske ved en fornyet ansøgning.

4 Side 4 / SPILLEFILM Det Danske Filminstitut afsætter i alt omkring 611 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af spillefilm i Filminstituttet skal i perioden støtte produktion af spillefilm dvs pr. år. Hovedparten af de støttede film skal være dansksprogede, dog kan pr. år støttes op til 5-7 film på andre sprog end dansk. Filminstituttet forventer i perioden at anvende i alt ca. 631 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af spillefilm. Mio. kr Budget Total Konto 134,8 152,8 171,4 172,2 631, Tilskud til udvikling, produktion og formidling af spillefilm : Regnskab for de enkelte år (jf. årsrapporter) : Disponibel ramme i henhold til årsrapport 2009 I perioden forventer Filminstituttet at yde støtte til i alt 103 spillefilm. Den mindre overskridelse af produktionsvolumen skyldes etableringen af Råfilm-ordningen, som omtales nærmere nedenfor. Kulturministeriet godkendte ved brev af 4. juli 2008, at produktionsvolumen overskrides i et mindre omfang, som følge af ordningen. Spillefilm med dansk og udenlandsk hovedproducent. Samlet produktionsvolumen Antal film Forventet Konsulentordningen /40-ordningen Råfilm Minor Total Ser man bort fra minorfilmene (som omtales nærmere nedenfor) forventes det, at der i perioden igangsættes i alt 76 danske spillefilm med dansk hovedproducent, hvoraf 4 er fremmedsproget.

5 Side 5 / 19 Spillefilm med dansk hovedproducent. Samlet produktionsvolumen Antal film Forventet Total produktion af spillefilm (dansk hovedprodu- cent) Heraf fremmedsproget film Råfilm-ordningen blev gennemført som et pilotforsøg i Filminstituttet afsatte 15 mio. kr. til en særlig pulje til filmprojekter med et budget på under 10 mio. kr. og en publikumsvurdering på mindst tilskuere i de danske biografer. Støttebeløbet kunne maximalt beløbe sig til 3 mio. kr. Der kunne ikke særskilt søges om støtte til udvikling, men en ansøgning kunne vurderes til projektudvikling forud for en produktionsansøgning. Minor-ordningen er rettet mod film, hvor danske producenter deltager i et koproduktionssamarbejde med en udenlandsk hovedproducent. Ved vurderingen lægges der vægt på det kreative og økonomiske samarbejde, den danske andel i samarbejdet samt filmenes kunstneriske kvalitet og distributionspotentiale. Minorordningen er baseret på Filmlovens bestemmelse om, at DFI kan yde støtte til film med udenlandsk hovedproducent med op til 60 % af den danske andel i projektet. Støttemidlerne fordeles med mindst 40 % til 60/40-ordningen og mindst 40 % til konsulentordningen. Efter to år fremlægger Filminstituttet en status for fordelingen af den bevilgede støtte mellem de to ordninger. Fordeling af støttemidler til produktion af 60/40 og konsulentfilm Bevilget støtte Mio. kr. (inkl. regional pulje) Forventet 1 Total I henhold til Filmaftalen fremsendte DFI den 29. september 2009 en redegørelse til Kulturministeriet om fordelingen af midler til konsulentordningen og 60/40-ordningen. Redegørelsen blev fremsendt til de filmpolitiske ordførere fra partierne bag Filmaftale af den daværende kulturminister Carina Christensen den 3. december Procent fordeling Konsulentordningen 67,4 56,3 67,0 57,8 248,5 57,9 % 60/40-ordningen 28,3 41,7 52,9 57,9 180,8 42,1 % Total 95,7 98,0 119,9 115,7 429,3 100 % 1 Efter den daværende kulturminister Carina Christensens godkendelse og høring i forligskredsen - blev der i januar afsat i alt 10 mio. kr. til et særligt initiativ om målrettet støtte til dansk animationsfilm i. Initiativet finansieres af støttemidler fra spillefilm, dokumentarfilm samt New Danish Screen.

6 Side 6 / 19 Manuskriptudviklingsstøtte kan tildeles alle typer spillefilm uafhængigt af hvilken støtteordning, filmen efterfølgende vil blive støttet under. Den 1. september 2007 indførte Filminstituttet nye regler for manuskript- og udviklingsstøtte under 60/40-ordningen. Formålet med manuskript- og udviklingsstøtten er at kvalificere udviklingen af projekter med henblik på projektmodning til en eventuel senere ansøgning om produktionsstøtte. Manuskript- og udviklingsstøtte til film under 60/40-ordningen Forventet Manuskriptstøtte Udviklingsstøtte Filminstituttet skal i første halvdel af aftaleperioden sørge for, at der iværksættes en analyse af børn og unges medievaner i forhold til danske og udenlandske spillefilm. Analysen Børn og unges medievaner i forhold til danske og udenlandske spillefilm blev i perioden marts-september 2009 gennemført af konsulentbureauet MANTO A/S, og offentliggjort af den daværende kulturminister Carina Christensen den 15. januar. Analysen konkluderede blandt andet: Film er det foretrukne medie blandt børn og unge sammenlignet med musik, tv, computer og bøger. Danmark har den højeste produktionsandel af børne- og ungdomsfilm i Europa. Danske børne- og familiefilm har en stærk placering i forhold til det samlede filmudbud i de danske biografer; men danske film, der er målrettet unge mellem , står svagt. Både lærere og elever opfatter film som et vigtigt undervisningsredskab. Der peges dog på, at film og andre audiovisuelle medier, både ifølge lærere og elever, fylder alt for lidt på skoleskemaet, og at skolerne langt fra udnytter de audiovisuelle mediers pædagogiske, kulturelle og almendannende muligheder.

7 Side 7 / KONSULENTORDNINGEN For at sikre åbenhed og gennemsigtighed i konsulentordningen får Filminstituttet i samarbejde med filmkonsulenterne til opgave at formulere kriterier for støttetildeling. Det skal sikres, at alle tilsagn og afslag om støtte til konsulentfilm skal begrundes bl.a. i disse kriterier. Filminstituttet skal ligeledes sikre åbenhed omkring konsulentordningens administrative processer, samt sikre miljøet gode muligheder for dialog med konsulenter og øvrige medarbejdere. Filmaftalens målsætning gav anledning til at iværksætte en mere omfattende proces om målsætninger, metoder og vurderingskriterier i konsulenternes arbejde. Processen har omfattet såvel de mere formelle aspekter som de filmfaglige og filmkunstneriske aspekter; desuden valgte Filminstituttet at supplere arbejdet med en grundig introduktion til nyansatte konsulenter. Vurderingskriterier og introduktionen til nyansatte konsulenter blev offentliggjort december 2009 på dfi.dk /40-ORDNINGEN Filminstituttet udvikler et pointsystem for 60/40-ordningen, der er baseret på filmens publikumspotentiale, og hvor vurderingen udelukkende kan foretages af eksterne læsere. Der kan maksimalt ydes støtte til 3-4 såkaldte romertalsfilm pr. år. Et nyt pointsystem lå til grund for den første ansøgningsrunde på 60/40-ordningen den 5. februar På baggrund af erfaringerne fra denne ansøgningsrunde blev pointsystemet revideret med virkning for de efterfølgende ansøgningsrunder. I perioden er der i alt støttet 6 romertalsfilm under 60/40-ordningen. Romertalsfilm med produktionsstøtte under 60/40-ordningen Forventet Antal romertalsfilm Der indføres 3-4 årlige ansøgningsfrister for 60/40-ordningen. Årets ansøgningsfrister er udmeldt forud for hvert støtteår i perioden Der har været løbende sagsbehandling på udviklingsansøgninger og manuskriptstøtter.

8 Side 8 / 19 Ansøgningsterminer til 60/40-ordningen Forventet Antal ansøgningsterminer TALENTUDVIKLING INDEN FOR FIKTION, DOKUMEN- TARFILM OG SPIL Talentudviklingsordningen råder i alt over omkring 153 mio. kr. i perioden til talentudvikling inden for fiktion, dokumentarfilm og spil. Det Danske Filminstitut afsætter i perioden ca. 87 mio. kr. til ordningen. DR afsætter i perioden ca. 29 mio. kr. til ordningen og TV2 afsætter ca. 26 mio. kr. Ordningen skal være fleksibel og kunne støtte projekter, der bryder med de traditionelle genrer, formater m.v., og som f.eks. benytter de nye medier og distributionskanaler hvad enten der er tale om fiktion, dokumentarfilm eller spil. Inden for fiktionsområdet skal ordningen rettes mod såvel projekter med et stort publikumspotentiale som det mere eksperimenterende. Derudover skal ordningen også kunne rumme projekter, der på ansøgningstidspunktet er færdigudviklede og klar til produktion. Der foretages i aftaleperioden en ekstern evaluering af ordningens metoder og resultater, som kan påpege behov for justeringer af ordningen. Filminstituttet forventer i perioden at anvende i alt ca. 151 mio. kr. til talentudvikling inden for fiktion, dokumentarfilm og spil 2. Mio. kr Budget Total Konto 6,4 61,7 40,5 42,2 150, Tilskud til talentudvikling (inkl. DRs og TV 2s bidrag) : Regnskab for de enkelte år (jf. årsrapporter) : Disponibel ramme i henhold til årsrapport 2009 I henhold til resultatkontrakten mellem Kulturministeriet og Filminstituttet skulle Filmaftalens mål udmøntes i en strategiplan for New Danish Screen. Strategiplanen blev imidlertid forsinket af de igangværende standardkontraktforhandlinger på spillefilm og kort- og dokumentarfilmområdet, der blev afsluttet medio Eftersom 2 Se note 1.

9 Side 9 / 19 en revision af støttevilkårene for New Danish Screen på daværende tidspunkt var presserende, indledte Styregruppen for New Danish Screen revisionsarbejdet i lyset af Filmaftalens målsætninger. De nye støttevilkår, der trådte i kraft i maj 2009, er baseret på to hovedmålsætninger: Dels at forbedre projektøkonomien i de enkelte talentprojekter, dels at styrke synligheden og tilgængeligheden til de støttede produktioner. Strategiplanen, der blev godkendt af Kulturministeriet i oktober 2009, sammenfattede de strategiske mål, der lå til grund for de reviderede støttevilkår: Præcisering af formålet med New Danish Screen Præcisering af målgruppen Forhøjelse af maksimale støttebeløb Etablering af støtte til lancering Modernisering og forenkling af DR og TV2 s visningsrettigheder Modernisering af bestemmelsen vedr. Filminstituttets digitale distribution Justering af pligtafleveringsbestemmelserne i lyset af Pligtafleveringsloven På fiktions- og dokumentarfilmområdet skal mindst 25 % af støttemidlerne anvendes til projekter, hvor debuterende eller nyuddannede talenter er de bærende kræfter. I 2007 er fordelingen af støttemidler til debuterende og nyuddannede talenter ikke opgjort, jf. Filminstituttets årsrapport for Afgrænsningen af gruppen afventede fastlæggelsen af en strategiplan for ordningen. I 2008 blev 83 % af midlerne anvendt til gruppen, svarende til 53 ud af 61 støttede projekter. I 2009 blev 81 % af midlerne anvendt til gruppen, svarende til 35 ud af 40 støttede projekter. I forventes fordelingen af støttemidler til gruppen at være på niveau med 2008 og Nedenstående opgørelse viser antallet af talenter, der har opnået støtte til et- eller flere projekter under New Danish Screen Film i perioden 2003 maj.

10 Side 10 / 19 Antal talenter *) under New Danish Screen Film maj Personer Antal Talenter Heraf ikkedebutanter Heraf debutanter Heraf fra Filmskolen Heraf med anden filmuddannelse **) Heraf uden formel filmuddannelse Instruktører Manusforfattere Producere I alt *) Der har været flere personer involveret i talentprojekterne, men ordningen har instruktører, manuskriptforfattere og producere som fokusområde. **) Omfatter Super 16, Animationsskolen (Viborg), udenlandske filmskoleuddannelse, Journalistuddannelsen, Skuespilleruddannelsen m.fl. 88, svarende til knap 73 % af alle talenter, der har opnået støtte via New Danish Screen Film, har været debuterende. 46, svarende til knap 53 % af de debuterende talenter, var dimittender fra Filmskolen. De ikke debuterende talenter (33 personer i alt) har søgt ordningen for enten at afprøve muligheden for et sporskifte i filmkarrieren eller at udvikle og gennemføre et eksperimenterende filmprojekt. I aftaleperioden igangsættes etablering af en ny talentudviklingsordning rettet mod udvikling af digitale spil for børn. Som led i etableringen skal behov og muligheder i den danske spilbranche afdækkes, og ordningens endelige udformning skal tage afsæt i denne afdækning. Efter aftale med Kulturministeriet blev målsætningen om en ny spilordning udmøntet ved 4 ansøgningsrunder i inden for rammerne af New Danish Screen. I 2007 fastlagde Filminstituttet de strategiske pejlemærker for ordningen på grundlag af en analyse af spilbranchens behov og muligheder samt dialog med branchen og brancheinteressenter om ordningens idegrundlag og støttevilkår mv. Støtteordningen blev rettet mod udvikling af digitale spil, der er egnet for børn, og havde med dette afsæt til formål at understøtte talentudvikling og innovation i den danske spilbranche. Støttemidlerne blev koncentreret om udviklingsprojekter frem til færdiggørelse af prototyper og demoer. Hermed fik de talentteams, der opnåede støtte, en mulighed for at kvalificere deres projekter og kompetencer med henblik på egentlig produktion. Filminstituttet har støttet i alt 35 udviklingsprojekter.

11 Side 11 / FOKUSERET INDSATS PÅ DOKUMENTARFILMOM- RÅDET Det Danske Filminstitut afsætter i størrelsesordenen 150 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af kort og dokumentarfilm. Filminstituttet skal i aftaleperioden sikre en sundere økonomi på dokumentarfilmene via en koncentration af støttemidlerne. Filminstituttet forventer i perioden at anvende i alt ca. 154 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af kort- og dokumentarfilm 3. Mio. kr Budget Total Konto 34,3 40,3 38,6 41,2 154, Tilskud til udvikling, produktion og formidling af kort- og dokumentarfilm : Regnskab for de enkelte år (jf. årsrapporter) : Disponibel ramme i henhold til årsrapport 2009 Nedenstående skema viser antallet af støttede dokumentarfilm i perioden 2003-forventet. Det fremgår, at Filminstituttet i perioden forventer at støtte færre dokumentarfilm i forhold til den foregående forligsperiode. Det gennemsnitlige budget for dokumentarfilmene er steget og støttebeløbet er til dels fulgt med. Støttemidlerne til dokumentarfilm er således blevet koncentreret om færre film, men støtteintensiteten (støtteprocenten) er reduceret. 3 Se note 1.

12 Side 12 / 19 Antal støttede dokumentarfilm forventet Forventet *) Samlet Samlet Antal dokumentarfilm Gennemsnitligt 1,6 2,0 1,7 1,9 2,3 3,8 2,6 2,9 1,8 2,8 budget (mio. kr.) Gennemsnitlig 0,6 0,8 0,6 0,9 0,8 1,3 1,0 0,9 0,7 1,0 DFI-støtte (mio. kr.) Gennemsnitlig 41,6 42,5 37,9 47,0 34,2 34,6 39,8 30,8 41,8 35,2 støtteprocent (%) Det skal understreges, at skemaet alene omfatter dokumentarfilm (og ikke korte fiktionsfilm). Skemaet omfatter kun danske majors (dokumentarfilm med dansk hovedproducent). Mindre dokumentarfilm, der indgår i en serie/pakke, tæller som én film. *) dækker allerede afgivne + forventede støttetilsagn pr. 23. juni. Der vil givet blive støtte flere dokumentarprojekter i i form af hensigtserklæringer (LOC), men om de når at blive til egentlige støttetilsagn i er pt. usikkert (støttetildelingen fra LOC til tilsagn på dokumentarområdet er ofte en langstrakt proces). Filminstituttet skal fortsat sikre effektiv distribution og bred anvendelse af kort- og dokumentarfilm i samarbejde med bl.a. uddannelsessektoren og tv-stationerne. Der er i perioden blevet vist 255 kort- og dokumentarfilm på DR og TV2. Den mest sete dokumentarfilm i 2009 var Blekingegadebanden 1 med ca seere på DR. De 10 mest sete dokumentarfilm på DR og TV 2 i 2009 havde et gennemsnitligt seertal på seere. I 2009 var 655 titler gjort tilgængelige for skoler og biblioteker via Filminstituttets og Dansk BiblioteksCenters video on demand tjeneste Filmstriben skoler og biblioteker abonnerede på Filmstriben i Formidling af kort- og dokumentarfilm i samarbejde med biblioteker, uddannelsessektoren og tv-stationer Viste kort- og dokumentarfilm på DR og TV Tilgængelige titler på Filmstriben Antal gratis abonnenter af Filmstriben (skoler og biblioteker) Antal betalende abonnenter *) 1.777

13 Side 13 / 19 *) Filmstriben blev introduceret i 2007 med tilbud om gratis opkobling. Fra 2009 betaler skoler og biblioteker ca kr. i årligt abonnement. Ultimo forventes det, at ca. 750 titler er tilgængelige via Filmstriben. Antallet af abonnenter i skoleåret /2011 ventes at være på niveau med 2009/ DET LOKALE BIOGRAFMILJØ OG ART CINEMAS Filminstituttet skal fortsætte den positive udvikling af det lokale biografmiljø. Det er dog en betingelse, at støtten ikke resulterer i konkurrenceforvridning i det lokale område. Filminstituttet skal fortsat sikre den mangfoldige biografkultur gennem støtte til biografer med et repertoire, der lægger vægten på de kunstneriske film (art cinemas). Der er i perioden givet moderniserings- og etableringsstøtte til 16 projekter. Støtten bliver fortrinsvis givet til etablering, renovering og retablering af biografer i mindre tæt befolkede dele af Danmark, hvor den lave befolkningstæthed lægger hindringer i vejen for rentabel biografdrift på normale forretningsmæssige vilkår; dog ikke biografer som er i eller må formodes at komme i umiddelbar konkurrence med én eller flere andre biografer i lokalområdet. Der er i perioden til i gennemsnit 8 biografer over hele landet. Filminstituttet kan støtte danske biografer, som gennem deres filmvalg yder et repertoiremæssigt supplement til lokalområdets mere kommercielle udbud af film, ved overvejende at prioriterer kunstnerisk værdifulde film frem for film, som må forventes at give den største indtjening til biografen. Støtte til det lokale biografmiljø og art cinemas Antal projekter Moderniserings- og etableringsstøtte Art cinemastøtte Aktivitetsniveauet i ventes at være på niveau med Filminstituttet skal i hele aftaleperioden følge udviklingen på området, herunder prisudviklingen på det digitale udstyr. Filminstituttet skal aflægge en midtvejsstatus primo Den daværende kulturminister Carina Christensen fremsendte i februar Filminstituttets status vedr. digitalisering af biografer (januar ) til de kulturpolitiske ordførere bag filmaftalen.

14 Side 14 / 19 Det fremgik af statusrapporten, at ultimo december 2009 havde 21 ud af i alt 164 biografer / biografcentre i Danmark mindst én digital biografsal med udstyr, der lever op til den internationale D-cinema standard (DCI-standarden), svarende til 13 %. Det fremgik endvidere, at udrulningen fortrinsvis har fundet sted i de større byer med mere end indbyggere. Filminstituttet følger udviklingen om implementering af D-cinema i Danmark. 9. REGIONALE FILMPRODUKTIONER Filminstituttet etablerer en forsøgsordning vedr. spillefilm, der har opnået medfinansiering fra en regional filmfond uden for hovedstadsområdet. Der afsættes 7 mio. kr. årligt - dvs. 28 mio. kr. i perioden til forsøgsordningen. Filminstituttets støtte udgør 50 % af fondens medfinansiering, dog maksimalt 1 mio. kr. pr. film. Der kan i perioden foretages en administrativ nedjustering af støtteprocenten, hvis det samlede ansøgte beløb ikke kan rummes inden for ordningens økonomiske ramme. Forsøgsordningen blev etableret i I henhold til Filminstituttets støttevilkår bevilges Filminstituttets regionale støtte på baggrund af en skriftlig dokumentation af den regionale filmfonds engagement. Der er blevet støttet 15 film i perioden med i alt 8,9 mio. kr. Regionale spillefilmsproduktioner støttet af Filminstituttet Antal projekter Syddanmark 3 Midtjylland 1 Sjælland 1 Filmfyn 5 4 Den Vestdanske Filmpulje 2 Samlet støttebeløb 1,5 mio. kr. 4,0 mio. kr. 3,4 mio. kr. Det forventes, at Filminstituttet støtter 3-4 regionale spillefilmsproduktioner i.

15 Side 15 / EUROPÆISK PERSPEKTIV PÅ FREMTIDENS FILM- POLITIK For at sikre den fælles europæiske dialog om fremtidens filmpolitik skal Danmark i den kommende periode være primus motor i etableringen af den europæiske Think Tank. Think Tank blev etableret i 2007 og har bistået en lang række europæiske lande og organisationer, herunder Europarådet og det spanske EU formandskab i, med rådgivning, analyser og konferenceplanlægning. I efteråret er der planlagt en større nordisk Think Tank konference med deltagelse af repræsentanter fra hele Norden. Konferencen finansieres af de nordiske filminstitutter og Nordisk Film og Tv Fond. 11. FILMFESTIVALER I forhold til støtten til filmfestivaler skal Filminstituttet sætte fokus på koordination og international gennemslagskraft. De 3 københavnske filmfestivaler (CPH:PIX, CPH:DOX og BUSTER) er i 2009 blevet samlet under et. Resultatet er en øget publikumsorientering, et stærkere samarbejde med andre kulturinstitutioner om events, seminarer, udstillinger mv. samt initiativer, der tager sigte på at komme ud i hele landet. Samlet set opnåede de 3 festivaler et publikumstal på mere end i Det samlede publikumstal i forventes at være på niveau med Udover de københavnske filmfestivaler, støtter Filminstituttet ca. 20 filmfestivaler over hele landet, der herudover har støtte fra det lokale og regionale niveau. 12. FILMVÆRKSTEDER Der opretholdes mindst ét videoværksted vest for Storebælt. Der er i perioden hvert år givet tilskud til 3 videoværksteder vest for Storebælt med 12,7 mio. kr. i alt.

16 Side 16 / 19 Støtte til videoværksteder vest for Storebælt Mio. kr Videoværkstedet i Odense 2,0 1,5 1,5 Animation Workshop i Viborg 1,0 1,0 1,0 Århus Filmværksted 1,7 1,5 1,5 Total 4,7 4,0 4,0 Aktiviteterne i forventes at være på niveau med FREMTIDENS FILMSTØTTE I aftaleperioden foretages en analyse af udviklingen i de nuværende støtteordninger, og der udarbejdes alternative modeller mhp. evt. ændringer i støtteordningerne. Der nedsættes et udvalg til at koordinere analysearbejdet. Udvalgets sammensætning og kommissorium forelægges forligskredsen til godkendelse. Filminstituttet har i februar fremlagt forslag til kommissorium og sammensætning af udvalg. Den nærmere tilrettelæggelse af udvalgsarbejdet er under afklaring med Kulturministeriet. 14. EKSTERN KONSULENTANALYSE I henhold til retningslinjerne for god tilskudsforvaltning foretages derudover en ekstern konsulentanalyse af tilskudsmidlernes anvendelse i forhold til formålet og betingelserne for tilskuddene, omkostninger ved filmproduktion m.v. Effekten af de udbetalte tilskudsmidler kan ligeledes vurderes. Spørgsmålet om gennemførelse af en ekstern konsulentanalyse er under afklaring med Kulturministeriet.

17 Side 17 / SUPPLERENDE MÅL I HENHOLD TIL RESULTAT- KONTRAKT MELLEM KULTURMINISTERIET OG FILMIN- STITUTTET RESULTATKONTRAKTEN Aktivitetsniveauet i Cinematekets biografer fastholdes. I perioden havde Cinemateket gennemsnitligt tilskuere årligt og gennemsnitligt forestillinger årligt. Cinematekets aktiviteter Tilskuere Forestillinger Aktivitetsniveauet for forventes indtil videre at være på niveau med 2009, men vil afhænge af de i juni udmeldte dispositionsbegrænsninger. RESULTATKONTRAKTEN Nyt og moderne nitratarkiv tages i brug. Byggeriet af nitratarkivet blev færdigmeldt i marts Diverse fejl og mangler blev efterfølgende udbedret før endelig ibrugtagningen i juni Lejemål på Bagsværd Fort blev opsagt pr. 1. august RESULTATKONTRAKTEN Restaureringsindsatsen, baseret på Filminstituttets bevaringsplan, videreføres. I perioden blev i alt 26 spillefilm og 112 kort- og dokumentarfilm sikret og restaureret. Det relativt høje antal er navnlig baseret på eksterne fondsmidler, idet Filminstituttet i perioden har modtaget i alt ca. 10 mio. kr. fra private fonde til restaurering og formidling af film fra samlingen. Restaurering af film Spillefilm Kort- og dokumentarfilm Aktivitetsniveauet for forventes indtil videre at være på niveau med 2009, men vil afhænge af de i juni udmeldte dispositionsbegrænsninger.

18 Side 18 / 19 RESULTATKONTRAKTEN I henhold til Medieaftale og Kulturministeriets bekendtgørelse om tilskud til produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentarprogrammer iværksættes en støtteordning for udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar. I henhold til medieaftalen skal der foretages en årlig afrapportering. Endvidere skal ordningen evalueres i De afsatte midler til Public Service Puljen blev udmøntet i ved i alt 5 ansøgningsrunder. I juni 2009 besluttede forligspartierne bag Medieaftale at give yderligere 20 mio. kr. af licensmidlerne til Public Service Puljen (ved en tillægsaftale). Beløbet gav mulighed for en videreførelse af ordningen i. Filminstituttet fremlagde i februar en evaluering af Public Service Puljen. Rapporten viste følgende: 4 ud af de 5 kommercielle tv-stationer, der opfylder kravet om at nå mindst 50 % af de danske husstande, har ansøgt og opnået støtte ved de 5 runder i 2008 og De 71,2 mio. kr., der er disponeret i perioden , er tildelt til 23 forskellige projekter. 13 projekter har opnået produktionsstøtte og er/vil blive vist i løbet af projekter har opnået udviklingsstøtte Samlet set vil puljen resultere i 80 timers public service tv fordelt på 161 udsendelser på de kommercielle tv-stationer. De 43 viste afsnit havde på daværende tidspunkt haft et gennemsnitligt seertal på ca seere. RESULTATKONTRAKTEN I henhold til Filmloven nedsætter kulturministeren Medierådet for Børn og Unge, der har til opgave at vejlede forældre m.fl. om egnetheden af film mv. for børn og unge samt rådgive ministeren herom. (Den daværende ) kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet, at sekretariatsbetjeningen af Medierådet for Børn og Unge fra 2008 integreres i Filminstituttets organisation. Sekretariatets opgaver vedrørende klassifikation, godkendelse, information og vejledning videreføres.

19 Side 19 / 19 I perioden blev alt modtaget materiale klassificeret, hvilket svarer til materialer. Klassificeret materiale Spillefilm DVD er Trailere Prøver og ekstramateriale I alt Aktivitetsniveauet for forventes indtil videre at være på niveau med 2009.

Filmaftale

Filmaftale 27. oktober 2006 Filmaftale 2007-2010 Det er den danske filmbranche - lige fra manuskriptforfattere, instruktører og producenter over distributører og i sidste ende biograferne der har ansvaret for den

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 Oktober 2010 Hovedoverskrifterne i regeringens udspil til filmaftalen er: 1. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø 2. Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 2014 27. oktober 2010 Med den filmpolitiske aftale for 2011-2014 ønsker regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti,

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Filmaftale 2015-2018

Filmaftale 2015-2018 6. november 2014 Filmaftale 2015-2018 Med den filmpolitiske aftale for 2015-2018 ønsker regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten,

Læs mere

FILM TIL ALLE Filmaftale

FILM TIL ALLE Filmaftale Den 9. oktober Regeringens udspil til filmaftale 2019-2023 FILM TIL ALLE Filmaftale 2019-2023 Der skal være et rigt varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film. Der

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. ***** Notat Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om film og bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed Kulturministeriet sendte den 17. juni 2013 et forslag til lov om ændring om

Læs mere

Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark.

Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. 1. november 2018 Filmaftale 2019-2023 Der er enighed mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Indenrigs og socialministeriet Tilskud til frivilligt socialt arbejde (PUF)

Indenrigs og socialministeriet Tilskud til frivilligt socialt arbejde (PUF) Indenrigs og socialministeriet Tilskud til frivilligt socialt arbejde (PUF) Karakteristik Ansøgningspuljer og andre tilskud på Indenrigs og Socialministeriets område afsættes på de årlige finanslove. Tilskud

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&...

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&... Side 1 af 9 Vejledning til det elektroniske ansøgningsskema Alle felterne skal udfyldes, før det er muligt at gå til næste side. Klik på knappen "Næste" for at fortsætte. Hvis et eller flere felter ikke

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM GÆLDENDE PR 1. OKTOBER 2012 GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 FAX 3374 3697 2/6 1. FORMÅL Det Danske

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION ANSØGNINGSSKEMA TIL PULJEN:. 1. Generelle oplysninger Ansøgers navn og institution (kommune, AF, virksomhed, forening mv.): SE-nummer/CVR/CPR: Adresse:

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

Kulturpulje 2015. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2015. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2015 Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2015 vejledning til ansøgere Region Nordjylland Regional Udvikling Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø www.rn.dk tlf. 96 35 13 88 Marts 2015 Læs mere

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt 2 kommet med pejlemærker for, hvordan midlerne bør anvendes, så de har størst mulig effekt på elevernes læring

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

JOBPROFIL. Skoleleder Østskolen Faxe Kommune

JOBPROFIL. Skoleleder Østskolen Faxe Kommune JOBPROFIL Skoleleder Østskolen Faxe Kommune 1. Indledning Faxe Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Østskolen. Stillingen ønskes besat per 1. August 2014. Dette notat er udarbejdet af Genitor ApS

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Business Region Aarhus

Business Region Aarhus Business Region Aarhus Samarbejdsaftale 2012-2013 Aftale om erhvervssamarbejde mellem Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus Kommuner Version: 2.0 Dato: 03.01.2012

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Har du forskningsideen?

Har du forskningsideen? det strategiske forskningsråd Har du forskningsideen? så har vi pengene! Det Strategiske Forskningsråd uddeler 900 mio. kr. til forskningsaktiviteter i 2011. Strategisk forskning Fokus på vidensopbygning

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Standard for tværfagligt samarbejde ved tidlig indgriben for børn og unge og opfølgning på underretninger

Standard for tværfagligt samarbejde ved tidlig indgriben for børn og unge og opfølgning på underretninger Standard for tværfagligt samarbejde ved tidlig indgriben for børn og unge og opfølgning på underretninger Kommunens overordnede målsætning for standarden: Bidrage til lige muligheder for udfoldelse, udvikling

Læs mere

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Grønnegade Teater

Egnsteateraftale vedr. Grønnegade Teater Egnsteateraftale vedr. Grønnegade Teater 1. Aftaleparter Grønnegade Teater (herefter kaldt teatret) og Næstved Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Børn-og Ungeforvaltningen, Oktober 2006 2 Forord I Børn- og Ungepolitikken er en af målsætningerne, at folkeskolerne i Odense Kommune har et rummeligt, fagligt

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark Uddannelsesudvalget L 100 - Bilag 7 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ansøgningsprocedure

Læs mere

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud rammer og vilkår Rudersdal Kommune har en frivillighedspolitik, der har til formål at styrke, synliggøre og skabe muligheder

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Samråd om dramaserien "1864" og ministerens holdning til Ingolf Gabolds udtalelser i Politiken.

Samråd om dramaserien 1864 og ministerens holdning til Ingolf Gabolds udtalelser i Politiken. Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 127 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd om dramaserien "1864" og ministerens holdning til Ingolf Gabolds udtalelser i Politiken. Åbent

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Egnsteateraftale Mellem Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret 1. januar 2016-31.12. 2016

Egnsteateraftale Mellem Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret 1. januar 2016-31.12. 2016 Egnsteateraftale Mellem Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret 1. januar 2016-31.12. 2016 1. Aftaleparter Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret (herefter kaldet teatret) og

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016 UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 016 Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film Indhold 1. Indledning.... Kønsfordelingen i det danske samfund..... Kønsfordelingen

Læs mere

Frivillighedspolitik for Assens Kommune

Frivillighedspolitik for Assens Kommune Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Definition på frivilligt socialt arbejde... 3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde... 4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...

Læs mere

Ledige dagpengemodtagere har altid skullet søge arbejde og bliver løbende rådighedsvurderet

Ledige dagpengemodtagere har altid skullet søge arbejde og bliver løbende rådighedsvurderet P r o j e k t b e s k r i v e l s e Jobrettet samtale 14. november 2014 J.nr. IMPL Baggrund Et gennemgående træk ved reformerne på beskæftigelsesområdet er fokus på job og uddannelse samt et ønske om,

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Opslag: 6. december 2015 Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Ansøgningsfrist: 15. marts 2015 kl. 24 Postdocpuljen støtter frikøb af tid til den forskningsmæssige del af ansættelsen i en klinisk postdoc-stilling

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter 2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter Nyt kapitel Resumé I 2013 var der mere bevægelse i de kommunale skatter end i de foregående år. 13 kommuner valgte at sætte skatten op, mens 11 satte

Læs mere

Indstilling proces for udarbejdelse af principper for fødevarer i folkeskolen.

Indstilling proces for udarbejdelse af principper for fødevarer i folkeskolen. Punkt 12. Indstilling proces for udarbejdelse af principper for fødevarer i folkeskolen. 2013-22073. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender proces- og tidsplan

Læs mere

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg Forsvarsministeriet Finansministeriet Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg 11. marts 2013 Baggrund Det fremgår af Aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014 mellem regeringen, Venstre,

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale

Udkast til Samarbejdsaftale Udkast til Samarbejdsaftale mellem INNOVATIONSFONDEN, ERHVERVSSTYRELSEN og REGION MIDTJYLLAND Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K og Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø og

Læs mere

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076.

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076. Punkt 5. Aalborg Festivals. 2014-9076. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der arbejdes videre med at realisere Aalborg Festivals, at mål og handlingsplan

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. februar 2009 Fremtidens art cinema i Århus Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I budgetforliget

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond DGI Huset Vejle Hvad kan skemaet

Læs mere